Kooij sprint naar ritzege in Giro d'Italia

Olav Kooij heeft zijn eerste rit in een grote ronde gewonnen. De Nederlandse sprinter was zondag in de negende etappe in de Giro d'Italia nipt sneller dan Jonathan Milan.

De negende etappe vlak voor de eerste rustdag op zondag was nog een rit van 210 kilometer met aankomst in Napoli. In de laatste veertig kilometer lagen nog een aantal kleine hellingen. Lange tijd reden twee renners van Polti-Kometa voorop, maar in het peloton was er snel controle.

Op de Monte di Procida, een helling in de laatste veertig kilometer voor de streep moesten Fabio Jakobsen en Tim Merlier al passen en vooraan in het peloton versnelde Julian Alaphilippe. De voormalig wereldkampioen zorgde met zijn demarrage dat enkele renners een kleine voorsprong namen, maar op de laatste oplopende stroken van vandaag plaatste Jhonatan Narváez een geweldige versnelling. De winnaar van de openingsrit nam direct een mooie voorsprong en leek het te gaan halen tot op het einde.

In de laatste kilometer had de Ecuadoriaan nog steeds een voorsprong, maar werd dankzij een indrukwekkende kopbeurt van Tadej Pogacar alsnog ingehaald en vervolgens won Olav Kooij nipt de sprint voor Jonathan Milan. Sebastian Molano sprintte naar de derde plaats.

Results powered by FirstCycling.com