FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 30 april 2006

Crimineel Populisme

Het ergert mij geweldig dat de laatste tijd de zichzelfverklaarde "rechtse" populisten er in elke peiling of verkiezing zo op vooruit gaan. In België krijgt het "Vlaams Belang" momenteel met de "MP3-moord" het nodige spek in de bek geworpen. In Nederland is het na de Fortuynisten en Wilders nu vooral "ijzeren" Rita Verdonk die deze rol wil vervullen.
Het favoriete thema van tegenwoordig is uiteraard de toegenomen criminaliteit. Of nog meer nog, het favoriete thema is de toegenomen allochtonencriminaliteit of problematiek. Waarbij je ze de meest wilde maatregelen of "symbolische dossiers" ziet opduiken. Het is zo bij de "Zaak Kalou" waar de minister voor haar reputatie 'voet bij stuk' moet houden, het is in België zo waar je na de MP3-moord opeens de regering ziet aankondigen dat er méér jeugdgevangenissen komen. En wel nu meteen!

Forza Motorsport 2 op de E3?

Als we IGN moeten geloven zal Microsoft op de E3 over anderhalve week het vervolg op Forza Motorsport tonen. Volgens interne bronnen van IGN zou Microsoft op hun perspresentatie op 9 mei een demo van de game tonen. Of de game ook speelbaar zal zijn of dat de game behind closed doors getoond zal worden is nog niet bekend.

Contact met Microsoft heeft de site niets opgeleverd, zij weigerden te reageren op speculatie en/of geruchten. IGN echter vertrouwt haar bronnen en gaat er gewoon van uit dat de game getoond zal worden, hoewel misschien onder een andere naam. Het is dus even afwachten tot 9 mei.


Forza Motorsport voor de Xbox

Kojima over Metal Gear Solid: The Movie

In een interview met het Engelse tijdschrift PSW liet Kojima wat kleine dingetjes weten over een Metal Gear Solid verfilming:

"It's going to be a Hollywood film. It won't be that German director (Uwe Boll red.). Viggo Mortensen would make a perfect Snake, but maybe he's a little too old. Metal Gear Solid, which was set in Alaska, would make a perfect setting for the movie."

In datzelfde interview liet Kojima ook weten dat er plannen zijn voor nog een Metal Gear Solid voor de PSP. Of het hier dan gaat om weer een turn-based game, of dat het nu wel real-time wordt liet Kojima niet weten.

Rabobank bezorgd over Weening

Rabobank begint zich stilaan zorgen te maken over het vormpeil van Pieter Weening. De Fries is bezig aan een matig seizoen.

Ploegleider Adri van Houwelingen luidt de noodklok: ”Hij wil wel, iedere dag weer, maar de benen zijn niet goed.” Het is gissen naar het waarom van de dip. ”Dat iemand slecht rijdt behoort altijd tot de mogelijkheden, maar het gaat nu al het gehele seizoen niet goed met Pieter. Er is geen medische aanleiding voor. Wat de oorzaak wel is, weten we niet.”

Vandaag besloot Weening de Ronde van Romandië als 81e, op ruim een half uur van eindwinnaar Cadel Evans. Afgelopen seizoen maakte Weening nog grote indruk met onder meer een etappezege in de Tour de France. ”Pieter tast ook in het duister. Iedereen zal wel begrijpen dat die jongen er erg mee zit”, aldus Van Houwelingen.

Ubisofts Q4 resultaten

De Franse uitgever Ubisoft heeft de resultaten over hun vierde kwartaal (dat op 31 maart 2006 eindigde) bekendgemaakt. Het bedrijf zag de omzet dalen van 219 miljoen euro naar 144 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Aan de andere kant vergrootte het zijn marktaandeel met 1 procent.

De vergroting van het marktaandeel komt, volgens Ubisoft zelf, door hun eerste drie games voor de Xbox 360: King Kong, Ghost Recon Advanced Warfighter en Blazing Angels: Squadrons of WWII. Alleen de nieuwe Ghost Recon ging al 1.6 miljoen keer over de toonbank.

Over het gehele jaar gingen de inkomsten van Ubisoft wel omhoog; van 532 miljoen euro tot 547 miljoen euro.

Didier Rous pakt Klimmerstrofee

Didier Rous is de winnaar van de Trophee des Grimpeurs, ook wel Klimmerstrofee. De Fransman haalde het net voor de aanstormende titelverdediger Philippe Gilbert.

Al vroeg in de koers leek het beslist. Het peloton liet een aanval van Didier Rous en Bouygues-ploegmaat Walter Bénéteau begaan. Uiteindelijk kwam er toch nog een achtervolging met onder meer Philippe Gilbert en Tristan Valentin, maar dat mocht niet baten. Ondertussen had Rous zijn landgenoot al achtergelaten op een paar ronden van het einde. De Belg Gilbert strandde in de achtervolging op vijftien seconden en werd daarmee tweede voor Valentin.

Bejaarde vrouw rijdt stacaravan in

Icoon PolitieEen 85-jarige vrouw uit Assen heeft zaterdag op een camping in Zuidlaren haar auto in een stacaravan geboord. De vrouw wilde haar auto parkeren, maar drukte het gaspedaal te diep in. Vervolgens ramde de auto van de bejaarde vrouw een schutting en vervolgens een hek. Daarna kwam het voertuig tot stilstand in de caravan.

De onfortuinlijke automobiliste is met een open beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van de politie vermoeden zij dat de vrouw kort voor het incident onwel is geworden.

Uitslagen Portugal Speelronde 33

Vanavond werd de 33e speelronde in de Portugese competitie afgewerkt. Verrassingen vielen er niet te noteren: de topclubs schreven drie punten bij.

Landskampioen FC Porto verwende in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen de fans door liefst driemaal te scoren, bijna een unicum voor de minimalisten. Vitória Guimarães, dat in hevige degradatienood verkeert, stelde daar één treffer tegenover. De zege van Porto kwam pas laat tot stand. Ondanks een 1-0 voorsprong en een man-meer-situatie zorgde Antchouet na 84 minuten voor de gelijkmaker. Via Lucho Gonzalez, eerder al verantwoordelijk voor de 1-0, en Adriano hield Porto in extremis de punten in het Estádio Dragão.

Benfica lijkt naast rechtstreekse plaatsing voor de Champions League te grijpen. As Águias wonnen weliswaar van bekerfinalist Vitoria Setúbal, maar Sporting Lissabon deed hetzelfde bij Rio Ave. Benfica had haar zege te danken aan Anderson, die na 24 minuten uitgroeide tot matchwinnaar. Sporting Lissabon deed het met een 1-3 minder zuinigjes. Onder andere Liedson behoorde tot de doelpuntenmakers. Komende week speelt Benfica tegen Paços Ferreira, terwijl Lissabon de degens kruist met Sporting Braga.

In de strijd om UEFA Cup voetbal deed Nacional uitmuntende zaken door rechtstreekse concurrent Boavista met 1-0 te verslaan. Daardoor wisselden beide equipes stuivertje. Boavista moet bovendien nog tegen FC Porto. Sporting Braga en Vitoria Setúbal zijn al verzekerd van Europees voetbal. Onderin is de situatie zeer nijpend voor Naval (met 36 punten), Vitoria Guimarães (34) en Rio Ave (34).

Uitslagen 33e speelronde:
Rio Ave – Sporting Lissabon 1-3
FC Porto – Vitoria Guimarães 3-1
Nacional – Boavista 1-0
Benfica – Vitoria Setúbal 1-0
Estrela Amadora – Penafiel 1-0
Sporting Braga – Gil Vicente 1-1
Belenenses – Academica 0-0
Naval – União Leiria 0-2
Marítimo Funchal – Paços Ferreira 1-1


Stand na 33 speeldagen:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 FC Porto*337853-15
2 Sporting Lissabon336949-24
3 Benfica336750-26
4 Sporting Braga**335838-21
5 Nacional335139-31
6 Boavista334936-28
7 Vitória Setúbal***334527-32
8 União Leiria334439-40
9 Marítimo Funchal334336-35
10 Estrela Amadora334230-33
11 Belenenses333940-41
12 Paços Ferreira333935-48
13 Academica333835-46
14 Gil Vicente333736-42
15 Naval333634-48
16 Vitoria Guimarães333428-40
17 Rio Ave333432-48
18 Penafiel****331521-60

* = landskampioen, naar Champions League 2006/2007
** = UEFA Cup 2006/2007
*** = UEFA Cup 2006/2007 wegens plek in de bekerfinale tegen FC Porto
**** = gedegradeerd

Topscorers

#Speler:Club:Goals:
1MeyongBelenenses17
2Nuno GomesBenfica15
2LiedsonSporting Lissabon15
4André PintoNacional14

Finland en Zuid-Europa openen arbeidsmarkt

Icoon Europa Finland, Griekenland, Spanje en Portugal openen hun grenzen voor werknemers uit Centraal en Oost Europa. De grenzen zullen morgen geheel geopend worden. In Ierland, Groot-Brittannië en en Zweden zijn de grenzen ook volledig geopend. Eurocommissaris Vladimir Spidla spreekt van een succes. "Een paar maanden geleden had niemand verwacht dat ook maar de helft van deze landen hun restricties zouden opheffen. Bovendien openen andere landen hun arbeidsmarkt langzaamaan."

Duitsland en Oostenrijk willen de grenzen gesloten houden tot 2011. In 2011 zijn alle landen van de Europese Unie verplicht om de arbeidsmarkt te openen voor Oost Europese werknemers. Frankrijk, België en Luxemburg zullen langzaamaan de grenzen openen, en daarbij letten op sectoren die extra werknemers nodig hebben. Italië liet voorheen 85.000 werknemers toe, en zal dit uitbreiden naar 170.000. Momenteel zijn er echter nog geen eens 85.000 Oost Europeanen in Italië. In Nederland wil de regering de arbeidsmarkt geheel openen, maar neemt de Tweede Kamer pas aan het eind van dit jaar een besluit.

Volgens de Commissie heeft de uitbreiding niet geresulteerd in een grootschalige migratiestroom van werknemers. Statistieken tonen aan dat de werkloosheid niet omhoog is gegaan in de landen die open grenzen hebben. Alleen in Ierland en Oostenrijk nemen Oost-Europese werknemers meer dan 1 procent van de arbeidsmarkt in beslag, namelijk respectievelijk 3,8 procent en 1,4 procent. Overigens zijn de grenzen in Oostenrijk juist geheel gesloten.

De lidstaten vragen zich nu af wat te doen met Roemenië en Bulgarijë, die in 2007 zullen toetreden tot de EU. In die landen wonen 30 miljoen mensen. Groot-Brittannië heeft aangegeven waarschijnlijk niet zo soepel te zullen zijn als ze tot nu toe waren. Eurocommissaris Spidla denkt dat veel lidstaten opnieuw de grenzen dicht gaan houden voor werknemers. Opmerkelijk is dat zelfs sommige Centraal en Oost Europese staten overwegen om werknemers uit Roemenië en Bulgarije te zullen blokkeren. De Tsjechische premier Zdenek Skromach vindt dat Tsjechië dezelfde rechten heeft als de "oude" lidstaten. Eurocommissaris Spidla heeft hier kritiek op: "Ze moeten oppassen dat ze niet dezelfde aanpak nemen als de lidstaten waar ze kritiek op hebben".

Maak je eigen automatische Xbox 360 blog

Veel blogs sterven helaas na korte tijd doordat ze niet meer geupdatet worden. Dit kan natuurlijk voorkomen worden door je weblog automatisch te laten bloggen. Op XboxVoice kan iedereen met een Xbox Live abonnement een blog aanmaken die automatisch bijgehouden wordt.

Elke dag zal er een nieuw bericht op de weblog geplaatst worden over wat je die dag op Xbox Live gedaan hebt, ook al heb je de hele dag je 360 niet aangeraakt.

Je eigen blog aanmaken is zo gebeurd, het duurt alleen een dag of twee voordat de weblog genoeg informatie over je heeft verzameld om de eerste blog te kunnen posten.



Meest gespeelde spellen op Xbox Live deze week

Major Nelson, de Xbox Live goeroe, heeft een nieuw lijstje vrijgegeven met de tien meest gespeelde games op Xbox Live van de afgelopen week. Opvallend is natuurlijk dat Halo 2, circa 1,5 jaar na de release van het spel, nogsteeds de lijst aanvoert.

1 Halo 2
2 Oblivion
3 Ghost Recon 3
4 Call of Duty 2
5 Battlefield 2: MC (Xbox)
6 Final Fantasy XI
7 PGR3
8 Fight Night Round 3
9 Battlefield 2: MC (Xbox 360)
10 Dead or Alive 4

EU verwacht 40.000 'WK-hoeren' in Duitsland

Icoon WK 2006Veel Oost-Europese vrouwen gaan om andere redenen naar het WK voetbal in Duitsland dan voor het voetbal. De Europese Unie schat dat ongeveer 40.000 vrouwen als prostituee aan het werk worden gezet. De meesten zijn slachtoffer van vrouwenhandel.

In Berlijn is al het eerste hoerenhotel geopend, speciaal gebouwd voor het WK. Er werken alleen maar legale hoeren, volgens de eigenaar. "Ik denk dat gasten blij zijn dat hun overbelaste zenuwen hier na de wedstrijden een beetje tot rust kunnen komen. En dat ze voetbal kunnen vergelijken met de borsten van de vrouwen, en hun mooie benen, dat is een mooie afleiding", zo zegt Eike Willmans, manager van het bordeel.

