Monarch: Legacy of Monsters krijgt tweede seizoen n spinoffs

Het MonsterVerse, dat afgesloten leek met de release van Godzilla vs Kong in 2021, is nog springlevend. Naast een nieuwe film die nu in de bioscopen draait krijgt ook de tv-serie Monarch: Legacy of Monsters nog een vervolg.

Apple kondigde deze week aan dat de serie een nieuw seizoen krijgt. In het eerste seizoen, dat vorig jaar verscheen, werden personages gevolgd die gedurende meerdere decennia ontdekkingen doen over het bestaan van de Titans, zoals Godzilla, die al sinds de prehistorie op onze planeet leven. Het focust met name op de Amerikaanse overheidsorganisatie Monarch, die in de diverse MonsterVerse-films ook steeds te zien is.

"Monarch: Legacy of Monsters heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op de harten, geesten en verbeeldingskracht van het publiek over de hele wereld, geleid door de schittering van Chris, Matt, Kurt, Wyatt en het ongelooflijk begaafde en getalenteerde cast- en creatieve team", aldus Apple TV+-chef Morgan Wandell, in een persbericht. "We kunnen niet enthousiaster zijn voor kijkers om niet alleen de kans te krijgen om nog meer spanning te ervaren in seizoen twee, maar ook om epische, nieuwe reizen in de franchise te maken terwijl we Legendary's Monsterverse uitbreiden." Apple en Legendary hebben een overeenkomst gesloten om meerdere spinoffs te maken die zich op de filmfranchise baseren.

Monarch: Legacy of Monsters: Godzilla

Na de donderende strijd tussen Godzilla en de Titanen die San Francisco met de grond hebben gemaakt, en de schokkende onthulling dat monsters echt zijn, volgt Monarch: Legacy of Monsters een broer en zus die in de voetsporen van hun vader treden om de connectie van hun familie met de geheime organisatie die bekend staat als Monarch te ontdekken. Aanwijzingen leiden hen in de wereld van monsters en uiteindelijk door het konijnenhol naar legerofficier Lee Shaw (gespeeld door Kurt Russell en Wyatt Russell), die plaatsvindt in de jaren 1950 en een halve eeuw later wanneer Monarch wordt bedreigd door wat Shaw weet. De dramatische saga - verspreid over drie generaties - onthult begraven geheimen en de manieren waarop epische, wereldschokkende gebeurtenissen door ons leven kunnen weerklinken.

Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe seizoen, of de spinoffs, te zien zullen zijn.