FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 13 april 2006

Britse zit drie jaar dood voor televisie

Icoon BizarEen vrouw uit Groot-Brittannië heeft waarschijnlijk drie jaar lang dood in haar woning voor de televisie gezeten. De vrouw had allerlei ongeopende kerstcadeaus rond haar liggen, en ook stond de televisie nog gewoon aan toen de politie het ontbonden lichaam van de vrouw aantrof.

In de woning van de vrouw werden door onderzoekers ook ongeopende brieven uit februari 2003 aangetroffen. Rond die tijd hield de vrouw ook op met alimentatie te betalen.

De vrouw is waarschijnlijk in 2003 overleden, aldus de Britse politie. Het lichaam werd in januari al gevonden, maar de identificatie nam zó lang in beslag dat de Londense politie nu pas het nieuws naar buiten brengt.

Met dank aan Tricky-Design voor de submit.

WRR en Wilders

Gisteren presenteerde de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) een opvallend rapport. Genaamd "Dynamiek in islamitisch activisme".

Het rapport stelt een verregaande samenwerking voor met Islamitische organisaties. Ook als deze zich aan de kant van de tirannieke Islam bevinden. Voorst dient Nederland zich, volgens de raad, hard te maken voor de oprichting van islamitisch geïnspireerde politieke partijen. Bovendien dient de eigen samenleving, waar veel onwetendheid heerst over de Islam, beter te worden geïnformeerd. Tot slot vindt de WRR dat positieve ontwikkelingen van Islamitische organisaties stelselmatig worden genegeerd.

De conclusie van het rapport luidt dan ook: "Een klimaat van confrontatie en sjabloondenken schept geen bestendige voorwaarden voor veiligheid, democratisering en toenemend respect voor mensenrechten. Het enig wenselijke alternatief is in te spelen op aanknopingspunten voor democratie en mensenrechten in het islamitisch activisme zelf. De in dit rapport gepresenteerde analyses laten zien dat die aanknopingspunten er wel degelijk zijn."

Om kort te gaan, confrontatie vermijden en de samenwerking vergroten. Dit klinkt als een zinnige benadering. Kennelijk was de EU al bezig om deze benadering toe te passen. Er circuleert daar sinds kort een lijst met gevoelige termen die bij voorkeur vermeden dienen te worden. Zo zou de term "islamitische terroristen" vervangen moeten worden door "terroristen die de islam misbruiken". En ook met de term "jihad" moeten de politici voorzichtiger omgaan.

Geert Wilders vindt dit allemaal maar Europese zotheid.
En waarschijnlijk vindt hij het rapport maar WRR zotheid.

Red Bull boos op fabrikant 'Vicks Red Energy'

Icoon JustitieVolgens de advocaten van Energy-Drank fabrikant 'Red Bull' zijn de Red Energy-snoepjes van fabrikant Procter & Gamble een inbreuk op het merkrecht van Red Bull. Die uitspraak deden de advocaten vandaag in Utrecht, tijdens een kort geding in de rechtbank. "Procter & Gamble profiteert van alle inspanningen die energiedrankenfabrikant Red Bull de afgelopen jaren heeft gedaan om haar merk groot te maken." Red Bull eist dat de rechter de Red Energy-snoepjes verbiedt.

Volgens advocaat S. Klos associeert het grote publiek de snoepjes met Red Bull. Red Bull is vooral bekend geworden doordat de merknaam in het verleden vaak is beschermd tegen inbraak op het merkrecht. Volgens T. Cohen Jehoram, de advocaat van Procter & Gamble, worden de snoepjes onder de merknaam 'Vicks Red Energy' verkocht en is de verpakking in de kleuren zwart en groen op de markt gebracht. "Rood is een algemeen begrip dat niet kan worden beschermd.", aldus T. Cohen Jehoram. "Bovendien zijn er ook talloze rode energiedranken op de Nederlandse markt die niet door Red Bull worden aangepakt." De rechter doet op 2 mei uitspraak.


De energie-snoepjes waar alles om te doen is.

Maffe adventure Cassius Pearl aangekondigd

Een aantal Franse developers met ervaring bij bedrijven als Ubisoft, Arkane Studio en Eden Studios hebben een eigen bedrijf opgericht genaamd Krysalide. Tot nu toe verrichtten ze voornamelijk ondersteunende werkzaamheden, zo ontwikkelden ze bijvoorbeeld levels voor Kya, personages voor Demon Stone en coureurs voor V-Rally 3.

Momenteel werken ze echter aan een eigen spel: een point'n'click adventure genaamd Cassius Pearl. Ze hebben een nieuwe engine voor het spel ontwikkeld. Als we op de screens af mogen gaan wordt het een maf 3D spel met referenties aan allerlei bekende films. Het spel schijnt al voor de helft af te zijn; er is echter nog geen publisher gevonden.
Mogelijk vrouwelijke assistent op WK

Van 18 tot 21 april zullen in Frankfurt 82 kandidaten voor de rollen van assistent-scheidsrechter op het wereldkampioenschap door de FIFA worden getest op zowel fysieke conditie als kennis en uitleg van de regels van het voetbal. Uiteindelijk zullen 60 assistenten geselecteerd worden die op het WK in actie zullen komen. Eerder al maakte de FIFA de lijst van 23 WK-scheidsrechters bekend.

De Française Nelly Viennot staat op de lijst van assistent-scheidsrechters die mogelijk op het wereldkampioenschap in Duitsland in actie zullen komen. Daarmee zou ze de geschiedenis in kunnen gaan als de eerste vrouwelijke assistent-scheidsrechter op een internationaal voetbaltoernooi voor mannen. Viennot was al eerder aanwezig op de wereld- en Europese kampioenschappen voor vrouwen in 2003 en 2005, en kwam in actie tijdens het damesvoetbaltoernooi van de Olympische Spelen in Athene in 2004.

'Bob' krijgt een Duits zusje

Icoon AlgemeenDe Nederlandse Bewust Onbeschonken Bestuurder (BOB) krijgt een Duits zusje genaamd Schutzengel. Dat liet de poltie van Twente vandaag weten. Met BOB en Schutzengel gaan de Nederlandse en Duitse politie de strijd aan tegen het groot aantal Nederlandse jongeren dat gedronken heeft na een discotheekbezoek in Duitsland en zo een verkeersongeval veroorzaken. Duitse en Nederlandse vrouwen tussen de zestien en vierentwintig jaar moeten optreden als beschermengel van hun vriend of vriendin en zorgen dat deze niet meer onder invloed van drugs of alcohol achter het stuur zitten.

In ruil voor de rol van beschermengel krijgen de vrouwen gratis toegang tot alle grote discotheken in Bentheim en Eemsland. Uit onderzoek blijkt dat 70 tot 80 procent van de bezoekers van Duitse discotheken die aan de Nederlandse grens liggen, jongeren uit Nederland zijn. De politie van Niedersachsen zei dat bij veel ongevallen die in Niedersachsen plaatsvonden, jonge bestuurders betrokken waren. De actie Schutzengel gaat op 19 april van start in Salzbergen.

WK baanw.: Schep wint wereldtitel in puntenkoers

Op het WK baanwielrennen in Bordeaux heeft Peter Schep de wereldtitel veroverd op het onderdeel puntenkoers.

In de finale ontvluchtte hij al na tien ronden het peloton, maar wist geen ronde voorsprong te nemen. Wel won hij de eerste twee tussensprints , waardoor hij meteen aan de leiding stond. In latere sprints werd hij tweede en reed hij vrij zuinig door niet teveel op kop te rijden.

De laatste sprint werd weer gewonnen door Peter Schep, die hiermee 31 punten bij elkaar verzameld had. Op de nummer twee, de Pool Ratajczyk, had onze landgenoot een voorsprong van dertien punten. Het brons was bestemd voor Kyryenka uit Wit-Rusland.

Punten Ronde 33

Het is spannend in de FOK!voetbalmanager. Nog één ronde en het voetbalseizoen 2005/2006 zit er al weer op. Maar voor het zover is, eerst de punten van ronde 33.

Weekwinnaar deze ronde werd LuieSurinamer met 56 punten, drie punten meer dan -Schorpioen- en BassieD die beiden 53 punten behaalden. floppietjuh en Tugie eindigden op een gedeelde vierde plaats met 52 punten.

In het algemeen klassement lijkt BassieD naar de overwinning te gaan, hij heeft 1621 punten. Op een gedeelde tweede plaats met 1521 punten staan BliksemSchigt en MSNMGH. derde. Toinecents staat vierde en Brasil staat vijfde met 1490 punten.

Bij de subleagues ging de weekwinst naar Fenerbahce met 50 punten. FM crew eindigde met 45 punten als tweede en Fenerbahce eindigde met 36 punten op de tweede plaats en Scribbly pakte met 44 punten de derde plaats.

In het algemeen klassement bij de subleagues is de leiding nog steeds in handen van Tha League. Scribbly staat tweede met 1390 punten en Valkenboskadeis derde met 1375 punten.

Foutje ontdekt? Stuur dit via de Feedback naar FOK!sport. Op deze manier wordt dat het snelst behandeld.

Voor de laatste ronde kan worden gewisseld tot zaterdag 15 april 20:00 uur.

FC United gepromoveerd in eerste seizoen

FC United, de club die door boze fans werd opgericht toen Manchester United door Malcolm Glazer werd opgekocht, is voor de eerste keer in haar historie gepromoveerd na een 4-0 thuisoverwinning tegen Chadderton.

Na 25 van de 33 gespeelde wedstrijden te hebben gewonnen is de club vijf wedstrijden voor het seizoenseinde verzekerd van promotie naar de North West Counties Football League First Division. Dit is acht divisies onder de Premier League waarin Manchester United momenteel de tweede plaats bezet.

De promotie is opmerkelijk, aangezien de club slechts in haar eerste bestaansjaar is, en op 20 juni 2005 toestemming kreeg om tot de North West Counties Football Association toe te treden. Bij tryouts voor het eerste team kwamen er maar liefst ruim 260 aanmeldingen. Een eigen stadion heeft FC United niet; hoewel de voorzitter van Droylsden FC, een fervent Manchester United-fan, had aangeboden het stadion van Droylsden te laten gebruiken gooide de gemeente roet in het eten. Uiteindelijk werkte United haar thuiswedstrijden af in het stadion van Bury FC.

Matthäus: Brazilië overleeft eerste ronde niet

In de Duitse krant Bild heeft Lothar Matthäus gezegd dat Brazilië het tijdens het WK niet gemakkelijk zal krijgen.

De Duits recordinternational ziet het Braziliaanse elftal niet als een favoriet voor de eindzege. Zelfs het overleven van de poulefase ziet hij niet zo snel gebeuren. Een vrij boude uitspraak, want Brazilië staat overal genoteerd als torenhoge favoriet voor de wereldtitel.

De volgende beschouwing gaf Lothar Matthäus in de Duitse krant: "De Kroaten zijn fel en het Australië van Guus Hiddink is tactisch veel sterker geworden dan bij de Confederations Cup. Zico (Bondscoach Japan uit Brazilië) kent zijn landgenoten daarbij erg goed." Als winnaar van de wereldbeker noemt der Lothar juist de aartsrivalen van de Brazilianen: Argentinië.

Grenzen voorlopig niet open voor Polen

Icoon Politiek Pas eind dit jaar wordt er een besluit genomen of de grenzen op 1 januari 2007 voor Oost-Europese werknemers opengesteld moeten worden. De Tweede Kamer is verdeeld over de kwestie. Staatssecretaris Henk van Hoof van Sociale Zaken komt met het uitstel de Tweede Kamer tegemoet.

De Tweede Kamer is verdeeld over de kwestie. Vooral het CDA en de linkse partijen hebben problemen met het voorstel. Het CDA is bang dat er problemen zullen ontstaan als alleen Nederland de grenzen opent en de omringende landen niet. "We moeten niet het putje worden waar al het water naar toe stroomt", zo liet Ben Bot van het CDA weten.

Het uitstel geeft staatssecretaris Van Hoof meer tijd om met maatregelen te komen tegen oneerlijke concurrentie en ontduiking van arbeidsvoorwaarden. De staatssecretaris streeft nog steeds naar het openstellen van de grenzen op 1 januari 2007. Volgens hem leiden de huidige regels juist tot meer zwart werkende Poolse werknemers. Overigens moeten op 1 januari 2009 de grenzen sowieso volledig opengesteld worden.

Spelersgroep Ajax staat nog steeds achter Blind

Van de spelersgroep van Ajax hoeft trainer Danny Blind zich geen zorgen te maken. De spelergroep heeft nog steeds alle vertrouwen in de trainer.

"Wij twijfelen niet aan Blind, we staan achter hem. De trainer kan tijdens een wedstrijd niet veel doen, alleen tactische omzettingen. Dat heeft hij vanavond (12/4) goed gedaan," aldus spits Klaas-Jan Huntelaar.

Maduro vindt dat de clubleiding van de Amsterdammers ook openlijk achter de trainer moet gaan staan. "Als het bestuur zich gewoon uitspreekt, hebben de media ook niets meer om te melden".

Danilo Hondo vindt nieuwe ploeg

Danilo Hondo heeft een nieuwe ploeg gevonden. De 32-jarige Duitser zal zijn rentree in het peloton vieren in dienst van het nietige Lamonta, een ploeg uit de Continental Tour.

Hondo zal op tweede paasdag te bewonderen zijn in Rund um Köln. De Duitser hoorde op 17 maart dat zijn tweejarige schorsing met tenminste zes maanden wordt opgeschort. Tijdens een controle in de Ronde van Murcia 2005 reageerde de sprinter positief op het stimulerende middel cardefon.

