FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 20 april 2006

Dragon Ball Z naar de Revolution

Bandai heeft in het Japanse tijdschrift V-Jump bekend gemaakt dat Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 in de maak is voor de PlayStation 2 en de Nintendo Revolution. Samen met deze bekendmaking zijn er ook wat beelden gepubliceerd van de PS2 versie. Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 moet in oktober in de winkels liggen voor de PS2 in Europa en Amerika. Of de Revolution versie tegelijk komt of later heeft Bandai niet gezegd, waarschijnlijk omdat er nog geen launchdatum is voor de Revolution.Wie het weet mag het zeggen...

Het was een WOII dagje in de media vandaag. Vanochtend pakte de Volkskrant breed uit met een paginagroot artikel over een nieuw boekje van Ies Vuijsje. En vanavond zond Netwerk het eerste deel uit van "Het Geweten". Bestaande uit een vijftal interviews met oud SS-soldaten.

De uitzending van Netwerk was boeiend. Het was dik aangezet allemaal, met beelden van een klein meisje, een slang en veel historische beelden en foto's door de interviews heengemon-teerd.
Drie mannen deden hun verhaal. Na een kort levensverhaal werd hun rol in de oorlog beschreven waarop uiteindelijk de gewetensvragen volgden: heb je spijt, voel je je schuldig en wist je van de deportaties?

Een van de drie mannen heeft spijt, voelt zich nog elke dag schuldig en wist van de ellende in de concentratiekampen (hij was bewaker in Mauthausen). De andere twee gaven nadrukkelijk andere woorden aan spijt, schuld en hun kennis van de deportaties en concentratiekampen.

De Volkskrant dan. Ies Vuijsje wijst in zijn nieuwe boekje "Tegen beter weten in" op fouten in onze geschiedschrijving. Vooral Loe de Jong moet het ontgelden. Hij zou, volgens Ies Vuijsje, moedwillig stukken over het doel van de deportaties van joden achterwege hebben gelaten. Nederlanders zouden al vroeg in de Tweede Oorlog op de hoogte zijn geweest hiervan. Als tweede "bewijs" voert hij een pamflet van een politieagent op waarin werd gewezen op het doel van de deportaties.
Ies Vuijsje vindt dat Loe de Jong en anderen met de kennis die ze volgens hem hadden meer hadden kunnen doen aan de joden deportaties.

Misschien klopt het wat hij schrijft maar wat moeten we met deze kennis? Achteraf is het makkelijker om te zien wat er allemaal mis is gegaan. Wij weten nu wat de deportaties inhielden en zelfs nu is het nog moeilijk voorstelbaar wat zich allemaal heeft afgespeeld. Laat staan dat je zoiets in die tijd hoorde.

Soms moet je dingen laten rusten. Ze zijn gebeurd, er had wellicht meer gedaan kunnen worden dan te conformeren aan de mythe maar dat weten we nu. Achteraf. Maar wat helpt dat?
Don't paternalize the past!

Uitslagen eerste ronde WK snooker

Na vanavond zijn alle partijen in de eerste ronde van het WK Snooker afgerond. Hieronder volgt een compleet uitslagenoverzicht.

Shaun Murphy (Eng) 10-4 James Wattana (Tha)
Steve Davis (Eng) 10-4 Andy Hicks (Eng)
Jimmy White (Eng) 5-10 David Gray (Eng)
Peter Ebdon (Eng) 10-8 Michael Holt (Eng)
Matthew Stevens (Wal) 10-5 Joe Swail (NI)
Ken Doherty (Ire) 10-1 Barry Hawkins (Eng)
Alan McManus (Sco) 3-10 Marco Fu (HK)
Stephen Maguire (Sco) 10-6 Mark King (Eng)
Stephen Hendry (Sco) 9-10 Nigel Bond (Eng)
Graeme Dott (Sco) 10-3 John Parrott (Eng)
Stephen Lee (Eng) 10-8 Allister Carter (Eng)
Paul Hunter (Eng) 5-10 Neil Robertson (Aus)
John Higgins (Sco) 4-10 Mark Selby (Eng)
Mark Williams (Wal) 10-1 Anthony Hamilton (Eng)
Joe Perry (Eng) 3-10 Ryan Day (Wal)
Ronnie O'Sullivan (Eng) 10-4 Dave Harold

Vooral de uitschakeling van Stephen Hendry en John Higgins mag tot de verrassingen van de eerste ronde gerekend worden. Donderdag volgt de tweede ronde (best-of-25-frames), waarin gestreden zal worden om een plek in de kwartfinales.

Landis wint tijdrit in Tour de Georgia

Floyd Landis heeft zijn slag geslagen in de Tour de Georgia. In de tijdrit was hij de rapste en daarmee neemt de Amerikaan ook de leiding over in het algemeen klassement.

De derde etappe bestond uit een heuvelachtige tijdrit van bijna 40 kilometers lang tussen Chickamauga en Chattanooga. Floyd Landis, een erkend tijdrijder, was vier seconden sneller dan zijn landgenoot Tom Danielson. Een ander erkend tijdrijder, Dave Zabriskie, zorgde ervoor dat het podium vandaag geheel Amerikaans gekleurd werd.

Met zijn zege neemt Floyd Landis de leiding van Yaroslav Popovitsj over in het algemeen klassement. De Oekraïner werd vandaag negende met een achterstand van één minuut en 53 seconden. Morgen vervolgt de Ronde van Georgia met een lastige bergachtige etappe.

Uitslag derde etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Floyd Landis (VS)PHO54.14
2.Tom Danielson (VS)DSC0.04
3.Dave Zabriskie (VS)CSC0.24
4.Nathan O'Neill (Aus)HEA0.55
5.José Enrique Gutierrez (Spa)PHO1.22

Gamen tegen je hamster

Als je je hamster een controller geeft en een potje tegen hem gaat gamen dan is het van te voren al bekend wie er gaat winnen. De hamster heeft te kleine pootjes om meerdere knoppen in te drukken en begrijpt waarschijnlijk toch al niet wat hij moet doen. Gelukkig is er verbetering in zicht. Enkele dagen geleden is er in Singapore een hamster gebruikt in een proefopstelling voor een spel tussen mens en dier.

In de speciale game bestuur je een persoon die achterna wordt gezeten door een roofdier. Dit roofdier is in werkelijkheid de hamster die achter een lokaas aan rent. De hamster rent over een latexvloer in een kooi. Deze vloer kan bepaalde vormen aannemen zodat er ook extra hindernissen kunnen voorkomen zoals bergen. Alle bewegingen van het dier en zijn positie worden overgezet naar bewegingen in het spel.
Met behulp van dit project wil men huisdieren laten gamen, net zoals mensen dat ook doen. Daarnaast wordt geprobeerd nieuwe inzichten te krijgen in het gedrag van de dieren en wordt de relaties tussen mens en dier onder de loep genomen.

Winnen is helaas niet zo makkelijk meer als met een ouderwetse controller, de spellen zijn zo ontworpen dat het huisdier net zoveel kans heeft om te winnen als zijn tegenspeler. Naast deze kleine knaagdieren-versie van het spel is er ook een versie voor kippen en kwallen in ontwikkeling.Mogelijk ziet het er in de toekomst zo uit

Watspassiert?!

De single Watskeburt?! van De Jeugd Van Tegenwoordig wordt uitgebracht in Engeland en Duitsland. Zomaar gewoon in het 'Nederlands' en dat is best wel uniek. Aan de andere kant ook wel jammer zo vonden de dames en heren van Spunk in ieder geval en daarom hebben ze zelf een zogenaamde bratwurstversie in het Duits gemaakt: " Watspassiert?!" en inderdaad het is erg leuk geworden.

Du bist ein trottel der mekkert,
Und du weist nicht watspassiert, watspassiert, watspassiert,
Du bist ein Rapper ohne frohne,
Und erreichst den Bodem nicht, Bodem nicht, Bodem nicht
Du bist ein Rapper mit ein Krone
Und du weist nicht was geht ab, was geht ab, was geht ab.
Du bist eine Flasche ohne Kralle
Und du bist nicht Boidet-Boit, Boidet-Boit, Boidet-Boit

Downloaden ken hiero

Windows met een Mega Man sausje

Gebruikers van het Apple Mac OS X operating system kunnen al geruime tijd genieten van Mike Zornek's Mega Man Effect. De windows gebruikers hebben echter enige tijd moeten wachten, maar Levi Wolfe heeft nu voor hen het programma naar Windows geport zodat ook zij van dit aparte programma kunnen genieten.

Het Mega Man Effect programma emuleert een zelfde soort effect als je in de klassieker Mega Man 2 tegen komt. Als je een applicatie opstart dan wordt je scherm donker, verschijnen er sterretjes en wordt het icoontje van de applicatie gepresenteerd met een bijbehorend 8-bit muziekje. Een must-have voor elke Mega Man fan dus.

Je kunt het programma hier downloaden.NBA: Vooruitblik playoffs

Het NBA-seizoen is afgelopen. De dertig teams hebben 82 wedstrijden lang gestreden om een plek in de felbegeerde playoffs, waar zestien teams gaan proberen om tot de Finals te geraken. Daar wacht het hoogst haalbare voor een NBA-basketballer, een kampioensring. De playoffs starten aanstaande zaterdag.

Grote verrassingen dit seizoen waren de Los Angeles Clippers, New Orleans Hornets en in negatieve zin, de New York Knicks, die slechts 23 overwinningen boekten. De Hornets wonnen maar liefst 19 wedstrijden meer dan vorig jaar en mistten op een haar na de playoffs. Grote man bij de Hornets was de eerstejaars Chris Paul. De rookie is de voornaamste kandidaat voor de prijs van beste eerstejaars. Bij de Clippers was het Elton Brand die de kar trok. Brand, die door velen zelfs als kanshebber voor de Most Valuable Player wordt gezien, hielp de Clippers tot een seizoen met vijftig overwinningen en een plek in de playoffs.

Grote kanshebbers om te finale te bereiken zijn de finalisten van vorig jaar, de Detroit Pistons en de San Antonio Spurs, die beiden meer dan zestig overwinningen boekten. In het oosten zijn behalve Detroit de Miami Heat, met Shaquille O'Neal, een voorname kandidaat. Ook de Cleveland Caveliers, met de 21-jarige superster Lebron James in de gelederen, zijn een gevaarlijke outsider. In het westen zijn alle ogen naast de Spurs ook op de Dallas Mavericks en de Phoenix Suns, met de huidige MVP in hun team, gericht. Naast deze favorieten zijn vrijwel alle teams in het westen in staat om voor een stunt te gaan zorgen.

Voor het eerst in de historie zijn er twee Nederlanders te bewonderen in de NBA-playoffs. Francisco Elson en Dan Gadzuric. Elson komt uit voor de Denver Nuggets, dat kampioen werd van de North-West divisie. Gadzuric speelt bij de Milwaukee Bucks.

Wedstrijden 1e ronde playoffs:

Eastern Conference
Milwaukee Bucks - Detroit Pistons
Washington Wizards - Cleveland Caveliers
Indiana Pacers - New Jersey Nets
Chicago Bulls - Miami Heat

Western Conference Conference
Sacramento Kings - San Antonio Spurs
Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks
Los Angeles Clippers - Denver Nuggets
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns

NBA: Eindstanden reguliere competitie

De zestien teams die playoffs spelen stonden al een tijdje vast, maar nu zijn alle plaatsen bekend. Hieronder de eindstanden van het NBA seizoen 2005/2006.

Standen:

EASTERN CONFERENCE
Atlantic DivisionWLPCT.L10
New Jersey Nets349330.5985-5
Philadelphia 76'ers38440.4634-6
Boston Celtics33490.4023-7
Toronto Raptors27550.3291-9
New York Knicks23590.2804-6
Central DivisionWLPCT.L10
Detroit Pistons164180.7806-4
Cleveland Caveliers450320.6107-3
Indiana Pacers641410.5006-4
Chicago Bulls741410.5009-1
Milwaukee Bucks840420.4884-6
Southeast DivisionWLPCT.L10
Miami Heat252300.6344-6
Washington Wizards542400.5124-6
Orlando Magic36460.4398-2
Charlotte Bobcats26560.3176-4
Atlanta Hawks26560.3174-6
WESTERN CONFERENCE
Northwest DivisionWLPCT.L10
Denver Nuggets344380.5374-6
Utah Jazz41410.5007-3
Seattle Supersonics35470.4276-4
Minnesota Timbervolves33490.4023-7
Portland Trailblazers21610.2561-9
Pacific DivisionWLPCT.L10
Phoenix Suns254280.6595-5
L.A. Clippers647350.5735-5
L.A. Lakers745370.5497-3
Sacramento Kings844380.5378-2
Golden State Warriors34480.4152-8
Southwest DivisionWLPCT.L10
San Antonio Spurs163190.7687-3
Dallas Mavericks460220.7326-4
Memphis Grizzlies549330.5988-2
NO/Oklahoma City Hornets38440.4633-7
Houston Rockets34480.4152-8

Ghana organiseert Afrika Cup 2008

Ghana mag in 2008 de Afrika Cup organiseren. Dat maakte de Afrikaanse voetbalbond CAF vandaag bekend.

Ghana trad eerder in 1963, 1978 en 2000 (samen met Nigeria) op als gastheer van de Afrika Cup. In 1963 en 1978 wist Ghana het thuisvoordeel uit te buiten met een eindoverwinning, iets waarin Egypte dit jaar slaagde. Ook in 1965 en 1982 was de beker een prooi voor Ghana. Het evenement vindt plaats van 20 januari tot en met 10 februari 2008.

Uitslagen halve finales UEFA Cup

Vandaag werden de eerste wedstrijden uit de halve finales van de UEFA Cup gespeeld. Steaua Boekarest ontmoette Middlesbrough in eigen huis en Sevilla kwam op bezoek bij Schalke 04.

In Boekarest bleek Steaua uiteindelijk met 1-0 te sterk voor Middlesbrough. De ploeg van Jimmy Floyd Hasselbaink en George Boateng had wel enkele kansjes, maar kon deze niet verzilveren. Na een klein half uur spelen zette Nicolae Dica de thuisploeg op voorsprong. Daarna volgde een zee aan kansen voor Steaua die de wedstrijd hadden kunnen beslissen, maar ook de scherpte van de Roemenen viel vies tegen. Boro kon niet beschikken over topschutter Mark Viduka, en dat bleek in de veerkracht van de aanval. Er is nog hoop voor de Engelsen, maar Steaua heeft vandaag zeer goede zaken gedaan.

In de Arena auf Schalke was de ploeg van de gelijknamige naam net zo sterk als het Spaanse Sevilla. Geen van de beide ploegen kwam uiteindelijk tot scoren, waardoor er voor beide clubs nog hoop is op het bereiken van de finale. Tien minuten voor tijd liep Schalke-speler Krstajic tegen een domme rode kaart op, maar de man-meer-situatie werd niet benut door de Spanjaarden, die momenteel zesde in de Primera División staan.

Uitslagen:

Steaua Boekarest - Middlesbrough 1-0
29' Dica

Schalke 04 - Sevilla 0-0

Voetbal: Uitslagen play-offs

Icoon EredivisieVanavond stonden de eerste play-offs om een voorrondeticket voor de Champions League op het programma. Ajax deed zeer goede zaken door Feyenoord met 3-0 te verslaan, terwijl AZ een 3-1 nederlaag incasseerde bij FC Groningen.

Ajax lijkt af te stevenen op de finaleronde van de play-offs. Feyenoord was in de competitie tweemaal te sterk voor de Amsterdammers, maar vanavond trok Ajax aan het langste eind: 3-0. De zege was geflatteerd: het spelbeeld was nagenoeg in evenwicht. Feyenoord was gedurende de eerste helft de betere, Ajax na rust. André Bahia groeide uit tot zondebok bij de stadionclub door te blunderen bij de 1-0 van Rosales. Bovendien kreeg hij ook nog eens de rode kaart.

