FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 2 april 2006

Bono: 'Ik ben uitgebuit door Berlusconi'

Icoon ShowbizzBono, de zanger van de Ierse rockgroep U2, zegt zich uitgebuit te voelen door de Italiaanse premier Silvio Berlusconi. De zanger zei dit in een brief gericht aan de premier, afgedrukt in de krant Corriere della Sera.

Reden om zich zo te voelen is volgens Bono een verkiezingsbrochure van Berlusconi's politieke partij Forza Italia, waarin onder meer een foto van Bono staat die als een van de campagneleiders van Live8 de groep van zeven rijkste landen plus Rusland (G8) ertoe probeerde over te halen meer hulp te geven aan Afrika. Berlusconi beweert in zijn borchure dat Bono vorig jaar tijdens de G8-conferentie in Gleneagles Italië bedankt heeft voor zijn hulp aan Afrikaanse landen.

In de brief schrijft de U2-zanger echter dat van de rijkste landen Italië juist de minste hulp levert en dat Rome de afgelopen jaren nog minder is gaan betalen. Volgens de Bono zal Italië de uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking moeten gaan verdubbelen om zijn beloftes waar te maken.

Bono
Bono tijdens een concert afgelopen jaar in Amsterdam

Jongen in kart overlijdt na botsing met boom

Icoon BinnenlandsEen 15-jarige jongen is vandaag overleden nadat hij, gezeten in een professionele indoorkart, tegen een boom was gebotst. Het ongeluk vond vanmiddag rond 14.45 uur plaats op de Windmolenweg in het Overijsselse dorp Boekelo. Dit heeft de politie vanavond bekendgemaakt.

De jongen werd na de botsing naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later aan zijn verwondingen overleed. De politie meent dat hij zijn kart niet onder controle had. De oorzaak hiervan is vooralsnog onbekend.

800 lbs man

Wat een fijn land is Amerika toch ... zonder zou ik bijna niets kunnen bloggen
Dit korte filmpje gaat over een man die zeer uit balans is. Ten eerste heeft íe last van overgewicht (understatement) maar daar komt ook nog eens bij dat een "normaal" dieet geen zin zou hebben want hij is al aan het verhongeren en heeft dus last van (geloof het of niet) een hongerbuik (opeenhoping van vocht in het lichaam). Dit zorgt voor een extra 200 lbs (100 kilo) aan vocht.

Kijk en huiver.

Uitslagen derde ronde NFL Europe

Dit weekend is de derde reeks wedstrijden gespeeld in de NFL Europe: Berlin Thunder kwam uit tegen de Hamburg Sea Devils, de Admirals ontvingen de Frankfurt Galaxy en Rhein Fire ging op bezoek bij de Cologne Centurions.

Vijftienduizend mensen waren aanwezig in de AOL Arena van de Sea Devils om de spannende wedstijd te aanschouwen. De thuisploeg wist maar liefst zeventien punten binnen te slepen in de laatste twintig minuten van de eerste helft. Sea Devils quarterback James Kilian was goed voor twee passes die tot touchdowns leidden. In de tweede helft kwam de Thunder sterk terug, ook zij kwamen tot twee touchdowns en een field goal. Hiermee kwamen zij op gelijke hoogte met de Sea Devils totdat de wedstrijd aan zijn einde kwam. Aangezien een gelijkspel doorgaans vermeden wordt in het American Football werd er een verlenging gespeeld. Uit deze verlenging kwam geen winnende actie en hierdoor moesten beide teams toch met een gelijkspel naar huis.

In de Amsterdam ArenA kwamen de twee meest aanvallende teams elkaar tegen, de thuisspelende Admirals en haar tegenstander Frankfurt Galaxy. Meer dan negenduizend mensen zagen hoe de Admirals met grote cijfers de wedstrijd naar zich toe trokken. Het was Frankfurt dat tijdens haar eerste balbezit scoorde met een touchdown. De volgende touchdown was voor de Amsterdammers. De tweede touchdown voor de Admirals kwam niet zonder geluk tot stand. Zeven minuten voor het einde van de eerste helft ontglipte Admirals-quarterback Gibran Hamdan enkele seconden de bal. Hij wist hem zelf weer terug te veroveren om Amsterdam te behoeden voor balverlies. Even later liep running back Diamond Ferri de Duitse endzone binnen. Daarna kwamen de Admirals op gang; halverwege de eerste helft combineerden quarterback Reggie Robertson en wide receiver Skyler Fulton voor 62 yards om de 21 punten op het scorebord van de Amsterdammers te zetten. Nadat Amsterdam in de tweede helft nogmaals twee touchdowns scoorde kon haar de overwinning niet meer ontgaan. Frankfurt kwam tot twintig punten en de Admirals eindigden met 38 punten.

In Keulen vond de derde wedstrijd plaats. De Cologne Centurions ontvingen Rhein Fire uit Düsseldorf. In de eerste helft gingen beide teams gelijk op, ze kwamen beiden op een aantal van tien punten door een touchdown en een field goal. In de tweede helft nam Rhein Fire afstand. Halverwege en aan het einde van tweede helft scoorde het team uit Düsseldorf nog een touchdown en een field goal waardoor zij met een score van twintig tegen tien de wedstrijd won.

Uitslag van de gespeelde wedstrijden

WedstrijdUitslag
Hamburg Sea Devils - Berlin Thunder17 - 17
Amsterdam Admirals - Frankfurt Galaxy38 - 20
Cologne Centurions - Rhein Fire10 -20

Stand na week 3

TeamGespeeldGewonnenVerlorenGelijk
Rhein Fire3300
Amsterdam Admirals3210
Berlin Thunder3111
Frankfurt Galaxy3120
Cologne Centurions3120
Hamburger Sea Devils3021

Varkenskop achtergelaten op carpoolplaats

Icoon OpmerkelijkEen tot nu toe onbekend persoon heeft zaterdagmiddag op een carpoolplaats aan de Nijeveenseweg in Meppel een varkenskop achtergelaten. Volgens een woordvoerder was de kop achterlaten op de deksel van een afvalbak.

De politie trof in de omgeving van de varkenskop ook nog een doos slachtafval aan. Aan de hand van de aangetroffen oormerken hoopt de politie te kunnen achterhalen wie de varkenskop en het slachtafval op de parkeerplaats heeft achtergelaten.

Met dank aan junkieXXXL voor de submit.

Pro Tour: Stand na Ronde van Vlaanderen

Tom Boonen heeft door zijn zege in de Ronde van Vlaanderen de koppositie in het Pro-Tourklassement overgenomen. Aanstaande woensdag zal hij dan ook in de witte leiderstrui van start gaan in Gent-Wevelgem.

Naast Boonen, maakt ook Alessandro Ballan een sprong in het klassement. Het sterke koersen van hem gedurende dit voorjaar wordt beloond met een tweede plaats. Daarachter zijn Floyd Landis en Thomas Dekker te vinden, die beiden twee plekken zakken in het klassement.

In het ploegenklassement blijft Discovery Channel op de eerste plaats staan, gevolgd door Gerolsteiner en Team CSC. De Rabobankploeg staat met 51 punten net buiten de top5 op een zesde plek. In het landenklassement is er in de top één grote verschuiving te vinden: België stormt op naar de tweede plaats. Het gat met Italië blijft echter nog flink groot.

Stand individueel:

#CoureurPunten
1.Tom Boonen (Bel)89
2.Alessandro Ballan (Ita)70
3.Floyd Landis (VS)52
4.Thomas Dekker (Ned)51
5.Filippo Pozzato (Ita)50
6.Alessandro Petacchi (Ita)47
7.George Hincapie (VS)45
8.Francisco Javier Vila (Spa)43
9.Leif Hoste (Bel)42
10.Jörg Jaksche (Dui)40

Stand teams:

#CoureurPunten
1.Discovery Channel71
2.Gerolsteiner59
3.Team CSC55
4.Phonak55
5.Lampre51

Stand landen:

#CoureurPunten
1.Italië232
2.België161
3.Spanje138
4.Nederland108
5.Verenigde Staten104

Kalender:

Data:Wedstrijd:Land:Winnaar 2005:
3 - 8 aprilRonde van BaskenlandSPADanilo Di Luca
5 aprilGent-WevelgemBELNico Mattan
9 aprilParijs-RoubaixFRATom Boonen
16 aprilAmstel Gold RaceNEDDanilo Di Luca
19 aprilWaalse PijlBELDanilo Di Luca
23 aprilLuik-Bastenaken-LuikBELAlexandre Vinokourov
25 - 30 aprilRonde van RomandiëZWISantiago Botero
6 - 28 meiRonde van ItaliëITAPaolo Savoldelli
15 - 21 meiRonde van CataloniëSPAYaroslav Popovych
4 - 11 juniDauphiné LibéréFRAInigo Landaluze
10 - 18 juniRonde van ZwitserlandZWIAitor Gonzalez
18 juniPloegentijdrit EindhovenNEDGerolsteiner
1 - 23 juliRonde van FrankrijkFRALance Armstrong
30 juliHEW CyclassicsDUIFilippo Pozzato
1 - 9 augustusRonde van DuitslandDUILevi Leipheimer
12 augustusClasica San SebastianSPAConstantino Zaballa
16 - 23 augustusENECO TourNEDBobby Julich
26 aug. - 17 sep.Ronde van SpanjeSPADenis Menchov
27 augustusGP Ouest FranceFRAGeorge Hincapie
4 - 10 septemberRonde van PolenPOLKim Kirchen
1 oktoberGP ZürichZWIPaolo Bettini
8 oktoberParijs-ToursFRAErik Zabel
14 oktoberRonde van LombardijeITAPaolo Bettini

[upd] 14-jarige Hagenaar doodgeschoten

Icoon MisdaadIn Den Haag is gisteravond een 14-jarige jongen doodgeschoten. De jongen, woonachtig in de Hofstad, werd rond 19.30 uur door een nog onbekend persoon in zijn borst geschoten in de Rubensstraat. Hij werd door een ambulance nog wel naar een ziekenhuis vervoerd, maar dat mocht niet meer baten.

Toen de politie bij de jongen arriveerde, was zijn familie bij hem. Wat er precies gebeurd is, is echter nog niet duidelijk. De dader van de schietpartij is nog voortvluchtig. De politie is op zoek naar getuigen.

Update 21:35
Een 22-jarige Hagenaar heeft bekend de 14-jarige jongen te hebben doodgeschoten. Volgens de man was het echter niet de bedoeling om de knaap onder vuur te nemen. Het pistool ging ''per ongeluk'' af toen hij het wapen aan de puber liet zien, zo luidt zijn verklaring.

De verdachte kwam met zijn bekentenis nadat hij door de politie was gearresteerd. Hij meldde zich dus niet vrijwillig na het incident.

Federer wint toernooi van Miami

Roger Federer heeft het ATP-toernooi gewonnen van Miami. De als eerste geplaatste Zwitser won van de als zesde geplaatste Kroaat Ivan Ljubicic met driemaal 7-6.

De wedstrijd kon beide kanten op, maar de schijnbaar ongenaakbare Zwitser trok toch aan het langste eind. In de eerste set kreeg Federer geen enkele breakkans en moest hard werken om Ljubicic van de break weg te houden. De tie-break wist hij echter wel te winnen.

In de tweede set brak Federer eindelijk eens de service van Ljubicic, maar verloor daarna gelijk zijn eigen service. Ook nu moest de tie-break de beslissing brengen. Hierin nam Ljubicic gelijk een voorsprong van 4-1, maar verloor daarna alle punten, zodat ook de tweede set naar Federer ging. Ook in de derde set kwam Federer goed terug van een break en de winst was een feit.

Voor Federer was de elfde keer achter elkaar dat hij in de finale stond van een ATP-toernooi en ook deze keer won hij, ook al ging het moeilijk. Dit brengt hem al op vier toernooiwinsten dit jaar. Eenmaal dit jaar verloor hij een wedstrijd. Dat was in de finale van het ATP-toernooi van Dubai, waarin hij verloor van Rafael Nadal.

Oxford wint 152e Boatrace

De 152e Boatrace is een prooi geworden voor de universiteit van Oxford. Na bijna achttien en een halve minuut kwamen de winnaars met vijf bootlengtes verschil over de finish van het 6,8 kilometer lange traject op de Thames.

Met vier overwinningen uit de laatste vijf jaar kruipt Oxford steeds dichter bij Cambridge, dat nog altijd met 78-73 leidt. De Boatrace van 1877 eindigde onbeslist. Sinds 1965 is er ook een race tussen de reserveboten van de twee prestigieuze universiteiten. Met vier lengtes voorsprong won Cambridge deze race tegen het Oxford-team met Nederlander Michiel Munneke aan boord.

Ekramy voorlopig eerste keus

Feyenoord-trainer Erwin Koeman bombardeert Sherif Ekramy voorlopig tot zijn eerste doelman. Maikel Aerts heeft na enkele blunders zijn krediet verspeeld.

Ekramy zal het doel van Feyenoord verdedigen tot de rentree van Patrick Lodewijks, die op 16 april wordt voorzien. Vanmiddag blunderde Aerts bij de 2-2 tijdens de confrontatie tegen FC Twente. In de rust vroeg de doelman om een wissel. ”Hij gaf aan zich niet lekker te voelen. Het was een enorme mentale tik en als er één mee zit is het Aerts. Ekramy is, mits hij fit blijft, de eerste keeper tot Lodewijks weer terug is.”

Koeman toonde zich overigens content met het herstelvermogen van zijn ploeg: ”Ondanks de dreun die we door die gelijkmaker kregen, heeft de ploeg het in de tweede helft zeer professioneel opgepakt. Dat is een compliment waard.” Uiteindelijk won Feyenoord met 4-2, waardoor het nog kans maakt op de tweede plaats.

Tiende nederlaag Ajax is dieptepunt

Het verlies van Ajax bij Roda JC is de tiende competitienederlaag in het seizoen 2005/2006. In het lopende seizoen waren Feyenoord (2x), FC Utrecht (2x), AZ, PSV, NEC, SC Heerenveen en FC Groningen te sterk voor de ploeg van coach Danny Blind.

Het is alweer veertig jaar geleden dat Ajax in één seizoen zoveel wedstrijden verloor. Het is overigens nog steeds geen clubrecord. Dat stamt namelijk uit het seizoen 1964/1965. Toen wisten de Amsterdammers, onder leiding van oud-trainer Vic Buckingham, dertien keer niet te winnen of gelijk te spelen. In de seizoenen tussen 1998 tot en met 2001 kwam dit 'slechts' negen keer voor. Toen waren respectievelijk Jan Wouters, Hans Westerhof en Co Adriaanse de eindverantwoordelijken.

