FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 16 april 2006

Zoete kindjes... om op te vreten!

Soms kan iets kleins van grote schoonheid zijn. Of van grote vakmanschap getuigen. Of allebei, zoals deze link ons laat zien. Wondermooie sculptuurtjes van piepkleine babietjes uitgevoerd in... marsepein.

Van de verschillende eindresultaten zijn op Flickr zijn allemaal foto's gepost die de verschillende miniatuurtjes in al hun pracht laten zien.

Iemand die onbekend wenste te blijven danken wij voor deze submit!

Politie rolt groot xtc-lab op

Icoon PolitieBij een inval in een woning in Goirle heeft de politie zondagochtend een draaiend xtc-lab aangetroffen. Bij de inval werden vijf verdachten, in de leeftijd van 19 tot 31 jaar, aangehouden. De politie zegt nog meer aanhoudingen te verwachten, omdat er op tien plaatsen in Brabant nog huiszoekingen worden gedaan.

Het laboratorium was gevestigd in een woonhuis, midden in een woonwijk. Het huis waarin het gevestigd was, was pas vier weken verhuurd. Honderd medewerkers van politie en andere hulpdiensten zijn bezig het lab te ontmantelen. Verwacht wordt dat het zeker tot middernacht zal gaan duren voordat de politie weet hoe groot het lab precies is. Uit voorzorg zijn vijf woningen in de buurt ontruimd.

Met dank aan Gustav-Mulder, flugeltje en FlyingFox voor de submit.

Love Football screenshots

Niet alleen Electronic Arts zal dit jaar een WK 2006 voetbalspel op de markt brengen, ook Namco zal het voetbalevenement centraal laten staan in één van hun games. Love Football richt zich op de Japanse voetbalgek met een Xbox 360 (ja, alle vijf) en zal waarschijnlijk niet in Europa en de Verenigde Staten uitkomen. Desondanks een hele batch nieuwe screenshots zodat we in ieder geval weten waar de 360 allemaal toe in staat is.

2 player splitscreen

Training

Editing





DS Lite op 11 mei in Europa?

De nieuwe uitvoering van de DS is al enige tijd in Japan te koop, maar de grote vraag is nogsteeds wanneer de DS Lite hier in Europa zal gaan verschijnen. Steeds opnieuw duiken er geruchten op over een mogelijke launchdatum en ook vandaag is er weer een nieuw gerucht dat de ronde doet.

Volgens een Oostenrijks technologisch tijdschrift verschijnt de DS Lite op 11 mei in Europa. Het apparaat zal dan voor 149 euro in de winkels te koop zijn. Of dit gerucht waarheid is zal de tijd moeten uitwijzen. Waarschijnlijk zullen we uiterlijk op de E3 meer duidelijkheid krijgen over de launch van de DS Lite in de Verenigde Staten en Europa.



Een scan van het tijdschrift

Texanen kunnen weer zuipen in de kroeg

Icoon OpmerkelijkEen omstreden wet in de Amerikaanse staat Texas is na protesten voorlopig opgeschort. Sinds augustus vorig jaar was dronkenschap ten strengste verboden, zelfs in de kroeg. De Texas Alcoholic Beverage Commission (TABC) zond undercoveragenten de cafés in, om personen op te pakken die 'gevaarlijk dronken' waren. Volgens een woordvoerder waren verschillende arrestanten zo bezopen dat ze een gevaar op de weg hadden kunnen zijn indien ze niet uit voorzorg waren gearresteerd.

Toen TABC de nieuwe wet introduceerde was er maar weinig aandacht voor, maar dat veranderde toen meer en meer dronkenlappen aan de bar in de boeien werden geslagen. In totaal werden in 'Operatie Het Laatste Rondje' maar liefst 1740 personen gearresteerd voor openbare dronkenschap. Verschillende hotels, bars en restaurants in de staat vreesden echter klandizie kwijt te raken, en trokken aan de bel.

TABC heeft aangekondigd de wet eerst nog eens goed tegen het licht te willen houden. Ondanks de protesten is de commissie echter niet van plan 'Operatie Het Laatste Rondje' geheel af te schieten, zo verklaarde woordvoerster Carolyn Beck. "Bij alles is er altijd ruimte voor verbeteringen, zo ook in dit geval", stelde het commissielid deze week.

Filmpje van Rampage: Total Destruction verschenen

Rampage Total Destruction is het meest recente deel in de Rampage serie. Ook in dit deel zul je weer met één van de vele monsters totale steden moeten verwoesten, mensen opeten, en elkaar bevechten.

Van het spel is een nieuw filmpje verschenen waarin je de gameplay in actie kunt zien. Bekijk het filmpje hier. Het spel verschijnt 28 april in Europa voor de PlayStation 2. Of het spel later nog voor de GameCube zal verschijnen, zoals was aangekondigd, is nog niet bekend.

Demo Another World (remake)

Voor wie tijdens deze retroweek weer zin heeft gekregen in het spelen van oude games is er goed nieuws. De klassieker Another World uit 1991 (ook bekend als Out of This World) is namelijk opnieuw gemaakt voor de moderne Windows machines. De nieuwe versie is voorzien van graphics in hoge resolutie en toont mooiere achtergronden. Voor de echte fans is het mogelijk al deze snufjes uit te schakelen zodat de game in oorspronkelijke graphics gespeeld kan worden.

Een korte demo van de game (25MB) is te downloaden op de site van Another World. De volledige versie kan online worden gekocht voor zeven euro.


Voor geregistreerde gebruikers is er deze week een Another World skin

Gratis game: Widelands

Er is weer eens een spelletje op internet verschenen dat je legaal en voor niks kunt downloaden. Het spel in kwestie heet Widelands en is een strategische game, die het meeste weg heeft van Settlers 2. Je zult dus je omgeving moeten verkennen, een economische infrastructuur moeten opbouwen en uiteraard je vijanden de pan inhakken.



Widelands is opgezet door een paar open-source fanaten die het leuk vonden om een dergelijke game te bouwen. Het leuke hieraan is dat je dan ook eens onder motorkap van de game kunt kijken en kunt zien hoe de programmeercode in elkaar steekt.

De eerste speelbare versie kun je op verschillende plekken downloaden en is op dit moment beschikbaar voor Linux en Windows:
Gamershell
computergames.ro
Sourceforge

Omstreden Hitman advertentie verschenen

In het april nummer van het tijdschrift PC Gamer is er een advertentie voor Hitman 4: Blood Money verschenen die nogal wat stof deed opwaaien. In de advertentie is een schaars geklede vrouw te zien die geëxecuteerd is. Veel mensen betitelen de advertentie als "onsmakelijk" en "morbide". Of Eidos van plan is om de advertentiecampagne verder te voeren met deze foto is verder niet bekend.



Analist voorspelt prijsdaling PS2 in VS

Analist Colin Sebastian van Lazard Capital voorspelt een prijsdaling van de PlayStation 2 temidden van alle voorspellingen van lage softwareverkopen. Voorspellingen van prijsdalingen zijn niet ongewoon, temeer vanwege de huidige transitie van console generaties, maar er moet opgemerkt worden dat de voorspelling van Sebastian regelrecht ingaat tegen recente uitspraken van Ken Kutaragi, waarin gesteld wordt dat er de komende tijd geen prijsdaling aan zit te komen.

Een prijsverlaging zou Sony volgens Sebastian in een ideale positie brengen om de huidige softwareverkopen een stimulans te geven, terwijl consumenten de lancering van de PS3 in november afwachten. Daarnaast zou een prijsverlaging de PS2 in het bereik brengen van de meer prijsbewuste consumenten. Hierbij wordt wel aangemerkt dat dit enkel zin zal hebben als er bij de grote publishers een algemene prijsverlaging van de software plaatsvindt in de aanloop naar november - een stap die onwaarschijnlijk is gezien de 'zachte' marktomstandigheden.

"Onze industrie-indices geven aan dat Sony een prijsverlaging naar $129 aan het voorbereiden is voor het einde van deze maand," aldus Sebastian. De voorspelling leidde tot hernieuwde speculatie aangaande een reactie van Microsoft met de prijsstelling van haar Xbox-console. Met haar focus op marktleiderschap in de next generation heeft Microsoft de nadruk op de originele Xbox laten varen (welke al in het lage prijssegment zit). Dit maakt verdere prijsverlagingen van Microsoft onwaarschijnlijk.

WK baan.: Nederland wint medaillespiegel

Nederland heeft het medailleklassement op het WK baanwielrennen gewonnen. Oranje bleef traditionele landen als Frankrijk, Australië en Groot-Brittannië voor in de rangschikking.

Nederland behaalde via Theo Bos (keirin en sprint) en Peter Schep ( puntenkoers) liefst drie gouden medailles. Bovendien was er zilver voor Jens Mouris op de achtervolging. Vorig jaar in Los Angeles eindigde Nederland op de tweede plaats, achter Groot-Brittannië.


Eindstand Medailleklassement:

#Land:Goud:Zilver:Brons:
1Nederland310
2Frankrijk212
3Wit-Rusland201
3Duitsland201
5Groot-Brittannië131

Gratis vervoer per metro voor Colombiaanse baby

Icoon OpmerkelijkAfgelopen zaterdag is voor het eerst in de Colombiaanse geschiedenis een baby geboren in de metro. Het kindje werd geboren in de stad Medellín, overigens de enige stad in Columbia met een metro. Het gemeentelijke openbaar vervoersbedrijf besloot bij de primeur een toepasselijk kraamcadeau te geven: de baby mag zijn hele leven lang gratis met de metro reizen.

De 29-jarige Luz Enidia Torres was al met haar man onderweg naar het ziekenhuis. Toen duidelijk werd dat het te lang zou duren om de bevalling daar te laten gebeuren, legde metropersoneel een deken op de vloer van de metro. Via de intercom werd vervolgens gevraagd of er een arts aanwezig was. Gelukkig voor het stel bleek dat inderdaad het geval: een kinderarts die toevallig in de metro aanwezig was hielp bij de bevalling.


De metro van Medellín

Petrova zegeviert in Charleston

Nadia Petrova heeft het WTA-toernooi van Charleston toegevoegd aan haar palmares. De Russin klopte Patty Schnyder onder zeer warme omstandigheden.

Petrova won met 6-3, 4-6 en 6-1 van Schnyder, die zaterdag titelhoudster Justine Henin-Hardenne naar huis stuurde. In zowel het eerste als het tweede bedrijf besliste een vroege break over de setwinst. Schnyder profiteerde daarbij van een lichte inzinking van Petrova. De Russin moest even worden behandeld, omdat ze last had van de verzengende hitte; de temperatuur schommelde rond de 40 graden Celsius.

In de derde set was Petrova oppermachtig. Schnyder behield slechts eenmaal haar opslag. Op 5-1 had Petrova nog alle moeite om de partij (en het toernooi) uit te serveren, iets wat na tien minuten uiteindelijk lukte. Door haar indrukwekkende reeks – Petrova was afgelopen week al de beste in Amelia Island – stijgt Petrova naar plaats vijf op de WTA-ranking.

Caluwé scoort snelste treffer

Het snelste doelpunt in de eredivisie van het afgelopen voetbalseizoen is op naam van Tom Caluwé gekomen. De middenvelder van FC Utrecht scoorde zondag al na tien seconden in de wedstrijd tegen Willem II (1-4).

Het vorige record van dit seizoen stond op naam van Said Boutahar van NEC, die eerder deze maand in de wedstrijd tegen NAC Breda na twintig seconden de score wist te openen.

'Rooie' Koos Waslander heeft nog steeds het absolute record in handen. Hij scoorde in maart 1982 voor NAC al na acht seconden.

Griekse titel prooi voor Olympiakos

Olympiakos Piraeus heeft voor de 34e keer de Griekse titel veroverd. De mannen van Trond Sollied kwamen zelf nog niet in actie, maar zagen naaste tegenstrever Panathinaikos met 1-0 verliezen bij Iraklis.

Olympiakos heeft de afgelopen seizoenen een monopolie op het Griekse kampioenschap. In de laatste tien jaar belandde de titel negen keer in de havenstad van Athene. Slechts in 2004 moest Piraeus genoegen nemen met een tweede stek, achter Panathinaikos. Olympiakos is door de nationale overheersing een frequente deelnemer aan de Champions League, maar daarin valt doorgaans het doek voor de winterstop.

Rosenberg onzeker voor Feyenoord

Het is twijfelachtig of Markus Rosenberg aankomende donderdag fit is voor de eerste wedstrijd in de play-offs van Ajax tegen Feyenoord. De Zweedse aanvaller hield zondag aan de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk een kuitblessure over.

