BBC kondigt castuitbreiding Doctor Who aan voor seizoen 2

Hoewel het eerste seizoen van Doctor Who nog moet beginnen met uitzenden, is de BBC al bezig met de productie - en promotie - van het tweede seizoen. Deze week is een nieuwe companion aangekondigd, gespeeld door Varada Sethu.

Zoals het bericht van de BBC vermeldt zal de Fifteenth Doctor, gespeeld door Ncuti Gatwa, in het tweede seizoen twee companions bij zich hebben. Dat betekent dat, in tegenstelling tot geruchten die een paar maanden geleden het internet bezig hielden, Millie Gibson de serie niet al na één seizoen zal verlaten.

Doctor Who: Millie Gibson, Ncuti Gatwa en Varada Sethu (Foto: BBC)
Millie Gibson, Ncuti Gatwa en Varada Sethu (Foto: BBC)

"Ik voel me de gelukkigste persoon ter wereld," aldus Varada Sethu in het bericht. "Het is zo'n eer om deel uit te maken van de Whoniverse, en ik ben de hele Doctor Who-familie - want dat is wat ze zijn - zo dankbaar dat ze me met open armen hebben verwelkomd en me zo thuis hebben laten voelen. Ik kon me geen beter team vragen dan Ncuti en Millie om mee op dit avontuur te zijn, dit is ZO leuk!"

Sethu is bij tv-kijkers bekend van haar rol in de Star Wars-serie Andor (ze speelde daar Cinta Kaz), maar ook Jurassic World Dominion en Strike Back. Hoe haar personage in Doctor Who heet is nog niet bekend.

Seizoen één (het veertiende sinds de terugkeer van de serie in 2005 of het veertigste sinds de start van de serie in 1993) van het vernieuwde Doctor Who is vanaf 11 mei te zien op Disney+ en BBC One, beginnend met twee afleveringen en daarna wekelijks een nieuwe tot en met 22 juni. Seizoen twee volgt in 2025.