Overzicht van de verloren competitiewedstrijden 2005/2006:

DatumWedstrijdEindstand
28/08/2005Ajax - Feyenoord1-2
18/09/2005AZ - Ajax4-2
23/10/2005PSV - Ajax1-0
06/11/2005NEC - Ajax1-0
27/11/2005FC Utrecht - Ajax1-0
30/12/2005SC Heerenveen - Ajax3-2
29/01/2006Ajax - FC Utrecht1-4
05/02/2006Feyenoord - Ajax3-2
19/03/2006FC Groningen - Ajax3-2
02/04/2006Roda JC - Ajax2-1

Uitslagen Duitsland speelronde 28

Dit weekend werd de 28e speelronde in de Duitse Bundesliga afgewerkt. Bayern München won zeer verrassend niet, en HSV deelde een gevoelige tik uit aan concurrent Schalke.

Op bezoek bij hekkensluiter FC Köln kwam Bayern München al binnen het kwartier op achterstand door een treffer van Markus Feulner na misgrijpen van doelman Oliver Kahn. Een minuut later had de voorsprong al verdubbeld kunnen worden, ware het niet dat scheidsrechter Drees geen opzettelijk hands zag in de parering van Oliver Lahm op de doellijn. De Beierse formatie had grote moeite om in het spel te komen, maar kwamen op het half uur toch langszij dankzij een kogel van Willy Sagnol. Zes minuten later beging Kahn echter zijn tweede blunder van de wedstrijd door een schot van Albert Streit beleefd uit de weg te gaan. Een slalom van Roy Makaay zorgde er zes minuten voor rust voor dat de ploegen met een gelijke stand de kleedkamers in konden. Tot aan de treffer was Köln de enige club uit de Bundesliga op dit moment waartegen de Nederlander nog nooit gescoord had. Aan het einde van de tweede helft stond het nog steeds 2-2, ondanks dat de vier goals uit de eerste helft de meest productieve helft van het seizoen bij een wedstrijd in Keulen betekende.

Werder Bremen ging op bezoek bij Eintracht Frankfurt. Ondanks de 5-0 overwinning die Bremen vorige week liet aantekenen haperde de aanval dit keer opnieuw. Bij de Frankfurter aanval stond het vizier echter ook niet altijd op scherp of kon Tim Wiese redding brengen. Dit duurde echter slechts tot aan het half uur, wanneer een blessure de keeper doet opgeven. Derde keeper Christian Vander loste de flamboyante doelman af. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen er voor beide zijden meer kansen, maar Vander en zijn collega Oka Nikolov stonden hun mannetje. In de 70e minuut nam scheidsrechter Herbert Fandel echter een discutabele beslissing. Dat Marko Rehmer Miroslav Klose vasthield stond buiten kijf, maar over waar de overtreding plaatsvond waren de meningen verdeeld. Volgens Fandel was het binnen het strafschopgebied, en Klose zelf schoot onberispelijk binnen voor de enige treffer van de wedstrijd.

Op zondag stond de kraker tussen Schalke en HSV op het programma in de Arena AufSchalke. Met veel aanvallend spel ontwikkelde de wedstrijd zich tot een mooie pot waarin beide ploegen elkaar goed in evenwicht hielden. Dat duurde echter slechts een half uur. Een klap in het gezicht van Rafael van der Vaart kwam Braziliaan Rafinha van Schalke op een rode kaart te staan en nodigde de noorderlingen uit om druk te gaan zetten. Scheidsrechter Schiri Fleischer had daarna de handen vol aan de verhitte sfeer die in het stadion hing, en de bijna vijandige houding van de toeschouwers leek HSV parten te spelen. Doelpuntloos werd de eerste helft afgesloten. In de tweede helft werd aan Hamburger zijde Ailton ingebracht, en kwam René Klingbeil erin voor Nigel de Jong, die al vanaf het kwartier met een gele kaart speelde. Na bijna een kwartier in de tweede helft werd dan eindelijk de ban gebroken. Een zwak optreden van doelman Frank Rost liet een licht van richting veranderd schot van Van der Vaart voor de 0-1 zorgen. HSV liet zich vervolgens de wedstrijd aanleunen, en in de 80e minuut gooide Ailton persoonlijk de wedstrijd tegen zijn oude club op slot.

Elders eindigde de strijd der Borussen in een 2-1 overwinning voor Mönchengladbach, en zette Bayer Leverkusen Kaiserslautern hardhandig met beide benen weer op de grond: 5-1. Duisburg behaalde een punt bij Wolfsburg en kruipt hiermee iets dichter bij Mainz, dat met 3-0 bij Nürnberg verloor. Bij Hertha kon de staf weer even opgelucht ademhalen na de 2-0 overwinning tegen Stuttgart, en Arminia Bielefeld haalde drie punten bij Hannover 96: 0-1.

Uitslagen:

Bayern München - FC Köln 2 - 2
VfL Wolfsburg - MSV Duisburg 1 - 1
Borussia M'Gladbach - Borussia Dortmund 2 - 1
Bayer Leverkusen - FC Kaiserslautern 5 - 1
Hertha BSC - VfB Stuttgart 2 - 0
Nürnberg - FSV Mainz 3 - 0
Eintracht Frankfurt - Werder Bremen 0 - 1
Schalke 04 - Hamburger SV 0 - 2
Hannover 96 - Arminia Bielefeld 0 - 1


Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Bayern München286656-22
2.Hamburger SV285945-22
3.Werder Bremen285662-32
4.Schalke 04285239-25
5.Hertha BSC284042-37
6.Bayer Leverkusen283849-42
7.Borussia Dortmund283736-34
8.Borussia M'gladbach283733-37
9.VfB Stuttgart283628-27
10.Hannover 96283435-37
11.1.FC Nürnberg283436-41
12.Arminia Bielefeld283428-35
13.Eintracht Frankfurt283037-45
14.VfL Wolfsburg282928-44
15.1.FSV Mainz 05282840-45
16.1.FC Kaiserslautern282739-61
17.MSV Duisburg282227-52
18.1.FC Köln282038-60


Topscorers:

PositieSpelerClubDoelpunten
1.Miroslav KloseWerder Bremen20
2.Halil Altintop1.FC Kaiserslautern16
3.Dimitar BerbatovBayer Leverkusen15
4.Roy MakaayBayern München14
5.Ebi SmolarekBorussia Dortmund13
6.Michael BallackBayern München12
7.Robert Vittek1.FC Nürnberg11
=.MarcelinhoHertha BSC11
=.Ivan KlasnicWerder Bremen11
=.Diego KlimowiczVfL Wolfsburg11
=.Michael Thurk1.FSV Mainz 0511

Winnaars In The Picture

Oh, ja stelletje ongeregeld: de uitslag van In the picture van vorige week hadden jullie nog tegoed. Leukste onderschrift bedacht en dus winnaar van de fantastische XP3-klok: speler8.

Verder de mensen met een 50e reactie en dus winnaar van een hele fijne digitale alcoholtester:

50 Gepost door -jos- @ 18-3-2006 19:43
100 Gepost door Orealo @ 19-3-2006 16:27
150 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:05
200 Gepost door rijzwijk@ 19-3-2006 23:53
250 Gepost door BaggerUser@ 20-3-2006 00:13
300 Gepost door 314 @ 23-3-2006 11:14
350 Gepost door Adfundum@ 24-3-2006 16:14

Winnaars moeten even zorgen dat hun emailadres zichtbaar wordt in hun profiel.

Volledige lijst met reacties voor de zeurpieten:

