FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 14 april 2006

31 Manieren om je veters te strikken

Ik denk dat de grote meerderheid van ons er nog nooit eens serieus over na hebben gedacht: hoe strik je je schoenveters? Tuurlijk, we hebben als het goed is allemaal ons veterstrikdiploma al gehaald op de kleuterschool (tenminste, dat mag ik hopen), maar verder sta je er eigenlijk niet bij stil, of je moet een veter (op)nieuw in de schoen willen rijgen, bijvoorbeeld omdat de vorige geknapt is, of omdat de schoen nieuw uit de doos komt.

Voor hen die eigenlijk wel eens willen weten hoe je het schoenveteren bij jezelf zo makkelijk, hip, comfortabel of mooi mogelijk kunt maken, is er deze website, waarop 31 (and counting) verschillende manieren worden uitgelegd.

Met dank aan Dannytjeuh, die andermaal onze submit wist te vinden!

Blizzard bant 5400 World of Warcraft-spelers

Slecht nieuws voor alle gold farmende Chinezen: Blizzard is een nieuw offensief begonnen tegen gold farmers met de recentelijk uitgegeven patch 1.10. Volgens een forumpost op de officiële fora van Blizzard zijn er onlangs 5400 spelers geband en nog eens 10.000 spelers zijn geschorst voor het misbruik maken van de in-game mechanics, het gebruik van geautomatiseerde programma's en voor het in het algemeen schenden van de gebruikersvoorwaarden.

Meer weten over Chinese gold farmers? Bekijk de onderstaande video:

http://www.youtube.com/watch?v=ho5Yxe6UVv4

Feyenoord weigerde Huntelaar

Feyenoord heeft begin dit seizoen een aanbod van PSV om Salamon Kalou te ruilen voor Klaas-Jan Huntelaar geweigerd. PSV-voorzitter Rob Westerhof sprak op Radio Rijnmond over deze ultieme poging.

Naast Huntelaar zouden de Rotterdammers ook nog een geldbedrag krijgen, maar ze verleenden geen medewerking. Het is opvallend dat de PSV dit bod deden omdat Huntelaar in dienst was van SC Heerenveen. De Friezen kochten hem in 2004 van PSV, waarbij de landskampioen een terugkoopregeling afdwong. Inmiddels is Huntelaar wekelijks te zien in de kleuren van Ajax.

Uitslagen play-offs 14/04/2006

Vanavond waren de returns in de eerste ronde van de play-offs om promotie/degradatie. Hieronder vind je de uitslagen en het resterende programma.


Haarlem – FC Zwolle 1-3*
40. Cairo 1-0
59. Kolk 1-1
73. Kolk 1-2
88. Esajas 1-3

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 2.950
Geel: Ravensbergen, Van Toor (Haarlem), Zandstra, Zuidam, Fafiani (FC Zwolle)

eerste wedstrijd 1-1; FC Zwolle naar tweede ronde

---------------------------------------

AGOVV Apeldoorn – Top Oss 0-2*
26. Risamasu (ED) 0-1
77. Zafarin 0-2

Scheidsrechter: Kuipers
Toeschouwers: 2.780
Geel: Guijo-Velasco (AGOVV Apeldoorn), Zafarin (Top Oss)

eerste wedstrijd 0-3; Top Oss naar tweede ronde


Tweede Ronde – best-of-3

C: FC Zwolle – Willem II
D: De Graafschap – VVV-Venlo
E: Helmond Sport – FC Volendam
F: Top Oss – nummer 16 Eredivisie (momenteel NAC Breda)

Speeldata: 21, 24 en 28 april


Derde Ronde – best-of-3

Winnaar C – Winnaar D
Winnaar E – Winnaar F

Speeldata: 5, 8 en 12 mei

Winnaars derde ronde naar Eredivisie 2006/2007

Theo Bos wereldkampioen keirin

Theo Bos is wereldkampioen op het onderdeel keirin geworden. Op de baan van Bordeaux was de Nederlander oppermachtig. Titelverdediger Teun Mulder werd zesde.

Eerder vandaag wonnen Theo Bos en Teun Mulder beiden hun heats, waardoor zij zich relatief eenvoudig plaatsten voor de finale.

Bos en Mulder begonnen allebei achteraan toen de derny nog in de baan was. Toen de gangmaker de baan verliet waren de posities nog hetzelfde. Al snel ging Bos er vol overheen, hij reed ruim een ronde alleen op kop. Niemand kon er meer bijkomen waardoor de Hierdenaar oppermachtig wereldkampioen werd. Teun Mulder kon niet uit het gedrang komen, waardoor de titelverdediger tekende voor de zesde plaats.

Uitslag WK keirin mannen
1. T. Bos (Ned) 11.355
2. J. Escuredo Raimondez (Spa)
3. A. Tournant (Fra)
4. M. Bourgain (Fra)
5. L. Kwiatkowski (Pol)
6. T. Mulder (Ned)

Britse hacker vreest Guantanamo

Icoon InternetDe Britse hacker die een jaar geleden in het nieuws was vanwege computerinbraken bij de NASA, vreest door de Amerikanen te worden opgesloten in Guantanamo Bay. De computers die hij kraakte waren eigendom van de Amerikaanse regering. Met zijn actie veroorzaakte de Brit voor 700.000 dollar aan schade.

De advocaat van de 40-jarige Gary McKinnon verklaart dat zijn cliënt gezien de strenge Amerikaanse terrorismewetgeving een reëel risico loopt te worden opgesloten in de omstreden gevangenis. Amerikaanse aanklagers ontkennen dit, en bevestigden schriftelijk dat McKinnon terecht zal staan in een federale rechtbank.

De Brit kraakte in 2001 en 2002 bijna honderd computers van de Nasa en het Amerikaanse ministerie van Defensie. Opmerkelijk is dat de man op zoek zou zijn geweest naar informatie over ufo's en buitenaards leven. Hij wilde hiermee aantonen dat het Pentagon wel degelijk bewijsmateriaal had van buitenaardse activiteiten, en het bewust verborgen hield.

Beer doodt 6-jarig meisje

In het nationaal park Cherokee in Tennessee is de klopjacht begonnen op een zwarte beer die gistermiddag een kamperend gezin aanviel. De beer doodde een 6-jarig meisje. De moeder en haar 2-jarige zoon raakten zwaar gewond. De jongen verkeert nog in levensgevaar.

De beer dook op bij een meertje. Getuigen vertelden dat het dier het 2-jarige jongetje in zijn bek nam terwijl omstanders probeerden de beer te verjagen met stokken en stenen. Ook de moeder raakte gewond. Het 6-jarige dochtertje ging er vandoor toen de beer het gezin aanviel. Haar lichaam werd later teruggevonden met de beer ernaast. Een lid van het reddingsteam vuurde nog een schot af op de beer, maar het is niet duidelijk of het dier geraakt is.

De autoriteiten hebben honden en vallen ingezet om het dier alsnog te vangen. Getuigen van het voorval worden opgeroepen zich te melden in de hoop dat de beer zo sneller kan worden gevonden. Volgens de boswachters is het erg uitzonderlijk dat een beer mensen aanvalt. Mogelijk was het dier ziek waardoor zijn gedrag werd beïnvloed.

De zwarte beer
Zwarte beer

[upd]Jie, Audina naar halve finales EK badminton

De Nederlandse badmintonster Yao Jie heeft zich vrijdag weten te plaatsen voor de halve finales van het Europees kampioenschap in Den Bosch.

De in China geboren Jie was in de kwartfinales te sterk voor de Bulgaarse Petja Nedeltsjeva met 21-19 en 21-10. De tegenstandster van Yao Jie in de halve eindstrijd is nog niet bekend.

Dicky Palyama werd uitgeschakeld in de kwartfinales bij de mannen. De Nederlander verloor met 21-12 en 1-18 van de als eerste geplaatste Deen Peter Gade.

Update:
Ook Mia Audina is naar de laatste vier. De van oorsprong Indonesische rekende af met Susan Hughes: 21-18, 21-8. In de halve eindstrijd treft Audina de Duitse Schenk, die verrassend Pi Hongyan versloeg.

Wat is Dit: Opgave 13 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Mouris behaalt zilver op achtervolging

Robert Bartko is wereldkampioen geworden op de individuele achtervolging. De Duitse baanrenner versloeg de Nederlander Jens Mouris op de baan van Bordeaux.

Eerder vandaag bereikte Mouris de finale door de tweede tijd te rijden in de kwalificatie, de eerste tijd was voor Bartko, daarom reden zij de finale tegen elkaar. Bartko was de grote favoriet, omdat hij op de Olympische Spelen al twee keer goud heeft behaald op dit onderdeel.

Jens Mouris had een sterke start, na anderhalve kilometer had de Duitser een achterstand van 0.6 seconde. Een kilometer later was het verschil zelfs opgelopen tot 0.9 seconde in het voordeel van de Nederlander. Na drie kilometer was dit verschil nog steeds in stand. Toen kwam de versnelling van Bartko op enkele ronden van de finish, drie ronden voor het einde was de Duitser voor het eerst sneller. Mouris kon niet meer terugkomen, na 4.000 meter was de tijd van Bartko 4.23,473. Mouris klokte een tijd van 4.24,480.

De strijd om het brons werd gewonnen door Manning. De Engelsman versloeg de Fransman Sanchez met ruim acht seconden.

Uitslag WK Individuele Achtervolging mannen
1. R. Bartko (Dui)
2. J. Mouris (Ned)
3. P. Manning (Eng)
4. F. Sanchez (Fra)

Safin mept zich langs Gaudio

Marat Safin heeft zich geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in Valencia. De ongeplaatste Rus versloeg Gaston Gaudio op diens favoriete achtergrond.

Safin zette de degelijke cijfers 6-4 en 6-4 op het scorebord en haalde een percentage van 78 op zijn eerste service. Een break op 1-1 deed Gaudio in de eerste set de das om. Safin had nauwelijks moeite de set uit te serveren. In het tweede bedrijf feitelijk hetzelfde scenario; nu bezweek Gaudio op 3-3 onder de druk.

In de halve finale treft Safin de Spanjaard Nicolas Almagro, die Filippo Volandri de baas was: 6-4, 6-1. Ook Gilles Simon schaarde zich onder de laatste vier, door Andreas Seppi (tweemaal 7-6) te kloppen. Simon ontmoet de winnaar van de tweestrijd tussen Guillermo Garcia-López en Fernando Verdasco.

[Column] Hulde aan de KNVB

Iedere week geven onze columnisten Bjoro en Da_Sandman om en om hun kijk op de voetbalwereld.
Deze week is het woord weer aan Da_Sandman die, in het tiende deel van een serie columns, antwoord geeft op de vraag van Bjoro: welke clubs gaan er nacompetitie spelen?

“Sorry, zei hij. Sorry. Wat koop ik daar nu voor, verdomme”. Zo. Gabor Babos is boos. Ziedend. Gebeten hond is de assistent-scheidsrechter, die vroeg in de wedstrijd NEC – Roda JC twee zuivere handsballen van Cristiano over het hoofd zag. De Braziliaan kon daardoor makkelijk de 0-1 binnenschuiven, Roda won uiteindelijk met 0-3. Gabor Babos is boos. Voor NEC is de negende plaats en daarmee deelname aan de play-offs voor Europees voetbal ver buiten bereik. “Als wij keepers een blunder begaan krijgen wij het vel over onze oren. Voor het sorry van de grensrechters koop ik echter helemaal niets”. Gabor Babos is ziedend. Négende.

Het seizoen 2005/2006 krijgt zoals bekend een staartje in de vorm van allerlei play-offs. De scepsis is groot als de Nederlandse voetbalbond het plan wereldkundig maakt. De supporter voelt zich gepiepeld. De play-offs betekenen namelijk extra wedstrijden en extra wedstrijden betekenen simpelweg extra kosten voor de supporter. Deze supporter heeft al vaak zijn beklag gedaan over de vercommercialisering van het voetbal. En dan nu dit. En geef ze eens ongelijk. Ook de sportieve kant van het plan wordt in twijfel getrokken. Een club die na 34 wedstrijden tweede wordt, moet toch op basis van die prestatie in de voorronde van de Champions League gaan spelen? Door het nieuwe systeem heeft de nummer vijf nog kans op deelname aan het miljoenenbal! De supporter schudt zijn hoofd bij het horen van al deze plannen. Schoorvoetend beseft hij dat hij toch wel een kaartje voor de play-off wedstrijden zal gaan kopen als zijn club zich daarvoor zal plaatsen.

Het is vijf minuten over negen als de nieuwste voetbaltempel van Nederland ontploft. Het stadion is uitverkocht, het gesprek gaat al dagen over deze wedstrijd. De plaatselijke FC draait een fantastisch seizoen, deze wedstrijd moet het eerste deel worden van de kroon op het werk. Het is de voorlaatste wedstrijd en de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Vijf minuten over negen kopt Koen van der Laak de bal tegen de touwen. FC Groningen komt op voorsprong tegen FC Utrecht. Het duel is het treffen tussen de twee revelaties van het seizoen. Als Rasmus Lindgren er om tien over negen 2-0 van maakt kan het feest niet meer stuk. Dat het uiteindelijk 2-1 wordt, deert geen Groninger. De Trots van het Noorden stijgt door de overwinning naar plek vijf, deelname aan de play-offs lonkt. Nog één wedstrijd winnen. En wie weet wat er in de play-offs allemaal mogelijk is.

Het seizoen 2005/2006 heeft de Gouden Gids iets nieuws gebracht. Het periodesysteem is aan een grondige verandering onderhevig geweest. Dit seizoen zijn er liefst acht nacompetitieplaatsen te verdienen. In de nacompetitie stromen vervolgens de nummers 16 en 17 uit de eredivisie in. De clubs uit de Gouden Gids divisie zien de kansen op een prijs stijgen. Voor veel verenigingen is een periodetitel op zich een doelstelling. Nu wil elke ploeg wel deelnemen aan de nacompetitie. En wie weet brengt dat promotie met zich mee, met Heracles Almelo als levend bewijs. De Gouden Gids divisie was dit jaar ongemeen spannend. Tot op de laatste speeldagen bleven vele beslissingen uit en was de supporter getuige van het meest enerverende Eerste Divisie jaar.

