NBA: Cavs en Mavs trekken stand gelijk, Nuggets en Pacers slaan terug

Donderdag- en vrijdagavond werd er weer volop gespeeld in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Er stonden weer vier playoffwedstrijden op het programma in de best-of-sevenseries in de halve finales van de conferences, die langzaam weer richting een ontknoping gaan.

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers (1-0)
De eerste helft ging volledig gelijk op: 24-30 in het eerste kwart, 30-24 in het tweede kwart. In Q3 sloegen de Cavaliers toe met een 24-36 kwart en dat wisten ze in het vierde kwart nog flink uit te breiden naar een 94-118 overwinning, met onder meer 29 punten van Donovan Mitchell.

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks (1-0)
Het was wel een spannende wedstrijd, maar de Mavericks hadden constant net de touwtjes in handen. Alleen vroeg in Q3 zat OKC er even bovenop, maar onder leiding van PJ Washington (29 punten, 11 rebounds) wisten de gehavende Luka Doncic en zijn Mavericks met 110-119 de winst te pakken en de serie gelijk te trekken.

Indiana Pacers - New York Knicks (0-2)
De Knicks begonnen met twee thuiszeges, maar in Indianapolis schoten de Pacers uit de startblokken. New York kwam beter in de wedstrijd en maakte er een ware thriller van, die pas in de allerlaatste minuten beslist werd: een drietje van Andrew Nembhard bracht de Pacers op 109-106 en vanaf de vrijeworplijn bracht Aaron Nesmith de Pacers naar een 111-106 overwinning.

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets (2-0)
Nadat de Timberwolves twee keer wonnen in Denver, waren de Nuggets uiterst gemotiveerd om terug te slaan in Minnesota. Met 20-28 in het eerste kwart viel het nog wel mee, maar de Nuggets bouwden de voorsprong met de minuut verder uit en onder leiding van Nikola Jokic (24 punten, 14 rebounds en 9 assists) speelden de kampioenen zich met een 90-117 zege terug in de serie.

Speelschema
Zaterdag 11 mei, 15.30u (21.30u NL) - Eastern Conference Semifinals, game 3; Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder (1-1)
Zaterdag 11 mei, 20.30u (02.30u NL) - Eastern Conference Semifinals, game 3; Cleveland Cavaliers - Boston Celtics (1-1)

Zondag 12 mei, 15.30u (21.30u NL) - Eastern Conference Semifinals, game 4; Indiana Pacers - New York Knicks (1-2)
Zondag 12 mei, 20.00u (02.00u NL) - Western Conference Semifinals, game 4; Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets (2-1)