Nieuw te streamen in april

Nieuwe series, nieuwe seizoenen van bestaande series, films vers uit de bioscoop, oudere films. Het is het gebruikelijke maandelijkse aanbod van de grote streamingdiensten. En zoals elke maand zitten er best wel weer wat leuke dingen tussen. Hieronder onze selectie; waar kijk jij het meest naar uit?

Prime Video

Fallout (11 april) is gebaseerd op een van de allergrootste videogame series aller tijden. De serie gaat over de verdeeldheid tussen hen die iets bezitten en zij die niets hebben, in een wereld waar er bijna niets meer is. 200 jaar na de apocalyps keren de vriendelijke bewoners van de luxe schuilkelders gedwongen terug naar het door straling verwoeste landschap dat hun voorouders achterlieten. Ze zijn verbijsterd wanneer ze een ongelofelijk complexe, verrassend eigenaardige en zeer gewelddadige wereld ontdekken.

Ella Purnell speelt Lucy, een optimistische Vault-bewoner met een Amerikaanse can-do mentaliteit. Haar empathische en idealistische aard wordt op de proef gesteld wanneer ze de nucleaire schuilkelder moet verlaten om haar vader te redden. Aaron Moten speelt Maximus, een jonge soldaat die zichzelf opgewerkt heeft tot schildknaap in de militaristische factie Brotherhood of Steel. Hij doet alles om het doel van de Brotherhood, orde en gezag in de wereld bewaken, te bereiken. Walton Goggins speelt de Ghoul, een achterbakse premiejager die een 200-jarige geschiedenis van de post-nucleaire wereld met zich meedraagt.

De kansloze vrienden Sinan, Danny en Leroy spenderen In Rwina (nu te zien) hun dagen met hangen op straat, döner eten en chickies versieren, totdat Sinan verliefd wordt op Hannah, de vriendin van hun aartsvijand Tabaka. Terwijl Tabaka op zijn paard de jacht op de jongens inzet, probeert Sinan de liefde van zijn leven voor zich te winnen. En zo rollen de jongens van het ene naar het andere bizarre avontuur.

Na een rampzalige eerste date beloven Nicole en Max in Puppy Love (18 april) elkaars nummer kwijt te raken totdat hun honden een liefdesmatch vinden. Nicole en Max, die op hilarische wijze niet bij elkaar passen, worden gedwongen om verantwoordelijke co-ouders te worden, maar vinden uiteindelijk zelf de liefde.

Sino (Sinan Eroglu) en Mo (Mohamed Chaara) groeien op in dezelfde wijk in Amsterdam. Ze leren het klappen van de zweep al op jonge leeftijd kennen en ontwikkelen zich in no time tot twee streetwise rechercheurs. Wanneer ze in Scotoe (25 april) een grote cocaïnesmokkel op het spoor komen zien ze dat als een enorme kans om zichzelf te bewijzen. Maar hun ‘unieke’ Turkse en Marokkaanse werkmethodes zorgen ervoor dat ze door de hoofdcommissaris (Daphne Deckers) van de zaak worden gehaald. Ze zetten het onderzoek stiekem door en als Sino’s vrouw Esra (Melisa Asli Pamuk) in de zaak verstrikt raakt, moeten ze alles op alles zetten om hun baan en familie te redden.

De Tokkies: 20 Jaar Later (30 april) vertelt het opmerkelijke verhaal van het gezin van Gerrie en Hanna Tokkie. Zij verwierven in 2003 ineens landelijke bekendheid door televisiecamera’s toe te laten in hun dagelijkse leven. Hiermee worden ze de eerste realitysterren van Nederland. Ze zijn een kijkcijferhit maar raken na een paar jaar in de vergetelheid. En terwijl het gezin het normale leven daarna weer probeert op te pakken, gaat heel Nederland aan de haal met de achternaam van Hanna. Het woord ‘tokkie’ wordt in de volksmond synoniem voor ‘asociaal’. 

Nu, 20 jaar later, willen de Tokkies hun naam zuiveren en hun verhaal vertellen. Over de impact van de negatieve stereotypering op hun leven en de gevolgen daarvan: geen werk, geen woning en neefjes en nichtjes die uitgescholden werden en klappen kregen op school. 

Met deze documentaire wil de familie bewijzen dat ze meer zijn dan de negatieve beelden die in het verleden zijn gecreëerd. Vader Gerrie is ernstig ziek en wil -nu hij dat nog kan- afrekenen met het stigma. Ook voor zijn kleinkinderen, de nieuwe generatie. “Trots wezen op elkaar”, daar gaat het hem om.

