Uitslagen Fortuna Sittard - PSV en sc Heerenveen - Vitesse

PSV kan het puntenrecord van Ajax (93) uit 1971/1972 niet meer evenaren. In de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel en dus kunnen ze maximaal op 91 punten uitkomen.

Fortuna Sittard - PSV 1-1
Na het behalen van het kampioenschap van PSV konden de Eindhovenaren nog het puntenrecord van Ajax uit 1971/1972 evenaren maar dan moesten de laatste twee competitiewedstrijden wel gewonnen worden. Maar in de eerste helft tegen Fortuna Sittard was duidelijk dat PSV niet met de gedachte erbij was en slecht speelde. Bij rust stonden ze 1-0 achter dankzij Iñigo Córdoba.

In de tweede helft speelde PSV ook niet goed, maar ze wisten een tweede nederlaag in de eredivisie te voorkomen. Jerdy Schouten kopte uit een corner van Joey Veerman raak en het werd 1-1. In het restant van de wedstrijd probeerde PSV het nog, maar zou het uiteindelijk 1-1 blijven.

sc Heerenveen - Vitesse 1-3
Vitesse speelt na de puntenmindering al wedstrijden om niks en het leek in Friesland opnieuw niks te worden. Na acht minuten kwam sc Heerenveen op voorsprong dankzij een rake penalty van Anas Tahiri. Toch wisten de Arnhemmers de wedstrijd om te draaien. Halverwege de eerste helft kwam het langszij dankzij Marco van Ginkel.

In de tweede helft maakte Van Ginkel zijn tweede van de middag en in de extra tijd werd het nog 1-3 dankzij Thomas Buitink en was het de zesde overwinning van het seizoen. Volgende week speelt Vitesse nog tegen Ajax, waarna de Arnhemmers afscheid moeten nemen van de eredivisie.