FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 25 april 2006

Inhoud Xbox 360 WK-bundel bekend

Begin deze maand berichtten we al dat er een gelimiteerde Xbox 360 uitgebracht zou worden in Europa. Dit ter ere van het WK voetbal. Inmiddels is ook de exacte inhoud bekend van de bundel.

De bundel zal bestaan uit:
-Een Core System
-Een memorycard van 64 Mb
-Een replica van de officiële wedstrijdbal van het WK
-Een gelimiteerde Faceplate


2006 FIFA Worldcup is inderdaad niet inbegrepen in de bundel, op zich apart, omdat dat toch zeker voor extra verkopen zou zorgen. Daarnaast draait de bundel tenslotte om het WK. Een lichte verrassing daar dus.
De bundel zal 12 mei verschijnen in een oplage van 3000 stuks, elk te koop voor €339.Virtua Tennis 3 naar de Xbox 360 en PS3

Sega heeft vandaag aangekondigd dat Virtua Tennis 3 ook op de Xbox 360 en PlayStation 3 zal verschijnen. Eerder was al bekend gemaakt dat de game in de maak was voor de arcades. Met Virtua Tennis 3 wil Sega nog meer realisme brengen naar het genre. Zo willen ze de bewegingen van de spelers zo exact mogelijk overnemen, evenals hun gedrag. Ook moeten de gezichtsuitdrukkingen en de AI voor een zo realistisch mogelijke uitstraling en spel van de spelers zorgen.

Naast de welbekende career mode, met haar standaard mini games, wil Sega ook een diepe player creation mode. Hierin zal je naast de fysieke details van je speler ook zijn uitrusting kunnen kiezen, daarbij zal je de keuze krijgen uit bestaande merken die daadwerkelijk gebruikt worden door profs.

Op de aankomende E3 zal Sega meer informatie geven over Virtua Tennis 3. Wel is al bekend dat de game in het voorjaar van 2007 moet verschijnen.

Beelden van de arcade versie

Testdag 25-04-2006

Vandaag is er door veertien coureurs getest op Silverstone. Juan Pablo Montoya was de snelste van de dag. Jenson Button reed de tweede tijd, en Heikki Kovalainen werd derde. Fernando Alonso, David Coulthard, Christian Klien en Robert Kubica hadden vandaag problemen met de wagen, waardoor de sessie een aantal keren werd onderbroken.

Uitslag testdag Silverstone:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 JP. Montoya McLaren 01:21.071 42
2 J. Button Honda 01:21.143 59
3 H. Kovalainen Renault 01:21.241 85
4 F. Alonso Renault 01:21.311 31
5 A. Davidson Honda 01:22.083 68
6 C. Klien Red Bull 01:22.207 37
7 J. Rossiter Honda 01:22.242 107
8 J. Villeneuve BMW 01:22.266 57
9 A. Wurz Williams 01:22.335 86
10 R. Kubica BMW 01:22.719 58
11 N. Jani Scuderia Toro Rosso 01:23.360 84
12 P. de la Rosa McLaren 01:23.540 37
13 D. Coulthard Red Bull 01:23.777 14
14 G. Mondini Midland F1 01:24.467 24

Play off day!

De play-offs hebben al heel wat stof doen opwaaien. Voor de een is het een zegen en voor de ander een absolute gruwel. De Eredivisie CV wil ook dat de nieuwe opzet uitvoerig wordt onderzocht. Hiervoor is zelfs de hulp van twee universiteiten ingeroepen. Dus dat belooft wat.

De kritiek komt, uiteraard, uit de hoek van de verliezers. M.n. van Gaal, trainer van AZ, heeft zijn gal flink gespuugd over de manier waarop zijn team is gepiepeld door de nieuwe aanpak. Het geluk van Groningen ging er bij hem maar moeilijk in.
Erwin Koeman, trainer van Feyenoord, heeft ook niet veel op met de play-offs: "Het druist in tegen mijn definitie van topsport". Ook Danny Blind, trainer van Ajax, is geen groot voorstander. "Een best of seven zou beter zijn", zo stelt hij.

Alex Tielbeke, directeur van Eredivisie CV, snapt weinig van de felle kritiek: "Twee weken geleden riep heel Nederland nog dat de competitie zoveel spannender was geworden door de play-offs. Maar bij de eerste verrassing lijkt iedereen ineens te vergeten waar het ook alweer om ging." Tielbeke ziet vooralsnog voornamelijk voordelen. De competitie is spannender, en krijgt ook nog eens een pak spannende wedstrijden erbovenop aan het einde.

De meest opvallende reactie kwam wel van Kenneth Perez, speler van AZ, hij voorspelt: "Met FC Groningen als winnaar komt vanzelf een einde aan de play-offs, dan schaft de UEFA dit experiment onmiddelijk af. Niemand in Europa zit te wachten op FC Groningen".

Alsof de UEFA zit te wachten op een provincieclubje uit Alkmaar.
Het benadrukt wel het lastige van deze kwestie. De extra competitie kent zowel voor- als nadelen.

Eén voordeel heb ik echter nog nergens gelezen: de Nederlandse clubs krijgen nu meer dan ooit ervaring in het spelen van knock-out wedstrijden waar (veel) druk op staat. Laten we hopen dat dit zich in Europese wedstrijden uiteindelijk uitbetaald. Dan dienen de play-offs behalve commerciële doelen in ieder geval ook nog een sportief doel.

Voetbal: Uitslag Villarreal - Arsenal

Icoon Champions LeagueArsenal heeft de finale van de Champions League bereikt. In de halve finale tegen Villarreal werd er in Spanje niet gescoord. Daardoor hadden de Engelsen genoeg aan de 1-0 overwinning van vorige week.

Zonder enige Nederlanders in de basis begonnen beide ploegen in hun tweede halve finale ooit. Eén van deze clubs zou dus ook voor het eerst in haar historie de finale van de Champions League bereiken. Villarreal domineerde het spel in de eerste helft, maar tot veel kansen leidde dat niet.

Toch kwam de Gele Duikboot er af en toe goed uit en werd daardoor erg gevaarlijk. Na zo'n twintig minuten doemde Pablo Sorín op voor Arsenal-doelman Lehmann, maar zijn schot werd goed gestopt door de Duitse goalie. Lehmann, die op het WK in Duitsland als eerste keeper van Duitsland zal fungeren, pakte na drie minuten in deze wedstrijd het record van het aantal minuten niet gepasseerd.

Vlak voor de rust kwam de Mexicaanse spits Giulle Franco goed los van zijn man Kolo Touré. Zijn kopbal in de korte hoek ging echter recht op Lehmann af, en de Duitser hoefde weinig moeite te doen om deze bal uit de touwen te houden. De teams gingen pauzeren in de wetenschap dat Arsenal nog altijd de beste papieren had. Gedurende de rust viel voor de tweede keer in de avond het licht uit in El Madrigal. Gelukkig gebeurde dit niet tijdens de wedstrijd, zodat het spel voort kon gaan.

Nog voor de spelers de tweede helft konden aanvangen kwam er een supporter het veld op. De man, gehuld in een Argentijns shirt, kwam een FC Barcelona tenue naar Thierry Henry brengen, met daarop diens naam. Henry gooide het shirt echter nonchalant weg en de man werd afgevoerd. Vlak na de aftrap werd Franco opnieuw gevaarlijk. Zijn kopbal ging rakelings langs de goal van de Engelse nummer vijf.

Na iets meer dan een uur kreeg de Uruguyaan Diego Forlán de bal op een presenteerblaadje. De spits van de Spaanse club liet echter na de 1-0 te maken. De Engelsen speelden zeer verdedigend, en lieten Villarreal komen, tot op zekere hoogte. Af en toe konden Franco, Forlán en de ingevallen José Mari een schotje aflossen, maar vaak werd het niet gevaarlijk.

In het laatste kwartier ging Villarreal meer ruimte achterin weggeven, op zoek naar het doelpunt dat recht gaf op een verlenging. Toch kon Arsenal daar niet van profiteren. Scheidsrechter Ivanov, die de gehele wedstrijd goed floot, trapte in de slotfase toch nog in een schwalbe van José Mari en De Rus gaf Villarreal een penalty cadeau. Normaal zou Juan Roman Riquelme zo'n buitenkansje verzilveren, nu kreeg hij de bal er niet in vanaf elf meter. De Argentijn schoot de onterecht verkregen pingel tegen Lehmann aan, die gewoon de goede hoek uitkoos.

Thierry Henry kreeg even later nog een kans uit een snelle counter. Ook Villarreal-keeper Barbosa was echter alert en redde het schot van de Fransman. Ook in de twee extra minuten blessuretijd lukte het de Spaanse ploeg uit het kleine stadje Villarreal niet om de treffer te maken. Arsenal gaat voor het eerst in haar historie naar de finale van de Champions League.

Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

2 Screenshots van Brothers in Arms: Hell's Highway (#1)

We maakten al eerder melding van het systeem dat Ubisoft had bedacht om screenshots uit te geven voor Brothers in Arms, namelijk dat de community door vragen te beantwoorden stukjes van screenshots kan winnen. Vandaag zijn alle vragen voor de eerste screenshot beantwoord en deze is dus vrijgegeven voor het publiek.


Three Fire Teams

Behalve bovenstaande screenshot is er ook nog de volgende die op een andere website stond. Deze hoort waarschijnlijk niet bij het spel op de officiële website.

Er zijn nog vier screenshots te gaan, dus als je in deze game geinteresseerd bent, houd dan FOK!games in de gaten!

Uitslag Villarreal - Arsenal

Arsenal heeft de finale van de Champions League bereikt. In de halve finale tegen Villarreal werd er in Spanje niet gescoord. Daardoor hadden de Engelsen genoeg aan de 1-0 overwinning vorige week.

Zonder enige Nederlanders in de basis begonnen beide ploegen in hun tweede halve finale ooit. Eén van deze clubs zou dus ook voor het eerst in haar historie de finale van de Champions League bereiken. Villarreal domineerde het spel in de eerste helft, maar tot veel kansen leidde dat niet.

Toch kwam de Gele Duikboot er af en toe goed uit en werd daardoor een erg gevaarlijk. Na zo'n twintig minuten doemde Pablo Sorín op voor Arsenal-doelman Lehmann, maar zijn schot werd goed gestopt door de Duitse goalie. Lehmann, die op het WK in Duitsland als eerste keeper van Duitsland zal fungeren, pakte na drie minuten in deze wedstrijd het record van het aantal minuten zonder tegengoals.

Vlak voor de rust kwam de Mexicaanse spits Giulle Franco goed los van zijn man Kolo Touré. Zijn kopbal in de korte hoek ging echter recht op Lehmann af, en de Duitser hoefde weinig moeite te doen om deze bal uit de touwen te houden. De teams gingen pauzeren in de wetenschap dat Arsenal nog altijd de beste papieren had. Gedurende de rust viel voor de tweede keer in de avond het licht uit in El Madrigal. Gelukkig gebeurde dit niet tijdens de wedstrijd, zodat het spel voort kon gaan.

Nog voor de spelers de tweede helft konden aanvangen kwam er een supporter het veld op. De man, gehuld in een Argentijns shirt, kwam een FC Barcelona tenue naar Thierry Henry brengen, met daarop diens naam. Henry gooide het shirt echter nonchalant weg en de man werd afgevoerd. Vlak na de aftrap werd Franco opnieuw gevaarlijk. Zijn kopbal ging rakelings langs de goal van de Engelse nummer vijf.

Na iets meer dan een uur kreeg de Uruguyaan Diego Forlán de bal op een presenteerblaadje. De spits van de Spaanse club liet echter na de 1-0 te maken. De Engelsen speelden zeer verdedigend, en lieten Villarreal komen, tot op zekere hoogte. Af en toe konden Franco, Forlán en de ingevallen José Mari een schotje aflossen, maar vaak werd het niet gevaarlijk.

In het laatste kwartier ging Villarreal meer ruimte achterin weggeven, op zoek naar het doelpunt dat recht gaf op een verlenging. Toch kon Arsenal daar niet van profiteren. Scheidsrechter Ivanov, die de gehele wedstrijd goed floot, trapte in de slotfase toch nog in een schwalbe van José Mari en de Rus gaf Villarreal een penalty cadeau. Normaal zou Juan Roman Riquelme zo'n buitenkansje verzilveren, nu kreeg hij de bal er niet in vanaf elf meter. De Argentijn schoot de onterecht verkregen pingel tegen Lehmann aan, die gewoon de goede hoek uitkoos.

Thierry Henry kreeg even later nog een kans uit een snelle counter. Ook Villarreal-keeper Barbosa was echter alert en redde het schot van de Fransman. Ook in de twee extra minuten blessuretijd lukte het de Spaanse ploeg uit het kleine stadje Villarreal niet om de treffer te maken. Arsenal gaat voor het eerst in haar historie naar de finale van de Champions League.

Uitslag:

Villarreal CF - Arsenal FC* 0-0 (0-1)

FOK!ker niet benieuwd naar PlayStation 3

Op FOK!games hebben we de laatste dagen een poll gehouden met daarin de vraag in welke console men het meest geïnteresseerd is tijdens de E3 van dit jaar. Hieruit is gebleken dat de meeste gamers helemaal niet zo zitten te wachten op nieuws rondom de nieuwste console van Sony. Dit is onder andere te verklaren doordat ook Nintendo zijn nieuwste console, de Revolution, zal tonen dit jaar. Echter ook het PC-platform en de Xbox 360 vinden de meeste gamers interessanter dan de nieuwste ontwikkelingen aan het front van Sony.


