FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 26 april 2006

Laatste Acclaim veiling

Sinds het faillisement van developer Acclaim zijn er al diverse veilingen geweest waarbij het hele kantoor verkocht werd. Onlangs waren er ook veilingen van het zogenaamde "intellectual property". Hieronder vallen alle rechten op een game die Acclaim heeft gemaakt. In mei zal er voor het laatst zo'n veiling zijn, zodat hierna alle eigendommen van Acclaim geveild zullen zijn. Bij de veiling zitten veel onbekende en iets bekendere titels die per opbod verkocht zullen worden. Mocht je interesse hebben dan moet je op 11 mei in Plainview, New York bij de veiling aanwezig zijn, en een cheque van tenminste $50,000 hebben om mee te kunnen bieden.



DJ Jean is toch geen snelheidsduivel

Respect the skillzDJ Jean is door de rechtbank in Haarlem vandaag vrijgesproken van een forse snelheidsovertreding. De dj werd in juni 2005 op de Bloemendaalse Zeeweg aangehouden omdat hij 144 kilometer per uur reed, waar slechts 80 is toegestaan. Hij kon ter plekke zijn Ferrari 360 en zijn rijbewijs inleveren.

Het rijbewijs kreeg 'DJ Jean' Engelaar overigens destijds na een paar dagen al weer terug. Vandaag kwam de zaak voor bij de kantonrechter, maar al snel bleek dat niet bewezen kon worden dat de artiest destijds de snelheidsovertreding had begaan. In het dossier stond weliswaar dat de snelheid bij een radarcontrole was vastgesteld, maar alle details over de manier waarop die snelheid was gemeten ontbraken. De rechter oordeelde daarom dat er een te smalle basis was om Engelaar te veroordelen.

Met dank aan RASmit voor de submit.

Uitslagen kwartfinales WK snooker

Vandaag en gisteren was de Crucible in Sheffield het terrein voor de kwartfinales van het WK snooker. Hieronder vind je een overzicht van de uitslagen.

Shaun Murphy (Eng) 7-13 Peter Ebdon (Eng)
Ken Doherty (Ire) 10-13 Marco Fu (HK)
Graeme Dott (Sco) 13-12 Neil Robertson (Aus)
Mark Williams (Wal) 11-13 Ronnie O'Sullivan (Eng)

Shaun Murphy kende een dramatisch begin door na de ochtendsessie tegen een 7-1 achterstand aan te kijken. Door hoge breaks kwam de wereldkampioen van vorig jaar nog knap terug naar een 10-6. Peter Ebdon liet het daarna niet meer uit de hand lopen en besloot met hoge breaks de partij op 13-7.

Tactisch spel beheerste de partij tussen Marco Fu en Ken Doherty. Het ging lange tijd gelijk op tot een tussenstand van 10-10. Marco Fu ging in de laatste sessie zeer voortvarend van start en won drie frames op rij en verzekerde daarmee een plek in de halve finales.

Neil Robertson maakte een sterke comeback in zijn partij tegen Graeme Dott. De Australiër won in de laatste sessie vier frames op rij, waardoor de tussenstand 12-12 werd. Het beslissend frame werd echter door de Schot gewonnen.

De kraker onder de kwartfinales was de match tussen The Potting Machine (Mark Williams) en Rocket Ronnie. O'Sullivan liet zijn vechtkwaliteiten zien door Williams te verslaan met 13-11. Even leek een daverende verrassing in de lucht, aangezien Williams door sterk spel de eerste zes frames van de avondsessie wist te winnen. Maar Ronnie O'Sullivan wist door uitstekend spel daarna twee frames en de partij te winnen.

Daphne Bunskoek verkozen tot homomoeder

Daphne BunskoekDaphne Bunskoek is door homojongerenblad Expreszo verkozen tot homomoeder van Nederland. Het blad schreef de verkiezing onlangs uit, omdat ze het tijd vond dat bestaande homomoeders als Willeke Alberti en Imca Marina met pensioen worden gestuurd. Het werd tijd voor een nieuw, fris en jong boegbeeld, aldus Expreszo.

Via de speciale site Homomoeder.nl brachten 6500 bezoekers hun stem uit. Bunskoek kreeg ruim 20 procent van de stemmen, en versloeg daarmee prinses Máxima (17%) en 'showbizzdiva' Gordon (16%). Patty Brard en Katja Schuurman werden respectievelijk vierde en vijfde. Van de tien genomineerden eindigde Bridget Maasland op de laatste plaats, met slechts drie procent van de stemmen.

Overigens is voormalig homoboegbeeld Willeke Alberti niet helemaal uit de picture bij Expreszo. De 61-jarige zangeres kreeg voor eens en altijd de titel ere-homo-oma.

Voetbal: Uitslag Barcelona - AC Milan

Icoon Champions League Barcelona heeft de finale van de Champions League bereikt. In de wedstrijd in Camp Nou vielen geen doelpunten, waardoor het doelpunt van Giuly in de heenwedstrijd doorslaggevend was. Barcelona en AC Milan streden vanavond om een plaats in de finale van de Champions League tegen Arsenal, dat gisteren de finale al bereikte ten koste van Villareal.

In de heenwedstrijd in Milaan had Barcelona dankzij Giuly met 0-1 gewonnen. In Camp Nou begon Van Bommel op de bank, Van Bronckhorst stond wel in de basis van het team van Frank Rijkaard. Bij Milan stonden twee Nederlanders in de beginopstelling: Stam en Seedorf.

Al in de eerste minuten kregen beide grootmachten een kans om de score te openen. Kaká miste namens Milan, en Eto'o deed hetzelfde voor Barcelona. Na een kwartier spelen kreeg Eto'o nog een kans. Hij kwam in de buurt van Dida, maar zijn schot werd nog tegengehouden door Costacurta. Niet veel later schoot Ronaldinho van grote afstand, maar deze bal ging net over. De rest van de eerste helft waren er geen noemenswaardige kansen meer. Eto'o leek nog gevaarlijk op doel af te kunnen stevenen, maar Costacurta belette dit ten koste van een gele kaart.

De tweede helft begon met dezelfde spelers die de eerste helft beëindigden. Al snel gaf Seedorf een mooie pass op Shevchenko, maar de Oekraïner kopte in de handen van Dida. Kort daarna kreeg Barcelona een grote kans via een voorzet van Giuly op Belletti die de bal miste. Na een uur spelen was er een schot van Giuly, na een mooie pass van Ronaldinho, dat over zeilde. Niet veel later waren er in korte tijd drie wissels. Bij Milan kwam Cafu voor Costacurta en Rui Costa voor Gattuso, bij Barcelona kwam Larsson in het veld voor Giuly. Meteen na de wissels kon Shevchenko Valdés passeren met het hoofd, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens duwen.

Milan werd sterker, kreeg de betere kansen en had meer balbezit dan Barcelona. Toch kreeg Larsson een grote kopkans, maar Dida stond een beslissing in de weg. Tien minuten voor tijd werd Inzaghi nog gewisseld voor Gilardino. Van Bommel kreeg nog enkele speelminuten ten faveure van Eto'o. Ondanks een redelijk aantal kansen bleef het 0-0, waardoor Barcelona de finale bereikte. Daarin komen de Spanjaarden op 17 mei in Parijs tegen Arsenal uit.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Uitslag CL: Barcelona - AC Milan

Barcelona heeft de finale van de Champions League bereikt. In de wedstrijd in Camp Nou vielen geen doelpunten, waardoor het doelpunt van Giuly in de uitwedstrijd doorslaggevend was.

Barcelona en AC Milan streden vanavond om een plaats in de finale van de Champions League tegen Arsenal. In de heenwedstrijd in Milaan had Barcelona dankzij Giuly met 0-1 gewonnen. In Camp Nou begon Mark van Bommel op de bank, Van Bronckhorst stond wel in de basis van het team van Frank Rijkaard. Bij Milan stonden twee Nederlanders in de beginopstelling: Stam en Seedorf.

Al in de eerste minuten kregen beide grootmachten een kans om de score te openen. Kaká miste namens Milan, hetzelfde deed Eto'o voor Barcelona. Na kwartier spelen krijgt Eto'o nog een kans, hij komt in de buurt van Dida, maar zijn schot werd nog tegengehouden door Costacurta. Niet veel later schiet Ronaldinho van grote afstand, maar deze bal ging net over. De rest van de eerste helft waren er geen noemenswaardige kansen meer. Eto'o leek nog gevaarlijk op doel af te kunnen stevenen, maar Costacurta belette dit ten koste van een gele kaart.

De tweede helft begon met dezelfde spelers die de eerste helft beëindigden. Al snel gaf Seedorf een mooie pass op Shevchenko, maar de Oekraïner kopte in de handen van Dida. Kort daarna kreeg Barcelona een grote kans via een voorzet van Giuly op Belletti die de bal miste. Na een uur spelen was er een schot van Giuly na een mooie pass van Ronaldinho dat over zeilde. Niet veel later waren er in korte tijd drie wissels, bij Milan kwam Cafu voor Costacurta en Rui Costa voor Gattuso, bij Barcelona kwam Larsson in het veld voor Giuly. Meteen na de wissels kon Shevchenko Valdés passeren met het hoofd, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens duwen.

Milan werd sterker, kreeg de betere kansen en had meer balbezit dan Barcelona. Toch kreeg Larsson een grote kopkans, maar Dida stond een beslissing in de weg. Tien minuten voor tijd werd Inzaghi nog gewisseld voor Gilardino. Van Bommel kreeg nog enkele speelminuten ten faveure van Eto'o. Ondanks een redelijk aantal kansen bleef het 0-0, waardoor Barcelona de finale bereikte. Daarin komen de Spanjaarden op 17 mei uit in Parijs tegen Arsenal.

Barcelona - AC Milan 0-0

Bruine beer uitgezet in Franse Pyreneeën

Dinsdagavond is onder luid protest van de lokale bevolking een kleine bruine beer afkomstig uit Slovenië uitgezet in de Franse Pyreneeën. Er worden nog vier andere beren uitgezet, in een poging om de vroegere berenpopulatie weer op peil te krijgen. De beer wordt al sinds de jaren 80 van de vorige eeuw met uitsterven bedreigd in de Pyreneeën. De beer wordt Palouma genoemd, 'duif' in het plaatselijke Occitaanse dialect.

In 1996 werder al eens drie beren uitgezet om de soort weer terug te krijgen in de Pyreneeën. Vorig jaar werden er door overgebleven beren minstens 165 schapen opgevreten. De lokale bevolking is doodsbang voor een herhaling van deze gebeurtenissen en heeft luidkeels geprotesteerd tegen de gang van zaken. Protesten van onder andere schaapherders en lokale politici zorgen er voor dat de beer niet bij de plaats Arbas werd uitgezet, zoals aanvankelijk de bedoeling was, maar op een andere plek, ver van camera's en demonstranten.

bruine beer
Een volwassen bruine beer, met een hongerige blik op de loer voor zijn volgende schaap

Testdag 26-04-2006

Vandaag is er getest op drie circuits: Silverstone, Paul Ricard en Fiorano. In Engeland was Fernando Alonso de snelste, en in Frankrijk wist Ricardo Zonda de snelste tijd op de klokken te krijgen. In Italië kwam alleen Felipe Massa in actie. Vitantonio Liuzzi had een zware crash met Red Bull's RB2.

Uitslag testdag Silverstone:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 F. Alonso Renault 01:18.640 94
2 G. Fisichella Renault 01:18.975 116
3 J. Button Honda 01:19.383 127
4 JP. Montoya McLaren 01:19.395 72
5 K. Räikkönen McLaren 01:19.558 37
6 R. Barrichello Honda 01:19.695 108
7 S. Speed Scuderia Toro Rosso 01:20.123 105
8 M. Webber Williams 01:20.191 72
9 R. Kubica BMW 01:20.191 72
10 N. Rosberg Williams 01:20.641 72
11 J. Villeneuve BMW 01:20.667 75
12 D. Coulthard Red Bull 01:20.962 25
13 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 01:21.058 43
14 N. Heidfeld BMW 01:21.870 32
15 T. Monteiro Midland F1 01:22.083 84

Uitslag testdag Paul Ricard:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 R. Zonta Toyota 00:58.262 91
2 J. Trulli Toyota 00:58.630 63
3 L. Badoer Ferrari 00:58.676 150

Uitslag testdag Fiorano:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 F. Massa Ferrari 00:57.307 85

Bedankt, ingeburgerde Moslimgeleerde!

Tja, die Verdonk toch. Ondankbaar wijf. Twee volledig ingeburgerde moslimgeleerden weigerde haar een handje te geven.
En wat doe je dan? Precies, schoppen richting de goed bedoelende mannen, "Ik sta hier als minister ja! Ik verdien respect."

Maar deze ingeburgerde moslimgeleerden hadden juist het beste met haar voor.
Daarom helpen wij onze lieve Rita een handje... eh.. nou ja, handje.
Volgende keer maar niet weer je handje uitsteken Rita, dat kon je nog wel eens op gaan breken.
En daarom maar een instructie filmpje voor Kay van der Linde, ik denk dat daar nog wel wat stemmen mee te halen zijn. Mijne heeft ze dan alvast.