In blessuretijd beslist Marc Höcher definitief de wedstrijd tussen Heracles Almelo en NAC Breda. De Almeloërs winnen met 4-2 en drukken NAC verder in de problemen. Hoe zeer onverwacht, Heracles Almelo was al definitief zeker van handhaving in de eredivisie. NAC Breda moet zich wellicht op gaan maken voor een vervelend slot van de competitie met bijbehorend toetje als wansmaak. Net als bij de overige nacompetities gaat ook onder in de eredivisie de beslissing pas op de allerlaatste dag vallen. In de eredivisie stond dit seizoen enkel de kampioen en de rechtstreekse degradant vast. Voor de overige plaatsen werd en wordt nog steeds gestreden en gevochten. Niet in de laatste plaats is dit de verdienste, of de schuld, van de partijen zelf. Maar ook niet in de laatste plaats is het de verdienste van de KNVB. De spanning in de eredivisie en Gouden Gids Divisie is in jaren niet meer zo hoog geweest. Wie er ook in de play-offs belanden, het seizoen is wat mij betreft geslaagd. Hulde aan de KNVB. Er zijn legio goede kanten aan de play-offs.

Zo ook een dubbele ontmoeting tussen Feyenoord en Ajax, ben jij wel eens bij zo'n kraker geweest, Bjoro ?

Grootegast laat ontsnapte herten afschieten

De Groningse gemeente Grootegast heeft stichting Faunabeheer Groningen de opdracht gegeven een aantal ontsnapte damherten dood te schieten. De herten ontsnapten in september 2005 uit een dierenweide in Sebaldeburen, die toen werd verbouwd, en lopen nu half verwilderd door Grootegast.

"Het is geen leuk besluit, maar vanuit het oogpunt van openbare orde is dit de enige mogelijkheid", meent burgemeester Kor Dijkstra. "De herten lopen vaak over de openbare weg, soms midden in het dorp bij mensen in de tuin. Als er iemand overlijdt na een aanrijding, is de gemeente toch de eerste instantie die er op wordt aangekeken." De dieren vangen is volgens de burgemeester geen optie. Daarvoor zijn de dieren te zeer verwilderd.

Eigenlijk wilde de gemeente de dieren al in november vorig jaar afschieten. "Maar door het gedoe rondom de mus die in Leeuwarden werd doodgeschoten vlak voor Domino Day is dat toen niet doorgegaan."

Damherten
Damherten

Balkenende gaat door met beleid

Icoon Balkenende Minister-president Jan-Peter Balkenende heeft geen twijfel over de koers van het kabinet. "Het kabinetsbeleid is nodig geweest. Als je daarvan overtuigd bent, ga je er gewoon mee door", zo liet hij weten. Balkenende realiseert dat het kabinet "veel van de bevolking heeft gevraagd", maar volgens hem worden de resultaten van het beleid snel zichtbaar. Het wordt veiliger en de concurrentiepositie van Nederland wordt beter".

Het CDA leek in paniek te verkeren na het verlies in de gemeenteraadsverkiezingen en de slechte resultaten van het CDA bij de peilingen. Balkenende doet deze beweringen af als onzin. Hij stelt zelfs dat de interne CDA-bijeenkomst van afgelopen woensdag "een fantastisch leuke avond" met een "prima sfeer" was.

Einde vete Armstrong en Simeoni

Er lijkt een einde te komen aan de vete tussen Lance Armstrong en Filippo Simeoni. Beide coureurs hadden elkaar aangeklaagd vanwege beschuldigdingen die over en weer gedaan werden.

Oorspronkelijk beschuldigde Simeoni de zevenvoudig tourwinnaar openlijk ervan doping te gebruiken. De reden hiervan was dat Armstrong in contact stond met Michele Ferrari. Deze dokter wordt vaak gelinkt met het verspreiden van doping. Armstrong beschuldigde op zijn beurt voor de rechter de Italiaan Simeoni wegens smaad.

Aan deze strijd lijkt nu een einde zijn te gekomen, aangezien beide coureurs hun aanklacht intrekken. In de Tour de France van 2004 beheerste deze vete zelfs de koers, toen een ontsnapping van Simeoni niet toegelaten werd door The Boss.


Lance Armstrong en Filippo Simeoni met elkaar in discussie

Schreuder zwemt EK-limiet op 200 meter wisselslag

Zwemster Hinkelien Schreuder heeft vrijdag bij de Swim Cup in Amsterdam de limiet gezwommen voor de Europese kampioenschappen op de 200 meter wisselslag. In een nieuw persoonlijk record van 2.17,11 bleef de Schreuder onder de vereiste tijd van 2.17,45.

Eerder had Schreuder ook al de limiettijden op de 50 meter rugslag en de 50 meter vrije slag gehaald in het 50-meterbad. Vorige week won Schreuder nog goud op de 4x100 vrij bij de WK kortebaan in Shanghai.

Brookhuis nieuwe hoofd opleidingen bij NEC

NEC heeft Wilfried Brookhuis aangesteld als nieuwe hoofd opleidingen. De oud-keeper is daarmee de opvolger van Iddo Roscher.

Brookhuis zal zijn nieuwe baan gaan combineren met zijn werk als keeperstrainer bij de Nijmegenaren. "Een promotie? Zo zie ik het wel. Nadat ik voor deze functie ben benaderd, heb ik er goed over nagedacht, er ook met allerlei mensen over gepraat. Uiteindelijk heb ik besloten het te doen. Ik denk dat het een baan is die wel bij mij past," aldus de huidige assistent van hoofdtrainer Ron de Groot.

Malariamedicijn uit bakkersgist gewonnen

Icoon OnderzoekHet beste medicijn tegen malaria, artemisinine, kan ook gemaakt worden in genetisch gemanipuleerde gistcellen. De methode is bedacht door wetenschappers van de universiteit van Berkeley (Californië). Tot nu toe kon het medicijn slechts gewonnen worden uit een Aziatisch plantje, wat al meerdere malen heeft geleid tot schaarste.

De wereldvraag naar artemisinine is de afgelopen jaren explosief gestegen. Was er in 2001 nog slechts vraag naar enkele honderdduizenden doses, momenteel is dat aantal gegroeid tot tientallen miljoenen. Vorig jaar nog ontstond er een tekort aan artemisinine-therapieën. Die problemen zijn op dit moment weleenswaar opgelost, maar in de toekomst kunnen alternatieve productiemethoden nodig zijn.

Bakkersgist
De wetenschappers hebben er met genetische manipulatie voor gezorgd dat de cellen van gewoon bakkersgist artemisininezuur produceren. Deze stof kan zonder veel problemen worden gebruikt als grondstof voor het medicijn. De nieuwe methode heeft twee grote voordelen: het is goedkoper en sneller te maken.

Op dit moment vormt voor veel landen de hoge prijs van het medicijn een obstakel. Artemisinine is ruim tien maal zo duur als de middelen tegen malaria die vroeger werden gebruikt. Sinds de malariaparasiet resistent is geworden voor die middelen, is behandeling met artemisinine echter de enige oplossing.

Productie
Momenteel is het nog niet mogelijk de productiemethode op grote schaal toe te passen. De opwerking naar industriële productie kan echter 'relatief snel' gaan. Dat meent Hans Tramper, hoogleraar bioprocestechnologie aan de Universiteit van Wageningen. "Bakkersgist wordt zoveel gebruikt, dat er veel over bekend is".


Bakkersgist op cellulair niveau

Mohammed mag niet in South Park

De makers van South Park hebben de meest recente aflevering van hun serie gebruikt om hun eigen tv-station aan te vallen, omdat het hen verboden werd om de islamitische profeet Mohammed in een aflevering te tonen.

Comedy Central, dat de serie uitzendt, wilde niet hebben dat de profeet er in te zien zou zijn. Daarop verzonnen de makers een episode waarin de afbeelding van Mohammed gecensureerd werd. In die aflevering was tevens te zien dat Jezus zijn behoefte doet op president George Bush en de Amerikaanse vlag. Dat mocht wel worden uitgezonden.

Een woordvoerder van het tv-station liet weten dat gezien de recente wereldgebeurtenissen, zij toch het juiste besluit hebben genomen.

Eerder hadden de makers van South Park al problemen met Isaac Hayes. Die weigerde nog langer zijn medewerking omdat de Scientology Church op de hak werd genomen. Ook katholieken waren in februari boos over een aflevering waarin een heiligbeeld van Maria het moest ontgelden.


Met Jesus geen problemen.

Dit bericht is deels aangepast om 20:02. In de eerste versie (gebaseerd op een ANP bericht) was er sprake van het schrappen van een aflevering, dat bleek iets anders te liggen. Zie ook CNN.


Met dank aan 1034247 voor de submit.

Schokkende spot moet verkeersdoden remmen

Icoon Shocking De Franse overheid is het aantal verkeersdoden zat. Het verminderen van het aantal verkeersdoden is een speerpunt van de Franse regering, en een nieuwe reclamespot moet de angst bij de Fransen er flink in jagen.

Een uit de bocht gevlogen auto ligt op z'n kop op een provinciale weg. De ouders in het voertuig horen dat alles nog in orde is met Clara, hun kleine dochtertje. Wanneer de ouders zich uit de auto wurmen om hun dochtertje te redden, maakt een andere auto op brute wijze een einde aan de levens van alle inzittenden. Het filmpje eindigt met "Respecteer altijd de snelheidslimiet".

De krant Figaro noemt de spot "huiveringwekkend". De minister van Verkeer Dominique Perben zei bij de presentatie van de spot: "We moeten de realiteit onder ogen zien, anders kunnen we er niets aan veranderen. Volgens hem werken alleen harde beelden. In de zomer volgt er eenzelfde commercial over een tragische afloop op de snelweg, en in de herfst is de bebouwde kom aan de beurt.

Een andere maatregel die de regering heeft ingevoerd is de Franse versie van de Bob. Alleen heet deze in Frankrijk Sam, en staan de letters nergens voor. Ook zijn er veel nieuwe flitspalen ingevoerd en een puntenrijbewijs. Sindsdien zijn er 32 procent minder verkeersdoden.

Klik hier om de reclamespot te bekijken. Het filmpje kan schokkende beelden bevatten.

Nederlands record Driebergen op 50 meter rugslag

Bij de wedstrijden om de Swim Cup in Amsterdam heeft Nick Driebergen vrijdag het Nederlands record op de 50 meter rugslag verbeterd. Driebergen tikte aan in een tijd van 25,94. Het oude record was met een tijd van 26,30 in handen van twee zwemmers, namelijk Bastiaan Tamminga (juli 2002) en Mitja Zastrow (maart 2005).

Met zijn nieuwe Nederlandse record voldeed Driebergen ook aan de limiet voor de Europese kampioenschappen die deze zomer in Boedapest worden gehouden. De vereiste tijd was 26,20.

'Saaie lessen zijn voorbereiding op het leven'

Icoon Onderwijs Kinderen zouden meer saaie lessen moeten krijgen op school ter voorbereiding op het echte leven. Ze moeten er zo aan wennen dat het leven niet altijd even opwindend en interessant is. Dat zeiden een aantal sprekers op de jaarlijkse conferentie van de Britse lerarenvereniging.

Scholieren worden tegenwoordig door televisie, computer en videospellen continu geprikkeld. Het onderwijs zou een goede afwisseling zijn. "Ik heb de energie niet om dag in dag uit mijn lessen aantrekkelijk te maken met liedjes en danspasjes", klaagt wiskundelerares Zoe Fail. "De kinderen worden niet meer genoeg verveeld. Ze worden te veel gestimuleerd. Verveling moedigt de denkvaardigheden en de fantasie aan. Ik herinner me nog dat ik me verveelde vroeger. Maar ik verveel me nu niet omdat ik weet hoe ik ermee moet omgaan."

Volgens Barry Williams, docent aan het Hertford Regional College in Cambridgeshire, zijn zijn lessen niet saai. Degenen die dat geloven 'hebben de nuances en de subtiliteit van mijn lessen niet door'. Williams: "Wanneer iemand zegt: 'Meneer Williams, dat meisje zit door het raam naar een boom te staren', dan zeg ik: 'Merkt u niet dat ik in mijn lessen elementen van zenboeddhisme voor gevorderden heb geïntegreerd?'. In feite lever ik volwassenen af die in staat zullen zijn te (blijven) kijken naar uitzendingen van politieke partijen".

Fastfood 'gezondst' in Denemarken

Icoon GezondheidFastfood liefhebbers kunnen het beste van hun vette hap genieten in Denemarken, dat blijkt uit een Deens onderzoek dat het Britse tijdschrift New England Journal of Medicine gisteren publiceerde. In de Verenigde Staten kun je beter niet gaan snacken, daar is eten namelijk het ongezondst. Een Deense universiteit deed onderzoek naar de schadelijke vetzuren in snacks van de fastfoodketens McDonald's en Kentucky Fried Chicken (KFC).

Ter vergelijking: een Amerikaanse portie patat met kipstukjes bevat 10,1 gram aan vetzuren, bestel je hetzelfde in Denemarken dan bevat je 'maaltijd' slechts 0,33 gram van de ongezonde stof. "Je krijgt dus zeker niet in iedere McDonald's ter wereld hetzelfde voorgeschoteld", aldus een van de onderzoekers.

Fastfoodketens houden zich steeds meer bezig met gezondheid. Zo sponsoren ze sportevenementen en vermelden ze de calorieën bij een product. In tegenstelling tot enkele jaren geleden verkopen restaurants als KFC en McDonald's ook steeds vaker gezond voedsel. De afgelopen jaren is men steeds bewuster geworden van de gevolgen van het eten van veel vette snacks. Zo bevestigde Amerikaans onderzoek vorig jaar wat iedereen eigenlijk al wist: 'fastfood is superongezond'. Fastfood-eters zijn gemiddeld vijf kilo zwaarder dan mensen die nooit of af en toe dit soort voedsel nuttigen.

Grote reddingsactie voor ingesloten poes

Icoon Shocking Een poes, die opgesloten zit tussen twee muren van een 19de-eeuws gebouw, houdt New York al wekenlang in haar greep. Het drama speelt zich af in de wijk Greenwich Village waar een team reddingswerkers al dagen bezig is de poes naar buiten te lokken.