Volgens Barbara Eritt is het getal 40.000 "onzin". Barbara werkt al jaren voor een organisatie tegen vrouwenhandel. Over vrouwenhandel bestaan geen betrouwbare cijfers. "Ik werk met die vrouwen. Elke vrouw die zich gedwongen moet verkopen, is er één te veel. De angst die ik zie bij vrouwen die het aandurven om te getuigen tegen de mannen die ze hebben verhandeld, dat is onbeschrijflijk. En die mannen komen weg met een voorwaardelijke gevangenisstraf. Dáár moet het over gaan als we het over gedwongen prostitutie hebben, niet over aantallen."

Famitsu Most Wanted

De uitslag van de wekelijkse poll voor de Most Wanted games van Famitsu is weer bekend. Mother 3 is vorige week uitgekomen en heeft de nummer 1 plaats dus verlaten. Veel andere games die wat lager stonden zijn ook gereleased, dit zorgt ervoor dat een aantal games die lang buiten de top-20 vielen er nu in komen en de meeste overige games flink stijgen.

Pos.GameSysteemUitgever
1. (2/2) Biohazard 5PS3Capcom
2. (4/3)Final Fantasy IIINDSSquare Enix
3. (3/4)Metal Gear Solid 4PS3Konami
4. (6/6)Kimi KissPS2Enterbrain
5. (5/7)Persona 3PS2Atlus
6. (7/5) Valkyrie Profile 2 - SilmeriaPS2Square Enix
7. (9/9)Seiken Densetsu 4PS2Square Enix
8. (14/14)New Super Mario Bros.NDSNintendo
9. (12/13)The Legend of ZeldaNGCNintendo
10. (11/12)Blue DragonX360Microsoft
11. (10/11)Xenosaga Episode IIIPS2Namco
12. (16/20)Winning Eleven 10PS2Konami
13. (17/15)Tales of the TempestNDSNamco
14. (-/-)Pokémon Diamond & PearlNDSNintendo
15. (18/19)Sengoku Basara 2PS2Capcom
16. (19/18)Gyakuten Saiban 4NDSCapcom
17. (-/-)Summon Night 4PS2Banpresto
18. (15/16)Jikkyou Powerful Major LeaguePS2Konami
19. (-/-)Shining WindPS2Konami
20. (-/-)Growlanser VPS2Atlus

AZ verhuurt Zoontjes aan Telstar

Tom Zoontjes wordt voor één seizoen door AZ verhuurd aan Stormvogels Telstar. Op Sportpark Schoonenberg zal de 21-jarige centrale verdediger worden herenigd met Luc Nijholt, die Zoontjes eerder al in de AZ-jeugd onder zijn hoede had.

Al eerder deze week maakte Stormvogels Telstar de komst van Marien Willemsen bekend. De beide AZ'ers treden in de voetsporen van onder andere Jordy van Wijk en Magid Jansen, die al eerder de stap van AZ naar Stormvogels Telstar maakte.

Afgelopen seizoen werd Zoontjes door de Alkmaarders verhuurd aan Sparta. Met die ploeg wist hij het Eredivisieschap veilig te stellen.

Boskamp weg bij Stoke City

Wat iedereen al vermoedde is door Jan Boskamp zelf bevestigd: Aan het eind van dit seizoen vertrekt hij bij Stoke City. Na de 5-1 zege van Stoke op Brighton in de laatste competitiewedstrijd kondigde Boskamp zijn afscheid aan.

"Ik ben niet verdrietig maar teleurgesteld dat ik wegga maar het voetbal gaat door en ik denk dat Stoke een grote toekomst heeft", aldus de Nederlander. Boskamp lag vaak overhoop met de eigenaars van Stoke, en bovendien konden ze het niet eens worden over een nieuw contract.

"Ik ben nu beschikbaar om te praten met andere clubs en zal waarschijnlijk ergens in België of Nederland belanden". Boskamp lijkt één van de belangrijkste kandidaten om de bij Vitesse vertrekkende Edward Sturing op te volgen.

Chinese tafeltennisvrouwen wederom wereldkampioen

De Chinese tafeltennisvrouwen zijn zondag in het Duitse Bremen opnieuwe wereldkampioen geworden. In de finale versloegen ze Hongkong met 3-1.

Het betekende de zestiende wereldtitel voor de Chinese vrouwen, sinds 1991 zijn ze ongeslagen. In Bremen steunde De Chinese ploeg vooral op olympisch- en wereldkampioene Zhang Yining en voormalig olympisch kampioene Wang Nan.

Feyenoord aast opnieuw op Mathisen

Feyenoord heeft opnieuw belangstelling voor Jesper Mathisen. Eerder dit seizoen hadden de Rotterdammers ook al interesse nadat zijn proefperiode was geslaagd, maar toen koos Mathisen voor contractverlenging bij zijn huidige club IK Start.

Er is een kans dat de 19-jarige Mathisen volgend seizoen in de Kuip speelt, zijn contract loopt af en hij heeft een slechte relatie met zijn trainer. Regelmatig werd hij buiten de A-selectie gehouden, waar hij het niet mee eens was.

Feyenoord is al lange tijd op zoek naar goede verdedigers. Vooral in het begin van het seizoen speelde een zwalkende defensie een rol in het mislopen van het landskampioenschap

Hideo Kojima gaat grote onthulling doen op E3?

Eind vorig jaar zei Hideo "Metal Gear" Kojima in een interview met het Japanse gamesblad Famitsu dat hij een titel voor de Nintendo Revolution (die nu overigens Wii heet) aan het ontwikkelen was. Ook zei hij dat hij wilde dat de game drastisch zou gaan verschillen van zijn vorige projecten, als Metal Gear Solid, en dat de game misschien wel specifiek voor vrouwelijke gamers zou worden.



Ondanks dat het toentertijd wat oproer veroorzaakte werd Kojima's onthulling langzaam aan vergeten, door het uitblijven van meer informatie over het project. Maar zeer waarschijnlijk zal Kojima over twee weken op de E3 de lange stilte doorbreken door met nieuwe informatie over dit project te komen, als de hints op de uitnodigingen voor Konami's persconferentie kloppen, die naar verschillende grote gamesites en gamebladen zijn verstuurd.

Op de uitnodiging, die een grijze achtergrond met het "Kojima Productions" logo had, stond op de voorgrond in hoofdletters: "RETURN, REARM, REGALE, REBIRTH, RESPECT, REFINE". De twee eerste letters van elk woord, namelijk de letters RE, waren rood gedrukt, in tegenstelling tot de andere letters.
Op de achterkant stond een zelfs nog onsubtielere hint: "The REVOLT begins, Tuesday, May 9." Vrij vertaald betekent dit: "De OPSTAND begint, dinsdag 9 mei". "It's the battle for E3", staat boven de details van het evenement. Oftewel: "Dit is het gevecht om de E3".

Simpel gezegd hint Konami dat er een belangrijke aankondiging zal zijn op hun persconferentie. Ook zal het iets te maken hebben met iets dat begint met RE.

ProTour: Stand na ronde van Romandië

In de ProTour-stand hebben zich in de top van het klassement nauwelijks wijzigingen voorgedaan.

Alejandro Valverde heeft door zijn derde plek in de ronde van Romandië wel zijn voorsprong ten opzichte van Tom Boonen flink vergroot en leidt nu met 178 punten. Van de eerste tien blijven de bovenste negen op dezelfde positie staan. Alleen Alberto Contador springt net binnen in de top 10 en komt terecht op de tiende stek.

In het ploegenklassement behoudt Team CSC de koppositie. De Rabobank valt iets terug van een tweede naar een vierde plaats. In landenklassement blijft de top vijf ongewijzigd. Nederland wordt wel op de hielen gezeten door Duitsland met een schamele voorsprong van twee punten. Opvallend is de positie van Frankrijk, van oudsher een traditioneel wielerland. De Fransen zijn terug te vinden op een dertiende positie en moeten landen als Noorwegen, Oostenrijk en Kazachstan voor zich dulden.

Stand individueel:

#CoureurPunten
1.Alejandro Valverde (Spa)178
2.Tom Boonen (Bel)129
3.Alessandro Ballan (Ita)105
4.Franck Schleck (Lux)100
5.Patrik Sinkewitz (Dui)90
6.Samuel Sanchez (Spa)89
7.Fabian Cancellara (Zwi)84
8.Michael Boogerd (Ned)75
9.Alessandro Petacchi (Ita)72
10.Alberto Contador (Spa)72

Stand teams:

#TeamPunten
1.Team CSC160
2.Team T-Mobile143
3.Lampre135
4.Rabobank135
5.Davitamon-Lotto130

Stand landen:

#LandPunten
1.Spanje463
2.Italië348
3.België215
4.Nederland203
5.Duitsland201

Kalender:

DatumWedstrijdWinnaar
6 - 12 maartParijs - NiceFloyd Landis (VS)
8 - 14 maartTirreno - AdriaticoThomas Dekker (Ned)
18 maartMilaan - San RemoFilippo Pozzato (Ita)
2 aprilRonde van VlaanderenTom Boonen (Bel)
3 - 8 aprilRonde van BaskenlandJosé Gomez Marchante (Spa)
5 aprilGent - WevelgemThor Hushovd (Noo)
9 aprilParijs - RoubaixFabian Cancellara (Zwi)
16 aprilAmstel Gold RaceFrank Schleck (Lux)
19 aprilWaalse PijlAlejandro Valverde (Spa)
23 aprilLuik - Bastenaken - LuikAlejandro Valverde (Spa)
25 - 30 aprilRonde van RomandiëCadel Evans (Aus)
6 - 28 meiGiro d'Italia
15 - 21 meiRonde van Catalonië
4 - 11 juniDauphiné Libéré
10 - 18 juniRonde van Zwitserland
18 juniPloegentijdrit Eindhoven
1 - 23 juliTour de France
30 juliHEW Cyclassics Hamburg
1 - 9 augustusRonde van Duitsland
12 augustusClasica San Sebastian
16 - 23 augustusEneco Tour
26 aug. - 17 sep.Vuelta a España
27 augustusGP Ouest France - Plouay
4 - 10 septemberRonde van Polen
1 oktoberGP Zürich
8 oktoberParijs - Tours
14 oktoberRonde van Lombardije

PvdA-achterban positief over plannen Bos

Wouter BosPvdA-stemmers reageren over het algemeen positief op de hervormingsplannen die de sociaal-democratische partijleider Wouter Bos vrijdag presenteerde. 65 procent van de kiezers vindt dat Bos met een goed pakket maatregelen is gekomen om de verzorgingsstaat te hervormen. 15 procent is niet zo goed te spreken over de ideeën van de voorman.

Niet voor elk punt krijgt Bos echter de handen op elkaar bij zijn eigen kiezers. 70 procent ziet niets in het makkelijker maken voor werkgevers om de werknemers te ontslaan. 38 procent is tegen het voorstel om de levensloopregeling niet meer te gebruiken voor vervroegd pensioen. Een kwart van de PvdA'ers is voor dit laatste punt. De plannen voor een parttime-pensioen en een belastingverlaging voor 65-plussers die blijven werken zijn daarentegen wel populair, zo blijkt uit het onderzoek van Maurice de Hond..

Van alle ondervraagden zegt 36 procent de maatregelen van Bos te steunen, 47 procent doet dat niet. GroenLinks-stemmers blijken daarbij nog positiever dan PvdA'ers. 83 procent vindt het belangrijk dat het mogelijk blijft om met vervroegd pensioen te gaan. 47 procent denkt dat het op termijn nodig is om de pensioengerechtigde leeftijd te verhogen naar 67 jaar, 43 procent denkt van niet. De plannen voor een verzorgingsstaat naar 'Scandinavisch model' leidden eerder al tot veel kritiek van politici als minister Zalm en premier Balkenende.

Met dank aan pberends en Diramor voor de submit.

Bracciali pakt eerste toernooizege

Daniele Bracciali heeft het tennistoernooi van Casablanca gewonnen. In de finale versloeg hij de als nummer één geplaatste Nicolas Massu met 6-1 6-4.

Het is de eerste toernooioverwinning voor de 28-jarige Bracciali. In de finale tegen Massu was hij van begin af aan de sterkere. Vooral in de eerste set liet hij de Chileen alle hoeken van het veld zien. In het tweede bedrijf volstond een break voor de nummer 68 van de ATP-ranking.

De kleine Italiaan is bezig aan een sterke week op het Marokkaanse gravel. In de kwartfinale was hij al te sterk voor de als nummer twee geplaatste Luis Horna. In de halve finale moest Gilles Simon voortijdig met een blessure opgeven.

Hoogerheide viert vandaag Koninginnedag

Icoon KoningshuisTerwijl de rest van Nederland nog ligt bij te komen van Koninginnedag, zijn ze in Hoogerheide nog bezig. In de Brabantse plaats wordt het feest pas vandaag gevierd. Het Oranjecomité in de gemeente hoorde naar eigen zeggen pas een paar maanden geleden dat Koninginnedag naar zaterdag was verplaatst. Dat was te laat om de feestelijkheden te verzetten.

Secretaris Frans Buijs van het comité: "We hebben bewust gekozen alle activiteiten toch op 30 april te organiseren. We wisten ook niets van een besluit dat de dag verzet zou zijn en de 30e april komt voor ons allemaal beter uit."

