FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 17 april 2006

Ajax lijkt strijd om Defour te winnen

Ajax lijkt de strijd om Steven Defour te hebben gewonnen. RC Genk gaat binnenkort met de Amsterdammers rond de tafel zitten om te praten over een overgang.

De achttienjarige aanvallende middenvelder staat ook in de belangstelling van andere topclubs waaronder Chelsea, Arsenal en PSV. Maar de speler zelf heeft een voorkeur voor Ajax, dat wel een bedrag van zes miljoen euro moet betalen als transfersom voor de Belgische jeugdinternational.

De afgelopen zaterdag achttien geworden Defour is bezig aan zijn tweede seizoen in het eerste van Genk. Dit seizoen kwam hij 22 keer in actie en scoorde hij éénmaal.

Dennis van Wijk nieuwe trainer Willem II

Dennis van Wijk zal volgend seizoen plaatsnemen op de bank als trainer van Willem II. De 43-jarige coach is momenteel nog bij het Belgische SV Roeselare werkzaam.

Op enkele details na is Willem II akkoord met Van Wijk. Of de Tilburgers komend seizoen in de Eredivisie uitkomen of in de Eerste Divisie heeft geen invloed op zijn komst.

Willem II wordt de eerste Nederlandse club voor Van Wijk, die vorig seizoen met Roeselare promoveerde naar de Belgische Eerste Klasse. En met de promovendus verrast de geboren Amsterdammer, want ook al gold Roeselare als degradatiekandidaat, Van Wijks ploeg bezet op dit moment de tiende plaats.

Van Wijk voetbalde onder meer voor Ajax, Norwich City en Club Brugge en hij was als coach werkzaam bij FC Knokke, KV Oostende en Cercle Brugge

Uitslagen Ronde 5 NFL Europe

Vandaag werd de laatste wedstrijd in de vijfde ronde van de NFL Europe gespeeld. Aan het einde van deze ronde kent het klassement twee leiders. Rhein Fire staat nog steeds aan kop maar moet deze koppositie delen met de Amsterdam Admirals. Deze ronde kwam Rhein Fire op bezoek bij de Amsterdammers, de Frankfurt Galaxy reisde af naar Hamburg en de Duitse hoofdstedelingen kregen de Cologne Centurions op bezoek.

De nummers één en twee in het klassment kwamen elkaar zaterdag tegen in de Amsterdam ArenA. In de eerste minuut van de wedstrijd was het al raak. Na 51 seconden was het wide receiver Skyler Fulton die de pass van quarterback Gibran Hamdan ontving en scoorde daarmee de eerste touchdown. Rhein Fire leek overdonderd toen hun eerste balbezit verloren ging door een fumble. Verdediger Tony Brown zorgde voor Amsterdams balbezit en dit werd beloond met een tweede touchdown voor de Amsterdamers in de eerste helft. Rhein Fire wist op gelijke hoogte te komen door wide receiver Chris Samp en cornerback Ronyell Whitaker die beiden in de eerste helft een touchdown scoorden voor Rhein Fire. Aan het eind van de eerste helft stond Rhein Fire voor met een stand van 24 tegen 21, maar in de tweede helft maakten de Amsterdammers het werk af. Rhein Fire bleef lang aan kop, maar de Comeback Kids wisten nog een touchdown te scoren waardoor Rhein Fire met haar eerste nederlaag naar huis terugkeerde. De Amsterdammers wonnen de wedstrijd in eigen huis met 35 tegen 31.

De AOL Arena was het toneel voor de wedstrijd tussen de Hamburg Sea Devils en Frankfurt Galaxy. De Hambugers hadden dit seizoen nog niets gewonnen maar kregen hiervoor zaterdag alsnog een kans. Laat in de eerste helft was het Hamburg die als eerste tot een score kwam. Een field goal van 24 yards werd goed benut door de Hamburg Sea Devils en zorgde voor een drie tegen nul voorsprong. In deze eerste helft kregen beiden teams een touchdown wat aan het eind van de eerste helft resulteerde in een voorsprong voor Hamburg. Toen de Galaxy in de tweede helft op gelijke hoogte kwam wisten de Hamburgers geen voorsprong meer op te bouwen. Ze leidden tot aan de laatste tien minuten van de wedstijd. De Galaxy benutte een cruciale touchdown en wonnen daarmee de wedstrijd. De uitslag van deze wedstrijd werd 17 tegen 13.

Berlin Thunder kreeg de Cologne Centurions op bezoek en regisseerde de gehele wedstrijd. In de eerste helft leidde de Thunder al met tien tegen nul en in de tweede helft werd het gat alleen maar groter. Toen Berlijn de wedstrijd leidde met zeventien tegen nul, scoorde Keulen haar eerste punten van de wedstrijd. Even later scoorde Berlijn haar laatste touchdown waardoor het onmogelijk werd voor de Centurions om terug te komen. De eindstand in Berlijn werd uiteindelijk 24 tegen 13.

Uitslagen van de gespeelde wedstrijden

WedstrijdUitslag
Amsterdam Admirals - Rhein Fire35 - 31
Hamburg Sea Devils - Frankfurt Galaxy13 - 17
Berlin Thunder - Cologne Centurions24 - 13

Stand na vijf ronden

TeamsGespeeldGewonnenVerlorenGelijk
Amsterdam Admirals5410
Rhein Fire5410
Frankfurt Galaxy5320
Berlin Thunder5221
Cologne Centurions5140
Hamburg Sea Devils5041

Pro Tour: Stand na de Amstel Gold Race

In de nieuwe Pro Tour stand blijft Tom Boonen aan de leiding. Franck Schleck maakt een sprong naar de zevende stek dankzij zijn winst in de Amstel Gold Race.

Verder verandert er weinig in de nieuwe stand, aangezien de top 6 van het klassement niet in actie kwam in de Amstel Gold Race. De beste Nederlander blijft nog steeds Thomas Dekker op een twaalfde plaats. Michael Boogerd volgt niet ver met momenteel een veertiende plaats.

In de top van het ploegenklassement liggen de verschillen zeer dichtbij elkaar. Team CSC behoudt de leiding met één punt voorsprong op Gerolsteiner. De Rabobank-ploeg bezet de vijfde stek. De vierde plaats is in het landenklassement weggelegd voor Nederland. Deze stijging is veroorzaakt door de goede klasseringen in de AGR door Michael Boogerd en Karsten Kroon.

Stand individueel:

#CoureurPunten
1.Tom Boonen (Bel)129
2.Alessandro Ballan (Ita)105
3.Fabian Cancellara (Zwi)84
4.Alessandro Petacchi (Ita)72
5.Antonio Colom (Spa)71
6.Filippo Pozzato (Ita)70
7.Frank Schleck (Lux)65
8.George Hincapie (VS)60
9.Samuel Sanchez (Spa)59
10.José Angel Gomez (Spa)53

Stand teams:

#TeamPunten
1.Team CSC113
2.Gerolsteiner112
3.Quickstep105
4.Discovery Channel102
5.Rabobank102

Stand landen:

#LandPunten
1.Italië232
2.Spanje161
3.België138
4.Nederland108
5.Zwitserland104

Kalender:

Data:Wedstrijd:Land:Winnaar 2005:
19 aprilWaalse PijlBELDanilo Di Luca
23 aprilLuik-Bastenaken-LuikBELAlexandre Vinokourov
25 - 30 aprilRonde van RomandiëZWISantiago Botero
6 - 28 meiRonde van ItaliëITAPaolo Savoldelli
15 - 21 meiRonde van CataloniëSPAYaroslav Popovych
4 - 11 juniDauphiné LibéréFRAInigo Landaluze
10 - 18 juniRonde van ZwitserlandZWIAitor Gonzalez
18 juniPloegentijdrit EindhovenNEDGerolsteiner
1 - 23 juliRonde van FrankrijkFRALance Armstrong
30 juliHEW CyclassicsDUIFilippo Pozzato
1 - 9 augustusRonde van DuitslandDUILevi Leipheimer
12 augustusClasica San SebastianSPAConstantino Zaballa
16 - 23 augustusENECO TourNEDBobby Julich
26 aug. - 17 sep.Ronde van SpanjeSPADenis Menchov
27 augustusGP Ouest FranceFRAGeorge Hincapie
4 - 10 septemberRonde van PolenPOLKim Kirchen
1 oktoberGP ZürichZWIPaolo Bettini
8 oktoberParijs-ToursFRAErik Zabel
14 oktoberRonde van LombardijeITAPaolo Bettini

[A1GP] Extra tribunes GP Zandvoort

De interesse in kaarten voor de A1GP is Zandvoort is zo groot, dat de organisatie heeft besloten extra tribunes te laten bouwen. Hierdoor zal de capaciteit op de tribunes stijgen van 7000 naar 25000.

In het totaal zijn er nu al bijna 40.000 entreebewijzen verkocht. Over een maand zullen de extra kaarten in de verkoop gaan. Ook zullen er zogenaamde upgrade-kaarten op de markt komen, waarmee mensen die al een duinkaartje hebben gekocht, alsnog op de tribunes kunnen zitten. De duinkaartjes zijn overigens nog steeds te koop via de A1GP-site.

Rosenberg verontrust over hamstringblessure

Zondagmiddag vielen de Ajax-spelers Maarten Stekelenburg en Markus Rosenberg tegen RKC Waalwijk geblesseerd uit. De doelman werd gewisseld, de blessure van de Zweedse spits ziet er wat ernstiger uit. De spits werd in de twaalfde minuut gewisseld, nadat Gianni Zuiverloon hard op hem inkwam.

"Ik probeerde hem af te stoppen, maar hij raakte me op mijn kuit. Ik hoop niet dat het serieus is, want ik voel het nu in mijn hamstring," legt Rosenberg uit. "Soms als je ergens een tik krijgt, dan voel je het op een andere plek. Het voelt nu niet goed." Als de pijn niet wegtrekt zou zijn deelname aan de play-offs wel eens in gevaar kunnen komen.

"Ik ben een beetje bang, want het voelt nu echt niet goed in mijn hamstring. Ik hoop echt dat het niet al te serieus is, want ik kijk er zo naar uit om dit seizoen nog te redden." Als Ajax de play-offs wint en de Champions League voorronde zou halen, is dat voor de Ajax spelers een grote prijs."We hebben de play-offs nog en de bekerfinale. Het kan zomaar toch nog een goed einde van het seizoen worden".

Onschuldige Chinezen langer vast

Icoon MisdaadTwee uit China afkomstige moslims, die momenteel vastzitten op Guantánamo Bay, zullen daar voorlopig blijven. Hun verzoek om vrijlating is door het Amerikaanse Hooggerechtshof afgewezen.

De twee Chinezen werden in 2001 gearresteerd in Pakistan. Het Amerikaanse leger erkende vorig jaar al dat de twee ten onrechte vast zitten. Aangezien de regering hen echter niet tot de VS wil toelaten, en er ook geen land te vinden is waar ze wel heen kunnen, blijven de twee gevangen op de basis in Cuba.

