FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 22 april 2006

Tom Danielson wint vijfde etappe in Georgia

Tom Danielson heeft de vijfde etappe met aankomst bergop gewonnen. Leider in het algemeen klassement blijft Floyd Landis.

De etappe van vandaag verliep over een afstand van 152 kilometers tussen Blairsville naar Brasstown Bald. Aanvaller van de dag was Jason McCartney, die samen met vijf anderen een voorsprong opbouwde van ruim vier minuten. Op de eerste beklimming van eerste categorie loste McCartney zijn medevluchtgenoten. Achter hem ging het peloton onder aanvoering van Phonak over op de achtervolging.

Bij aanvang van de laatste beklimming in koers (de Brasstown Bald Mountain met een hoogte van ruim 1400 meters) was het pak weer compleet. Op deze slotklim waren er aanvalspogingen van Danielson, Popovitsj en Landis te noteren, maar de drie coureurs bleven lang bij elkaar samen. Uiteindelijk klopte Tom Danielson Floyd Landis in de sprint en won hij net als vorig jaar de rit naar de Brasstown Bald Mountain. Landis behoudt nog steeds vier seconden voorsprong op Danielson in het algemeen klassement.

Uitslag vijfde etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Tom Danielson (VS)DSC4:04.56
2.Floyd Landis (VS)PHOz.t.
3.Yaroslav Popovitsj (Oek)DSC0.17
4.Cesar Grajales (Col)NIC0.23
5.Janez Brajkovic (Slv)DSCz.t.

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Floyd Landis (VS)PHO19:23.10
2.Tom Danielson (VS)DSC0.04
3.Yaroslav Popovitsj (Oek)DSC1.55
4.Jose Gutierrez (Spa)PHO2.11
5.Janez Brajkovic (Slv)DSC2.15


Uitslagen tweede ronde WK snooker

Snookerpartijen van de tweede ronde zijn weer volop bezig in the Crucible. Hieronder vind je een overzicht van de afgeronde partijen op het WK in Sheffield.

Shaun Murphy (Eng) 13-7 Steve Davis (Eng)
Stephen Maguire (Sco) 4-13 Marco Fu (HK)
Stephen Lee (Eng) 9-13 Neil Robertson (Aus)

Qualifier Neil Robertson kwam als eerste terecht in de kwartfinales. Het is voor het eerst sinds 1983 dat een Australiër zover is gekomen op een WK. Marco Fu had geen enkele moeite met Stephen Maguire en Shaun Murphy, wereldkampioen van vorig jaar, versloeg Steve Davis eveneens relatief eenvoudig.

EU Dienstenrichtlijn verzwakt

Icoon Europa Op de informele top van de Oostenrijkse stad Graz overleggen de ministers van Economische Zaken van de EU-lidstaten over het aanpassen van de Dienstenrichtlijn (ook wel Bolkesteinrichtlijn genoemd). De Dienstenrichtlijn moet vrij dienstenverkeer tussen de EU-lidstaten verbeteren. De ministers overleggen dit weekend over de kleine puntjes in de Richtlijn.

Na onvrede van regeringen van sommige EU-lidstaten en straatprotesten in Frankrijk en België door vakbonden is besloten het "country of origin"-principe uit de Richtlijn te schrappen. Bolkestein kreeg veel kritiek op dit principe. Hiermee wordt bedoeld dat een bedrijf diensten in de gehele EU aan kan bieden met de regelgeving uit de eigen lidstaat. Vakbonden zijn bang dat goedkope Oost-Europese werknemers buiten de CAO hun diensten in West-Europa kunnen aanbieden. Volgens Bolkenstein is dit niet het geval, omdat alleen tijdelijk werk onder zijn Richtlijn valt.

Toch vindt Martin Bartenstein, minister van Economische Zaken van Oostenrijk, dat de Richtlijn niet overbodig is geworden. Hij meent dat de belangrijkste principes van de Richtlijn nog steeds gelden, en dat de Richtlijn een zeer ambiteus plan is van de EU. Zo kunnen bedrijven zich overal in de EU vestigen, kunnen ze overal in de EU hun diensten aanbieden en moeten ze daarbij steun krijgen van elke EU-lidstaat. De Europese Commissie hoopt dat de minder sterke Richtlijn alsnog zorgt voor meer competitie in vele sectoren.

FC Porto verovert landstitel

Co Adriaanse heeft zijn eerste hoofdprijs als trainer binnen. Zijn FC Porto heroverde vanavond namelijk de Portugese landstitel. Een 0-1 zege bij het al gedegradeerde Penafiel bracht zekerheid. De slotfase werd verstoord door zeer losbandige supporters.