1 Gepost door GHans7 @ 18-3-2006 14:16
2 Gepost door guiguy @ 18-3-2006 14:29
3 Gepost door Mykitcar @ 18-3-2006 14:30
4 Gepost door Sandor_Rebel @ 18-3-2006 14:37
5 Gepost door Saryon @ 18-3-2006 14:54
6 Gepost door retanik @ 18-3-2006 14:54
7 Gepost door Tique3 @ 18-3-2006 14:56
8 Gepost door Saryon @ 18-3-2006 14:56
9 Gepost door Saryon @ 18-3-2006 14:59
10 Gepost door Saryon @ 18-3-2006 15:00
11 Gepost door kadoter @ 18-3-2006 15:01
12 Gepost door AlexLPUMUSE @ 18-3-2006 15:02
13 Gepost door DRVooijs @ 18-3-2006 15:11
14 Gepost door Saryon @ 18-3-2006 15:12
15 Gepost door MMaverick @ 18-3-2006 15:17
16 Gepost door Saryon @ 18-3-2006 15:20
17 Gepost door madjacksss @ 18-3-2006 15:33
18 Gepost door Saryon @ 18-3-2006 15:37
19 Gepost door Lod @ 18-3-2006 15:37
20 Gepost door twinkles @ 18-3-2006 15:42
21 Gepost door Bill_E @ 18-3-2006 16:06
22 Gepost door Bupatih @ 18-3-2006 16:07
23 Gepost door Bupatih @ 18-3-2006 16:07
24 Gepost door Nemephis @ 18-3-2006 16:12
25 Gepost door ummagumma @ 18-3-2006 16:24
26 Gepost door Ramenta @ 18-3-2006 17:23
27 Gepost door diamondvoodoo @ 18-3-2006 17:26
28 Gepost door Ramenta @ 18-3-2006 17:26
29 Gepost door -jos- @ 18-3-2006 17:32
30 Gepost door YggY @ 18-3-2006 17:41
31 Gepost door Jordi_B @ 18-3-2006 17:50
32 Gepost door Tobbes @ 18-3-2006 18:16
33 Gepost door VNR @ 18-3-2006 18:35
34 Gepost door Ramenta @ 18-3-2006 18:37
35 Gepost door rijzwijk @ 18-3-2006 18:37
36 Gepost door mien-moeke @ 18-3-2006 18:51
37 Gepost door dvogel @ 18-3-2006 19:03
38 Gepost door cw2cu @ 18-3-2006 19:24
39 Gepost door Comet @ 18-3-2006 19:27
40 Gepost door Wiewmannetje @ 18-3-2006 19:31
41 Gepost door Wiewmannetje @ 18-3-2006 19:32
42 Gepost door Wiewmannetje @ 18-3-2006 19:34
43 Gepost door CittaR @ 18-3-2006 19:36
44 Gepost door Wiewmannetje @ 18-3-2006 19:36
45 Gepost door Wiewmannetje @ 18-3-2006 19:38
46 Gepost door Wiewmannetje @ 18-3-2006 19:39
47 Gepost door Wiewmannetje @ 18-3-2006 19:42
48 Gepost door J-DOGG @ 18-3-2006 19:42
49 Gepost door caradoc @ 18-3-2006 19:43
50 Gepost door -jos- @ 18-3-2006 19:43
51 Gepost door Wiewmannetje @ 18-3-2006 19:44
52 Gepost door Wiewmannetje @ 18-3-2006 19:47
53 Gepost door caradoc @ 18-3-2006 19:58
54 Gepost door Pimmy @ 18-3-2006 20:19
55 Gepost door Xtr3mE @ 18-3-2006 20:22
56 Gepost door Dreetjuh @ 18-3-2006 20:24
57 Gepost door cw2cu @ 18-3-2006 20:51
58 Gepost door Handschoen @ 18-3-2006 21:29
59 Gepost door Handschoen @ 18-3-2006 21:29
60 Gepost door NewOrder @ 18-3-2006 22:18
61 Gepost door hars @ 18-3-2006 22:46
62 Gepost door Simie55 @ 18-3-2006 23:19
63 Gepost door Beach @ 19-3-2006 1:26
64 Gepost door Trance-Force @ 19-3-2006 1:53
65 Gepost door rival @ 19-3-2006 1:58
66 Gepost door Jappr @ 19-3-2006 4:53
67 Gepost door Jappr @ 19-3-2006 4:57
68 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 5:35
69 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 5:37
70 Gepost door The-Ghost @ 19-3-2006 9:09
71 Gepost door Big_Fat_Wombat @ 19-3-2006 10:29
72 Gepost door gr8w8 @ 19-3-2006 11:03
73 Gepost door retanik @ 19-3-2006 11:16
74 Gepost door KristianT @ 19-3-2006 11:25
75 Gepost door KristianT @ 19-3-2006 11:29
76 Gepost door LP_Floris @ 19-3-2006 11:30
77 Gepost door KristianT @ 19-3-2006 11:33
78 Gepost door noompskak @ 19-3-2006 11:37
79 Gepost door --Christiaan-- @ 19-3-2006 11:39
80 Gepost door Mannee @ 19-3-2006 11:43
81 Gepost door --Christiaan-- @ 19-3-2006 11:53
82 Gepost door MvA83 @ 19-3-2006 12:18
83 Gepost door MissyMirjaM @ 19-3-2006 12:53
84 Gepost door aad007 @ 19-3-2006 14:12
85 Gepost door --Christiaan-- @ 19-3-2006 14:15
86 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 15:19
87 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 15:58
88 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 16:01
89 Gepost door Orealo @ 19-3-2006 16:24
90 Gepost door Orealo @ 19-3-2006 16:24
91 Gepost door Orealo @ 19-3-2006 16:24
92 Gepost door Orealo @ 19-3-2006 16:25
93 Gepost door Orealo @ 19-3-2006 16:25
94 Gepost door Orealo @ 19-3-2006 16:25
95 Gepost door Orealo @ 19-3-2006 16:25
96 Gepost door Orealo @ 19-3-2006 16:26
97 Gepost door Orealo @ 19-3-2006 16:26
98 Gepost door Orealo @ 19-3-2006 16:26
99 Gepost door Orealo @ 19-3-2006 16:26
100 Gepost door Orealo @ 19-3-2006 16:27
101 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 16:28
102 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 16:35
103 Gepost door Saryon @ 19-3-2006 16:45
104 Gepost door caradoc @ 19-3-2006 17:02
105 Gepost door Ramenta @ 19-3-2006 17:05
106 Gepost door Saryon @ 19-3-2006 17:09
107 Gepost door DRVooijs @ 19-3-2006 17:45
108 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 17:54
109 Gepost door Mannee @ 19-3-2006 17:55
110 Gepost door Mannee @ 19-3-2006 17:56
111 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 17:57
112 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 17:57
113 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 17:58
114 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 17:58
115 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 17:58
116 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 17:59
117 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 17:59
118 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 17:59
119 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 17:59
120 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:00
121 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:00
122 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:00
123 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:00
124 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:01
125 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:01
126 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:01
127 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:01
128 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:01
129 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:02
130 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:02
131 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:02
132 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:02
133 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:02
134 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:03
135 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:03
136 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:03
137 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:03
138 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:04
139 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:04
140 Gepost door Mannee @ 19-3-2006 18:04
141 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:04
142 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:04
143 Gepost door Mannee @ 19-3-2006 18:04
144 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:04
145 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:05
146 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:05
147 Gepost door Mannee @ 19-3-2006 18:05
148 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:05
149 Gepost door Mannee @ 19-3-2006 18:05
150 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:05
151 Gepost door Mannee @ 19-3-2006 18:05
152 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:05
153 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:07
154 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:08
155 Gepost door Mannee @ 19-3-2006 18:09
156 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:11
157 Gepost door Mannee @ 19-3-2006 18:13
158 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:14
159 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:29
160 Gepost door Orealo @ 19-3-2006 18:30
161 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:31
162 Gepost door Saryon @ 19-3-2006 18:38
163 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 18:40
164 Gepost door Mannee @ 19-3-2006 18:41
165 Gepost door Saryon @ 19-3-2006 19:00
166 Gepost door Jordi_B @ 19-3-2006 19:15
167 Gepost door Ramenta @ 19-3-2006 19:18
168 Gepost door Saryon @ 19-3-2006 19:32
169 Gepost door Mannee @ 19-3-2006 19:45
170 Gepost door Saryon @ 19-3-2006 19:53
171 Gepost door poehej @ 19-3-2006 20:33
172 Gepost door poehej @ 19-3-2006 20:36
173 Gepost door poehej @ 19-3-2006 20:36
174 Gepost door poehej @ 19-3-2006 20:37
175 Gepost door poehej @ 19-3-2006 20:37
176 Gepost door Mannee @ 19-3-2006 21:06
177 Gepost door _Endymion_ @ 19-3-2006 21:11
178 Gepost door caradoc @ 19-3-2006 21:57
179 Gepost door poehej @ 19-3-2006 22:03
180 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 22:04
181 Gepost door Ramenta @ 19-3-2006 22:29
182 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:10
183 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:37
184 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:38
185 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:41
186 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:43
187 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:45
188 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:47
189 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:49
190 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:50
191 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:50
192 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:50
193 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:51
194 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:51
195 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:52
196 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:52
197 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:53
198 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:53
199 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:53
200 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:53
201 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:53
202 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:53
203 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:54
204 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:54
205 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:55
206 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:55
207 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:55
208 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:55
209 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:55
210 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:56
211 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:56
212 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:56
213 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:56
214 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:56
215 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:56
216 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:56
217 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:56
218 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:56
219 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:57
220 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:57
221 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:57
222 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:57
223 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:57
224 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:58
225 Gepost door BaggerUser @ 19-3-2006 23:58
226 Gepost door rijzwijk @ 19-3-2006 23:59
227 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:00
228 Gepost door rijzwijk @ 20-3-2006 0:00
229 Gepost door rijzwijk @ 20-3-2006 0:00
230 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:00
231 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:01
232 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:02
233 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:03
234 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:03
235 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:04
236 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:04
237 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:05
238 Gepost door rijzwijk @ 20-3-2006 0:06
239 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:07
240 Gepost door rijzwijk @ 20-3-2006 0:08
241 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:09
242 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:09
243 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:12
244 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:12
245 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:13
246 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:13
247 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:13
248 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:13
249 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:13
250 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:13
251 Gepost door BaggerUser @ 20-3-2006 0:14
252 Gepost door Jappr @ 20-3-2006 5:30
253 Gepost door rickmans @ 20-3-2006 6:37
254 Gepost door poehej @ 20-3-2006 6:50
255 Gepost door Orealo @ 20-3-2006 6:59
256 Gepost door rickmans @ 20-3-2006 7:53
257 Gepost door Mannee @ 20-3-2006 8:07
258 Gepost door singlemetkids @ 20-3-2006 9:13
259 Gepost door ..-._---_-.- @ 20-3-2006 10:56
260 Gepost door Zwaffel @ 20-3-2006 13:44
261 Gepost door -jos- @ 20-3-2006 14:07
262 Gepost door rijzwijk @ 20-3-2006 14:47
263 Gepost door Saryon @ 20-3-2006 17:06
264 Gepost door Orealo @ 20-3-2006 18:13
265 Gepost door Jappr @ 20-3-2006 18:31
266 Gepost door Jappr @ 20-3-2006 18:31
267 Gepost door Jappr @ 20-3-2006 18:32
268 Gepost door Jappr @ 20-3-2006 18:32
269 Gepost door Jappr @ 20-3-2006 18:35
270 Gepost door --Christiaan-- @ 20-3-2006 18:50
271 Gepost door --Christiaan-- @ 20-3-2006 18:50
272 Gepost door --Christiaan-- @ 20-3-2006 18:51
273 Gepost door --Christiaan-- @ 20-3-2006 18:51
274 Gepost door --Christiaan-- @ 20-3-2006 18:51
275 Gepost door --Christiaan-- @ 20-3-2006 18:51
276 Gepost door --Christiaan-- @ 20-3-2006 18:52
277 Gepost door --Christiaan-- @ 20-3-2006 18:52
278 Gepost door --Christiaan-- @ 20-3-2006 18:52
279 Gepost door --Christiaan-- @ 20-3-2006 18:53
280 Gepost door --Christiaan-- @ 20-3-2006 18:53
281 Gepost door --Christiaan-- @ 20-3-2006 18:53
282 Gepost door --Christiaan-- @ 20-3-2006 18:53
283 Gepost door NewOrder @ 20-3-2006 20:38
284 Gepost door NewOrder @ 20-3-2006 20:43
285 Gepost door rijzwijk @ 21-3-2006 1:24
286 Gepost door Jappr @ 21-3-2006 2:18
287 Gepost door Jappr @ 21-3-2006 2:20
288 Gepost door Mannee @ 21-3-2006 6:24
289 Gepost door --Christiaan-- @ 21-3-2006 11:17
290 Gepost door -jos- @ 21-3-2006 16:15
291 Gepost door rijzwijk @ 21-3-2006 16:42
292 Gepost door Comet @ 21-3-2006 17:35
293 Gepost door caradoc @ 21-3-2006 19:03
294 Gepost door Jordi_B @ 21-3-2006 19:52
295 Gepost door B @ 23-3-2006 8:19
296 Gepost door twinkles @ 23-3-2006 8:52
297 Gepost door Dungeonmaster @ 23-3-2006 9:19
298 Gepost door GHans7 @ 23-3-2006 10:03
299 Gepost door 314 @ 23-3-2006 11:12
300 Gepost door 314 @ 23-3-2006 11:14
301 Gepost door antonowitch @ 23-3-2006 11:25
302 Gepost door kloppie @ 23-3-2006 11:50
303 Gepost door ThE_ED @ 23-3-2006 12:58
304 Gepost door -jos- @ 23-3-2006 13:23
305 Gepost door Orealo @ 23-3-2006 14:39
306 Gepost door -jos- @ 23-3-2006 15:08
307 Gepost door Jordi_B @ 23-3-2006 15:50
308 Gepost door Darkomen @ 23-3-2006 20:55
309 Gepost door The_Dijkstra @ 23-3-2006 20:57
310 Gepost door B_BOY @ 23-3-2006 22:01
311 Gepost door Boe. @ 23-3-2006 22:15
312 Gepost door MissyMirjaM @ 23-3-2006 22:40
313 Gepost door -jos- @ 23-3-2006 22:55
314 Gepost door caradoc @ 24-3-2006 9:35
315 Gepost door Dansgek @ 24-3-2006 9:44
316 Gepost door ElectricEye @ 24-3-2006 9:44
317 Gepost door sop @ 24-3-2006 9:50
318 Gepost door kletskop @ 24-3-2006 10:33
319 Gepost door speler8 @ 24-3-2006 10:34
320 Gepost door Nachtdier @ 24-3-2006 10:35
321 Gepost door ElectricEye @ 24-3-2006 10:36
322 Gepost door speler8 @ 24-3-2006 10:39
323 Gepost door speler8 @ 24-3-2006 10:40
324 Gepost door speler8 @ 24-3-2006 10:40
325 Gepost door calastra @ 24-3-2006 10:43
326 Gepost door Nachtdier @ 24-3-2006 10:43
327 Gepost door Nachtdier @ 24-3-2006 10:46
328 Gepost door TomWillPrevail @ 24-3-2006 10:47
329 Gepost door Wiebe-Hoekstra @ 24-3-2006 10:52
330 Gepost door h00tie @ 24-3-2006 11:01
331 Gepost door Nachtdier @ 24-3-2006 11:02
332 Gepost door Nachtdier @ 24-3-2006 11:03
333 Gepost door Nachtdier @ 24-3-2006 11:09
334 Gepost door TwyLight @ 24-3-2006 11:13
335 Gepost door hahaha12 @ 24-3-2006 11:46
336 Gepost door hahaha12 @ 24-3-2006 11:47
337 Gepost door Nachtdier @ 24-3-2006 12:21
338 Gepost door Nachtdier @ 24-3-2006 12:22
339 Gepost door Nachtdier @ 24-3-2006 12:39
340 Gepost door jvnkie @ 24-3-2006 13:26
341 Gepost door SwithleR @ 24-3-2006 13:30
342 Gepost door Arrakis @ 24-3-2006 14:27
343 Gepost door Natha- @ 24-3-2006 14:45
344 Gepost door Tapie_Tapacho @ 24-3-2006 14:56
345 Gepost door Nightwulf @ 24-3-2006 14:56
346 Gepost door RyanDunn @ 24-3-2006 15:16
347 Gepost door mg794613 @ 24-3-2006 15:44
348 Gepost door Icefire1971 @ 24-3-2006 15:57
349 Gepost door Hpzone @ 24-3-2006 16:06
350 Gepost door Adfundum @ 24-3-2006 16:14
351 Gepost door jjdevries @ 24-3-2006 16:37
352 Gepost door jjdevries @ 24-3-2006 16:41
353 Gepost door jjdevries @ 24-3-2006 16:44
354 Gepost door Adfundum @ 24-3-2006 16:49
355 Gepost door Adfundum @ 24-3-2006 16:53
356 Gepost door XyritZz @ 24-3-2006 17:14
357 Gepost door Jordi_B @ 24-3-2006 19:13
358 Gepost door supermario3 @ 24-3-2006 19:29
359 Gepost door Adfundum @ 25-3-2006 15:12
360 Gepost door Venun @ 26-3-2006 20:47
361 Gepost door caradoc @ 30-3-2006 23:14
362 Gepost door Guffens @ 31-3-2006 0:08
363 Gepost door Irakeez @ 31-3-2006 0:24
364 Gepost door Jappr @ 31-3-2006 0:27
365 Gepost door ABC-tje @ 31-3-2006 0:45
366 Gepost door ILCILA @ 31-3-2006 7:05
367 Gepost door Mannee @ 31-3-2006 8:50
368 Gepost door jamesdeluxe @ 31-3-2006 9:26
369 Gepost door Roolio @ 31-3-2006 14:54
370 Gepost door Roolio @ 31-3-2006 15:20
371 Gepost door MartijnTP @ 31-3-2006 16:30
372 Gepost door kaspermols282 @ 31-3-2006 16:35
373 Gepost door kaspermols282 @ 31-3-2006 16:36
374 Gepost door kaspermols282 @ 31-3-2006 16:36
375 Gepost door kaspermols282 @ 31-3-2006 16:37
376 Gepost door kaspermols282 @ 31-3-2006 16:37
377 Gepost door kaspermols282 @ 31-3-2006 16:38
378 Gepost door kaspermols282 @ 31-3-2006 16:38
379 Gepost door kaspermols282 @ 31-3-2006 16:38
380 Gepost door kaspermols282 @ 31-3-2006 16:39
381 Gepost door kaspermols282 @ 31-3-2006 16:39
382 Gepost door kaspermols282 @ 31-3-2006 16:40
383 Gepost door dujour @ 31-3-2006 19:20
384 Gepost door CrazyPro @ 1-4-2006 0:10
385 Gepost door Charrel @ 1-4-2006 1:54
386 Gepost door Jappr @ 1-4-2006 3:19
387 Gepost door rijzwijk @ 1-4-2006 5:44
388 Gepost door Mannee @ 1-4-2006 9:41
389 Gepost door yinxs @ 1-4-2006 10:17
390 Gepost door Mykitcar @ 1-4-2006 10:23
391 Gepost door Mykitcar @ 1-4-2006 10:25
392 Gepost door Manneke_Pils @ 1-4-2006 11:07
393 Gepost door YggY @ 1-4-2006 11:17
394 Gepost door Saryon @ 1-4-2006 11:23
395 Gepost door Klonk @ 1-4-2006 11:32
396 Gepost door Orealo @ 1-4-2006 13:36
397 Gepost door -jos- @ 1-4-2006 15:36
398 Gepost door caradoc @ 1-4-2006 15:45
399 Gepost door Jordi_B @ 1-4-2006 19:29
400 Gepost door Orealo @ 1-4-2006 21:37
401 Gepost door Mannee @ 1-4-2006 22:37
402 Gepost door Orealo @ 2-4-2006 2:13

Britse regering beraamt aanval op Iran

Icoon OorlogDe Britse regering voert maandag een geheim overleg over de mogelijkheid van een militaire aanval op Iran. Hoge functionarissen van de ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken bespreken de gevolgen van een luchtaanval.

Eén van de gevolgen waar de Britse regering rekening mee houdt, is dat de Iraniërs na een aanval de oliekraan zullen dichtdraaien. Een ander gevolg zal de stijging van het geweld tegen Britse soldaten in het zuiden van Irak zijn. Daar wonen hoofdzakelijk sjiïtische moslims die een sterke politieke en godsdienstige band met Iran hebben.

De Britten geloven dat een aanval onder leiding van de Verenigde Staten onvermijdelijk is, als Iran niet binnen 30 dagen stopt met de verrijking van uranium. De Amerikanen hopen op een zo breed mogelijke internationale steun, maar zijn bereid om ook zonder die steun, samen met Israël, de Iraanse republiek aan te vallen.

Update
Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent de bewering dat zij een aanval op Iran aan het plannen is.

Met dank aan Chocoladefreakje en Finder_elf_towns voor de submit.

Van Bon nog niet fit genoeg

In de wielerklassieker Milaan - San Remo was Leon van Bon de beste Nederlander. Bovendien is hij in de Ronde van Vlaanderen een vaste waarde. Bij deze editie zou hij de finish echter niet halen.

"Leon was nog niet voldoende hersteld van een buikgriep," zei Marc Sergant, manager van Davitamon - Lotto. Dit was ook de reden waarom Van Bon een week geleden niet aan de start van de E3 Prijs stond. "We dachten dat hij redelijk hersteld was. Vandaag zat Leon even voorin maar na de Molenberg zakte hij weg."

Ondanks alles maakt Sergeant zich niet druk om de fysieke gesteldheid van Van Bon. De deelname van de Nederlander aan Parijs - Roubaix zou dan ook geen gevaar lopen. Hier wist hij vorig jaar nog als zesde te eindigen. De Belg gaat er verder van uit dat 34-jarige wielrenner ook deel zal nemen aan Gent - Wevelgem.

