FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 29 april 2006

Bands gezocht voor Guitar Hero 2

Developer Harmonix is op zoek naar nieuw muzikaal talent voor het in november uit te komen Guitar Hero 2. Speciaal voor deze wedstrijd heeft Harmonix samen met publisher RedOctane de website http://www.beaguitarhero.com geopend. Hier kunnen artiesten hun mp3's naar de makers sturen, om zo mee te dingen voor een plaats in het spel.

De enige voorwaarde is dat het nummer binnen het 'hard rock/heavy metal' genre moet vallen, en het natuurlijk een duidelijke lead guitar moet bevatten. Artiesten hebben tot 30 juni de tijd om hun nummers te sturen, daarna zal bepaald worden wie de gelukkige winnaars zijn.

Eerder deze maand kondigde Harmonix het vervolg op Guitar Hero al aan. Deel 2 zal meerdere nieuwe spelmodes bevatten, en een indrukwekkende 55 nummers tellende tracklist. Waarschijnlijk zullen 15 tracks hiervan afkomstig zijn van de winnaars van de prijsvraag.

Knuffel nu je eigen headcrab

Ontwikkelaar Valve heeft een knuffel uitgebracht van de 'headcrab' uit Half-Life 2. Het buitenaardse wezen dat zich op je hoofd vastzuigt en je omtovert in een zombie. De headcrab-knuffels zijn op 1/4e van 'werkelijke' grootte en kostten $24,95 bij Valve's eigen winkel.

De knuffel bezit stevige pootjes die je in de gewenste vorm kunt buigen en is in zijn geheel met veel detail nagemaakt. In eerste instantie werden zelfs prototypes teruggestuurd omdat de tanden niet genoeg 'muscle en definition' hadden.

De knuffels zijn hier te bestellen.Fear Effect: The Movie?

De films van Uwe Boll staan niet bekend om hun denderende recensies. Desalniettemin gaat Boll vrolijk door met het maken van gameverfilmingen. Zo is hij bijvoorbeeld nu bezig met met In The Name Of The King: A Dungeon Siege's Tale, en bereidt hij het script voor van Postal.

In het verleden heeft Boll aangegeven een verfilming te willen maken van Fear Effect. Toen publisher Eidos echter aangaf geen vervolg hiervan te maken gaf hij dit project op. Omdat Mindfire Entertainment nu de rechten op Fear Effect bezit, gaat Uwe misschien weer een poging wagen. Eidos heeft nog geen commentaar gegeven, maar op film-site IMdb staat Fear Effect al vermeld. Ook zou de film genoemd zijn in een recent artikel van de krant USA Today.

Win de officiŽle WK-bal!

Het WK-voetbal komt eraan!
FOK! staat de komende weken in het teken van de Xbox 360 en het WK-voetbal. Dit toernooi der toernooien begint over iets meer dan een maand in Duitsland en om iedereen warm te maken organiseert Microsoft het Xbox Cup-toernooi! Door met de game 2006 FIFA World Cup online te spelen via Xbox Live en bovenaan te eindigen in de scoreboards, win je twee tickets voor een kwartfinalewedstrijd in de echte World Cup, een limited edition Xbox 360, vijf EA Sports-games en voor §300 aan Adidas-uitrusting. Maar dat is niet de enige manier! Je kunt hetzelfde prijzenpakket winnen als je je als fan kwalificeert voor de Xbox Cup en wanneer je je via speciale Xbox 360-kiosken kwalificeert. Benieuwd hoe je hieraan mee kunt doen? Neem dan een kijkje op xboxcup.com!


De exclusieve WK-wedstrijdbal in Xbox 360-style

Win een officiŽle WK-wedstrijdbal in Xbox 360-style!
Natuurlijk geven we op FOK! weer prijzen weg. In samenwerking met Microsoft, Adidas en Teamgeist™ geven we de officiŽle WK-wedstrijdbal weg in speciale Xbox-style! Wat je ervoor moet doen is simpel: ga naar FOK!sport en vind uit wat met welke kleur bal de finale van het WK-voetbal gespeeld gaat worden. Mail je antwoord naar gamesprijsvraag@fok.nl en de winnaar wint de exclusieve wedstrijdbal! Je kunt meedoen tot en met 24 mei, 24:00 uur.

FOK! staat de komende tijd in het teken van het WK voetbal en geeft diverse WK-gerelateerde prijzen weg. Klik hier als je kans wilt maken op een limited edition Xbox 360!

Nintendo verkrijgt monopoly

Hoe de Wii het gaat doen en of het succes van de DS (lite) voortzet is afwachten, wel weten we zeker dat Nintendo een monopoly er bij krijgt, te weten, het klassieke bordspel. Webwinkel paizo zal namelijk binnenkort beginnen met de verkoop van een monopoly-spel met Nintendo-thema. Veel is er nog niet bekend, wel is er een afbeelding van de voorlopige doos bekend welke je hieronder kunt vinden.Verdachte zaak Holleeder ontsnapt

Icoon MisdaadDe Nederlandse Turk Y. Servet, die wordt verdacht van betrokkenheid bij afpersingspraktijken van de Nederlandse topcrimineel Willem Holleeder, is spoorloos verdwenen. Servet had van Justitie verlof gekregen om in Turkije zijn vader te begraven, maar keerde nadien niet terug. De politie heeft een internationaal opsporingsbevel tegen hem uitgevaardigd.

Holleeder naar EBI Vught overgeplaatst
Willem Holleeder zelf is inmiddels overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in het Noord-Brabantse Vught. Dit na problemen tussen Holleeder enerzijds en bewaarders en medegedetineerden anderzijds.

Met dank aan betwet voor de submit.

Testdag 28-04-2006

Gisteren is er getest op Paul Ricard en Fiorano. In Frankrijk wist Ralf Schumacher de snelste tijd op de klokken te krijgen, en in ItaliŽ kwam alleen Felipe Massa in actie.

Uitslag testdag Paul Ricard:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 R. Schumacher Toyota 00:58.840 101
2 M. Schumacher Ferrari 00:59.087 156
3 R. Zonta Toyota 00:59.163 153

Uitslag testdag Fiorano:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 F. Massa Ferrari 01:01.547 124

Bedrijven in Polen op zoek naar Duitse werknemers

Icoon BuitenlandsEen woordvoerder van Monster, een website met vacatures, heeft vastgesteld dat Poolse bedrijven op de Duitse editie van deze website gemiddeld 3600 banen per maand aanbieden, een verdubbeling van het aantal sinds de start van de website begin vorig jaar. Bevestiging dat er steeds meer vraag naar Duitse werknemers is bij Poolse werkgevers komt ook van de woordvoerster van het arbeidsbureau in Duitsland.

Volgens de Duitse krant Der Tagesspiegel zoeken Poolse werkgevers voornamelijk naar geschoold personeel. Er is een gebrek aan technisch opgeleid personeel voor onder andere de auto-industrie.
Met dank aan Tarak voor de submit.

Bayern pakt Duitse beker

Frankfurt kon een goede of een slechte voetbaldag tegemoetzien met de lokale clubs Eintracht en 1.FFC in de bekerfinales bij respectievelijk de mannen en vrouwen. Het werd een slechte. 1.FFC Turbine Potsdam was 's middags in een duel tussen twee Europese topploegen met 2-0 te sterk voor de Hessener dames, en Bayern MŁnchen overwon Eintracht met 1-0.

De openingsfase was voor Eintracht, dat waarschijnlijk graag zo snel mogelijk de score wilde openen. De verdediging van Bayern stond echter meer op scherp dan het vizier van Frankfurt. Slechts Ioannis Amanatidis mocht een keer aanleggen maar hij schoot na een klein half uur ruim naast. Kort na het half uur vond de eerste wissel aan Frankfurter kant plaats. Marko Rehmer verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door Daniyel Cimen. Een minuut verder beging keeper Oka Nikolov zijn enige fout van de wedstrijd; een pass van Claudio Pizarro schatte hij verkeerd in en gaf zodoende Roy Makaay een vrije kopkans. De Nederlander kon echter niet voldoende richting aan het leer geven. Op slag van rust kreeg Frankfurt nog een reuzenkans. Alexander Meier mocht de bal vol op de slof nemen op een pass vanuit het middenveld, maar wist de bal niet op het doelvlak te krijgen. Benjamin Huggel kwam te laat om de bal alsnog binnen te werken.

Hoewel het Frankfurt was dat aanviel waren de kansen voor Bayern talrijker en gevaarlijker. Een kwartier na rust was het dan eindelijk raak. Uit een corner van de ingevallen Zť Roberto knikte Pizarro binnen voor de Beierse voorsprong. Nikolov was volstrekt kansloos. Frankfurt probeerde direct terug te stoten, wat tot de meest roerige momenten van de wedstrijd leidde. Benjamin KŲhler werd op de rand van het strafschopgebied op onreglementaire wijze door Willy Sagnol naar de grond gewerkt en kwam hard neer. Scheidsrechter Herbert Fandel gaf echter de vrije trap aan Bayern en stuurde wegens protest coach Friedhelm Funkel naar de tribune. Dit leek min of meer het verzet van Frankfurt te breken, dat later nog een keer een vrije trap op een beste plaats aan de neus voorbij zag gaan. In de laatste tien minuten werd nog eens aangezet, en Oliver Kahn moest uiteindelijk nog een wereldredding verrichten op een inzet van Amanatidis. Met bijna twintig spelers in en rond het Beiers strafschopgebied werden enkele van de laatste minuten afgewerkt maar uiteindelijk ging de DFB-Pokal als eerste zilverwerk van het seizoen naar de Beierse hoofdstad.