De resultaten van de poll

De E3 (Electronic Entertainment Expo) is een jaarlijkse beurs waarop gamesbedrijven hun allernieuwste producten tonen die ze in de toekomst op de markt zullen brengen. Dit jaar is de beurs wederom in het convention center van Los Angeles en daar zullen ook dit jaar weer honderden nieuwe games worden getoond. De E3 zal dit jaar van 10 tot en met 12 mei plaatsvinden, maar ook daarvoor zullen er al op de nodige evenementen onthullingen worden gedaan.

Dit jaar is extra bijzonder, want FOK!games zal afreizen naar Los Angeles om
daar verslag te leggen van deze beurs. Je kunt dus een hoop interviews,
specials, previews en nieuws verwachten vanaf de beursvloer!

'Parfumbom' zorgt voor ophef in Noorwegen

Flowerbomb Het parfum Flowerbomb van designersduo Viktor & Rolf heeft in Noorwegen voor behoorlijk wat opschudding gezorgd. Het flesje heeft de vorm van een handgranaat. Dit zou in strijd zijn met de bepalingen over wapens in de luchtvaartwetten. Op wapens lijkende producten mogen namelijk niet mee het vliegtuig in. Het parfum mag daarom niet langer verkocht worden op de luchthaven van Oslo.

"Het luchthavenreglement verbiedt voorwerpen die de vorm van een wapen hebben, omdat die kunnen worden gebruikt om passagiers te bedreigen", zo licht een woordvoerder van luchthaven Gardermoen verder toe. "In die zin verschilt het parfumflesje niet van een waterpistool. We hebben de taxfree-winkels op de hoogte gesteld dat ze het product zo snel mogelijk uit de rekken moeten halen."

Aanleiding voor het verbod is het staande houden van een Noorse passagier op de luchthaven van Parijs, omdat hij in het bezit zou zijn van een verdacht object. Het bleek toen om een flesje Flowerbomb te gaan. De reiziger mocht zijn flesje houden. Op het vliegveld in Oslo zou het flesje echter per direct in beslag zijn genomen, aldus de woordvoerder.

Producent L'Oréal, die het product in samenwerking met Viktor & Rolf heeft ontwikkeld, reageert verbaasd op het verbod. "We verkopen Flowerbomb al minstens twee jaar, over heel de wereld en dit is de eerste keer dat er reactie op komt", aldus de directeur van L'Oréal Noorwegen.

Amerikanen stellen games gelijk aan porno

Senatoren in de Amerikaanse staat Oklahoma hebben het niet zo op geweld in games. Een wetsvoorstel dat was ingediend door senator Glen Coffee is gisteren dan ook aangenomen met een uitslag van 47-0, een unaniem besluit kortom. Het voorstel zal in nu behandeling worden genomen door het Huis van Afgevaardigden. Als zij er ook mee akkoord gaan, gaat het voorstel door naar de gouverneur Brad Henry.

HB3004 is hetzelfde wetsvoorstel, dat al eerder unaniem werd aangenomen door het Huis van Afgevaardigden van Oklahoma. De reden dat het voorstel terug gaat is dat er een amendement aan is toegevoegd door de Senaat.

Fred Morgan, afgevaardige van de staat, is de auteur van het voorstel. Hiermee neemt hij de "games zijn gelijk aan porno" benadering, waarmee een statuut geamendeerd wordt dat de dingen bepaalt die schadelijk worden geacht voor minderjarigen. In lekentermen, Fred Morgan wil dat games die geweld bevatten op de verboden-voor-minderjarigen lijst worden gezet.

De games-als-porno taktiek wordt door wetgevers in meedere staten (Utah, Delaware, Louisiana) van Amerika wordt toegepast. Ze hopen hiermee het Eerste Amendement van de Amerikaanse grondwet te omzeilen. Het Eerste Amendement gaat over vrijheid van meningsuiting, religie etc.

Naar alle waarschijnlijkheid zal het voorstel ook voor de tweede keer het Huis van Afgevaardigen moeiteloos doorkomen. Van de gouverneur wordt ook verwacht dat hij het wetsvoorstel zal ondertekenen, opdat het voorstel per 1 november daadwerkelijk een wet zal worden. Als dit gebeurt, zullen bedrijven uit de gamesindustrie waarschijnlijk naar de rechter stappen. Ze zullen zich dan beroepen op het Eerste Amendement.De auteur van het voorstel Fred Morgan

Nieuwe content Oblivion nu op marketplace

Bethesda Softworks heeft opnieuw nieuwe content voor haar RPG The Elder Scrolls: Oblivion op marketplace gezet. Ditmaal gaat het om de add-on 'The Wizard's Tower', welke speciaal bedoeld is voor mensen die spelen met een mage klasse. Het pakket is te downloaden voor de prijs van 150 microsoft points.

De features zijn:

A fully detailed tower for you to explore

A breathtaking view of Cyrodiil from the highest point
in the land

Simple furnishings including a bed for leveling up

An indoor botanical garden with over 130 specimens...
including Oblivion-native herbs!

Summon Atronach Familiars that obey your commands

Instant teleports to every Mages Guild in Cyrodiil

New Spell and Recharge vendor in the Imperial City

Fully upgrade the furnishings in your lair to suit your needs

Upgrade to a fully functional Enchanting and Spellmaking station with no need to join Mages Guild

Upgrade to a laboratory that buffs your Alchemy skillSchumacher kan nieuw contract tekenen

Scuderia Ferrari heeft Michael Schumacher een nieuw tweejarig contract aangeboden. Het is echter nog onduidelijk of de 37 jarige coureur uit Duitsland na dit seizoen wel doorgaat in de Formule 1. Om die reden heeft Ferrari volgens de Duitse krant Bild een bijzondere optie in het contract laten opnemen.

Schumacher mag het nieuwe contract inleveren als hij een wereldtitel verovert. Hij is dan de komende twee jaar niet onvoorwaardelijk aan Ferrari verbonden. Zijn huidige verbintenis loopt na dit seizoen af. Als hij akkoord gaat met het aanbod en dit jaar voor de achtste maal wereldkampioen wordt, kan hij alsnog besluiten de verbintenis te verscheuren.

Retromuziek

Oude muziek uit de jaren '90, '80 of '70 is soms nog zo goed dat je het wel 10 keer kan beluisteren voordat je het zat wordt.

Als je 20 jaar terug in de tijd wilt, bekijk maar eens de website voor wat oude muziekvideo's van vroeger. Let niet op de taal van de site, maar zoek de clips op naam.
Je vindt de clips van A-ha tot ZZ Top.

Met dank aan MMaverick voor de submit

Voetbal: Zidane stopt na WK

Icoon VoetbalDe Franse voetballer Zinedine Zidane stopt na het wereldkampioenschap voetbal komende zomer in Duitsland met voetballen. "Ik moet luisteren naar mijn lichaam en kan niet nog een jaar doorgaan," aldus Zidane, die zijn contract bij Real Madrid dus niet zal uitdienen.

In 1988 begon Zidane zijn voetbalcarriére bij Cannes. Hij kwam ook uit voor Bordeaux en Juventus voordat hij in 2001 voor 70 miljoen euro verhuisde naar Real Madrid. Met zijn clubs won Zizou alles wat er te winnen valt, en ook met het Franse nationale team was hij erg succesvol. In 1998 werd Frankrijk met Zidane wereldkampioen voetbal en bovendien werden ze in 2000 Europees kampioen. Zidane werd driemaal verkozen tot beste speler van de wereld: In 1998, 2000 en in 2003.

--
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Zidane stopt na WK

We meldden het afgelopen week al, maar nu is het zeker: De Franse voetballer Zinedine Zidane stopt na het wereldkampioenschap voetbal komende zomer in Duitsland met voetballen.

"Ik moet luisteren naar mijn lichaam en kan niet nog een jaar doorgaan," aldus Zidane die zijn contract bij Real Madrid dus niet zal uitdienen.

In 1988 begon Zidane zijn voetbalcarriére bij Cannes, en kwam ook uit voor Bordeaux en Juventus voordat hij in 2001 voor 70 miljoen euro verhuisde naar Real Madrid.

Met zijn clubs won Zizou alles wat er te winnen viel, en ook met het Franse nationale team was hij erg succesvol. In 1998 werd Frankrijk met Zidane wereldkampioen voetbal en bovendien werden ze in 2000 Europees kampioen. Zidane werd driemaal verkozen tot beste speler van de wereld: In 1998, 2000 en in 2003.

Tafeltennisheren onderuit tegen China

Net als het damesteam eerder vandaag, hebben de Nederlandse heren ook hun tweede wedstrijd bij het wereldkampioenschap tafeltennis voor landenteams niet weten te winnen. Oranje ging met 3-0 onderuit tegen wereldkampioen China.

Wang Liqin, Wang Hao en Ma Long gunden Danny Heisters, Trinko Keen en Barry Wijers geen één game. "Je moet hopen dat je hem de eerste game afpakt.Als dat lukt, kun je hem een beetje onder druk zetten, maar als hij eenmaal een voorsprong heeft, kan hij vrijuit spelen en dan heb je weinig kans,", keek speler/coach Heister terug op zijn duel tegen Liqin,de nummer één van de wereld.

Om kans te maken op een plaats in de volgende ronde, zal Nederland, dat maandag van Denemarken verloor, woensdag van de Italiaanse mannen moeten winnen.

Brandweer blust brandende rouwwagen in Middelburg

Icoon BinnenlandsIn Middelburg moest de brandweer vanmiddag een rouwwagen blussen waar zich nog een kist in bevond. Rond 12:00 uur ontdekten de medewerkers van het rouwcentrum in Middelburg dat de rouwwagen in brand stond en er al een behoorlijke rookontwikkeling was.

Onder prioriteit één rukte de brandweer uit met een tankautospuit. De brand was snel onder controle. Wat de oorzaak van de brand is, is nog onbekend. Wel is al bekend dat de wagen nog maar kort in gebruik was.

Zie voor foto's de website HVZeeland.nl.

Met dank aan Yahaa voor de submit.

Savoldelli troeft Valverde af in proloog

Paolo Savoldelli heeft de proloog in de Ronde van Romandië gewonnen. De tweevoudig Girowinnaar was Alejandro Valverde nipt de baas.

Onder miezerige omstandigheden begon omstreeks kwart over vier de 60e uitgave van de Ronde van Romandië. Opnieuw verkoos de organisatie om het 3,4 kilometer lange proloogparcours in Genève te handhaven. Het was Paolo Savoldelli die de snelste tijd klokte: 4.27,31. Alejandro Valverde verkeert getuige zijn tweede stek (op slechts zes tienden van een seconde) nog altijd in topvorm.

Bradley McGee, de proloogwinnaar van 2004, legde beslag op plek drie, op zo’n vier seconden van het topduo. Ook Oscar Pereiro en László Bodrogi spraken hun tijdritcapaciteiten aan met topnoteringen. Zij konden echter niet tippen aan Il Falco, die anderhalve week voor de start van de Ronde van Italië bewijst in goede conditie te verkeren.

De beste van de vijf Nederlanders was Bram de Groot, die met 4.37 zelfs even de rangschikking aanvoerde. Jan Ullrich kon geen potten breken en belandde met 4.53 in de achterhoede. Der Jan maakte zijn eerste wedstrijdkilometers sinds medio september. Via de Ronde van Romandië en de Giro d’Italia hoopt Ullrich zich in vorm te fietsen voor de Tour de France.

Morgen vindt de eerste rit plaats rondom Payerne. De afstand bedraagt 169 kilometer; het parcours is aardig golvend. Toch lijkt de etappe van morgen de enige kans voor de sprinters (met name Robbie McEwen en Daniele Bennati) om hun slag te slaan in deze ProTour koers. Na woensdag zullen de klassementsrenners de regie overnemen.


Ronde van Romandië – Proloog – Genève – 3,4 kilometer

#CoureurPloegTijd
1P. SavoldelliDIS4.27
2A. ValverdeCDI0’00”
3B. McGeeFDJ0’04”
4O. PereiroCDI0’07”
5L. BodrogiCA0’07”

13. Ben de Leider & dat ene schilderij

In het voorgaande 12e deel ontkent Ben de Leider woedend dat hij fascistische sympathieën heeft. De aankomende grootstadhouder der Nederlanden is live te gast bij Nova, en stelt dat zijn naamgenoot en overgrootvader Ben de Leider dermate geleden heeft in kampen als Auschwitz, Sobi-Borssele, Bergen-Belsen op Zoom en Kampen, dat hij, Ben de Leider alleen al dáárom geen fascist is.
Presentator Jeroen Pauw vraagt echter door, inzake het schilderij 'Het Paard van Caligula', en confronteert Ben de Leider aan het begin van dit dertiende deel met een foto:

Ben de Leider zag de foto, en nam zenuwachtig een slok water. Zijn mond was door alle stress en nadorst drooggevallen als het Aralmeer, maar Jeroen Pauw ging ondertussen doodleuk door met doorvragen, de nieuwsgierige hufter.
"-Op deze foto van de bordurende nazi-arts Josef Mengele, hangt behalve een borduurwerkje van de Führer een schilderij aan de muur dat verdacht veel weg heeft van 'Het Paard van Caligula'. Dit schilderij is thans in uw bezit, daar zijn namelijk ook foto's van. Gezien uw overgrootvaders kampverleden wil ik uiteraard geen verkeerde conclusies trekken, maar vreemd is het wel. Het schilderij is na de Tweede Wereldoorlog immers in het bezit gekomen van Rusland, bij de grootvader van Vladimir S. een geheim agent van de TafkaKGB, én een agent met wie u ook zakelijke contacten zou onderhouden!"
"Wat zever je nu allemaal, luilebol?", vroeg Ben de Leider bits, "Ik snap er geen fluit, geen kloot en geen zak van, en dit opgeteld hebbende: je lult dus maar wat!"