"Het valt allemaal mee met die blessure. Maar ik weet niet of hij donderdag al kan spelen. Trabelsi en Sneijder zijn ook nog niet helemaal fit. Met Sneijder gaat het niet slecht maar hij heeft natuurlijk de laatste tijd weinig gespeeld," aldus trainer Danny Blind na afloop van de wedstrijd.

Uitslagen Schotland Speelronde 34

In de strijd om de tweede plaats heeft Heart of Midlothian, met nog vier speeldagen te gaan, goede zaken gedaan in de Schotse competitie.

Paul Hartley en Christophe Berra waren trefzeker voor Hearts in de thuisoverwinning op Kilmarnock (2-0).

Rangers FC kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Aberdeen. Kris Boyd opende nog wel de score voor The Gers, maar een doelpunt van Scott Severin bezorgde Aberdeen een onverwacht punt. Door het puntverlies van de Rangers heeft Hearts nu vijf punten voorsprong genomen.

Uitslagen

Falkirk - Dunfermline Athletic 0-0
Glasgow Rangers - Aberdeen 1-1
Heart of Midlothian - Kilmarnock 2-0
Motherwell - Inverness Caledonian Thistle 0-1
Livingston - Dundee United 3-1
Celtic - Hibernian 1-1

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Celtic348689 - 32
2Hearts346866 - 27
3Glasgow Rangers346360 - 35
4Hibernian345357 - 46
5Kilmarnock345159 - 58
6Aberdeen344940 - 37
7Inverness CT344646 - 38
8Motherwell344450 - 56
9Dundee United343240 - 61
10Falkirk342631 - 61
11Dunfermline342426 - 63
12Livingston341823 – 73

Uitslagen Engeland Speelronde 34

Chelsea kan maandag kampioen worden van het Premiership. Voorwaarde is dan wel dat de ploeg uit Londen wint en dat Manchester United punten laat liggen tegen Tottenham Hotspur. Bij winst van beiden ploegen is de ploeg van José Mourinho 'virtueel' kampioen aangezien het een beter doelsaldo heeft.

Dit weekend deed Chelsea ook al goede zaken in de strijd om het kampioenschap. The Blues wisten hun wedstrijd tegen Bolton Wanderers met 2-0 te winnen. Chelsea begon niet overtuigend aan de wedstrijd. Het was dan ook niet verrassend dat de eerste grote kans voor Bolton was. Ricardo Vaz Te wist na een aanval de paal te raken. Toch kwam de ploeg van Mourinho op voorsprong. John Terry wist, na een vrije trap van Frank Lampard, beheerst binnen te koppen. De verdediger sprong net iets hoger dan zijn ploeggenoot Didier Drogba. Chelsea begon, met de voorsprong op zak, voortvarend aan de tweede helft. The Wanderers begonnen met meer risico te voetballen wat al snel in de tweede goal uitmondde. Lampard was de de gevierde man aan de zijde van Chelsea. Uit een voorzet van Hernan Crespo wist de middenvelder hard raak te schieten. Ook Arjen Robben mocht nog even meespelen. De Nederlander startte vanaf de bank, maar mocht een half uur voor tijd invallen voor Crespo.

Manchester United liep tegen een pijnlijk gelijkspel op. Tegen Sunderland kwamen de mannen van Alex Ferguson niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Door de fouten van Chelsea had de club uit Manchester zich weer tot de titelkandidaten kunnen scharen, maar na het gelijkspel van dit weekend kunnen deze plannen weer in de ijskast. In de eerste 45 minuten kreeg The Black Cats de beste kansen, maar Liam Lawrence en Jon Stead verzuimden deze te verzilveren. Na rust waren de rollen omgedraaid en creërde The Mancunians een veldoverwicht. Kelvin Davis bleek echter een goede keeper die zijn goal schoon hield. Door deze uitslag is het voor Sunderland niet meer mogelijk om uit de degradatiezone te komen. Daarom speelt de ploeg volgend seizoen in het Championship, de Engelse Eerste Divisie.

Liverpool heeft de druk op Manchester United succesvol kunnen opvoeren. De ploeg wist zijn zesde wedstrijd op rij te winnen. The Reds waren met 1-0 te sterk voor Blackburn Rovers. De club van trainer Rafa Benitez moest het stellen zonder Steven Gerrard. De aanvoerder van Liverpool haakte voor aanvang van de wedstrijd af met een hamstringblessure. Dit was een groot gemis aangezien het elftal aanvallend niet veel had in te brengen. Na een half uur spelen kregen de mannen van Benitez hun vorm terug wat gelijk in een doelpunt uitmondde. Op aangeven van Fernando Morientes wist Robbie Fowler de bal succesvol binnen te tikken. Na rust voerde The Rovers de druk op, maar tot een doelpunt kwam het niet.

Ook Arsenal wist zijn wedstrijd te winnen. Het duel tegen West Bromwich Albion stond vooral in het teken van Dennis Bergkamp. De Nederlander stopt aan het einde van dit seizoen met zijn actieve carriére. Dit had als gevolg dat de thuisbasis van de Londense club, Higbury, helemaal oranje was. Bergkamp begon ondanks alle aandacht niet in de basis. Robin van Persie, de andere Nederlander in Engelse dienst, echter wel. Gedurende de hele wedstrijd hadden The Gunners een veldoverwicht. Vlak voor rust betaalde zich dit uit in een doelpunt van Alexander Hleb. Een kwartier voor tijd was het dan tijd om Bergkamp in te brengen. De aanvaller verving Van Persie. Één minuut na deze wissel wisten The Baggies op gelijke hoogte te komen. Nigel Quashie strafte een fout van de verdediging van Arsenal af door de gelijkmaker binnen te tikken. Niet veel later kwam Arsenal weer op voorsprong dankzij Robert Pires. De assist die hieraan vooraf ging kwam van de voet van Bergkamp. In de laatste minuten van de wedstrijd wist de Nederlander het feest compleet te maken door de eindstand op het scorebord te zetten met een echt Bergkampdoelpunt.

Tottenham Hotspur heeft na de winst op Everton (0-1) van afgelopen weekend nog altijd uitzicht op de Champions League. De ploeg van Martin Jol won verdiend bij The Toffees. In de 34ste minuut kreeg Tottenham een penalty. Robbie Keane wist dit buitenkansje te verzilveren. Na de thee kreeg Jermain Defoe een grote kans om de voorsprong uit te bereiden, maar hij trof slechts de lat.

Dan nog een kort bericht uit het Championship. Na Reading is ook Sheffield United gelukt om promotie af te dwingen. The Blades zette Cardiff City met 1-0 aan de kant. Bovendien speelde Leeds United gelijk tegen de The Royals (1-1). Drie jaar geleden was Sheffield ook al dichtbij promotie naar het hoogste voetbalniveau, maar in die tijd ging het tijdens de playoffs mis. Wolverhampton Wanderers bleek toen een maatje te groot. Dit seizoen is het dan toch eindelijk zo ver. Manager Phil Warnock: "'Als ik terugkijk, had ik in mijn stoutste dromen niet kunnen denken dat we ooit naar het Premiership konden promoveren."

Stand:

PosClubWedstrijdenPuntenVoorTegen
1Chelsea34856620
2Manchester United34766630
3Liverpool35734922
4Tottenham Hotspur34614933
5Arsenal34575727
6Blackburn Rovers34544540
7West Ham United34494850
8Bolton Wanderers33484338
9Newcastle United34483941
10Wigan Athletic34483943
11Everton34453144
12Charlton Athletic34443844
13Manchester City34404041
14Middlesbrough33404555
15Aston Villa34393747
16Fulham34394355
17Portsmouth34323155
18Birmingham34292648
19West Bromwich Albion34282952
20Sunderland33122157

Topscorers:

PosNaamClubDoelpunten
1Thierry HenryArsenal22
2Ruud van NistelrooyManchester United21
3Darren BentCharlton Athletic16

Uitslagen Duitsland Speelronde 30

De 30e speeldag in de Bundesliga stond in het teken van weinig goals. Bayern München en Hamburger SV lieten echter tweemaal het net bollen en blijven strijden om de titel. In de Tweede Bundesliga slaagde Alemannia Aachen erin promotie te bewerkstelligen.

Bayern München zette een ferme stap op weg naar haar 20e landstitel. In de Allianz Arena werd Arminia Bielefeld verslagen: 2-0. Felix Magath kon geen beroep doen op Oliver Kahn. De veelgeplaagde doelman kreeg tijdens de warming-up een bal in zijn gezicht en nam op de tribune plaats met een gezwollen rechteroog. Kahn zag dat zijn collega’s moeite hadden met het stug spelende Bielefeld, dat ongegeneerd de boel op slot gooide. Verder dan kansen van Claudio Pizarro (schot op de paal) en Michael Ballack (inzet door verdediger Petr Gabriel van de lijn gekeerd) kwam der Rekordmeister niet.

Het inbrengen van Bastian Schweinsteiger deed Bayern goed. Zijn dribbels, in combinatie met het brutaler wordende Bielefeld, creëerden meer ruimte en daarvan profiteerden Ballack en Mehmet Scholl, die eveneens was ingebracht. Even daarvoor ontsnapte FC Hollywood tot tweemaal toe aan een achterstand. Een omhaal van Isaac Boakye trof net geen doel en Heiko Westermann toonde zich niet koelbloedig oog in oog met Michael Rensing.

Hamburger SV maakte geen fout bij hekkensluiter MSV Duisburg en blijft volgen op vier punten. De noorderlingen begonnen met Khalid Boulahrouz in de basis, maar Rafael van der Vaart haakte af, omdat zijn enkelblessure licht opspeelde. Al bij de rust was het treffen beslist: HSV sloeg toe bij de eerste de beste kansen. Eerst passeerde Uwe Mörhle zijn eigen doelman Georg Koch, waarna Ailton na een knappe combinatie met Sergej Barbarez Duisburg verder in de misère drukte. Die Zebras komen in de volgende jaargang zeer waarschijnlijk uit in de Tweede Bundesliga.

De selectie van HSV zou met genoegen de uitslag van Werder Bremen hebben vernomen. De ploeg van Thomas Schaaf verspeelde namelijk twee kostbare punten bij het kwakkelende VfL Wolfsburg: 1-1. Van der Vaart en co lijken nu zeker van directe Champions League kwalificatie. Bremen speelde een uur met een man meer, na de uitsluiting van Facundo Quiroga, die zich vergreep aan de doorgebroken Miroslav Klose. Op dat moment was de eindstand al bereikt, via treffers van Nelson Valdez en Marijan Hristov.

Alemannia Aachen vierde vandaag – zonder in actie te komen – de promotie. SpVgg Greuther Fürth verloor verrassend bij Saarbrücken, waardoor de ploeg van Erik Meijer (die afzwaait na dit seizoen) na 36 jaar haar rentree maakt op het hoogste niveau. VfL Bochum en Energie Cottbus hebben de beste papieren voor de overige promotieplaatsen.


Uitslagen:
MSV Duisburg – Hamburger SV 0-2
Schalke 04 – 1. FC Köln 1-1
Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach 2-1
Hertha BSC – Borussia Dortmund 0-0
Eintracht Frankfurt – FSV Mainz 0-0
FC Bayern München – Arminia Bielefeld 2-0
VfL Wolfsburg – Werder Bremen 1-1
1. FC Nürnberg – 1. FC Kaiserslautern 3-2
Hannover 96 – VfB Stuttgart 3-3


Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Bayern München306958-25
2.Hamburger SV306549-22
3.Werder Bremen306066-33
4.Schalke 04305441-27
5.Bayer Leverkusen304453-44
6.Hertha BSC304444-37
7.VfB Stuttgart304032-30
8.Borussia Dortmund303837-36
9.1. FC Nürnberg303739-44
10.Borussia M’Gladbach303734-41
11.Arminia Bielefeld303729-37
12.Hannover 96303638-40
13.Eintracht Frankfurt303137-46
14.1.FSV Mainz 05303040-45
15.VfL Wolfsburg303029-48
16.1.FC Kaiserslautern302741-66
17.1.FC Köln302442-61
18.MSV Duisburg302328-55


Topscorers:

PositieSpelerClubDoelpunten
1.Miroslav KloseWerder Bremen20
2.Halil Altintop1.FC Kaiserslautern16
2.Dimitar BerbatovBayer Leverkusen16
4.Roy MakaayBayern München14
5.Ebi SmolarekBorussia Dortmund13
5.Michael BallackBayern München13
5.Robert Vittek1.FC Nürnberg13
8. MarcelinhoHertha BSC11
8. Diego KlimowiczVfL Wolfsburg11
8. Ivan KlasnicWerder Bremen11
8. Michael Thurk1.FSV Mainz 0511

Einduitslag FOK!voetbalmanager 2005/2006

Van 12 augustus 2005 tot 16 april 2006 is er fel gestreden om de eerste plaats in de FOK!voetbalmanager. BassieD gaat na de 34 speelrondes van ons spel met de eer en de prijzen strijken.