FC Porto liet een dubbel gezicht zien in de eerste helft. Os Dragões zetten het kwaliteitsarme Penafiel (dat amechtig de lange bal speelde op Diallo) helemaal vast gedurende de eerste twintig minuten. Uit corners werd enig gevaar gesticht, en Benni McCarthy trof met een schuiver de paal. Na verloop van tijd wist Penafiel zich onder de druk te ontworstelen. Dat kwam vooral door het lage tempo van de opponent.

Direct na rust hielp een goedkoop verkregen strafschop Porto aan de voorsprong. Ibson werd zeer licht aan zijn shirt getrokken door Nuno Diogo en Adriano benutte koeltjes het buitenkansje. In het vervolg van het treffen vertrouwde Porto veel op de betrouwbare verdediging. Af en toe werd keeper Santos van Penafiel nog getest.

Zo leek de wedstrijd voort te kabbelen tot het einde. Tot de diabolische 90e minuut. Opeens stormden massa’s Porto-supporters het veld op, waarvan sommigen dronken. Enkele rondbuikige fans ontdeden hun favorieten van hun tenues. Adriano rende, slechts gehuld in onderbroek, naar de kleedkamer. Zijn collega's volgden (verstandigerwijs) dit voorbeeld. Consternatie alom. Na een kwartiertje werd het duel hervat en kon het feest na enkele minuten beginnen.

Porto’s laatste landstitel dateerde uit het fameuze jaar 2004, waarin ook de Champions League werd gewonnen. Adriaanse maakt ook nog kans op de dubbel, want over enkele weken treedt hij aan in de bekerfinale tegen Vitória Setúbal. In Europees verband presteerde Porto dit seizoen tegenvallend. Internazionale, Glasgow Rangers en Artmedia Bratislava veroordeelden de Portugese topclub tot de laatste plaats in de Champions League poule.

Uitslagen play-offs 22/04/2006

Vanavond stonden de heenwedstrijden op het programma in de strijd om een plek in de UEFA Cup aankomend seizoen. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Twente - FC Utrecht 2-0
11' N' Kufo 1-0
47' Gerritsen 2-0

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 10.500
Geel: Zomer (Twente), Nelisse, de Jong (Utrecht).

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Rahim, Niemeyer, Zomer, Heubach (Wellenberg/46), Sibum, Brama, El Ahmadi, Gerritsen, N'Kufo, Touma (Afonso/86).

FC Utrecht: Terol (Huiskamp/57), Tiendalli, v.Steensel, Broerse, Somers, Caluwé, De Jong, Kruys (v. Buuren/59), Ramzi, Nelisse, Maachi (Douglas/67).
---------------------------------------------
Roda JC - SC Heerenveen 0-0

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 10.000.
Geel: Kah (Roda JC), Hansson, Bradley, Pranjic, Bosvelt (Heerenveen).

Opstellingen

Roda JC: Kujovic, Senden, Saeijs,Kah, Lachambre, Leemans, Cziommer, Bodor, Sérgio, Cristiano (Sonko/77), Cissé.

Heerenveen: Vandenbussche, Poulsen, Hansson, Breuer, J.Drost, Bosvelt, Prager, Bradley, Nilsson (Hanssen/87), De Vries, Pranjic.

Woensdag 26 april worden de returns gespeeld.

Playboy vreest voor voortbestaan

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Hoofdredacteur Jan Heemskerk vreest voor het voortbestaan van blootblad Playboy. Heemskerk liet dat gisteren weten op de website 'Sterrenstek'. Het komt de oplage van het tijdschrift niet ten goede, dat naaktfoto's van beroemdheden 'uitlekken' op internet, voordat het blad in de winkelschappen ligt.

De nieuwste Playboy, met Bridget Maasland als één van de naaktmodellen, kwam afgelopen donderdag uit. Voordat het blad echter in de winkel lag, waren er al foto's van Bridget op internet te bekijken. Onder andere op de website 'VKMag' waren alle foto's te vinden. Vervolgens werd een foto op televisie, in het programma RTL Boulevard vertoond. Playboy dreigde met stappen. Website 'Jaggle' beweerde de foto's te mailen, als mensen hun email-adres achter mailden naar de site. Dit bleek later een hoax te zijn; Jaggle was nooit van plan om de foto's echt te mailen.

"Wanneer wij niets ondernemen, zal Playboy door al deze illegale acties wel eens kunnen ophouden te bestaan", aldus Heemskerk. "Dit besef leeft gewoon te weinig; en dan heb ik het maar niet over het feit dat er mensen op straat komen te staan", waarschuwt de hoofdredacteur aan verspreiders van de foto's.

