Makaay wil door als international

Olga (Nuongirl)
Roy Makaay verlengde zijn contract bij Bayern München, en lijkt zeker van een vaste plaats bij de Duitse club. Bij het Nederlands elftal lijkt de rol van de aanvaller echter voorlopig te zijn uitgespeeld.

Toch denkt Makaay er niet over om een punt achter zijn interlandcarrière te zetten. Hij speelde voor het Nederlands elftal 43 interlands waarin hij zes doelpunten wist te maken. "Ik heb daar nog niet echt over nagedacht. Op dit moment speel ik niet met de gedachte te bedanken voor Oranje. Deze zomer zal ik tijdens mijn vakantie eens wat dingen op een rijtje zetten. Eerder wil ik er niet te veel over piekeren", aldus Makaay.

"Natuurlijk was het niet leuk om te zien dat mijn naam ontbrak in die lijst. Omdat de bondscoach mij al een paar interlands op rij niet meer had opgeroepen, had ik er al wel rekening mee gehouden. Heel jammer, want dit was mijn enige kans om ooit op een WK actief te zijn. De kans dat ik alsnog word opgeroepen is één procent. Ik kom in principe alleen nog in beeld wanneer andere jongens geblesseerd raken. Maar uiteraard gun ik geen enkele international een blessure."