Historische Europese finale voor Olympiakos, Fiorentina weer in Conference League-finale

Voor de tweede keer ooit, en voor het eerst sinds Panathinaikos de Europa Cup-finale van 1971 van Ajax verloor, staat een Griekse voetbalclub weer in een Europese finale. Olympiakos heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Conference League en neemt het op 29 mei nota bene in Athene op tegen Fiorentina.

Club Brugge - Fiorentina (2-3)
De Italianen hadden in eigen huis gewonnen, maar kwamen in het Jan Breydelstadion na twintig minuten op achterstand: Hans Vanaken schoot van afstand raak. Lang gloorde er zo hoop voor de Belgische fans, maar een paar minuten voor tijd ging het touch fout: Fiorentina kreeg een penalty en Lucas Beltran scoorde de gelijkmaker, die al wel enige tijd in de lucht hing. Vanaken stuitte diep in blessuretijd nog op de vingertoppen van doelman Pietro Terracciano, die Fiorentina zo naar de tweede opeenvolgende Conference League-finale hielp.

Olympiakos - Aston Villa (4-2)
Ayoub El Kaabi hielp Olympiakos in Engeland aan een mooie overwinning en ook in het eigen Karaiskakisstadion was hij al snel weer de grote held: na tien minuten tikte hij de openingstreffer lekker binnen. Aston Villa probeerde de boel te redden, maar dat zat er geen moment echt in en een kwartier voor tijd was het wéér El Kaabi die scoorde: zijn vijfde goal van de twee wedstrijden in de halve finales leverde Olympiakos de 2-0 zege en een allereerste Europese finaleplek ooit op.