FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 21 april 2006

Fred Rodriguez wint vierde etappe in Georgia

De Amerikaan Fred Rodriguez heeft de vierde etappe van de Tour de Georgia op zijn naam geschreven.

In het kleine stadje Dahlonega sprintte hij als eerste over de finishlijn na een etappe van 191 kilometers. Gedurende de rit was een groep van 11 rijders ontsnapt. Jason McCartney bleef van die groep het langst vooruit. Hij passeerde nog als eerste de laatste bergtop (van vier beklimmingen in totaal), maar werd alsnog gegrepen in de laatste kilometers.

In de sprint liet Fred Rodriguez Matteo Tossato en Yaroslav Popovitsj achter zich. Het is voor Davitamon - Lotto al weer ruim een maand geleden dat zij een overwinning weten te boeken. In het algemeen klassement vinden geen veranderingen plaats: Floyd Landis behoudt de leiding.

De mening van een Amerikaan (2)

Werd er eerder vanavond nog een poging gedaan George Bush andermaal voor schut te zetten door heel veel bloopers achter elkaar in een filmpje te monteren, daar had ene Marc Ecko slechts één opname van 2 minuten voor nodig. Hij slaagde er namelijk in om z'n tag op een van de motoren van the Air Force One, oftewel het presidentieel vliegtuig van z'n geliefde Amerikaanse president, te zetten èn daar een video-opname als bewijs van de verkrijgen. 0wnage! Check het filmpje op z'n site. Dit heerschap ziet deze actie overigens niet als een vorm van vandalisme:
quote:
Marc Ecko Enterprises does not condone illegal activity, acts of vandalism, or the destruction of other people's property. We do, however, advocate freedom of expression, graffiti as a recognized art form and the protection of consumer rights regardless of age, race, religion or political affiliation.
Vrijheid van meningsuiting dus. 't Is maar dat je het weet...

Peiling: CDA, VVD en D66 in de lift

Icoon EnquêteOp 40 zetels zou de VVD volgens Rita Verdonk vanavond in de peiling staan, zo voorspelde ze gisteren. De kandidaat-lijsttrekker blijkt echter iets te optimistisch van aard, de liberalen blijven namelijk steken op 32. Dat is wel een zetel meer dan vorige week. Ook coalitiegenoot CDA stijgt een zetel, naar 29.

De winnaar van de week is echter de kleinste regeringspartij, D66. De democraten halen evenveel zetels als het rapportcijfer dat fractievoorzitster Lousewies van der Laan haar partij deze week gaf, namelijk 4. Dat is maar liefst een verdubbeling in vergelijking met vorige week, toen D66 op een dieptepunt van 2 zetels stond. Andere winnaars deze week zijn de SP (eveneens 2 zetels winst) en Wilders' Partij voor de Vrijheid (1 zetel winst).

Grote verliezer is de PvdA. Met drie zetels verlies staat de partij van Wouter Bos weer op het niveau van voor de gemeenteraadsverkiezingen van begin maart, op 53 zetels. Ruim een maand geleden stond de PvdA echter op ruim 60 zetels. Ook GroenLinks en de ChristenUnie moeten een stapje terugdoen, met respectievelijk 1 en 2 zetels. De LPF verliest haar laatste zetel weer eens, nadat ze de afgelopen twee weken net boven de kiesdrempel stonden.

2e Kamer
22-01-2003
Peiling
14-04-2006
Peiling
21-04-2006
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64417,82818,729
PvdA27,34235,95634,053
VVD17,92820,03120,332
SP6,397,9129,214
LPF5,781,110,60
GroenLinks5,186,4105,89
D664,161,722,74
ChristenUnie2,134,263,14
SGP1,621,821,92
PVV (Wilders)----1,722,53
Overige partijen1,301,500,20



Met dank aan FdBeer voor de submit.

Marco Velo breekt sleutelbeen

Marco Velo heeft zijn sleutelbeen gebroken in de derde etappe van de Oddset Rundfahrt.

In de laatste meters van deze rit, die overigens gewonnen werd door Alessandro Petacchi, gingen vijf renners onderuit, waaronder dus ook de Italiaan van de Milram-ploeg. Op drie plekken is nu zijn sleutelbeen gebroken en kan hij daardoor deelname aan de Giro d'Italia vergeten. Het plan was juist dat Marco Velo meerdere malen de sprint zou aantrekken voor Petacchi in de vlakkere etappes van de Giro.

Anderlecht wint Belgische topper

Anderlecht heeft een ferme stap gezet naar een nieuwe landstitel. Paars-wit won met 2-0 het topduel van Standard Luik en neemt daardoor de koppositie over.

Anderlecht was de dominante partij in de beginfase en de thuisploeg kreeg al snel een gouden mogelijkheid, nadat Karel Geraerts hands maakte in het strafschopgebied. Pär Zetterberg miste echter de toegekende penalty. Standard kwam hierna nauwelijks in moeilijkheden en speelde goed gegroepeerd voetbal. Geregeld zorgde het voor gevaar: zo zag Geraerts een schot op de lat uiteenspatten.

Toch was het Anderlecht dat in de 34e minuut de leiding nam. Serhat ontweek de buitenspelval en passeerde beheerst doelman Runje. Een benutte vrije trap van Zetterberg op het uur besliste het treffen. De Rouches voerden pas tegen het einde de druk op, maar het offensief kwam te laat. Een eerste landstitel sinds 1983 lijkt nu ver weg voor Standard.


Stand aan kop:

#Club:Duels:Punten:Doelsaldo:
1Anderlecht326668 - 27
2Standard Luik326451 - 26
3Club Brugge315745 - 32
4AA Gent315445 - 34
5RC Genk315344 - 33

'Laat allochtone jeugd kermis bewaken'

BinnenlandsVolgens kermisorganisator Frans Stuy moeten kermissen gewoon allochtone jongeren in dienst nemen als bewaking om rotzooi te voorkomen. Hij reageert daarmee op de problemen met de kermis in Roosendaal, die deze week afgebroken werd na ernstige problemen met Marokkaanse reljeugd.

Stuy zegt dat hij dit onder meer heeft toegepast in Amsterdam. De problemen waren gelijk over: ''Tegen hun eigen maten gaan allochtone jongeren geen rotzooi schoppen.'' De organisator onderzocht waarom de jongeren overlast veroorzaken op kermissen. Volgens hem hebben de reljongeren geen werk. Geen geld om ergens in te gaan. ''Ik ben met ze gaan praten. Met imams gaan praten. Heb jongens aangenomen als bewakers. Marokkanen, Surinamers, Turken, ze werken nu bij me. Ik heb nu die jongens van de overlast in de Diamantbuurt bij mij lopen.''

Andere kermismensen vragen zich af waarom er geen politiepost op de kermis was opgezet. Burgemeester Michael Marijnen van Roosendaal zegt in een reactie dat er geen bewaking was omdat er niet eerder problemen waren bij de voorjaarskermis.

De kermisexploitanten zeggen ook de allochtone klanten niet te willen missen. Op kermissen in grote steden vormen allochtonen de grootste klandizie en in steden als Bergen op Zoom en Roosendaal is ruim 30% van de klanten allochtoon. ''Die willen we echt niet missen. De problemen ontstaan alleen als bepaalde jongeren zonder geld naar de kermis komen. Dat zijn niet alleen Marokkaanse jongeren. Het zijn net zo vaak menggroepen'', aldus een kermisman vandaag in het regionale dagblad BN/DeStem.

Man valt uit achtbaan op de Dam

PolitieIn Amsterdam is vanavond een 25-jarige man uit de achtbaan op de kermis op de Dam gevallen. Hij viel zo'n 8 meter naar beneden en is met meerdere botbreuken per ambulance afgevoerd.

De ongelukkige is een Poolse medewerker van de attractie. Hij bevond zich boven in de achtbaan die gewoon in werking was. Onbekend is nog wat hij daar precies deed. In ieder geval stortte hij naar beneden toen een karretje tegen hem aan botste. De kermisattractie is na het incident gesloten voor onderzoek. De rest van de kermis gaat door.

Uitslagen play-offs 21/04/2006

Vanavond stonden de heenwedstrijden in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie op het programma. Hieronder vind je de uitslagen.


FC Zwolle – Willem II 2-4
9. Hadouir 0-1
26. Kolk 1-1
45. Esajas 2-1
65. Redan 2-2
87. Redan 2-3
90+1. Smit 2-4

Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers: 4.850
Geel: Hogenkamp (FC Zwolle), Hadouir, Assou-Ekotto (Willem II)

===================================

De Graafschap – VVV-Venlo 1-1
12. Garcia 0-1
53. De Groot 1-1

Scheidsrechter: Vink
Toeschouwers: 10.100
Geel: Robbemond (De Graafschap), Broers, Soltani (VVV-Venlo)
Rood: Derksen (55, VVV-Venlo)

===================================

Helmond Sport – FC Volendam 0-1
34. Dissels 0-1

Scheidsrechter: Van Hulten
Toeschouwers: 3.214
Geel: Van Duijn (FC Volendam)

====================================

Top Oss - NAC Breda 0-0

Scheidsrechter: Liesveld
Toeschouwers: 3.475
Geel: Rook (Top Oss), Sno, Demir (NAC Breda)

Returns op maandag 24 april, eventueel derde duel op vrijdag 28 april


3e Ronde:

FC Zwolle/Willem II – De Graafschap/VVV-Venlo
Helmond Sport/FC Volendam – Top Oss/NAC Breda

Speeldata: 5, 8 en 12 mei

Winnaars 3e Ronde naar Eredivisie 2006/2007

Zinvol èn zinloos geweld

Kijk, als je dik wordt betaald voor een potje 'zinvol geweld' in een boksring of fighting arena, dan staan er genoeg 'sportmannen' op voor een flink potje te knokken. Sterker nog, zelfs als ze neer gaan, dan is dat nog niet genoeg. Kijk hier maar eens. (thx aan een anonieme submitter)

Dat goed voorbeeld soms goed doet volgen, is dan in dit geval weer niet zo heel erg wenselijk, zoals te zien is tijdens deze voetbal(...) wedstrijd tussen de junioren van het Belgische Dilsen en die van UOV. Te veel tv gekeken, jochies?

Het was overigens R_Style, die deze laatste opname zelf maakte en ze via onze submit aanbood.
Keep 'em coming in!

Vliegen op de Revolution

Hudson Entertainment heeft een vliegspel aangekondigd voor de Nintendo Revolution. Informatie over de titel, aankleding, mate van realisme en soortgelijke zaken heeft men helaas nog niet uit de doeken gedaan. Wel liet Hudson weten dat het spel gebruik zal maken van de Revolution controller om zo de speler manoeuvres en duikvluchten te kunnen laten maken als nooit tevoren, al spreekt dat voor zich.

Belg overleeft 7,5 minuten zonder zuurstof

Icoon BizarDe Belgische Patrick Musimi heeft artsen voor een raadsel gesteld door te bewijzen dat hij zijn adem 7,5 minuten in kan houden en tot 209 meter diep kan duiken zonder zuurstoffles. De 35-jarige Brusselaar onderging donderdag speciale testen in een duikersbad in Brussel.

"Een normaal mens is al lang overleden voor hij zo diep is gekomen. Door bloedingen van de longen of aders in de hals die springen. Wat Musimi zo bijzonder maakt, begrijpen we maar voor een klein deel", aldus dokter Peter Germonpré van het militair hospitaal Koningin Astrid.

De enorme mentale kracht van Musimi, in het dagelijks leven fysiotherapeut, speelt vermoedelijk een grote rol bij zijn prestatie. Hij kan door pure concentratie tijdens het duiken zijn hoofdholtes vol laten lopen met water, een gave die hij naar eigen zeggen ontwikkeld heeft door drie maanden te oefenen.


Patrick Musimi

Wat is Dit: Opgave 15 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Ferrari tevreden na vrije trainingen

Het circuit van Imola is één van de twee thuiscircuits voor het team van Ferrari. Vaak presteert het Italiaanse team daar goed en ook de vrije trainingen vandaag gingen prima. In de eerste sessie was Michael Schumacher de snelste man, uiteindelijk eindigden Schumacher en Felipe Massa als respectievelijk tweede en vijfde.

Schumacher was dan ook erg tevreden over de dag van vandaag. Volgens de Duitser heeft het team op verschillende plaatsen progressie weten te boeken. "We zijn blij met het werk dat we vandaag hebben gedaan en dat stemt me positief. Ik zie geen reden om pessimistisch te zijn. We hebben vooruitgang geboekt op verschillende plaatsen en ook al zijn het kleine dingen, als je ze allemaal bij elkaar optelt, kan het een grote stap voorwaarts zijn. Het gehele pakket werkt beter en de auto is sneller. Ik denk dat we morgen voor de pole kunnen gaan en zelfs de race kunnen winnen op zondag."

Ook Schumachers teamgenoot Felipe Massa was tevreden. "Al met al ben ik tevreden met wat we vandaag hebben bereikt. Ik heb dezelfde set banden gebruikt in de twee uur training om me op die manier zo goed mogelijk voor te bereiden op de race. Ik ben blij om voor het eerst als Ferrari-coureur op Imola te zijn en hopelijk kunnen we de fans iets geven om voor te juichen."