Alternate, Atari en Fanshop.nl zorgen ervoor dat we voor de top zeven een mooi prijzenpakket hebben kunnen samen te stellen, zoals jullie ook hier kunnen zien.

BassieD wint een Labtec speakerset Arena 675 en het spel Football Manager. De nummer twee, MSNMGH met 1580 punten, wint een officiële clubshirt van een eredivisieclub naar keuze en een digitale camcorder van de GoGear-lijn. BliksemSchigt, die als derde eindigde met 1579 punten, wint een Philips Cordless Desktop KG3P10. Toincents en Leafste, de nummers vier en vijf winnen het spel Football Manager. De nummers zes en zeven, te weten Brasil en Wazaa, winnen een officiële clubshirt van een eredivisieclub naar keuze

Van alle prijswinnaars ontvangen we graag een e-mailtje naar sport@fok.nl met daarin je adres en je username en als je een t-shirt hebt gewonnen van welke eredivisieclub je die wilt hebben.

We hopen dat iedereen tijdens het seizoen 2005/2006 veel plezier heeft beleefd aan de FOK!voetbalmanager. Voor het goede verloop van het managerspel bedanken we met name Light, RayMania en Baraja maar uiteraard ook alle andere crew die heeft meegeholpen en meegedacht. We hopen alle deelnemers volgend seizoen weer terug te zien bij de FOK!voetbalmanager.

De FOK!sportcrew

Schema play-offs bekend

Na de laatste speelronde in de Eredivisie is het schema voor de play-offs bekend. Hieronder vind je het programma.


Strijd om een ticket in de voorronde van de Champions League:

Donderdag 20 april:
A: FC Groningen - AZ
B: Ajax - Feyenoord

Returns, zondag 23 april:
A: AZ – FC Groningen
B: Feyenoord – Ajax

Tweede Ronde, 25/26 april en 2/3 mei:
Winnaar B – Winnaar A, Winnaar A – Winnaar B

Wanneer FC Groningen erin slaagt AZ uit te schakelen, dan speelt FC Groningen eerst een thuiswedstrijd in de tweede ronde

Winnaar van de tweede ronde naar voorronde Champions League, verliezers naar UEFA Cup

Strijd om een ticket in de UEFA Cup:

Zaterdag 22 april:
A: FC Twente - FC Utrecht
B: Roda JC - SC Heerenveen

Returns, woensdag 26 april:
A: FC Utrecht – FC Twente
B: SC Heerenveen – Roda JC

Tweede Ronde, data onbekend:
Winnaar B – Winnaar A, Winnaar A – Winnaar B

Wanneer FC Twente erin slaagt FC Utrecht uit te schakelen, dan speelt FC Twente eerst een thuiswedstrijd in de tweede ronde

Winnaar van de tweede ronde naar UEFA Cup, verliezer van de tweede ronde speelt tegen de winnaar van 10 t/m 13 om een plaats in de Intertoto Cup

Strijd om een eventueel ticket in de Intertoto Cup:

Woensdag 19 april:
A: Heracles Almelo - NEC
B: RKC Waalwijk - Vitesse

Returns, zondag 23 april:
A: NEC – Heracles Almelo
B: Vitesse – RKC Waalwijk

Tweede Ronde, 25/26 april en 2/3 mei:
Winnaar B – Winnaar A, Winnaar A – Winnaar B

Wanneer Heracles Almelo erin slaagt NEC uit te schakelen, dan speelt Heracles Almelo eerst een thuiswedstrijd in de tweede ronde

Winnaar van de tweede ronde speelt tegen de verliezer van de tweede ronde van 6 t/m 9 om een ticket in de Intertoto Cup

Punten Ronde 34

De kaarten zijn geschud, de prijzen zijn verdeeld. Maar voor het zover is, eerst de punten van ronde 34.

Weekwinnaar deze ronde werd Robbie_GTI met 70 punten, eentje meer dan mrRich die als tweede eindigde. Marsu eindigde de laatste ronde als derde.

In het algemeen klassement is BassieDde winnaar van FOK!voetbalmanager 2005/2006, hij heeft 1659 punten. MSNMGH eindigde als tweede met 1580 punten, een puntje meer dan de nummer drie, BliksemSchigt. Toinecents pakte de vierde plaats en Leafste eindigde als vijfde met 1549 punten.

Bij de subleagues ging de weekwinst naar ouwe met 58 punten. Tha League eindigde met 55 punten als tweede en wint hiermee het algemeen klassement bij de subleagues Scribbly eindigt daar als tweede met 1430 punten en de winnende goal eindigde uiteindelijk als derde.

Booy langer bij FC Utrecht

Foeke Booy blijft FC Utrecht trouw. De oefenmeester, tevens actief als technisch directeur, verlengde zijn contract tot medio 2008.

De 42-jarige Booy is al vier seizoenen hoofdtrainer in de Galgenwaard. In 2003 en 2004 won FC Utrecht onder zijn leiding de Amstel Cup. Dit seizoen leek de ploeg uit de Domstad lange tijd op weg naar een plek in de play-offs om een Champions League ticket, maar vanmiddag werd een desastreuze 1-4 nederlaag geleden tegen Willem II.

Belt up!

Deze heftige reclamespot heeft kennelijk 8 prijzen in de wacht gesleept in Cannes. Het is één van de vele spotjes die jaarlijks gemaakt worden om mensen ervan te overtuigen hun autogordels te dragen. Dat is geen makkelijke opgave want hoe zorg je voor het benodigde schokeffect zonder letterlijk de innerlijke mens te laten zien (heftige ongelukken en verminkingen dus)? Met een beetje nuance en creativiteit is het de makers gelukt om een prachtreclame te maken waarbij de boodschap overduidelijk is. Deze dus Enjoy

Defour wil naar Ajax, Feyenoord wil Daerden

De jonge Belg Steven Defour heeft aan zijn club Racing Genk laten weten dat hij graag naar het geinteresseerde Ajax wil. Ook Feyenoord heeft interesse in een Genk-speler.

Genk had nochtans te kennen gegeven dat ze het jonge talent graag wilden behouden om een ploeg rond hem op te bouwen. Men dacht zelfs even aan een klacht bij de UEFA omdat Ajax zonder verwittiging aan het Genkse bestuur al met Defour had gepraat. Maar nu zegt de club dat het ook "rekening wil houden met de wensen van de speler." Ajax zou volgens analist Aad de Mos zo'n 6 miljoen Euro over hebben voor de speler.

Niet alleen de Ajax maar ook Feyenoord kijkt over de grens in Genk. Gisteren zat Technisch Directeur Wil Janssen in de tribunes. Niet voor Defour, maar voor de Belgische international Koen Daerden waar men bij Feyenoord ook vorig seizoen al interesse in toonde.

Racing Genk staat momenteel 5de in de Belgische competitie. Als ze effectief Europees voetbal mislopen zou het Nederlandse transfergeld allicht welkom kunnen zijn.

Baanwielrennen: Bos verovert wereldtitel op de sprint

Icoon SportTheo Bos heeft met overmacht het onderdeel sprint bij het WK baanwielrennen gewonnen. De Hierdenaar was in de finale te sterk voor de Brit Craig MacLean.

In de eerste heat nam de Gelderlander al vroeg de kop en kon hij de laatste dertig meter zijn benen stil houden. MacLean had geen antwoord. Eenzelfde scenario in de tweede omloop, al liet MacLean zich minder snel verrassen en moest Bos zich tot het einde inspannen. Het brons was een prooi voor de Duitser Stefan Nimke.

Bos legde een indrukwekkend parcours af en liet zien op elke manier te kunnen winnen. In de achtste finales klopte hij olympisch kampioen Ryan Bailey, terwijl de Italiaan Roberto Chiappa in de ronde van de laatste acht geen partij was. Vanmiddag verdiende Bos een finaleplaats door Stefan Nimke terug te wijzen.

Eerder dit toernooi pakte Bos al het goud op de keirin; eveneens in stijl.

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!

Wielrennen: Uitslag Amstel Gold Race

Icoon WielrennenFrank Schleck heeft de 41e Amstel Gold Race gewonnen. De Luxemburgse renner van CSC sprong in de finale alleen weg en kwam voor Wesemann en Boogerd alleen aan op de Cauberg.

De 41e Amstel Gold Race over ruim 250 kilometer ging vanmorgen om 10.15 van start in de regen in Maastricht. Al na twintig kilometer reden er vijf man op kop: Moreau, Thijs, Albasini, Schmitz en Weissinger. Met nog iets minder dan 200 kilometer te gaan was de voorsprong al gegroeid tot tien minuten.

Op ongeveer 160 kilometer van de meet moest Weissinger lossen, de vier hadden toen nog elf minuten op het peloton dat aangevoerd werd door de ploeg van Rabobank. Weissinger moest lossen vanwege een lekke band, maar werd gediskwalificeerd omdat hij met behulp van de auto terugkwam bij zijn vluchtgezellen.

Bovenop de Cauberg was de voorsprong nog 4.30 op het door Rabobank aangevoerde peloton. Op 75 kilometer van die finish had de Nederlandse ploeg er nog een minuut afgereden: 3.30. Kort voor de Wolfsberg moest De Rabobankploeg moest opnieuw de achtervolging leiden. Op veertig kilometer was de hergroepering een feit. Maar meteen was er weer een onsnappingspoging op de Loorberg, opnieuw van Wesemann. Hij kreeg oud-wereldkampioen Astarloa en Bertagnolli met zich mee. Erik en Thomas Dekker moesten de achtervolging inzetten, de Rabo-knechten waren gelost. Het gat werd niet groot, op 35 kilometer was het slechts tien seconden. Erik Dekker loste ook en gaf op.

Toen het peloton terugkwam ging Wesemann alleen verder. Alleen ging hij ook de Gulperberg, Kruisberg en Eyserbosweg over. Halverwege die Eyserbosweg was er de aanval van Karsten Kroon, met meteen de grote namen in zijn wiel: Boogerd en Bettini. Kort voor de Keutenberg sloot Bettini aan bij Wesemann, in de sachtervolging waren er drie man: Ivanov, Schleck en Wegmann. De verschillen waren nog niet erg groot. Daardoor volgde bovenop de Keutenberg een hergroepering. Voor Rabobank was alleen Boogerd mee, Freire en Thomas Dekker moesten in de achtervolging op het kopgroep waarin drie renners van T-Mobile vertegenwoordigd waren.

Op het 'vlakke' stuk tussen de Keutenberg en de slotklim van de Cauberg probeerde de Luxemburgse kampioen Schleck het alleen op tien kilometer van de finish, Sinkewitz probeerde te volgen maar kon niet met hem mee. Al snel had Schleck een voorsprong van twintig seconden. Wesemann ging op enkele kilometers opnieuw alleen achter Schleck aan. Aan de voet van de Cauberg, met nog geen kilometer te klimmen had Schleck ruim tien seconden op Wesemann, de groep met Boogerd en Bettini volgde al op een halve minuut en moest gaan sprinten voor de derde plaats. Schleck kon zonder problemen alleen naar de finish rijden en werd de eerste Luxemburgse winnaar van de Amstel Gold Race. Wesemann werd knap tweede, Boogerd sprintte net voor Kroon nog naar een derde plaats.

meer sport nieuws op sport.fok.nl

VVD ook tweede partij in peiling De Hond

Icoon Politiek De peiling van Maurice de Hond volgt de Politieke Barometer van Interview/NSS van afgelopen vrijdag. Ook deze peiling voorspelt dat de VVD de tweede partij van Nederland zal worden. De VVD heeft in deze peiling zes zetels meer dan het CDA. Daarmee haalt de VVD 33 zetels. Dat zijn er 5 meer dan de vorige verkiezingen.

Er zijn ook verschillen met de peiling van Interview/NSS. Zo heeft de PvdA haar positie in de peiling van De Hond versterkt. Ze komen uit op 52 zetels en worden daarmee de grootste partij. Het zijn 10 zetels meer dan de verkiezingen van 2003. In tegenstelling tot Interview/NSS wint de SP bij Maurice de Hond. Ze komen uit op 16 zetels. GroenLinks is de enige linkse partij die verliest. Ze halen 7 zetels. En dat terwijl GroenLinks juist won in de peiling van Interview/NSS. Een linkse coalitie krijgt van Maurice de Hond 75 zetels en is dus geen mogelijkheid. Bij Interview/NSS was deze mogelijkheid er wel.