Hondo toont zich ambitieus: ”De gesprekken met ProTour teams gaan verder en ik hoop dat er in de komende weken iets concreet wordt. Voorlopig ben ik blij dat ik weer kan fietsen. Ik reken op een goede comeback en wil er staan in de Tour de France.”

Wat is Dit: Opgave 13 - Ronde 1

GESLOTEN Hier verder

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

WK baanwielrennen: Teamsprinters missen finale

De Nederlandse teamsprinters zijn er donderdag bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in het Franse Bordeaux niet in geslaagd om de finale te bereiken.

Het Nederlandse team, bestaande uit Teun Mulder, Theo Bos en Tim Veldt, kwam in de kwalificaties tot de vierde tijd en moet nu met Australië gaan strijden om het brons. De finale gaat tussen Frankrijk en Groot-Brittannië. Vorig jaar eindigde Nederland in Los Angeles nog als tweede op dit onderdeel.

Porto naar A'dam Tournament

Niet Benfica, maar FC Porto completeert het deelnemersveld op het Amsterdam Tournament.

Verscheidende media (waaronder FOK!) meldden dinsdag het vastleggen van Benfica. De vereniging van Ronald Koeman zegde echter in extremis af, omdat de ploeg begin augustus waarschijnlijk druk bezet is met de voorronde van de Champions League. Naast FC Porto nemen ook Manchester United, Ajax en Galatasaray deel aan het inmiddels traditionele voorbereidingstoernooi in de Amsterdam ArenA.

Trulli verbaasd over ontslag Gascoyne

Het vertrek van Mike Gascoyne bij Toyota deed de Formule 1 wereld op zijn grondvesten schudden. Coureur van de Japanse renstal Jarno Trulli vernam in de media het vertrek van de technisch directeur.

Trulli had dit niet verwacht. “Wat ik heb gelezen is dat beide partijen niet echt met elkaar op konden schieten. Meer kan ik er niet over zeggen. Eerlijk gezegd heb ik het gedurende mijn loopbaan met iedereen wel goed kunnen vinden.”

Gelijk begon het gespeculeer over waar Gascoyne zijn F1-loopbaan voortzet, het schijnt dat Midland F1 en Williams F1 hem willen hebben. Trulli heeft geen idee wie de opvolger wordt bij Toyota. “Ik weet ook niet wat het team van plan is en of hij überhaupt wel vervangen wordt.”

Wat de Italiaan zelf gaat doen in 2007 weet hij nog niet. "Ik heb verschillende opties en praat natuurlijk ook met Toyota. Ik geef er alleen de voorkeur aan om eerst de problemen met de auto op te lossen, zodat we daarna wel zien wat er gebeurt. Het gaat niet er niet om waar ik de voorkeur aan geef. In deze sport is continuïteit van groot belang, van het ene naar het andere team overstappen heeft geen zin.”

Bij Renault heeft Trulli zich genoeg bewezen vind hij. “Mijn derde seizoen bij Renault was verreweg mijn beste jaar in dienst bij de blauw/gelen. Je moet een goede relatie met het team opbouwen zodat je het aanwezige potentieel volledig kan benutten.” In de 2003 werd hij drie races voor het einde vervangen door Jacques Villeneuve wegens slechte prestaties.

'Maxima verwacht derde kind'

Icoon KoningshuisDiverse bronnen rond de Argentijnse familie van prinses Máxima en bronnen rond het Koninklijk Huis hebben gemeld dat de prinses in blijde verwachting zou zijn van haar derde kind. Dit meldt het blad ZIJ Online. Máxima en kroonprins Willem-Alexander zouden dit aan hun ouders hebben gemeld tijdens een diner toen het paar met de koningin in Argentinië verbleef.

Prinses Máxima zou in de eerste helft van december bevallen van haar derde kind. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft tot op heden het bericht nog niet bevestigd, of ontkend. Normaal blijft de dienst stil totdat de zwangerschap minimaal drie maanden heeft geduurd.

In de Argentijnse pers gingen er vorige week al geruchten dat Máxima zwanger zou zijn. Argentijnse royaltykenners viel het op dat de prinses niet meer rookte, en dat ze haar glas champagne niet leegdronk, maar er slechts aan nipte. Eerder - op 17 maart jl. - werd al eens melding gemaakt van een mogelijke zwangerschap van de prinses. Of de prinses toen ook al zwanger was, zal dus later bekend worden, mits de Rijksvoorlichtingsdienst het nieuws bekend maakt.

Met dank aan marsu voor de submit.

FOK!sport zoekt sportposters

Icoon Sitenews - SportVoor FOK!sport zijn wij op zoek naar nieuwe nieuwsposters. Ben jij sportfan, en dan maakt het niet uit of je F1-fan, voetbalfan of honkbalfan bent, schrijf je goed Nederlands en lever je graag een bijdrage aan een leuke site, dan ben jij degene die we zoeken.

Met een enthousiast team van momenteel ongeveer 20 mensen schrijven we sportnieuws en werken we aan de ontwikkeling van nieuwe onderdelen. We hebben als basis een viertal onderdelen, een sportsite, een voetbalmanager, een wielermanager en een Formule 1-manager. Het werken hieraan levert geen geld op, maar wel veel plezier en voldoening. Je werkt mee aan het continu verbeteren en bijhouden van een deel van FOK!, dat nog een enorme groeipotentie heeft en die potentie stapje voor stapje waar maakt. Daarnaast zijn we weliswaar één van de kleinere onderdelen van FOK!, maar voor iedere sportliefhebber wel het leukste onderdeel.

Binnen onze crew zal je voornamelijk werken aan het schrijven van sportnieuwsberichten. Dat kan zijn voor de hoofdsite van FOK!sport of voor de voetbalmanager, F1manager of wielermanager. We verwachten lekker leesbare, feitelijke kloppende berichten in goed Nederlands. Qua aantallen stellen we geen al te hoge eisen met 30 nieuwsberichten per maand.

Ben jij dus een dergelijke sportliefhebber en zou jij graag mee willen werken aan de verschillende onderdelen van FOK!sport, schrijf dan voor 19 april een mail naar sport@fok.nl waarin jij omschrijft wat je voor FOK!sport kan betekenen. Vermeld hierin duidelijk je naam, je leeftijd, je nickname op FOK!, naar welke sporten je interesse uitgaat en de tijden waarop je aanwezig zou kunnen zijn. Daarnaast zien we graag bijgevoegd een herschreven recent nieuwsbericht over de sport waar je voorkeur naar uitgaat.

Londense apen afgekickt van GSM-verslaving

Icoon OpmerkelijkEen paar apen uit de Londense dierentuin zijn in behandeling geweest om van hun GSM-verslaving af te komen. De aapjes vonden de toestellen zo leuk dat ze er alles aan deden om er een te pakken te krijgen, wat erg lastig bleek voor bezoekers die foto's wilde nemen met de mobieltjes, want de apen pakten de mobieltjes af. Er werd besloten om iets aan het gedrag van de apen te doen.

Een aantal medewerkers van de zoo verzamelden een paar oude mobieltjes en smeerden deze in met een vieze kleverige smurrie. De apen hadden zo'n afkeer hiervan dat ze geen mobieltjes meer aan wilden raken, en waren allemaal genezen van hun merkwaardige verslaving.

Aap
I won't be smiling anymore if you don't give me that phone!


Met dank aan jvdh voor de submit.

Weblog geeft Playboyfoto's Bridget per e-mail weg

Icoon BinnenlandsHet weblog Jaggle biedt zijn lezers de mogelijk om aan de Playboyfotoshoot van Bridget Maasland te komen. Jaggle heeft de foto's niet op hun eigen site staan, maar wie een mailtje stuurt zou zaterdag de volledige fotoserie in zijn mailbox kunnen verwachten.

Het weblog probeert op deze manier onder gerechtelijke stappen uit te komen. Playboy dreigde hier dinsdag mee nadat verschillende website's één van de foto's hadden gepubliceerd.

Jaggle zou de foto's naar eigen zeggen in handen hebben gekregen via een anonieme lezerstip. Volgens een van de webloggers is de belangstelling enorm, want er komen zo'n 60 tot 80 mailtjes per minuut binnen.

Playboy zelf is absoluut niet blij met de actie van Jaggle en wil stappen ondernemen tegen het weblog. Het is volgens een woordvoerder van het blad uitgesloten dat de foto's via eigen reactie zijn uitgelekt. Jaggle is niet bang voor eventuele vervolgstappen van het blootblad.

LET OP!: Het plaatsen van Playboy foto's of ander Playboy materiaal is op FOK! niet toegestaan!
Met dank aan Duiveltja voor de submit.

De Roy mag opnames niet publiceren

Icoon BinnenlandsEdwin de Roy van Zuydewijn mag de inhoud van het naar eigen zeggen "pittige" gesprek tussen prinses Margarita en koningin Beatrix niet openbaar maken. Zo besliste de rechtbank in Amsterdam vandaag.

Het gesprek vond plaats in 2002 en is destijds door Margarita opgenomen op band. Zij en haar toenmalige partner De Roy van Zuydewijn, wilden opheldering van Beatrix omdat het stel dacht afgeluisterd te worden door het koningshuis.

De Roy moet van de rechter de band en eventuele kopieën daarvaan aan de prinses afgeven. Ook mag hij er niet over vertellen. De Roy moet 50.000 euro betalen als hij het toch doet. De Roy zelf zegt de tape niet meer te hebben omdat deze gestolen zou zijn.

Margarita spande een kort geding aan omdat ze het inmiddels weer kan vinden met haar tante. Vorige week nog werd de transcriptie van het gesprek nog wel openbaar gemaakt in het Talpa-programma Barend en Van Dorp. Hiervoor heeft Margarita ook een geding aangespannen.

Alweer brief op monument Nicky Verstappen

Icoon MisdaadEen wandelaarster heeft woensdagmiddag alweer een brief gevonden bij het momument van de vermoorde Nicky Verstappen. Dat meldde de politie vandaag.

Eind vorige week vond een andere vrouw ook al een handgeschreven brief bij het monument van de in 1998 vermoorde Nicky. Ze zouden allebei van dezelfde schrijver komen, die zegt dat hij de jongen misbruikt en vermoord heeft.

De inhoud van de vandaag gevonden brief zou hetzelfde zijn als de brief die eerder werd gevonden, maar met drie toegevoegde regels. De politie zegt niet wat erin staat.

In de brief die eerder gevonden werd schreef de onbekende "Geen haat rechtvaardigt deze daad, ze gaf me veel plezier, maakte van mij een dier." En verder: "De dienstplicht trainde mij, daarom ben ik nu vrij. Doordat de politie heeft gefaald, heb ik het gehaald." Deze eerste brief was getekend met het onderschrift L. Genius.

Met dank aan The6thgate voor de submit.

Minder sigaretten in een pakje door accijns

Icoon OpmerkelijkNiet schrikken als je straks 19 in plaats van de normale 20 sigaretten in een pakje sigaretten aantreft. Dit is geen fout van de fabrikant, maar een bewuste keuze van een paar sigarettengrootmachten. Vanaf 1 april is de accijns op sigaretten namelijk verhoogd. Een pakje van 20 sigaretten wordt daardoor zo'n 11 cent duurder.

Om deze prijsverhoging op te vangen gaat de sigarettenfabrikant van onder andere Barclay en Lucky Strike een sigaretje minder in een pakje doen. Je betaalt dus hetzelfde, maar krijgt minder sigaretten.

Steeds meer mensen stoppen met roken. Van 2001 tot en met 2004 daalde het aantal met meer dan 400.000 tot ongeveer 4 miljoen in ons land. Toch hebben de mensen die nog wél roken vorig jaar met z'n allen bijna 25 miljard sigaretten opgerookt.

'Renault geïnteresseerd in Schumacher'

Het is al een tijdje bekend dat de huidige wereldkampioen, Fernando Alonso, het team van Renault F1 aan het einde van dit seizoen zal gaan verlaten. Teambaas van Renault, Flavio Briatore, is dan ook druk op zoek naar een vervanger. Zelfs zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher zou tot de mogelijkheden behoren.

Schumacher heeft bij Ferrari nog een contract tot het einde van dit seizoen. De manager van de Duitser, Willi Weber, vertelt nu dat de Ferrari-coureur in de belangstelling staat van het Renault Formule 1-team. Schumacher heeft echter zelf nog niet besloten of hij daadwerkelijk door wil gaan met racen.

“Ik heb Flavio Briatore gezegd dat we met niemand in gesprek zullen treden voordat Michael voor zichzelf heeft besloten wat hij volgend jaar wil gaan doen. Flavio en ik kennen elkaar al heel lang. Flavio zei me dat we met hem moesten praten, voordat Michael een nieuw contract bij Ferrari zou ondertekenen. Volgens mij heeft hij interesse”, aldus de manager van Schumacher, Willi Weber. Voor Schumacher is Flavio Briatore ook geen onbekende. De Duitser werd in 1994 en 1995 wereldkampioen bij het team van Benetton, waarvan Briatore toen de baas was.

Messi mist beide duels met AC Milan

FC Barcelona-aanvaller Lionel Messi moet de halve finaleduels in de Champions League tegen AC Milan missen. Het Argentijnse talent is naar zijn vaderland uitgeweken voor behandeling van een spierscheuring in zijn dijbeen.