De redactie van het blad onderzoekt ook mogelijkheden om illegale verspreiding van de foto's voor te zijn. "We overwegen op dit moment heel sterk om zelf de foto's op de dag dat de nieuwe Playboy uitkomt op het internet te zetten", meldt Heemskerk. "Het voordeel hiervan is dat wij dan zelf de bezoekers naar ons toe kunnen trekken.". De uitgever van het mannenblad is volgens Heemskerk veel minder rijk dan iedereen verwacht.

Zie ook het bericht op het FOK!Weblog. Mocht het bericht je niet boeien, zijn er op het FOK!Weblog ook genoeg blote vrouwen te vinden om jezelf toch nog wat te vermaken.
Koppelingen naar foto's van Playboy worden niet op prijs gesteld, en resulteren in een ban. Laat het svp niet zo ver komen.

Playboy dreigt met stoppen

De playboy heeft het wel zo'n beetje gehad met al de uitgelekte en ingescande foto's die her en der op het internet opduiken. Er was een tijd terug al een foto van Bridget uitgelekt voor de bladen in de winkel lagen. En de foto's van Bridget waren al vrij direct op het wereldwijde web terug te vinden.

Playboy begint door te krijgen dat het geprinte medium een klein beetje achterhaald begint te worden met de snelheid van het internet. Ze zijn niet echt snel daar, maar ze zijn er na dalende verkopen toch al vrij snel achter. Het is echter niet zo dat we zonder bekende tieten en flamoesen komen te zitten. Het lijkt een waarschuwingskreet van het blad te zijn en ze zijn nu aan het uitzoeken of ze de nieuwere edities niet zelf online moeten gaan zetten. "Zo krijgen we tenminste zelf nog de hits".

Persoonlijk haalt het me allemaal niet zo uit, de foto's krijg ik toch wel te zien en hetzelfde geld voor de rest van Nederland. Immers wil iedereen de veel besproken foto's wel zien. Zelfs mijn moeder wist er iets over te zeggen...

En als je onder een steen hebt gewoond de afgelopen week, klik eens op onze NSFW categorie...

Strijd in Turkije weer helemaal open

De titelstrijd in de Turkse competitie ligt weer helemaal open nadat Fenerbahçe zich naast Galatasaray aan de kop genesteld heeft. Fenerbahçe won de derby tegen Galatasaray met 4-0.

Fenerbahçe begon aan de topper met drie punten achterstand op de aartsrivaal. Stephen Appiah opende de score en Fábio Luciano vergrootte de marge en de 2-0 was tevens de ruststand

Vlak na rust kreeg Alioum Saidou zijn tweede gele kaart, waardoor Galatasaray met tien man verder moest. En of het niet genoeg voor de ploeg was, deelde Fenerbahçe daarna nog eens een tik uit door treffers van Alex en Nicolas Anelka.

Fenerbahçe had de uitwedstrijd tegen Galatasaray ook al gewonnen. In de Turkse Superlig staan nog drie speelrondes op het programma.

Uitslag FA Cup: Chelsea-Liverpool

Liverpool is erin geslaagd de finale van de FA Cup te bereiken. In een spannende wedstrijd op Old Trafford werd Chelsea verslagen: 2-1.

Chelsea had in het eerste kwartier een licht overwicht, wat niet direct tot grote kansen leidde. Voor haar eerste mogelijkheid hadden The Blues de hulp nodig van de assistent-scheidsrechter, die Drogba niet afvlagde. De Ivoriaan schoot de grote kans echter een meter naast. Scheidsrechter Graham Poll gaf een minuut na deze mogelijkheid Liverpool een discutabele vrije trap, die door John Arne Riise door de muur werd geschoten en tegen de netten. De ploeg van Rafael Benitez nam na de goal het initiatief. De sterk spelende Kewell brak door aan de rechterkant maar produceerde een zwak schot. Luis Garcia kreeg de bal van Gerrard op een presenteerblaadje, maar kreeg het voor elkaar om de bal hoog over te schieten. Over het algemeen waren er in de eerste helft aan beide kanten echter weinig kansen.

