Schumacher hinderde Trulli

Joris (RenikNL)
Toyota-coureur Jarno Trulli heeft kritiek op Michael Schumacher. De Duitser zou in de kwalificatie Trulli hebben gehinderd door te lang voor hem te blijven rijden. De Italiaan beweert dat Schumacher dit met opzet deed.

"Michael hinderde mij. Ik begon net aan mijn vliegende ronde, toen hij de pitstraat uitkwam en mij blokkeerde. Hij hield mij die hele ronde achter hem. Hierdoor daalde de temperatuur in mijn banden, dus ik moest mijn snelle ronde rijden op banden die niet honderd procent waren", aldus Trulli in een interview in de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport.

"Ik weet vrij zeker dat hij dit met opzet deed, omdat hij tijdens die ronde wel in zijn spiegels keek. Ik begrijp niet waarom hij zich op die manier moest gedragen. Er komt een dag dat hij ervoor zal moeten boeten. Ik zal hem niet uit de race rammen, maar als hij achter mij terecht komt zal ik hem ook hinderen", vervolgt de Italiaan.

Trulli kwam in de kwalificatie niet verder dan een negende positie. In de race kwam de Italiaan niet aan de finish. Trulli viel uit in de vijfde ronde.