Pieterse prolongeert Europese titel mountainbiken

Puck Pieterse is voor het tweede opeenvolgende jaar Europees kampioene mountainbiken geworden. De 21-jarige Nederlandse won met ruim één minuut verschil op de Oostenrijkse Mona Mitterwallner, Nina Benz kwam als derde over de streep. Lange tijd was wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot de belangrijkste uitdager van Pieterse, maar moest na een valpartij opgeven.

Het Europese kampioenschap in Roemenië werd in zware omstandigheden verreden. Zware regenval met daarbij lage temperaturen zorgde voor een zware race en vanuit de start reden Puck Pieterse samen met Pauline Ferrand-Prévot weg van de rest. Na een paar kleine foutjes van Pieterse kwam de Nederlandse even op achterstand op de wereldkampioene, maar na achtervolging zou ze toch weer de aansluiting vinden bij de Française.

Daarna ging langzaam het licht uit bij Ferrand-Prévot. Ze kon al snel het tempo van Pieterse niet meer volgen en na een valpartij, toen ze al op behoorlijke achterstand lag, moest ze ook nog opgeven. Pieterse reed daarna onbedreigd naar haar tweede Europese titel. Vorig jaar was ze ook al de sterkste in het Poolse Krakau.

Op een goede minuut werd de Oostenrijkse Mona Mitterwallner tweede, het brons was voor Duitse Nina Benz. Anne Terpstra reed in de eerste twee rondes in het groepje van de Oostenrijkse en de Duitse, maar kwam daarin ten val en zou uiteindelijk op de zesde plaats eindigen.

Results powered by FirstCycling.com