NHL: Oilers winnen na drie gelijkmakers, Hurricanes blijven in leven

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie begint de tweede ronde van de playoffs flink spannend te worden. Vrijdag- en zaterdagavond stonden er in totaal weer vier wedstrijden op de planning, waarbij het eerste team zelfs al op matchpoint stond.

Boston Bruins - Florida Panthers (1-1)
De Bruins kenden geen beste wedstrijd: Evan Rodrigues zette de Panthers in periode één op voorsprong, Vladimir Tarasenko en Carter Verhaeghe zorgden in periode twee met powerplaygoals voor 0-3 en Brandon Montour tekende vroeg in periode drie voor 0-4. In de minuten daarna deden de Bruins dankzij Jakub Lauko en Jake DeBrusk wel iets terug, maar een empty netter van Sam Reinhart en daarna nog eens een treffer van Rodrigues gooiden de boel definitief op slot: 2-6 en de Panthers pakken een voorsprong in de serie.

Vancouver Canucks - Edmonton Oilers (1-0)
Al na vier minuten kwamen de Canucks dankzij Elias Pettersson op voorsprong, maar zes minuten later tekende Leon Draisaitl in de power play voor de gelijkmaker. Hetzelfde scenario ontvouwde zich in periode twee, maar dan binnen anderhalve minuut: Brock Boeser scoorde de 2-1, Mattias Ekholm maakte de gelijkmaker. Nikita Zadorov zette de Canucks vervolgens wéér op voorsprong, maar Connor McDavid tekende in periode drie voor de derde gelijkmaker van de wedstrijd. Overtime was nodig en daarin trokken de Oilers de winst alsnog naar zich toe dankzij een goal van Evan Bouchard.

Carolina Hurricanes - New York Rangers (0-3)
De Rangers konden de serie al beslissen, maar uiteraard hadden de Canes andere plannen en wilden hun seizoen nog verlengen. Dat begon lekker: binnen twee minuten had Evgeny Kuznetsov de puck in het net liggen en vijf minuten later verdubbelde Stefan Noesen de voorsprong. Will Cuylle deed wat terug, maar nog voor de periode voorbij was kwam de 3-1 op naam van Sebastian Aho. Toch werd het weer stil in de PNC Arena: Barclay Goodrow scoorde de 3-2 en Alexis Lafreniere trok de stand vroeg in periode drie gelijk. De boel ontplofte drie minuten voor het einde echter ook weer, want Brady Skjei scoorde éindelijk vanuit de power play en hield de hoop van de Hurricanes zo in leven.

Colorado Avalanche - Dallas Stars (1-1)
Aan het eind van de eerste periode opende Logan Stankoven de score namens de Stars, maar Mikko Rantanen trok de stand halverwege periode twee gelijk. Dankzij Tyler Seguin kwam Dallas vijf minuten later wederom op voorsprong en dit keer hielden ze stand. Sterker nog, met een empty netter maakte Seguin er in de slotfase nog 1-3 van en Stankoven deed er met de 1-4 nog eens een schepje bovenop.

Speelschema
Zondag 12 mei, 18.30u (00.30u NL) - Eastern Conference Semifinals, game 4; Boston Bruins - Florida Panthers (1-2)
Zondag 12 mei, 21.30u (03.30u NL) - Western Conference Semifinals, game 3; Edmonton Oilers - Vancouver Canucks (1-1)

Maandag 13 mei, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference Semifinals, game 5; New York Rangers - Carolina Hurricanes (3-1)
Maandag 13 mei, 21.30u (03.30u NL) - Western Conference Semifinals, game 4; Colorado Avalanche - Dallas Stars (1-2)