FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 11 april 2006

Ubisofts Red Steel officieel aangekondigd

De eerste screenshots van een Revolution game ooit, Red Steel, deden afgelopen weekend veel stof opwaaien. Vandaag heeft Ubisoft dan officieel aangekondigd dat het de game uit gaat geven voor de Revolution. Red Steel wordt een exclusieve game voor de Revolution die gebruik gaat maken van de speciale controller en alle features die daar bij horen.


De game zal als launchtitel voor de Revolution worden uitgegeven. Meer info en ingame filmpjes zullen naar verluid op de aankomende E3 in mei worden uitgebracht.

Ajax-coach Blind houdt rekening met ontslag

In een interview met de regionale omroep RTV Noord-Holland heeft Danny Blind min of meer gesuggereerd dat hij komende zomer zou moeten vertrekken bij Ajax.

De afgelopen dagen circuleren er diverse geruchten dat Danny Blind opgevolgd gaat worden door een nieuwe trainer. De naam Henk ten Cate, nu nog assistent coach bij Barcelona, wordt vooral genoemd. Een gesprek tussen het Ajax-bestuur en Danny Blind over zijn positie blijkt niet al te positief verlopen te zijn: "Als ze zo reageren, weet je genoeg."

Ullrich start seizoen in Ronde van Romandië

Jan Ullrich zal zijn seizoen beginnen in de Ronde van Romandië. Deze koers zal op 25 april van start gaan met een proloog in Genève.

Oorspronkelijk zou de Duitser deelnemen aan het Circuit de la Sarthe, maar wegens een knieblessure moest hij daar verstek laten gaan. "Hij heeft geen last meer van zijn knie en zal de training opdrijven. Het seizoen beginnen in Romandië is niet eenvoudig, maar er waren geen alternatieven", aldus T-Mobile-manager Olaf Ludwig.

NOS en emotie TV

Afgelopen zaterdag is Gerard Kornelis van het Reve overleden. Van het Reve was een groot schrijver en zijn overlijden is derhalve, hoe welkom ook voor hemzelf, een groot verlies.

De verschillende media pakten dan ook groot uit, de afgelopen dagen. De Volkskrant opende afgelopen maandag met liefst drie pagina's over van het Reve. Er worden verschillende schrijvers en kenners aan het woord gelaten. Over het algemeen is men positief over van het Reve, Harry Mulisch uitgezonderd.

Mulisch en van het Reve zijn nooit echt goede vrienden geweest en dat laat Mulisch nog even fijntjes weten. Hij dicht hem zeker kwaliteiten toe maar niet zozeer aan zijn schrijfkunst maar meer aan "buiten-literaire" zaken en dan vooral de taboes die hij doorbrak rond homosexualiteit en religie.
Als het om de schrijfkunst zelf gaat vindt hij de stijl van schrijven weinig tijdloos: "Zijn stijl is in zekere zin zijn ondergang geweest. In iedere zin moest iets grappigs staan. Over vijftien jaar is er een nieuwe generatie in Nederland, en die begrijpt dat niet meer. Het is onvertaalbaar. Het is niet voor niets dat hij in het buitenland nooit aansloeg".

Deze drie pagina's vallen echter in het niet bij het 12-uur journaal van afgelopen zondag. Het maakte voor het eerst die dag gewag van het overlijden. In plaats van te kiezen voor enkel een solide necrologie koos de journaalredactie er voor iets extra's te doen: een telefonisch interview met Joop Schafthuizen, van het Reve's vriend.

Het was een gewaagde keuze van het NOS-journaal iemand aan het woord te laten die zo kort ervoor heeft gezien hoe zijn geliefde overleed. Schafthuizen raakt dan ook geëmotioneerd tijdens het gesprek maar krijgt zo wel ruim twee minuten de tijd om zijn verhaal te doen.
Ik houd er niet zo van maar het is wel fascinerende televisie.
(voor diegene die niet het hele journaal willen kijken, het interview begint na 4 minuten)

Singapore wil Grand Prix

De laatste tijd gaan er regelmatig geruchten de ronde over nieuwe circuits op de Formule 1-kalender. Vandaag is bekend geworden dat ook Singapore graag in het seizoen 2008 deel uit wil maken van het Formule 1-kampioenschap.

Momenteel staan er achttien races op de kalender, maar dat wordt vanaf 2008 misschien uitgebreid naar twintig. Hierdoor ontstaat er plaats voor nieuwe circuits. Verschillende circuits hebben al aangegeven wel iets te zien in het organiseren van een Formule 1-race. Zo waren er gisteren al geruchten dat er een tweede Spaanse Grand Prix zou komen. De minster van handel en industrie laat in een Singaporese krant weten vier goede voorstellen te hebben voor het organiseren van een Grand Prix. Omdat land in Singapore zeer schaars is zou er ook worden gekeken of een stratencircuit tot de mogelijkheden behoort.

Uitslagen play-offs 11/04/2006

Vanavond stonden de eerste play-offs in de promotie-/degradatiecompetitie op het programma. Hieronder vind je de uitslagen.


FC Zwolle – Haarlem 1-1
56. L. ten Heuvel 0-1
67. Kolk 1-1

Scheidsrechter: Liesveld
Geel: Breinburg, Zuidam (FC Zwolle), Van Beelen, L. ten Heuvel (Haarlem)

------------------------------

Top Oss – AGOVV Apeldoorn 3-0
57. Van der Gouw (ED) 1-0
74. Van der Sloot 2-0
76. Zafarin 3-0

Scheidsrechter: Van Boekel
Geel: El Akchaoui (AGOVV Apeldoorn)


Returns:

Vrijdag 14 april
A: Haarlem – FC Zwolle
B: AGOVV Apeldoorn – Top Oss

Eventueel derde duel gepland op maandag 17 april


Tweede Ronde – best-of-3

C: Winnaar A – nummer 17 Eredivisie (Willem II)
D: De Graafschap – VVV-Venlo
E: Helmond Sport – FC Volendam
F: Winnaar B – nummer 16 Eredivisie (momenteel Sparta Rotterdam)

Speeldata: 21, 24 en 28 april


Derde Ronde – best-of-3

Winnaar C – Winnaar D
Winnaar E – Winnaar F

Speeldata: 5, 8 en 12 mei

Winnaars derde ronde naar Eredivisie 2006/2007

Evertons Osman raakt twee goals kwijt

Voor Leon Osman is het te hopen dat hij niet per doelpunt wordt uitbetaald. De Everton-middenvelder raakte namelijk twee treffers kwijt na intensief onderzoek van het Dubious Goals Committee.

Osman staat na de ingreep van het ‘doelpuntencomité’ plots op vier in plaats van zes goals. Het ging om 1-0 tegen Portsmouth en 1-1 bij Wigan Athletic. In beide gevallen oordeelde de commissie dat niet Osman, maar een speler van de tegenpartij (Andy O’Brien en David Thompson) de bal als laatste beroerde.

Ontgoocheling maakt nu deel uit van de gemoedsrust van Osman. ”Ik ben heel erg teleurgesteld. Voor mijn gevoel heb ik ze allebei gemaakt”, aldus de Brit. ”Thompson zorgde ervoor dat mijn voet de bal raakte, en zo verdween de bal in het net. Als je goed kijkt zie je dat het mijn doelpunt is. Bij Portsmouth raakte ik de bal niet vol aan, maar ik kreeg mijn voetzool tegen de bal en zo ging-ie het doel in.”

[A1GP] Betrouwbaarheid Zytek motoren

Na een inzage in de financiën van het eerste seizoen A1GP wordt er nu teruggekeken naar de betrouwbaarheid van de Zytek motoren die zijn gebruikt.

Er zijn gedurende het seizoen 2005-2006 in totaal 58 V8 Zytek ZA1348 motoren geleverd en gebruikt. Deze hebben gezamenlijk 167.137 kilometer afgelegd. Hiervan heeft Team Nieuw-Zeeland de meeste kilometers gevreten: 13.098 om precies te zijn. In het hele seizoen heeft geen enkele motor de geest gegeven, zelfs de 1.182.762 keer dat er van versnelling is gewisseld heeft de motor niet op zijn knieën kunnen brengen. Aan het begin van het seizoen heeft de Zytek alleen wat aanloopproblemen gehad rond de accu en brandstofpomp, verder heeft de krachtbron een probleemloos seizoen achter de rug.

De motoren hebben gezamenlijk 84.208 liter benzine verbruikt, wat neerkomt op een verbruik van 1 liter op 1,985km; bijna 1 op 2 dus. Voor een 3.4 liter V8 motor met 520pk zijn dat goede cijfers. De powerboost, die 30pk extra gaf, werd 3.084 keer gebruikt.

Als we alle raceweekenden bij elkaar optellen hebben de Zytek motoren 47 dagen, 18 uur, 40 minuten en 51,85 seconden dienst gedaan. Daarvan werd 22 dagen, 21 uur, 29 minuten en 44,37 seconden vol vermogen gevraagd. Dat is het geval als het gaspedaal meer dan 75% is ingetrapt en de motor tussen de 5.000 en 10.000 toeren draait. De motor heeft dus bijna 48% van de tijd vol vermogen gegeven.

Nederland verliest badmintonfinale

De Nederlandse badmintonploeg is er niet in geslaagd de Europese titel voor landenteams te veroveren. Net als in 2004 was Denemarken te sterk in de eindstrijd.

Denemarken hoefde niet eens tot het uiterste te gaan: al na vier wedstrijden was het pleit beslecht: 3-1. Yao Yie was verantwoordelijk voor het enige Nederlandse punt door Tine Rasmussen met enige moeite te verslaan: 22-20, 21-19. Met name in de dubbels moest Nederland diep door het stof bijten, zowel bij de heren als in de gemengde vorm. Het damesdubbel hoefde niet eens meer aan te treden, omdat Eric Pang zijn singlepartij had verloren.

Japan naar Haarlemse Honkbalweek

Japan doet mee aan de 23e Haarlemse Honkbalweek, dat van 21 tot 30 juli wordt gehouden. Dinsdag wist het organisatiecomité van het evenement de komst van de Aziatische winnaar van de Baseball Classic met veel trots te melden.

Taiwan, dat al zes maal eerder mee deed, is dit jaar ook weer van de partij. Nederland is de derde deelnemer die tot nu toe vaststaat. De selectie van bondscoach Robert Eenhoorn is de titelverdediger.

Prodi uitgeroepen tot winnaar verkiezingen Italië

Icoon BuitenlandsDe centrum-linkse Unie van Romano Prodi is tot winnaar van de Italiaanse verkiezingen uitgeroepen. Volgens de officiële uitslagen heeft de Unie in zowel de Senaat als in het Huis van Afgevaardigden een kleine meerderheid.

Premier Berlusconi weigert zich neer te leggen bij de verkiezingsuitslag. Volgens hem hebben er onregelmatigheden plaatsgevonden bij het tellen van de buitenlandse stemmen. Hij eist daarom dat 500.000 stembiljetten opnieuw worden geteld.

Volgens Berlusconi is Prodi met zijn unie van negen partijen niet in staat een stabiele regering te vormen. Berlusconi wil een regering van nationale eenheid. Hij heeft dan ook voorgesteld "een grote coalitie" van links en rechts, naar het voorbeeld van de coalitie van christen-democraten en sociaal-democraten in Duitsland, te vormen.

Met dank aan Del_Toro voor de submit.