Jeroen Pauw knikte ontkennend, "-Nee, nee.. Die Vladimir S. bevindt zich nu in Nederland, hij schijnt gechanteerd te worden, en u.."
"..En ik heb dat gelezen ja!", onderbrak Ben de Leider hem. "Gisteren, op teletekst. Dat was ten kantore van reclame- en conceptbureau 'anticoncepti' om mijn eerste verkiezingsposter te bekijken."
"-Over 'anticoncepti' gesproken", merkte Jeroen Pauw scherp op; "Dit schijnt enkel een fictief kantoor te zijn, waar uw drugsgeld wordt witgewassen. Geld dat wordt gewonnen via een enorm drugsnetwerk, waar de Nederlandse Antillen en de Noordfranse havenstad Duinkerken de spil in zijn, met Theo de Volggers aan het hoofd, geflankeerd door handlangers als Vlugge Japie en Dr. Krimson. Die Theo de Volggers mag overigens wel uitkijken, want hij staat met stip op nummer 1 in Holleeders hitlist-tipparade!"

Ben de Leider stikte bijna in een slok water.

Jeroen Pauw vervolgde zelfgenoegzaam: "De Rotterdamse winkel "Teun de Leider - Tweedehands Witgoed" fungeert als dubbelzinnige afnemer van het snoepgoed uit het
voormalige Nederlands West-Indië. Een miljardendeal die op 12 september 2001 in New York bezegeld had moeten worden in een gehuurd kantoorpand, maar door onbekende redenen niet doorging. Enkele weken later is de deal alsnog besloten in een hotel in de Dorpsstraat, Ons Dorp. Behalve u en Theo de Volggers, waren daar mogelijk ook vage tussenpersonen van Willem Holleeder en Ludo Sanders aanwezig. Voorts natuurlijk Boris Bronstein, -de tussenpersoon van Vladimir S.-, en diens vriendin Gretta Inbar. Tenslotte waren er die late herfstdag in 2001 nog enkele leden van het Amerikaanse geheime genootschap "Nieuw-Amsterdam" aanwezig, een genootschap dat van New York een onafhankelijk Nederlands gewest wil maken, en financieel mogelijk wordt gesteund door vermogende families als Stuyvesant, Roosevelt en Vanderbilt. Het gesprek is afgeluisterd door de AIVD-agente Ursula D.. "
"Dobbelsteen!", viel Ben de Leider hem in de rede.
"-Okee, Ursula Dobbelsteen dus..", vervolgde Jeroen Pauw. "Ursula heeft bij het afluisteren waarschijnlijk gehoord dat er wordt gesproken over het schilderij 'Het Paard van Caligula', een schilderij wat de geheime drugs- en machtsdeal zou bezegelen, en thans in uw bezit is. Ursula Dobbelsteen is tevens de achterkleindochter van de NSB-er Jacobus Dobbelsteen die uw overgrootvader heeft aangegeven, en later op zijn beurt door uw overgrootvader uit wraak is vermoord. Ursula Dobbelsteen, sinds kort geinfiltreerd in uw fictieve witwaskantoor 'anticoncepti', trachtte u gisteren dan weer te vermoorden, maar niet uit wraak voor haar overgrootvader, maar vanwege dat schilderij dus. 'Het Paard van Caligula'!"
"Ach, wat lul je nou weer over dat schilderij man! Dat is gewoon een Ravensburger met een geschatte waarde van 2 Euro en 65 cent."

-"U mag zich straks verweren, meneer De Leider. Kort samengevat: Er is een grote deal gesloten, en dat schilderij is voor alle hierin betrokken partijen de spil. Lijkt me niet echt een avontuur van Bassie & Adriaan hè? Volgens een rapport van de CIA, door wie u de afgelopen tijd gevolgd bent, is Duinkerken ook de stad die u na uw staatsgreep het eerst bij Nederland wilt voegen. Andere gebieden die na enkele grenscorrecties bij Nederland moeten gaan horen zijn Vlaanderen in het zuiden en wat happen uit Duitsland richting Trier en Bremen, met op termijn een bescheiden oostelijk uitschietertje naar Kamtsjatka."
Jeroen Pauw keek Ben de Leider indringend aan, en vervolgde: "Trier is momenteel niet geheel ontoevallig een centrum van illegale wapenhandel, terwijl Bremen op haar beurt de spin in het illegale kunsthandel-web is, met tussenpersonen als Boris Bronstein en Ludo Sanders."

"Ik weet niet wat jij tegenwoordig zoal spuit of slikt, maar ik hou het bij een glas water!", zei Ben de Leider grimmig. Hij nam een slok, slikte, zette het glas op tafel en wendde zich achteroverleunend tot Jeroen Pauw: "Zou jij ook eens moeten doen, alleen water!", terwijl hij naar het halfvolle lege glas wees. "Nogmaals: ik snap er geen fluit van. Geen kloot. Geen zak. Verder nog geen snars en geen sikkepit!" Ben de Leider dacht even filosofisch na: "Waar zitten de snarsen en sikkepitten eigenlijk..? In de buurt van de lurven en de kladden..? Of vraag je bij een snoepwinkel om een Snars als je de letter 'M' wilt omzeilen, bang dat je door een misverstand M&M's krijgt, in plaats van een Mars? Welnu: dan kun je toch beter direct om een Mars vragen, in plaats van een Snars, ..kom je die snoepwinkel uit zeg, met een Snars en drie pond sikkepitten, dat zou toch waanzin zijn, of niet Jeroen?"

Jeroen Pauw zuchtte. "-Dat is nogal een domme opmerking voor iemand die de afgelopen jaren op sluwe wijze een immens banksaldo heeft opgebouwd, en op even doortrapte wijze de CIA, de TafkaKGB en de Mossad tegenover elkaar heeft uitgespeeld. Gisteren werd ik gebeld door Gretta Inbar, zij belde vlak voordat u het 'anticoncepti'-kantoor binnenging, en daar bijna werd vermoord. U wordt op het laatste moment gewaarschuwd door ene Theo de Volggers, die helemaal vanuit Duinkerken is gekomen om u te redden. Ik kan nu nog wel uren doorgaan over dit soort dingen, maar wat is uw verhaal?! Bent u een gevaarlijke gek? De nieuwe Caligula? En kunt u die foto uitleggen? Wat is het verhaal van de zelfverklaarde, aankomende grootstadhouder der Nederlanden?"

Ben de Leider werd nerveus, en schraapte zijn droge keel. De studiolampen deden hem meer zweten dan ooit. Dit was duidelijk een strikvraag. Terwijl Jeroen Pauw ongeduldig het antwoord afwachtte, belde Ben de Leider zijn hulplijn voor deze 666 Euro-vraag.

(wordt vervolgd)

Gert Kruys kan naar Indonesië

Gert Kruys is mogelijk zijn werkloze status snel kwijt. De trainer kan aan de slag voor de Indonesische voetbalbond.

Kruys dankt zijn nieuwe mogelijke baan aan Foppe de Haan, die op parttimebasis als coördinator in dienst treedt van de Indonesische bond. Omdat de Friese coach het werk voor de Indonesische bond gaat combineren met zijn werkzaamheden voor Jong Oranje zocht hij een assistent.

Als er geen onoverkomelijke problemen zijn gaat Kruys aan de slag met Jong Indonesië, dat zich van mei tot november in Nederland zal gaan voorbereiden op het Aziatisch kampioenschap in december in Qatar.

De Zeistenaar zat sinds vorig jaar oktober zonder club, nadat hij was opgestapt bij De Graafschap.

ADO verlengt contract Verhoek

Wesley Verhoek blijft tot 2010 spelen voor ADO Den Haag. De club heeft het oude contract wat liep tot 2008 opengebroken en verlengd.

”De ambities van ADO Den Haag spreken mij nog altijd aan en daarom heb ik besloten om een langdurige overeenkomst te ondertekenen. De club is groeiende, zeker gelet op de overgang naar het nieuwe stadion in 2007. Bovendien is er niets mooier dan spelen voor een voetbalclub uit je geboortestad” aldus de 19–jarige aanvaller op de website van ADO.

Verhoek is bezig aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht van de club uit de Hofstad. Tot nu toe speelde hij 28 competitieduels, daarin scoorde hij 2 maal.

NBA: Heat en Clippers winnen ook hun 2e duel

De Miami Heat en de Los Angeles Clippers hebben een grote stap gezet richting de Conference Semifinals. Miami won van Chicago terwijl de Clippers te sterk waren voor Denver. Beide teams namen een voorsprong van 2-0 in de best-of-seven series.

Voor Miami leek het een makkelijk avondje te gaan worden. Ze begonnen het vierde kwart met een voorsprong van 19 punten. Onder impulsen van Kirk Hinrich, die 17 punten scoorde in het laatste kwart, brachten de Bulls het verschil terug tot vier punten, maar tevergeefs. Miami werd op tijd wakker en nam een comfortabele 2-0 voorsprong in de series.

De Los Angeles Clippers, die voor het eerst sinds 1998 weer playoffs spelen, deden eveneens goede zaken. De kampioen van de Northwest Division, de Denver Nuggets, werd voor de tweede maal op rij verslagen. Met de 2-0 voorsprong voor de Clippers, lijkt de volgende ronde in zicht. Het zou de eerst maal sinds 1976 zijn dat de Clippers verder komen in de playoffs.

Volledige uitslagen:

Miami Heat - Chicago Bulls 115-108
Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 98-87

Van Hummel twee maanden uit de roulatie

Wielrenner Kenny van Hummel zal waarschijnlijk twee maanden uit de roulatie zijn. De renner van Skil-Shimano brak afgelopen vrijdag bij een val in de Ronde van Nedersaksen twee ruggenwervels,een rib en hij liep een klaplong op.

Aanvankelijk leken zijn verwondingen mee te vallen, maar de artsen kwamen later tot andere constateringen. Teamarts Peter Janssen verwacht dat Van Hummel over zes weken de training weer kan hervatten. "Het is een geluk dat de twee breuken stabiel zijn en relatief snel kunnen helen."

Albert Verlinde wil slipje van Balkenende zijn

Albert VerlindeHet slipje van Jan Peter Balkenende zijn. Wie droomt daar nu niet van. Televisiepersoonlijkheid Albert Verlinde in ieder geval wel. "Meer als spion dan als erotisch object, hoor. Als slipje van Balkenende hoor je wel van alles", haast Verlinde zich om zijn wens nader te verklaren. De presentator van RTL Boulevard en de talkshow Albert zou als onderbroek van de premier graag eens willen meeluisteren in een ministerraad.

In een interview in Veronica Magazine zegt Verlinde ook wel eens te willen vreemdgaan met Brad Pitt. "Dat hoef ik toch niet uit te leggen zeker? Kijk naar hem en je ziet waarom." Als meer serieuze noot stelt hij het eens te zijn met het pleidooi zogenaamde 'seksclips' op muziekzenders als MTV en TMF te willen verbieden. "Ik vind dat grenzen steeds meer vervagen; een beetje meer respect tussen de seksen kan geen kwaad. Dat vrouwen gebruikt worden als lustobject, vind ik niet zo best", aldus de 45-jarige Verlinde.

Van der Togt mogelijk terug op de buis

Hans van der Togt Hans van der Togt (59) keert mogelijk terug op de buis. Dit zei de oud-presentator van het Rad van Fortuin vandaag in de ochtendshow van Edwin Evers op Radio 538.

Naar eigen zeggen werkt Van der Togt aan een programma voor Talpa. Wat voor programma het precies moet worden, wil hij nog niet zeggen, maar het wordt in ieder geval iets met interviews, acteurs en humor. Momenteel is de presentator bezig met het opnemen van een twaalf minuten durende proefaflevering. "Het monteren hiervan duurt ongeveer drie weken. Daarna gaan de mensen van Talpa en John de Mol er naar kijken. Dus over een week of zes weet ik of het doorgaat."

Van der Togt begon als omroeper bij de Avro en werd vooral bekend als presentator van het Rad van Fortuin. Het programma begon in februari 1990 en was acht jaar lang te zien op RTL4.

Inspecteur over leesachterstanden in Onderwijs

Icoon OnderwijsKete Kervezee, inspecteur-generaal van het Onderwijs, uit haar visie wat betreft de leesachterstanden in het huidige schoolbeleid. In een interview met het NRC Handelsblad vertelt ze wat er mis is en hoe het opgelost kan worden.

"In het algemeen gesproken presteert het Nederlandse onderwijs goed, ook in vergelijking met het buitenland. Maar met de uitersten, de kinderen met een achterstand en de begaafde kinderen, weet het Nederlandse onderwijs zich geen raad", zo zegt Kervezee.

"Een veel te grote groep leerlingen loopt de leesachterstand al in groep 3 op en haalt dat niet meer in. Zo'n leerling heeft daar zijn hele schoolloopbaan last van. In het vmbo kan twintig procent van de leerlingen de schoolboeken niet zonder hulp lezen."

Ze noemt verscheidene oorzaken voor dit probleem. "Elf procent van de kinderen doet niet mee aan de Citotoets, er is een hardnekkig probleem met voortijdig schoolverlaters, er is nog steeds saai en onuitdagend onderwijs, maar ook bestaat het gevaar dat de kwetsbare leerlingen met het nieuwe leren achterblijven."

Bij het zogenaamde 'nieuwe leren' heeft Kervezee haar twijfels: "Ook bij deze vorm van onderwijs bestaat het gevaar dat de zwakke leerling de dupe is. Uit onderzoek blijkt juist dat achterstandsleerlingen strak en gestructureerd onderwijs nodig hebben."