Rond de tachtigste minuut was Ajax tweemaal trefzeker, via John Heitinga en Klaas Jan Huntelaar. Op dat moment speelde de thuisploeg eveneens met tien man wegens de uitsluiting van Steven Pienaar. De avond kreeg nog een roder accent toen in de slotfase Romeo Castelen de doorgebroken Huntelaar tot de orde riep.

FC Groningen - AZ was de confrontatie tussen de nummer vijf en twee van de reguliere competitie, met een verschil van liefst achttien punten. Daarvan was op het veld niets te merken: AZ creëerde, op de beginfase na, nauwelijks kansen. FC Groningen kroop naarmate het duel vorderde meer uit zijn schulp en in de tweede helft resulteerde dat in treffers van Yuri Cornelisse, Mark-Jan Fledderus en Antoine van der Linden. Een goal in blessuretijd van Kew Jaliens geeft AZ nog een sprankje hoop voor de return.

Gisteren werden al twee wedstrijden gespeeld In de play-offs om een intertototicket. Vitesse verspeelde in een knotsgek duel bij en tegen RKC Waalwijk een 4-0 voorsprong, de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 4-4. NEC boekte in Almelo een zege op Heracles. Het werd 0-2.

Uitslagen:
Woensdag 19 april:
Heracles Almelo - NEC 0-2
RKC Waalwijk - Vitesse 4-4

Donderdag 20 april:
FC Groningen - AZ 3-1
Ajax - Feyenoord 3-0


Returns, zondag 23 april:
AZ - FC Groningen
Feyenoord - Ajax
NEC - Heracles Almelo
Vitesse - RKC Waalwijk

Finaleronde:
25/26 april en 2/3 mei


Wanneer FC Groningen erin slaagt AZ uit te schakelen, dan speelt FC Groningen eerst een thuiswedstrijd in de tweede ronde

Winnaar van de finaleronde naar voorronde Champions League, verliezers naar UEFA Cup

---------
Kijk voor al het voetbalnieuws, de wekelijkse donderdagcolumn en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

Uitslagen play-offs 20/04/2006

Vanavond stonden de eerste play-offs om een ticket voor de voorronde van de Champions League op het programma. Hieronder vind je de uitslagen.


Ajax - Feyenoord 3-0
27. Rosales 1-0
79. Heitinga 2-0
80. Huntelaar 3-0

Scheidsrechter: Braamhaar
Toeschouwers: 34.364
Geel: Heitinga (Ajax), Vlaar (Feyenoord)
Rood: Bahia (61), Castelen (87) (Feyenoord), Pienaar (71) Ajax)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Boakye, Heitinga, Vermaelen, Emanuelson, Galásek, Maduro ( 65. Pienaar), Boukhari, Rosales, Huntelaar, Rosenberg.

Feyenoord: Lodewijks, Gyan, Vlaar, Bahia, Bosschaart, Greene, De Guzman, Paauwe, Castelen, Kuijt, Kalou ( 81. Boussaboun).

=======================================

FC Groningen - AZ 3-1
55. Cornelisse 1-0
84. Fledderus 2-0
90. Van der Linden 3-0
90+2. Jaliens 3-1

Scheidsrechter: Van Egmond
Toeschouwers: 18.500
Geel: Lindgren, Nevland (FC Groningen), Van Galen, Ikedia (AZ)

Opstellingen

FC Groningen: Roorda, Silva, Sankoh, Luirink, Van der Linden, Matthijs, Lindgren, Fledderus, Buijs ( 90+1. Seedorf), Nevland, Cornelisse ( 81. Salmon).

AZ: Timmer, Jaliens, Opdam, Mathijsen, De Cler, Landzaat, Van Galen ( 46. Huysegems), Schaars, Ikedia ( 68. Koevermans), Arveladze, Perez.


======================================

Returns, zondag 23 april:
AZ – FC Groningen
Feyenoord - Ajax

Finaleronde:
25/26 april en 2/3 mei


Wanneer FC Groningen erin slaagt AZ uit te schakelen, dan speelt FC Groningen eerst een thuiswedstrijd in de tweede ronde

Winnaar van de tweede ronde naar voorronde Champions League, verliezers naar UEFA Cup

Gordon: 'Rita Verdonk is mijn heldin'

GordonVolkszanger Gordon is een groot fan van minister Rita Verdonk. Dat verklaart hij op zijn website. De zanger en televisiemaker kwam de politica woensdag tegen bij de opnamen van de TROS TV-show. "In de foyer kwam ik een andere gast tegen van Reinout, mijn heldin! Rita Verdonk, wat een superwoman vind ik dat", schrijft Gordon.

De kandidaat-lijsttrekster voor de VVD zou van haar kant ook een zwak voor Gordon hebben, zo bekende ze hem. "Zij kijkt wanneer ze de kans heeft naar 'Joling & Gordon over de vloer', is dat leuk of niet?" De 37-jarige zanger is er van overtuigd dat Verdonk het tot lijsttrekker zal schoppen. "Ik zie Rita alles winnen en voorspel zelfs de eerste vrouwelijke premier (première, hi hi) van ons land. Ik stem in ieder geval, heb mijn stem niet voor niets gekregen." Gordon heeft zijn VVD-voorkeur nooit onder stoelen of banken gestoken. In het verleden werkte hij mee aan de verkiezingscampagne van de liberalen, en zong hij op een partijbijeenkomst een duet met VVD-politica Annemarie Jorritsma.

De TV-show met Gordon, Joling en Verdonk zal morgenavond uitgezonden worden. Presentator Reinout Oerlemans zal in het interview met de minister onder andere vragen naar het privéleven van 'IJzeren Rita', zoals de rol van moeder van een gezin.

Reinout Oerlemans versus Rita Verdonk
Oerlemans onderwerpt Rita Verdonk aan een 'diepte-interview'

Historisch: Roland Ratzenberger

Meer dan tien jaar had hij er over gedaan om zijn droom waar te maken. Precies zevenendertig dagen lang heeft hij ervan kunnen genieten. Tijdens zijn korte Formule 1-carrière was hij voor de wereld een anonieme achterhoederijder, na zijn dood werd hij al snel de vergeten dode.

Roland Ratzenberger kwam pas laat in de Formule 1 terecht. Hij werd in 1960 geboren, al claimde hij zelf vaak twee jaar later geboren te zijn, omdat twee jaar leeftijdsverschil veel kon uitmaken in onderhandelingen met teambazen. Pas in 1983 reed de Oostenrijker zijn eerste wedstrijden, in de Duitse Formule Ford.

Toen hij eenmaal autocoureur van beroep was geworden, ging het echter harder met zijn carrière. In 1985 won hij de Oostenrijkse en Centraal-Europese Formule Ford-kampioenschappen, werd hij tweede in de Duitse Formule Ford en vierde in de Britse variant en won in 1986 vanaf pole position het prestigieuze Formula Ford Festival. Ratzenberger wist het jaar erop een stoeltje in de Britse Formule 3 te bemachtigen, bij het West Surrey Racing Team, dat vier jaar daarvoor Ayrton Senna aan de titel had geholpen.

Hoewel hij twee jaar op rij slechts twaalfde werd in de Britse Formule 3, toonde hij een opvallende veelzijdigheid. Hij reed bijvoorbeeld ook in de Formule 3 Euroseries, waar hij vijfde werd in het kampioenschap en reed met een BMW M3 mee in het World Touring Car Championship. Toen het WTCC in 1988 echter opgeheven werd, kwam Ratzenberger in de Britse Formule 3000 terecht, waar hij een race won en op een derde plaats in de eindstand belandde. Verder reed hij ook in mee in de 24 uur-races van Spa-Francorchamps en Le Mans.

Zijn ultieme doel was echter de koningsklasse van de autosport: Formule 1. Hij speelde het slim, door tijdens zijn jaren in Japan (van 1990 tot en met 1993) de Oostenrijkse pers geld toe te steken als de journalisten hem hielpen met zijn naamsbekendheid. Ratzenberger was een intelligent mens, met een goed gevoel voor humor en had geen greintje angst. Zo schoot hij in een Japanse disco een meisje te hulp dat bedreigd werd met een mes, wat grote indruk maakte op zijn gezelschap, waaronder Heinz-Harald Frentzen.

Nick Wirth, die in 1994 als teambaas in de Formule 1 debuteerde met Simtek, ondervond Ratzenberger's doorzettingsvermogen en gebrek aan angst aan levende lijve. Voordat hij Roland contracteerde, wilde hij een demonstratie van diens rijkwaliteiten, maar er was geen geschikte wagen voorhanden. De coureur liet zich daardoor niet tegenhouden en Wirth zei achteraf: "Ik denk niet dat veel teambazen onder de indruk zullen zijn van iemand die zich wil bewijzen in een gehuurde Ford Fiesta, maar hij joeg me de stuipen op het lijf."

Ratzenberger kreeg zijn Formule 1-contract, maar Simtek bleek, zoals verwacht, een team dat zich aan de achterkant van de grid vond. In zijn eerste raceweekend, in Brazilië, wist hij zich niet te kwalificeren, maar in Aida stond Ratzenberger dan toch op de zesentwintigste plaats van de grid en reed de race uit, zij het op de elfde en laatste plaats.

Zijn doorzettingsvermogen en vastberadenheid werden hem echter fataal. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van San Marino beschadigde hij zijn auto toen hij in de Acque Minerali van de baan ging. Hij besloot niet terug te gaan naar de pits om de wagen te laten repareren, maar bleef op de baan, vastbesloten om zich te kwalificeren. In de aanloop naar de volgas Villeneuve-bocht brak zijn voorvleugel af en reed de wagen onbestuurbaar rechtdoor.

Ratzenberger's noodlot mocht dan snel vergeten zijn door de wereldpers, zijn collega's hadden daar toch wat meer moeite mee. In het wrak van de Williams van Ayrton Senna werd na diens ongeluk een Oostenrijkse vlag gevonden. In Monaco, twee weken na het zwarte weekend op Imola, werd de eerste startrij van de grid leeg gelaten en werden op de pole position en de tweede startpositie respectievelijk een Braziliaanse en een Oostenrijkse vlag geschilderd. Tijdens de minuut stilte voor de race stonden mannen als Niki Lauda, Gerhard Berger en David Brabham erop om zich rond de Oostenrijkse vlag te scharen. Simtek reed het hele verdere seizoen 1994 met de woorden "For Roland" op de wagen en in Le Mans, waar Ratzenberger de 24 uurs-race zou rijden, reed het team van Eddie Irvine de hele race met de naam van de Oostenrijker op de deur, in plaats van Irvine's eigen naam.

"Babel kan ook bij Ajax terecht"

De trainer van Ajax, Danny Blind, heeft in een interview met het Algemeen Dagblad gezegd dat Ryan Babel voor zijn bijles techniek ook bij Ajax zelf terecht had gekund.

"Het is natuurlijk niet zo dat we geen mensen in dienst hebben die dat niet zouden kunnen. Ryan kan ook bij Ajax prima terecht," aldus Blind. Vooralsnog lijkt Blind geen problemen te hebben met de externe lessen die Babel momenteel neemt. "Uiteraard is het allemaal in overleg gegaan. Ryan heeft een goed gevoel bij die trainingen, dan gaan wij dat niet in de weg staan."

Afgelopen dinsdag doorbrak de spits na tijden zijn stilzwijgen. Hij wou lange tijd niet met de pers praten omdat hij niet in de basis van de Amsterdammers stond.

Proto lang buitenspel

Silvio Proto zal de komende vier maanden niet kunnen spelen. Woensdag liep de doelman van RSC Anderlecht en het Belgisch nationale team tijdens de training een blessure aan de kruisbanden op. Vanwege de blessure zal hij binnenkort geopereerd moeten worden.

Door zijn blessure mist Proto de slotfase van de Belgische competitie en daarnaast kan hij ook niet meedoen in de oefeninterlands van de Rode Duivels tegen Saoedi-Arabie, Slowakije en Turkije. Bij de topper tegen Standard Luik, die vrijdag wordt gespeeld, zal Daniel Zitka onder de lat staan.

Schiet je spullen de ruimte in voor $99

Icoon BizarOver een jaartje of twee is het voor iedereen mogelijk om een voorwerp de ruimte in te laten schieten voor zo'n 99 dollar. Het voorwerp moet wel aan een paar eisen voldoen, zo mag het niet zwaarder zijn dan 350 gram en moet het in een normaal frisdrankblikje passen. Als het hieraan voldoet wordt het binnen enkele ogenblikken 100 kilometer de lucht in geschoten. Een Californisch bedrijf hoopt rond 2008 het eerste ruimtevaartuig met zo'n 300 blikjes de lucht in te kunnen schieten.

Het voorwerp mag ook niet radioactief of explosief zijn, en het komt ook weer op aarde terug na de reis, dus als het je al lukt je schoonmoeder in een blikje te proppen heeft het nog weinig zin. De inhoud mag wel levend zijn, maar het moet wel de tocht kunnen overleven.

Met dank aan dennistd en praatjesmaker voor de submit.

Vrouw smokkelt handgranaat in vagina

Icoon ShockingEen tamelijk riskante smokkelpoging van een 44-jarige vrouw uit het Midden-Amerikaanse El Salvador is op niets uitgelopen. De vrouw probeerde een onbekende hoeveelheid marihuana en een heuse op scherp staande handgranaat een gevangenis binnen te smokkelen door de waren in haar vagina te verstoppen. De drugs en het wapentuig had ze daartoe in een cilinder gestopt die ze in haar geslachtsdeel verstopte. De vrouw werd echter betrapt en zit nu vast op verdenking van drugssmokkel en verboden wapenbezit.

De smokkel kwam aan het licht dankzij verscherpte veiligheidsmaatregelen die door de gevangenisdirectie waren ingesteld na geruchten over een op handen zijnde grote uitbraakpoging. Als gevolg daarvan werd de vrouw na binnenkomst in de gevangenis direct aan een uitgebreid lichamelijk onderzoek onderworpen, waarbij men de cilinder met de marihuana en de handgranaat aantrof. Daarop is ze overgedragen aan de politie.

De vrouw wilde in het complex twee gedetineerden bezoeken die lange gevangenisstraffen uitzitten voor verkrachting, roofovervallen en verboden wapenbezit.

Nalbandian verliest in Monte Carlo

Vandaag werden de achtste finales afgewerkt op het Masterstoernooi in Monte Carlo. Opvallend was de nederlaag van David Nalbandian.

Titelfavorieten Roger Federer en Rafael Nadal koersen af op een onderlinge ontmoeting in de eindstrijd. Beiden boekten vanmiddag eenvoudige zeges. Federer versperde de opmars van local hero Benjamin Balleret: 6-3, 6-2. De Fransman zorgde woensdag voor een sensatie door Sébastien Grosjean uit te schakelen, maar had tegen Federer geen kans. Rafael Nadal werkte zich in ruim anderhalf uur langs Kristof Vliegen (6-3 en 6-3), en de Spanjaard benaderde opnieuw niet zijn beste gravelvorm.

David Nalbandian moest het toernooi verlaten na een 7-5, 1-6 en 5-7 nederlaag tegen Tommy Robredo. De spelers waren aan elkaar gewaagd en lange rally’s domineerden het beeld van de wedstrijd. Nadat Nalbandian op een diefje de eerste set had gewonnen (een break op 6-5), verzuimde de Argentijn een van zijn vele kansen in het tweede bedrijf te benutten. Ook in de derde set was Nalbandian te slordig tegen de gretige Robredo.


Uitslagen Monte Carlo – Achtste Finales:
Federer (Zwi/1) – Balleret (Fra) 6-3, 6-2
Ferrer (Spa/8) – Ferrero (Spa/11) 6-1, 6-7, 6-3
Ljubicic (Kro/4) – Simon (Fra) 6-3, 6-2
Gonzalez (Chi/12) – Söderling (Zwe) later
Gaudio (Arg/7) – Di Mauro (Ita) 6-2, 6-4
Robredo (Spa/15) – Nalbandian (Arg/3) 5-7, 6-1, 7-5
Coria (Arg/6) – Kiefer (Dui/9) 6-7, 6-4, 6-3
Nadal (Spa/2) – Vliegen (Bel) 6-3, 6-3

"Gerrard is niet te koop"

Woensdag maakte de technisch directeur van Real Madrid, Benito Floro, bekend dat de Spaanse club wil proberen om Steven Gerrard naar 'de Koninklijke' te halen.