Terugsturen naar China is geen optie: de twee lopen een grote kans daar gemarteld en gedood te worden. Beide mannen zijn Oeigoeren, een volk dat in het westen van China strijdt voor onafhankelijkheid.


Guantánamo Bay


Met dank aan z80 voor de submit.

Scheidsrechter mishandeld door Engels team

Icoon VoetbalEen 54-jarige scheidsrechter uit Zeist heeft aangifte gedaan van mishandeling door een Engelse voetballer. Het incident vond plaats tijdens een internationaal voetbaltoernooi in het Limburgse Gennep. De arbiter heeft letsel aan zijn been opgelopen. Ook zijn bril werd vernield. Het Engelse team was vertrokken voordat de politie aankwam.

Het opstootje begon toen de scheidsrechter het publiek verzocht meer afstand te houden tot het veld, aangezien de toeschouwers zo dichtbij stonden dat ingooien niet meer mogelijk was. Een Engelse vrouw liet dat niet op zich zitten en viel de arbiter aan. Een aantal supporters en spelers van het Engelse team hielpen vervolgens de vrouw, door het slachtoffer te schoppen en te slaan. De scheids werd uiteindelijk door toeschouwers van zijn belagers bevrijd en heeft vervolgens de wedstrijd tot het einde geleid.

Fed Cup: Oranje start overtuigend

De Nederlandse tennisdames hebben hun eerste poulewedstrijd in de voorrondes van de Fed Cup gewonnen. ‘Ontwikkelingsland’ Finland moest er met 3-0 aan geloven.

Elise Tamaëla en Michaëlla Krajicek hadden in de singles geen enkele moeite met respectievelijk Katarina Touhimaa (6-4, 6-3) en Emma Laine (6-1, 6-4). Marrit Boonstra en Brenda Schultz wonnen vervolgens voor de statistieken het dubbelspel, met tweemaal 6-1. In de andere wedstrijd rekende Slowakije eenvoudig af met Luxemburg: 3-0. Slechts de groepswinnaar stoot door naar de volgende ronde.

King mist mogelijk WK

Ledley King mist door een gebroken middenvoetsbeentje de rest van het seizoen. Mogelijk komt voor hem ook het WK voetbal in gevaar.

De verdediger van Tottenham Hotspur liep deze blessure zaterdag op in het duel met Everton. Aanvankelijk werd gedacht dat de Engelsman zijn enkel had gebroken, maar nader onderzoek wees uit dat dit niet het geval was.

De blessure van King is slecht nieuws voor Martin Jol, de trainer van de Spurs. Tottenham staat vierde in de Premier League, een plaats die recht geeft op de voorronde van de Champions League. Zaterdag ontmoet de Noord-Londense club Arsenal op Highbury.

King is niet de eerste international van Engeland die de blessure oploopt. Op dit moment herstelt Michael Owen van een gebroken middenvoetsbeentje. Eerder overkwam Gary Neville, Wayne Rooney, Steven Gerrard en David Beckham hetzelfde.

Cheruiyot pakt zege in Boston

Robert Kipkoech Cheruiyot heeft de marathon van Boston op zijn naam geschreven. De Keniaan verbeterde met zijn 2.07.14 en passant het parcoursrecord.

Cheruiyot was in 2003 ook al de beste in Boston. Deze editie moeste hij eerst een achterstand op Benjamin Maiyo goedmaken, alvorens op tien kilometer voor de meet zijn rivaal achter te laten. Maiyo finishte als tweede, en bleef thuisloper Meb Keflezighi voor. Slagroom op de taart voor Cheruiyot was de verbetering van het twaalf jaar oude parcoursrecord van Ndeti. Waar Ndeti de klokken bij 2.07.15 liet stilzetten, deed Cheruiyot één seconde sneller over de ruim 42 kilometer.

Ook bij de dames was er Keniaans succes, want Rita Jeptoo doorbrak in 2.23.38 als eerste het lint. De Letse Jelena Prokopcuka strandde op tien seconden.

FOK! Prijswinnaars week 15

Afgelopen week kon je op de Frontpage van FOK! weer kans maken op een aantal spectaculaire en leuke prijzen. Hier is het overzicht met de winnaars van afgelopen week.

Allereerst gaf FOK! een Bluetooth headset weg, de Jabra BT620s. Om kans te maken op de prijs moest men een aantal modellen van Jabra noemen. De winnaar van deze spectaculaire prijs is:

iiivx



Ook gaven we aan vijf mensen de DVD van King Kong weg. Het goede antwoord op de vraag luidde: "The Empire State Building". De winnaars zijn:

Mr_Rammstein
Dezz
victorinox
DPCKippie
dweezle



Daarnaast gaven we drie VibroExciters van Eroware weg. Het enige juist antwoord is: "Pak je Gemak". De volgende mensen gaan spannende avonden tegemoet:


Sandertje21
About2Break
eusje


Tot slot mogen we nog een aantal leuke Calexio-prijzen weggeven. Het juiste antwoord was "Amsterdam". De prijzen en dan allereerst vijf keer de CD:


T3rr0r
dweezle
japij
Diplomat
mctwigt


En vijf keer de LP op vinyl:


FlyingFox
Gladys
dirkyt
socratezz
Flappie


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden of er wordt contact met je opgenomen. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

NBA: Kobe Bryant schiet Lakers naar de playoffs

De Los Angeles Lakers hebben zich geplaatst voor de playoffs. Na een afwezigheid van een jaar was het Kobe Bryant die zondag zijn team op sleeptouw nam en de playoffs veiligstelde. De Los Angeles Lakers versloegen de Phoenix Suns, 109-89.

Voor de zoveelste keer dit seizoen had Bryant een groot aandeel in de zege. De topscorer van de NBA, die voor het eerst in zijn carriere de scoringstitel op zal gaan eisen, noteerde 43 punten. Het was de 27e maal dat Bryant, die gemiddeld 35.4 punten per wedstrijd maakt, 40 punten of meer scoorde dit seizoen. De 27-jarige superster liet eerder dit seizoen al enkele momenten van zijn klasse zien. In slechts drie kwarten tegen de Dallas Mavericks, een van de titelfavorieten, scoorde de guard maar liefst 62 punten. Enkele weken later liet hij de hele basketbalwereld versteld staan door een onwaarschijnlijk aantal van 81 punten te scoren. Het op één-na-hoogste aantal ooit gescoord in de NBA. Mede door zijn vele scoren en het behalen van de playoffs is Bryant een van de grote favorieten voor de MVP-award, die wordt uitgereikt aan de Most Valuable Player van het reguliere seizoen.

Overige uitslagen:

Chicago Bulls - Miami Heat 117-93
San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 103-90
Cleveland Caveliers - Washington Wizards 92-104
New York Knicks - Detroit Pistons 97-103
Boston Celtics - New Jersey Nets 93-95
Utah Jazz - Dallas Mavericks 95-111
Seattle Supersonics - Los Angeles Clippers 114-98
New Orleans Hornets - Sacramento Kings 79-96

Wat is Dit: Opgave 14 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Boogerd: "Ik ben Merckx niet"

Michael Boogerd kijkt met een wisselende stemming terug op de Amstel Gold Race van afgelopen weekend. De wielrenner van Rabobank kwam als derde over de finish en wist hiermee voor de zevende keer op het podium te komen. Dat is een evenaring van het record van Jan Raas in de enige wielerklassieker die Nederland rijk is.

Boogerd was erg te spreken over zijn rijgedrag, maar de 33-jarige Hagenaar had liever op de hoogste trede gestaan. "Ik heb niet dom gereden", aldus de Hagenaar. "Op de Eyserbosweg heb ik me nog gespaard omdat Freire in principe de kopman was en na de Keutenberg moest ik inhouden omdat Freire en Thomas Dekker op komst waren." De Nederlander zat bovendien in een lastig pakket: "Of ik niet voluit moest gaan? Ik zat vast, hé. Als ik achter Schleck aan ga en Bettini wint, dan word ik in pek en veren weggebracht. Ik ben Eddy Merckx niet. Ik kan niet op alles reageren en moest dus een beetje gokken."

De derde plaats die Boogerd afgelopen weekend behaalde was een grote prestatie. Voor de elfde keer stond de Nederlander namelijk op het podium na het rijden van een voorjaarsklassieker. In het verleden lukten dit de Belgen Frans Verbeeck en Claude Criquielion ook al. De Hagenaar staat hiermee, samen met de twee eerder genoemde personen, op de tweede plaats aller tijden. Eddy Merckx is nog altijd de onbetwiste nummer een met vijftien plaatsen op het podium. Bovendien is er een kans dat de wielrenner van Rabobank volgende week alleen op de tweede plaats komt. Dan moet hij na Luik - Bastenaken - Luik wederom op het podium staan. "Ik hoop er volgende week weer te staan." aldus Boogerd.

Mannen van Bloemendaal winnen EC II

De hockeyers van Bloemendaal hebben maandag de Europa Cup voor bekerwinnaars veroverd. In de finale versloeg de ploeg het organiserende Engelse Reading met 4-2. In de eerste helft werd niet gescoord. Voor Bloemendaal sloeg Luke Doerner drie keer raak uit een strafcorner.

In de 48e minuut van de wedstrijd opende Nick Meijer de score met een velddoelpunt. Een minuut later was de stand al weer gelijk toen Wyatt een strafcorner wist te benutten. Dat Bloemendaal ook een specialist in huis heeft, bewees Doerner in de 53e, 58e en 61e minuut. De 26-jarige Australiër prikte de bal drie keer langs de Engelse doelman Simon Mason. Zes minuten voor het einde zorgde Kochar voor de eindstand.

'Garcia-Garcia naar SC Heerenveen'

De Telegraaf meldt dat Gonzalo Garcia-Garcia volgend seizoen in het shirt van SC Heerenveen zal spelen. De krant meldde eerder dat de overgang nagenoeg rond was en dat is nu definitief geworden. De speler van AGOVV Apeldoorn tekent in Friesland een contract voor een aantal jaren.

Behalve de Friese ploeg waren ook Willem II en Vitesse in de race om de handtekening van de Uruguayaanse aanvaller. Bovendien gaan er geruchten dat Garcia-Garcia een gelimiteerde transfersom in zijn contract heeft laten opnemen. Het zou hierbij gaan om een bedrag tussen de 50.000 en 100.000 euro.

Zwitserse FC Sion onverslaanbaar in beker

De Zwitserse voetbalclub FC Sion lijkt in de bekerfinales niet te verslaan. Maandag stond de club voor de tiende maal in de historie in de finale van de Zwitserse beker en won de beker ook voor de tiende keer.

In de finale versloeg de huidige nummer twee van de Zwitserse tweede divisie favoriet Young Boys in Bern na het nemen van strafschoppen. Na 90 minuten en de verlenging was de stand nog 1-1.

Monte Carlo: Zeges Federer, Nalbandian

David Nalbandian, Roger Federer en Gaston Gaudio hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het Masterstoernooi in Monte Carlo. Federer had het van deze kopstukken nog het lastigst.