Nieuwe patch voor Call of Duty 2

Vandaag heeft Activision een langverwachte patch voor Call of Duty 2 uitgebracht. De 32MB grote patch brengt twee nieuwe multiplayer maps met zich mee, Rhine en Harbor. Deze laatste map is een geupdate versie uit Call of Duty 1. Verder hebben de makers Punkbuster aan deze patch toegevoegd waardoor cheaters geen kans meer krijgen.

De patch is via een van de volgende mirrors verkrijgbaar:
Gamershell
Fileplanet
FileShack
Filefront
Gbase
VGPro
Gamedaily
Computergames.ro
K-Files
Fragland
3dGamers
Worthplaying

Vooruitblik: PSV - Feyenoord

Morgenavond staat de laatste traditional van de reguliere competitie op het programma. PSV ontvangt in het Philips Stadion nummer drie Feyenoord. Een vooruitblik aan de hand van tekst en cijfers, gelardeerd met een historische tint.

Champagneteam tegen B-keuze?
PSV mocht afgelopen zondag de kampioensbanier hijsen en Feyenoord richt zich al enkele weken op de play-offs. Veel meer dan prestige en afscheid nemen staat er woensdag dus niet op het spel. In die zin lijkt PSV – Feyenoord veel op de editie van vorig seizoen. Destijds was de thuisploeg ook al zeker van het kampioenschap en met een 4-2 overwinning werd het uitwuiven van Mark van Bommel en Johann Vogel luister bijgezet.

Zondag is het tweede epoque Hiddink met de uitwedstrijd tegen NAC Breda voorbij. De Achterhoeker zal ongetwijfeld afscheid willen nemen door de voordeur, en beide lastige wedstrijden winnen. Bovendien verschaft hij op deze manier de titel nog meer legitimiteit. Het doemscenario Feyenoord 1998/1999 zou men in Eindhoven niet willen meemaken. De stadionclub blameerde zich in 1999 door als nieuwbakken kampioen met het schaamrood op de kaken af te druipen bij Ajax: 6-0. De Amsterdammers vergaloppeerden zich vijf jaar eerder door na de huldiging op het Leidseplein nederlagen te incasseren tegen Willem II en FC Groningen. PSV zal verder de ongeslagen reeks thuiswedstrijden willen uitbreiden (de laatste nederlaag voor eigen volk dateert van eind 2004, tegen Roda JC) en zich tevens revancheren op Feyenoord, dat de heenwedstrijd in de Kuip won.

Feyenoord heeft dit seizoen een naam hoog te houden in topwedstrijden. Alleen bij AZ werd een (onfortuinlijke) verliespartij geleden. Morgen staat dus eveneens de winst in het fictieve top vier klassement op het spel. De ploeg van Koeman speelt morgen in feite enkel voor de startpositie in de play-offs. Een tweede of derde plaats behoort nog tot de mogelijkheden. Mocht het een tweede positie worden, dan heeft Feyenoord een goed seizoen gedraaid: na het kampioenschap eindigde de club uit de Maasstad slechts één keer als runner-up.

Selecties
André Ooijer zit opnieuw niet bij de PSV-selectie. De verdediger is hersteld van zijn teenblessure, maar wordt rust gegund. Ondanks lichte pijntjes maken Phillip Cocu en Ibrahim Afellay wél deel uit van de uitverkorenen. Het keurkorps is daarmee ongewijzigd ten opzichte van de kampioenswedstrijd tegen FC Groningen.

Bij Feyenoord sluimert rond de inzetbaarheid van clubtopscorer en stachanovist Dirk Kuijt een groot vraagteken. De spits heeft al enkele weken last van een teenblessure en slechts dankzij ‘de spuit’ was hij in staat vrijdag mee te doen tegen SC Heerenveen. Erwin Koeman beslist morgenvroeg over het al dan niet inzetten van Kuijt. Pieter Collen, die vandaag officieel een handtekening zette onder een nieuwe verbintenis, is eveneens een twijfelgeval. Positief is het voorspoedige herstel van Patrick Lodewijks. De doelman neemt morgen wellicht plaats op de bank.

Flashback
De meest spectaculaire PSV – Feyenoord van het afgelopen decennium was ongetwijfeld de editie van 1996/1997. Ajax’ verval was net ingezet en op 20 oktober kruisten PSV en Feyenoord als nummers twee en één de degens in het Phillips Stadion. Feyenoord zat in de lift en begon gesterkt aan het duel met de midweekse 0-3 zege in het UEFA Cup toernooi bij Espanyol in het achterhoofd. Zo anders was de voorbereiding van PSV: bij het nietige Brann Bergen werd een 2-1 nederlaag geleden.

De formatie van Arie Haan, die teerde op snelle uitbraken, beleefde een droomstart. Henrik Larsson passeerde al in de eerste minuut Jan Willem van Ede, die de geschorste Ronald Waterreus verving. Phillip Cocu liet zich voorafgaand aan dit doelpunt lelijk verrassen door de rappe Gaston Taument. Feyenoords geluk duurde niet lang: Jean-Paul van Gastel maaide Marciano Vink onderuit en brak daarbij zijn scheenbeen. Bernard Schuiteman verving de in vorm zijnde middenvelder en Feyenoord voetbalde onthoofd verder.

Onder leiding van Wim Jonk, Luc Nilis en Vink werd Feyenoord met de rug tegen de muur gezet. Na een aanval met twee hakballetjes zorgde Jonk met een schuiver voor 1-1. Nilis bracht PSV even later, vanaf de strafschopstip, op voorsprong. Aanleiding van deze penalty was het natrappen van George Boateng tegen Cocu. De huidige speler van Middlesbrough kreeg hiervoor de rode kaart van scheidsrechter Mario van der Ende.

Haan zette na de pauze niet alles op de aanval. Integendeel, getuige het wisselen van Pablo Sanchez en Taument. De schade beperken zat er echter niet in. Cocu nam het heft in handen, na een anonieme eerste helft, waarin hij als linksback moest opdraven. Als middenvelder zorgde Cocu voor de 3-1 en 5-1. Tussendoor maakte Boudewijn Zenden de 4-1. PSV vergat het drukke programma en via Boudewijn Pahlplatz en Marc Degryse liep de equipe van Dick Advocaat uit naar een monsterscore. Feyenoord had met Clemens Zwijnenberg het laatste woord: 7-2. PSV zou later doorstoten naar de landstitel, maar Feyenoord bleef tot vier speeldagen voor het einde op geringe afstand volgen.

Statistieken

Zeges PSV: 24
Zege Feyenoord: 18
Remises: 7
Doelcijfers: 98 - 67
Grootste zege Feyenoord: 0-4, 1964/1965
Grootste zege PSV: 6-0, 1990/1991

De laatste tien

Seizoen:Uitslag:Eindstand PSV:Eindstand Feyenoord:
1995/19963 - 023
1996/19977 - 212
1997/19983 - 324
1998/19991 - 231
1999/20000 - 113
2000/20011 - 012
2001/20022 - 023
2002/20031 - 213
2003/20040 - 123
2004/20054 - 214

Hiddink vrijdag naar Rusland

Komende vrijdag zal Guus Hiddink naar Rusland vertrekken. Daar zal hij dan worden gepresenteerd als de nieuwe bondscoach. Dit maakte de Achterhoeker dinsdag bekend tijdens het perspraatje dat vooraf ging aan de topper tussen PSV en Feyenoord. Deze wordt woensdag gespeeld.

Maandag liet de succescoach al weten dat hij voor de Russische voetbalbond had gekozen. Bovendien maakte zijn zaakwaarnemer bekend dat het contract, voor de duur van twee jaar, op een paar details na al uitgewerkt was. "Het is natuurlijk een groot land, ook een groot voetballand uit het verleden. Dat willen we mooi op de Europese voetbalkaart zetten", aldus Hiddink. "Vandaag en morgen zijn we nog bezig, vrijdag gaan we erheen voor de presentatie."

Leiwakabessy weg bij NEC

Jeffrey Leiwakabessy zal aan het einde van dit seizoen toch vertrekken bij NEC. De Nijmeegse ploeg is er niet in geslaagd om de verdediger op andere gedachten te brengen. De verdediger heeft laten weten dat hij zijn contract niet zal verlengen en op zoek zal gaan naar een nieuwe werkgever.

Naar alle waarschijnlijkheid zal deze werkgever FC Utrecht heten. Het is geen geheim dat de club van trainer Foeke Booy intresse heeft in de linksback. Eerder liet Leiwakabessy ook al weten dat hij graag in de Galgenwaard zou spelen.

Het besluit van de 25-jarige speler is de eerste teleurstelling voor de nieuwe trainer van NEC, Mario Been. Hij had er namelijk op aangedrongen dat de verdediger bij de club zou blijven. Helaas is dit dus niet het geval. Op die manier blijft Leiwakabessy bij zijn standpunt en zal hij De Goffert aan het einde van dit seizoen verlaten.

11. Ben de Leider naar Nova

In het voorgaande 10e deel spreekt Ben de Leider in café Panama te Amsterdam met Jeroen Pauw. Deze vertelt heel wat informatie die de geplande staatsgreep van Ben de Leider een stuk eenvoudiger zal kunnen gaan maken.

Nu deel 11:

De twee uur dat Jeroen Pauw in het café aan het woord was geweest, had ongeveer anderhalf uur geduurd, al kan ik er drie kwartier naast zitten. Ben de Leider had al die tijd driftig notities gemaakt op bierviltjes, en dat waren er gezien zijn gretige bierconsumptie nogal wat. Veel eigenlijk wel, te meer er een of andere Eindhovense student technische bedrijfkunde om een verhaallijn smeekte, en deze alleen kon afkopen met sloten bier, een kanaal wijn, en één melk. Ben de Leider besloot op een gegeven moment dan ook verder te schrijven op de achterzijde van een vel papier dat hij nog in zijn kontzak had.
Terwijl Jeroen Pauw de rekening betaalde, en alvast naar de Nova-studio ging om zich voor te bereiden op het eerste televisie-interview met Ben de Leider, waggelde deze stomdronken naar Theo de Volggers, die wat tafeltjes verderop aan zijn zesduizendste cola zat te nippen. Ben wenkte naar de bar. "Doe m'n vrind nog een cola!" en smeet vervolgens de berg bierviltjes en het vel papier met staatsgevaarlijke notities op Theo's tafeltje.
"Zo, vrind, -burps- schop die serveerster van je schoot. De volgende lapdance is van je Dell, registered trademark that is! Maak van deze bierviltenzooi eens vliegensvlug een duidelijk leesbaar doc.je! Maar laten we eerst effe wat gaan eten bij de Burger King, dat wil zeggen: nadat ik gebraakt ende gekotst heb!"
Ben de Leider spoedde zich naar het toilet, waar enkele vlagen kots uit zijn bek spoten als ware hij de bemodderde versie van de Trevi fontein. "Goeiendag zeg!", hijgde Ben de Leider na, "Soms hebben geheelonthouders een punt." Hij reinigde zijn mond grondig, nam bij het verlaten van het toilet enkele pepermuntkussentjes van een schoteltje, en duwde deze allemaal tegelijk in zijn toch al uiterst fris gespoelde bakkes.

