I Don't Know How She Does It

Natuurlijk kun je als getrouwde vrouw met twee kinderen makkelijk een zeer drukke baan hebben, waar je geregeld voor naar de andere kant van het land moet vliegen. Geen probleem. Zo lang je maar een slaaf van een man thuis hebt zitten die bereid is zijn eigen carrièreplannen op een laag pitje te zetten en voor de kinderen wilt zorgen. Oké, dit klinkt wat overtrokken, maar het zijn wel de ingrediënten voor I Don't Know How She Does It

Kate Reddy (Sarah Jessica Parker) werkt bij een investeringsmaatschappij waar zij keer op keer ziet dat een collega van haar met de eer strijkt als er succes behaald wordt. Zelf is ze erg succesvol in haar werk en zou graag eens die grote kans zelf benutten om zo in de spotlights te staan. Haar man Richard (Greg Kinnear, Little Miss Sunshine) staat echter ook op het punt om een grote klus binnen te halen. De vraag is nu wiens carrière belangrijker is. 

I Don't Know How She Does It screenshot

Eén van de voorstellen van Kate wordt door de directie zo goed bevonden dat hij door wordt gezet naar één van de partners in New York. Aldaar werkt zij samen met Jack Abelhammer (Pierce Brosnan) om het voorstel klaar te maken voor een pitch aan de potentiële opdrachtgever. De knappe Jack waardeert zijn nieuwe collega steeds meer - niet alleen vanwege haar creatieve ideeën - en tussen de twee bloeit wat. Het is echter de vraag of Kate haar gevoelens de vrije loop laat of dat ze kiest voor haar man en haar gezin.

I Don't Know How She Does It begint erg traag. Zeker de eerste vijftien tot twintig minuten hoop je dat er wat vaart in de film komt. Na die periode word je eigenlijk wederom teleurgesteld. Er ontvouwt zich een verhaal dat nogal uitgekauwd aandoet. Vrouw valt op aantrekkelijke collega, vergeet haar echtgenoot en kinderen en moet zich afvragen wat ze met haar leven wil. Niet erg origineel en ook niet goed uitgevoerd. Sarah Jessica Parker los zien van de hysterische dames uit Sex And The City is al lastig, maar als ze dan ook nog eens in deze film in New York loopt, is helemaal het einde zoek.

I Don't Know How She Does It screenshot 2

Pierce Brosnan doet wat hij goed doet; een aantrekkelijke, succesvolle man spelen die de vrouwtjes het hoofd op hol brengt. Er zijn echter weinig andere lichtpuntjes waar je je nog een beetje aan kunt vastklampen. Het is gewoonweg geen aantrekkelijke film om te kijken. Daarbij helpt de wijze van vertellen ook niet. De kijker wordt op sommige momenten direct door een aantal protagonisten aangesproken, zij praten recht in de camera alsof zij in een interview zitten. Zelfs Kate praat op die manier met je, er wordt dus door en over haar gesproken door haar medespelers. Het helpt de film helaas niet aan een goed cijfer, want I Don't Know How She Does It komt echt niet terug in de favoriete films van 2012. Er zijn zelfs geen extra's die de boel nog hadden kunnen opfleuren.