Oranje was het vandaag dus wel in Hoogerheide. Rood-Wit-Blauw niet. Het protocol schrijft namelijk voor dat de nationale vlag niet op zon- en feestdagen mag worden gehesen.

Nadal oppermachtig in eindstrijd

Rafael Nadal heeft in Barcelona zijn derde toernooi van 2006 gewonnen. De Spanjaard versloeg Tommy Robredo in de finale: 6-4, 6-4, 6-0.

Robredo en Nadal waren in de eerste twee sets aan elkaar gewaagd. Beiden maakten gebruik van hun geduld en loopvermogen, zodat lange rally’s het beeld bepaalden. Omdat Nadal zich scherper toonde op de belangrijke momenten (hij brak op 1-1 in de eerste set en op 4-4 tijdens het tweede bedrijf) keek Robredo aan tegen een kansloze missie. De derde set nam slechts negentien minuten in beslag. Nadal profiteerde zoals zo vaak van zijn fitheid.

Nadal pakte eerder dit seizoen al de eindwinst in Dubai en Monte Carlo. Steeds versloeg hij Roger Federer in de eindstrijd. Op gravel heeft de Spanjaard nu ruim een jaar niet meer verloren. Dat komt neer op 47 duels en een tweede plaats op de eeuwige ranglijst. Guillermo Vilas stapte in de jaren zeventig 53 maal als winnaar van de baan na een duel op gemalen baksteen.

Nintendo brengt hacker-game uit

Red Entertainment ontwikkelt in opdracht van Nintendo een game met een hacker thema: Project Hacker. In deze adventure speel je met Satoru, een detective die zijn talenten als hacker moet inzetten om informatie in te winnen over cyber-crimes. Het principe achter het spel is het oplossen van enigma's (cryptische boodschappen) en andere puzzles. De game zal (logischerwijs) veel gebruik maken van het touch screen. Een release staat nog voor dit jaar gepland in Japan. Hier onder zie je twee scans van enkele screen shots.



Uitslagen Italië Speelronde 36

Juventus lijkt alsnog af te stevenen op de Scudetto. Na ruim een maand zonder overwinning mochten de Bianconeri vanmiddag weer het zoet van een driepunter smaken. Ook AC Milan noteerde een zege, zodat de spanning er nog even in blijft.

Juventus-trainer Fabio Capello passeerde Zlatan Ibrahimovic voor het uitduel met Siena. De Zweed zal met verbazing de eerste minuten hebben aanschouwd. Na 480 seconden stond Juve namelijk al met 0-3 voor. Patrick Vieira opende het bal door attent te reageren op een voorzet van Pavel Nedved. Twee minuten later benutte David Trezeguet een rebound en kort daarna besliste Adrian Mutu het treffen, na een verdedigingsfout. Juventus speelt de komende weken nog tegen Palermo en Reggina en ligt weer op koers voor titelprolongatie.

AC Milan houdt de druk hoog dankzij een 2-0 overwinning op Livorno. Filippo Inzaghi was verantwoordelijk voor de complete productie. Daarvoor verzuimde Pipo enkele malen Milan op voorsprong te schieten. Livorno, dat zo’n goede seizoensstart beleefde, bracht de thuisploeg nauwelijks in gevaar; de uitslag viel te laag uit. Vlak voordat Inzaghi de 2-0 op het bord bracht, miste Andrei Shevchenko een niet te missen kans. Jaap Stam liet zich vlak voor rust vervangen wegens een schouderblessure.

Nummer drie Internazionale is al enkele weken uitgespeeld: de Nerazzuri kunnen niet meer stijgen of zakken. Vanmiddag werd er wel prestigeverlies geleden door de 1-0 nederlaag bij Empoli. Lange tijd leek een doelpuntloze remise de enige juiste uitkomst na een saaie pot, maar een eigen doelpunt van Marco Materazzi bracht Empoli de winst. Een communicatiefout lag ten grondslag aan de negatieve hoofdrol van Materazzi. De verdediger kopte de bal naar achteren, niet wetend dat doelman Julio César zijn territorium had verlaten.

In het gevecht om het resterende Champions League ticket deed zowel Fiorentina als AS Roma slechte zaken. Fiorentina verloor met 1-0 bij Palermo. David Di Michele was de matchwinnaar voor de thuisploeg. AS Roma nadert nu tot op twee punten, maar tevreden zullen de Giallorossi niet zijn na de 4-4 remise bij Cagliari. Roma kwam met 1-3 voor, maar na een uurtje was de score plots 4-3. Via Olivier Dacourt hield de ploeg uit de hoofdstad toch nog een puntje over aan de bizarre confrontatie.

Uitslagen 36e speeldag:
Treviso – Ascoli 2-2
Palermo – Fiorentina 1-0
Empoli – Internazionale 1-0
Siena – Juventus 0-3
Lazio Roma – Lecce 1-0
AC Milan – Livorno 2-0
Reggina – Messina 3-0
Cagliari – Parma 3-1
Chievo Verona – AS Roma 4-4
Sampdoria – Udinese 1-1

Stand na 36 speeldagen:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Juventus 368567-23
2 AC Milan368280-28
3 Internazionale367465-27
4 Fiorentina366859-39
5 AS Roma366668-40
6 Lazio Roma365652-46
7 Chievo Verona365354-47
8 Palermo364948-50
9 Livorno364737-44
10 Parma364544-56
11 Empoli364243-59
12 Reggina364137-58
13 Sampdoria364046-48
14 Ascoli364040-48
15 Udinese364037-52
16 Cagliari363840-51
17 Siena363741-59
18 Messina363133-55
19 Lecce362527-56
20 Treviso**361822-54


** = gedegradeerd

Topscorers:

#Speler:Club:Goals:
1Luca ToniFiorentina28
2David TrezeguetJuventus22
3Andrei ShevchenkoAC Milan19
3Cristiano LucarelliLivorno19
5David SuazoCagliari18
5Francesco TavanoEmpoli18
7Alberto GilardinoAC Milan17
8Francesco TottiAS Roma15


Resterend programma titelpretendenten:

Juventus:
07/05 – Palermo (thuis)
14/05 – Reggina (uit)

AC Milan:
07/05 – Parma (uit)
14/05 – AS Roma (thuis)

17-jarige Enschedeër is de BBB voor moeder

Icoon ShockingOmdat zijn moeder nog meer onder invloed was dan hijzelf moest een 17-jarige Enschedeër zaterdagavond de BOB zijn, of in dit geval de BBB*. De rit van het tweetal eindigde echter tegen een lantaarnpaal. De moeder had haar gordel niet om en kwam met haar hoofd tegen de voorruit van de auto. Ze moest worden overgebracht naar een ziekenhuis.

Agenten die het eerst ter plaatse waren, troffen de jonge bestuurder overigens niet aan bij de auto, maar in een horecagelegenheid in de buurt. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar bleek dat hij een alcoholpromillage van 1,5 had. Tegen hem is een procesverbaal opgemaakt.

* Bewust Beschonken Bestuurder

FIFA geeft arme voetballanden meer steun

De komende vier jaar zal de wereldvoetbalbond FIFA honderd miljoen euro stoppen in voetbalprojecten van arme landen. Op die manier wil de FIFA voorkomen dat de kloof tussen de rijke en arme leden nog groter wordt.

Sinds 1999 krijgen nationale bonden, met weinig draagkracht, steun van de FIFA. De afgelopen zeven jaar financierde de wereldvoetbalbond projecten in 181 verschillende landen. Het geld ging onder meer naar voetbalscholen, velden, accommodaties en clinics voor trainers en spelers.

Drie Hagenaars vast na hondengevecht

Icoon MisdaadIn de nacht van zaterdag op zondag zijn in Zoetermeer drie inwoners van Den Haag aangehouden, die verdacht worden van betrokkenheid bij een hondengevecht. De drie mannen, 19 tot en met 21 jaar oud, zaten met een pitbullachtige hond zonder de verplichte chip in de auto. Op straat troffen de agenten verse bloedsporen aan.

De politie in Zoetermeer kreeg zaterdagnacht een melding over het hondengevecht binnen. Op de mobiele telefoon van een van de verdachten trof de politie twee filmpjes aan van een pitbullgevecht op de plek waar het drietal is aangehouden. De telefoon en de pitbull zijn in beslag genomen. De tegenstander van de pitbull is net zoals zijn baas vooralsnog voortvluchtig.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Miss-verkiezing bijna de mist in

Mrs. World Sof'ya ArzhakovskayaDe verkiezing van de mooiste getrouwde vrouw ter wereld, Mrs. World 2006, ging bijna de mist in toen Andrea Bermudez Romero tot winnares werd uitgeroepen. Terwijl de andere finalistes de Costaricaanse al aan het feliciteren waren, bleek dat niet zij, maar de Russische Sof'ya Arzhakovskaya (foto) 's werelds mooiste getrouwde is. Tot woede van een aantal andere kandidaten, die in protest het podium afliepen en hun sjerpen afgooiden.

"Sof'ya is nog maar 18, heeft niet eens een kind, en is nog maar net getrouwd met één van de rijkste mannen in Rusland - die vervolgens de kroon voor haar gekocht heeft", bekritiseerden een aantal rivalen van de Russische de verkiezing na afloop. Volgens Maricarl Tolosa-Cabel uit de Filipijnen woonde Arzhakovskaya geen enkele repetitie bij, en was ze tijdens het evenement in het Russische St. Petersburg immer vergezeld door drie bodyguards.

De winnares, die een professioneel danseres is, won een bontjas en juwelen. Mrs. Costa Rica, die een inzinking nabij was toen bleek dat ze toch niet de winnaar was, mag zich als schrale troost een jaar lang de vice Mrs. World noemen. De Finse Heidi Kopra werd derde. In totaal deden vierendertig dames mee aan de wedstrijd.

Uitslag Schotland Speelronde 36

Heart of Midlothian is in de Schotse competitie nog drie punten verwijderd van een plaats in de Champions League. Hearts klopte landskampioen Celtic met duidelijke cijfers, het werd 3-0.

In de eerste tien minuten legden The Boys in Maroon de basis voor de winst. In de zevende minuut zag Paul Hartley dat Celtic-verdediger Stephen McManus zijn vrije trap binnenkopte in eigen doel. En twee minuten later schoot Hartley zelf onverwacht een vrije trap op doel terwijl doelman Artur Borus nog bezig was met het neerzetten van de muur.

Hartley kroonde zich tot man van de wedstrijd door na een uur spelen Roman Bednar diep te sturen en de Tsjech schoot de bal over de uitkomende keeper Boruc binnen.

Door de overwinning heeft Hearts een voorsprong van vier punten op nummer drie Glasgow Rangers met nog twee wedstrijden op het programma.

De Glasgow Rangers mag nog wel steeds hopen op de tweede plaats. The Gers maakten in de uitwedstrijd tegen Kilmarnock een achterstand ongedaan om met 3-1 te winnen.

Invaller Marvin Andrews was de grote man bij de Rangers. In de 51ste minuut kopte de centrale verdediger de 1-1 binnen. Even later was het Kris Boyd die op aangeven van Dado Prso de 1-2 knikte. En een kwartier voor tijd kopte Andrews de 1-3 op het scorebord. De international van Trinidad en Tobago had vlak voor tijd zelfs de mogelijkheid om de 1-4 te maken maar zijn kopbal ging net naast.

Doordat Livingston met 0-1 onderuit ging tegen Inverness CT en concurrent Dunfermline verrassend met 2-3 won bij Motherwell, is Livingston gedegradeerd naar de Schotse Eerste Divisie.

Uitslagen

Dundee United - Falkirk 0-2
Livingston - Inverness CT 0-1
Kilmarnock - Glasgow Rangers 1-3
Aberdeen - Hibernian 4-0
Motherwell - Dunfermline 2-3
Hearts - Celtic 3-0

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Celtic368789 - 35
2Hearts367170 - 29
3Glasgow Rangers366763 - 36
4Hibernian365659 - 51
5Aberdeen365344 - 37
6Inverness CT365248 - 38
7Kilmarnock365260 - 61
8Motherwell364553 - 60
9Dundee United363240 - 64
10Falkirk363034 - 62
11Dunfermline363032 - 67
12Livingston361825 – 77

2,1 miljoen mensen kijken naar koningin

Icoon Koningshuis Dat het koningshuis nog steeds leeft, blijkt wel uit de kijkcijfers van gisteren. Meer dan 2,1 miljoen mensen zagen namelijk op televisie hoe koningin Beatrix en haar familie door Almere en Zeewolde trokken. Daarmee was de uitzending op Nederland 1 nipt het best bekeken programma van de dag. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijk Onderzoek.

De tweede plaats van gisteren was voor het programma Dancing with the Stars op RTL4. De Koninginnedagloterij op hetzelfde net trok 1,7 miljoen kijkers. De top vier wordt afgemaakt door het programma Kassa op Nederland 3, dat 1,5 miljoen kijkers trok.

Evans pakt eindzege Romandië

Cadel Evans heeft de Ronde van Romandië gewonnen. De 29-jarige Australiër greep de macht door de afsluitende tijdrit royaal te winnen. Alberto Contador en Alejandro Valverde grepen de overige podiumplaatsen.