Hondenbezitters verminken man met hakmes

Icoon ShockingDe Britse politie is op zoek naar twee agressieve hondenbezitters in Londen, die een voorbijganger hebben aangevallen met een hakmes. De man beklaagde zich bij hen over het gedrag van hun viervoeters. Dat liet het tweetal niet op zich zitten, en stuurde de honden op hem af.

Vervolgens viel het tweetal de man aan met een hakmes. De voorbijganger heeft bij dit voorval drie van zijn vingers verloren. Een politiewoordvoerder verklaarde dat "hij geluk heeft gehad dat hij nog leeft. Hoewel zijn verwondingen afschuwelijk zijn, had het veel erger gekund".

Behalve de drie vingers verloor de man ook bijna zijn arm. Tevens liep hij verwondingen aan het hoofd op. De Londense politie behandelt de zaak als een poging tot moord.

Frank de Boer gaat Cursus Betaald Voetbal doen

Frank de Boer zal zich op 31 mei in Zeist melden voor de Cursus Coach Betaald Voetbal. De voormalig speler van Ajax en ex-international is één van de 19 personen die deelnemen aan de opleiding.

Naast De Boer zijn John van den Brom, John van Loen, Zjelko Petrovic en Rob Witschge de bekendste namen. Ook voormalig voetballers als Fons Groenendijk, Erik ten Hag, John Lammers, Jos Luhukay, Erik van de Meer en Jurgen Streppel hopen het felbegeerde document te kunnen behalen.

Conceicao ook internationaal geschorst

Eerder kreeg Sergio Conceicao, de Portugese aanvoerder van Standard Luik, al te horen dat hij tot en met 11 augustus aanstaande niet meer in Belgisch verband in actie mag komen. Vandaag kreeg hij van de disciplinaire commissie van de wereldvoetbalbond FIFA te horen dat hij ook geen internationale duels mag spelen tot 11 augustus 2006.

Conceicao werd door de Belgische voetbalbond KBVB geschorst nadat hij in een Belgische competitiewedstrijd had gespuwd naar een tegenstander en 'handtastelijk was opgetreden' tegen de arbiter. De FIFA had enige tijd nodig om tot een oordeel te komen, maar de commissie kwam er uiteindelijk toch uit en oordeelde dat de Portugees tot 11 augustus geen wedstrijd meer voor de Belgische club in actie mag komen.

Door de schorsing zal Conceicao het einde van dit lopende seizoen missen en daarnaast ook het begin van het komende seizoen. Wanneer hij bij Standard blijft, zal hij sowieso de eventuele heenwedstrijd in de voorrondes van de Champions League moeten gaan missen, Die wordt namelijk op 9 augustus gespeeld.

Eigen personeel gevaarlijker dan hackers

Icoon InternetVeel fabrikanten van software om je computer te beveiligen doen de consument geloven dat aanvallen van buitenaf de grootste bedreiging voor data vormen. Hier blijkt niks van te kloppen, want uit een enquête blijkt dat het risicio op verlies van belangrijke of gevoelige data van bedrijven door nalatig personeel maar liefst vier keer zo groot zou zijn als bedreigingen van hackers.

Het bedrijf Websense hield een onderzoek onder 112 internetmisdaaddeskundigen, afkomstig uit twintig landen. Van deze 112 zegt 45 procent dat het grootste gevaar van dataverlies vanuit het eigen bedrijf komt.

Maar 11 procent van de ondervraagden vindt dat hackers het grootste gevaar zouden zijn, terwijl 44 procent de risico's van interne en externe dreigingen even hoog inschat.

Hattrick voor Petacchi

Alessandro Petacchi is stilaan in topvorm voor de Giro d’Italia. De spurtbom boekte alweer zijn derde etappezege in de Oddset-Rundfahrt.

Petacchi bleef Danilo Hondo en Robert Förster voor in het pittoreske Rheda-Wiedenbrück. Hondo finishte woensdag ook al als tweede en beleeft dus een goede comeback in de kleuren van Lamonta. De etappe kende het klassieke patroon van een vroege vlucht en jagende sprintersploegen. Een valpartij overschaduwde de slotsprint. Onder andere Graeme Brown en onze landgenoot Kenny van Hummel gingen er bij liggen. Van Hummel werd met een ziekenwagen afgevoerd.

In het klassement veranderde er niets: Alessandro Petacchi zal ook zaterdag starten in de gele leiderstrui. De Oddset-Rundfahrt kent in het weekend haar beslag.

Vandamme toch naar Roda JC

De Belg Jamaïque Vandamme speelt de komende vier seizoenen dan toch voor Roda JC. Vrijdag bereikte de Limburgse club overeenstemming met de huidige werkgever van Vandamme, SV Roeselare.

Twee eerdere boden van de Limburgers op Vandamme werden nog door de Belgische club van tafel geveegd.

De 20-jarige spits is de vierde aanwinst voor Roda JC. Eerder legde de formatie uit Kerkrade al Marcel Meeuwis (VVV), Marcel de Jong (Helmond Sport) en Elbekay Bouchiba (FC Twente) vast.

Nadal met gemak langs Coria

Roger Federer en Rafael Nadal hebben zich zonder moeite geplaatst voor de halve finales in Monte Carlo. Verder zijn ook Fernando Gonzalez en Gaston Gaudio doorgedrongen tot de laatste vier.

De eerste wedstrijd van de dag was die tussen Gaudio Gaudio en Tommy Robredo. Op voorhand leek dit een spannend duel te gaan worden, maar daar kwam niets van terecht. Vooral in de eerste set was de Argentijn heer en meester. In de tweede set ging het Robredo beter af, maar een break van Gaudio op 4-3 luidde zijn ondergang in. De voormalig winnaar van Roland Garros bracht uiteindelijk de cijfers van 6-1 6-3 op het bord.

Daarna kwamen de winnaars van Monte Carlo 2004 en 2005 het Centre Court op, oftewel Coria tegen Nadal. De kleine Zuid-Amerikaan begon uitstekend aan de wedstrijd, hij pakte een snelle 2-0 voorsprong. Maar daarna ging alles mis voor Coria. Nadal begon het spel naar zich toe te trekken en won maar liefst elf games op rij. De Spanjaard hoefde er nog maar één af te geven en won met 6-2 6-1. Bij de laatste vier ontmoet hij Gaudio.

Roger Federer had net als Nadal geen enkele moeite in zijn partij. Hij veegde David Ferrer met 6-1 6-3 van de baan. Na een eentonige eerste set, waarin de nummer één van de wereld zijn tegenstander alle hoeken van het veld liet zien, kwam er een leuke tweede set. Na breaks over en weer was Ferrer echter niet in staat Federer te stoppen.

Uitslagen Monte Carlo – Kwartfinales:
R. Federer (Zwi/1) – D. Ferrer (Spa/8) 6-1 6-3
F. Gonzalez (Chi/12) – I. Ljubicic (Kro/4) 7-5 6-1
G. Gaudio (Arg/7) – T. Robredo (Spa/15) 6-1 6-3
R. Nadal (Spa/2) – G. Coria (Arg/6) 6-2 6-1

Halve finales:
R. Federer (Zwi/1) – F. Gonzalez (Chi/4)
G. Gaudio (Arg/7) – R. Nadal (Spa/2)

Appleby neemt leiding tijdens Shell Houston Open

Gisteren is de Shell Houston Open van start gegaan. De winnaar van vorig weekend, de Australiër Arron Baddeley, wist zich in de top tien te nestelen. Zijn landgenoot Stuart Appleby is aan het einde van de eerste ronde aanvoerder van het klassement met zes slagen onder par.

Het weer was rustig op de golfbaan van de Redstone Golf Club toen de 34-jarige Appleby afsloeg in zijn eerste ronde. Deze rustige weeromstandigheden zorgde ervoor dat Stuart's golfbal goed het parcours doorliep. De Australiër pakte de eerste plaats in het klassement aan het einde van de eerste ronde. De deelnemers die later startten hadden te kampen met een bries die de golfbaan terroriseerde. Zij hadden hierdoor meer moeite om tot een uitslag te komen die een aantal slagen onder par werd. Appleby wordt gevolgd door de Amerikaan Jerry Smith die een slag meer nodig had in de eerste ronde om het parcours te doorlopen.

Op de eerste dag sloeg de Australiër een bogey, dit werd gelukkig gecompenseerd door zeven birdies. Zijn landgenoot, die vorig weekend de Verizon Heritage won, Aaron Baddeley, moest genoegen nemen met een gedeelde vierde plaats. Baddeley had twee slagen meer nodig dan Appleby. De tweede ronde zal vannacht gespeeld worden.

Stand na de eerste ronde Shell Houston Open

#NaamRonde 1-/+ par
1Stuart Appleby (AUS)66-6
2Jerry Smith (USA)67-5
-D.A. Points (USA)67-5
4Charles Warren (USA)68-4
-Aaron Baddeley (AUS)68-4
-Brent Geiberger (USA)68-4
-Stephen Leaney (AUS)68-4
-Mathias Gronberg (SWE)68-4
9Scott McCarron (USA)69-3
-Greg Owen (GBR)69-3

Geen vrouwelijke WK-grensrechter

Het WK zal verspeend blijven van een vrouwelijke assistent-scheidsrechter. De Française Nelly Viennot behoorde tot de acht afvallers naar aanleiding van vierdaagse testen in Frankfurt.

De FIFA belegde in Frankfurt een trainingskamp voor de tachtig potentiële assistent-scheidsrechters. Slechts acht van hen vielen af na tests over voetbalkennis en enkele fitnessoefeningen. Daaronder ook Nelly Viennot, die de geschiedenis had kunnen ingaan als de eerste vrouw met een officiële veldfunctie op een WK voetbal.

Begin mei maakt de FIFA de definitieve lijst met assistent-scheidsrechters bekend. Deze zal bestaan uit zestig personen. Sinds drie weken is al duidelijk wie als arbiter zullen fungeren in Duitsland.

Jie niet naar WK badminton voor teams

Yao Jie doet niet mee aan het wereldkampioenschap badminton voor damesteams dat van 28 april tot en met 7 mei in Japan zal worden gehouden. De nummer twee van ons land zal worden vervangen door Ginny Severien.

De ploeg bestaat naast Severien verder uit Mia Audina, Judith Meulendijks, Rachel van Cutsen, Paulien van Dooremalen en Karina de Wit. Nederland is in een poule ingedeeld met Engeland en Hongkong.

Naast het WK voor damesteams vind in Japan ook tegelijkertijd het WK voor herenteams plaats, maar daar wist Nederland zich niet voor te plaatsen.

Jol hoopt op Mido en Davids

Aankomende zaterdag speelt Tottenham Hotspur misschien wel zijn belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Als The Spurs als vierde in Engeland willen eindigden, dan zullen zij moeten afrekenen met Arsenal bij wie zij morgen op bezoek gaan.

Momenteel bezet Tottenham de vierde plaats met een voorsprong van vier punten op Arsenal. Maar de ploeg van Martin Jol moet nog drie wedstrijden spelen, terwijl het Arsenal van coach Arsène Wenger nog vier keer in actie komt.

Jol twijfelt over de inzet van vier spelers, terwijl hij sowieso niet meer kan beschikken over Ledley King. Ahmed Hossam is op de weg terug van een blessure en Anthony Gardner, Teemu Tainio en Edgar Davids hebben alledrie een lichte blessure.

"Mido traint weer mee, over zijn meespelen beslissen we vrijdag. Anthony heeft last van zijn scheenbeen, het is fifty-fifty of hij zaterdag kan spelen. Teemu keert hopelijk vrijdag terug op de training en Edgar heeft een probleempje met zijn enkel. Maar hij traint weer mee, dus ik ben hoopvol dat hij zaterdag weer oké zal zijn," aldus Jol.

De coach van Arsenal, Wenger, had hoop dat hij Sol Campbell weer in kon zetten, maar de centrale verdediger blijkt nog niet voldoende hersteld te zijn van zijn gebroken neus.

Kamelenmelk nieuw middel tegen AIDS

Icoon GezondheidKamelenmelk heeft de potentie om een nieuw middel te vormen in de strijd tegen dodelijke ziektes als Hepatitis C, kanker en AIDS. De bijzondere samenstelling zou een groot potentieel hebben en zal zo snel mogelijk naar het Westen geïmporteerd worden. Dat maakte de VN-organisatie voor Voedsel en Landbouw (FAO) vrijdag bekend.

De melk van de woestijndieren is zouter dan koeienmelk en bovendien rijk aan vitamine B, C en ijzer. In Arabische landen wordt de melk al op regelmatige basis geconsumeerd. Bedrijven die daar actief zijn worden aangespoord door de FAO om het 'middel' te gaan exporteren naar westerse landen. In Europa, Latijns-Amerika en Noord-Amerika zouden er tientallen miljoenen potentiële klanten zijn, zei een woordvoerder van de FAO tegen nieuwszender BBC, "Het potentieel is enorm. Kamelenmelk is geld."