Nieuw budgetlabel van industrie-veteranen

Sean Brennan, een Britse veteraan uit de gamesindustrie gaat een nieuw bedrijf leiden dat consolegames uit zal brengen. Dit bedrijf, dat het product is van een deal tussen de al bestaande Britse budgetpublisher Mastertronic en het Nederlandse bedrijf Disky, zal Blast Entertainment gaan heten en zich gaan richten op de budgetmarkt.

Blast heeft alvast licentieovereenkomsten gesloten met TV- en filmbedrijven als 20th Century Fox, Universal, Warner Bros., Paramount, Cartoon Network, Granada en Jetix. Met deze overeenkomsten zal het bedrijf games mogen gaan produceren gebaseerd op bekende series als de Flintstones, Wacky Races, Casper (dat spook ja), Thunderbirds, Captain Scarlet en Beverly Hills Cop. Het bedrijf richt zich op de PS2 om deze titels op uit te brengen.

De eerste 16 (zestien!) games van het bedrijf zullen in juli in Groot-BrittanniŽ uitgebracht worden, met een adviesprijs van minder dan £10 (€14,50). Kort daarna zullen de games in de rest van Europa verkocht gaan worden. In 2007 zullen nog eens 20 games volgen.

Sean Brennan heeft al meer ervaring met budgetlabels, omdat hij nauw betrokken was bij het White Label, Virgin Entertainments budgetlabel. Brennan wordt vergezeld door Graeme Boxall die Senior Vice-President van Product Development zal worden. Boxall heeft meer dan 14 jaar ervaring als producer, en hij leidde projecten als Speedball 2, Sensible Soccer, Duke Nukem en Driver.

Brennan zei tegen MCV, een Brits gameblad/site: "Dit is een geweldige mogelijkheid om een bedrijf te laten groeien dat de beste in z'n gebied kan worden. We zijn overtuigd dat we een uniek gat in de markt hebben gevonden en dat we een nieuwe mijlpaal in de PS2-wereld kunnen worden, net zoals Mastertronic dat op de PC heeft gedaan."

Grote demonstratie in New York tegen oorlog

Icoon BuitenlandsIn New York hebben duizenden mensen gedemonstreerd tegen de Amerikaanse militaire aanwezigheid in Irak. Onder de actievoerders waren actrice Susan Sarandon en de dominee en activist Jesse Jackson. De demonstratie was georganiseerd door 'United for Peace and Justice'.

De betoging was ook bedoeld als signaal aan president Bush om geen militair avontuur te beginnen tegen Iran, vanwege de nucleaire activiteiten van dat land. Maak een einde aan deze oorlog en breng onze troepen naar huis", zo zei Susan Sarandon. Ze zei ook dat het geld dat Washington voor de oorlog uittrekt veel beter aan andere zaken kan worden besteed.

Graeme Dott in WK-finale snooker

Na Peter Ebdon is de tweede finalist van het WK snooker in Sheffield bekend geworden. Graeme Dott versloeg Ronnie O'Sullivan met 17-11.

Gisteren beheerste de tips van O'Sullivans keu de gemoederen. Hier zou iets mee aan de hand zijn, waardoor hij niet optimaal zou spelen. Desondanks werd de ochtendsessie begonnen met een gelijke stand van 8-8. Graeme Dott kreeg het toen flink op de heupen en liep uit tot een voorsprong van maar liefst 16-8.

In de avondsessie probeerde Ronnie O'Sullivan aan te zetten tot een spectaculaire comeback. Met briljant spel won hij drie frames op rij. In het 28ste frame bleek Graeme Dott compleet te bezwijken onder de zenuwen. Verschillende pots van de Schot mislukten, maar ook O'Sullivan begon fouten te maken. Hierdoor kon Graeme Dott alsnog de wedstrijd beslissen in zijn voordeel.

Enorm verlies Sony op PS3?

Sony heeft donderdag verklaard dat het bedrijf verwacht dat zijn game-divisie een verlies van 100 miljard yen, oftewel 695 miljoen euro zal maken in het lopende jaar. Dit zal vooral veroorzaakt worden door de opstartkosten van de PlayStation 3.
Vreemd is wel dat Sony blijkbaar niet van haar voorgangers Sega en Microsoft heeft geleerd, die beide hun consoles met enorm verlies moesten verkopen (de Dreamcast van Sega en de Xbox van Microsoft), na grote verliezen ook veroorzaakt door opstartkosten.

Slovan Liberec Tsjechisch kampioen

In de Tsjechische Eerste Divisie heeft FC Slovan Liberec voor de tweede keer in haar bestaan de titel gepakt. De eerste titel dateert van vier jaar geleden.

Door een 1-1 gelijkspel tegen SIAD Most hebben de Noord-Tsjechen een onoverbrugbare voorsprong op naaste achtervolgers MladŠ Boleslav. De hoofdstadsclubs Slavia en Sparta Praag, normaal gesproken een zekerheid om zich in de titelstrijd te mengen, bezetten plaatsen vier en vijf in de competitie en strijden met elkaar om een plaats in de UEFA Cup.

In-game ads voortaan door Microsoft?

Massive, Inc., een bedrijf dat ingame advertenties maakt voor onder andere NCsoft, Atari, Eidos, Konami, Codemasters, Vivendi, THQ, 2K Sports, Spark Unlimited en Ubisoft, zou worden overgenomen door Microsoft, aldus de Wall Street Journal. Microsoft zou hiermee ineens een belangrijke speler worden op deze markt, die volgens analytici wordt gezien als een van de belangrijkste groeimarkten.

Deze markt zou eind 2008 al goed kunnen zijn voor een omzet van 4 miljard dollar. Opvallend is zeker dat Sony Online Entertainment ook een klant is van Massive. Het bedrijf verzorgt onder andere de advertenties in de games Planetside en The Matrix Online. Onduidelijk is of ze dat na de overname zullen blijven doen.

Ondanks dat de overname vooralsnog niet officieel is, wordt er verwacht dat Microsoft Massives technologie zal gaan gebruiken voor Xbox Live, maar vooral voor Xbox Live Arcade. Microsoft en Massive wilden allebei nog niet reageren op de berichten.

Eerste gameplay trailer Hell's Highway!

Op IGN staat een gameplaytrailer van Brothers in Arms: Hell's Highway. Dit derde deel in de reeks, dat op de PS3 uit gaat komen, laat je onder andere Operation: Market Garden beleven, de grootste operatie van de Tweede Wereldoorlog die in de lucht plaatsvond.

Het betreffende filmpje is in verschillende formaten beschikbaar, helaas is het alleen gratis in 320x180 te downloaden, IGN Insiders hebben de beschikking over 640x360 windowsmedia/quicktime filmpjes en een 1280x720 HD-windowsmedia filmpje. Bekijk hier het filmpje.

Nieuwe scans C&C3

Op Ruliweb staan scans van Command & Conquer 3: Tiberium Wars uit het Duitse gamesmagazine Game Replay. Dit spel zal in de loop van 2007 voor de PC uitkomen en zal verdergaan met de Global Defense Initiative en de Brotherhood of NOD uit de oudere delen, in plaats van verder te gaan met Amerika, China en de Global Liberation Army uit C&C: Generals. Het derde deel uit de serie zal zelfs een gloednieuw buitenaards ras bevatten. Op Ruliweb staat zelfs een plaatje van een gigantisch ION Cannon.

ďWe maken een next-gen Command & Conquer-spel dat trouw blijft aan de klassieke franchise, maar geŁpdate is met de allernieuwste grafische hoogstandjes, meer strategische diepgang en gameplayinnovaties die het genre zullen verbeteren", aldus de baas van EA Los Angeles, Mike Verdu.

Nadal, Robredo naar finale

Rafael Nadal en Tommy Robredo staan in de finale van het ATP-toernooi van Barcelona. Beide Spanjaarden deden dat na een tweesetter.

Rafael Nadal won met 7-6 en 6-3 van zijn getalenteerde landgenoot Nicolas Almagro. Door deze overwinning staat Nadal gedeeld tweede (samen met BjŲrn Borg) op de ranglijst van spelers met de meest gewonnen gravelpartijen achtereen. Nog zeven zeges scheiden hem van de positie van Guillermo Vilas. De overwinning op Almagro was verdiend, al kwam Nadal moeizaam op gang. In de tiebreak (die met 7-2 ging naar Nadal) en de complete tweede set toonde de winnaar van Roland Garros zijn klasse.