Het parcours rond Lausanne was aardig glooiend met vooral naar het einde toe lastige hellingen. Met 20,4 kilometer was de afstand lang genoeg om een aardig gat te slaan. Voorafgaand aan deze race tegen de klok konden vier man nog aanspraak maken op de eindzege: Alberto Contador, Alejandro Valverde, Cadel Evans en Jörg Jaksche. Het verschil tussen de twee eerstgenoemden bedroeg slechts zes seconden in het voordeel van Contador.

Voordat de strijd om de eindzege zou losbarsten zette Leif Hoste een zeer scherpe 26.41 neer, slechts 23 seconden boven het parcoursrecord van Tyler Hamilton. De Belg vond zich terug op de tweede stek in het dagklassement. De anciens Bobby Julich, Christophe Moreau en Sergei Gonchar presteerden ook naar behoren. Jan Ullrich besloot zijn eerste rittenkoers van 2006 met een matige 28.47. Der Jan richt zijn pijlen vanaf nu op de Giro d’Italia, die aanstaande zaterdag van start gaat in Seraing.

Bij het eerste tussenpunt was het duidelijk dat Jaksche geen rol van betekenis zou spelen om de eindzege. Evans deed het een stuk beter en nam virtueel de leiding bij het tweede tussenpunt. Het Spaanse duo Valverde/Contador moest veel toegeven op de Australiër. Uiteindelijk finishte Evans in 26.19 als eerste. Valverde en Contador belandden boven de 27 minuten. In het eindklassement bekleedt Evans de eerste plaats, voor Contador en Valverde. Voor Davitamon-Lotto is het een passend sluitstuk van een zeer geslaagde Ronde van Romandië. Eerder pakten McEwen en Horner al ritzeges.


Ronde van Romandië – 5e etappe – Lausanne – Lausanne, 20,4 kilometer

#CoureurPloegTijd
1C. EvansDAV26.19
2L. HosteDIS0’22”
3B. JulichCSC0’38”
4A. KashechkinCDI0’44”
5S. GoncharCA0’49”

Eindklassement

#CoureurPloegTijd
1C. EvansDAV16.43.08
2A. ContadorLIB0’27”
3A. ValverdeIBA0’44”
4J. JakscheLIB0’54”
5A. KashechkinLIB1’24”

Persoon onder trein bij Bussum Zuid

Icoon Vervoer Op station Bussum Zuid is gisteravond een persoon overreden door een trein. Hij is daarbij om het leven gekomen. Dat heeft de politie gemeld. Vermoedelijk is het slachtoffer in 'beschonken toestand' van het perron gevallen, waarna hij werd gegrepen door een passerende trein. Over zijn identiteit is nog niets bekend.

Door het ongeval, dat gisteravond even na tien uur gebeurde, reden er tijdelijk geen treinen tussen Hilversum en Almere Centrum. Bovendien reden er tussen Amersfoort en Amsterdam en tussen Utrecht en Hilversum minder treinen. Pas na middernacht kon het treinverkeer weer worden hervat.

Vier doden door aardverschuiving Italië

Icoon Ramp Bij een aardverschuiving op Ischia, een eiland voor de kust van Italië, zijn vandaag vier mensen om het leven gekomen. De slachtoffers zijn een man en zijn drie dochters van 18, 16 en 12 jaar oud. Ze waren op het moment van het ongeval thuis.

De moeder en een 3-jarig nichtje van het gezin waren ook in het huis aanwezig. Zij konden door reddingswerkers uit het puin gered worden. Op dit moment wordt er nog gezocht naar een andere persoon, die ook in het huis aanwezig zou zijn geweest.

De aardverschuiving was het gevolg van de hevige regenval die het eiland teistert. Het huis van het getroffen gezin werd als enige geraakt; de andere huizen op het toeristische eiland bleven onbeschadigd.

Teasersite en nieuwe screens The Darkness online

Starbreeze Studios, bekend van Chronicles of Riddick Escape from Butcher Bay, heeft een teasersite gelanceerd van The Darkness.

In de op de gelijknamige comic gebaseerde game speel je Jacky Estacado, een mafioso met de gave chaos in z'n puurste vorm te beheersen.
Tijdens de E3 hopen we meer informatie te krijgen over deze titel.

Geniet intussen van de nieuwe screenshots. Klik hier voor de overige screenshots.

Nederlandse Apache omgeblazen in Kandahar

Icoon Weird Een manoeuvrerend vrachtvliegtuig heeft vanochtend op het vliegveld van Kandahar in Afghanistan een Nederlandse Apache-gevechtshelikopter omver geblazen. De helikopter raakte daarbij beschadigd. Dat heeft Defensie vandaag bekendgemaakt.

Het Iljoesjin 76 vrachtvliegtuig was gecharterd door de NAVO. Op weg naar de startbaan moest het toestel een draai maken. Daarbij kwam het te dicht in de buurt van een aantal Nederlandse helikopters. De kracht van de straalmotoren van de Iljoesjin was voldoende om één van de heli's omver te blazen.

Hoe groot de schade aan de Apache precies is, is nog niet duidelijk. Naar de aanleiding van het ongeval is een onderzoek ingesteld. De Nederlandse missie komt in ieder geval niet in gevaar; de Apache zal direct vervangen worden.

Met dank aan dennistd voor de submit.

Tafeltennisvrouwen veertiende

Het Nederlandse vrouwentafeltennisteam is bij de strijd om de wereldtitel uiteindelijk als veertiende geëindigd. Zondag werd de laatste wedstrijd met 3-1 van Rusland verloren. Dat duel was niet meer van belang omdat Oranje zich al gehandhaafd had op het hoogste niveau.

Bondscoach Pieke Franssen gunde Li Jiao, die het gehele toernooi al last heeft van een kwetsuur aan haar schouder, rust. Elena Timina zorgde tegen Rusland voor het enige Nederlandse punt, ze versloeg Anastasia Voronova. Linda Creemers en Carla Nouwen verloren allebei hun partijen.

Bondscoach Franssen was tevreden met de veertiende plaats. "Lijfsbehoud was onze doelstelling. Dat is gelukt. Wellicht had er wat meer ingezeten. Cruciaal was het verlies tegen Duitsland. Hadden we die wedstrijd gewonnen, dan hadden we bij de beste twaalf gezeten."

Nesselande pakt nationale volleybaltitel

Ortec Nesselande heeft zijn nationale titel bij de volleybalheren weten te prolongeren. De mannen van Peter Blangé zette door een 3-1 zege (setstanden waren 25-18,25-23,23-25,25-15) concurrent Piet Zoomers/Dynamo op een onoverbrugbare 4-1 achterstand.

Door een goede serviceserie van Albert Christina pakte Nesselande de winst in de eerste set. In de tweede set kwam Dynamo langzaam terug in de wedstrijd al ging de tweede set wel weer naar Nesselande. Dankzij Tony Krolis en Erik Jago pakte Dynamo de winst in de derde set.

In de vierde set ging het lange tijd gelijkop, maar nadat Nesselande uiteindelijk aan het langste eind trok, was het verzet van Dynamo gebroken.

Bierhoff langer teamchef van 'die Mannschaft'

Oliver Bierhoff heeft zijn contract met de Duitse voetbalbond verlengd tot 2010. De teammanager van het nationale team van Duitsland bekleedt deze functie sinds augustus 2004. Destijd werd hij gelijk aangesteld met bondscoach Jurgen Klinsmann.

De 37-jarige voormalig international, die zeventig interlands speelde, was als speler actief bij Hamburger SV, AC Milan, Udinese en AS Monaco.

M:I-3 promotie zorgt voor bomalarm

Icoon Film Een promotiestunt voor de nieuwe film Mission Impossible III heeft in Los Angeles geleid tot een bomalarm. De lokale explosievenopruimingsdienst moest er aan te pas komen om een krantenrek op te blazen waar een bom in leek te zitten. De 'bom' bleek echter een apparaatje te zijn dat de titelmuziek van M:I-3 moest afspelen.

De Los Angeles Times heeft afgelopen week muziekapparaatjes in zo'n vijfduizend krantenboxen geplaatst bij wijze van promotie. Iedere keer als iemand de box opent, speelt de titelmuziek van de nieuwste Mission Impossible.

In de bewuste krantenbox was het apparaatje losgekomen. Toen voorbijgangers het doosje met draden zagen liggen, werd er meteen groot alarm geslagen. Ook bij de explosievendienst bleek niemand op de hoogte te zijn van de promotiestunt, dus werd de krantenbox zonder pardon opgeblazen.

Het derde deel van Mission Impossible komt later deze week in de bioscoop. Net als in de vorige delen zal Tom Cruise de hoofdrol spelen.


Een trailer voor de film is onder andere hier te zien

Bush zet zichzelf voor gek

Bush en dubbelgangerGeorge W. Bush lijkt toch een grappige kant te hebben. De Amerikaanse president zette gisteren een heuse act neer tijdens het jaarlijkse etentje met de vereniging van journalisten rond het Witte Huis. Bush had dubbelganger Steve Bridges meegenomen. Bush zette zichzelf voor gek, dit keer met opzet.

"De media zetten me altijd voor gek door mijn teksten niet te verbeteren", zo luidde een van de grappen. En over vice-president Dick Cheney: "Over verdachten gesproken, waar is de grote witte jager? Hij heeft de enige advocaat in dit land aangeschoten die achter mij staat".

De hele act is hier te zien. Een kortere versie met Nederlandse ondertiteling staat hier (onder 'reportages NOS Journaal').

Minirokjes verboden op Chinese universiteit

Icoon Opmerkelijk Een verbod op minirokjes voor vrouwelijke docenten heeft op de Shanghai Normal University in China voor veel ophef gezorgd. Het verbod zou zijn ingevoerd om de afstand tot de studenten te behouden.

Het verbod geldt niet alleen voor minirokjes, maar ook voor andere 'ongepaste' kleding zoals topjes, mouwloze shirts en sandalen. "Wanneer een docente dit soort kleding draagt, zou haar ondergoed of middel zichtbaar kunnen zijn", aldus Qian Jianping, directeur van de vrouwencommissie van de universiteit. "Ik wil studenten niet de kans geven erop los te fantaseren. Docentes moeten zich daarom netjes kleden, om zo respect af te dwingen bij de studenten."

De school telt ongeveer tweehonderd vrouwelijk docentes. Verschillende van hen zijn het niet eens met de maatregel en worden hierin gesteund door de studenten. "We houden niet van docenten die zich ouderwets kleden", aldus een student. "Docentes die zich modieus kleden, komen toegankelijker en vriendelijker over. We verliezen meteen onze interesse bij ouderwets geklede docentes."

De docentes zelf zijn van mening dat ook zij het recht hebben zich modieus te kleden. Anderen passen zich echter zonder enig protest aan. "Eerst was ik geïnteresseerd in modieuze topjes, maar nu negeer ik ze omdat ik een docent ben", aldus lerares Wu Wenyan.

Uitslag FC Twente - SC Heerenveen

Vanmiddag werd de eerste wedstrijd in de tweede ronde in de strijd om een UEFA Cup gespeeld tussen SC Heerenveen en FC Twente. Hieronder vind je de uitslag.

FC Twente - SC Heerenveen 0-1
87' Poulsen 0-1

Scheidsrechter: Temmink.
Toeschouwers: 13.000.
Geel: Seip (Heerenveen).

Opstellingen

Twente: Boschker, Wellenberg, Niemeyer, Zomer, Heubach, Brama, Bakircioglü, El Ahmadi (Sibum/71), Gerritsen, N'Kufo, Touma (Afonso/86).

Heerenveen: Vandenbussche, Seip, Hansson, Breuer, J.Drost, Bosvelt, Prager, Bradley (Poulsen/74), Nilsson, De Vries, Pranjic.

Aankomende woensdag, drie mei, wordt de return gespeeld. De winnaar speelt volgend seizoen in de UEFA Cup. De verliezer speelt tegen de winnaar van de wedstrijd NEC-Vitesse om een plek in de Intertoto Cup.

Eerste trailer Killzone: Liberation online

Vandaag zijn meerdere screenshots en de eerste in-game trailer van Killzone: Liberation online gekomen. Ontwikkelaar Guerilla heeft met deze PSP-versie gekozen voor een isometrisch standpunt, in tegenstelling tot de first person view van de PS2-versie. Natuurlijk zorgt deze verandering voor een totaal andere gameplay.
Een andere verandering ten opzichte van de PS2-versie zijn de voertuigen die beschikbaar zijn.
De trailer is hier te bekijken, de nieuwe screenshots staan hier



Battlestations Midway aangekondigd

Wie zegt Tweede Wereldoorlog en games, denkt meteen aan donkere, grauwe graphics, veel geschreeuw, chaos, Duitsers en vooral veel munitie dat op ongezonde wijze uitgewisseld wordt. Eidos komt herfst 2006 met een WW2-game waarin die elementen nu eens niet voorkomen. Behalve die laatste dan.

Eind dit jaar kunnen gamers namelijk genieten van Battlestations Midway, een game waarin de speler plaats neemt in een vliegtuig, destroyer, onderzeeër of één van de andere leuke speeltjes die de VS in de Stille Oceaan had liggen.

Door de grafische kracht van de nieuwe engine wordt de speler meer dan ooit in de explosieve en gewelddadige actie gezogen.Bovendien mogen de Live-abonnees een co-op online mode verwachten.