De documentaire volgt de Tokkies terwijl ze hun verleden onder ogen zien en vertelt het verhaal van vandaag de dag.

HBO Max

De miniserie The Sympathizer (15 april, daarna wekelijks) is gebaseerd op de gelijknamige Pulitzerprijs-winnende roman van Viet Thanh Nguyen. De serie is een spionagethriller en interculturele satire over de strijd van een half-Franse, half-Vietnamese communistische spion tijdens de laatste dagen van de Vietnamoorlog en zijn nieuwe leven als vluchteling in Los Angeles, waar hij erachter komt dat zijn spionnenleven nog niet helemaal achter zich ligt. De rollen worden gespeeld door Hoa Xuande, Fred Nguyen Khan, Toan Le, Phanxine, Vy Le, Ky Duyen, Kieu Chinh, Duy Nguyen, Alan Trong en Robert Downey Jr. (die meerdere rollen speelt). 

In de serie Conan O'Brien Must Go (18 april) bezoekt de Emmy-winnende talkshowhost nieuwe vrienden die hij heeft ontmoet via zijn podcast Conan O'Brien Needs a Fan. O'Brien bezoekt Noorwegen, Thailand, Argentinië en Ierland, en verrast een aantal van zijn meest memorabele fans terwijl hij ook de lokale cultuur, keuken en bezienswaardigheden in zich opneemt.

Mode staat gelijk aan identiteit voor tienermeisjes, en één merk, Brandy Melville, heeft een cult-achtige aanhang ontwikkeld ondanks de controversiële slogan "one size fits most" en enkele onsmakelijke praktijken. Achter een glimmende Instagram-façade gaat een schokkend giftige wereld schuil, en een bredere weerspiegeling van de wereldwijde fast fashion-industrie. Fast fashion is niet alleen maar glitter en glamour - het is een uitbuitende business die de planeet vervuilt omwille van de winst. De HBO Original-documentaire Brandy Hellville & The Cult of Fast Fashion is vanaf 14 april te zien.  

The Jinx - Part Two (22 april) is een nieuwe reeks van zes afleveringen van de baanbrekende Emmy-winnende documentaireserie The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst, van Andrew Jarecki. In deel twee zetten de filmmakers hun onderzoek acht jaar voort, waarbij ze verborgen materiaal ontdekken, Dursts gevangenisgesprekken en interviews met getuigen die tot nu toe hadden gezwegen.

Netflix

Scoop (nu te zien), geïnspireerd op ware gebeurtenissen, is de verfilming van vastberaden journalistiek dat uiteindelijk een wereldschokkend interview opleverde: het beruchte gesprek van prins Andrew met 'BBC Newsnight'. Van producer Sam McAlister (Billy Piper) die spannende onderhandelingen voerde met Buckingham Palace tot de verbijsterende confrontatie van journalist Emily Maitlis (Gillian Anderson) met de prins, Scoop neemt ons mee in het verhaal van vrouwen die nergens voor terugdeinzen om alles te krijgen. Want om zo’n groot interview te krijgen, moet je doortastend zijn.

Rebel Moon: The Scargiver (19 april) vervolgt het epische verhaal van Kora en de overlevende strijders, die bereid zijn om alles op te geven en mee te vechten met de moedige inwoners van Veldt. Dit om een ooit vredig dorp te beschermen, nu een nieuw thuisland voor voor degenen die hun huis hebben verloren in de strijd tegen de Motherworld. Terwijl het Rijk alles op alles zet om de opkomende rebellie te onderdrukken, ontstaan er hechte vriendschappen, treden er helden naar voren en worden er legendes geboren. 

Andrew Scott is (the talented Mr) Tom Ripley in de miniserie Ripley (nu te zien). Hij is een grifter die de eindjes aan elkaar knoopt in het begin van de jaren '60 in New York. Hij wordt ingehuurd door een rijke industrieel om naar Italië te reizen om te proberen de dilettante zoon van de man, Dickie Greenleaf (Johnny Flynn), te overtuigen om naar huis terug te keren. Het accepteren van de baan is Toms eerste stap in een complex leven van bedrog, fraude en moord.

Netflix voegt deze maand ook vier seizoenen van Sherlock en zes seizoenen van Sex and the City, drie delen van Beverly Hills Cop (allemaal nu te zien), Rocketman (10 april), The Godfather (15 april), Lady Bird (16 april) en Forrest Gump (22 april) toe.

