Garcia oppermachtig in Moto2-race Le Mans, geen punten Van den Goorbergh

De Grand Prix van Frankrijk in de Moto2 heeft zondag wat de strijd voor de overwinning betreft niet heel veel spektakel opgeleverd. Op het circuit van Le Mans zat de strijd vooral in de plekken achter de leider, terwijl één van de twee Nederlanders toe moest kijken: Bo Bendsneyder had nog teveel last van zijn sleutelbeenbreuk.

De nog altijd geblesseerde Aron Canet had de poleposition te pakken, kampioenschapsleider Joe Roberts en Sergio Garcia completeerden de eerste startrij. Albert Arenas, Alonso Lopez en Manuel Gonzalez stonden op rij twee, voor Izan Guevara, Senna Agius en Filip Salac - Zonta van den Goorbergh mocht het vanaf de vijftiende plek gaan doen.

Garcia schoot uit de startblokken en sloeg al snel een mooi gat naar Roberts, die op zijn beurt Lopez, Gonzalez en Arenas achter zich aan kreeg. Canet herstelde zich na een paar ronden en werkte zich terug naar plek vier, nota bene met een nog altijd niet herstelde voetbreuk. Gonzalez ging er vanaf plek vijf af, terwijl Canet in rap tempo Lopez én Roberts verschalkte voor plek twee.

Ondertussen reed Garcia rondje na rondje weer wat verder weg van Canet, die het lastig begon te krijgen met Lopez. Dat duurde niet lang, Lopez zette zijn motor er voorbij en Canet moest gaan proberen Ai Ogura achter zich te houden. Dat lukte niet: Ogura ging er voorbij en reed zelfs naar plek twee, ruim achter winnaar Garcia. Lopez pakte de derde podiumplek, Canet zakte nog naar plek zes, achter Roberts en Somkiat Chantra - Van den Goorbergh finishte na een val als 25e.