Rafael Benitez, de coach van Gerrards club Liverpool, zei donderdag dat zijn sterspeler niet te koop is, dus ook niet voor Real. "Laat het zeer duidelijk wezen dat Gerrard niet te koop is. Gerrard speelt dus ook volgend seizoen nog bij Liverpool," aldus een zeer duidelijke Benitez.

Wat is Dit: Opgave 15 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Renault wil lang in de F1 blijven

De nieuwe directeur van Renault F1, Alain Dassas, heeft gezegd dat Renault ook op de lange termijn bij de Formule 1 betrokken wil blijven. Hij heeft er wel voorwaarde aan gesteld dat de kosten voldoende teruggebracht worden.

"We hebben ons al ingeschreven voor 2008. Dat betekent dat we doorgaan. F1 is een ware passie voor een meerderheid van de Renault-werknemers en de sport is over hele wereld bekend. We zijn aan de andere kant ook realistisch: voordat we ons ergens voor de lange termijn aan verbinden, willen we weten of we de kosten onder controle kunnen houden. In juni weten we de nieuwe financiëke situatie. Als we voldoende hebben bespaard, kunnen we meer zekerheid geven over onze toekomst in de F1," aldus Dassas, die begin april Patrick Faure opvolgde.

Davis wil door tot Vancouver 2010

Wereldkampioen allround Shani Davis gaat nog zeker door met schaatsen tot en met de Olympische Winterspelen van 2010 in Vancouver. De Amerikaan, die ook olympisch kampioen is op de 1000 meter, heeft daarom het contract met zijn Nederlandse sponsor DSB met twee jaar verlengd.

Net als zijn landgenoot Chad Hedrick heeft Davis nu een contract tot 2008 bij het bedrijf van Dirk Scheringa. Beide schaatsers willen nog actief zijn in Vancouver. Toon Gerbrands, directeur sportzaken bij DSB, zegt dat Davis zich op zijn eigen manier zal blijven voorbereiden op de grote schaatstoernooien. "Shani blijft ook shorttracken en zal zich niet bij de Amerikaanse ploeg aansluiten."

Oostenrijkers seksen het meest tevreden

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Uit onderzoek van de universiteit van Chicago blijkt dat Oostenrijkers het meest plezier hebben aan seks. Een team onder leiding van socioloog Edward O. Laumann onderzocht 27.500 mensen tussen de veertig en tachtig jaar. Ze kregen allerlei vragen gesteld over hun lichamelijke en emotionele bevrediging in bed.

Tachtig procent van de Oostenrijkse mannen vindt dat ze een goed seksleven hebben. De vrouwen zijn met 63 procent redelijk tevreden. Op de tweede plaats eindigden de Spanjaarden met 73 procent van de mannen en 67,5 procent van de vrouwen die zeggen er veel plezier in te hebben. Canadezen staan op de derde plek.

Volgens Laumann is er een link tussen de manier waarop vrouwen worden behandeld door mannen en hun seksleven. In landen waar vrouwen en mannen als gelijken worden behandeld, zoals Nederland, is de tevredenheid over hun seks groter dan in landen waar mannen dominant zijn. Met deze gedachte onderstreept hij de lage cijfers van de Aziatische landen Japan, Taiwan, Indonesië en China. In het Verre Oosten hechten vrouwen vaak geen betekenis aan seks.

Jumping Amsterdam: Alle Nederlanders naar finale

Alle vier de Nederlandse dressuurcombinaties hebben zich donderdag tijdens de WB-finale in Amsterdam weten te plaatsen voor de finale. Anky van Grunsven heeft met haar score zelfs uitzicht op het veroveren van de wereldbeker. Van Grunsven wist met Keltec Salinero het hoogst aantal punten te scoren, te weten 78,250.

Imke Schellekens-Bartels verraste met haar nieuwe paard Sunrise, ze pakte de vierde plaats. Laurens van Lieren (Hexagon's Ollright) en Edward Gal (Lingh) eindigden op de plaatsen vijf en zes. Van Grunsven heeft voorlopig de meeste concurrentie te duchten uit Zweden en Duitsland. Jan Brink (met Briar) en Isabell Werth (met Warum Nicht) staan beiden op een kleine drie punten achterstand van de Nederlandse. De beslissende finale is aankomende zaterdag.

Petacchi wint ook tweede etappe in Niedersaksen

Opnieuw is Alessandro Petacchi als eerste over de streep gekomen in een etappe van de Oddset Rundfahrt.

De Italiaan van Team Milram pakte alweer zijn negende seizoenszege in een nagenoeg vlakke rit naar Bückeburg. Achter hem eindigde de Australiër Graeme Brown en de Oostenrijk Peter Wrolich.

In het algemeen klassement heeft Alessandro Petacchi nu een voorsprong van 10 seconden opgebouwd. Het lijkt er ook op dat hij vastberaden is deze meerdaagse koers te willen winnen: "Ik wil hier meer dan één of twee etappes winnen. Dit is de ideale voorbereiding op de Ronde van Italië".

Uitslag tweede etappe:

#CoureurTijd
1.Alessandro Petacchi (Ita)4:11.26
2.Graeme Brown (Aus)z.t.
3.Peter Wrolich (Oos)z.t.
4.Danilo Hondo (Dui)z.t.
5.Steffen Radochla (Dui)z.t.

Algemeen klassement:

#CoureurTijd
1.Alessandro Petacchi (Ita)8:27.45
2.Graeme Brown (Aus)0.10
3.Danilo Hondo (Dui)0.14
4.Peter Wrolich (Oos)0.16
5.David Kopp (Dui)0.19

Operatie meniscus voor Babos

Gabor Babos zal tijdens de play-offs van de Eredivisie niet meer in actie komen voor zijn club NEC. De Hongaar is geopereerd aan zijn meniscus en is zeker vier weken uitgeschakeld. Het bericht is donderdag bevestigd door NEC

De doelman liep de blessure aan zijn knie op tijdens de warming up voor de wedstrijd NEC - Roda JC op 12 april. Babos heeft de twee wedstrijden daarna door de pijn heen gespeeld. Echter woensdag ontbrak hij in de eerste play-offwedstrijd tegen Heracles Almelo. Op dat moment was hij al geopereerd.

América naar WK clubs

América zal Noord- en Midden-Amerika vertegenwoordigen op het WK voor clubs. In de het internationale bekertoernooi van de CONCACAF won de Mexicaanse club in de finale van Toluca.

Toluca, ook afkomstig uit Mexico, kreeg het niet voor elkaar om in het Azteca stadion te scoren binnen negentig minuten. Gelukkig voor hen kon ook América dat niet. In de eerste verlenging werd toch de ban gebroken; Toluca scoorde de 1-0 via Silva. Daarna was het echter aan América; Kleber en Diavolo beslisten de wedstrijd.

Het laatste WK voor clubs werd in de finale gewonnen door São Paulo. De Braziliaanse club was toen met 1-0 te sterk voor Champions League-winnaar Liverpool.

Martens wil nog steeds naar AZ

Afgelopen februari was Maarten Martens van RKC Waalwijk dicht bij een overgang naar AZ, maar een knieblessure gooide toen echter roet in het eten.

De 21-jarige Belg heeft de hoop op een transfer echter nog niet opgegeven. "Ik wil volgend seizoen graag bij AZ spelen. Het type voetbal dat ze spelen, spreekt me enorm aan. Het is nu nog wachten op het moment dat beide clubs een definitief akkoord bereiken. Wanneer dat zal zijn? Ik verwacht eigenlijk al binnenkort. Ik geloof dat AZ wel even contact opgenomen heeft met de medische staf hier. Ze zijn natuurlijk toch benieuwd hoe het gaat," aldus Martens.

Formule 1 vanaf 2007 weer bij RTL

Icoon Formule 1RTL Nederland heeft de uitzendrechten van de Formule 1 voor 2007, 2008 en 2009 gekocht. RTL zond de Grand Prix' van de koningsklasse in de autosport al vanaf de jaren negentig uit, maar verloor de rechten in 2003 aan SBS. Op SBS 6 werden de races de afgelopen jaren niet onderbroken door reclame, hetgeen bij RTL wel het geval was.

"De kater is voorbij", aldus RTL-topman Fons van Westerloo na de bekendmaking van het nieuws. Het is nog niet bekend of Formule 1-commentatoren Olav Mol en Jack Plooij ook over zullen stappen naar RTL. In 2004 gingen ze wel van RTL naar SBS.

Meer sportnieuws op FOK!sport!

Extra oefenwedstrijden honkballers tegen Italië

De nationale honkbalploegen van Nederland en Italië zullen elkaar aankomende zomer zes maal in het kader van de European Baseball Classic treffen. De nieuwe serie wedstrijden is de start van een nauwere samenwerking tussen de honkbalbonden van de twee landen die in Europa aan de top staan.

De wedstrijden zullen worden gespeeld op 7, 8 en 9 juli in Nederland, en op 10, 11 en 12 juli in Italië. Er is afgesproken dat beide landen dan met hun sterkste teams zullen aantreden. "Het is goed om een aantal extra wedstrijden te spelen tegen een sterke tegenstander", aldus bondscoach Robert Eenhoorn.

Aborah:"Blind ziet me niet zitten"

In een interview dat Stanley Aborah onlangs gaf in Ajax Showtime kon de jonge Ajacied zijn hart luchten. De aanvallende middenvelder, dit seizoen verhuurd aan FC Den Bosch, is teleurgesteld over de manier van handelen van Ajax.

Aborah is van mening dat hij na zijn verhuurperiode niet meer terug zal keren in het eerste elftal van Ajax. "Ik denk en vrees dat Ajax al afscheid heeft genomen van mij. Er is naar mijn weten ook nog nooit iemand hier komen kijken naar mij. Bovendien heb ik heb nog geen contact gehad met Van Geel", aldus de Gahnees tegenover Ajax Showtime.

Aborah staat al jaren bekend als een groot talent op de Nederlandse velden. Echter heeft niemand bij Ajax ooit gebruik van hem gemaakt. Ook de huidige coach van Ajax, Danny Blind, ziet de jonge aanvaller (18 jaar) niet echt zitten. "Blind voert volgens mij een prive-strijd met mij. Ze vinden mij gewoon een moeilijke jongen bij Ajax."

Als er bij Ajax een nieuwe coach aangesteld zou worden, dan zou de deur voor een terugkeer naar Ajax op een kleine kier gezet worden. Aborah heeft nog een doorlopend contract tot 2007 bij Ajax.

Weblogger ruilt paperclip voor huis

"Ik ga een aaneengesloten keten van betere uitruilen maken tot ik een huis heb". Dat schreef de Canadees Kyle MacDonald vorig jaar juli op zijn weblog. Na een jaar ruilen op internet heeft de Canadees zijn doel bereikt. Hij heeft de rode paperclip waarmee hij begonnen is ingeruild voor een luxueuze villa in Arizona.

Een rode paperclip werd vorige jaar juli als eerste geruild tegen een pen in de vorm van een vis. De pen ruilde hij voor een deurknop met een ET-afbeelding. De deurknop kon geruild worden voor een barbecue, die op zijn beurt geruild kon worden voor een generator. Heel veel ruilbeurten later werd hem een platencontract aangeboden. De Amerikaanse zangeres Jody Gnant had daar weer interesse in, en bood haar riante huurhuis in Phoenix, Arizona, voor een jaar aan.

Maar hiermee houdt het ruilen niet op. MacDonald heeft op zijn beurt het huis weer aangeboden voor een periode van één jaar, inclusief twee retourtickets vanuit elke stad in de Verenigde Staten. Dat ging niet ongemerkt voorbij. De Canadees heeft in ruil voor het huis al een 24-uur durende striptease act, een luxe appartement in Hollywood voor drie maanden en dertig seconde tv-reclame aangeboden gekregen.

paperclip
De rode paperclip waar het allemaal mee begon.


Met dank aan MoHaa voor de submit.

'Veilig Verkeer Nederland komt terug'

VVN Veilig Verkeer Nederland De belangenbehartiger voor veilig verkeer, 3VO, komt waarschijnlijk terug met de oude naam Veilig Verkeer Nederland. Het bestuur van 3VO vergadert morgen over de naam. De nieuwe voorzitter van 3VO, Bruno Bruins, ziet weinig in de naam 3VO. "Veel mensen vragen aan mij of ik vogelgriep heb, als ik zeg dat ik voor 3VO werk", zo liet hij weten. Volgens hem slaat de naam 3VO niet aan bij het grote publiek. De oude naam Veilig Verkeer Nederland is volgens hem veel duidelijker.

De directeur van 3VO, J. Goos, is positief over het voorstel."Onze huidige naam is minder bekend dan onze oude naam. Ongeveer 95 procent van de Nederlanders was bekend met de naam Veilig Verkeer Nederland. Die naam maakt meteen duidelijk wat we doen. De naamsbekendheid van 3VO ligt ongeveer op 60 procent." Als het bestuur akkoord gaat kan de naam kort na de zomer terugkeren. De organisatie heeft een opiniepeiling op de website van 3VO gehouden. 3VO Ongeveer 80 procent van de bezoekers van de site vond dat 3VO weer Veilig Verkeer Nederland moest gaan heten.

De naam van Veilig Verkeer Nederland is in 2000 veranderd, omdat de organisatie fuseerde met de stichting Kinderen Voorrang en de Vereniging voor de Bescherming van de Voetganger.

Met dank aan dennistd voor de submit.

Polen krijgen makkelijker werkvergunning

Icoon Economie Staatssecretaris Henk van Hoof van Sociale Zaken houdt vast aan het plan om vanaf 1 mei Oost-Europese werknemers makkelijker een werkgunning te verlenen. Pas als blijkt dat in sommige sectoren "verontrustend veel" Nederlandse werknemers verdrongen worden, wil hij overwegen om apart beleid per sector te maken. Hij streeft ernaar om vanaf 1 januari 2007 de grenzen volledig te openen.

Van Hoof wil dat het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) vanaf 1 mei bij het verstrekken van een werkvergunning niet meer bekijkt of er wel voldoende arbeidskrachten in Nederland te vinden zijn. Hij verwacht niet "dat er op grote schaal sprake zal zijn van verdringing", door de dalende werkloosheid en de groei van het aantal vacatures. Van Hoof wil de werkgevers niet onnodig opzadelen met "bureaucratische rompslomp" en vreest dat het tekort aan werknemers de Nederlandse economie zal afremmen.

CDA-Kamerlid Eddy van Hijum is teleurgesteld. Een Kamermeerderheid wilde in een aantal sectoren vast houden aan een strengere aanpak. Van Hoof negeert deze wens. Van Hijum is het eens met Van Hoof dat veel sectoren meer werknemers kunnen gebruiken. "Maar bijvoorbeeld in de bouw en transport is wel degelijk sprake van verdringing. In de bouw zitten 10.000 mensen in de WW en in de transport 6000, terwijl in deze sectoren al veel Polen werken".

Cunego start in La Doyenne

Wordt Luik-Bastenaken-Luik een voorbode voor de Giro d'Italia? Het lijkt er stilaan wél op. Naast Ivan Basso en Gilberto Simoni zal namelijk ook Damiano Cunego in Luik aan het vertrek staan.

Daarmee stapt Cunego, die momenteel leider is in de Giro del Trentino, af van zijn oorspronkelijke programma. De 24-jarige Italiaan zou zondag eigenlijk de Giro dell'Appennino rijden, maar verkiest het om in La Doyenne te starten. "Zondag rijd ik Luik-Bastenaken-Luik", vertelt Cunego, "maar zonder de intentie om hem ook daadwerkelijk te winnen." Vorig jaar eindigde de talentvolle Italiaan op een knappe negende plaats.

'Grondwet makkelijker wijzigen'

Icoon JustitieMinister Pechtold van bestuurlijke vernieuwing wil dat de mogelijkheid moet bestaan om makkelijker wijzigingen aan te brengen in de grondwet. "De duur van de huidige procedure vind ik een sta-in-de-weg bij het zoeken naar aansluiting met de eisen die de samenleving mag stellen aan de adequate grondrechtsbescherming".