Voetbal: Uitslagen play-offs 26/04/2006

Icoon EredivisieVanavond stonden er diverse play-offduels op het programma. In de finale van de belangrijkste play-offs, die om een ticket in de voorronde van de Champions League, deed Ajax goede zaken door FC Groningen met 2-0 te verslaan.

Markus Rosenberg gaf Ajax de start waar het op hoopte: na negen minuten passeerde de Zweed doelman Bas Roorda. Daarvoor kreeg Rosenberg ook al enkele schietkansen. FC Groningen was niet echt aangeslagen door deze vroege domper, en bracht de Ajax-defensie geregeld in moeilijkheden. Zo moest Maarten Stekelenburg redding brengen op een inzet van Danny Buijs. Angelos Charisteas rondde twintig minuten voor tijd een knappe aanval af en gaf daarmee blijk van een grotere koelbloedigheid dan zijn Groningse collega's. Volgende week is de return in Euroborg.

FC Twente en SC Heerenveen gaan de komende week uitmaken wie naast AZ, Feyenoord en de verliezer van Ajax - FC Groningen uitkomt in de UEFA Cup. SC Heerenveen rekende over twee duels af met Roda JC. Na de 0-0 in Kerkrade, won de Friese equipe vanavond met 1-0. De zege was onverdiend en kwam via een gelukje tot stand: Vincent Lachambre passeerde zijn eigen doelman. FC Twente zegevierde met 1-3 in en tegen FC Utrecht, hetgeen royaal voldoende was na de 2-0 van Enschede.

In de strijd om een eventueel ticket voor de Intertoto Cup treffen Vitesse en NEC elkaar. De Gelderse burenruzie eindigde vanavond in een doelpuntloze remise. Komende week is de return in Nijmegen. Vitesse had vanavond de overhand, maar faalde in de afwerking. Met name Mads Junker en Youssouf Hersi hadden het vizier niet op scherp. De winnaar van Vitesse - NEC vecht tegen de verliezer van FC Twente - SC Heerenveen om een plaatsbewijs in de Intertoto Cup.


Finale play-offs om een ticket voor Champions League voorronde:
Ajax - FC Groningen 2-0

Return: woensdag 3 mei

Halve finale play-offs om een ticket in de UEFA Cup:
FC Utrecht - FC Twente * 1-3 (0-2)
SC Heerenveen * - Roda JC 1-0 (0-0)

Tussen haakjes uitslag eerste duel

Finale:
FC Twente - SC Heerenveen

Data: 29/30 april, 2/3 mei

Finale play-offs om een eventueel ticket voor de Intertoto Cup:
Vitesse - NEC 0-0

Return: woensdag 3 mei

------------------------------

Kijk voor al het voetbalnieuws, de wekelijkse donderdagcolumn en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

Valve gaat Xbox 360-games ontwikkelen

Valve, bekend van de Half-Life serie, heeft vandaag bekend gemaakt dat het bedrijf games zal gaan ontwikkelen voor de Xbox 360. De eerste titel zal zelfs al vrij snel uitkomen. Of het hier om ports gaat, multi-platform spellen of Xbox 360 exclusieve spellen is niet bekend.

De titels die Valve voor de Xbox 360 zal ontwikkelen zullen gebruik maken van een aangepaste Source engine, een engine die we al kennen van Half-Life 2. Het bedrijf wil ervoor zorgen dat de titels goed gebruik gaan maken van de hardware en van het Xbox Live systeem.

Gabe Newell van Valve zegt het volgende over het nieuws:

“The combination of Source and the 360 provides game designers the chance to create powerful entertainment experiences. Whether developing a traditional FPS, RTS, RPG or delving into new genres, the Xbox 360 is a great platform for expanding Source and our game experiences.”

Zodra er meer informatie bekend wordt, lees je dat natuurlijk hier op FOK!games.

Luxe stal voor varkens ontwikkeld

Icoon OpmerkelijkLuchtvaartmaatschappijen hebben het al jaren, maar ook de landbouwsector introduceert binnenkort de 'Comfort Class'. Speciaal voor varkens wel te verstaan. In samenwerking met de Dierenbescherming heeft LTO Nederland de luxe stal ontwikkeld, waarin het welzijn van het dier voorop staat. De stal staat in het Overijsselse Raalte en maakt onderdeel uit van een biologische testboerderij.

Na onderzoek is de stal gebaseerd op de grootste behoeften van het varken. Naast meer ruimte krijgen de beesten ook beter te eten. Verder onderzoek in een proefstal zal nu aan moeten tonen of de varkens zich ook daadwerkelijk prettiger voelen in hun 'paleisjes'. De prijs van het vlees van de goedverzorgde varkens zal onder die van biologisch vlees liggen, maar boven de prijs van normaal vlees.



Met dank aan static en Angelface voor de submit.

Uitslag Ajax - FC Groningen

Ajax heeft goede papieren om zich te kwalificeren voor de voorronde van de Champions League. De Amsterdammers wonnen in eigen huis met 2-0 van FC Groningen.

Markus Rosenberg gaf Ajax de start waar het op hoopte: na negen minuten passeerde de Zweed doelman Bas Roorda. Daarvoor kreeg Rosenberg ook al enkele schietkansen. FC Groningen was niet echt aangeslagen door deze vroege domper, en bracht de Ajax-defensie geregeld in moeilijkheden. Zo moest Maarten Stekelenburg redding brengen op een inzet van Danny Buijs. Angelos Charisteas rondde twintig minuten voor tijd een knappe aanval af en gaf daarmee blijk van een grotere koelbloedigheid dan zijn Groningse collega’s. Komende woensdag is de return in Euroborg. In de reguliere competitie toonde FC Groningen zich te sterk voor een danig gehavend Ajax.


Ajax - FC Groningen 2-0
9. Rosenberg 1-0
69. Charisteas 2-0

Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 38.060
Geel: Boukhari (Ajax), Matthijs, Sankoh, Buijs (FC Groningen)

Opstellingen

Ajax Stekelenburg, Boakye, Heitinga, Vermaelen, Emanuelson, Galásek, Lindenbergh, Boukhari ( 73. Sneijder), Charisteas, Huntelaar, Rosenberg ( 60. Babel).

FC Groningen Roorda, Silva, Luirink, Sankoh, Van der Linden, Matthijs, Lindgren, Fledderus ( 63. Van de Laak), Buijs, Nevland ( 80. Levchenko), Cornelisse ( 64. Salmon).

Return: woensdag 3 mei

Uitslag Play-offs 26/04/2006

Vanavond werden de returns gespeeld van de play-offs in de strijd om een UEFA cupplaats volgend seizoen. Hieronder de uitslagen.

SC Heerenveen - Roda JC 1-0
29' Lachambre 1-0 e.d

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 10.000.
Geel: Prager (Heerenveen), Kah, van Dijk (Roda JC)

Opstellingen

Heerenveen: Vandenbussche, Poulsen, Hansson, Breuer, J.Drost, Prager, Bosvelt, Bradley, Nilsson (Seip/68), De Vries (Larsen/68), Pranjic.

Roda JC: Kujovic, Senden (Cristiano/81), Saeijs, Kah, Lachambre, Cziommer (Vichelich/86), Leemans (v. Dijk/84), Sérgio, Bodor, Cissé, Oper.
---------------------------------------------
FC Utrecht - FC Twente 1-3
68' Touma 0-1
73' Rossini 1-1
83' N'Kufo 1-2
85' Gerritsen 1-3

Scheidrechter: Bossen.
Toeschouwers: 10.000.
Rood: 70. Braafheid (Utrecht).
Geel: Boschker (Twente).

Opstellingen

Utrecht: Huiskamp, v.Buuren, Tiendalli, Broerse, Braafheid, Caluwé, De Jong, Somers (Rossini/46), Douglas (Maachi/46- van Steensel/65)), Fortuné, Ramzi.

Twente: Boschker (Pasveer/87), Rahim, Niemeyer, Zomer, Wellenberg, Sibum, Bakircioglü (Sjoekov/81), Brama (Vidarsson/38), Gerritsen, N'Kufo, Touma.

Aankomend weekend speelt FC Twente thuis tegen SC Heerenveen in de tweede ronde. De woensdag daarop is de return. De winnaar van de tweede ronde speelt aankomend seizoen UEFA Cup voetbal, de verliezer heeft nog kans op een plek in de Intertoto Cup.

Nadal breidt superreeks uit

Rafael Nadal blijft onstuitbaar op gravel. De 19-jarige Spanjaard zegevierde ook in zijn 43e achtereenvolgende duel op het gemalen baksteen, ditmaal in Barcelona. Verrassend was de uitschakeling van de als tweede geplaatste Nikolai Davydenko.

Nadal gunde zijn landgenoot Feliciano Lopez slechts zes games: 6-4, 6-2. In de volgende ronde stuit de titelverdediger op de sensatie van het toernooi Ivan Navarro-Pastor. Albert Costa verlengde zijn loopbaan door Dominik Hrbaty met 6-3, 7-5 terug te wijzen. De oud-winnaar van Roland Garros zwaait af na Barcelona.

Het was sowieso een goede dag voor de Spanjaarden, want naast de al eerder genoemden kwalificeerden ook Juan Carlos Ferrero, Tommy Robredo en Alberto Portas zich voor de laatste zestien. Dat kon niet worden gezegd van Nikolai Davydenko. De Rus moest het afleggen tegen Ivo Karlovic: 7-6, 5-7, 4-6. Uiteraard maakte de boomlange Kroaat optimaal gebruik van zijn machtige service: liefst negentien aces werden afgevuurd op de arme Davydenko.

Lousewies van der Laan wil 'nieuw paars'

Lousewies van der Laan D66-fractievoorzitter Lousewies van der Laan wil in een volgend kabinet niet weer met het CDA regeren. Ze vindt het kabinet "bekrompen ouderwets". "Ik snak ernaar verlost te worden van christendemocratische dogma's", zo zegt ze in een interview in de Nieuwe Revu. Ze pleit voor een nieuw paars kabinet met D66, PvdA en VVD. Wouter Bos moet volgens haar dan premier worden.

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen reageerde verbaasd, en heeft haar direct gebeld. Van der Laan had gezegd "trots" te zijn op het kabinetsbeleid en deze periode wel samen af te willen ronden. Ze is trots op de sociaaleconomische hervormingen, maar stoort zich aan het beleid rondom immateriële zaken, zoals cultuur, milieu en ethiek. CDA-bewindslieden hebben volgens haar geen oog voor deze eveneens belangrijke zaken. Wouter Bos kan dat volgens haar beter. Ook wil ze de kinderopvang zo snel mogelijk vernieuwen als 'nieuw paars' er zou komen.

"Maar het belangrijkste wat me tegenstaat in dit kabinet is het gebrek aan vrijheid van geest. D66 is een vrijzinnige partij, maar we zitten in een regering die een bekrompen ouderwetsheid uitstraalt. Denk aan Balkenende's gedraai rondom het homohuwelijk, denk aan euthanasie, denk aan het drugsbeleid". Het CDA dingt volgens haar voortdurend af op de vrijheid van meningsuiting.

Van der Laan voelt ook wel wat voor samenwerking aan een links kabinet, maar heeft liever 'nieuw paars'. Ze zou het daarbij beter vinden als Mark Rutte de lijsttrekker wordt van de VVD en niet Rita Verdonk. Ze heeft helemaal niets met Rita Verdonk. Volgens de laatste peilingen heeft een PvdA en VVD-coalitie D66 echter helemaal niet nodig om een meerderheid te vormen.

EA: Revolution een moeilijke console

EA (in de persoon van Vice President en General Manager Neil Young) heeft in een interview laten weten dat developen voor de Nintendo Revolution geen gemakkelijke opgave is. Zo is het ontbreken van HD support een gemis: One of the challenges for the Revolution is that it's not HD. If you think about RTS games, one element is the control scheme, but the other is the distance from the TV screen when you're playing a console game versus a PC game.

Ook het feit dat de kracht minder is dan van de andere consoles: So I think there are some questions there, and the other issue is performance. The hardware performance is sort of current gen plus, versus the 10x or 20x multiple that you get on next-gen. I mean, EA is building stuff for it, but I kind of prefer the DS. It makes the most sense to me.

Uitslag Vitesse - NEC

Vanavond werd de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de strijd om een Intertoto Cup-ticket gehouden tussen Vitesse en NEC. Hieronder vind je de uitslag.

Vitesse - NEC 0-0

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 12.928.
Geel: Hersi, Verhaegh (Vitesse), Denneboom, Leiwakabessy, Niedzielan (NEC).

Opstellingen

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh, Knol, v.d.Berg, Swerts, Knopper, v.d.Schaaf, Hersi, Fränkel, Junker, Benson (Rojer/78).

NEC: v.Emmerik, Nalbantoglu, Pothuizen, Olsson, Leiwakabessy, Wielaert, v.d.Doelen, Boutahar, Tininho, Denneboom, Worm (Niedzielan/66).

Volgende week woensdag, 3 mei, is de return.