Feyenoord wil Stefanovic

Feyenoord wil proberen Dejan Stefanovic vast te leggen. De Serviër heeft voor komend jaar nog geen club omdat hij geen nieuw contract bij zijn club Portsmouth zal tekenen. Zijn zaakwaarnemer is inmiddels een andere ploeg aan het zoeken voor de verdediger.

Van 1999 tot 2003 kwam Stefanovic in actie voor Vitesse. "Zelf heb ik nog niet gesproken met iemand van Feyenoord, maar mijn zaakwaarnemer wel. Feyenoord is een grote club en ik zou vereerd zijn als ik daar mocht spelen", aldus de 31 jarige Serviër tegenover Jadran Sport.

Spaanse interesse in Juanfrán

Juanfrán staat in de belangstelling van enkele clubs uit de Spaanse tweede divisie. Volgens de sportkrant AS kan de Ajax-huurling komend seizoen onder andere aan de slag bij Levante en Albacete.

Onlangs lieten de Amsterdammers weten de optie in het contract niet te lichten, waardoor de Spanjaard in ieder geval terugkeert naar Turkije. Hij heeft bij Besiktas nog een doorlopend contract tot 2007.

Mansell: "Hou rekening met Button"

Voormalig F1-coureur Nigel Mansell heeft gezegd dat hij denkt dat Jenson Button snel zijn eerste F1-race zal winnen. De inmiddels 52-jarige Mansell ziet in de coureur van Honda Racing F1 zelfs de volgende Britse wereldkampioen.

Mansell deed deze uitspraken in een interview dat hij had met de BBC. "Ik twijfel er geen moment aan dat Jenson voor het einde van dit jaar op zijn minst één race zal winnen. Hopelijk meerdere. Zijn pole in Australië was geweldig en hij beschikt duidelijk over een snelle wagen. De betrouwbaarheid van de Honda lijkt echter een beetje te kwakkelen en de afstelling van de auto lijkt tijdens de race niet altijd even goed."

Zelf werd Mansell wereldkampioen Formule 1 in 1992. Hij geeft zijn landgenoot een goede kans om hem op te volgen, mits hij een goede wagen heeft. "Het winnen van een race en het winnen van de titel zijn compleet verschillende dingen. Als je hem echter een goede wagen geeft, dan kan hij wereldkampioen worden. Ik hoop ook dat hij een keer wereldkampioen wordt. Het is hoog tijd dat er weer een Engelse kampioen komt."

Grote evacuatie voorbereid rond Merapi-vulkaan

Icoon RampSinds de Merapi vulkaan in centraal Java eerder deze week flink actief begon te worden, wordt er door allerlei instanties - van lokaal tot nationaal - een grootscheepse evacuatie op touw gezet voor het geval de vulkaan daadwerkelijk uitbarst. Een uitbarsting wordt op dit moment gevreesd door wetenschappers die de vulkaan al sinds ruim een maand goed in de gaten houden, mogelijk is het binnen enkele dagen tot weken al zo ver.

In diverse kabupaten (districten) zijn plannen gemaakt om dorpen op de hellingen van de vulkaan te evacueren. Deze plannen worden op dit moment slechts voor een erg klein deel ten uitvoer gebracht. Niet omdat er niet genoeg materieel of vervoer is, tentenkampen staan al, en ook het leger staat paraat om tienduizenden te evacueren. Nee, de dorpelingen gaan niet zomaar weg, ze zouden immers hun koeien en ander vee achter moeten laten. Vaak is een koe of een aantal kippen het enige inkomen van een dorpeling, logisch dat dit niet zomaar achtergelaten wordt. Dit leidt nu al tot vreemde taferelen: dorpelingen die reeds geëvacueerd zijn gaan in de ochtend terug naar hun dorp om voor hun vee te zorgen, en keren pas 's avonds weer terug naar het opvangkamp.

In geval van een uitbarsting moeten heel snel tienduizenden mensen geëvacueerd worden. Hiervoor hebben lokale overheden honderden vrachtwagens, bussen, busjes en legervoertuigen in gereedheid gebracht. Deze wachten nu in de dorpen en op strategische plaatsen op wat komen gaat. Ook heeft de regionale overheid 3.3 miljard Rupiah (zo'n 300.000 euro) uitgetrokken om kilometers aan verwaarloosde wegen direct op te knappen, zodat een eventuele evacuatie niet al direct stokt bij het verlaten van de dorpen.

Buiten de voorbereiding van een eventuele evacuatie worden er ook voorbereidingen getroffen op medisch gebied. Ruim 300 artsen en verplegend personeel zijn richting het gebied gestuurd, 40.000 stofmaskers zijn afgeleverd, alsmede 10 ton biscuitjes, één ambulance, één tent en één generator, duidelijk nog niet genoeg. Wellicht daarom ook zijn er al 220 lijkzakken meegezonden.

legerHet leger heeft in het gebied reeds enkele tenten opgezet. Op hun beurt heeft PMI (het Indonesische Rode Kruis) dit ook gedaan, gevolgd door de regionale afdeling van het Ministerie van Sociale Zaken. Dit is een kamp in het district Dukun, kabupaten Magelang, slechts enkele kilometers ten westen van de vulkaan.

tentDe keuken ziet er nog wat rommelig uit, tevens is er voor het gemak maar geen vloer gelegd. Hopelijk komen er niet te veel evacuees hier, en gaat het vooral niet te hard regenen. Dit is een kamp in het district Dukun, kabupaten Magelang, slechts enkele kilometers ten westen van de vulkaan.

Erg veel dank aan indahnesia.com voor de submit, het herschrijven en de foto's.

22 zwemmers naar EK zwemmen

De technisch directeur van de Nederlandse zwembond KNZB, Jacco Verhaeren, heeft 22 zwemmers geselecteerd voor de Europese kampioenschappen, die deze zomer in Boedapest worden gehouden. De ploeg bestaat uit elf mannen en elf vrouwen.


De aankomende weken zal er, in overleg met de zwemmers en coaches, worden gekeken op welke nummers zal worden gestart. Een aantal zwemmers heeft meerdere startbewijzen afgedwongen, wellicht zal daar, afhankelijk van de zwaarte van het programma, moeten worden in geschrapt.

De ploeg:

Pieter van den Hoogenband, Robin van Aggele, Mitja Zastrow, Nick Driebergen, Bastiaan Tamminga, Lennart Stekelenburg, Bas van Velthoven, Stefan Oosting, Johan Kenkhuis, Sebastiaan Verschuren, Gijs Damen, Marleen Veldhuis, Inge Dekker, Hinkelien Schreuder, Linda Bank, Moniek Nijhuis, Femke Heemskerk, Chantal Groot, Ranomi Kromowidjojo, Rieneke Terink, Manon van Rooijen en Jolijn van Valkengoed.

'Rini Coolen in beeld bij FC Barcelona'

Rini Coolen is kandidaat om volgend seizoen als rechterhand van Frank Rijkaard te gaan functioneren bij FC Barcelona.

Volgens verschillende televisiezenders uit Spanje staat Coolen bovenaan het verlanglijstje van de Catalanen. Of de mogelijke komst van de Arnhemmer te maken heeft met het vertrek van Henk ten Cate als assistent-trainer, is nog niet duidelijk.

Coolen stapte eind januari van dit jaar op als coach van FC Twente. Met zijn vertrek hoopte hij dat de resultaten bij de Tukkers zouden verbeteren.

260.000 WiFi Connection gebruikers per dag

WiFi Connection, de online-dienst van Nintendo voor de Nintendo DS (en in de toekomst ook voor de Nintendo Revolution), doet het erg goed. Enige tijd geleden bleek dat al uit dit bericht, waarin staat dat er al 1 miljoen unieke gebruikers over de hele wereld zijn. Informatie over het aantal mensen dat dagelijks van de dienst gebruik maakt bleef echter uit, tot vandaag. Het is namelijk bekendgemaakt dat er dagelijks zo'n 260.000 unieke gebruikers online een DS-spelletje spelen. Nog interessanter is om te zien welke games het populairst zijn:

1) Animal Crossing: Wild World 116,901 (44.2%)
2) Metroid Prime: Hunters 70,954 (26.8%)
3) Mario Kart DS 59,544 (22.5%)
4) Tetris DS 15,842 (6%)
5) Tony Hawk: American Sk8land 1,159 (0.4%)

Suriprofs spelen tegen Gouden Gids talenten

Op 14 mei aanstaande zal een talententeam, dat is samengesteld uit spelers uit de Gouden Gids Divisie, spelen tegen de Suriprofs in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

In het verleden speelde de kampioen van de Gouden Gids Divisie altijd tegen de verzamelde profs van Surinaamse afkomst. Kampioen Excelsior was midden april al klaar met spelen, en daarom wordt er dit jaar een team samengesteld uit spelers die zijn geboren na 1 januari 1983. Het team zal worden gecoacht door Hennie Spijkerman.

De volgende spelers zijn geselecteerd voor het talenten-team:

Gonzalo Garcia-Garcia, Driss El-Akchaoui en Daniel Guijo-Velasco (AGOVV Apeldoorn), Michel Vorm en Lorenzo Rimkus (FC Den Bosch), Nick van der Velden (FC Dordrecht), Otman Bakkal (FC Eindhoven), Christy Janga en Frank Karreman (FC Emmen), Civard Sprockel, Luigi Bruins en Mark Otten (Excelsior), Joep van den Ouwenland (De Graafschap), Achmed Ahahaoui (Haarlem), Marcel de Jong (Helmond Sport), Joas Siahaija (MVV), Beau Molenaar en Jeroen Hessing (FC Omniworld), Geoffrey Galatà (Stormvogels Telstar), Niek Ripson (TOP Oss), Kees Kwakman, Abdelhani Chaiat en Jack Tuyp (FC Volendam), Luwano Garcia (VVV-Venlo) en Wesley Zandstra (FC Zwolle).

Mogelijk referendum over steun gemeente aan PSV

Als het aan de Supportersvereniging van PSV ligt, wordt er in Eindhoven binnenkort een referendum gehouden over ondersteuning van PSV.

”Wel de lusten van een kampioenschap maar niet de lasten van de ondersteuning van Eindhovens grootste marketinginstrument daar lijkt het op!” aldus de Ger van Os voorzitter van de Supportersvereniging van PSV. Hij wil nu kijken of de mogelijkheid van een volksraadpleging, dat sinds kort is ingevoerd, kan worden gebruikt om de gemeente Eindhoven op andere gedachten te brengen.

Feit is wel dat de Gemeente Eindhoven als laatste gemeente in Nederland nog steeds blijft weigeren PSV op een bepaalde wijze te steunen. Onlangs heeft de gemeente het verzoek afgewezen om garant te staan voor de hypotheek op het Philips-stadion dit kost PSV jaarlijks miljoenen.

Gonzalez mag weer koersen

Aitor Gonzalez mag weer koersen. De 31-jarige Spanjaard werd vanmiddag vrijgesproken door de Spaanse wielerbond.

Gonzalez werd tijdens de Vuelta a España van 2005 positief bevonden op anabolica. Volgens de Spanjaard was dat te wijten aan verontreinigde energietabletten. Als bewijs voerde Gonzalez een attest aan, waarop de Spaanse wielerbond de procedure besloot stop te zetten.

Naar alle waarschijnlijkheid keert Gonzalez terug bij zijn laatste werkgever Euskaltel-Euskadi. In dienst van de Baskische formatie pakte hij vorig jaar de winst in de Ronde van Zwitserland. Het absolute hoogtepunt in de carrière van de Terminaitor is de eindzege in de Ronde van Spanje 2002.

Vandenbussche in voorselectie Rode Duivels

Bondscoach René Vandereycken heeft doelman Brian Vandenbussche opgenomen in de voorselectie van het Belgische nationale elftal. De Rode Duivels, die zich niet voor het wereldkampioenschap voetbal wisten te plaatsen, spelen oefeninterlands tegen Saudi-Arabië, Slowakije en Turkije.

Het is voor het eerst dat Vandenbussche bij de nationale Belgische selectie zit. De doelman van SC Heerenveen heeft zijn selectie te danken aan de blessure van sluitpost Silvio Proto.

Capel positief op marihuana

John Capel (27) is, naar nu blijkt, op 18 februari in Birmingham betrapt op het gebruik van marihuana. Het is de tweede keer dat de sprinter positief test op een ‘minor drug’.

De Amerikaan liep in 2004 ook al tegen de lamp bij een dopingcontrole. Toen werd Capel uitgesloten van deelname aan de Olympische Spelen in Athene. Nu hangt hem een fikse schorsing boven het hoofd. Ook zal hij zich moeten verantwoorden bij de anti-dopingcommissie van de Amerikaanse atletiekbond.

Capels grootste succes dateert van augustus 2003, toen hij wereldkampioen werd op de 200 meter. Vorig jaar in Helsinki pakte hij de bronzen medaille op die zelfde afstand.

Stand NHL-playoffs per 25 april

Wisten eergisteren nog vier ploegen de stand gelijk te trekken, gisteren lukte dat geen enkele ploeg. Philadelphia kwam er het slechtst vanaf met een 8-2 nederlaag tegen Buffalo.
Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning1-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Carolina HurricanesMontréal Canadiens0-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
New Jersey DevilsNew York Rangers2-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers2-0
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers1-1
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
Dallas StarsColorado Avalance0-2
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-1
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks1-1
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4

Lijk gevonden in Prinsengracht

Icoon BinnenlandsIn het water van de Amsterdamse Prinsengracht is het dode lichaam van een nog onbekende man gevonden. De politie trof het lijk dinsdagochtend aan en doet nog onderzoek naar de doodsoorzaak en de identiteit van de dode.