Een probleem wat gepaard zou kunnen gaan bij grotere productie, is de houdbaarheid van de melk. De methode waarmee koeienmelk wordt gesteriliseerd, blijkt niet te werken bij de kamelenvariant. Ook leiden de producenten van de melk normaliter een nomadisch bestaan, wat eveneens een probleem kan vormen.

Kamelen melken
Kamelen melken, binnenkort van medisch belang?

Xbox 360 krijgt processor-upgrade volgend jaar

Microsoft en Chartered (het bedrijf wat de CPU's levert voor de Xbox 360) hebben samen bekend gemaakt dat vanaf 2007 de Xbox 360 een andere CPU zal krijgen.

Chartered maakte al CPU's voor de 360 in samenwerking met IBM, deze waren echter gemaakt via een 90 nanometer techniek. De nieuwe CPU's zullen gemaakt worden via een 65 nanometer techniek, wat er voor zorgt dat ze minder stroom zullen verbruiken en waarschijnlijk ook een stuk minder heet zullen worden. Of dit een reactie is van Microsoft op de vele klachten wegens oververhitting is niet bekend.

Huidige 360-eigenaren kunnen opgelucht adem halen, Microsoft is niet van plan de prestaties van de CPU omhoog te schroeven, dit in verband met compatibiliteitsproblemen met oudere games.

Renault wil door met Flavio Briatore

Het F1-team van Renault wil er alles aan doen om teambaas Flavio Briatore langer aan zich te binden.

"Voor 2007 moeten we er voor zorgen dat alle sleutelfiguren blijven", aldus de nieuwe president van Renault F1, Alain Dassas. "Ten eerste onze coureurs en het zoeken van een vervanger van Fernando Alonso. Ten tweede de contractverlenging van Flavio Briatore. Dit is de 'key factor' en we zullen er alles aan doen om te zorgen dat Flavio blijft", aldus Dassas.

Van Aggele zwemt Nederlands Record

De Dutch Swim Cup Open in Eindhoven heeft vanochtend al voor een verrassing gezorgd. In de eerste ochtendsessie van het toernooi wist Robin van Aggele het Nederlands record op de 200 meter schoolslag te verbeteren met een tijd van 2.13,12.

Van Aggele wist met zijn tijd, naast het Nederlands record, ook een startbewijs te bemachtigen voor het WK in Melbourne van volgend jaar. Het oude Nederlands record stond op naam van Thijs van Valkengoed met een tijd van 2.13,32. Van Valkengoed startte in de laatste heat maar kwam niet verder dan een tijd van 2.19,23.

Uitslag 2e vrije training GP San Marino

Op het circuit van Imola is zojuist de tweede vrije training gereden. De snelste man van de tweede training was Fernando Alonso. Hieronder de complete uitslag.

Uitslag tweede vrije training GP San Marino:

PosCoureurTeamTijdRonden
1Fernando AlonsoRenault1:25.04315
2Michael SchumacherFerrari1:25.37113
3Robert KubicaSauber-BMW1:25.42131
4Anthony DavidsonHonda1:25.69931
5Felipe MassaFerrari1:25.87916
6Giancarlo FisichellaRenault1:25.99115
7Jarno TrulliToyota1:26.02924
8Alexander WurzWilliams-Cosworth1:26.32831
9Juan Pablo MontoyaMcLaren-Mercedes1:26.33415
10Nick HeidfeldSauber-BMW1:26.3877
11Jenson ButtonHonda1:26.42712
12Kimi RäikkönenMcLaren-Mercedes1:26.50016
13Rubens BarrichelloHonda1:26.65319
14Christijan AlbersMF1-Toyota1:26.78324
15Jacques VilleneuveSauber-BMW1:26.79713
16Robert DoornbosRBR-Ferrari1:26.91727
17Nico RosbergWilliams-Cosworth1:26.98910
18Vitantonio LiuzziSTR-Cosworth1:27.12824
19Mark WebberWilliams-Cosworth1:27.1576
20David CoulthardRBR-Ferrari1:27.50312
21Tiago MonteiroMF1-Toyota1:27.54420
22Ralf SchumacherToyota1:27.6395
23Scott SpeedSTR-Cosworth1:27.71925
24Christian KlienRBR-Ferrari1:27.99012
25Neel JaniSTR-Cosworth1:28.36121
26Giorgio MondiniMF1-Toyota1:28.83327
27Takuma SatoSuper Aguri-Honda1:29.87023
28Yuji IdeSuper Aguri-Honda1:31.04220

Costa kondigt afscheid aan

Albert Costa tennist komende week zijn laatste wedstrijd(en). De 30-jarige Spanjaard houdt het na het ATP-toernooi van Barcelona voor bekeken.

Costa vindt het na dertien seizoenen proftennis mooi genoeg geweest: ”Ik stop ermee. Al mijn dromen zijn uitgekomen en ik heb al mijn doelen bereikt.” In 2002 vierde de Catalaan zijn absolute hoogtepunt door Roland Garros te winnen. Juan Carlos Ferrero was in de finale het slachtoffer. Andere wapenfeiten waren de Davis Cup titel in 2000 en de bronzen medaille tijdens de Olympische Spelen van Sydney.

”Ik wil nog één keer spelen in Barcelona, omdat ik weet dat ze me daar graag nog eens in actie zien. Het is een speciaal toernooi voor mij”, aldus Costa, die in 1997 de titel pakte in de Catalaanse hoofdstad.

Lampre aan het feest in Trentino

Damiano Cunego heeft zijn leidende positie in de Ronde van Trentino niet meer afgestaan. De jonge Italiaan zag ploegmaat Daniele Bennati bovendien de laatste etappe winnen.

De laatste rit ging van Tappa Tione di Trento naar Arco over een afstand van 172 kilometer. Aan het begin lagen enkele colletjes, maar de laatste helft was biljartvlak. Een kwartet (Duma, Miorin, Spilak en Boggia) zocht al snel het avontuur, maar onder auspiciën van Panaria liet het peloton niet begaan. In de slotspurt liet Daniele Bennati zijn snelle benen zien. De Lampre-man bleef Maximiliano Richeze en Marco Marcato voor. Een dubbelslag dus voor het Italiaanse ProTour team, want Cunego kroonde zich tot eindwinnaar.

Uitslag 3e etappe

#Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1D. BennatiITALAMxxxx
2M. RichezeARGPAN0.00”
3M. MarcatoITAAND0.00”
4A. D’AnielloITAMIC0’00”
5M. QuinziatoITASAU0’00”


Eindklassement:

#Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1D. CunegoITALAMxxxx
2L. MazzantiITAPAN0.04”
3E. RattiITANAT0.08”

Lodewijks: "Ik kan het nauwelijks geloven"

Patrick Lodewijks is toch wel één van de verrassende namen binnen de WK-voorselectie van bondscoach Marco van Basten. De sluitpost van Feyenoord, inmiddels 39 jaar, kon het nieuws van zijn selectie dan ook zelf amper bevatten.

Lodewijks dacht eerst dat het een grap was. Het is voor hem namelijk de eerste maal dat hij voor het Nederlands elftal geselecteerd wordt. "Ik word toch niet voor de gek gehouden? Dit is waar ik altijd op heb gehoopt, maar inmiddels niet meer op rekende. Ik ben er eerlijk gezegd een beetje stil van. Ik kan er maar één ding over zeggen: dit is echt geweldig."

Vanavond laatste Barend & Van Dorp

Televisie''En Frits goede vriend, wat is jouw nieuws van de dag?'', zal vanavond voor de laatste keer klinken. Henk van Dorp en Frits Barend presenteren vanavond de laatste uitzending van Barend & Van Dorp. Om 22:30 uur start op Talpa een extra lange aflevering met bijzondere gasten en terugblikken.

Barend en Van Dorp begonnen hun succesvolle talkshow in de jaren 90 op RTL4. In eerste instantie was het een wekelijks sportprogramma dat uitgroeide tot een dagelijks praatprogramma over cultuur, show, politiek en sport. In die tijd scoorden ze hoge kijkcijfers. Daar werd ook vaste gast Jan Mulder geïntroduceerd. Vorig jaar verhuisde het programma naar Talpa. Veel kijkers verhuisden niet mee, want de kijkcijfers duikelden ineen tot ver onder de 300.000. Gisteren scoorde het duo overigens bijna 800.000 kijkers, maar toen zaten ze na de voetbalsamenvattingen.

In 2000 werden Barend en Van Dorp zelf onderwerp van het nieuws toen Hells Angels de RTL studio vlak voor de uitzending binnendrongen. De heren motorrijders waren niet te spreken over het feit dat ze eerder door het duo waren weggezet als criminele organisatie. Ze eisten hardhandig excuses. Henk van Dorp bood die, met een zichtbaar blauw geslagen oog, aan.


De twee nemen overigens nog niet definitief afscheid als duo. Vanaf 5 juni komen Frits en Henk nog éénmaal als duo terug op tv met Villa BvD, tijdens het WK in Duitsland.

Stoddart in 2008 niet in Formule 1

Paul Stoddart heeft vrijdag gezegd dat hij niet bij de twaalf ingeschrevenen hoort voor het wereldkampioenschap Formule 1 vanaf 2008. Stoddart zei dat hij ingelicht is dat hij niet mag deelnemen aan de onderhandelingen over de precieze regels voor de Formule 1 vanaf 2008. Deze vinden plaats in juni.

Er mogen aan die onderhandelingen maar twaalf van de 22 teams deelnemen. Eerst was het de bedoeling dat alle partijen zouden worden uitgenodigd voor een kennismakingsvergadering, op 10 april, maar door de drukke agenda moest Max Mosley die bijeenkomst afblazen.

De FIA heeft in plaats van de vergadering alle inschrijvingen voor 2008 onder de loep genomen. Deze week zijn een tiental teams ingelicht dat voor hen op dit moment nog geen plaats is in de Formule 1. De autosportbond heeft hen wel verzocht standby te blijven, mocht een van de huidige gelukkige twaalf alsnog besluiten het felbegeerde plekje op te geven.

Tot eind volgende week blijft nog onbekend wie naast de elf huidige teams plaats mag nemen aan de onderhandelingstafel. Door de afzeggingen van Racing Engineering en Paul Stoddart deze week, wijzen de meeste vingers in de richting van Prodrive van Dave Richards. Echter wil zowel de FIA als Richards zelf, daar niet op reageren.

Inzaghi verlost van de koorts

Filippo Inzaghi is komende woensdag vrijwel zeker weer van de partij tegen FC Barcelona. De afgelopen week kampte de spits van AC Milan met koorts.

"Ik ben bijna weer fit. Ik ben blij om weer bij de club te zijn", aldus Inzaghi. De voorbije duels werd de 32-jarige Italiaan node gemist. Tegen Barcelona kwam zijn club niet tot scoren, alhoewel het daar wel de kansen toe kreeg. Inzaghi: "Het was jammer dat we niet gewonnen hebben, maar de strijd is zeker nog niet beslist. Het team speelde fantastisch. We hebben alleen een beetje pech gehad."

Overigens is het nog niet zeker of Inzaghi dit weekend mee kan doen tegen Messina. De ploeg van Ancelotti moet die wedstrijd winnen om nog uitzicht te houden op de landstitel.

[Upd]Pienaar krijgt schikkingsvoorstel drie duels

De aanklager betaald voetbal heeft vrijdag Ajax-speler Steven Pienaar een strafvoorstel van vier wedstrijden schorsing, waarvan een voorwaardelijk, gedaan.

Pienaar kreeg donderdag in de play-offwedstrijd tegen Feyenoord (3-0) een rode kaart voor het neertrappen van tegenstander Dirk Kuijt. De Zuid-Afrikaanse middenvelder stond toen pas zes minuten in het veld.

Ook Romeo Castelen kreeg een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. De aanvaller van Feyenoord werd van het veld gestuurd na het neerhalen van de doorgebroken Huntelaar. Dat kost hem wat de aanklager betreft één wedstrijd schorsing. Andre Bahia kreeg ook een voorstel voor één duel schorsing voor zijn rode kaart. Feyenoord heeft al gezegd niet tegen de straf in beroep te gaan.

Update 13:47

Ook Pienaar heeft het schikkingsvoorstel geaccepteerd en zit nu dus drie wedstrijden aan de kant. In ieder geval mist hij nu dus de return tegen Feyenoord aankomend weekend.

Nieuwe beelden MP3-moord Brussel

isdaadIn de zaak die heel België de laatste dagen in zijn greep houdt, de brute moord op de 17-jarige Joe Van Holsbeeck om een mp3-speler in Brussel, zijn door justitie nieuwe beelden vrijgegeven. Ze zijn gemaakt door bewakingscamera's van een casino. Op de bewegende beelden zijn de daders niet goed herkenbaar, maar het stilstaande beeld toont hun gezicht wel duidelijk.

Er zijn nog meer beelden van de daders. In een nabijgelegen winkelcentrum zijn de daders ook gespot. Daar hangen 68 bewakingscamera's die veel scherpere beelden maken dan in het Centraal Station. De daders zouden in het winkelcentrum andere jongeren ontmoet hebben. Deze beelden heeft justitie nog niet vrijgegeven.