Het CDA begint met het aantal verloren zetels terug te vallen naar de verkiezingsnederlaag van 1994. Toen verloren ze 20 zetels en kwamen ze uit op 34. Nu verliezen ze 17 zetels en komen ze uit op 27 zetels. Het CDA wordt daarmee de derde partij. D66 komt uit op 2 zetels. De huidige coalitie krijgt daarmee 62 zetels en is geen optie.

Er is een andere overeenkomst met 1994 te vinden. Met deze peiling is een paars kabinet van PvdA en VVD mogelijk. Die kan rekenen op een ruime meerderheid van 85 zetels. PvdA en CDA is ook een mogelijkheid met 79 zetels.

Marco Pastors komt als nieuwe partij binnen in de peiling, en krijgt 1 zetel. De Partij van de Vrijheid van Geert Wilders krijgt 4 zetels. De LPF verdwijnt uit de Kamer. De ChristenUnie en de SGP krijgen 5, respectievelijk 2 zetels. Ook de Partij voor de Dieren krijgt 1 zetel. Volgens de peiling lijken er veel kleine partijen toe te treden tot het parlement.


Peiling van Maurice de Hond

Bos verovert wereldtitel op de sprint

Theo Bos heeft met overmacht het onderdeel sprint bij het WK baanwielrennen gewonnen. De Hierdenaar was in de finale te sterk voor de Brit Craig MacLean.

In de eerste heat nam de Gelderlander al vroeg de kop en kon hij de laatste dertig meter zijn benen stil houden. MacLean had geen antwoord. Eenzelfde scenario in de tweede omloop, al liet MacLean zich minder snel verrassen en moest Bos zich tot het einde inspannen. Het brons was een prooi voor de Duitser Stefan Nimke.

Bos legde een indrukwekkend parcours af en liet zien op elke manier te kunnen winnen. In de achtste finales klopte hij olympisch kampioen Ryan Bailey, terwijl de Italiaan Roberto Chiappa in de ronde van de laatste acht geen partij was. Vanmiddag verdiende Bos een finaleplaats door Stefan Nimke terug te wijzen.

Eerder dit toernooi pakte Bos al het goud op de keirin; eveneens in stijl.

Schleck wint de Amstel Gold Race

Frank Schleck heeft de 41e Amstel Gold Race gewonnen. De Luxemburgse renner van CSC sprong in de finale alleen weg en kwam voor Wesemann en Boogerd alleen aan op de Cauberg.

De 41e Amstel Gold Race over ruim 250 kilometer ging vanmorgen om 10.15 van start in de regen in Maastricht. Al na twintig kilometer reden er vijf man op kop: Moreau, Thijs, Albasini, Schmitz en Weissinger. Met nog iets minder dan 200 kilometer te gaan was de voorsprong al gegroeid tot tien minuten.
Op ongeveer 160 kilometer van de meet moest Weissinger lossen, de vier hadden toen nog elf minuten op het peloton dat aangevoerd werd door de ploeg van Rabobank. Weissinger moest lossen vanwege een lekke band, maar werd gediskwalificeerd omdat hij met behulp van de auto terugkwam bij zijn vluchtgezellen.

Flecha, Posthuma en De Groot zorgden ervoor dat het verschil op 140 kilometer was geslonken tot een kleine zeven minuten. Op 110 kilometer was dit verschil nog ongeveer gelijk. Niet veel later moest Moreau zijn vluchtgenoten laten gaan. De drie overgebleven koplopers reden nog steeds voor het peloton uit bij de tweede passage aan de finish bovenop de Cauberg. Daar was de voorsprong nog 4.30 op het door Rabobank aangevoerde peloton. Op 75 kilometer van die finish had de Nederlandse ploeg er nog een minuut afgereden: 3.30.

Met nog 60 kilometer te gaan werd het leiderstrio gereduceerd tot een leidersduo, omdat Bram Schmitz het tempo van met name Thijs. niet meer kon bijbenen. In het peloton daarachter gooide Wesemann op de Bemelerberg de eerste knuppel in het hoenderhok. Voor Rabobank kon eerst alleen Flecha mee, later ook Erik Dekker. Van de favorieten waren onder andere Bettini en Pozzato mee in een groepje van dertien man. Vooral T-Mobile was erg actief voorin. Het peloton slokte op vijftig kilometer van de finish de laatste twee overgebleven koplopers op. Flecha verzorgde goed knechtenwerk door met bijna alle vluchtpogingen van onder andere Mazzoleni mee te springen. Op 45 kilometer was het eerst Van Summeren en iets later Den Bakker die probeerden te ontkomen aan het peloton.

De ervaren Den Bakker kreeg onder andere Goussev, Moerenhout, Sinkewitz, Baguet en Horner mee. Op veertig kilometer sloot Bettini alleen vanuit het peloton aan, kort voor de Wolfsberg. Opvallend was dat er in dit kopgroepje geen renners van Rabobank aanwezig waren. De oranje ploeg moest opnieuw de achtervolging leiden. Op veertig kilometer was de hergroepering een feit. Maar meteen was er weer een onsnappingspoging op de Loorberg, opnieuw van Wesemann. Hij kreeg oud-wereldkampioen Astarloa en Bertagnolli met zich mee. Erik en Thomas Dekker moesten de achtervolging inzetten, de Rabo-knechten waren gelost. Het gat werd niet groot, op 35 kilometer was het slechts tien seconden. Erik Dekker loste ook en gaf op.

Toen het peloton terugkwam ging Wesemann alleen verder. Alleen ging hij ook de Gulperberg, Kruisberg en Eyserbosweg over. Halverwege die Eyserbosweg was er de aanval van Karsten Kroon, met meteen de grote namen in zijn wiel: Boogerd en Bettini. Er was een afscheiding, Rebellin en Samuel Sanchez konden in de afdaling nog aansluiten. Ivanov bewaakte de ontsnapping van zijn ploeggenoot Wesemann. Op de de top van de Fromberg, met nog minder dan twintig kilometer te gaan ging Bettini proberen bij Wesemann te komen, Boogerd kon niet mee. Kort voor de Keutenberg sloot de kleine Italiaan aan bij Wesemann, in de sachtervolging waren er drie man: Ivanov, Schleck en Wegmann. De verschillen waren nog niet erg groot. Daardoor volgde bovenop de Keutenberg een hergroepering. Voor Rabobank was alleen Boogerd mee, Freire en Thomas Dekker moesten in de achtervolging op het kopgroep waarin drie renners van T-Mobile vertegenwoordigd waren.

Op het 'vlakke' stuk tussen de Keutenberg en de slotklim van de Cauberg probeerde de Luxemburgse kampioen Schleck het alleen op tien kilometer van de finish, Sinkewitz probeerde te volgen maar kon niet met hem mee. Al snel had Schleck een voorsprong van twintig seconden. Wesemann ging op enkele kilometers opnieuw alleen achter Schleck aan. Aan de voet van de Cauberg, met nog geen kilometer te klimmen had Schleck ruim tien seconden op Wesemann, de groep met Boogerd en Bettini volgde al op een halve minuut en moest gaan sprinten voor de derde plaats. Schleck kon zonder problemen alleen naar de finish rijden en werd de eerste Luxemburgse winnaar van de Amstel Gold Race. Wesemann werd knap tweede, Boogerd sprintte net voor Kroon nog naar een derde plaats.

Uitslag Amstel Gold Race 2006

PlaatsNaamLandPloeg
1Frank SchleckLuxemburgCSC
2Steffen WesemannZwitserlandT-Mobile
3Michael BoogerdNederlandRabobank
4Karsten KroonNederlandCSC
5Patrik SinkewitzDuitslandT-Mobile
6Davide RebellinItaliëGerolsteiner
7M.A. Martin PerdigueroSpanjePhonak
8Paolo BettiniItaliëQuickstep
9Stefan SchumacherDuitslandGerolsteiner
10Sergei IvanovRuslandT-Mobile

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 34

Icoon EredivisieVanmiddag stond de laatste speelronde in de Eredivisie op het programma. Ajax en FC Groningen plaatsten zich voor de Champions League play-offs, terwijl NAC Breda is veroordeeld tot het spelen van promotie-/degradatieduels.

Voorafgaand aan de laatste speeldag maakten nog drie ploegen kans op deelname aan de belangrijkste play-offs: Ajax, FC Utrecht en FC Groningen. Ajax had genoeg aan een remise in het uitduel bij RKC Waalwijk en met een 2-4 overwinning voldeden de Amsterdammers ruimschoots aan die eis. Anthony Lurling zette de thuisploeg nog op voorsprong, maar treffers van John Heitinga, Klaas Jan Huntelaar (tweemaal) en Nourdin Boukhari brachten Ajax in veilige haven.

FC Groningen veroverde het laatste plaatsbewijs, omdat FC Utrecht haar eigen glazen ingooide door in de Galgenwaard met 1-4 van Willem II te verliezen. FC Groningen had daardoor genoeg aan een 1-1 remise bij FC Twente. Even leken de noorderlingen zelfs af te koersen op een overwinning (treffer van Yuri Cornelisse), maar vlak voor tijd zorgde Guilherme Afonso voor de gelijkmaker. FC Groningen speelt in de eerste ronde van de play-offs tegen nummer twee AZ, dat de reguliere competitie beëindigde met winst op SC Heerenveen: 2-4.

Feyenoord finishte als derde na een ingecalculeerde driepunter tegen het al gedegradeerde RBC Roosendaal: 2-0. De doelpunten van Dirk Kuijt en Pierre van Hooijdonk vielen pas laat. De Rotterdamse equipe ontmoet in de eerste ronde van de play-offs het als vierde geëindigde Ajax. Eerder dit seizoen was Feyenoord tweemaal de sterkste in de Klassieker.

NAC Breda zal het vege lijf moeten redden in de promotie-/degradatieduels, omdat PSV een passend afscheid in gedachten had voor de vertrekkende Guus Hiddink. De negentienvoudig landskampioen won met 2-6 in Breda. Jan Vennegoor of Hesselink en Jefferson Farfán scoorden beiden twee keer. NAC speelt eerst tegen Top Oss, en bij winst ontmoet het Helmond Sport of FC Volendam. Naast NAC komt ook Willem II uit in het verplichte toetje. De Tricolores kruisen de degens met FC Zwolle en spelen eventueel later tegen De Graafschap of VVV-Venlo.


Uitslagen Speelronde 34:

Zondag 16 april
FC Twente - FC Groningen 1-1
Roda JC - Heracles Almelo 2-1
SC Heerenveen - AZ 2-4
FC Utrecht - Willem II 1-4
RKC Waalwijk - Ajax 2-4
Feyenoord - RBC Roosendaal 2-0
Vitesse - NEC 1-1
ADO Den Haag - Sparta Rotterdam 0-2
NAC Breda - PSV 2-6


De eindstand van de Eredivisie 2005/2006 kun je hier vinden.

-------------------

Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

Uitslagen Eredivisie 16/04/2006

Vanmiddag was de 34e en laatste speeldag in de competitie. En traditiegetrouw begonnen alle negen wedstrijden om 14:30 uur. Hieronder vind je de uitslagen.

Feyenoord - RBC Roosendaal 2-0
71' Kuijt 1-0 Penalty
83' V. Hooijdonk 2-0

Scheidrechter: Blom.
Toeschouwers: 41.000.
Rood: 69. Fortes Rodriguez (RBC).
Geel: Acuña (RBC).

Opstellingen

Feyenoord: Lodewijks, Collen (De Guzman/27), Vlaar, Bahia, Bosschaart, Greene, Hofs, Paauwe (V. Hooijdonk/62), Castelen, Kuyt, Kalou (Pardo/78).

RBC: Friebel, Loran, Fortes Rodriguez, Roumani, Fleur, De Lange (Basoski/80), Acuña, Smolders, Daelemans (Paap/72), Vos (Kpaka/67), Sillah.
------------------------------------------------
SC Heerenveen - AZ 2-4
10' Koevermans 0-1
43' Huysegems 0-2
49' Huysegems 0-3
62' De Vries 1-3
72' Pranjic 2-3
87' Koevermans 2-4

Scheidrechter: Bossen.
Toeschouwers: 21.000.

Opstellingen

Heerenveen: Vandenbussche, Poulsen, Hansson, Derveld (Ghoochannejhad/84), H.Drost, Prager, Bosvelt, Bradley, Bruggink (Larsen/75), De Vries, Pranjic.