Software charts Frankrijk

Na de Japanse, Engelse en Amerikaanse softwarecharts kunnen we jullie nu ook de Franse charts geven. Het leuke aan deze charts is dat ze een aparte lijst hebben voor de PC games:

Console

1. Animal Crossing : Wild World (Nintendo, NDS)
2. Dragon Quest VIII (Square Enix, PS2)
3. Tomb Raider : Legend (Eidos, PS2)
4. FIFA Street 2 (EA, PS2)
5. Nintendogs : Labrador (Nintendo, NDS)
6. Tomb Raider : Legend (Eidos, Xbox 360)
7. Nintendogs : Teckel (Nintendo, NDS)
8. Ice Age 2 : The Meltdown (Vivendi, NDS)
9. Tomb Raider : Legend (Eidos, Xbox)
10. Mario Kart DS (Nintendo, NDS)

PC

1. Tomb Raider : Legend (Eidos)
2. The Elder Scrolls IV : Oblivion (2K Games)
3. Sims 2 : La Bonne Affaire (Electronic Arts)
4. Sims 2 Edition DVD (Electronic Arts)
5. LotR: Battle for Middle Earth II (Electronic Arts)
6. Box objectif jeux (Micro Application) (?)
7. Sims 2 : Kit Fun (Electronic Arts)
8. City Life (Focus Home)
9. World Of Warcraft (Vivendi)
10.Sims 2 Triple Deluxe (Electronic Arts)

Pernia heeft Spaans paspoort

Mariano Andrés Pernia is eindelijk Spanjaard. De Argentijnse linksback van Getafe ontving woensdag ook de Spaanse nationaliteit, hierdoor kan hij voor Spanje uitkomen op het wereldkampioenschap voetbal.

"Het is een grote dag voor mij want ik wilde de Spaanse nationaliteit. Dit opent deuren voor me met het oog op deelname aan het WK. Ik heb nog niet met bondscoach Aragonés gesproken, maar ik ben opgewonden vanwege de mogelijkheid dat ik het kan halen," aldus Pernia.

In 2003 kwam de 28-jarige Pernia naar Spanje, en hij is nu bezig aan vierde seizoen. Hij startte bij Recreativo de Huelva en in 2004 verhuisde hij naar Getafe. Eerder had Aragonés al gezegd dat hij de verdediger volgde. Om in aanmerking te komen voor de WK-selectie zal Pernia de concurrentie moeten aangaan met Asier del Horno (Chelsea) en Antonio López (Atlético Madrid).

Ook al is Pernia linksback, met tien doelpunten is hij wel topscorer bij zijn club. Hij is vooral sterk met zijn linker waarmee hij al een aantal erg mooie doelpunten heeft gemaakt, waaronder een geweldige volley in de wedstrijd tegen Barcelona.

Goderie mist Champions Trophy

Hockeyster Maartje Goderie mist het toernooi om de Champions Trophy, dat van 8 tot 16 juli in Amstelveen wordt gehouden. Na de play-offs laat de speelster van Den Bosch zich opereren aan haar grote teen, daar heeft zij door een aangeboren afweking steeds meer last van.

Niet alleen Goderie is niet beschikbaar, bondscoach Lammers zal tevens Jiske Snoeks en Kim Lammers moeten missen. Maartje Schepers en Minke Smabers, die beiden wegens blessures langtijdig uitgeschakeld waren, zullen in Amstelveen waarschijnlijk hun rentree maken.

De Nederlandse vrouwen verdedigen in Amstelveen hun titel, vorig jaar waren zij de sterksten.

Nog meer linkjes uit de submit

Sommige FOK!kers zijn erg bescheiden. Die zijn ons terwille door een mooie verzameling linkjes in onze submit te gooien, zonder daarbij ingelogd te zijn. Zo stuurde één anoniem gebleven FOK!ker een handvol linkjes, waaronder naar de site Pimp My Snack - een site met allemaal gigantisch uitvergrootte versies van alledaags snoepgoed, zelf gemaakt en dus mèt recepturen en foto's! Check bijvoorbeeld eens deze reuze M&M, of mijn persoonlijke favoriet, de giant After Eight!

Diezelfde anonieme user vroeg ons tevens de aandacht te vestigen op de weblog van filmcriticus Robert Ebert, die op zijn site een prachtige 101 Movies you must see before you die-lijst heeft samen gesteld. De lijst is inmiddels al weer uitgebreid tot 102 films en bij iedere film, regisseur, acteur en noem maar op vind je wel een uitgebreide recensie, review of voetnoot. Allemaal niet zo zakelijk als bijv. IMDB.com, maar zeker wel verhelderend en verfrissend.

Tot slot dienden we onze aandacht ook nog eens te vestigen op een virtuele muur. Een kunstproject waarbij een camera, een projector en een pc met slimme software z'n omgeving weergeeft in een soort van bakstenenmotief. Zie het maar als de ministek-portretten van de 21ste eeuw. Erg cool.

Konami komt met Elebits

Konami gaat ook games maken voor de Revolution en ze zullen beginnen met de game 'Elebits'. Dit meldt het Japanse magazin Famitsu, er zijn echter nog geen beelden en ook een specifiek genre voor de game is nog niet bekend.

De game draait in ieder geval om de Elebits, kleine beestjes waarvan de naam is samen gesteld uit ELEctriciteit en BITs (als in kleine dingetjes). Het zal een bijzondere besturing gaan gebruiken waarbij er drie dingen centraal staan:

* The sensation of actually touching the game world (inside of the screen)
* Manipulating objects to find things
* The introduction of the Elebits

Sommige levels in de game zouden in 10 minuten gespeeld moeten kunnen worden en de game is ook gericht op korte, vermakelijke speelsessies waarbij ook de casual gamer aangetrokken wordt.

Verdonk krijgt wederom geen hand van imam

Icoon BinnenlandsMinister van Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk heeft vandaag een bijeenkomst voor korandocenten en imams bijgewoond. De moslimgeleerden zijn geslaagd voor een inburgeringscursus, en kregen uit handen van Rita Verdonk een certificaat.

De ceremonie kreeg echter een naar bijsmaakje, toen twee van de geslaagde imams weigerden om minister Verdonk een hand te geven. Een Zoetermeerse imam, Ebrahim Mohammad, zei dat hij op grond van zijn geloof de minister geen hand had gegeven. Volgens zijn interpretatie van de Islam mag een man een vreemde vrouw niet aanraken.

Andersom mogen vrouwen ook geen hand geven aan vreemde mannen. Enkele vrouwelijke deelnemers aan de cursus 'Nederland en de Islam, interculturele ontmoeting en integratie' gaven daarom geen hand aan de mannen die naast Verdonk stonden en ook felicitaties uitdeelden. In 2004 weigerde een andere imam minister Verdonk de hand te schudden.

De bewindsvrouw constateerde na afloop van de ceremonie in het chique hotel Des Indes in Den Haag dat sommige mensen geen hand willen geven vanwege hun religie. Maar het gaat volgens haar om "een gebaar van respect. Ik ben vrouw én minister. Ik sta hier als minister", zei ze. De meeste deelnemers namen haar felicitaties inclusief hand overigens wel aan.

De inburgeringscursussen vonden plaats op eigen initiatief van een overkoepelende moslimorganisatie. Verdonk juichte dit toe, en riep ook andere moslimorganisaties op om een inburgeringscursus te volgen, omdat de cursus "een brug slaat tussen de Nederlandse samenleving en de Islam", aldus Verdonk.


Imam: can't touch this (foto van het incident uit 2004)

Lumines nieuws

Goed nieuws voor de Lumines fans, er zijn namelijk twee nieuwe Lumines delen aangekondigd: Lumines 2 en Lumines Plus.

Lumines Plus is een game gebaseerd op de eerste Lumines en zal verschijnen op de PS2. Een port dus, maar wel met nieuwe content. Lumines Plus zal in de herfst verschijnen.

Lumines 2 is het vervolg op Lumines en zal op de PSP verschijnen. Wat er allemaal nieuw en of anders is, is nog niet bekend. Het spel zal op de aankomende E3 speelbaar zijn. 1UP zegt wel al de eerste screen te hebben:

'Ajax benadert van Gaal'

Naast het gedroomde trainersduo Frank Rijkaard en Henk ten Cate heeft Ajax ook AZ-trainer Louis van Gaal gepolst om het trainerschap over te nemen van Danny Blind.

Technisch directeur Martin van Geel liet weten dat het gerucht absolute onzin is, maar bronnen binnen AZ en Ajax bevestigen dat er contact met van Gaal is geweest. Dat was voordat de lijn ‘Cruyff – Keizer’ werd ingezet.

AZ voorzitter Dirk Scheringa liet weten er niet van uit te gaan dat zijn trainer vertrekt. ”Hij heeft nog een contract voor twee jaar en heeft nog nooit zelf een contract ontbonden”.

Montagny in derde Super Aguri

Vanaf de GP van Europa zal Franck Montagny de derde Super Aguri besturen op de vrijdag. In Bahrein en Maleisië was de voormalig testrijder van Renault ook al reservecoureur voor het team

Financieel directeur Wayne Humphreys van Super Aguri zei maandag dat de derde wagen vanaf de Europese Grand Prix zou kunnen worden ingezet. Teambaas Aguri Suzuki zei: "Het is goed dat Franck weer bij ons is voor de Europese Grand Prix. Zijn feedback op de prestaties van de SA05 was zeer bruikbaar voor onze ingenieurs. Hij heeft veel technische kennis in huis."

Trainer Spartak Moskou stapt op

Spartak Moskou zal op zoek moeten gaan naar een nieuwe coach. Na de teleurstellende seizoenstart van de club, waar Quincy Owusu Abeyie onder contract staat, stapte Alexander Starkov op.

Spartak staat na zes competitiewedstrijden tiende met slechts zeven punten en één overwinning, en dat terwijl de club nog was begonnen als titelfavoriet. Afgelopen zondag gaf Spartak Moskou een 3-0 voorsprong weg in het laatste half uur van de wedstrijd tegen FK Moskou, het werd uiteindelijk 3-3.

""De ploeg en ikzelf stonden onder grote psychische druk", aldus Starkov, die eerder bondscoach was van het nationale voetbalelftal van Letland. "Het werd steeds moeilijker om te werken in deze omstandigheden. Daarom heb ik deze beslissing genomen."

Vladimir Fedotov zal Starkovs taken als interim-coach overnemen. De kans is aanwezig dat Quincy Owusu nu meer speeltijd zal krijgen onder een nieuwe trainer, want tot nu toe kwam hij pas drie van de zes wedstrijden in actie, waarvan twee als invaller.

Waarborgfonds voor politiemensen

Icoon PolitiePolitiemensen die schade oplopen door het uitvoeren van hun werk of door een dienstongeval, kunnen binnenkort de kosten verhalen bij een waarborgfonds. Alleen wanneer iemand de kosten nergens vergoed kan krijgen, mag er beroep op het fonds worden gedaan. Minister Remkes (Binnenlandse Zaken) heeft eenmalig één miljoen euro beschikbaar gesteld voor het fonds. Het waarborgfonds is gezamenlijk opgericht door de politiekorpsen, het ministerie van Binnenlandse Zaken en de politievakbonden.

Een woordvoerder van het ministerie meldt vandaag: "Agenten zijn goed verzekerd voor schade die ontstaat tijdens dienstijd en voor beroepsziekten, maar ze zijn niet verzekerd voor schade buiten diensttijd, die wel te maken heeft met politiewerk. Zo is een agent die wordt bedreigd buiten diensttijd en daardoor bijvoorbeeld moet verhuizen, daarvoor niet verzekerd." Het fonds is er voor zaken die de verzekering niet vergoedt. Het is de bedoeling dat het fonds een stichting wordt. Hierdoor bepaalt het stichtingsbestuur de beslissingen en is minister Remkes niet verantwoordelijk.

'LUL' is weer weggemetseld

Icoon OpmerkelijkDezelfde metselaar die bewust of onbewust het woord LUL verwerkte in de gevel van een woning in Woerden, heeft dit er gisteren weer uitgehakt. In het midden van de letters heeft de metselaar enkele bakstenen vervangen door donkere exemplaren. Het patroon is hiermee weggewerkt.

De aannemer R. Uijtewaal hoopt dat de commotie rondom de muur nu afgelopen is. "Het is enorm geweest, werkelijk alle radio- en televisieprogramma's die je maar kan verzinnen, zijn er na het stuk in de krant mee aan de slag gegaan", zo laat hij weten. Ook FOK! heeft aandacht besteed aan het opmerkelijke nieuws. André van Zuilen, de bewoner van het huis, zat helemaal stuk nadat hij "zelfs door Radio Tukkerland" werd benaderd. "Toen heeft hij besloten de telefoon er maar naast te leggen".

Uijtewaal zegt dat hij geen bewijs heeft over de daad van de metselaar. "Hij werkt bij een onderaannemer en daar ken ik ze niet allemaal. Maar degene die het eruit gehakt heeft, was wel heel snel klaar. Voor ik het wist zat hij in z'n auto en weg was hij".

De gevel, voor en na
Voor en na de LUL-gevel

Lehmann negeerde advies Henry

Jens Lehmann heeft een reputatie in het stoppen van strafschoppen. De keeper van Arsenal was afgelopen dinsdag, tijdens de wedstrijd tegen Villarreal (0-0), een held nadat hij de penalty van Roman Riquelme wist te stoppen. Hij deed dit eerder in 1997 (als keeper van Schalke 04) en 2005. Toen ging het respectievelijk om de UEFA Cup en de FA Cup.