Het 18-jarige talent Novak Djokovic bezorgde Federer de nodige kopzorgen. Uiteindelijk won de nummer één van de wereld met 6-3, 2-6 en 6-3. Federer had vooral problemen met zijn eerste service. Nadat Djokovic heerste in het tweede bedrijf, snelde Federer naar 3-0 in de derde set om de marge niet meer prijs te geven. In de volgende ronde stuit de Zwitser op Alberto Martin.

David Nalbandian overleefde een pittige eerste horde in de persoon van Xavier Malisse: 6-4, 6-4. De Belg kon aanvankelijk eenvoudig meekomen in de rally, maar moest op 4-4 zijn service inleveren. In de tweede set knokte Malisse zich nog terug van een break achterstand, maar Nalbandian drukte alsnog door. Twee andere Belgen, Kristof Vliegen en Olivier Rochus, plaatsten zich wel voor de volgende schifting.

Gaston Gaudio heeft zijn vorm te pakken. De als achtste geplaatste Argentijn liet nauwelijks zweetdruppels tegen Tin Henman: 6-1, 6-3. Tiny Tim slaagde er slechts tweemaal in zijn opslag te winnen en oogde ongeïnspireerd. Ook Greg Rusedski kan zijn koffers pakken, na een 4-6, 7-6, 1-6 nederlaag tegen Juan Ignacio Chela.


Uitslagen Monte Carlo 1e Ronde:
M. Llodra (Fra) – B. Pashanski (SeM) 6-3, 6-0
J. Acasuso (Arg) – F. Volandri (Ita) 6-4, 6-2
A. Martin (Spa) – I. Karlovic (Kro) 6-4, 7-6 (3)
D. Nalbandian (Arg/3) – X. Malisse (Bel) 6-4, 6-4
J. Hernych (Tsj) – J. Benneteau (Fra) 7-6, 4-6, 7-6
K. Vliegen (Bel) – J. Nieminen (Fin/14) 1-6, 6-4, 7-6
O. Rochus (Bel) – G. Monfils (Fra) 4-6, 6-4, 6-1
A. Seppi (Ita) – D. Sanguinetti (Ita) 2-6, 6-1, 6-4
R. Stepanek (Tsj/10) – E. Korolev (Rus) 6-2, 7-6
R. Federer (Zwi/1) – N. Djokovic (Sem) 6-3, 2-6, 6-3
N. Kiefer (Dui/9) – M. Mirnyi (WRu) 6-4, 4-6, 7-6
J. Ferrero (Spa/11) – D. Tursunov (Rus) 6-1, 6-2
A. Di Mauro (Ita) – S. Wawrinka (Zwi) 6-2, 6-4
J. Chela (Arg) – G. Rusedski (Eng) 6-4, 6-7, 6-1
G. Gaudio (Arg/8) – T. Henman (Eng) 6-1, 6-3
T. Robredo (Spa) – L. Horno (Per) 6-3, 6-4

Morgen zijn de andere partijen in de eerste ronde

Conan MMORPG in de maak?

Een nieuwe dag, een nieuw gerucht. Het schijnt dat er een MMORPG in de maak is bij FunCom gebaseerd op de verhalen van Conan de barbaar. Het spel zal Age of Conan: Hyborian Adventures gaan heten en op de PC verschijnen.

Volgens iemand anders komt deze MMORPG zelfs naar de 360. Een poster op GAF beweert dat hij namelijk bij een question-and-answer sessie van FunCom aanwezig was. Ze lieten daar volgens hem een trailer zien van een Barbaar die met een mace stond te zwaaien en het woordje Xbox 360 viel daar tussen neus en lippen door.



Arnold wacht nog even op bevestiging van dit gerucht.

Natuurlijk zeggen deze geruchten helemaal niks, maar wie weet mogen we binnenkort allemaal de barbaar uithangen en paarden neerslaan.

Amsterdam wint opnieuw Europa Cup II

De hockeyvrouwen van Amsterdam hebben de Europa Cup voor bekerwinnaars opnieuw weten te winnen. De ploeg, die titelverdediger was in het Schotse Edinburgh, versloeg maandag Rot-Weiss Köln in de finale met 2-1.

Met de rust was die stand al bereikt. De Duitse ploeg nam na zes minuten nog wel een voorsprong. In de 26e minuut trok Eveline Wisse-Smit de stand gelijk en op slag van rust maakte Chantal de Bruijn er uit een strafcorner 2-1 van.

De Europa Cup I voor vrouwen wordt begin juni gespeeld in Berlijn. Daarin zullen de hockeysters van Den Bosch Nederland vertegenwoordigen.

Uitslagen Engeland Speelronde 35

Chelsea zal de kampioensfestiviteiten nog even moeten uitstellen. Manchester United won namelijk van Tottenham Hotspur. Zelf handhaafden The Blues hun ongeslagen status op Stamford Bridge.

Manchester United verhinderde een paasfeestje van Chelsea door Tottenham Hotspur te verslaan: 1-2. De Spurs pinden United lang vast op hun eigen helft, maar verzuimden te scoren. Jermaine Defoe zag een inzet net naast de paal belanden en Van der Sar trad enkele keren op als reddende engel. United was veel effectiever: uit twee kansen werd een honderd procent score bereikt.

Het was Wayne Rooney die tweemaal profiteerde van fouten van Young-Pyo Lee. De Zuid-Koreaan verloor Rooney bij de eerste goal uit het oog, waarna hij even later knullig de bal verloor in de opbouw. Echt aandringen kon de ploeg van Martin Jol niet meer, al maakte Jermaine Jenas nog de aansluitingstreffer nadat Van der Sar een corner foutief inschatte. Ruud van Nistelrooij kreeg zelfs nog mogelijkheden de score te vergroten. Aanstaande zaterdag speelt Tottenham een cruciaal duel tegen Arsenal.

Chelsea heeft na de 3-0 winst op Everton nog één puntje nodig voor het kampioenschap. The Blues speelden zeer overtuigend na een matig begin. Didier Drogba stond aan de basis van de 1-0 door scherp door te jagen op Tim Cahill. Uiteindelijk bereikte de Ivoriaan Frank Lampard, die binnenschoot.

Via Cahill en Beattie kwam Everton bijna langszij, maar vlak na rust verloor de ploeg uit Liverpool Lee Carsley met een rode kaart. Carsley beging een wrede overtreding op Drogba, die zich even later ontpopte tot smaakmaker door snoeihard de 2-0 binnen te koppen. Dankzij Mickael Essien werd de eindstand bereikt. Op 29 april heeft Chelsea aan een punt genoeg in de thuiswedstrijd tegen Manchester United.

Vanmiddag werden er verder nog drie duels afgewerkt. Portsmouth leed een belangrijke nederlaag tegen Charlton Athletic: 2-1. Pompey verkeert nog altijd in degradatiegevaar. Concurrent Birmingham City komt woensdag pas in actie. Middlesbrough en Newcastle United konden wel drie punten bijschrijven. Newcastle won de streekderby bij Sunderland (1-4), terwijl Middlesbrough via treffers van Hasselbaink en Maccarone afstand nam van West Ham United.


Uitslagen:
Tottenham Hotspur – Manchester United 1-2
Charlton Athletic – Portsmouth 2-1
Chelsea – Everton 3-0
Middlesbrough – West Ham United 2-0
Sunderland – Newcastle United 1-4
West Bromwich Albion – Bolton Wanderers – later
Wigan Athletic – Aston Villa – dinsdag
Birmingham City – Blackburn Rovers – woensdag

Stand:

PosClubWedstrijdenPuntenVoorTegen
1Chelsea35886920
2Manchester United35796831
3Liverpool35734922
4Tottenham Hotspur35614935
5Arsenal34575727
6Blackburn Rovers34544540
7Newcastle United35514342
8West Ham United35494852
9Bolton Wanderers33484338
10Wigan Athletic34483943
11Charlton Athletic35474045
12Everton35453147
13Middlesbrough34434755
14Manchester City34404041
15Aston Villa34393747
16Fulham34394355
17Portsmouth35323257
18Birmingham34292648
19West Bromwich Albion34282952
20Sunderland**34122261

** = gedegradeerd


Topscorers:

#Speler:Club:Goals:
1Thierry HenryArsenal22
2Ruud van NistelrooijManchester United21
3Darren BentCharlton Athletic17
4Wayne RooneyManchester United16
4Frank LampardChelsea16
6Marlon HarewoodWest Ham United14

Fathers4Justice-activist van kruis gehaald

Icoon BinnenlandsIn Delft is gisteren een 36-jarige man uit Arnhem aangehouden, die bij de Nieuwe Kerk op de Markt op een vier meter hoog kruis stond. Het was een publiciteitsactie van de actiegroep Fathers4Justice.

De brandweer moest de man met een ladder van het kruis halen. Wegens het niet voldoen aan een bevel, werd de man met een proces-verbaal naar huis gestuurd.


Met dank aan Jeroen voor het insturen van deze foto


Met dank aan FdBeer voor de submit.

Opnieuw geweld om mp3-speler

Icoon MisdaadOpnieuw is er een jongen in elkaar geslagen om een mp3-speler. Was het vorige week woensdag 'raak' in het Brusselse Centraal Station toen een jongen van zeventien vermoord werd toen hij zijn mp3-speler niet wilde afgeven, nu werd een negentienjarige jongen in het Belgische Charleroi op de grond geduwd, beroofd en geslagen met een metalen staaf. Hij overleefde het wel.

De dader ging er in eerste instantie vandoor, maar kwam even later terug met drie anderen. Het slachtoffer kreeg weer meerdere klappen te verduren. Er waren twee getuigen, maar beiden grepen niet in.

Met dank aan Jump voor de submit.

8-jarige vindt geladen pistool tijdens spelen

Icoon BinnenlandsEen 8-jarig jongetje heeft gistermiddag in de Amsterdamse Bijlmer een geladen pistool gevonden. De knaap vond het vuurwapen op een basketbalveldje waar hij aan het spelen was. Dit heeft een woordvoerder van de politie vandaag gemeld.

Door de zwaarte van het wapen had het jochie snel door dat het geen speelgoedpistool was. Hij bracht het pistool, dat op scherp stond, vervolgens naar zijn ouders, die de politie alarmeerden.

Het wapen is door de politie naar een gerechtelijk laboratorium gestuurd voor nader onderzoek. Daar zal bekeken worden of het wapen geregistreerd staat en of het eerder is gebruikt.

Potloodventer bespuit vrouw met pies

Icoon PolitieEen onbekende jongeman heeft zaterdagmiddag in de buurt van de Ackerdijksche Plassen (tussen Delft en Rotterdam) een 43-jarige joggende Rotterdamse be-urineerd. De vrouw had hardgelopen rond de Plassen, toen op een parkeerplaats een man op skeelers op haar afkwam. Bij haar aangekomen liet hij zijn broek zakken, en spoot hij een vloeistof in haar gezicht.

