Van Gerwen verliest van Humphries, maar is zeker van playoffs in Premier League

In de First Direct Arena in Leeds is donderdagavond de voorlaatste speelavond afgewerkt van het reguliere 'seizoen' in de Premier League Darts. Volgende week wordt de zestiende en laatste ronde gespeeld, een week later staan de playoffs op het programma.

Kwartfinales
Michael van Gerwen en Gerwyn Price openden de avond en na een moeilijk begin was het de Nederlander die de boel om wist te draaien: van 0-2 naar 5-3, waarna hij het keurig af wist te maken voor een 6-3 zege.

Luke Littler en Peter Wright waren de volgenden, waarbij Wright het voor de zoveelste keer dit jaar nogal moeilijk had. Pas op 5-0 wist hij bij God's gratie een leg te pakken, Littler maakte het daarna af met een 78-finish: 6-1.

Luke Humphries en Rob Cross betraden daarna het podium en ook dat werd niet spannend: de wereldkampioen rolde Cross op en maakte het met een 98-finish af voor 6-1.

De kwartfinales werden afgesloten door Nathan Aspinall en Michael Smith. De oud-wereldkampioen begon sterk en een 136-finish hielp Smith naar een 4-3 voorsprong, waarna hij het vrij simpel afmaakte met 6-3.

Halve finales
Van Gerwen en Littler begonnen lekker aan hun halve finale, met onder meer een snelle tiendarter voor de Nederlander. Littler kwam er geen moment aan te pas en Van Gerwen speelde zich met een ijzersterke 6-1 zege naar de finale.

Humphries en Smith streden om de tweede finaleplek, nog een wedstrijd die niet bepaald uit elkaar spatte van de spanning: Humphries pakte een makkelijke 6-1 zege, alweer de vierde 6-1 van de avond.

Finale
Van Gerwen en Humphries zorgden in elk geval voor wat spanning door de eerste zes legs netjes te verdelen. Humphries liet op 5-4 zijn eerste matchdarts liggen, waarna Van Gerwen er een beslissende leg uit haalde, de eerste van de avond. In die beslissende leg kwam Humphries weer op 78 te staan en dit keer gooide hij het wel uit voor een 6-5 zege.

Stand
Met nog één reguliere speelavond te gaan is Van Gerwen op plek drie nu ook zeker van een plek in de playoffs, over twee weken in Londen. Littler en Humphries waren daar al zeker van, Aspinall en Smith moeten het volgende week onderling uitvechten en spelen dan zelfs tegen elkaar in de kwartfinales. Cross, Price en Wright zijn uitgeschakeld.