Lehmann had zich overigens goed voorbereid. In de dagen die vooraf gingen aan de wedstrijd tegen de Spaanse ploeg heeft de Duitse goalie videobeelden bekeken. Deze waren van Riquelme die een strafschop nam. "'Een paar dagen terug dacht ik dat Riquelme waarschijnlijk de strafschoppen zou nemen. Ik zei bij mezelf, dat als hij er eentje zou nemen, ik naar mijn linkerzijde zou duiken vanwege de houding van zijn lichaam. Hij oogt als een speler die deze kant op gaat. Ik had geluk."

De 36-jarige keeper kon achteraf gezien wel van geluk spreken. Vlak voordat de penalty genomen zou worden kwam ploeggenoot Thierry Henry naar hem toe. De spits zei dat Riquelme in de rechterhoek zou schieten. "'Thierry kwam naar me toe en gaf me advies, maar dat heb ik genegeerd. Ik heb mijn eigen plan getrokken."

Diego Forlán, spits van Villarreal, vond het jammer dat zijn teamgenoot dit buitenkansje niet kon benutten. "Volgens mij was het geen strafschop. Ik denk niet dat iemand Riquelme de schuld moet geven. Hij had het lef hem te nemen en miste. Het kan iedereen gebeuren."

Racisme na mp3-moord bevestigt vermoeden psychologen

Icoon WetenschapEen tijd lang twijfelde niemand uit België eraan: de daders van de MP3-moord zouden Noord-Afrikanen zijn. Dit zou duidelijk blijken uit de beelden van de bewakingscamera's. Of toch niet? Het bleken blanke Polen te zijn. Psychologen doen al tijden onderzoek naar dit zogenaamd "latente racisme", dat niet lijkt te stoppen.

De blanke Belg Joe van Holsbeeck werd in de hal van het centraal station te Brussel vermoord omdat hij zijn MP3-speler niet wilde geven. Volgens getuigen waren de daders van Noord-Afrikaanse afkomst. Hierna riep een Marokkaanse politicus op tot een stille tocht. De ouders riepen op tot verdraagzaamheid, en twijfelden niet aan de getuigenissen. Toen de bewakingsbeelden vrij werden gegeven bleek het dus niet om Noord-Afrikanen te gaan, maar om blanke Polen met donker haar.

Een professor legt uit dat racisme erg diep zit: "We weten inmiddels dat als we van een bepaalde bevolkingsgroep denken dat die agressief is, en we nemen dan leden van die groep waar, dat we dan sneller denken dat ze gevaarlijk zijn. Bij deze moordzaak is het tegenovergestelde gebeurd. Er was een duidelijk teken van gevaar: er is met een mes gestoken. De vraag rijst wie dat gedaan heeft. De invulling gebeurt dan met stereotype beelden."

Er blijkt weinig tegen te doen. Zelfs mensen die zichzelf als niet racistisch bestempelen of mensen met allochtone vrienden of familie blijken bij proefjes vatbaar te zijn voor racisme. "Wie niet wil discrimineren probeert de denkbeelden te negeren, maar het is niet mogelijk de denkbeelden helemaal uit te wissen. Daar is onderzoek naar gedaan. Mensen die in vragenlijsten helemaal geen racist waren, waren toch vatbaar voor subtiele discriminatie. Ze moesten dan heel snel foto's beoordelen met mensen die wel of niet een wapen in de hand hebben. Bij allochtonen oordeelden ze veel sneller dat die een wapen hadden dan bij autochtonen."

De professor is op zoek naar trucjes om te kunnen werken met dit latente racisme. Zo wil ze dat docenten op Franse universiteiten voortaan examens nakijken zonder naam, zodat ze niet door een exotische naam beïnvloed zouden kunnen worden.

Met dank aan RichardQuest voor de submit.

Zeven spelers van AZ krijgen vrij

De spelers van AZ die in de voorselectie van het Nederlands Elftal zitten hebben van Louis van Gaal vrij gekregen. De trainer nam dit besluit nadat de ploeg uit Alkmaar werd uitgeschakeld in de playoffs.

Henk Timmer, Tim de Cler, Kew Jaliens, Joris Mathijsen, Barry Opdam, Denny Landzaat en Martijn Meerdink maken allemaal deel uit van de voorlopige selectie die bondscoaches Marco van Basten en John van 't Schip eerder al bekend maakte. Door het verlof wat de spelers kregen is het mogelijk voor hen mogelijk om zich goed voor te bereiden op 9 mei. Op die dag begint namelijk het trainingskamp voor de spelers die mogelijk op het WK in Duitsland zullen spelen.

McEwen wint sprint in Romandië

Robbie McEwen heeft de eerste etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. In Payerne versloeg hij de Italianen Lorenzetto en Bennati in de sprint. Savoldelli behoudt de leiding in het algemeen klassement.

Vandaag was vooraf gezien de enige echte kans voor de sprinters deze week. Met maar enkele heuveltjes te beklimmen, is het parcours in en rond Payerne de minst zware van de Ronde van Romandië.

Na een uur koersen was er de eerste serieuze ontsnapping van de rit. De 40-jarige Dimitri Konyshev ging er in z’n eentje vandoor. Al snel kreeg de Rus een voorsprong van vijf minuten. Bij de eerste doorkomst in Payerne kreeg hij een staande ovatie van het aanwezige publiek. Intussen bedroeg de achterstand van het peloton meer dan acht minuten op de renner van Team LPR.

Gaandeweg de etappe begon Davitamon-Lotto het tempo op te schroeven, terwijl de regen het wegdek inmiddels spekglad had gemaakt. Ook Lampre zette een mannetje in. Op de spaarzame steile gedeeltes verloor de oude Konychev zijn grote voorsprong, die maximaal elf minuten bedroeg. Hij werd op ongeveer twintig kilometer van de streep teruggepakt door het peloton.

Meteen nadat het peloton de Rus had ingerekend, volgden de demarrages elkaar in hoog tempo op. Op een heuveltje op zestien kilometer van Payerne, ontstond er een interessant groepje met grote namen als Vasseur, Halgand, Voeckler en Moos. Door een slechte samenwerking hielden de mannen niet lang stand. Hierna waren er nog enkele pogingen van De la Fuente en Albizu. Beiden hielden het niet langer dan een kilometer vol.

Na deze pogingen hielden de ploegen van Davitamon en Discovery Channel het tempo hoog. Hierop volgde na een bochtige aankomst een chaotische spurt, waarin het ieder voor zich was. McEwen toonde zich de met gemak de snelste. Voor Bram de Groot was er een eervolle vijfde plaats.

Morgen is er een etappe van 171 kilometer met start en finish in Porrentruy. Op de lastige hellingen bestaat er een kans dat we de klassementsrijders in actie gaan zien. Vooral op de Col de la Croix, een col van eerste categorie, zijn er demarrages te verwachten.

Ronde van Romandië – Eerste etappe – Payerne-Payerne – 169 kilometer

#Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1R. McEwenAUSDAV4.10,21
2M. LorenzettoITAMIL0.00”
3 D. Bennati ITALAM0.00”
4E. GasparottoITALIQ0’00”
5B. De GrootNEDRAB0’00”

Stand na eerste etappe

#Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1P. SavoldelliITADSC4.14,48
2R. McEwenAUSDAV0.02”
3D. BennatiITALAM0.07”
4B. De GrootNEDRAB0’09”
5A. MoosZWIPHO0’09”

Wiltord niet blij met contractvoorstel Lyon

De Franse aanvaller Sylvain Wiltord heeft niet erg positief gereageerd op een nieuw contractvoorstel van Olympique Lyon. Wiltord kan zijn contract met een extra jaar verlengen bij de kampioen van Frankrijk, maar vindt weinig waardering spreken uit de nieuwe aanbieding.

"Het voorstel van Olympique Lyon zag er niet bepaald goed uit. Er sprak duidelijk een gebrek aan respect uit", zei Wiltord tegenover de krant Le Proges. Wiltord zelf wil een contract voor twee of drie extra seizoenen tekenen.

De deur heeft de aanvaller nog niet dichtgegooid ,en hij laat de mogelijkheid dan ook open voor een langer verblijf in Lyon. "We hebben onze besprekingen inmiddels hervat".

Vrolijke hondenscreens

Dat de PSP een hondensim kreeg was al aangekondigd en er zijn nu een aantal nieuwe screens verschenen:

The Dog Happy Life is, net als Nintendogs, een game waarin je een puppy moet opvoeden. Naast eten geven moet je hem of haar ook trainen en met de pup spelen. The Dog Happy Life ligt vanaf morgen in de Japanse winkels, of de game naar Europa komt is nog onduidelijk.

Tales of the Tempest: Animality!

We hebben vandaag te horen gekregen dat het mogelijk is om met je characters uit Tales of the Tempest in een beest te veranderen. Als je tijdens een battle in een beest verandert worden sommige statistieken (tijdelijk) aangepast, zo is je attackpower bijvoorbeeld hoger.

Tales of the Tempest is het nieuwste deel in de Tales of... RPG serie van Namco en komt exclusief naar de Nintendo DS. Een releasedatum is nog niet bekend.

Vonk waarschijnlijk naar Ajax Cape Town

Hans Vonk zal volgend seizoen waarschijnlijk het doel gaan verdedigen bij Ajax Cape Town. De doelman van Ajax is in onderhandeling met de club uit Zuid-Afrika.

"De gesprekken lopen al een tijdje en het ziet er goed uit. Definitief is het nog niet, maar Kaapstad spreekt ons wel het meest aan. Er is ook belangstelling van clubs uit Johannesburg. Het lijkt erop dat ze nu allemaal beseffen dat ik echt in Zuid-Afrika kom spelen."

Eerder sloeg Vonk nog een aanbieding van PSV af, bij de Eindhovenaren zou hij reservedoelman achter Gomes worden. Hij wou namelijk graag terug naar zijn vaderland.

Bij Ajax, waar hij in twee seizoenen tot 36 officiële wedstrijden kwam, heeft de doelman een aflopend contract.

Gesprekken tussen Jungschläger en ADO gestopt

Peter Jungschläger heeft de onderhandelingen met ADO Den Haag gestopt. Het contract van de 21-jarige middenvelder bij de Hagenaren loopt aan het einde van dit seizoen af.

"Alles is in het werk gesteld om Jungschläger te behouden. Hij wilde van ons echter de garantie op een basisplaats," aldus tecnisch directeur Rob Baan. Jungschläger, die de opleiding van club uit het Zuiderpark doorliep, debuteerde dit seizoen in de hoofdmacht. Hij speelde mee in twaalf competitiewedstrijden, waarvan acht als basisspeler.

"Afgezien van het feit dat wij geen enkele speler dit soort garanties geven, heeft hoofdtrainer Frans Adelaar in een persoonlijk gesprek met Jungschläger wel te kennen gegeven vertrouwen in hem te hebben. Dit blijkt ook uit de verschillende basisplaatsen voor Jungschläger in de slotfase van de competitie, waarbij vooral zijn optreden in de uitwedstrijd tegen Feyenoord indruk maakte," aldus Baan.

Tafeltennisvrouwen verslaan Italië

Linda Creemers heeft woensdag het Nederlandse vrouwenteam een verrassende zege bezorgd op het WK tafeltennis voor landenteams. De nummer 239 van de wereld versloeg verrassend in de beslissende wedstrijd de Italiaanse Nicoletta Stefanova (nummer 47 van de wereld). Daardoor zegevierde Oranje met 3-2.

Dankzij overwinningen van Timina en Li Jiao nam Oranje een 2-1-voorsprong. Toen Li Jiao vervolgens van Wenling Tan-Monfardini verloor, leek het erop dat Nederland zou verliezen. Creemers besliste echter anders. Ondanks de overwinning hebben de Nederlandse vrouwen nog slechts een theoretische kans op een plek in de tweede ronde te bereiken.

"Moeskroen speelt gewoon bekerfinale"

Excelsior Moeskroen zal de finale om de Belgische beker gewoon spelen. Eerder deze week dreigde erevoorzitter Jean-Pierre Detremmerie dat de club de eindstrijd tegen Zulte Waregem zou boycotten als de club geen licentie zou krijgen.

"Maar zo'n vaart zal het niet lopen. Wij spelen wel", aldus een officiële verklaring van de club. Vanwege de slechte financiële toestand kreeg Moeskroen geen licentie van de KBVB en is daarom in beroep gegaan. Vijf dagen voor de finale, die op 13 mei zal worden gespeeld, hoort de club of er mogelijk toch nog een licentie voor volgend seizoen zal worden verstrekt.

Hot PXL in de maak voor PSP

Atari heeft vandaag aangekondigd dat het Franse bedrijf zSlide bezig is met de ontwikkeling van Hot PXL voor de PSP. In dit spel moet de speler in een soort van numerieke wereld de hoofdrolspeler door zijn dag leiden. Zo'n dag zit vol verrassingen waarbij je meer dan 200 mini-games zal spelen. De game zal daarnaast gebruik maken van de PSP mogelijkheden om nieuwe opties te downloaden. Zoals je in de screenshots kunt zien gaat de game een heel aparte richting in qua uiterlijk.

Hot PXL moet rond de kerst van dit jaar in de winkel liggen.


