DVD: The Human Contract

The Human Contract is het regiedebuut van Jada Pinkett Smith, de vrouw van Will Smith. Laatstgenoemde heeft overigens ook meegewerkt aan deze film en wel als medeproducent. Het is een film die niet in de Nederlandse bioscopen gedraaid heeft en nu in de winkels is te vinden. Is dit regiedebuut van Jada Pinkett Smith de moeite waard?

The Human Contract dvd cover

De succesvolle jonge zakenman Julian Wright (Jason Clarke) gaat de deal van zijn leven sluiten. De jongeman is niet geheel vies van de vrouwen en leeft als een god in Frankrijk; hij neemt het er goed van. Op een dag ontmoet hij de wulpse vrouw Michael (Paz Vega) die zijn hoofd volledig op hol brengt. Zij zorgt voor emoties waarvan hij zelf niet wist dat hij die in zich had. Ze neemt Julian mee in een wereld van ongeremde hartstocht, Latijnse passie en verboden genoegens.

De deal die Julian op het punt staat af te ronden, moet gepaard gaan met de nodige discretie. Zijn privéleven moet hij zo rustig mogelijk houden. Zijn op stapel zijnde scheiding moet nog eventjes op zich laten wachten zodat het bedrijf hier geen schade van kan ondervinden. Ook de passionele nachten met de beeldschone Michael mogen niet in de publiciteit komen. Hij moet alles dus goed verborgen zien te houden.

The Human Contract Screenshot

Als Julian ontdekt dat Michael eigenlijk getrouwd is, slaan bij hem de stoppen door; hun relatie valt uit elkaar. Ook de grote zakendeal die hij op het punt staat te maken, staat op losse schroeven. Julian wordt geconfronteerd met problemen uit het verleden en donkere familiegeheimen, die hij samen met zijn zus Rita (Jada Pinkett Smith) onder ogen moet zien. Hij wordt gedwongen keuzes te maken die bepalend zijn voor de rest van zijn leven.

The Human Contract screenshot

In de basis hebben Jada en manlief het goed gedaan. Het is een mooie film geworden waarin de keiharde zakenwereld samenkomt met het zachte familieleven van een jongeman. Hij worstelt met zijn verleden en tegelijkertijd met het heden. Wat jammer is aan The Human Contract is dat er zo veel meer in gezeten had. Juist door alles wat Julian overkomt, zouden de consequenties heel veel verder kunnen gaan. Jammer genoeg wordt daar niets mee gedaan. Het is wel een stijlvolle film geworden, maar na het kijken van de film bekruipt je toch het idee dat er nog een vervolg moet komen.