Op dit moment is het grondwettelijk vastgesteld, dat een grondwetswijziging eerst door de Tweede en Eerste Kamer goedgekeurd moeten worden, waarna het kabinet wordt ontbonden en er nieuwe verkiezingen komen. Hierop moeten de Tweede en Eerste kamer het voorstel weer goedkeuren, maar dan met 2/3 van de stemmen.

De minister is niet bang dat de grondwet door de versoepeling een prooi wordt van de waan van de dag. "Voor een verplichte heroverweging is ontbinding van de Tweede Kamer ook niet nodig. Ook de Eerste Kamer heroverweegt in tweede lezing zonder tussentijdse ontbinding. En: wie laat nu zijn stemgedrag bij de nieuwe verkiezing mede beïnvloeden door de voorgestelde grondwetswijziging? Precies: niemand".

Door het makkelijker maken van grondwetswijzigingen, wil D66 waarschijnlijk de gekozen burgemeester invoeren, waar vorig jaar geen 2/3 meerderheid voor te vinden was.

"Al-Qaida wilde voetballers vermoorden op WK98"

Het terroristennetwerk Al-Qaida had plannen om voetballers om het leven te brengen op het WK van 1998. Dit wordt geschreven door het Duitse blad Rund.

Twee verschillende bomaanslagen waren in de planning volgens twee casettetapes. Eerst zou de complete Amerikaanse selectie slachtoffer moeten worden in hun eerste groepswedstrijd. Vervolgens zouden David Seaman en Alan Shearer om het leven gebracht moeten worden door twee granaten in het duel Engeland - Tunesië.

De aanslagen zouden pas een week voor het begin van het WK in Frankrijk voorkomen zijn door veiligheidsdiensten.

Lok passeert routiniers

NAC Breda-trainer Cees Lok begint de promotie-/degradatieduels morgen met een sterk verjongd elftal. Voor vier ‘anciens’ is geen basisplaats weggelegd.

Sander van Gessel, Patrick Zwaanswijk, Davy Schollen en Arne Slot zullen niet aan de aftrap verschijnen in Oss, waar NAC aantreedt tegen het plaatselijke Top. Dit kwartet was zondag nog basisspeler tijdens het noodlottige competitieslot (2-6) tegen PSV. Slechts Kurt Elshot, Arno van Zwam en Tamás Petö zullen de oudere generatie vertegenwoordigen.

”Ik stuur vrijdag een ploeg het veld in waar ik 100% vertrouwen in heb. En dat dat ten koste gaat van spelers die tot nu toe gewoon steeds gespeeld hebben, het zij zo”, aldus trainer Lok. ”Ik heb ze ook al verteld dat ze morgen niet in de basis staan. Ja, ze waren teleurgesteld, ja. Boos misschien zelfs, maar dat mag. Dat móet zelfs.”

Alle aangekondigde E3 games tot nu toe

IGN heeft alle tot nu toe bevestigde games voor de E3 op een grote lijst gezet. Heb je dus een nieuwspost gemist of wil je gewoon even terug zoeken of Red Steel nou aanwezig nou zijn dan kun je dat op deze lijst terug vinden. Hoewel het al een flinke lijst is, staan niet alle games die getoond zullen gaan worden op deze lijst. Sommige developers of publishers hebben nog niet bekend gemaakt welke games ze zullen gaan tonen en sommige games worden alleen achter gesloten deuren getoond en zijn dan ook niet in deze lijst terug te vinden.

2K Sports
College Hoops 2K7 (PS2, Xbox, X360)
NBA 2K7 (PS2, Xbox, X360)
NHL 2K7 (PS2, Xbox, X360)

10Tacle Studios
Elveon (PC, X360)
GTR 2 - FIA GT Racing (PC)

Akella
Showdown : Scorpion (PC)
PT-Boats : Knights of The Sea (PC)
Swashbucklers : Blue & Grey (PC, PS2)
Disciples III (PC)
Hard to Be a God (PC)
Heavy Duty (PC)

Ankama Studio
DOFUS: Riders of the Dragoturkey (PC)
Dofus-Arena (PC)
WAKFU (PC)

Ascaron Entertainment
Tortuga - Two Treasures (PC)

Atlus Software
Contact (DS)
Steambot Chronicles (GBA)
Super Robot Taisen: Original Generation (GBA)

Auran
Fury (PC)

Bethesda Softworks
Pirates of the Caribbean: The Legend of Jack Sparrow (PC, PS2)
Star Trek: Legacy (PC, X360)
Star Trek: Tactical Assault (DS, PSP)

Blizzard
World of Warcraft: The Burning Crusade (PC)

Buena Vista Games
Desperate Housewives (PC)
Pirates of the Caribbean 3 (PS3, X360)
Turok (PS3, X360)

BUKA Entertainment
Aggression: Europe 1914 (PC)
Dusk-12 (PC)
Hard Truck Apocalypse: Rise of the Clans (PC)
Pacific Storm: Allies (PC)

Capcom Entertainment
Capcom Puzzle World (PSP)
Dead Rising (X360)
God Hand (PS2)
Lost Planet (X360)
Mega Man Battle Network 6: Cybeast Falzar (GBA)
Mega Man Battle Network 6: Cybeast Gregar (GBA)
Mega Man ZX (NDS)
Monster Hunter Freedom (PSP)
OKAMI (PS2)
Power Stone Collection (PSP)
Street Fighter Alpha Anthology (PS2)
Ultimate Ghosts 'N Goblins (PSP)

Crave Entertainment
Dave Mirra BMX Challenge (PSP)
Hard Rock Casino (PS2, PSP)
LarryBoy and the Bad Apple (GBA, PS2)
World Championship Poker: Featuring Howard Lederer "All In" (PS2, PSP, X360)

D3 Publisher of America
Dark Sector (PS3, X360)
DreamWorks & Aardman's Flushed Away (Cube, DS, GBA, PS2)
Naruto: Clash of Ninja 2 (Cube)
Naruto: Ninja Council (GBA)
Hi Hi Puffy AmiYumi: The Genie and the Amp (DS)

DreamCatcher Games
Agatha Christie: Murder on the Orient Express (PC)
Dead Reefs (PC)
Evidence (PC)
First Battalion (PC)
Genesis Rising: The First Crusade (PC)
Painkiller (PS2, PSP)
Painkiller: Hell Wars (Xbox)
The Sacred Rings (Xbox)
Safecracker (Xbox)

Eidos Interactive
Hitman: Blood Money (PC, PS2, Xbox, X360)
Just Cause (PC, PS2, Xbox, X360)
Rogue Trooper (PC, PS2, Xbox)
Urban Chaos: Riot Response (PS2, Xbox)

ESTsoft
Cabal Online (PC)

Eutechnyx
E-Racing (PC) NEW!

Freeze Interactive
FieldOps (PC)

GAMESweet Software
Fury (PC)

KOEI
Fatal Inertia (PS3)

LucasArts
Indiana Jones (Platforms onbekend)
LEGO Star Wars II: The Original Trilogy (Platforms onbekend)

Microsoft
Crackdown (X360)
Gears of War (X360)
Mass Effect (X360)
N3: Ninety-Nine Nights (X360)
Too Human (X360)
Viva Piñata (X360)

Midway Games
The Ant Bully (GBA, PC, PS2)
The Grim Adventures of Billy and Mandy (GBA, PC, PS2)
Happy Feet (GBA, PC, PS2)
The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar (PC)
MLB SlugFest 2006 (PS2, Xbox)
Mortal Kombat: Armageddon (PS2, Xbox)
Mortal Kombat: Unchained (PSP)
NBA Ballers: Phenom (PS2, Xbox)
NBA Ballers: Rebound (PSP)
Rise & Fall: Civilizations at War (PSP)
Rush (PSP)
SpyHunter: Nowhere to Run (PS2, Xbox)
Stranglehold (PS3, X360)
Unreal Tournament 2007 (PC, PS3)

Nintendo
The Legend of Zelda: Twilight Princess (Cube)

RedOctane
Guitar Hero II (PS2)

Reef Entertainment
Liquidator (PC)
Utopia City (PC)
World War Zero (PC)

SEGA
Chrome Hounds (X360)
Phantasy Star Universe (PC, PS2)
Sonic the Hedgehog (PS3, X360)
Super Monkey Ball Adventure (Cube, PS2, PSP)

Shantz International
The Shadow of Aten - The Egyptian Chronicles of Allen Scott (PC, X360)

SNK Playmore
King of Fighters 2006 (PS2)
Metal Slug (GBA)
Metal Slug Collection (PSP)

Sony Online Entertainment
Field Commander (PSP)
Gods & Heroes: Rome Rising (PC)
Untold Legends: Dark Kingdom (PS3)

Tri Synsergy
Origin of the Species (PC)
TerraWars: New York Invasion (PC)
UFO: Extraterrestrials (PC)

Ubisoft
Red Steel (Rev)

Vivendi Universal Games
Scarface: The World is Yours (PC, PS2, Xbox)

Warner Bros. Interactive
Justice League Heroes (PS2, PSP, Xbox)

Muñoz pakt bloemen in Trentino

David Muñoz heeft de derde etappe in de Ronde van Trentino gewonnen. Damiano Cunego behoudt de leiding in het algemeen klassement.

Met nog 51 km tot finishplaats Tione di Trento wist een groepje van zes man zich los te maken van het peloton. Naast Muñoz waren dat Aliaksandr Kuchynski, Giancarlo Ginestri, Raivis Belohvosciks, Ruslan Pidgornyy, Massimo Codol en Konstantin Siutsou. De voorsprong van de mannen schommelde telkens tussen de dertig seconden en een minuut. Na demarrages over en weer, kwam het tot een sprint die gewonnen werd door David Muñoz van Comunidad Valenciana. Hij werd op het podium vergezeld door Aliaksandr Kuchynski en Ruslan Pidgornyy.

Met nog een etappe te gaan heeft Damiano Cunego de beste papieren voor de eindwinst. Hij heeft vier seconden voorsprong op Luca Mazzanti en acht seconden op Eddy Ratti.


Uitslag 3e etappe:

#Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1D. MuñozSPAVAL4.01,42
2A. Kuchynski WRICER0.00”
3 R.Pidgornyy OEKTEN0.00”
4M. CodolITATEN0’00”
5K. SiutsouWRIACQ0’00”


Stand:

#Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1D. CunegoITALAM12.39,40
2L. MazzantiITAPAN0.04”
3E. RattiITANAT0.08”
4A. TontiITAAQC0’10”
5E. SellaITAPAN0’14”

Gemiddeld meeste doelpunten in Nederland

In de Nederlandse competitie wordt per wedstrijd gemiddeld het meeste gescoord van alle grote competities in Europa. Nederlandse clubs scoorden in gedurende dit seizoen in 306 wedstrijden 912 doelpunten. Dit is een gemiddelde van 2,98 doelpunten per wedstrijd.

Veel competities in Europa zijn nog niet uitgespeeld, maar Nederland zal de koppositie niet meer kwijtraken aan Duitsland of Italië, die tweede en derde staan. In Duitsland scoorde men in 270 wedstrijden gemiddeld 2,73 keer per wedstrijd. In Italië moet men het doen met een gemiddelde van 2,60 doelpunten verspreid over 340 wedstrijden.

Na Italië volgens volgen België, Spanje, Engeland, Portugal en Frankrijk. De Franse toeschouwer wordt niet echt verwend tijdens een wedstrijd. Gemiddeld gaat er maar 1,94 keer een bal tegen de touwen.

Hongarije heeft nieuwe bondscoach

Hongarije heeft na lang zoeken een nieuwe bondscoach. Peter Bozsik is de langverwachte opvolger van Lothar Matthäus.

Matthäus stapte in december 2005 op na enkele tegenvallende resultaten en strubbelingen met de voetbalbond. De Magyaren finishten slechts als vierde in hun kwalificatiepoule voor het WK, achter Kroatië, Zweden en Bulgarije. Bozsik, die in 2002 Zalaegerszegi de landstitel bezorgde, krijgt de taak Hongarije naar een eerste eindronde sinds 1986 te leiden. Tijdens de voorrondes voor EURO 2008 stuit het Balkanland onder andere op Noorwegen, Griekenland en Turkije.

Capcom Puzzle World screens

Capcom Puzzle World biedt een combinatie van enkele puzzelgames van Capcom; Super Puzzle Fighter II, Block Block en Buster Bros. Collection.

Super Puzzle Fighter II is waarschijnlijk de bekendste titel uit dit rijtje. In dit spel moet je drie of meer blokken van dezelfde kleur naast elkaar krijgen, waarna ze verdwijnen. Het spel bevat een aantal verschillende speelmodi, waaronder een training mode.

Block Block is in 1990 verschenen voor in de arcadehal. Block Block is een arkanoid -achtige game waarbij het de bedoeling is om blokken weg te spelen met een bal. Het spel kan met twee spelers gespeeld worden.

De Buster Bros. Collection bevat, zoals de naam al verklapt, meerdere spellen. Deze spellen zijn Buster Bros., Super Buster Bros. En Buster Buddies. Buster Bros. Collection verscheen al eerder op de PlayStation. In deze spellen gaat het erom dat je alle bubbels kapot schiet, waarbij je er voor moet zorgen dat je niet door de bubbels wordt geraakt. In totaal zijn er zo'n 200 levels beschikbaar.

Alle games hebben uiteraard een aanpassing ondergaan om geschikt te worden voor de PSP en zijn 16x9 scherm. Het spel is het eerste PSP spel met een snap shot mogelijkheid, waarbij je heel gemakkelijk een screenshot kunt maken van het spel.Lange schorsing Dingsdag

Michael Dingsdag is voor vier duels geschorst door de aanklager van de KNVB. De Vitesse-verdediger zag de rode kaart tijdens het krankzinnige play-offduel met RKC Waalwijk (4-4).

Vitesse gaat niet in beroep tegen de straf. Scheidsrechter Dick Jol zag zich genoodzaakt Dingsdag van het veld te sturen naar aanleiding van een slaande beweging jegens Hans van de Haar. De kans bestaat dat Dingsdag, ondanks zijn lange schorsing, dit seizoen nog zijn opwachting maakt. Dan moet Vitesse zich wel eerst ontdoen van RKC Waalwijk en daarna de winnaar van de tweestrijd tussen NEC en Heracles Almelo verslaan.

Gitaroo Man komt naar de PSP

In 2002 verscheen de aparte muziek game Gitaroo Man voor de PlayStation 2. In deze game is U-Ichi de laatste in leven zijnde GuitarMan. Hij kan zijn gitaar als wapen tegen boosaardige wezens gebruiken en zijn hondje Puma kan zich transformeren in een ghetto-blaster. De game kreeg veel positieve reviews in zowel de V.S. als Japan en werd door een gelimiteerde oplage een verzamelobject in de V.S.

Volgende maand verschijnt er een nieuwe Gitaroo Man game voor de PSP in Japan. Gitaroo Man Live! voor de PSP is het vervolg op de originele Gitaroo Man. Deze nieuwe PSP-versie zal ad hoc spelen met meerdere mensen mogelijk maken, waarbij spelers tegen elkaar kunnen spelen of met elkaar. De muziek in het spel zal bestaan uit liedjes van bekende Japanse popmuzikanten.

Het spel verschijnt op 25 mei in Japan. Of de game ook in de V.S. en Europa zal gaan verschijnen is nog niet bekend.


Autistische jongen verkracht door TBS'er

Icoon MisdaadEen 16-jarige autistische jongen is door een 23-jarige TBS'er verkracht in de Groningse jeugdinrichting 'Het Poortje'. Het voorval vond al in december plaats. Het slachtoffer heeft gedragsproblemen, en vertelde pas maanden later wat er is voorgevallen. De 23-jarige man heeft alles bekend.