Een voorbijganger waarschuwde de politie toen hij het lijk ter hoogte van het Anne Frank Huis in het water zag liggen. De politie haalde het lijk vervolgens uit het water.

Met dank aan YubYub, kahaarin en woessie voor de submit.

Wat is Dit: Opgave 16 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Succes!

FC Utrecht heeft interesse in Ricky van den Berg

FC Utrecht heeft bij Sparta geïnformeerd naar middenvelder Ricky Van den Bergh, zo meldt het Algemeen Dagblad. De aanvallend ingestelde middenvelder moet het team van Foeke Booy komend seizoen gaan versterken.

De Rotterdammers vragen wel de hoofdprijs Van den Bergh, namelijk 800.000 euro. Een andere optie die de club uit Spangen wel ziet zitten, is een ruil met FC Utrecht-spits Robin Nelisse en een extra vergoeding. Van den Bergh komt alleen naar de Domstad toe, wanneer Rick Kruys wordt verhuurd of verkocht.

Taida heeft geen geldige reisdocumenten

Icoon BinnenlandsHet is nog onduidelijk wanneer de illegaal in Nederland verblijvende Kosovaanse scholiere Taida Pasic Nederland zal verlaten. Dit komt omdat ze geen geldige reisdocumenten heeft. Daardoor bestaat de kans dat ze niet toegelaten wordt in landen waar ze doorheen moet reizen om op haar plaats van bestemming, Kosovo, aan te komen, zo liet haar pleegvader vandaag weten.

De rechter bepaalde vorige week dat de Kosovaanse onrechtmatig in ons land zou zijn. Minister Verdonk van vreemdelingen zaken liet daarop weten dat Pasic uiterlijk vrijdag Nederland zou moeten verlaten. Taida gaf aan hierop niet te willen wachten en het land vrijwillig te verlaten. Wat er gaat gebeuren als ze vrijdag nog steeds niet de benodigde papieren heeft is nog onduidelijk.

Taida zal in Sarajevo eindexamen kunnen doen, zo liet de Inspectie van het Onderwijs weten. Dit zou dan gebeuren op de Nederlandse ambassade.

Taïda
Taida Pasic


Met dank aan PIM4EVER voor de submit.

Einde loopbaan Broeders en Pennings

De bobsleeloopbaan van pilote Ilse Broeders en remster Jeannette Pennings zit erop. Beide dames achten Vancouver 2010 een brug te ver en leggen zich toe op een maatschappelijke carrière.

Broeders en Pennings schreven in december 2004 bobsleehistorie door Nederland een eerste medaille (de bronzen) te bezorgen tijdens een internationaal titeltoernooi, namelijk het EK. De verwachtingen voor Turijn waren daarmee hooggespannen, maar al tijdens de eerste afdaling crashte het duo en vervloog elke hoop.

”Die slechte afloop heeft veel impact gehad en is heel heftig geweest. We hebben daarom toch wat tijd genomen om de boel op een rij te zetten. Maar uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat het acht mooie jaren zijn geweest en het tijd is voor andere dingen”, aldus Broeders. Eline Jurg zal nu als het enige boegbeeld van Nederland bobsleeland verder moeten, want ook Arend Glas zwaaide af na Turijn.

Huta Galung nog niet op dreef

Jesse Huta Galung heeft vooralsnog grote moeite met het niveau in challengertoernooien. Onze 20-jarige landgenoot overleefde opnieuw niet een eerste ronde partij.

Ditmaal strandde Huta Galung over zijn eerste horde in Dharwad. De als zevende geplaatste Indiër Rohan Bopanna was veel te sterk: 2-6, 0-6. Afgelopen week verliet Huta Galung Chikmagalur ook al niet door de voordeur met een eerste ronde uitschakeling. Momenteel staat Huta Galung 327e op de ATP-ranking, met name door zijn goede prestaties in Futures.

Guijo-Velasco naar Excelsior

Excelsior heeft zich weten te versterken met Daniel Guijo-Velasco. De middenvelder tekent vanmiddag een tweejarig contract bij de Kralingers.

Guijo-Velasco komt over van AGOVV Apeldoorn, waar hij twee jaar voor speelde. Daarvoor was de middenvelder actief in het beloftenelftal van PSV. Sparta Rotterdam was ook in de race om de handtekening van de Belg. Excelsior haalde eerder al Mitchell Piqué met het oog op het nieuwe seizoen.

Staanplaats moet vliegreis goedkoop maken

Icoon VervoerIn de strijd om een vliegreis zo goedkoop mogelijk te houden, hebben luchtvaartmaatschappijen een nieuwe idee gekregen. Staanplaatsen in de economy-class moet dé oplossing worden om meer mensen per vlucht te kunnen vervoeren, zo bericht The New York Times vandaag. Maatschappijen hebben een 'stoel' ontwikkeld waarbij de passagiers tegen een gestoffeerde plank moeten leunen. Gordels moeten er voor zorgen dat een passagier niet door het vliegtuig wordt geslingerd bij turbulentie. Het plan zou de maatschappijen zeker twaalf centimeter per staanplaats aan ruimte besparen.

Vliegtuigfabrikant Airbus heeft het idee al voorgesteld bij enkele maatschappijen, maar die willen tot dusver nog niet in zee gaan. Vliegtuigmaatschappijen gebruiken al jaren allerlei manieren om meer passagiers te kunnen vervoeren. Vooral dunnere zitplaatsen met minder beenruimte zijn populaire maatregelen, zo is de gemiddelde beenruimte die je hebt in een vliegtuig vanaf 1978 afgenomen van 86 naar 78 centimeter. Een grote reden voor deze maatregelen zijn de stijgende prijzen van kerosine. Vliegtuigen moeten nu meer passagiers gaan vervoeren om winst te kunnen maken. Ook het gewicht speelt een rol, de staplank scheelt zeven kilo per stoel en zo hebben de vliegtuigen minder brandstof nodig.

Gele kabouters overspoelen Abcoude

Het centrum van Abcoude (provincie Utrecht) is vandaag overspoeld door tientallen gele kabouters. De ongeveer dertig centimeter hoge figuren zijn gezien bij onder meer de slager, het reisbureau, de bushalte, het station en de bank.

Het is onduidelijk waar de kabouters precies vandaan komen. Op de kabouters zitten stickers geplakt met het adres van de website they-do-exist.com. De makers van de website beweren dat kabouters echt bestaan. De mannetjes zouden eerder zijn opgedoken in België, Zweden en Luxemburg. Ook hebben ze andere plekken in Nederland aangedaan. In Nederland zouden 175 kabouters zijn gespot.

Op de openingspagina van de website is de volgende Engelstalige tekst te lezen: "For years people laughed at me. But my dream reoccured so often that I was sure that one day the yellow gnomes would visit our planet with a very special message for us. Now I am not alone anymore. From all over Europe people are sending me their stories. Seeing is believing and one picture says more than thousand words. So keep on believing in your dreams. Keep communicating with your intuition and your mind. Keep all your lines open! Because, for sure... they do exist!"

Op het forum van de website wordt door verschillende nieuwsgierigen gesproken over de kabouters. Volgens een bezoeker van de website heeft de politie omwonenden opgedragen de kabouters in huis te nemen.

Gele kabouters in Abcoude
Gele kabouters in Abcoude
Gele kabouters in Abcoude (foto's: Sabine Lustenhouwer)

Met dank aan YubYub en Sabine Lustenhouwer voor de submit.

Den Helder komt met top 10 crimi-Antillianen

MisdaadOm de overlast van criminele Antillianen in Den Helder tegen te gaan, komt de politie met een 'top 10' van Antillianen die het meeste overlast geven. Degenen die op deze lijst staan wordt geen rust meer gegund.

De politie uit de marinestad zal de 'top 10-Antillianen' dagelijks gaan volgen en aanspreken op straat. De gemeente en reclassering zullen ondertussen proberen ze middels scholing of werk weer in het gareel te krijgen.

Volgens de politie is deze aanpak hoogst noodzakelijk. Criminele Antillianen maken zich vaak schuldig aan geweld en drugshandel. De bevolking is deze overlast zo spuugzat dat ze maatregelen eist. Ook vanuit de Antilliaanse gemeenschap komen die geluiden. De harde kern zou uit zo'n honderd man bestaan, die met hun gedrag de rest van de Antillianen in een kwaad daglicht stelt.

Meer details Dragon Ball Z game voor Revolution

Atari heeft een nieuwsbrief vrijgegeven over de nieuwe Dragon Ball Z game die voor de revolution moet verschijnen. Een aantal punten uit deze nieuwsbrief:

* De game gaat Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 heten.
* De game staat voor eind dit jaar.
* Honderd verschillende karakters
* Vijftien verschillende verwoestbare omgevingen
* Negen gamemodes, single en multiplayer
* In-game transformaties van karakters
* Doe de moves van je favoriete karakter na met de revolution controller, dit heeft dan de bekende aanvallen tot gevolg.

De complete nieuwsbrief vind je hieronder:

quote
DBZ Budokai Tenkaichi 2 official press release
Budokai Tenkaichi 2 Game Set for Nintendo Revolution -

NEW YORK, April 24 /PRNewswire-FirstCall/ — Atari, Inc. (NASDAQ:ATAR) today announced that Dragon Ball Z(R): Budokai Tenkaichi(TM) 2 is in development for Nintendo(R) Revolution. Combining action, fighting and light role-playing game (RPG) elements, Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 will send players into a rich story mode that spans the entire Dragon Ball(R), DBZ, and Dragon Ball GT(R) series. Developed by NAMCO BANDAI Games Inc. / Spike, Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 is slated to release during the 2006 holiday season.

Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 takes the series’ popular acrobatic and intense 3D flying and fighting dynamic and takes it to a whole new level with over 100 playable characters, 15 vast and vibrant 3D destructible environments, and nine different game modes, including single and multiplayer battles.

Matt Collins, Director of Marketing, Atari, Inc., said, “The innovative controller featured with Nintendo Revolution is perfectly suited for Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2, which engages players with fast-paced fighting moves. Gamers will be able to play in a very physical way, mimicking several of the show’s most popular character moves and pull off awesome combos and attacks.”

In addition to the unprecedented number of characters, wide selection of massive 3D destructible environments and abundance of game modes, Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 will feature in-game transformations, which players will be able to trigger in real-time, making battles even more dramatic and exciting than ever before. Using the Nintendo Revolution controller, players will be able to mimic signature moves as they are performed in the Dragon Ball Z animated series, such as Goku(R)’s Kamehameha, moving both hands to execute this devastating energy attack.

Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 is set for release this holiday season. For more information on Dragon Ball Z video games, please visit http://www.atari.com/.

About Nintendo Revolution

Nintendo’s next system, code-named Nintendo Revolution, will feature a controller designed to be used with either one hand or two — a first in the video game industry. When picked up and pointed at the screen, the controller gives a lightning-quick element of interaction, sensing motion, depth, positioning and targeting dictated by movement of the controller itself.


Met dank aan het melden van dit nieuws door lethal in ons chatkanaal #gam op de FOK!ircserver

Tafeltennisvrouwen verliezen ook tweede duel

De Nederlandse tafeltennisvrouwen hebben ook hun tweede groepswedstrijd op het wereldkampioenschap voor landenteams niet weten te winnen. Oranje ging met 3-1 ten onder tegen Oostenrijk. Kopvrouw Li Jiao zorgde voor het enige winstpunt.

Nederland heeft door de nederlaag nog slechts een kleine kans om zich voor de tweede ronde te plaatsen. Later vandaag spelen de vrouwen nog tegen Australië.

Feyenoord niet naar China

Feyenoord ziet af van de trip naar China, waar de club deel zou nemen aan een internationaal toernooi in Shanghai. De Rotterdammers hebben besloten om van de trip af te zien door problemen bij de organisatie van het toernooi.

Geen China, maar wel Poeldijk en Almkerk voor de ploeg van trainer Erwin Koeman. Op 9 mei gaan de Rotterdammers op bezoek bij Verburch en tien dagen later zijn ze in Almkerk.

Pedoseksueel dankzij Oprah de cel in

Mede dankzij Oprah Winfrey is een Amerikaanse pedofiel veroordeeld tot 52 jaar celstraf wegens kindermisbruik. De tv-presentatrice kwam vorig jaar met een zogenaamde 'child predator watch list' in haar talkshow. Daarop stonden mensen die gezocht werden wegens kindermisbruik. Winfrey loofde 100.000 dollar uit voor wie met tips kwam over de voortvluchtige pedo's.

Daags nadat Winfrey een foto had getoond van de 33-jarige William C. Davis, werd hij opgepakt. Gisteren moest hij terechtstaan. Davis zat snikkend in de rechtszaal en vroeg om genade en een lichtere straf: ''Ik heb al eerder vastgezeten en weet wat me te wachten staat. Door alle media-aandacht ben ik nu al bedreigd met de dood.''

Davis werd schuldig bevonden aan het misbruiken van drie jongens van 5, 12 en 13 jaar. De beloning is verdeeld over twee tipgevers. Binnenkort komen nog een paar pedoseksuelen voor de rechter, die naar aanleiding van Winfreys programma zijn opgepakt.

Met dank aan kahaarin voor de submit.

Zander nieuwe hoofdontwerper BMW

Jorg Zander zal het nieuwe hoofd van de ontwerpafdeling van BMW Sauber F1 gaan worden. De 42-jarige Duitser zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerp van de nieuwe BMW-auto en zal werken onder technisch directeur Willy Rampf. Afgelopen maart verliet Zander het team van Williams, waar hij eveneens hoofdontwerper was, om persoonlijke redenen. Zander begint op 1 juli met zijn nieuwe baan.