Geruchten prijsdaling GameCube

Een medewerker van gamewinkel Gamestop heeft verteld dat er een prijsdaling van de GameCube zal komen. De medewerker berust zich op promotie materiaal waar duidelijk op vermeld staat dat de GameCube voor een "new low price" verkocht zal worden. De prijsdaling zal waarschijnlijk ergens in mei doorgevoerd worden. Hoe duur de GameCube dan exact zal zijn is niet bekend. Zeker is dat de console nu onder de magische $99,95 grens zal uitkomen.



MotoGP: Melandri pakt winst in Istanbul

De Italiaan Marco Melandri heeft de Grand Prix van Turkije in de MotoGP-klasse gewonnen. De coureur van Honda had op de finishlijn 0.2 seconde voorsprong op Casey Stoner die hij in de laatste ronde voorbij was gegaan.

Dani Pedrosa gooide een zekere podiumplaats weg door in de laatste ronde onderuit te gaan. Daardoor eindigde Nicky Hayden oals derde, net daarachter eindigde Valentino Rossi als vierde.

Uitslag MotoGP Istanbul

positiecoureurteamachterstand
01 Marco Melandri Fortuna Honda 0'00"000
02 Casey StonerHonda LCR0'00"200
03 Nicky Hayden Repsol Honda Team0'05"458
04 Valentino RossiCamel Yamaha Team0'06"209
05 Toni EliasFortuna Honda 0'06"587

In de 250CC was het een spectaculaire race. Uiteindelijk was het de Japanner Hiroshi Aoyama die zijn motor na een hectische slotfaseeerste over de finish te loodsen. Hector Barbera werd tweede en Andrea Dovizioso pakte de laatste podiumplaats.

Al in de eerste bocht was de race voor kampioenschapsleider Jorge Lorenzo voorbij toen hij door Shuhei Aoyama van zijn motor werd gekegeld. Na een aantal ronden had er zich een kopgroep gevormd met Hiroshi Aoyama, Hector Barbera, Andrea Dovizioso, Alex de Angelis en Roberto Locatelli.

De positiewisselingen in de kopgroep volgden elkaar in hoog tempo op en fysiek contact werd bij het inhalen duidelijk niet geschuwd. Op het laatste rechte stuk voor de finish kwam de race tot een climax toen Hector Barbera en Alex de Angelis hard met hun motoren tegen elkaar knalden. De Angelis wist met heel veel moeite en geluk een hogesnelheidscrash te vermijden, maar kon een goede klassering verder wel vergeten. Uiteindelijk wist hij als twaalfde te eindigen.

Uitslag 250cc Istanbul

positiecoureurteamachterstand
01 Hiroshi AoyamaRed Bull KTM GP 2500'00"000
02 Hector BarberaFortuna Aprilia0'00"401
03 Andrea DoviziospHumangest Racing Team0'oo"641
04 Roberto LocatelliTeam Toth0'00"641
05 Yuki TakahashiHumangest Racing Team 0'02"555

Hector Faubel was het sterkst in de 125CC klasse. Op het circuit van Istanbul eindigde de Spanjaard vlak voor team- en landgenoot Alvaro Bautista. Sergio Gadea maakte het feest voor het team en Spanje kompleet door de derde plaats voor zich op te eisen.

Mattia Pasini schekelde zichzelf al vroeg in de wedstrijd uit voor een hoge klassering door te crashen. De Italiaan kon zijn wedstrijd wel vervolgen, maar kwam uiteindelijk niet verder dan de 17e plaats. Grootste pechvogel was Mika Kallio die tot drie ronden voor het einde meevocht voor de overwinning, maar toen zijn KTM met motorpech langs de kant moest zetten.

Uitslag 125cc Istanbul

positiecoureurteamachterstand
01 Hector FaubelMaster-MVA Aspar Team 0'00"000
02 Alvaro BautistaMaster-MVA Aspar Team0'00"243
03 Segio GadeaMaster-MVA Aspar Team0'07"240
04 Simone CorsiSquadra Corse Metis Gilera0'08"340
05 Joan OliveSSM Racing0'09"127

Meer details Sadness

Er zijn meer details bekend gemaakt rond Sadness, een zwart-wit game voor de Wii.

De Poolse ontwikkelaar Nibris maakte enkele weken geleden reeds bekend dat het een spel geheel in zwart-wit zal zijn, en kreeg mede hierdoor al aardig wat aandacht. Enkele columnisten en reporters gingen zo ver als een vergelijking tussen Sadness en Sin City.

Nibris heeft nu bekend gemaakt dat de film en de comic van Sin City een inspiratie is geweest, maar dat er geen comic-achtige presentatie zal zijn. Sadness zal een hommage aan de cinema van voor de 1e Wereldoorlog zijn, en zal een vergelijkbare sfeer bevatten. Het spel zal zich ergens voor 1914 afspelen, in een Slavisch gebied.

Ook interessant is te melden dat er al interesse is vanuit Hollywood om de filmrechten te kopen. Eerdere geruchten meldden dat de filmrechten al verkocht waren voor veel geld, maar Nibris ontkent dit nu. Zij geven wel toe dat ze in onderhandeling zijn, maar dat er nog niets getekend is.
Ook benadrukken ze dat ze de game eerst 2 jaar op de markt willen hebben voordat de film uitkomt.

Lizarazu kondigt afscheid aan

Bixente Lizarazu (36) maakt vanavond bekend dat hij stopt als profvoetballer. Dat meldt de Franse krant L’Équipe.

Lizarazu zal op de sportzender Canal+ zijn afscheid aankondigen. De linksback van Bayern München was de eerste voetballer (en tot nog toe de enige) die tegelijkertijd in het bezit was van de wereldtitel én Europese titel voor zowel clubs als landen. In 1988 begon Lizarazu zijn loopbaan bij Bordeaux, waarmee hij in 1996 zijn hoogtepunt bereikte met een UEFA Cup finale.

Na een min of meer mislukt seizoen bij Athletic de Bilbao groeide Lizarazu uit tot een van de iconen van Bayern München. Van 1997 tot nu speelde hij onafgebroken in Beieren, op een halfjaar bij Olympique Marseille na. Voor de nationale ploeg kwam Lizarazu tot 97 interlands. Langzamerhand zwaait de gouden Franse generatie af. Afgelopen woensdag kondigde Zinedine Zidane aan te stoppen met professioneel voetbal.

[DTM] Schneider triomfeert in Lausitz

Bernd Schneider heeft ook de tweede race van het seizoen gewonnen. De Mercedes-rijder bleef Tom Kristensen en Mika Häkkinen voor, en zo bouwde de Duitser zijn WK-voorsprong verder uit.

Bij de start was het pole-man Jamie Green die net als op de Hockenheimring zijn start verprutste. Hij verremde zich bij de eerste bocht en viel van één terug naar vier. Mika Häkkinen nam direct de leiding over, gevolgd door Matthias Ekström en Bernd Schneider. Tussen de eerste zes tot tien rondes werden meteen de eerste pitstops gemaakt, zonder enige problemen.

In ronde twaalf spinde Vanina Ickx na een aanraking met teamgenoot Olivier Tielemans. Tom Kristensen vocht zijn weg naar voren door enkele mooie inhaalacties. De Audi-rijder kwam met rasse schreden dichterbij de top drie. Bij de tweede serie pitstops bleek Bernd Schneider de winnaar. Häkkinen stond langer stil door problemen bij het linkerachterwiel, en moest Schneider, Ekström en Kristensen voor laten gaan.

Bij de pitstop van Christian Abt ging ook iets mis. De monteur bij het rechtervoorwiel kreeg het wiel niet goed vast en de lollypopman deed de lollypop al omhoog. Daardoor verloor Abt zijn wiel en moest zijn race beëindigen. Even later kwam ook Daniel la Rosa in de pits en parkeerde zijn wagen. De eerste twee uitvallers waren in een mum van tijd een feit.

De top vijf hing na 35 ronden als aan een touwtje achter elkaar. Schneider leek wat weg te lopen bij de rest, maar dat was slechts met hondersten van een seconde. Enkele ronden voor het eind eiste Jamie Green de vierde plaats op door Häkkinen agressief in te halen door middel van duw-en-trek-werk. Twee ronden voor het eind kwam Ekström zonder benzine te staan, en gaf daarmee enkele punten cadeau aan zijn achtervolgers. Schneider kon niet meer worden ingehaald, en finishte voor Kristensen. In de laatste bocht haalde Häkkinen Green nog in, om zo het podium te behalen. Green werd vierde, Spengler vijfde. Tielemans wist uiteindelijk de laatste plaats te behalen, wel vlak achter zijn teamgenote Vanina Ickx.

Uitslag:

#RijderTeamAutoVerschil
1.Bernd SchneiderHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse1:03:35.042
2.Tom KristensenAudi Sport Team AbtAudi A4 DTM1.428
3.Mika HäkkinenHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse3.749
4.Jamie GreenHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse3.889
5.Bruno SpenglerHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse4.410
6.Alexandros MargaritisPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse8.924
7.Jean AlesiPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse23.549
8.Martin TomczykAudi Sport Team AbtAudi A4 DTM26.468
9.Timo ScheiderTeam RosbergAudi A4 DTM27.601
10. Pierre KafferTeam PhoenixAudi A4 DTM30.003
11.Frank StipplerTeam RosbergAudi A4 DTM32.903
12.Stefan MückeMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse43.864
13.Heinz-Harald FrentzenAudi Sport Team AbtAudi A4 DTM47.436
14.Mathias LaudaPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse1:05.150
15.Susie StoddartMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse1:17.449
16.Vanina IckxFuturecom TMEAudi A4 DTM1 ronde
17.Olivier TielemansFuturecom TMEAudi A4 DTM1 ronde
18.Matthias EkströmAudi Sport Team AbtAudi A4 DTM2 ronden
19.Daniel la RosaMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse16 ronden
20.Christian AbtTeam PhoenixAudi A4 DTM20 ronden

Klassement na twee races:

#RijderTeamAutoPunten
1.Bernd SchneiderHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse20
2.Tom KristensenAudi Sport Team AbtAudi A4 DTM16
3.Mika HäkkinenHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse11
4.Alexandros MargaritisPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse7
5.Heinz-Harald FrentzenAudi Sport Team AbtAudi A4 DTM6
6.Jean AlesiPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse5
=.Jamie GreenHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse5
8.Bruno SpenglerHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse4
9.Martin TomczykAudi Sport Team AbtAudi A4 DTM3
10. Timo ScheiderTeam RosbergAudi A4 DTM1

Constructeurskampioenschap na twee races:

#TeamGroepAutoPunten
1.Vodafone/SalzgitterHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse25
2.Audi Sport Team AbtTeam AbtAudi A4 DTM22
3.DaimlerChrysler BankHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse15
4.stern/Easy RentPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse12
5.Team Abt SportslineTeam AbtAudi A4 DTM3
6.Team RosbergTeam RosbergAudi A4 DTM1

Bush or two

Schaamteloos van GS afgeplukt. Maar het is te grappig om te laten liggen.
Bush die zichzelf neer laat zetten, zoals de pers hem neerzet.
Hij had liever lekker in zijn bed gelegen, maar kon dat natuurlijk niet uitspreken tegenover zijn toehoorders, de pers. Dan is het handig om iemand bij je te hebben, die sowieso bijna al zijn persconferenties waarneemt.

Helaas is dit filmpje alleen te openen via Explorer. Maar het is de moeite waard om die eens uit het stof te halen voor dit filmpje.

MewBie was zo vriendelijk om DIT linkje te posten, zodat dit filmpje ook direct te openen is, ook voor FF gebruikers.

Toch geen Wii?

Uit een interview van Kotaku en Rocky Mountain met Steve Manning van het internationale merken-register Igor International blijkt dat Wii misschien toch niet de uiteindelijke naam is voor de next-gen console van Nintendo.

Volgens Manning is de bekendmaking van Wii als naam een onderdeel van een marketingplan met als doel de E3, waar dan de echte naam bekend gemaakt zal worden. Deze theorie wordt ondersteund doordat er geen relevante resultaten uit een zoekopdracht op "Wii" en helemaal geen resultaten op "Nintendo Wii" in de patentendatabase terugkomen.

Zou het kunnen dat Nintendo een slimme marketingtruc op ons heeft losgelaten? Mogelijk, want Wii is de talk of the town momenteel. In dat deel zijn ze dus in elk geval geslaagd.

Aan de andere kant is het mogelijk dat de database nog niet up-to-date is, aangezien een zoekopdracht op patenten van 1Up, zoals "GameVideos" ook niets oplevert.

Bestijg je favoriete dino in ParaWorld Closed Beta

ParaWorld wordt door velen bestempeld als het beste strategiespel van 2006. Nu houden gamers wel van een hype links en rechts, maar een definitief oordeel wordt altijd hands-on geveld.

Daarom heeft SunFlower een gesloten beta-test georganiseerd om gamers ParaWorld eens flink aan de tand te laten voelen. Inschrijven kan hier, je moet er wel redelijk wat Duits voor kunnen. Of de beta zelf in het Duits is, is onbekend, maar mocht dat zo zijn, heb je in elk geval de kans om dat taaltje op te poetsen met het oog op het komende WK.

