Voetbal: Uitslag Villarreal - Arsenal

Wouter (ziggyziggyziggy)
Icoon Champions LeagueArsenal heeft de finale van de Champions League bereikt. In de halve finale tegen Villarreal werd er in Spanje niet gescoord. Daardoor hadden de Engelsen genoeg aan de 1-0 overwinning van vorige week.

Zonder enige Nederlanders in de basis begonnen beide ploegen in hun tweede halve finale ooit. Eén van deze clubs zou dus ook voor het eerst in haar historie de finale van de Champions League bereiken. Villarreal domineerde het spel in de eerste helft, maar tot veel kansen leidde dat niet.

Toch kwam de Gele Duikboot er af en toe goed uit en werd daardoor erg gevaarlijk. Na zo'n twintig minuten doemde Pablo Sorín op voor Arsenal-doelman Lehmann, maar zijn schot werd goed gestopt door de Duitse goalie. Lehmann, die op het WK in Duitsland als eerste keeper van Duitsland zal fungeren, pakte na drie minuten in deze wedstrijd het record van het aantal minuten niet gepasseerd.

Vlak voor de rust kwam de Mexicaanse spits Giulle Franco goed los van zijn man Kolo Touré. Zijn kopbal in de korte hoek ging echter recht op Lehmann af, en de Duitser hoefde weinig moeite te doen om deze bal uit de touwen te houden. De teams gingen pauzeren in de wetenschap dat Arsenal nog altijd de beste papieren had. Gedurende de rust viel voor de tweede keer in de avond het licht uit in El Madrigal. Gelukkig gebeurde dit niet tijdens de wedstrijd, zodat het spel voort kon gaan.

Nog voor de spelers de tweede helft konden aanvangen kwam er een supporter het veld op. De man, gehuld in een Argentijns shirt, kwam een FC Barcelona tenue naar Thierry Henry brengen, met daarop diens naam. Henry gooide het shirt echter nonchalant weg en de man werd afgevoerd. Vlak na de aftrap werd Franco opnieuw gevaarlijk. Zijn kopbal ging rakelings langs de goal van de Engelse nummer vijf.

Na iets meer dan een uur kreeg de Uruguyaan Diego Forlán de bal op een presenteerblaadje. De spits van de Spaanse club liet echter na de 1-0 te maken. De Engelsen speelden zeer verdedigend, en lieten Villarreal komen, tot op zekere hoogte. Af en toe konden Franco, Forlán en de ingevallen José Mari een schotje aflossen, maar vaak werd het niet gevaarlijk.

In het laatste kwartier ging Villarreal meer ruimte achterin weggeven, op zoek naar het doelpunt dat recht gaf op een verlenging. Toch kon Arsenal daar niet van profiteren. Scheidsrechter Ivanov, die de gehele wedstrijd goed floot, trapte in de slotfase toch nog in een schwalbe van José Mari en De Rus gaf Villarreal een penalty cadeau. Normaal zou Juan Roman Riquelme zo'n buitenkansje verzilveren, nu kreeg hij de bal er niet in vanaf elf meter. De Argentijn schoot de onterecht verkregen pingel tegen Lehmann aan, die gewoon de goede hoek uitkoos.

Thierry Henry kreeg even later nog een kans uit een snelle counter. Ook Villarreal-keeper Barbosa was echter alert en redde het schot van de Fransman. Ook in de twee extra minuten blessuretijd lukte het de Spaanse ploeg uit het kleine stadje Villarreal niet om de treffer te maken. Arsenal gaat voor het eerst in haar historie naar de finale van de Champions League.

Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!