Foto biedt eerste blik op David Corenswet als Superman

Voor wie het allemaal niet meer kan volgen: de eerstvolgende Superman-film, die volgend jaar verschijnt, zal een nieuwe Superman introduceren, gespeeld door David Corenswet. De film introduceert een nieuwe continuïteit in de DC-films, die los staat van eerdere films of de tv-series.

Dat betekent dat we Henry Cavill dus voorlopig niet meer terug zien als Clark Kent, en nadat het aankomende seizoen van Superman & Lois is verschenen is het ook over en uit voor Tyler Hoechlin, die de superheld op televisie speelt. Corenswet zal een iets jongere versie spelen dan Cavill, maar geen zorgen: we gaan niet weer helemaal zien hoe een jonge Kal-El op onze planeet landt, want dat weten we zo langzamerhand wel.

De opnames voor Superman (voorheen Superman: Legacy) zijn in volle gang onder de leiding van DC Studios-baas James Gunn (hij schreef het script en doet de regie voor de film) en dus lichten DC en Gunn af en toe tipjes van de sluier op. Deze week gebeurde dat met een eerste foto van Corenswet in zijn nieuwe Superman-outfit. 

David Corenswet als Superman

De foto geeft een goede indruk van de indeling van het pak: de klassieke elementen zoals de rode cape en laarzen en het logo op de borst zijn aanwezig, en het lijkt er ook een beetje op (de foto houdt het bewust vaag) dat de klassieke rode 'trunks' weer terug zijn. De stof lijkt ook iets stugger en minder 'buitenaards' dan de versie van Cavill. Daarnaast is de kraag hoger dan nu bij Cavill en Hoechlin het geval is.

Superman verschijnt in juli volgend jaar in de bioscopen, met naast David Corenswet ook Rachel Brosnahan als Lois Lane, Nicholas Hoult als Lex Luthor, Skyler Gisondo als Jimmy Olsen, Wendell Pierce als Perry White, Pruitt Taylor Vince als Jonathan Kent, Edi Gathegi als Mr. Terrific, Sean Gunn als Maxwell Lord, Nathan Fillion als Guy Gardner, Sara Sampaio als Eve Tessmacher en Terence Rosemore als Otis.