Gele kabouters overspoelen Abcoude

Het centrum van Abcoude (provincie Utrecht) is vandaag overspoeld door tientallen gele kabouters. De ongeveer dertig centimeter hoge figuren zijn gezien bij onder meer de slager, het reisbureau, de bushalte, het station en de bank.

Het is onduidelijk waar de kabouters precies vandaan komen. Op de kabouters zitten stickers geplakt met het adres van de website they-do-exist.com. De makers van de website beweren dat kabouters echt bestaan. De mannetjes zouden eerder zijn opgedoken in België, Zweden en Luxemburg. Ook hebben ze andere plekken in Nederland aangedaan. In Nederland zouden 175 kabouters zijn gespot.

Op de openingspagina van de website is de volgende Engelstalige tekst te lezen: "For years people laughed at me. But my dream reoccured so often that I was sure that one day the yellow gnomes would visit our planet with a very special message for us. Now I am not alone anymore. From all over Europe people are sending me their stories. Seeing is believing and one picture says more than thousand words. So keep on believing in your dreams. Keep communicating with your intuition and your mind. Keep all your lines open! Because, for sure... they do exist!"

Op het forum van de website wordt door verschillende nieuwsgierigen gesproken over de kabouters. Volgens een bezoeker van de website heeft de politie omwonenden opgedragen de kabouters in huis te nemen.

Gele kabouters in Abcoude
Gele kabouters in Abcoude
Gele kabouters in Abcoude (foto's: Sabine Lustenhouwer)

Met dank aan YubYub en Sabine Lustenhouwer voor de submit.