Messi liep deze blessure op in het returnduel met Chelsea tijdens de achtste finales van de Champions League. Zowel de dokter van Argentijnse ploeg als de medische staf bij FC Barcelona zijn ervan overtuigd dat Messi niet inzetbaar is tegen AC Milan. "Hij heeft meer tijd nodig en een verandering van omgeving is goed voor hem", zei coach Frank Rijkaard. "Hij komt pas terug als hij volledig is hersteld."

Consensus is er niet welke periode de revalidatie van Messi in beslag zal nemen. De Argentijnse ploegdokter, Donato Villani, is negatief: "Hij heeft nog zo'n drie tot vier weken nodig. In mijn optiek kan Messi voor Barcelona dit seizoen nog één duel spelen, en dat is de finale van de Champions League." De Catalaanse clubarts Lluis Til wil een dergelijk stellige uitspraak nog niet voor zijn rekening nemen.

China wil meer internetcensuur

Icoon InternetDe officiële internetvereniging in China roept zijn leden op de regering te helpen door informatie betitelt als subversief of immoreel te onderdrukken. "Ongezonde informatie" online heeft Chinese kinderen beschadigd en bedreigt de sociale stabiliteit, zo stelt de organisatie.

"We zouden onze zaken op een beschaafde manier moeten afhandelen", zo werd gisteren in een verklaring gezegd. "We zouden geen informatie moeten produceren en verspreiden die de staatsveiligheid en de sociale stabiliteit schade aandoet, net zoals informatie die wetten en normen en waarden overtreedt."

De instelling heeft geen voorbeelden gegeven wat er nou precies bedoeld wordt. China heeft wel reeds de toegang geblokkeerd naar buitenlandse sites over Tibet, mensenrechten en de Chinese democratiebeweging, waar ook Google aan meewerkt. Regelmatig worden Chinese sex-sites door de overheid getorpedeerd.

'Te weinig geld naar kennisontwikkeling'

Icoon Onderzoek Het rapport Investeren in Dynamiek, opgesteld door een groep wetenschappers die de regering moet voorlichten over het wetenschapsbeleid, stelt dat er in Nederland te weinig geld naar onderzoek en ontwikkeling gaat. De Lissabon-agenda van de Europese Unie schrijft voor dat Nederland drie procent van het nationaal inkomen aan onderzoek en ontwikkeling moet besteden. De overheid moet daarvan één procent financieren. Het rapport is vandaag aangeboden aan de bewindslieden Maria van der Hoeven en Mark Rutte (Onderwijs en Wetenschap).

"Op dit moment blijven de Nederlandse investeringen in kennis ver onder het niveau dat nodig is om de ambitie om tot de kopgroep in de EU te behoren, waar te maken", zo staat in het rapport. "In vergelijking met de buurlanden, en landen als Finland, Zweden, Zwitserland, Canada en Australië investeert de Nederlandse overheid weinig in de universitaire kennisontwikkeling". Eigenlijk moest de groep uitzoeken of het universitair onderzoek niet te star was, maar ze hebben het onderzoek uitgebreid over het hele wetenschapsbeleid.

Doordat de financiering van universiteiten gebaseerd is op studentenaantallen, komen impopulaire traditionele wetenschappen in het geding. Dit is met name het geval bij alfa- en gammadisciplines als Duits en Rechten. "Die zijn óók van belang voor de Nederlandse kenniseconomie", zo staat in het rapport. Er moet een bedrag van 500 miljoen euro uitgetrokken worden om de basisfinanciering van universiteiten te versterken. Deze moet niet verdeeld worden door middel van het studentenaantal. De andere 500 miljoen euro moet besteed worden aan talentvolle wetenschappers en geselecteerde onderzoeksprogramma's.

Overheid, universiteiten, geldverdeler NWO en het bedrijfsleven krijgen allemaal kritiek in het rapport. Zo moeten universiteiten duidelijker zijn waar ze het onderzoeksgeld aan besteden. Het bedrijfsleven moet duidelijker formuleren wat het wil, en zelf meer geld aan onderzoek uitgeven.

'Aimar verkeerde in levensgevaar'

Pablo Aimar is opgenomen in het ziekenhuis met meningitis, een ontsteking van de zachte hersenvliezen. De spelmaker van Valencia was volgens de Spaanse krant Marca zelfs even in levensgevaar.

Aimar klaagde woensdag over hoge koorts en hoofdpijn. El Payaso werd met spoed opgenomen in het Hospital 9 de octubre ziekenhuis. Daar verslechterde zijn toestand in de avonduren. Volgens Marca verkeerde Aimar zelfs in levensgevaar. Vanmiddag verklaarde dokter Jose Tatay dat Aimars conditie snel verbetert.

”Aimar is stabiel en aan de beterende hand”, aldus Tatay. ”Hij hoeft niet te worden geïsoleerd, want het is een zachtaardige vorm van meningitis.” Even was er vrees dat de hele selectie van Valencia zou moeten worden getest op de ziekte, maar de variant van Aimar blijkt niet besmettelijk.

Het is nog onduidelijk hoe lang Aimar in het ziekenhuis moet blijven, al spreken dokters eerder van dagen dan weken. Valencia kan El Payito goed gebruiken, want de zesvoudig landskampioen is in een hevige strijd verwikkeld om directe Champions League kwalificatie.

Engelse taal kent bijna een miljoen woorden

Icoon Buitenlands De Engelse taal zal waarschijnlijk nog dit jaar één miljoen officiële woorden kennen. Dat schrijft de Britse krant The Independent vandaag, naar aanleiding van een berekening van de Amerikaanse taalorganisatie Global Language Monitor (GLM). De Engelse taal kende volgens de GLM vorige maand al officieel 988.968 woorden.

Het Engels is uniek in de snelheid waarmee er nieuwe woorden aan de taal worden toegevoegd. Bovendien is het aantal woorden waaruit een Engelssprekende kan kiezen veel groter dan dat van de meeste andere talen. Zo moet het Spaans het doen met 225.000 woorden, en kunnen de Fransen maar uit 100.000 woorden kiezen.

Gelukkig is het volgens de GLM niet nodig om ook echt een miljoen woorden te leren voordat je goed Engels spreekt. Een geboren Engelstalige kent namelijk gemiddeld maar 24.000 tot 30.000 woorden. Een buitenlander zou maar 3000 woorden nodig hebben om zich prima verstaanbaar te kunnen maken.

Wij als Nederlanders moeten het overigens volgens het Groene Boekje ook doen met maar 100.000 woorden. Wel kent het Nederlands in tegenstelling tot het Engels een onbeperkt aantal samentrekkingen.

Met dank aan Zappo voor de submit.

NMA: 'Glazenwassersoorlog toegestaan'

Icoon BinnenlandsOnder glazenwassers in Nederland woedt geen gewone concurrentiestrijd, maar een ware concurrentieoorlog. Dat blijkt vandaag uit een artikel uit Trouw. Journalisten tekenden uitspraken als "Maffiapraktijken", "Ik word van mijn ladder afgeschopt" en "Bel mij niet meer, ik moet aan mijn kinderen denken" op. Onder geen beding willen ze met hun naam in de krant.

De reden is dat wijken opgedeeld zijn. Lappen in andermans wijk is volgens onderlinge afspraak verboden. Ontevreden klanten kunnen zo niet bij andere bedrijven terecht. Glazenwassers kunnen wel straten van andere bedrijven overkopen, maar daar moeten dan vaak vele duizenden euro's voor betaald worden, zonder dat het zeker is dat dat geld terugverdiend wordt. Uit angst voor bedreigingen of vechtpartijen, accepteren de meesten het gewoon.

Toegestaan
De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) zegt dat het opdelen van wijken, het maken van prijsafspraken en het wegjagen van concurrenten gewoon toegestaan is. "Zolang het maar om een totale omzet gaat van minder dan negen ton en er minder dan acht bedrijven meewerken, mag je gewoon afspraken maken", zegt woordvoerder Barbara Roest. De NMA houdt zich alleen met grotere zaken bezig. Voorlopig zal er dus geen verandering komen in deze oorlog.

Nederlander wil meer contact tussen autochtonen en allochtonen

Icoon EnquêteOnder de naam "Wereldvrienden, maak je zo", is de Wereldomroep begonnen aan een project met als doel om Nederlanders in den vreemde te stimuleren vriendschap te sluiten met iemand met een andere culturele achtergrond. Daarvoor heeft de Wereldomroep de mening gevraagd van 800 Nederlanders die buiten Nederland wonen - en daarmee allochtoon zijn - over culturele kwesties. Maurice de Hond heeft diezelfde vragen aan 1000 in Nederland woonachtige Nederlanders gesteld, wat enkele interessante resultaten heeft opgeleverd.

Zo werd gevraagd wat de Nederlanders vonden van de verhoudingen tussen allochtonen en autochtonen. Van de Nederlanders die elders wonen, ervaart 94% deze relatie als goed, terwijl de in Nederland wonende Nederlanders veel minder zijn te spreken over de verhoudingen: 65% vindt deze slecht. Op de vraag of ze meer contact willen tussen autochtonen en allochtonen zijn de Nederlanders vrij eensgezind: 70% van de Nederlanders uit Nederland, en 89% van de Nederlanders die in het buitenland wonen, beantwoordt de vraag positief.

Verder vindt 75% van de landgenoten in den vreemde dat je als allochtoon je eigen cultuur mag behouden. Van de Nederlanders in Nederland meent 54 procent dat allochtonen elementen van hun eigen cultuur mogen behouden.
Tot slot werd er gevraagd of men de verschillende culturen in een land waardeert. 86% van de Nederlanders uit het buitenland antwoordt positief, tegenover 58% van de landgenoten in Nederland. Daarmee lijken de Nederlanders die in het buitenland wonen toleranter te zijn dan de Nederlanders die in het eigen land verblijven.

Britse arts 8 maanden in cel omdat hij niet naar Irak wil

Icoon OorlogEen arts van de Britse luchtmacht is tot acht maanden cel veroordeeld, omdat hij tot vijf keer toe weigerde zijn functie uit te oefenen in de oorlog van Irak. Tevens kreeg de 37-jarige Malcolm Kendall-Smith oneervol ontslag, voor zijn mening dat deze oorlog illegaal is.

Kendall-Smith heeft tijdens zijn rechtszaak gezegd dat hij overtuigd was van het feit dat de oorlog in Irak een daad van agressie was, en dat hij medeplichtig zou zijn als hij er naartoe ging. De arts is al twee keer eerder in Irak geweest.

Ook beweert de dokter dat hij documentatie bezit die aantoont dat Amerika in Irak vergelijkbare misdaden heeft begaan als de nazi's in de Tweede Wereldoorlog. Kendall-Smith vindt de oorlog illegaal omdat Irak Groot-Brittannië, noch een ander land heeft aangevallen.

Zijn aanklagers beroepen zich op het feit dat het land handelde in opdracht van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en op uitnodiging van de interim-regering.

Fans hacken Guitar Hero

Twee studenten van de universiteit van California, Travis Chen en Sunny Chen, zijn zulke grote fans van Guitar Hero dat zij als afsluitend project voor het vak audio production hebben gekozen om de gitaar van het spel te proberen te transformeren naar een echt instrument.

Het resultaat hiervan is Guitar Hero Hack, welke spelers de mogelijkheid geeft om verschillende WAV files in te laden. Het programma zal dan het bestand in een loop af blijven spelen waarbij er verschillende geluiden aan de vijf knoppen op de gitaar kunnen worden toegewezen.

RedOctane, de uitgever van Guitar Hero, is onder de indruk. "We and Harmonix both are very much encouraged by this type of fandom. Having a game that a community like this thrives around is a great achievement but it's the community that keeps it going! They're awesome!" zei producer John Tam, die het creatieve duo kent via een vriend van een vriend.

Op de website van de Chens kun je een filmpje van de Guitar Hero Hack vinden.Guitar Hero Hack

Besiktas geïnteresseerd in Kluivert

Voetbalclub Besiktas zou zich graag volgend seizoen willen versterken met Patrick Kluivert.

De 29-jarige aanvaller herstelt momenteel van een blessure en komt zodoende nauwelijks aan voetballen toe bij zijn huidige club Valencia. Hoewel Kluivert een contract heeft tot 2008, heeft de Spaanse club hem te kennen geven dat hij komend seizoen mag uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Dat Besiktas in hem een perfecte versterking zien voor komend seizoen, wordt gesuggereerd in diverse Turkse media. De club uit Istanbul staat op dit moment op de derde plaats in de Turkse competitie.

Vette Site

Je hebt sites die stralen kwaliteit uit en sites die natuurlijk nergens op lijken. Sommige sites worden bekroond om hun content, terwijl de content van andere sites gewoon ronduit slecht is.

Natuurlijk proberen de meeste sites een goede afweging te maken tussen de kwaliteit en de content die erop moet staan, zodat het voor mensen duidelijk is wat de site moet voorstellen. Maar de leukste site zijn nog altijd de sites waar de volgende gedachtengang naar boven komt: "What the Fuck?".

Iraanse homo's nog niet uitzetten

Icoon PolitiekMinister Verdonk heeft gisteren besloten om voorlopig geen homoseksuele asielzoekers uit Iran terug te sturen. Hoewel ze gelooft dat het in Iran in principe veilig is voor homo's, zolang ze niet met hun geaardheid te koop lopen, heeft ze nu besloten tegemoet te komen aan de wensen van de Kamer, die wel degelijk denkt dat homo's in Iran gevaar lopen. Eerder had de minister al gezegd dat per geval bekeken zou worden of het gevaarlijk zou zijn; nu ziet ze dus voorlopig helemaal af van het terugsturen van homo's. Op de wens van de Kamer om ook tot christen bekeerde moslims niet terug te sturen, is ze ook ingegaan.