Tommy Robredo ontdeed zich met twee keer 6-4 van Stanislas Wawrinka, die door een goede loting de vreemde eend in de bijt was in de halve finale. Robredo, winnaar in 2004, had opvallend veel moeite de partij uit te maken tegen de nummer 67 van de ATP-ranking.

Peter Ebdon in WK-finale snooker

Peter Ebdon heeft als eerste de finale van het WK Snooker bereikt. In een ware thriller versloeg hij Marco Fu met het minimale verschil van 17-16.

Met het ingaan van deze dag had Peter Ebdon een comfortabele voorsprong van 15-9 op de snookerspeler uit Hong Kong. Fu kwam echter opmerkelijk sterk terug en won maar liefst zes frames op rij. Wat volgde waren drie bloedstollende frames, waarbij de stand na 16-16 werd getrokken. In het laatste frame speelde Ebdon een lastige safety, waarna de Fu drie fouls achter elkaar maakte. Hierna nam Ebdon het initiatief over en won het beslissende frame.

Marco Fu had geschiedenis kunnen schrijven door als eerste Aziaat in een WK-snookerfinale te spelen. Peter Ebdon gaf ook aan dat hij dit eigenlijk verdiende: "Om eerlijk te zijn, verdiende Marco eigenlijk om te winnen. Hij was uitstekend. Voorlopig wil ik niet meer tegen hem spelen!" Na finales in 1996 en 2002 is het voor Peter Ebdon de derde keer dat hij in deze eindstrijd staat. Hij kan morgen en overmorgen een gooi doen naar een tweede wereldtitel.

Game-belasting in Texas

Donderdag publiceerde The Daily Herald het nieuws dat Juan "Chuy" Hinojosa dit weekend een belasting van 5% op videogames gaat voorstellen aan het financieel comitť van de Senaat. Volgens de senator zou dit tweejaarlijks 65 miljoen dollar opbrengen voor de staat Texas. Met de opbrengsten zullen nieuwe scholen gebouwd, en oude gebouwen gerenoveerd worden in arme districten.

"Je hebt hier veel kinderen die games kopen, en sommige zijn verantwoord, andere zijn dat niet en eigenlijk ben ik er tegen dat ze die onverantwoorde games kopen, maar ik denk dat we hier geld uit kunnen halen om de scholen waar die kinderen op zitten te steunen."

THQ gaat GTR franchise naar Xbox 360 brengen

THQ heeft aangekondigd een deal te hebben gesloten met de ontwikkelaar SimBin. Samen gaan ze ervoor zorgen dat de GTR franchise naar de Xbox 360 komt. Ook zijn er al meteen een aantal screenshots en een trailer van de game online te bekijken, namelijk hier.

Wat THQ in het midden laat is of het GTR2 of de oude GTR betreft die voor de Xbox 360 komt. De kans is groot dat de 360-versie GTR2 betreft, omdat er een planningsdatum van het eerste kwartaal van 2007 staat aangegeven. De PC-versie van GTR2 komt volgens SimBin deze zomer al uit.
Heracles haalt Daelemans

BjŲrn Daelemans (28) tekent komende week een tweejarig contract bij Heracles Almelo, meldt RTV Oost. De Belgische aanvaller komt over van het gedegradeerde RBC Roosendaal.

Daelemans is op meerdere posities in de aanval inzetbaar. In vijf seizoenen RBC Roosendaal bleek hij echter geen afmaker, getuige zijn 12 treffers in 123 duels. Tijdens de voorbije jaargang zag hij zijn naam driemaal op het scorebord. Voor zijn avontuur in Brabant vertoefde Daelemans bij Verbroedering Geel, een club uit zijn geboorteland.

Voetbal: Chelsea kampioen van Engeland

Icoon VoetbalChelsea heeft voor de derde keer in de historie en voor de tweede keer op rij de Engelse landstitel veroverd. Dat gebeurde in stijl, dankzij een 3-0 overwinning op naaste tegenstrever Manchester United. De doelpuntenmakers waren William Gallas, Joe Cole en Ricardo Carvalho.

De ploeg uit Londen was dit seizoen, net als vorig seizoen, eigenlijk ongenaakbaar in de Premier League. De club van Arjen Robben heeft, twee wedstrijden voor het einde, een voorsprong van 12 punten op Manchester United, 15 punten op nummer drie Liverpool en maar liefst 29 en 33 punten op respectievelijk Tottenham Hotspur (vierde) en Arsenal, dat vijfde staat.

Meer sportnieuws op FOK!sport!

Silvio Berlusconi treedt af

Berlusconi in betere tijdenSilvio Berlusconi zal aanstaande dinsdag zijn functie als premier van ItaliŽ neerleggen. Dat meldde het Italiaanse persbureau ANSA zojuist. Begin april verloor Berlusconi de parlementsverkiezingen van de centrum-linkse coalitie van Romano Prodi. Tot nu toe had Berlusconi geweigerd zijn nederlaag te erkennen.

Berlusconi erkent met deze stap niet zijn nederlaag. Ook vandaag nog betwiste Berlusconi de uitslag van de verkiezingen. "De cijfers zijn anders. We passen ons maar aan, we zijn goede democraten. Maar wij vinden nog steeds dat de meerderheidsbonus naar de verkeerde partij is gegaan."

De steenrijke zakenman dient dinsdag zijn ontslag in bij de Italiaanse president Carlo Azeglio Ciampi.

Turnsters vallen tegen

De Nederlandse turnsters zijn zaterdag de teamfinale van de Europese turnkampioenschappen in Volos dramatisch begonnen. De Nederlanders begonnen de finale op de brug, waar Lichelle Wong als laatste in actie mocht komen. Ze blesseerde direct na aanvang van haar oefening haar vinger en stopte direct, waardoor ze behoorlijk slecht scoorde. Ze behaalde de score van: 4,825.

Hanneke Hoefnagel was als tweede Nederlandse die in actie mocht komen ook al niet te best in vorm, ze viel van het toestel. Haar score: 12.675. Loes Linders was de enige die het beter deed dan tijdens de kwalificatie: 12,850. Volgens haar coach Frank Louter had Wong al langer last van de vinger. Wong, die teleurgesteld was, kon op het tweede toestel niet meer in actie komen. Ze werd ook door niemand vervangen. Hierdoor konden alleen Linders en Hoefnagel hun oefening op de balk doen.

De Nederlandse vrouwen moeten nog twee onderdelen turnen, maar een goede prestatie is niet meer mogelijk. De achtste en laatste plaats is de enige haalbare.

Kahn wil nog twee jaar blijven keepen

Doelman Oliver Kahn wil nog twee jaar actief voetballer blijven. De 36-jarige sluitpost van Bayern MŁnchen heeft dit zaterdag gezegd.

"Na de wereldkampioenschappen voetbal wil ik nog twee jaar voor Bayern MŁnchen blijven spelen. Daarna is deze fase van mijn leven over".

Kahn was jarenlang nummer ťťn in het Duitse doel, tijdens het WK in eigen land is hij echter tweede keus in het Duitse nationale elftal achter Jens Lehmann.

Valverde wint koninginnerit in RomandiŽ

Alejandro Valverde heeft de voorlaatste etappe in de Ronde van RomandiŽ gewonnen. De Spanjaard en leider in het ProTour-klassement sprintte als eerste over de streep in Sion en heeft nu zes seconden achterstand op gele trui-drager Contador.

Zonder Paolo Savoldelli, die vanwege diarree moest opgeven, ging het peloton van start in Sion voor drie omlopen rond deze pittoreske plaats in het Rhone-dal. In deze drie omlopen van in totaal 128 kilometer zouden eveneens drie eerste categorie-bergen (met in totaal 23 kilometer klimwerk) aangedaan worden. De etappe werd geopend door een interessante kopgroep van 17 rijders.

Van deze kopgroep bleven Juan Manuel Garate, Ivan Parra en Christophe Moreau het langst vooruit. Op de laatste beklimming van de dag, de Crans Montana) besloot Oscar Sevilla vanuit de achtervolgende groep de aanval te openen. Hij krijg een aantal rijders mee, onder wie Andrei Kasjetskin, ploeggenoot van de leider in het algemeen klassement Alberto Contador. De Kazak had bijzonder sterke benen en haalde iedereen van de oorspronkelijke kopgroep bij. Als eerste kwam Kasjetskin boven op de top en had hierbij een voorsprong van bijna anderhalve minuut op de achtervolgende groep.

In de afdaling naar Sion nam de voorsprong van Andrei Kasjetskin langzaam maar zeker af door jagen van Caisse d'Espargne en Davitamon-Lotto. Op 700 meter van de streep viel voor hem dan ook het doek, toen hij bijgehaald door de achtervolgende groep. Contador en Jaksche zorgden nog voor enkele uitvallen om er voor te zorgen dat Valverde niet zou winnen en dichter op Contador zou komen in het klassement, maar ook dat mocht niet baten. Valverde sprintte vrij eenvoudig naar de winst voor Alexandre Moos en Cadel Evans. Morgen volgt nog een afsluitende tijdrit in Lausanne, waarna definitief bekend zal zijn, wie de winnaar van de ronde van RomandiŽ wordt.