AZ: Timmer, Steinsson, J.Mathijsen, Opdam, De Cler (Reini/69), De Zeeuw, Medunjanin, Schaars, Ikedia (Meerdink/75), Koevermans, Huysegems.
------------------------------------------------
NAC Breda - PSV 2-6
4' Vennegoor 0-1
21' Farfán 0-2
48' Vennegoor 0-3
49' Farfán 0-4
55' Vonlanthen 1-4
62' Väyrynen 1-5
69' Derijck 2-5
90' Cocu 2-6

Scheidrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 17.000.
Geel: Slot (NAC), Culina (PSV).
Bijzonderheden: Derijck mist namens NAC in de achttiende minuut een strafschop.

Opstellingen

NAC: Schollen, Elshot, Derijck, Zwaanswijk, Stam, Mendes, Slot, Sno, v.Gessel, Rigters (Diba/31- Demir/58)), Leonardo (Vonlanthen/42).

PSV: Gomes (Zoetebier/46), Lucius, Addo, Simons, Lamey (Aissati/65), Väyrynen, Cocu, Culina (Ooijer/56), Farfán, Vennegoor, Beasley.
------------------------------------------------
RKC Waalwijk - Ajax 2-4
18' Lurling 1-0
26' Heitinga 1-1
44' Huntelaar 1-2 Penalty
50' Boukhari 1-3
87' Huntelaar 1-4
90' Peters 2-4

Scheidrechter: v. Hulten.
Toeschouwers: 7.500.
Rood: 43. Keller (RKC/2x geel)
Geel: Boakye, Vermaelen (Ajax).

Opstellingen

RKC: R.v.Dijk, Mulder (Donk/79), Bakens, Keller, v.Haaren, v.Diemen, D.Mathijssen, D.v.Dijk (Peters/72), Zuiverloon, v.d.Haar, Lurling (Barto/61).

Ajax: Stekelenburg (Vonk/46), Boakye, Heitinga, Vermaelen, Emanuelson (Pienaar/73), Galásek, Rosenberg (Boukhari/12), Maduro, Rosales, Huntelaar, Babel.
------------------------------------------------
Roda JC - Heracles 2-1
27' Cissé 1-0
38' Cziommer 2-0 penalty
76' Tanghe 2-1

Scheidrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 13.000.
Geel: Leemans (Roda JC), Reekers, Looms (Heracles).

Opstellingen

Roda JC: Kujovic, Senden, Saeijs, Kah, Lachambre, Cziommer, Leemans, Bödör, Sérgio, Cissé (Sonko/79), Cristiano.

Heracles: Pieckenhagen, De Vries (Smit/46), Reekers, Klavan, Looms, Quansah, Tanghe, Maas, Tamerus, Sluijter (Hellings/71), Höcher (Hirayama/46).
------------------------------------------------
FC Twente - FC Groningen 1-1
78' Cornelisse 0-1
88' Afonso 1-1

Scheidrechter: Wegereef.
Toeschouwers: 13.250.
Geel: Sibum, Brama, Zomer (allen Twente), Silva (Groningen).

Opstellingen

Twente: Boschker, Wellenberg (Bouchiba/80), Niemeyer, Zomer, Heubach, Brama, Bakircioglü, El Ahmadi (Sibum/57), Gerritsen, N'Kufo, Touma (Afonso/83).

Groningen: Roorda, Silva, Luirink, Sankoh, v.d.Linden (Kruiswijk/80), Matthijs, Seedorf (Florén/73), Lindgren, Buijs, v.d.Laak (Fledderus/25), Cornelisse.
------------------------------------------------
FC Utrecht - Willem II 1-4
1' Caluwé 1-0
17' Redan 1-1
49' Kerekes 1-2
54' Redan 1-3
84' Reuser 1-4

Scheidrechter: v. Egmond.
Toeschouwers: 22.000.
Geel: De Jong (Utrecht), Keenan (Willem II).

Opstellingen

Utrecht: Terol, Tiendalli (Rossini/67), v.Steensel, Keller (v. Buuren/62), Braafheid, Caluwé, De Jong, Somers, Ramzi (Douglas/63), Nelisse, v.d.Bergh.

Willem II Peersman, Wau, Victoria (v. Nieuwstadt/46), v.Mosselveld, Valencia, Agustien (Smit/78), Assou-Ekotto, Reuser, Keenan, Redan, Dembele (Kerekes/46).
-------------------------------------------------
Vitesse - NEC 1-1
42' Tininho 0-1 Penalty
89' V.d. Schaaf 1-1

Scheidrechter: Temmink.
Toeschouwers:24.000

Opstellingen

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh, Knol, Swerts, Kaya (Benson/68), v.d.Schaaf, Knopper, T.Janssen, Hersi (Rojer/80), Junker, Fränkel (De Mul/60).

NEC Babos (Nalbantoglu/36), Wielaert, Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy, E.Barreto, Pothuizen, Boutahar (Jones/73), Tininho, Denneboom, Worm (Grot/64).
------------------------------------------------
ADO Den Haag - Sparta 0-2
62' v.d. Bergh 0-1
66' Cvetkov 0-2

Scheidrechter: Vink.
Toeschouwers: 11.000.
Geel: Bodde (ADO), v.d. Bergh (Sparta).

Opstellingen

ADO: Drobny, Rankovic, Saavedra, Gibbs, El Akchaoui, Jungschläger, Bodde (Rzasa/69) , Stroeve, De Graaf (Roiha/72), Mols (Elia/76), Kolkka.

Sparta: Ponk, De Fauw, Olfers, Schenkel, Gudelj (Polak/52), Obodai, Michels, v.d.Bergh (v. Bueren/85), Cvetkov (Bouaouzan/67), Rose, Oost.

De eindstand kan je hier vinden.

Engelse voetbalfans niet welkom in Duitsland

Icoon WK 2006De duizenden Engelse voetbalsupporters die tijdens het komende WK in Duitsland hun land willen aanmoedigen, lopen de kans dat ze geen kamer kunnen bemachtigen. De Duitse hotel vereniging heeft namelijk per brief alle hotelondernemers in het land gewaarschuwd voor de Engelse supporters, die "luidruchtig en dronken" zouden zijn. De branchebewaker adviseert om goed op te letten aan wie de kamers worden verhuurd, en zeker geen kamers te verhuren aan Engelse voetbalsupporters.

Een waarschuwing lijkt, gezien de staat van dienst van Engelse voetbalsupporters, ook niet geheel overbodig.

Almagro winnaar in Valencia

Nicolas Almagro heeft het ATP-toernooi van Valencia op zijn naam geschreven. De 20-jarige Spanjaard versloeg zijn generatiegenoot Gilles Simon in de finale: 6-2, 6-3.

Simon kwam als beste uit de startblokken door soepel zijn opslag te winnen en meteen twee breakkansen te creëren. Almagro overwon zijn zenuwen en racete naar 5-1, vooral dankzij vele winners. Simon wist nog enkele setpoints weg te werken, maar Almagro toonde zijn koelbloedigheid. Het momentum bleef vervolgens aan de zijde van de Spanjaard, getuige een vroege break aan het begin van set twee.

Op 4-3 zette Simon alles op alles om de opslag van zijn opponent te kraken en achtmaal werd een deucestand bereikt. Almagro trok uiteindelijk aan het langste eind en wist vervolgens de Fransman nog eens te breaken. Voor Almagro, die deze week onder andere Ferrero en Safin klopte, is het zijn eerste toernooizege in de ATP-Tour.

Wijziging autosportberichtgeving

Op veler verzoek verandert per maandag 17 april de berichtgeving van de autosport op FOK!sport. Voorheen werden alleen de A1GP- en Formule 1-berichten op de F1manager geplaatst en kwamen de andere autosportklasses onder het algemene sportgedeelte te staan. Vanaf morgen zullen alle autosport- en rallyberichten op de F1manager verschijnen.

Het gaat hier voorlopig om een proefsituatie, waarbij we over drie weken, op 7 mei, zullen bekijken of de nieuwe opzet beter bevalt dan de oude. Zo nodig kunnen we dan de situatie weer terugdraaien en verder gaan op de oude manier.

Belangrijkste reden dat we deze verandering doorvoeren, is de eenduidigheid in de autosportberichtgeving. Het blijkt dat veel Formule 1-liefhebbers ook geïnteresseerd zijn in klasses als DTM en de beide Indycarseries. Om de zaken consequent door te houden, zullen ook de rallyberichten op de F1manager komen te staan.

Natuurlijk willen we graag van jullie horen hoe de nieuwe situatie bevalt. Je commentaar en suggesties kun je onder dit bericht kwijt in de reacties. Op 7 mei zullen we alle reacties meenemen in onze beslissing over hoe we de autosportberichten in de toekomst zullen weergeven.

Politie voorkomt illegale scooterrace

Icoon PolitieDe politie heeft zondag een illegale scooterrace voorkomen. Tussen de 120 en 150 jongeren verzamelden zich tegen het middaguur op een industrieterrein in Apeldoorn, om lekker tegen elkaar te gaan racen. Toen de politie arriveerde verplaatste de groep zich. Agenten houden nu een oogje in het zeil om te voorkomen dat de race op een andere locatie wordt gehouden.

Het is niet duidelijk om hoeveel scooters het gaat, maar de politie spreekt van een gering aantal. Het zou gaan om 'nog niet eens vijftig' brommers. Agenten hebben nog niemand aangehouden, aangezien er nog niet geraced is. De politie kon het spektakel voorkomen doordat de organisatoren de race ruim van tevoren op het internet aankondigden.

Zeven rijbewijzen ingevorderd bij grote controle

Icoon PolitieBij een grote verkeerscontrole gehouden in de nacht van zaterdag op zondag zijn ongeveer 5000 automobilisten gecontroleerd. De verkeerscontrole vond plaats op 31 verschillende plaatsen in Noord-Holland.

Van de bestuurders die gecontroleerd werden, zijn er ruim zeventig direct aangehouden. Zeven daarvan moesten hun rijbewijs direct inleveren. Een bestuurder bleek na een blaastest 5,5 keer de toegestane alcohollimiet te overschrijden, en hij reed al vijf jaar zonder rijbewijs. In Zaandam werd een man aangehouden die tegen het verkeer in reed. Hij bleek drie keer zoveel drank op te hebben als toegestaan.

Barroso: Problemen belangrijker dan grondwet

Icoon Europa De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, heeft enkele lidstaten van de Europese Unie gewaarschuwd dat ze de Europese grondwet geen nieuw leven in moeten blazen, voordat andere Europese problemen zijn opgelost.

José Manuel Barroso Tijdens zijn bezoek in Slowakije verwierp Barroso de 'proefballonetjes' die sommige lidstaten hebben over het herleven van de Europese grondwet. "Het is voorbarig, er is geen overeenstemming waar we naartoe gaan", zo laat hij weten. Duitsland stelde voor de grondwet te hernoemen naar "Het basisverdrag van Europa", en wilde deze opnieuw voorleggen aan lidstaten die tegen en nog niet over het verdrag stemden. Malta wil enkele hoofdstukken uit de grondwet schrappen, of de macht van nationale parlementen in het verdrag vergroten.

Barroso verklaarde dat de Europese Commissie in mei zijn eigen ideeën zal laten zien, over wat nu te doen met de grondwet. Voorlopig vindt Barroso dat "er een beleids-gedreven agenda moet zijn, zodat de mensen de voordelen van de Europese Unie kunnen zien". De problemen die Barroso bedoelt lijken het verbeteren van het algemeen energiebeleid en het verbeteren van de interne markt te zijn.

Voordeuren Sparta spelers geel-groen geschilderd

Icoon VoetbalVlak voor het zeer belangrijke duel tussen ADO Den Haag en Sparta vanmiddag zijn de voordeuren van Sparta-spelers Sjaak Polak en Ricky van de Berg geel-groen geschilderd door ADO-aanhangers. Ze wonen beiden in Den Haag en Polak kwam tot vorig jaar nog uit voor ADO.

Vermoedelijk zijn de deuren afgelopen nacht beschilderd door supporters van het vak midden-noord. Dat is de harde kern van ADO Den Haag.

Voor meer (voetbal)sport kun je terecht op Sport.fok.nl!
Met dank aan safumufh voor de submit.

Paasboodschap paus in het teken van dialoog

Benedictus XVI heeft zondag in zijn eerste paasboodschap als paus uitgebreid stilgestaan bij het lijden van mensen in de hele wereld. Hij is van mening dat de vele bedreigingen van de vrede louter met dialogen kunnen worden opgelost. Hij dringt aan op een actievere rol van de internationale gemeenschap bij het brengen van vrede en veiligheid op alle continenten.