Uitslagen Engeland Speelronde 32

Dit weekend is Manchester United twee punten ingelopen op rivaal Chelsea in het Premiership. De club van Alex Ferguson won met 2-1 van Bolton Wanderers, terwijl de mannen van José Mourinho gelijkspeelden tegen degradatiekandidaat Birmingham City (0-0).

Birmingham City moest het bij aanvang van de wedstrijd stellen zonder Mario Melchiot. Bij Chelsea keerde Arjen Robben terug van een schorsing. Birmingham speelde tegen The Blues vol op de verdediging. Dit resulteerde dan ook in een veldoverwicht voor de miljoenenploeg van Mourinho. Ondanks dat werd er niet gescoord, omdat de ploeg te slordig met de kansen om ging. Ook liepen de spelers elkaar voortdurend in de weg. Twee opvallende momenten in het duel waren doelpunten van Robben. Beiden werden echter afgekeurd vanwege buitenspel. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Hernan Crespo nog twee kansen om te scoren, maar ook hij faalde in de afronding.

Manchester United profiteerde van de misstap die Chelsea maakte. The Mancunians wonnen met 1-2 van Bolton Wanderers. Ruud van Nistelrooy startte wederom vanaf de bank, maar hij werd in de tweede helft toch ingebracht. Na bijna een half uur spelen kwamen The Wanderers op voorsprong door een doelpunt van Kevin Davies. Niet veel later wist Louis Saha de schade weer te herstellen door met een boogbal te scoren. Na een uur spelen werd Van the Man ingezet en dat bleek goud waard. De Brabander was verantwoordelijk voor het doelpunt wat uiteindelijk ook de winst voor Manchester United zou betekenen.

Arsenal, dat tegen Aston Villa speelde, kende een makkelijke middag. The Gunners waren veel te sterk voor de ploeg van verdediger Wilfred Bouma. De Londense ploeg walste met 5-0 over The Villans heen. Villa kreeg wel een aantal kansen gedurende de wedstrijd, maar wist hieruit niet te scoren. Na twintig minuten spelen was Emanuel Adebayor verantwoordelijk voor de eerst goal. Op slag van rust vergrootte Thierry Henry de voorsprong. Niet lang na aanvang van de tweede helft wist de Fransman opnieuw te scoren. Ook Robin van Persie deed weer eens van zich spreken. In de zeventigste minuut was hij trefzeker en zorgde voor de vierde goal. Het laatste doelpunt kwam op naam van Abo Daiby, vervanger voor de geblesseerd uitgevallen Cesc Fabregas.

Newcastle United heeft het voor elkaar gekregen om Tottenham Hotspur op de knieën te krijgen. The Magpies waren met 3-1 te sterk voor de ploeg van coach Martin Jol. De eindstand was voor de thee al bereikt. The Spurs stonden koud in het veld toen doelman Paul Robinson de bal al uit het net kon halen. Lee Boywer bracht de thuisploeg na twee minuten spelen namelijk al op voorsprong. Vijftien minuten later trok Robbie Keane de stand weer gelijk door te scoren voor Tottenham. Na deze goal ging het snel op Saint James' Park. Binnen drie minuten wisten Fulowashola Ameobi en Alan Shearer (penalty) te scoren, zodat de punten in Newcastle bleven. Het elftal van de Nederlandse coach moesten bovendien toezien hoe Michael Dawson in de zestigste minuut zijn tweede gele kaart kreeg.

Ook Liverpool wist zijn wedstrijd te winnen. Tegen West Bromwich Albion waren The Reds met 2-0 te sterk. Deze stand werd al voor het rustsignaal bereikt. Liverpool, dat zonder de geschorste Steven Gerrard speelde, kwam al na zeven minuten op voorsprong dankzij Robbie Fowler. Vijf minuten voor rust was het wederom raak. Djirbil Cissé bracht de ploeg van coach Rafa Benitez op een comfortabele 2-0-voorsprong.

Alle uitslagen:
Birmingham City - Chelsea 0 - 0
Newcastle United - Tottenham Hotspur 3 - 1
Fulham - Portsmouth 1 - 3
Everton - Sunderland 2 - 2
Arsenal - Aston Villa 5 - 0
West Bromwich Albion - Liverpool 0 - 2
Bolton Wanderers - Manchester United 1 - 2
Manchester City - Middlesbrough 0 - 1
West Ham United - Charlton Athletic 0 - 0

De stand:

PosClubWedstrijdenPuntenVoorTegen
1Chelsea32796019
2Manchester United32726430
3Liverpool33674722
4Tottenham Hotspur32554632
5Arsenal31535323
6Blackburn Rovers31524236
7Bolton Wanderers30484334
8West Ham United32464646
9Wigan Athletic31463638
10Everton32443143
11Charlton Athletic32433742
12Newcastle United32423439
13Manchester City32403938
14Middlesbrough31404452
15Fulham33364154
16Aston Villa32353446
17West Bromwich Albion32272849
18Portsmouth31272752
19Birmingham City31252344
20Sunderland32112157

Topscorers:

PosNaamClubDoelputen
1Thierry HenryArsenal21
--Ruud van NistelrooyManchester United21
3Darren BentCharlton Athletic16

Programma maandag 3 april 2006:
Blackburn Rovers - Wigan Athletic

[A1GP]Lammers wil door met Verstappen


Jan Lammers wil ook volgend seizoen graag door met Jos Verstappen in de A1GP. De baas van het Nederlandse raceteam zei dit zondag in Shanghai bij de laatste wedstrijd van het eerste seizoen van de nieuwe raceklasse.

"Sportief willen we graag verder met Jos. Het eerste jaar met hem is goed bevallen. Het is alleen afwachten of we er financieel zullen uitkomen. De komende tijd zullen we daarover gaan onderhandelen met de manager van Jos," aldus Lammers.

Verstappen zelf was erg enthousiast over het eerste seizoen van de nieuwe internationale raceklasse voor landenteams. "Ik vond het waanzinnig leuk. In tegenstelling tot in de Formule 1 heb ik hier eindelijk weer echt kunnen racen. Deze competitie is een zegen voor mij. Wat dat betreft hoef ik niet meer terug naar de Formule 1. Ik heb dat al negen jaar gedaan en ben er inmiddels ook wat te oud voor."

Uitslagen Schotland Speelronde 32

In de Schotse competitie boekte de Glasgow Rangers een vrij eenvoudige 1-4 overwinning op Dundee United.


Kris Boyd was met drie doelpunten de grote man bij de bezoekende club. De Rangers zijn door de overwinning de nummer twee van de Schotse competitie, Heart of Midlothian, tot drie punten genaderd, al hebben de Hearts wel een wedstrijd minder gespeeld.

In de 29e minuut van de wedstrijd opende Dado Prso de score, een minuut later verdubbelde Boyd de score naar 2-0, wat ook de ruststand was. Pas nadat Boyd in de 53e minuut opnieuw trefzeker was, scoorde Collin Samuel voor Dundee de 3-1. Zeven minuten voor tijd zette Boyd met zijn derde treffer de eindstand op het bord.

Woensdag worden nog twee wedstrijden uit de 32e speelronde gespeeld, namelijk Celtic - Hearts en Hibernian tegen Kilmarnock.

Uitslagen

Motherwell - Livingston 2-1
Dunfermline - Falkirk 1-1
Inverness CT - Aberdeen 0-1
Dundee United - Glasgow Rangers 1-4

[b]Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Celtic317983 - 30
2Hearts316260 - 26
3Glasgow Rangers325958 - 34
4Kilmarnock315157 - 50
5Hibernian314954 - 43
6Aberdeen324538 - 36
7Motherwell324450 - 54
8Inverness CT324344 - 36
9Dundee United323239 - 57
10Dunfermline322326 - 59
11Falkirk322230 - 61
12Livingston321218 – 71

Marc Ecko’s Getting Up mogelijk op de Revolution

Kledingontwerper Marc Ecko heeft in een interview met GameDaily gezegd wel heil te zien in het gebruik van de Revolution controller voor zijn graffiti game Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure. Logisch genoeg is de controller een substituut voor een spuitbus, zo zou je zelf je eigen creativiteit echt om kunnen vormen naar virtuele graffiti. Ecko zegt wel dat er nog getest zal worden wat de mogelijkheden zijn, helemaal zeker is het dus nog niet.

Speciale WK 360-bundel komt ook naar Nederland

Enkele dagen geleden meldden we je al dat er een speciale Xbox 360 zal gaan verschijnen in Japan. Bij deze 360 zal een speciale faceplate zitten en de game 2006: FIFA World Cup

Ook in Nederland zal een speciale WK Xbox 360 gaan verschijnen. Deze Xbox-bundel zal echter niet gelijk zijn aan de versie waarop de Japanners het WK kunnen naspelen. De faceplates zijn verschillend en bij de Nederlandse versie zal een voucher zitten waarmee je een replica van de officiële Adidas-wedstrijdbal van het WK kunt krijgen. Beide bundels zullen wel de game 2006: FIFA World Cup bevatten

De bundel zal vanaf 12 mei in de winkels te koop zijn, maar hoeveel euro's je voor de set neer moet leggen is nog niet bekend.



De Japanse WK set en de Nederlandse WK faceplate

Met dank aan netto_m en Simsfan88 voor het melden

Punten Eerste Ronde

Zondagavond en tijd voor de punten van de eerste ronde van de FOK!Wielermanager.

We hebben deze week vier weekwinnaars, Borrel, I-loontje, Wazaa en _Michael_Jackson behaalden allevier 280 punten. Op de vijfde plaats eindigt Arcee met 279 punten.

Bij de Subleagues ging de weekoverwinning naar Scribbly met 280 punten. De Klassiekers en II Mondo eindigden met 224 punten op een gedeelde tweede plaats.

Voor de volgende ronde kan je wisselen tot 5 april om 00:01 uur.

Uitslagen Italië Speelronde 32

De Italiaanse top 3 moest het deze week opnemen tegen de flop 3. Alleen Internazionale boekte een zege. De strijd om plaats vier blijft spannend.

AC Milan leed een zeer kostbare 1-0 nederlaag tegen de nummer een-na-laatst Lecce. De Rossoneri profiteerden daarmee niet van het 0-0 gelijkspel van Juventus. Mocht Milan ‘gewoon’ hebben gewonnen, dan was de strijd om de Scudetto heropend. Carlo Ancelotti gaf verscheidende toppers (waaronder Shevchenko en Kaká) rust met het oog op de midweekse Champions League ontmoeting met Olympique Lyon. Desondanks was Milan de bovenliggende ploeg.

Lecce hield stand dankzij doelman Vincenzo Sicignano, die in de beginfase inzetten van Alberto Gilardino onschadelijk maakte. Ook een poging van Rui Costa trof geen doel. Deze missers kwamen Milan in de 54e minuut zeer duur te staan. Cedric Konan scoorde namelijk uit een counter, op aangeven van Mirko Vucinic. Milan had geen antwoord paraat; de ingevallen Clarence Seedorf liet zich nog wel opmerken met een afstandsschot.

Juventus loopt dus toch uit, ondanks de 0-0 bij hekkensluiter Treviso. In tegenstelling tot Ancelotti begon Fabio Capello wel met zijn sterkste team. De Bianconeri domineerden, maar faalden in de afwerking. Zlatan Ibrahimovic raakte de paal, David Trezeguet trof het zijnet en een vrije trap van Adrian Mutu vloog net niet in de touwen. Capello toonde zich opgelucht: ”Dit was een heel belangrijke stap op weg naar de titel. Als wij hadden verloren en Milan gewonnen, dan had dat grote gevolgen kunnen hebben.”

Internazionale maakte geen fout tegen een laagvlieger. Het in crisis zijnde Messina werd met 3-0 terzijde geschoven. Net als collega Ancelotti gaf Mancini ook enkele spelers rust, waaronder Adriano, Figo en Veron. Bij hun afwezigheid wist Santiago Solari een hoofdrol voor zich op te eisen: de Argentijn scoorde de 1-0 en 3-0. Obafemi Martins maakte tussendoor de 2-0. Inter doet nu weer mee om de tweede plaats.

De strijd om plaats vier, het laatste Champions League ticket, tussen Fiorentina en AS Roma blijft prangend, na het onderlinge gelijkspel: 1-1. Luca Toni opende al na één minuut de score, zijn 26e van de competitie. Daarmee evenaarde de international het clubrecord van Batistuta en Hamrin. AS Roma kreeg diverse mogelijkheden op de gelijkmaker, maar steeds lag Bogdan Lobont in de weg. Pas vlak voor het laatste kwartier zorgde Leonardo Cufre voor de 1-1.


Uitslagen 32e speeldag:
Palermo – Ascoli 1-1
Sampdoria – Cagliari 1-1
Lazio Roma – Empoli 3-3
Treviso – Juventus 0-0
Chievo Verona – Livorno 2-1
Internazionale – Messina 3-0
Lecce – AC Milan 1-0
Udinese – Parma 2-0
Fiorentina – AS Roma 1-1
Reggina – Siena 1-1


Stand na 32 speeldagen:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Juventus 327961-20
2 AC Milan327070-26
3 Internazionale326859-24
4 Fiorentina326153-35
5 AS Roma326058-32
6 Chievo Verona324846-38
7 Lazio Roma324644-42
8 Palermo324442-43
9 Livorno324433-36
10 Sampdoria323843-43
11 Ascoli323835-40
12 Parma323836-51
13 Siena323637-50
14 Reggina323532-50
15 Empoli323337-55
16 Udinese323231-49
17 Cagliari323230-50
18 Messina322829-46
19 Lecce322424-49
20 Treviso321617-45


Topscorers:

#Speler:Club:Goals:
1.Luca ToniFiorentina26
2.David TrezeguetJuventus20
3.Andrei ShevchenkoAC Milan19
4.Alberto GilardinoAC Milan16


WTCC: Regerend kampioen Priaulx begint prima

Dit weekend was de start van het WTCC-seizoen op het circuit van het Italiaanse Monza. De eerste race werd winst voor Andy Priaulx en de tweede race ging naar Agusto Farfus.

Regerend WTCC-kampioen Priaulx leidde in de eerste wedstrijd van begin tot eind. Alfa-rijder Salvatore Tavano kende een redelijk harde botsing en moest net als Jorg Muller (BMW) naar de pits. Alfist Farfus liep in die hectische beginfase eveneens de nodige schade op aan de achterzijde van zijn bolide, maar kon wel verder.

In de derde ronde ging het, na een touche met Peugeot rijder Jens Edman, flink mis met de SEAT van Roberto Colgiaco. Zijn bolide raakte rondom beschadigd en er kwamen rook en vlammen uit het motorruim. Gele vlaggen werden gezwaaid en even later meldde ook de safety car zich op de baan.