Uitslag vijfde etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Alejandro Valverde (Spa)IBC3:39.39
2.Alexandre Moos (Zwi)PHOz.t.
3.Cadel Evans (Aus)DVLz.t.
4.JŲrg Jaksche (Dui)LSWz.t.
5.Sylwester Szmyd (Pol)LAMz.t.

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Alberto Contador (Spa)LSW16:16.25
2.Alejandro Valverde (Spa)IBC0.06
3.Cadel Evans (Aus)DVL0.24
4.JŲrg Jaksche (Dui)LSW0.28
5.Sergio Ghisalberti (Ita)MRM0.54

Submits!

Een kleine verzameling van submits die deze week binnenkwamen, die geen eigen blog krijgen, maar wel leuk genoeg zijn om te plaatsen.

Van Dictator kregen we een submit binnen van een leuk filmpje.
Je kan in dit filmpje goed zien wat een kogel aan kan richten. De opnames zijn zo vertraagd, dat je de kogel goed kan volgen. Erg handig voor als je een fruitsalade gaat maken, of een geklutst ei.

Danny is verantwoordelijk voor deze submits
50 Cents Candy Shop, maar dan net even anders.
Het zingen gaat ze niet geweldig af, humor hebben ze wel.

Je kan het al aan de kop van dat wijf zien, N‚g N‚g N‚g... Geen seconde dat ze haar klep eens dicht houdt. Dat leidt af, vind je het gek dat die vent aan de drank gaat.

De afgelopen tijd hebben we al wat debielen voorbij zien komen. Deze past wel in het rijtje, ergens bovenaan. Wat had ie gedacht, dit doet geen pijn? Wat een sukkels.


Jump plaatste deze submit.
Bij kiespijn ga je naar een tandarts. Veel mensen zijn bang voor de tandarts, deze jongen waarschijnlijk ook. Heerlijk geluidje.

Kom jij leuke en bijzondere dingen tegen op internet, doe deze dan eens in de submit

Schorsing Seedorf teruggebracht naar ťťn duel

Clarence Seedorf zal slechts ťťn wedstrijd hoeven uit te zitten voor de rode kaart die hij vorige week ontving in de competitiewedstrijd van AC Milan tegen Messina. De tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond besloot om de schorsing van de Nederlandse middenvelder terug te brengen van twee wedstrijden tot ťťn duel.

Kort voor het laatste fluitsignaal werd hij van het veld gestuurd omdat hij in de slotfase iets te enthousiast klapjes in de nek uitwisselde met tegenstander Salvatore Aronica. De voormalig international mist nu alleen dit weekend het thuisduel met Livorno, maar kan de laatste twee wedstrijden wel weer meespelen.

Taida: Ik kom terug, zeker weten

Icoon AlgemeenGisteren vertrok ze nog naar Sarajevo, en nu al heeft Taida Pasic laten weten absoluut terug te willen komen. Als ze haar examens in mei heeft gemaakt en daarvoor is geslaagd, keert ze in augustus terug naar haar pleegouders in Winterswijk. Het achttienjarige meisje wil in Nederland de universitaire studie internationaal recht gaan studeren: "Ik kom terug, zeker weten."

"Met een vwo-diploma op zak, is de kans groot dat het verzoek ingewilligd wordt," zegt haar pleegmoeder Hennie Meulenkamp. "De bedoeling is dat ze dan in augustus terug komt naar Nederland, om aan een universitaire opleiding te beginnen."

"Ze is van het vliegveld opgehaald door haar ouders, bij wie ze voorlopig gaat wonen. De komende weken gaat ze zich voorbereiden op het examen, dat op 17 mei - parallel aan het examen in Nederland - begint", aldus de pleegmoeder.

In zijn vonnis zei de rechter dat Taida destijds de normale procedure had moeten volgen, door een aanvraag tot machtiging voorlopig verblijf (mvv) te doen. Dit wil ze nu alsnog doen.

"Hoewel de omstandigheden in Sarajevo verre van optimaal zijn, hoop ik me nu in alle rust te kunnen voorbereiden op het halen van mijn vwo-diploma", zei Taida vlak voor vertrek. "Als dat is gelukt, wil ik zo snel mogelijk terugkeren in Nederland, om me op mijn toekomst te kunnen richten."

Door de Immigratie- en Naturalisatiedienst wordt bevestigd dat Taida met een schone lei kan beginnen, als ze een mvv indient.


Taida Pasic

PKC uitgeschakeld in korfbal play-offs

De grote favoriet om de finale te behalen van de Korfbal League: PKC/Cafť Bar is uitgeschakeld. In de halve finale van de play-offs was Dalto/Human Network met 22-19 te sterk voor de ploeg uit Papendrecht. Dalto staat op zes mei in de zaalfinale in Ahoy’ Rotterdam. Dalto won niet voor het eerst dit seizoen van PKC: de Driebergenaren waren al twee keer eerder dit seizoen te sterk.

PKC begon de wedstrijd goed met een scherp schietende Mady Tims, na 4-1 liep Dalto steeds achter de feiten aan, maar de ploeg uit Papendrecht kon niet doordrukken. Na rust opende PKC fel waardoor het al snel een 4 punten marge wist te bereiken. Dalto liet zich niet van de wijs brengen en kwam weer op gelijke hoogte:18-18. PKC kwam nog eenmaal voor. Maar het slotakkoord was voor Dalto dat de wedstrijd won.

Man huppelt naakt voor jonge meisjes

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Twee meisjes uit Kaatsheuvel zijn zich rot geschrokken toen ze een man naakt over straat zagen huppelen. Een van de meisjes heeft aangifte gedaan van schennis der eerbaarheid. Het 14-jarige meisje liep samen met een vriendin in de Juliana van Stolbergstraat in het Brabantse dorp toen de man hen aansprak. Hij vertelde dat hij een weddenschap had verloren en dat zij nu een opdracht voor hem mochten uitkiezen.

De meisjes kozen voor 'over straat huppelen'. Hierop zei de man dat als hij dit naakt zou durven, hij de meisjes geld zou geven. Vervolgens huppelde de man inderdaad naakt over straat en gaf hij de kinderen geld.

Hierna verdween de man, een jaar of 30 en mager, richting de Huygenstraat. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de huppelende schennispleger en is op zoek naar getuigen.

Met dank aan FdBeer voor de submit.

Gears of War website online

Microsoft en Epic Studios hebben de website van Gears of War online gebracht -hiervoor stond er alleen een trailer-. Op de site staat een welkomstbrief van CliffyB en uiteraard wat informatie, een trailer en ook een Behind the Scenes. Daarnaast staat er ook een mooie countdown box die aftelt tot de E3. Misschien krijgen we nog wat nieuws te horen over de game, of een releasedatum.

Je kunt de site hier bezoeken.

WK in gevaar voor Grygera

Zdenek Grygera moet vrezen voor zijn deelname aan het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Sinds 17 februari van dit jaar is de verdediger van Ajax uit de roulatie vanwege een zweepslag.

In eerste instantie leek de ernst van de kwetsuur mee te vallen, maar inmiddels staat hij al 2,5 maanden aan de kant. De bondscoach van het Tsjechische nationale team, Karel BrŁckner, twijfelt er dan ook aan of hij Grygera mee zal nemen naar Duitsland. "Als Zdenek niet snel hersteld wordt het nog een groot probleem om hem mee te nemen naar het WK", aldus BrŁckner.

Heren, de zomer komt eraan!

Jawel, het lijkt eindelijk een beetje de goede kant op te gaan met het weer dit jaar, dus we kunnen allemaal naar buiten om te genieten van het mooie uitzicht. Om extra indruk te maken is het natuurlijk wel gewenst dat als er een mooie dame langskomt je probeert het vetlaagje (dat je van de winter zo goed tegen de kou heeft beschermd) even in te houden. Let daarbij alleen dus wel even op de rest van je omgeving

Keith Richards valt uit palmboom

Icoon MuziekStones-gitarist Keith Richards is gewond geraakt bij een val uit een palmboom. Dat gebeurde tijdens een vakantie op de Fiji-eilanden. De 62-jarige Richards klom samen met collega-gitarist Ron Wood in een palmboom. Keith Richards gleed uit en liep bij zijn val een hersenschudding op. Hij is per helikopter naar een ziekenhuis in Auckland, Nieuw-Zeeland, gebracht.

De Rolling Stones vierden vakantie op de Fiji-eilanden na een serie concerten in AustraliŽ en Nieuw-Zeeland. Om de omgeving nog beter te bekijken, besloten Richards en Wood in een palmboom te klimmen.

Nationale volleybaltitel bij vrouwen naar Martinus

Voor het eerst in zijn bestaan is HCCnet/Martinus landskampioen volleybal bij de vrouwen geworden.

De ploeg van coach Avital Selinger, waar een groot deel van de nationale team het afgelopen seizoen speelde, wist ook de vierde wedstrijd van de best-of-seven-finale winnend af te sluiten. Plantina Longa, vorig jaar nog de beste van Nederland, verloor met 3-0, de setstanden waren 25-21, 25-18 en 25-23.