De 79-jarige leider van de rooms-katholieke kerk stond stil bij de rampzalige situatie in delen van Afrika, die door massale droogte geteisterd worden. Ook besprak de paus de situatie in de Sudanese regio Darfur, waar geweld aan de orde van de dag is. Ook werd er uitgebreid stilgestaan bij de situatie in het Midden-Oosten. Hij sprak de hoop uit dat er ook vrede mag komen in het door geweld geteisterde Irak.

Naar schatting 200.000 mensen kwamen bijeen op het Sint-Pietersplein om de mis bij te wonen. In 62 talen wenste Benedictus de wereldbevolking een zalig Pasen toe. Ook Nederland werd bedankt. In vloeiend Nederlands sprak hij: "Ik wil mijn hartelijke dank tot uitdrukking brengen voor de vele bloemen uit Nederland."

Paus Benedictus
Paus Benedictus XVI spreekt zijn eerste 'urbi et orbi' uit tijdens de paasmis. Foto:AFP

Bos naar finale, Hijgenaar stelt teleur

Theo Bos staat in de finale van het sprintonderdeel op het WK baanwielrennen. De 22-jarige Hierdenaar had nauwelijks moeite met de Duitser Stefan Nimke.

Bos won beide heats van Nimke. De Duitser startte de sprint steeds op kop, maar Bos passeerde hem eenvoudig. In de eindstrijd zal Bos het moeten opnemen tegen Mickaël Bourgain of Craig MacLean.

Yvonne Hijgenaar kon geen potten breken in de keirin. De Nederlandse eindigde als vierde in haar heat, hetgeen niet volstond voor een plek in de volgende ronde. Hijgenaar zal straks terugkijken op een tegenvallend WK: ze kwam niet door de zestiende finales bij de sprint en op de kilometer tijdrit finishte ze als tiende.

Adrie Visser moest op de discipline sratch genoegen nemen met de achtste notering. Maria Luisa Calle Williams pakte overtuigend het goud, voor Gina Grain en Olga Slioesareva.

'VS al jaren bezig met voorbereiding inval Iran'

Icoon OorlogThe Washington Post meldt dat het Amerikaanse ministerie van Defensie, al voordat de Amerikaanse militairen in 2003 Irak binnenvielen, werkt aan aanvalsplannen op Iran. In 2002 kreeg landmachtgeneraal John Abizaid deze taak toegewezen volgens militair deskundige William Arkin van de krant. De inlichtingendiensten verzamelen al sinds mei 2003 de gegevens die nodig zijn voor een invasie. Het project draagt de naam Tirannt.

De Amerkaanse luchtmacht heeft verschillende modellen voor een luchtaanval ontwikkeld. De Amerikaanse marine heeft al scenario's klaarliggen om de Straat van Homus en de toegang tot de Perzische Golf open te houden. En ook zijn er al plannen ontwikkeld door het korps mariniers, om een invasie vanuit de zee uit te voeren, aldus Arkin.

'Gothic-cultuur beschermt tieners'

Een onderzoek zou volgens het wetenschappelijke tijdschrift British Medical Journal aantonen dat 'het gothic zijn', kwetsbare tieners beschermt tegen automutilatie (zelfverminking). Uit het onderzoek blijkt dat zo'n 50% van de tienergoths zichzelf opzettelijk pijn doet of een zelfmoordpoging achter de rug heeft. Bij niet-goths ligt dit tientallen procenten lager (onder de 10%).

Toch beschermt de gothic-subcultuur dit soort pubers eerder dan dat ze er nog gewelddadiger door worden. De meeste jongeren beginnen namelijk met zelfverminking zo rond de overgang van kind naar tiener (rond de 12/13 jaar). Gemiddeld worden ze pas enkele jaren later een goth. Jongeren die een neiging hebben zichzelf te verminken, worden dus wel aangetrokken door de gothic-subcultuur; maar ze zullen eerder voor ze deel worden van de gothic-subcultuur aan zelfverminking doen, dan erna. Bovendien zou het behoren tot de goths zorgen voor waardevolle sociale en emotionele steun van hun lotgenoten.

Er wordt wel een kanttekening geplaatst bij de studie. Het onderzoek is gebaseerd op een klein aantal jongeren. Om zeker te zijn, zou het onderzoek herhaald moeten worden. Er moeten dus niet te snel conclusies worden getrokken.

Info
Gothic is een cultuur die ontstond in de jaren '80 en komt voort uit de punkbeweging. In het midden van de jaren '90 kende de gothiccultuur een heropleving. (Zie voor meer info Gothic-Nederland)

Over het algemeen wordt aangenomen dat jongeren aan zelfverminking doen om met hun negatieve emoties om te gaan. Bij het pijnigen komen endorfines vrij. Dit is een chemische stof in de hersenen die een gevoel van geluk opwekt. Het is uiteraard wel een korte termijn oplossing, dat zelfverminken. (Zie ook Automutilatie.nl)

Cosworth wil b-spec introduceren

Cosworth, de motorleverancier van het Williams F1-team, heeft afgelopen week in Barcelona gewerkt aan de ontwikkeling van de V8-motor.

Het Formule 1-team van Williams heeft in Barcelona getest met zowel een serie 2-motor als een serie 3-motor. Cosworth denkt dat de ontwikkeling van de nieuwe specificatie motor in mei klaar zal zijn. De eerste race waarin Williams dan de beschikking zal hebben over de nieuwe motor is de Grand Prix van Europa, die op 7 mei wordt verreden op de Nürnburgring.

Hoofdingenieur Simon Corbyn: "We hebben veel data verzameld in Barcelona. We hebben een aanzienlijke afstand afgelegd met zowel de serie 2-motor als de serie 3-motor die in ontwikkeling is. De analyse van de resultaten zal bijdragen aan de motorstrategie voor de Grand Prix van San Marino en de races die daarop volgen. Na de test in Barcelona zijn we nog vastberadener om er een succesvol seizoen van te maken."


Stadionverbod AZ voor Van Geel ingetrokken

Icoon VoetbalAZ heeft het stadionverbod, dat voorzitter Dirk Scheringa voor technisch directeur van Ajax Martin van Geel had ingesteld, ingetrokken. Dat is zondag bekend gemaakt.

Afgelopen week legde Scheringa Van Geel een stadionverbod op van vijf jaar. Hier werd met afkeuring op gereageerd door onder meer KNVB-directeur Henk Kesler en Ajax-voorzitter John Jaakke. Ook AZ-coach Louis van Gaal was het er echter niet mee eens.

Na een gesprek tussen Dirk Scheringa en Ajax-voorzitter John Jaakke is besloten om het verbod in te trekken. Zodra Scheringa terug is uit het buitenland zal er een nieuw gesprek tussen beide clubs komen.

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!

Stadionverbod Van Geel ingetrokken

AZ heeft het stadionverbod, dat voorzitter Dirk Scheringa voor technisch directeur van Ajax Martin van Geel had ingesteld, ingetrokken. Dat is zondag bekend gemaakt.

Afgelopen week legde Scheringa Van Geel een stadionverbod op van vijf jaar. Hier werd met afkeuring op gereageerd door onder meer KNVB-directeur Henk Kesler, Ajax-voorzitter John Jaakke, maar ook AZ-coach Louis van Gaal was het er niet mee eens.

Na een gesprek tussen Dirk Scheringa en Ajax-voorzitter John Jaakke is besloten om het verbod in te trekken. Zodra Scheringa terug is uit het buitenland zal er een nieuw gesprek tussen beide clubs komen.

Audina verliest EK-finale

Mia Audina is er niet in geslaagd de Europese titel in het badminton te veroveren. De Duitse Xu Huaiwen bleek te sterk in de eindstrijd: 15-21, 21-9 en 21-16.

Audina startte aarzelend en won slechts twee van de zeven eerste punten. Onze landgenoot boog haar 2-5 achterstand echter rap om in een 11-6 voorsprong. Xu vond het moeilijk een antwoord te verzinnen op het gevarieerde spel van Audina, die opnieuw enkele karakteristieke punten maakte met de smash. Een prachtig punt bezegelde de eerste game: Audina legde de shuttle bijkans dood achter het net na een intense rally.

In de tweede game nam de Duitse snel het heft in handen. Audina ging al halverwege krachten sparen voor het beslissende spelletje, waardoor Xu de game binnenhaalde met een royale 21-9. Door enkele fouten keek Audina al snel tegen een onoverbrugbare 2-10 achterstand aan in het derde bedrijf. Beetje bij beetje werd het verschil kleiner, maar echt in gevaar kwam Xu niet.

Marokkaanse bondscoach wil Afellay en Aissati

De bondscoach van Marokko, Mohamed Fakher, zal binnenkort afreizen naar verschillende Europese landen om nieuwe internationals te werven.

Het gaat hierbij onder meer om de PSV-talenten Ibrahim Afellay en Ismail Aissati. Beide voetballers zijn in het bezit van zowel een Nederlands als een Marokkaans paspoort.

Het is echter nog maar de vraag of het Fakher lukt het tweetal warm te krijgen voor het Marokaanse nationale team. Vorig jaar was de 20-jarige Afellay nog actief met Jong Oranje tijdens het wereldkampioenschap voetbal voor spelers tot 20 jaar in ons land. De 17-jarige Aissati is door bondscoach Foppe de Haan opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. Ze kunnen nog voor het Marokkaanse elftal kiezen omdat geen van beiden nog een officiële A-interland met het Nederlands elftal hebben gespeeld.

Daarnaast heeft Fakher ook een ontmoeting met AA Gent-speler Mbark Boussoufa. De Amsterdamse spits liet eerder weten dat hij graag zou willen spelen voor de 'Leeuwen van de Atlas'. Eerder wist Fakher er voor te zorgen dat onder anderen Ali Boussaboun (Feyenoord) en Saïd Boutahar (NEC) voor het Marokkaanse team kozen.

Marokko wist zich niet voor het wereldkampioenschap voetbal deze zomer in Duitsland te plaatsen.

Dieven stelen 98 paar schoenen

Icoon OpmerkelijkDieven in Doetinchem hebben afgelopen vrijdag een bijzondere diefstal gepleegd. Uit een container, die stond op een bedrijventerrein in de bewuste plaats, werden 98 paar schoenen ontvreemd.

Volgens de politie moeten de dieven hebben geweten wat ze zochten, aangezien ze meerdere containers hebben verplaatst om de container met schoenen te kunnen bereiken. De eigenaar van de schoenen heeft een beloning uitgeloofd voor de gouden tip. Diegene die hem kan vertellen waar de schoenen zich nu bevinden, kan rekenen op 1000 euro beloning.

Groot en Kenkhuis zwemmen EK-limiet

Bij de ochtendsessies van de strijd om de Swim Cup in Amsterdam hebben Johan Kenkhuis en Chantal Groot een limiet voor de Europese kampioenschappen deze zomer in Boedapest afgedwongen.

Kenkhuis bleef op de 50 meter vrije slag met een tijd van 22,62 onder de limiet van 22,75. Groot voldeed op de 50 meter vlinderslag met een tijd van 27,20 aan de limiet die op 27,40 staat. Zaterdag zwom Groot ook al de limiet voor de 50 meter vrije slag.

Demo CSI: 3 Dimensions of Murder beschikbaar

De demo van CSI: 3 Dimensions of Murder is beschikbaar voor de liefhebbers. De speelbare demo laat je een van de zaken van de volledige game oplossen. In dit geval gaat het om een misdaad die heeft plaats gevonden op de Game-show. Tijdens deze zaak worden er veel verwijzingen gemaakt naar geannuleerde games.

CSI: 3 Dimensions of murder is de eerste CSI game die gemaakt wordt door Telltale games en ze beloven een langere en betere gameplay. Je kunt de 209 MB grote demo downloaden via deze officiële website of via de volgende mirrors:


Worthplaying
Demonews
Gamershell

Man geschept door lijnbus

Icoon PolitieEen 48-jarige man uit Arnhem is zondag overleden nadat hij een dag eerder was geschept door een lijnbus. Het ongeval gebeurde op het Willemsplein in zijn woonplaats. Bij het ongeval liep het slachtoffer ernstig hoofdletsel op en werd hij in kritieke toestand naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Daar overleed de man een dag later aan zijn verwondingen.

Volgens de politie is de man waarschijnlijk bij een voetgangersoversteekplaats door een rood verkeerslicht het kruispunt opgelopen. De buschauffeur kon hem daardoor niet meer ontwijken en reed hem aan.