De Nederlander Tom Coronel wist de eerste race niet uit te rijden, hij viel vier ronden voor het eind uit.

Uitslag eerste race WTCC

positiecoureurteamtijd achterstand
1Andy PriaulxBMW25.44,2200
2Yvan MullerSeat Leon+3,534
3James ThompsonSeat Leon+4,378
4Dirk MullerBMW+4,667
5 Gabriële TarquiniSeat Leon+7,332

Na zijn achtste plaats in de eerste race mocht Augusto Farfus met de N-Technology Alfa 156 van pole position vertrekken in de tweede race. Hij kwam goed weg en nam direct de leiding in de race.

Alex Zanardi, die tweede lag, zette de aanval op de leidende positie in. Daarbij kwamen de auto’s met elkaar in contact. De Italiaan verspeelde met de botsing ook zijn rechtervoorwielophanging en moest uitvallen. De schade aan de auto van de koploper beperkte zich tot een voorscherm dat uitstak.

Uiteindelijk bleef de leiding in handen van de Braziliaan Farfus, terwijl WTCC-nieuwkomer Yvan Muller als tweede eindigde, voor Alain Menu.

Uitslag tweede race WTCC

positiecoureurteamtijd achterstand
1Augusto FarfusAlfa Romeo18.37,4380
2Yvan MullerSeat Leon+0,951
3Alain MenuChevrolet+2,580
4Alessnadro BalzanAlfa Romeo+3,924
5Jordi GeneSeat Leon+5,721

Demo van Daemonica verschenen

Daemonica is grotendeels adventure met een snufje RPG. Het spel speelt zich af in een MiddelEeuwen-achtige setting waarin bovennatuurlijke krachten de wereld bedreigen. Nicholas Farepoynt, een "Beast Hunter" is een outcast. Hij kan met de doden communiceren door middel van de oeroude taal "Daemonica". Het spel begint als hij in het dorpje Cavorn aankomt. Een echtpaar is vermist en een jonge vrouw is vermoord. Hoewel de burgemeester Nicholas had gevraagd naar Cavorn te komen beweert hij nu dat ze zaak al opgelost is en de moordenaar geëxecuteerd. Natuurlijk vertrouwt Nicholas het niet; hij gaat toch op onderzoek uit.

Lijkt het je wat? Dan kun je nu de demo van het spel downloaden.


Balkenende bezoekt Australië

Icoon Algemeen Minister-president Jan Peter Balkenende is de komende vijf dagen op staatsbezoek in Australië. Het staatsbezoek staat in het teken van vierhonderd jaar betrekkingen tussen Nederland en Australië. In 1606 was Kapitein Willem Janszoon de eerste Nederlander die in Australië aankwam.

Tijdens het staatsbezoek staan vier thema's centraal. Het eerste thema zijn de Nederlandse ontdekkingen in de tijd van de VOC. Het tweede thema is de verdediging van Australië door Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De emigratie naar Australië in de periode 1947 tot 1971 is het derde thema. Het laatste thema zijn de huidige betrekkingen tussen beide landen. Daarnaast bezocht onze premier ook de Formule 1 Grand Prix van Australië. Hij maakte daar een praatje met de manager van team Ferrari. Balkenende blijkt een groot fan te zijn van de Duitse coureur Michael Schumacher. Hij vond het jammer dat Schumacher al snel uitviel in de race. "Maar in de eerste plaats was ik toch voor Albers, die een geweldig professionele race heeft gereden", zo liet de premier weten.

De Australische premier John Howard noemde de betrekkingen tussen Nederland en Australie "hecht en productief". Er bestaan volgens hem uitgebreide contacten op zakelijk, persoonlijk en regeringsniveau. In Australië wordt ter nagedachtenis aan de betrekkingen een speciale jubileummunt geslagen. Balkenende sloeg vorige week het eerste exemplaar van deze munt in Den Haag.

Wessels verliest finale St. Brieuc

Peter Wessels is er niet in geslaagd het challengertoernooi van Saint Brieuc toe te voegen aan zijn palmares. Onze landgenoot sneuvelde pas in de eindstrijd.

Wessels moest met 6-3 en 6-1 zijn meerdere erkennen in de Fransman Marc Gicquel. Eerder deze week won de 27-jarige Nederlander nog van achtereenvolgens Hadad (7-6, 2-6, 6-3), Ventura (5-7, 6-3, 6-4), El Aynaoui (7-6, 6-3) en Patience (7-6, 1-6 en 6-4). Wessels zal morgen een aardig sprongetje maken op de ATP-ranking. Momenteel bekleedt hij pas de 185e positie.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 31

Icoon EredivisieIn de strijd om een plek bij de eerste vijf, en daarmee plaatsing voor de play-offs, deden FC Utrecht en FC Grongingen dit weekend goede zaken. De ploegen wonnen, terwijl Ajax verloor bij Roda JC en ook Heerenveen niet wist te winnen. Met nog drie wedstrijden te gaan staat FC Utrecht nu vierde met 55 punten, Ajax en FC Groningen volgen beiden met 51 punten op de vijfde plaats (Ajax heeft nog het voordeel van een beter doelsaldo) en Heerenveen staat met 49 punten op de zevende plaats.

PSV won met 2-1 bij en van RBC Roosendaal, en is daardoor bijna verzekerd van het kampioenschap. De wedstrijd tussen AZ en NAC Breda werd afgelast, en zal komende dinsdag worden gespeeld. Mocht AZ punten verspelen, dan is PSV kampioen. Anders heeft de ploeg uit Eindhoven volgend weekend aan één punt genoeg om de kampioensschaal dit seizoen te pakken.

Onderin viel definitief het doek voor RBC Roosendaal (dat dus van PSV verloor). Heracles deed goede zaken door met 1-0 van Sparta te winnen. ADO Den Haag speelde 1-1 tegen Willem II.

Uitslagen Speelronde 31:

Vrijdag 31 maart
FC Utrecht - RKC Waalwijk 3-1

Zaterdag 1 april
RBC Roosendaal - PSV 1-2
Heracles Almelo - Sparta R'dam 1-0
ADO Den Haag - Willem II 1-1
NEC - sc Heerenveen 4-1

Zondag 2 april
Roda JC - Ajax 2-1
Feyenoord - FC Twente 4-2
FC Groningen - Vitesse 2-1
AZ - NAC Breda (afgelast)

De stand na de 31e speelronde kun je hier vinden.

--------------

Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

The Simpsons volgend jaar op het witte doek

Icoon Film20th Century Fox heeft aangekondigd dat de tekenfilmserie The Simpsons verfilmd zal worden en volgend jaar in de bioscopen gaat draaien. Het Hollywood-debuut van Homer en zijn gezin kwam als onverwachte aankondiging in de vorm van een trailer, die tijdens de voorstelling van Ice Age 2 werd vertoond aan Amerikaans filmpubliek.

De tv-serie The Simpsons is de langstlopende tekenfilmserie in de televisiegeschiedenis van de Verenigde Staten. Al sinds 1989 zijn de vijf gezinsleden en hun avonturen een zeer goed bekeken tv-programma in Amerika en vele andere landen. Volgend jaar, achttien jaar na het televisiedebuut van de gele tekenfilmfiguren, zal de eerste Simpsons-film in de Amerikaanse bioscopen draaien, op 27 juli 2007 om precies te zijn. Vorige maand maakte Fox bekend nog zeker twee seizoenen van The Simpsons te maken.

In de trailer die Amerikaanse bioscoopbezoekers te zien kregen, zou vader Homer Simpson in onderbroek verklaren dat hij "vergeten was wat hij moest zeggen". De trailer schijnt ook uitgezonden te worden bij 'Million Dollar Abie', de 372e aflevering van The Simpsons.

The Simpsons
Het gemoedelijke gezinnetje Simpson,
met v.l.n.r. Lisa, Marge, Maggie, Homer en Bart

Blind niet blij met Luinge

Na afloop van de verloren wedstrijd tegen Roda JC gaf Ajax-trainer Danny Blind een duidelijke reactie op de discussies met scheidsrechter Roelof Luinge tijdens het duel.

Blind was vooral niet erg blij met het moment van affluiten van de eerste helft op het moment dat drie Ajacieden vrije doorgang hadden naar de goal. "Er werd een minuut extra tijd aangegeven, maar die was al lang voorbij op het moment dat hij Roda nog een corner liet nemen. Vervolgens mocht Senden gewoon nog doorgaan na een duel met Maduro, dat bleef maar duren. En op het moment dat wij er tussenuit naaien, fluit ie ineens wel af."

Als resultaat van het geklaag aan het einde van de eerste helft moest Blind de tweede helft vanaf de tribune bekijken.

Wielrennen: Uitslag Ronde van Vlaanderen

Icoon SportTom Boonen heeft voor de tweede achtereenvolgende maal de Ronde van Vlaanderen gewonnen. Na een selectie via de Koppenberg en Valkenberg klopte de wereldkampioen in een sprint a deux Leif Hoste. Karsten Kroon finishte op de achtste stek als beste Nederlander.

De Belgen Boonen en Hoste begonnen met ruim een minuut voorsprong op een achtervolgende groep aan de Muur. Zowel bij de koplopers als bij de achtervolgers waren er geen aanvallen op deze fameuze hindernis. Hoste en Boonen bleven elkaar aflossen. Ook de laatste van zeventien hellingen, de Bosberg, liet dit beeld zien. Hoste ondernam geen enkele poging om zich te ontdoen van Boonen.

Pas in de laatste kilometer ging Hoste pokeren. Dit mocht niet baten: de wereldkampioen was oppermachtig de beste in de sprint. Boonen is pas de vijfde renner die zijn zege in Vlaanderens mooiste prolongeert. Eerder slaagden Gijssels, Buysse, Magni en Leman in deze opzet. George Hincapie pakte de derde plaats, voor Peter van Petegem. Karsten Kroon legde knap beslag op de achtste positie.

Voor een uitgebreid verslag zie de FOK!Wielermanager!

Meer info Xbox 360 Quick Charge Kit verschenen

De Quick Charge Kit voor de Xbox 360 controller was een tijdje geleden al aangekondigd, maar toen moesten we het nog doen met een onduidelijke scan, vandaag is er gelukkig een duidelijkere foto van het apparaat verschenen.

De quick charge kit is handig als je veel gamet en wilt dat je draadloze controller altijd opgeladen is. Een accu laadt in twee uur helemaal vol, en twee accu's laden zich in vier uur helemaal vol. Als een accu eenmaal is opgeladen dan kan er weer 25 uur mee gegamet worden.

De Quick Charge Kit zou ongeveer tegelijk met de camera in mei 2006 verschijnen. Of deze data gehaald gaan worden en of dit ook voor Europa zal gaan gelden is nog niet bekend.



Zege Boonen in Ronde van Vlaanderen

Tom Boonen heeft voor de tweede achtereenvolgende maal de Ronde van Vlaanderen gewonnen. Na een selectie via de Koppenberg en Valkenberg klopte de wereldkampioen in een sprint a deux Leif Hoste. Karsten Kroon finishte op de achtste stek als beste Nederlander.

Vanmorgen om 10.00 uur werd even voorbij Brugge de officiële start gegeven van de 90e uitgave van de Ronde van Vlaanderen, hoogtepunt van de Vlaamse Wielerweek. Uiteindelijk tekenden 199 coureurs de startlijst: de Spanjaard Carlos Barredo zegde in extremis af. Het weer was, in tegenstelling tot voorgaande edities, niet goed: veel wind en regen. Later verbeterden de omstandigheden. In het eerste koersuur lukte het niemand weg te geraken. Met name Team Milram handhaafde een strak tempo in het peloton, waardoor onder meer pogingen van Bram Schmitz en Joost Posthuma werden geneutraliseerd.

Pas na ongeveer negentig kilometer ontstond er een vluchtgroep met perspectief, bij de samensmelting van twee trio’s. Michael Albasini, Ludovic Auger en Thierry Marichal zetten de aanval op, even later sloten David Boucher, Rik Reinerink en Bram Schmitz aan. Het sextet reed een maximale voorsprong van zo’n vier minuten bij elkaar, maar toen de Molenberg opdoemde (de eerste van in totaal zeventien hellingen) was dit verschil geslonken tot 2.30. Reinerink en Boucher moesten de kopgroep laten gaan op de Molenberg; in het peloton stak Tom Boonen even zijn neus aan het venster. Leon van Bon maakte dit niet meer mee: de Nederlander gaf er halfkoers de brui aan.

De Oude Kwaremont en Paterberg leverden geen spektakel op, de Koppenberg wel. Achter de overgebleven leiders Schmitz en Marichal ontspon zich een boeiende strijd in de hoofdmacht. Boonen nam de leiding en slechts enkele favorieten konden volgen. Driekwart van het peloton moest voet aan de grond zetten en was op slag kansloos. Na de Taaienberg bleef er een groep met dertien tenoren over: Boonen, Peter van Petegem, Alessandro Ballan, Andreas Klier, George Hincapie, Leif Hoste, Karsten Kroon, Fabian Cancellara, José Julia, Juan Antonio Flecha, Paolo Bettini, Roberto Petito en Francisco Ventoso. Zij sloten snel aan bij Marichal en Schmitz. Uit de achtergrond kwamen Serge Baguet, Filippo Pozzato, Erik Zabel en Thor Hushovd terug. Erik Dekker zat te ver achter om nog een rol van betekenis te spelen.

Quick-Step had een numeriek voordeel, met liefst vier man voorin. Logischerwijs bepaalden de manschappen van Patrick Lefèvre het tempo, waardoor Schmitz en Marichal moesten lossen. Verder regeerde voorin de status quo. Het Foreest, Steenberg en Berendries konden niemand verleiden tot een demarrage. Op de Valkenberg koos Hoste de aanval; alleen Boonen plaatste een tegenstoot. Het Belgische duo liep snel uit: binnen no time hadden ze een halve minuut. Pogingen van Kroon, Ballan en Cancellara om aan te sluiten mislukten. Bettini en Hincapie deden hun afstoppingswerk met verve.

Boonen en Hoste begonnen met ruim een minuut aan de Muur. Zowel bij de koplopers als bij de achtervolgers waren er geen aanvallen op deze fameuze hindernis. Hoste en Boonen bleven elkaar aflossen. Ook de laatste van zeventien hellingen, de Bosberg, liet dit beeld zien. Hoste ondernam geen enkele poging om zich te ontdoen van Boonen. Pas in de laatste kilometer ging Hoste pokeren. Dit mocht niet baten: de wereldkampioen was oppermachtig de beste in de sprint. Boonen is pas de vijfde renner die zijn zege in Vlaanderens mooiste prolongeert. Eerder slaagden Gijssels, Buysse, Magni en Leman in deze opzet. George Hincapie pakte de derde plaats, voor Peter van Petegem. Karsten Kroon legde knap beslag op de achtste positie.