De Belgische politie hoopt nog steeds dat iemand met de gouden tip komt. Vandaag roepen imams in de moskees in Brussel de gelovigen op om de moordenaars van Joe aan te geven.

Daders
De daders (eerder vrijgegeven foto)

De moordenaar (vandaag gepubliceerd)

Voetbal: Seedorf, Makaay niet naar WK

Icoon Nederlands ElftalRoy Makaay, Clarence Seedorf en Patrick Kluivert zijn niet opgenomen in de voorlopige WK-selectie van het Nederlands elftal. De namen van Klaas Jan Huntelaar, Jan Kromkamp en Patrick Lodewijks prijken wél op de lijst.

Bondscoach Marco van Basten presenteerde een 33-koppige voorselectie. Vóór 15 mei zullen nog tien spelers worden doorgestreept. Ondanks de omvangrijke lijst weten Patrick Kluivert, Clarence Seedorf, Pierre van Hooijdonk en Roy Makaay nu al dat ze er niet bij zijn op de mondiale. De eerste twee speelden een belangrijke rol op het laatste WK (1998) waaraan Oranje deelnam.

Opvallende namen zijn die van Patrick Lodewijks, Klaas Jan Huntelaar en Jan Kromkamp. Laatstgenoemde komt volgens Van Basten te weinig in actie voor Liverpool, maar dat staat een voorselectie kennelijk niet in de weg. Voor Huntelaar is het de eerste keer dat hij deel uitmaakt van een (voorlopige) selectie, hetgeen gezien zijn recente doelpuntendrift weinig verrassend is.

De huidige hofleverancier is AZ met zeven afgevaardigden. Van 9 tot en met 12 mei belegt het Nederlands elftal een trainingsstage in Noordwijk. Slechts diegenen die uitgespeeld zijn bij hun club zullen hieraan deelnemen. In de aanloop naar het WK oefent Oranje tegen Kameroen (27 mei), Mexico (1 juni) en Australië (4 juni).


De voorlopige selectie:

Doel: Patrick Lodewijks (Feyenoord), Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (AZ).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (HSV), Wilfred Bouma (Aston Villa), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Tim de Cler (AZ), Urby Emanuelson (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Jan Kromkamp (Liverpool), Joris Mathijsen (AZ), André Ooijer (PSV), Barry Opdam (AZ) en Ron Vlaar (Feyenoord).

Middenveld: George Boateng (Middlesbrough), Mark van Bommel (Barcelona), Phillip Cocu (PSV), Edgar Davids (Tottenham Hotspur), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (AZ), Hedwiges Maduro (Ajax), Wesley Sneijder (Ajax) en Rafael van der Vaart (HSV).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Romeo Castelen (Feyenoord), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Feyenoord), Martijn Meerdink (AZ), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).


--------------------------


Kijk voor al het voetbalnieuws, de wekelijkse donderdagcolumn en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

Safecracker aangekondigd

In 1996 verscheen in Zweden het spel Safecracker, gemaakt door DayDream Software. Een paar jaar later werd het spel ook in de rest van de wereld uitgegeven door DreamCatcher. In het puzzel-adventurespel moest je, om te worden aangenomen door kluizenfabrikant Crabb & Sons Safe and Security Systems, in korte tijd 35 kluizen openen.

The Adventure Company (een dochteronderneming van DreamCatcher) kondigt nu Safecracker aan, een puzzel-adventurespel waarin je 35 kluizen moet openen. Het achtergrondverhaal is wel anders: dit keer gaat het om een rijke, eccentrieke man (Duncan Walter Adams) die gestorven is. De nabestaanden huren jou in om in de brandkasten te zoeken naar het testament.

Het spel moet in de herfst klaar zijn. De eerste screenshots zijn vrijgegeven. We verwachten meer informatie op de E3.





Voorlopige WK-selectie bekend

Roy Makaay, Clarence Seedorf en Patrick Kluivert zijn niet opgenomen in de voorlopige WK-selectie van het Nederlands elftal. De namen van Klaas Jan Huntelaar, Jan Kromkamp en Patrick Lodewijks prijken wél op de lijst.

Bondscoach Marco van Basten presenteerde een 33-koppige voorselectie. Vóór 15 mei zullen nog tien spelers worden doorgestreept. Ondanks de omvangrijke lijst weten Patrick Kluivert, Clarence Seedorf, Pierre van Hooijdonk en Roy Makaay nu al dat ze er niet bij zijn op de mondiale. De eerste twee speelden een belangrijke rol op het laatste WK (1998) waaraan Oranje deelnam.

Opvallende namen zijn die van Patrick Lodewijks, Klaas Jan Huntelaar en Jan Kromkamp. Laatstgenoemde komt volgens Van Basten te weinig in actie voor Liverpool, maar dat staat een voorselectie kennelijk niet in de weg. Huntelaar werd nog nooit eerder opgeroepen voor Oranje, maar scoort aan de lopende band namens Ajax.

Voorlopige hofleverancier is AZ met zeven afgevaardigden. Van 9 tot en met 12 mei belegt het Nederlands elftal een trainingsstage in Noordwijk. Slechts diegenen die uitgespeeld zijn bij hun club zullen hieraan deelnemen. In de aanloop naar het WK oefent Oranje tegen Kameroen (27 mei), Mexico (1 juni) en Australië (4 juni).

De voorlopige selectie:

Doel: Patrick Lodewijks (Feyenoord), Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (AZ).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (HSV), Wilfred Bouma (Aston Villa), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Tim de Cler (AZ), Urby Emanuelson (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Jan Kromkamp (Liverpool), Joris Mathijsen (AZ), André Ooijer (PSV), Barry Opdam (AZ) en Ron Vlaar (Feyenoord).

Middenveld: George Boateng (Middlesbrough), Mark van Bommel (Barcelona), Phillip Cocu (PSV), Edgar Davids (Tottenham Hotspur), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (AZ), Hedwiges Maduro (Ajax), Wesley Sneijder (Ajax) en Rafael van der Vaart (HSV).

Aanval:Ryan Babel (Ajax), Romeo Castelen (Feyenoord), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Feyenoord), Martijn Meerdink (AZ), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

Adoptie toegestaan voor Belgische homostellen

Icoon AlgemeenMet een meerderheid van één stem heeft de Belgische Senaat gisteravond besloten dat binnenkort alle stellen, homo of hetero, die een langdurige relatie aangegaan zijn, kinderen mogen adopteren. België staat hiermee samen met Spanje voorop in de wereld m.b.t. de gelijkwaardige behandeling van homo's en hetero's.

Het voorstel kwam niet zonder slag of stoot door de Senaat. Nog op het laatste moment probeerden de Franstalige liberalen om de regeling aan te passen, zodat bij homoseksuele partners alleen mensen die uit een eerder huwelijk al kinderen hadden andere kinderen mochten adopteren. Dat het oorspronkelijke voorstel nu toch goedgekeurd is, kwam met name door de steun van de socialisten, de groenen en een groot deel van de Vlaamstalige liberalen.

Tegenstanders van de nieuwe wet zijn bang dat het nu moeilijker zal worden om kinderen te adopteren vanuit landen met een behoudend regime. Het wetsvoorstel was echter voornamelijk bedoeld voor de adoptie van kinderen die al in België wonen en vaak zelfs al het kind van één van de partners zijn. Het adoptiedossier was het laatste grote ethische dossier dat de regering-Verhofstadt nog wilde regelen. Eerdere dossiers waren het homohuwelijk en een euthanasieregeling.

Met dank aan dennistd voor de submit.

Jezus toont zich in chocoladevlek

In Colombia is Jezus Christus verschenen in een chocoladevlek op een kopje. De religieuze vlek werd tijdens het ontbijt ontdekt in het huis van een arme Colombiaanse vrouw.

Honderden belangstellenden en gelovigen spoedden zich naar het huis om de vlek te bekijken. De eigenaresse van de met de chocolade Jezus getooide beker heeft een altaar gemaakt rond het voorwerp.

Filmpje via Zoomin.TV.

Castlevania: Portrait of Ruin aangekondigd



Er komt een nieuwe Castlevania op de DS. Konami Digital Entertainment GmbH heeft dat bevestigd. De titel van het spel wordt Castlevania: Portrait of Ruin. In dit deel, dat wordt gemaakt door Koji Igarashi, krijg je de beschikking over twee personages: Jonathan Morris en Charlotte Orlean. De twee moeten samenwerken om de restauratie van het kasteel van Dracula te dwarsbomen. De setting is de Tweede WereldOorlog.

Duizenden verloren zielen dwalen over de wereld, waar totale chaos heerst en het lijden enorm is. In hun wanhoop deze wereld te verlaten zoeken ze een manier om Dracula's kasteel te herbouwen. Twee boosaardige Vampierinnetjes willen datzelfde, maar dan uit eigenbelang. Zij helpen de zielen. Jonathan en Charlotte moeten hun krachten bundelen om de plannen te verijdelen en de vrede te herstellen. Tijdens het spel kan je vrijelijk wisselen tussen de twee personages. Jonathan is gespecialiseerd in allerlei wapens en Charlotte kent diverse magische spreuken. Beiden kunnen ze demonen oproepen om hen te helpen tegen de legers van de tegenstander. Er zullen meer dan honderd verschillende vijanden in het spel zitten. Castlevania: Portrait of Ruin moet in november in de winkel liggen.

Uitslag 1e vrije traing GP San Marino

Op het circuit van Imola werd vanmorgen de eerste vrije training gereden ter voorbereiding op de Grand Prix van San Marino aankomende zondag. Hieronder vind je de complete uitslag.

Uitslag eerste vrije training GP San Marino:

PosCoureurTeamTijdRonden
1 M. SchumacherFerrari1:24.7514
2 A. WurzWilliams1:25.13219
3 R. KubicaBMW 1:25.942 24
4 A. DavidsonHonda1:26.01227
5 J. TrulliToyota1:26.4177
6 R. DoornbosRed Bull1:26.49818
7 F. MassaFerrari1:26.5964
8 D. CoulthardRed Bull1:26.6787
9 K. RaikkonenMcLaren1:26.9385
10 C. AlbersMidland F11:28.04813
11 S. SpeedScuderia Toro Rosso1:28.4986
12 G. MondiniMidland1:28.96920
13 C. KlienRed Bull1:29.1066
14 N. JaniScuderia Toro Rosso1:29.69513
15 T. MonteiroMidland F11:29.69713
16 V. LiuzziScuderia Toro Rosso1:30.3486
17 T. SatoSuper Aguri1:31.21717
18 Y. IdeSuper Aguri1:31.48217
19 F. Alonso Renault geen tijd3
20 R. SchumacherToyota geen tijd2
21 G. Fisichella Renault geen tijd2
22 JP. Montoya McLaren geen tijd2
23 N. Heidfeld BMW geen tijd1
24 J. VilleneuveBMWgeen tijd1
25 R. Barrichello Honda geen tijd1
26 M. Webber Williams geen tijd
27 N. Rosberg Williams geen tijd
28 J. Button Honda geen tijd

Omzet detailhandel groeit, prijzen blijven gelijk

Icoon EconomieDe detailhandel heeft in februari dit jaar veel meer omgezet dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet vertoonde een groei van maar liefst 4,5 %. Met name de non-foodsector deed het goed en liet een groei zien van 6,8 %. Hiervan scoorde de consumentenelektronica het hoogste, met zelfs 11,5 % meer dan een jaar eerder. De voedings- en genotsmiddelenhandel groeide in een jaar tijd met 2,8 %.

Prijzen gelijk
Opvallend was dat de prijzen in vergelijking met een jaar eerder nagenoeg gelijk gebleven zijn. Een logische conclusie kan zijn dat de consument dus wel degelijk meer te besteden heeft dan een jaar geleden en dat dat verschil gaat zitten in de aankoop van meer spullen, met name van luxegoederen.

Cel geëist tegen cipiers uit Zwaag

JustitieDrie gevangenisbewaarders moeten mogelijk zelf de cel in. Gisteren hoorde het trio zes maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk, tegen zich eisen.

De drie cipiers van 'De Glasbak' uit Zwaag zouden in september 2004 een gevangene zwaar hebben mishandeld. Het betrof een uit Mali afkomstige misdadiger die opgesloten zat in een isoleercel. Hij maakte zoveel amok dat vijf cipiers hem moesten overmeesteren. De bewaarders L. de H. uit Purmerend, S.P. uit Zwaagdijk-West en J. van M. uit Hoorn hebben daarbij in ogen van Justitie te hard ingegrepen.

Zo verloor de Malinees enkele tanden en werd hij tegen zijn hoofd geslagen en geschopt toen er al geen sprake meer was van een dreigende situatie. De uitspraak is over 14 dagen.

DTvOH: Het Complete Verhaal

Vorige week kwam er een einde aan het vervolgverhaal De Toren van Oneindige Hoogte. Op verzoek van een paar fans en voor iedereen die het nog een keer in zijn geheel wil lezen, heb ik hier een linkje naar het complete verhaal in pdf formaat (Right Click en Save Target As).

