Brandon Routh dichterbij rol in Warcraft-film

Brandon Routh en regisseur Sam Raimi hebben een gesprek gehad over hun gedeelde World of Warcraft-verslaving. Dat vertelde de acteur in een interview met het filmmagazine Empire. Zo lijkt Routh met de juiste mensen te praten om een rol in Raimi's Warcraft-film te krijgen.

De Amerikaanse acteur, bekend van zijn rol als Superman, gaf vorig jaar al aan dat hij wel wat voelt voor een rol in de Warcraft-verfilming. Routh is een van de ruim elf miljoen gamers die World of Warcraft spelen.

Routh steekt niet onder stoelen of banken dat hij een gamer is. "Ik speel zelf games en vind Warcraft leuk," zei de acteur vorig jaar tegen MTV terwijl hij naar zijn Warcraft-shirt wees. De Superman-acteur vindt het dan ook maar wat leuk dat Blizzard Entertainment, Sam Raimi en zijn vrienden van Legendary Pictures werken aan een Warcraft-film.

Routh hoopte vorig jaar al dat hij in de Warcraft-film zou kunnen spelen. "Er zou wat actie in kunnen zitten met een beetje zwaardvechten. Dat zou wel leuk zijn." Inmiddels heeft Routh dus de eerste stappen gezet een rol in de film te krijgen.

De werkzaamheden rond de Warcraft-verfilming zijn allesbehalve afgerond. In juni maakte regisseur Raimi bekend dat het script pas veertig pagina's telde. Het verhaal van de film wordt geschreven door Robert Rodat. De scriptschrijver schreef eerder The Patriot en Saving Private Ryan.

Brandon Routh dichterbij rol in 'Warcraft'-film
Brandon Routh dichterbij rol in Warcraft-film (Foto: Novum)