#CoureurTijd
1.Tom Boonen (Bel)6:30.18
2.Leif Hoste (Bel)0.01
3.George Hincapie (VS)1.14
4.Peter van Petegem (Bel)z.t.
5.Alessandro Ballan (Ita)z.t.
6.Fabian Cancellara (Zwi)z.t.
7.Paolo Bettini (Ita)1.48
8.Karsten Kroon (Ned)z.t.
9.Andreas Klier (Dui)z.t.
10.Roberto Petito (Ita)z.t.
11.Erik Zabel (Dui)3.26
12.Juan Antonio Flecha (Spa)z.t.
13.Filippo Pozzato (Ita)4.21
14.Thor Hushovd (Noo)z.t.
15.Bernhard Eisel (Oos)8.03
16.David Kopp (Dui)z.t.
17.Nick Nuyens (Bel)z.t.
18.Anthony Geslin (Fra)z.t.
19.Stefan Schumacher (Dui)z.t.
20.Kurt-Asle Arvesen (Noo)z.t.

Uitslagen Eredivisie 02/04/2006

Er werden vanmiddag nog twee wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Feyenoord - FC Twente 4-2
6' Kalou 1-0
23' Kuijt 2-0 penalty
25' Gerritsen 2-1
39' N'Kufo 2-2
61' Kuijt 3-2
65' Kalou 4-2

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 40.000.
Geel: Zomer, N'Kufo, Brama, Rahim (FC Twente).

Opstellingen

Feyenoord: Aerts (Ekramy/46), Collen, Greene, Vlaar, Bahia, De Guzman, Hofs (Pardo/87), Paauwe, Castelen (Boussabon/78), Kuyt, Kalou.

FC Twente: Boschker, Rahim (Bouchiba/85), Niemeyer, Zomer, Heubach, Brama, Bakircioglü, Vidarsson (Schuurman/66), Gerritsen, N'Kufo,Touma (Afonso/75).
-------------------------------------------------------
FC Groningen - Vitesse 2-1
38' Nevland 1-0
50' Nevland 2-0
90+1' Knopper 2-1

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 20.000.
Geel: T. Janssen, Knol (Vitesse).

Opstellingen

Groningen: Roorda, Silva, Sankoh, Luirink, v.d.Linden, Buijs, Matthijs, Lindgren, Fledderus (Florén/82), Cornelisse (Bechan/90+2), Nevland (Kieft/89).

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh, Knol, Dingsdag, Fränkel (Rojer/61), Knopper, Hersi (Kaya/75), T.Janssen, De Mul (Blondelle/60), Junker, Benson.

De stand na dit weekend kan je hier vinden.

Hearts naar finale Schotse FA Cup

De Hearts zijn 13 mei aanstaande de tegenstander van het verrassende Gretna in de finale van de Schotse FA Cup. De nummer twee in de Schotse competitie was met 0-4 duidelijk sterker dan Hibernian.

Hartley was goed voor drie van de vier doelpunten, de vierde werd gemaakt door Jankauskas. Hibernian eindigde de wedstrijd met negen man, nadat zowel Sproule als Smith met rood van het veld gestuurd werden.

Uitslag Roda JC - Ajax

Om half één begon de wedstrijd tussen Roda JC en Ajax. Hieronder vind je de uitslag.

Roda JC - Ajax 2-1
18' Huntelaar 0-1
27' Lindebergh 1-1 e.d
89' Sonko 2-1

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 16.200.
Rood: 78. Juanfrán (Ajax).
Geel: Bödör, Senden, Cristiano (Roda JC).

Opstellingen

Roda JC: Kujovic, Senden (Leemans/74), Kah, Saeijs, Lachambre, Cziommer, v. Dijk, Sérgio, Bödör, Cristiano (Sonko/76), Cissé.

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Maduro, Vermaelen, Juanfrán, Galásek, Lindenbergh, Boukhari, Rosales (Sarpong/78), Huntelaar (Charisteas/86), Rosenberg (Babel/61).

Om half 3 beginnen de wedstrijden Feyenoord - FC Twente en FC Groningen tegen Vitesse. Vanwege de slechte staat van het veld in Alkmaar is de wedstrijd AZ - NAC Breda verplaatst naar aankomende dinsdag.

SP: 'Meer overheidstoezicht op internet'

Icoon InternetVolgens de SP zouden internetproviders door de overheid moeten worden gedwongen de verspreiding van kinderporno tegen te gaan. De providers verdedigen zich hiertegen: "Een telefoonbedrijf is niet verantwoordelijk voor wat klanten over hun lijnen zeggen en providers niet voor verspreiding van kinderporno over haar kanalen". SP-Kamerlid Arda Gerkens: "Dat klinkt logisch, maar we hebben het hier wel over kinderporno. Ik vind dat providers nu eens moeten gaan kijken naar de mogelijkheden en niet steeds naar de onmogelijkheden. Ze zijn moreel verplicht om mee te doen in deze strijd."

"We bestrijden terecht allerlei geavanceerde kinderpornonetwerken, maar doen niets aan de makkelijk bereikbare kinderporno. Via huis-tuin-en-keuken zoekmachines haal je nog steeds de meeste walgelijke rotzooi binnen", aldus Gerkens. Kinderporno is, volgens het Kamerlid, op een nog te makkelijke manier te vinden op het net.

Gerkens wil dat IP-adressen waarvandaan content wordt getoond of aangeboden met overduidelijk kinderpornografisch materiaal op nationaal niveau worden geblokkeerd. Ze wil dat chatrooms, websites, nieuwsgroepen en andere virtuele domeinen gesloten worden waarvan overduidelijk te zien is dat het om kinderporno gaat, bijvoorbeeld door namen als kiddyporn, preteensex en incestlover. Ook wil ze peer-to-peer programma's als Kazaa databestanden laten matchen met kinderpornobestanden die politie en justitie al kennen. Zo kun je zien of, door wie, wanneer en hoeveel het materiaal wordt uitgewisseld.

Met dank aan Tarak voor de submit.

Albers niet geheel ontevreden


Midland F1 presteerde vandaag tijdens de Grand Prix van Australië naar behoren, maar reed erg kleurloos. Tiago Monteiro viel uit en punten waren voor de renstal nooit binnen bereik geweest. Na vandaag is het team samen met Super Aguri F1 en Scuderia Toro Rosso nog de enige puntloze renstal.

Christijan Albers was vooral erg teleurgesteld omdat het weer niet lukte om te zijn waar hij wilde zijn. "Aan de ene kant is het frustrerend om niet te moeten knokken op de plek waar ik denk dat we horen, namelijk in het middenveld. Aan de andere kant denk ik dat we steeds verder verbeteren en we finishen nu gelukkig races. Dat was vorig jaar nog wel eens anders", aldus de Nederlander, waarmee hij refereerde aan zijn tijd bij Minardi.

De eerste helft van de race was Aguri-rijder Takuma Sato de kwelgeest voor velen, waaronder ook Albers. "In het eerste deel van de race zat ik vast achter Sato, samen met Barrichello en Coulthard. Het was echt teleurstellend dat dat zo lang duurde. Na de pitstop zat ik weer achter Sato maar kon ik hem op het rechte stuk buitenom passeren."

Daarnaast had Albers ook pech met zijn strategie, tussen de safetycarperiodes werd hij op een ronde gezet en werd daardoor kansloos voor punten. "De race had vier safetycarperiodes dus het was soms wat verwarrend. Ik denk echter dat we vandaag wel een punt hadden kunnen scoren."

Al met al was hij toch niet helemaal ontevreden, vooral nu het Formule 1-circus naar Europa zal reizen. "Het had nog beter gekund, maar het ziet er goed uit nu we naar Europa afreizen. De bolide liet een veelbelovende indruk achter",

Arrestaties door vrijwillige controleurs

Icoon PolitieGisteravond zijn negen mensen gearresteerd bij een grote verkeerscontrole op de A27. Bijzonder was dat de controle georganiseerd was door de vrijwillige politie. Samen werden er in totaal 88 boetes uitgedeeld, voornamelijk voor snelheidsovertredingen, rijden zonder gordel en niet handsfree bellen.

Vrijwillige politieagenten zijn agenten die in het dagelijks leven niet bij de politie werken, maar die in hun vrije tijd wel politietaken overnemen, zoals toezicht houden, evenementen begeleiden en, zoals nu het geval, verkeerscontroles houden. Volgens de politie was dit de eerste keer dat de vrijwillige politie zo'n grote controle organiseerde. In totaal werden meer dan 1700 mensen gecontroleerd.

Martina verbetert 100 meter record

Churandy Martina heeft in El Paso zijn Nederlandse record op de 100 meter aangescherpt. Martina deed 10,17 over het sprintnummer.

Martina duikt daarmee één honderdste onder zijn oude toptijd, gelopen in Heusden, in juli 2005. De rugwind was met 0,8 meter per seconde binnen de toegestane marge. Het record leverde Martina de winst op in de Springtime Invitational; nummer twee Jairo Duzant moest liefst 0,64 toegeven. Even later was Martina ook de snelste op de 200 meter, in 21,01.

Kiplagat vijfde op korte cross

Lornah Kiplagat is bij het WK veldlopen in Fukuoka als vijfde geëindigd op het onderdeel korte cross.

De Ethiopische Gelete Burika Bati won de gouden medaille, voor Ngetic en Melkamu. Kiplagat zat slechts één seconde af van het brons. Zaterdag finishte de van oorsprong Keniaanse nog als tweede op de lange cross.

Bij de mannen ging de zege op de lange cross naar Kenenisa Bekele. De Ethiopiër troefde zijn landgenoot Sileshi Sihine en de Keniaan Martin Irungu Mathathi af. Bekele pakte zaterdag al de winst op de korte cross, een dubbelslag dus. Ditzelfde kunstje flikte het loopwonder eveneens in 2002, 2003, 2004 en 2005.

CD: Nathan Fake - Drowning in a Sea of Love

Vorig jaar was het al duidelijk, Nathan Fake komt eraan. De jonge Brit was met zijn hit The Sky was Pink niet weg te denken uit de discotheken. De verwachtingen voor zijn debuutalbum waren dan ook hooggespannen. Eindelijk was hij daar: Drowning in a sea of love, maar de plaat is behoorlijk anders dan verwacht. Wie zich hiermee op de dansvloer waagt heeft namelijk veel lef óf hij/zij is doof. Drowning in a sea of love leent zich meer voor... de huiskamer?

[Upd] Uitslag GP Australië

Fernando Alonso heeft de Grand Prix van Australië gewonnen. Na een spectaculaire race, met vier safety car-situaties en een aantal zware crashes, bleef de regerend wereldkampioen Kimi Räikkönen en Ralf Schumacher voor. Poleman Jenson Button haalde de finish net niet.

Het drama begon al voor de start van de race. Juan Pablo Montoya spinde aan het einde van de formatieronde en moest achteraan de grid starten. Giancarlo Fisichella liet echter zijn motor afslaan, waardoor de start werd afgebroken en Montoya zijn plekje weer mocht innemen. Toen de race alsnog werd gestart, raakten in het midden van het veld Nico Rosberg, Felipe Massa en Christian Klien elkaar. Massa kon direct uitstappen, Rosberg moest in de pits opgeven en de safety car werd ingezet.

Bij de herstart pakte Alonso direct de koppositie van Button af. Even leek er rust in de wedstrijd te komen, maar enkele ronden later verloor Klien de controle over de wagen en schreef zijn Red Bull volledig af. Het gevolg was opnieuw een safety car-situatie. Ook bij de herstart die volgde, moest Button plaatsen inleveren. Räikkönen haalde de Brit in en na de eerste serie pitstops keek Button ook nog eens tegen de achterkant van Montoya aan. Ralf Schumacher kreeg ondertussen een drive through-penalty.

Door de pitstops reed opeens local hero Mark Webber aan de leiding, maar lang kon hij daar niet van genieten. Zijn wagen verloor snelheid en Webber moest langs de baan parkeren. Terwijl Alonso op zijn tweede set banden per ronde twee seconden wegreed bij achtervolger Räikkönen, bleek de bocht bij het opkomen van het rechte stuk scherprechter te worden. Montoya verloor de wagen bijna in het gras, maar Michael Schumacher was niet zo gelukkig en reed zijn Ferrari aan puin in de muur. Voor de derde maal werd de safety car ingezet.

Tijdens de neutralisatie maakte McLaren een fout die vooral Montoya veel tijd kostte: het team haalde namelijk beide wagens tegelijk naar de pits. Terwijl bij Räikkönen een defecte voorvleugel werd gerepareerd, moest Montoya blijven wachten tot hij aan de beurt was.

Na de herstart was het direct weer mis. Vitantonio Liuzzi verloor op koude banden de macht over het stuur en reed de complete linkerflank van zijn wagen, wat voor een vierde safety car-situatie zorgde. Na de vierde herstart herhaalde Montoya zijn fout bij het opkomen van het rechte stuk, maar kon nu niet meer doorrijden. Alonso reed ondertussen naar een onbedreigde overwinning met Räikkönen achter zich. Ralf Schumacher maakte, ondanks zijn eerdere straf, toch het podium vol.

Een spannend gevecht om de vijfde plaats tussen Button en Fisichella kende een bijzonder dramatisch einde voor de Engelsman. Slechts twee bochten voor de finish begaf de Hondamotor het op spectaculaire wijze en in een vlammenzee kwam Button slechts tientallen meters voor de eindstreep tot stilstand. Fisichella pakte de vijfde plaats, Button viel terug tot buiten de punten.

Update @ 12:41
Scott Speed heeft een tijdstraf van 25 seconden gekregen vanwege het onvoldoende rekening houden met gele vlaggen. Hij zakt hierdoor naar de elfde plaats. David Coulthard stijgt naar de achtste plaats. Tevens heeft Speed een boete van vijfduizend dollar gekregen voor het gebruik van beledigende taal tijdens een gesprek met de stewards na de race.