Molly, zoals de poes wordt genoemd, is in dienst van de delicatessenzaak Keswick waar ze muizen vangt. Twee weken geleden schoot ze een nauwe opening tussen twee muren van de winkel in en verdwaalde in een doolhof van balken en leidingen. Ver van de uitgang kan de poes echter niet zijn. Haar gemiauw is vanaf de straat namelijk duidelijk te horen.

Onder toezicht van de stedelijke monumentencommissie zijn meerdere bakstenen uit de 157 jaar oude muur verwijderd in de hoop dat de poes haar weg naar buiten vindt. Er is zelfs al een beroep gedaan op Molly's moederinstinct door twee jonge katjes naar de plek te brengen. Maar ook hierdoor liet de poes zich niet naar buiten lokken. Een val met voer erin en het kattenafrodisiacum kattekruid boden eveneens geen uitkomst.

Een zelfverklaarde kattentherapeute, die de poes met lieve woorden naar buiten wilde lokken, is door de reddingswerkers weer weggestuurd. Volgens hen zou zij de poes alleen maar banger maken. Eigenaar Peter Meyers blijft ondanks alles hoopvol. "We moeten positief blijven, maar ik begin langzamerhand te denken dat Molly dit leuk vindt."

Reddingswerkers in actie
Reddingswerkers proberen Molly te redden

Eis: 2 jaar cel en tbs doodslaan Floor Garst

JustitieVanwege de dodelijke mishandeling van de 20-jarige Floor Garst, op kerstnacht 2005 in Deventer, hoorde de 23-jarige Kevin U. uit Apeldoorn gisteren 2 jaar cel en tbs tegen zich eisen. ''Ik voelde me bedreigd en toen sloeg ik hem'', zei Kevin U. tegen de rechter. Het was niet de eerste keer dat Kevin 'zomaar' iemand neersloeg. Het afgelopen jaar deed hij dat al twee keer eerder. Alleen was het nu wel de eerste keer dat er iemand door overleed.

Floor Garst kwam door de doodklap met zijn achterhoofd tegen het wegdek en bleef stil liggen. Hij reageerde nergens meer op. De boomlange Kevin (2,05 meter) haalde uit toen de een kop kleinere Floor aankwam lopen, om een ruzie te sussen tussen zijn vriendin Roos en Kevin met zijn kornuiten Noel (22) en Freek (19). Roos wilde weten waarom de drie haar uitscholden. Nadat Kevin Floor 'omgehakt' had, ging het trio er lacherig vandoor.

Volgens deskundigen is Kevin licht ontoerekeningsvatbaar, mist hij zelfinzicht, heeft hij antisociale trekken en bezit hij nauwelijks verantwoordelijkheidsgevoel. Van een tbs-behandeling is volgens hen in Kevins geval weinig te verwachten, maar ze is te rechtvaardigen met het oogmerk de samenleving tegen hem te beschermen. Kevin had ten tijde van zijn daad 20 biertjes op. Verder verklaarde hij veel te blowen.

U.'s advocaat vond een geheel voorwaardelijke celstraf van twee jaar met een proeftijd van zeven jaar meer op zijn plaats. Het ging volgens de raadsman om 'domme, ongelooflijke pech' dat de klap zo dramatisch afliep. ''Je kunt toch niet iedereen met losse handjes tot tbs veroordelen?'', zo betoogde de advocaat. De uitspraak is op 27 april.


Floor Garst - 1985 / 2005

Pand van Talpa ontruimd

Icoon BinnenlandsOp het mediapark in Hilversum is vanmiddag een gebouw van de televisiezender Talpa ontruimd geweest. In het gebouw, waar zich de studio's van onder andere 'Café de Sport', 'De wedstrijden' en 'Barend en Van Dorp' bevinden, werd rond 14.20 uur een 'vreemde lucht' geroken. Op last van de politie moesten de ongeveer 120 medewerkers het gebouw verlaten.

De brandweer heeft metingen gedaan in het pand, maar vond geen schadelijke stoffen. Om 15.30 uur mochten alle medewerkers weer naar binnen. Niemand raakte onwel door de lucht, wel moest een vrouw zich laten nakijken in een ambulance. Ook zij bleek later niets te mankeren. Inmiddels is de situatie weer normaal en hebben alle hulpdiensten het Mediapark weer verlaten.

Boateng en Middlesbrough in gesprek

Het is nog onzeker waar de toekomst van George Boateng ligt. De Nederlandse middenvelder heeft een aflopend contract bij Middlesbrough en momenteel onderhandelt de Nederlander met de club over een nieuw contract.

Boateng is bezig aan zijn vierde seizoen bij Boro. Eerder dit seizoen leek hij nog dichtbij een terugkeer naar Feyenoord, maar hij zei toen dat hij weinig zin had in een terugkeer naar Nederland.

De zaakwaarnemer van Boateng, Barry Silkman, bevestigde gisteren dat er onderhandelingen gaande zijn tussen Boateng en Middlesbrough. Zelf verwacht Silkman dat de contractverlenging slechts een kwestie van tijd zal zijn. Hierop deelde Middlesbrough vervolgens mee dat Silkman niet langer meedoet aan de gesprekken. Verder lieten de Engelsen niets los over de kwestie.

'Webcamaffaire studentenhuis professioneel netwerk'

Icoon PolitieDe zaak rond de verborgen webcams in een Amsterdams studentenhuis, blijkt groter dan gedacht. De recherche heeft donderdag in twee andere steden invallen gedaan. Ook op deze plaatsen werden computers met beeldbestanden, dvd's en camera's in beslag genomen.

In december vorig jaar ontdekten vrouwelijke bewoners van een studentenhuis in Amsterdam twee verborgen webcams op hun kamers. De camera's waren verbonden met computers in het naastgelegen pand. Voormalige bewoonsters van het studentenhuis bleken stiekem met de webcams te zijn gefilmd. De politie viel het naastgelegen pand binnen en trof drie computers en een groot aantal bestanden aan. Deze werden in beslag genomen.

Het is nog niet duidelijk wie de camera's en de computers liet draaien. De zolder was via via verhuurd. Bij de politie is het inmiddels duidelijk dat om een professioneel netwerk gaat, aldus een woordvoerder: "Dit beperkt zich dus niet tot het Amsterdamse pand, het is een redelijk professioneel verhaal." In welke steden en wat voor panden donderdag invallen zijn gedaan, wilde hij niet zeggen. De politie wil alleen kwijt dat het niet om studentenhuizen gaat. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

De politie heeft de in Amsterdam in beslag genomen bestanden de afgelopen vier maanden bekeken en meent "het Amsterdamse plaatje" nu "redelijk compleet" te hebben. Wat er met de beelden van de meisjes is gebeurd, wil de politie niet zeggen. Vanwege de nieuwe vondst is het onderzoeksteam uitgebreid van twee naar vijf man.

Met dank aan KonnieKipke voor de submit.

Weer bezoeker Disney World overleden

Voor de tweede keer in een jaar is een bezoeker van Disney World (Florida) gestorven na een ritje in de attractie Mission Space. Het betreft dit keer een 49-jarige vrouw uit Duitsland. In juni 2005 overleed een 4-jarig jongetje na een rit in de simulator. Naar later bleek omdat hij een zeldzame hartaandoening had.

De vrouw werd ziek na de rit in de attractie, waarbij een raketlancering wordt gesimuleerd. Dit werd gisteren door een woordvoerder van het park bevestigd. Vandaag zal lijkschouwing op het lichaam worden verricht om na te gaan of de vrouw leed aan hoge bloeddruk of andere gezondheidsproblemen. Waarschuwingsbordjes bij de attractie geven duidelijk aan dat Mission Space gevaarlijk kan zijn voor mensen die problemen hebben met hun hart, bloedsomloop, rug of nek.

Mission Space opende haar deuren in 2003 en is een van de de populairste attracties. Bijna negen miljoen mensen hebben al een vlucht in de simulator gemaakt. De attractie kostte meer dan tachtig miljoen euro.


Mission Space eist tweede leven


Met dank aan _BassFace_ en babbelbox voor de submit.

Bergkamp zwaait af met 'testimonial'

Dennis Bergkamp krijgt het afscheid dat hij verdient: een ‘testimonial’. Zijn afzwaaiwedstrijd op 22 juli is eveneens het eerste duel in het Emirates Stadion. Op die manier verbindt Bergkamp twee tijdperken.

Volgens Arsenal vindt de erewedstrijd plaats op zaterdag 22 juli. Ajax zal als tegenstander fungeren. ”Het zal een emotionele dag voor me worden”, aldus Bergkamp. ”De wedstrijd wordt niet alleen speciaal omdat het de eerste is die wordt gespeeld in het Emirates Stadium, maar ook omdat het supporters de kans biedt om spelers van nu en uit het verleden tegelijkertijd op het veld te zien.”

Bergkamp heeft sinds zijn komst in 1995 ruim vierhonderd wedstrijden gespeeld voor The Gunners. Hoogtepunten waren de landstitels in 1998, 2002 en 2004. In de Champions League viel vaak voortijdig het doek, maar dit seizoen staat Arsenal in de halve eindstrijd. Bergkamp kijkt met genoegen terug op zijn periode in Londen: ”De afgelopen elf jaar heb ik hier doorgebracht en heb ik het beste voetbal van mijn carrière gespeeld.”

Wind neemt surfer 68 kilometer mee

Icoon Bizar Een 24-jarige Brit wilde slechts even een lekker stukje gaan windsurfen. De tocht werd echter een stuk langer dan de bedoeling was. De wind voerde de man 68 kilometer mee.

De surfer ging het water op voor de kust van Zuid-Wales. De wind voerde de man drie uur lang mee over het drukke Bristolkanaal. "Ik surfte iets verder van de kust af dan normaal. Al snel kreeg ik door dat iets niet helemaal in orde was, toen gebouwen aan de kust nog maar kleine stipjes waren. Vlak daarna passeerde ik een vrachtschip", aldus de man. Uiteindelijk wist hij uitgeput en doorweekt in het Engelse Lynton aan land te komen.

In Lynton werd de man opgevangen door plaatselijke bewoners en kreeg hij een biertje in de kroeg om bij te komen. De man hoefde niet terug te surfen. Zijn vrouw kwam hem uiteindelijk ophalen. Ze moest hiervoor wel 450 kilometer afleggen.

Met dank aan monchou voor de submit.

Julia Roberts

Julia Roberts is op 28 oktober 1967 geboren in Smyrna in de staat Georgia. Haar moeder werkt bij de kerk en haar vader verkoopt stofzuigers. Als Julia vier jaar is scheiden haar ouders. Ze houdt met beiden een goede band en is dan ook zeer verdrietig als haar vader overlijdt wanneer ze negen is.

Als klein meisje wilde Julia graag veearts worden maar uiteindelijk kiest ze voor een opleiding in de journalistiek. Ze kan echter haar draai maar niet vinden en besluit op een gegeven moment in New York bij haar zus Lisa te gaan wonen. Zowel Lisa als Julia's broer Eric zijn op dat moment al actief als acteurs. Het is dan ook Eric die Julia aan haar eerste rol in een film helpt. Zo speelt ze mee in 1986 in de film 'Blood Red'. Helaas flopt de film maar Julia krijgt al snel een nieuwe kans met de 1988 uitgebrachte 'Mystic Pizza' en 'Satisfaction'. De films zijn gericht op een jong publiek dat direct valt voor de charmes van deze schone dame. Met 'Steel Magnolia's' (1989) bewijst ze vervolgens geen eendagsvlieg te zijn. Ze sleept er zelfs een Oscarnominatie mee in de wacht. 'Pretty Woman' (1998) volgt niet lang daarna en Julia's supersterstatus is compleet. Ze kan de deur niet meer uit zonder achtervolgt te worden door de paparazzi.

Julia's privé-leven gaat ondertussen niet echt over rozen. Haar huwelijk met Kiefer Sutherland wordt op het laatste moment afgeblazen en prompt verdwijnt ze uit de Hollywood-scene. Ze is alle aandacht van de pers zo beu dat ze voor twee jaar bijna niet buiten komt en geen rollen meer aanneemt.

In 1993 begeeft Julia zich weer in het land der levenden met de succesfilm 'The Pelican Brief'. Ook heeft ze een nieuwe vriend: country zanger Lyle Lovett. Samen zijn ze te zien in 'The Player' van Robert Altman waarin Julia Roberts zichzelf feitelijk enigszins belachelijk maakt door zichzelf te spelen. Lovett en Roberts trouwen in 1993 en alhoewel het huwelijk niet al te lang standhoudt (tot 1995) zijn ze tot op de dag van vandaag goede vrienden. Julia speelt ondertussen in diverse films maar geen een doet het erg goed in de bioscopen. In 1997 maakt ze een comeback met de romantische komedie 'My Best Friends Wedding'. 'Conspiracy Theory' en 'Stepmom' (1998) zetten deze positieve lijn vervolgens door. In 1999 evenaart ze met 'Notting Hill' (1999) haar grote succesfilm 'Pretty Woman'. In de Britse succesfilm speelt ze wederom een 'beroemde Hollywoodactrice'. Daarna volgt 'Runaway Bride' (1999), waarin ze weer tegenover Richard Gere komt te staan. En net toen Julia Roberts de Queen van de romantische komedie leek te zijn geworden, verraste ze iedereen met haar ijzersterke rol in het drama 'Erin Brockovich' (2000). Ze won hier zeer terecht een golden globe voor.

'Erin Brockovich' werd geregisseerd door Steven Soderbergh en die samenwerking beviel klaarblijkelijk goed aangezien Roberts ook in Soderberghs film 'Ocean's Eleven' (2001) ging spelen. Ze werd daarin omringd door een grote groep talentvolle collega's. Brad Pitt, George Clooney en Matt Damon vullen onder meer de andere rollen in. De film werd een kassucces en in 2004 volgde 'Ocean's Twelve'. Tijdens de opnames werd bekend dat Julia zwanger was en ze beviel in de november 2004 van een tweeling, Phinnaeus en Hazel, een jongen en een meisje.

Maldini plakt er een jaar aan vast

De inmiddels 37-jarige Italiaan Paolo Maldini heeft aangegeven dat hij nog minimaal één seizoen aan zijn lange carrière zal toevoegen.