Iedereen die dacht: 'lachen zo'n vervolgverhaal' wil ik nog even wijzen op het briljante Ben de Leider van getikte_rik, visueel ondersteund door uitmuntende creaties van nietzman. Zelf neem ik even een korte vervolgverhalen-break, maar houd uw weblog in de gaten, want binnenkort gaan we van start met een hele nieuwe story: 'Rox Bender, intergalactische PI'.

Hierbij alvast een voorproefje:

'Tering! Wat een kloteweer! Ben jij dat Rox?'
Uit de schaduw stapte een klein mannetje met een rond brilletje en een clipboard.
'Hé, Benny,' zei Rox, 'niet zo best hè?'
'Er is er altijd maar één die zulk pestweer krijgt toebedeeld door de intakers.'
Benny wierp een blik op zijn inmiddels drijfnatte clipboard, 'ik zie dat je drie vragen had met een optie op vijf, en van plan bent enig fysiek geweld te gebruiken bij de informatievergaring?'
'Yup.'
'Dan leg ik even mijn clipboard hier op deze vuilnisbak,' zei hij en zette het op een rennen.
Rox graaide de deksel van de vuilnisbak, waardoor de clipboard op de grond viel en wierp hem als een frisbee door de steeg. De deksel kwam precies tussen de benen van Benny terecht, die daardoor hard onderuit ging en al glijdend op zijn buik over de natte straat tot stilstand kwam tegen een grote vuilcontainer. Rox was binnen een tel bij hem en trok hem aan zijn jasje omhoog.
'De dochter van de gouverneur van Plargeon is ontvoerd!' schreeuwde hij in het gezicht van de inmiddels volledig in zijn rol vervallen Benny.
Benny's ogen schoten schichtig van links naar rechts op zoek naar een uitweg, maar Rox had hem stevig vast, 'ik weet niets van een ontvoering!'
Met een flinke zwaai draaide Rox om en wierp de kleine Benny tegen de muur, 'onzin! Ik wil weten wie de ontvoerder is!'
'Dat is niet bekend!' jammerde Benny.
Rox greep hem bij de bovenarmen en rammelde hem eens flink door elkaar. Waterdruppels spatte naar alle kanten van Benny af, 'vertel me dan maar waar de dochter voor het laatst is gezien!'
'In nachtclub 'Plastique' in Artes.'
'Door wie?'
'Door Tempus.'
Benny rukte zich los en ging er weer van door.
'Uh...', zei Rox, 'die kant zou ik niet op rennen.'

Tot gauw…

DVD: Yes - 9012 Live

De legendarische concertfilm ''9012 Live'' van Yes was 20 jaar geleden niet alleen de commerciële doorbraak van de prog-rockband; het was tevens Steven Soderbergh’s breakthru. De latere regisseur van succesvolle films als Traffic en Erin Brockovich werd destijds door de leden van Yes gevraagd om een concertregistratie te maken, wat Soderbergh uiteindelijk een Grammy nominatie opleverde. Nu is de film uit op DVD, geremasterd in Dolby Digital 5.1 surround sound, en met diverse extra's zoals de ''Access All Areas''- documentaire en interviews met de bandleden.

Wederom opstootje rond Savage

Diverse Engelse kranten melden dat 'enfant terrible' Robbie Savage na afloop van de wedstrijd tussen Birmingham City en Blackburn Rovers betrokken geweest is bij een opstootje.

Savage zou door twee spelers van de 'Blues' in de spelerstunnel zijn aangesproken op zijn gedrag. Savage maakte namelijk de gelijkmaker tegen zijn oude ploeg en de middenvelder vierde dat feestje wel erg uitbundig.

Naar verluidt zouden er vervolgens stewards en enkele andere spelers aan te pas moeten zijn gekomen om het drietal uit elkaar te halen. Gedurende het opstootje zouden er geen klappen zijn uitgedeeld.

De voetballers in kwestie hoeven niet te vrezen voor een schorsing omdat zowel de scheidsrechter als de tv-camera’s het incident niet hebben gezien.

Brothers in Arms 3 toont zich op vijftal prachtige nieuwe scans

Van Brothers in Arms 3: Hell's Highway, dat zal verschijnen voor PC, Xbox 360 en PlayStation 3, zijn een vijftal nieuwe scans verschenen op Jeux-France die het ontzagwekkende detail dat de game zal kennen goed illustreren.

Dit deel zal beginnen bij operatie Market Garden, de gefaalde geallieerde operatie die de geallieerde troepen over de Rijn zou moeten zetten zodat ze vanuit Nederland op zouden kunnen rukken richting Duitsland. Jij kruipt in de huid van een lid van de 101e luchtlandingsdivisie van de Verenigde Staten en mag vechten tegen "oude mannen en kinderen". Ubisoft zal Brothers in Arms: Hell's Highway officieel tonen aan de pers tijdens de komende E3 beurs welke 10 mei start.







Met dank aan Ereinion voor het melden van dit nieuws op het forum

Wekelijkse hardware verkopen Japan

De wekelijkse hardware verkopen uit Japan zijn weer bekend. Op de PSP en PS2 na is alles stabiel op zijn plaats gebleven, de verkoopcijfers zakken over het algemeen licht maar zijn ook vrij stabiel.

ConsoleAantalVorige WeekTotaal 2006
Nintendo DS Lite140.969154.731827.737
Nintendo DS37.20449.825767.773
PlayStation 227.54928.896504.216
PlayStation Portable26.34030.565609.399
Game Boy Advance SP6.3725.211100.814
Game Boy Micro3.6763.10362.077
Xbox 3601.9261.94037.289
GameCube1.0801.22443.648
Game Boy Advance461102.394
Xbox30461.327

'Taida onrechtmatig in Nederland'

Icoon JustitieDe Amsterdamse rechtbank heeft het beroep van Taida Pasic tegen de beslissing van minister Verdonk niet gehonoreerd. Dit houdt in dat zij kan worden uitgezet. Het besluit van minister Verdonk van Vreemdelingenzaken omvatte dat zij geen tijdelijke verblijfsvergunning van enkele maanden wilde geven zodat Taida haar VWO-examen in Nederland kon maken.

Er is echter nog mogelijkheid voor de Winterswijkse scholiere om in beroep te gaan bij de Raad van State. Dit mag ze niet in Nederland afwachten. Verdonk is van mening dat Taida vorig jaar asiel in Belgrado had moeten aanvragen en daar haar lot had moeten afwachten. Daarentegen bemachtigde het meisje een Schengenvisum bij de Franse ambassade in de Servische hoofdstad.


Taida Pasic


Met dank aan Tarak voor de submit.

Vrouwen binnenkort stemrecht binnen SGP

Icoon PolitiekBinnenkort mogen vrouwen 'volwaardig' lid worden van de SGP. Ze krijgen hiermee stemrecht binnen de partij. Toch zal het niet toegestaan zijn als vrouw de partij te vertegenwoordigen in de Tweede Kamer en in gemeenteraden. Tot nu toe mochten vrouwen wel lid worden van de partij, maar kregen ze geen stemrecht.

Het bestuur van de SGP stelt dat de Bijbel niet verbiedt dat vrouwen deelnemen aan de politiek, maar volgens het bestuur staat in de Bijbel wel vermeld dat het bekleden van publieke ambten alleen een roeping is voor mannen. De SGP is ook van plan dat de partij accepteert, dat bij gezamenlijke kandidatenlijsten met de ChristenUnie, vrouwen op de lijst staan.

Wederom afmelding Verkerk

De soap rond Martin Verkerk gaat gewoon door. De tennisser heeft zich opnieuw afgemeld voor een ATP-toernooi. De Alphenaar, die deze week al het Masters-toernooi in Monte Carlo liet lopen, heeft zich nu afgemeld voor het tennistoernooi van Barcelona, dat volgende week van start gaat.

Door het afzeggen van verschillende mensen is Raemon Sluiter nu direct toegelaten tot het hoofdtoernooi. Melle van Gemerden moet zich nog wel eerst via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi proberen te plaatsen.

Pleidooi voor beleid levenslange celstraf

Willem AnkerDe bekende strafpleiter Willem Anker heeft gisteren tijdens een pleidooi in een rechtszaak gepleit voor het ontwikkelen van een beleid voor levenslang gestraften. Volgens Anker wordt het hoog tijd dat het ministerie van Justitie zo'n beleid gaat invoeren.

Er wordt steeds vaker levenslang opgelegd. De laatste tien jaar is het aantal levenslang gestraften vervijfvoudigd, van zes naar dertig. Levenslang betekent in Nederland ook echt levenslang. Alleen een gratieverzoek kan iemand op vrije voeten krijgen. Maar sinds 1945 is dat slechts twee keer gebeurd.

'Inhumaan'
Volgens Anker is levenslange celstraf ''inhumaan''. De raadsman vindt dat de naam van de veroordeelde ''wordt doorgekrast. Het is in feite een levend doodverklaring.'' Anker vindt ook dat er een toetsingsmogelijkheid voor levenslang gestraften moet worden ingevoerd, zoals die reeds in Engeland en Duitsland bestaat. ''Het verdient aanbeveling dat de wetgeving in Nederland wordt gewijzigd. In die zin dat na bijvoorbeeld vijftien jaren er een toetsing plaatsvindt door een onafhankelijke commissie of de penitentiaire kamer van het gerechtshof.''

Anker wil ook dat er speciale afdelingen voor levenslang gestraften worden gebouwd. ''Waar mensen met een tijdelijke gevangenisstraf perspectief op terugkeer in de samenleving hebben, ontbreekt het de levenslang gestraften aan iedere horizon. Activiteiten binnen de bajesmuren zijn in het algemeen gericht op een terugkeer in de samenleving'', aldus Anker.

30 jaar
Rechters zouden volgens Anker zéér terughoudend moeten zijn met het opleggen van levenslang. Alleen in ''extreme gevallen'' past levenslang, vindt de raadsman. Daarbij denkt hij aan in Nederland zeldzame zaken van seriemoord.

In Nederland wordt binnenkort overigens een nieuwe strafmaat ingevoerd: 30 jaar celstraf. Nu is 20 jaar de hoogst mogelijke tijdelijke celstraf. Omdat gevangenen na 2/3 van hun straf vrijkomen, komt dat neer op feitelijk 12 jaar en 8 maanden cel. Met 30 jaar zou dat uitkomen op 20 jaar effectief. Dit zou de leemte die nu aanwezig is tussen 20 jaar en levenslang, kunnen opvullen.

--
Lijst van tot levenslang veroordeelden in Nederland.

'De Ceulaer wordt nog een seizoen verhuurd'

Voetballer Benjamin de Ceulaer zal na dit seizoen waarschijnlijk nog voor een extra seizoen verhuurd worden door Feyenoord. Trainer Erwin Koeman heeft dit gezegd na een persoonlijk onderhoud met de Belg. Als er ontwikkelingen zijn rond Romeo Castelen, dan mag de Belgische aanvaller terugkeren naar De Kuip.

De Ceulaer maakt dit seizoen indruk bij RKC Waalwijk. Hij heeft een vaste basisplaats bij de ploeg van trainer Adrie Koster en zou wel oren hebben naar een langer verblijf bij de Brabanders.

Als Feyenoord Castelen mocht verkopen, dan is er wel plek voor hem in de selectie van Koeman. Die kans lijkt echter klein, de international verlengde onlangs zijn contract bij de Rotterdammers.

Schnaider: "geen verkoop"

Midland F1-eigenaar Alex Schnaider heeft de geruchten over een verkoop van het Russische team tegen gesproken. Steeds vaker is te horen dat het team verkocht gaat worden, wat Schnaider heeft doen besluiten op de voorgrond te treden.

Tegenover de Canadese krant Globe and Mail ontkent de Rus alle onderhandelingen. "Ik vraag me af waarom deze onzin verspreid wordt en waarom ze nooit moe worden van het steeds weer publiceren van dezelfde leugens. Ondanks de aanhoudende geruchten heb ik het team dus niet verkocht en loopt het prima."

"De media die deze geruchten hebben verspreid, moeten maar eens nagaan of alles wat ze hebben opgeschreven ook echt is gebeurd," zegt Schnaider "Ik zal doorgaan met het investeren in het team zolang ik passioneel blijf over het meedoen aan deze sport en aangezien ik van kinds af aan een liefhebber ben, zal mijn enthousiasme niet snel afnemen."

Bill Gates over de Xbox 360 en HD DVD

Bill Gates heeft weer eens zijn vertrouwen uitgesproken in de xbox 360 en het succes van HD DVD techniek. Terwijl hij op bezoek was in Japan, zei Gates dat hij hoopte dat de X360 een heel legioen oudere gamers voor zich zou winnen met zijn simpele games en online multiplayer systeem.

'The Xbox came out for the last Christmas season. That's been a very sold-out product and really ushering in this idea of high-definition gaming -- realism -- but even more importantly, the idea of community.

'Bringing that social community aspect into this we think is very critical and it will redefine and revolutionize those products, in fact make it attractive not just to young men but to people of all ages,'

De Xbox, die gelanceerd werd in november 2001, en pas naar Japan kwam in februari 2002, werd daar een flop. Dit kwam deels door het gebrek aan games die interessant zouden zijn voor Japanners. Deze keer doet Microsoft er alles aan om zijn fouten niet te herhalen, mede door de console dit keer flink wat eerder te lanceren dan Sony.

