The Revenant

Bart Gregory (David Anders) is een soldaat die in Irak dient en in het holst van de nacht een patrouille rijdt met twee andere soldaten. Om in een discussie zijn punt te maken, dooft hij zijn lichten en rijdt zo enkele momenten door. Wanneer hij zijn lichten aandoet ziet hij in een fractie van een seconde een klein jongetje staan en rijdt deze hard aan. Ondanks regels en bevelen, stapt hij toch uit om naar het kleine mannetje te gaan en komt daar tot de harde conclusie dat het een list was. Hij wordt snoeihard overhoop geschoten.

Iedereen treurt om het verlies van Bart, in het bijzonder zijn vriendin Janet (Louise Griffiths) en zijn beste vriend Joey (Chris Wylde). Bart kwam voor in al de plannen die Janet voor haar toekomst had en Joey verliest zijn maatje waarmee hij heel veel lol beleefd heeft. De rouwenden weten op dat moment niet hoe zij met hun leven verder moeten en zoeken troost bij elkaar. Op het kerkhof ontwaakt Bart ondertussen in zijn doodskist en blijkt niet echt meer dood te zijn. Maar heel erg levend is hij nu ook weer niet.

The Revenant screenshot

Bart besluit dat hij maar bij één iemand kan aankloppen nu hij een zombie geworden is, zijn beste vriend Joey. De nieuwbakken zombie belt bij hem aan en uiteraard schrikt Joey zich wezenloos. Al snel blijkt dat gewoon eten Bart niet helpt zich beter te voelen en dankzij de kennis over 'the dark side' van een vriendin van hem, weet Joey dat zijn vriend bloed nodig heeft. Heel veel bloed. Want alleen door mensenbloed te drinken, kan een zombie blijven 'leven'. Joey en Bart gaan erop uit om dat bloed te verzamelen. Het eerste idee is om zwervers om te leggen; er is toch niemand die hen mist. Wanneer dit niet zo makkelijk blijkt, bedenken ze een ander plan.

The Revenant screenshot 2

In een gewelddadige stad als Los Angeles lopen tal van onverlaten rond die de maatschappij liever kwijt dan rijk is. Daarom besluit het tweetal om criminelen te gaan stropen en met hun bloed Bart te laten leven. Zo worden de straten geschoond van het geteisem en kan Bart - enigszins - blijven leven, win-winsituatie. Vanaf dat moment verandert The Revenant van een vreemde zombiefilm in een zombie-misdaadbestrijders film. Dit krankzinnige idee laat je even kort nadenken over de ethiek van de situatie, maar zorgt snel daarna voor een grote lach op je gezicht.

Het is een behoorlijke wtf-film geworden, een film die niet iedereen leuk zal vinden, maar wel een die de tongen losmaakt. The Revenant laat je - mede dankzij de grappige kop van Joey - vaak hard lachen. Uiteraard zijn er ook wat flink ranzige scènes te vinden waarbij je wellicht even moet wegkijken, maar over het algemeen genomen is het een behoorlijke aanrader voor een avondje lachen.

Extra's

De dvd bevat naast de hoofdfilm gelukkig ook nog een aantal extra's. Zo zie je een aantal verwijderde scènes die de film niet gehaald heeft. Een niet te ontbreken Making-of en achter de schermen. Erg leuk om te zien hoe een bizarre flm als deze gemaakt wordt en hoe dit door de makers beleefd wordt. Een aantal acteurs en makers komt aan het woord en je ziet hoe het special effects-team te werk gegaan is bij The Revenant. Erg interessant omdat er vrij veel special effects in de film nodig zijn geweest om hem zo grappig te maken.