Apple TV+

Met in de hoofdrol de voor een Academy Award genomineerde Colin Farrell is Sugar (nu te zien, 2 afleveringen, daarna wekelijks op vrijdag) een nieuwe, eigentijdse, unieke kijk op een van de populairste en belangrijkste genres in de literaire, film- en televisiegeschiedenis: het privédetectiveverhaal. 

Farrell schittert als John Sugar, een Amerikaanse privédetective die de mysterieuze verdwijning van Olivia Siegel, de geliefde kleindochter van de legendarische Hollywood-producent Jonathan Siegel, op de hielen zit. Terwijl Sugar probeert te achterhalen wat er met Olivia is gebeurd, zal hij ook familiegeheimen van Siegel blootleggen; sommige zeer recent, andere al lang begraven.

Franklin (12 april, 3 afleveringen, daarna wekelijks tot 17 mei)is een nieuwe miniserie die het spannende verhaal van de grootste gok uit de carrière van Benjamin Franklin verkent. In december 1776 is Franklin (Michael Douglas) wereldberoemd om zijn elektrische experimenten, maar zijn passie en kracht worden op de proef gesteld wanneer hij – terwijl het lot van de Amerikaanse onafhankelijkheid op het spel staat – op een geheime missie naar Frankrijk begint. Op 70-jarige leeftijd overtuigde Franklin, zonder enige diplomatieke opleiding, een absolute monarchie om het Amerikaanse experiment in democratie te onderschrijven. Dankzij zijn roem, charisma en vindingrijkheid was Franklin de Britse spionnen, Franse informanten en vijandige collega's te slim af om de Frans-Amerikaanse alliantie van 1778 en het vredesverdrag met Engeland in 1783 tot stand te brengen. De acht jaar durende Franse missie geldt als Franklins belangrijkste dienst. naar zijn land, zonder welke Amerika de Revolutie niet had kunnen winnen. Diplomaten en historici beschouwen het nog steeds als de grootste dienstplicht van een ambassadeur in de geschiedenis van ons land.

Het tweede seizoen van The Big Door Prize (24 april, 3 afleveringen, daarna wekelijks tot 19 juni) volgt de inwoners van Deerfield terwijl de Morpho-machine hen klaarmaakt voor de mysterieuze ‘volgende fase’. Terwijl ieders potentieel wordt ingeruild voor visies, ontstaan er nieuwe relaties en worden er nieuwe vragen gesteld. Dusty en Cass besluiten een pauze te nemen, terwijl Trina (Amara) en Jacob (Fourlas) ontdekken dat ze hun oude labels kunnen laten varen. Giorgio en Izzy vinden allebei romantiek, terwijl Hana en pater Reuben proberen het doel van de machine te ontdekken. Het kleine stadje vraagt zich opnieuw af wat ze dachten te weten over hun leven, relaties, mogelijkheden en over de Morpho zelf.

In seizoen 2 van Loot (nu te zien, 2 afleveringen, en wekelijks tot 29 mei) is Molly vooral gericht op haar liefdadigheidswerk en heeft elke nieuwe relatie met nieuwe mannen afgezworen. Molly's trouwe assistent Nicholas (Joel Kim Booster) is fantastisch vrijgezel, maar niet bijzonder onafhankelijk, en blijft aan haar zijde, ijverig aan al haar wensen tegemoet... en geeft haar af en toe een boerenkoolsmoothie verrijkt met gin. 

Sofia Salinas (Michaela Jae Rodriquez), de no-nonsense uitvoerend directeur van de stichting, blijft de Wells Foundation met meelevende efficiëntie leiden, maar haar puur zakelijke ethos wordt op de proef gesteld wanneer ze Molly's charismatische architect-vriend Isaac (O-T Fagbenle) ontmoet. ). De bromance tussen Howard (Ron Funches) en Nicholas blijft ook bloeien terwijl ze elkaar steunen bij hun inspanningen, zowel binnen als buiten de werkplek. Ondertussen is Arthur (Nat Faxon) voorbij zijn gevoelens voor Molly gekomen en heeft hij aangekondigd dat hij een nieuwe duivelse levenshouding heeft, een verandering die wordt ingekapseld door een heel erg lamme leren armband. Het team van de Wells Foundation, met onder meer Rhonda (Meagen Fay) en Ainsley (Stephanie Styles), moet samenwerken als collega's en vrienden terwijl Molly ernaar streeft publiekelijk haar belofte waar te maken om al haar enorme fortuin weg te geven.