De vloeistof bleek urine te zijn. De geschrokken vrouw rende na het voorval gillend weg, en wist een boerderij binnen te vluchten. Hier werd de politie gewaarschuwd. Toen deze arriveerde was de skeelerende potloodventer echter verdwenen.

Met dank aan FdBeer voor de submit.

Kai Reus derde in Rund um Köln

Kai Reus is als derde geëindigd in Rund um Köln. De 21-jarige Nederlander hoefde alleen Christian Knees en David Kopp voor zich te dulden. Ook Robert Gesink maakte deel uit van de beslissende vlucht.

De 91e uitgave van Rund um Köln startte met een spervuur aan demarrages. Wiesenhof, T-Mobile en Gerolsteiner toonden erg zich actief voor eigen volk. Al vroeg reden er vier man weg, waaronder de pas 19-jarige Robert Gesink. Tot halverwege de koers sloten er renners aan in de kopgroep, totdat deze 26 coureurs telde.

Na enkele selecties werd de vluchtgroep uitgedund tot eerst zeventien en later vier renners: David Kopp, Christian Knees, Kai Reus en Robert Gesink. Dit kwartet maakte er een spannende finale van. Knees, Gesink en Reus wilden per se de snelle Kopp (winnaar in 2005) kwijtspelen. Uiteindelijk was het Knees die slaagde in deze opzet en Milram een belangrijke zege bezorgde. Reus verloor de strijd om de tweede plaats van Kopp. Gesink werd knap vierde.

Veel toeristen tijdens paasweekeinde

Icoon EconomieNederland is dit paasweekend in trek bij toeristen. Dit jaar zijn er 50.000 meer buitenlandse toeristen naar Nederland gekomen dan vorig jaar. In totaal zijn er nu 900.000 gasten in ons land. Er kwamen vooral meer Duitsers en Britten. Dat blijkt uit gevens van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) .

Zo'n 400.000 Nederlanders vieren ook vakantie in eigen land. Het NBTC spreekt van een 'top-pasen', niet alleen vanwege de drukte, maar ook omdat de toeristen veel uitgeven.

In Amsterdam is de bezetting van de hotels met 95 procent bijzonder hoog. Dit komt ook mede door het Rembrandt-jaar. Opvallend is het grote aantal toeristen uit India, dat op het laatste moment een hotel boekte. Ook attractieparken hebben het beste paasweekend in jaren.

'Dode' WOII-soldaat opgedoken in Oekraïne

Icoon OpmerkelijkEen voormalige Japanse soldaat, die tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuveld zou zijn in het uiterste Oosten van de toenmalige Sovjet-Unie, blijkt nog springlevend te zijn. De 83-jarige Ishinosuke Uwano woont in Oekraïne en heeft daar ook een gezin gesticht. Woensdag zal de man voor het eerst in zestig jaar weer een bezoek brengen aan zijn vaderland.

Een kennis van de bejaarde Japanner nam vorig jaar contact op met de Japanse ambassade in het Oekraïne. Na een aantal gesprekken kon de identiteit van de man worden vastgesteld. Tijdens de oorlog was de soldaat gelegerd op het Siberische schiereiland Sachalin. Na de oorlog werd hij opgegeven als vermist. Vrij recent, in het jaar 2000, werd de man pas officieel geregistreerd als oorlogsslachtoffer.

''One' van U2 heeft de beste songtekst'

Icoon MuziekHet nummer One van de band U2 is volgens de kijkers van het Britse muziekkanaal VH1 het nummer met de mooiste songtekst. De regel "One life, with each other, sisters, brothers" van het nummer dat in 1991 op het U2-album 'Achtung baby' verscheen, eindigde vandaag op de eerste plaats bij de verkiezing van VH1.

Als tweede eindigden The Smiths met de tekst "So you go and you stand on your own, and you leave on your own, and you go home, and you cry, and you want to die" van het nummer How soon is now. De tekst "I feel stupid and contagious, here we are now, entertain us" uit Nirvana's Smells like teen spirit werd als derde beste songtekst gekozen

Een groep invloedrijke personen uit de Britse muziekwereld had een lijst met honderd songteksten samengesteld, waar meer dan dertienduizend kijkers een keuze uit hebben gemaakt. Op dit moment staat One opnieuw in de hitlijsten. Mary J. Blige bewerkte het nummer samen met U2-voorman Bono.

De band U2 proost erop


De volledige songtekst van 'One' kun je hier vinden.

NAC Breda zonder Leonardo in play-offs

Leonardo, die geblesseerd raakte in de competitiewedstrijd van zijn club NAC Breda tegen PSV, blijkt een scheurtje in zijn hamstring te hebben opgelopen en kan de play-offs voor nacompetitie wel vergeten.

Na het eerste onderzoek bleek dat hij wel eens drie weken niet zal kunnen spelen. De play-offs beginnen voor NAC aanstaande vrijdag, en dus zonder Leonardo. De eerste wedstrijd is tegen TOP Oss en maandag is de terugwedstrijd. Wanneer NAC deze confrontatie weet te winnen, komen ze terecht in een best-of-3 confrontatie met de winnaar van Volendam tegen Helmond Sport.

Zes doden bij zelfmoordaanslag Tel Aviv

Icoon AanslagBij een zelfmoordaanslag in de Israelische stad Tel Aviv zijn vandaag zeker zes doden en ongeveer dertig gewonden gevallen. Een Palestijnse vrouw blies zichzelf op in een broodjeszaak nabij het oude busstation van de stad. De aanslag is opgeëist door zowel de Al Aqsa-brigade als de Islamitische Jihad, die daarmee "de moord op hun broeders in Gaza door de Israeli wilde wreken".

De Israelische regering houdt, de claims van de Jihad en Al Aqsa ten spijt, de Palestijnse Autoriteit verantwoordelijk voor de aanslag. De Hamas, sinds kort de grootste partij binnen de Autoriteit, omschrijft de aanslag als een "daad van zelfverdediging". President Abbas van de Palestijnse Autoriteit heeft de aanslag overigens veroordeeld en heeft de internationale gemeenschap opgeroepen om iets aan de "verslechterende situatie" in de regio.

Aanslag Tel Aviv
Hulpverleners verzorgen de slachtoffers

Met dank aan Jd, B4CO en DR878 voor de submit.

Ronaldinho weer fit

In de aanloop naar het eerste halve finale in de strijd in de Champions League tussen Barcelona en AC Milan kan trainer Frank Rijkaard weer opgelucht ademhalen. De coach van de Catalanen kan namelijk tegen Milan weer beschikken over Ronaldinho.

De laatste twee weken speelde de Braziliaanse aanvaller niet door een aantal kleine blessures. De clubarts van Barcelona schreef de Braziliaan rust voor. Rijkaard wilde ook geen enkel risico nemen met 's werelds beste voetballer in de aanloop naar de Champions League wedstrijd in Milaan.

Ronaldinho start dinsdagavond dus in de basis bij Barcelona, maar het is nog onbekend of Motta en Marquez ook vanaf het begin meespelen. Motta heeft een blessure aan de hamstring achter de rug en is wel weer fit verklaard. Marquez was meer dan een maand afwezig en is inmiddels ook weer speelklaar bevonden.

Standen MLB per 16 april

Op nog geen tiende van de competitie is het nog te vroeg voor voorspellingen in de Major League Baseball, zo laten ook de vele veranderingen in de stand sinds vorige week zien. De Florida Marlins staan echter daar waar men hen met hun salaris zou verwachten: onderaan.

American League
East DivisionPWLPCTL10
Boston Red Sox1284.6677-3
Baltimore Orioles1376.5385-5
Tampa Bay Devil Rays1376.5386-4
New York Yankees1266.5005-5
Toronto Blue Jays1266.5005-5
Central DivisionPWLPCTL10
Chicago White Sox1275.5836-4
Cleveland Indians1275.5836-4
Detroit Tigers1275.5835-5
Minnesota Twins1266.5005-5
Kansas City Royals1129.1822-8
West DivisionPWLPCTL10
Los Angeles Angels1266.5005-5
Oakland Athletics1367.4624-6
Seattle Mariners1367.4624-6
Texas Rangers1358.3854-6
American League
East DivisionPWLPCTL10
New York Mets1192.8188-2
Atlanta Braves1367.4624-6
Philadelphia Phillies1257.4175-5
Washington Nationals1349.3083-7
Florida Marlins1138.2733-7
Central DivisionPWLPCTL10
Houston Astros1284.6677-3
Chicago Cubs1174.6366-4
Cincinnati Reds1275.5836-4
Milwaukee Brewers1275.5835-5
St. Louis Cardinals1275.5835-5
Pittsburgh Pirates14410.2864-6
West DivisionPWLPCTL10
San Francisco Giants1174.6367-3
Colorado Rockies1275.5836-4
Los Angeles Dodgers1367.4625-5
Arizona Diamondbacks1257.4174-6
San Diego Padres1147.3643-7

Nederlandse cruisegangers doen niet aan fooien

Icoon OpmerkelijkMeer en meer cruiserederijen beginnen te klagen over de gierigheid van de Nederlanders, die op slinkse wijze onder fooien proberen uit te komen. Nederlandse cruisegangers blijken zo onbeschoft te zijn dat sommigen niet op het laatste diner komen, omdat dit normaal gesproken het moment is om de obers hun fooi te geven. Ook zijn er landgenoten die opgevouwen velletjes wc papier of suikerzakjes in een fooienenvelop voor het personeel stoppen om onder de tip uit te komen. Weer anderen bestellen alleen de gratis drankjes, en nemen de sterke drank gewoon van huis mee zodat dit ook weer scheelt in de beurs van de krenterige Nederlander.

Om te zorgen dat die Nederlanders toch de extraatjes voor het bedienende personeel en schoonmaaksters betalen worden er voor Nederlanders steeds vaker cruises aangeboden waarbij de fooien voor het personeel bij de prijs inbegrepen zijn (meestal is deze 10 dollar per dag). Sommige rederijen zetten het op de boordrekening, die aan het einde van de cruise betaald moet worden.

"Fooien zijn inderdaad een heikel punt", volgens Corry Broere van Cruise Travel, één van Nederlands grootste cruiseaanbieders, "wij krijgen regelmatig klachten van rederijen, dat vooral de Nederlanders zich er onderuit willen draaien. Zij vinden dat de cruise op zich al duur genoeg is, terwijl het personeel aan boord juist van die fooien moet leven". De cruiseorganisatie is er dan ook voor dat de rederijen overgaan tot het aanbieden van all-in cruises. Als je dan een cruise boekt is het niet meer nodig om als gast je in allerlei bochten te wringen om onder de fooi uit te komen.

Kezman in ziekenhuis na heupblessure

Voetballer Mateja Kezman heeft de nacht van zondag op maandag doorgebracht in een ziekenhuis. Tijdens de competitiewedstrijd tegen Athletic Bilbao raakte de aanvaller van Atlético Madrid na een harde botsing met Fernando Amorebieta geblesseerd aan zijn heup.