"Ik ben fysiek in orde, waarschijnlijk zelfs fitter dan aan het begin van het seizoen", aldus Maldini. De Milanese aanvoerder is net terug van een blessure die hem vier maanden op de bank hield.

Maldini begon zijn carrière in het seizoen 1984/85 bij AC Milan en heeft al 581 wedstrijden gespeeld. De Italiaan is net op tijd fit voor de stadsderby van vandaag tegen Internazionale.

Naar verluidt zal de fanatieke aanhang van Inter vandaag niet aanwezig zijn in het San Siro, als protestactie tegen de uitschakeling door Villarreal in de Champions League.

Voorlopige jeugdselecties bekend

Vanmiddag is de voorlopige selectie bekendgemaakt voor het olympisch team én Jong Oranje. Beide jeugdelftallen spelen deze zomer een belangrijk evenement.

De voorlopige lijst telt liefst 61 namen. Het Jong Oranje van bondscoach Foppe de Haan neemt deel aan het EK in Portugal, dat van 23 mei tot en met 4 juni wordt afgewerkt. Nederland kruist de degens met Oekraïne, Denemarken en Italië. Naar verwachting maakt De Haan zijn definitieve keurkorps op 15 mei bekend; een week daarvoor start de voorbereiding.

De olympiërs komen van 15 tot en met 25 mei uit in het fameuze jeugdtoernooi van Toulon. Onder andere Argentinië, Portugal en Frankrijk behoren tot de mogelijke tegenstanders voor de ploeg van bondscoach Wim van Zwam.

Zowel De Haan als Van Zwam kan putten uit de onderstaande spelerslijst:


De voorlopige selectie voor zowel Jong Oranje als het olympisch team:
Ferne Snoyl (Aberdeen FC), Eljero Elia (ADO Den Haag), Kenneth Vermeer, John Heitinga, Urby Emanuelson, Robbert Schilder, Klaas Jan Huntelaar, Ryan Babel, Michael Timisela, Jeffrey Sarpong (allen Ajax), Stijn Schaars, Demy de Zeeuw, Haris Medunjanin, Job Bulters, Kees Luyckx, Jermaine Lens, Willy Overtoom (allen AZ), Daniel de Ridder (Celta de Vigo), Mark Otten, Luigi Bruins (beiden Excelsior), Michel Vorm, Prince Rajcomar (beiden FC Den Bosch), Otman Bakkal, Tim Janssen (beide FC Eindhoven), Gijs Luirink, Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Beau Molenaar (FC Omniworld), Remko Pasveer, Ramon Zomer, Wout Brama, Patrick Gerritsen (allen FC Twente), Dwight Tiendalli, Nassir Maachi, Edson Braafheid, Rick Kruys (allen FC Utrecht), Ron Vlaar, Nicky Hofs, Romeo Castelen, Royston Drenthe, Lorenzo Davids, Jeffrey Altheer (allen Feyenoord), Collins John (Fulham), Joas Siahaija, Steef Nieuwendaal (beiden MVV), Julian Jenner, Evander Sno (beiden NAC Breda), Tim Krul (Newcastle United), Ismail Aissati, Roy Beerens, Ibrahim Afellay (allen PSV), Dustley Mulder, Danny Mathijssen, Gianni Zuiverloon (allen RKC Waalwijk), Jeroen Drost, Henrico Drost (beiden SC Heerenveen), Marvin Emnes (Sparta Rotterdam), Quincy Owusu-Abeyie (Spartak Moskou), Paul Verhaegh (Vitesse), Jens Janse, Kemy Agustien, Frank van der Struijk (allen Willem II).

Nieuwe screenshot Rise of Legends

Big Huge games heeft weer wat nieuws getoond van Rise of Nations: Rise of Legends, helaas maar een enkele screenshot. Uiteraard zal de game een flinke grafische update krijgen ten opzichte van Rise of Nations, en een simpel toegankelijke multiplayer.
De game moet 26 mei in de winkels liggen, maar voor de mensen die daar niet op kunnen wachten is er inmiddels ook al 2 weken een demo beschikbaar. Deze kun je hier downloaden. De demo bevat 2 missies van de Alin campagne. De uiteindelijke game zal 3 speelbare rassen bevatten, de Da Vinci's, de Alin en de Cuotl.

Kamer wil minister voor jeugd

Icoon Politiek Een grote meerderheid van de Tweede Kamer wil dat er in het volgende kabinet een minister voor Jeugdbeleid komt. Momenteel is het jeugdbeleid over vele ministeries versnipperd. Jeugdcriminaliteit valt onder het ministerie van Justitie, jeugdwerkloosheid onder Sociale Zaken, schooluitval onder Onderwijs en jeugdzorg onder Volksgezondheid. Veel partijen willen een aparte minister om het jeugdbeleid effectiever aan te pakken.

Staatssecretaris Mark Rutte van Onderwijs pleitte enkele maanden geleden al voor een apart ministerie. VVD-Kamerlid Balemans zegt hierover: "Tussen de departementen staan nu schotten, en allemaal zitten ze op hun eigen eilandje. Een minister voor Jeugdbeleid kan integraal beleid maken, en al die verschillende aspecten bij elkaar brengen. Zo voorkomen we dat zaken dubbelop worden gedaan, of juist langs elkaar heenlopen".

Staatssecretaris Ross van Volksgezondheid coördineert in het huidige kabinet het jeugdbeleid. D66 vindt dat het een minister moet worden, en niet alleen een staatssecretaris, zodat er iemand komt die de volledige verantwoordelijkheid heeft over het jeugdbeleid. Het CDA wil een minister voor Gezins- en Familiebeleid, die zich ook met andere onderwerpen bezig houdt, zoals kinderopvang.

'Brazilië nog niet zeker van WK-organisatie'

Volgens FIFA-president Sepp Blatter is Brazilië nog lang niet zeker van de organisatie van het WK 2014. Voorlopig is de vijfvoudig wereldkampioen de enige kandidaat.

Afgelopen week schaarden alle Zuid-Amerikaanse landen zich achter de kandidatuur van Brazilië. Volgens het in 2003 ingevoerde rotatiesysteem is Zuid-Amerika in 2014 aan de beurt om de mondiale te huisvesten, dus de race lijkt al gelopen. Sepp Blatter heeft echter zijn bedenkingen: ”Net als ieder ander gastland zal Brazilië aan de eisen moeten voldoen. Op dit moment is er geen enkel stadion dat aan die eisen voldoet. Brazilië heeft nog een lange weg te gaan om het WK te mogen organiseren.”

Blatter vindt het vreemd dat er voorlopig geen concurrenten van Brazilië zijn opgestaan: ”Ons is bekend dat de Zuid-Amerikaanse voetbalbonden Brazilië als enige kandidaat naar voren willen schuiven, maar het feit blijft dat aan de FIFA-eisen moet worden voldaan en die liggen op een hoog niveau. Waarom zouden Argentinië en Chili zich bijvoorbeeld niet gezamenlijk kandidaat kunnen stellen?”

'Mabel legde vrienden zwijgen op'

Icoon Koningshuis De vriendenkring van Mabel Wisse Smit werd geacht te zwijgen over haar verleden toen ze wilde trouwen met prins Johan Friso. Dit zegt de journaliste Daniele Hooghiemstra, één van de beste vriendinnen van Mabel. Ze kent Mabel al sinds haar jeugd.

Johan Friso kende Mabel's verleden. Hooghiemstra vond dat het paar daar niet over mocht zwijgen. "Ik was een van de velen uit Mabel's omgeving die wisten dat het geen oppervlakkig zeilcontact was met Bruinsma. Het was een opvallend hechte kameraadschap", zo zegt ze. Van Mabel werd een staat van vlekkeloosheid verwacht. Al haar kennissen moesten de verhouding ontkennen. De hele omgeving rond Mabel moest meewerken met dit verhaal. "Kritiek is lastig als de troon op het spel staat. Er ontstaat een sfeer van: wie niet vóór is, is tegen".

In de week voor de onthullende uitzending van Peter R. De Vries, was het paar in moeilijkheden geraakt. Hooghiemstra had een absurde conversatie met het paar. 'Op een gegeven moment zei ik tegen Friso: "Wat denk je dat mijn moeder hier van vindt?" Waarop Friso verbouwereerd reageerde: "Jóuw moeder?" Enkele dagen later besloot het paar geen parlementaire toestemming te vragen voor het huwelijk. Hiermee verloren ze hun rechten op de troon.

Ice Age - The Meltdown (Vrijdagmiddagspel 3)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het derde (en laatste) spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. De spelverzameling heet "Ice Age - The Meltdown" en er zijn hier in totaal 4 verschillende spellen te spelen. Je kunt beginnen met 'Scrat Jump', dan kun je verder gaan met 'Rising Water' dan de weg vervolgen met 'Acorns' en dan kun je eindigen met "Ptero Glide".. De highscores die jullie halen bij de spellen kunnen vanzelfsprekend in de reacties.

Marvel: Ultimate Alliance aangekondigd

Activision werkt momenteel aan een nieuwe game die zich zal afspelen in het Marvel universum. Dit schrijft het Amerikaanse tijdschrift Game Informer. Marvel: Ultimate Alliance, zoals de game zal gaan heten, zal uitkomen voor Xbox 360, Xbox, PlayStation 3, PlayStation 2 en PlayStation Portable. Een Revolution versie is nog niet aangekondigd.

Marvel: Ultimate Alliance zal zich, hoewel de titel misschien anders doet vermoeden, niet in het Ultimate universum afspelen van Marvel. Het idee voor het spel komt van C.B. Cebulski en zal het volledige Marvel Universum omvatten. Er zullen meer dan 20 speelbare characters aanwezig zijn waaronder Spider-Man, Wolverine, Captain America, Thor, Dr. Strange, Ghost Rider, Silver Surfer en Elektra.

Een releasedate voor de game is nog niet bekend.

Uilenberg: Geen consequenties voor Luinge

De vrijspraak van Danny Blind heeft geen verdere consequenties voor scheidrechter Roelof Luinge. Dat zegt scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg.

"Alle betrokkenen moeten hier professioneel mee kunnen omgaan", aldus Uilenberg. Luinge beweerde dat Blind hem in de rust van de competitiewedstrijd van Ajax tegen Roda JC had uitgemaakt voor hufter, maar dat werd niet bewezen.

Uilenberg vindt dat het niet nodig is om Luinge te confronteren met zijn rammelende rapport. "Op een wedstrijd volgt standaard een nabespreking, maar zo'n strafzaak is geen item voor ons. Er is elk weekeinde wel iets aan de hand. Bovendien gebeurt het vaker in een seizoen dat mensen uiteindelijk niet worden gestraft."

Het verloop van de opmerkelijk zaak had ook een positieve kant. Volgens Uilenberg is dat de verklaring die assistent-scheidsrechter Bas van Dongen gaf, die ondersteunde de woorden van Blind. "Wij willen graag dat iedereen voor zijn eigen mening staat. Veel mensen beweren dat scheidsrechters elkaar toch altijd dekken. Hieruit blijkt het tegendeel. Van Dongen heeft gewoon zo objectief mogelijk gehandeld en dat juich ik toe."

Phil Harrison over regio vrije games

Het Engelse tijdschrift Edge, heeft met Phil Harrison, president van Sony Worldwide Studio's gesproken over regio-vrije spellen voor de PlayStation 3.

Hieruit kwam naar voren dan Sony als doel heeft dat alle games volledig regio vrij gaan worden. PAL, NTSC en HD moeten allemaal op 1 blu-ray disc komen te staan. Dit zou het mogelijk maken om wereldwijde gelijktijdige releases van games te realiseren.

Harrison verwacht dat de meeste uitgevers de voordelen zullen zien van zo'n regio vrij systeem en alle content op 1 disc zullen zetten. Het werkt prima op de PSP, dus Harrison denkt dat het ook goed zal werken voor de PlayStation 3.

'Seculier systeem Turkije wordt bedreigd'

BuitenlandsDe Turkse president Ahmet Necdet Sezer vreest dat de seculiere staat in Turkije vernietigd gaat worden door moslimfundamentalisten. In een toespraak tot legerofficieren waarschuwde Sezer deze week voor de groeiende dreiging van het islamitisch fundamentalisme.

President Sezer is een fervent voorvechter van het seculiere systeem dat door de Turkse vader des vaderlands, Atatürk, ooit werd ingevoerd. De laatste tientallen jaren stond het Turkse leger steeds paraat als er aan dat systeem gemorreld werd. In zijn toespraak zei Sezer onder meer: ''Religieus fundamentalisme heeft alarmerende proporties aangenomen. Religieuze reactionairen proberen de politiek, het onderwijs en de staat te infiltreren. Ze proberen systematisch om de waarden van de republiek te ondermijnen, boven alles nationalisme en secularisme, die door het grootste deel van onze maatschappij worden omarmd. Turkijes enige waarborg tegen deze dreiging is de seculiere orde.''

Sezer noemde in zijn toespraak niet de heersende AK-partij van premier Recep Tayyip Erdogan. Toch heeft de president al meerdere malen voorstellen van die partij met een veto ter zijde geschoven. Zo weigerde hij onlangs nog de kandidaat van de regering voor het gouverneurschap van de Centrale Bank te benoemen, omdat hij deze te 'islamitisch' vond. Ook is hij voorstander van het hoofddoekverbod, dat Erdogan juist wil afschaffen. In Turkije klinken nu geluiden dat Erdogan in 2007 de volgende president wil worden, zodat het afgelopen is met de veto's van religieus geïnspireerde maatregelen.

De AK-partij ontkent overigens tegen het seculiere systeem te zijn. Ze noemt zichzelf conservatief en zegt geen religieuze oogmerken te hebben. Toch heeft de partij wel degelijk haar wortels in het moslimfundamentalisme liggen.

Ook tweede bod van Roda op Vandamme te weinig

De Belgische voetbalclub Roeselare heeft ook een tweede bod van Roda JC voor Jamaïque Vandamme van tafel geveegd.

Roda JC boodt een kwart miljoen euro voor de middenvelder, maar de Belgen vinden dat bod nog steeds te weinig. Eerder deed Roda al een bod van 200.000 euro.

