MotoGP-coureur Martin domineert sprintrace in Le Mans

Op het circuit van Le Mans is zaterdag in de MotoGP de sprintrace verreden voorafgaand aan de Grand Prix van Frankrijk, van zondag. In de Moto3 en Moto2 werden ook de kwalificaties verreden voor de races van zondag.

Jorge Martin vertrok vanaf poleposition, naast Francesco Bagnaia en Maverick Viñales. Op rij twee stonden Fabio Di Giannantonio, Marco Bezzecchi en Aleix Espargaro, voor Pedro Acosta, Fabio Quartararo, Franco Morbidelli, Enea Bastianini, Jack Miller en Miguel Oliveira.

In de openingsronde behield Martin de leiding, terwijl Bezzecchi en Espargaro doorschoven naar twee en drie, voor de heerlijk vertrokken Marc Marquez - Bagnaia zakte na een dramatische openingsfase weg naar plek vijftien. De start van Espargaro bleek iets té goed: hij was te vroeg vertrokken en moest een dubbele longlappenalty nemen.

Bagnaia hield er in ronde drie mee op, zijn Ducati leek een probleem te hebben. Martin sloeg vervolgens beetje bij beetje een gaatje naar Bezzecchi, die op zijn beurt Marquez niet echt in zijn kielzog had. Toch ging het uit het niks ineens fout voor Bezzecchi: hij trok zijn Ducati onderuit en zijn sprintpodium viel weg.

Martin kwam niet in gevaar en pakte maar weer eens een sprintzege, Marquez en Viñales completeerden het podium, voor Bastianini en Espargaro. Zondag gaat de Grand Prix om 15.00 uur van start, met daarbij dezelfde startopstelling als zaterdag.

Zondag start de racedag om 11.00 uur met de Moto3, waar David Alonso, Daniel Holgado en Jose Antonio Rueda op de eerste rij staan - Collin Veijer vertrekt als vijfde.

Om 12.15 uur is het tijd voor de Moto2, met Aron Canet op poleposition, nadat hij door een crash amper nog kon lopen. Joe Robert en Sergio Garcia completeren de eerste startrij, Zonta van den Goorbergh start als vijftiende, Bo Bendsneyder is er wegens een sleutelbeenbreuk niet bij.