"Het BMW-team blijft stappen voorwaarts zetten, nu door de toevoeging van een hoofdontwerper. We weten zeker dat we in Jorg Zander de juiste persoon hebben gevonden voor deze belangrijke positie. Zijn ervaring zal een belangrijke aanwinst voor ons zijn," aldus BMW Motorsport-baas Mario Theissen.

Zander, die in het verleden ook gewerkt heeft voor de teams van BAR-Honda en Toyota, ziet het als een grote uitdaging. "Het team van BMW zit nog in de opbouwfase. Dat is een grote uitdaging. Het draait namelijk niet alleen om de technologie, maar ook om het implementeren van structuren en processen. Ik wil graag een positieve bijdrage leveren aan de vooruitgang van het team."

Poging brandstichting Ajax-home mislukt

Icoon PolitieAfgelopen nacht is een poging om het supportershome van Ajax bij de Amsterdam ArenA aan te steken, mislukt. Een bewaker van het stadion zag twee mannen bezig rond het clubhuis en waarschuwde de politie. Toen die ter plaatse kwam steeg al rook op van diverse plekken rond het gebouw.

De politie wist de twee mannen, inwoners van Delft (20 en 26 jaar) aan te houden. Begin 2005 woedde er ook een brand in het Ajax Supportershome die bleek te zijn aangestoken. Volgens de Ajax-aanhang zaten daar fans van ADO Den Haag achter. Als wraak werd daarom eerder dit jaar het ADO-honk bestormd door Ajax-hooligans.

Snelle Update (14:45): Volgens De Amsterdamse zender AT5 werden in de auto van de verdachten spullen aangetroffen die verwijzen naar ADO Den Haag.

Puzzel mee en win Brothers in Arms screenshots

Vandaag heeft Ubisoft de website van Brothers in Arms: Hell's Highway online gezet met daarop een aantal interessante features. Zo kan men 5 screenshots bekijken van het spel, maar de community moet deze wel eerst unlocken.

Elk screenshot is verdeeld in 8x6 hokjes en bij elk hokje hoort een vraag. De vragen, die alleen maar gaan over WO2 kennis, kan men beantwoorden en als dit goed is wordt een stukje van de screenshot unlocked. De eerste screenshot is al bijna compleet op dit moment.

Je hebt wel een account nodig om mee te doen aan het beantwoorden van de vragen.


De eerste screenshot is al bijna compleet

Feyenoordfans dienen klacht in over arrestatie

Icoon PolitieEen aantal van de 799 fans van Feyenoord die afgelopen zondag opgepakt zijn, gaat een klacht indienen bij de politie. Ze vinden in de eerste plaats dat ze onterecht gearresteerd zijn. Verder zijn ze ook van mening dat de manier waarop ze behandeld zijn veel te ver ging. F. Van Ardenne, advocaat van ten minste tien van de arrestanten, zegt dat het nog niet duidelijk is hoeveel mensen precies een klacht in gaan dienen. Veel fans die hij gesproken heeft, denken er nog over na.

Het verhaal van zondag, dat onder andere door de politie en door een woordvoerder van burgemeester Opstelten de wereld in geholpen werd, blijkt niet op alle punten overeen te komen met het verhaal van de supporters. De supporters hebben volgens Van Ardenne echter allemaal een identiek verhaal. Zij zeggen dat er natuurlijk wel een paar stenengooiers tussen de menigte zat, maar dat het grootste deel gewoon uit normale mensen bestond, die helemaal niet van plan waren te rellen. Ze kwamen bijna allemaal uit het laatste vak dat het stadion uitkwam. Doordat er bij het stadion schermutselingen ontstonden, liepen ze snel door, het viaduct over, naar hun auto. Hier werden ze echter tegengehouden door de ME. Terug konden ze niet, want daar stond inmiddels ook politie. Uiteindelijk zijn ze toen maar gearresteerd, omdat ze niet voldeden aan een sommatie om weg te gaan. Volgens Van Ardenne is dat echt "volslagen belachelijk."

Na hun arrestatie werden de supporters overgebracht naar de rechtbank, waar ze in de parkeergarage vastgehouden werden bij gebrek aan cellen. Pas rond elf uur 's avonds mochten ze naar huis, ook de zwangere vrouwen en de jonge kinderen. Mensen konden niet naar het toilet en vielen flauw. De advocaat hekelt het feit dat de politie niet voor adequate opvang gezorgd heeft.

Van Ardenne weet al welk traject hij gaat bewandelen als de klachtencommissie van het korps Rotterdam-Rijnmond geen fatsoenlijk antwoord heeft op de klachten van de supporters: de Nationale Ombudsman. Hij hoopt echter dat dat niet nodig zal zijn. Van Ardenne: "Mensen waren bang. Juist de personen van wie zijn bescherming hadden verwacht, waren de agressors."

Met dank aan BettyWeter voor de submit.

Fortes Rodriguez op non-actief

Voetbalclub RBC Roosendaal heeft José Fortes Rodriguez op non-actief gesteld. Dit seizoen heeft de centrale verdediger zich weinig geliefd gemaakt bij de hekkensluiter van de Eredivisie.

Al enkele malen stond het gedrag van Fortes dit seizoen ter discussie, vooral nadat hij scheidsrechter René Temmink had geschoffeerd, nadat de arbiter hem twee gele kaarten had voorgehouden.

Tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Feyenoord ging hij in de fout door tegenstander Pierre van Hooijdonk met een elleboog en een rechtse hoek te lijf te gaan. Door deze laatste actie willen de Roosendalers zo snel mogelijk van Fortes af. Voor het incident met Van Hooijdonk was de club al met de 34-jarige Fortes in gesprek over het ontbinden van zijn tot medio 2007 lopende contract.

"De besprekingen zullen alleen maar heftiger worden. Dit leek wel een bokspresentatie. Bij Fortes zal wel iets los zitten, anders doe je zoiets niet. Ik had niet verwacht dat hij zo dom zou zijn," zei voorzitter Jan Pollemans vorige week.

Radboud moet stoppen met hartoperaties

Icoon MedischIn het Radboudziekenhuis in Nijmegen mogen met onmiddellijke ingang geen hartoperaties meer worden uitgevoerd. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de Raad van Bestuur van het ziekenhuis opgedragen. Patiënten die al zijn opgenomen worden doorgestuurd of moeten naar huis. Het academische ziekenhuis moet eerst de kwaliteit van de afdeling hartchirurgie verbeteren.

In een rapport dat gisteren verscheen wordt de vloer aangeveegd met de hartafdeling voor volwassenen. Er is sprake van grote tekortkomingen die een bedreiging zijn voor de kwaliteit van de zorg en de veiligheid van de patiënt. Alle hartchirurgen in Nijmegen presteren onder de maat en het ontbreekt de afdeling aan leiderschap. Volgens het rapport zijn direct ingrijpende maatregelen nodig, zowel organisatorisch als op personeelsgebied.

De onderzoekscommissie werd ingesteld nadat uit een uitgelekte e-mail van een hoogleraar was gebleken dat in het ziekenhuis ongewoon veel hartpatiënten overleden. Vooruitlopend op het rapport heeft het hoofd van de afdeling begin april zijn functie al neergelegd. De commissie concludeert dat de oorzaak van het grote aantal sterfgevallen te vinden is een in "slecht functionerend zorgproces." Het Radboudziekenhuis hoopt dat er zo snel mogelijk orde op zaken is gesteld.

Overigens functioneert de afdeling kindercardiologie wel naar behoren. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft naar aanleiding van het Nijmeegse geval besloten om álle hartcentra door te lichten.

Met dank aan legacythe2nd voor de submit.

Cambuur gered van de ondergang

Voetbalclub Cambuur Leeuwarden is van de ondergang gered door een groep van ondernemers. Door een overeenkomst tussen de ondernemers, de Friese voetbalclub en de Frieslandbank is het voortbestaan van Cambuur veiliggesteld.

Doordat de voetbalclub dinsdag in surceance ging, konden ze de schuldeisers dwingen om akkoord te gaan met het saneringsvoorstel. En daardoor kan de Friese club direct gaan investeren in komend seizoen.

"'Alle inspanningen van de afgelopen periode hebben eindelijk geleid tot het gewenste resultaat, continuïteit voor Cambuur in de komende jaren. De club is grote dank verschuldigd aan de vier heren, aan de bank en aan de gemeente Leeuwarden. Ook is een dankwoord op zijn plaats aan alle medewerkers, supporters en sponsoren die zich voor de club hebben ingezet. Als laatste wil ik ook alle crediteuren bedanken. Omdat zij een fors deel van hun vordering hebben moeten inleveren, mogen zij zich ook de redders van Cambuur Leeuwarden noemen," aldus ad-interim directeur Harjan van Dam.

Nando Yosu moet Racing redden

Nando Yosu zal als interim-trainer het seizoen afmaken bij Racing Santander. De club uit Cantabrië zat zonder coach na het opstappen van Manuel Preciado.

Yosu krijgt de zware taak Racing voor degradatie te behoeden. Santander staat na een dramatische reeks op de zestiende positie, met slechts enkele punten voorsprong op de nummer negentien. De 1-3 nederlaag tegen Getafe betekende het einde van het tijdperk Preciado. Yosu gaat met goed gemoed de laatste vier speelronden in: ”We hebben niet veel tijd om dingen te verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat we ons met hard werken handhaven in de hoogste klasse.”

Japanse man doodt en grilt moeder

Icoon ShockingEen 37-jarige inwoner van de Japanse stad Osaka heeft bekend zijn moeder te hebben gedood en haar lichaamsdelen te hebben gegrild. De 57-jarige vrouw was tijdens een ruzie van de trap gevallen, waarna haar zoon haar doodde.

Het lichaam sneed hij vervolgens in stukken, waarna hij het hoofd in cement stopte en de andere lichaamsdelen op een electrische kookplaat grilde. Deze lichaamsdelen gooide hij vervolgens gewoon in de vuilnisemmer.

Upd: Mommers toch niet weg bij NAC

Theo Mommers stapt op als directeur bij voetbalclub NAC Breda. Naar verluid behoren de teleurstellende gang van zaken in de competitie en de magere resultaten in de play-offs tegen Top Oss de aanleiding voor het besluit van Mommers.

NAC speelt vrijdag een beslissingswedstrijd tegen Top Oss. Na twee gelijke spelen zal er gewonnen moeten worden van de Ossenaren.

Maandag stond oud-speler John Karelse aan het roer, hij is interim-trainer nadat afgelopen zondag trainer Cees Lok op non actief werd gesteld door Mommers.

Update:

Theo Mommers heeft zelf aangegeven op de officiële NAC-clubsite dat hij niet zal opstappen. "Vanochtend heb ik in de krant moeten lezen dat ik de club verlaat", vertelt de Preses. "Ook las ik het op teletekst. Het is echter niet waar. Het bestuur van NAC heeft ook helemaal niet bevestigd dat ik zou vertrekken."

CD: Junkie XL - Today

Ruim drie jaar geleden scoorde Junkie XL nog een enorme wereldhit met de remix van Elvis Presley's A Little Less Conversation. Het bijbehorende album Radio JXL; A Broadcast From The Computer Hell Cabin flopte echter enigszins; commercieel gezien.
Nu is Tom Holkenborg, alias Junkie XL, terug met zijn nieuwe album Today. De gelijknamige single (met die hippe hairdress-videoclip) wordt inmiddels al behoorlijk veel gedraaid op de radiozenders, en is ook een betrouwbare afspiegeling van deze levenslustige plaat. Niet bijzonder innoverend qua sound, zoals het voorgaande album, maar gewoon een samenhangend geheel van tien liedjes. Liedjes die laten horen waar Junkie XL vandaag de dag voor staat. Vandaar ook die albumtitel.

Vier Belgische clubs in licentienood

Voor vier Belgische clubs uit de Eerste Klasse heeft de toekomst er wel eens beter uitgezien. Twee clubs werden wegens financiële ongeregeldheden een licentie voor volgend seizoen geweigerd en de overige twee dienen voor 8 mei een garantie van een miljoen euro af te geven aan de URBSFA/KBVB.

Het donkerst ziet de toekomst eruit voor La Louvière en Excelsior Mouscron, die bij het niet kunnen verkrijgen van een licentie voor de Eerste Klasse naar de derde klasse zullen worden gedegradeerd. Voor Beveren en Lierse dreigt degradatie indien de clubs niet met een bankgarantie van een miljoen euro op de proppen kunnen komen. Volgens een woordvoerder van de Belgische voetbalbond hebben de zaken niets van doen met het grootschalige schandaal in het Belgische voetbal waarbij ook Lierse betrokken is.

Schumacher hinderde Trulli

Toyota-coureur Jarno Trulli heeft kritiek op Michael Schumacher. De Duitser zou in de kwalificatie Trulli hebben gehinderd door te lang voor hem te blijven rijden. De Italiaan beweert dat Schumacher dit met opzet deed.

"Michael hinderde mij. Ik begon net aan mijn vliegende ronde, toen hij de pitstraat uitkwam en mij blokkeerde. Hij hield mij die hele ronde achter hem. Hierdoor daalde de temperatuur in mijn banden, dus ik moest mijn snelle ronde rijden op banden die niet honderd procent waren", aldus Trulli in een interview in de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport.

"Ik weet vrij zeker dat hij dit met opzet deed, omdat hij tijdens die ronde wel in zijn spiegels keek. Ik begrijp niet waarom hij zich op die manier moest gedragen. Er komt een dag dat hij ervoor zal moeten boeten. Ik zal hem niet uit de race rammen, maar als hij achter mij terecht komt zal ik hem ook hinderen", vervolgt de Italiaan.