Na de eerste aanbieding liet Roeselare weten dat het een half miljoen euro voor de 20-jarige Belg wil hebben. Met de verhoging van 50.000 euro neemt de club dan ook geen genoegen. "Roda weet wat we willen hebben en daar zitten ze ver vanaf", aldus de technisch directeur van de Belgische club, Luc Devroe.

Doorbraak in gevecht tegen broeikaseffect

Icoon WetenschapIn de modder van het Twentekanaal zijn unieke bacteriën gevonden. De bacteriën zijn in staat om het broeikasgas methaan af te breken. Er is wereldwijd al vijftig jaar naar deze bacteriën gezocht.

Vorig jaar vond een microbioloog van de Radboud Universiteit in Nijmegen de microben al. Na een jaar onderzoeken is gebleken dat de bacteriën door middel van het opnemen van nitraat het methaan af kunnen breken, zonder zuurstof te gebruiken. Dit werd vooralsnog onmogelijk gehouden. Het verbranden van methaan, beter bekend als aardgas wordt gezien als een van de oorzaken van het broeikaseffect.

Waarschijnlijk leven de microben in een heleboel rivieren en kanalen. Ze zouden in de toekomst in kunnen worden gezet bij waterzuivering.

Met dank aan damage74 voor de submit.

Sushi Sudoku (Vrijdagmiddagspel 2)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het tweede spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Sushi Sudoku" en iedereen weet wel hoe sudoku werkt. Maar wat deze sudoku's speciaal maakt is het gedeelte waar je met Japanse karakters of met Japans eten moet puzzelen. Veel succes, en de tijden om de sudoku's op te lossen kunnen in de reacties.

Pleidooi voor verbod op wasdroger

PolitiekAls het aan de PvdA en GroenLinks ligt, worden energieslurpers zoals de wasdroger, airco en plasmascherm uit de huishoudens verbannen. Dat kan namelijk voorkomen dat er meer kerncentrales nodig zijn om in de energiebehoefte te voorzien. Ook zouden er alleen nog maar energiezuinige auto's op de weg moeten worden toegelaten.

Deze punten droegen de Tweede Kamerleden Diederik Samsom (PvdA) en Kees Vendrik (GroenLinks) aan in aanwezigheid van medewerkers van het Natuur- en Milieu Planbureau (NMP) en het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN). De organisaties hebben onlangs een rapport gemaakt over de technische mogelijkheden voor de vermindering van het energieverbruik en de uitstoot van luchtverontreinigende stoffen.

Volgens Samsom en Vendrik hebben de onderzoekers echter maar rare rekenmodellen gebruikt. Zo waren de komst van kernenergiecentrales wél en het verplicht stellen van 'groene' auto's niet in de modellen opgenomen. Volgens ECN en NMP is de industrie veruit de grootste vervuiler en speelt verkeer slechts een kleine rol. De linkse oppositie ziet echter graag dat meer modellen worden doorgerekend, met verregaande maatregelen voor het verkeer.

Een woordvoerder van het NMP liet weten de verregaande maatregelen die Vendriks en Samsom opnoemden om energieverbruik tegen te gaan, nog niet uitgevoerd zien worden.

Met dank aan FdBeer voor de submit.

Jackson voorkomt faillisement door verkoop muziekrechten

Icoon ShowbizzMichael Jackson staat op het punt een deal te sluiten met Sony, die moet voorkomen dat hij failliet gaat. Eerder al schreven Amerikaanse kranten op basis van anonieme bronnen dat Jackson vijftig procent van zijn deel in een muziekcatalogus verkoopt, die ook de rechten van 200 nummers van de Beatles bevat.

De 47-jarige popster kocht in 1985 de hele muziekcatalogus voor 47,5 miljoen dollar (39 miljoen euro). In 1995 verkocht hij vijftig procent aan Sony. Nu zal hij dus de helft van zijn resterende deel van de muziekcatalogus ook aan Sony verkopen. De totale waarde van de catalogus wordt geschat op 1 miljard dollar (826 miljoen euro).

Vorig jaar werd Jackson vrijgesproken van seksueel misbruik van jongens. Tijdens deze megaprocessen verklaarden financiële specialisten dat de popster op de rand van een faillissement stond. Na de vrijspraak verhuisde de popster naar de Golfstaat Bahrein.

Vorige maand dreigde de staat Californië de popster nog aan te klagen, wanneer hij de achterstallige salarissen van de werknemers en verzekeringspremies niet zou gaan betalen. Hij wist dit te voorkomen door alsnog te betalen. Zijn landgoed Neverland is ondertussen niet meer in gebruik, en hij heeft de meeste van zijn werknemers in Californië ontslagen

Neverland
Neverland staat nog niet in de etalage

Met dank aan paddy voor de submit.

Krohn-Dehli moet onder het mes

Michael Krohn-Dehli zal geen passend afscheid krijgen bij RKC Waalwijk. Afgelopen zaterdag liep de middenvelder in de comptetitiewedstrijd tegen Heracles een knieblessure op en moet hiervoor onder het mes. Hierdoor zal de Deen het jeugd-EK, dat komende zomer plaatsvindt in Portugal, moeten missen.

Uit onderzoek is gebleken dat het gewricht van Krohn-Dehli geopereerd moet worden. In overleg met Ajax, waar hij volgend seizoen speelt, is besloten dat deze operatie zo snel mogelijk zal gebeuren. "Ik zal vermoedelijk op tijd fit zijn voor de start van volgend seizoen, maar het is niet reëel om te verwachten dat ik met Denemarken mee kan doen aan het jeugd-EK", aldus de Deen.

Wekelijkse hardware verkopen Japan

De wekelijkse hardware verkopen van Japan zijn weer binnen. Niks nieuws, DS verkoopt zoals gewoonlijk fantastisch, met daarachter PS2 en PSP.

ConsoleAantal deze weekAantal vorige weekTotaal 2006
NDS Lite154.731149.371686.768
Nintendo DS49.82559.903730.569
PSP30.56536.943583.059
PlayStation 228.89633.301476.667
GBA SP5.2116.73294.442
GB Micro3.1032.99258.401
Xbox 3601.9403.25835.363
GameCube1.2241.49242.568
GBA1101512.348
Xbox46681.297

Dragondash (Vrijdagmiddagspel 1)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het eerste spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Dragondash" en hierin moet je een draak zover mogelijk door een tunnel laten vliegen. Hoe verder je komt hoe meer punten je krijgt. Je hebt 60 seconden de tijd, met de spatiebalk blijf je in de lucht en als je een balletje aanraakt krijg je meer snelheid, behalve de grijze balletjes. En ook zorgt de rond natuurlijk ervoor dat je snelheid verliest. Hoe ver komen jullie? We zien het graag in de reacties.

NBA: Standen per 14 april

Het reguliere seizoen zit er bijna op. Nog een weekje competitie en dan beginnen ze in de NBA aan de playoffs. De zestien beste teams die gaan strijden om een plek in de Finals, waar de spelers zullen spelen om de felbegeerde kampioensring.

De Detroit Pistons, verliezend finalist van vorig jaar, zullen tot en met de finale het thuisvoordeel hebben, dit omdat ze in het reguliere seizoen het beste record hebben. In het oosten is er nog volop strijd voor de achtste en laatste plek. Philadelphia en Chicago, die beiden evenveel winst- en verliespartijen hebben, lijken de voornaamste kanshebbers. Al is Orlando nog niet helemaal uitgespeeld, mede dankzij zeven overwinningen op rij.

In het westen zijn Utah en New Orleans nog niet helemaal uitgeschakeld, maar het lijkt lastig te worden om Sacramento nog bij te halen. Sacramento zal waarschijnlijk met de Los Angeles Lakers uitmaken wie er zevende wordt. Met de zevende plek zullen ze titelverdediger San Antonio ontlopen in de eerste ronde, dat hoogstwaarschijnlijk eerste in het westen wordt.

Standen:

EASTERN CONFERENCE
Atlantic DivisionWLPCT.L10
New Jersey Nets347310.6037-3
Philadelphia 76'ers37410.4745-5
Boston Celtics32460.4104-6
Toronto Raptors26530.3290-10
New York Knicks22560.2823-7
Central DivisionWLPCT.L10
Detroit Pistons163150.8088-2
Cleveland Caveliers448310.6088-2
Indiana Pacers638400.4873-7
Milwaukee Bucks738400.4874-6
Chicago Bulls837410.4748-2
Southeast DivisionWLPCT.L10
Miami Heat251270.6546-4
Washington Wizards539390.5004-6
Orlando Magic35440.4439-1
Atlanta Hawks24540.3083-7
Charlotte Bobcats22560.2823-7
WESTERN CONFERENCE
Northwest DivisionWLPCT.L10
Denver Nuggets344350.5575-5
Utah Jazz39390.5007-3
Seattle Supersonics33450.4236-4
Minnesota Timbervolves33460.4185-5
Portland Trailblazers21570.2691-9
Pacific DivisionWLPCT.L10
Phoenix Suns252260.6675-5
L.A. Clippers645330.5775-5
L.A. Lakers742370.5327-3
Sacramento Kings841380.5196-4
Golden State Warriors31470.3971-9
Southwest DivisionWLPCT.L10
San Antonio Spurs160190.7596-4
Dallas Mavericks459210.7475-5
Memphis Grizzlies546330.5826-4
NO/Oklahoma City Hornets38400.4876-4
Houston Rockets33460.4183-7

Axwijk verruilt RKC voor AGOVV

Lion Axwijk (22) speelt de komende twee seizoenen voor AGOVV Apeldoorn. De verdediger mocht transfervrij vertrekken bij RKC Waalwijk.

Axwijks gedwongen afscheid bij RKC was nauwelijks verrassend. De verdediger speelde slechts vier duels voor de middenmoter, en werd in de winterstop dan ook verhuurd aan BV Veendam.

AGOVV, dat via de play-offs nog kans maakt op de Eredivisie, handelt zeer slagvaardig op de transfermarkt. In een eerder stadium verzekerde de club zich al van de diensten van Jan Michels, Timothy Cathalina en Dick Kooijman.

Publiek ziet reclamevrije omroep niet zitten

Icoon TelevisieNederlanders denken heel anders over reclame bij de publieke omroep dan de politiek. Dat blijkt vandaag uit een onderzoek dat TNS NIPO uitvoerde in opdracht van de Ster. 61 procent wil niet meebetalen aan een reclamevrije publieke omroep. In de Tweede Kamer is juist een meerderheid voor deze plannen. Ruim 60 procent van de Nederlanders vindt dat reclame op de publieke omroep al een hele tijd geaccepteerd is en dat de discussie hierover nutteloos is.

Volgens de directeur van de Ster, Arian Buurman, geeft het onderzoek nogmaals goed aan hoe reclame onderdeel is geworden van ons dagelijks leven. "Reclame heeft naast een wervende ook een informatieve functie voor het publiek. Zelfs bij een compensatie uit de algemene middelen zal dit, door de enorme marktverstoring, niet voldoende zijn om een brede en vitale publieke omroep te behouden", aldus Buurman.

Staatssecretaris Van der Laan van Media laat TNO onderzoek doen naar andere vormen van reclame: "De reclameblokken hebben hun langste tijd gehad. Nieuwe manieren zouden het zogeheten product placement en sponsoring zijn. Producenten sponsoren dan programma's of hun artikelen duiken op in televisieprogramma's."

Bondscoach Pinas stapt op

Glenn Pinas is niet langer bondscoach van het Nederlandse basketbalteam. Directe aanleiding was een dispuut met de basketbalbond.

Pinas’ aanblijven was al in nevelen gehuld sinds het missen van het EK, waardoor de A-status van NOC*NSF niet werd behouden. Na deze tegenvaller volgde er een evaluatie met de bondsdirecteur en de topsportcoördinator. Pinas mocht aanblijven, maar hield de eer aan zichzelf. De Groninger wilde een talententeam laten meespelen in de Eredivisie, om niet steeds afhankelijk te zijn van Nederlandse spelers in het buitenland. De bond zag hier echter niets in, waarop Pinas de handdoek in de ring wierp.

Babos nog steeds woest

Na het 0-3 verlies van NEC tegen Roda JC reageerden de Nijmegenaren woedend. De spelers zijn vooral kwaad over de 0-1 van Cristiano: hij maakte hands bij die goal.

Goalie Gábor Babos probeerde de bal naar de helft van Roda te spelen maar raakte de inlopende Braziliaan op zijn armen. Dick Jol en zijn assistent grepen niet in, waarna NEC met 0-1 achter kwam.

Sorry, zei hij. Sorry. Wat koop ik daar nou voor, verdomme”, citeerde De Gelderlander de Hongaar. “Ik zeg nooit iets kwaads over de scheidsrechters. Ik wil het altijd alleen maar over voetbal hebben. Als wij keepers een blunder begaan krijgen we het vel over de oren getrokken. Voor het sorry van de grensrechter koop ik echter helemaal niks”.

Ook Ron Groot, coach van de Gelderlanders, was boos over het falen van het arbitrale trio. “Dat Jol het niet ziet, kan ik nog begrijpen. Maar die assistent-scheidsrechter, zoals dat tegenwoordig heet, kan dit onmogelijk zijn ontgaan. Cristiano had die bal zo'n beetje klemvast”.

Door de nederlaag is NEC gedaald van de achste naar de tiende plek, waardoor de play-offs gemist kunnen worden omdat alleen de nummer zes tot en met negen spelen voor Europees voetbal.

HBO opleiding game architecture & design van start

Icoon GamesVandaag heeft staatssecretaris van Onderwijs Mark Rutte besloten dat de 4-jarige HBO opleiding 'International Game Architecture & Design' van de NHTV in Breda definitief van start kan.

Voor de opleiding zijn 120 plaatsen beschikbaar. De opleiding bestaat uit twee specialisaties: Eén voor 'programming', en één voor 'visual art'. Beide specialisaties werken intensief samen tijdens de opleiding.

In het gezamenlijk programma van de opleiding krijgen de studenten les in conceptontwikkeling, gamedesign en projectmanagement. Studenten werken vanaf het begin van hun studie in het 'Game lab', de ontwikkelstudio van de opleiding, in multidisciplinaire groepen samen aan de ontwikkeling van games.