SkyShowtime

In A Gentleman in Moscow (18 april, drie afleveringen, daarna wekelijks) schittert Emmy-winnaar Ewan McGregor als graaf Alexander Rostov die, in de nasleep van de Russische Revolutie, ontdekt dat zijn goudgerande verleden hem aan de verkeerde kant van de geschiedenis plaatst. Verbannen naar de zolderkamer van Hotel Metropool en bedreigd met de dood bij elke stap buiten, ontdekt Rostov de nieuwe betekenis van vriendschap, familie en liefde binnen de beperkte muren van zijn nieuwe wereld.

De nieuwe dramaserie Apples Never Fall (23 april, alle 7 afleveringen), gebaseerd op Liane Moriarty’s bestseller, onthult het mysterie achter de ogenschijnlijk perfecte Delaney-familie. Voormalige tennisgrootheden Joy (Annette Bening) en Stan (Sam Neill) genieten van hun welverdiende rust na de verkoop van hun tennisacademie. Maar wanneer Joy plotseling verdwijnt werpt een donkere wolk een schaduw over hun idyllische bestaan. De volwassen kinderen herleven hun jeugd en beginnen te twijfelen aan het onberispelijke huwelijk van hun ouders. Wat verschuilt zich achter de glinsterende façade van huize Delaney? En wat heeft de mysterieuze logee van een jaar geleden hier mee te maken?

Nadat de eerste vier seizoenen van Star Trek: Discovery al waren toegevoegd, is vanaf nu ook het vijfde seizoen te zien, met wekelijks een nieuwe aflevering. In dit laatste seizoen ontdekken kapitein Burnham en de bemanning van de U.S.S. Discovery een mysterie dat hen op een heroïsch avontuur door de Melkweg zal sturen om een oude kracht te vinden waarvan het bestaan eeuwenlang opzettelijk verborgen is gehouden. Maar er zijn nog meer kapers op de kust... gevaarlijke vijanden die wanhopig proberen de hoofdprijs voor zichzelf te winnen en nergens voor zullen terugdeinzen.

Wanneer twee berooide vreemdelingen, Janet en Samuel, op een gestrand schip stuiten met een lading cocaïne, kunnen ze in Boat Story (nu te zien, 2 afleveringen, met de laatste vier wekelijks) hun geluk niet op. Nadat ze afspreken om de drugs te verkopen en de opbrengst te delen, raken ze al snel verwikkeld in een strijd met de politie, gemaskerde huurmoordenaars en een stijlvolle gangster, alleen bekend onder de naam ‘The Tailor’.

Polite Society (28 april) is het regiedebuut van Nida Manzoor, maker van de veelgeprezen Britse serie We Are Lady Parts. De film volgt Ria Khan die een opleiding martial arts volgt en gelooft dat ze haar oudere zus Lena moet redden van haar aanstaande huwelijk, door in naam van onafhankelijkheid en loyaliteit op spectaculaire wijze de bruiloft van haar zus te voorkomen.

Leslie Odom Jr. speelt de hoofdrol in The Exorcist: Believer (28 april), samen met originele Exorcist-ster Ellen Burstyn die opnieuw de rol van Chris MacNeil vertolkt. Wanneer een 12-jarig meisje bezeten raakt door een mysterieuze demonische entiteit, gaat haar vader wanhopig op zoek naar hulp. Hij vindt hulp bij iemand wiens dochter in de jaren zeventig een soortgelijke bezetenheid overleefde.

Disney+

In de film The Greatest Hits (12 april) komt Harriet erachter dat bepaalde liedjes haar letterlijk terug in de tijd brengen. Als ze een romance uit het verleden herbeleeft via de link tussen muziek en herinnering, terwijl ze ondertussen ook een nieuwe liefde in het heden gevonden heeft, vraagt ze zich af: zou ze het verleden ook kunnen veranderen en moet dat? 

De vierdelige docuserie Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story (26 april) gaat over het epische verleden en de onzekere toekomst van een van de meest herkenbare bands ter wereld en hun frontman Jon Bon Jovi. Een 40-jarige odyssee van rock-'n-roll-idolatrie die aan de afgrond staat wanneer een stemblessure alles tot stilstand dreigt te brengen.

De nieuwe animatieserie Iwájú (nu te zien)  speelt zich af in een futuristisch Lagos in Nigeria vertelt het spannende coming of age-verhaal van Tola, een jong meisje dat woont op een rijk eiland en haar techniekgekke beste vriend Kole, die samen de geheimen en gevaren van hun verschillende werelden ontdekken. Iwájú is een unieke samenwerking tussen Disney en Kugali, een pan-Afrikaans entertainmentbedrijf.