Trulli kwam in de kwalificatie niet verder dan een negende positie. In de race kwam de Italiaan niet aan de finish. Trulli viel uit in de vijfde ronde.

Makaay wil door als international

Roy Makaay verlengde zijn contract bij Bayern München, en lijkt zeker van een vaste plaats bij de Duitse club. Bij het Nederlands elftal lijkt de rol van de aanvaller echter voorlopig te zijn uitgespeeld.

Toch denkt Makaay er niet over om een punt achter zijn interlandcarrière te zetten. Hij speelde voor het Nederlands elftal 43 interlands waarin hij zes doelpunten wist te maken. "Ik heb daar nog niet echt over nagedacht. Op dit moment speel ik niet met de gedachte te bedanken voor Oranje. Deze zomer zal ik tijdens mijn vakantie eens wat dingen op een rijtje zetten. Eerder wil ik er niet te veel over piekeren", aldus Makaay.

"Natuurlijk was het niet leuk om te zien dat mijn naam ontbrak in die lijst. Omdat de bondscoach mij al een paar interlands op rij niet meer had opgeroepen, had ik er al wel rekening mee gehouden. Heel jammer, want dit was mijn enige kans om ooit op een WK actief te zijn. De kans dat ik alsnog word opgeroepen is één procent. Ik kom in principe alleen nog in beeld wanneer andere jongens geblesseerd raken. Maar uiteraard gun ik geen enkele international een blessure."

Voorlopige WK-selectie Costa Rica bekend

Bondscoach Alexandre Guimaraes van Costa Rica heeft zijn voorlopige selectie voor het Wereldkampioenschap voetbal in Duitsland bekend gemaakt. Opvallende afwezige in de groep van 28 is de naam van Winston Parks. Parks speelde de laatste tijd bij zijn club Lokomotiv Moskou slechts weinig.

De selectie:
Doel: Wardy Pizarro (Alajuelense, CRc), Jose Porras (Saprissa, CRc), Gabriel Badilla (Saprissa), Alvaro Mesen (Herediano, CRc), Adrian de Lemos (Brujas, CRc)

Verdediging: Gilberto Martinez (Brescia, Ita), Roy Miller (Bodø/Glimt, Noo), Luis Marin (Alajuelense, CRc), Michael Rodriguez (Alajuelense, CRc), Harold Wallace (Alajuelense, CRc), Cristian Montero (Alajuelense, CRc), Jervis Drummond (Saprissa, CRc), Douglas Sequeira (Chivas USA, VS), Carlos Johnson (Herediano, CRc), Leonardo Gonzalez (Herediano, CRc), Michael Umana (Brujas, CRc)

Middenveld: Carlos Hernandez (Alajuelense, CRc), Walter Centeno (Saprissa, CRc), Christian Bolanos (Saprissa, CRc), Randall Azofeifa (Saprissa, CRc), Mauricio Solis (Comunicaciones, Gua), Danny Fonseca (Cartagines, CRc)

Aanval: Bryan Ruiz (Alajuelense, CRc), Ronald Gomez (Saprissa, CRc), Alvaro Saboro (Saprissa, CRc), Victor Nunez (Cartagines, CRc), Kurt Bernard (Puntarenas, CRc), Paulo Wanchope (Herediano, CRc)

Nog geen nieuwe schaatsploeg voor Van Deutekom

De Nederlandse schaatsster Paulien van Deutekom weet nog niet waar zij volgend seizoen zal schaatsen.

Van Deutekom zei dat ze in ieder geval wel terecht kan bij een nieuwe, door de schaatsbond KNSB op te starten ploeg. "Hoe en wat weet ik niet, daarover vergadert de bond eind deze week. Op dit moment train ik rustig voor mezelf. Ik ben een midweekje in de Ardennen," aldus Van Deutekom.

Hansson wil hogerop

Het lijkt er op alsof de Zweedse verdediger Petter Hansson zijn laatste wedstrijd voor SC Heerenveen heeft gespeeld. Hansson acht zichzelf rijp voor een stap hogerop. Er moet zich dan wel een club voor hem melden, en dat is tot nu toe nog niet gebeurd.

Er gingen in het verleden geruchten dat Feyenoord en een aantal Engelse clubs interesse in Hansson hadden. Maar momenteel staat de Zweed niet echt in de belangstelling van een topclub. "En dat vind ik wel wat teleurstellend", zegt Hansson in een interview met de Leeuwarder Courant.

"Ik wil weg, ik wil hogerop", aldus de Zweed. Het contract van Hansson bij Heerenveen loopt nog tot medio 2007. Heerenveen heeft een aantal maal geprobeerd het contract te verlengen, Hansson lijkt daar echter niet op zitten te wachten.

In het huidige contract van de mandekker is geen gelimiteerde transfersom opgenomen. "Maar daar zeur ik niet over, ik heb dat toen zelf geaccepteerd. Wel zou ik graag willen weten wat de club voor me vraagt".

'Inval Irak grote blunder'

Icoon OorlogMadeleine Albright heeft ongenadig harde kritiek geuit op de invasie in Irak. Ze bestempelt de aanval als 'een van de grootste blunders in de buitenlandse politiek van de VS'. Albright is een voormalig minister van buitenlandse zaken, en diende onder de toenmalige president Bill Clinton.

Volgens Albright was de Iraakse president Saddam Hussein 'een afschuwelijke man'. "Maar ik denk niet dat hij een directe bedreiging vormde voor de Verenigde Staten. Je kunt niet oorlog voeren tegen iedereen die je niet mag." Zij vindt dat het begrip democratie wordt uitgehold doordat het in Irak met een bezetting wordt gebracht. "Democratie moet vanuit de bevolking komen en niet worden opgelegd."

Ook van een andere kant kwam kritiek op de Amerikaanse inval. Een voormalige hoge CIA-functionaris, Tyler Drumheller, zei dat Bush voor de oorlog was gewaarschuwd dat er geen massavernietigingswapens waren in Irak. "Maar het mocht niet baten, want het beleid stond al vast." De aanwezigheid van massavernietigingswapens - die nooit zijn gevonden - werd door de Verenigde Staten en Groot-Brittannië als reden gegeven om Irak in 2003 binnen te vallen.

Kruys mogelijk weg bij FC Utrecht

De kans is groot dat Rick Kruys vertrekt bij FC Utrecht. De 20-jarige Kruys mag of verhuurd of verkocht worden.

Kruys kan bij de club uit de Domstad niet altijd rekenen op een basisplaats en ziet aanstaande zomer de concurrentie op het middenveld toenemen door onder meer de komst de komst van Gregoor van Dijk naar de Galgenwaard.

Het contract van Kruys bij FC Utrecht loopt nog tot medio 2009.

5000 dode dieren in vrachtwagen

Icoon PolitieBij een verkeerscontrole, gisterenavond op de A12 tussen Ede en Arnhem, is een buitenlandse vrachtwagen met vijfduizend dode dieren aangetroffen. De dieren zijn waarschijnlijk overleden door gebrek aan goede ventilatie. Het zou gaan om muizen, ratten en hamsters. Hoewel ze op een afschuwelijke manier doodgegaan zijn, staat de tienduizend knaagdieren die de tocht wél overleefd hebben, ook geen lot te wachten om jaloers op te worden: alle dieren waren namelijk bedoeld als slangenvoer. De politie heeft de vrachtwagen in beslag genomen. Er zal een onderzoek ingesteld worden naar de geadresseerde, een Nederlander.

Deze vrachtwagen was overigens bepaald niet de enige verdachte auto. Tussen half elf en half vijf zijn er in totaal 85 bekeuringen uitgedeeld. Ook werden er 333 auto's geregistreerd die de maximumsnelheid overtraden, waaronder een gele Ferrari met 217 km/h over de weg scheurde. Deze werd in beslag genomen en het rijbewijs van de bestuurder, een 32-jarige Oostenrijker, is ingevorderd.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Rechter verdacht van wurgpoging vriendin

Icoon Justitie Justitie heeft een rechter uit Leeuwarden aangehouden. De 48-jarige man wordt van poging tot doodslag op zijn Oekraïnse vriendin verdacht. Bovendien zou hij haar mogelijk hebben verkracht. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Volgens de aanklacht zou de rechter de vrouw hebben geschopt en geslagen, onder andere tegen haar hoofd. Daarnaast zou hij hebben geprobeerd haar te wurgen, waarbij hij onder andere in haar nek heeft gebeten. De mishandeling zou zich tussen 21 en 23 oktober 2004 hebben afgespeeld.

Het slachtoffer en de rechter hadden elkaar leren kennen via een online chatbox. De Oekraïnse was voor de derde keer bij de rechter thuis, toen hij volgens haar plotseling in woede uitbarstte. Daarbij zou hij haar mishandeld en verkracht hebben.

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de rechter, die overigens op non-actief is gezet, vervolgen voor poging tot doodslag. Er is te weinig bewijs voor de vermeende verkrachting. Bij justitie in Leeuwarden is men volgens De Telegraaf diep geschokt over de zaak.

De rechter zal zich waarschijnlijk komende maand voor het eerst moeten verantwoorden, voor een andere rechter.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Domein .nl bestaat twintig jaar

Icoon Internet Het .nl-domein bestaat vandaag precies twintig jaar. Het eerste .nl-adres werd aangevraagd door het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI), op 1 mei 1986. Dit adres was tevens het allereerste landendomein ter wereld.

In de beginperiode waren de regels voor het aanvragen van de .nl-domeinen nog erg streng. Zo konden alleen organisaties een domeinnaam aanvragen, en dan ook niet meer dan één. Destijds bestond er nog de angst dat de domeinnamen op zouden raken.

Het beheer is tussen 1986 en 1996 in handen geweest van Piet Beertema van het CWI, maar is tegenwoordig in handen van de Stichting Internet Domeinregistratie (SIDN). Sindsdien zijn er veel dingen veranderd. Zo kan nu bijvoorbeeld iedereen een .nl-domein aanvragen.

Ondanks de hoge leeftijd gaat het nog steeds goed met ons landendomein. Met 12 domeinnamen per 100 inwoners staat Nederland fier aan kop in de wereld. In totaal heeft Nederland 1,9 miljoen .nl-adressen. Alleen Duitsland en Groot-Brittannië hebben respectievelijk meer .de- en .co.uk-adressen geregistreerd staan.

Klinsmann maakt voorlopige selectie bekend

De bondscoach van het Duitse nationale team Jürgen Klinsmann heeft, in navolging van zijn Nederlandse collega Marco van Basten, zijn voorlopige selectie van die Mannschaft voor het wereldkampioenschap voetbal bekendgemaakt.

De Duitse tv-zender ARD zegt dat er van de onderstaande selectie nog vijf spelers zullen afvallen. De meest opvallende naam in de voorlopige selectie is toch wel die van Jens Nowotny. De middenvelder van Bayer Leverkusen kwam voor het laatst in actie op het Europees kampioenschap voetbal in Portugal. Verder hield de bondscoach de deur voor Mehmet Scholl nog op een kier. De aanvaller van Bayern München zal alleen eerst volledig fit moeten raken.

Voorlopige selectie:

Doel: Jens Lehmann (Arsenal), Oliver Kahn (Bayern München), Timo Hildebrand (VfB Stuttgart).
Verdediging: Arne Friedrich (Hertha BSC), Manuel Friedrich (FSV Mainz05), Andreas Hinkel (VfB Stuttgart), Robert Huth (Chelsea), Marcell Jansen (Borussia Mönchengladbach), Philipp Lahm (Bayern München), Per Mertesacker (Hannover 96), Christoph Metzelder (Borussia Dortmund), Jens Nowotny (Bayer Leverkusen), Patrick Owomoyela (Werder Bremen), Lukas Sinkiewicz (1. FC Köln).
Middenveld: Michael Ballack, Bastian Schweinsteiger (beiden Bayern München), Tim Borowski, Torsten Frings (beiden Werder Bremen), Fabian Ernst (Schalke 04), Thomas Hitzlsperger (VfB Stuttgart), Sebastian Kehl (Borussia Dortmund), Bernd Schneider (Bayer Leverkusen).
Aanval: Gerald Asamoah, Kevin Kuranyi (beiden Schalke 04), Mike Hanke (VfL Wolfsburg), Miroslav Klose (Werder Bremen), Oliver Neuville (Borussia Mönchengladbach), Lukas Podolski (1. FC Köln).

Helft Nederlandse internetters downloadt gratis

Icoon PiracyBijna één op de twee Nederlanders die wel eens bestanden downloadt, doet dit 'illegaal'. 71 procent zegt hiertegen geen morele bezwaren te hebben. Vooral muziek en films worden, zonder er voor te betalen, van het net gehaald. Dat blijkt uit een downloadonderzoek van Planet Internet.

Hoewel het niet strafbaar is, wordt het binnenhalen van muziek, films of spelletjes waarvoor niet betaald wordt, over het algemeen als 'illegaal downloaden' bestempeld. Volgens een ruime meerderheid heeft de entertainment-industrie het geheel aan zichzelf te wijten dat er zoveel wordt gedownload. Toch gaat 89 procent zo nu en dan nog naar de winkel om een cd of dvd aan te schaffen. De muziekindustrie lijdt vooral onder het niet betalen voor downloads. Torrentsites en uitwisselingsprogramma's als Limewire en Kazaa zijn de grote boosdoeners.

Tegenwoordig surft bijna tachtig procent van de ondervraagde internetgebruikers dagelijks over het wereldwijde web en is bijna de gehele rest minstens enkele dagen per week online. Nog minder dan een procent van de mensen gebruikt het internet maar één keer per week of minder. Dat brengt het gemiddeld aantal dagen dat internetgebruikers online zijn op 6,5 dagen.

