Prachtige Grand Prix van Frankrijk in MotoGP, strijd tot laatste bocht

De Grand Prix van Frankrijk in de MotoGP heeft zondag een mooie race opgeleverd. Op het circuit van Le Mans werd tot in de laatste bochten geknokt om alle podiumplaatsen, met uiteindelijk een dominant Ducati op het Franse asfalt.

Jorge Martin had de poleposition in handen, Francesco Bagnaia en Maverick Viñales stonden naast de kampioenschapsleider op rij één. Teamgenoten Fabio Di Giannantonio en Marco Bezzecchi stonden met Aleix Espargaro op rij twee, voor Pedro Acosta, Fabio Quartarar, Franco Morbidelli, Enea Bastianini, Jack Miller en Miguel Oliveira.

Bagnaia kende na zijn dramatische sprintrace nu wel een goede start en pakte in de openingsronde de leiding, voor Martin, Espargaro, Di Giannantonio, Viñales, Acosta, Bastianini en Marquez. In ronde drie was het klaar voor superrookie Acosta, die ineens onderuit schoof, bijna op het achterwiel van Espargaro.

Een ronde later ging ook Bezzecchi tegen het asfalt, vechtend om plek zeven met Bastianini. Bagnaia en Martin reden ondertussen beetje bij beetje weg van Espargaro, Di Giannantonio en Viñales, die streden om de derde plek. Een akkefietje met Espargaro leverde Bastianini halverwege de race een longlappenalty op, waardoor Di Giannantonio en Marquez op drie en vier terecht kwamen.

Acht ronden voor het einde begon het gevecht om de leiding echt los te barsten, nadat Martin een eerste speldenprik uitdeelde aan Bagnaia. Marquez reed ondertussen wat eenzaam op plek drie, want Di Giannantonio had ook een longlappenalty aan de broek gekregen en kwam op plek zes terecht, achter Viñales en Bastianini.

Marquez had het tempo goed te pakken en sloot vijf ronden voor het einde aan bij de leiders, waar Martin een succesvolle aanval plaatste op Bagnaia. In de slotronde zette Marquez zijn machine binnendoor bij Bagnaia en dat deed hij zowaar op gecontroleerde wijze. Martin kon daardoor een beslissend gat slaan en de winst pakken, Marquez en Bagnaia completeerden het podium.