Naast het console gevecht, leveren Microsoft en Sony nog op een ander gebied strijd. Het gaat dan om de volgende generatie DVD spelers. Microsoft steunt het HD DVD formaat van Toshiba en NEC, wat concurreert met het Blu-Ray systeem van Panasonic en Sony.

Toch kan Microsoft in dat gebied prima concessies doen, Windows Vista kan namelijk met enige kleine aanpassingen klaargemaakt worden voor Blu-Ray, mits er genoeg informatie over dat systeem geleverd wordt.

'In terms of Blu-ray that's also coming along. As they finalize their specifications we'll understand how well that's able to connect up to Windows. As yet they haven't shared that,'

Voor het eerst pijnloze executie uitgevoerd

Icoon BuitenlandsIn Raleigh, een stad in de Amerikaanse staat North-Carolina, is vanochtend een man geëxecuteerd zonder daarbij onnodige pijn bij de terdoodveroordeelde te veroorzaken. De crimineel, de 61-jarige Willie Brown, werd tijdens zijn executie in de gaten gehouden door medisch personeel, dat via monitors zijn hersengolven in de gaten hield, waaruit op te maken valt of de terdoodveroordeelde pijn had. Mocht Brown toch pijn ervaren, dan zou hij verder worden verdoofd.

De man pleegde in 1983 een roofoverval op een winkel, waarbij hij een vrouw vermoordde. Hij werd door de rechtbank ter dood veroordeeld, maar daarbij zou hij geen onnodige pijn mogen lijden. In de Verenigde Staten zijn talloze executies uitgesteld, omdat de manier van executeren middels een dodelijke injectie, veel onnodig lijden zou veroorzaken.


Willie Brown

Met dank aan Del_Toro voor de submit.

Ruim 300 tips over gezochte zedenverdachte

PolitieDe politie heeft al 320 tips ontvangen over de gezochte zedenverdachte Johan Frederik Stellingwerf. De 25-jarige zoon van een advocatenechtpaar uit Sassenheim wordt verdacht van ernstige zedenmisdrijven bij vrouwen die hij veelal oppikte in het uitgaanscircuit van Amsterdam en Leiden.

Stellingwerf was onder meer als promovendus Ruimtelijke Economie in dienst bij de VU in Amsterdam en de Rijksuniversiteit Groningen. Verder gaf hij op enkele scholen les, waaronder de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert in Amsterdam.

Justitie zegt niet te weten of de verdachte snel kan worden aangehouden. Van Stellingwerf werden zijn volledige personalia verspreid omdat het Openbaar Ministerie vreest dat hij zich opnieuw aan zware zedenmisdrijven schuldig zal maken. Deze zeer uitzonderlijke stap - hiervoor is ook toestemming nodig van het College van Procureurs-Generaal - werd genomen omdat men het opsporingsbelang zwaarder vindt wegen dan de privacy van de verdachte.


Door OM vrijgegeven foto

Modelfoto van verdachte

'Geboortegolf door stroomstoring Haaksbergen'

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Dat mensen elkaar prima warm weten te houden als de elektriciteit is uitgevallen lijkt andermaal aangetoond. De langdurige stroomstoring in Haaksbergen van november vorig jaar blijkt namelijk een mini-geboortegolf veroorzaakt te hebben. Dat stelt M. Quandt van de plaatselijke verloskundige praktijk.

In november knapte er bij Haaksbergen een elektriciteitskabel, waardoor duizenden mensen drie dagen lang zonder stroom zaten. Dit leidde, mede door het kille weer, tot vele ongemakken.

Dat de stroomstoring niet alleen vervelend was, blijkt nu uit de cijfers van de verloskundige praktijk Het Uilenest. Medewerkers hebben berekend wanneer iemand die tijdens de stroomstoring zwanger is geraakt zou moeten bevallen. Dat blijkt het weekend van 18 tot 20 augustus te zijn.

In dat weekend zijn in Haaksbergen en omgeving acht vrouwen uitgerekend, wat volgens Quandt veel meer is dan normaal. Het gemiddelde ligt namelijk op twee bevallingen per weekend. In de hele maand augustus zijn 42 bevallingen gepland, wat ook twee keer zo veel is als normaal.

Toptijd Martina geldt niet als record

De supersnelle 10,04 van Churandy Martina zal niet de boeken ingaan als een Nederlands record op de 100 meter. De atleet vroeg namelijk geen dopingcontrole aan, hetgeen een vereiste is voor een recordaanvraag bij de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie.

Martina liep de 10,04 afgelopen zondag tijdens studentenwedstrijden in het Amerikaanse El Paso. Het was tevens de op één na beste seizoensprestatie: slechts wereldrecordhouder Asafa Powell sprintte sneller in 2006. In El Paso was echter geen dopingcontrolepost aanwezig en de termijn van 72 uur is inmiddels overschreden.

Wendell Prince, coach van Martina, wil niet bij de pakken neerzitten. Hij mikt op een tijd onder de tien seconden: ”Misschien al bij de nationale Amerikaanse studentenkampioenschappen. Daar zal hij ongetwijfeld gecontroleerd worden.” Mocht Martina slagen in deze opzet, dan is hij het vijftigste menselijke wezen dat de 100 meter onder de tien seconden aflegt.

Volleybaltopper verplaatst door voetbaltopper

De volleybalwedstrijd tussen Ortec.Nesselande en Piet Zoomers/Dynamo van aanstaande zondag moet uitwijken naar Apeldoorn. Het duel zou aanvankelijk plaatsvinden in het Topsportcentrum dat naast de Kuip ligt, maar is uit veiligheidsoverwegingen verplaatst. Reden is het play-off duel tussen Feyenoorden Ajax dat gespeeld wordt op dezelfde dag in Rotterdam.

Verplaatsing van de volleybalwedstrijd was niet mogelijk aangezien de NOS het duel live uitzendt. De confrontatie tussen beide volleybalverenigingen maakt deel uit van de best-of-seven serie. De stand daarin is 1-1. Nesselande krijgt in een eventuele zesde confrontatie thuisvoordeel. Apeldoorn, waar het duel naar verplaatst is, is de thuishaven van Piet Zoomers/Dynamo.

Nederland in top 12 spamlanden

Icoon Internet Nederland staat in de top twaalf van landen waar de meeste spam vandaan komt op een elfde plaats. In totaal kwam tussen januari en maart 1,8 procent van de wereldwijde spam uit ons landje. Dat blijkt uit cijfers van beveiligingsbedrijf Sophos. In het vorige overzicht stond Nederland nog op de zestiende plaats met 0,89 procent van alle spam.

De meeste spam komt nog steeds uit de Verenigde Staten, hoewel dat wel steeds minder wordt. Kwam in 2004 nog meer dan de helft van alle spam uit de VS, nu is dat nog maar 23,1 procent. Volgens Sophos komt dat onder andere door een strengere wetgeving en door een betere beveiliging van Amerikaanse computers.

De beveiliging is van belang omdat er voor het overzicht niet wordt gekeken naar het land van herkomst van de spammer, maar naar dat van de computer die de spam verstuurt. Spammers maken voor het versturen van hun berichten meestal gebruik van andermans computer. Daarvoor maken ze gebruik van beveiligingslekken of infecties met een virus of een Trojaans paard.


Overige landen: 20,6 procent

Corrupte politie en andere schurken

Machteloze woede komt bij me op als ik het actuele wereldnieuws tot me neem. Het is hoogst ongezond om al die ellende te absorberen. Het is nog veel ongezonder om al dat nieuws te rangschikken op waarde en waarheidsgehalte. Of het nieuws nu komt uit Irak, Afghanistan, Israël of de Palestijnse gebieden, uit Europa of de Verenigde Staten. Het maakt niet uit. Het is één grote verderfelijke bende. Tenminste voor een gewone sterveling.

Vroeger was het tenminste simpel.

Lees verder

VS: Politie voorkomt bloedbad op school

MisdaadMet de arrestatie van vijf scholieren in het Amerikaanse Riverton (Kansas) is een moordpartij op een middelbare school voorkomen. De vijf zouden van plan zijn geweest om het bloedbad van zeven jaar terug op de Columbine High School, na te doen. Op een internetsite hadden ze deels hun plannen laten uitlekken.

Agenten troffen in de slaapkamer van één van de scholieren van de Riverton High School vier vuurwapens, messen en gecodeerde berichten aan. De jongens wilden mogelijk wraak nemen omdat ze gepest werden. De verdachten zijn 16 tot 18 jaar oud.

Met dank aan Viking84 en Del_Toro voor de submit.

'Ancelotti naar Real Madrid'

Een Spaans radioprogramma heeft opnieuw de geruchten aangewakkerd dat AC Milan-trainer Carlo Ancelotti naar Real Madrid vertrekt in de zomer.

De Koninklijke is nog altijd op zoek naar een topcoach met ervaring. Wanderley Luxemburgo werd in de winter ontslagen vanwege slechte resultaten en Real stelde toen Juan Ramón López Caro aan als trainer. Caro heeft echter alleen ervaring in de Segunda División en zet ook geen goede resultaten neer bij de Spaanse gigant.

Los Galacticos kwamen eerder al met een lijst met zeven coaches, waarvan één de nieuwe zou moeten worden. Ancelotti staat daar ook op, en lijkt nu de beste papieren te hebben. Volgens Cadena Ser Radio is de deal al rond en zal deze worden aangekondigd zodra Milan's Champions League avontuur voorbij is. Dat zou zomaar volgende week al kunnen zijn aangezien de Milanezen een 0-1 achterstand moeten wegwerken in Barcelona.

Volgens het programma zou het Ancelotti's grootste wens zijn om Real Madrid te coachen en daarbij Thierry Henry aan te trekken als spits. De Franse schutter van Arsenal is al meerdere malen aan Real Madrid gelinkt, maar ook aan FC Barcelona, Juventus en Milan.

Reina niet blij met Robben

Op de vooravond van de titanenstrijd in de halve finales van de FA Cup, heeft Liverpool-doelman José Manuel Reina nogmaals te kennen gegeven niet blij te zijn met het gedrag van Arjen Robben.

Eerder dit seizoen zorgde de Nederlandse vleugelspits van Chelsea ervoor dat de keeper van de Reds van het veld werd gestuurd door theatraal naar de grond te gaan. Arbiter Alan Wiley trapte in de schwalbe van Robben, en zorgde er voor dat Liverpool met tien man verder moest.

De Spanjaard is nog altijd niet te spreken over de Nederlands international. "Ik ben erg teleurgesteld in hem. Ik heb nog nooit geacteerd om een tegenstander rood aan te smeren", vertelt Reina aan The Sun. "Ik zal Robben opnieuw tegenkomen morgen, maar ik zal nu rustiger uitkomen."

Morgen ontmoeten de twee Engelse grootmachten elkaar opnieuw, voor de vijfde keer dit seizoen. Mocht het op een gelijkspel uitmonden, dan zullen ze elkaar zelfs zes keer tegenkomen.

Geweld door Russische skinheads escaleert

Icoon TerrorismeIn Rusland neemt, schijnbaar naar aanleiding naar de geboortedag van Adolf Hitler, gisteren 117 jaar geleden, het aantal racistische aanslagen flink toe. Vorige week vonden vier zigeuners en een Vietnamees de dood en werden zeven niet-blanke buitenlanders ernstig mishandeld. De daders van de misdrijven waren skinheads.

Rusland telt zo'n zestigduizend van de veelal kortgetrimde neonazi's, die volgens critici veel te slap worden aangepakt. Het is pas recentelijk, dat de Russische media aandacht geven aan de misstanden.

Vorige week werd de minister van Cultuur van de Kaukasus-republiek Kabardië-Balkarië aangevallen door skinheads die "Rusland aan de Russen" schreeuwden, en sinds kort wordt op het internet door een 'blanke patrouille' gewaarschuwd dat 'zwartkonten en andere monsters' maar beter op kunnen hoepelen uit Rusland.

Er zijn nog talloze voorbeelden van racistisch geweld te noemen. In Siberië werd een Tadzjiek uit de keuken van het restaurant waar hij werkte gesleurd, en mishandeld. Hij kon het navertellen. Twee zigeunerbroers werden vorige week doodgeschoten en in de buurt van de executieplaats werden pamfletten gevonden die de zigeunergemeenschap beschuldigde van drugshandel. In Volgograd, drongen skinheads een zigeunerkamp binnen, waarbij twee mannen werden doodgeslagen met ijzeren staven en een oude vrouw en een meisje werden ernstig mishandeld.

De zuidelijke stad Voronezh is uitgegroeid tot een bolwerk van racisten. Vorige week sloegen schooljongens een Vietnamese marktkoopman dood. Vorig jaar werd een Peruaanse student doodgestoken. Russische meisjes worden voor hoer uitgemaakt en afgeranseld, als ze met een buitenlander gezien worden. Klagen bij de politie helpt niets, 'want voor de agenten zijn zwarten hoe dan ook de schuldigen'. De moord op de Peruviaan was in Voronezh één van de maar liefst 99 racistische incidenten; een toename van 40% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Diverse Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse ambassades hebben aangeklopt bij president Poetin. Het resultaat is een nieuwe wet, die racistische aanvallen bestraft met minstens drie jaar gevangenisstraf.