Gisteren zei de minister in 'Met het oog op morgen' op Radio 1 dat ze niet blij is met de wens van de kamer om homo's voorlopig hier te houden. In haar ogen zet Nederland zo de deur open voor een grote stroom homo's van over de hele wereld. Ze zegt dat ze blij is dat mensen in Nederland zo vrij zijn dat ze zonder veel problemen voor hun homoseksuele geaardheid uit kunnen komen, maar ze vindt niet dat dat dan maar moet betekenen dat mensen, die toevallig in een land leven waar er niet zo'n vrijheid is, automatisch welkom zijn in Nederland. Natuurlijk kan Nederland geen mensen uitzetten die, eenmaal terug, moeten vrezen voor hun leven, maar in een land hoeven in haar ogen niet de Nederlandse wetten te gelden om als 'veilig' gezien te worden.

Verdonk heeft aan het ministerie van buitenlandse zaken gevraagd om een nieuw ambtsbericht te schrijven, waarin nog eens goed onderzocht wordt hoe veilig of onveilig het in Iran nou precies is. Aan de hand hiervan zal ze definitief besluiten over het wel of niet terugsturen van Iraanse homo's. In augustus moet het bericht klaar zijn.

Silent Hill: Original Sin in de maak?

Een gelekte overview van Konami's E3 Line-up zou een nieuwe Silent Hill game bevat hebben voor de PSP. Silent Hill: Original Sin, zoals de game zou gaan heten, zou een remake zijn van het origineel dat al eerder op de PlayStation verscheen.
Verder zou de game rond oktober dit jaar nog in Amerika gereleased moeten worden.

Of deze info daadwerkelijk klopt is pas zeker zodra de bevestiging van Konami komt, deze hebben voorlopig nog niks laten weten.Iran wil actie tegen Submission 2

Beeld uit Submission 1Iran wil dat moslimlanden gaan ageren tegen de film Submission 2 van VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali. Tijdens een bijeenkomst in Istanbul van parlementsvoorzitters van de landen van de Organisatie van de Islamitische Conferentie, pleitte de voorzitter van het Iraanse parlement voor een protestactie tegen de film.

Volgens Iran is de manier waarop Hirsi Ali in de film de islam portretteert, niet juist. De film heeft volgens de Iraanse parlementsvoorzitter een anti-islamitisch thema. Hij spreekt van een nieuwe belediging, na de publicatie van Deense cartoons van de profeet Mohammed. De film is overigens nog in productie. Hirsi Ali wil met de film de positie van homo's binnen de islam aan de orde stellen.

Minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken heeft eerder al laten weten dat de Nederlandse regering geen actie zal ondernemen tegen de film. Ons land stelt zich op het standpunt dat de vrijheid van meningsuiting een groot goed is. De consequenties van een productie als Submission zal Nederland wel moeten aanvaarden, aldus Bot.

EK badminton: Goede resultaten Nederlanders


Bij het Europees kampioenschap badminton in Den Bosch hebben de meeste Nederlanders goede resultaten geboekt.

Bij de mannen plaatsten Eric Pang en Dicky Palyama zich voor de derde ronde. Palyama had tegen Marcel Reuter een moeilijke start, maar won uiteindelijk in drie games: 15-21, 21-12, 21-11. Pang versloeg in de tweede ronde de Rus Vladimir Malkov in twee games: 21-10 en 21-8. Pang, die volgens de plaatsingslijst in elk geval de kwartfinale zou moeten bereiken, speelt donderdagavond in de volgende ronde tegen de Engelsman Andrew Smith, die de Schot Graig Goddard versloeg in drie games. Koen Ridder wist de derde ronde niet te halen. Hij ging met twee maal 21-6 onderuit tegen de Duitser Björn Joppien.

Bij de vrouwen wisten Judith Meulendijks, Yao Jie en Mia Audina de laatste zestien te halen. Yao Jie rekende in twee games af met de Spaanse Yoana Martinez, 21-16 en 21-2. Judith Meulendijks versloeg de Belgische Nathalie Descamps met de games 21-13, 21-12. Mia Audina, die haar titel verdedigt, versloeg donderdag Harriet Johnson uit Wales in twee snelle games: 21-8 en 21-10. Donderdagavond komt Audina opnieuw in actie in het enkelspel. Haar tegenstandster is dan de Engelse Elizabeth Cann, die donderdag afrekende met de Spaanse Lucia Tavera.

Britse games industrie deelt awards uit

De games industrie uit het Verenigd Koninkrijk heeft de bedrijven die het beste werk afleveren een pluim gegeven in de vorm van de vierde jaarlijkste MCV Industry Excellence Awards.

Nintendo was het bedrijf dat de meeste prijzen mee naar huis mocht nemen. Hun PR Team was het beste, ze hadden het beste nieuwe games merk geïntroduceerd (Nintendogs), de beste TV campagne (Nintendo DS) en het beste marketing team. Naast Nintendo was ook THQ één van de grote winnaars. Zij pakten de titels Most Improved Company en Best Sales Team.

De meest prestigieuze award ging naar Sony Computer Entertainment. Deze 'Grand Prix' kregen ze voor hun commerciële succes, innovatie en bedrijfsmanagement. De Engelse tak van Sony heeft de PSP succesvol gelanceerd en hiervan een miljoen exemplaren verkocht terwijl ook de PlayStation 2 verkopen nog steeds doorgingen (momenteel in totaal acht miljoen keer verkocht). Ook nieuw zijn Buzz! en God of War, die beide erg succesvol zijn.

Edge magazine won de prijs voor Magazine-team van het jaar door hun verhoogde verkopen en goede inhoud.

"The UK games industry is at the very cutting edge of gaming as well as being a commercial success with a worth to the UK economy of around £2 billion each year. We lead the world at marketing, retail, development and media within the sector. This year's winners should be very proud," aldus Stuart Dinsey, publisher van MCV en manager van Intent Media. "And with around 600 people in attendance, what a night! We're looking forward to next year's event already."

Tot slot nog het totaal overzicht van alle winnaars:

Retail
Independent Retailer - ePlay
Entertainment Retailer - GameStation
General Retailer - Argos
Online Experience - Play.com
Most Improved Retailer - HMV
Retail Buying Team - EUK

Mensen & industrie
PR Team - Nintendo
Sales Team - THQ
UK Development Team - Bizarre Creations
Magazine Team - Edge
Distribution Team - Centresoft
Newcomer - Buena Vista Games
Unsung Hero - SCI
Most Improved Company - THQ

Marketing
New Games Brand - Nintendogs (Nintendo)
Trade Marketing - Microsoft (Xbox 360)
TV Campaign - Nintendo DS (Nintendo)
Games Brand - Pro Evolution (Konami)
Games Publisher - Electronic Arts
Marketing Team - Nintendo

Grand Prix Award - Sony Computer Entertainment

Viertal nieuwe screens God Of War 2

In dit tweede deel van God of War wordt de hoofdrol wederom vervuld door Kratos. Dit keer gaat Kratos op zoek naar een manier om zijn lot te veranderen, iets wat zelfs geen god ooit gelukt is. Alle combo's uit het eerste deel zullen aanwezig zijn maar ook talloze nieuwe. Tevens krijgt de speler de beschikking over magic, die gebaseerd is op de elementen (wind, ijs e.d.). Het spel zal veel nieuwe karakters uit de Griekse mythologie bevatten, meer en moeilijkere puzzels en ook meer en gevaarlijkere levels. Het spel staat gepland voor het eerste kwartaal van 2007.

Er zijn een viertal nieuwe screens van het spel opgedoken die je hieronder kunt bekijken.
30 mnd voor brandstichter moskee R'dam

JustitieDe 31-jarige Ben van der K. is vandaag veroordeeld tot 30 maanden onvoorwaardelijke celstraf wegens het in brandsteken van de Djama Masjid Shaan-e-Islam moskee in Rotterdam. De uitspraak is conform de eis van tien dagen geleden.

Volgens de Rotterdamse rechtbank heeft Van der K. op 15 juli 2005 willens en wetens de levens van omwonenden in gevaar gebracht met zijn actie. Ook heeft hij mensen doelbewust in hun geloofsovertuiging willen krenken. Vlak voor de brand had hij op de moskee 'Theo R.I.P.', 'Lonsdale' en 'Geen moskees op zuid' aangebracht. Dat laatste verwijst naar de voorgenomen verplaatsing van de moskee naar Rotterdam-IJsselmonde. K. woont op Zuid en wilde daar geen islamitisch gebedshuis, aldus justitie. Enkele dagen voor de brand demonstreerde hij samen met nog ruim veertig anderen, onder wie veel leden van de Nationale Alliantie, tegen de voorgenomen verhuizing van het gebedshuis naar Rotterdam-Zuid.

Van der K., een fanatiek aanhanger van extreem-rechtse partijen, heeft steeds ontkend iets met de brand te maken te hebben. Zijn raadsman, de bekende advocaat Peter Plasman, betoogde tien dagen terug dat er geen enkel bewijs was en pleitte voor vrijspraak. De rechter oordeelde echter dat er genoeg bewijs voorhanden was. Zo hadden kijkers hem in Opsporing Verzocht herkend op beelden die in die nacht van de brand zijn gemaakt door een bewakingscamera. Daarop was een fietser te zien met op de bagagedrager vermoedelijk een jerrycan. In een container vond de politie ook nog kleren en schoenen van B. die verf- en benzinesporen bevatten.

Aanhangers van Van der K. openden enige tijd geleden een weblog om voor zijn vrijlating te pleiten. Daarop zijn ook een paar in de gevangenis geschreven stukken van Van der K. te vinden.

Dino Master DS aangekondigd

In Dino Master kruip je in de huid van Dave the Digger die opzoek is naar de grootste en beste dino-fossielen op de wereld. Deze fossielen moet je te pakken zien te krijgen op je opgravingsgebied terwijl je in de tussentijd vervelende beesten zoals grote insecten moet vermijden. Zodra je het fossiel helemaal te pakken hebt kun je deze naar je laboratorium brengen om hem vervolgens na te maken en hem tegen een andere dino te laten vechten in Battle Mode.

Een screen zegt meer dan duizend worden, maar in plaats van slechts één screen hebben we er gelijk vier. Het spel zal enkel voor de DS gaan verschijnen, maar wanneer dit zal zijn is nog niet bekend.
Wellicht einde carrière Schalken

Het is onzeker of Sjeng Schalken ooit nog te zien zal zijn op een tennisbaan.

Een slepende rugblessure speelt de Limburger al tijden parten. Het laatst was Schalken te bewonderen tijdens het ABN Amro-toernooi in Rotterdam, maar sindsdien heeft hij geen enkele bal meer geslagen. Tijdens de presentatie van het tennisboek 'De schildpad en de eendagsvlieg', had de 29-jarige tennisser het volgende commentaar: "Ik heb de moed nog niet helemaal opgegeven. Maar het leven zonder tennis bevalt me eigenlijk ook heel goed."

Hiddink neemt drie assistenten mee

Vitaly Mutko, de voorzitter van de Russische voetbalbond, heeft gezegd dat Guus Hiddink drie Nederlandse assistenten mee zal nemen naar Rusland.

Daarnaast zal de technische staf worden uitgebreid met Aleksandr Borodyuk, de huidige interim-coach van de Russen. De naam van Johan Neeskens circuleert inmiddels als één van de kandidaten voor de functie van assistent.

"Guus komt vrijdag naar Moskou om het contract te tekenen. Zaterdag is hij weer terug in Nederland. We hebben lang gezocht naar de juiste bondscoach. Er waren tien kandidaten en dat zijn allemaal topcoaches. We dachten bijvoorbeeld ook aan Fabio Capello, Ottmar Hitzfeld en Dick Advocaat", aldus Mutko.

"Ik hoop dat hij ons helpt een nieuw systeem op te zetten voor de nationale teams in Rusland. Zijn contract bevat een clausule, waarin staat dat hij minstens 200 dagen per jaar hier is."

Punten vierde ronde

De renners zijn over de meet in de Scheldeprijs: tijd voor de punten van de vierde ronde.

Een kleine aardverschuiving onder de rondewinnaars. Op de eerste plaats eindigde DJvandePol met 117 punten, gevolgd door maar liefst negen spelers met 115 punten: albertloer, Ambrosius, CyclingGirl, lvlastelz, Karrel_Laaglawaai, mcyodogg, Qper, SaintOfKillers en Tasman.

In de tussenstand heeft de top drie een kleine wijziging ondergaan. Borrel gaat nog steeds aan de leiding met 729 punten, gevolgd door _Michael_Jackson_ met 684 punten. Qper is nieuw in de top drie met 661 punten.

Ook bij de subleagues waren het nu eens niet de vaste toppers die de ronde domineerden. [WEL] won met 88 punten, terwijl Capgemini met 70 punten als tweede eindigde. Hools maakt de top drie compleet met 69 punten.

In het tussenklassement veranderde de top drie niet. Scribbly, Boontje komt om zijn loontje en Klassiekers behaalden allen 60 punten in deze ronde en staan nu op respectievelijk 663, 560 en 555 punten.

Je kunt voor de volgende ronde wisselen tot 16 april 0:01 uur.

