Giro: Etappe 7 - Tijdrijden, maar met een pittig einde

De zesde etappe van de Giro d'Italia leverde een mooie overwinning op voor aanvaller Pelayo Sanchez, vandaag krijgen we niks van dat alles te zien: de heren krijgen een ruim veertig kilometer lange tijdrit voor de kiezen, alleen tegen de klok dus.

Het startpodium staat in Foligno, waar men vertrekt voor ruim dertig kilometer over nagenoeg volledig vlak terrein. Stevig stampen op de grote plaat dus, maar na 34 kilometer wordt dat lastiger. Het tweede tussenpunt ligt op aan de voet van de slotklim, die begint met bijna anderhalve kilometer aan tien procent, daar worden matige klimmers niet bepaald gelukkig van.

Na dat stuk is het nog geenszins gedaan, want er staat nog zo'n zes kilometer aan ruim vier procent in het routeboek alvorens men moegestreden de finish in Perugia bereikt. Rodelantaarndrager Julius van den Berg bijt om 13.10 uur het spits af, Mikkel Bjerg (14.24u) en vooral Filippo Ganna (14.37u) zijn de eerste serieuze kanshebbers die het podium af rollen. Tadej Pogacar is om 16.24 uur in zijn roze trui de laatste die vertrekt.

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)