Aanvankelijk dacht de clubarts aan een breuk, maar na onderzoek bleek hij alleen een grote bloeduitstorting en een kneuzing te hebben. Ter observatie bleef de voormalig speler van PSV nog wel een nacht in het ziekenhuis. Het is echter nog onduidelijk hoe lang de Serviër uit de roulatie is. Servië en Montenegro is op 11 juni in Leipzig de eerste tegenstander van het Nederlands elftal tijdens het wereldkampioenschap voetbal.

Na afloop van het duel tegen Athletic kreeg Atlético Madrid nog een domper te verwerken Aanvoerder Fernando Torres liep een blessure aan zijn knie op. De aanvoerder was in de 81ste minuut nog wel fit genoeg om de winnende goal te maken. Nader ondzerzoek zal moeten uitwijzen hoe ernstig de blessure van de Spaanse international is.

Waalwijkse meiden winnen WK twirling

De meiden van majoretten- en tamboerskorps Matamba uit Waalwijk zijn gisteren in Eindhoven wereldkampioen twirling en majorette geworden. Vorig jaar werden de 12 meisjes met dezelfde act al Europees kampioen.

Bij het twirlen en majorette worden de deelnemers beoordeeld op dansen, lenigheid en technieken met onder meer baton (stokje), hoepels en linten. Majoretten stond volgens de website van Matamba vroeger voor stijf marcheren, maar is nu uitgegroeid tot een vorm van ritmische gymnastiek gecombineerd met dans en twirl.

foto: Matamba.nl
Een paar van de kersverse Waalwijkse wereldkampioenen

Opus Dei wil disclaimer voor Da Vinci Code

LET OP: Dit bericht kan spoilers bevatten voor mensen die het boek niet gelezen hebben!

De religieuze groepering Opus Dei eist dat Sony Pictures aan het begin van de 'Da Vinci Code' meedeelt dat de film gebaseerd is op fictie. De organisatie vreest dat niet alle filmkijkers het verschil tussen feit en fictie in zullen zien. Het Opus Dei verklaart dat de disclaimer zou getuigen van respect tegenover Jezus en de katholieke kerk.

De conservatieve organisatie verklaarde eerder geen plannen te hebben tot een boycot van de film. Wel werd auteur Dan Brown er van beschuldigd het imago van de kerk doelbewust te willen schaden met zijn boek. Sony Pictures verklaart dat de film er niet op uit is om mensen doelbewust te kwetsen.

In het boek van Dan Brown wordt het Opus Dei afgeschilderd als een op macht beluste sekte. Het Opus Dei en de katholieke kerk zouden een huwelijk tussen Maria Magdalena en Jezus in de doofpot willen stoppen. De onthulling van dit geheim moet tegen alle prijs voorkomen worden. Hierbij wordt zelfs geweld niet geschuwd.

De op het boek gebaseerde film van regisseur Ron Howard gaat op 19 mei wereldwijd in première.

laatste avondmaal
Het laatste avondmaal, door Leonardo Da Vinci. In het boek suggereert Dan Brown dat de met de pijl aangegeven persoon niet een van Jezus' apostelen was. Het zou een vrouw zijn, en wel Maria Magdalena, de vriendin van Jezus.

MotoGP 06 demo komt op 15 mei

Het is vandaag bekend geworden dat de demo van MotoGP 06 naar Microsoft is verstuurd en goed gekeurd is. De verwachting is nu dat de demo vanaf 15 mei op de Xbox Live Marketplace is te downloaden. De demo zal ook als demo verschijnen bij het blad OXM dat een paar dagen eerder verschijnt. Ook werd vermeld dat de ontwikkeling van het spel op schema loopt en dat het volledige spel op 9 juni in de winkels moet liggen.

Chromehounds in actie in nieuwe trailer

Chromehounds is geinspireerd door de huidige mech-games en dan vooral de Armoured Core series. Het zal mogelijk worden om je robots, de 'hounds', geheel naar eigen wens aan te passen en het teamwerk zal heel belangrijk worden. De tijd waarin het spel zich afspeelt is ongeveer ten tijde van de koude oorlog, maar dan in een andere realiteit. Er zijn drie grootmachten en als speler word je in een oorlogsrobot gedropt in de wereld en je moet zelf beslissen welke grootmacht je gaat dienen. In de singleplayer zijn er 40 missies, en in elke missie hangt het verhaal af van welke robot je bedient. Zo kun je een sniper zijn, een scout, een heavy gunner en nog veel meer. In de multiplayer is het mogelijk om met 12 man online te gaan via Xbox Live en er zal ook gebruik gemaakt worden van de leaderboards, een eigen server van Sega en de microtransacties (robots overkopen bijvoorbeeld). Op dit moment is Chromehounds alleen in ontwikkeling voor de Xbox 360 en het spel staat gepland voor een release in het tweede kwartaal van dit jaar.

Bekijk de trailer hier.



PGR3 update zorgt voor extra problemen

Sinds kort is er een auto-update te downloaden voor Project Gotham Racing 3 en nu blijkt dat deze update niet helemaal in orde is. Zo zijn er een aantal nieuwe problemen bij gekomen en Bizarre heeft nog niet op deze problemen gereageerd. Het gaat om de volgende problemen:

- De rotating car class is zo ingevoerd dat de auto-klasse varieert volgens de lokale tijd van de speler. Dit betekent dat bijvoorbeeld rond middernacht mensen in verschillende tijdzones verschillende auto-klasses hebben en dat ze dan niet tegen elkaar kunnen racen. Dit gecombineerd met het roteer-schema zelf zorgt soms voor extra lange wachttijden in pre-race lobbies (volgens sommigen tot wel 45 minuten).

- Er zijn extra auto's te downloaden maar ze zijn wel vergeten om een extra garage in de update te stoppen. Dit betekent dat er maar ruimte is voor 84 wagens, terwijl er nu 94 wagens in het spel kunnen zitten. Je kunt dus niet meer alle auto's bezitten in je garages.

E3 beursvloerindeling bekend

De organisatie van de Electronic Entertainment Expo (E3) heeft de zogenaamde floorplan uitgebracht van dit jaar. Het evenement zal voornamelijk over twee hallen verspreid zijn met uiteraard drie grote booths voor de drie grote consolebouwers.

Een overzicht met de belangrijkste bedrijven:

Gedetailleerde versies zijn in pdf formaat te bekijken via de volgende links:
South Hall (links op het plaatje hierboven)
West Hall (rechtsboven op het plaatje hierboven)
Concourse Hall (rechtsonder op het plaatje hierboven)

Programma E3 (Hou rekening met negen uur tijdsverschil)
Maandag 8 mei
Middag: persconferentie Sony
Dinsdag 9 mei:
Ochtend: persconferentie Microsoft
Middag: persconferentie Nintendo
Woensdag 10 mei:
E3 open

houd FOK!games tijdens de E3 in de gaten want ook wij zullen live verslag vanaf de beursvloer doen.

Koeman niet bang voor Ajax

Trainer Erwin Koeman van Feyenoord heeft gezegd dat hij veel vertrouwen heeft in de play-offs tegen Ajax.

Donderdag spelen de Rotterdammers eerst het heenduel in de Amsterdam ArenA. Tegenover Radio Rijnmond zei Koeman dat zijn ploeg in staat moet zijn om de Amsterdammers te verslaan. "Of ik blij ben dat het Ajax is geworden? Laat ze maar komen. Wij zullen twee keer top moeten zijn om verder te gaan, maar dat geldt ook voor hun."

"Ik weet niet of het een nadeel is dat we dit seizoen al twee keer van ze gewonnen hebben. Dat gaan de resultaten uitwijzen. De rivaliteit tussen beide ploegen is bekend. We spelen twee keer voor een uitverkocht stadion dus het zal voor de spelers niet moeilijk zijn om je hiervoor opnieuw op te laden."

VS: Man doodt buurmeisje om op te eten

MisdaadIn Amerika is vrijdag in Purcell (Oklahoma) een 26-jarige man aangehouden wegens het vermoorden van zijn bovenbuurmeisje. De politie vermoedt nu dat de verdachte, Kevin Ray Underwood, het meisje wilde gaan opeten.

Het lijkje van de 10-jarige Jamie Rose Bolin werd vrijdag gevonden in de flat van de verdachte. Het zat verpakt in een plastic ton. Aan haar hals waren zaagsporen te zien. Verder was het lichaam nog intact. De politie gaat ervan uit dat Underwood het meisje afgelopen woensdag doodde toen zij op weg was naar de bibliotheek. Waarschijnlijk heeft hij haar gewurgd.

Op een weblog dat de verdachte al jaren bijhield, beschreef hij een gedetailleerd plan om menselijk vlees te nuttigen en maakte hij grappen over kannibalisme. Ook besprak hij de gevolgen van het niet innemen van zijn anti-depressiemedicijn en vermeldde 'gevaarlijk bizarre' fantasieën. In de flat van Underwood trof de politie onder meer een vleesvermaler, een hakzaag en barbecuevleespennen aan.


Underwood (inzet slachtoffer Jamie Rose)

'Enorme inslag meteorieten 25 mei'

Icoon X-factorBrokstukken van de komeet 73P Schwassman-Wachmann 3-B, die al eeuwenlang rond de zon draait, zullen waarschijnlijk op 25 mei aanstaande de aarde treffen. Normaliter zou de komeet de aarde op een astronomische haar (ruim 10 miljoen kilometer) na gemist hebben, maar doordat hij in 1995 uit elkaar gevallen is, heeft hij nu een staart van brokstukken, waar de aarde recht doorheen zal vliegen. De brokstukken zullen in de Atlantische Oceaan terechtkomen, waar onderzeese vulkanen kunnen uitbarsten, die weer tsunami's van ruim tweehonderd meter kunnen creëren, die op de Atlantische kusten terecht zullen komen en er tientallen miljoenen slachtoffers kunnen veroorzaken. Dat zegt Eric Julien, van het Ecopolitics Institute. Onder andere Yahoo News maakt hier melding van.

Julien maakt zich boos over het feit dat NASA het risico ontkent en zegt dat de brokstukken de aarde op zes miljoen kilometer zullen passeren. Volgens hem komt dat door de onwetendheid van NASA: het is weliswaar bekend dat de komeet de aarde vlakbij zal passeren, maar de brokstukken die dus wél in zullen slaan, zijn veel te klein om met een telescoop te zien. Hij verwijt NASA dan ook weinig: Julien heeft immers veel meer informatie dan NASA kan hebben. Drie jaar geleden heeft hij namelijk een droom gehad, die de tsunami's voorspelde. Via telepathie heeft hij op 7 april jl. van zijn buitenaardse vrienden gehoord dat die droom werkelijkheid zou worden rond 25 mei, of een paar dagen eerder of later. Toch had NASA het wel kunnen weten: in een graancirkel uit 1995 is een deel van het zonnestelsel te zien rond het moment van inslag. De aarde ontbreekt...