Uitslag Chelsea - Manchester United

Chelsea heeft voor de derde keer de Engelse landstitel veroverd. Dat gebeurde in stijl, dankzij een 3-0 overwinning op naaste tegenstrever Manchester United.

Manchester United manager Alex Ferguson startte met het spitsenduo Wayne Rooney/Louis Saha. Ruud van Nistelrooij moest dus vanaf de bank toezien hoe Chelsea al na vier minuten de leiding nam. Een corner van Frank Lampard werd door Didier Drogba voor het doel gebracht, waarna William Gallas zijn kruin tegen de bal plaatste. Gallas was helemaal vrijgelaten door Mickael Silvestre. Arjen Robben kreeg even hierna een redelijke kans, maar schieten met rechts gaat de international nog altijd niet goed af.

The Red Devils lieten nauwelijks iets zien gedurende de eerste 45 minuten, op twee momenten na. Rooney miste oog in oog met Petr Cech na een solo en John O’Shea scoorde bijna uit een corner. Dankzij enkele acties van Ryan Giggs creŽerde United enig gevaar in de eerste periode na rust, maar Chelsea nam snel de regie over. Joe Cole zorgde na een uur voor de definitieve beslissing in het kampioenschap. De uitmuntend spelende Drogba verlengde een lange bal, en Cole wurmde zich langs Rio Ferdinand om niet te falen in het duel met Van der Sar.

Ferguson reageerde door Van Nistelrooij te brengen en United speelde va banque. Een kwartier voor tijd zorgde verdediger Ricardo Carvalho op mooie wijze voor de 3-0. De Portugees pakte de bal af van Van Nistelrooij en stoomde mee naar voren. Via Cole en Lampard werd Carvalho aangespeeld en hij bekroonde de razendsnelle counter met een kiezelhard schot. Verder geloofden beide ploegen het wel. Vermeldenswaardig is nog het uitvallen van Wayne Rooney. De Engelse WK-hoop moest met een brancard het veld verlaten.

Stand aan kop:

#Club:Duels:Punten:Doelsaldo:
1Chelsea**369172 - 20
2Manchester United367968 - 34
3Liverpool367651 - 23
4Tottenham Hotspur366251 - 36
5Arsenal355858 - 28

Mexico legaliseert cocaÔne en heroÔne

Icoon Buitenlands De Senaat van Mexico heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat het bezit van cocaÔne en heroÔne legaal maakt. Het gaat daarbij wel om kleine hoeveelheden, voor persoonlijk gebruik. Met de nieuwe wet hoopt de regering dat de politie zich beter kan richten op de 'grote jongens'. Het verkopen van drugs blijft overigens nog wel verboden.

Met de nieuwe wet wordt het legaal om minder dan 25 milligram heroÔne, 500 milligram cocaÔne of 5 gram marihuana mee te nemen. Synthetische drugs als LSD, MDA en XTC zijn helemaal niet meer verboden. Van de in Mexico erg populaire drug peyote mag 1 kilo meegenomen worden, wat genoeg is om wekenlang high van te zijn.

De Verenigde Staten hebben ontstemd gereageerd. Veel Amerikanen zijn bang dat de miljoenen Amerikaanse jongeren die jaarlijks in Mexico op vakantie gaan nu massaal drugs zullen gaan gebruiken.

Met dank aan Del_Toro voor de submit.

Drie screenshots van the Guild 2

The Guild 2 is een simulatie-game die je vroeger tijden laat herleven. Je zult in deze game een heel imperium opzetten en je invloed uitbreiden op allerlei gebieden zoals handel en politiek. Hier komt bovenop dat de game RPG-elementen bevat en dat je niet de hele tijd met hetzelfde personage zult spelen, maar ook in de huid kruipt van je kinderen die de dynastie verder zullen zetten.

Om de game een beetje onder de aandacht te houden zijn er weer drie nieuwe screenshots uitgegeven:

Buijs kan naar het buitenland

Danny Buijs speelt de komende dagen waarschijnlijk zijn laatste wedstrijden voor FC Groningen. De middenvelder staat in de belangstelling van enkele Duitse en Engelse clubs zo meldt het Algemeen Dagblad.

Wessel Weezenberg, de zaakwaarnemer van Buijs, bevestigd de belangstelling voor de in Dordrecht geboren middenvelder maar wil verder geen namen noemen. Wel is duidelijk dat de oud Excelsior-speler een clausule in zijn contract heeft staan, waardoor hij voor 750.000 euro mag vertrekken. De 23-jarige speler heeft bij Groningen een contract tot medio 2008

Hill nieuwe president BRDC

Voormalig Formule 1-coureur Damon Hill is gekozen tot de nieuwe president van de British Racing Drivers' Club. De wereldkampioen van 1996 volgt daarmee Sir Jacky Stewart op, die leidde de club de afgelopen zes jaar. Eerder meldden we al dat hij genomineerd was voor de post.

Een belangrijk punt op de agenda van de BRDC is het bepalen van de toekomst van het circuit van Silverstone. "Ik denk dat Damon binnen de club op veel steun kan rekenen. Als voormalig wereldkampioen Formule 1 is hij uitermate geschikt om de rol van ambassadeur voor de Britse motorsport op zich te nemen. Damon staat ook symbool voor een jongere generatie en dat is goed voor onze jongere leden, die in de toekomst de leiding van de club over moeten nemen," zei bestuursvoorzitter Stuart Rolt eerder over zijn landgenoot.

De BRDC is een exclusieve club voor succesvolle Britse coureurs, die tevens mede-organisator is van de Britse Grand Prix op Silverstone. Hill is pas de tweede wereldkampioen die president wordt van de BRDC sinds de oprichting in 1928.

[DTM] Uitslag kwalificatie Eurospeedway

Jamie Green heeft, net als drie weken geleden, de pole position gehaald voor de DTM-race van morgen. De Brit bleef op de Eurospeedway in Lausitz Mika Hškkinen voor. De winnaar van de race op Hockenheim, Bernd Schneider, start achter Mattias EkstrŲm op de tweede startrij.

De eerste van de drie kwalificatiesessies werd al na een minuut afgebroken. De Nederlander Olivier Tielemans was gespind in de eerste bocht en stond vast in het grind. De sessie werd onderbroken en de reglementen schrijven dan voor dat de eerste sessie wordt geannuleerd en de tweede sessie wordt verlengd tot twintig minuten, waarbij de acht snelste coureurs doorgaan naar de superpole.

In de tweede sessie was het Jamie Green die de time sheets aanvoerde. Bruno Spengler werd tweede, Tom Kristensen derde. Heinz-Harald Frentzen leek lang tijd een plaats in de top acht te gaan halen, maar nadat hij een bocht miste en door het zand moest ploegen, kon hij zijn tijd niet meer verbeteren en zakte terug tot de tiende plaats. Mattias EkstrŲm zette pas laat in de sessie een snelle tijd neer en kwam uiteindelijk op een vierde plaats terecht. Zijn teamgenoot Martin Tomczyk stelde teleur met een twaalfde tijd.

De laatste sessie bleek een thriller. Met alle acht wagens continu op de baan kende de koppositie vele wisselingen. Uiteindelijk bleek Jamie Green de snelste. Hij zette in de allerlaatste seconden van de sessie een tijd van 1:19.390 neer, minder dan drie tienden sneller dan Mika Hškkinen, die morgen vanaf de tweede plaats mag starten. Mattias EkstrŲm, die vorig jaar op dit circuit won, en Bernd Schneider starten vanaf de tweede rij. De top acht wordt volgemaakt door Tom Kristensen, Jean Alesi, Bruno Spengler en Alexandros Margaritis.

poscoureurwagentijd
1Jamie GreenAMG-Mercedes C-Klasse1:19.390
2Mika HškkinenAMG-Mercedes C-Klasse1:19.630
3Mattias EkstrŲmAudi A4 DTM1:19.968
4Bernd SchneiderAMG-Mercedes C-Klasse1:20.940
5Tom KristensenAudi A4 DTM1:21.396
6Jean AlesiAMG-Mercedes C-Klasse1:21.519
7Bruno SpenglerAMG-Mercedes C-Klasse1:22.152
8Alexandros MargaritisAMG-Mercedes C-Klasse1:23.446

9Christian AbtAudi A4 DTM1:17.120
10Heinz-Harald FrentzenAudi A4 DTM1:17.123
11Pierre KafferAudi A4 DTM1:17.142
12Martin TomczykAudi A4 DTM1:17.193
13Timo ScheiderAudi A4 DTM1:17.242
14Frank StipplerAudi A4 DTM1:17.529
15Mathias LaudaAMG-Mercedes C-Klasse1:17.642
16Stefan MŁckeAMG-Mercedes C-Klasse1:17.661
17Daniel la RosaAMG-Mercedes C-Klasse1:17.937
18Susie StoddartAMG-Mercedes C-Klasse1:18.271
19Olivier TielemansAudi A4 DTM1:18.774
20Vanina IckxAudi A4 DTM1:19.634

Seizoen voorbij voor Maldini

Voor Paolo Maldini zit het seizoen er al op. De verdediger van AC Milan ging vrijdag onder het mes vanwege klachten aan zijn rechterknie.