In de tweede helft begon Chelsea, waar Arjen Robben intussen was ingevallen, opnieuw met een overwicht. Uit een vrije schop kopte Terry raak, maar hij werd teruggefloten wegens leunen. Uit een counter stond Luis Garcia na een slechte kopbal van Gallas plotseling vrij voor Cudicini. Hij twijfelde geen moment en bracht met een fraai schot de 0-2 op het scorebord. Na het inbrengen van Joe Cole en Damien Duff kwamen The Reds de middenlijn nauwelijks meer over. Er waren defensieve fouten van Riise en keeper Reina voor nodig om de aansluitingstreffer te maken. Liverpool kwam nu totaal niet meer onder de druk uit. Corner op corner volgde voor Chelsea, dat via Cole nog een levensgrote mogelijkheid kreeg om te scoren. De middenvelder schoot de bal over, waarna Poll een minuut later af floot.

Liverpool moet tot morgen wachten voordat het de tegenstander in de finale weet. Dan staat het duel tussen Middlesbrough en West Ham United op het programma.

[GP2] Uitslag 1e race San Marino

Vandaag is de eerste race van de GP2series op het circuit van Imola verreden. De race is gewonnen door Gianmaria Bruni voor het Trident-team.

Voormalig Formule 1-coureur Gianmaria Bruni vertrok vanaf de pole position gevolgd door José Maria López en Lewis Hamilton. Opmerkelijk was dat Lucas di Grassi vanaf de laatste plaats moest vertrekken nadat zijn wagen na afloop van de kwalificatie onreglementair was bevonden. De stewards vonden aangepaste side skirts op de bolide van di Grassi. Na onderzoek werd bevonden dat de aanpassingen geen voordeel zouden hebben, maar omdat de wagen niet aan de regels voldeed moest di Grassi toch achteraan starten.

Bruni had een perfecte start en kon meteen een kleine voorsprong pakken. De man op de tweede startpositie, López, viel meteen een aantal plaatsen terug. López zijn race was hierna vrijwel meteen over vanwege een motorprobleem. Lewis Hamilton lag hierdoor op plaats twee en probeerde Bruni op elk mogelijk punt voorbij te steken. Na een aantal ronden begon Bruni met het rijden van enkele snelle ronden en liep hij langzaam weg bij Hamilton.

Op het moment dat de race zich rustig begon te ontwikkelen was het di Grassi die van de baan af vloog en hard in de muur terecht kwam. Olivier Pla raakte een van de brokstukken en kon zijn race niet meer vervolgen. Vervolgens kwam safetycar naar buiten en dook de top negen meteen de pits in. Op dat moment kwam ook Hamilton binnen voor een drive through penalty naar aanleiding van een valse start. Hamilton kwam weer de baan op achter de safetycar en dacht dat hij deze mocht inhalen omdat hij op één ronde achterstand lag. Dit was echter niet toegestaan en Hamilton zou hier later voor worden gediskwalificeerd.

Vervolgens was het Bruni die de race naar zijn hand zette en als eerste over de finish kwam. De andere podium plaatsen waren voor Michael Ammermüller en Nicolas Lapierre.

Uitslag GP2 Imola race 1:

PosCoureurTeamVerschilRonden
1G. BruniTrident-37
2M. AmmermullerArden00'10"90737
3N. LapierreArden00'14"51437
4A. PrematART00'15"71337
5N. PiquetPiquet Sports00'16"77237
6E. VisoiSport00'19"66937
7T. GlockBCN Comp.00'47"80637
8H. YoshimotoBCN Comp.00'48"20837
9A. VallesCampos Racing00'52"31537
10F. PorteiroCampos Racing01'09"54737
11L. FilippiFMS01'23"44837
12F. MonfardiniDAMS01'23"70337
13J. VillaRacing Eng.01'27"07037
14A. ZuberTrident-30
15T. GommendyiSport-30
16F. FauzySuper Nova-29
17A. CarrollRacing Eng.-26
18J. TahinciFMS-25
19S. HernandezDurango-25
20A. Negr_oPiquet Sports-13
21F. PereraDAMS-13
22L. Di GrassiDurango-7
23O. PlaDPR-7
24J. LopezSuper Nova-1
25C. PiccioneDurango-0

New Orleans kiest burgemeester

Icoon Verkiezingen De Amerikaanse stad New Orleans kiest vandaag een nieuwe burgemeester. Het wordt één van de vreemdste verkiezingen in de Amerikaanse geschiedenis genoemd. New Orleans is acht maanden geleden door de orkaan Katrina grotendeels verwoest.

Acht maanden na de ramp wordt geschat dat zes van de tien inwoners nog steeds buiten de stad wonen, doordat hun woningen verwoest zijn. Het zal waarschijnlijk een grote invloed hebben op de verkiezingsuitslag. De grote vraag is hoeveel invloed de stemmen van inwoners buiten de stad zal hebben. Belangengroepen zeggen dat de meeste inwoners buiten de stad zwart zijn. New Orleans heeft 30 jaar geen witte burgemeester gehad, en dat zou nu door de ramp kunnen veranderen.