Met dank aan Meki voor de submit.

It's the Queen's birthday!

Icoon BuitenlandsKoningin Elisabeth II van Groot-Brittannië, Canada, Australië en nog een heleboel andere landen die ooit deel uitmaakten van het Britse rijk, heeft vandaag de gezegende leeftijd van tachtig jaar bereikt. Tijd voor een feestje, zou je zeggen, maar de koningin heeft besloten om het rustig aan te doen. Ze heeft in 2002 immers nog een groot feest gehad, omdat ze toen vijftig jaar de Britse kroon mocht dragen. De festiviteiten blijven dit jaar dus beperkt tot een lunch met een aantal onderdanen en een diner, aangeboden door haar zoon, prins Charles.

De koningin heeft ook laten weten dat haar zoon voorlopig prins blijft. Ze voelt er namelijk niets voor om afstand te doen van de troon. Het koningschap ziet ze als een taak voor het leven. Inmiddels is ze ook weer wat populairder geworden, mede doordat het koningshuis tegenwoordig wat dichter bij het Britse volk is komen te staan. Zo mocht haar zoon hertrouwen met zijn jeugdgeliefde. Ook werd haar steun bij de aanslagen op de metro in Londen erg gewaardeerd. Tegenwoordig houdt ze zich voornamelijk bezig met waar het huis van Windsor altijd al goed in was: liefdadigheid.

Als cadeautje aan het volk heeft koningin Elisabeth besloten om een tiental tekeningen van Da Vinci uit de koninklijke collectie een rondreis te laten maken langs verschillende musea in het land. Ook mogen volgende week kinderen in de tuin van Buckingham Palace komen spelen, met nationale helden als Winnie de Poeh en Beer Paddington


De jarige Jet

Donner verbiedt verkeersboeteverzekering

Icoon File Als het aan minister Donner van Justitie ligt, mogen er geen verzekeringen tegen verkeersboetes meer aangeboden worden. Een Zweeds bedrijf dat dit deed heeft van Donner de sommatie gekregen per direct te stoppen. De verzekeringsmaatschappij laat Nederlanders zich al een paar maanden voor een bepaald aantal boetes verzekeren.

Het bedrijf, Bisso, moet bovendien meteen de Nederlandse versie van zijn website sluiten. Als het bedrijf geen gehoor geeft aan het dreigement, zal Donner een kort geding starten.

Volgens de minister zorgt de verzekering er voor dat de motivatie om netjes volgens de regels te rijden wegvalt. Dat zou de handhaving van de verkeersregels ondermijnen. Bovendien zou het aanbieden van een verzekering tegen boetes in de eerste plaats al verboden zijn.

Met dank aan damage74 en dennistd voor de submit.

El Akchaoui naar NEC


De vijfentwintigjarige verdediiger Yousef el Akchaoui komt vanaf volgend seizoen uit voor NEC. El Akchaoui mocht transfervrij vertrekken bij zijn club ADO Den Haag.

El Akchaoui is de eerste aankoop van de nieuwe NEC trainer Mario Been nu trainer bij NEC, die de geboren Alblasserdammer nog kent uit de jeugd van Feyenoord. De linksachter, die ook in de belangstelling stond van NAC Breda, speelde eerder voor 1. FC Union Berlin en Excelsior.

Schoenzoolpremie voor Brusselse ambtenaren

Icoon Opmerkelijk Omdat de Brusselse deelgemeente Jette het niet eerlijk vond dat mensen die te voet naar het werk komen geen reiskostenvergoeding krijgen, heeft de raad een 'schoenzolenpremie' in het leven geroepen. Ambtenaren die lopend naar hun werk gaan, krijgen 90 euro om de slijtage van hun schoenzolen te compenseren.

De vergoeding past in het nieuwe bedrijfsvervoerplan, zo meldt het weekblad Brussel Deze Week. Dat plan regelt vergoedingen voor ambtenaren die het openbaar vervoer nemen in plaats van de auto. De schoenzolenpremie maakt daar nu onderdeel van uit.

Rutte: Vrijspraak voor zelfverdedigers

Icoon PolitiekKandidaat-lijsttrekker voor de VVD Mark Rutte heeft zijn campagnemanifest gepubliceerd. Daarin staat onder andere te lezen dat mensen, die het slachtoffer zijn van geweld en bij hun verdediging strafbare feiten plegen, zoals het slaan van hun belager, altijd vrijgesproken zouden moeten worden. Ook pleit hij voor het toestaan van gezichtsscans van notoire winkeldieven door winkeliers.

Rutte stoort zich enorm aan het feit dat volgens hem de misdadigers meer rechten hebben dan de slachtoffers: "Onschuldigen gaan voor schuldigen." Hij zegt dat hij zelfs hoorde over een politieman die een winkelier adviseerde om geen aangifte te doen tegen een winkeldief, omdat die hem dan aan zou kunnen klagen voor uitschelden. "Gekker moet het niet worden."

Naast dit punt, richt Rutte zich in zijn manifest op traditionele VVD-punten: de hypotheekrenteaftrek moet blijven bestaan, de bureaucratie moet met name in de zorg en het onderwijs verminderd worden en kernenergie moet hoog op de agenda. De middeninkomens moeten kunnen profiteren van een nieuwe lastenverlichting, zodat de economie weer aantrekt.


Mark Rutte

2007: 'miljard euro voor lastenverlichting'

Icoon EconomieDe Nederlandse overheid gaat het komend jaar waarschijnlijk een miljard euro vrijmaken voor lastenverlichting. Een half miljard euro is vrijgemaakt om de Werkloosheidswetpremie te verlagen. Ook trekt het kabinet 250 miljoen euro uit om de kosten van kinderopvang te drukken en om de kinderbijslag te verhogen.

Volgens ingewijden in het Haagse parlement worden de plannen vandaag besproken in de ministerraad. De meeste bewindslieden gingen gisteren echter al akkoord met de plannen. Het kabinet spreekt vandaag over maatregelen om de koopkracht een extra impuls te geven.

Een voorbeeld om de koopkracht te verbeteren, is het laten vervallen van de toeslag die huishoudens jaarlijks moeten betalen voor de opwekking van duurzame energie. Dit scheelt 52 euro per huishouden, en dat kost de overheid weer 375 miljoen. Ook wordt er nog eens 120 miljoen vrijgemaakt voor ondersteuning van gepensioneerde ambtenaren en wordt er 15 miljoen euro uitgetrokken het weduwen- en wezenpensioen te verhogen.

Eerdere plannen voor lastenverlichting, waaronder het schrappen van een geplande verlaging van de zorgtoeslag plannen om huurverhogingen tegen te gaan, vinden gewoon doorgang. Met deze plannen, die eerder al bekend werden gemaakt, is nog een 510 miljoen euro gemoeid.

Volgens minister De Geus van Sociale Zaken zijn de plannen "robuust en solide". De Geus verwacht dat het kabinet de plannen zal overnemen. Ook de ministers Zalm (Financiën), Hoogervorst (Volksgezondheid) en Brinkhorst (Economische Zaken) konden zich in deze uitspraak vinden.

Met dank aan pberends voor de submit.

Tamerus in beeld bij NAC

De 26-jarige voetballer Gert Jan Tamerus van Heracles staat in de belangstelling van NAC Breda. De lange aanvaller is na deze zomer transfervrij, maar hij kan ook zijn contract verlengen bij de nummer dertien van de Eredivisie, terwijl ook Sparta zijn interesse kenbaar heeft gemaakt.

NAC is al enige tijd op zoek naar een balvaste spits, die daarnaast ook zijn doelpunten maakt. Eerder werd al Dieter van Tornhout (Club Brugge, momenteel verhuurd aan Sparta) in verband gebracht met de Bredase club, terwijl ook de naam van PSV'er Gerald Sibon rondbazuint in Breda.

Chicane Imola aangepast

Het circuit van Imola, waar zondag de Grand Prix van San Marino wordt verreden, heeft wijzigingen aangebracht in één van de chicanes.

Van de Variante Alta, in de derde sector van het circuit, zijn de bochten scherper gemaakt, maar de kerbs verlaagd. De verandering zorgt voor een veiliger situatie, want de snelheden zijn omlaag gebracht. Voorheen werd de Variante Alta in de derde versnelling genomen, waarbij coureurs de hoge kerbs vol meepakten om de chicane zo recht mogelijk door te rijden. Een aantal coureurs hebben gisteren de chicane per voet geinspecteerd en hun goedkeuring gegeven.

Imams: Geef moordenaars van Joe aan!

Icoon MisdaadBij het vrijdaggebed, vanmiddag in de moskees in Brussel, zullen de imams de gelovigen oproepen om de moordenaar van Joe aan te geven. Joe werd vorige week vermoord op het centraal station van Brussel, omdat hij zijn mp3-speler niet af wilde geven aan twee jongeren. Op de videobeelden is te zien dat de daders getint zijn en daarom gaat men er vooralsnog van uit dat de daders deel uitmaken van de Brusselse moslimgemeenschap.

Said Dakkar, de voorzitter van de Unie van Brusselse Moskeeverenigingen, zegt dat het ongehoord is dat bekenden van de daders zwijgen. Justitie moet haar werk kunnen doen. Daarom moeten de jongens aangegeven worden. De imams willen een duidelijk standpunt tegen geweld innemen en zullen de gelovigen ook vragen te bidden voor de familie van Joe. "Onze christelijke broeders krijgen al onze steun in hun leed", aldus Dakkar.

Morgen hebben de imams een bijzondere bijeenkomst om over de moord te praten. Ze vinden het erg jammer dat nu wéér de hele gemeenschap in een kwaad daglicht gesteld wordt doordat twee mensen zich schuldig maken aan iets waar de rest van de gemeenschap niets mee te maken staat en ook zeker niet achter staat. Dakkar: "Een leven is een leven, van wie dan ook."

Met dank aan Clourhide voor de submit.

Grote hoeveelheid pre-E3 Xbox 360 geruchten

Op NeoGAF vinden we de vertaling van een lange lijst geruchten over Microsofts Xbox 360 die verschenen zijn op de Spaanstalige site meristation. Over de geloofwaardigheid valt op zich weinig te zeggen, behalve dat het allemaal wel erg goed klinkt.

-Het Xbox 360 premium pack zal een prijsverlaging krijgen van $100 in oktober (naar $299)
-Het Xbox 360 core pack zal een prijsverlaging krijgen van $80 in oktober (naar $219)
-Gears of War zal in de laatste week van oktober tezamen met een enorm marketingoffensief uitgebracht worden
-De HD-DVD add-on voor de Xbox 360 zal komende september voor $100 in de schappen liggen en zal aangesloten worden op een van de USB2.0 poorten van de 360
-Er komt alsnog een 100GB harde schijf voor de 360, een prijs en datum zijn nog niet bekend
-De webcam voor de 360 krijgt de naam "My eye on you" mee en zal verkocht worden voor $50 zonder game en $75 met game
-In juni zullen er een vijftigtal nieuwe Xbox-titels toegevoegd worden aan de backwards compatibility lijst
-De capaciteit van de Xbox Live servers zal vervijfvoudigd worden
-'Halo 3' zal in maart 2007 verschijnen en op de E3 zouden wij het eerste bewegende materiaal zien van de game
-Microsoft zou bezig zijn met een urban-franchise veilig stellen voor de Xbox 360, het zou hier mogelijk gaan om GTA
-Xbox Live Gold zal goedkoper worden omdat Microsoft grotere opbrengsten verwacht uit promotionele activiteiten (zoals nu al de muziekvideos en filmtrailers op Xbox Live Marketplace)
-Vanaf oktober zal Microsoft wat achievements in games aan gaan passen
-Microsoft en Paramount hebben een overeenkomst gesloten waarbij Paramount HD-content zal leveren via Xbox Live Marketplace
-NBC heeft bij Microsoft getekend voor de mogelijkheid voor het uitzenden van de online tournaments
-Alliantie tussen Epic (Unreal, Gears of War) en Microsoft voor exclusieve content op Xbox Live
-Een speciaal dashboard gericht op kleine kinderen
-Een nieuwe dienst in juni genaamd download and play
-Rare is al bezig aan een opvolger voor Kameo en zijn hier al aan bezig sinds voor de release van het eerste deel in november
-Microsoft is bezig aan een geupgrade friends list (200 contacts)
-Virtual console met Sega games voor komende oktober
-Een sterke stijging in de aantallen Xbox Live Arcade games de komende maanden
-Een nieuwe look voor het dashboard

Rosberg heeft er alle vertrouwen in

Nico Rosberg, coureur bij Williams F1, heeft alle vertrouwen in een sterk weekend op Imola. Voor de Duitser betekent de Grand Prix van San Marino dat hij voor het eerst rijdt op een circuit dat hij al kent.