DVD: Tori Amos - Fade To Red

Fade To RedPinkpop 1998 was er één van de oude stempel. Zo worden ze niet meer gemaakt helaas, al lijkt de line-up van dit jaar eindelijk weer eens ergens op. In het eerder genoemde jaar nam ook Tori Amos bezit van het podium. Wat een ervaring, niks brave luisterliedjes. Ze ging tekeer als een beest en even leek het erop dat ze klaar kwam op haar piano. Ondanks dat dit blijkbaar bij lange na niet eens haar beste performance ooit was, bleef niets overeind van eventuele vooroordelen over brave pianoliedjes. Haar video's zijn al even bewonderenswaardig. Fade To Red bevat alle video's van Tori Amos uit de periode 1992 tot 2005. Op twee na dan, Glory of the '80s en Strange Little Girl ontbreken. Niet getreurd, op de twee discs staan nog steeds negentien juweeltjes van video's, als blijft het raar natuurlijk.

Pothuizen blijft bij NEC

Patrick Pothuizen mag toch blijven bij [NEC. Eerder leek het erop dat de 35-jarige Pothuizen uit Nijmgen zou vertrekken, maar de clubleiding van NEC is op dit besluit teruggekomen.

Nu Rob Wielaert naar NAC Breda vertrekt en Bjorn van der Doelen stopt, vertrekken er al twee ervaren spelers bij de club. Voor een plek in de basis zal Pothuizen in de verdediging Wisgerhof en Olsson voor zich moeten laten. Maar nu Wielaert vertrekt, zou Wisgerhof op rechtsback kunnen, waardoor Pothuizen in het centrum kan gaan spelen. Met Muslu Nalbantoglu heeft NEC echter nog een goede vervanger voor Wielaert.

Iraanse bondscoach maakt voorselectie WK bekend

De bondscoach van Iran, Branko Ivankovic, heeft de voorlopige Iraanse selectie bekend gemaakt voor het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland.

Er zijn 25 spelers geselecteerd die 27 april op trainingskamp gaan in Teheran. Het gaat om spelers die actief zijn in de Iraanse competitie. Na de bijeenkomst wordt de groep teruggebracht tot 18 spelers en vertrekken ze naar Zwitserland om zich verder voor te bereiden op het WK. In Zwitserland zullen de vijf spelers, die in Europa actief zijn, zich bij de selectie voegen.

Voorselectie Iran:

Doel: Ebrahim Mirzapour (Foolad), Vahid Taleblou (Esteghlal), Hassan Roodbarian (Pas), Mehdi Vaezi (Peykan)
Verdediging: Rahman Rezaei (Messina), Yahya Golmohammadi (Saba), Hossein Kabi (Foolad), Sohrab Bakhtiarizadeh (Saba), Mohammad Nosrati (Pas), Amir Hossein Sadeghi (Esteghlal), Sattar Zare (Bargh) en Hadi Shakouri (Pas)
Middenveld: Ali Karimi (FC Bayern Munchen), Mehdi Mahdavikia (Hamburger SV), Fereydoon Zandi (FC Kaiserslautern), Javad Nekounam (Sharjah FC), Meysam Manee (Pas), Ali Reza Vahedi-Nikbakht (Esteghlal), Moharram Navidkia (VfL Bochum), Javad Kazemian (Perspolis), Mojtaba Jabbari (Esteghlal), Andrianik Teymourian (Abumuslim), Masoud Shojaei (Saipa), Mehrzad Madanchi (Perspolis) en Mehdi Rajabzadeh (Zobahan)
Aanval: Vahid Hashemian (Hannover 96), Arash Borhani (Pas), Ali Daei (Saba), Reza Enayati (Esteghlal) en Rasoul Khatibi (Sepahan)

Cahill onzeker voor WK

Tim Cahill is zo’n zes weken uit de roulatie. De Australische middenvelder dreigt hierdoor het WK voetbal te moeten missen.

De 26-jarige Cahill liep de blessure dit weekend op in de wedstrijd tegen Birmingham City. Bij nader onderzoek is gebleken dat zijn kniebanden beschadigd zijn. Door zijn kwetsuur mist de Aussi hoogstwaarschijnlijk de oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal. Als de Socceroo volgens schema revalideert, is hij net op tijd fit voor de eerste wedstrijd van Australië op 12 juni tegen Japan.

Voor de ploeg van Guus Hiddink is te hopen dat Cahill tijdig hersteld is. De middenvelder is één van de bepalende spelers van het elftal.

PSP Firmware 2.7

Sony heeft een nieuwe firmwareupdate uitgebracht voor de PSP. Hiermee komt het versienummer op 2.7

In deze nieuwe update wordt niet alleen de GTA exploit gedicht, maar kijgt je PSP wat extra functionaliteit mee. Flash 6 wordt nu ondersteund in de webbrowser, je kunt nu podcasts ook opslaan en AAC audiobestanden zijn af te spelen. Verder is LocationFreeTV iets verbeterd.

LocationFree TV is bedoeld om vanaf de PSP, of andere apparaten met ondersteuning, via internet of een netwerk toegang te krijgen tot je eigen televisie. In mei wil Sony het concept in Europa gaan lanceren.

Voor Amerikaanse PSP's (model nummer PSP-1001) is de update hier te downloaden. Er is nog geen directe download link voor Europese modellen, maar als je je PSP met het internet verbindt via WiFi moet de update ook inmiddels beschikbaar zijn.

Playstation Magazine speculeert over de PS3

Het Amerikaanse tijdschrift "PlayStation Magazine (PSM)" heeft weer wat informatie gepubliceerd over de PlayStation 3, met name launch gerelateerd.

-De wereldwijde launch moet in de eerste helft van november plaatsvinden

-Het blad verwacht dat de releaseprijs rond de $399 (€322) zal komen te liggen.

-De 60 gigabyte harde schijf zal standaard meegeleverd worden.

-Launchtitels en de definitieve controller zullen op de E3 gepresenteerd worden.

-PlayStation 1 en 2 spellen worden gedraaid in 720p, 1080i en 1080p.


Utrecht wil minder Marokkaanse verdachten

MisdaadDe stad Utrecht wil minder verdachten van Marokkaanse komaf in de statistieken. Om te voorkomen dat meer Marokkaanse jongeren een criminele loopbaan starten, wordt er daarom een brede aanpak gestart. Het geld daarvoor - 700.000 euro - moet uit een pot komen die CDA-minister Piet Hein Donner ter beschikking heeft gesteld aan grote steden, om de problematiek rondom criminele Marokkaanse jongeren aan te kunnen pakken.

Nu is in Utrecht 35% van de verdachten van Marokkaanse komaf. In totaal zijn ze verantwoordelijk voor 38% van de gepleegde misdaden en overtredingen in de stad. In 2009 moet het percentage Marokkaanse verdachten 5 punten lager zijn.

De redenen dat jonge Marokkanen oververtegenwoordigd zijn in de misdaadcijfers, zijn demografische achtergronden, opleiding, politiecontacten, kansen op een baan en hun opvoeding. Het plan van aanpak behelst acht punten: meer Marokkaanse ouderencoaches, meer sportmogelijkheden voor Marokkaanse jongeren en een coördinator Marokkaanse Jeugd in het Utrechtse Veiligheidshuis. Verder komt er een uitbreiding van bestaande projecten zoals de inzet van Marokkaanse voorbeeld-jongeren die geen problemen hebben en ondersteuning van stageprojecten.

De Utrechtse PvdA-burgemeester Annie Brouwer-Korf benadrukt overigens dat het goed gaat met de meeste Marokkaanse jongeren, maar dat een deel een harde maar sociale aanpak nodig heeft.

Flinke lading screenshots Star Trek: Legacy

Het is inmiddels al een paar jaar stil in het Star Trek kamp. De serie Enterprise is gecancelled door Paramount wegens tegenvallende kijkcijfers en de laatste game kwam alweer een aantal jaren geleden uit. Deze was bovendien ook nog eens een flinke flop. Aan Bethesda rust de taak Star Trek weer terug op de kaart te zetten.

Momenteel zijn ze bezig met de ontwikkeling van twee games; Star Trek: Tactical Assault voor de PSP en Star Trek: Legacy voor de Xbox 360 en PC. Van de laatste heeft Bethesda weer een lading screenshots vrijgegeven.

Star Trek: Legacy moet een soort mix worden van Rainbow Six en Star Trek. Je zult als admiraal van een vloot grootschalige gevechten moeten winnen. Hiervoor stel je zelf deze vloot samen, je kiest de schepen en de bemanning waarmee jij het gevecht in wilt gaan.
De game zal de volledige Star Trek tijdlijn opspannen, van de nieuwe serie Enterprise tot aan Voyager. Meer informatie zal Bethesda op de E3 vrijgeven.

De game moet nog dit jaar in de winkels verschijnen.









ABN Amro schrapt 2400 banen

Icoon EconomieABN Amro schrapt de komende drie jaar 650 banen in Nederland. De maatregel maakt deel uit van een grotere reorganisatie, waarbij in de hele wereld 2400 arbeidsplaatsen verdwijnen. Behalve in Nederland verdwijnen er banen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Brazilië.

Vooral IT-afdelingen worden ingekrompen. Daarnaast komen er ook 900 banen bij, maar alleen in lagelonenlanden zoals India. Het is de tweede keer in korte tijd dat ABN Amro reorganiseert. In september werden al 1500 banen geschrapt. ABN Amro heeft in het eerste kwartaal een winst geboekt van 1 miljard euro, tegen bijna 900 miljoen een jaar eerder. De winst was iets lager dan waar op werd gerekend.

Of er ook gedwongen ontslagen vallen, kon een woordvoerder niet zeggen. "We hopen van niet", aldus de zegsman.

Red Bull haalt hoofd strategie McLaren

Autosport meldt dat Neil Martin na dit seizoen in dienst zal treden bij het team van Red Bull Racing. Momenteel is Martin nog hoofd strategie bij McLaren Mercedes. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd.

Eerder zag McLaren technisch directeur Adrian Newey en hoofd aërodynamica Peter Prodromou al naar Red Bull overstappen. Begin april maakte Red Bull bovendien bekend Keith Saunt te hebben binnengehaald. Saunt werkt nu nog als hoofd productie voor het team van Renault F1, maar later dit jaar zal hij directeur operationele zaken worden bij Red Bull.

Jeugdbende Kerkrade opgerold

PolitieDe afgelopen maanden heeft de politie in Kerkrade een grote jeugdbende opgerold. In totaal zijn 36 mensen gearresteerd, onder wie een militair. De meeste bendeleden zijn rond de 14, 15 jaar, maar sommigen zijn dik in de twintig.

De bende heeft ruim honderd misdaden op zijn conto staan. De leden waren ook actief in de Duitse grensstreek. Ze pleegden niet alleen (roof)overvallen, inbraken en diefstallen, maar veroorzaakten ook veel overlast in de Kerkraadse wijk Heilust. Daar werd vorig jaar zelfs een samenscholingsverbod ingesteld vanwege de bendeleden. Volgens burgemeester Jos Som van Kerkrade bestond de groep uit alloch- en autochtone jongeren. De harde kern werd gevormd door acht jongens.

Som: ''Het ging om jongeren die zich verveelden en rondhingen in de wijk Heilust. Kerkrade heeft bovendien een hoog werkloosheidsgehalte van 20 procent. Ik ga maandag met de wethouder jeugdzaken praten over maatregelen om de jeugd meer vertier en kansen te geven. Ook doen we er alles aan om meer bedrijven naar de regio te krijgen.''

Inmiddels zijn twee bendeleden al veroordeeld tot gevangenisstraffen van 2,5 en 3 jaar. In geheel Zuid-Limburg zouden zo'n 146 jeugdgroepen bestaan, waarvan 129 zich schuldig maken aan hinderlijk of overlast veroorzakend gedrag; 10 staan te boek als crimineel.

Wenger:"We hebben wat geluk gehad"

Coach Arsène Wenger van Arsenal is dolblij met de finaleplaats van zijn club in de Champions League. De Franse coach vindt dat verdiend, al realiseert de Fransman zich wel dat zijn ploeg wat geluk hebben gehad tegen Villarreal.

"Wij waren in Londen beter dan zij hier. Ik was erg gespannen. We hebben niet goed gespeeld, verloren de bal veel te snel en creëerden geen kansen. Met wat geluk staan we in de finale, maar dat is wel terecht."

In El Madrigal verzuimde de Spanjaarden om de 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd weg te poetsen. De club kreeg vijf grote kansen, maar faalde steeds in de afwerking. In de laatste minuut miste Juan Roman Riquelme bovendien een strafschop.

"Als spelers onder druk staan, weet je nooit wat er gaat gebeuren. Riquelme zeulde een loden last mee en faalde," aldus Wenger.

Tafeltennisheren uitgeschakeld op WK

De Nederlandse tafeltennismannen zijn uitgeschakeld op het wereldkampioenschap voor landenteams. Doordat de formatie van speler/coach Danny Heister ook het derde groepsduel verloor (van Italië: 1-3), kan het kwalificatie voor de volgende ronde vergeten.

Het enige winstpunt kwam op naam van Trinko Keen. Later vandaag strijden ook de Nederlandse vrouwen tegen Italië. De vrouwen van bondscoach Pieke Franssen moeten die wedstrijd winnen om zicht de houden op de volgende ronde.

Vanenburg nieuwe coach Helmond Sport

Gerald Vanenburg aangesteld wordt de nieuwe coach van Helmond Sport. De voormalig voetballer zal een contract voor één seizoen tekenen.