Julien roept de overheden op aarde op om maatregelen te nemen. Volgens hem kan dat miljoenen levens sparen. Voorlopig wordt hij alleen nog niet serieus genomen.


De graancirkel met het zonnestelsel, waarop de aarde ontbreekt. De buitenste ring is de asteroïdegordel, tussen Mars en Jupiter.


Julien publiceert al langer over buitenaardse verschijnselen. Zo heeft hij een nieuwe theorie bedacht, waarin de snelheid van de tijd afhankelijk is van de tijdsdichtheid op een bepaald punt in de ruimte-tijd. Hierdoor kan de tijd dus op sommige plaatsen sneller lopen dan op andere plaatsen, waardoor daar de lichtsnelheid ook hoger ligt en UFO's dus sneller de aarde kunnen bereiken dan wetenschappers denken.

Met dank aan Gerson voor de submit.

Terugblik

Ik ben ceremoniemeester bij het huwelijk van mijn dochter, samen met de moeder van as. schoonzoon.

En nou zie ik velen van jullie al gniffelen en denken, dat gaat gezellig worden, twee schoonmoeders die straks over de straat liggen te rollen, bittere gevechten hebben over de hoofden van het aanstaande bruidspaar.

Laat ik jullie gerust stellen of in sommige gevallen teleurstellen, nee niet dus, wij kunnen het namelijk prima met elkaar vinden.

Dus dat betekent samen bruidjurk kopen met dochter en samen huilen, samen het pak aanschaffen van zoon en vol trots kijken, hoe hij in een heer veranderd. Nou is schoonzoon een zeer aardige, vriendelijke jongen, maar als een heer heb ik hem nog niet gezien. Als de verkoper mij echter vraagt, of hij zo mijn dochter mag huwen, geef ik als antwoord, dat het me niet uitmaakt hoe hij gaat, ik weet gewoon dat hij de juiste man voor mijn dochter is.

Ook betekent het voor beide ouders het terugblikken naar de jeugd van onze kinderen, en ik moet zeggen dat ik dit leuk, heel leuk vind. Wij zitten met tranen in onze ogen, als we onze verhalen vertellen over de wederzijdse avonturen van kinderen en vragen ons af, of alleen die van ons zulke rare dingen konden uithalen en of de kinderen het heel erg vinden als wij deze verhalen op de bruiloft in een sketch verwerken.

We kijken elkaar aan, en knikken volmondig nee, ze zullen het niet erg vinden, beiden hebben een groot gevoel voor humor, misschien zijn ze wel lichtelijk beschaamd.

Maar het brengt ook een gevoel van melancholie, het feit dat een gedeelte van je taak als ouder is volbracht en je hoopt dat je ze voldoende handvatten hebt meegegeven. Maar als je ziet hoe ze de zaken nu runnen, hoe zelfstandig ze zijn geworden en al voor grote moeilijke keuzes hebben gestaan en de juiste besluiten hebben genomen, weten wij, het is goed zo.

Lieverds, het gaat jullie goed.

Alonso deelt sneer uit

Fernando Alonso heeft aan het Engelse blad The People verteld waarom sommige van zijn concurrenten geen kampioen worden. De Spanjaard deelde hiermee een sneer uit naar Kimi Räikkönen en Jenson Button.

Volgens de huidig wereldkampioen moeten coureurs altijd met hun werk bezig zijn. En dus niet zoals Räikkönen en Button feestjes en partijtjes aflopen. Vooral de Fin is bekend om zijn feestgedrag.

De Renault-coureur staat ook dit jaar weer aan de leiding van het kampioenschap. “Iedereen heeft een andere visie over hoe je te werk moet gaan. Iedereen heeft een andere visie over hoe je moet rijden, hoe je je moet voorbereiden voor een Formule 1-race, en hoe je met de Formule 1 moet leven. Je moet jezelf voor de sport 365 dagen in een jaar voorbereiden en misschien denken andere coureurs meer na over feesten en wat zoal”.

Alonso liet wel weten dat je ook geluk moet hebben om de titel te kunnen winnen.

Angst en argwaan

11 september 2001. Het staat nog iedereen vers in het geheugen. Waar we waren, wat we voelden, wat we zagen en hoe de wereld veranderde van een veilig warm nest naar een harde realiteit waarin iedereen en alles bedreigt wordt door invloeden die wij niet kennen en niet kunnen controleren. De wereld is vol gevaren, gevaren uit het oosten, het westen, van het geloof of juist niet, gevaren uit vrijheid ontstaan en gevaren die onze vrijheid weer doen ontnemen. Het gevaar is overal en de wereld zal nooit meer in onschuld gehuld zijn zoals het was voor 11 september 2001.

Althans, dat is wat wij dag in dag uit horen, in de krant lezen en met elkaar bespreken. Nederland is anders sinds die dag in Amerika, Nederland is anders sinds de moord op Fortuyn en de komst van de leefbaren. Elke politieke partij zegt er het zijne van en verandert naar de omstandigheden. Sommige partijen verharden hun standpunten, waar andere een nieuwe roep om vrijheid uitten uit hoeken waarvan je het eigenlijk niet verwacht. Nieuwe leiders komen en nieuwe leiders gaan maar de boodschap blijft hetzelfde; we zijn in gevaar, in een heel groot gevaar.

Ik loop rond in Amsterdam, waar ik studeer, en word onderste boven gelopen door twee junks die vervolgens netjes hun excuses aanbieden. Angst? Nee hoor, waarvoor. Ik voel mij absoluut niet bedreigd in Amsterdam. Ik woon in een klein dorp en daar fiets en loop ik met hetzelfde gemak door zonder angst of argwaan. Vervolgens stap ik in de metro om mijn reis naar huis voort te zetten. Daar moet ik mijn OV-kaart laten zien en als ik beneden kom zie ik het perron vol met agenten en controleurs. Een gevoel van angst en onbehagen bekruipt mij bij het zien van al deze mensen. Ik kijk onwelwillend om mij heen om mijn burgerplicht te vervullen. Nergens verdachte pakketjes, maar wacht daar zit wel en man gehuld in een jelleba rustig te keuvelen met zijn Nederlandse (of althans blank uitziende) gesprekspartner. Ik kan er niets aan doen maar denk automatisch "Wat als die man een terrorist is." Ik ga op zoek naar de noodrem en de hamertjes om de ramen te breken en als ik naar buiten staar let ik op de nooduitgangen. Als ik aankom op centraal loop ik snel het metrostation uit en richting de trein. Het gevoel van angst is weg. Her en der lopen mensen, staan tassen en zie ik controleurs en dan de poster over je burgerplichten, het opletten op terreur en verdachte omstandigheden. Automatisch bekruipt mij weer dat onbehagelijke what-if gevoel.

Wat als er aanslagen komen in Amsterdam of in mijn dorpje. Wat als de man met de djelleba een terrorist is of zijn gesprekspartner. Wat als de agenten in de metro mij helemaal niet kunnen beschermen.

Ik denk terug aan alle politieke boeken die ik moet lezen voor mijn studie die allemaal de vingers wijzen naar 11 september, ik denk terug aan de kranten die berichten over terreur en ik denk terug aan de veranderende, politiserende politieke partijen die de angst gebruiken voor strenge beperkende maatregelen.

Heeft 11 september echt onze veiligheid en onschuld afgenomen, of doen wij dit zelf door de constante angst en onbehagen die wij onszelf en anderen aanpraten? Moeten wij bang zijn voor geesten en invloeden waar wij niet aankunnen doen, of ons gewoon bij het lot neerleggn dat nare dingen gebeuren. Moeten wij onze burgerplichten vol oplettendheid nakomen, of moeten wij gewoon weer lekker een krantje in de metrolezen.

Moeten wij bang zijn om te leven of gewoon leven?

Minister uit kritiek op toon Verdonk

Agnes van ArdenneCDA-minister Agnes van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking heeft moeite met de harde toon die collega minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie aanslaat. Van Ardenne zei vanochtend in een EO-programma op Radio 1 dat Verdonk ''te zwaar het accent legt op het uitzetten van mensen en te weinig op de integratie in de Nederlandse samenleving. Daardoor kan bij mensen van buitenlandse afkomst in Nederland de indruk ontstaan dat ze hier eigenlijk niet welkom zijn.''

Volgens de CDA-minister moet integratie niet alleen gevolgen hebben voor allochtonen, maar ook voor autochtonen. Zo wees zij erop dat allochtonen meer moeite hebben om aan een stageplaats of werk te komen.

Van Ardenne liet overigens weten wél achter het beleid van Verdonk te staan.

Baddeley winst Verizon Heritage

De Australiër Aaron Baddeley wist in het paasweekend de Verizon Heritage op zijn naam te schrijven. De Australiër had vijftien slagen minder nodig om het gehele parcours te doorlopen.

Met vijftien slagen onder par had de Australiër een slag minder nodig dan de nummer twee, de Amerikaan Jim Furyk. Furuk ging tot dag drie samen met Baddeley aan de leiding, maar had op de laatste dag een slag meer nodig. Een gedeelde derde plaats was er voor de Amerikanen Vaughn Taylor en Billy Mayfair. Beide golfers kwamen uit op een score van dertien slagen onder par. Baddeley sloeg tijdens het toernooi in totaal twee eagles en 21 birdies. De Australiër had een uitglijder op baan acht van dag twee, op deze baan liet hij een double bogey noteren.

Uitslag Verizon Heritage

#NaamR1R2R3R4Totaal
1A. Baddeley (AUS)66676670269
2J. Furyk (USA)64676871270
3V. Taylor (USA)63707266271
-B. Mayfair (USA)65696869271
5B. Quigley (USA)68706867273
-J. Kelly (USA)68696670273
7T. Clack (ZAF)72656869274
-E. Els (ZAF)71676571274
9B. Gay (USA)66677370276
-J. Coceres (ARG)69676872276

Zware loting Fed Cup team

Nederland heeft het niet getroffen bij de loting voor de Fed Cup. Deze week zal Oranje het moeten opnemen tegen Slowakije, Luxemburg en Finland.

De Nederlandse dames (Brenda Schultz, Michaëlla Krajicek, Marrit Boonstra en Elise Tamaëla) komen uit in de Europees/Afrikaanse zone, welke van maandag tot en met vrijdag in het Bulgaarse Plovdiv wordt afgewerkt. Met name Slowakije, met Daniela Hantuchova, is een zware dobber voor het team van captain Manon Bollegraf.

Oranje zal als eerste moeten eindigen in de groep om een play-off tegen een andere groepswinnaar af te dwingen. De winnaar van deze ontmoeting speelt later dit jaar een promotie-/degradatiewedstrijd om een plaats in de wereldgroep.

Huntelaar stijgt in Gouden Schoen

Klaas Jan Huntelaar is door zijn twee doelpunten tegen RKC Waalwijk gestegen naar de tweede plaats in de strijd om de Gouden Schoen. Nadeel voor de Ajax-spits is dat hij niet verder kan stijgen.