Stoke City stuurt De Koning weg

Jan de Koning is ontslagen door de Engelse voetbalclub Stoke City. Onlangs werd de assistent-coach door de club voor de tweede maal geschorst vanwege een geschil met hoofdtrainer Jan Boskamp. Beide Nederlanders liggen al tijden met elkaar overhoop over de te voeren tactiek. Sinds juli 2005 was De Koning in dienst van Stoke City.

"Ik vind dat ik niet de enige schuldige ben in deze zaak", aldus De Koning. "Dit incident is ongelooflijk opgeblazen door Boskamp. Ik wens de club het allerbeste toe."

In The Coca-Cola Football League Championship bezet Stoke City momenteel de elfde plaats.

WK baanwielrennen: Schep naar finale puntenkoers

Bij het wereldkampioenschap baanwielrennen in het Franse Bordeaux heeft Peter Schep zich geplaatst voor de finale op het onderdeel puntenkoers. Schep werd in zijn kwalificatiereeks tweede achter de Spanjaard Llaneras. De finale wordt donderdagavond verreden.

Op de individuele achtervolging stelde Adrie Visser teleur. De Nederlandse kwam in de kwalificaties niet verder dan achttiende tijd: 3.50,645, daarmee bleef ze acht seconden boven haar persoonlijk record.

Voor Visser was het onderdeel een opwarmertje voor de rest van het toernooi. De Nederlandse wil gaan vlammen op de puntenkoers, die vrijdag wordt verreden.

Beenhakker presenteert voorlopige selectie

Bondscoach Leo Beenhakker van Trinidad & Tobago heeft zijn voorlopige selectie voor het wereldkampioenschap in Duitsland bekendgemaakt. Een speler uit de lijst van 24 zal af moeten vallen, en met het oog op mogelijke blessures heeft de Rotterdammer ook een reservelijst opgesteld.

"Ik begrijp dat ik op dit moment 24 spelers heel gelukkig heb gemaakt. Ik begrijp echter nog beter dat ik een hoop spelers uit Trinidad & Tobago heb teleurgesteld," aldus Don Leo. "Maar ik kan de spelers verzekeren dat we bepaalde beslissingen hebben genomen om het beste team bij elkaar te krijgen." Trinidad & Tobago speelt zijn poulewedstrijden in Dortmund, Nürnberg en Kaiserslautern tegen Zweden, Engeland en Paraguay.

Voorlopige WK-selectie Trinidad & Tobago
Doel: Kelvin Jack (Dundee, Sch), Shaka Hislop (West Ham United, Eng), Clayton Ince (Coventry City, Eng)

Verdediging: Dennis Lawrence (Wrexham, Eng), Cyd Gray (San Juan Jabloteh, T&T), Marvin Andrews (Rangers, Sch), Brent Sancho (Gillingham, Eng), Ian Cox (Gillingham, Eng), Atiba Charles (W Connection, T&T), Avery John (New England Revolution, VS)

Middenveld: Silvio Spann (clubloos), Chris Birchall (Port Vale, Eng), Aurtis Whitley (San Juan Jabloteh, T&T), Anthony Rougier (United Petrotrin, T&T), Anthony Wolfe (San Juan Jabloteh, T&T), Densill Theobald (Falkirk, Sch), Carlos Edwards (Luton Town, Eng), Russell Latapy (Falkirk, Sch)

Aanval: Stern John (Coventry City, Eng), Kenwyne Jones (Southampton, Eng), Collin Samuel (Dundee United, Sch), Jason Scotland (St. Johnstone, Sch), Dwight Yorke (Sydney FC, Aus), Cornell Glen (Los Angeles Galaxy, VS)

Reservelijst: Brent Rahim (San Juan Jabloteh, T&T), Anton Pierre (Defence Force, T&T), Anthony Warner (Fulham, Eng), Nigel Henry (Kiruna FF, Zwe), Ricky Shakes (Swindon, Eng), Hector Sam (Port Vale, Eng), Scott Sealy (Kansas City Wizards, VS)

Sharon Stone

Sharon Vonne Stone, geboren op 10 maart 1958 in Meadville te Pennsylvania, is een Amerikaanse actrice. Sharon Stone is het tweede kind (van vier) van Joe en Dorothy Stone, beide afkomstig uit de arbeidersklasse. Sharon Stone bleek als kind liever in boeken te lezen dan met andere kinderen te spelen. Met een IQ van 154 werd ze op haar vijftiende toegelaten op de Edinboro University.

Eind jaren zeventig ging ze aan de slag als model bij de Ford Modeling Agency. Ze was onder andere te bewonderen in advertenties en commercials voor Clairol, Burger King, Revlon en Maybelline. Het leven als model beviel haar weinig, en in 1980 ging ze acteren. Sharon Stone had in 1980 een kleine rol in Woody Allen's 'Stardust Memories', haar debuut. In 1984 ontmoette ze televisieproducent Michael Greenburg (bekend van 'MacGyver'), met wie ze in het huwelijk trad. Het huwelijk hield nog geen drie jaar stand en in 1990 volgde de echtscheiding. In de rest van de jaren tachtig had ze echter moeite om rollen te vinden die buiten het stereotype van het "domme blondje" lagen. Ook de films waarin ze in die tijd speelde waaronder 'King Solomon's Mines' (1985), 'Police Academy 4' (1987), 'Action Jackson' (1988), waren geen succes bij critici en publiek.

Dit veranderde in 1990, toen ze een rol kreeg in Paul Verhoeven's 'Total Recall', als de bitchy echtgenote van Arnold Schwarzenegger. Dat jaar poseerde ze ook voor de Playboy. Alhoewel deze film haar doorbraak zou betekenen, duurde het twee jaar voordat ze weer een rol van betekenis had, in Verhoeven's 'Basic Instinct' (1992), waarin ze de hoofdrol speelde naast Michael Douglas. Door deze film, waarin ze een kille biseksuele verleidster speelt, waar mogelijk een seriemoordenaar in schuilt, werd Sharon Stone een echte ster. Vooral de scène waarin ze tijdens een ondervraging door de politie haar benen van elkaar schoof, om te onthullen dat ze geen slipje aanhad, is wereldberoemd. In de daaropvolgende films, 'Sliver' (1993) en 'The Specialist' (1994, met Sylvester Stallone) borduurde ze verder op het erotische en het verleidelijke uit haar twee Verhoeven-films. In 1995 toonde Stone zich echter van haar serieuze kant, met rollen in Sam Raimi's western 'The Quick and the Dead' (1995) en Martin Scorsese's 'Casino' (1995). Voor de laatste film kreeg ze een Golden Globe en een Oscarnominatie voor Beste Actrice.

De meeste van de daaropvolgende films bleken geen succes te zijn. De enige uitzondering hierop was de insectenanimatie 'Antz' (1998). Recent speelde Stone tegenover Halle Berry in de langverwachte, maar uiteindelijk geflopte 'Catwoman' (2006). In 2006 is het vervolg van 'Basic Instinct', 'Basic Instinct 2: Risk Addiction', in première gegaan.

In 1998 trouwde ze met redacteur Phil Bronstein. Ze scheidden in 2004. Samen hebben ze een geadopteerde zoon, Roan Joseph, geboren in 2000. Stone heeft ook een tweede geadopteerde zoon, Laird Vonne, geboren in 2005. In 2005 kwam Sharon Stone openlijk uit voor biseksualiteit. Sharon Stone is een bekend voorvechtster voor de gelijke rechten van homoseksuelen.

Rebellin toch in de AGR

Davide Rebellin zal aanstaande zondag toch gaan starten in de Amstel Gold Race. Zijn deelname aan deze klassieker was onzeker wegens een gebroken rib, die hij opliep tijdens de Ronde van Baskeland.

Rebellin had last van ademhalingsproblemen, maar die blessure lijkt hem toch niet teveel parten gaan spelen. "Het gaat langzaam aan beter, ik hoop na behandeling mee te doen tot in de finale. Alleen als de dokter het me verbiedt, zal ik moeten afzeggen", aldus de Italiaan. Rebellin wist de Amstel Gold Race in 2004 al te winnen en heeft naar eigen zeggen de juiste vorm te pakken.

Willem II bindt negen talenten aan zich

Volgend seizoen zullen zal de selectie va Willem II behoorlijk verjongd worden met negen nieuwe talenten.

Het gaat om de volgende negen A-junioren, die een contract getekend hebben bij de club uit Tilburg: verdedigers Bart Biemans (18), Quentin Jakoba (18), middenvelders Niels Vorthoren (18), Lars Lambooy (17), Ken van Mierlo (18), Jaimy Bakkenes (19) en aanvallers Ronnie Reniers (18) en Jimmy Beks (18).

Lambooy en Vorthoren koemn uit in het Nederlands elftal onder de achttien jaar.. Voor Biemans geldt hetzelfde, alleen betreft dat het Belgisch elftal onder de achttien jaar. Daarnaast zal de Belgische doelman Kristof van Hout (19) op amateurbasis toegevoegd worden aan het beloftenteam, dat volgend onder leiding staat van trainer Marco de Ruiter en assistent-trainer Pavel Koutcherov.

Gezochte zedenverdachte promovendus VU

PolitieDe door de politie gezochte zedenverdachte Johan Frederik Stellingwerf (25) was als promovendus Ruimtelijke Economie in dienst bij de VU in Amsterdam. Er was echter al een ontslagprocedure voor hem ingesteld omdat hij sinds januari niet kwam opdagen. Merkwaardig genoeg stond hij sinds een paar maanden ook op de loonlijst van de Rijksuniversiteit Groningen als promovendus.

Van de verdachte werden deze week zijn volledige personalia verspreid. Deze zeer uitzonderlijke stap - hiervoor is ook toestemming nodig van het College van Procureurs-Generaal - werd genomen omdat het Openbaar Ministerie (OM) het opsporingsbelang zwaarder vindt wegen dan de privacy van de verdachte. Het OM vreest dat Stellingwerf zich opnieuw aan zware zedenmisdrijven schuldig zal maken. Hij ontmoet zijn slachtoffers in het uitgaanscircuit.

Inmiddels zijn er bij de politie al ruim 80 tips binnengekomen. Mensen die weten waar hij is, wordt verzocht de politie te bellen en zeker zelf geen aanhoudingsactie te ondernemen. Justitie wil overigens nog steeds niet zeggen aan welke ernstige feiten de verdachte - buiten promovendus ook fotomodel en zoon van een advocatenechtpaar uit Sassenheim - zich schuldig zou hebben gemaakt. Het zouden er wel een heel aantal zijn.


Door OM vrijgegeven foto

Modelfoto van verdachte

'Helft MBO-leerlingen verlaat vroegtijdig opleiding'

Icoon BinnenlandsDoordat veel mbo-opleidingen druk bezig zijn met reorganisaties, schiet de begeleiding van leerlingen en bestrijding van schooluitval er vaak bij in. Dat is de conclusie van het Landelijke Werkverband Risicogroepen (LWR), een samenwerking van de regionale opleidingen centra (roc's). De conclusies zijn te vinden in een donderdag gepubliceerd onderzoek van de LWR.

Overige conclusies uit het rapport zijn:

- Bijna de helft van de mbo-leerlingen verlaat de opleiding zonder diploma.

- In ruim de helft van de roc's is op dit moment een reorganisatie gaande

- De helft van de roc's geeft meer dan 30 procent van hun budget uit aan management en centrale diensten. Slechts acht procent geeft meer dan 85 procent van het geld uit aan lesgeven.

De BVe Raad, de koepelorganisatie van het middelbaar beroepsonderwijs, erkent dat vroegtijd schoolverlaten een groot probleem is in het MBO. Een woordvoerster zegt echter dat de aanpak van de roc's juist zijn vruchten begint af te werpen. Het aantal uitvallers is volgens haar licht gedaald van 28.000 in 2002/2003 tot 26.000 in 2003/2004.

De roc's zeggen extra geld nodig te hebben voor de intensieve individuele begeleiding van mbo-leerlingen. Het kabinet neemt hierover binnenkort een besluit.


Het roc Leiden


Met dank aan pberends en GS500 voor de submit.

Reclamespot met Kalou verboden

TelevisieDe rechtbank in Den Haag heeft Centraal Beheer Achmea verboden nog langer de commercial uit te zenden over Feyenoorder Salomon Kalou. Wanneer de verzekeraar het verbod overtreedt, moet er 50.000 euro per keer betaald worden.

Het filmpje is een parodie op de slepende paspoortaffaire. In het nu verboden spotje wordt eerst de indruk gewekt dat Kalou toch een Nederlands paspoort heeft, met teksten als 'Kalou toch naar WK'. Aan het einde blijkt dan echter dat hij een Duits paspoort heeft gekregen, en topscorer is voor het Duitse team. Verdonk komt er het minst genadig af; zij wordt zelfs nog bedankt door een look-alike van de Duitse keeper in een vervolgspotje.

De voetballer liet meteen al weten niet blij te zijn met de parodie, en spande een rechtszaak aan; die heeft hij vandaag dus gewonnen. De rechter oordeelde dat het de verzekeraar slechts om één ding was te doen: het verkrijgen van naamsbekendheid. Kalou staat verder in zijn recht omdat hij een bekende Nederlander is. Achmea overtreedt dan volgens de rechtbank ook het portrechtrecht als het beelden gebruikt waarin een op Kalou gelijkend persoon figureert. In dat geval had Kalou ook toestemming moeten geven en zelfs recht op een vergoeding.


Beeld uit het gewraakte spotje


Het spotje staat (nog) on-line bij Centraal Beheer.