Mario Verlijsdonk zal als assistent-trainer gaan fungeren, Anton Scheutjens wordt de keeperstrainer. Vanenburg volgt Ruud Brood op, die vertrekt naar Heracles.

Al coach werkte Vanenburg eerder voor het Duitse 1860 München en was werkzaam in de jeugd van PSV. Als speler kwam hij onder andere uit voor Ajax, PSV en FC Utrecht.

Van Gelder niet naar EK turnen

In overleg met de bondsarts van de KNSU heeft Yuri van Gelder besloten om niet deel te nemen aan het Europees kampioenschap turnen in het Griekse Volos.

De Waalwijker geeft als reden van zijn absentie dat hij oververmoeid is, en hierdoor onvoldoende heeft kunnen trainen om zijn Europese titel op de ringen te kunnen verdedigen.

Vorige week nog, brak de turner ,na een samenwerking van vijf jaar, met zijn trainer Remi Lens. Van Gelder vond dat de dubbelfunctie van Lens als manager en trainer niet meer werkte. Lens zei dat hij zich niet meer kan vinden in de keuzes die van Gelder maakt.

Wat is Dit: Opgave 16 - Uitslag

quote:
Op 25-04-2006 @ 16:58 schreef bug2000 het volgende:
HM, dit is een CT-scanner volgens mij. Een MRI-scanner is meer zo'n tunnel dacht ik, dit is eerder een ring.
En met die uitspraak is bug2000 ook degene die als eerste het goede antwoord gaf. Het is dus inderdaad een CT-scanner (of CAT-scanner) en geen MRI-scanner. Het verschil tussen deze twee is inderdaad dat de CT-scanner een ring heeft en de MRI-scanner een tunnel. Op het antwoord van bug2000 hebben acht mensen gelift en dit zijn: Singlemetkids, cw2cu, filmfreek, MilanvanEck, Xtr3me, Smartguy, Gerjo en Druus.

De tussenstand site werkt ondertussen ook weer. Een korte samenvatting voor de mensen die geen zin hebben om te kijken: In de stand voor het einde van het jaar gaan drie mensen aan de leiding met 18 punten en dat zijn: singlemetkids, Charrel en JtS. In de stand van dit kwartaal zijn het zes mensen die aan de leiding gaan met 6 punten namelijk: singlemetkids, Bafnek, zjosken, pbouwen, E-Jungle en bug2000.

De volgende ronde zal donderdagavond tegen 20:00 starten, als alles goed gaat.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De oplossing: CT-scanner

Tot donderdag, tot WiD.

Werkstraf voor stiekem filmen jongen

JustitieEen inwoner uit Grolloo is veroordeeld tot 100 uur werkstraf, twee maanden voorwaardelijke celstraf en een verplicht reclasseringstraject. De 30-jarige R. B. kreeg de straf onder meer voor het stiekem filmen van de 15-jarige zoon van zijn baas, een bekend horecaondernemer te Grolloo.

De veroordeelde homofiele man heeft zich volgens de rechter ook schuldig gemaakt aan ontucht met minderjarige jongens. Tevens probeerde hij tegen betaling een knaap te bewegen tot seksuele handelingen.

Grolloo stond enige tijd behoorlijk op stelten door de affaire. Volgens de rechter heeft B. de privacy van zijn baas' zoon en diens gezin op ernstige wijze geschonden. B. kwam er nog genadig af wat betreft de strafoplegging, omdat hij door zijn handelen in een sociaal isolement is geraakt. De rechter matigde daarom de straf.

En weer een keer DS vs PSP

Deze keer geen nieuws over sales of een vergelijking met de mogelijkheden, maar een 'game' die je op zowel de DS als de PSP kan spelen. En dan ook nog eens tegen elkaar.

Tony Morelli (Universiteit van Nevada) heeft een eigen programma geschreven: Boter Kaas en Eieren dat te spelen is op zowel de PSP als de NDS. Het leuke is dat je tegen elkaar kan spelen, jij op je DS en je maat (m/v) op de PSP.

Stand NHL-playoffs per 26 april

Een 8-4 nederlaag in de eerste thuiswedstrijd tegen Ottawa voorspelde weinig goeds voor de verdedigend kampioen Tampa Bay. Gedoodverfde favoriet Detroit ging met 4-3 ten onder bij Edmonton.
Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning2-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Carolina HurricanesMontréal Canadiens0-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
New Jersey DevilsNew York Rangers2-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers2-0
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers1-2
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
Dallas StarsColorado Avalance0-2
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-2
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks2-1
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5

"Doornbos rijdt na Monaco races"

Volgens Jack Plooij, pitreporter bij SBS Autosport, is het heel goed mogelijk dat Robert Doornbos vanaf de Grand Prix van Engeland het racestoeltje van Christian Klien over zal nemen.

Jack Plooij zei in een interview met de radiozender Radio 8FM dat hij denkt dat "na Monaco Robert Doornbos bij Red Bull Racing rijdt. Als vaste rijder." Hij wilde niet zeggen waar hij zijn voorspelling op baseerde, anders dan "bronnetjes". De prestaties van Klien bij het team lijken wat tegen te vallen. De Oostenrijker finishte drie van de vier races dit seizoen niet, maar dat kwam twee keer door hydraulische problemen met de wagen. Verder scoorde Klien in Bahrein wel een punt.

Als alternatief opperde Plooij dat Doornbos wellicht de plek van Yuji Ide over zou kunnen nemen. "Daar [bij Super Aguri - red] komt waarschijnlijk een stoeltje vrij. En we kennen Robert Doornbos allemaal. Op het moment dat er ergens een stoeltje vrij komt, gaat hij er voor." Echter heeft dat team een sterke voorkeur voor een Japanse coureur, zodat het onwaarschijnlijk lijkt dat Doornbos daar aan de slag zou kunnen.

Graham Arnold niet naar NAC

De interim-coach van NAC Breda, John Karelse, hoeft in de resterende play-offduels niet te rekenen op Graham Arnold. Karelse had de hoop dat hij de Australiër tijdelijk aan de technische staf toe kon voegen. De Australische voetbalbond, waar Arnold assistent is van bondscoach Guus Hiddink, wil hem echter niet laten gaan.

"Ik had hem er graag bij gehad. Hij weet door zijn ervaring bij Australië als geen ander hoe je in korte tijd iets in een groep creëert. En hij doet dit werk al zes jaar. En ook niet onbelangrijk: Graham Arnold is een NAC-icoon",[/i] aldus Karselse.

Tijdens zijn voetballoopbaan speelde Arnold drie jaar voor de club uit Breda. De voormalige spits scoorde 35 keer, en met zijn onverzettelijke karakter en vechtersmentaliteit was hij een geliefde speler bij de aanhang van de club.

Endemol legt soapie spreekverbod op

TelevisieSoapacteur Aram van de Rest (Onderweg naar Morgen) heeft een spreekverbod en een boete gekregen van zijn werkgever Endemol. Aanleiding is een kritisch interview dat hij afgelopen weekend gaf aan De Telegraaf. Daarin verweet de acteur Endemol van een zekere kilheid jegens hun personeel, en dat acteurs van Goede Tijden Slechte Tijden belangrijker zouden worden gevonden. Ook zei Aram dat hij zichzelf over vijf jaar wel in de directie van Endemol zag zitten.

De directie van Endemol heeft hem deze week op het matje geroepen. Volgens Remco Kobus van de firma Endemol heeft Van de Rest zijn excuses aangeboden. ''Wij hebben een goed gesprek gehad. Het geld dat hij moet betalen wordt overgemaakt naar Child Care. Uit voorzorg dat hij niet meteen weer met de pers gaat praten, hebben wij hem een verbod opgelegd. Aram zei dit te begrijpen. We hebben elkaar de hand geschud en zijn als vrienden uit elkaar gegaan'', aldus Kobus. De boete zou bestaan uit zijn volledige vakantiegeld.

De vader van Aram, regisseur-producent John van de Rest, is woedend over de gang van zaken. Volgens hem heeft zijn zoon de sancties geaccepteerd omdat hij geen verdere problemen wil. In juli gaat de film DoodEind in première, waarin Aram een belangrijke rol speelt. Mogelijk wordt het spreekverbod dan weer opgeheven.

DVD: David Gray - Live in Slow Motion

In de hedendaagse muziekwereld draait het vaak om het imago van de artiest, het uiterlijk of populariteit. Het komt zelden voor dat de prachtige muziek bekend wordt, maar dat de artiest een beetje in de schaduw van zijn eigen succes staat. Bij David Gray bekruipt me dat gevoel een beetje; zijn muziek is prachtig en hoor je regelmatig voorbij komen, maar een echte beroemdheid is de Welshman niet. Zijn nieuwste album Live in slow motion bevat een reeks nummers die stuk voor stuk pareltjes zijn. Op de gelijknamige DVD maken we nu ook kennis met de artiest achter nummers als Sail Away en Babylon.

David Gray

Reanimatieapparatuur in winkels Dirk van den Broek

Icoon Binnenlands Supermarktketen Dirk van den Broek voorziet als eerste in Europa al zijn winkels met reanimatieapparatuur. Met de automatische externe defibrillator (AED) kan bij een hartstilstand het hart weer op gang worden gebracht met een elektrische schok. De Harstichting is blij met het plaatsen van AED's in de publieke ruimte en spreekt over een doorbraak.

Elk jaar overlijden 15.000 mensen aan een acute hartstilstand. Dat komt neer op circa driehonderd mensen per week. "Mensen worden, na de thuissituatie, vooral getroffen op vliegvelden, in casino's en in winkelcentra", vertelt dr. Ank van Drenth van de Hartstichting. Indien binnen zes minuten wordt gereanimeerd met een AED, is de kans op overleven zeventig procent. "Ambulances zijn gemiddeld tien minuten na melding ter plaatse. Dat is te laat voor iemand met een hartstilstand. AED's kunnen daarom veel levens redden."

Twee weken geleden nog kreeg een klant in een filiaal van de Dirk van den Broek een hartstilstand. "De ambulance was gelukkig op tijd, maar we moeten, als drukste supermarkt van Nederland, toch onze verantwoordelijkheid nemen", aldus directeur Dirk van den Broek jr.

Het is de bedoeling dat alle honderd supermarkten van Dirk van den Broek, Digros en Jan Bruins medio september zijn voorzien van AED's. Het personeel zal worden getraind in de bediening van het apparaat.


Op winkelwagentjes wordt de aanwezigheid
van de AED's aangekondigd

NEC wil ook Zuiverloon

Het was al bekend dat Gabor Babos en Mark Otten in de belangstelling van NEC stonden, maar de Nijmegenaren hebben nu ook interesse in Gianni Zuiverloon. Alle drie de spelers hebben een contract bij Feyenoord, maar kwamen het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor andere clubs.

Mario Been, de nieuwe trainer van NEC, werkte als voormalig jeugd- en assistentcoach van de Rotterdammers en als hoofdcoach van Excelsior samen met het drietal.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Zuiverloon mag vertrekken. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan RKC Waalwijken Feyenoord heeft aangegeven toekomst te zien in de middenvelder. Bovendien werd onlangs zijn contract nog opengebroken en verlengd.

Woon samen met een lieve orc in Oblivion

Bugs zijn soms erg leuk. Shawn Rider van GamesFirst was druk bezig in Oblivion enkele quests te halen toen hij erachter kwam dat een bepaalde quest niet meer te halen was. Hij bleef zitten met een Orc.
"[...]
On a trip through Leyawiin, I stopped to see my old friend, Count Caro. We had done some business when I saved the city from an Oblivion gate, and I remembered he had another favor to ask when I got through saving the world. That was when he told me about her: Mazoga.
[...]"


Met zijn nieuwe "vriendin" Mazoga ging Shawn op avontuur:

"[...]
We journeyed to Telepe, and on this trip, Mazoga was all giddy. She called me her best friend and when we met Black Bows, we destroyed them with impunity. It was a good day, that Tirdas so long ago, and as night fell and we stood around the campfire outside of the ancient Ayleid ruins. Mazoga kept me company, re-assuring me that Brugo would show up anytime. He never did.
[...]"


Dus wat nu te doen met Mazoga?
"[...]
So where could I put her except in my house? I told her to stay in my home in Leyawiin, which is a cozy little shack. I rarely use it, so it's all hers most of the time. She seems to like it there, but she has never really gotten past the Brugo experience. I know that deep down inside she wants to be a knight-errant, roaming the countryside on behalf of her lord. But now, thanks to me (well, thanks to Brugo and me), she is a housewife.
[...]"


Shawn en Mazoga zijn redelijk gelukkig, althans volgens Shawn:

"[...]
Ma-zo-ga: Light of my life, fire of my loins.
She has the most green skin, and the cutest upturned nose. She has a husky, deep voice, sultry and enticing. Her hair is arranged in exquisite black plugs that pepper her otherwise bare skull. Those beautiful teeth. She is bold and forthright, never afraid to tussle, and I’ve personally seen her take a man’s life in just a few swings of her two-handed sword. She is a sight to behold, and a knight to boot.
[...]"


[upd] Canadese (12) vast voor drievoudige moord

MisdaadIn Canada is maandag een 12-jarig meisje gearresteerd op verdenking van een drievoudige moord. Ze zou haar vader, moeder en broertje hebben omgebracht. De stoffelijke resten van drie werden zondag door een speelkameraadje van het meisje ontdekt. Het incident vond plaats in Medicine Hat, Alberta; een rustige gemeenschap in het westen van Canada.

