Trailer voor Lion King-prequel toont een jonge Mufasa

Fans van The Lion King, die graag méér verhalen uit deze wereld willen zien, worden eind december op hun wenken bediend. Disney gaat namelijk terug in de tijd om het verhaal van Mufasa, Simba's vader, te vertellen in Mufasa: The Lion King.

Regisseur Barry Jenkins laat in de film de mandril Rafiki de legende van Mufasa vertellen aan de jonge leeuwenwelp Kiara, dochter van Simba en Nala met Timon en Pumbaa in hun typerende rollen. Het verhaal wordt verteld in flashbacks en introduceert Mufasa als een verweesd welpje, verloren en alleen tot hij een sympathieke leeuw genaamd Taka ontmoet - de erfgenaam van een koninklijke bloedlijn. De toevallige ontmoeting zet een uitgebreide reis in gang van een buitengewone groep buitenbeentjes op zoek naar hun bestemming - hun banden zullen op de proef worden gesteld als ze samenwerken om een dreigende en dodelijke vijand te ontwijken. 

De film kent een aantal nieuwe en terugkerende castleden, waaronder Aaron Pierre, Kelvin Harrison Jr., Kagiso Lediga, Preston Nyman, Mads Mikkelsen, Thandiwe Newton, Keith David, Seth Rogen, Billy Eichner, Donald Glover en Beyoncé. De muziek is in handen van Lin-Manuel Miranda, die de liedjes heeft geschreven, en samen met Mark Mancina heeft geproduceerd. Er zijn aanvullende liedjes van Lebo M.

Mufasa: The Lion King verschijnt op 18 december in de bioscopen.