NHL: Canucks na thriller op 1-0, Rangers op matchpoint tegen Hurricanes

Het was de afgelopen dagen weer druk in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL. In de tweede ronde van de playoffs, de halve finales van de conferences, werden zowel woensdag- als donderdagavond weer twee wedstrijden gespeeld.

Florida Panthers - Boston Bruins (0-1)
De Bruins begonnen nog best lekker dankzij een goal van Charlie Coyle in de eerste periode, maar in periode twee knalden de Panthers er overheen: Steven Lorentz, Aleksander Barkov en Gustav Forsling zorgden voor een 3-1 voorsprong. Eetu Luostarinen, Barkov en Brandon Montour breidden die voorsprong in de derde periode zelfs uit naar 6-1, waarmee de Panthers op gelijke hoogte kwamen in de serie: 1-1.

Vancouver Canucks - Edmonton Oilers
In de eerste wedstrijd van het Canadese onderonsje begonnen de Oilers goed: Zach Hyman opende de score en Mattias Ekholm zorgde voor 0-2. Dakota Joshua deed wat terug namens de Canucks, maar goals van Cody Ceci en Hyman zorgden voor 1-4. Elias Lindholm hield Vancouver in de wedstrijd en in de derde periode was het in een tijdsbestek van vijf minuten drie keer raak: JT Miller, Nikita Zadorov en Conor Garland scoorden allemaal voor de Canucks, die zo een 5-4 zege uit het vuur sleepten.

Carolina Hurricanes - New York Rangers (0-2)
Na twee thuiszeges kwamen de Rangers op bezoek bij de Hurricanes na tien minuten op achterstand dankzij Jake Guentzel. In de tweede periode trokken ze de stand dankzij Chris Kreider weer gelijk en in periode drie zette Alexis Lafreniere de Rangers op 1-2. Andrei Svechnikov tekende anderhalve minuut voor het einde voor de gelijkmaker en dus was overtime nodig, waarin Artemi Panarin binnen twee minuten de Rangers alsnog de winst bezorgde: 2-3 en de Rangers staan alweer op matchpoint.

Dallas Stars - Colorado Avalanche (0-1)
In het eigen American Airlines Center kwamen de Stars dankzij Miro Heiskanen op voorsprong in periode één. In de tweede periode walsten ze over Colorado heen met goals van Roope Hintz, Heiskanen en Tyler Seguin, maar de Avs gaven niet op. Joel Kiviranta, Brandon Duhaime en Valeri Nichushkin brachten de ploeg terug tot 4-3, maar met een empty netter bracht Esa Lindell toch de verlossing voor de thuisfans: 5-3 voor Dallas, dat de stand op 1-1 brengt.

Speelschema
Vrijdag 10 mei, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference Semifinals, game 3; Boston Bruins - Florida Panthers (1-1)
Vrijdag 10 mei, 22.00u (04.00u NL) - Western Conference Semifinals, game 2; Vancouver Canucks - Edmonton Oilers (1-0)

Zaterdag 11 mei, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference Semifinals, game 4; Carolina Hurricanes - New York Rangers (0-3)
Zaterdag 11 mei, 22.00u (04.00u NL) - Western Conference Semifinals, game 3; Colorado Avalanche - Dallas Stars