Pogacar ook de sterkste op Prati di Tivo in Giro d'Italia

Tadej Pogacar heeft alweer zijn derde etappe gewonnen in de Giro d'Italia. In de bergrit naar Prati di Tivo was de Sloveen in het sprintje bergop de sterkste voor Daniel Felipe Martinez en Ben O'Connor.

Na de tijdrit van vrijdag waar Tadej Pogacar wist te winnen stond zaterdag een bergrit van 152 kilometer met aankomst op Prati di Tivo op het programma. Vanuit de start moest er al geklommen en uiteindelijk vormde er zich een omvangrijke kopgroep van veertien renners, met Romain Bardet als best geplaatste renner in het algemeen klassement. De Fransman stond bij aanvang van de etappe op ruim vijf minuten van Pogacar en het was duidelijk dat UAE Emirates de kopgroep niet veel ruimte gaf.

De ploeg van Pogacar hield de kopgroep steeds rond de twee minuten en aan de voet van de slotklim Prati di Tivo was het verschil nog maar een halve minuut en de kopgroep werd op de klim van bijna vijftien kilometer ingerekend. Ook op de slotklim bepaalde de ploeg van Pogacar het tempo en pas in de laatste vier kilometer waren er een paar kleine aanvallen. Antonio Tiberi opende als eerste de aanval, maar direct zat Pogacar op het wiel van de Italiaan. Daarna waagde Thymen Arensman zijn kans, maar de Nederlander kreeg ook geen ruimte en er ging gesprint worden voor de dagzege waarin was Pogacar duidelijk de sterkste was. Hij won voor Daniel Felipe Martinez en Ben O'Connor en dat betekende alweer zijn derde ritzege in een week tijd.

Results powered by FirstCycling.com