Volledige uitslag

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1Fernando AlonsoRenault F11:34:27.870
2Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes+ 1.829
3Ralf SchumacherToyota F1+ 24.824
4Nick HeidfeldBMW Sauber F1+ 31.032
5Giancarlo FisichellaRenault F1+ 38.421
6Jacques VilleneuveBMW Sauber F1+ 49.554
7Rubens BarrichelloHonda Racing F1+ 51.904
8David CoulthardRed Bull Racing+ 53.983
9Jenson ButtonHonda Racing F1+ 1 rondemotor
10Christijan AlbersMidland F1+ 1 ronde
11Scott SpeedScuderia Toro Rosso+ 1 ronde *
12Takuma SatoSuper Aguri F1+ 2 ronden
13Yuji IdeSuper Aguri F1+ 3 ronden
-Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedescrash
-Tiago MonteiroMidland F1differentieel
-Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rossocrash
-Michael SchumacherScuderia Ferraricrash
-Mark WebberWilliams F1aandrijving
-Christian KlienRed Bull Racingcrash
-Jarno TrulliToyota F1spin
-Nico RosbergWilliams F1schade
-Felipe MassaScuderia Ferraricrash

* 25 seconden straf

Deel Italië geschokt door homo's in reclame

OpmerkelijkDe beroemde Italiaanse fotograaf Oliviero Toscani is voor de rechter gedaagd wegens een reclamecampagne voor het kledingmerk Ra.Re. Op affiches van het kledingmerk figureren onder meer homoseksuele mannen die elkaar kussen of betasten. De Italiaanse reclamecommissie betitelt de campagne als een ernstige aantasting van de gevoeligheid van het publiek. Diverse oudervereniging spraken schande over ''de vulgaire campagne die een slecht voorbeeld is voor de kinderen.''

Een openbaar aanklager vindt de affiches ook veel te ver gaan en heeft de fotograaf gedagvaard. Toscani ligt er niet wakker van en zegt dat er in Italië een hevige discussie aan de gang is over homoseksualiteit: ''dus dit was het juiste moment om het te doen. De campagne is niet vulgair, het zijn gewoon twee mannen die samen plezier maken.'' Kledingmerk Ra.Re ligt vanwege de media-aandacht uiteraard ook niet wakker van de ophef rondom de foto's.

Toscani was jarenlang de fotograaf voor de spraakmakende reclames van Benetton.


Eén van de Ra.Re-affiches

Eerste PS3-filmpjes van de GDC

De Gamers Developers Conference (GDC) is alweer een tijdje afgelopen en tijdens die beurs is er veel nieuwe info over de PlayStation 3 verschenen, maar nog geen filmpjes. Er zijn nu wel een aantal filmpjes verschenen van onder andere Ratchet & Clank, Lair, MotorStorm en WarHawk. De kwaliteit is niet heel geweldig, maar het zijn wel bewegende beelden.

Ratchet & Clank
Lair
MotorStorm
WarHawk

Keeperstalent Molenaar wil duidelijkheid AZ

Keeperstalent Beau Molenaar zal binnenkort te horen krijgen waar zijn toekomst als prof ligt. Momenteel wordt hij door AZ verhuurd aan FC Omniworld, maar Molenaar wil graag voor een grotere club in de Gouden Gids Divisie spelen.

"Marcel Brands was afgelopen week even op vakantie, maar ik verwacht komende week duidelijkheid. Dan zullen ze de verhuursom bekend maken", aldus Molenaar. Als hij opnieuw door de Alkmaarders wordt verhuurd, wil hij alleen naar een Top 5-club uit de Eerste Divisie. Anders wil hij graag terug naar Alkmaar om daar onder doelman Henk Timmer ervaring op te kunnen doen.

Gisteren meldden we dat de club uit de Alkmaarder Hout erover denken hun tweede keeper, Theo Zwarthoed, te verhuren.

Krajicek tegen Safarova in Amelia Island

Michaella Krajicek zal in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Amelia Island uitkomen tegen de Tsjechische Lucie Safarova. Vorige week werden ze ook al tegen elkaar geloot op het WTA-toernooi van Miami. Onze landgenote sloot die partij met een 6-3 6-4 winst af.

De winnares van deze wedstrijd komt in ieder geval uit tegen een Italiaanse. Roberta Vinci en Mara Santangelo komen namelijk tegen elkaar uit in de eerste ronde. De eerste geplaatste speelster die Krajicek kan tegenkomen is de als derde geplaatste Tsjechische Nicole Vaidisova. Pas in de derde ronde komen zij mogelijk tegen elkaar uit.

Wat gebeurde er volgende week

Elke week zullen de lieftallige drq en ondergetekende jullie voorzien van de meest opmerkelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis. In een aantal handige categorieën vind je genoeg informatie om op verjaardagen van je ooms en nichtjes de loef af te steken met facts en figures.

Algemeen
Op 2 april 1979 treedt de Vogelrichtlijn treedt in werking. Deze richtlijn bevat een lijst met zeldzame of bedreigde vogelsoorten, waarvoor speciale overwinteringsgebieden moeten worden aangewezen.
Op 3 april 1970 gaat voor het eerst in lange tijd in Nederland weer over op de zomertijd.
Op 4 april 1973 vindt de opening World Trade Center in New York plaats.
Op 6 april 1988 arresteert de politie Ferdi Elsas, de moordenaar van Ahold-topman Gerrit-Jan Heijn.
Op 7 april 1948 wordt De WereldgezondheidsOrganisatie (WHO) opgericht door de Verenigde Naties.

Media
Op 5 april 1959 is de eerste uitzending van het programma Sport in Beeld op de Nederlandse televisie, de voorloper van Studio Sport.
Op 5 april wint de film Ben Hur elf Oscars.
Op 5 april 1994 pleegt Kurt Cobain (27) zelfmoord.
Op 2 april 1973 loopt het Veronica schip door storm vast op het strand van Scheveningen.

Oorlog
Op 2 april 1982 valt Argentinië de Falklandeilanden aan. Dit is het begin van de Falklandoorlog tussen de Britten en de Argentijnen. Er sterven 236 Britten en 655 Argentijnen. Groot Britannië wint uiteindelijk en Argentinië wordt verlost van de militaire dictatuur.
Op 6 april 1917 verklaren de Verenigde Staten Duitsland de oorlog. Amerika mengt zich nu actief in de Eerste Wereldoorlog.
Op 6 april 1994 wordt het vliegtuig van president Habyarimana (Rwanda) en president Ntaryamira (Burundi) wordt neergeschoten. Dit is het begin van de genocide van de Tutsis en Hutus waar ruim 800.000 mensen omkomen.

Politiek
Op 3 april 1922 volgt Jozef Stalin Lenin op als leider van de Sovjet-Unie.
Op 3 april 1948 tekent de Amerikaanse president Harry S. Truman het Marshallplan. Dit plan was bedoelt voor materiele hulp voor de Europese landen die getroffen waren door de Tweede Wereldoorlog, inclusief Duitsland. Het plan had twee kanten, want het diende er tevens voor om e zorgen dat de verzwakte staten niet mee zouden gaan in het communisme van de Sovjet-Unie.
Op 3 april 1990 treedt Koning Boudewijn voor een dag af. Hij wilt de abortuswet niet tekenen Dit is de enige dag van de Belgische geschiedenis zonder koning.
Op 4 april 1949 wordt de NAVO (Noord Atlantische Verdrags Organisatie) opgericht. De NAVO is ervoor dat er een gezamelijk militair optreden kan komen. Het is begonnen als tegenhanger van het Warschaupact dat door de Oostblok landen werd opgericht als verdediging van eventuele aanvallen van het westen. Na de Koudeoorlog is het nut van de NAVO minder geworden.
Op 4 april 1968 wordt Martin Luther King vermoord. King was een prominent lid van de burgerrechten beweging die gelijkheid eiste tussen witte en zwarte burgers.

Sport
Op 6 april 1896 beginnen in Athene de eerste moderne Olympische Spelen.

Wetenschap
Op 3 april 1973 vindt het eerste gesprek door een mobiele telefoon plaats. Mobiele telefoons zijn nu de normaalste zaak van de wereld.
Op 3 april 1986 toont IBM hun eerste draagbare computer, de PC Convertible. De voorloper van de laptop.
Op 5 april 1722 ontdekt de Nederlandse zeevaarder Jacob Roggeveen Paaseiland, welke bekend is vanwege de gigantische hoofdvormige beelden.
Op 5 april 1753 wordt het British Museum opgericht.

Feestdagen / herdenkingen
Op 7 april herdenkt Belgiëde gesneuvelden bij vredesoperaties.
Op 8 april 2005 vond in Vaticaanstad de uitvaart Paus Johannes Paulus II plaats.
Op 8 april 563 v. Chr. werd Gautama Boeddha geboren. Gautama was een rijke prins die uiteindelijk onder een Bodhi-boom de verlichting vondt. Hij is de stichter van het Boeddhisme.

Een Bob Ross-game op komst?

Twee moderators, pkwarts en perisitilius, van het Games-forum zijn wereldberoemd geworden met hun Box-art creatie van een eventuele Bob Ross-game. Op het forum van GAF werd deze grap ook opgemerkt doordat FOK!user Xrenity over de box-art een topic opende. Het lijkt er zelfs op dat de box-art in het blad EGM zal verschijnen.



Gemaakt door peristilius en pkwarts

Door deze box-art kwamen er gelijk geruchten over een echte Bob Ross-game, maar vele hiervan waren onzin. Nu is er echter een bedrijf dat blijkbaar echte plannen heeft voor een Bob Ross-game. Op de website van AGRAG kun je het persbericht lezen. IGN heeft vervolgens contact opgenomen met dit bedrijf om te vragen of het niet om een 1-april grap gaat. Volgens het bedrijf is het echt geen grap, maar gebruiken ze 1-april om meer publiciteit te krijgen rond de game. AGFRAG bestaat uit een groep studenten en onafhankelijke ontwikkelaars. Zij hebben de licentie verkregen van een eventuele Bob Ross-game. Ze zijn alleen nog wel op zoek naar een uitgever.

Op de E3 zal er meer getoond worden van de game en zal ook verteld worden op welke platformen de game zal verschijnen. Of dit nu een goede 1-april grap is of echt serieuze plannen voor een Bob Ross-game is nog maar vraag.

Grote brand in discotheken Noordwijk

Icoon BinnenlandsDrie mensen zijn afgelopen nacht gewond geraakt bij een brand in twee discotheken in Noordwijk aan Zee. Zo'n dertig mensen werden geëvacueerd uit omliggende woningen en opgevangen in de McDonald's. De gewonden zijn met ademhalingsproblemen en beenletsel naar een ziekenhuis vervoerd en konden na een korte behandeling weer naar huis.

De brand in 'The Grand' en ' the 19th Hole' aan de Grent in de Zuid-Hollandse plaats brak rond 05:30 uur aan de voorzijde uit. In de discotheken waren toen geen mensen meer aanwezig. De schade aan de gebouwen is groot. "Het is een uitslaande brand, die de discotheken zeer zwaar beschadigt", zo zei een woordvoerder van de politie vanochtend. Ook vijf bovenwoningen lopen risico op beschadiging door de brand.

De brandweer verwacht nog de rest van de ochtend bezig te zijn met bluswerkzaamheden. De oorzaak van de brand is nog onbekend.


De discotheken waar de brand woedde.


Met dank aan Sjoerd voor de submit.

Ontvoerde peuter dood aangetroffen

MisdaadIn Italië beheerste afgelopen maand de ontvoering van een peuter het nieuws. Gisteren is het knaapje dood teruggevonden. De eind 2004 geboren Tommaso Onofri werd op 2 maart ontvoerd uit zijn woning. Extra dramatisch was dat het jochie aan epilepsie leed en medicijnen nodig had.

Veel prominenten, onder wie paus Benedictus XVI, politici, zangers en voetballers, riepen de afgelopen weken op het jongetje vrij te laten. De politie achterhaalde deze week de twee vermoedelijke daders, onder wie een metselaar die voor de familie Onofri had gewerkt.

Uit verhoren werd duidelijk dat de peuter op de dag van de ontvoering al is overleden. De kidnappers doodden het kind in een onbehouwen poging het stil te krijgen. Gisterochtend trof de politie de stoffelijke resten van Tommaso aan in een rivierbedding.


Tommaso Onofri

Met dank aan marky_mark voor de submit.

AZ - NAC Breda afgelast

Het competitieduel tussen AZ en NAC Breda is afgelast. Wegens hevige regenval is het veld in de Alkmaarderhout onbespeelbaar.

PSV zou bij puntenverlies van AZ haar negentiende landstitel hebben veroverd. Voor AZ komt de afgelasting niet slecht uit, want Henk Timmer zou geen acte de présence geven. De deelname van Shota Arveladze was bovendien verre van zeker. De KNVB heeft de wedstrijd verplaatst naar aankomende dinsdag, 4 april, om 20:00 uur.

Voorlopig bevestigde games voor E3 2006

IGN heeft een lijst opgesteld van de games waarvan publishers hebben bevestigd dat ze te zien zullen zijn op de E3(Electronic Entertainment Expo) beurs die over zo'n 5 weken plaats zal vinden in Los Angeles. Natuurlijk gaat het hier om bevestigde titels en zijn niet alle publishers meegenomen en moet je er dus van uit gaan dat er een hoop titels ontbreken.

10Tacle Studios
Elveon (PC, X360)
GTR 2 - FIA GT Racing (PC)

Atlus Software
Contact (DS)
Steambot Chronicles (GBA)
Super Robot Taisen: Original Generation (GBA)

Buena Vista Games
Pirates of the Caribbean 3 (PS3, X360)
Turok Next (PS3, X360)

Capcom Entertainment
Capcom Puzzle World (PSP)
Dead Rising (X360)
Lost Planet (X360)
Mega Man Battle Network 6: Cybeast Falzar (GBA)
Mega Man Battle Network 6: Cybeast Gregar (GBA)
Monster Hunter Freedom (PSP)
OKAMI (PS2)
Power Stone Collection (PSP)
Street Fighter Alpha Anthology (PS2)
Ultimate Ghosts 'N Goblins (PSP)

Crave Entertainment
Hard Rock Casino (PS2, PSP)
World Championship Poker: Featuring Howard Lederer "All In" (PS2, PSP, X360)

D3 Publisher of America
Dark Sector (PS3, X360)
DreamWorks & Aardman's Flushed Away (Cube, DS, GBA, PS2)
Naruto: Clash of Ninja 2 (Cube)
Naruto: Ninja Council (GBA)
Hi Hi Puffy AmiYumi: The Genie and the Amp (DS)

Eidos Interactive
Hitman: Blood Money (PC, PS2, Xbox)
Just Cause (PC, PS2, Xbox, Xbox 360)
Rogue Trooper (PC, PS2, Xbox)
Urban Chaos: Riot Response (PC, PS2, Xbox)

KOEI
Fatal Inertia (PS3)

LucasArts
Indiana Jones (Platforms TBD)
LEGO Star Wars II: The Original Trilogy (Platforms TBD)

Microsoft
Crackdown (X360)
Gears of War (X360)
Mass Effect (X360)
N3: Ninety-Nine Nights (X360)
Too Human (X360)
Viva Piñata (X360)

Midway Games
The Ant Bully (GBA, PC, PS2)
The Grim Adventures of Billy and Mandy (GBA, PC, PS2)
Happy Feet (GBA, PC, PS2)
The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar (PC)
MLB SlugFest 2006 (PS2, Xbox)
Mortal Kombat: Armageddon (PS2, Xbox)
Mortal Kombat: Unchained (PSP)
NBA Ballers: Phenom (PS2, Xbox)
NBA Ballers: Rebound (PSP)
Rise & Fall: Civilizations at War (PSP)
Rush (PSP)
SpyHunter: Nowhere to Run (PS2, Xbox)
Stranglehold (PS3, X360)
Unreal Tournament 2007 (PC, PS3)

Nintendo
The Legend of Zelda: Twilight Princess (Cube)

SEGA
Chrome Hounds (X360)
Phantasy Star Universe (PC, PS2)
Sonic the Hedgehog (PS3, X360)
Super Monkey Ball Adventure (Cube, PS2, PSP)

SNK Playmore
King of Fighters 2006 (PS2)
Metal Slug (GBA)
Metal Slug Collection (PSP)

Sony Online Entertainment
Field Commander (PSP)
Gods & Heroes: Rome Rising (PC)
Untold Legends: Dark Kingdom (PS3)

Vivendi Universal Games
Scarface: The World is Yours (PC, PS2, Xbox)

Excelsior niet tegen Suri-profs

De kampioen van de Gouden Gids Divisie, Excelsior, zal op 14 mei niet spelen tegen een elftal Suriprofs. "Dat komt omdat de kampioen volgende week al klaar is met voetballen, maar de andere spelers zitten nog in de play-offs", aldus de voorzitter van de Stichting Suriprofs, Stanley Menzo.