De TBS'er sloeg zijn slag in de kleedkamer van de sportzaal, toen een van de begeleiders even weg ging om handdoeken te halen. De dader zat in de jeugdinrichting door bemiddeling van zijn advocaat. De 23-jarige man heeft al veel ernstige misdrijven begaan, en hoort eigenlijk thuis in een volwasseneninrichting. Het slachtoffer daarentegen werd ten onrechte geplaatst in de groep van kinderen die strafbare feiten hebben gepleegd.

Inmiddels is de dader overgeplaatst naar gevangenis de Marwei in Leeuwarden. Tijdens zijn overplaatsing wist hij te ontsnappen, maar hij is inmiddels weer opgepakt. De man heeft eerder een misdrijf begaan nadat hij was ontsnapt tijdens een verlof.

[upd] Weer liquidatie in Amsterdam

Icoon Misdaad Bij een schietpartij in een café in Amsterdam-West is vanochtend vroeg een man gedood. De politie denkt aan een overval, maar veel details ontbreken nog. Zo is het nog onduidelijk wie het slachtoffer is, of er meer mensen gewond zijn geraakt en of er al aanhoudingen zijn verricht.

De schietpartij had rond 08.45 uur vanochtend plaats in café De Hallen op de hoek van de Jan van Galenstraat en de Willem de Zwijgerlaan.

Update 15.27 uur
Naar nu bekend is geworden gaat het toch opnieuw om een liquidatie in het criminele circuit van Amsterdam. Het slachtoffer is Anthonie (Thomas) van der Bijl, de man van de eigenaresse van het café. Hij had zakelijke banden met de vorig jaar geliquideerde Cees Houtman, en wordt in verband gebracht met Willem Holleeder.

Volgens ooggetuigen renden er kort na de schietpartij drie mannen van rond de 20 jaar weg. Of er al arrestaties zijn verricht is nog niet bekend.

Volgens het weekblad Vrij Nederland zou de politie Van der Bijl onlangs hebben gevraagd om een belastende verklaring over Holleeder af te leggen. Deze verklaring zou aansluiten bij een vermeende afpersing van Cees Houtman door Holleeder. Van der Bijl wilde destijds 'uit angst' niets tegen de politie zeggen.


De politie zoekt met duikers in de Rijpgracht naar het wapen - foto R. Schreuder

Autodief opgespoord via GPS-apparatuur

Icoon Domme criminelenEen 36-jarige autodief uit Nijmegen heeft het de politie dit keer wel erg gemakkelijk gemaakt. De door hem gejatte auto bevatte namelijk GPS-apparatuur. Op de computer van de eigenaar was zodoende precies te volgen waar de auto zich op dat moment bevond.

De chauffeur van de bedrijfswagen liet de sleutels in het contact zitten toen hij even uitstapte om een pakketje te bezorgen. Toen hij zich weer omdraaide zag hij de auto wegrijden. De werknemer belde vervolgens zijn baas, die op zijn beurt precies aan de politie doorgaf waar de auto zich op dat moment bevond. De dief en een medeplichtige zijn aangehouden.

Met dank aan dennistd voor de submit.

Extremisten opgepakt bij synagoge Sliedrecht

PolitieAfgelopen dinsdag heeft de politie met de arrestatie van drie rechts-extremisten waarschijnlijk een aanslag voorkomen op een synagoge in Sliedrecht. De Dijksynagoge aan de Rivierdijk, op de grens van Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam, is al tijden het doelwit van vandalisme. Zo werd de synagoge onlangs nog met hakenkruizen beklad.

Omwonenden zijn daarom extra alert op vreemde situaties. Dinsdagmiddag waarschuwden ze de politie toen drie met bivakmutsen getooide mannen rond de synagoge liepen. De drie (19 en 20 jaar) uit Hardinxveld en Zwolle werden door een politiemacht overmeesterd. Het zou gaan om skinhead-types. Bij de synagoge vonden agenten een boodschappentas met een fles uiterst brandbare vloeistof. Het drietal is in voorlopige hechtenis genomen.

De Stichting Dijksynagoge overlegt volgende week met de gemeente Sliedrecht over veiligheidsmaatregelen, zo meldt RTV Rijnmond vandaag.


De bewuste synagoge

Twee kinderdieven levend verbrand

Icoon ShockingEen man en een vrouw zijn woensdag in Guatemala door een woedende menigte van rond de achthonderd personen bewusteloos geslagen en in brand gestoken. De lokale bevolking beschuldigde hen van het stelen van kinderen. De politie durfde de menigte niet te benaderen toen die rond de brandende lichamen stond.

Het voorval gebeurde in Sumpagno, een dorp niet ver van Guatemala-stad. In de directe omgeving komt het vaker voor dat kinderen gestolen worden. De politie verspreidde eerder al flyers waarin werd gewaarschuwd voor de zogenaamde kinderdieven.

Toen het tweetal werd gesignaleerd, begonnen de kerkklokken bij wijze van alarm te luiden. Getuigen verklaarden dat de mensen door het dolle heen waren en het tweetal in brand staken. Deze werkwijze is geen uitzonderlijk voorval. Sinds 1996 zijn meer dan driehonderd mensen gelynch door een menigte die het heft in eigen handen nam.

Met dank aan woessie en YubYub voor de submit.

'Geen nieuwe regels tegen flexibele vleugels'

Autosport.com meldt dat de technische werkgroep van de FIA gisteren heeft besloten dat er geen nieuwe regels nodig zijn over de flexibiliteit van de vleugels.

Tijdens de Maleisische Grand Prix ontstond er veel ophef over de vleugels van onder andere Ferrari. Deze vleugels bogen door bij hoge snelheden. Na een dreigend protest hebben de teams hun vleugels veranderd. Nu is dus besloten dat er geen nieuwe regelreving op dit gebied zal komen.

Kermis Roosendaal afgebroken na geweld

BinnenlandsDe voorjaarskermis op het Kadeplein in Roosendaal is voortijdig beëindigd. De exploitanten hebben besloten op te stappen vanwege aanhoudende misdragingen van jongeren. ''Ik heb niet eerder meegemaakt dat exploitanten zo massaal door jongeren worden geterroriseerd. Het is dramatisch dat we hiervoor moeten vluchten en het is een schande dat goedwillende burgers vandaag geen kermis meer kunnen vieren'', aldus één van de exploitanten vandaag in het regionale dagblad BN/DeStem.

Tijdens de paasdagen was de sfeer al explosief te noemen en dinsdagavond werd het opnieuw onrustig. Vooral de eigenaar van de botsauto's moest het ontgelden. Er werd voor tienduizenden euro's schade aangericht en jongeren probeerden met dreigementen gratis muntjes te bemachtigen. Ook andere ondernemers werden de afgelopen dagen lastiggevallen.

De politie zegt dat er tijdens de kermisperiode 's avonds twee keer agenten op het kermisterrein zijn geweest naar aanleiding van incidenten. Zaterdagavond zou er een groep van 50 man aan het vechten zijn geweest. Toen de politie ter plekke kwam was de boel echter al gesust. Maandagavond zou er door iemand met een fles zijn gegooid op het kermisterrein. Er is echter door niemand aangifte gedaan van de incidenten. Of het om buitenlandse jongeren gaat, weet de politie ook niet. ''Want dat hebben wij zelf niet kunnen constateren'', zegt een woordvoerder.

Playboy Indonesië stopt voorlopig

Icoon BuitenlandsDe Indonesische Playboy zal voorlopig niet meer verschijnen. Dat heeft de uitgever uit veiligheidsoverwegingen besloten. Het eerste Indonesische exemplaar van de Playboy verscheen een paar weken geleden en vloog meteen de kiosken uit.

Hoewel er geen blote borst in staat, ontstond al snel grote beroering. Het Playboy-kantoor werd aangevallen door honderden woedende moslims, waarna veel adverteerders zich terugtrokken.

Vandaag is een aantal redacteuren ondervraagd op het politiebureau. Enkele islamitische groepen hadden een aanklacht ingediend vanwege schending van de moraliteit. Indonesië is het grootste moslimland ter wereld. Het staat te boek als gematigd, maar fanatieke moslimgroepen weten steeds meer de aandacht te trekken.

Van der Gun terug op het veld

Cedric van der Gun is eindelijk op de weg terug na zijn zware knieblessure. Van der Gun, voormalig speler van Ajax en ADO Den Haag, maakte afgelopen weekend zijn rentree op de Duitse velden. Met de reserves van Borussia Dortmund speelde hij het laatste half uur mee tegen Gutersloh.

Het voorspoedige herstel van de aanvaller is voor trainer Bert van Marwijk een goed teken. De Nederlandse oefenmeester zit niet ruim in zijn aanvallers. Lars Ricken en Jan Koller misten bijvoorbeeld bijna het gehele seizoen, ook zij kampten met een zware knieblessure.

Priester hakt minnares in stukken

ShockingEen priester in Mexico heeft zijn 22-jarige zwangere minnares gedood en in stukken gehakt. De resten dumpte hij op een begraafplaats. Priester Cesar Torres (42) vermoordde Veronica Andrade Salinas in zijn parochie Nezahualcoyotl, een voorstad van Mexico-stad.

De priester kwam tot zijn daad na de Paasmis. Zijn minnares kwam naar hem toe en vertelde geld nodig te hebben omdat ze zwanger was. Er volgde een handgemeen waarbij de vrouw het leven liet. Daarna sneed hij in de badkamer de vrouw in stukken en gooide ze weg. Torres zou al jaren een relatie met Salinas hebben en de vader zijn van haar 18 maanden oude dochter. Onduidelijk is of de priester ook verantwoordelijk was voor de laatste zwangerschap.

Meer seksueel wangedrag meisjes dan gedacht

MisdaadVolgens J. Hendriks, psycholoog en hoofd behandeling Jeugd van een Haagse forensische polikliniek, maken meisjes zich vaker schuldig aan seksueel wangedrag dan uit officiële misdaadcijfers blijkt. Het gaat om zaken als aanrandingen en ander grensoverschrijdend seksueel gedrag. Jaarlijks zouden enkele duizenden meisjes de fout ingaan. Dat beaamt A. Slotboom, criminologe aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Het gaat overigens niet alleen om ernstige vergrijpen. Het gedrag varieert van billenknijpen en ongewenst tongzoenen tot wel ernstige delicten als verkrachting of medeplichtigheid daaraan. Jaarlijks komen ongeveer tien zaken voor de rechtbank, maar dat zou slechts het topje van de ijsberg zijn.

Seksueel misbruik door meisjes komt vaak niet aan het licht doordat de meisjes ook slachtoffers tussen de 0 en 4 jaar kiezen. Die kunnen nog niet (goed) praten. De meisjes plegen de seksmisdaden als ze bijvoorbeeld op de kinderen passen. Ze gaan vaak slimmer te werk dan jongens, maar gebruiken minder geweld.

Koster: "Eerst helft was voetbalonwaardig"

Zowel de trainer van Vitesse als die van RKC Waalwijk spraken van gemengde gevoelens na afloop van de spectaculaire 4-4 in de strijd om een intertoto-ticket.

De coach van Vitesse, Edward Sturing, kon zichzelf wel voor zijn kop slaan nadat zijn ploeg na rust de 0-4 voorsprong weggaf. RKC Waalwijk-trainer Adri Koster sprak vooral over een dramatische eerste helft waarbij zijn ploeg wonderbaarlijk wist terug te komen.

"Dit was in één wedstrijd het Vitesse van dit seizoen. Een elftal dat goed kan voetballen maar ook in staat is om een 4-0 voorsprong uit handen te geven. De eerste elftal hebben we prima gespeeld, wisten de vrije man steeds goed te vinden en de kansen werden goed afgemaakt. In de rust heb ik aangegeven het positiespel goed te blijven spelen en de vrije man te zoeken. We verloren echter alle duels en kwamen daardoor in de problemen. Een minuut na rust overkomt het slechtste wat je kan overkomen en dan speel je de tegenstander in de kaart. De rode kaart was zeer amateuristisch, in het eigen strafschopgebied, onbegrijpelijk. We gaan zeker met een kater naar huis en we mogen van geluk spreken dat we de wedstrijd niet hebben verloren," aldus Sturing.

Adri Koster vond het spel van zijn ploeg in de eerste helft voetbalonwaardig. "Ik neem aan dat jullie begrijpen dat ik totaal niet blij ben met de eerste helft. Het was schandalig en had niks met voetballen en verdedigen te maken. We gaven de tegenstander vrij baan. In de rust heb ik drie man gewisseld, zijn 1 op 1 gaan spelen en wilden alsnog alles geven wat hebben. Je hoopt dat je je kunt herstellen, maar dan denk er niet aan dat je terugkomt tot 4-4. Dat het gebeurt is natuurlijk spectaculair. Alles is nu weer open. Nu zondag met 5-5 gelijkspelen, dan zijn we door," aldus Koster die de grap er nog wel een beetje van kon zien.

Villarreal wil Pires aantrekken

Robert Pires staat in de belangstelling van Villarreal. De middenvelder van Arsenal won gisteren nog van de Spaanse ploeg in de halve finales van de Champions League.

De Fransman wil graag bij Arsenal blijven door een tweejarig contract te tekenen. Trainer Arsène Wenger voert echter een beleid waarin hij spelers ouder dan 30 enkel 1-jarige contracten aanbiedt.

Er gingen al geruchten in Spanje dat de tegenstander in de halve finales van de CL, Villarreal, een aanbod heeft gedaan voor de 32-jarige middenvelder. Pires wil echter niet rond de tafel gaan zitten voor de return gespeeld is.

"Villarreal wil me wel voor twee seizoenen vast leggen", zegt de international. "Het belangrijkste is nu echter dat ik Arsenal meehelp de finale te bereiken. Zodra dat volbracht is ben ik bereid te praten. Villarreal is een geweldige ploeg en ik houd van de Spaanse competitie."

Pires kwam naar Londen in 2000, toen Arsenal hem overnam van Olympique Marseille. Pires is vaak nog steeds beslissend voor Arsenal, maar omdat de Fransman zekerheid wil voor de toekomst lijken zijn dagen in Engeland geteld.

The Movies wedstrijd krijgt professionele jury

Een aantal Hollywood regisseurs en acteurs heeft hun medewerking toegezegd voor de Chrysler in The Movies Game Competition. Zij zullen de jury gaan vormen die de ingestuurde filmpjes zal gaan beoordelen.

Het gaat om:
-Paul W. S. Anderson, regisseur van oa Resident Evil en Alien vs Predator
-David Krumholtz, acteur in oa Numb3rs en Serenity
-Garry Marshall, regisseur van oa Raising Helen en The Princess Diaries
-Guy Ritchie, regisseur van oa Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch
-Brad Silberling, regisseur van oa Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events en City of Angels.

De competitie, die wordt georganiseerd door Chrysler in samenwerking met Activision, geeft aankomende filmmakers de mogelijkheid om unieke projecten te realiseren met behulp van Activision's game The Movies. De filmpjes moeten twee tot vier minuten duren en er moet een auto van Chrysler in zitten.

De jury zal de uiteindelijke top tien beoordelen om te kijken wie de CiTM honors krijgen en de nieuwe Chrysler Crossfire. De winnaar van de competitie wordt door David Krumholtz bekend gemaakt op de E3 in mei op de stand van Activision. Daarbij komt nog dat de vijf beste filmpjes mee mogen doen aan de Chrysler competitie voor korte live action filmpjes door onafhankelijke regisseurs. In deze competitie wordt gestreden om een volledige film te mogen regisseren, gesponsord door Chrysler.

Als je de filmpjes zelf wilt bekijken kun je hier terecht, ook kun je hier stemmen op je favoriete film.China koploper met doodstraffen

Icoon MisdaadChina is nog steeds de koploper met het aantal doodstraffen. Uit een rapport van Amnesty International blijkt dat het communistische land vorig jaar minstens 1.770 gevangenen heeft geëxecuteerd. Sommige Chinese bronnen spreken zelfs van 8.000 uitgevoerde doodvonnissen. Opvallend is dat de VS 4e staat op de lijst. Het kapitalistische land heeft vorig jaar 60 mensen geëxecuteerd. Verder zijn er op dit moment 22.000 mensen die in hun cel op de voltrekking van hun doodstraf wachten.