Het meisje werd gearresteerd in het bijzijn van een 23-jarige man, die vermoedelijk haar handlanger is. De politie zegt in het belang van het onderzoek geen mededelingen te kunnen doen over de aard van de relatie van de twee.

Update 10:02
De twee zijn inmiddels voor de rechtbank verschenen, zo meldt de Canadese pers. Tijdens de voorgeleiding hield het meisje haar ogen naar beneden gericht. Ze was gekleed in te wijd zittende gevangeniskledij.

De 23-jarige man Jeremy Allan Steinke blijkt overigens de vriend van het meisje te zijn. Volgens berichten hebben de twee elkaar ontmoet op een chatroom in een Gothic vampierenforum (Vampirefreaks.com) op internet. De afgelopen zes weken zou het meisje haar uiterlijk drastisch hebben veranderd in een punk-gothic verschijning.

Volgens een ingewijde zou het stel elkaar drie maanden geleden voor het eerst in levende lijve ontmoet hebben tijdens een punk-dance festival. Kennissen van Steinke hadden hem wel gezegd dat ze het leeftijdsverschil 'bizar' vonden. Maar hij had daarop laten weten dat niets hem van zijn jonge geliefde kon afhouden.

De rechtszaak zal begin mei hervat worden. Eerst moeten de twee verdachten nog advocaten krijgen toegewezen.

Met dank aan Del_Toro voor de submit.

Blind weg bij Ajax ?

De directie van Ajax zal Danny Blind na dit seizoen ontslaan als hoofdtrainer van Ajax. Dat blijkt uit uitspraken van Blind, gisteren. De directie heeft officieel nog niets laten weten, maar volgens Blind zijn de signalen meer dan duidelijk.

Hij ergert zich dan ook behoorlijk aan het feit dat de directie nog steeds geen duidelijkheid gegeven heeft. Die had het nieuws eigenlijk stil willen houden tot na de bekerfinale tegen PSV, op 7 mei.

Waarschijnlijk zal het gevolg van Blinds ontslag zijn dat de hele staf van Ajax ontslagen wordt, omdat Blind zelf de hele staf samengesteld heeft. Daarmee staan Gerard van der Lem, Ruud Krol en Fred Grim dus ook op straat. Voor Blind is het ontslag extra zuur, omdat hij al meer dan twintig jaar aan Ajax verbonden is. Het is overigens bepaald geen unicum bij Ajax dat de hoofdtrainer zijn contract niet uitdient. Blinds vier voorgangers, Olsen, Wouters, Adriaanse en Koeman, zijn ook allemaal voortijdig ontslagen.

De club wil nu een drastische koerswijziging. Belangrijke kandidaten als hoofdtrainer zijn Frank Rijkaard en Henk ten Cate. Zij zouden onder andere bij Cruijff favoriet zijn. Cruijff is adviseur van de directie van Ajax.

Revolutionair apenrolspel aangekondigd

Sega gaat een Super Monkey Ball spel ontwikkelen en uitgeven voor de Nintendo Revolution, zo werd vandaag bekend gemaakt. Het spel gaat Super Monkey Ball: Banana Blitz heten en gebruik maken van de innovatieve mogelijkheden van de Revolution Controller.

In het spel moet je het aapje AiAi en zijn vriendjes door allerlei levels vol puzzels rollen. Er zullen ook vele nieuwe Party Games toegevoegd worden. Scott A. Steinberg, vice president Marketing SEGA America is enthousiast: "The Nintendo Revolution presents a totally unique avenue for our developers to explore the art of game design. Super Monkey Ball: Banana Blitz will present a mind-boggling array of gameplay innovations that will excite and challenge gamers while pushing the boundaries of imagination forward."

De single-player puzzel levels zullen uitdagender zijn dan ooit tevoren. Zo kun je voor het eerst in een Super Monkey Ball spel ook springen, namelijk door de controller snel omhoog te bewegen. Dit geeft de developers een extra dimensie om de gameplay-ervaring uit te diepen, en spelers een heel nieuwe manier van interactie. De multi-player Party Games zijn gevarieerder en zullen creatief omspringen met de mogelijkheden van de controller. Zo zul je onder meer een ouderwets spelletje ringwerpen tegenkomen, maar ook een variant op "Whack-a-Mole."

Er is nog geen releasedatum bekend, maar we horen ongetwijfeld meer over dit spel op de E3 in mei.

Massa: "Door een Super-Aguri miste ik het podium

Ferrari-coureur Felipe Massa baalt toch wel een beetje van zijn vierde plaats bij de Grand Prix van San Marino afgelopen weekend, waarmee hij net naast het podium eindigde.

"Ik had een podiumplaats kunnen behalen, maar verloor op een kritiek moment in de wedstrijd tijd achter een Super Aguri. Hierdoor verloor ik Montoya uit het oog. Ik begon als vierde en eindigde als vierde. Dat was mijn Grand Prix van San Marino. We kunnen wel tevreden zijn als je kijkt naar het totale aantal punten dat Michael en ik hebben gescoord. Ik kan ook blij zijn met het feit dat Michael de hele race met Alonso kon vechten en dat ik met de McLarens de strijd aan kon binden."

De Braziliaan zei ook nog dat hij een probleem met zijn banden had gedurende de tweede stint. Uiteindelijk kwam Massa slechts een seconde na Montoya over de finish.

'Nederlandse 'aidsgenezeres' doodt mensen'

Icoon EpidemieDe Nederlandse natuurgenezeres Tine van der Maas (52) beweert dat hiv, het virus dat aids veroorzaakt, niet bestaat. Ze raadt besmette mensen daarom af om aidsremmers te slikken en geeft ze in plaats daarvan een dieet met knoflook, citroenen, olijfolie en meer natuurvoeding. Aidsremmers zouden giftig zijn. Ook zou aids niets met seks te maken hebben en kunnen volgens haar mensen die besmet zijn met aids met een gerust hart seks hebben zonder condoom. Inmiddels heeft ze zelfs de minister van Volksgezondheid van Zuid-Afrika overtuigd.

De artsen die in zuidelijk Afrika hun best doen om de enorme epidemie te bestrijden, noemen Van der Maas levensgevaarlijk en verwijten haar mensen de dood in te jagen. De artsen moeten al vechten tegen het geloof in allerlei traditionele Afrikaanse geneeswijzen die niet werken tegen aids en hebben er een groot probleem bij, nu ook westerlingen de Afrikanen aan het verzekeren zijn dat aids via seks niet overdraagbaar is.

Van der Maas zegt dat ze erachter kwam dat hiv niet bestaat toen ze zich zelf in de materie verdiepte. In plaats van door hiv wordt volgens haar aids veroorzaakt door ongezonde voeding. Vandaar dat ze de patiënten citroenen adviseert. Ze reageert laconiek op patiënten van haar die toch sterven: "Natuurlijk zijn die mensen dood. Dat komt doordat ze zich niet aan het programma houden. Je moet je er heel precies aan houden."

De Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika maakt zich grote zorgen, maar zegt dat ze niks kan doen. Volgens haar is dit meer een zaak van de Zuid-Afrikaanse regering. Maar die doet niks, omdat de minister van Volksgezondheid dus in de verhalen van Van der Maas gelooft.

Man schiet op computer gamende zoon

Icoon Games In Florida is een 44-jarige man gearresteerd nadat hij de computer waarachter zijn 22-jarige zoon zat had beschoten. Joseph Langenderfer vond dat zijn zoon te veel tijd achter de computer doorbracht met het spelen van spelletjes, terwijl hij hem had gevraagd om de was te doen.

Naar eigen zeggen wilde hij alleen dreigen met het beschieten van de computer maar ging zijn pistool per ongeluk af. De kogel kwam ongeveer een meter naast zijn zoon in de muur terecht.

Na de schietpartij belde de zoon van Langenderfer de politie met de mededeling dat zijn vader hem beschoten had tijdens een ruzie. Langenderfer werd opgepakt, en zit nu in de gevangenis. Hij is aangeklaagd voor poging tot moord - op zijn zoon, niet op de computer.

Voor meer nieuws, reviews en specials over games kijk je natuurlijk op FOK!games!

'Occam testte illegaal op mensen'

Icoon MedischHet medische bedrijf Occam, afkomstig uit Nederland, heeft illegaal tests uitgevoerd op mensen. Dat meldde Netwerk gisteravond. De tests deden ze niet in Nederland, maar in Bombay, in India. De tests van Occam gaan niet alleen tegen de wet in, maar ook tegen tal van normale, geaccepteerde ethische regels.

Het product dat getest werd is een stent, een buisje dat in een ader geïmplanteerd kan worden bij patiënten met hart- en vaatziekten. Na de tests, op 74 patiënten van een ziekenhuis in Bombay, heeft TNO het product goedgekeurd. De patiënten waren alleen helemaal niet op de hoogte van de tests.

Netwerk heeft bewijs van de tests en sprak ook met personen op wie het product getest is. Het ziekenhuis ontkent echter dat er getest is op patiënten. Occam wil niet reageren.

Ikedia mag per direct weg bij AZ

Pius Ikedia mag per direct weg bij AZ, ook al loopt het contract van de Nigeriaan nog twee seizoenen door. Afgelopen zomer kwam Ikedia met veel rumoer naar AZ, nadat bleek dat hij ook een akkoord had gesloten met Tottenham Hotspur.

Ikedia, die eerder uitkwam voor Ajax, FC Groningen en RBC Roosendaal, kwam dit seizoen twaalf maal in actie voor de Alkmaarders waarin hij één keer wist te scoren.

'Danny Blind na dit seizoen ontslagen'

Icoon VoetbalDe directie van Ajax zal Danny Blind na dit seizoen ontslaan als hoofdtrainer van Ajax. Dat blijkt uit uitspraken van Blind, gisteren. De directie heeft officieel nog niets laten weten, maar volgens Blind zijn de signalen meer dan duidelijk. Hij ergert zich dan ook behoorlijk aan het feit dat de directie nog steeds geen duidelijkheid gegeven heeft. Die had het nieuws eigenlijk stil willen houden tot na de bekerfinale tegen PSV, op 7 mei.

Waarschijnlijk zal het gevolg van Blinds ontslag zijn dat de hele staf van Ajax ontslagen wordt, omdat Blind zelf de hele staf samengesteld heeft. Daarmee staan Gerard van der Lem, Ruud Krol en Fred Grim dus ook op straat. Voor Blind is het ontslag extra zuur, omdat hij al meer dan twintig jaar aan Ajax verbonden is. Het is overigens bepaald geen unicum bij Ajax dat de hoofdtrainer zijn contract niet uitdient. Blinds vier voorgangers, Olsen, Wouters, Adriaanse en Koeman, zijn ook allemaal voortijdig ontslagen.

De club wil nu een drastische koerswijziging. Belangrijke kandidaten als hoofdtrainer zijn Frank Rijkaard en Henk ten Cate. Zij zouden onder andere bij Cruijff favoriet zijn. Cruijff is adviseur van de directie van Ajax.


Danny Blind in gelukkiger tijden bij Ajax


Voor meer sportnieuws, zie FOK!sport.

Met dank aan dsap en Its_Muppet voor de submit.

'Kwart moslimjeugd voelt zich niet vrij'

EnquêteUit een internetenquête van Top-X.nl, de jongerensite van actualiteitenprogramma TweeVandaag, blijkt dat 27% van de moslimjongeren zich niet of nooit vrij voelt in Nederland. Onder alle jongeren ligt dat percentage op 16.

Nederlandse moslimjongeren vinden in grote meerderheid (89%) dat vrijheid van godsdienst belangrijker is dan de vrijheid van meningsuiting. Onder andere ondervraagden ligt dat een stuk lager (22%).

Van alle ondervraagden vindt 72% dat je anderen niet mag beledigen. Zo'n 35% van de jongeren meent dat je wel moet kunnen zeggen dat de islam 'een achterlijke godsdienst' is. Homofilie een ziekte noemen, moet volgens 25% van de ondervraagden kunnen en 'Nederland is vol' zeggen, acht 72% in orde. Oerwoudgeluiden maken in het stadion vindt 51% toelaatbaar. Een overgrote meerderheid (90%) meent dat oproepen tot haat en geweld niet onder vrijheid van meningsuiting valt.

Jongens blijken het belangrijker te vinden om te kunnen zeggen wat je wilt; meisjes willen vrijheid vooral voelen. Aan de enquête namen 4.250 panelleden deel.

-
De uitslagen van de enquête (.pdf bestand)

Kluivert snapt Van Basten niet

Patrick Kluivert heeft het in een interview met de Italiaanse sportkrant 'Gazzetta dello Sport' opgenomen voor zijn maatje Clarence Seedorf.

Kluivert kan niet begrijpen waarom Seedorf door bondscoach Van Basten niet is opgroepen voor het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. "Dat Van Basten mij niet oproept voor het WK kan ik wel begrijpen. Ik ben veel geblesseerd geweest in de afgelopen jaren en kwam op het EK in Portugal ook niet aan spelen toe, maar hoe kan Van Basten nu zomaar voorbij gaan aan Clarence Seedorf", aldus Kluivert.