Samen met Theo de Volggers verliet hij café Panama, en liepen ze te voet naar de Burger King, al was 'te voet' ietwat overdreven gesteld voor de kruipend voort bewegende Ben de Leider. "Dat is godverdomme de laatste keer dat ik te poot naar de Burger King ga!", snauwde hij tegen Theo de Volggers, die zijn achternaam niet veel eer aandeed, aangezien hij al dertig meter verderop liep. "Ga je brakke taxi maar halen, Volggers!", schreeuwde Ben de Leider, terwijl hij op de stoep neerzeeg om te gaan slapen tussen de door honden fiks volgescheten stoeptegels van ons geliefd' Amsterdam.
Even later werd de aankomende grootstadhouder der Nederlanden wreed in zijn slaap gestoord doordat hij door Theo de Volggers de auto werd ingesleurd, die daarna het portier dichtsloeg en de auto startte.

Nadat ze even later vlakbij bij de Burger King waren aangekomen, parkeerde Theo zijn auto achter een zwarte Mercedes. Ze stapten uit, en hoewel Bens ogen nog tolden van het vele bier, zag hij vanuit zijn ooghoek de geparkeerde Lada van de twee Russische geheim agenten staan. "Wel ja. Ook dat nog", mompelde Ben de Leider terwijl hij bijna struikelde over de stoeprand. Hij hield zich staande door zich vast te klampen aan een lantaarnpaal, waarop hij tot wel enig genoegen een sticker 'Ben de Leider - maakt ons bleider' geplakt zag.

Eenmaal in de Burger King bestelde Theo de Volggers na wat ernstig voordringen een Whopper. Ben de Leider die intussen als een ware rekel in een plantenbak aan het plassen was, schreeuwde om een gif-vrije koffie.

Nadat hij zijn behoefte had gedaan, duwde hij zich een weg door de rij voor de kassa, kwam naast Theo de Volggers te staan, en bestelde bij de nerveuze Kimberley, een alleraardigste Burger King-caissière een large cola voor Theo. "En doe die dikke vetzak een Whopper Cheese", zei Ben de Leider uiterst vriendelijk tegen Kimberley, terwijl hij naar Pjotr Timoffeef wees, de geheim agent van de TafkaKGB, die in de hoek bij de deur al een Whopper Cheese aan het verorberen was.
"Wacht eens even", mompelde Ben de Leider. Hij draaide de microfoon achter de kassa naar zich toe, boog voorover en lalde schel door de microfoon:

"Landgenoten! Tot u spreekt Ben de Leider, aankomend grootstadhouder der Nederlanden. Ich bin ein Berliner! Of ehm..;" Ben de Leider krabde wat achter zijn oor. Zijn jeuk was terug! "Tja wat zal ik zeggen? Hamburger, dus, of zoiets! Ik kwam, ik zag en ik trakteerde! Rondje voor de hele zaak, bestelt maar wat u wilt hebben! Ook gij Brutus!"
Een luid gejuich stak op in de gehele Burger King. Ben de Leider smeet een stapel bankbiljetten op de toonbank, en waggelde naar Pjotr Timofeeff.
"Zo, jij bent omgekocht waar je bij staat. Vertel me vlug één van Ruslands pikantste staatsgeheimen, dan kan ik me naar de Nova-studio begeven en heeft Jeroen Pauw ook weer eens een primeurtje. Je hoeft niet bang te zijn dat het uitlekt, want er kijkt toch geen hond. Ja Samson misschien, maar die is toch zo doof als een stok!"

Pjotr Timofeeff, dolblij met een tweede gratis Whopper stak Ben de Leider een briefje toe. Ben de Leider griste het uit zijn handen. "Dat lees ik later nog wel, mijn broek zit er vol van. Thans ben ik haastig." Hij riep Theo de Volggers, die hij de mensen hoorde aanraden om die avond naar Nova te kijken, onderwijl op Ben de Leider wijzend.

Even later zat Ben met Theo in de auto, op weg naar de Nova-studio. "Je had geen reclame hoeven maken voor mijn Nova-optreden van vanavond, hoor. Alsof het mij kan schelen of dat gepeupel vanavond kijkt of niet. Maak niettemin haast, ik heb er zin in!"

En eindelijk, een uur later zat Ben de Leider opgedirkt in de opmaak van de Nova-studio. Zijn gesprek met Jeroen Pauw kon nu elk ogenblik beginnen.
En jawel, een ogenblik later kwam een opgetogen floormanager Ben de Leider halen, die Pauw in de studio net zijn onderwerp over een eeuwenoude bottenvondst nabij Beverwijk hoorde afkondigden..

"En dan nu", hoorde Ben de Leider Jeroen Pauw zeggen: "De zelfverklaarde, aankomende grootstadhouder der Nederlanden: Ben de Leider!!"

(wordt vervolgd)

Luxemburgo succesvol bij Santos

Wanderley Luxemburgo, oud-trainer van Real Madrid, is samen met zijn club Santos kampioen geworden van de regio São Paulo. De Braziliaan werd vier maanden geleden ontslagen bij Real Madrid, maar heeft met zijn nieuwe club nu al een prijs te pakken.

Luxemburgo was in 2004 ook al trainer van Santos. Na zijn ontslag bij De Koninklijke werd hij door de club teruggehaald naar Brazilië. Nu heeft de oefenmeester dus wederom een prijs met de Braziliaanse ploeg binnengehaald. Hij is namelijk met zijn elftal kampioen van de regio São Paulo geworden. Door de overwinning op Portuguesa (2-0) kan Santos deze beker na 22 jaar eindelijk weer eens in de prijzenkast bijzetten. Zolang is het namelijk geleden dat de ploeg deze prijs won.

Rutte wil flink snoeien in de bijstand

Icoon PolitiekIedereen die kan werken, moet werken, zo vindt kandidaat-lijsttrekker Mark Rutte van de VVD. Als het aan hem ligt mogen degenen die in staat zijn te werken zich niet meer beroepen op de Bijstandswet. Het moet volgens hem afgelopen zijn met 'de cultuur van het achterover leunen'. Binnen vier jaar zal, zo zegt hij in een interview met Elsevier, tachtig procent van de bijstandsgerechtigden "de arbeidsmarkt op moeten worden gesleurd".

"Over vier jaar is er werk voor iedereen. In principe gaat iedereen aan de slag. Desnoods volgen ex-bijstanders een extra opleiding of gaan ze in een tehuis schoonmaken, zomaar thuis blijven hangen is er niet meer bij." Jongeren tot 27 jaar hoeven wat Rutte betreft ook niet op een uitkering te rekenen.

De tevens staatssecretaris van Onderwijs neemt tegelijkertijd afstand van de zogeheten Melkertbanen tegen 140 procent van het minimumloon, iets waar hij zich absoluut niet mee wil inlaten. "Voor maatschappelijk nuttig werk ontvangen ze de helft tot zeventig procent van het minimumloon, rond vijftig euro per dag." Voor de mensen bij wie extra bemiddeling en scholing niet helpt, wil Rutte een nette regeling treffen.

Concurrent-kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de VVD Jelleke Veenendaal vindt het bijstandsplan van Rutte echter "een raar verhaal". "Als de werkloosheid toch al verdwijnt, waarom moet je dan de bijstandswet nog zo veranderen?", reageert het Tweede-Kamerlid. Ook vindt Veenendaal het vreemd dat Rutte mensen wil laten werken tegen vijftig tot zeventig procent van het minimumloon.

"Wat wil hij nu eigenlijk? Wil hij van de bijstand af of van het minimumloon? Als hij dat laatste vindt, moet hij dat eerlijk zeggen", zo zegt ze.


Mark Rutte


Met dank aan Erikbobo voor de submit.

Ebbinge terug op trainingsveld

Er is goed nieuws te melden over Arjan Ebbinge. Afgelopen week stond de verdediger voor het eerst weer op het trainingsveld onder leiding van Erwin de Nijs, hersteltrainer van RBC Roosendaal. Ebbinge kwam op 30 oktober 2005 voor het laatst in actie.

Na een botsing met Tim Cornelisse van FC Utrecht liep hij namelijk een scheurtje in de dunne darm op. Het resultaat hiervan waren vijf operaties. Bovendien werd de speler in kunstmatige slaap gehouden. Op die manier zou het herstel sneller kunnen vorderen. Het gaat overigens nog niet helemaal soepel. De zenuw die de spier van het rechterscheenbeen van Ebbinge moet activeren valt af en toe nog uit. Het positieve nieuws is echter dat deze zijn functies langzaam maar zeker weer terugkomen.

'Uruzgan-militairen zijn te onervaren'

Icoon BinnenlandsHet ontbreekt een groot deel van de militairen die naar Afghanistan zullen worden uitgezonden aan ervaring en goede voorbereiding. Dat zegt één van de twee militairen die heeft geweigerd mee te gaan op de missie naar de Afghaanse provincie Uruzgan deze week in Vrij Nederland.

Een 'kippenhok' en 'een groepje hangjongeren', zo typeert de soldaat zijn peloton. "Mijn peloton bestaat voor het grootste deel uit jongens van een jaar of negentien, die net van de basisopleiding soldaat komen en nauwelijks weten hoe ze hun mitrailleur moeten vasthouden", aldus de dienstweigeraar.

Volgens de militair is er te laat begonnen met de voorbereidingen. Zo zouden de wapens straks in Uruzgan nog ingeschoten moeten worden. "Dat zal straks ter plekke in het missiegebied moeten gebeuren. Ook de test, die ieder peloton moet afleggen voordat het op uitzending gaat, hebben we echt met de hakken over de sloot gehaald", zo stelt hij.

Ook de opmerking van minister Kamp dat de best getrainde militairen naar Uruzgan zouden gaan, is bij de weigeraar verkeerd gevallen. "Maar dat zijn wij toch, dacht ik. Dat moet een grapje zijn".

Met dank aan damage74 voor de submit.

Microsoft verdubbelt chipproductie Xbox 360

Softwaregigant Microsoft gaat de chipproductie voor de Xbox 360 flink opschroeven. Het bedrijf wil in het tweede kwartaal van 2006 een verdubbelde productiecapaciteit hebben bereikt. Microsoft wil rond die tijd ongeveer drie miljoen Xbox 360 consoles verkopen. Verder is er een grote advertentiecampagne in aantocht, en Microsoft wil dan graag aan de verhoogde vraag voldoen.



Maar dan twee keer zoveel...

Vooruitblik: FC Groningen - FC Utrecht

In de serie vooruitblikken van wedstrijden in de Eredivisie wordt deze keer het duel tussen FC Groningen en FC Utrecht behandeld. Voor beiden ploegen is dit een belangrijk duel vanwege de kwalificatie voor playoff-wedstrijden.

De Groningse ploeg is dit seizoen al veertien thuiswedstrijden ongeslagen. De laatste nederlaag van de ploeg dateert alweer van 11 september 2005. De wedstrijd tegen Sparta werd toen met verlies afgesloten. FC Groningen zal er dan ook alles aan doen om deze reeks voort te zetten. Verder zijn er binnen deze ploeg geen bijzonderheden te melden. Alle spelers zijn inzetbaar. Dat houdt in dat er geen schorsingen of blessures zijn bij de mannen van Ron Jans.

FC Utrecht moet het komende woensdag doen zonder Jean-Paul de Jong. De middenvelder van de ploeg uit de Domstad heeft afgelopen weekend, tijdens de wedstrijd tegen NEC, zijn zesde gele kaart van het seizoen ontvangen. Dat betekend dus dat de speler een automatische schorsing heeft gekregen. Hierdoor zal hij tegen FC Groningen niet in actie komen. Dwight Tiendalli, Sander Keller, Joost Broerse, Edson Braafheid en Rick Kruys staan op scherp wat gele kaarten betreft. Mocht het voorkomen dat één van hen een prent krijgt, dan zal die persoon de laatste wedstrijd, tegen Willem II, moeten missen. Trainer Foeke Booy zei het volgende over de Groningers: "Een enthousiaste ploeg die de bal snel naar voren speelt. Ze zitten in een periode waarin alles meezit." De trainer was afgelopen weekend namelijk toeschouwer bij het treffen tussen de Groningers en Vitesse.