'Borsten Georgina Verbaan wel vergroot'

ShowbizzDe borsten van Georgina Verbaan zijn helemaal niet op natuurlijk wijze een aantal maten groter geworden. Dat meldde het Talpa-showbizz programma Entertainment Live! afgelopen vrijdagavond. Toen Verbaan in 2004 in de Playboy verscheen, was er al veel te doen over de opmerkelijke omvang van haar boezem. Ze had eerst borsten die redelijk aan de kleine kant waren, en ineens behoorlijk wat hout voor de deur. De actrice zei zelf dat ze gewoon iets zwaarder was geworden en dat al het vet naar haar borsten was gegaan. Ze ontkende 'haar jongens' te hebben vergroot.

Omdat de kritiek maar bleef aanhouden, liet Verbaan voor het oog van tv-camera's haar borsten door röntgen-camera's in het ziekenhuis onderzoeken. Daaruit bleek dat er geen siliconen of andere vulling inzat.

Volgens Entertainment Live! heeft Verbaan haar borsten echter laten inspuiten met eigen vetcellen. Met zo'n lipo-borstvulling haalt men vet uit de billen en spuit dat voor het bedrag van 1.900 euro in je borsten. Het is een omstreden methode, want na een jaar worden je borsten weer kleiner. Iets dat menigeen ook opvalt als Verbaan op huidige beelden te zien is. Haar borsten zijn nu een stuk kleiner dan ten tijden van de Playboy-shoot.

Volgens cosmetische chirurg Robert Schoemacher is het zeer wel mogelijk dat Verbaan gebruik heeft gemaakt van lipo-borstopvulling. Lipovulling is namelijk niet op een röntgenfoto te zien. Dat zou verklaren hoe ze destijds door de röntgentest kwam.

Cover Playboy
Georgina Verbaan ten tijde van het uitkomen van de Playboy

Boek: Ally Carter - Single of dubbel

Julia James is een autrice van goed verkopende boeken. Ze heeft verschillende boeken geschreven over het leven als single. Humoristische boeken waarmee ze een kwart van alle vrouwelijke wereldbewoners op haar hand heeft. Wanneer Julia oftewel Jules voor vrienden en familie in een restaurant een acteur aan haar tafeltje voor één krijgt, weet ze nog niet welke gevolgen dit heeft voor haar verdere levensloop. Ook niet welke impact dit kan hebben op haar boekenverkoop. Die irritante vent, met zijn gruwelijk sexy grijns zet in een middag zomaar ineens haar leven op zijn kop. Aan haar en haar familie de taak om dat weer recht te zetten.






Curbishley weg als trainer Charlton Athletic

Na een dienstverband van vijftien jaar vertrekt Alan Curbishley na dit seizoen als trainer van Charlton Athletic. De 48-jarige coach wordt in verband gebracht met het bondscoachschap van Engeland. Charlton maakte het afscheid van Curbishley zaterdag bekend, voorafgaand aan de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen Blackburn Rovers.

"We hebben vrijdag met Alan gesproken en toen zei hij dat hij zijn contract (dat in 2007 afloopt) niet zou verlengen", aldus de voorzitter van de club, Richard Murray. "We besloten daarop dat het voor Charlton het beste is als we na dit seizoen uit elkaar gaan."

In 2002 promoveerde de club naar de hoogste Engelse afdeling en kwam daarin de afgelopen jaren niet in degradatiegevaar. Curbishley was na Alex Ferguson bij Manchester United de langstzittende trainer in de Premier League.

Webcam fun!

Cammers, opgepast!
Logitech heeft nu software die je kan gebruiken om je anders voor te doen voor de webcam.
Dus als je denkt dat je met een lekker camsletje zit te babbelen (handen boven tafel houden!) dan is de kans vrij groot dat je met een kale rotterdammer loopt te lullen.

De mogelijkheden die er nu geboden worden, zijn beperkt, maar er zijn vast creatievelingen die hier op in springen.

Spam!
Met dank aan Danny voor de submit

Vijf man beuken in op ambulance

 PolitieAmbulancepersoneel is afgelopen nacht in Doetinchem ernstig gehinderd in het uitvoeren van haar taak. Vijf onverlaten hielden de ambulance staande en bedreigden de ziekenbroeders. De vijf mannen beukten op de auto en sloegen door een open raampje de chauffeur op zijn gelaat.

Ook trokken ze de sleutels uit het contact en smeten die weg. De ambulance kon korte tijd later met reservesleutels toch verder rijden. ''Gelukkig was de ambulance slechts op weg naar een licht gewonde, maar je moet er niet aan denken als men op weg was geweest naar een levensbedreigende situatie waar iedere seconde telt'', aldus een boze politie-woordvoerder. Hij zegt dat de politie de zaak hoog opneemt en reeds een aantal verdachten op het oog heeft.

Miljoenen investering voor Destineer

Developer Destineer heeft bekend gemaakt dat het een enorme financiële injectie gaat krijgen. De Latijns-Amerikaanse investeringsgroep Exxon Group gaat 12 miljoen dollar in de developer investeren. Het geld dat gaat gebruikt worden voor nieuwe PC- en consoletitels die nog aangekondigd moeten worden.

Destineer is een developer die bekend staat om zijn uiterst realistische game. De developer heeft games ontwikkeld voor de Amerikaanse marine die voor trainingsdoeleinden werden gebruikt. Verder is de developer verantwoordelijk geweest voor het uitbrengen van de Mac-versie van Halo.



Tsjatsjing

Koninginnedag grotendeels rustig verlopen

Icoon KoningshuisKoninginnedag is in heel Nederland over het algemeen goed verlopen. Bij de vooraf aangekondigde fouilleeractie zaterdagnacht in Amsterdam is niemand aangehouden. In Rotterdam braken er rellen uit door vijftig, voornamelijk mannelijke, jongeren. De politie moest een charge uitvoeren om de gemoederen tot rust te brengen.

Amsterdam
Bij fouilleeractie van de politie was vooral gericht tegen wapenbezit. Dit uit ervaringen van vorig jaar. Toen waren er verscheidene ongeregeldheden in de nacht na Koninginnedag. Rond 23.30 uur begonnen de acties, waarvan de meesten op het Rembrandtplein werden verricht. Ook het Leidseplein, het Spui en de Wallen waren het toneel voor de politie. Ruim zeshonderd personen en twee auto's zijn onderzocht. Een 'bijzonder' resultaat, aldus de politie.

Het feest in de hoofdstad kwam erg laat op gang doordat de weersverwachtingen niet klopten. In Amsterdam is het de gehele dag zo goed als droog geweest. Hierdoor kwamen de meeste mensen pas in de middag. Ruim 325 duizend mensen bezochten Amsterdam, minder dan vorig jaar toen er 400 duizend mensen naar het westen reisden.

Rotterdam
Ook in Rotterdam verliep Koninginnedag grotendeels zonder problemen. In de regio Rotterdam zijn 48 mensen aangehouden, onder andere wegens openlijke geweldpleging, dronkenschap, belediging of verstoring van de openbare orde. Bij toeval liep de politie ook een verdachte van de rellen na Feyenoord - Ajax van april vorig jaar tegen het lijf.

Een groep van enkele tientallen jongeren pleegden aan het begin van de middag vernielingen in de metro. Ook liepen ze over geparkeerde auto's. Op het moment dat de politie in wilde grijpen, gooiden de jongeren voorwerpen naar de politie waarbij één agent gewond is geraakt. Hierbij zijn elf van de 48 aanhoudingen verricht.



Wenger wil in 2008 bondscoach worden

De trainer van Arsenal, Arsene Wenger, heeft tegenover de media gezegd dat hij bereid zou zijn om de Engelse bondscoach te worden in 2008, dan loopt zijn contract bij Arsenal af.

De Engelse media vinden de verklaring van Wenger "sensationeel", dit omdat de Fransman altijd gezegd heeft niet geïnteresseerd te zijn in het bondscoachschap. "Als morgen mijn contact afloopt en ik de baan aangeboden zou krijgen, zal ik de aanbieding, natuurlijk, accepteren," aldus Wenger.

Maar op dit moment wil Wenger er nog niets van weten. "Er is niets dat mij, momenteel, zou kunnen overhalen om zo'n aanbieding aan te nemen, want nu ben ik geheel gericht op wat ik wil bereiken met Arsenal, maar je weet nooit wat er in de toekomst gaat gebeuren".

Wenger heeft een reden gegeven voor zijn plotselinge verklaring, maar wou daarbij niet zeggen of hij door de FA benaderd is om nu bondscoach te worden. "Ik heb altijd gezegd dat ik vind dat Engeland een Engelse bondscoach nodig heeft. Dan kan ik natuurlijk niet zeggen dat ik mezelf als een kandidaat zie. Iedereen zou denken dat ik gek was."

Videogames krijgen ISAN codering

Uitgevers kunnen hun videogames nu ook voorzien van een ISAN codering. Dat heeft de organisatie achter de internationale codering van audiovisueel materiaal bekend gemaakt.

Met ISAN (International Standard Audiovisual Number) krijgt elke game een uniek nummer, vergelijkbaar met het beter bekende ISBN-nummer in boeken. Deze toevoeging maakt het gemakkelijker om videogames en hun gegevens (bijvoorbeeld de ESRB code) op te slaan in metadata, zoals bibliotheekcatalogi.

Voor meer informatie over ISAN kan je terecht op hun site ISAN. Op dit moment is alleen Microsoft bezig met het registreren van hun games. De toekomst zal uitwijzen of het ISAN systeem zal aanslaan bij andere uitgevers.

SP komt met eikel-site voor de regering

De SP heeft een tegensite opgestart als reactie op de normen- en waarden website Watvooreikelbenjij.nl, die de overheid eerder deze maand lanceerde. Die site is volgens de socialistische partij verspilling van belastinggeld en respectloos naar jongeren toe. De reclame op deze overheidssite voor Microsoft noemt de SP 'ongepast'.

''Uit diverse enquêtes blijkt dat jongeren zich niets van dit soort campagnes aantrekken. Volgens mij is één miljoen euro belastinggeld over de balk gesmeten,'' zegt SP-Kamerlid Ewout Irrgang.

De jongerclub van de SP, ROOD, vraagt zich af waarom alle jongeren door de regering worden aangesproken met de vraag wat voor eikels het zijn. ''Wie zijn jullie om ons op zo'n toon toe te spreken? Wat hebben jullie gedaan de afgelopen 3 jaar waardoor jullie je zo'n arrogante houding kunnen aanmeten?''

Aan de hand van kabinetsmaatregelen kunnen bezoekers van de SP-site de 'Über Eikel' van het kabinet kiezen. De website van de SP heet: Watvooreikelszijnjullie.nl

Met dank aan P.Voortuin voor de submit.

Stand NHL-playoffs per 30 april

De Ottawa Senators en New Jersey Devils zijn door naar de tweede ronden van de NHL-playoffs. De verdedigend kampioen Tampa Bay Lightning en de na zes seizoenen afwezigheid in de playoffs terugkerende New York Rangers waren de slachtoffers.

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontréal Canadiens2-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
MontréalCarolina1-2, OT
MontréalCarolina2-3
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers2-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-3
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
Dallas StarsColorado Avalance1-3
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-3
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-2
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2

"Ajax is er nog niet"

Trainer Ron Jans van FC Groningen heeft gezegd dat Ajax er nog lang niet is en dat Groningen er alles aan zal doen om de 2-0 achterstand weg te werken. Ron Jans zei ook dat er geen Nederlandse topclub uit het Euroborg-Stadion is gestapt met drie punten op zak.

Groningen begint dus aan de wedstrijd met een 2-0 achterstand en dat is geen gemakkelijke taak. Ook Danny Blind weet dat zijn team er nog niet is, al is de 2-0 een prima uitgangspositie.

"We zagen eerder deze play-offs al hoe Groningen AZ er uit donderde en een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ook woensdag zal het vast en zeker gaan spoken in de 'Groene Hel," aldus Blind.

Sega Rally Revo voor de 360 en de PS3

Sega heeft aangekondigd dat er een nieuw Rally-spel, genaamd Sega Rally Revo, aan komt voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. Het spel wordt ontwikkeld door een nieuwe ontwikkelstudio binnen Sega, namelijk Sega Driving Studio.

Sega Rally Revo zal vervormbaar terrein introduceren in de Rally-games. Dit betekent dat elk rondje anders zal zijn en dat de speler een eigen spoor kan vormen in de modder en hierdoor sneller zijn rondje kan rijden. Maar de speler kan ook blijven steken in kuilen die ontstaan zijn tijdens de race. Het spel zal ook een online en offline multiplayer optie bevatten. Tijdens de E3 zullen we meer informatie krijgen over dit spel.

DVD: Tim Burton's Corpse Bride

In onze samenleving blijkt trouwen steeds minder vaak voor eeuwig, zelfs de eed "tot de dood ons scheidt" wordt niet meer gerespecteerd. Desondanks is het nog een de hele gebeurtenis, zo ook voor Victor (met de stem van Johnny Depp). Hij wordt lekker ouderwets uitgehuwelijkt en heeft zijn bruid Victoria (Emily Watson) nog nooit gezien. Gelukkig blijkt ze meer dan mee te vallen en is er zelfs sprake van liefde op het eerste gezicht. Mooi meegenomen natuurlijk bij je toekomstige levenspartner. Helaas weet Victor zich door de zenuwen de gelofte niet eens meer goed te herinneren...
Tim Burton's Corpse Bride

Aantal grote PS2 titels de budgetbakken in

Na recentelijk de PSP heeft Sony aangekondigd dat ook een aantal grote PS2-titels een prijsverlaging zullen ondergaan. Vanaf 4 mei aanstaande zullen oa WRC, Soul Calibur III, Gran Turismo 4 en Jak X: Combat Racing voor slechts €20 in de winkel liggen. Eyetoy: Play 3 + camera zal voor €30 in de winkels liggen, de game alleen zal ook slechts €20 gaan kosten.
Als laatste gaat Metal Gear Solid 3 ook de platinum collection in. Bij deze game zit zelfs een bonus DVD, speciaal voor de platinum edition. MGS3 zal alleen wel een tientje duurder worden dan de andere platinum titels.
Als je de games nog niet hebt is dit je kans, want er zit een aantal prachtige games tussen.


