Dark Tide

Duikinstructrice Katie Mathieson (Halle Berry) stond ooit bekend als de haaienfluisteraar. Langs de Zuid-Afrikaanse kust dook zij naar hartelust tussen de haaien om met hen te zwemmen. Als ze tijdens een duik zelf bijna om het leven komt en één van haar meest dierbare vrienden verliest aan een dodelijke haaienbeet, besluit ze haar leven te gaan veranderen. Ze kan weliswaar niet van het water wegblijven, maar wil nu toeristen verblijden met pelsrobben en pinguïns. 

Dark Tide screenshot

De zaken gaan voor Katie niet zo heel denderend en als zij dan ook nog eens haar boot dreigt kwijt te raken, lijkt zij haar spullen te kunnen gaan pakken. Wanneer haar ex-vriend - die zij een jaar niet gezien heeft - weer ten tonele verschijnt en een zeer rijke man heeft meegebracht die graag met haaien wil zwemmen en daar veel geld voor over heeft, wordt haar een aanbod gedaan dat ze niet kan weigeren. Voor een zeer ruime vergoeding moet ze de beste man alleen even met een gevaarlijke vis laten zwemmen. Toch ziet ze dit niet zitten omdat ze sinds die fatale dag niet meer gedoken heeft. 

Dark Tide screenshot 2

Ze besluiten naar Shark Alley te gaan; de plek waar haaien van wel 4 meter lang rondzwemmen. Dit is ook direct de meest dodelijke plek van de oceaan. Aldaar raakt het gezelschap alleen maar in de problemen. Dark Tide is niet echt een film die je vanaf het begin direct 'pakt'. Helaas gebeurt dat ook gedurende de film niet. Het is wel een enge film, zeker voor mensen die niet van haaien houden. Jammer genoeg blijft het daar ook bij; het is de makers gelukt om een 'shark horror' te maken, maar het verhaal erachter is erg dun.

Het enige pluspunt aan de film is Halle Berry. Dit komt ook alleen maar doordat ze nog steeds een schitterende vrouw is. Wat een heftige horror moest worden met haaien in de hoofdrol, is een magere film geworden waar alleen de hoofdrolspeelster de moeite van het kijken waard is. Op de schijf staan ook geen extra's die de film nog een beetje zouden kunnen opkrikken. Al met al een magere score.