Door een blessure aan zijn knie miste de 37-jarige aanvoerder dit seizoen al vier maanden. Hij speelde daardoor slechts in veertien competitiewedstrijden mee en negen Champions League-duels.

Maldini is bezig aan zijn 22ste seizoen bij Milan en zal na volgend seizoen waarschijnlijk zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen.

Scolari wijst ook PSV af

PSV wil direct na de bekerfinale tegen Ajax op 8 mei haar nieuwe coach bekend maken. Alleen, het vinden van een opvolger voor de naar Rusland vertrokken Guus Hiddink is niet zo simpel als dat het lijkt.

Eerder zou de Eindhovense trots al eens geÔnformeerd hebben naar Henk ten Cate, Gerald Vanenburg en Dick Advocaat, maar na hun reacties zijn ze van het mogelijke coach-lijstje afgehaald.

PSV heeft nu volgens de Telegraaf ook geÔnformeerd bij de Braziliaan Luiz Felipe Scolari, die na het komende WK stopt als bondscoach van Portugal. Scolari, die BraziliŽ al eens wereldkampioen maakte, is niet haalbaar voor de landskampioen uit Eindhoven.

Hetzelfde probleem heeft de Engelse voetbalbond (FA). De Portugees kon in Engeland aangesteld worden als bondscoach. Scolari had hier door de altijd aanwezige boulevard-pers geen zin in.

PSV wil Hiddink als adviseur behouden

Guus Hiddink wordt dan wel de nieuwe bondscoach van Rusland, maar hij zal PSV niet helemaal los laten. Er is een grote kans aanwezig dat Hiddink vanaf komende zomer als adviseur voor de Eindhovense club zal optreden.

Momenteel zijn voorzitter Rob Westerhof en Hiinks zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen daar druk over in gesprek. "Ik denk dat we daar wel uit komen. Het zou een goede zaak zijn als de kennis van Guus niet verloren gaat voor PSV. Zonder dat hij de nieuwe trainer voor de voeten loopt. Maar dat beseft hij zelf uiteraard ook," aldus Westerhof.

"Het lijkt er sterk op dat PSV de deur naar Guus niet helemaal in het slot gooit. Het ziet er constructief uit. Maar inderdaad is van belang: wie wordt straks de trainer?", aldus van Nieuwenhuizen.

Carlin Motorsport wil vanaf 2009 de F1 in

Carlin Motorsport kreeg vrijdag geen plek toegewezen voor 2008 in de Formule 1. Prodrive kreeg het laatste startbewijs, maar ondanks dat wil Trevor Carlin doorgaan. Hij wil namelijk met zijn team vanaf 2009 meedoen in de koningsklasse.

Carlin is teleurgesteld maar gaat onverdroten door. "De kans om in 2008 in de F1 te stappen was te mooi om te laten schieten en ik ben dan ook erg teleurgesteld dat we niet zijn uitgekozen. De secretaris-generaal van de Motor Sport Council heeft ons gevraagd om onze intentie vast te houden en met de FIA in contact te blijven, mocht er een plekje op de grid vrijkomen .We zijn dus van plan om onze zakelijke plannen voor de F1 verder te ontwikkelen."

Zweedse moslimorganisatie wil eigen wetten

BuitenlandsDe 'Swedish Muslim Association' (Sveriges muslimska fŲrbund), de grootste moslimorganisatie in Zweden, wil dat er aparte wetgeving wordt ingevoerd voor moslims, zo meldden de Zweedse media gisteren. In een zeven pagina's lang epistel hebben ze dat aan de politiek laten weten.

De organisatie wil dat echtscheidingen bij moslims moeten worden goedgekeurd door een imam, moslimkinderen apart onderwijs krijgen, moslims vrijkrijgen voor het vrijdagsgebed, jongens en meisjes gescheiden zwemles krijgen en er rentevrije leningen voor de bouw van moskeeŽn worden verstrekt.

De Zweedse politiek heeft zorgelijk en afwijzend gereageerd op de eisen. Men is bang dat het de kloof tussen verschillende groepen in Zweden vergroot. Ook maken politici zich met name zorgen over de rechten van moslimvrouwen. Zo staat er in de brochures van de moslimorganisatie dat de man het hoofd van het gezin is en dat vrouwen meer met hun hart, dan met hun hersens denken.

Ook de Zweedse minister van Integratie heeft afwijzend gereageerd. Volgens hem behoren alle Zweden gelijk te zijn voor de wet. Dat is iets waar men lang voor gestreden heeft en dat we nu niet zomaar kunnen en willen afschaffen, aldus de bewindsman. Het Zweedse moslimverbond vertegenwoordigt 70.000 moslims, en is daarmee de grootste moslimorganisatie. In heel Zweden wonen iets minder dan een half miljoen moslims.

Met dank aan Esc voor de submit.

Vieri moet WK missen

Christian Vieri moet een derde achtereenvolgende WK-deelname uit zijn hoofd zetten. De aanvaller van AS Monaco heeft een terugslag gekregen in het herstel van zijn meniscusblessure.

Vieri liep de kwetsuur ongeveer een maand geleden op tijdens het duel tegen Paris Saint-Germain. Het missen van het WK is zuur voor Bobo, want speciaal daarvoor verruilde hij in de winterstop AC Milan voor AS Monaco. Vieri wilde dolgraag WK-topscorer aller tijden van ItaliŽ worden. Tijdens de afgelopen twee WK’s was de spits liefst negenmaal trefzeker. Daarmee deelt hij met Roberto Baggio en Paolo Rossi het Italiaanse record.

Handtekening Anastasiou gewild

Nadat eerder Sparta al interesse heeft getoond in de 33-jarige Ajax -aanvaller Yannis Anastasiou, zijn nu ook ADO Den Haag en Willem II in de race om de Griek aan te trekken.

Afgelopen week zouden de Rotterdammers al een oriŽnterend gesprek hebben gehad met Anastasiou, zo meldde het Algemeen Dagblad. De aanvaller heeft zijn ja-woord nog niet gegeven aan de club uit Spangen. Komende week heeft Anastasiou nog een oriŽnterend gesprek bij ADO Den Haag.

Wii-race game op de E3

Reggie heeft gelekt! Met gevaar voor zijn baan heeft hij bekend gemaakt dat er op de E3 een Wii-race game te zien zal zijn. De demo moet tonen hoe je op een totaal andere manier een race game op de Wii speelt. Door de onconventionele controller is een 'normale' speelmanier namelijk niet mogelijk. Dit is de eerste Wii-titel die aangekondigd is voor de E3, alhoewel verwacht wordt dat games als Super Smash Bros en en wellicht een Metroid Prime voor de Wii ook hun opwachting zullen maken.

Stand NHL-playoffs per 29 april

De Philadelphia Flyers wonnen hun tweede wedstrijd op rij na de 8-2 nederlaag van afgelopen maandag, en ook de Carolina Hurricanes wonnen hun beide thuiswedstrijden om met een 2-2 stand naar Montrťal af te reizen. Dallas mag nog altijd hopen op het overleven van de eerste ronde, hoewel ze met een 1-3 achterstand naar Texas terugkeren.

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning3-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
Carolina HurricanesMontrťal Canadiens2-2
CarolinaMontrťal1-6
CarolinaMontrťal5-6, 2OT
MontrťalCarolina1-2, OT
MontrťalCarolina2-3
New Jersey DevilsNew York Rangers3-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers2-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-2
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
Dallas StarsColorado Avalance1-3
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-3
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks2-2
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2

Valenciennes naar Ligue 1

Als eerste ploeg uit Ligue 2 is Valenciennes gepromoveerd naar de hoogste klasse van het Franse voetbal. Een 0-3 overwinning bij naaste achtervolger Sedan was voldoende om verzekerd te zijn van het kampioenschap.

Het verhaal van Valenciennes FC klinkt als een sprookje. Opgericht in 1915 als FC Valenciennes werd al een jaar later de naam veranderd in US Valenciennes-Anzin. In 1933 werd een professionele afdeling opgericht, die in 1996 werd opgeheven. Hieraan ten grondslag lag de degradatie wegens omkoping in 1993 en het vervolgens verder afglijden naar de Ligue National. De club ging verder onder de huidige naam, en in 2005 werd opnieuw een professionele afdeling opgericht. Direct behaalde de club het kampioenschap van de Ligue National, en nu is het tweede opeenvolgende kampioenschap met de bijbehorende promotie een feit.

Ondanks het feit dat de club slechts recentelijk weer in nationale professionele competities meedoet kan Valenciennes aanspraak maken op enkele illustere namen als voormalig spelers. Zo speelde Kameroenees international Roger Milla ooit voor de Noord-Fransen, net als voormalig Frans international Jean-Pierre Papin. Ook op het aanstaande wereldkampioenschap in Duitsland zal waarschijnlijk een speler van Valenciennes in actie komen. Togolees international Thomas Dossevi staat momenteel onder contract bij de club.