Je hebt nog een maand de tijd om je in te schrijven voor de studie, via www.nhtv-gameassessment.nl.

De opleiding is een initiatief van Playlogic, de gemeente Breda en de NHTV internationale hogeschool.


Met dank aan Preacher voor de submit en voor het herschrijven van het bericht.

Adidas presenteert nieuw Ajax-uittenue

Adidas heeft gisteren de nieuwe kleuren van het Ajax uitshirt voor 2006-2007 getoond. De kleuren zijn gebaseerd op de Amsterdamse vlag, met laag op de rug de drie witte kruizen.

Opvallend is dat de rode baan en de witte bies doorlopen van het shirt naar de broek. Aanstaande zondag zal Ajax spelen in het nieuwe tenue als het in Waalwijk RKC treft.


Hedwiges Maduro toont het shirt

Mouris naar finale achtervolging

Jens Mouris heeft op het WK baanwielrennen in Bordeaux de finale bereikt op de achtervolging. Onze 26-jarige landgenoot zette knap de tweede tijd neer in de voorronde.

Alleen de Duitser Robert Bartko was Mouris te snel af: 4.23,115 om 4.24,045. Vanavond treffen de twee protagonisten elkaar in de finale. Tegenvallend was het optreden van Levi Heimans, die pas als vijftiende eindigde. Afgelopen jaar veroverde Heimans nog brons op het WK in Los Angeles.

Theo Bos en Teun Mulder verging het beter. Beide Nederlanders plaatsten zich voor de volgende ronde op het onderdeel keirin. Zowel Mulder als Bos deed dat in stijl door hun heat te winnen. Yvonne Hijgenaar werd uitgeschakeld op de sprint. De Chinese Lei Zhang bleek te sterk. In zekere zin was dat verrassend, omdat Hijgenaar in de voorrondes nog veel sneller was dan Zhang.

De Toren van Oneindige Hoogte: Slot

Thon zag Asgrad grijnzend op hem neerkijken.
'Je gaat eraan', zei Asgrad. Hij hief zijn zwaard boven zijn hoofd en liet het met een zwaai naar beneden komen. Thon hield zijn armen omhoog om de klap op te vangen. Voor het zwaard hem raakte, stopte het spel. Thon staarde langs zijn armen naar de bevroren Asgrad die met een verbeten gezicht van krachtsinspanning, maar met nietsziende ogen doodstil stond. Geen geluid was er te horen. De omgeving vervaagde en een groot scherm verscheen voor Thon in de lucht. Met gefronste wenkbrauwen wierp hij een blik op het scherm, waarop de statistieken van Issaphaus te zien waren en opeens besefte hij wat er stond te gebeuren. Hij had eigenlijk verwacht dat dit gedeelte van het spel niet meer zou werken, dat Unteto het op de een of andere manier had uitgeschakeld, maar niets was minder waar. Over het statistiekenscherm verschenen achtereenvolgens een aantal kleinere schermen met de teksten:
'Winst gevecht – Pyroquake – 307 doden.'
'Health Points – 23980.'
'Magic Points – 11320.'
'Experience Points – 13111.'
De schermen verdwenen en in het statistiekenscherm liepen de punten achter de kopjes HP, MP en EP op en met die punten liep ook zijn persoonlijke level op. Thon zag hem stoppen op level 99. Het hoogst haalbare in het spel. Er verscheen nog een laatste scherm:
'Energie levels worden aangevuld.'
Thon's spieren verkrampten en zijn adem stokte in zijn keel terwijl de kracht terugstroomde in zijn lichaam. Terugstroomde, maar niet tot het niveau dat Thon normaal gewend was. Nee, veel verder. Thon voelde zijn spieren opzwellen, zodat het leer van zijn pak strak om zijn armen en benen kwam te zitten. Magische kracht werd tot zulke hoogten opgedreven dat blauwe energie uit zijn vingers op de grond lekte, waar het even als een plasje lichtgevend blauw water bleef liggen en daarna in het niets verdween. Thon sloot zijn ogen en kreunde onder het genot van de krachten die hem volledig overspoelden. Dit was waar hij al die jaren voor had gespeeld! Dit was wat hij had willen bereiken! Hij was de eerste die het allerhoogst haalbare in het spel haalde.

De schermen verdwenen en zijn omgeving werd weer scherp. Het zwaard van Asgrad suisde op hem af. Thon ving het blad op met zijn blote hand. Nu was het zijn moment om te glimlachen. Thon hield het zwaard vast en stond op. De verbazing viel van het gezicht van Asgrad af te lezen. Hij probeerde het zwaard uit de hand van Thon te trekken, maar het lukte niet. Thon kneep en het blad verboog tussen zijn vingers.
'Wat...?' stamelde Asgrad, 'hoe is dit mogelijk? Ik had je verslagen!'
Thon zei niets. Asgrad liet zijn verbogen zwaard uit zijn handen vallen, balde zijn vuisten en haalde uit. Het was of Thon's zintuigen ook scherper waren geworden. Asgrad leek in slow motion te bewegen. Thon ontweek zijn vuisten makkelijk, greep hem bij zijn vest en trok hem naar zich toe, zodat zijn gezicht vlak bij het zijne was.
'Nu is het jouw beurt', fluisterde hij tussen zijn tanden door, terwijl hij zijn vuist balde en zijn arm terugtrok.

De stoot wierp Asgrad een aantal meter door de lucht en hij kwam hard op zijn rug terecht. Binnen een seconde was Thon bij hem en hij tilde hem met gemak van de grond en boven zijn hoofd. Met al zijn kracht wierp hij Asgrad door de ruimte. Asgrad maakte een korte vlucht, stuiterde tegen de wand en landde met een klap op de grond. Weer was Thon binnen een tel bij hem, greep hem met twee handen bij het leer van zijn vest en tilde hem omhoog, tot zijn voeten boven de grond bungelden. Asgrad keek Thon angstig aan. Een dun stroompje bloed liep uit zijn mondhoek en over zijn kin.
'Zeg maar dag', zei Thon en hij begon om zijn as te draaien.
Asgrad zwaaide rond en rond, sneller en sneller, tot Thon hem bijna niet meer kon houden. Hij wachtte tot het juiste moment en liet hem los. Het lichaam van Asgrad raakte de houten deur van de ruimte met zo'n geweld dat de deur versplinterde en houten stukken alle kanten op vlogen. Asgrad landde bewusteloos op de rand van het 137 etages diepe gat. Thon stapte naar buiten, liep op het bewusteloze lichaam van Asgrad af en duwde hem met zijn voet over de rand. Het lichaam viel, maar werd een paar tellen later door de luchtstroom omhoog geworpen naar de top van de toren. Thon was het doden zat. Asgrad verdween nu in het spel en zou straks net als alle anderen gewoon wakker worden in de echte wereld. Hij draaide zich om en liep weer naar binnen.

Eindelijk had hij tijd de ruimte eens wat beter te bekijken. Voor een kamer waar alle serververbindingen van het hele spel samen kwamen, was de ruimte verrassend leeg. Alleen uit de muur tegenover de deur stak een halve bol uit het steen met aan de bovenkant een uitsparing in de vorm van een hand. Thon liep ernaar toe en bekeek de bol. Het principe leek hem simpel genoeg. Hij bracht zijn hand naar de bol.
'Thon! Niet doen!'
Thon draaide zich om bij het horen van de bekende stem. Suzy stond achter hem, en achter haar Unteto. Ze keek hem smekend aan en haar schoonheid en de herinnering van zijn avond met haar deden zijn hart meteen weer sneller kloppen.
'Doe het alsjeblieft niet', zei ze.
Unteto deed een stap dichterbij.
'Wil je echt alles wat je hier hebt opgeven?' zei hij, 'waarvoor? Voor een zootje onbekenden die je alleen in de spelwereld zien staan, maar die je in de echte wereld straal voorbij zouden lopen? In dit spel ben je een God. Er is niemand die maar in de buurt komt van jouw kracht en ervaring en met mijn bevoegdheden als beheerder kan ik de dingen in het spel die je niet bevallen makkelijk aanpassen.'
'Je weet dat ik je wil Thon', zei Suzy, 'jij wilt mij toch ook? Je zou me toch niet verlaten nu we eindelijk samen kunnen zijn?'
'Je hoort het', zei Unteto, 'wat heeft de echte wereld je in vredesnaam meer te bieden dan dit? Wees eerlijk. Denk je dat je daar ooit een meisje als Suzy zou kunnen krijgen?'
'Je hebt gelijk Unteto', zei Thon. Hij sloeg zijn arm om Suzy, trok haar naar zich toe en drukte zijn lippen op de hare. Ze kuste hem hartstochtelijk terug. Na een tiental seconden stopte Thon en hij glimlachte naar haar. Hij kreeg een stralende glimlach van Suzy.
'Dank je wel', zei hij tegen haar, 'maar weet je wat het is?'
Vanuit zijn ooghoeken zag hij de triomfantelijke blik van Unteto's gezicht zakken.
'Het is allemaal maar een spelletje.'
Thon draaide zich vliegensvlug om en duwde zijn hand in de uitsparing op de bol.

Het effect was anders dan Thon had verwacht. Geen waarschuwingsschermen met een laatste ja/nee keuze. Geen loeiende sirenes of alarmlichten. Geen smeltende of wegvliegende pixels totdat de spelwereld totaal verdwenen was. Het ene moment was hij in het spel, het volgende opende hij zijn ogen in de capsule die in zijn kamer stond. Hij stapte uit de capsule en keek op de klok. Bijna een hele dag in echte tijd was hij in het spel geweest. Zijn maag gromde van de honger. Thon zette eerst het grote scherm aan dat aan een wand van de kamer hing en liep daarna door naar de keuken. Op het scherm berichtte een nieuwslezer dat er ontwikkelingen waren in het situatie rond het spel, maar dat de autoriteiten niet loslieten wat voor ontwikkelingen. Thon had wel een flauw vermoeden. Hij graaide een zak chips uit de kast, pakte een glas frisdrank en plofte op de bank voor het scherm. Hij zapte rond, maar op ieder kanaal was hetzelfde nieuwsbericht. Niks nieuws onder de zon. Hij vroeg zich af hoe snel alles uit zou komen. Hij gaapte. Nu hij zo op de bank zat voelde hij ineens hoe oververmoeid zijn lichaam was. Hij ging languit op de bank liggen, besloot nog even te wachten tot het einde van het nieuws, maar was binnen een paar seconden al diep in slaap.

Twee weken waren er voorbij sinds hij het spel had uitgezet. Het spel was sindsdien niet meer opgestart. Thon had aan één stuk door het nieuws gevolgd. Het eerste wat hij zag was de arrestatie van Unteto, dat in de echte wereld een iel, kaal onooglijk mannetje bleek te zijn, dat schril afstak tegen de grote politiemannen die hem geboeid afvoerden. Daarna kwam de discussie over de gevaren van het spel pas goed op gang en wat voorheen niet lukte, was nu ineens een stuk makkelijker: in de meeste landen werd het spel direct verboden. Er waren maar weinig spelers die protesteerden. De angst zat er bij iedereen goed in. Het was ongelooflijk hoe snel de wereld weer zijn normale ritme oppakte. Het enige dat Thon meer verbaasde was dat in de nieuwsberichten met geen woord werd gerept over zijn rol of de rol van Strever in het geheel. De deurbel rinkelde. Thon stond op, liep naar de deur en opende hem. Een man en een vrouw stonden in de hal buiten zijn appartement.
'Ja?'
'Thon?'
'Wie wil dat weten?'
'Ik ben Strever.'

Ze zaten met z'n drieën rond de tafel. Strever en het meisje dat hij had voorgesteld als Erissy op de bank. Thon had er een stoel bij gepakt.
'Ik zag Soktur', zei Thon, 'en was er eigenlijk van overtuigd dat je het niet had overleefd.'
'Ik ook', zei Strever, 'maar gelukkig is mijn vriendin een meester in reanimeren', en hij glimlachte even naar Erissy.
'Het is ongelooflijk dat je hier bent. Mag ik vragen waarom?' vroeg Thon.
'Omdat ik je persoonlijk wilde bedanken voor je hulp en omdat ik iets anders van je wil weten.'
'Oh?'
'Iedereen kent mijn rol in het stopzetten van het spel. Het is nog niet in de media geweest omdat mensen op hele hoge posities dat hebben tegengehouden, maar dat gaat binnenkort veranderen en dan ben ik ineens wereldnieuws. Tot nu toe heb ik gezegd dat een speler in het spel me geholpen heeft, maar dat ik zijn naam niet ken. Kijk, als ik je naam bekend maak, zal je de komende maanden in alle nieuwsuitzendingen, actualiteitenprogramma's en kranten staan. Van de ene dag op de andere beroemd. Je was het al in het spel, nu kun je het worden in de echte wereld. Ik weet alleen niet of je dat wilt.'

Thon stond op en liep naar zijn raam. Hij had tijd gehad om na te denken over wat hij had gedaan en hij was niet trots op zichzelf. De laatste slag had aan iedereen het leven gekost die over de speltijd heen was. Hij had op het nieuws gehoord over zeker honderd doden. Honderd doden, en allemaal op zijn geweten. Dan kon Strever mooi praten over gemaakte keuzes en eigen verantwoordelijkheid, maar daar had je weinig aan als je dood was. Hij keek naar buiten. Beneden op straat liepen voor het eerst sinds jaren weer hele groepen mensen langs in plaats van een enkeling die op weg was naar zijn capsule. De straten en parken waren weer gevuld sinds het spel offline was. Dat was de keerzijde van zijn acties in het spel. Wilde hij beroemd worden? Dat was natuurlijk de enige vraag die nog belangrijk was. Was een leven als onbekende in de schaduw niet aantrekkelijker? Hij draaide zich terug naar Strever.
'En?' vroeg deze.
Thon maakte een beslissing.
'Wat mij betreft is het leven ook een spel', zei Thon en grijnsde breed, 'en ik speel altijd om te winnen.'