Wat de statistieken betreft staat de Groningse formatie er het beste voor. De ploeg van Jans won twaalf keer in eigen huis. FC Utrecht deed het een stuk slechter met maar drie overwinningen in Groningen. Verder werd er nog elf keer gelijkgespeeld. De laatste keer dat de ploegen elkaar in competitieverband troffen stond na negentig minuten 0-2 op het scorebord. Deze wedstrijd werd in de Galgenwaard gespeeld. Het was ook de eerste wedstrijd van de ploeg uit de Domstad na het overlijden van David di Tommaso. Glenn Salmon zetten de Groningers negen minuten voor het verstrijken van de speeltijd op 1-0-voorsprong. Yuri Cornelisse maakte er de extra tijd nog 2-0 van. Mocht FC Utrecht komende woensdag winnen, dan zet het een grote stap richting de playoffs. Ook een gelijkspel is voor de mannen van Booy al voldoende. De aftrap van de wedstrijd vindt plaats in het Euroborg-Stadion om 20:00. De wedstrijd staat onder leiding van Ben Haverkort.

Instrument vals spelende saxofonist ingenomen

Icoon WeirdOp Leiden Centraal heeft een saxofonist zijn toehoorders dagenlang zodanig geïrriteerd, dat de politie de man zijn instrument afgelopen maandag heeft afgenomen. Veel reizigers hadden een klacht ingediend tegen de vals spelende musicus.

Volgens de 43-jarige Leidenaar kwam het geluid van zijn saxofoon "het beste tot zijn recht in een stationshal". Blijkbaar denken de meeste stationgangers daar heel anders over: de man is al verschillende malen beboet vanwege zijn spel.

Net als voorgaande keren is de saxofoon van de man ingenomen. Tot nu toe kreeg hij zijn instrument steeds terug, maar inmiddels is de maat vol voor de politie. Het is daarom onduidelijk of de man zijn instrument nu weer terugkrijgt. De officier van justitie moet daar over beslissen.

Amazon zet Duke Nukem Forever als "pre-order"

Internet groothandel Amazon accepteert sinds gisteren pre-orders op Duke Nukem Forever. Volgens de site zal het spel op 21 april uitkomen. Duke Nukem Forever werd twee maanden geleden nog tot vaporware 2005 uitgeroepen. Opvallend is dat de makers van het spel zelf nog steeds aangeven dat de game nog geen launchdate heeft, en dat elke vorm van pre-orderen ook niet mogelijk moet zijn.
quote
No, you cannot pre-order the game. If you see some online store saying "We are taking pre-orders", they're just trying to get your money (they usually also make up their own supposed "insider release date info", too). There is no release date set, we are not taking pre-orders for the game. End of story.

Once we begin taking pre-orders, believe us, you'll know about it.




Ajax' ziekenboeg dunt uit

De ziekenboeg van Ajax stroomt langzaam leeg. Wesley Sneijder maakt woensdag deel uit van de selectie die het opneemt tegen Vitesse en ook het herstel van de overige geblesseerden verloopt voorspoedig.

Sneijder kampte sinds begin februari met een hamstringblessure. Onder andere de Champions League duels met Internazionale gingen zo aan hem voorbij. De afgelopen week trainde de middenvelder al volop mee met de selectie, en volgens trainer Danny Blind is Sneijder ongeveer een half uur inzetbaar tegen Vitesse.

Naarmate de play-offs dichterbij komen, stroomt de ziekenboeg van Ajax leeg. John Heitinga en Nicolae maakten zondag al hun rentree, terwijl het herstel van Steven Pienaar en Urby Emanuelson vordert. "Het is reëel om te hopen dat Pienaar en Emanuelson de play-offs kunnen halen. Misschien kunnen ze er zondag, tegen RKC Waalwijk, alweer bij zijn", aldus Blind. Zdenek Grygera en Edgar Manucharyan blijven voorlopig wel onder medisch toezicht.

[upd] Rapper Proof (30) doodgeschoten

Icoon MuziekAfgelopen nacht is de Amerikaanse rapper Proof vermoord. Hij is 30 jaar geworden. De rapper verliet een club in de Amerikaanse stad Detroit toen hij in zijn hoofd werd geschoten, hij overleed aan zijn verwondingen. DeShaun Holton, zoals de rapper in het echt heet, is lid van de rapgroep D12. Volgens verschillende bronnen zou ook de rapper Bizarre, ook lid van D12, overleden zijn bij de schietpartij, maar dat is nog niet bevestigd. Er is één getuige verhoord, maar er zijn nog geen arrestaties verricht.

Proof was jarenlang de MC van zijn beste vriend Eminem. In 2001 kwam D12's debuutalbum 'Devils Night' uit, het werd de best verkochte hiphop-plaat van dat jaar. Het tweede album 'D12 World' verscheen in 2004. Proof was één van de belangrijkste leden van de groep. In 2002 bracht hij samen met rapper Dogmatic een album uit onder de naam 'Promatic' en in 2005 kwam zijn solo-album 'Searching for Jerry Garcia' uit, het album was echter geen succes.

Update 17:30 uur
Zojuist meldde de platenmaatschappij van D12, interscope, dat rapper Bizarre niet betrokken is bij de schietpartij, maar thuis zat. Wie de andere doodgeschoten man wel is, is nog niet duidelijk .



Rapper Proof (DeShaun Holton) is 30 jaar geworden.


Met dank aan SouledKlareTaal voor de submit.

"Schumacher stopt niet"

Michael Schumacher zou niet denken aan zijn pensioen en ook volgend jaar bij Scuderia Ferrari rijden. Dat zegt althans een hooggeplaatste, maar anonieme, bron bij het team. Schumacher's contract bij Ferrari loopt eind 2006 af.

De krant Welt am Sonntag citeerde de anonieme bron met "Michael macht weiter": Michael gaat door. "Het is schijnbaar niemand opgevallen, dat hij zich een leven zonder racen niet kan voorstellen. Hij traint iedere dag vier uur lang en is extreem fit. Hij zal en moet races rijden."

Ook Schumacher's oud-teambaas Eddie Jordan is ervan overtuigd dat hij niet zal stoppen en zelfs Fernando Alonso denkt dat de Duitser nog lang in de Formule 1 zal doorrijden. "Hij is te fit, te goed en te getalenteerd om te stoppen", aldus Alonso.

EU overweegt sancties tegen Iran

Icoon Europa De EU bereidt sancties tegen Iran voor. Javier Solana, verantwoordelijk voor buitenlandse zaken van de EU, loopt alvast voor op het besluit van de VN Veiligheidsraad over Iran's nucleaire programma. De EU heeft tijd nodig om de lidstaten voor te bereiden op sancties tegen Iran, in het geval de VN hierin faalt. Militair ingrijpen is volgens Solana geen optie.

Volgens rapporten in het tijdschrift New Yorker en de Washington Post onderzoekt de federale overheid van de Verenigde Staten de mogelijkheden tot militair ingrijpen. De president van de VS, George Bush, doet deze rapporten af als "pure speculatie". Bush verklaarde dat hij samen wil werken met andere naties om ervoor te zorgen dat Iran geen nucleair wapen maakt.

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad buigt niet voor internationale druk. "Onze vijanden weten dat ze onze natie niet eens een klein beetje aan kunnen tasten", verklaarde hij.

Benfica naar Amsterdam Tournament

Ronald Koeman zal in de zomerstop terugkeren in de Amsterdam ArenA. Het is zo goed als zeker dat de voormalig trainer van Ajax en de huidige coach van Benfica met zijn elftal de vierde club is die mee zal doen aan het Amsterdam Tournament, waar Ajax gastheer van is.

Eerder werd al bekend dat het Turkse Galatasaray en Manchester United ook aan het Amsterdam Tournament mee zullen doen. Het toernooi vindt plaats op 4 en 5 augustus.

Onder de lakens met Robbie Williams

Icoon ShowbizzOnder de naam 'In bed with Robbie' onthult Madame Tussauds in Amsterdam donderdag het nieuwe beeld van Robbie Williams. Het huidige beeld van de Engelse zanger werd vervangen omdat het niet meer zou lijken. Het nieuwe beeld zal niet rechtop staan, maar geplaatst worden in een bed. Op de vraag of het beeld niet beschadigd kan worden antwoordt woordvoerster Annemiek Dolfin: "Natuurlijk bestaat die kans wel, maar dat nemen we op de koop toe. Het is voor onze bezoekers gewoon leuk om aan Robbie te zitten."

In 1999 was Robbie voor het eerst in de Amsterdamse versie van Madame Tussauds te bewonderen. Maar in zeven jaar is Robbie erg veranderd en daarom besloot het museum een nieuw beeld te laten maken. Niet elk beeld dat verouderd is komt vernieuwd terug in Madame Tussauds: "Robbie Williams is een populaire artiest die erg in de belangstelling staat. Hij verdient daarom een nieuw beeld", aldus de woordvoerster. Robbie Williams is trouwens niet het eerste liggende beeld in Madame Tussauds Amsterdam, in december was het Gordon die de primeur had.

Nieuwe content voor PGR3 onderweg

Op 17 april zullen Xbox 360-bezitters over de hele wereld nieuwe content kunnen downloaden voor Project Gotham Racing 3. Ten eerste wordt er een gratis update beschikbaar gesteld die het mogelijk maakt om mee te doen aan het wereldwijde PGR3-kampioenschap dat eraan zit te komen. Bovendien voegt de update een nieuwe auto toe en repareert het een aantal bugs. Op de zelfde dag zal een betaalde uitbreiding, het zogenaamde Speed Pack, het daglicht zien. De uitbreiding zal 400 Microsoft Points (ongeveer €4,50) gaan kosten. Voor de 400 punten krijg je twaalf nieuwe auto's, waaronder een Ferrari 612 Scagletti en een Aston Martin V8 Vanquish. De overige extra auto's zijn nog niet bekend.

Foster's stopt met sponsoring

Door een overname stopt het Australische biermerk Foster’s met sponsoring in de Formule 1. Het merk was titelsponsor van drie GP’s, te weten Australië, San Marino en Engeland, en was bij tien andere races langs de baan te vinden met reclame.

Scottish & Newcastle neemt het biermerk over en heeft laten weten dat autosport niet bij het merk past. Door de overname gelden de overeenkomsten van Foster’s niet meer. "Onze sponsorovereenkomsten zijn mondiaal en niet op circuitniveau gemaakt. Het betekent niet dat Foster's geheel verdwijnt uit de Formule 1, regio's kunnen nog altijd reclame maken bij Grand Prix", aldus een woordvoeder van het merk.

Willem II legt Keenan vast

Huurling Joe Keenan speelt ook de komende twee seizoenen voor Willem II. De 23-jarige middenvelder had een aflopend contract bij Chelsea.

Keenan gaf tot nu toe in elf wedstrijden acte de présence voor Willem II, zonder daarin te scoren. De Brit arriveerde in januari in Tilburg, na eerder verhuurd te zijn aan Westerlo en Brentford. Voor Chelsea speelde Keenan ooit twee competitieduels, toen Ranieri nog de scepter zwaaide op Stamford Bridge.

