Zander nieuwe hoofdontwerper BMW

Olga (Nuongirl)
Jorg Zander zal het nieuwe hoofd van de ontwerpafdeling van BMW Sauber F1 gaan worden. De 42-jarige Duitser zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerp van de nieuwe BMW-auto en zal werken onder technisch directeur Willy Rampf. Afgelopen maart verliet Zander het team van Williams, waar hij eveneens hoofdontwerper was, om persoonlijke redenen. Zander begint op 1 juli met zijn nieuwe baan.

"Het BMW-team blijft stappen voorwaarts zetten, nu door de toevoeging van een hoofdontwerper. We weten zeker dat we in Jorg Zander de juiste persoon hebben gevonden voor deze belangrijke positie. Zijn ervaring zal een belangrijke aanwinst voor ons zijn," aldus BMW Motorsport-baas Mario Theissen.

Zander, die in het verleden ook gewerkt heeft voor de teams van BAR-Honda en Toyota, ziet het als een grote uitdaging. "Het team van BMW zit nog in de opbouwfase. Dat is een grote uitdaging. Het draait namelijk niet alleen om de technologie, maar ook om het implementeren van structuren en processen. Ik wil graag een positieve bijdrage leveren aan de vooruitgang van het team."