Doe gek met de Revolution controller

We weten ondertussen dat de Revolution controller vooral draait om beweging. Draaien, zwaaien en zelfs echt slashen als met een zwaard behoren allemaal tot de mogelijkheden. Nintendo heeft in Parijs nu een aantal foto's gemaakt die waarschijnlijk gebruikt gaan worden voor reclamecampagnes. Je vindt ze hieronder:

Wat opvalt is dat er ook 'echte' zwaarden en pistolen tussenstaan. Komen er uitbreidingen in die vorm? Time will tell...

God Hand aangekondigd

Er is een nieuwe PS2 game aangekondigd. Dit is op zich niet zo bijzonder denk je, maar God Hand is een game die gemaakt wordt door Shinji Mikami (Resident Evil) en Atsushi Inaba (Viewtiful Joe, Okami). De game zal draaien om 'Comical Violence Action', wat dat precies gaat betekenen is nog onduidelijk.

God Hand is ongeveer 50% af, een releasedatum is nog niet bekend.

Screenshots Belief & Betrayal

Anaconda, een label dat door uitgever dtp speciaal opgericht is voor het uitgeven van adventures, heeft drie screenshots vrijgegeven voor Belief & Betrayal, een adventure over een samenzwering rond Judas' verraad van Jezus.

Op de screenshots zien we hoofdpersoon Jonathan Danter in een woonkamer. Hij is een journalist wiens oom vermoord wordt. Bij het onderzoek daarnaar stuit hij op een eeuwenoud geheim.
Google krijgt patent op zoeken met spraak

Icoon Internet De populaire zoekmachine Google heeft vandaag patent gekregen op een zogenoemde 'voice interface voor een zoekmachine'. Het gaat om een systeem dat gesproken tekst gebruikt als zoekterm, en dan de zoekresultaten weergeeft zoals Google nu ook doet.

Dat blijkt uit de omschrijving van patent 7.027.987 van het Amerikaanse octrooi- en merkenbureau. De gesproken zoektermen worden eerst door spraakherkenningssoftware herkend, om daarna zelfs gewogen te worden.

Het is nog niet duidelijk wat Google precies wil gaan doen met deze techniek. Een mogelijke toepassingen is Google's zoekmachine voor mobiele telefoons en pda's.

Nervositeit slecht voor prestaties

WetenschapNervositeit is per definitie slecht voor prestaties. Dat beweert bewegingswetenschapper Rob Pijpers, die uitgebreid onderzoek deed naar het effect van angst op het prestatievermogen. Vandaag promoveert hij op dat onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Pijpers gebruikte bij zijn onderzoek een klimwand en liet proefpersonen daar tests uitvoeren. Hij constateerde dat wanneer de nervositeit toenam, de bewegingen houteriger werden het inzicht verminderde.

Nervositeit of angst moeten echter niet verward worden met een dosis gezonde spanning. Dat laatste kan wel een positieve invloed op prestaties hebben. Angst is echter altijd negatief, aldus Pijpers; positieve angst bestaat niet.

Groningse zwarte mamba blijkt grap

Zwarte Mamba De inwoners van de Groningse wijk Lewenborg kunnen weer opgelucht ademhalen; er kruipt geen uiterst giftige zwarte mamba door hun wijk rond. De politie in Groningen heeft namelijk een 18-jarige jongen aangehouden, die heeft bekend voor de grap alarm geslagen te hebben over de ontsnapte gifslang.

De jongen had afgelopen maandag door de hele wijk posters opgehangen waarop waarschuwingen stonden voor een ontsnapte zwarte mamba. Een beet van een zwarte mamba kan dodelijk zijn, mits deze niet direct behandeld wordt.

De posters zorgden voor grote onrust in de wijk. Hoewel er al meteen rekening werd gehouden met een misplaatste grap, namen veel instanties het zekere voor het onzekere. Zo droegen scholen in de wijk hun leerlingen op om goed op te letten en direct naar huis te lopen.

De 18-jarige jongen is uiteindelijk door de politie aangehouden naar aanleiding van een aantal tips. Hij bekende na verhoor dat hij de ontsnapping van de slang had verzonnen, en dat het om een grap ging. Helaas voor de jongen kon de politie er niet om lachen, en kan hij een aanklacht voor bedreiging tegemoet zien.

Vanenburg niet naar PSV

Gerald Vanenburg zal volgend seizoen niet aan de slag gaan bij PSV. De voormalig international was één van de kandidaten om bij de landskampioen aan de slag te gaan als assistent, maar Vanenburg heeft andere opties die zijn voorkeur genieten.

Vanenburg heeft gezegd dat hij deze week nog een keuze zal gaan maken uit twee andere aanbiedingen. Die twee clubs zouden Helmond Sport en Willem II zijn. Vanenburg heeft te kennen gegeven graag een club te willen trainen in de buurt van Eindhoven.

Roda-supporters winnen van de KNVB

Ruim honderd supporters van voetbalclub Roda JC mogen weer het stadion in. De voorzieningenrechter in Utrecht schorste vandaag de stadionverboden die de KNVB eind maart had opgelegd. De supporters kregen die straf van de voetbalbond omdat ze kort daarvoor waren opgepakt bij de bekerwedstrijd tussen Ajax en Roda JC in Amsterdam. Een groep fans zocht voor aanvang van de wedstrijd de confrontatie met Ajax-supporters en de politie, en gooide met rotzooi.

De rechter oordeelde echter dat de supporters eerst maar eens veroordeeld moeten worden voor hun daden, voordat deze stadionverboden mogen worden opgelegd. Nu staat nog helemaal niet vast dat ze allemaal schuldig zijn.

Zie voor meer voetbalnieuws Voetbal.FOK!.

Met dank aan Tigger1968 voor de submit.

EU bezig met politiek correcte woordenlijst

Icoon Europa Termen als 'islamitisch terrorisme' zullen binnenkort wellicht niet meer gebruikt worden in Europees verband. Ambtenaren van de organisatie achter de EU-ministerraden zijn namelijk een politiek correcte woordenlijst aan het maken die een neutrale positie ten opzichte van de islam inneemt. Zo zal er binnenkort mogelijk gesproken worden over 'terroristen die de islam misbruiken'. Dat melden bronnen in Brussel vandaag.

In december werd er in de slottekst van de Europese top al door Europese leiders gevraagd om "het ontwikkelen van een non-emotief lexicon om de zaken (terrorisme) te bespreken". Dit haalde de media echter niet omdat de Europese begroting een belangrijker punt van die top was.

Volgens woordvoerder Marro van de EU-raden wordt er inderdaad aan een dergelijke woordenlijst gewerkt. Het gebruiken van de politiek correcte termen op de lijst zou echter niet verplicht worden.

Carmen Electric Sybian

Stel je voor ... je bent Howard Stern. Dan ben je dus dè populairste radio-dj ter wereld. Dan krijg je dingen voor elkaar. Dan krijg je Carmen Electra makkelijk in je show. En gezien algemeen bekend is dat je een geile rakker bent zou Carmen nog wel eens verder kunnen gaan dan bij anderen.

DUS: Wees creatief en zet een Sybian neer, haal Carmen over dat ze erop gaat zitten en dan krijg je dit. Hhhhhh.

Jammer dat het niet all the way is.

3d Windows en vliegende laptops

De wereld van vandaag is een beetje... plat. Ook als je zit te computeren heb je soms wat meer behoefte aan ruimte. Ruimte om je schermpjes heen te doen, zoals deze meneer uit heeft gevonden. Een andere meneer wilde gewoon meer ruimte in zijn leven. Hij vond een vliegende
laptop uit, waarmee je ook nog eens jezelf kunt projecteren alsof je aan het werk bent! Geweldig, want dan kun je tijdens je werk extra pauze nemen, terwijl je baas gewoon denkt dat je er nog zit! Wauw! En hij kan vliegen en je kunt er koffie overheen gooien.

Met dank aan remcheese voor de submit. Heeft hij al zo'n coole vliegende laptop?

Boro naar halve finale FA-Cup

Middlesbrough heeft de halve finales van de FA-Cup bereikt. In de replay tegen Charlton Athletic was het team veel te sterk: 4-2.

De wedstrijd in Londen eindigde in 0-0, waardoor er een replay nodig was. In Middlesbrough wist de thuisploeg wel te scoren, maar ook Charlton liet nu van zich horen. Binnen een kwartier stond het al 1-1, door doelpunten van Rochemback en Barry Hughes. Nog voor rust stond Middlesbrough weer voor, door James Morrison.

Onze landgenoot Jimmy Floyd Hasselbaink wist de 3-1 binnen te prikken, nog voor dat Jonathan Spector twee minuten later de aansluitende 3-2 kon maken. Weer twee minuten later was het opnieuw raak, aan de andere kant. Mark Viduka maakte aan alle onzekerheid een eind en schoot zijn club naar de halve finales, waarin men West Ham United treft.

Programma halve finales FA-Cup:

22 april: Chelsea - Liverpool
23 april: Middlesbrough -West Ham United

Battlestar Galactica game?

Maker van de serie Battlestar Galactica, Ronald D. Moore, heeft tegenover Reuters laten weten dat hij voor de ontwikkeling is van een game, gebaseerd op de huidige serie.

Moore vertelt dat Hollywood zich heeft aangepast aan de game industrie, Hollywood producers hebben die ontwikkeling inmiddels omarmd, en voor Moore is dat niet anders. Al twijfelt hij wel hoe de eventuele game het beste neergezet kan worden, er is namelijk een enorm verschil tussen een game naar een film, en een game naar een 20 uur durende tv serie.

"You're forced to make a choice with a 'Galactica' game in defining what's fun. Is it about experiencing the first season, navigating from the miniseries up to 'Cobal's Last Gleaming'? Or is it doing something that's going off into uncharted territory but taking it further away from the reason you watch the show in the first place?"

Moore heeft sowieso nagedacht over het gebruik maken van internet in de game, en over een Role-Playing Game -wordt het een MMORPG?-. Hoewel niet alles zich daar zomaar voor leent, als je het goed doet zou het een rijke en interessante plek zijn om naartoe te werken.Arsenal verder achterop

Arsenal heeft slechte zaken gedaan door in de inhaalwedstrijd bij Portsmouth punten te laten liggen. De Londenaren staan nu vier punten achter Tottenham Hotspur, dat vierde staat.

Arsenal, dat in de competitie een slecht seizoen kent, leek bezig met een opmars in het Premiership. Toch kon het tegen Portsmouth opnieuw geen grote vuist maken. Het was wel licht sterker, en liet dat ook blijken via een goal van Thierry Henry.

In de tweede helft kwam Pompey echter langszij. Lomana Lua-Lua kopte een vrije trap van Andrés D'Alessandro achter doelman Jens Lehmann. Door het puntverlies raken the Gunners verder achter op Tottenham Hotspur. De vierde plaats die recht geeft op CL-voetbal is ver weg, maar Arsenal doet ook nog mee in de Champions League zelf. Mocht Arsenal deze winnen en vijfde worden, dan zijn de Spurs veroordeeld tot UEFA-Cup voetbal.

Blind: "Een wonder"

Woensdagavond kon er weer worden gesproken over 'Lucky Ajax'. In eigen huis stonden de Amsterdammers lange tijd tegen Vitesse met 0-1 achter en leek het opnieuw op een nederlaag af te stevenen. Maar topscorer Huntelaar wist de gelijkmaker te scoren, terwijl Charisteas in de blessuretijd Ajax alsnog drie punten bezorgde.

Na afloop van de wedstrijd sprak de trainer Ajax, Danny Blind, over een wonder. "Ik vond dat we nog vroeg scoorden," aldus een beduusde Blind. "Tegen Roda JC in de halve finale van de beker maakten we pas in de laatste seconde van de reguliere speeltijd een doelpunt. Dan geef je de tegenstander pas echt geen kans meer."

Blind zei dat zijn ploeg pas na een uur echt ging voetballen, iets wat hem niet onbekend was. "We gingen pas voetballen toen we na een uur achter kwamen. Dat is ons wel vaker dit seizoen overkomen. Ik kan alleen maar blij zijn dat we nog hebben gewonnen. Nu hebben we zondag tegen RKC Waalwijk aan een gelijkspel voldoende. Het was natuurlijk weer niet goed, maar we leven nog. Ik ben daarom toch wel blij."

Edward Sturing, Blinds collega van Vitesse, was verbijsterd over de uitslag. "Wat moet ik zeggen. Ik weet niet eens hoe we er voor staan. We hebben het hier heel goed gedaan en toch verliezen we. Ajax scoort in de voorlaatste minuut en in blessuretijd. Wat moet ik nog meer zeggen? Ik weet het niet."

Espanyol wint Copa del Rey

Espanyol heeft de Copa del Rey van dit seizoen gewonnen. In een tamelijk éénzijdige finale versloeg het het favoriete Real Zaragoza met 4-1.

Zaragoza, dat op weg naar de finale onder andere Atlético Madrid, Barcelona en Real Madrid versloeg, was geen schim van zichzelf. Espanyol maakte een slecht seizoen in één klap goed door aanvallend van start te gaan in het Madrileense Santiago Bernabéu stadion.

Raúl Tamudo was de man die al na negen minuten de score opende voor de Catalaanse club. Ewerthon kon de stand nog wel gelijk trekken voor het half uur om was. Vanaf dat moment was het echter enkel Espanyol dat de klok sloeg. Luis García maakte de 2-1 en Ferran Corominas na rust de beslissingstreffer. Toen Zaragoza-goalie César Sánchez de rode kaart kreeg toegewezen was het helemaal gespeeld. In de slotfase maakte opnieuw Luis García de blamage compleet.