[upd] FIFA waarschuwt voor zwarte tickets

Icoon WK 2006Een nieuw geval van zwarte handel in tickets voor het WK voetbal in Duitsland is bij de KNVB in het verkeerde keelgat geschoten. De Nederlandse voetbalbond is woedend dat er kaartjes worden verkocht voor bedragen tussen de vijfhonderd en tweeduizend euro. Het Nederlandse ticketbureau ticketunlimited.nl slaagde erin om tienduizend kaartjes te bemachtigen. De kaartjes worden niet verkocht voor de officiële FIFA-prijzen, tussen de zestig en honderd euro, maar geïnteresseerde moeten er veel meer voor betalen. "Iedereen wil bij het WK zijn, dus betalen wij als opkoper een hoge prijs aan onze connecties", aldus Bert Mirra van ticketunlimited.nl. "We hebben ze niet uit de eerste hand."

De KNVB vindt het belachelijk en noemt de situatie 'pure zwarte handel' en zal daarom vandaag contact opnemen met de wereldvoetbalbond. CDA-Tweede Kamerlid Joop Atsma liet vandaag weten een onderzoek te willen starten naar de zwarte handel in tickets: "Dit is aan de voetballiefhebber niet uit te leggen." Hij wil dat staatssecretaris Ross gaat bespreken hoe dit soort situaties voorkomen kunnen worden. De vraag naar de kaartjes is groot, maar er zijn veel te weinig kaartjes via de officiële weg te koop voor de fans. Op dit moment ligt de site van de ticketunlimited eruit, wat mogelijk duidt op grote interesse in de kaartjes.

Update 15:03 uur
De wereldvoetbalbond FIFA waarschuwt voetballiefhebbers die via een niet-officiële weg kaarten voor het WK voetbal proberen te kopen. Mensen die op de zwarte markt tickets aanschaffen, lopen een groot risico in Duitsland het stadion niet in te komen. Kaarten voor alle duels zijn strikt persoonlijk en op naam gesteld. "Trap daar niet in, want ook alle bedrijven moeten voor het WK aan de FIFA doorgeven welke mensen die kaarten hebben gekregen." aldus een woordvoerder van de FIFA vandaag. "Er zullen heel veel controles zijn. De toegangscontrole is strikt, het risico om gepakt te worden is groot. Bovendien loopt iemand die een kaart bestelt bij een illegaal verkooppunt het risico dat het een vervalsing is."

Ticketunlimited gaf als reactie op de waarschuwing van FIFA: "De FIFA zegt altijd dat er streng gecontroleerd wordt, maar in de praktijk valt dat steeds opnieuw wel mee."

Duut langer bij Feyenoord

Henk Duut heeft zijn contract als assistent-trainer bij Feyenoord verlengd tot medio 2009. Eerder verlengden Erwin Koeman en John Metgod al hun verbintenissen.

Koeman drong er bij zijn contractverlenging op aan door te willen met de huidige technische staf. De trainer vindt de samenwerking met Metgod en Duut goed verlopen. Duut maakte zijn opwachting als lid van Feyenoords technische staf aan het begin van het tijdperk Gullit. In zijn loopbaan als speler kwam Duut meer dan honderd wedstrijden uit voor de stadionclub.

Mateschitz: "Achter top drie is alles 2e keus"

Dieter Mateschitz is momenteel bezig om coureurs te bekijken voor het seizoen 2007. David Coulthard lijkt als enige zeker te zijn van een stoeltje bij Red Bull Racing. Mateschitz eist dit jaar prestaties van Christian Klien.

Na twee matige races van Klien komt zijn baas en landgenoot met ongezouten kritiek op de coureur. “We hebben twee sterke coureurs nodig. David haalde vorig jaar 24 punten, tegenover negen voor Klien. Hoewel Christian vier races niet heeft gereden is dat te weinig”, aldus Mateschitz tegenover Autosport. “Van een jonge coureur verwachten wij dat hij net zo snel is als David. Het doel van Felipe Massa is om net zo snel te zijn als Michael Schumacher en Nico Rosberg moet Mark Webber verslaan, op zijn laatst in het tweede jaar.”

“Als we vijftig miljoen dollar in een windtunnel, Ferrari motoren en Adrian Newey investeren om de wagen een seconde sneller te maken, dan kunnen we niet hebben dat een van onze coureurs diezelfde seconde laat liggen ten opzichte van de andere. We weten allemaal hoe snel David Coulthard kan zijn als hij gemotiveerd is. Hij wil dolgraag weer met een wagen van Newey aan de start verschijnen.”

De Oostenrijker vindt Michael Schumacher, Fernando Alonso en Kimi Räikkönen topcoureurs, alles daaronder noemt hij tweede garnituur. “Ons doel is om voor langere termijn een of meer van onze ‘opleidings’ coureurs onder de vier beste rijders ter wereld te krijgen. Of Klien, Liuzzi of Speed aan dit profiel zullen voldoen? Het is nog te vroeg om daar en oordeel over te vellen. Maar we hebben ook nog Ammermüller, Edwards en Jani. Sebastian Vettel is voor twee jaar aan BMW uitgeleend.”

Alleen over DC is de Red Bull-baas te spreken: “Hij kan erg snel zijn als hij volledig gemotiveerd is en hij is erop gebrand om nog eenmaal in een Newey auto te rijden.”

Inter-coach Mancini denkt aan vertrek uit Italië

De trainer van Internazionale, Roberto Mancini, denkt er serieus over na om na dit seizoen te vertrekken uit Italië. Dit naar aanleiding van de aanval van aanhangers van zijn club op spelers van Inter.

"Wat er is gebeurd vergroot de kans dat ik naar het buitenland vertrek. Ik heb er genoeg van om met randzaken bezig te zijn. Voetbal moet gaan om winnen en plezier maken. In Italië is dat helaas niet mogelijk," aldus Mancini.

Het incident vond afgelopen zondag plaats op een luchthaven in Milaan. De selectie van Internazionale keerde toen terug van de uitwedstrijd tegen Ascoli. De boze supporters uitten hun frustraties over de uitschakeling van hun ploeg in de Champions League door het Spaanse Villarreal. Bij de aanval liep middenvelder Cristiano Zanetti verwondingen aan het hoofd op.

Internazionale strijdt met stadsgenoot AC Milan om de tweede plaats in de Italiaanse Serie A, die plek geeft recht op directe plaatsing voor de Champions League. Aankomende vrijdag moeten beide teams het tegen elkaar opnemen.

Na het incident op de luchthaven betuigde AC Milan openlijk hun steun aan de selectie van Inter. Zondag staakten spelers van Milan kort voor de thuiswedstrijd tegen Chievo om hun solidariteit met de aartsrivaal te tonen. Hierdoor begon de wedstrijd tien minuten later.

Jehova's gepest

Jehova's getuigen zijn af en toe best irritant. Ik moet zeggen dat je ze af en toe uuuurenlang kunt bezighouden. Thuis ben ik katholiek opgevoed, en ik weet daar dus nogal wat van. Het blijft leuk om die mensen om de tuin te leiden. Sommige mensen gaan echter iets te ver. Deze jongemannen maken de Getuigen wel erg boos. Ik hoorde een Jehovaanse 'asshole', een 'fucking' en 'You are going to hell.' Zou Jehova daar niet boos om worden?

Met dank aan Rieuwert voor de submit. Wat doet hij met Jehova's getuigen?

NEC wil Babos overnemen van Feyenoord

NEC heeft een tevergeefse poging ondernomen om doelman Gabor Babos voor komend seizoen vast te leggen. Vorige week bracht de club uit Nijmegen een bod uit op Babos, die onder contract staat bij Feyenoord. De Rotterdammers namen dit bod echter niet serieus en NEC beraadt zich nu op een nieuw bod.

Dit seizoen kwam Babos op huurbasis uit voor NEC, en hij maakte veel indruk. Babos zelf heeft al aangegeven dat hij het wel zitten zitten om in Nijmegen te blijven, maar dat het afhankelijk is van de vraagprijs van Feyenoord.

Brit doet mee aan kruisiging

Icoon OpmerkelijkAan het bizarre kruisigingsritueel, dat ieder jaar op Goede Vrijdag plaatsvindt in San Pedro Cutud, een dorpje op de Filipijnen, doet dit jaar ook een Brit mee. Dat heeft de plaatselijke VVV laten weten. Na een medische en psychische keuring, is hij geschikt bevonden en toegelaten. Het is ongebruikelijk dat niet-Filipijnen meedoen aan het bloederige ritueel.

De jaarlijkse kruisiging is in San Pedro Cutud het hoogtepunt van de feesten in de Goede Week, ter voorbereiding op Pasen. Een stuk of tien mensen laten zich kastijden en vastspijkeren aan een kruis, zoals Jezus van Nazareth dat tweeduizend jaar geleden ook gebeurde. Dat de kruisiging niet zo lang duurt dat de mensen ook sterven, bewijst de Filipijn Ruben Enaje: hij laat zich dit jaar voor de twintigste maal kruisigen.


Eén van de gekruisigden, een paar jaar geleden.


Op internet zijn meer foto's te vinden. Deze zijn helaas niet geschikt voor de Frontpage.

Met dank aan Longmen voor de submit.

Aanklager onderzoekt gedrag drie spelers

De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek begonnen naar de voetballers Ebrimah Sillah (RBC Roosendaal), Alexander Voigt (Roda JC) en Leonardo (NAC Breda). Het afgelopen weekend gingen de drie spelers zich mogelijk te buiten aan ontoelaatbaar gedrag, hetgeen door de scheidrechters tijdens de wedstrijden niet werd gezien.

In het geval van Voigt, die in de competitiewedstrijd tegen Willem II op de knie van tegenstander Dembele ging staan, is de zaak duidelijk. Zijn club heeft de verdediger zelf al bestraft met twee wedstrijden schorsing en een boete.

De aanklager betaald voetbal doet onderzoek naar Sillah en Leonardo omdat beide spelers buiten het gezichtsveld van de scheids- en grensrechters respectievelijk een slaande en een trappende beweging naar een tegenstander zouden hebben gemaakt.

Demi Moore

Demi Moore (echte naam is Demetria Gene Guynes) werd op 11 November 1962 geboren in Roswell, New Mexico. Haar vader, Charles Harmon, verliet haar moeder Victoria voor de geboorte. Haar stiefvader, Danny Guynes, verhuisde regelmatig, meer dan dertig keer. Hij pleegde zelfmoord toen Demi 15 jaar oud was. Een jaar later stopte ze met school. In 1980, op achttienjarige leeftijd, trouwde ze met de onbekende rockartiest Freddy Moore. Het huwelijk hield vier jaar stand.

In 1982 kreeg ze een rol in de ziekenhuissoap 'General Hospital'. Rond dezelfde tijd raakte ze verslaafd aan cocaïne. In 1985 volgde haar grote doorbraak met de film 'St. Elmo's Fire'. Het verhaal gaat dat ze tijdens de opnames vanwege haar drugsmisbruik is ontslagen door de regisseur Joel Schumacher, waarna ze ging afkicken en een week later terugkeerde. Opvallend genoeg was haar karakter in de film, Jules, ook aan cocaïne verslaafd. De film was een groot succes, en Moore en haar tegenspelers in de film (waaronder Rob Lowe en Emilio Estevez, waarmee ze drie jaar lang verloofd is geweest) werden gerekend tot de "Brat Pack", een groep jonge acteurs met een veelbelovende toekomst. In 1987 werd ze nog bekender toen ze in het huwelijk trad met de succesvolle acteur Bruce Willis.