Politie blust brandjes met bier

Icoon BinnenlandsDe Gelderse politie moest vrijdagavond uitrukken in Ochten om een groep jongeren die bezig was paaltjes in brand te steken te stoppen. De politie trof een groep van ongeveer twintig bierdrinkende jongeren aan, allen aangeschoten of dronken. Er brandden meerdere vuurtjes, die de politie heeft geblust met het bier van de jongeren.

Bij deze actie werden twee kratten bier, een fustje en meerdere flessen drank in beslag genomen. Een 16-jarige inwoner van Ochten werd aangehouden, omdat hij weigerde te vertrekken. De volgende ochtend verklaarde hij niet verantwoordelijk te zijn geweest voor de brandjes, maar de hele avond al dronken te zijn geweest. De politie heeft de ouders van de jongeman geïnformeerd over zijn gedrag.

Ondersteboven in de trailer van Prey

Op de website van Gametrailers is een trailer te vinden van de game Prey. Het gaat om de PC-versie en de trailer laat goed zien hoe er met de zwaartekracht wordt gespeeld in het spel. Via speciale paden en port-holes kun je ondersteboven lopen en je laten transporteren naar andere gebieden. Het spel zal ook uitkomen op de Xbox 360 en beide versies staan op de planning voor een release op 14 juli.

Klik hier voor de trailer

Dick Advocaat gewild

De kans is groot dat Dick Advocaat na het WK weggaat bij Zuid-Korea. Advocaat wordt genoemd als kandidaat bij PSV, het Russische Zenith Petersburg en als bondscoach van Australië. De Russen lijken het meest serieus.

Advocaat geeft toe dat er aan hem gedacht word."Het klopt dat er van diverse kanten interesse is getoond, maar op dit moment onderhandel ik niet concreet. Ik wil sowieso nog een paar jaar op het veld staan."

De Hagenaar wil best terugkeren in Eindhoven."Tussen begin 1995 en medio 1998 heb ik daar drieënhalf jaar fantastisch en met succes kunnen werken. Ik ken de club, ze weten wie ze in huis halen en ik vind het een mooie uitdaging."

Huub Stevens en Ronald Koeman worden ook genoemd bij PSV als opvolger van Guus Hiddink. Advocaat heeft in tegenstelling tot de andere twee Nederlanders weinig te verliezen. "Zo benader ik zo'n job niet. Ga ik ergens voor, dan ga ik er vol voor. Dat weten ze bij PSV ook."

Wat is Dit: Opgave 18 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Succes!

Nederlandse badmintonvrouwen verslaan Engeland

Tijdens de wereldkampioenschappen badminton in het Japanse Sendai hebben de Nederlandse vrouwen Engeland overtuigend verslagen, het werd 5-0. Door de overwinning bezet Oranje in Groep X de tweede plaats achter Hongkong.

In het dubbelspel openden Judith Meulendijks en Rachel Van Cutsen met winst op het Engelse duo Rayappan en Wallwork, 21-14 19-21 28-26. Karina de Wit en Mia Audina waren nog sneller klaar met Nicholas en Munt: 21-16 21-17.

In het enkelspel was Audina met 21-8 en 21-9 te sterk voor Julia Mann, Meulendijks won van Jill Pittard, 21-12 21-10. De Wit rekende af met Elizabeth Cann in drie sets, 21-17 11-21 21-13.

Kennedy-verhaal De Vries al deels bekend

TelevisieKomende dinsdag zal Peter R. de Vries in een drie uur durende uitzending aandacht besteden aan de moord op John F. Kennedy, voormalig president van de Verenigde Staten. De Vries beweert dat hij de dader van de moordaanslag heeft gelokaliseerd.

Op het internet is echter al een tijdje een boek verkrijgbaar, waarin staat dat niet Harvee Lee Oswald, zoals lang werd gedacht, maar James Files de echte moordenaar van Kennedy zou zijn. Het verhaal van Files is beschreven in "Files on JFK" dat in 2005 door cineast Willem Dankbaar is gepubliceerd. Voor het programma dat De Vries dinsdag uitzendt, heeft hij uitgebreid samengewerkt met Dankbaar. James Files heeft eerder tegen Dankbaar meermaals bekend het dodelijke schot te hebben gelost.

De backcover van de DVD, die bij het boek hoort, is hier te vinden. Hierop staat een foto van James Files en een omschrijving van wat het boek precies inhoudt. Er ook een site over het boek en de DVD: JFKmurdersolved.com.

Met dank aan Weblog degezonderoker voor de submit.

Wat gebeurde er volgende week

Wegens tijdsgebrek heeft drq de handdoek in de ring gegooid en ben ik zo vriendelijk geweest deze weer op te pakken.

Algemeen
Op 30 april 1980 doet Koningin Juliana afstand van de Troon en is de inhuldiging van Koningin Beatrix in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.
Op 1 mei 1995 gaat TMF, het eerste Nederlandse muziekkanaal, van start.
Op 2 mei 1960 wordt Adolf Eichmann in Argentinië gevangen genomen door Mossad-agenten.
Op 4 mei 1956 onthult Koningin Juliana het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam.
Op 4 mei 1976 kost een treinbotsing in Schiedam 24 mensen het leven.
Op 5 mei 1970 wordt in Nederland de Nationale Kraakdag gehouden.
Op 5 mei 1980 bestormt de SAS de Iraanse ambassade in Londen, bevrijdt 19 gijzelaars en doodt 4 gewapende mannen.
Op 6 mei 2002 wordt de moord op Pim Fortuyn gepleegd.

Politiek
Op 1 mei 1884 breekt in de Verenigde Staten een staking uit die uiteindelijk het instellen van een achturige werkdag zal betekenen. Deze dag zal de geschiedenis ingaan als de Dag van de Arbeid en is in vele landen een erkende feestdag. Uitzonderingen zijn Canada, Nederland, Zuid-Afrika en ironisch genoeg ook de Verenigde Staten.
Op 1 mei 1960 wordt Gary Powers, vliegend in een U2, boven de Sovjet-Unie neergeschoten.
Op 1 mei 2004 wordt de Europese Unie uitgebreid met tien landen.
Op 4 mei 1970 schiet in Ohio, de Nationale Garde vier studenten dood, later gekend als het Kent State-bloedbad. Crosby, Still and Nash schrijven hierover hun song Ohio.
Op 4 mei 1989 wordt in de Verenigde Staten Oliver North schuldig verklaard in het Iran contraschandaal.

Oorlog
Op 30 april 1975 is de val van Saigon, dit betekent het einde van Zuid Vietnam en het samengaan met het noorden om Vietnam te vormen.
Op 2 mei 1808 begint de Spaanse opstand in Madrid tegen het gezag van Napoleons broer Lodewijk Napoleon Bonaparte (ook bekend als Dia de la Independencia).
Op 5 mei 1945 is het einde van de Tweede Wereldoorlog voor Nederland.

Sport
Op 30 april 1905 speelt het Nederlands voetbalelftal zijn eerste officiële interland. België was de tegenstander. Na negentig minuten was de stand 1-1; Nederland won uiteindelijk met 4-1.
Op 30 april 1966 wint Jean Stablinski uit Frankrijk de allereerste editie van Nederlands enige wielerklassieker, de Amstel Gold Race.
Op 1 mei 1978 wordt in Maastricht de profvoetbalclub MVV opgericht, als afsplitsing van MVV'02.
Op 1 mei 1994 verongelukt de Formule 1 coureur Ayrton Senna tijdens de Grand Prix van San Marino op het circuit van Imola.
Op 4 mei 1949 komt bij de Superga-vliegramp het hele eltal van voetbalclub Torino om het leven.
Op 6 mei 1970 legt Feyenoord als eerste Nederlandse voetbalclub beslag op de Europa Cup I. In het San Siro-stadion in Milaan wint de Rotterdamse club in de finale met 2-1 van Celtic door doelpunten van verdediger Rinus Israel en de Zweedse aanvaller Ove Kindvall.
Op 6 mei 1998 wint In Parijs Internazionale de UEFA Cup door in een Italiaanse voetbalfinale Lazio Roma met 3-0 te verslaan.

Wetenschap
Op 30 april 1897 maakt Joseph John Thomson de ontdekking van het elektron bekend.
Op 2 mei 1775 voltooit Benjamin Franklin zijn studie van de Golfstroom.
Op 2 mei 1986 komt de radioactieve wolk van de Tsjernobyl-ramp op 26 april 1986 België en Nederland binnen
Op 4 mei 1960 wordt in de Zandkreek tussen Noord- en Zuid-Beveland de eerste grote Deltadam gesloten.
Op 5 mei 1961 wordt Alan Shepard gelanceerd aan boord van de Mercury MR-3, en is daarmee de tweede mens in de ruimte en tevens eerste Amerikaan.
Op 5 mei 1963 wordt de eerste levertransplantatie ooit, uitgevoerd door Thomas Starlz.
Op 6 mei 1840 wordt de eerste postzegel gebruikt.
Op 6 mei 1889 wordt de Eiffeltoren officieel geopend.
Op 6 mei 1937 vliegt de zeppelin Hindenburg in brand.
Op 6 mei 1994 openen de Franse president François Mitterrand en Britse koningin Elizabeth II officieel de kanaaltunnel tussen Frankrijk en Engeland.

Feestdagen
1 Mei Dag van de Arbeid, in België Feest van de Arbeid genoemd.
Op 4 mei is in Nederland de nationale herdenking van alle gevallenen vanaf het begin van de Tweede Wereldoorlog
Op 5 mei wordt in Nederland Bevrijdingsdag gevierd, de nationale viering van de bevrijding van 5 jaar Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog
Op 6 mei is het Internationale Anti Dieet Dag

Ralf Schumacher voorzichtig met voorspellingen

Vrijdag reed Toyota-coureur Ralf Schumacher zijn eerste meters in de B-speficifactie van de TF106 op het circuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk.

De Duitser was sneller dan zijn broer Michael in de Ferrari en Toyota-testcoureur Ricardo Zonta. Ralf is, ondanks zijn snelle tijd, voorzichtig met voorspellingen over hoe de auto tijdens de komende races zal presteren.

"We hebben verschillende bandenspecificaties en afstellingen voor de komende races uitgeprobeerd. We hadden wat vertraging opgelopen, omdat er nog aan de auto gewerkt werd. Ik kan daarom nog niet veel over de nieuwe auto zeggen. We hebben wel vooruitgang geboekt met de Bridgestone-banden. De komende races zullen een uitdaging worden, omdat we nog steeds onze auto en onze strategie aan het doorontwikkelen zijn," aldus Ralf.

Massu en Bracciali naar finale Casablanca

Nicolas Massu en Daniele Bracciali strijden vandaag om de titel in het tennistoernooi van Casablanca. De als eerste geplaatste Chileen Massu wersloeg met 6-2, 6-4 de Duitser Björn Phau.

De als zevende geplaatste Italiaan Bracciali bereikte de finale nadat zijn Franse tegenstander Gilles Simon bij een 6-0, 3-0 stand geblesseerd moest opgeven.

Bracciali en Massu speelden nooit eerder tegen elkaar. De 26-jarige Massu won in zijn carrière zes toernooien. Zijn twee jaar oudere medefinalist heeft nog nooit een tennistoernooi op zijn naam geschreven.

Boek: The UnDutchables - C. White en L. Boucke

Wie niet uit Nederland komt vind dat de meeste Nederlanders er nogal wat rare gewoonte op na houden zoals de melding "we gaan eten" welke betekent dat je weg moet, het éne koekje bij de koffie, het oerwoud aan planten in de vensterbank, de verschillende soorten wc's, het gedrag in de trein en het open en bloot praten over seks en geld. Kortom, Nederland is voor veel niet Nederlanders een onbegrijpelijk raar land en twee Amerikaanse schrijvers hebben hier dan ook een heel boek over volgeschreven, sterker nog de nieuwste editie ligt nu alweer in de winkel!


Mourinho wilde opstappen

José Mourinho werd twee keer op rij kampioen met FC Porto en gisteren herhaalde hij dit kunststukje bij Chelsea. Maar erg blij stond hij zaterdag de massaal toegestroomde pers niet te woord.

"Eigenlijk zou ik hier van moeten genieten, maar dat gaat me slecht af. Ik heb nooit echt genoten van dit seizoen", aldus de Portugees.

Mourinho heeft het helemaal gehad met de Engelse media. Volgens de tabloids deugde immers weinig: Theatraal vallende spelers, een zeurende coach en zakelijk voetbal. "Een paar keer heb ik serieus overwogen de deur achter me dicht te trekken en op te stappen. Chelsea verdient meer respect."

Afgelopen vrijdag meed hij daarom nog de gebruikelijke persconferentie. "Omdat het niet over de wedstrijd ging, maar hoofdzakelijk over een nieuwe Engelse bondscoach, over Barcelona of de Duitse scheidsrechter Markus Merk. Zo gaat het hier altijd. Elk woord dat in dit land zeg, is morgen een nachtmerrie."

