Veijer op het podium in Moto3-race Le Mans

Op het circuit van Le Mans is zondag de Grand Prix van Frankrijk in de Moto3 verreden. Daarin vertolkte Collin Veijer weer een uitstekende rol, nadat hij de vorige race al op zijn naam wist te schrijven.

Op poleposition stond David Alonso, naast Daniel Holgado en José Antonio Rueda. Adrian Fernandez opende de tweede rij, met de Nederlander Collin Veijer en Ivan Ortola er nog naast, gevolgd door Joel Kelso, David Muñoz, Angel Piqueras, Ryusei Yamanaka, Jacob Roulstone en Scott Ogden.

Holgado, Muñoz en Alonso reden in de openingsfase al een beetje weg, terwijl Fernandez vooral in de weg reed: hij had voor de start al een dubbele longlappenalty aan de broek gekregen, maar reed voor Rueda en Veijer wel in de weg. De boel herstelde zich wat en in een lang lint werden de ronden afgewerkt, tot Riccardo Rossi na acht ronden vanaf plek vier onderuit schoof.

Muñoz kreeg even later een dubbele longlappenalty voor het veroorzaken van de val van Rossi, terwijl hij met Holgado en Veijer knokte om de leiding. Muñoz viel na zijn long lap ook nog weg, waarna vooral Alonso, Holgado en Veijer de dienst uitmaakten in de kopgroep.

Ook bij het ingaan van de slotronden waren het Veijer, Holgado en Alonso die om de kopposities knokten. Vooral de top-2 van het kampioenschap, Alonso en Holgado, streden uiteindelijk om de winst en die ging naar Alonso, voor Holgado. Veijer was duidelijk de 'best of the rest' en pakte een mooie podiumplek.