Jochie uit 'Octopus' geslingerd

Een 11-jarig jochie is gisteravond in Oostvoorne uit een kermisattractie gezwiept. De ongelukkige brak daarbij zijn been.

Het slachtoffer zat in een Octopus (ook wel bekend als Polyp). Op het moment dat de jongen uit een bakje schoot, was hij gelukkig net boven de grond. Er is door de politie onderzoek verricht aan de attractie, maar er werden geen fouten aangetroffen; de veiligheidsbeugel had goed vastgezeten en het slachtoffer voldeed ruim aan de minimumleeftijd die voor de attractie geldt (8 jaar).


Een Polyp/Octopus (voorbeeld foto)

Brandlucht door Duitse paasvuren

paasvuurIn het noorden van het land hangt een brandlucht door paasvuren die zijn aangestoken in Duitsland. Bij de Friese politie zijn sinds gisteravond honderden telefoontjes binnengekomen van mensen die stankoverlast melden.

Ook in de provincies Groningen, Drenthe en Noord-Holland is de lucht geroken. In Urk, de provincie Flevoland, werd eerder vandaag ook geklaagd over een brandlucht, veroorzaakt door de paasvuren.

De Duitsers zijn met hun paasvuren wat eerder dan de meeste andere Europese landen. In Nederland zijn de meeste vuren pas op de avond van eerste of tweede paasdag. De vuren waarbij grote houtstapels in brand worden gestoken zijn vooral in het noorden en oosten van het land. Het paasvuur is een oud gebruik, waarvan verondersteld wordt dat het een voorchristelijke oorsprong heeft. In de 17e eeuw werden er vanuit de protestantse kerk pogingen gedaan om deze traditie te beëindigen. De laatste tien jaar kwam de traditie onder druk te staan door strengere milieuvoorschriften.

Schietpartij Amsterdam eist leven

Icoon PolitieBij een schietpartij in Amsterdam is in de nacht van zaterdag op zondag een man om het leven gekomen. Het slachtoffer werd op de Postjesweg in stadsdeel De Baarsjes in zijn hoofd geschoten, en overleed ter plaatse. Dat verklaarde een woordvoerder van de politie.

De doodgeschoten man is een 35-jarige man van Turkse afkomst. Volgens getuigen ging aan de schietpartij een ruzie tussen enkele mannen vooraf. Blijkbaar liep de ruzie uit de hand en werd er geschoten. Daarbij werd het slachtoffer dodelijk getroffen, de andere mannen gingen er te voet vandoor.

Een verdachte werd later door de politie aangehouden in een woning in Amsterdam. Ook in dit geval betreft het een 35-jarige man van Turkse komaf. De politie is nog op zoek naar in ieder geval een andere man die bij de schietpartij betrokken zou zijn.

Zeeotter weer thuis na 'seksvakantie'

ZeeotterEen Antwerpse zeeotter is weer thuis na een langdurige 'seksvakantie' in Rotterdam. Chuluugi vertrok zo'n twee maanden geleden naar het Rotterdamse Blijdorp met als doel twee vrouwelijke zeeotters zwanger te maken. Of dat ook gelukt is, is nog onduidelijk. Een tweede zeeotter uit de Antwerpse Zoo, Marée, is nog in Blijdorp bij de te bezwangeren dames.

"Hij heeft zijn ding gedaan: de dames op hun rug gelegd en in hun neus gebeten. Of het effectief tot een penetratie is gekomen, hebben de verzorgers niet kunnen zien. Het blijft dus afwachten of de vrouwtjes nu zwanger zijn", zegt Jan Wens, de verzorger van Chuluugi. "Als Chuluugi de dames niet zwanger heeft gemaakt, zullen de vrouwen waarschijnlijk een andere man op bezoek krijgen. Die mag dan ook eens een poging wagen." Chuluugi was in ieder geval weer blij om thuis te zijn, zo verklaarde Wens.

Chuluugi, geboren in de vrije natuur van Alaska, verbleef voordat hij in 2002 naar Antwerpen verhuisde al enige jaren in Blijdorp.

Schip met deelnemers miss-verkiezing gekapseisd

Icoon AlgemeenEen marineschip met aan boord voornamelijk deelnemers aan de Miss Pacific-verkiezingen, is op de Stille Oceaan voor de kust van Guatemala en Mexico gekapseisd. In totaal waren er 30 mensen aan boord, behalve de deelneemster waren er ook agenten en militairen aan boord.

Het schip werd voor de kust geraakt door een krachtige golf waarna het kapseisde. De agenten wisten alle schoonheidskoninginnen te redden, maar twee van de hulpverleners vonden zelf de verdrinkingsdood. Zij raakten waarschijnlijk uitgeput terwijl ze in het water lagen.

Boek: Jennifer Crusie - Laat mij maar even.

Een titel waarmee je twee kanten op kunt en een afbeelding waardoor je gaat denken: "Wat voor soort boek heb ik nu voor me liggen?" Ik kan je vertellen, het is een heerlijk boek. Verwacht geen zielig drama, over iemand die even alleen wil zijn. Geen hoofdpersoon die roept; "Ik heb nu genoeg aan mijn kop". Nee, zeker niet. Een humoristisch boek met een paar geweldige dialogen.




Banden van ruim 60 auto's lek gestoken

Icoon PolitieDe eigenaren van zeker 60 auto's zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gedupeerd door een of meerdere vandalen. De eigenaren vonden allemaal hun voertuig een dag later terug met een of meerdere lekke banden. Een politiewoordvoerder verklaarde dat er nog geen verdachten zijn aangehouden.

Alle auto's van de getroffenen stonden geparkeerd in de omgeving van Gein III in Amsterdam. De politie is een uitgebreid buurtonderzoek gestart, maar dat heeft tot nu toe geen concrete aanwijzingen opgeleverd.

Spaans GP2-team wil F1-team Midland overnemen

Alfonso de Orleans-Borban van Racing Engineering wil het team van Midland F1 overnemen. Hijzelf zegt in Imola te gaan praten met Alex Schnaider.

Eerder sprak Ron Fine de geruchten van financiële problemen en dus een verkoop tegen. Ook eigenaar Schnaider zei eerder het team niet te willen verkopen, maar later zei Schnaider over een verkoop na te denken als de juist koper zich meldde. Misschien is dat De Orleans-Borbon. “De ene dag zeggen ze dat ze de boel misschien wel willen verkopen, een dag later vertellen ze me dat ik moet wachten. Ik ga in Imola met Shnaider om de tafel zitten, en anders een race later”, aldus de Spanjaard in de Spaanse krant Marca.

Geld is er genoeg aanwezig bij het GP2 team die door diverse Spaanse multinationals gesteund word zoals Repsol en Telefonica, en zijn er andere mensen ’die instappen als we het team gekocht hebben.’ Welk bedrag er in het hoofd van De Orleans-Borbon zit wil hij niet zeggen. “Het is moeilijk om zo’n overname te evalueren, want ik weet nu niet of het team schulden heeft. Als we eventuele schulden zouden overnemen, dan is dat in de prijs inbegrepen, net als de windtunnel en de fabriek."

Race Engineering heeft zich niet bij de FIA aangemeld voor 2008, de reden is nu bekend.

Wederom Nederlands record Martina op 100 meter

In het Amerikaanse El Paso heeft Chuandy Martina wederom zijn Nederlands record op de 100 meter aangescherpt. Hij sprintte naar een tijd van 10.04 met een geldige rugwind van 1.9 meter per seconde.

Op de 200 meter liep Martina ook een persoonlijk record. Met een tijd van 20,27 komt hij ook in de buurt van het Nederlands record van Troy Douglas die in 2001 20.19 liet noteren.

Voor Martina was het de vijfde race waarin hij snelle liep dan het huidige Nederlands record. Hij liep dit jaar al 10.17. Vorig jaar kwam hij tot een toptijd van 10.10 en het jaar ervoor al 10.13.

Maar om een Nederlands record geldig te maken moet je binnen 72 uur een dopingcontrole ondergaan. Bij veel wedstrijden is die niet aanwezig of moest Martina uit eigen zak 500 dollar betalen. Het is dus nog onzeker of dit record ook daadwerkelijk het nieuwe Nederlands record gaat worden.

Jongen zonder rijbewijs rijdt vijf mensen dood

Een 18-jarige jongen heeft vrijdag in het Spaanse Pontevedra vijf mensen doodgereden. Hij reed met een Hyundai Coupé met 140 kilometer per uur over een regionale weg, toen hij door onbekende oorzaak op de verkeerde rijbaan kwam. Daar botste hij frontaal op twee tegemoetkomende motoren.

De 18-jarige was niet in het bezit van een rijbewijs. Bij het ongeval kwamen niet alleen de bestuurders en passagiers van de motoren om, maar ook de 38-jarige moeder van de jongen, die naast hem in de auto zat. Zelf liep hij slechts lichte verwondingen op.

Ongeval in Pontevedra (Spanje) kost aan 5 mensen het leven
Een 18-jarige zonder rijbewijs reed vijf mensen dood


Met dank aan R_Style voor de submit.

Man schiet ex-vrouw dood in Geleen

Icoon PolitieEen 56-jarige man heeft gisteravond in Geleen zijn 34-jarige ex in haar woning neergeschoten. De vrouw overleed later in een ziekenhuis in Maastricht aan haar verwondingen. Twee kinderen van de vrouw waren tijdens de schietpartij in de woning. Een 14-jarige zoon kon de politie snel op het spoor van de dader zetten.

De man werd in de buurt van het huis opgepakt. Bij zijn aanhouding had hij het vuurwapen nog in zijn bezit. De politie onderzoekt de precieze toedracht van de schietpartij. Waarschijnlijk ligt de oorzaak in de 'relationele sfeer', aldus een woordvoerder.

Met dank aan Roel_Jewel voor de submit.

FOK!sport zoekt nieuwsposters

Voor FOK!sport zijn wij op zoek naar nieuwe nieuwsposters. Ben jij sportfan, en dan maakt het niet uit of je F1-fan, voetbalfan of honkbalfan bent, schrijf je goed Nederlands en lever je graag een bijdrage aan een leuke site, dan ben jij degene die we zoeken.

Met een enthousiast team van momenteel ongeveer 20 mensen schrijven we sportnieuws en werken we aan de ontwikkeling van nieuwe onderdelen. We hebben als basis een viertal onderdelen, een sportsite, een voetbalmanager, een wielermanager en een Formule 1-manager. Het werken hieraan levert geen geld op, maar wel veel plezier en voldoening. Je werkt mee aan het continu verbeteren en bijhouden van een deel van FOK!, dat nog een enorme groeipotentie heeft en die potentie stapje voor stapje waar maakt. Daarnaast zijn we weliswaar één van de kleinere onderdelen van FOK!, maar voor iedere sportliefhebber wel het leukste onderdeel.

Binnen onze crew zal je voornamelijk werken aan het schrijven van sportnieuwsberichten. Dat kan zijn voor de hoofdsite van FOK!sport of voor de voetbalmanager, F1manager of wielermanager. We verwachten lekker leesbare, feitelijke kloppende berichten in goed Nederlands. Qua aantallen stellen we geen al te hoge eisen met 30 nieuwsberichten per maand.

Ben jij dus een dergelijke sportliefhebber en zou jij graag mee willen werken aan de verschillende onderdelen van FOK!sport, schrijf dan voor 19 april een mail naar sport@fok.nl waarin jij omschrijft wat je voor FOK!sport kan betekenen. Vermeld hierin duidelijk je naam, je leeftijd, je nickname op FOK!, naar welke sporten je interesse uitgaat en de tijden waarop je aanwezig zou kunnen zijn. Daarnaast zien we graag bijgevoegd een herschreven recent nieuwsbericht over de sport waar je voorkeur naar uitgaat.

Barrichello heeft blessure

Rubens Barrichello heeft vrijdag de testdag met een schouderblessure verlaten: er zit een zenuw bekneld. Nadat de Braziliaan een dokter bezocht had, werd hem geadviseerd niet verder te rijden.

Barrichello moet erg wennen aan de Honda. "Ik heb het deze week bijzonder naar mijn zin gehad in de auto en we hebben goede vooruitgang geboekt. Ik krijg steeds meer vertrouwen in de auto. We hebben ook een stap voorwaarts gemaakt met de tractiecontrole, al is daar nog wel wat werk te verzetten."