In 1990 speelde ze samen met Patrick Swayze in het zeer succesvolle 'Ghost', waarmee ze een plekje verwierf op de A-lijst en veel hoofdrollen in films kreeg aangeboden. Het jaar daarop kreeg ze veel media-aandacht door naakt te verschijnen op de voorpagina van het tijdschrift Vanity Fair, terwijl ze zeven maanden zwanger was. De voorpagina is de jaren daarna veelvuldig geïmiteerd en geparodieerd.

In 1992 speelde ze samen met onder andere Tom Cruise in 'A Few Good Men'. Het jaar daarop scoorde ze nog een grote filmhit met het zeer controversiële 'Indecent Proposal'. In deze film stelt een rijke zakenman (Robert Redford) een echtpaar met financiële problemen (Moore en Woody Harrelson) voor een dilemma: hij geeft het paar een miljoen dollar, als hij mag slapen met de vrouw.

Rond die tijd was Demi Moore één van de best betaalde filmactrices aller tijden, en ze was de eerste actrice die meer dan 10 miljoen dollar kreeg voor een filmrol (12 miljoen dollar voor 'Striptease', 1996). Helaas lukte het haar niet om het succes vast te houden. Vanaf 1993 flopten de meeste films met haar in de hoofdrol, waaronder 'Disclosure', 'The Juror' en 'Striptease'. Haar enige succes van die tijd was zelfs de stem van zigeuneres Esmeralda in Disney's tekenfilm 'De Klokkenluider van de Notre Dame'. Toen haar langgekoesterde project 'G.I. Jane', waarvoor de actrice zelfs haar hoofd kaalschoor, ook een flop bleek, nam Demi Moore een pauze in haar carrière. Wel had ze nog enkele successen op het productiegebied met de 'Austin Powers'-serie.

In 1998 scheidden Moore en Willis formeel, en in 2000 volgde de echtscheiding. In 2003 kreeg ze een veelbesproken relatie met de vijftien jaar jongere acteur Ashton Kutcher, met wie zij op 24 september 2005 trouwde. Datzelfde jaar keerde ze terug naar het witte doek door de schurk te spelen in 'Charlie's Angels 2'.

Yuji Ide onder vuur

De dagen van Yuji Ide in de Formule 1 lijken geteld. Super Aguri geeft de 31-jarige Japanner in Imola zijn laatste kans.

Teammanager Daniele Audetto heeft bevestigd dat Ide nog één kans krijgt om zich te bewijzen. Als hij die kans niet grijpt dan zou het weleens na vier races over en uit zijn met de F1-carriere van de Japanner.

“Om eerlijk te zijn, zijn we al blij dat hij niet gecrasht is”, aldus Audetto tegenover autosport.com. “We zullen hem een volledige test geven in Barcelona voordat we naar Imola gaan, zodat we hem in alle eerlijkheid een kans kunnen geven om te bewijzen dat hij van grote klasse is. San Marino is ook een moeilijke baan, maar met een test in Barcelona zou hij moeten kunnen laten zien wat hij waard is."

In Australië reed Yuji Ide dusdanig slecht dat hij per rondje een paar seconde op teammaatje Takuma Sato moest toegeven. Sato is wel meer ervarener in de F1 maar dat mag volgens Audetto geen verschil maken. "Anders moeten we er consequenties aan verbinden want we kunnen geen coureur hebben die twee seconden per ronde toegeeft op Sato."

Ook coureurs zijn niet erg blij met Ide, vooral Honda-coureur Jenson Button ziet Ide als potentieel gevaar. Button verklaarde tegenover het Duitse F1total: ”Zijn auto is slecht in elkaar geflanst en, om eerlijk te zijn, hij is nog te onervaren. Dat kan het gevaarlijk maken.”

Massamoord Canadese motorclub

MisdaadIn de Canadese provincie Ontario werden afgelopen zaterdag de lijken van acht blanke mannen aangetroffen in auto's op een weiland bij het dorpje Shedden. Volgens de Canadese media betrof het de grootste massamoord uit de geschiedenis van de provincie. Alle slachtoffers zouden lid zijn van de beruchte motorbende de Bandidos, danwel bij de club betrokken zijn.

Inmiddels zijn gisteren vijf andere leden van de motorclub gearresteerd. Zij zouden verantwoordelijk zijn voor de slachtpartij. Een interne machtsstrijd binnen de bende zou de reden voor de moorden zijn geweest, zo vermoedt de politie.


De Bandidos zijn een Hells Angels-achtige motorclub. Ze zijn ook in Europa gevestigd, vooral in Duitsland en Scandinavië. In de jaren 90 voerden de Angels en de Bandidos in Scandinavië een bloedige bendeoorlog uit. Later begroeven ze de strijdbijl. Ook in Canada voerden beide bendes in het verleden hevige strijd. In augustus 2003 traden alle Canadese leden van de Bandidos echter toe tot de Hells Angels.

Finale WK Voetbal met gouden bal

Icoon VoetbalDe finale van het WK Voetbal komende zomer in Duitsland zal gespeeld worden met een gouden bal. De Engelse krant Times meldt dit vandaag. De bal is ontworpen door Adidas.

De winnaar van de finale, en dus de uiteindelijke wereldkampioen, mag de vier opvolgende jaren alle eventuele kwalificatiewedstrijden voor zowel het continentale kampioenschap als de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2010 in Zuid-Afrika met een gouden bal spelen. Of dat ook zal gebeuren is overigens de vraag, want sponsoren van de nationale voetbalbonden zouden kunnen protesteren tegen het gebruik van een door een concurrent geproduceerde bal.

De andere wedstrijden tijdens het kampioenschap zullen gespeeld worden met een zwart-witte bal. Een zwart-witte bal werd voor het laatst tijdens het WK in 1994 gebruikt. Specialer aan de zogenaamde 'Zeitgeist'-bal is echter misschien wel dat er voor het eerst sinds 1966 een logoloze bal wordt gebruikt op een wereldkampioenschap; in 1970 was Adidas zelf de eerste producent die een logo op de WK-bal plaatste.

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!

Mooiste schilderij ooit?

Nederland kent vele grote schilders. Door de eeuwen heen zijn veel Nederlanders geroemd vanwege hun unieke schildkunsten. Jeroen Bosch, Pieter Bruegel, Rembrandt, Vermeer, Van Gogh, Mondriaan, stuk voor stuk zijn ze overal ter wereld bekend. Maar wat vinden Nederlanders nu eigenlijk van deze schilders en wat is volgens Nederlanders nu eigenlijk het allermooiste schilderij?

Trouw organiseert in samenwerking met het Rijksmuseum een verkiezing. De verkiezing van het mooiste schilderij van Nederland. Tien schilderijen die het meest genomineerd worden zullen uiteindelijk in een finale tegen elkaar moeten strijden om de titel "Mooiste schilderij van Nederland".

Hier kun je zelf een schilderij van een Nederlandse schilder nomineren. In mei zal de finale plaatsvinden en het mooiste schilderij gekozen worden.

Op dit moment zijn de volgende werken al genomineerd:
Pieter Jansz Saenredam, Interieur van de st Odolphuskerk te Assendelft
Rembrandt, het joodse bruidje
Johannes Torrentius, Emblematisch stilleven met kan, glas, kruik en breidel
Rembrandt, de staalmeesters
Frans Hals, huwelijksportret van Isaac Massa en Beatrix van der Laen
Frans Hals, de magere compagnie
Gabriel Metsu, het zieke kind
Gerard Dou, Oude vrouw lezend in lectionarium
Johannes Vermeer, De keukenmeid
Rembrandt, Titus in monnikskledij
Esaias van de Velde, Het ponteveer
Rembrandt, de nachtwacht

Wil jij verder discussieren over welk schilderij jij het mooist vindt, dan kan dat hier op de weblog of op het forum van FOK!.

Grote maffialeider Provenzano opgepakt

MisdaadIn Italië is de meest gezochte maffialeider opgepakt. Het betreft de 73-jarige Bernardo Provenzano, die meer dan 40 jaar uit handen van de politie wist te blijven. De maffiabaas werd in de buurt van het maffiabolwerk Corleone op het eiland Sicilië aangehouden.

Dat Provenzano maar liefst 40 jaar lang niet gearresteerd werd, kon volgens sommigen alleen dankzij de steun van politici en ondernemers. Vanuit zijn onderduikadres bleef Provenzano de onbetwiste leider van Siciliaanse maffia. Dat werd hij helemaal na de arrestatie in 1993 van zijn partner in crime Salvatore (Toto) Riina.

Lange tijd werd overigens aangenomen dat Provenzano dood was, maar op 18 april 1994 stuurde hij een brief naar een rechter, waarin hij meldde gewoon rond te lopen in Palermo. Aan het begin van 2001 werden er brieven gevonden van Provenzano aan zijn vrouw.


Een door de politie vervaardigde computerfoto, die zou aantonen hoe - de toen nog voortvluchtige - Provenzano er uit zou zien

Met dank aan JMB_NL voor de submit.

Wat is Dit: Opgave 12 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

CD: Marc Romboy - Gemini

Duitsland is sinds 1945 eindelijk weer eens dé plaats waar het allemaal gebeurt. Niet alleen met het oog op het naderende WK-voetbal, maar ook wat betreft de muziek, en met name de techno en trance. Althans als we de bladen mogen geloven. "Aber, kannst du: Marc Romboy?"
Deze producer is hoofd van het in 2004 opgerichte 'Systematic'-label, en verantwoordelijk voor de releases van onder meer Booka Shade, Stephan Bodzin en John Dählback. Nu, twee jaar later, heeft Marc Romboy zijn eigen debuutalbum Gemini uitgebracht.

Cocu stopt na WK als international

Phillip Cocu zal tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland zijn laatste interland spelen. Maandag kondigde de speler van PSV zijn afscheid aan in het programma Voetbal Insite.

De beslissing van Cocu is niet echt verrassend aangezien de middenvelder inmiddels 35 jaar is. Cocu is nog aan het twijfelen over een langer verblijf bij PSV.

Tot nu speelde Cocu 95 interlands, en bezet met dat aantal de derde plaats op de ranglijst aller tijden. Alleen Frank de Boer (112) en Edwin van der Sar (107) speelden vaker voor het Nederlands elftal.

Playboy-foto Bridget zou al op internet staan

ShowbizzEen foto van een blote Bridget Maasland is reeds op internet verschenen. Sommigen betwijfelden of het echt om een foto van Bridget gaat, maar Playboy verbood gisteren het tv-programma RTL Boulevard om de foto te tonen. Dat duidt erop dat het inderdaad om een foto uit de shoot met Bridget zou gaan, die in juni in het blad gaat verschijnen. Bridget liet zich voor de Playboy fotograferen om geld in te zamelen voor een project voor straathonden in Roemenië.

Playboy-hoofdredacteur Jan Heemskerk bezweert dat er van een bewuste pr-campagne geen sprake is, al erkent hij dat het opvallend is dat er steevast foto's uitlekken: ''We willen natuurlijk zo veel mogelijk exemplaren verkopen, maar we doen er alles aan om dit te voorkomen. De mensen van onze eigen website hebben niet eens de beschikking over de reportage.''