Afgelopen vrijdag behaalde Excelsior het kampioenschap door concurrent VVV-Venlo met 3-1 te verslaan.

Zaterdag werd bekend gemaakt dat Excelsior zal worden vervangen door een All Star Team. Begin mei zullen beide teams hun selectie bekend moeten maken. Volgens de traditie spelen de Surinaamse profs elk jaar tegen de kampioen van de Nederlandse Eerste Divisie.

[A1GP] Uitslag hoofdrace China

De laatste race van het A1GP-seizoen is gewonnen door Tsjechië. Thomas Enge bleef de winnaar van de sprintrace, Maleisië, voor. Nederland kon na een straf niet hoger eindigen dan de zeventiende positie.

Bij de start van de race verliep vrij rustig. Na een halve ronde kwam het spektakel dan toch: Ierland probeerde Indonesië in te halen, maar werd geraakt. De Ierse wagen rolde de grindbak in, maar de coureur kon ongedeerd uitstappen. Ook Indonesië moest de strijd staken. Het ongeluk zorgde wel voor een safety car.

Tijdens de safety car-situatie maakten alle coureurs direct hun verplichte pitstop. Frankrijk kwam het slechtst uit de ronde stops en viel door problemen met een wielmoer ver terug. Bij de herstart pakte Tsjechië, met gebruikmaking van de boostknop, op schitterende wijze de koppositie af van Maleisië. Ondertussen deed Team Nederland goede zaken door China in te halen, en Verstappen kwam zelfs op een elfde plaats toen Mexico, Groot-Britannië en de Verenigde Staten drive through-straffen kregen uitgedeeld.

Helaas was een ronde later ook Nederland aan de beurt: Verstappen kreeg een drive through-straf voor in de pitstraat gemaakte fouten. Op de baan ontstonden een aantal mooie gevechten, zoals die tussen Italië en Frankrijk om de zesde plaats en tussen Libanon en de Verenigde Staten om het laatste punt. Tsjechië had echter van niemand wat te duchten en won.


Michael Devaney, Team Ierland

PosTeamRondenTijdVerschilPits
1Tsjechië3059:23.250- 1
2Maleisië3059:29.971+6.7211
3Australië3059:33.103+9.8531
4Nieuw-Zeeland3059:49.716+26.4661
5Pakistan3059:51.433+28.1831
6Frankrijk3059:54.682+31.4321
7Canada3059:56.707+33.4571
8Mexico3059:57.665+34.4152
9Italië301:00:11.625+48.3751
10Verenigde Staten301:00:14.581+51.3312
11Libanon301:00:24.903+1:01.6531
12Portugal301:00:30.175+1:06.9251
13Oostenrijk301:00:30.670+1:07.4201
14Zuid-Afrika301:00:31.090+1:07.8402
15Groot-Brittanië301:00:33.172+1:09.9222
16China301:00:40.604+1:17.3541
17Nederland301:01:07.725+1:44.4752
18Duitsland301:01:13.244+1:49.9942
19Brazilië2859:24.7032 ronden 1
20Zwitserland716:15.89823 ronden 2
21Indonesië11:59.73929 ronden
22Ierland12:00.02729 ronden

Eindstand A1 Grand Prix

posteampunten
1 Frankrijk172
2 Zwitserland121
3 Groot-Brittanië97
4 Nieuw-Zeeland77
5 Maleisië74
6 Brazilië71
7 Nederland69
8 Ierland68
9 Portugal66
10 Canada59
--Mexico59
12 Tsjechië56
13 Australië51
14 Italië46
15 Duitsland38
16 Verenigde Staten23
17 Zuid-Afrika20
18 Indonesië16
19 Oostenrijk14
20 Pakistan10
21 Japan8
22 China6

Man rijdt 90 kilometer met handgranaten rond

Icoon BinnenlandsEen 56-jarige man uit het Noord-Brabantse Boxmeer heeft bijna negentig kilometer met twee handgranaten rondgereden om ze bij een politiebureau af te geven. Bij graafwerkzaamheden in de tuin van zijn nieuwe huis vond hij de twee roestige granaten. Hij besloot ze vervolgens naar het politiebureau in Tilburg te brengen.

Na negentig kilometer gereden te hebben met de explosieven, Mill-granaten van Engelse makelij uit de Tweede Wereldoorlog, leverde hij ze keurig netjes af op het politiebureau. De agenten op het bureau waren niet al te blij met het pakketje en schakelden direct het Explosieven Opruimings Commando (EOC) in. De gehele straat waarin het politiebureau zich bevindt, werd hierbij enige tijd afgesloten. Later zijn de granaten op een verlaten weiland tot ontploffing gebracht.

De man zei de reis naar Tilburg te hebben gemaakt omdat hij "nog niet zo bekend" was in zijn nieuwe woonplaats. De politie heeft de man sterk afgeraden nog eens met handgranaten te gaan rijden; mocht hij nog eens iets tegenkomen, dan moet hij de politie naar hèm toe laten komen.


Een Mill-granaat

F1: Uitslag GP Australië

Icoon Formule 1Fernando Alonso heeft de Grand Prix van Australië gewonnen. Na een spectaculaire race, met vier safety car-situaties en een aantal zware crashes, bleef de regerend wereldkampioen Kimi Räikkönen en Ralf Schumacher voor. Poleman Jenson Button haalde de finish net niet.

Het drama begon al voor de start van de race. Juan Pablo Montoya spinde aan het einde van de formatieronde en moest achteraan de grid starten. Giancarlo Fisichella liet echter zijn motor afslaan, waardoor de start werd afgebroken en Montoya zijn plekje weer mocht innemen. Toen de race alsnog werd gestart, raakten in het midden van het veld Nico Rosberg, Felipe Massa en Christian Klien elkaar. Massa kon direct uitstappen, Rosberg moest in de pits opgeven en de safety car werd ingezet.

Bij de herstart pakte Alonso direct de koppositie van Button af. Even leek er rust in de wedstrijd te komen, maar in ronde zeven verloor Klien de controle over de wagen en schreef zijn Red Bull volledig af. Het gevolg was opnieuw een safety car-situatie. Ook bij de herstart die volgde, moest Button plaatsen inleveren. Räikkönen haalde de Brit in en na de eerste serie pitstops keek Button ook nog eens tegen de achterkant van Montoya aan. Ralf Schumacher kreeg ondertussen een drive through-penalty.

Door de pitstops reed opeens local hero Mark Webber aan de leiding, maar lang kon hij daar niet van genieten. Zijn wagen verloor snelheid en Webber moest langs de baan parkeren. Terwijl Alonso op zijn tweede set banden per ronde twee seconden wegreed bij achtervolger Räikkönen, bleek de bocht bij het opkomen van het rechte stuk scherprechter te worden. Montoya verloor de wagen bijna in het gras, maar Michael Schumacher was niet zo gelukkig en reed zijn Ferrari aan puin in de muur. Voor de derde maal werd de safety car ingezet.

Na de herstart was het direct weer mis. Vitantonio Liuzzi verloor op koude banden de macht over het stuur en reed de complete linkerflank van zijn wagen, wat voor een vierde safety car-situatie zorgde. Na de vierde herstart herhaalde Montoya zijn fout bij het opkomen van het rechte stuk, maar kon nu niet meer doorrijden. Alonso reed ondertussen naar een onbedreigde overwinning met Räikkönen achter zich. Ralf Schumacher maakte, ondanks zijn eerdere straf, toch het podium vol.

Een spannend gevecht om de vijfde plaats tussen Button en Fisichella kende een bijzonder dramatisch einde voor de Engelsman. Slechts twee bochten voor de finish begaf de Hondamotor het op spectaculaire wijze en in een vlammenzee kwam Button slechts tientallen meters voor de eindstreep tot stilstand. Fisichella pakte de vijfde plaats, Button viel terug tot buiten de punten.

Voor meer (auto)sportnieuws kun je terecht op Sport.fok.nl.

[A1GP] Uitslag sprintrace China

De A1GP-sprintrace in Shanghai is gewonnen door Maleisië. Groot-Britannië werd tweede, Mexico maakte het podium vol. Nederland haalde de finish niet.

Bij de start deed Frankrijk er alles aan om de leiding te pakken, maar kon niet voorbij Maleisië en Groot-Britannië komen. Aan het einde van de eerste ronde werd de Franse wagen verschalkt door Mexico, terwijl Italië spinde en terugviel tot de staart van het veld. Zwitserland en Canada waren de eerste uitvallers van de race, nadat zij met elkaar in botsing waren gekomen. Ook Libanon en Oostenrijk kwamen elkaar tegen en moest beiden opgeven.

Ondertussen viel Frankrijk verder terug in het klassement, doordat niet alleen Ierland, maar ook Nederland geslaagde inhaalmanoeuvres uitvoerden. Daarachter reed Indonesië, die al snel Nederland onder druk zetten en er een mooi gevecht van maakte, voordat de oranje wagen van Verstappen opeens snelheid verloor en moest opgeven met versnellingsbakproblemen.

Maleisië reed onbedreigd, van start tot finish, aan de leiding en won de race met tien seconden voorsprong op Groot-Britannië, die op zijn beurt met moeite Mexico achter zich kon houden. Frankrijk finishte op een teleurstellende zevende positie.

posteamrondenachterstand/uitvalreden
1Maleisië15
2Groot-Brittanië15+ 9.841 sec
3Mexico15+ 10.417
4Ierland15+ 13.905
5Indonesië15+ 19.171
6Tsjechië15+ 20.815
7Frankrijk15+ 25.341
8Nieuw-Zeeland15+ 25.739
9Australië15+ 26.670
10Brazilië15+ 33.743
11Zuid-Afrika15+ 33.854
12Pakistan15+ 34.204
13Portugal15+ 36.348
14Verenigde Staten15+ 37.575
15Duitsland15+ 41.489
16Italië15+ 44.892
17China15+ 1:00.963
18Libanon14+ 1 ronde
19Nederland12
20Oostenrijk5
21Canada1
22Zwitserland1

[A1GP] Uitslag warmup

Vannacht is de warmup voor de GP van China verreden. Team Maleisië reed de snelste tijd. Ierland werd tweede en het Mexicaanse team derde. Team Nederland kwam niet verder dan de teleurstellende 21e plek.


PosTeamTijdVerschilRonden
1Maleisië1'52.557-7
2Ierland1'52.674+0.1178
3Mexico1'52.805+0.2487
4Canada1'52.902+0.3458
5Nieuw-Zeeland1'53.099+0.5428
6Indonesië1'53.110+0.5537
7Frankrijk1'53.149+0.5928
8Zuid-Afrika1'53.251+0.6948
9Italië1'53.281+0.7248
10Tsjechië1'53.288+0.7317
11Oostenrijk1'53.301+0.7447
12Groot-Brittanië1'53.334+0.7777
13Portugal1'53.365+0.8087
14Australië1'53.555+0.9988
15Pakistan1'53.611+1.0547
16Zwitserland1'53.842+1.2858
17Brazilië1'53.984+1.4278
18Duitsland1'54.269+1.7127
19Libanon1'54.532+1.9758
20Verenigde Staten1'54.611+2.0546
21Nederland1'54.857+2.3008
22China1'56.385+3.8286

Leraar wilde seks in ruil voor goed cijfer

Icoon OnderwijsEen 39-jarige biologieleraar van het Carmel Lyceum in Oldenzaal staat terecht omdat hij een 16-jarige leerlinge een goed cijfer had beloofd in ruil voor seks. Daarnaast zou de docent schuldig zijn aan ontuchtige handelingen en zouden er al eerder klachten zijn geweest over seksueel getinte opmerkingen die hij in de klas zou maken.

Robert P. zou leerlinge Loes in juni vorig jaar hebben benaderd nadat ze een zware onvoldoende scoorde bij een eerder proefwerk. Onder een schuilnaam zond hij haar seksueel getinte sms'jes en msn-berichten. Hij bood haar aan te helpen met een proefwerk over voortplanting, als ze later een seksdate met hem zou hebben op een sportveld van de school. Loes werd bij het proefwerk in een apart lokaal gezet, en bij de opgaven waren de antwoorden gemarkeerd met kleine stipjes. Loes haalde dit keer een 8,8. Volgens de leerlinge was P. tijdens de test naast haar komen zitten, en had hij haar borsten betast.

De leraar was al langere tijd de mentor en vertrouwenspersoon van de leerlinge. De twee zouden een bijzondere relatie hebben opgebouwd, waarin Loes zelfs haar dagboek liet lezen aan P. Ze hield daarom haar mond over de toenaderingspogingen. Een zus van het meisje stapte echter nadat het verhaal aan haar bekend werd naar de directie van de school. P. werd daarop geschorst.

Het Openbaar Ministerie eist in de zaak zes maanden voorwaardelijke celstraf en 200 uur taakstraf. Een beroepsverbod is overwogen, maar omdat er geen 'bloot seksueel contact' was tussen de twee is dat uiteindelijk geschrapt uit de eis. Volgens de advocaat van P. moet de biologieleraar worden vrijgesproken. Hij sluit niet uit dat het meisje verliefd werd op haar docent en, afgewezen en wel, dingen verzon.

Met dank aan wobbel voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.