"Het enige nadeel is dat ik een zenuw in mijn schouder heb bekneld en dat ik vrijdag tijdens lunchtijd er naar heb laten kijken. Al met al was het een positieve week en we kijken uit naar de race op Imola," aldus een teleurgestelde Rubinho

Turndames derde in interland

De Nederlandse turndames zijn zaterdag in Hamburg als derde geëindigd in een interland tegen Frankrijk en Duitsland. Frankrijk won met 168,045 punten voor Duitsland met 163,800 en Nederland met 159,050 punten.

Het Nederlandse team bestond uit Suzanne Harmes, Loes Linders en Hanneke Hoefnagel. De interland gold als voorbereiding op de Europese kampioenschappen die van 27 tot en met 30 april in het Griekse Volos worden gehouden. Linders, die de afgelopen maanden met een vormcrisis kampte, lijkt op tijd de weg terug te hebben gevonden. Ze eindigde in het individuele klassement op de derde plaats.

Houston: Fish, Melzer naar finale

Mardy Fish en Jürgen Melzer staan in de finale van het ATP-toernooi van Houston. Fish zag zijn tegenstander Tommy Haas opgeven.

Haas had last van een blessure aan z’n rechterpols en gooide op 1-4 in de eerste set de handdoek. Vrijdag was de Duitser na een driesetter nog te sterk voor Andy Roddick, die van Houston zijn onneembare bastion had gemaakt. ”Aan het begin van het duel tegen Roddick had ik ook al last van mijn pols; dat ging echter over”, zei Haas. ”Maar deze morgen kwam de pijn weer terug om niet meer weg te trekken.”

Fish stuit in de eindstrijd op Jürgen Melzer, die met 6-3 en 6-4 Paul Goldstein versloeg. Melzer stond eerst met 0-3 achter, om vervolgens te domineren. De Oostenrijker begon aan Houston met slechts één overwinning in 2006. ”Ik heb moeite dit jaar, maar het is beter om in april op gang te komen dan helemaal niet”, aldus Melzer.

Uitslagen Portugal Speelronde 31

Co Adriaanse staat aan de vooravond van zijn eerste tastbare prijs als trainer. FC Porto wordt komende week kampioen bij een zege op het al weken gedegradeerde Penafiel.

Os Dragões wonnen in eigen huis met 1-0 van middenmoter União Leiria en kunnen de dagen naar de 21e landstitel inmiddels aftellen. Adriano maakte kort voor rust het enige doelpunt. In de slotfase moest FC Porto met tien man verder, na de uitsluiting van Lucho González. Met nog drie speeldagen voor de boeg heeft de Champions League winnaar van 2004 een geruststellende marge van zeven punten op Sporting Lissabon.

Datzelfde Sporting liet het verschil groter worden door een doelpuntloze remise bij Estrela Amadora. Benfica heeft dankzij deze uitglijder weer zicht op rechtstreekse Champions League kwalificatie. De manschappen van Ronald Koeman noteerden een knappe 0-2 overwinning bij subtopper Boavista. Het geluk zat Benfica wel mee, want een ongelukkig eigen doelpunt van Tiago fungeerde als legitimatie om achterover te leunen. Via Mantorras werd de eindstand bereikt.


Uitslagen 31e speelronde:
Belenenses - Vitória Setúbal 3-1
FC Porto – União Leiria 1-0
Rio Ave – Academica 1-4
Naval – Gil Vicente 1-4
Vitoria Guimarães – Penafiel 3-1
Estrela Amadora – Sporting Lissabon 0-0
Boavista – Benfica 0-2
Marítimo Funchal – Nacional - zondag
Sporting Braga – Paços Ferreira – maandag


Stand na 31 speeldagen:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 FC Porto317249-14
2 Sporting Lissabon316545-24
3 Benfica316348-25
4 Sporting Braga305432-17
5 Boavista314835-26
6 Nacional304737-28
7 Vitória Setúbal314527-30
8 União Leiria314036-39
9 Estrela Amadora313828-32
10 Belenenses313739-40
11 Academica313735-43
12 Marítimo Funchal303632-34
13 Naval313534-46
14 Paços Ferreira303430-44
15 Rio Ave313431-44
16 Gil Vicente313334-41
17 Vitória Guimarães313326-36
18 Penafiel**311521-58

** = gedegradeerd

Topscorers

#Speler:Club:Goals:
1MeyongBelenenses17
2Nuno GomesBenfica15
3LiedsonSporting Lissabon14
3André PintoNacional14

Brazilië blijft hopen op WK 2014

Brazilië gelooft nog steeds in het organiseren van het WK 2014. Dit ondanks scherpe kritiek van FIFA-president Sepp Blatter.

Brazilië is tot nu toe de enige kandidaat voor huisvesting van de mondiale in 2014. Volgens het geldende rotatiesysteem is Zuid-Amerika over acht jaar aan de beurt en Brazilië wordt door alle landen unaniem gesteund. Blatter noemde het afgelopen week echter allerminst vanzelfsprekend dat Brazilië voor de tweede maal (na 1950) het vierjaarlijkse evenement mag organiseren. Zo zou geen enkel stadion voldoen aan de eisen.

In Brazilië is deze kritiek hard aangekomen, maar het geloof is niet aangetast. ”Ik zie het als een waarschuwing. We moeten zorgen dat we ons huiswerk gaan doen en dat we georganiseerd te werk gaan”, aldus Ricardo Teixeira, voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond. Volgens Teixeira zijn tijd en geld in ruime mate aanwezig om het stadionprobleem op te lossen: ”Er zijn in Brazilië heel veel investeerders die geïnteresseerd zijn in voetbal. En een WK brengt altijd geld op.”

Henin onderuit in Charleston

Justine Henin-Hardenne heeft na twee jaar tijd weer een nederlaag moeten incasseren op gravel. De Waalse verloor in Charleston van Patty Schnyder.

Schnyder was met 2-6, 6-3 en 6-2 te sterk voor Henin. De Belgische beleefde nochtans een sterk begin door op 1-1 en 3-1 de service van Schnyder te kraken. Uiteindelijk werd het 6-2 en een soepel bewegende en goed serverende Henin (eerste opslagpercentage van 70) leek op weg naar de zege.

Henin maakte echter steeds meer fouten en Schnyder profiteerde meteen aan het begin van het tweede bedrijf. Die ene break was voldoende voor setwinst. Ook een korte hittepauze kon het wisselende spelbeeld niet veranderen: Schnyder domineerde in de beslissende set.

”Dit is fantastisch. Henin is volgens mij de sterkste gravelspeelster van dit moment”, reageerde Schnyder. De Zwitserse kruist vannacht in de finale de degens met Nadia Petrova, die Anna-Lena Grönefeld geen kans gaf: 6-1, 6-3.

Arrestatie in zaak Holloway

BuitenlandsEr lijkt weer enige schot te zitten in de zaak van de op Aruba verdwenen Natalee Holloway. Op het eiland is een arrestatie verricht. Het betreft een 19-jarig persoon met de initialen G. V. C. Verder is er nog niets over de arrestant bekend gemaakt. Ook niet wat hij (of zij) met de verdwenen Amerikaanse tiener te maken kan hebben.

Holloway verdween vorig jaar mei spoorloos na een avondje stappen. De Nederlander Joran van der Sloot zat enige tijd vast op verdenking van betrokkenheid, evenals twee van zijn vrienden. Zij werden echter wegens gebrek aan bewijs op vrije voeten gesteld.

Afgelopen week besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Dat leverde 60 tips op.

'Iran heeft 40.000 zelfmoordcommando's klaar staan'

AanslagIran heeft de VS en Groot-Brittannië gewaarschuwd om geen aanvallen uit te voeren op kerninstallaties, omdat men dan zal terugslaan met zelfmoordcommando's. Volgens de woordvoerder van de Raad van Hoeders, het hoogste orgaan binnen de grondwet van de Islamitische Republiek, staan er tienduizenden opgeleide zelfmoordaanslagplegers klaar om in actie te komen.

Er zouden reeds 29 Amerikaanse en Britse doelwitten zijn vastgesteld die getroffen moeten worden, mochten in Iran kerninstallaties worden gebombardeerd. Zo'n 40.000 zelfmoordcommando's zouden in maart een militair défilé hebben uitgevoerd met explosievengordels rond hun lichaam.

Prodi wil EU-kerngroep zonder Nederland

EuropaAls het aan Roman Prodi ligt, de winnaar van de Italiaanse parlementsverkiezingen, wordt er een kerngroep in de Europese Unie (EU) opgericht van landen die het meest EU-gezind zijn. Hij hoopt dat op die manier de Europese grondwet nieuw leven kan worden ingeblazen.

Prodi, van 1999 tot eind 2004 voorzitter van de Europese Commissie, ziet in die groep geen plaats weggelegd voor Nederland. Ook Groot-Brittannië zou buiten de boot moeten vallen. De landen die deel moeten gaan uitmaken van de kerngroep zijn volgens Prodi: Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, België en Luxemburg.

Amstel Gold Race (voorbeschouwingscolumn)

Ik weet het, als Belg heb ik géén flauw benul van wat er zich na de voorbije Wielerhoogdagen zich nog allemaal afspeelt en dus is het zondag voor ons "die rare koers op tv tussen Parijs-Roubaix en de Waalse Pijl." Of zoals hij in Nederland heet: De Amstel Gold Race.

De naam zegt het al een beetje, dit is geen klassieker en volgens de critici een "overschatte" koers die internationaal niet zoveel voorstelt. Want ooit in een ruw verleden beslisten de UCI-bonzen dat men in Nederland een "topkoers" nodig had.

Ondanks verwoede pogingen is de Amstel natuurlijk geen klassieker zoals de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, San Remo of Lombardije. Je hebt tijd en historie nodig om een klassieker te worden. Die heeft de AGR niet. Desondanks, de AGR maakte jarenlang deel uit van de "wereldbeker" en nu van de "Pro-Tour".

Doorheen die hele tijd onderging het parcours van de AGR nogal wat wijzigingen. Volgens Mart Smeets "Is het in Zuid-Limburg en je draait er 5.224.399.512 keer rond dezelfde kerk heen. Maar dat heeft zijn charmes: sommige renners worden knettergek van dat remmen en optrekken de hele tijd."

Goed, laat ons toch maar eerlijk zijn, zondag staat in Maastricht een heel leuk deelnemersveld aan de start die in die '5.224.399.512 keer rond dezelfde kerk' een zwaar parcours tegemoet gaat. Compleet met spectaculaire aankomst op de Cauberg.

Hoe de koers zal uitdraaien hangt echter vaak van de renners af. Zo ook zondag. De Rabobank-ploeg stipte deze wedstrijd alvast met rood aan. Zondag is voor hen allicht de belangrijkste afspraak van het voorjaar. De Amstel is het laatste decennium dan ook altijd al een beetje "Rabobank tegen de rest" geweest. Of wordt het een Nederlander in buitenlandse loondienst? Karsten Kroon van CSC start alvast al als absolute kopman en wil in het spoor van ploegmaat Cancellara die vorige week zegevierde in Roubaix presteren.

En wat met de andere favorieten? In het verleden was de Amstel nog eens teveel het "uitlopertje van de Ardense week" of toen ze op de kalender voor de Doyenne werd geplaats de laatste "voorbereiding" op de Oudste Klassieker die volgende week plaatsvindt.

Echter niet zo de voorbije jaren toen het Italiaanse geweld van Davide Rebellin en Danilo Di Luca zegevierde. Laatstgenoemde laat echter dit jaar "Neerlands mooiste" aan zich voorbij gaan. Net als wereldkampioen Tom Boonen die met vakantie vertrok.

Mijn favorieten:
***** Paolo Bettini, Michael Boogerd
**** Karsten Kroon, Samuel Sanchez, Oscar Freire
*** Luca Paolini, Alejandro Valverde, Angel Gomez Marchante, Erik Dekker
** David Etxebarria, Davide Rebellin, Matthias Kessler, Alessandro Ballan, Miguel angel Perdiguero, Igor Astarloa
* Chris Horner, Bjorn Leukemans, Filippo Pozzato, Frank Schleck, Angel Vicioso, Koldo Gil, Leonardo Bertagnolli, Philippe Gilbert, Giuliano Figueras, Thomas Dekker, Koos Moerenhout

CD + Interview: Negativ - Negativitijdperk

Vorige maand werd het album van Negativ op de markt gebracht. De rapper, die eigenlijk Maurits Delschot heet, ging van zero naar hero. Vroeger een moeilijk opvoedbare jongen, nu rapper en acteur. Negativ kan namelijk niet alleen goed spitten, in Bolletjes Blues vertolkt hij de hoofdrol. Ook heeft Nega een radioshow op Juize FM. Een echte duizendpoot dus. FOK! beluisterde zijn cd en had zelfs een e-mail-interview met Negativ!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.