De doodstraf wordt op allerlei verschillende manieren voltrokken: onthoofding, elektrocutie, ophanging, "spuitje", steniging en vuurwapenschoten. Wereldwijd hebben 122 landen de doodstraf afgeschaft, tegenover 74 landen die de straf blijven opleggen. Ondanks deze "schokkende cijfers" signaleert Amnesty ook een verder doorzettende positieve trend: steeds meer landen besluiten tot afschaffing van de doodstraf of tot het niet langer ten uitvoer brengen ervan. Het afgelopen 15 jaar hebben 40 landen de doodstraf als mogelijke straf uit hun strafrecht verwijderd.

Square Enix bezig met nieuwe MMORPG

De Japanse nieuwssite Impress bericht dat de leiders van het ontwikkelings team van Final Fantasy XI wat informatie hebben vrijgegeven over hun plannen voor de toekomst. Tewijl ze praatten over Treasures of Aht Urhgan - de volgende expansion voor FF XI - vertelde producer Hiromichi Tanaka dat zijn team bezig is met een nieuwe MMORPG voor Vista en de PlayStation 3. Hij vertelde verder over hoe hij dacht over het porten van games naar andere systemen, zoals bijvoorbeeld Final Fantasy XI naar de PSP en PS3.

Tanaka vertelde verder niks over de game die in ontwikkeling is voor Vista den de PS3, verdere informatie zal waarschijnlijk vrijgegeven worden op de E3 in mei dit jaar. Hij zei wel wat interessante dingen over het ontwikkelen voor de Xbox 360 en de PS3.

Omdat het operating system van de Xbox 360 vrij veel overeenkomsten vertoont met Windows, was het vrij gemakkelijk om FF XI te porten van de PC naar de X360. De PlayStation 3 heeft dat voordeel niet, en een eventuele versie daarvoor zou dus van de grond af aan moeten worden gemaakt. Dit zou wel twee tot drie jaar duren.

Hierdoor zal FF XI geen launch game worden voor de PS3, sterker nog, Tanaka betwijfelde dat de game überhaupt naar de PS3 zal komen. Het is zonde om de game te ontwikkelen voor de PS3 terwijl de middelen die daarvoor nodig zijn net zo goed in de ontwikkeling van een volledig nieuwe game gestopt kunnen worden. Er is nog geen definitief besluit genomen, maar het is dus onwaarschijnlijk.

Een PSP versie van de game is al helemaal onrealistisch, er kunnen misschien wat functies gemaakt worden voor de PSP zoals chatten en veilingen, maar zolang er geen duidelijke userbase is die daar behoefte aan heeft zal het er zeker niet van komen.

Van Hest stopt met topsport

Greg van Hest (33) zet een punt achter zijn leven als topsporter. De marathonloper wil zich concentreren op een maatschappelijke carrière na jaren van blessureleed.

Van Hest sukkelde de afgelopen jaren met blessures. Zo had hij veel last van zijn enkel. Afgelopen maandag tijdens de marathon van Utrecht kreeg Van Hest opnieuw klachten. Zin in een nieuwe revalidatieperiode heeft de Tilburger niet: ”Ik ben nu al vijf jaar bezig met het revalideren na blessures dan wel operaties. Plezier heb ik nog wel, maar zo kan ik niets opbouwen. Het is nu tijd om me maatschappelijk te ontwikkelen.”

In 1999 kwam Van Hest tot een rappe 2.10.05 tijdens de marathon van Rotterdam. Slechts drie Nederlanders waren ooit sneller op de klassieke 42,195 kilometer. Ook zijn records op de halve marathon (1.01.07) en 20 kilometer (58.04) mogen er zijn.

Squirrel mee naar WK?

De snelle linksback van Arsenal, Squirrel, maakt kans om opgeroepen te worden voor het WK met Engeland. Hij maakte gisteren zijn debuut in de CL-wedstrijd met Villarreal.

Op het Londense Highbury mocht de kleine back vijftien minuten lang meedoen aan de wedstrijd. Zijn snelheid en acrobatiek zorgden voor veel problemen bij de Gele Duikboot.

Nutkin, zoals hij door zijn vrienden wordt genoemd, maakt een goede kans om door bondscoach Sven Göran Eriksson te worden opgeroepen voor het WK. De normale linksback van Engeland, Ashley Cole, kent een slecht seizoen door een voetblessure.

Arsenal-trainer Arsène Wenger had het volgende te melden over zijn jonge debutant: "Hij was erg snel en bleek een goede dribbelaar." Ook in het Arsenal Stadium weerklonken de aanmoedigingen voor de slechts 2-jarige Squirrel. 'Squirrel is a Gooner', 'Squirrel for England' en 'Squirrel, There's only one Squirrel' zullen ook in de finale gehoord worden, mits Arsenal deze bereikt door in El Madrigal een nederlaag te voorkomen.

Squirrel zelf blijft er nuchter onder. "Ik vond het jammer dat ik maar vijftien minuten mocht meespelen, maar ik heb mijn stempel op de wedstrijd kunnen drukken", vertelt hij. "Ik heb nog niets van Sven gehoord, nee, maar ik zal een uitnodiging zeker in overweging nemen," aldus Squirrel in zeer gebrekkig Engels.

Overigens is de Europese voetbalbond UEFA aan het onderzoeken of Arsenal niet per ongeluk met twaalf man speelde. Wenger zei over de beschuldigingen: "Wij speelden slechts met elf mensen. Van een twaalfde was geen sprake, hoor."


Squirrel in gevecht met Villarreal-spits Diego Forlán

E3 Line-up van Akella

Ook PC specialist Akella heeft haar line-up voor de aankomende E3 bekend gemaakt. Ze breken daarin een beetje met hun standaard, er staat namelijk dit keer ook een PlayStation 2 game op.

- Showdown : Scorpion (PC)
- PT-Boats : Knights of The Sea (PC)
- Swashbucklers : Blue & Grey (PC, PS2)
- Disciples III (PC)
- Hard to Be a God (PC)
- Heavy Duty (PC)

Akella heeft verder nog 2 games in ontwikkeling, te weten Age of Pirates: Caribbean Tales voor de PC en Captain Blood voor de Xbox 360. Beide games zullen getoond worden op de stand van Playlogic.Verkoopcijfers uit Amerika

Er zijn wat lijstjes verschenen met verschillende verkoopcijfers uit Amerika. Zo zijn daar de software verkopen over maart, de totale omzet en het bijbehorende marktaandeel van verschillende publishers en de totale verkoopcijfers sinds de launch van elke console.

Sofware Verkopen
Pos.GameSysteemPublisher
1.Kingdom Hearts IIPS2Square Enix
2.Ghost Recon: Advanced WarfighterX360Ubisoft
3.BlackPS2Electronic Arts
4.Elder Scrolls IV: OblivionX360Take 2 Interactive
5.MLB '06: the ShowPS2Sony
6.Fight Night Round 3PS2Electronic Arts
7.BlackXboxElectronic Arts
8.The GodfatherPS2Electronic Arts
9.Fight Night Round 3X360Electronic Arts
10.God of WarPS2Sony
11.Elder Scrolls IV: Oblivion CEX360Take 2 Interactive
12.Metroid Prime Hunters NDSNintendo
13.Sonic RidersNGCSega
14.Grand Theft Auto: San AndreasPS2Take-Two
15.Super Princess PeachNDSNintendo
16.The GodfatherXboxElectronic Arts
17.Metal Gear Solid 3PS2Konami
18.Fight Night Round 3XboxElectronic Arts
19.Gran Turismo 4PS2Sony
20.24 The GamePS2Take 2 Interactive

Marktaandeel Publishers
Pos.PublisherOmzetAandeel
1.Electronic Arts$112.494.90022,6%
2.Take 2 Interactive$48.780.3609,8%
3.Ubisoft$48.384.5209,7%
4.Nintendo of America$43.904.4408,8%
5.Square Enix Inc.$34.352.9306,9%
6.Sony$32.177.3306,5%
7.THQ$24.397.7804,9%
8.Activision$21.648.1804,3%
9.Sega of America$17.641.8803,5%
10.Konami Digital Ent.$17.091.2603,4%
11.Capcom USA$11.647.5602,3%
12.Namco$9.422.1321,9%
13.Vivendi Universal$9.403.7081,9%
14.Atari$8.890.7821,8%
15.Microsoft$7.308.8441,5%
16.LucasArts$6.444.2481,3%
17.Midwar$5.234.3981,0%
18.Buena Vista Games$4.904.9261,0%
19.Red Octane$4.719.0870,9%
20.Eidos Interactive$4.544.5130,9%

Totale Hardware Sales
Pos.SysteemAantal
1.PlayStation 233.227.985
2.GameBoy Advance32.178.929
3.Xbox14.355.752
4.GameCube11.079.560
5.Nintendo DS4.309.883
6.Playstation Portable4.168.864
7.Xbox 3601.209.343

Bij de hardware sales zijn de verkopen van de GameBoy Advance over Februari niet meegenomen

Ferrari: "Imola is een belangrijke race"

Het team van Ferrari ziet de Grand Prix van San Marino op het circuit van Imola als een belangrijk moment in dit F1-seizoen.

Het team beseft dat er bij de eerste race in Europa gepresteerd zal moeten gaan worden. "Imola is een zeer belangrijke race voor ons. Het is de eerste race in Europa na een wisselvallige start van het seizoen. We beseffen ons goed dat we nu goed moeten presteren in Imola. We hebben er de afgelopen weken alles aan gedaan om zo goed voorbereid mogelijk aan de GP van San Marino te beginnen," aldus sportdirecteur Stefano Domenicali.

Domenicali zegt dat er de afgelopen weken alles aan is gedaan om de auto competititef te laten worden om weer een Grand Prix te kunnen winnen. "In Barcelona hebben we een nieuw aërodynamisch pakket getest, dat zeer bemoedigende resultaten liet zien. We hebben ook een stap voorwaarts gezet met de motor. Het probleem dat we in Maleisië hadden, is daarmee opgelost. Nu we de betrouwbaarheid van de auto hebben verbeterd, denken we dat de prestaties van de wagen ook beter zullen worden. We willen komend weekend niet alleen competitief zijn. We willen de race in San Marino kunnen winnen."

'Holocaust al in 1942 in Nederland bekend'

BinnenlandsVolgens onderzoeker Ies Vuijsje wisten veel Nederlanders in 1942 al dat het nazi-regime van Adolf Hitler de Joden aan het uitroeien was. In zijn nieuwe boek 'Tegen beter weten in' toont Vuijsje aan dat legale en illegale bladen in '42 al heel geregeld schreven dat de Joden naar het oosten werden afgevoerd om te worden vermoord.

De algemene opvatting is dat de holocaust in ons land pas bekend werd toen de meeste Joden reeds lang en breed waren gedeporteerd. Volgens Vuijsje is dat een mythe, die ook nog eens levend is gehouden door de vorig jaar overleden oud-directeur van het toenmalige Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie, Loe de Jong.

De Jong, auteur van het omvangrijke boekwerk 'Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog', zou uit schuldgevoel de mythe welbewust in stand hebben gehouden. Volgens Vuijsje wist De Jong namelijk ook al in 1942 van de holocaust, maar deed hij daar als medewerker van Radio Oranje in Londen niets mee. De Joodse bevolking in Nederland werd niet gewaarschuwd voor het gevaar.

Overigens was het niet alleen De Jong die stelde dat Nederland niets van de holocaust wist. Ook de voorname historici Abel Jacob Herzberg (gestorven in 1983) en Jacques Presser (overleden in 1970) bevestigden het beeld dat de Nederlandse bevolking tijdens de Tweede Wereldoorlog niet geweten heeft dat de Joden werden uitgeroeid, maar dat dit pas na mei 1945 bekend werd. Volgens Vuijsje ontlastte deze ontkenning velen, bood het een oplossing voor een collectief gewetensprobleem en droeg het bij aan een positief zelfbeeld: ''De samenleving wilde de waarheid niet onder ogen zien.''


Loe de Jong met zijn boeken over Nederland in 40/45

Vicelich niet terug naar Nieuw-Zeeland

Ivan Vicelich heeft gezegd dat hij nog niet terug wil naar Nieuw-Zeeland. Hij reageert daarmee op berichten dat de New Zealand Knights bekend maakten alles in het werk te stellen om de speler van Roda JC terug te halen naar zijn geboorteland.

"Dat kan altijd nog. Het is zeker niet mijn eerste optie." De 29-jarige middenvelder wil graag in Europa blijven. " Er lopen wat dingen. Over twee weken hoop ik mijn nieuwe club bekend te maken."

Hij zal in ieder geval niet zijn aflopende contract in Kerkrade verlengen. Bovendien is het twijfelachtig of hij aankomende zaterdag in actie kan komen tijdens het uitduel tegen SC Heerenveen. Hij kampt nog steeds met problemen aan de banden van de rechterknie. Daardoor zat hij afgelopen zondag tegen Heracles ook al op de reservebank. "Het zal een race tegen de klok worden. Ik hoop dat ik het haal."

E3 Line-up van Capcom

Ook Capcom heeft inmiddels een lijstje vrijgegeven met games die ze zullen tonen op de E3 in mei dit jaar. Dit is een lijst met alle games van Capcom die daadwerkelijk speelbaar zullen zijn.

- Lost Planet (Xbox 360)
- Dead Rising (Xbox 360)
- Okami (PS2)
- God Hand (PS2)
- Street Fighter Alpha Anthology (PS2)
- Ultimate Ghosts’n Goblins (PSP)
- Monster Hunter Freedom (PSP)
- Mega Man ZX (NDS)
- Mega Man Battle Network 6 Cybeast Gregar / Cybeast Falzar (GBA)

Enqvist zet punt achter loopbaan

De Zweedse tennisser Thomas Enqvist hangt zijn tennisschoenen aan de wilgen. Enqvist, ooit de nummer vier van de wereld, zegt dat de inspanningen een te zware wissel op zijn lichaam hebben.

De 32-jarige Zweed maakte zijn debuut op de ATP-Tour in 1989. In 1992 won hij in Bolzano zijn eerste titel. In 2002 pakte hij zijn negentiende en tevens laatste toernooiwinst, toen was hij de sterkste in Marseille. In 1997 wist hij samen met Zweden de Davis Cup binnen te slepen en in 1999 verloor hij de finale van de Australian Open van Jevgeni Kafelnikov.

"Ondanks zes zware operaties heb ik het 17 jaar aan de top volgehouden.Nu is het mooi geweest," aldus de Zweed.

Kamer achter anti-terreurwet Donner

PolitiekDe Tweede Kamer is het grotendeels eens met een nieuwe anti-terreurwet die minister Piet Hein Donner van Justitie wil invoeren. Het gaat om wet die het makkelijker maakt om terreurverdachten op te sporen en te vervolgen.

In het wetsvoorstel kunnen terreurverdachten bijvoorbeeld sneller worden afgeluisterd. Nu moet er een serieuze verdenking bestaan om iemands telefoon te tappen, straks kan dat al bij een aanwijzing. Ook kan een terreurverdachte langer worden vastgezet zonder een ernstige beschuldiging en kan eerder worden overgegaan tot een observatie of een huiszoeking.

De meerderheid van de Kamer denkt dat met deze wet aanslagen beter kunnen worden voorkomen.

Formule 1 verliest potentiële partner

Het leek er even op dat de Formule 1 met de luchtvaartmaatschappij van de Emiraten binnenkort een grote partner mocht verwelkomen, maar die overeenkomst lijkt nu toch ver weg. Het bedrijf is voor dit seizoen al hoofdsponsor van het Formule 1-team van McLaren Mercedes.

Nadat de voorzitter van de Emiraten, sjeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, woensdag met een persbericht kwam, lijkt een overeenkomst met de koningsklasse van de autosport van de baan. "Een deel van het plan van de Emiraten is om een wereldmerk te worden en om huisgezind te worden. Om dat doel te bereiken zal in de strategie van de Emiraten op worden genomen om in verband te worden gebracht met het grootste sportevenement ter wereld," aldus de sjeik.