Luca Toni leidt nog altijd het klassement om de titel van ‘Europese topscorer.’ De aanvaller van Fiorentina opende de score tegen Treviso en staat al op 28 competitietreffers, goed voor 56 punten. Huntelaar volgt op ruime afstand en kan niet meer dichterbij gekomen daar de Eredivisie is afgelopen. De kans is aannemelijk dat The Hunter nog van het podium kukelt, want Samuel Eto’o en Thierry Henry volgen op geringe afstand.


Stand Gouden Schoen:

#Speler:Club:Goals:Punten:
1Luca ToniFiorentina2856
2Klaas Jan HuntelaarSC Heerenveen/Ajax3349,5
3Samuel Eto'oFC Barcelona2448
4Thierry HenryArsenal2244
5Ruud van NistelrooijManchester United2142
6Tarmo NeemeloFC TVMK4141
7Kris BoydKilmarnock/Rangers2740,5
8PauletaParis Saint-Germain2040
8Miroslav KloseWerder Bremen2040
8David TrezeguetJuventus2040

'George Michael ramt drie auto's'

Icoon Showbizz George Michael heeft gisteren in Londen drie auto's geramd met zijn Range Rover. Dat meldt de Britse krant The Mirror vandaag. De 42-jarige zanger zou 's ochtends vroeg eerst een Ford Fiesta hebben geraakt. Toen hij probeerde weg te rijden zou hij bovendien een Peugeot geramd hebben, die tegen een Rover aanklapte.

Een getuige omschreef het gebeuren als 'bizar'. "Hij zag er niet al te best uit", aldus de getuige. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. De politie is inmiddels een onderzoek gestart.

Michael werd in februari ook al gearresteerd door de Britse politie, toen op verdenking van drugsbezit. Hij zou destijds zijn ingestort achter het stuur van zijn auto. Voor die zaak moet hij binnenkort bij de rechter verschijnen.


Foto: Sony Music


Met dank aan Roel_Jewel voor de submit.

Uitslagen Spanje speelronde 33

De titelstrijd in Spanje is al maanden niet meer spannend. Ook na afgelopen weekend is daar geen verandering in gekomen. De strijd om het vice-kampioenschap ligt echter nog altijd open.

FC Barcelona trof afgelopen vrijdag zijn collega Champions League-halve finalist. Villarreal kwam op bezoek in Nou Camp, in de hoop punten te stelen op jacht naar verder Europees voetbal. Topschutter Samuel Eto'o zette de Catalanen al na elf minuten op een 1-0 voorsprong. Dat zette echter niet de toon; beide ploegen speelden mat en niet in hun sterkste opstellingen. Het zou bij de 1-0 blijven, maar beide teams raakten wel belangrijke spelers kwijt aan blessures. Henke Larsson moest al vroeg het veld verlaten bij Barça. Voor Gonzalo Rodríguez is het seizoen voorbij.

Nummer twee Valencia stond voor dit weekend in punten gelijk met Real Madrid. Qua onderling resultaat waren Los Ches wel beter, waardoor zij de tweede plek bezetten. Espanyol kwam op bezoek in Mestalla. De Catalaanse club kent in de Liga een teleurstellend seizoen, maar won afgelopen woensdag wel de Spaanse beker. Toch kon het in Valencia geen vuist maken, en werd het weggespeeld. Villa, Ayala, Mista en Baraja scoorden voor de club uit Zuid-Spanje, en zorgden voor een solide 4-0 overwinning. Eduard Costa en Moisés (beiden Esnapyol) kregen de rode kaart toegewezen na een tweede gele.

Getafe ontving Real Madrid in het Coliseum Alfonso Pérez. De Koninklijke speelde niet goed, maar was wel beter dan de kleine club uit het stadje onder Madrid. Dat resulteerde ook in het eerste doelpunt, dat pas na de rust viel. Julio Baptista scoorde voor Los Merengues, en leek er voor te gaan zorgen dat Real Madrid eindelijk weer eens drie punten zou pakken. Niets was echter minder waar; Manuel Tena kopte vlak voor tijd de gelijkmaker binnen, en stal zo een punt van de nummer drie.

Osasuna kon niet profiteren van de misstap van de Madrilenen. De club uit Pamplona kreeg hekkensluiter Málaga op bezoek, maar wist de drie punten niet te behouden. Punal zette Los Rojillos nog wel op voorsprong vanaf elf meter, maar tien minuten voor tijd ging de overwinning toch niet door. Roberto Morales scoorde de gelijkmaker voor Málaga, maar verder dan dat kwam ook de bijna-degradant niet. In de blessuretijd van de tweede helft kreeg Ballesta zijn tweede gele kaart nog, en zo eindigde Málaga met tien man.

Ondertussen wisten Deportivo la Coruña en Sevilla elkaar in bedwang te houden in een doelpuntloos duel. Real Sociedad en Cádiz deden beiden goede zaken in de strijd tegen degradatie door respectievelijk van Racing en Real Zaragoza te winnen. Atlético Madrid wist in de laatste minuten nog de drie punten in het Vicente Calderón te houden door een doelpunt van Fernando Torres tegen Athletic de Bilbao.

Uitslagen:

Barcelona - Villarreal 1-0
Real Mallorca - Deportivo Alavés 0-0
Real Sociedad - Real Racing 1-0
Deportivo la Coruña - Sevilla 0-0
Osasuna - Málaga 1-1
Real Betis - Celta de Vigo 0-2
Valencia - Espanyol 4-0
Real Zaragoza - Cádiz 1-2
Getafe - Real Madrid 1-1
Atlético Madrid - Athletic de Bilbao 1-0

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Barcelona337373 - 29
2.Valencia336249 - 28
3.Real Madrid336058 - 30
4.Osasuna335944 - 39
5.Celta de Vigo335436 - 30
6.Sevilla335340 - 33
7.Deportivo la Coruña335143 - 38
8.Villarreal334942 - 32
9.Atlético Madrid334742 - 33
10. Getafe334747 - 42
11.Real Zaragoza334241 - 42
12.Real Betis333730 - 44
13.Athletic de Bilbao333533 - 40
14.Real Sociedad333541 - 58
15.Real Racing333428 - 38
16.Real Mallorca333430 - 46
17.Espanyol333431 - 51
18.Deportivo Alavés333332 - 47
19.Cádiz333127 - 45
20.Málaga332432 - 54

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Samuel Eto'oBarcelona24
2.David VillaValencia19
3.RonaldinhoBarcelona15
4.Diego MilitoReal Zaragoza14
=.RonaldoReal Madrid14
6.Fernando TorresAtlético Madrid13
7.EwerthonReal Zaragoza11
=.Fernando BaianoCelta de Vigo11
=.Juan Roman RiquelmeVillarreal11
10. Diego TristánDeportivo la Coruña10

Karsten Kroon blij bij CSC

Karsten Kroon won de Amstel Gold Race zondag niet, maar de Nederlander deelde wel mee in het succes van zijn ploeggenoot Frank Schleck van Team CSC.

Kroon eindigde als vierde, maar was na afloop blij dat hij bij zijn nieuwe ploeg wel de kans had gekregen om voor de overwinning te strijden. "Het was een heerlijk gevoel om te kunnen laten zien wat ik echt kan."

Afgelopen winter verhuisde Kroon van Rabobank naar de Deense ploeg van Bjarne Riis. Dat deed hij omdat hij zijn rol als waterdrager bij de Nederlandse ploeg zat was. "Dit is fantastisch", aldus Kroon zondag. "Misschien zeggen de mensen dat ik nu opnieuw voor iemand af moest stoppen, maar op de Eyserbosweg heb ik zelf de echte forcing ingezet. Nu moest ik voor Schleck afstoppen, maar als ik weg was geweest had hij dat voor mij gedaan. Schleck was vandaag gewoon de sterkste, want hij reed weg op het moeilijkste stuk."

Chinese economie groeit met 10,2 procent

Icoon Economie De economie van China is in het eerste kwartaal met 10,2 procent gegroeid. Dat heeft de Chinese president Hu Jintao gisteravond laten weten. Vorig jaar groeide de economie in het Aziatische land ook al met 9,9 procent.

Hu liet weten bezorgd te zijn over de snelle groei van de economie. Volgens Hu streeft de regering niet naar zo'n hoog cijfer. De hoge groei wekt bij velen bezorgdheid op, omdat er een steeds grotere belasting op de energievoorziening en het milieu door wordt veroorzaakt. De vrees bestaat dan ook dat China de hoge groei niet vol zal kunnen houden.

De regering heeft daarom vorig jaar al maatregelen getroffen om de groei af te remmen. Dergelijke maatregelen zullen ook dit jaar weer genomen worden. Bovendien zal de regering proberen de armste groep Chinezen ook te laten profiteren van de economische groei.

Huntelaar evenaart score Johan Cruijff

Klaas-Jan Huntelaar gaf zondag een passend slot aan zijn productieve voetbalseizoen. Voor de winterstop scoorde de spits zeventien maal voor SC Heerenveen, terwijl hij daarna zestien maal raak schoot voor Ajax.

In 32 wedstrijden wist Huntelaar 33 maal te scoren, en met die score staat hij tiende in de top-10 van Eredivisie-topscorers aller tijden. Die tiende plaats deelt hij met Johan Cruijff, die in het seizoen 1966/1967 ook 33 maal wist te scoren.

De ranglijst wordt nog altijd aangevoerd door PSV'er Coen Dillen. Dillen wist in het seizoen 1956/1957 maar liefst 43 maal te scoren.

All-time topscorers Eredivisie in één seizoen:

Seizoen:Naam:Club:Aantal treffers:
1956/1957Coen DillenPSV43
1960/1961Henk GrootAjax41
1959/1960Henk GrootAjax38
1985/1986Marco van BastenAjax37
2002/2003Mateja KezmanPSV35
1997/1998Nikos MachlasVitesse34
1978/1979Kees KistAZ'6734
1976/1977Ruud GeelsAjax34
1958/1959Leo CanjelsNAC34
2005/2006K.J. HuntelaarHeerenveen/Ajax33
1966/1967Johan CruijffAjax33

Albert II zet voet op de Noordpool

Prins Albert IIAlbert II van Monaco heeft gisteren de Noordpool bereikt. De prins reisde met een door honden getrokken slee in vier dagen van het Russische weerstation Barneo naar het meest noordelijke puntje van de planeet, een tocht van ongeveer 100 kilometer. Albert II wilde met de expeditie Albert I eren, zijn betovergrootvader die aan het begin van de 20e eeuw een reeks expedities in het poolgebied ondernam.

Betoveropa Albert bereikte echter nooit daadwerkelijk de Noordpool. De huidige vorst van Monaco was daarentegen zelfs al eens op de Zuidpool. De 48-jarige Albert Grimaldi, die vorig jaar zijn overleden vader Rainier opvolgde, zei met de expeditie de gevaren van klimaatverandering onder de aandacht te willen brengen. "We moeten niet vergeten dat onze planeet in groot gevaar is. We moeten meer moed tonen dan we nu doen om haar te redden."