Maasland liet onlangs zelf weten geen ordinaire foto's van zichzelf te willen zien in de Playboy. Haar fotoshoot moest kunstzinnig zijn, ''in de stijl van de beroemde fotograaf David LaChapelle''. Dat noemde ze ''niet plat, maar mooi''. Dit zou inhouden dat er geen schaamhaar te zien mag zijn op de foto's van Bridget. Op de uitgelekte foto staat Bridget overigens wel totaal naakt.

Dit zou hem dan zijn, die foto (nsfw).

Met dank aan Lode voor de submit.

Rabobank tevreden over Flecha

Rabobank is tevreden over het team tijdens Parijs-Roubaix. Met Juan Antonio Flecha had de Nederlandse wielerploeg voor het eerst sinds jaren weer eens, tot diep in de finale, een kansrijke renner mee.

Het feit dat de Spanjaard wel erg met zijn krachten smeet, werd met de mantel der liefde bedekt. "Zijn manier van koersen past bij ons team", aldus Adri van Houwelingen.

"Tot drie keer toe heb ik hem gevraagd zich wat in te houden, maar het hielp niet", aldus Van Houwelingen, die tijdens de klassieker de ploegleidersauto van Rabobank bestuurde. "Ik heb daar geen moeite mee. Het is tegennatuurlijk voor die jongen om met de handrem te rijden. Ik word liever zevende op de manier van Flecha, dan derde op de manier van Van Petegem."

Flecha was een van de slachtoffers van de dichte spoorwegovergang op tien kilometer van de finish, maar het Rabo-kamp was mild in zijn oordeel daarover. "Het was een reguliere Parijs-Roubaix, waarin de sterkste heeft gewonnen. Daar kon zelfs die trein niet tegenop", zei Van Houwelingen.

Flecha zelf was niet erg tevreden na de wedstrijd, en vooral niet met de organisatie. "Deze wedstrijd wordt georganiseerd door dezelfde mensen die de Tour de France organiseren. Ze vinden zichzelf de beste organisatie ter wereld. Na vandaag weet ik wel beter."

Autobiografie Hirsi Ali in september

Icoon BinnenlandsMijn vrijheid, de autobiografie van het populaire en tegelijk ook gehate Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali, zal eind september bij uitgeverij Augustus uit Amsterdam verschijnen. Dit heeft haar uitgever gisteren laten weten.

Het boek zal vooral gaan over onderdrukking en haar strijd daartegen. Het begint met haar jeugd in Somalië, Saudi-Arabië en Kenia. Vervolgens komen ook haar vlucht naar Nederland en haar studiejaren in Leiden aan bod. Ook zal aandacht besteed worden aan haar werk voor de PvdA en haar overstap naar de VVD. Het boek eindigt met haar terugkeer naar de Tweede Kamer, na een periode van onderduiken na de moord op Van Gogh, samen met wie ze de omstreden film Submission maakte.

Hirsi Ali is ook in het buitenland populair, en veel minder omstreden dan in Nederland. Inmiddels zijn er al concrete plannen voor een vertaling in het Engels, Duits, Deens, Frans, Zweeds en Noors. De uitgever is nog in onderhandeling voor andere talen.


De Duitse vertaling van Hirsi Ali's vorige
boek De maagdenkooi


Met dank aan PIM4EVER voor de submit.

13 jaar cel voor ingewandenmoord

Icoon JustitieDe 43-jarige Henk van der M., die op gruwelijke wijze zijn vriendin om het leven bracht, is door de Haagse rechtbank tot 13 jaar celstraf veroordeeld. Dit is conform de eis van de Officier van Justitie. De Hagenaar is niet tevreden met de straf, en gaat er tegen in beroep.

De man had vorig jaar de moeder van zijn drie kinderen vermoord, door met zijn hand haar onderlichaam binnen te dringen en organen en weefsel naar buiten te trekken, waardoor zij terplekke doodbloedde.

Met dank aan eduito voor de submit.

Seksuele intimidatie op Militaire Academie

Icoon BinnenlandsRoddelen, buitensluiting, scheldpartijen, onnodige kritiek, geweld, discriminatie en seksuele intimidatie. Het zijn een aantal punten die genoemd worden in een rapport over de misstanden op de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Twee cadetten van de KMA voerden het onderzoek uit. 'Op de KMA is geen open cultuur die dat soort gedrag aan de kaak stelt', schrijven de cadetten.

Gouverneur Tom van Osch van de KMA denkt niet dat er heel veel mis is op zijn opleiding maar vindt wel dat er zaken verbeterd moeten worden. "Zoals het ook op een universiteit of in een studentenhuis gaat, zullen hier ook wel dingen gebeuren", zegt hij. De gouverneur is toch blij met de scriptie. "Hier kunnen we mee verder in de lessen".

"Schokkend", zegt Marlies Verhoef, voorzitter van de militaire vakbond AFMP. Volgens de scriptie komt slechts een topje van de ijsberg van de misstanden aan het licht. "Er wordt wel aandacht gegeven aan de misstanden op de militaire opleidingen, maar blijkbaar weten de scholen niet altijd hoe ze daar mee om moeten gaan", zegt ze.

Bij de leiding van de KMA zijn overigens geen alarmbellen gaan rinkelen na het verschijnen van het rapport. "De leiding van de KMA had zelf het onderzoek moeten doen. Het zijn nu 'maar ' studenten die het nu gedaan hebben. Dus helaas tilt men er niet zwaar aan", zegt Verhoef.

Beckham wil eindigen in de VS

David Beckham heeft de wens geuit zijn actieve voetballoopbaan in de Verenigde Staten te besluiten. De VS is naar Beckham's mening uiterst gepassioneerd over sport en de competitie is er interessant.

De 30-jarige middenvelder heeft nog een jaar te gaan van zijn huidige contract in Madrid, maar wil er nog twee jaar aan vastplakken. "Ik heb nog een jaar te gaan bij Real, en misschien nog twee daarna, maar in het voetbal kunnen dingen veranderen en de Amerikaanse competitie interesseert me," aldus Beckham. De Galactico opende recentelijk een voetbalacademie in Los Angeles, de thuishaven van de Los Angeles Galaxy en Deportivo Chivas USA. "Ik wil deel uitmaken van een land dat zo gepassioneerd is over sport. Ik heb mijn academie in LA, wat belangrijk voor mij is want dat wordt mijn leven na mijn actieve carrière."

'Spitstarief OV vanaf 2009 10 procent hoger'

Icoon Vervoer Met het openbaar vervoer reizen tijdens de spitsuren zal vanaf 2009 gemiddeld tien procent duurder worden. Het reizen buiten de spits wordt echter twintig procent goedkoper. Dat blijkt uit een analyse van onderzoeksbureau Hypercube in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De differentiatie in prijzen wordt mogelijk gemaakt door de invoering van de OV-chipkaart.

Door de spitsuren duurder te maken, hopen de OV-bedrijven de reizigers meer te spreiden over de dag. Dit zou dan weer leiden tot kostenbesparingen. Met strippenkaarten kon een dergelijk systeem nooit ingevoerd worden, en de NS kent momenteel alleen een kortingstarief voor na 9 uur 's ochtends.

De prijsverhoging voor de spits zal gepaard gaan met een verlaging van de prijs in de daluren, omdat de OV-bedrijven hebben beloofd de invoering van de chipkaart niet te gebruiken voor prijsverhogingen. De door het onderzoeksbureau berekende twintig procent korting is gebaseerd op het feit dat er in de daluren minder mensen reizen dan in de spits.

Of de maatregel een groot effect zal hebben, betwijfelt het onderzoeksbureau. "Uit onderzoek blijkt dat een verhoging met 10 procent het aantal reizigers met 1 procent doet afnemen in de spits", aldus een woordvoerder.

De invoering van het spitstarief zal overigens in ieder geval nog tot 2009 op zich laten wachten. Pas dan zal de chipkaart in het hele land zijn ingevoerd, en pas dan mogen de OV-bedrijven de prijzen gaan veranderen.

Gouden bal voor WK-winnaar

Behalve in de finale zullen alle wedstrijden van het Wereldkampioenschap voetbal in Duitsland deze zomer met een zwart-witte bal gespeeld worden. De Zeitgeist-bal die Adidas voor het toernooi ontwikkelde heeft de traditionele kleuren van het Duits voetbalelftal. De finale wordt gespeeld met een goudkleurige bal.

Het bijzondere is echter dat het land dat het WK wint de vier opvolgende jaren met de gouden ballen mag spelen. Dat betekent dus dat zowel eventuele kwalificatiewedstrijden voor het continentale kampioenschap als de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2010 in Zuid-Afrika met een logoloze Adidas-bal kunnen worden gespeeld. Of de winnaars dit ook zullen doen is niet duidelijk; sponsoren van de nationale voetbalbonden zouden kunnen protesteren tegen het gebruik van een door een concurrent geproduceerde bal.

Het is voor het eerst sinds 1966 dat een logoloze bal wordt gebruikt op een wereldkampioenschap; in 1970 was Adidas zelf de eerste producent die een logo op de WK-bal plaatste. Een zwart-witte bal was de afgelopen twee edities van het toernooi niet in gebruik; in 1994 werd een dergelijk kleurenschema voor het laatst gebruikt.

Leonardo blijft bij handhaving NAC Breda

Als NAC Breda zich weet te handhaven in de Eredivisie, zal de Braziliaan Leonardo ook volgend seizoen zijn kunsten blijven vertonen in Breda.

In een gesprek met de leiding van de Bredaase club zei Leonardo dat hij het naar zijn zin heeft bij de ploeg van trainer Cees Lok, en minstens nog een jaar wil blijven. De laatste paar weken maakt de Braziliaan indruk in de Eredivisie door zijn doelpunten en flitsende acties. NEC was één van de clubs die interesse toonde in de voormalig speler van Feyenoord, maar kan nu op zoek naar een andere aanvaller.

Sharon officieel geen premier meer

Icoon Politiek Ariel Sharon is officieel geen premier meer van Israël. De 78-jarige Sharon ligt al sinds 4 januari in een coma. Het kabinet was het er vanochtend dan ook unaniem over eens dat Sharon 'permanent onbekwaam' is om premier te zijn. De beslissing betekent dat Ehud Olmert, die al waarnemend premier was, nu interim-premier is.

Komende vrijdag is Sharon precies 100 dagen niet in staat geweest zijn functie te beoefenen. Pas dan moet hij volgens de wet worden vervangen. Het parlement stemde echter vandaag al, omdat in Israël morgen de paasvakantie begint.

Bourdais hoopt nog steeds op F1

De Fransman Sébastien Bourdias is al een aantal jaren de ster van de Champ Car World Series in Amerika. Toch hoopt de Fransman dat hij ooit nog eens de mogelijkheid zal krijgen te laten zien wat hij waard is in de Formule 1.

Bourdais wist in 2004 en 2005 de Champ Car World Series op zijn naam te schrijven. Hij dacht toen kans te maken op een testzitje bij Renault F1. Deze deal liep echter mis en Bourdais tekende bij voor nog een seizoen Champ Cars. Toch wil de Fransman ooit nog eens terug naar Europa. Bourdais beseft echter wel dat hij niet te lang meer moet wachten.