Einde

Voorgaande delen: |1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|12|13|14|15|16|17|18|19|20|21|22|23|24|

CD: El Presidente - El Presidente

Weer een nieuwe release uit Glasgow. Nou ja, nieuw? El Presidente bracht dit titelloze album vorig jaar al in Engeland uit. Dit leverde al snel uitnodigende telefoontjes op van Oasis' Liam Gallagher, en ook Duran Duran informeerde bij El Presidente-hoofdman Dante Gizzi of zijn band interesse had om als voorprogramma voor hun tour te fungeren. Interessant voor de hype-gevoelige Brit, maar zitten we in dit so called nuchtere kouwe kikkerland te wachten op een stylish bandje die volgens de pers lijkt te zijn beïnvloed door de glamrock van T. Rex, en dit combineert met de close-hamony van de Beach Boys, gegarneerd met het funky geluid van onder andere Funkadelic en Prince?

DVD: The Rise and Fall of Great Empires

Dankzij wetenschappelijk onderzoek, archeologie en geschiedschrijvers weten we veel over de beschavingen uit een ver verleden. Op televisie zie je dan ook vaak allerlei geleerden hun visie geven op de opkomst en het einde van de grote beschavingen. De laatste jaren kunnen we steeds vaker ook zien hoe de grote oorlogen werden gevoerd en hoe het politieke spel soms het leven kostte aan honderdduizenden mensen. Niet alleen in grote spektakelfilms als Ben Hur, Troy of Kingdom of Heaven zien we een -vaak waarheidsgetrouwe- weergave van het verleden, maar ook op zenders als Discovery Channel worden ons vaak 'historische' beelden voorgeschoteld. Orion Channel heeft sinds kort een viertal documentaires gebundeld in een DVD-box: Great Empires, de opkomst en ondergang van grote beschavingen.


CD: Toen was het stil op straat


Voor veel mensen is de verleden tijd de beste tijd van hun leven. Mijmeren naar de jaren '50 of '60, of simpelweg kijken naar een serie als "Toen was geluk nog heel gewoon", roept al heel wat herinneringen op. Maar als je echt in de sfeer van vervlogen tijden wilt komen dan is het opzetten van een fijn deuntje de beste manier. Speciaal voor de mensen die graag luisteren naar de hits van vroeger, heeft Universal samen met de AVRO een verzamelbox uitgebracht, bestaande uit vier CD's en een DVD.


Eerste screens van Family Guy de game

Vorige maand werd een game van de populaire cartoon Family Guy aangekondigd. 1UP heeft de eerste screenshots van de game voor de PSP weten te bemachtigen. In de game speel je met Peter, Stewie of Brian. Alle characters hebben hun eigen doel in de game hoewel het uiteindelijk de bedoeling is om de wereld over te nemen. De gameplay bevat combat, stealth en puzzelelementen. De developers noemen het 'interactieve humor', omdat je als het ware een aflevering van de show zelf naspeelt. Eind dit jaar komt de game uit.

Tiger Woods PGA Tour 06 demo op Marketplace

De demo van het golfspel Tiger Woods: PGA Tour 06 is zojuist op Xbox Live Marketplace verschenen. De 2006 editie van Tiger Woods levert extra-realistische courses waardoor spelers nog meer het gevoel krijgen echt op de baan te staan. In dit spel kun je proberen het golf-championship te winnen. Op FOK!games heb je de review van het spel al kunnen lezen.

De demo van het spel is ongeveer 800 mb groot.


Testdag 13-04-2006

Gisteren is opnieuw getest op Silverstone en Barcelona. Midland F1 reed in Engeland proefstarts. In Spanje zette Jarno Trulli de snelste tijd neer. Hij werd op de voet gevolgd door Fernando Alonso. Ook vandaag zal er nog getest worden op Barcelona.

Uitslag testdag Barcelona:

Pos. CoureurTeam Tijd Ronden
1 J. Trulli Toyota 01:14.522 81
2 F. Alonso Renault 01:14.532 106
3 M. Schumacher Ferrari 01:14.711 94
4 K. Räikkönen McLaren 01:14.899 93
5 N. Heidfeld BMW 01:14.940 66
6 G. Fisichella Renault 01:15.105 112
7 N. Rosberg Williams 01:15.209 82
8 J. Button Honda 01:15.292 150
9 C. Klien Red Bull 01:15.299 101
10 D. Coulthard Red Bull 01:15.347 101
11 R. Barrichello Honda 01:15.388 133
12 R. Schumacher Toyota 01:15.410 73
13 J. Villeneuve BMW 01:15.547 97
14 JP. Montoya McLaren 01:15.688 103
15 F. Massa Ferrari 01:15.727 86
16 M. Webber Williams 01:16.019 108
17 S. Speed Scuderia Toro Rosso 01:16.599 102
18 T. Sato Super Aguri 01:19.826 22

'Caroline Tensen is een gangstersletje'

Caroline TensenPresentatrice Caroline Tensen is 'gewoon een gangstersletje'. Die uitspraak komt op het conto van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De Vries reageert in een column op een interview met Tensen, waarin hij een 'matennaaier' wordt genoemd. De presentatrice is boos over beelden uit het televisieprogramma van De Vries, waarin haar goede naam in verband wordt gebracht met de beruchte drugsdealer Henk Rommy, alias de Zwarte Cobra.

Enige tijd geleden liet de misdaadjournalist in zijn programma een filmpje zien van de bruiloft van Rommy. Tensen was hierop te zien als spreekstalmeester. Na deze eerste keer protesteerde 'La Tensen' al tegen de 'schandalige uitzending', maar toen De Vries onlangs in een reportage over Rommy, die in New York werd veroordeeld tot 20 jaar cel, het fragment opnieuw liet zien, sloegen de stoppen helemaal door bij de presentatrice. Peter R. de Vries"Het kwam mij te staan op haar eeuwig durende vijandschap. Als blikken konden doden was ik bij de keren dat ik haar nog tegenkwam direct gecremeerd geweest", schrijft De Vries in een column op zijn website.

Vorige week uitte Tensen opnieuw haar ongenoegen in een interview in Vara TV Magazine. "Maar die Peter R. de Vries heeft mij gewoon genaaid op een manier die niet kan. Onlangs heeft-ie het fragment wéér gebruikt. En dan blijf je voor mij een matennaaier!", aldus Tensen. Hiermee was voor de misdaadverslaggever de maat vol. "Is het niet waar dat je op die party voor grof geld de boel aan elkaar gepraat hebt, terwijl de misdaadgeur en drugsassociatie er voor een ieder vanaf walmde?", schreef De Vries. "Als ik dan een matennaaier ben, weet ik wat Caroline Tensen is. Een vrouw die zich verkoopt aan een wereldwijd gevreesde drugsdealer is gewoon een gangstersletje."

--
Het bewuste fragment (mediaplayer), met naast Tensen ook Rene Froger.

Kylie na ziekte weer 'in the picture'

Icoon ShowbizzKylie Minogue staat weer 'in the picture'. Voor het eerst sinds er bij haar borstkanker werd geconstateerd, zijn er een aantal foto's in omloop gebracht waarop de 37-jarige zangeres vrolijk poseert voor de camera. In mei 2005 werd bekend dat de Australische aan kanker leed. Ze brak haar tournee af en richtte zich volledig op de genezing van de ziekte.

Minogue onderging een operatie en diende diverse chemokuren te verstouwen. Nadat ze op 18 december haar laatste kuur onderging, richt ze zich er echter op om in 2006 terug te keren in de showbusiness. De zangeres wil deze zomer de studio in om een nieuwe cd op te nemen, en in het najaar moet de 'Kylie: Showgirl'-tour worden hervat die vorig jaar werd afgebroken.

De foto's die deze week op de website van de Australische verschenen, zijn gemaakt door de Franse acteur Olivier Martinez, sinds enkele jaren de vriend van Minogue.

Kylie Minogue
Kylie met kort kapsel weer in the picture

Ajax-directeur krijgt stadionverbod van AZ

Icoon Voetbal Dat een supporter een stadionverbod krijgt van een voetbalclub is al lang geen uitzondering meer. Maar AZ heeft nu wel een heel bijzonder stadionverbod uitgedeeld. Technisch directeur Martin van Geel van Ajax is namelijk de komende vijf jaar niet meer welkom in het stadion van AZ. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

De Ajax-directeur kreeg het nieuws via een aangetekende brief van AZ-voorzitter Dirk Scheringa. Van Geel laat weten 'met stomheid geslagen' te zijn. "Dit slaat nergens op. Ik wilde vooral de goede dingen van mijn dienstverband in Alkmaar koesteren, maar dit gaat nu wel heel erg ver." Ajax laat op dit moment onderzoeken of AZ dit zomaar kan doen.

Van Geel was tot juli vorig jaar technisch directeur bij AZ. Hij ging daar echter weg omdat hij liever voor Ajax werkte. De manier waarop dat gebeurde zette destijds flink wat kwaad bloed bij AZ.

Met dank aan TheHolyOne voor de submit.

VVD wil Iran weren van WK voetbal

Hans van BaalenAls Iran niet stopt met de verrijking van uranium, dan moet de Veiligheidsraad besluiten het streng-islamitische land uit te sluiten van het WK voetbal dat deze zomer in Duitsland plaatsvindt. Dat pleidooi hield VVD-Kamerlid Hans van Baalen (foto) gisteren. "Liever dat dan de inzet van geweld tegen Iran", beargumenteerde de liberaal.

Als de Veiligheidsraad moet besluiten over sancties dan ligt het voor de hand Iran van het WK voetbal uit te sluiten, zo liet Van Baalen weten. Sowieso zou echter moeten worden voorkomen dat de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad wedstrijden van zijn land zal bijwonen. Ahmadinejad liet overigens deze week nog weten geen plannen te hebben om deze zomer naar Duitsland af te reizen.

Minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken ziet niets in de ideeën van Van Baalen. De Veiligheidsraad zou zich 'ridicuul' maken met het uitsluiten van Iran bij het WK voetbal, aldus Bot. Volgens de CDA-minister zijn er slimmere manieren om het Iraanse regimne te treffen en niet het Iraanse volk, op het moment dat er can sancties sprake zou zijn. Bot denkt daarbij aan visabeperkingen voor regeringsfunctionarissen en handelsbelemmeringen.

Privacywaakhond Italië waarschuwt Google

Icoon Internet Zoekmachine Google heeft een tik op de vingers gekregen van de Italiaanse privacywaakhond 'Garante per la protezione dei dati personali'. Volgens de waakhond heeft iedereen er het recht op dat persoonlijke informatie die over hen te vinden is op internet ook correct is. Als dit niet zo is, kan dit leiden tot ernstige schade voor de persoon in kwestie.

De reden voor de tik is een klacht van een Italiaanse vrouw. Die moest voorkomen voor een misdrijf, maar is daar inmiddels van vrijgesproken. Als er echter op haar naam gezocht wordt via Google, worden nog steeds de oude hits waarin ze als verdachte wordt genoemd als eerste weergegeven.

Volgens de privacywaakhond moeten alle burgers foutieve informatie over zichzelf op zoekmachines kunnen corrigeren. Om dit te bereiken, zouden er gedetailleerde instructies op de Italiaanse site van Google moeten komen te staan. Beide partijen zullen begin mei met elkaar om de tafel gaan zitten om tot een oplossing te komen.

Uitgebreid interview over Crysis

De website Computer and Video Games heeft een interview gepubliceerd met Cryteks CEO Cevat Yerli en lead game designer Bernd Diemar. In dit interview is redelijk wat nieuwe informatie omtrent de game Crysis naar boven gekomen.

Er zullen vier grote multiplayer modes zitten in Crysis; Tactical Deathmatch, Tactical Team Deathmatch, Tactical Capture the Flag en Power Struggle. In Power Struggle kunnen spelers nieuwe items unlocken zoals wapens en voertuigen - afhankelijk van wat je vindt en overneemt. Gevechten in deze mode zullen ook niet per definitie eindigen, je zult continu nieuwe dingen kunnen vrijspelen die de een wedstrijd zomaar kunnen doen omslaan. In alle modes is, zoals de naam al zegt, taktiek erg belangrijk.

Verder is er meer goed nieuws, Crytek is druk bezig geweest, en ze hebben de opvallende problemen met Lag en slowdown die Far Cry had opgelost.

Het is nog absoluut niet definitief dat Crysis niet naar de consoles komt.
"Right now there is no console version whatsoever because we have to showcase what we've learnt from Far Cry. And then in the future? Well, we'll see."

Het spel moet zo'n 10-12 uur aan storyline gameplay bevatten, dit zal door de gameplay en replay oplopen tot ongeveer 30-40 uur.
In de game zullen ook "Alien Mechs" voorkomen, deze zullen Hunters genoemd worden.

Er zullen ook een aantal nieuwe wapens in de game zitten. Naast de Gauss Rifle (gebaseerd op buitenaardse technologie), een SCAR, sniper rifle, rocketlauncher, granaten en C4, zullen ook twee andere wapens hun intrede doen. De een, het Icicle weapon, neemt luchtvochtigheid op, bevriest het water, en schiet het af als ijspegels. Het andere wapen stelt je in de mogelijkheid tegenstanders te bevriezen en vervolgens de ijssculptuur die overblijft in stukjes te rammen. Yerli sprak over nog andere wapens, maar daar wilde hij nog niet verder op in gaan.

Alles wat we tot nu toe gezien hebben aan beeldmateriaal, hoe mooi het ook was, het is niet wat de game uiteindelijk zal worden. Al deze beelden draaiden namelijk op DirectX9 met hardware die gewoon in de winkel te krijgen is. Daar waar de uiteindelijke game geoptimaliseerd zal zijn voor Directx10.

Over de release had Yerli te melden dat deze gewoon in de winter van dit jaar nog zal zijn. Eventuele vertragingen van Vista zorgen niet voor vertragingen ven Crysis.

Prijs Noordzee-olie stijgt tot recordhoogte

Icoon Economie De prijs van een vat ruwe Brent-olie (Britse olie uit de Noordzee) heeft gisteren een recordhoogte bereikt. Een vat kostte gisteren voor het eerst in de geschiedenis meer dan 70 dollar. Dit is al de derde keer deze week dat er een record wordt gebroken.

