Uitslagen: Ajax - Almere City, NEC - Feyenoord en FC Utrecht - Sparta

Ajax heeft zich geplaatst voor Europees voetbal. De Amsterdammers wonnen dankzij een hattrick van Steven Bergwijn simpel en doordat concurrenten NEC (2-3 tegen Feyenoord) en FC Utrecht (0-1 tegen Sparta) niet wisten te winnen zijn de Amsterdammers zeker van de vijfde plaats. NEC en FC Utrecht mogen zich gaan opmaken voor de play-offs voor Europees voetbal.

Ajax - Almere City 3-0
Ajax stond bij rust al met 3-0 voor en dat was volledig te danken aan Steven Bergwijn. De aanvoerder van de Amsterdammers maakte binnen negen minuten drie doelpunten en zodoende een zuivere hattrick. In de tweede helft wisten beide ploegen niet meer te scoren en bleef het 3-0 in de Johan Cruijff Arena.

NEC - Feyenoord 2-3
NEC mocht geen punten verspelen om zicht te houden op de vijfde plaats in de eredivisie en moesten dat tegen Feyenoord doen, de nummer twee van de eredivisie. De eerste kans was ook voor de thuisploeg, maar vlak voor kwamen de Rotterdammers op voorsprong dankzij Calvin Stengs.

Snel in de tweede helft maakte Kodai Sano gelijk, maar de Nijmegenaren konden niet lang genieten van de 1-1, want tien minuten na de gelijkmaker zorgde Yankuba Minteh voor een nieuwe voorsprong van Feyenoord. Op dat moment speelde NEC al met tien man na een rode kaart van Bram Nytinck. Toch wist NEC nog langszij te komen dankzij Sontje Hansen en mocht de thuisploeg toch nog hopen op de overwinning, maar een paar minuten voor tijd maakte Ayase Ueda een einde aan die hoop en schoot Feyenoord naar de overwinning.

FC Utrecht - Sparta
Ook FC Utrecht mocht voor aanvang van speelronde 33 hopen op de vijfde plaats en dan moest het winnen van Sparta. Utrecht kwam in de Galgenwaard niet tot scoren en na achtenzestig minuten kwamen de bezoekers dankzij een prachtig afstandsschot van Camiel Neghli op voorsprong. Voor FC Utrecht en Sparta rest nu nog play-offs voor Europees voetbal.