Espanyol zal in augustus de kampioen van Spanje treffen in de Spaanse Supercup. De houder van de Supercup is Real Betis, dat vorig jaar de beker won.

Wekelijkse software verkopen Japan

De wekelijkse software charts uit Japan zijn weer bekend. Geen grote nieuwkomers dit keer, More DS Brain Training heeft weer de 1e plaats ingenomen, waarschijnlijk bij gebrek aan nieuwe top games. Zelfs 2 pas uitgekomen baseball games kunnen daar niks aan veranderen.

GameConsoleAantalTotaal
More DS Brain TrainingNintendo DS81.0001.816.000
Pro Baseball Spirits 3Playstation 269.00069.000
Animal Crossing: Wild WorldNintendo DS63.0002.413.000
Prof. Kawashima's Brain TrainingNintendo DS56.0001.878.000
Pro Baseball Hot Star 2006Playstation 252.00052.000
English Training DSNintendo DS50.000803.000
Pokémon RangerNintendo DS44.000321.000
Final Fantasy XIIPlaystation 238.0002.126.000
Let's Make a Soccer TeamPlaystation 223.000173.000
Mario Kart DSNintendo DS23.0001.258.000

Dit zijn afgeronde cijfers, de exacte volgen later vandaag

Geen operatie voor Hincapie

De Amerikaanse wielrenner George Hincapie zal toch niet geopereerd hoeven te worden aan zijn schouder. De artsen van de wielrenner van Discovery Channel denken dat zijn blessure ook zal genezen met een mitella.

Hincapie kwam in Parijs-Roubaix ten val toen zijn stuurpen brak en hield daar een verstuikte pols en een breuk tussen zijn sleutelbeen en schouderblad aan over.

"Ik ben blij dat een operatie niet nodig is. Ik zal een weekje van de fiets blijven en kijk er al naar uit om daarna weer te kunnen rijden," aldus Hincapie. In de Dauphiné Libéré (4 juni) hoopt de Amerikaan zijn rentree te maken.

Campagne 'BIG' slaat plank mis

Icoon PiracyDe prijs voor de meest tenenkrommende reclame op tv is uitgereikt aan het Amsterdamse reclamebureau Combat, verantwoordelijk voor de campagne BIG (Ban Illegale Games en software). Het jongerentijdschrift Spunk deelde deze niet zo felbegeerde Blauwe Plank gisteren uit.

In de commercial van BIG worden jongeren gemaand te stoppen met het illegaal kopiëren van computerspelletjes en -programma's. Spunk ergerde zich vooral aan de intimidatie en misleiding in de spotjes.

"In een nep nieuwsbulletin presenteert Peter R. de Vries BIG als een alwetende opsporingorganisatie die arrestatieteams laat uitrukken om downloadende pubers achter hun pc vandaan te sleuren", aldus de Spunk-redactie.

"Jongeren worden benaderd als criminelen. Bij gebrek aan een effectieve strafrechtelijke aanpak van illegaal downloaden neemt de entertainmentindustrie haar toevucht tot intimidatie."


Met dank aan GS500 voor de submit.

Jongen doodgestoken om mp3-speler

Icoon MisdaadEen Belgische tiener is gisteren in Brussel doodgestoken omwille van een mp3-speler. In de namiddag toen het zestien- à zeventienjarige slachtoffer samen met een vriend op een vriendin zat te wachten, werd hij benaderd door twee andere jongeren.

Deze misleidden hem door zogenaamd naar inlichtingen te vragen, maar plotseling naar de mp3-speler die de jongen aan het beluisteren was te grijpen. Toen hij zich met zijn vriend wilde verweren, stak één van de overvallers hem neer met een mes in de hartstreek. Het slachtoffer overleed enkele uren later in het Sint-Pieter ziekenhuis.

Met dank aan GS500, The Ganz, Jootje90 en Sam Feys voor de submit.

Australiër overleeft op kikkers en hagedissen

Icoon OpmerkelijkKikkers, hagedissen, bloedzuigers en sprinkhanen. Dat is het dieet waarop een Australische man zich drie maanden in leven heeft weten te houden in het afgelegen Northern Territory, nadat hij midden in de wildernis autopech had gekregen.

De 35-jarige Ricky Megge werd vorige week gered toen een voorbijganger hem vond bij een plas water. Vanwege zware ondervoeding heeft hij eerst zes dagen in het ziekenhuis doorgebracht. Toen hij werd gevonden woog de 1,90 meter lange Megge nog maar 45 kilo.

"Ik at de bloedzuigers rauw, zomaar uit de plas; ook de sprinkhanen at ik gewoon", aldus Megee. "Het enige wat ik echt moest 'koken' waren de kikkers". Die spiesde hij op een draad en liet hij drogen in de zon, "tot ze een beetje knapperig waren".


Smakelijk eten, smakelijk eten, hap hap hap!

Hewitt last rustpauze in

De Australische tennisser Lleyton Hewitt last een adempauze in. Hewitt heeft zich teruggetrokken voor het Masters-toernooi dat volgende week in Monte Carlo. begint. De voormalig nummer een van de wereld, hij staat nu twaalfde op de wereldranglijst, wil fris blijven en in vorm zijn voor Roland Garros, dat volgende maand start.

"Er is niets geheimzinnigs aan. Er zijn elke week toernooien. Als hij die allemaal moet spelen, raakt hij snel opgebrand. Lleyton probeert alles te doen om op de belangrijkste toernooien te kunnen pieken," aldus de zaakwaarnemer van Hewitt.

Midland wil contract Albers openbreken

Midland F1 wil het contract van Christijan Albers openbreken voor volgend seizoen. Het team wil, middels een wederzijdse optie in het contract, de Nederlander graag behouden voor 2007.

Volgens Lodewijk Varossieau, manager van Albers, zullen nog deze maand de gesprekken over het lichten van de optie beginnen. "Het team is erg tevreden over de vorderingen die tot dusver zijn geboekt en de rol die Christijan speelt binnen het team. Hij geeft heel strak leiding aan het proces om de M16 te verbeteren", aldus Varossieau.

Hoewel Christijan op dit moment al een contract heeft tot en met 2007, wil het team zó graag met de Nederlander verder dat hij zelfs geen miljoenen aan sponsoring hoeft mee te nemen. Hij zou daarmee voor het eerst, dankzij persoonlijke geldschieters, geld gaan verdienen met de Formule 1.

Varossieau gaat de gesprekken echter alleen aan indien er aan één voorwaarde wordt voldaan: Albers moet over kunnen stappen zodra er een beter team zich meldt. Albers' management lijkt zich te richten op Toyota F1, waar de echte successen, ondanks de gigantische investeringen, nog uitblijven. Varossieau geeft aan dat er in 2007 veel staat te gebeuren: "Vijftien van de 22 contracten lopen af en dus zijn heel veel coureurs onzeker over hun toekomst."

Opvallend is dat dit nieuws de kop opsteekt op het moment dat er geruchten zijn over financiële problemen bij Midland. Ron Fine, woordvoerder van Midland, geeft aan dat er niets van waar is. "Christijan is deze week druk aan het testen op Silverstone. We maken komende week bekend dat we miljoenen gaan investeren in de vernieuwing van onze windtunnel, zodat we daar nog meer vooruitgang kunnen boeken. En volgende week op Imola hebben we tal van nieuwe onderdelen op de auto. Doe je dat allemaal wanneer je in moeilijkheden verkeert?"

Fine geeft verder aan dat doorgaan met de eerder uitgezette strategie de enige optie is. "Prestaties helpen daarbij het beste. We zijn een jong team met een nieuwe auto en een nieuwe motor. Desondanks hebben we het gat met de top binnen een paar races van vierenhalve seconde vorig seizoen naar twee seconden kunnen terugbrengen."

Rabo doet Boogerd voorstel

Michael Boogerd heeft van de Rabobank een verzoek gekregen het seizoen 2007 uit te fietsen. De 33-jarige Hagenaar wilde aanvankelijk na Luik - Bastenaken - Luik in 2007 zijn carrière beëindigen.

Eind van dit jaar stoppen Erik Dekker en Marc Wauters met fietsen, waardoor de bankiersploeg bijna geen ervaren mensen meer heeft. Die ervaring wil het team gebruiken om jonge talenten te begeleiden, die doorstromen uit de opleidingsploeg van de Rabobank.

In de Amstel Gold Race is de Nederlandse ploeg de favoriet. Gisteren werd er ruim tweehonderd kilometer op het parcours in Limburg getraind. Buiten de Spanjaarden Oscar Freire en Juan-Antonio Flecha en landgenoot Thomas Dekker was de hele formatie voor zondag aanwezig. Er was erg veel pers aanwezig om de training te volgen, Boogerd reed op het plateau van de Koning van Spanje lek en meteen waren er drie fotografen bij hem. Normaal zie je alleen maar zoveel pers wanneer je in kansrijke positie in de finale van een klassieker lek rijdt", grapte de Hagenees.

De ploeg ontsnapte bij Scheiberg aan een incident, toen een automobilist bijna de renners schepte na geschrokken te zijn van een fotograaf. "Het was een circus", benadrukte ploegleider Frans Maassen. "Het onderstreept hoe hoog de verwachtingen voor de Amstel Gold Race zijn. Bij de Limburgse klassieker ligt de druk altijd bij ons. Nu we nog geen grote klassieker gewonnen hebben, telt er maar één plaats voor ons."

Samenstelling van de Rabobank voor de Amstel Gold Race:
Boogerd, Thomas en Erik Dekker, Weening, De Groot, Posthuma, Freire en Flecha.

JS: 'Formatie zonder Koningin'

Icoon VerkiezingenDe Jonge Socialisten (JS), de jongerenafdeling van de Partij van de Arbeid, pleiten ervoor om bij de regeringsformatie de informateur en de formateur te laten benoemen door de Tweede Kamer. Hiertoe willen ze gebruik maken van het burgerinitiatief, dan vanaf 1 mei mogelijk is. Vanaf Koninginnedag starten de JS de campagne om de 40 duizend benodigde handtekeningen te verzamelen, zodat de kamer straks gedwongen wordt om een standpunt over de kwestie in te nemen.

Eigenlijk is het benoemen van een informateur en een formateur geen officiële kwestie. In de wet staat niet dat de Koningin die moet benoemen. Het is puur traditie dat dat gebeurt. De Tweede Kamer kan zonder problemen besluiten om zélf iemand aan te stellen. De reden dat de Koningin dat tot nu toe deed, is dat het bij moeilijke kabinetsformaties lastig of onmogelijk is om een Kamermeerderheid voor één kandidaat te krijgen. Wanneer de Koningin echter iemand benoemt, dan kan over het algemeen iedereen daarmee leven, door haar autoriteit én doordat ze officieel onafhankelijk is. In theorie zou ze echter op deze manier invloed uit kunnen oefenen op het formatieproces en dat vinden de JS geen goede zaak.

De JS weten zich gesteund door de PvdA. Het partijcongres pleitte onlangs namelijk ook voor een informateur en formateur die door de Kamer gekozen werden.

Fokofpolisiekar

Fokofpolisiekar. Een punkrockbandje uit Zuid Afrika die in hun moerstaal bezingen wat hen bezig houdt. In het Zuidafrikaans dus. Je hoeft geen taalwonder te zijn om de betekenis van hun bandnaam te zoeken. Het is dan ook een typisch voorbeeld van een generatie die (grotendeels) is opgegroeid in de Zuidafrikaanse gemeenschap van ná de apartheid. Een land met nog steeds grote verschillen tussen blank en zwart, grote armoede en veel geweld. En bovenal: een onmachtige en corrupte overheid. En dat is nou precies waar deze band zich tegen afzet.

Ook al speelden ze twee jaar geleden o.a. Pukkelpop naar verluidt al eens plat, ik hoorde een week geleden pas voor het eerst iets over deze groep. In de Volkskrant werd er een kort stukje aan deze band gewijd, want 'het zou wel eens wat kunnen gaan worden'. Het verhaal over (of meer: achter) deze band intrigeerde mij en een zoektocht werd door Google beloond: hier vind je een aantal tracks (128Kbit mp3 - verwacht geen al te snelle server) die een goed beeld geven van hun muziek. Al luisterende kwam ik er achter dat, hoewel het muzikaal allemaal tamelijk rechttoe-rechtaan punkrock is, het toch wel heel erg leuk is om naar de Zuidafrikaanse teksten te luisteren. Verstaan doe je het slechts in flarden, maar dat ze het echt menen dat is wel duidelijk. Onwillekeurig trek je toch vergelijkingen met Nederlandse bandjes die het dialect of streektaal kiezen om hun teksten uit te werken.

Overigens, mocht je interesse hebben, die cd's daar zijn belachelijk goedkoop! De hele collectie (2 albums en 1 EP) voor nog geen 41 rand, en dat is circa 6 euro! Totdat je gaat uitchecken; dan komt er namelijk nog eens 45 euro aan verzendkosten bij...

Het gerucht gaat overigens dat de band -nadat hun 2005 tour werd afgezegd- de komende zomer ook weer in Europa te zien zal zijn. Ik ben benieuwd.

Einde aan imposante reeks Kuijt

Voor Dirk Kuijt is woensdagavond aan een imposante reeks opeenvolgende wedstrijden in de eredivisie een einde gekomen. Door een blessure aan zijn voet bleef de spits aan de kant in de competitiewedstrijd tegen PSV. Sinds maart 2001, toen nog spelend bij FC Utrecht, had Kuijt niet meer ontbroken in een competitieduel, hij speelde 179 wedstrijden op rij.