De hoge olieprijs wordt voornamelijk veroorzaakt door de onzekerheid die uit het conflict tussen Iran en de Verenigde Staten voortvloeit. Iran heeft zichzelf deze week tot kernmacht uitgeroepen, nu er voor het eerst verrijkt uranium geproduceerd zou zijn. De Amerikanen zijn daar fel tegen, en er gaan zelfs geluiden dat ze bezig zouden zijn met de voorbereidingen voor een aanval.

Aangezien Iran de op drie na grootste producent van ruwe olie ter wereld is, zorgt dit voor behoorlijke spanningen op de oliemarkt. Ook de prijs van Amerikaanse ruwe olie klimt weer gestaag naar het record dat vorig jaar bereikt werd na orkaan Katrina.

Dik zijn is een keuze

Wanneer je teksten op internet leest, wordt het pas goed duidelijk, dat sommige mensen een nogal vreemd wereldbeeld hebben met betrekking tot schoonheid, gezetheid, maar bijvoorbeeld ook ziekte, en zelfs een wat vatbaarder iets als werkloosheid. Steeds vaker lees je over een totaal onbegrip, waarbij de meest onterende termen niet geweerd zullen worden. Mensen met de eerdergenoemde problematiek worden behandeld als gevangenen, dommen, en sociaal ontwrichten. Allemaal zijn ze kennelijk gestoord, dat ze niet even snel iets aan hun situatie veranderen. Een onbegrip dat zijn weerga niet kent.

Lees verder

NS presteert voldoende in eerste kwartaal

Icoon Vervoer Hoewel dat ongetwijfeld voor veel mensen anders voelt, waren de prestaties van de Nederlandse Spoorwegen toch voldoende in het eerste kwartaal van dit jaar. 86,4 procent van de treinen reden op tijd, wat voldoende is om de prestatienorm van 86 procent die was afgesproken met het ministerie van Verkeer en Waterstaat te halen. Dat heeft een woordvoerder van de NS vandaag bevestigd.

Afgelopen week is de kans dat je een vertraagde trein te pakken had zelfs extra klein geweest. Toen reed maar liefst 90,9 procent van de treinen op tijd, wat volgens de woordvoerder 'extreem hoog' is.

Zowel de NS als ProRail zijn de laatste tijd druk bezig met verbeteringen in de diverse processen die de treinen rijdend houden. Zo wordt er bijvoorbeeld beter en sneller onderhoud gepleegd aan het materieel, en wordt er goed geluisterd naar tips van het personeel.

'Agenten betrokken bij liquidaties Amsterdam'

Icoon Misdaad Een aantal liquidaties van prominente figuren in de Amsterdamse onderwereld zijn gepleegd met behulp van een tweetal corrupte politieagenten. Dat beweert althans topcrimineel Mink Kok in een afgeluisterd gesprek in de gevangenis, dat al in april 2004 werd opgenomen. Dit meldt AT5 vandaag op basis van justitiedossiers die in handen zijn gekomen van de Amsterdamse zender.

Volgens Kok zouden de agenten tegen betaling informatie over de verblijfplaats van de topcriminelen hebben doorgespeeld aan hun vijanden. "Als de politie weet waar ik ben, dan weten mijn tegenstanders het ook. Daar ga ik gewoon vanuit. Die liquidaties zijn zo gepleegd dat zij van binnen uit altijd wisten waar hun tegenstander mobiel was. Waar ze woonden en waren. Ze waren uitzonderlijk goed geinformeerd, te goed!"

Het gesprek is door de politie opgenomen in het kader van het 'Vancouver'-onderzoek van de Rijksrecherche, over corruptie bij de politie. De twee verdachten uit deze zaak zijn rechercheur Jacques K. en ex-politieman Hans van E.

Deze twee agenten zouden over een periode van tien jaar lang geheime informatie gelekt hebben naar journalisten, advocaten en naar criminelen. Ze zijn allebei in januari van dit jaar aangehouden, nadat de Rijksrecherche een val voor ze had opgezet. Jacques K. werd verzocht een verzonnen proces-verbaal over Mink Kok te transporteren, wat hij doorgegeven bleek te hebben aan Hans van E.

Het onderzoek naar het corruptieschandaal begon overigens al in 2003, toen er geheime stukken in de cel van Martin Hoogland - de moordenaar van Klaas Bruinsma - werden gevonden.

Ubisoft stopt met StarForce

Op de forums van Boycott StarForce is te lezen dat Ubisoft heeft besloten om te stoppen met het beveiligen van hun releases met StarForce software. Na een veel kritiek als reactie op de rechtszaak die in de VS aangespannen wordt, werden op de Ubisoft fora al snel threads over StarForce gesloten met de mededeling dat hierover melding gemaakt werd aan het management van Ubisoft.

Op het Franse forum verscheen het bericht dat Ubisoft heeft besloten om te stoppen met StarForce. Het bericht is geplaatst door een Community Manager, en lijkt meer dan een gerucht. Dit bericht wordt later op de avond bevestigd door de producer van Heroes of Might and Magic Fabrice Cambounet. Ook op het Engelse forum is deze bevestiging terug te vinden.

Het wachten is nog op officiële bevestiging van Ubisoft in de vorm van een persbericht, maar het lijkt er vooralsnog op dat de negatieve reacties op StarForce vruchten hebben afgeworpen.


Met dank aan OppClone en TagForce voor het melden van dit bericht

Deelnemerslijst Indy 500 bekend

De organisatie van de Indianapolis 500 heeft de deelnemerslijst bekend gemaakt voor de 90e editie van de wereldberoemde ovalrace. Op de lijst staan zes eerdere winnaars van de wedstrijd, plus een aantal opvallende comebacks. Verder heeft er één Nederlander zich ingeschreven: Arie Luyendijk jr.

In totaal zijn er 66 wagens ingeschreven, waarvan de helft reservewagens voor de ingeschreven deelnemers. De reservewagens mogen echter ook gebruikt worden om mee te racen, hiervoor kunnen teams extra coureurs inschrijven.

Arie Luyendijk jr. is de enige Nederlander die dit jaar is ingeschreven. Hij rijdt in wagen 61 van het team van zijn vader, die eerder de race al tweemaal wist te winnen plus nog steeds de records in handen heeft van de snelste kwalificatie en de snelste race ooit. Op de lijst staan ook andere familieleden van bekende coureurs, zoals de negentienjarige Marco Andretti, zoon van Michael Andretti.

Tevens komen een aantal grote namen terug in de Indy 500. Michael Andretti nam in 2003 afscheid van de race, maar heeft zich dit jaar weer ingeschreven. Ook Al Unser jr. is weer van de partij, evenals Eddie Cheever.

De Indianapolis 500 wordt verreden op 26 mei. Op 8 mei starten de trainingen. De voorste startposities zullen worden bepaald op Pole Day, 13 mei, de rest van de grid wordt gevuld op 14 mei. Coureurs die zich niet hebben gekwalificeerd, kunnen een laatste poging wagen op Bump Day, die dit jaar op 21 mei valt.

Deelnemerslijst Indianapolis 500

nummercoureurwagen/motorteam
1Michael Andretti Dallara-HondaAndretti Green Racing
2Tomas Scheckter Dallara-HondaVision Racing
3Helio Castroneves (W) Dallara-HondaMarlboro Team Panoz
4Vitor Meira Dallara-HondaPanther Racing
5Buddy Lazier (W) Dallara-HondaDreyer & Reinbold Racing
6Sam Hornish Jr. Dallara-HondaMarlboro Team Panoz
7Bryan Herta Dallara-HondaAndretti Green Racing
8Scott Sharp Dallara-HondaDelphi Fernandez Racing
9Scott Dixon Dallara-HondaTarget Chip Ganassi Racing
10Dan Wheldon (W) Dallara-HondaTarget Chip Ganassi Racing
11Tony Kanaan Dallara-HondaAndretti Green Racing
14Felipe Giaffone Dallara-HondaA.J. Foyt Enterprises
15Buddy Rice (W) Panoz-HondaRahal Letterman Racing
16Danica Patrick Panoz-HondaRahal Letterman Racing
17Jeff Simmons Panoz-HondaRahal Letterman Racing
18TBA TBA-HondaPDM Racing
20Ed Carpenter Dallara-HondaVision Racing
21TBA Panoz-HondaPlaya Del Racing
22TBA Dallara-HondaVision Racing
25Marty Roth Dallara-HondaRoth Racing
26Marco Andretti (R) Dallara-HondaAndretti Green Racing
27Dario Franchitti Dallara-HondaAndretti Green Racing
31Al Unser Jr. (W) Dallara-HondaDreyer & Reinbold Racing
33TBA Panoz-HondaTarget Chip Ganassi Racing
36TBA Panoz-HondaC+S Motorsport
41Larry Foyt Panoz-HondaA.J. Foyt Enterprises
48TBA Dallara-HondaA.J. Foyt Enterprises
51Eddie Cheever Jr. (W) Dallara-HondaCheever Racing
52TBA Dallara-HondaCheever Racing
55Kosuke Matsuura Dallara-HondaSuper Aguri Fernandez Racing
61Arie Luyendyk Jr. (R) Panoz-HondaLuyendyk Racing
90TBA TBA-HondaVision Racing
91P.J. Chesson (R) Dallara-HondaHemelgarn Racing
92Jeff Bucknum Dallara-HondaHemelgarn Racing
93TBA Dallara-HondaHemelgarn Racing
TBA TBA Dallara-HondaPanther Racing
TBA TBA TBA-HondaMarlboro Team Panoz
TBA TBA TBA-HondaSam Schmidt Motorsports

TBA = to be announced; (R) = rookie; (W) = voormalig Indy 500-winnaar

Demo Heroes of Might and Magic V verschenen

Heroes of Might and Magic V zal een vervolg zijn op de eerdere delen en zal ook weer een turn-based strategy game zijn met een vleugje RPG erin. De bekende personages uit de eerdere delen zullen hun opwachting maken, maar hiernaast zullen er ook veel nieuwe dingen aan het spel toegevoegd worden zoals moderne 3D graphics en een tactisch vecht-systeem.

De demo van dit spel is zojuist verschenen en deze kun je downloaden vanaf een van de onderstaande websites. Het echte spel zal half mei in de winkels liggen.

Gameguru Mania
Fragland
3D gamers
WorthPlaying


Stadionverbod voor Van Geel

Martin van Geel is de komende vijf jaar niet welkom in het DSB Stadion. De technisch directeur van Ajax heeft een stadionverbod gekregen van zijn voormalige werkgever AZ.

Van Geel ontving een door AZ-voorzitter Dirk Scheringa ondertekende brief waarin de ban wordt uitgesproken. ”Dit slaat nergens op. Ik wilde vooral de goede dingen van mijn dienstverband in Alkmaar koesteren, maar dit gaat nu wel heel erg ver”, zegt Van Geel. Scheringa wil geen commentaar geven op de brief.

De relatie tussen Van Geel en AZ is in een mindere fase, nadat Van Geel AZ in de zomer verruilde voor Ajax. De technisch directeur zou volgens kwade AZ-tongen met voorkennis hebben gehandeld bij de overgang van Kenneth Perez en de mogelijke transfer van Ron Vlaar naar de Amsterdammers.

WK haalbaar voor Michael Owen

Het WK lijkt dan toch haalbaar voor Michael Owen. Donderdag maakte Boy Wonder namelijk zijn comeback op het trainingsveld van Newcastle United.

Owen brak op de laatste dag van 2005 een middenvoetsbeentje na een aanraking met Spurs-doelman Paul Robinson. Aanvankelijk stond er slechts tien weken voor het herstel, maar de Engelsman moest in maart een nieuwe operatie ondergaan en in interviews zei Owen te vrezen voor het WK. Nu lijkt dat pessimisme onterecht, want donderdag beleefde Boy Wonder een lichte training.

”Michael heeft zijn voetbalschoenen weer aangetrokken en wat loopwerk gedaan”, aldus manager Glen Roeder van Newcastle United. ”Zijn herstel verloopt met pieken en dalen, maar ik ben ervan overtuigd dat hij dit seizoen nog zal spelen voor Newcastle.” Bondscoach Sven Göran Eriksson moet op 15 mei zijn selectie indienen bij de FIFA.

Safin op de weg terug in Valencia

Marat Safin heeft in Valencia zijn eerste kwartfinale van 2006 bereikt. De tweevoudig Grand Slam winnaar sloeg zich eenvoudig langs Boris Pashanski. Ook Gaston Gaudio mocht verder.

Safin, met een wildcard toegelaten, stond nog geen uur op de baan tegen Pashanski: 6-2, 6-2. De Rus ontdeed zich in de eerste ronde al knap van titelverdediger Igor Andreev. In de kwartfinale sluit Safin op Gaudio, die van het resterende gezelschap de meeste kans op de titel lijkt te maken.

De als tweede geplaatste Argentijn haalde het overtuigend tegen Florian Mayer: 6-4, 6-2. De Spaanse eer in de kwartfinales wordt verdedigd door Guillermo Garcia-Lopez (6-2, 6-4 tegen Hernych), Nicolas Almagro (6-2, 6-1 tegen Phau) en Fernando Verdasco, die Starace met 6-3 en 7-6 naar huis stuurde.


Schema Kwartfinales:
Garcia-Lopez (Spa) – Verdasco (Spa)
Seppi (Ita) – Simon (Fra)
Volandri (Ita) – Almagro (Spa)
Safin (Rus) – Gaudio (Arg)

Dik zijn is een keuze

Wanneer je teksten op internet leest, wordt het pas goed duidelijk, dat sommige mensen een nogal vreemd wereldbeeld hebben met betrekking tot schoonheid, gezetheid, maar bijvoorbeeld ook ziekte, en zelfs een wat vatbaarder iets als werkloosheid. Steeds vaker lees je over een totaal onbegrip, waarbij de meest onterende termen niet geweerd zullen worden. Mensen met de eerdergenoemde problematiek worden behandeld als gevangenen, dommen, en sociaal ontwrichten. Allemaal zijn ze kennelijk gestoord, dat ze niet even snel iets aan hun situatie veranderen. Een onbegrip dat zijn weerga niet kent.
Laatste reviews en specials
review
The Irishman
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
special
Interview met Rojo en Cazorla (Fortnite)
review
Planet Zoo
review
Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville
review
Aeternoblade 2
©FOK.nl e.a.