Black Out

Wie had ooit gedacht de Willy Wartaal één van de hoofdrolspelers in een film zou zijn? Net als Kempi trouwens. Maar goed, het moet extreem zijn, dus dan gaan alle registers open. De dag voor zijn huwelijk wordt ex-crimineel Jos Vreeswijk (Raymond Thiry) wakker in een vreemd bed. Nu is dat niet zo raar, maar hij heeft pistool in zijn hand en er ligt een onherkenbaar lijk naast hem. Niet bepaald een ideale voorbereiding op je trouwdag.

De onderwereld, waar hij juist afscheid van genomen had, beschuldigt hem ervan twintig kilo cocaïne gestolen te hebben en Jos krijgt 24 uur de tijd om alles op te lossen. Hij heeft echter geen flauw idee wat er de afgelopen nacht gebeurd is. Hij moet alles op alles zetten om alle ellende op te lossen voor hij gaat trouwen met de liefde van zijn leven Caroloine (Kim van Kooten).

Black Out screenshot

Na een aantal uur blijkt niet alleen Jos in de problemen te zitten, ook zijn aanstaande schoonvader Rudolf (Ursul de Geer) heeft zijn werk als advocaat even opzij gezet om iets met cocaïne te gaan doen. Om zichzelf en zijn schoonvader uit de problemen te halen, zet Jos alles op alles om de twintig kilo coke weer snel terug te brengen naar zijn rechtmatige eigenaar. Tijdens deze tocht loopt hij tegen allerlei opstakels aan; politieagent uit het verleden André (Alex van Warmerdam), Russisch topcrimineel en bowlingcentrumuitbater Vlad (Simon Armstrong) en twee bloedmooie 'collector' chicks Charity (Katja Schuurman) en Petra (Birgit Schuurman).

Black Out screenshot2

Black Out is een behoorlijk absurde film geworden, maar op een goede manier. Hij zit vol droge humor en lijkt inderdaad op films van Quentin Tarantino; veel bizarre dingen overgoten met platte humor en lekkere muziek. Natuurlijk lijkt het verhaal wel enigszins op The Hangover en heeft het zelfs wat trekjes van Loft, maar dat neemt niet weg dat deze film zeker het kijken waard is. Raymon Thiry speelt een sterke rol, mede door zijn goede kop als crimineel. Kim van Kooten doet wat onwennig aan als onwetende aanstaande, omdat we van haar gewend zijn dat ze een sterk personage speelt. De rest van de cast maakt een goede indruk en dat maakt dat Black Out een film is die je eigenlijk wel gezien moet hebben deze zomer.

Extra's

Het is toch altijd leuk om extra's op een dvd te hebben, ook al kijk je ze misschien lang niet altijd allemaal. Op deze schijf staat de trailer van de film, maar ook nog een korte film genaamd 'Oh Deer!'. Een even absurde film over een jagend echtpaar dat een aantal criminelen tegenkomt in het bos. Dat doet overigens ook erg Tarantinoiaans (is dat een woord?) aan. Je kunt ook kiezen voor audiocommentaar tijdens de film, maar dan moet je hem nog een keer willen zien. Tot slot staat er ook een aantal bloopers op. Lekkere uncut bloopers van onze vaderlandse acteurs. Waar je bij Amerikaanse films veel gebliep hoort, zijn hier de scheldwoorden niet van de lucht. Erg leuk om naar te kijken.