"Als je hier vaker komt, geeft dat meer vertrouwen, je weet wat je te wachten staat, je kan direct op de limiet rijden en je hoeft niet eerst een paar ronden lang de baan te leren kennen. Dus ik denk dat me dat zeker gaat helpen," aldus Rosberg.

Rosberg zegt dat het team hard gewerkt heeft de afgelopen weken en dat er vooruitgang is geboekt. "We hebben hard gewerkt aan de betrouwbaarheid, zeker in de fabriek, maar ook tijdens het testen. Ik denk dat we goede vooruitgang hebben geboekt, maar we zullen moeten afwachten of we de race kunnen uitrijden."

Parodie

Als je 3FM s'middags wel eens luistert ken je "The Hypes" vast wel. Deze lui hebben meerdere parodieën op bestaande nummers opgenomen in de afgelopen tijd.

Pasgeverfd is nat (Snoop dog)
Twéé miljard Chinezen.(Katie Malua)
Deurbel (White stripes)

Niet het meest recente werk, dat is jammergenoeg alleen te kopen en is een parodie "Watskebeurt" en is voor een deel te beluisteren op de main page.

Update
Hier zijn alle mp3's (uit deze blog en meer) te downloaden

Van Gaal geeft AZ nog 30 procent kans

De trainer van AZ, Louis van Gaal, geeft zijn ploeg nog dertig procent kans om de tweede en beslissende ronde in de hoogste play-offs van de eredivisie te bereiken. Van Gaal zei dit na de 3-1 nederlaag tegen FC Groningen.

"Op Europees niveau hebben we bewezen dat we kunnen terugkomen van een achterstand. Zondag thuis met 2-0 winnen is mogelijk. We zijn niet kansloos, maar de voorsprong van FC Groningen is groot," aldus Van Gaal.

De trainer van de Alkmaarders moest wederom constateren dat zijn ploeg door de Noorderlingen, dat eerder dit seizoen de Alkmaarders al op 0-0 en 1-1 hield, was afgetroefd op mentale en fysieke kracht. "Wij konden het weer niet brengen en Groningen wel. Door een gebrek aan agressie, beleving en wilskracht hebben wij het hier zelf laten liggen."

Ron Jans, de winnende coach, baalde van de treffer van Jaliens in de extra tijd. "Daardoor ging ik toch met een rot gevoel naar binnen. Het kan nu nog heel vervelend worden in Alkmaar. Maar ik ga er toch met een goed gevoel heen. Mentaal kan mijn ploeg veel aan. Dat hebben we in deze wedstrijd tegen AZ laten zien."

Verdonk wil VVD tot grootste partij maken

Rita Verdonk Kandidaat-lijsttrekker van de VVD Rita Verdonk wil haar partij tot de grootste van Nederland maken. "Dat we de grootste worden is voor mij ontzettend belangrijk", zo liet Verdonk weten op de VVD-partijbijeenkomst in Utrecht. Ze voorspelde dat de VVD in de opiniepeilingen van vrijdag op veertig zetels zal staan.

Verdonk wilde niet zeggen of ze de eerste vrouwelijke premier van Nederland wil worden. "Het gaat me nu om het lijsttrekkersschap van de VVD. Wat er daarna komt, daar zeg ik niets over". Mocht ze de strijd verliezen van Mark Rutte, de andere kandidaat voor het lijsttrekkersschap, dan is ze bereid om tweede op de lijst van de VVD te gaan staan. "Ik zal mijn kiezen kapotknarsen van ellende, maar dan gaan we samen voor de VVD.", aldus Verdonk. Ze is bereid om vijf keer in debat te gaan met Mark Rutte. Rutte wilde 17 keer in debat gaan, maar Verdonk heeft aangegeven dat ze door haar drukke werk als minister niet zoveel tijd beschikbaar heeft.

Verdonk liet zich op de partijbijeenkomst inhoudelijk uit over belastingzaken voor werkgevers en werknemers. Ze wil dat de vennootschapsbelasting lager wordt dan 25 procent. Voor werknemers wil ze de premies voor WW en WA verlagen. Daarbij moet het hoogste tarief van de inkomstenbelasting verlaagd worden naar 48 procent. Ze vindt niet dat meer dan de helft van het loon naar de overheid moet gaan. Daarnaast wil ze geen maatregelen tegen SUV's. De VVD in het Europees Parlement wil dat juist wel.

Juanfrán vertrekt bij Ajax

Ajax heeft besloten de optie tot het kopen van Juanfrán niet te lichten. De Spanjaard is momenteel gehuurd van Besiktas.

Juanfrán werd in augustus met enig tromgeroffel binnengehaald als de vervanger van de langdurig geblesseerde Maxwell. De Spanjaard, eerder actief voor onder andere Valencia en Celta de Vigo, zal echter geen onuitwisbare indruk achterlaten in Amsterdam. Zijn start viel door blessureleed in het water en naarmate het seizoen vorderde groeide Urby Emanuelson uit tot Ajax’ vaste linksback.

CD: Eef Barzelay - Bitter Honey

In de hedendaagse alternatieve muziekwereld zijn er wat mij betreft twee helden van liedjesschrijvers die er huizenhoog bovenuit steken: Jeff Tweedy van Wilco, en Eef Barzelay van Clem Snide. Laatstgenoemde mag dan minder gemeengoed zijn, maar hij heeft wel de (al dan niet) respectabele eer om de enige artiest in mijn platenkast te zijn van wie ik alle albums heb. Toen Eef Barzelay dan ook met een soloalbum, Bitter Honey, naar buiten kwam, waren mijn oortjes gespitst. Helaas had de online-cd-drugsdea.... pardon.... online-cd-boer acute problemen met de logistiek, vandaar pas nu een oordeel.


PSG, Marseille naar bekerfinale

Olympique Marseille en Paris Saint-Germain staan in de finale van de Coupe de France. Beide topclubs kunnen door bekerwinst het tegenvallende seizoen goedmaken.

Marseille won in het Stade Vélodrome met 3-0 van Stade Rennes, de nummer vier van de competitie. Bij rust was de eindstand al bereikt, via treffers van Ribéry, Taiwo en Niang. In het tweede bedrijf kwam L’OM niet in gevaar. Marseille toonde zich in de kwartfinales te sterk voor Olympique Lyon.

Paris Saint-Germain won in en tegen Nantes: 1-2. Vier minuten voor tijd viel de winnende treffer, van de voet van Pauleta. Daarvoor had Pancrate de Parijzenaars op voorsprong geschoten, waarna Cetto razendsnel de gelijkmaker aantekende. De finale wordt gespeeld op 29 april. Marseille heeft al zeventien jaar niet meer de beker gewonnen, terwijl PSG in 2004 nog eindwinnaar was.

Koeman: "Ongelooflijk amateuristisch"

De reacties na afloop van AjaxFeyenoord 3-0 waren uiteraard wisselend. Blijdschap bij Danny Blind tegenover een treurende Erwin Koeman.

Ajax-trainer Danny Blind probeerde de plotselinge euforie te temperen: ”We hebben, buiten een prima uitgangspositie, nog helemaal niks, al is dit natuurlijk wel een behoorlijke ruggensteun.” De Zeeuw is trots op zijn manschappen: ”We waren strijdbaar als team. Bahia maakte een fout die eigenlijk niet op dit niveau thuishoort, maar een 1-0 voorsprong heeft de ploeg nodig in deze fase. Als je eenmaal met 3-0 voorstaat, wordt het twijfelen: voor de vierde gaan of de bal rondspelen. Ik begrijp wel hoe mijn ploeg het heeft opgelost.”

Blinds collega Erwin Koeman baalt: ”Ongelooflijk dat je na een redelijke start zo’n goal tegen krijgt. Een paar jongens zaten bij ons vandaag absoluut niet in de wedstrijd. Zeer amateuristisch. Ik moet me inhouden, maar ik neem dit de spelers zeer kwalijk.” Met name de 2-0 en 3-0 (de treffers van Heitinga en Huntelaar) zat Koeman dwars: ”Heitinga kon de bal aannemen, er nog wat mee jongleren, om hem vervolgens binnen te schieten. Vervolgens kan de bal totaal vrij worden ingekopt.”

DVD: Bijbelmysteries

De bijbel is het meest verkochte en invloedrijkste boek ooit geschreven. Sommige zien het als een geschiedenis gegeven door God en beschreven door anderen met een goddelijke zienswijze, anderen zien het als een boek vol fabels gebruikt om mensen te onderdrukken. Dit alles neemt niet weg dat de verhalen in de bijbel vaak mooi zijn en vaak ook leerzaam, of ze nu wel of niet waargebeurd zijn.



Corrupte politie en andere schurken

Machteloze woede komt bij me op als ik het actuele wereldnieuws tot me neem. Het is hoogst ongezond om al die ellende te absorberen. Het is nog veel ongezonder om al dat nieuws te rangschikken op waarde en waarheidsgehalte. Of het nieuws nu komt uit Irak, Afghanistan, Israël of de Palestijnse gebieden, uit Europa of de Verenigde Staten. Het maakt niet uit. Het is één grote verderfelijke bende. Tenminste voor een gewone sterveling.

Vroeger was het tenminste simpel.

Darts: Taylor verslaat Barney

Raymond van Barneveld is zijn ongeslagen status in de Premier League kwijt. Phil Taylor won het titanenduel met 8-6. Beide spelers waren al zeker van de halve finales.

Taylor startte sterk door meteen Van Barneveld te breaken, dankzij een knappe 104 finish. Het stond echter snel 1-1, waarna Barney nu wel gebruik maakte van het voordeel van het beginnen. Taylor gooide hierna drie uitmuntende legs (twee twaalfdarters en één dertiendarter), zodat de stand bij de break 4-2 was.

Op 6-4 moest Van Barneveld, die zijn 39e verjaardag vierde, opnieuw toezien hoe Taylor brak. De wedstrijd leek gespeeld, maar via een check-out van 92 (na een gemiste matchdart van Taylor) kwam de viervoudig Lakeside winnaar terug tot 7-5, en even later 7-6. Van Barneveld leek op weg naar een remise, want hij begon met een 180 en 140. Een gemiste dubbel 18 deed de Hagenaar uiteindelijk de das om. Taylor faalde niet op dubbel zeven.

Roland Scholten leed een pijnlijke nederlaag tegen Colin Lloyd: 6-8. Onze landgenoot heeft nog steeds uitstekende papieren voor de halve finales. The Tripod herstelde zich van een mager begin door naar 3-1 te snellen. Via 4-2 werd het 5-3 en er leek weinig aan de hand voor Scholten tegen een laag scorende Lloyd. De nummer één van de wereld pakte echter drie legs achtereen en uiteindelijk moest Scholten op 6-7 gooien voor tenminste één punt. Lloyd drukte door en dankzij een 177 score zette hij zich op dubbel 12, hetgeen in de volgende beurt werd uitgegooid.

De andere twee wedstrijden van vanavond waren Taylor – Baxter en Mardle – Manley. Baxter leek op weg naar een sensatie en enkele millimeters scheidden hem van een 0-4 voorsprong tegen Taylor. Rocket Ronnie won in het vervolg nog maar twee legs, waardoor hij in het klassement terrein prijs geeft. Wayne Mardle is na vanavond definitief kansloos voor de halve finales. Peter Manley won overtuigend met 8-3 van Hawaï 501.


Uitslagen Week 8
Phil Taylor – Ronnie Baxter 8-5
Colin Lloyd – Roland Scholten 8-6
Wayne Mardle – Peter Manley 3-8
Raymond van Barneveld – Phil Taylor 6-8

Stand na Week 8:

#Darter:Wedstrijden:Punten:Legsaldo:
1.Phil Taylor**101979 - 39
2.Raymond van Barneveld**81361 - 33
3.Roland Scholten91059 - 54
4.Colin Lloyd9750 - 63
5.Ronnie Baxter9648 - 64
6.Peter Manley10647 - 70
7.Wayne Mardle9344 - 69

Nummers één t/m vier naar halve finales

** = naar halve finale

Resterend Programma:

Week 9 - Donderdag 27 april:
Roland Scholten – Peter Manley
Colin Lloyd – Phil Taylor
Wayne Mardle – Ronnie Baxter
Roland Scholten – Raymond van Barneveld

Week 10 – Donderdag 4 mei:
Colin Lloyd – Raymond van Barneveld
Peter Manley – Ronnie Baxter
Raymond van Barneveld – Wayne Mardle
Phil Taylor – Roland Scholten
Ronnie Baxter – Raymond van Barneveld
Wayne Mardle – Colin Lloyd

Finaleronde – Maandag 29 mei

SOCOM 4 krijgt de naam “Combined Assault”?

Zodra een spel nog maar net is aangekondigd is het al mogelijk om het te pre-orderen. GameStop, een bekende Amerikaanse gameswinkel, is begonnen met het aannemen van pre-orders voor de nieuwe SOCOM game. De geruchten gaan dat het vierde deel in deze serie een launch game voor de PlayStation 3 gaat worden en de retailer heeft het spel een launch in november meegegeven voor de PlayStation 2. Het is dus mogelijk dat SOCOM U.S. Navy Seals Combine Assault de vierde SOCOM game wordt.


SOCOM 3: US Navy SEALs voor de PlayStation 2
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.