Nederlanders meest positief over EU

Icoon Europa Nederland blijkt het meest positief te zijn over de Europese Unie. Zo staat in het meest recente rapport van de Eurobarometer, die de populariteit van de EU onder de bevolking meet. 71 procent van de Nederlanders is positief over de EU. Luxemburgers zijn net zo positief over de EU. Het meest negatieve land is opmerkelijk genoeg een land die pas twee jaar toegetreden is: Letland. Volgende week zal het rapport in zijn geheel uitgebracht worden.

Vergeleken met de vorige Eurobarometer is er een negatieve ontwikkeling te zien. Vooral de Letten (29 procent), Oostenrijkers (31 procent) en Britten (33 procent) zijn minder positief geworden over de Unie. Ook Frankrijk is vrij negatief met slechts 44 procent. Het rapport ziet een groot contrast tussen Frankrijk en Nederland die beiden de Europese grondwet verwierpen.

Eurobarometer Ook zijn er andere vragen gesteld in de opiniepeiling. 67 procent van de Europese burgers vinden de EU modern en democratisch. 49 procent vindt de EU bureaucratisch en 43 procent inefficiŽnt. De bevolking vindt de vrede tussen de lidstaten (60 procent) en de vrije beweging van goederen (56 procent) de grootste verdiensten van de EU. Burgers vinden dat de EU niet goed presteert in het tegengaan van werkloosheid. Europeanen hebben aangegeven dat wel belangrijk te vinden.

51 procent van de EU burgers vindt de EU succesvol als ze het voor elkaar krijgen om in alle lidstaten vergelijkbare levensstandaarden te creŽren. Op de tweede plaats, 26 procent van de inwoners, vindt de Unie succesvol als ze de euro kunnen invoeren in alle lidstaten. Het invoeren van de Europese grondwet maakt volgens 25 procent de EU succesvol.

32 procent gaf aan zich sterker een Europees staatsburger te voelen als er een Europees sociaal welvaartssysteem komt. 60 procent vindt dat de sociale systemen in de EU hetzelfde moeten worden. Vooral Oost-Europese burgers vinden dat. West-Europese burgers zijn het meest pessimistisch over globalisering. 72 procent van de Fransen en Grieken vinden het een bedreiging. Ook Belgen en Duitsers vinden het een negatieve ontwikkeling. 55 procent van de Europeanen vindt dat de uitbreiding van de EU iets positiefs is. 63 procent van de ondervraagden is bang dat verdere uitbreiding ten koste kan gaan van de nationale arbeidsmarkt, en maar 34 procent denkt dat de prijs van producten omlaag is gegaan door de uitbreiding van de EU.

Hleb fit genoeg voor CL-finale

Aleksander Hleb heeft van zijn artsen toestemming gekregen om de operatie aan zijn knie uit te stellen tot na de Champions league-finale tegen FC Barcelona. De Wit-Rus kan dus gewoon met zijn ploeg Arsenal aantreden in Parijs. De middenvelder dacht dat hij de finale tegen de Catalanen moest missen doordat hij in de halve finale tegen Villareal een knieblessure opliep.

De kwetsuur bleek na onderzoek mee te vallen, waardoor de operatie uitgesteld kan worden tot na de CL-finale. Komende weken zal Hleb door de medische staf van de Londenaren intensief behandelen. Tot de finale zal hij niet meer spelen om zo zijn knie rust te geven voor de finale tegen het oppermachtige Barcalona.

De tien afvallers

Ons land telt zestien miljoen bondscoaches, wordt wel eens gezegd. Niet eens een vreemde constatering, want het lijkt wel alsof iedereen wel een mening heeft over het nationaal voetbalelftal. Het aardige is dat iedereen die mening ook gewoon mag geven. Natuurlijk bepalen er slechts twee mannen, de heren Van Basten en Van 't Schip. Zij mogen zich daadwerkelijk bondscoach noemen. Blijven er nog altijd 15.999.998 over. Als ťťn van de overblijvers wil ik Marco van Basten dan ook vriendelijk, doch dwingend adviseren de volgende tien spelers te schrappen uit zijn lijst van 33 uitverkorenen.

Lees verder

Zico geen bondscoach Zuid-Afrika

Bondscoach Zico van Japan zal na het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland niet aan de slag gaan bij Zuid-Afrika. Door de krant South African Sunday werd de Braziliaan in verband gebracht met de functie van bondscoach. Hij zou de gastheer van het WK 2010 op weg naar het mondiale eindtoernooi moeten leiden.

"Ik heb het artikel gelezen en geen woord er van is waar. Ik denk alleen aan Japan en het komende WK. Ik zou in deze fase van mijn carriŤre nooit onderhandelen met wie dan ook. Mijn interesse gaat uit naar een clubteam in Europa, maar er is momenteel niets gaande. De enige zekerheid is dat ik na het WK bij Japan vertrek," aldus Zico.

PSV wint benefietwedstrijd

PSV heeft vrijdagavond in het Duitse Halle een benefietwedstrijd gewonnen tegen de plaatselijke club Hallescher FC. Onder toeziend oog van 4000 supporters wonnen de Eindhovenaren met 3-0. De doelpunten kwamen op naam van Gerald Sibon (2x) en Jan Vennegoor of Hesselink.

35 jaar geleden trok de Duitse club zich terug uit de tweede ronde van de Europacup III, na een grote hotelbrand in Eindhoven. De club was voor de return tegen PSV in dat hotel ondergebracht en een van de spelers, Wolfgang Hoffman, kwam bij de brand om het leven. Trainer Guus Hiddink, die in 1971 speler bij PSV was, nam het initiatief voor de wedstrijd op Duitse bodem.

Politie vindt explosieven in woning Rotterdam

Icoon PolitieDe Rotterdamse politie heeft in een woning aan de Franselaan explosieven aangetroffen. Bij de inval, zaterdagochtend vroeg, zijn drie mannen en een vrouw aangehouden. Vanwege de vondst werden zeven buurwoningen geŽvacueerd.

Volgens een woordvoerster van de politie is nog niet bekend om wat voor explosieven het gaat, ook wilde zij niets kwijt over de identiteit van de verdachten. Wel kon zij vertellen dat de inval in het huis plaats vond na een tip die bij de politie was binnengekomen.

Bruggink weg bij Heerenveen

Arnold Bruggink vertrekt na dit seizoen bij SC Heerenveen. In overleg met de club heeft de 28-jarige Tukker besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen. De voormalig speler van FC Twente, PSV en Real Mallorca kan zodoende transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever.

De voorkeur van Bruggink gaat uit naar een club in het buitenland. "Mijn gezinssituatie laat dat nu nog toe. Ik wilde graag nog een keer iets anders. Ik ben blij dat Heerenveen me een nieuwe kans in Nederland heeft gegeven." Bruggink staat momenteel in de belangstelling van het Duitse VfL Bochum, maar hij wil zelf de tijd nemen om zich rustig te oriŽnteren.

Koningin bezoekt Zeewolde en Almere

Icoon KoningshuisKoningin Beatrix brengt vandaag op Koninginnedag een bezoek aan Zeewolde en Almere. Het is gebruikelijk dat de koningin met haar familie op Koninginnedag het land in gaat, en diverse plaatsen bezoekt. Dit jaar gebeurt dat voor de 25ste keer.

De koningin wordt om tien uur in Zeewolde ontvangen door een fanfare en tweehonderd kinderen die het Wilhelmus zingen. Na het volkslied is het tijd voor ouderwetse gezelligheid als tobbedansen, een rollend tapijt, een vierpersoonsbroek, een tweelingfiets en touwtrekken.

Rond twaalf uur arriveert de koningin met de boot in Almere. Daar wordt ze ontvangen door Idols-ster Floortje, die samen met een groep kinderen het Almere-lied zingt. Cabaretier JŲrgen Raymann zorgt voor de afsluiting vandaag.

In het Duitse Heinsberg zit men ook niet stil. Ook daar wordt Koninginnedag gevierd, omdat het stadje met zo'n 43.000 inwoners vernoemd zou zijn naar een ver familielid van de Oranjes. De inwoners van de stad kunnen vandaag met guldens betalen en de stad wordt versierd met oranje ballonnen.

Koninginnenach: schietincident, verder rustig

Icoon PolitieDe Haagse Koninginnenach is gisteravond relatief rustig verlopen. Tijdens een schietincident werd een man in zijn hoofd geraakt. De politie kon dezelfde 'nach' nog een verdachte oppakken. Over de aanleiding van het incident is nog niets bekend. Op sommige plaatsen in Den Haag was de sfeer 'grimmig' te noemen.

In Amsterdam was het volgens de politie rustig op straat. Op ongeveer veertig evenementlocaties waren er in de hoofdstad niet meer aanhoudingen dan op een doordeweekse avond. Vandaag worden er in Amsterdam honderdduizenden mensen verwacht.

In Utrecht is de jaarlijkse vrijmarkt bezig. Volgens de politie gaat alles rustig zijn gangetje en hangt er een goede sfeer. Er is dit jaar voor het eerst, vanwege veiligheidsredenen, geen kermis op het Neude.