Op 18 maart 2001 begon de onafgebroken serie van de aanvaller, toen FC Utrecht tegen PSV speelde. Vervolgens kwam Kuijt de daaropvolgende twee seizoenen bij FC Utrecht uit in alle competitiewedstrijden om die lijn sinds zijn overgang naar Feyenoord, in de zomer van 2003, tot woensdagavond voort te zetten.

'Trabelsi naar Internazionale'

De Italiaanse krant Gazetta dello Sport meldt dat Hatem Trabels de komende drie seizoenen voor Internazionale gaat spelen. Bij de Italiaanse grootmacht gaat hij een slordige twee miljoen euro per jaar verdienen.

Woensdag zou de Tunesiër in Milaan een medische keuring hebben ondergaan. Slechts een detail zou de overgang nog kunnen dwarsbomen en dat is het Nederlandse paspoort dat de rechtsback van Ajax nog moet zien te krijgen. Maar dat lijkt geen problemen op te gaan leveren omdat Trabelsi al vijf jaar non-stop in Nederland verblijft. Inter stelde het document als voorwaarde voor een transfer, omdat de club het maximum aantal van niet EU-spelers in de selectie al heeft bereikt. Eerder trok de Italiaanse club ook Ajacied Maxwell al aan, die woensdag voor het eerst meetrainde met de Italianen.

DVD: Knetter

Bonnie (Jesse Rinsma) en haar moeder Lis (Carice van Houten) houden van olifanten. Lis is wel een lieve maar geen gewone moeder. Soms is ze heel druk en vrolijk, en dan weer heel somber. Eigenlijk zorgt Bonnie meer voor haar moeder dan omgekeerd. Bonnies vriendje Koos (Tom van Kessel) heeft een heleboel broertjes, en eigenlijk wil Bonnie ook graag een broertje. Maar dat vindt haar moeder niet zo’n goed idee. Baby’s krijg je niet zomaar, dan kun je beter een huisdier nemen. Om Bonnie te verrassen neemt haar moeder op een dag een olifant mee naar huis...

Sinds kort te koop en te huur op dvd: Knetter!


Verkerk niet in Monte Carlo

Martin Verkerk en Andy Roddick hebben zich afgemeld voor Monte Carlo, het derde Masterstoernooi van dit seizoen, dat 17 april van start gaat.

De exacte reden van Verkerks terugtrekking is niet bekend. De Alphenaar zou in Monte Carlo gebruikmaken van zijn protected ranking, maar heeft kennelijk nog teveel last van een blessure. Twee weken terug maakte Verkerk een dramatische rentree in Napels. Wegens een buikspierblessure zag hij zich gedwongen op te geven na twee sets. Verkerk en Roddick worden vervangen door Stanislas Wawrinka en Ivo Karlovic.

Nantes, Rennes verder in Franse beker

Stade Rennes en Nantes hebben zich als laatste clubs geschaard bij de laatste vier in de Franse beker. Beide clubs schakelden een tweedeklasser uit.

Stade Rennes had het zeker niet eenvoudig tegen Montpellier: 5-3. Deze score werd bereikt in de verlengingen; na de reguliere speeltijd stond het 1-1. Het duel kwam stormachtig op gang, want via Briand en Lafourcade zagen de toeschouwers liefst twee doelpunten binnen tien minuten. Daarna verzandde de confrontatie, maar de verlengingen maakten veel goed. Rennes kwam op 3-1 (tweemaal Monterubbio), en liep later uit naar 5-2, dankzij Källström en Utaka. Lafourcade hield de hoop van Montpellier levend door te zorgen voor de 3-2 en 5-3.

Ook aan het avontuur van Calais is wreed een einde gekomen. De tweedeklasser was namelijk beter dan Nantes, maar Les Canaris sloegen in de voorlaatste minuut toe. Da Rocha was met een knappe volley de matchwinnaar. Dinsdag verzekerden Olympique Marseille en Paris Saint-Germain zich al van een plek in de halve eindstrijd.

Bayern stuit opmars Sankt Pauli

Het sprookje van Sankt Pauli in de Duitse DFB Pokal is in de halve eindstrijd beëindigd door Bayern München: 0-3. FC Hollywood behoudt daarmee haar kans op de dubbel.

Owen Hargreaves zette Bayern al na een kwartier op voorsprong, na een fout van doelman Hollerieth. Een saaie avond leek in aantocht, maar Sankt Pauli, dat eerder Werder Bremen uitschakelde, zette de bekerhouder met de rug tegen de muur. Luz, Boll en Meggle misten opgelegde kansen. Pas in de slotfase herstelde Bayern zich: via treffers van Claudio Pizarro werd de eindstand bereikt.

Bayern-manager Uli Hoeness stak zijn bewondering voor het spel van de Regionalligist niet onder stoelen of banken: ”De tegenstander handhaafde een ongelooflijk tempo. Dat heeft me erg verrast. Het koste veel moeite om de finale te halen.” Opponent in de eindstrijd is Eintracht Frankfurt, dat zich dinsdag ontdeed van Arminia Bielefeld.

Testdag 12-04-2006

Gisteren is er door negentien coureurs getest. Een daarvan, Christijan Albers, kwam in actie op een ingekorte versie van Silverstone. De rest van de coureurs reden hun rondjes op Barcelona.

De snelste man van de dag, Heikki Kovalainen, reed maar liefst 144 rondjes, een aantal dat gelijk staat aan twee races. Ook Ferrari en Honda reden veel rondes. Een aantal coureurs vielen stil, waaronder Mark Webber, Marc Gené, Anthony Davidson en Pedro de la Rosa.

Uitslag testdag Silverstone:

Pos.CoureurTeamTijdRonden
1 C. Albers Midland 0:50.670124

Uitslag testdag Barcelona:

Pos.CoureurTeamTijdRonden
1 H. Kovalainen Renault 01:14.955 144
2 R. Barrichello Honda 01:15.135 107
3 F. Alonso Renault 01:15.251 45
4 A. Davidson Honda 01:15.354 114
5 R. Zonta Toyota 01:15.426 88
6 D. Coulthard Red Bull 01:15.671 97
7 M. Webber Williams 01:15.683 83
8 C. Klien Red Bull 01:15.747 84
9 P. de la Rosa McLaren 01:15.781 74
10 F. Massa Ferrari 01:15.860 108
11 N. Heidfeld BMW 01:15.917 75
12 N. Rosberg Williams 01:15.955 54
13 K. Räikkönen McLaren 01:15.957 31
14 R. Kubica BMW 01:15.974 93
15 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 01:16.389 107
16 M. Gené Ferrari 01:16.446 115
17 O. Panis Toyota 01:16.812 71
18 T. Sato Super Aguri 01:19.328 76

'Nederland voorbereid op chemische aanslag'

Icoon Binnenlands Nederland is goed voorbereid op een terroristische aanslag met een chemisch, biologisch, radiologisch of nucleair (CBRN) middel. Wel zijn er nog enkele punten die verbeterd moeten worden. Deze worden de komende twee jaar versneld uitgevoerd. Dat blijkt uit een voortgangsrapport over nieuwe maatregelen die de regering vorig jaar heeft genomen. Minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken heeft het rapport vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Vorig jaar zijn talloze maatregelen doorgevoerd. Er is een pokkendraaiboek gemaakt, en er is een voorraad vaccin tegen de pokken aangelegd. Een massavaccinatie van de hele bevolking zou maximaal vier dagen duren. Ook zijn er Duitse detectievoertuigen gekocht die in besmet gebied kunnen onderzoeken welke chemische, radiologische of nucleaire middelen voor de aanslag gebruikt zijn. Volgend jaar worden detectievoertuigen aangeschaft die biologische middelen kunnen detecteren.

Ook zijn de taken bij een aanslag duidelijker verdeeld. De brandweer redt en ontsmet te slachtoffers eerst, zodat politieagenten en medisch personeel niet besmet kunnen raken. Voor de brandweer zijn extra chemicaliën- en gaspakken aangeschaft. Elke regio heeft eigen kleine ontsmettingsunits om zestig tot honderd slachtoffers per uur te ontsmetten. Uiteindelijk geeft het rapport aan dat de kans op een CBRN-aanslag zeer laag is, maar niet uitgesloten.

Urban Chaos: Riot Response screens

Het is chaos in de stad en overal zijn rellen uitgebroken. Het leger is de controle verloren over de stad en daarom is een speciale eenheid in het leven geroepen. De beste mariniers en commando’s zijn bij elkaar gezocht voor de eenheid T-Zero. Deze eenheid staat boven de wet en mag schieten op alles waarvan zij denken dat gerechtvaardigd is om op te schieten. Jij bent een nieuw lid van T-Zero en je moet jezelf bewijzen dat je goed genoeg bent voor deze speciale eenheid. In het kort is dit het verhaal van Urban Chaos: Riot Response. De lange versie kun je vinden in de preview van de game.

Er zijn een aantal nieuwe screens opgedoken van het spel en deze kun je hieronder bekijken. Het spel zal rond 30 juni verschijnen voor Xbox en PlayStation 2.Guitar Hero getest door echte gitaarhelden

Sinds kort kan iedereen in de betere gameswinkel een exemplaar van Guitar Hero en de bijbehorende gitaar kopen. Natuurlijk hoef je hiervoor geen gitaar te kunnen spelen, maar kijken hoe mensen die wel gitaar kunnen spelen het doen kan erg leuk zijn.

Het Britse magazine Time Out heeft zestien bekende gitaristen van onder andere Razorlight, Circulus, Nizopoli, The Black Heart Procession, Weapons of Mass Belief, Enjoy Destroy, Barefoot, Pretty Girls Make Graves en Rooster gevraagd om het liedje Take Me Out te spelen op de replica Gibson SG gitaarcontroller. Na een oefenrondje was het gelijk tijd voor het echte werk, waarbij de winnaar uiteraard degene was met de meeste punten. Een prijs was er niet te verdienen alleen de eer en het respect van de andere gitaristen.

"It was an amazing day," aldus Chris Salmon, music editor "What started off as a bit of a laugh soon became a hotly-contested battle. You wouldn't believe how seriously they all took it." Kelly Sumner van RedOctane voegde hieraan toe: "People wonder how much of an advantage real musicians have when playing Guitar Hero and Time Out has answered this conclusively. Maybe the next stage is to pit gamers versus real guitarists in the future – let's see how Guitar Hero players compare to their real guitar heroes." Zangeres Sandi Thom verklaarde tot slot: "That was so much fun... it's a brilliant game."

De website van het spel is vandaag ook online gegaan. Deze kun je vinden op www.guitarherogame.co.uk.

Iedereen kan, zoals eerder gezegd, zijn eigen gitaartalent testen in Guitar Hero. De game is enkel voor de PlayStation 2 verkrijgbaar voor gemiddeld zo'n 80 euro inclusief de speciale gitaar.


Twee trailers van Over The Hedge verschenen

Over the Hedge is een nieuwe animatiefilm van de makers van Madagascar. De film verschijnt in de zomer in de bioscopen en Activision is druk bezig met het ontwikkelen van de game gebaseerd op deze film. Over the Hedge zal uitkomen voor de Nintendo DS, GameBoy Advance, PlayStation 2, Xbox, PC en GameCube.

Er is een trailer van de mini-games en een trailer over de slechterikken verschenen. Je kunt de trailers hier bekijken.Waag een gokje in Fruit Machine Mania

Soms worden er games aangekondigd waarbij je je afvraagt of er nou echt iemand op zit te wachten. Fruit Machine Mania is zo'n game. In het spel zitten vele verschillende gokkasten (of speelautomaten, zoals casino's ze vaak noemen). Als je erg succesvol bent dan win je niet een hele lading euro's, maar unlock je een nieuwe gokkast waar je weer uren zoet mee kunt zijn.

Wil je een beetje weten wat je te wachten staat? Bekijk dan onderstaande screens voor beelden van enkele kasten waar je in het spel op kunt gaan spelen.

Een leuk detail is overigens dat dit spel voor iedereen vanaf 3 jaar geschikt is. Je kunt tenslotte niet vroeg genoeg beginnen!


Cabalist class onthuld voor Hellgate London

Namco Bandai heeft vandaag de details bekend gemaakt van een tweede class voor Hellgate: London. De Cabal is een organisatie die natuurkunde en mysterieuze praktijken samenbrengt om het potentieel van de menselijke geest te kunnen gebruiken.

De Cabalists zijn de spell-casters van Hellgate: London. Zij kunnen demonen oproepen en primitieve krachten beinvloeden. Om het op te kunnen nemen tegen wezens uit de hel gebruiken zij de krachten van de helwezens zelf. Sommige Cabalists nemen hierdoor zelfs trekjes van hun vijanden over waardoor zij balanceren op de rand tussen goed en kwaad.

De Cabalists kunnen drie soorten spells uitspreken. Allereerst de summoning spells die ervoor zorgen dat een Cabalist een helwezen kan vangen, beheersen en zelfs kan trainen. Spectral spells kunnen zorgen voor enorme schade aan een vijand en transformation spells, tot slot, zorgen ervoor dat een Cabalist zich kan vermommen als een demoon door zijn uiterlijke kenmerken over te nemen.

"The Cabalist class has been a closely guarded secret since the game's conception," alsdus Bill Roper, mede-oprichter van Flagship Studios. "Fans have been asking us for quite a while if we were going to have a character class that focused on spells. With the Cabalist, we know they are going to get exactly what they've been dreaming of."
Laatste reviews en specials
review
Need for Speed Heat
review
Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
©FOK.nl e.a.