The Scorpion King 3: Battle For Redemption

Het eens zo machtige rijk van Mathayus (Victor Webster) is ten einde gekomen en hij is ook nog eens zijn vrouw kwijtgeraakt aan de pest. Het zit de koning niet mee. De in het slop geraakte heerser is niet meer de machtige man die hij ooit was, maar om zijn macht en glorie terug te krijgen, moet hij een klusje opknappen. Als huurmoordenaar gaat hij een koninkrijk beschermen tegen een tiran en zijn leger van spookkrijger. 

Mathayus voelt er inderdaad wel wat voor om weer de grote koning te worden die hij ooit was. Het is voor hem dan ook een gemakkelijke keuze om een andere heerser te helpen en doet dit dan ook voor koning Horus (Ron Perlman). Hij wordt samen met Olaf (Bostin Christopher) op pad gestuurd om het koninkrijk te beschermen. Deze lompe strijder is bikkelhard, gaat met iedereen de strijd aan en deinst nergens voor terug. Samen vormen ze een onverwoestbaar team.

The Scorpion King 3 screenshot 2

Wat zou moeten volgen - volgens de achterkant van de dvd-cover - is een spetterend actie-avontuur dat het Mummy-fenomeen naar nieuwe epische hoogten tilt. Niets van dit alles. The Scorpion King 3: The Battle for Redemption is in niets een waardig uitvloeisel van de Mummy-trilogie. De film moet natuurlijk avontuurlijk zijn, maar is dit op alle punten eigenlijk niet. De grappige momenten die de mondhoeken zouden moeten krullen komen ook echt niet goed uit de verf en de acteerprestaties van vrijwel alle acteurs laten te wensen over. Het lijkt wel alsof ze dit projectje even tussendoor hebben gedaan, in afwachting van betere rollen. Het is voor hen te hopen dat zij de rollen niet hopen te krijgen naar aanleiding van deze film, want dan zou een flink aantal acteurs zonder werk zitten.

The Scorpion King 3 screenshot 3

Ron Perlman is niet geloofwaardig als koning en speelt dan ook niet de sterren van de hemel. Billy Zane - toch bekend van Titanic - geeft in zijn rol als Talus ook niet thuis. Hij probeert af en toe grappig over te komen, maar is dit totaal niet. De enige die het redelijk doet is Victor Webster in zijn rol als Mathayus, al valt er ook genoeg op aan te merken. Hij doet het eigenlijk het minst beroerd. 

The Scorpion King 3 screenshot

De makers proberen nog wat van het schijfje te maken door het vol te gooien met extra's. Een welkome aanvulling op een matige film. Zo staan er bijvoorbeeld zes verwijderde scenes op en ook nog een montage van verwijderde shots. Een mooi staaltje filmwerk dat zeker wat credits verdient. Het audiocommentaar van de regisseur kun je uiteraard aanzetten tijdens de film, maar dan mis je de fantastische grappen misschien wel. Een gag reel met bloopers en grappen is altijd wel leuk en gelukkig hier ook. De 'Making of' laat zien hoe de acteurs met de special effects omgaan en hoe zij zich voorbereiden op de film. Ten slotte is in de laatste extra te zien hoe de verschillende personages zich in het zweet getraind hebben voor de vechtscènes. De verschillende vechtstijlen trekken een aardige wissel op de acteurs, maar zijn wel aardig in de film te zien. Al met al redden de extra's de slechte film nog een klein beetje, maar niet genoeg om er positief over te worden.