"Ik begrijp dat niet, want er zijn weinig spelers met zijn kwaliteiten en ik denk dat Oranje de routine van Seedorf best kan gebruiken. Ik hoop maar dat Van Basten zijn gelijk kan aantonen op het WK, want het zou mooi zijn als Oranje in Duitsland een goed figuur slaat."

Tsjernobyl

20 jaar geleden was de plaats Tsjernobyl nergens echt bekend. Gelegen in het noorden van Oekraïne lag er een stadje met ongeveer 15.000 inwoners, nu woont er bijna niemand meer. Het is uitgestorven en verlaten, evenals grote stukken gebied eromheen. Heden ten dagen is Tsjernobyl een bekende plek, een plek vol verdriet en pijn waarvan de naweeën nog steeds zeer duidelijk aanwezig zijn. Een gigantische gebied is besmet met radioactieve straling omdat op 26 april zich er een zeer grote ramp voltrok.

26 april 1986
Een complexe test wordt uitgevoerd in kernreactor nummer 4 van de kerncentrale in Tsjernobyl. Voor deze test moest het veiligheidssysteem van de reactor worden uitgeschakeld. Door verschillende fouten raakte het koelwater echter zeer verhit. Hierdoor sloeg de reactor op hol en raakte alles nog verder verhit. Door de extreme hitte en druk scheurden de leidingen van het koelsysteem en ontsnapte er radioactieve stroom in de atmosfeer. De ontploffing van 's nachts plaats, toen de bewoners van Tsjernobyl nog sliepen
Bij de brand en explosie kwamen slechts 31 mensen om, slechts omdat vele duizenden nog zouden sterven. De evacuatie kwam pas laat opgang. Pas na 10 dagen waren de meeste mensen geëvacueerd. Zo'n 3.500 bewoners bleven liever in het gebied. Slechts 400 bewoners van de 3.500 zijn nog inleven. Alle gestorvenen zijn gestorven aan de gevolgen van de straling. Geschat wordt dat het doden aantal echter nog veel hoger ligt dan dit getal omdat in de wijde omgeving nog steeds een abnormale hoeveelheid sterft aan kanker en andere bijverschijnselen van het blootstaan aan de radioactieve straling.

De straling die vrijkwam, trof niet alleen het gebied in de buurt van Tsjernobyl. Rond 2 mei bereikte de radioactieve wolk Nederland en België. In veel gebieden mochten verse groenten en melk niet meer gegeten worden. In sommige gebieden moesten mensen jodiumtabletten innemen om te voorkomen dat hun schildklier het radioactieve jodium zouden opnemen. De schattingen van het aantal mensen die door de straling getroffen zijn lopen ver uiteen. Volgens de WHO hebben 600.000 mensen direct of indirect te maken gehad met de gevolgen. Greenpeace beweert dat er al meer dan 200.000 mensen in totaal al zijn gestorven aan de gevolgen van de ramp. Volgens het Internationaal Atoomenergie Agentschap zijn ongeveer 8000 mensen gestorven aan de gevolgen van Tsjernobyl, andere schatten dit weer hoger, maar hoe dan ook het aantal zal voorlopig nog blijven stijgen.
Doordat Rusland verkeerde informatie over de ramp doorstuurde was het moeilijk voor Europa om de gevaren in te schatten. Anderen beweerde dat Europese regeringen expres de gevolgen en de ernst van de ramp verzwegen uit angst voor paniek. Er bestaat nog steeds veel onduidelijkheid omtrent het gezondheidseffect in West-Europa. Sommige rapporten beweren dat zelfs in West-Europa mensen sterven aan de gevolgen van de ramp, andere beweren dat dit onzin is.

Na de explosie bleef de reactor nog lange tijd in werking, al werd al wel de verdere uitbouw gestopt. De regering van Oekraïne stond lange tijd onder druk om de reactor te sluiten. Na een ontmoeting met Clinton werd er besloten om de reactors in de winter van 2000 te sluiten. 15 december 2000 werd de energiecentrale Tsjenobyl voorgoed gesloten.

Tegenwoordig zijn er nog steeds kerncentrales die hetzelfde type zijn als Tsjernobyl, de meeste staan hiervan in Oost-Europa. Er is ook nog veel te doen over de zogenaamde sarcofaag die reactor 4 afsluit tegen straling. Het blijkt dat op lange termijn dit geen stevige constructie is en velen zijn van mening dat het nu al niet goed meer is. Er zijn plannen voor een grotere en definitieve sarcofaag. Definitief omdat de straling nog eeuwen lang aanwezig zal zijn, langer dan wij kunnen voorzien.

Zie hier voor een prachtige fotoreportage over Tsjernobyl vandaag de dag.
Deze reportage laat goed zien wat de gevolgen zijn van de ramp.

Musampa wil strijden om de titel

Voetballer Kiki Musampa heeft het erg naar zijn zin in Engeland. Maar het echte gevecht om de titel kan hem terug naar Nederland lokken.

"Mijn eerste gedachte is in Engeland te blijven", aldus Musampa. Maar een terugkeer naar de Nederlandse voetbalvelden kan de middenvelder zich ook voorstellen. "Waarom niet? Dat zou geen enkel probleem voor me zijn. We praten wél over clubs die om de prijzen strijden, die jaarlijks in Europees verband voetballen."

"Ik speel de laatste jaren eigenlijk alleen maar het gewone competitievoetbal en dan niet eens om de prijzen. Het vechten voor een kampioenschap mis ik wel een beetje. Het is leuk tegen Arsenal en Chelsea te spelen, maar een titelkandidaat echt kunnen uitdagen is nóg veel leuker."

Tafeltennisvrouwen boeken eerste winst

Bij het wereldkampioenschap tafeltennis voor landenteams hebben de Nederlandse vrouwen hun eerste overwinning geboekt. De ploeg van bondscoach Pieke Franssen versloeg Australië met 3-1. Li Jiao (2 maal) en Linda Creemers zorgden voor de punten.

Door de overwinning behoudt Nederland een kleine kans om zich voor de tweede ronde te plaatsen. Woensdag stuit het team op de Italiaanse vrouwen.

Raúl wil Laudrup als nieuwe coach Real Madrid

De aanvoerder van Real Madrid, Raúl, zou graag Michael Laudrup als nieuwe coach bij de Koninklijke zien. Dit zei de Spanjaard in een interview met de Deense Krant Ekstra Bladet.

"Hij heeft al bewezen wat hij kan en ik hou van zijn filosofie. Hij kan grootse dingen doen in Madrid. Bovendien zijn de mensen nog niet vergeten wat hij voor de club betekende", aldus Raúl.

Laudrup pakte als speler in zijn eerste seizoen bij de Koninklijke meteen de titel met de ploeg. "Hij was mijn favoriete speler, misschien wel de beste speler met wie ik samen in het team stond. Ik zal nooit vergeten wat hij voor mij heeft gedaan."

Laudrup, die vorig jaar met Brøndby IF kampioen van Denemarken werd en nu tweede staat, heeft nog gereageerd op de woorden van Raúl.

Kamer wil aanpak topsalaris energiesector

PolitiekDe Kamer heeft gisteren een motie van de SP aangenomen die de salarissen van bestuurders in de energiebedrijven aan banden moet leggen. De voltallige oppositie plus D66 stemden voor de motie.

Al twee jaar achtereenvolgend is er grote commotie over de salarissen bij de top van de energiebedrijven. De topmannen van Essent en Nuon krijgen jaarlijks ruim 8 ton.

In de motie wordt het kabinet gevraagd om een beloningscode op te stellen. Voor andere publieke sectoren was door de regering al beloofd om extreem hoge salarissen aan te pakken, maar het kabinet vond de energiesector hier niet bij horen.

Met dank aan Tha_BlonT voor de submit.

Man beschiet zoon na te veel gamen

In Florida is een 44-jarige man gearresteerd nadat hij de computer waarachter zijn zoon zat had beschoten.

Joseph Langenderfer vond dat zijn zoon te veel tijd achter de computer doorbracht met het spelen van spelletjes terwijl hij hem had gevraagd om de was te doen. Naar eigen zeggen wilde hij alleen dreigen met het beschieten van de computer maar ging zijn pistool per ongeluk af. Hierop belde zijn zoon de politie met de mededeling dat zijn vader hem beschoten had.

Langenderfer zit nu in de gevangenis en is aangeklaagd voor poging tot moord (op zijn zoon, niet de computer).



Joseph Langenderfer

Lehmann onttroont Van der Sar

Jens Lehmann is na dinsdagavond de keeper die het langste moet wachten op een tegendoelpunt in de Champions League. De Duitser verdedigde al 745 minuten zijn doel met succes.

Lehmann doet het daarmee beter dan Edwin van der Sar, die tien seizoenen geleden 658 minuten gespeend bleef van een tegendoelpunt, totdat Kryzstof Warzycha namens Panathinaikos de eerste doelman van Oranje passeerde. Verrassend was Lehmanns record niet, want de nieuwe nummer één van Duitsland had daarvoor slechts drie minuten nodig. Omdat Villarreal zelfs de hele wedstrijd niet scoorde, is Lehmann met afstand de nieuwe recordhouder.

Arsenal zelf is, wanneer het aantal minuten van Manuel Almunia worden meegeteld, al 919 minuten zonder tegentreffer in de Champions League: royaal beter dan Ajax’ 658 minuten in 1995/1996. Markus Rosenberg was eind september de laatste speler die in Champions League verband een doelpunt vierde tegen The Gunners.


Doelmannen met het langste aantal minuten zonder CL-tegengoal:

#Doelman:Club:Jaargang:Minuten:
1Jens LehmannArsenal2005/2006745
2Edwin van der SarAjax1995/1996658
3Bodo IllgnerReal Madrid97/'98 + '98/'99594
4Carlo CudiciniChelsea2003/2004561
5Sebastiano RossiAC Milan1994/1995558

Clubs met het langste aantal minuten zonder CL-tegengoal:

#ClubSeizoenMinutenKeeper(s)
1.Arsenal2005/06919 Jens Lehmann, Manuel Almunia
2.Ajax1995/96658Edwin van der Sar
3.AC Milan2004/05623Dida, Christian Abbiati
4.Real Madrid1997/98+98/99594Bodo Illgner
5.Chelsea2003/04561Carlo Cudicini
6.AC Milan1994/95558Sebastian Rossi
7.Juventus2003/04+04/05557Gianluigi Buffon
8.Panathinaikos1995/96545Józef Wandzik

In 2007 WK Golf voor voetballers

In juni volgend jaar zal in het Spaanse Marbella het eerste WK golf voor profvoetballers worden georganiseerd. De Nederlander Hein Arts is één van de initiatiefnemers en ook voormalig PSV-manager Kees Ploegsma is bij de organisatie betrokken.

Arts hoopt op deelname van spelers als Ronaldo, Dennis Bergkamp, Johan Cruyff, Ruud Gullit en Franz Beckenbauer. Ook Guus Hiddink, Marco van Basten, Frank de Boer en Edwin van der Sar zijn bekende voetbalgolfers.

Steeds meer geweld op basisscholen

OnderwijsIn het gisteren gepubliceerde jaarverslag van de Inspectie van het Onderwijs staat dat basisscholen steeds vaker last hebben van vechtpartijen, seksueel misbruik en zelfs loverboys. Ruim 50% van de basisscholen heeft in 2005 bij de Inspectie gemeld dat kinderen elkaar in de klas of op het schoolplein te lijf gingen. In de grote steden was dat zelfs op 75% van de scholen het geval.

Op speciale bassischolen (voor moeilijke opvoedbare leerlingen) zijn de problemen nog ernstiger. Zo'n 7% van de scholen in het speciaal onderwijs kampt met rechts-extremisme, door kinderen die Lonsdale kleding of white power-tekens dragen. Seksuele wantoestanden daarentegen komen ook voor op gewone basisscholen, vooral in de grote steden. Daar heeft 10% van de scholen te maken met misbruik tussen leerlingen of anderszins seksueel ongewenst gedrag. Buiten de vier grote steden gebeurt dat op 5% van de scholen. De inspectie trof één basisschool aan waar loverboys rondliepen, die het voorzien hadden op jonge meisjes.

Excelsior haalt Rudy Jansen

Excelsior heeft zijn derde aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen: Rudy Jansen komt de gelederen van de Kralingers versterken.

Jansen komt over van Heracles Almelo, waar hij sinds de winterstop van 1998 vertoefde. De 27-jarige verdediger was toe aan een nieuwe uitdaging. RBC Roosendaal lag ook op de loer, maar Jansen zag zijn nieuwe uitdaging het liefst in de Eredivisie liggen. ”Het aanbod was heel goed en bovendien speel ik nog zeker een jaar in de eredivisie. Dit voelt fantastisch”, aldus de geboren Utrechter, die een contract voor vier seizoenen tekende.

'Scheetvrije bonen' zijn mogelijk

Venezolaanse wetenschappers hebben een manier ontdekt om overmatig scheten laten na het eten van bonen, tegen te gaan. Twee soorten bacteriën zouden het scheetprobleem grotendeels kunnen verhelpen.

Volgens de onderzoekers hebben de bacteriën Lactobacillus casei en Lactobacillus plantarum een neutraliserende werking, waardoor de winderigheid zal afnemen. Producenten van bonenmaaltijden zouden de twee bacteriën kunnen toevoegen, waardoor het eten van bonen wat prettiger kan worden voor eters en hun gehoor.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.