Met het grootste sportevenement ter wereld bedoelt de sjeik niet de koningsklasse van de autosport, maar het wereldkampioenschap voetbal, georganiseerd door de FIFA. In de overeenkomst gaat het om een bedrag van 195 miljoen Amerikaanse dollar en zal de luchtvaartmaatschappij van 2007 tot en met 2014 een partner zijn van de FIFA. Daarnaast krijgt men ook de rechten van alle FIFA-evenementen in handen, waaronder de wereldkampioenschappen van 2010 en 2014.

Kunstenaar: Ambtenaar snapt niets van kunst

Icoon OpmerkelijkKunstenaar Joop Stoop (51) uit IJmuiden heeft ruzie met de gemeente. Flinke ruzie. Hij moet zijn kunstwerk namelijk afbreken, omdat de gemeente het gevaarlijk vindt voor passanten.

Het kunstwerk in kwestie staat op galerie RC de Ruimte, een voormalige kerk. Aan de kerktoren heeft Stoop negen toiletpotten bevestigd. Je zou er een doornenkroon in kunnen zien, maar zelf ziet Stoop het meer als een stralenkrans of een diep religieuze beleving. Verder vindt hij porselein ook gewoon mooi, vooral de manier waarop het licht erin speelt. Ook zou door de provocatie bij jezelf meer inzicht kunnen ontstaan.

Hier dacht de gemeente dus duidelijk anders over. De ambtenaren vinden het namelijk een gevaar voor voetgangers, omdat een vallende toiletpot hen zou kunnen vermorzelen. Bovendien had Stoop geen bouwvergunning. De gemeente wil dat het kunstwerk onmiddellijk verwijderd wordt. Stoop is nu boos en zegt dat ambtenaren duidelijk niets van kunst begrepen hebben.


Het kunstwerk in kwestie

Boekje van jonge Lennon levert 183.000 euro op

Icoon Muziek Een boekje gemaakt door de doodgeschoten Beatles-zanger John Lennon heeft op een veiling in Londen 126.500 pond (183.000 euro) opgebracht. Lennon maakte het boekje met tekeningen, schetsen en gedichten toen hij twaalf jaar oud was. Hij noemde het werkje 'My Anthology'.

Wat het boekje mogelijk extra aantrekkelijk maakt, is een tekening van een walrus. Die is namelijk geïnspireerd door het gedicht 'The Walrus and the Carpenter' van Lewis Carroll. Lennon heeft voor zijn dood verklaard dat dit gedicht als inspiratiebron diende voor het nummer 'I am the Walrus' van the Beatles.

"Het is passend dat één van de vroegste werken van de grootste tekstschrijver van Groot-Brittannië zo veel heeft opgebracht", aldus een woordvoerder van het veilinghuis.

Let op de regels!

Nederland heeft een beetje jammere informatie voorziening wat betreft verkeersregels en waarom de Nederlanders zich daaraan zouden moeten houden, maar goed wat wil je met een reclame die begint met "I love...". Begin deze week was het nog zichtbaar dat de Belgen het in ieder geval iets minder subtiel maar wel mooier doen. De stockbrood etende zuiderburen van de Belgen doen het aanmerkelijk minder subtiel zoals je zien op de commercial hier te zien (even op het reclame bord klikken dat op een moment langs komt).

Via Reet

Straf PSG en Marseille opgeheven

De Franse voetbalclubs Paris Saint-Germain en Olympique Marseille hebben met succes beroep aangetekend tegen de puntaftrek die de beide clubs begin maart kregen opgelegd. De Franse voetbalbond maakte woensdag bekend dat deze straf ongedaan gemaakt is.

De beroepscommissie is van mening dat beide ploegen in hun onderlinge ontmoeting op 5 maart de regels niet overtreden hebben. Eerder beliste de ethische commissie anders. De schorsing van drie maanden voor de clubvoorzitters Pierre Blayau (PSG) en Pape Diouf (Marseille) zal wel blijven gehandhaafd.

De clubs kregen een punt aftrek omdat ze het imago van de voetbalsport zouden hebben geschaad. Uit angst voor de veiligheid van de spelers en supporters stuurde Marseille een B-elftal naar Parijs en raadde haar supporters af om naar de wedstrijd te gaan. PSG zou hebben geweigerd het beloofde aantal kaarten te leveren, bovendien zou PSG de Marseille-supporters net onder de eigen fans op de tribune hebben willen zetten.

De beladen wedstrijd eindigde destijds in 0-0. Het ongedaan maken van de straf heeft geen directe gevolgen voor de stand. Olympique Marseille blijft vijfde, Paris SG staat achtste.

Kilometers bh's tegen borstkanker

Icoon OpmerkelijkOp het eiland Cyprus zal een groot aantal vrouwen binnenkort proberen een plaatsje in het Guinness Book of Records te veroveren. Het gaat hierbij om het record bh's-op-een-rij leggen. Het huidige record, uit Singapore, staat op 79.000. De organisatie mikt bij deze poging op 100.000 bh's.

Naast het behalen van het begeerde plekje in het recordboek hopen de initiatiefneemsters de aandacht op borstkanker te vestigen. Aan de recordpoging, die wordt gehouden op 30 april, doen niet alleen bh's van Cypriotische vrouwen mee; ook vrouwen uit o.a. Nederland en Alaska (VS) dragen hun behaatje bij. De rij moet in totaal ruim negentig kilometer lang worden.

"Het is apart om te doen, maar het is de perfecte manier om de boodschap over te brengen", aldus Louise van Rooij, één van de initiatiefneemsters. "Het is belangrijk dat mensen op de hoogte zijn van de risico's en het belang van regelmatig zelfonderzoek". Jaarlijks sterven wereldwijd zo'n 400.000 vrouwen aan borstkanker.


En dat is één...

3VO: Sms-proef Rijkswaterstaat gevaarlijk

Icoon File Als het aan de verkeersveiligheidsorganisatie 3VO ligt, gaat een proef met het sturen van sms'jes om automobilisten te waarschuwen voor gevaarlijke situaties niet door. Volgens de directeur van 3VO kunnen de sms'jes zelf voor gevaarlijke situaties zorgen.

De proef van Rijkswaterstaat gaat zaterdag van start. Als er bijvoorbeeld een ongeluk gebeurd is of een spookrijder op de weg rijdt, krijgen alle bestuurders op die weg een sms'je met een waarschuwing.

3VO denkt echter dat het lezen van een sms'je in de auto te veel afleidt, en zelfs gevaarlijk kan zijn. Het doorgeven van specifieke informatie per weg vindt de organisatie wel nuttig, maar dat zou dan in de vorm van gesproken berichten moeten gebeuren.

Armstrong als assistent-ploegleider in Giro

De zevenvoudig Tour-winnaar Lance Armstrong zal in de Giro meerijden in de ploegleidersauto. Hij zal dit vooral doen om zijn teamgenoten van Discovery Channel te steunen.

De Texaan, die na de Tour de France van 2005 een punt achter zijn carrière zette, rijdt nu al mee in de Ronde van Georgia. "Dat deed ik al in de Ronde van Californië en ik zal er ook in de Ronde van Italië bij zijn", aldus Armstrong. "Het is niet mijn taak om tactisch advies te geven, want daarvoor zit Johan Bruyneel in de auto. Ik wil gewoon de ploeg wat steunen en naar de wedstrijd kijken."

Armstrong maakte eveneens bekend zich te gaan voorbereiden op de marathon van New York in november dit jaar. "Ik ben al wat aan het trainen, maar nog niet te serieus. Omdat ik gestopt ben met wielrennen, wilde ik toch iets doen om de leegte wat te vullen", zegt Armstrong. "Het blijft wel een hobby."

Bankverbod voor Hofstadgroep

TerrorismeMinister Ben Bot van Buitenlandse Zaken heeft banken en verzekeraars verboden zaken te doen met veroordeelde leden van de Hofstadgroep. Het verbod gaat per direct in. Dat betekent dat de negen veroordeelden zich niet meer kunnen verzekeren, geen geld meer kunnen lenen en dat al hun tegoeden worden bevroren. De minister heeft de personalia van de Hofstadgroepleden vrijgegeven aan de banken en verzekeraars.

De maatregel van Bot is gebaseerd op een resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Daarin staat omschreven dat alle landen maatregelen moeten nemen om te verbieden dat financiële middelen ter beschikking worden gesteld aan personen die terroristische daden plegen.

De banken en verzekeraars zijn verplicht mee te werken aan het verbod. De Nederlandsche Bank (DNB) ziet toe op het verbod. In het uiterste geval kan de DNB zelfs aangifte doen bij justitie als financiële instellingen niet goed meewerken.

Raadsman Victor Koppe die optreedt namens twee leden van de Hofstadgroep, noemt de maatregelen schandalig: ''Niet te geloven. Enkele veroordeelden die inmiddels weer op vrije voeten zijn, proberen hun leven weer op te bouwen. Daar heb je toch een bankrekening of autoverzekering voor nodig? Het lijkt alsof de Nederlandse staat er werkelijk alles aan doet om deze mensen weg te pesten.''

De schaamte voorbij

Er is al vaker geschreven over het gevoel van schaamte dat optreedt wanneer je als gamer iets over je hobby probeert te vertellen aan iemand die hier niet mee bekend is omdat uitleggen vaak doorschiet in verontschuldigen. Dit was voor mij nooit echt herkenbaar maar dat is kortgeleden veranderd, en het heeft me toch wel aan het denken gezet aangezien ik nooit echt had stilgestaan bij het beeld dat over onze hobby leeft bij zowel niet-gamers als bij mezelf.

'Kwart secretaressen koopt vandaag cadeau voor zichzelf'

Icoon Algemeen Kijk niet raar op als er vanavond overal mensen met bloemen lopen. Het is namelijk vandaag secretaressedag, waarop ondersteunend personeel door hun baas bedankt wordt voor hun inzet. Een kwart van de secretaressen moet echter haar eigen cadeautje kopen. Dat blijkt uit een onderzoek van een cadeausite onder 700 mensen.

De bazen die de secretaressen er zelf op uit sturen, laten ze meestal bloemen kopen. Toch hebben zij nog mazzel: bijna de helft van de werkgevers vergeet namelijk iets te regelen voor vandaag.

Nationale secretaressedag bestaat in Nederland al sinds 1989, maar krijgt pas de laatste jaren echt voet aan de grond. De dag is afgeleid van de secretaresseweek die de Verenigde Staten kent.

NEC trekt opvolger Leiwakabessy aan

Adam Eckersley verkast naar NEC. De 20-jarige Brit volgt Jeffrey Leiwakabessy als linksback bij de Nijmegenaren op. Leiwakabessy wilde zijn aflopende contract in Nijmegen niet verlengen.

Sinds januari van dit jaar wordt de Engelsman door zijn club Manchester United verhuurd aan Antwerp FC. Bij de club uit de Belgische Tweede Klasse doet hij het goed en hij is ook volgens zijn club toe aan een volgende stap.

Eckersley bezocht de wedstrijd van NEC tegen Roda JC en zei toen al komend seizoen in Nijmegen te komen voetballen. En dit nieuws wordt ook via diverse kanalen bevestigd.

Netwerk van T-Mobile deels plat

Icoon Telecom Als het vanochtend opvallend stil was in de trein, dan kan dat kloppen. Door een storing bij T-Mobile kan een groot aantal klanten van de telecomaanbieder namelijk sinds vanochtend vroeg niet bellen. Vermoedelijk gaat het om tussen de 200.000 en 500.000 mensen.

Volgens T-Mobile is de storing veroorzaakt door een 'technisch mankement'. Om wat voor soort mankement het gaat is nog niet bekendgemaakt. T-Mobile is in ieder geval aan het werken aan een oplossing. Met een beetje geluk kunnen de gedupeerde klanten allemaal weer bellen in de loop van de ochtend.

Zo'n 100.000 klanten van T-Mobile hadden overigens dinsdag ook al last van een storing. Ze konden toen twee tot drie uur niet bellen.

Met dank aan dj-scratch voor de submit over de storing.

Katamari-maker moet niks weten van Revolution

Keita Takahashi heeft laten weten dat hij geen interesse heeft in het ontwikkelen van games voor de Nintendo Revolution. De bedenker van de Katamari-serie zal dus zijn volgende game uitbrengen op de console van Microsoft of Sony.

Takahashi heeft weinig interesse in de Revolution door de opstelling van Nintendo die alleen maar wil praten over de controller en de mogelijkheden daarvan:
Keita Takahashi: "I see what [Nintendo is] trying to do, but they're putting such emphasis on the controller; 'Woah, this controller lets you do this!' and I'm thinking - are you messing with us?"

Hij geeft echter ook toe dat hij misschien in de toekomst nog wel van gedachten kan veranderen. Helaas moeten alle Nintendo-fans dus nog wat langer wachten op werk van Keita Takahashi op de Revolution.

Valenciana maakt Tourselectie bekend

Comunidad Valenciana heeft haar selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. De kopman van de Spaanse ploeg is Ruben Plaza.

Vicente Belda, de ploegleider van de ProContinental-ploeg, maakt geen geheim van zijn ambities: ’’ Ik ben ambitieus, maar mij hoor je niet zeggen dat we de overwinning in het eindklassement gaan binnenhalen. We hebben al twee jaar niet meer in de Tour gereden. Dan kun je niet verwachten dat alles de eerste keer vlekkeloos zal verlopen.”

Naast Plaza verwacht Belda veel van Eladio Jimenez, David Bernabeu en David Blanco.”Ruben Plaza zal onze kopman zijn. Met de tijdrit van 52 kilometer in Rennes denk ik dat hij in een kansrijke positie aan de bergen kan beginnen. In de bergetappes verwacht ik dan weer veel van Eladio Jimenez, David Bernabeu en David Blanco.”

De selectie:

Ruben Plaza (Spa)
Eladio Jimenez (Spa)
David Bernabeu (Spa)
David Blanco (Spa)
David Latasa (Spa)
Julian Sanchez Pimienta (Spa)
José Adrian Bonilla (CRi)
Juan Gomis (Spa)
José-Luis Martinez (Spa)

Loodgieter vindt 15.000 euro in toilet Duitser

Icoon Opmerkelijk Een 64-jarige Duitser heeft een stapel oude bankbiljetten met een waarde van 30.000 mark (meer dan 15.000 euro) door de wc gespoeld omdat hij dacht dat ze niets meer waard waren. Gelukkig voor de man raakte de wc daardoor verstopt.

Door de verstopping moest de gepensioneerde namelijk hulp inroepen. De stomverbaasde opgetrommelde loodgieter wist wel dat de biljetten nog gewoon ingewisseld kunnen worden.

Nadat de loodgieter alle bankbiljetten had opgevist, heeft de Duitser ze alsnog ingewisseld voor euro's. Die zijn overigens veilig en droog op een bankrekening gezet.

Met dank aan GS500 en Stefan voor de submit.

[Column] Een prachtige klassieker

Iedere week geven onze columnisten Bjoro en Da_Sandman om en om hun kijk op de voetbalwereld.
Deze week is het woord weer aan Bjoro die, in het elfde deel van een serie columns, antwoord geeft op de vraag van Da_Sandman: ben jij wel eens bij zo'n kraker geweest, Bjoro ?

“En je houdt je rustig hè ?” zegt mijn vader in de auto als we het parkeerterrein oprijden.
Jahaa, beloof ik hem zuchtend. Het valt ook niet mee om als net 13-jarige met je vader naar een echte voetbalwedstrijd te gaan. Dit keer heeft hij kaartjes voor Ajax-Feyenoord geregeld in het Olympisch Stadion. Als we dan eindelijk een plekkie hebben gevonden komt ome Theo al aan gelopen. Theo is een collega van pappa en die kan vaak aan kaartjes komen voor voetbalwedstrijden en dus vind ik Theo een held. Ik geef hem een hand en mijn vader doet het zelfde, alleen is die van mijn vader gevuld met een briefje van 25 gulden. “Mooi plekkie”: zegt Theo, “precies achter het doel, alleen niet overdekt”. Dat vinden wij niet erg, erbij zijn is meer dan genoeg, zeker voor mij!