De tien afvallers

Ons land telt zestien miljoen bondscoaches, wordt wel eens gezegd. Niet eens een vreemde constatering, want het lijkt wel alsof iedereen wel een mening heeft over het nationaal voetbalelftal. Het aardige is dat iedereen die mening ook gewoon mag geven. Natuurlijk bepalen er slechts twee mannen, de heren Van Basten en Van 't Schip. Zij mogen zich daadwerkelijk bondscoach noemen. Blijven er nog altijd 15.999.998 over. Als ťťn van de overblijvers wil ik Marco van Basten dan ook vriendelijk, doch dwingend adviseren de volgende tien spelers te schrappen uit zijn lijst van 33 uitverkorenen.

NEC chipbakker Wii

Technologie-gigant NEC (bekend van Packard Bell) heeft bekend gemaakt dat het chips gaat fabriceren voor de Nintendo Wii. De chips zullen in de Yamagata fabriek van NEC worden geproduceerd. De fabriek heeft op dit moment een productiesnelheid van 6.000 wafers per maand, die naar 11.000 wafers per maand wordt opgevoerd. Deze uitbreidingen in de fabriek zijn speciaal voor de productie van de Wii gemaakt. De chips die geproduceerd worden zijn de zogenaamde LSI chips. Deze zorgen voor een verbinding met de grafische kaart op het moederboard van de console. Informatie over de grafische chips heeft NEC verder niet vrijgegeven.Win de officiŽle WK-bal!

Het WK-voetbal komt eraan!
FOK! staat de komende weken in het teken van de Xbox 360 en het WK-voetbal. Dit toernooi der toernooien begint over iets meer dan een maand in Duitsland en om iedereen warm te maken organiseert Microsoft het Xbox Cup-toernooi! Door met de game 2006 FIFA World Cup online te spelen via Xbox Live en bovenaan te eindigen in de scoreboards, win je twee tickets voor een kwartfinalewedstrijd in de echte World Cup, een limited edition Xbox 360, vijf EA Sports-games en voor §300 aan Adidas-uitrusting. Maar dat is niet de enige manier! Je kunt hetzelfde prijzenpakket winnen als je je als fan kwalificeert voor de Xbox Cup en wanneer je je via speciale Xbox 360-kiosken kwalificeert. Benieuwd hoe je hieraan mee kunt doen? Neem dan een kijkje op xboxcup.com!


De exclusieve WK-wedstrijdbal in Xbox 360-style

Win een officiŽle WK-wedstrijdbal in Xbox 360-style!
Natuurlijk geven we op FOK! weer prijzen weg. In samenwerking met Microsoft, Adidas en Teamgeist™ geven we de officiŽle WK-wedstrijdbal weg in speciale Xbox-style! Wat je ervoor moet doen is simpel: ga naar FOK!sport en vind uit wat met welke kleur bal de finale van het WK-voetbal gespeeld gaat worden. Mail je antwoord naar gamesprijsvraag@fok.nl en de winnaar wint de exclusieve wedstrijdbal! Je kunt meedoen tot en met 24 mei, 24:00 uur.

FOK! staat de komende tijd in het teken van het WK voetbal en geeft diverse WK-gerelateerde prijzen weg. Klik hier als je kans wilt maken op een limited edition Xbox 360!

CD: Mystery Jets - Making Dens

Hype is hťt buzzwoord heden ten dage. Niet alleen in de muziek overigens, het is een maatschappelijke trend (ja, sommigen zouden zeggen een 'hype'), maar godsgruwelijk veel bands worden gehyped als de 'next big thing'. De definitieve Cruijf van de muziekwereld. Hotter dan de hel overgoten met tabasco. Mystery Jets is zo'n bandje. Je komt uit Engeland, je bent arty-farty hip, hemeltje wat ben je creatief op een breed vlak, je maakt iets wat voor alternatieve gitaarmuziek moet doorgaan, vanzelfsprekend ben je de werelds hoop. Ik ga collega muziekscribenten maar niet citeren, noch de bio van de heren, maar enige voorstudie maakte wel dat ik verwachtingen zo hoog als de Petronas Towers op elkaar gestapeld had van dit album.


'Dode Zee gaat dood'

Icoon Buitenlands De Dode Zee, het unieke zoutwatermeer tussen IsraŽl en JordaniŽ, droogt razendsnel op. Milieuorganisaties denken dat de Dode Zee het meest bedreigde meer ter wereld is. Als er niets gebeurt zal het natuurwonder snel verdwijnen. Het waterniveau daalt meer dan een meter per jaar. Een derde van het meer is inmiddels al opgedroogd.

De jaarlijkse stroom van vers water uit het noorden is verminderd. Gidon Bromberg verklaart namens milieuorganisaties: "IsraŽl, JordaniŽ en SyriŽ hebben in feite de kraan dichtgedraaid van de rivier de Jordaan en de Yarmuk. Daardoor stroomt er nu alleen nog maar afvalwater en zout water naartoe." Op het vrij gekomen land vallen duizenden gaten. Het terugtrekkende zeewater ondersteunt de zoute bodem niet langer. De landbouw en de industrie zijn volgens milieuorganisaties de schuldigen. "De agrarische sector gebruikt het meeste zoet water dat anders z'n weg zou vinden naar de Dode Zee. Het zijn zeer machtige lobby's. Dan is er nog de industrie in het zuiden, die mineralen onttrekt aan het zuidelijk deel van de Dode Zee." De vooruitzichten zijn dramatisch. De Dode Zee is gedoemd nog minstens 150 meter te zakken. Over honderd jaar is er bijna niets meer van over.

Intussen zijn er wel ambiteuze reddingsplannen ontwikkeld. Zo is er een plan om een pijpleiding aan te leggen, die water van de Rode Zee naar de Dode Zee moet pompen. Bureaucratische rompslomp en onenigheid tussen de buurlanden zorgen echter voor vertraging. Het enige stukje Dode Zee dat overblijft zal in de handen van JordaniŽ komen, omdat het meer daar het diepste is.

De Dode Zee is een toeristische attractie doordat mensen op het meer kunnen drijven, en er geen leven in het meer te vinden is. Daarbij bevindt de zee zich op het diepste punt van de aarde. De Dode Zee wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Er zit een overvloed aan mineralen in de Dode Zee, die een helende werking zouden hebben voor reuma-patiŽnten en mensen met huidziekten. Het verdwijnen van de Dode Zee bedreigt de toeristensector in het gebied. De plannen om meer hotels te bouwen zijn daarom stilgelegd.

Dode Zee
De Dode Zee en de pijpleiding die aangelegd gaat worden.

CD: The Zutons - Tired Of Hanging Around

Deze jongen had het flink te pakken in de zomer van 2004, de Zuton Fever. Who Killed The Zutons was een heerlijk onpretentieus popalbum, dat je moeilijk niet leuk kon vinden. De zomerse simpele gitaarrifjes werkten aanstekelijk, maar zo snel als het kwam verdween de Zuton Fever ook weer. Over de gehele linie viel het album uiteindelijk toch wat tegen, alhoewel ik het vooral in de zomermaanden nog geregeld is uit de kast heb gehaald. Het was echter pas hun debuut, en dus veelbelovend voor de toekomst. De zon begint weer langzaam door te breken, de temperatuur stijgt en het festivalseizoen zit er weer aan te komen. Tijd voor een nieuw Zutons album dus!

Tired Of Hanging Around

VS sluiten aanval op Iran uit

Icoon Buitenlands"De Verenigde Staten zijn niet van plan om Iran aan te vallen". Dit zijn de woorden van de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Condoleeza Rice, die zij ten aanzien van haar collega's van de NAVO-landen heeft uitgesproken. Minister Ben Bot noemt het "zeer opmerkelijk" dat Rice een militaire aanval zo "nadrukkelijk uitsloot".

Hiermee lijken de Amerikanen van koers te zijn gewijzigd. De spierballentaal van de Amerikaanse president Bush dat "alle opties op tafel liggen", is vervangen door Rice's zachtere woorden dat "in het conflict met Iran de diplomatieke weg moet worden bewandeld".

Iran zit al een tijdje in de clinch met Amerika, vanwege zijn nucleaire activiteiten. Officieel hebben de IraniŽrs recht op het opwekken van kernergie, omdat ze net als de meeste landen het nucleaire Non-proliferatie Verdrag (NPV) hebben ondertekend. Dit verdrag houdt in dat je geen kernbommen mag maken, maar tegelijkertijd wel kernenergie mag produceren. De Amerikanen geloven niet dat Teheran vreedzame doeleinden nastreeft, maar hebben hiervoor nog geen bewijzen geleverd.

Boek: Jane Green - Aan de andere kant

Het gras is altijd groener bij de buren. Dat denkt ook Vicky Towensly, de hoofdpersoon uit deze humoristische chicklit. Ze leidt een single leven waar menig vrijgezel jaloers op zou zijn. Ze heeft een leuke baan, veel vrienden, een eigen woning en wat losse bijzaken zoals een neukmaatje. Doordat ze vaak verzucht dat ze wel wil trouwen en naar het bijbehorende huisje boompje beestje verlangt, levert haar baan bij een tijdschrift haar een levensruil op.

Laatste reviews en specials
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
©FOK.nl e.a.