Met dank aan AZOFrost voor de submit.

Kooiman definitief naar FC Dordrecht

Frank Kooiman keept volgend jaar sowieso voor FC Dordrecht. Eerder wou hij nog een clausule in zijn contract waarin stond dat hij vóór 21 mei nog naar een Eredivisieclub kon gaan. Inmiddels laat hij die clausule varen.

Volgens de website van de Schapenkoppen heeft de doelman een dermate goed gevoel aan de gesprekken met het Dordse bestuur overgehouden, dat hij definitief naar de Krommedijk komt. Afgelopen seizoenen stond Kooiman onder contract bij Sparta. Hij keepte nul duels omdat trainer Wiljan Vloet voor René Ponk koos.

Deschamps opvolger van Mancini ?

Internazionale heeft contact gelegd met Didier Deschamps om de huidige trainer van de Italianen, Roberto Mancini, op te volgen. Momenteel is de voormalig wereldkampioen en tweevoudig Europa Cup 1-winnaar analyticus bij Canal +.

Door de internationale pers wordt er al lange tijd gespeculeerd over een vertrek van coach Mancini bij de Nerazurri. Mancini presteert onder de maat bij Inter en bovendien zou hij in de belangstelling staan van Newcastle United.

Eerder was Deschamps succesvol trainer van AS Monaco, daarmee wist hij de finale van de Champions League te bereiken. Na teleurstellende resultaten in de competitie werd de Fransman, een jaar na het succes in de Champions League, ontslagen. Het lijkt niet ondenkbaar dat hij zal terugkeren naar Italië, Deschamps was daar al eerder succesvol, toen hij voor Juventus uitkwam. In de jaren 90 won hij als speler met Juventus zeven prijzen in 5 jaar.

[DTM] Lausitz zendt Duitse bekerfinale uit

Aankomend weekend zijn er twee belangrijke sportevenementen in Duitsland. De DTM rijdt in het noordelijke Lausitz en de Duitse bekerfinale wordt gespeeld tussen Bayern München en Eintracht Frankfurt. Lausitz heeft een oplossing gevonden voor de racefans die de voetbalwedstrijd niet wil missen.

EuroSpeedWay Lausitz komt de toeschouwers voor het race-evenement tegemoet, en zal de wedstrijd op het grote scherm tegenover de hoofdtribune uitzenden. De racefans krijgen na de zaterdagkwalificatie van de Porsche Carrera Cup de mogelijkheid om de gehele wedstrijd te zien. Na afloop van de wedstrijd zal het grote scherm nog 45 minuten aanblijven, zo kan het ophalen van de beker en de nabeschouwing niet gemist worden.

Gezocht submit verwerkers

Op de FOK!weblog hebben we de mogelijkheid voor de bezoekers om content die zij blogbaar achten te submitten. Het enige probleem is, dat we nu met de huidige bezetting niet altijd genoeg tijd hebben om deze submits te bekijken en te bewerken en dat is iets dat we gewoon niet kunnen maken tegenover jullie. Vandaar ook de vraag of er wellicht onder de bezoekers mensen zijn die het zien zitten om de submits die per dag binnen komen (2-10 per dag ongeveer) te verwerken en op de FOK!weblog te zetten.

Als je geinteresseerd bent stuur dan een mailtje met je motivatie naar weblog@fok.nl. Je kan dit doen tot 1 mei aanstaande. We zouden het erg waarderen als je in ieder geval een voorbeeld bijdrage mee zou kunnen sturen die handelt over een van de onderstaande links:

http://swoomp.com/316/...and_I_bit_down_on_a_hushpuppy..html
http://www.itsfunnyhoney.com/video/260/murder_prank
http://www.tshirthell.com/store/clicks.php
http://www.zipped.org/ind(...)=Date&skip=0&show=10
http://www.youtube.com/p.(...)deo_id%3DHjdUxBYa2DM

Denk je dat je wellicht nog op andere manier zou kunnen bijdragen aan de FOK!weblog dan zijn je mailtjes daarover uiteraard ook welkom op weblog@fok.nl.

Schreuder nog een seizoen bij Feyenoord

Alfred Schreuder en Feyenoord hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van het contract van de middenvelder met nog een seizoen.

Door een blessure en persoonlijke omstadigheden kwam de 33-jarige Schreuder alleen de eerste wedstrijd van het seizoen in actie. Trainer Erwin Koeman ziet in een fitte Schreuder echter de ideale 'wegkapitein' van z'n ploeg. Na zijn carrière willen de Rotterdammers de speler opnemen in de trainersstaf.

Button woedend op team

De teambaas van Honda Racing F1, Nick Fry, heeft na de Grand Prix van San Marino geprobeerd om een woedende Jenson Button wat te kalmeren.

De Brit zag opnieuw zijn kans in rook opgaan door fouten van zijn team. In alle races dit seizoen wist Button zich in de top drie te kwalificeren, maar van al die keren wist hij slechts één keer op het podium te eindigen.

"Het team is erg sterk en we hebben een snelle auto, maar we moeten dat gewoon naar een hoger plan tillen. We hebben absoluut een stap in de juiste richting gezet. Als je kijkt naar Australië, zijn we nu zeker sneller," aldus Fry.

"We hebben gewoon meer werk te verzetten en we zullen erg ons best doen tijdens het testen op Silverstone, deze week."

CD: Young People - All At Once

Nee, het leven van een muziekrecensent gaat niet altijd over rozen. Zo moest ik tijdens mijn vakantie het nieuwste album van het Amerikaanse experimentele rockduo Young People beluisteren. Een plaat waar ik op voorhand hoge verwachtingen van had, voornamelijk vanwege de zeer goede kritieken op hun twee vorige albums. Gedurende mijn verblijf op een zonovergoten eiland wist de plaat mij echter niet te pakken. Keer op keer schakelde ik over naar het veel vrolijkere en ook meer bij de omgeving passende Return To The Sea van het Canadese Islands.

All At Once

Ronaldinho verdient het meest

Ronaldinho is de best verdiende voetballer van dit moment, blijkt uit de jaarlijkse inventarisatie van het weekblad France Football. De Braziliaan onttroont David Beckham, die de lijst de afgelopen drie jaar aanvoerde.

De rangschikking komt tot stand op basis van salaris, premies en publiciteitsinkomsten. Ronaldinho hield het afgelopen jaar 23 miljoen euro over aan zijn voetbalkunde; Beckham moet het met vijf miljoen minder doen. Afgelopen jaar verdiende Ronaldinho ‘slechts’ negen miljoen, maar een verbeterde verbintenis en vele reclamecontracten hebben hem van de elfde naar de eerste positie omhoog doen schieten.

Opvallend is de daling van Sol Campbell, Luis Figo en Roy Keane: allen zijn ver weggezakt. Daarentegen maken Wayne Rooney, Steven Gerrard en Harry Kewell een reuzensprong. Onder de trainers strijkt José Mourinho het meeste op: liefst 10,9 miljoen. Sven Göran Eriksson (6,9 miljoen) en Alex Ferguson (5,95 miljoen) volgen op gepaste afstand.


De topverdieners:

#Speler:Club:Inkomsten (in miljoenen):
1RonaldinhoFC Barcelona23
2David BeckhamReal Madrid18
3RonaldoReal Madrid17
4Wayne RooneyManchester United16,1
5Christian VieriAC Milan/AS Monaco16
6Zinedine ZidaneReal Madrid15
7Alessandro Del PieroJuventus11,5
8Frank LampardChelsea9,8
8Thierry HenryArsenal9,8
10John TerryChelsea9,7

Nieuwe trailer van Prey verschenen

Aan het spel Prey werd al in 1994 begonnen door 3D Realms, maar vervolgens werd het steeds stiller rond de game. Eind april vorig jaar werd bekend dat de developer Human Heads Studios het spel nieuw leven in zou blazen en het af zou gaan maken.

In Prey trek je ten strijde als Tommy, een mechanicien die afstamt van de Cherokee stam in Noord-Amerika. Wanneer er een buitenaardse invasie plaatsvindt en hij en anderen van zijn stam ontvoerd worden moet hij weer in contact komen met de spirituele krachten die aan hem doorgegeven zijn door zijn voorouders. Als Tommy is het je doel om eerst jezelf en je vriendin, en later de hele planeet te redden.

Vandaag is er een nieuwe trailer van het spel verschenen. Je kunt deze trailer hier of hier downloaden.

Het spel staat gepland voor een release op 14 juli van dit jaar en zal dan voor de PC en Xbox 360 verschijnen.


Shadowgrounds via Steam te koop

Uitgever Meridian4 van Shadowgrounds heeft aangekondigd dat het spel online uitgegeven zal worden met behulp van Steam, een systeem van Valve.

“Making Shadowgrounds available to Steam’s eight million gamers is a great opportunity to get the game out to a wider market," aldus Steven Milburn, marketing manager bij Meridian4. “Shadowgrounds’ high-octane, addictive gameplay will be a good match with Steam’s audience.”

"Steam is the best online distribution channel, end of story. They are really pushing the online distribution model and I am glad Shadowgrounds is part of that," zo zei Lauri Hyvarinen, CEO van de developer Frozenbyte.

Begin mei zal het spel beschikbaar zijn voor een prijs van 24,95 Amerikaanse dollar.

Shadowgrounds is een shooter welke je ziet van bovenaf en je zal het in een nabije toekomst moeten opnemen tegen een horde van buitenaardse vijanden. In het spel moet je onderzoek doen naar de buitenaardse rassen, mensen moeten evacueren en een verdediging opbouwen.

Als speler krijg je de beschikking over een high-tech wapenarsenaal en de wapens kunnen uitgebreid worden met verscheidene upgrademogelijkheden. Naast de vijanden kunnen de omgevingen ook vernield worden.


Poolse jongen bekent Brusselse mp3-moord

Verdachte Brusselse mp3-moordEen 16-jarige jongen van Poolse afkomst heeft bekend betrokken betrokken te zijn geweest bij de geruchtmakende moord op Joe Van Holsbeeck. Dat melden de Belgische media. De verdachte die door een beveiligingscamera was gespot (zie foto), zou de hele maandag zijn verhoord. Zijn aanhouding volgde op een aantal getuigenissen van onderwijzers op Franstalige Brusselse scholen.

De bekentenis is opmerkelijk omdat tot dusver alom werd aangenomen dat de daders van Noord-Afrikaanse origine waren. De politie zou ook een tweede, eveneens Poolse verdachte op het oog hebben, maar deze is nog spoorloos. De aangehouden tiener zou de voornaam en het telefoonnummer van zijn voortvluchtige kameraad, die de fatale messteken uitdeelde, hebben bekend. Uit de signalen van de mobiele telefoon zou echter blijken dat deze dader naar Polen is gevlucht.

De 17-jarige Van Holsbeeck werd op woensdag 12 april op het Centraal Station van Brussel doodgestoken omdat hij zijn mp3-speler niet wilde afgeven. Zijn dood leidde tot veel media-aandacht. Een volksvertegenwoordiger die zelf van Marokkaanse afkomst is, stelde in de pers dat de roofmoord mogelijk racistisch getint was, omdat steeds meer criminele Marokkaanse of Turkse jongeren slachtoffers uitkiezen die er als ongelovigen uitzien. Afgelopen zondag gingen in Brussel ongeveer 80.000 mensen de straat op voor een mars tegen zinloos geweld.

Met dank aan Geertsema en IronMikey voor de submit.

Rutte krijgt voorkeur na eerste VVD-debat

Mark RutteMark Rutte lijkt de winnaar geworden van het eerste debat tussen de kandidaat-lijsttrekkers van de VVD. De tweehonderd VVD-leden in de zaal gaven hem een lichte voorkeur boven zijn voornaamste tegenstrever Rita Verdonk. Derde kandidaat Jelleke Veenendaal kreeg slechts van een paar van de aanwezige VVD'ers steun.

'Verliezer' Verdonk maakte zich echter weinig zorgen over de verloren eerste slag. "Ik had ook heel veel fans mee kunnen nemen", reageerde ze na afloop. In het debat bleken de verschillen tussen de staatssecretaris van Onderwijs en de minister van Vreemdelingenzaken en Integratie vooral op het gebied van de belastingen te liggen. Rutte liet weten mordicus tegen elke aanpassing van de hypotheekrenteaftrek te zijn, waar Verdonk zich daarop niet wilde vastpinnen. Dat leverde haar enig boegeroep vanuit de zaal op.

Verdonk zei dat ze het principe van de aftrek overeind wil houden, maar ziet eventueel wel aanpassingen in samenhang met een nieuw belastingstelsel. Rita VerdonkZe haalde het Liberaal Manifest van de VVD aan waarin wordt gepleit voor een vlaktax. Ze pleitte opnieuw voor een verlaging van het topbelastingtarief van 52 naar 48 procent. Rutte wees erop dat een dergelijke maatregel 632 miljoen euro kost, en liet weten een belastingverlaging liever aan de zes miljoen middeninkomens te willen doen toekomen.

Het debat in een discotheek in het Noord-Hollandse Heerhugowaard werd gekenmerkt door een aantal kleine venijnigheden tussen de drie kandidaten. Verdonk viel Rutte aan op de eerdere persoonlijke aanval dat zij 'vooralsnog' een gebrek aan ideeën demonstreert. "Een goede leider gaat uit van eigen kracht en slaat en schopt niet naar de ander. Dat is liberaal", sneerde de minister naar de staatssecretaris. Deze rekende zich na afloop ondanks de lichte overwinning nog niet rijk. "Het is nog niet groot genoeg", stelde Rutte.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.