Er hangt een bepaald soort spanning, niet alleen in mijn lijf, het is immers mijn eerste “grote” wedstrijd. Ook rond het stadion merk ik dat mensen zich anders gedragen dan anders, jaren later zou ik snappen dat dat er een beetje bijhoort. We lopen achter ome Theo aan en vlak voor dat we het vak instappen graait hij mijn petje van mijn hoofd. Nog voordat ik kan protesteren, zegt hij: “doe die vandaag maar niet op”. Enkele passen verder snap ik wat hij bedoelt, een Ajax-petje in een Rotterdams vak loopt zelden goed af, ik ben die middag voor Feyenoord dus.

Pappa zegt dat het een belangrijke wedstrijd is, het is namelijk de eerste keer dat Johan Cruijff in Amsterdam tegen “zijn club” speelt en Feyenoord heeft ook nog eens Ruud Gullit. Dat gaat echt een topper worden, fluisterde hij mij toe. En als mijn vader dat zegt, dan is dat zo.
We zitten achter het doel van Hans Galjé, die van alles naar zijn hoofd geslingerd krijgt, van woorden die ik nog nooit heb gehoord tot muntjes, flesjes en allerlei stukken fruit.
Niet echt lang hebben we plezier want binnen 5 minuten staan we achter. Ik vloek, dat schijnt erbij te horen zie ik om me heen, maar juich van binnen. En als Marco van Basten binnen een kwartier de 2-0 binnenschiet, zakt de moed de meeste mensen om mij heen al in de schoenen.

De eerste helft is pas halverwege en ome Theo wil al naar huis. Aanleiding is het doelpunt van Peter Boeve. Met een zielig gezicht haal ik hem over om in ieder geval tot de rust te blijven, hij stemt toe. Gelukkig maar, want ‘wij’ worden steeds beter, krijgen steeds betere kansen en mogen ook nog juichen, twee keer echt en een paar keer bijna. Eerst schiet Peter Houtman de bal er voor onze neus in en nog geen vijf minuten later doet verdediger Henk Duut hetzelfde. Pappa, ome Theo en ik dansen van blijdschap. Zij vanwege de 2 goals en ik vanwege de voorsprong, natuurlijk.

In de rust krijg ik een colaatje en een broodje worst en Theo verzekert mij dat ‘we’ ze de 2e helft gaan pakken. Ik knik, maar heb mijn vingers gekruist, dus dan telt het lekker niet.
Als mijn beker half leeg is, begint de wedstrijd weer. Theo legt uit dat ‘die Joden’ bang zijn, ze hebben een verdedigende middenvelder erin gezet en een aanvallende middenvelder eruit gehaald. Ik knik, alsof ik het snap en wil weer een slok nemen. Die lijkt mij echter niet gegund, want mijn vader slaat pardoes de beker uit mijn handen. Hij dacht even, samen met nog een heleboel mensen in ons vak dat de bal van Gullit erin ging in plaats van voorlangs.
Met een zakdoek maak ik mijn gezicht weer droog en ondertussen springt weer iedereen op.
Eén of andere buitenlander, die wij op school altijd "Leren-jas-koffer" noemen, schiet net naast.

De gelijkmaker hangt in de lucht als Ajax weer een keertje aan onze kant komt. Een corner komt met een beetje geluk op het achterhoofd van Keje Molenaar en die gaat er nog in ook. Ome Theo is woest en loopt naar het hek toe, we zitten net te ver weg om te kunnen horen wat hij allemaal zegt, maar aan zijn lichaamstaal te zien las hij niet voor uit het laatste deel van Jip en Janneke. Feyenoord gaat nu nog aanvallender spelen en daardoor krijgen ze behalve goede mogelijkheden ook diverse counters om de oren. Als Jesper Olsen het strafschopgebied binnen dribbelt hoor ik mezelf schreeuwen: “Schop die kleine neer”, ik pas me vrij makkelijk aan blijkt. Michel van de Korput doet wat ik vraag en als Ronald Koeman de 5-2 binnenschiet is Theo vertrokken. Mijn vader weet ook niet waar na toe, liegt hij.

Als we weer bij de auto aankomen heeft Van Basten nog twee keer gescoord en Jesper Olsen, na een magistrale solo, ook nog één keer. “8-2”; zucht mijn vader, “terwijl de wedstrijd best wel gelijk op ging”. Wel lekker veel doelpunten gezien, mompel ik.
Daar hebben we ome Theo weer, zijn gezicht zit onder het bloed en hij loopt enigszins mank.”Ik zei toch dat we ze zouden pakken, ha ha ha”. Wat kunnen helden toch snel van hun voetstuk vallen, zeg! Als ik mijn vader in de auto vraag of ik nu wel mag juichen, snauwt hij “Nee”, terwijl hij zijn Feyenoord-petje in zijn binnenzak frommelt. Studio Sport kwam er die avond ook niet van.

Het is wel lekker als Noord-Hollander, je hebt 5 betaald voetbalclubs in de buurt en kunt dus makkelijk een wedstrijd meepikken. Da_Sandman, jij komt uit Zeeland, de provincie zonder een betaald voetbalclub. Is dat een groot gemis?

'Zwangere mag niet te veel werken'

Icoon MedischProfessor Gouke Bonsel, hoogleraar sociale geneeskunde aan de UvA, pleit er vandaag in Trouw voor om bij wet te verbieden dat zwangere vrouwen meer dan 24 uur per week werken. De reden is dat uit het ABCD-onderzoek, een langlopend onderzoek naar zwangere vrouwen in Nederland, gebleken is dat veel werken een heel slechte invloed heeft op het ongeboren kind, vergelijkbaar met bijvoorbeeld roken tijdens de zwangerschap.

Volgens Bonsel zijn de baby's van hardwerkende vrouwen gemiddeld 150 gram lichter dan de baby's van vrouwen die minder hard werken. Dit verschil is net zo groot als het verschil tussen de baby's van rokende moeders en van niet-rokende moeders. Dit is op zich niet veel, maar Bonsel wijst erop dat het toch een grote invloed kan hebben: het lichaam van een kind dat al in de baarmoeder te weinig voedsel krijgt - wat dus kennelijk een gevolg is van een te hard werkende moeder - kan zich in gaan stellen op voedselschaarste. Dat herstelt zich waarschijnlijk niet na de geboorte. Een kind heeft daarom een verhoogde kans op dik worden en daarmee op diabetes en hart- en vaatziekten. Daarnaast blijkt de kans op zwangerschapsvergiftiging bij moeders met een fulltime baan ook veel groter dan bij moeders die parttime werken.

Bonsel wil het werken voor zwangere vrouwen niet helemaal afschaffen, omdat het wel duidelijk is dat de kinderen van vrouwen die acht uur werken gezonder zijn dan de kinderen van vrouwen die helemaal niet werken. Fulltime werken moet in zijn ogen echter verboden worden. Als dat niet gebeurt, zullen veel vrouwen zich namelijk weinig aantrekken van het onderzoek, denkt hij. Veel vrouwen wijzen op bijvoorbeeld Afrikaanse vrouwen die tussen de bedrijven door ook nog even een kind baren. Een verkeerde vergelijking, vindt Bonsel, want juist in Afrika heb je ook een enorme kindersterfte. Maar "een zwangerschap is een enorme inspanning, dat wordt veel te gemakkelijk vergeten."


Van Gaal laat Meerdink buiten selectie

Martijn Meerdink is door AZ-trainer Louis van Gaal buiten de selectie gelaten voor het play-off duel tegen FC Groningen.

Trainer Van Gaal lijkt de voorkeur te geven aan Pius Ikedia en Tarik Sektioui in plaats van de international. Naast Meerdink mag ook Rogier Molhoek thuisblijven. Molhoek werd in de winterstop overgenomen van RKC Waalwijk, maar is tot nu toe nog niet doorgebroken in Alkmaar.

Kenneth Perez en Barry van Galen keren beiden wel terug in de basis. De twee routiniers kregen de laatste weken rust om Stein Huysegems en Haris Medunjanin wat spelritme op te doen.

Klassieke bekerfinale in Turkije

De bekerfinale in Turkije krijgt een confrontatie tussen twee grootmachten uit het Turkse voetbal. Fenerbahce plaatste zich dinsdagavond al overtuigend voor de eindstrijd ten koste van Denizlispor. Besiktas wist zich woensdagavond tevens voor de finale te plaatsen door Gaziantespor te verslaan.

De nummer drie van Turkije, dat in de competitie een straatlengte achterstand heeft op Galatasaray en Fenerbahce, won de return in eigen huis met 2-0 dankzij doelpunten van Gulec en Bobo. De eerste wedstrijd werd al met 3-1 gewonnen.

Wekelijkse software verkopen Japan

De wekelijkse software verkopen uit Japan zijn weer bekend. Met slechts twee nieuwe games in de top 10, die geen van allen kunnen tippen aan al heel wat oudere games, lijkt het alsof ze in Japan momenteel geen nieuwe spectaculaire games hebben. Weinig verandering dus in de lijst ten opzichte van vorige week.

GameSysteemAantalTotaal
More DS Brain TrainingNintendo DS71.0001.887.000
Prof. Kawashima's Brain TrainingNintendo DS52.0001.930.000
Animal Crossing: Wild WorldNintendo DS49.0002.462.000
Legend of Stafy 4Nintendo DS48.00048.000
Guilty Gear XX SlashPlayStation 244.00044.000
English Training DSNintendo DS43.000847.000
Pokémon RangerNintendo DS38.000359.000
Final Fantasy XIIPlayStation 225.0002.151.000
Pro Baseball Hot Star 2006PlayStation 221.00073.000
Pro Baseball Spirits 3PlayStation 221.00089.000

Belangrijke overwinning voor Birmingham

In de strijd tegen degradatie heeft Birmingham City een belangrijke zege geboekt in de Engelse Premier League. Woensdagavond won de club de thuiswedstrijd met 2-1 van het hooggeklasseerde Blackburn Rovers.

Na ruim een uur spelen maakte Nicky Butt de openingstreffer. Een kwartier voor tijd maakte Robbie Savage de gelijkmaker, maar vlak voor tijd zorgde invaller Forssell voor de drie punten van de thuisploeg. Bij City begon Mario Melchiot op de bank, voor rust verving hij de geblesseerde Pennant. Oud-Ajacied Aaron Mokoena deed bij Blackburn alleen het laatste kwartier mee.

Birmingham kwam door de winst weer op gelijke hoogte met Portsmouth, dat staat door een slechter doelsaldo nu weer onder de streep.

Evenement: Paaspop 2006

Op 15 en 16 april was het dan eindelijk zo ver; Paaspop 2006. Een festival waar vele vrijwilligers al maanden voor aan het werk waren. De lijst met artiesten beloofde heel wat met maar liefst 70 artiesten. Het festival werd wederom gehouden in het Brabantse Schijndel, op een aantal weilanden die voor dit evenement omgetoverd werden tot een heus evenemententerrein. Het terrein was redelijk goed te bereiken vanaf de verschillende richtingen omdat het niet ver van de snelweg lag. Ook was er voor de mensen van ver weg een camping zodat ze met een tent of een camper in de buurt konden verblijven.

Icoon Paaspop

Van de Laak niet tegen AZ

FC Groningen zal in de eerste play-off wedstrijd tegen AZ niet kunnen beschikken over Koen van de Laak. De aanvallende-middenvelder van de Noordelingen heeft te veel last van de hersenschudding die hij opliep in de competitiewedstrijd tegen FC Twente.

In het tweede duel tegen de Alkmaarders zal Van de Laak mogelijk wel inzetbaar voor de Groningers. Er zijn nog een paar tegenvallers voor trainer Ron Jans. Het is twijfelachtig of Yevgeni Levchenko en Glenn Salmon kunnen meespelen, die kampen respectievelijk met een blessure aan de enkel en kuit. Beiden middenvelders hebben de training weer hervat, maar het duel van donderdag tegen AZ komt waarschijnlijk te vroeg.

Trainer Ron Jans kan daarintegen wel weer beschikken over Erik Nevland, hij keert terug na een schorsing.

Dubbelslag Popovych in Georgia

Yaroslav Popovych heeft de tweede etappe in de Tour de Georgia gewonnen. De Oekraïner in dienst van Discovery Channel ontfutselde Lars Michaelsen bovendien de leiderstrui.

Popovych ontsnapte op ruim een kilometer van de meet en bleef het peloton een zestal seconden voor. Juan José Haedo en Fred Rodriguez eindigden respectievelijk als tweede en derde. De tweede rit werd gekleurd door een 158 kilometer lange ontsnapping van Alejandro Acton, een 33-jarige Argentijn. Acton werd pas in de slotfase tot de orde geroepen. In de rangschikking heeft Popovych, die eerder dit jaar al een rit won in Castilla y Leon, een voorsprong van vier seconden op Fred Rodriguez.

Uitslag 2e etappe

#Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1Y. PopovychOEKDIS4.47,39
2J. HaedoARGTUT0.06”
3F. RodriguezUSADAV0.06”
4K. MenziesAUSHNM0’06”
5C. ManionAUSJBC0’06”


Stand:

#Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1Y. PopovychOEKDIS9.33,15
2F. RodriguezUSADAV0.04”
3J. HaedoARGTUT0.07”
4C. ManionAUSJBC0’12”
5L. MichaelsenDENCSC0’14”

Hof Italië bevestigt overwinning Prodi

Prodi Het Italiaanse hooggerechtshof heeft besloten dat Romano Prodi de officiële winnaar is van de parlementsverkiezingen. De centrum-linkse coalitie van Prodi leek de verkiezingen al eerder gewonnen te hebben, maar de huidige premier Berlusconi weigerde zijn verlies te erkennen. Hij eiste dat een aantal stemmen herteld werd.

Het hof kwam na de hertelling uit op een verschil van ongeveer 24.000 stemmen in het voordeel van Prodi. Dat is ongeveer gelijk aan het verschil voor de hertelling. Een aantal stemmen voor de Senaat moet nog wel herteld worden. Daarover wordt pas over enkel dagen een uitslag verwacht.

"We zullen er alles aan doen om onze kiezers niet teleur te stellen, en om het vertrouwen te winnen van de mensen die voor de andere coalitie hebben gestemd", aldus Prodi. Op de vraag of Berlusconi hem al had gefeliciteerd met zijn overwinning, antwoordde Prodi "ik wacht nog".

Met dank aan dennistd voor de submit.

Lara Croft vroeger een vent

In een interview met de Guardian Gamesblog, noemt Toby Gard, de vormgever die het uiterlijk van Lara Croft ontworpen heeft, met name één interessant punt. Als reactie op de vraag "hoeveel ontwerpen hebben jullie geschrapt voor Lara?" antwoordde hij dat zijn "aanvankelijke ontwerp een kerel in een tombe was."

De beslissing om Lara sexier te maken is overigens niet door Toby genomen. Hij heeft Core (de makers van de eerste Tomb Raider game) verlaten omdat hij vreesde dat het karakter gereduceerd werd om te voldoen aan de norm van de grootste gemene deler. Alhoewel ze ontworpen was om er goed uit te zien, was het nooit de bedoeling dat "haar borsten steeds groter werden."
Lara Croft in het 'echt'

High-res filmpjes PS3

Op de Gamers Developers Conference zijn er een aantal games en tech-demos van de PS3 getoond, maar er zijn echter nog weinig goede video's te vinden. Er zijn nu een aantal nieuwe filmpjes verschenen die van betere kwaliteit zijn.

In het eerste filmpje zie je beelden van de shooter Resistance en de game Ratchet & Clank. In het tweede filmpje komt een bekend filmpje van WarHawk voorbij, maar dan in hogere resolutie. Het derde filmpje laat de physics zien die we kunnen verwachten op de PS3. Je ziet een olie-achtige substantie realistisch stromen en een instortende kraan levensecht vervormen.

Filmpje 1
Filmpje 2
Filmpje 3

Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #3
special
Random Pics van de Dag #741
review
NBA 2K23
review
Potion Permit
special
AI Picture Gallery #2
special
Random Pics van de Dag #740
©FOK.nl e.a.