Pogacar wint tijdrit in Giro en verstevigt leidersplaats

Tadej Pogacar heeft de eerste tijdrit in de Giro d'Italia gewonnen. Bij het eerste en tweede tussenpunt keek hij nog tegen een achterstand aan van driekwart minuut op Filippo Ganna, maar hij maakte alles goed op de slotklim in de laatste zes kilometer en won met zeventien seconden voorsprong op de Italiaans kampioen.

Voor het eerst deze Giro d'Italia stond een tijdrit op het programma. 40,6 kilometer lang moesten de renners afleggen, waarvan de laatste zes kilometer omhoog liepen. Filippo Ganna moest vroeg van start en de Italiaans kampioen zette een sterke tijdrit neer en was duidelijk de snelste.

Niemand leek in de buurt te komen bij Ganna, ook Tadej Pogacar niet. De klassementsleider moest bij het eerste tussenpunt 44 seconden toegeven op de Italiaans kampioen. In het tweede deel was de Sloveen gelijkwaardig aan Ganna, waarna Pogacar op de slotklim uithaalde. De rozetruidrager was maar liefst ruim één minuut sneller dan Ganna, pakte alsnog de ritwinst en verstevigde daarmee zijn leiderstrui.

Thymen Arensman reed ook een knappe tijdrit. De Nederlander was niet goed in het openingsweekend van de Giro en verloor daarin veel tijd, maar maakte dat in de tijdrit goed. De renner van INEOS Grenadiers werd vierde in de tijdrit en staat nu net buiten de top tien.

Results powered by FirstCycling.com