"Ik verwacht niets. Ik doe gewoon mijn werk, en ik vermaak mezelf hier. Ik hoop echter wel een beetje dat iemand zal zeggen: deze jongen verdient een kans", aldus Bourdais. "Het moet wel snel gebeuren, ik ben 27 en ik word ouder. Als het niet gebeurt, jammer dan. Ik zal een geweldige carrière hebben in de Champ Cars. Ik denk dat alle positieve gebeurtenissen hier de afgelopen dagen erg aanmoedigend zijn voor de open-wheel klassen in de Verenigde Staten. We zien wel wat er gaat gebeuren."

DVD: Harry Potter and the Goblet of Fire




In het vierde deel van Harry Potter, Harry Potter and the Goblet of Fire, is niet alleen Harry Potter een stuk ouder geworden, maar ook de film zelf is veel volwassener. De donkere krachten krijgen de overhand. Zo ontmoet Harry eindelijk zijn grootste vijand en moet hij het wederom opnemen tegen andere tovenaarsleerlingen. De opdrachten die hij moet vervullen, in het kader van het zogenaamd Tri-Wizard Tournament, zijn veel gevaarlijker dan in de voorgaande films. Volgens sommige fanatieke lezers missen er te veel verhaallijnen uit het boek van J.K. Rowling, anderen zeggen juist dat er te veel zijwegen worden bewandeld. Is het vierde deel het beste of is het gewoon te moeilijk om van de boeken een goede film te maken? Sinds kort is Harry Potter and the Goblet of Fire uit op DVD. Niet alleen kun je de film op DVD kopen, er is ook een speciale editie met twee discs, waarbij de tweede disc uitsluitend extra materiaal bevat.

Ajax volgt Gourcuff

Ajax heeft belangstelling voor de Fransman Yoann Gourcuff. Al enkele jaren wordt de offensieve middenvelder, die voor Stade Rennes speelt, gevolgd door de Amsterdammers.

Inmiddels is de club uit de ArenA niet meer de enige die interesse heeft in de 19-jarige Gourcuff. Ook Arsenal-trainer Arsène Wenger probeert zijn jonge landgenoot te contracteren. En daarnaast hebben ook Chelsea, Liverpool, Tottenham Hotspur, Juventus en AC Milan belangstelling.

Gourcuff is bezig aan zijn derde seizoen bij Rennes, in Frankrijk wordt hij al vergeleken met Zinedine Zidane. Een delegatie van Ajax zat afgelopen weekend opnieuw voor hem op de tribune tijdens de competitiewedstrijd tegen Sochaux (2-1).

Uniforme bal bij Eredivisiewedstrijden

Het komende seizoen zal er in de Eredivisie bij de meeste wedstrijden met dezelfde wedstrijdbal gespeeld worden. Elf clubs hebben zich al bereid verklaard om bij hun thuiswedstrijden met de Brilliant Bal van Derbystar te spelen.

Een aantal clubs, waaronder Ajax en PSV, kan nog niet met die bal spelen omdat ze nog een lopend contract hebben met een ander ballenmerk.

Bij trainers en spelers leefde al enige tijd de wens om met een uniforme wedstrijdbal te spelen. Op dit ogenblik bepaalt de thuisclub met welke bal er gespeeld wordt en daar zou een licht thuisvoordeel uit voort kunnen komen.

Einde reeks Kuijt in zicht

Aan de memorabele reeks van Feyenoorder Dirk Kuijt lijkt woensdag dan toch een einde te komen. De spits denkt erover het duel met PSV te laten schieten.

Kuijt heeft last van een voetblessure, iets wat hem afgelopen vrijdag niet belette acte de présence te geven tegen SC Heerenveen (1-1). Een verdovende injectie bood uitkomst voor de Katwijker. Met het oog op de komende weken laat Kuijt de traditional waarschijnlijk aan zich voorbij gaan.

”Zoals het er nu voorstaat zal ik tegen PSV écht een keer moeten passen. Met de belangrijke play-offs op komst wil ik eigenlijk niet nog een keer de spuit erin zetten”, aldus Kuijt, die sinds 18 maart 2001 geen wedstrijd miste in de Eredivisie.

Ook Engelse keepersstrijd lijkt beslist

Tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland zal waarschijnlijk Paul Robinson het doel verdedigen van het Engelse nationale team. De sluitpost van Tottenham Hotspur lijkt de voorkeur te krijgen boven David James.

James, die doelman is bij Manchester City, lijkt zich er al bij te hebben neergelegd dat bondscoach Sven-Göran Eriksson voor Robinson zal gaan kiezen. "Ik denk dat Robbo de man zal zijn met wie Engeland wereldkampioen zal worden. Ik zal dit moeten accepteren. Ik kan het prima met hem vinden. Zo lang ik de kans krijg om als onderdeel van de selectie mijn steentje bij te dragen aan de nationale ploeg, ben ik gelukkig," aldus james.

Vorige week maakte Jürgen Klinsmann bekend dat Jens Lehmann tijdens het WK eerste doelman is van Duitsland. In Frankrijk is de strijd nog altijd onbeslist. Zowel Fabien Barthez als Grégory Coupet maken beiden nog kans om komende zomer het Franse doel te gaan verdedigen.

Lotto en Discovery dienen klacht in

Zowel Davitamon - Lotto als Discovery Channel dienen een klacht in tegen de uitslag van de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix.

Beiden ploegen zijn het niet eens met de diskwalificatie van het drietal Peter van Petegem, Leif Hoste en Vladimir Gusev. Ondanks de neergeslagen spoorbomen stak dat trio vlak voor een aanstormende goederentrein de rails over.

Het achtervolgende trio, Tom Boonen (Quick Step), Juan Antonio Flecha (Rabobank) en Alessandro Ballan (Lampre), wachtte tot de trein voorbij was, maar ze staken daarna wel al over terwijl de waarschuwingslampen nog brandden. "Met het reglement heb ik geen probleem. Maar als Van Petegem en Hoste gediskwalificeerd worden, waarom Boonen dan niet? Dit is een principiële zaak," aldus Lotto-ploegleider Marc Sergeant

Ajax richt pijlen op Ten Cate

Naast PSV heeft ook Ajax zijn pijlen gericht op Henk ten Cate. Inmiddels heeft de Amsterdamse club al geïnformeerd bij de huidige assistent-trainer van Barcelona.

Ten Cate heeft nog een contract tot medio 2009 bij de regerend Spaanse kampioen, waar hij als rechterhand van coach Frank Rijkaard een grote bijdrage heeft aan het succes van de Catalaanse club.

In Nederland werkte Ten Cate onder andere voor Vitesse, Sparta en NAC Breda. Vitesse loodste hij naar de derde plaats, Sparta bracht hij naar de bekerfinale en NAC eindigde als vierde en vijfde onder zijn leiding.

Ronaldo paar weken niet inzetbaar

Real Madrid kan de komende weken geen beroep doen op Ronaldo. De clubtopscorer heeft een lichte spierscheuring in zijn rechterbovenbeen.

Ronaldo zal in ieder geval de duels met Getafe en Málaga moeten missen. Onzeker is zijn deelname aan de confrontatie tegen Osasuna, dat net als Real Madrid (en Valencia) strijdt om de tweede plaats. Ronaldo was de afgelopen weken net op dreef. Zo maakte hij zaterdag uit een knappe volley de 1-0 in de wedstrijd tegen Real Sociedad (1-1). Ook in El Clasico bij FC Barcelona trof hij doel.

E3 Line-up NCSoft

Ook NCSoft heeft inmiddels bekend gemaakt met welke games zij naar de E3 gaan in mei.

Tabula Rasa (MMO Action, PC)
Dungeon Runners (Action/Aventure, PC)
Aion (MMORPG, PC)
Exteel (Action, PC)

Terwijl de 1e expansion voor Guild Wars nog niet eens in de winkel ligt zal NCSoft "Behind Closed Doors" alvast een presentatie geven van de 2e. Ze hebben klaarblijkelijk meer haast dan Blizzard met haar expansions.

Met dank aan netto_m voor de submit

Jaarlijkse verkoopcijfers Japan

Naast de wekelijkse sales worden in Japan ook jaarlijkse verkooplijstjes bijgehouden. De volgende lijstjes zijn de best verkochte titels tussen 28-3-2005 en 26-3-2006, de totale console verkopen in diezelfde periode en wat geschiedenis.

Software
Pos.GameAantal
1.Animal Crossing: Wild World2,34 miljoen
2.Final Fantasy XII2,05 miljoen
3.Brain Training 21,85 miljoen
4.Brain Training: How Old is Your Brain1,70 miljoen
5. Mario Kart DS1,21 miljoen

Hardware
Pos.HardwareAantal
1. Nintendo DS4,32 miljoen
2.Playstation Portable2,07 miljoen
3.Playstation 21,77 miljoen
4.GBA SP600 duizend
5.GB Micro460 duizend
6.NDS Lite380 duizend
7.GameCube240 duizend
8.Xbox 360120 duizend

Best verkochte games de afgelopen jaren
JaarGameSysteemDeveloperAantal
2004Dragon Quest VIIIPS2Square Enix3,48 M
2003Pokémon LeafGreen/FireRedGBANintendo1,80 M
2002Pokémon Ruby/SapphireGBANintendo4,24 M
2001Final Fantasy XPS2Square Enix2,29 M
2000Dragon Quest VIIPSEnix3,85 M
1999Pokémon Gold/SilverGBCNintendo5,43 M
1998Final Fantasy VIIIPSSquare3,33 M
1997Pokémon Green/BlueGBNintendo3,53 M

Moordenaar Duitse allochtonen slaat voor negende keer toe

MisdaadEr is weer een persoon omgebracht in de bizarre reeks moorden op buitenlanders in Duitsland. Een afgelopen donderdag in Kassel doodgeschoten 21-jarige Turk, blijkt met hetzelfde wapen te zijn gedood als acht eerder omgebrachte personen. Het vorige slachtoffer viel twee dagen ervoor in Dortmund; een 39-jarige Turkse kioskhouder.

De moordserie startte in 2000. De slachtoffers, acht Turken en één Griek, hadden allen een klein bedrijfje, maar verder lijkt de dader hen volgens het Duitse OM alleen op hun afkomst te hebben uitgekozen.

Volgens de Duitse media is het moordwapen een Tsjechische Ceska, kaliber 7,65. Wat het motief is voor de ogenschijnlijk racistische seriemoordenaar blijft onduidelijk. De moorden vonden plaats in onder meer Nuernberg, München, Hamburg, Rostock en Dortmund. Men heeft al naar mogelijke verbindingen in het drugsmilieu gezocht. Voorlopig richt het onderzoek zich op Turkije. Veel van de slachtoffers onderhielden contacten met een im- en exportfirma te Istanbul. De politie vermoedt ook dat er twee moordenaars actief zijn.


Compositiefoto van de dader

2006: FIFA World Cup demo beschikaar

De demo van 2006: FIFA World Cup is zojuist verschenen. In de demo kun je één wedstrijd spelen. 2006 FIFA World Cup biedt een goede weergave van de bekendste voetballers, alle twaalf de stadions waarin de wedstrijden worden gespeeld en de stadions van iedere kwalificatieregio. Je kunt met je favoriete land spelen, waarbij je keuze hebt uit 127 landenteams, vanaf de kwalificatie wedstrijden tot en met de finale van het WK in Duitsland.

Je kunt de demo downloaden van één van de volgende sites:

Fileshack
VGPro
GamersHell
Computergames.ro
GameDemos
Fileplanet
Gbase
GGMania
4PLayers
FileFront
Filecloud
EA

Met dank aan RDJ134 en NiscoRacing

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.