Zeker vijf doden bij treinongeluk Griekenland

Icoon Ramp Bij een botsing tussen een intercity en een vrachtwagen nabij de Griekse stad Drama zijn gisteravond zeker vijf mensen om het leven gekomen. Bovendien raakten er nog eens tientallen mensen gewond. De autoriteiten houden rekening met een oplopend dodental, omdat er mogelijk nog lichamen onder het puin zouden liggen.

De intercity was onderweg van Alexandroupolis naar Thessaloniki, met tussen de 60 en 120 mensen aan boord, toen die op een overweg op een vrachtwagen met aardappels inreed. De twee inzittenden van de vrachtwagen kwamen daarbij om het leven. Mogelijk heeft de bestuurder van de wagen een stopsignaal genegeerd.

Door de klap raakten enkele wagons zwaar beschadigd. In één van de wagons zouden nog mensen bekneld zitten. Hulpverleners proberen ze uit het wrak te bevrijden. Het is nog niet duidelijk om hoeveel mensen het gaat. "We wachten op een kraan om een wagon op te tillen, aangezien we vermoeden dat er verscheidene passagiers onder liggen", aldus het hoofd van de brandweer.


Drie van de vier wagons van de trein ontspoorden

Verdachte zaak Holloway hotelbeveiliger

De verdachte die gisteren werd aangehouden in de zaak van de op Aruba verdwenen Natalee Holloway, betreft de 19-jarige Godfried van C. Hij is werkzaam bij een bedrijf dat hotels beveiligt. De politie had hem kort na de verdwijning van het meisje op 30 mei 2005 al eens ondervraagd.

Justitie wil niet zeggen wat de verdachte te maken kan hebben met de verdwijning van Holloway. Het is niet bekend of Van C. in het hotel werkte waar de 18-jarige Amerikaanse scholiere verbleef voordat ze verdween.

Holloway verdween vorig jaar mei spoorloos na een avondje stappen. De Nederlander Joran van der Sloot zat enige tijd vast op verdenking van betrokkenheid, evenals twee van zijn vrienden. Zij werden echter wegens gebrek aan bewijs op vrije voeten gesteld.

Beademingsapparaat ontploft op intensive care

Icoon Weird In het Medisch Centrum Haaglanden in Leidschendam is zondagavond een beademingsapparaat uit elkaar gespat. Aan het apparaat, dat op de intensive care stond, lag op dat moment een patiënt. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. De patiënten in de ruimte zijn elders ondergebracht.

Het apparaat is door de brandweer weggehaald. Uit onderzoek is gebleken dat een reservebatterij de oorzaak is geweest van de explosie, iets wat volgens de brandweer hoogstens één keer in de vijfhonderd jaar gebeurt.

Bij de ontploffing kwam overigens een kleine hoeveelheid lachgas vrij. Het ziekenhuis werd daarop ontruimd, omdat mensen een 'vreemde geur' roken.

Met dank aan aloa, digitaljet en YubYub voor de submit.

Pieckenhagen blijft bij Heracles

Martin Pieckenhagen blijft bij Heracles. Ondanks de vele geruchten en belangstelling vanuit Duitsland, zijn geboorteland, blijft de 34-jarige keeper ook volgend seizoen het doel van Heracles verdedigen.

De trainer van de club uit Almelo, Peter Bosz, zei dit zondagavond in het NOS-programma Studio Voetbal. Aan het begin van dit seizoen kwam Pieckenhagen over van Hamburger SV en hij heeft nog een verbintenis tot medio 2007 in Almelo. Desondanks wilde zijn voormalige club Hansa Rostock hem weer terughalen en ook zouden er nog andere Duitse clubs contact met hem hebben opgenomen.

Uitslagen Frankrijk Speelronde 35

Zaterdag werd het landskampioenschap in Frankrijk al beslist. Door het verlies van naaste concurrent Girondis Bordeaux bij Lille OSC mag Olympique Lyon zich voor de vijfde maal op rij de beste van Frankrijk noemen, een record.

Olympique Lyon vierde de vijfde titel op rij door zondag met 1-0 te winnen bij Paris Saint-Germain. Op bezoek in Parijs zorgde Fred voor de enige treffer.

Stade Rennes verspeelde dure punten in de strijd om de derde plaats tegen Olympique Nice. De derde plaats geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League. Rennes leek op een 1-1 gelijkspel af te stevenen, na goals van David Bellion en John Utaka, maar in de vierde minuut van blessuretijd was het Jacques Abardonado die met een geweldige volley doelman Andreas Isaksson passeerde en de thuisploeg aan een 2-1 overwinning hielp.

Olympique Marseille verwendde het thuispubliek met maar liefst zes doelpunten in de competitiewedstrijd tegen AS Nancy. Aan alle kanten werd Nancy overlopen en ze mochten zich gelukkig prijzen dat Marseille het maar bij zes doelpunten liet. In de eerste helft zorgde Niang voor zowel de 1-0 als de 2-0 en dat was ook de ruststand. Ploeggenoot Maoulida tekende in de tweede helft voor de derde en vierde treffer en in de slotfase van het duel maakte ook Pagis nog twee doelpunten.

Uitslagen

FC Nantes - AJ Auxerre 3-2
Saint-Etienne - RC Lens 2-0
FC Sochaux - RC Strasbourg 1-1
Le Mans - AS Monaco 0-0
Troyes - Ajaccio AC 3-0
Toulouse FC 0 FC Metz 2-0
Lille OSC - Gir. Bordeaux 3-2
Olympique Marseille - AS Nancy 6-0
PSG - Olympique Lyon 0-1
Olympique Nice - Rennes 2-1

Stand na 35 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon*347860 - 24
2Bordeaux346136 - 22
3Lille OSC355848 - 25
4Stade Rennes355645 - 46
5Ol. Marseille355439 - 31
6RC Lens355341 - 31
7AJ Auxerre355342 - 36
8PSG355041 - 32
9Le Mans355030 - 26
10Olympique Nice354929 - 29
11AS Monaco344634 - 29
12St. Etienne354628 - 32
13FC Nantes354435 - 36
14AS Nancy354429 - 31
15Toulouse FC354031 - 39
16Sochaux343730 - 42
17Troyes353532 - 43
18Strassbourg352830 - 47
19Ajaccio AC352720 - 47
20FC Metz352624 - 56

* = Champions League

Fish winnaar in Houston

Mardy Fish heeft het ATP-toernooi in Houston gewonnen. De Amerikaan versloeg Jürgen Melzer in de finale.

Fish had drie sets nodig om zich te ontdoen van Melzer: 3-6, 6-4 en 6-3. De Amerikaan miste bijna het complete vorige seizoen en zakte daardoor naar de 212e positie op de wereldranglijst. ”Dit is een ongelooflijke week voor mij geweest. Ik had absoluut niet verwacht dat ik hier met deze trofee zou staan”, zei Fish. De laatste toernooizege van Fish dateerde uit 2003, toen hij de beste was in Stockholm. Melzer blijft staan op nul eindoverwinningen.

Eredivisie breekt magische bezoekgrens

De Eredivisie heeft afgelopen seizoen de magische grens van vijf miljoen bezoekers verbroken, voor het eerst in de historie.

Liefst 5.137.468 toeschouwers passeerden deze jaargang de poortjes bij de stadions, een gemiddelde van 16.789 per wedstrijd. Het vorige record werd drie jaar geleden gevestigd met 4.974.966 bezoekers. Ruim een decennium terug schommelden deze cijfers steevast rond de drie miljoen. De reden achter deze stijging zijn de als paddestoelen uit de grond schietende nieuwe stadions.

Toeschouwers Eredivisie vanaf 1996/1997:

Seizoen:Toeschouwers:Gemiddeld:Landskampioen:
1996/19973.770.00012.320PSV
1997/19983.931.00012.846Ajax
1998/19994.170.62813.630Feyenoord
1999/20004.303.89014.065PSV
2000/20014.736.20615.478PSV
2001/20024.765.27615.573Ajax
2002/20034.974.96616.258PSV
2003/20044.870.47515.917Ajax
2004/2005:4.955.38616.194PSV
2005/20065.137.46816.789PSV

Villarreal zonder Rodriguez, Peña

Villarreal-coach Manuel Pellegrini zal het woensdag in de halve finale van de Champions League moeten doen zonder twee defensieve sterkhouders: Gonzalo Rodriguez en Juan Manuel Peña.

Beide spelers raakten geblesseerd tijdens de (verloren) competitiewedstrijd in en tegen FC Barcelona. Gonzalo Rodriguez scheurde een band in zijn linkerenkel en volgens Villarreal kan de Argentijn pas over acht weken weer beginnen met trainen, zodat het WK ook aan de neus van de verdediger voorbij gaat.

Peña verrekte een knieband en mist in ieder geval de heenwedstrijd van aanstaande woensdag tegen Arsenal. Onzeker is zijn deelname tijdens de return in El Madrigal.

De paaseitjes van de WRR

De WRR had me toch even aan het denken gekregen. Als er een democratische islam aan het opbloeien was dan had ik die toch niet over het hoofd kunnen zien de afgelopen tien jaar. Het NOSjournaal liet een van de leden van de raad het verlossende woord spreken: De gematigde islam bestaat zeker, "maar je moet haar wel wíllen zien" zei men streng tegen de journalist. De open deur dat een driejarige zoektocht dan toch niet nodig zou moeten zijn werd netjes heel gelaten, het NOSjournaal kent haar vrienden.

Wethoudster betaalt boete voor vrijlaten vos

Hester MaijBijna voormalig Amsterdams wethouder Hester Maij (CDA) heeft uit eigen zak 250 euro gedoneerd aan de hoofdstedelijke dierenambulance. Deze organisatie kreeg onlangs een boete ter hoogte van dit bedrag voor het vrijlaten van een vos.

Met haar donatie zegt Maij op persoonlijke titel te willen protesteren tegen het landelijk beleid dat beschermde diersoorten niet mogen worden uitgezet. De dierenambulance ving in december een vos in de Amsterdamse wijk Oud Zuid. Het beestje werd vervolgens weer losgelaten in een bosrijk gebied, waarna de stichting beboet werd. Overigens is er inmiddels door de dierenambulance bezwaar hiertegen aangetekend.

Interview + CD: The Dresden Dolls - Yes Virginia

Op een gure dinsdagochtend zat ik op mijn fietsje, op weg naar het American Hotel nabij het Leidseplein. Het was koud. De wind blies dwars over de Amstel. Ik zat al vol zenuwen en mijn lippen voelden gesprongen aan. Uiteraard staat dan de brug open en elk stoplicht op rood. Ik herinnerde me de wijze woorden van mijn opa: Als je wind tegen hebt, moet je harder trappen. Dus was ik gewoon op tijd voor het interview met Amanda Palmer, de songwriter, pianiste, zangeres van The Dresden Dolls.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.