Barcelona huisvest EK atletiek 2010

Het EK atletiek van 2010 vindt plaats in Barcelona. Dat maakte de Europese atletiekbond (EAA) zaterdagavond bekend.

Het toernooi vindt plaats in het Olympisch Stadion, in 1992 nog het decor van de Olympische Spelen. Aanvankelijk zou Madrid het EK organiseren, als opmaat voor de Olympiade van 2012. Londen kreeg echter de voorkeur boven de Spaanse hoofdstad en daarmee verviel Madrids kandidatuur. Dit jaar huisvest het Zweedse Göteborg het EK atletiek, dat eens in de vier jaar wordt gehouden.

Rooney twijfelgeval voor WK

De Engelse bondscoach Sven Göran Eriksson heeft een zeer slechte zaterdag achter de rug. Wayne Rooney is tot de aanvang van het WK uitgeschakeld met een voetblessure, terwijl de rentree van Michael Owen ongewenst verliep. Ook over de fitheid van enkele andere sleutelspelers bestaat grote onduidelijkheid.

Wayne Rooney scheurde een middenvoetsbeentje tijdens de topper tegen Chelsea. Naar verwachting kan hij pas over zes weken weer in actie komen, precies wanneer Engeland zijn eerste WK-wedstrijd speelt. Rooneys situatie is exact gelijk aan die van David Beckham in 2002. Becks liep ongeveer dezelfde blessure op en werd ternauwernood klaargestoomd voor het WK. Daar was hij echter nooit zichzelf, hetgeen Beckham toeschreef aan zijn gebrek aan fitheid.

Voor Michael Owen zou het zaterdag een heuglijke dag moeten worden, want Boy Wonder maakte na vier maanden eindelijk zijn rentree na op oudejaarsdag zijn voet te hebben gebroken. Op St. Andrews mocht Owen een half uurtje meedoen tegen Blackburn Rovers. De manager van Newcastle United, Glenn Roeder, kreeg van zijn aanvaller te horen dat hij nog niet de oude is: ”Er was geen scherpe pijn of iets dergelijks, maar Michael had een slap gevoel in zijn voet. Ik denk niet dat hij 100 procent was.”

Enkele andere sleutelspelers kampen al langer met blessures. Zo konden Sol Campbell en Ashley Cole nauwelijks een steentje bijdragen aan de Europese triomftocht van Arsenal. Ook Wayne Bridge en Gary Neville lopen al lang met pijntjes rond. Meevaller voor Eriksson is dat John Terry weinig schade heeft ondervonden van een tackle van Rooney op zijn scheenbeen. Terry strompelde naar het einde, maar volgens José Mourinho is zijn boegbeeld hoogstens een weekje out.

Franse beker prooi voor PSG

Paris Saint-Germain heeft voor de zevende keer in 25 jaar de Coupe de France gewonnen. In de finale toonde PSG zich te sterk voor Olympique Marseille: 2-1.

Het duel tussen de Franse subtoppers kende een spectaculaire opening. Bonaventure Kalou opende op fraaie wijze, met een afstandsschot, de score na Taye Taiwo de bal te hebben ontfutseld. Tot de rust was er verder weinig te beleven in het uitverkochte Stade de France. Vlak na de pauze leek een prachtig doelpunt van Vikash Dhorasoo de confrontatie op slot te gooien, hoewel Fabien Barthez zijn poging van 25 meter wellicht had moeten stoppen. Marseille kwam enigszins plotseling op 2-1, via Toifilou Maoulida, maar kansen op de gelijkmaker bleven uit.

UFO's over Georgia

Op 6 januari 1969, maakte Jimmy Carter melding dat hij een UFO had gezien. Carter was destijds Gouverneur van Georgia en zou acht jaar later president van Amerika worden.

Tijdens zijn campagne om president te worden vertelde Carter de pers: "Het was het gekste ding wat ik ooit gezien heb. Het was groot, het gaf veel licht, het veranderde van kleur en het was ongeveer zo groot als de maan. We hebben er tien minuten naar gekeken maar niemand kon ontdekken wat het was. Een ding is zeker, ik zal nooit de spot drijven met mensen die zeggen dat ze ongeïdentificeerde objecten in de lucht hebben gezien. Als ik president word, zal ik alle informatie die dit land over het zien van UFO's heeft beschikbaar maken voor publiek en wetenschappers."

Onnodig te zeggen dat Carter deze belofte niet nagekomen is. Helaas. Hoewel hij in 1978 wel het thuis brouwen van bier gelegaliseerd heeft.

Wat is er bijzonder aan deze UFO melding? Hij is geëindigd op de achtste plaats in de top tien van (Amerikaanse) UFO sightings. Welke er op de eerste en de andere plaatsen staan kun je hier nalezen.

Baasjes poepeters ondervraagd

Icoon Eet SmakelijkEigenaars van honden die poep eten, worden momenteel door onderzoekers van de Animal Science Group van Wageningen Universiteit ondervraagd in een 'Nationale PoepEet Enquête'. Doel is om te achterhalen waarom sommige viervoeters dol zijn op uitwerpselen.

Er zijn nogal wat honden die geregeld een hapje nemen van een verse paardenvijg of een andere hoop stront. Maar op vragen waarom de dieren daarvan zo lekker kunnen smikkelen, zijn nog weinig antwoorden te geven.

De onderzoekers zijn vooral geïnteresseerd in wat de dieren normaal eten, hoe actief ze zijn en wat de aard van het beestje is. Op die manier kunnen gegevens over eetpatroon en gedrag gecombineerd worden met die van coprofagie (het eten van poep).

Indiër schiet melk door oog meters ver

De 16-jarige Indiër Praveen Kumar Sehrawat is in eigen land beroemd geworden omdat hij melk via zijn neus kan opsnuiven, om die vervolgens via zijn ogen 3,5 meter ver te kunnen spuiten. Dit leverde hem een vermelding op in het 'Limca Book of Records', de Indiase versie van het 'Guinness Book of World Records'.

De jongen die actief is als worstelaar, kan tevens heel snel groene pepers opeten. In vijf minuten propt hij er 170 naar binnen. Ook al een nationaal record in India. Verder kan hij een grote spijker zijn neus inhameren.

Volgens zijn broer is hij een grote inspiratie voor menigeen in het dorp: ''Sommige ondernemen nu stunts die eerder ondenkbaar waren. Ik hoop dat anderen in de toekomst de fakkel van hem kunnen overnemen.''

In september 2004 kwam de Turk Ilker Yılmaz in het nieuws, die toen over een afstand van bijna 2,8 meter melk uit zijn oog spoot.

Belgische die kind doodde vrij na vormfout

BuitenlandsIn België is een vrouw vrijgelaten die drie weken geleden haar 4-jarige zoontje heeft vermoord. Door een procedurefout moest de rechtbank de vrouw laten gaan.

De 38-jarige vrouw hield drie weken terug haar zoontje net zolang ondergedompeld in bad, tot hij gestikt was. Daarna probeerde ze zelfmoord te plegen. Pas twee dagen later stelde ze de vader van haar kind op de hoogte. De vrouw had psychische problemen en kon de scheiding van haar man niet verwerken.

De procedurefout is gemaakt door een onderzoeksrechter. Die had de aanhouding van de vrouw binnen 48 uur moeten bevestigen. In deze zaak gebeurde dat pas later omdat de vrouw in het ziekenhuis een tijd onder narcose was. Volgens de advocaten van de vrouw is de vrijlating terecht: ''Bij zo een fundamenteel ingrepen moeten alle vormen nauwkeurig worden gerespecteerd. Het gaat hier over rechtszekerheid, ook in de procedure.''

De advocaten wijzen er op dat de vrouw beseft dat ze ernstige psychische problemen heeft, en dat ze zich psychiatrisch zal laten begeleiden.

[upd] Twijfel over dader mp3-moord weggenomen

 MisdaadIn België is twijfel ontstaan of de 17-jarige Poolse jongen Adam G. wel de dader is van de brute mp3-moord op Joe Van Holsbeeck. Zelf zegt de jongen dat hij zich het niet meer herinnert. De Belgische justitie vermoedt dat zijn 23-jarige broer, die in België vastzit op verdenking van medeplichtigheid, wel eens de hoofddader kan zijn.

De in Polen gearresteerde Adam G. vluchtte kort na de moord naar zijn vaderland. Hij werd daar donderdag in een kamp van Roma-zigeuners overmeesterd door zwaar bewapende agenten. Hij is wel als moordenaar aangewezen door een 16-jarige medeverdachte, die al eerder in België werd opgepakt. Justitie in Brussel heeft inmiddels experts gevraagd om de videobeelden te vergelijken met foto's van de twee broers die vastzitten. Dat moet meer duidelijkheid geven over wie de moord heeft gepleegd.

België heeft Polen formeel om uitlevering van Adam gevraagd. Een Poolse rechtbank heeft die beslissing voorlopig voor zich uit geschoven. Wel is Adam G. voor twee maanden in voorlopige hechtenis gesteld. Op 31 mei doet de rechter uitspraak of de verdachte uitgeleverd mag worden.

Update 05:40
De 23-jarige broer van de verdachte is inmiddels in België vrijgelaten. Volgens Belgische media is uit onderzoek naar beelden, die gemaakt zijn door bewakingscamera's, komen vast te staan dat Adam G. wel degelijk degene is die slachtoffer Joe Van Holsbeeck belaagde.

Adam blijkt in de periode dat hij voortvluchtig was voortdurend met zijn gsm in contact te hebben gestaan met zijn nu vrijgelaten broer. Volgens een Belgische onderzoeksrechter is er echter geen reden meer om die broer langer in voorarrest te houden.


Adam G. tijdens zijn arrestatie.
Beelden daarvan zijn on-line te zien bij VTM


Met dank aan kahaarin, Del_Toro, David en Manchester voor de submit.

[WRC] Loeb op weg naar overwinning

Aan het einde van dag twee in de WRC rally van Argentinë is het de Fransman Sébastien Loeb die aan de leiding gaat. Hij wordt gevolgd door de Noor Petter Solberg op 34 seconden en de Italiaan Gianluigi Galli op plaats drie met een achterstand van twee en een halve minuut.

Vrijdag was het Loeb die het klassment aanvoerde. Grönholm had pech en vloog uit het klassement nadat hij in proef acht moest opgeven door stuurproblemen met zijn Ford Focus. Solberg ging goed op de eerste dag. De Noor had drie proeven aan de leiding gereden maar moest zijn koppositie toen afstaan aan de Fransman. Vandaag ging de rally van Argentinë verder met Loeb op de eerste plaats. Solberg stond op de tweede plaats en de Italiaan Gianluigi Galli wist de derde plaats te bemachtigen.

Ook zaterdag stonden er acht proeven te wachten voor de rally-coureurs. Na veel strafminuten was Grönholm toch weer van de partij, zijn taak was om van een twintigste plaats naar de top te rijden. De Fin ging vroeg in de ochtend al goed van start. De eerste twee proeven wist Grönholm op zijn naam te schrijven. Loeb en Solberg zagen de voorsprong op de Fin iets kleiner worden, maar het verschil was nog steeds veertien minuten. De twee proeven daarna waren voor Citröen. De Fransman Xavier Pons wist op proef dertien 1,2 seconden sneller te eindigen dan Grönholm, landgenoot Loeb eindigt als derde op 6,1 seconden. Proef veertien was voor Loeb, de Fransman wist een seconden sneller dan Grönholm te eindigen. Solberg die deze rally goed bezig is werd derde.

Als we aan de laatste vier proeven van zaterdag beginnen was het Grönholm die een overwinning pakte. De Fin wist Solberg en Loeb op respectievelijk 2,8 en 4,0 seconden achter zich te houden. Proef zestien was voor de Solbergs, Petter en de Noor Henning Solberg wisten exact de zelfde tijd rijden. Grönholm behaalde op deze proef een goede derde plaats voor de Fransman Loeb. Op de laatste proef was de Fin weer de snelste. Na deze overwinning wist Grönholm zich weer in de top tien te rijden aan het einde van de zaterdag. In het klassement is weinig veranderd. Loeb staat nog steeds bovenaan en wordt gevolgd door Solberg en Galli die plaats drie en vier innemen. Onderaan de top tien vinden we de Brit Matthew Wilson en Grönholm op de plaatsen negen en tien.

Stand na zaterdag in de Rally van Argentinë

#CoureurMerkTijdVerschil
1S. Loeb (FRA)Citröen Xsara WRC3:31:03-
2P. Solberg (NOR)Subaru Impreza WRC 20063:31:4600:43.1
3G. Galli (ITA)Peugeot 307 WRC3:33:4002:36.4
4H. Solberg (NOR)Peugeot 307 WRC3:34:4003:36.8
5M. Stohl (AUT)Peugeot 307 WRC3:34:4403:41.1
6C. Atkinson (AUS)Subaru Impreza WRC 20063:35:2604:22.7
7D. Sordo (ESP)Citröen Xsara WRC3:36:0705:04.0
8L. Perez Companc (ARG)Ford Focus RS WRC3:40:3009:26.6
9M. Wilson (GBR)Ford Focus RS WRC3:40:4109:37.5
10M. Grönholm (FIN)Ford Focus RS WRC 3:45.2414:20.8
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.