De Ebenezer Baptist kerk in Atlanta vervoert stemmers gratis per bus naar de stad, zodat ze hun stem uit kunnen brengen. Gloria Brown, een 60-jarige stemmer, stond om half vijf 's ochtends al in de rij, terwijl de stembus pas om zes uur open ging. "Dit is mijn recht. Ik moet doen wat mijn hart mij vertelt."

De huidige burgemeester van de stad is Ray Nagin. "Ik heb moeilijke dingen gedaan. Ik heb me druk gemaakt. Ik ben naar de president en de gouverneur gegaan en heb de hulpverlening in beweging gekregen". Hij vindt dat het nu niet de tijd is om het leiderschap van de stad te veranderen. Hij heeft 21 tegenstanders, waarvan maar twee republikeinen. De belangrijkste kandidaten zijn Mitch Landrieu en Ron Forman. Een kandidaat moet meer dan vijftig procent van de stemmen binnenhalen. Dit lukt waarschijnlijk niet doordat er veel kandidaten meedoen. Er volgt dan een tweede ronde op 20 mei met de beste twee kandidaten.

Ray Nagin
Ray Nagin, de huidige burgemeester van New Orleans.

Nederland Europees kampioen korfbal

Het Nederlands korfbalteam is zaterdag in Boedapest wederom Europees kampioen geworden. Oranje was in de finale veel te sterk voor België: 25-14.

Nederland was met goed georganiseerd spel onverslaanbaar. Bij rust stond het al 15-4. Na de pauze probeerden de Belgen met fysiek spel iets aan de achterstand te doen. Jos Roseboom moest na een klap in het gezicht de wedstrijd verlaten. Maar het hielp niets voor de Rode Duivels, Oranje kwam geen moment echt in gevaar.

Het Europees kampioenschap korfbal werd voor de derde maal gehouden, Nederland won alle drie de edities.

Wat is Dit: Opgave 15 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes
Let op: bij het maken van de eerste twee plaatjes is iets mis gegaan, er is onderaan een zwarte "band" extra bijgekomen, die zie je in dit plaatje dus niet meer

Maccabi Haifa kampioen van Israël

Zonder te spelen is Maccabi Haifa zaterdag kampioen van Israël geworden. De enige concurrent, Hapoel Tel Aviv, wist niet te winnen van Ashdod SC (1-1), waardoor Haifa nu niet meer te achterhalen is.

Het is voor de derde maal op rij dat Maccabi Haifa landskampioen is, en de vijfde maal in de laatste zes jaar. In de eerste helft van het seizoen legde de club de basis voor de titel. Het won toen onder andere elf keer op rij en sloeg daarmee een gat van vijftien punten.

De club kan trouwens voor de treble gaan, na het landskampioenschap won het tevens de Toto Cup en staat het ook nog in de halve finales van de State Cup.

Casey Hudson over Mass Effect

CGonline heeft een interview gedaan met Casey Hudson, project director van Mass Effect. In het eerste, in wat een series van interviews moet worden, hebben ze gesproken over Game Design en Storyline. Een paar intressante feitjes over de game op een rijtje:

-Interactie met NPC's moet beter zijn dan ooit tevoren; met een nieuwe interface zijn directe reacties in een gesprek mogelijk. Zo moeten gesprekken real-time gaan aanvoelen.

-Jouw character zal niet, zoals in vrijwel elke andere game, geluidloos antwoorden. Er is een volledige voice over gedaan, en je character zal zelfs gebaren kunnen maken; dingen als andere characters aan de kant duwen, op de tafel slaan, een wapen pakken etc.

-NPC's in Mass Effect hebben altijd een doel, ze moeten ergens heen, met iemand praten etc. Zelfs als ze niets te doen hebben zullen ze niet doelloos ijsberen, maar gewoon ontspannen tegen een railing, of gaan zitten op een bank.

-Mass Effect zal de diepe gameplay en complexiteit bevatten van een RPG, maar tegelijkertijd zal de game zeer toegankelijk zijn en een duidelijke interface krijgen.

-In de gevechten bestuur je een team van 3 characters. Commando's geven aan de characters die je niet bestuurt gaat heel eenvoudig door een klein menutje waarin je orders kunt aanklikken.

-Je kunt voor elke team-member een uitrusting selecteren, zijn manier van vechten aangeven en ook specifieke orders geven als wie hij moet aanvallen en waar.

-Character development zal deels gaan zoals in bijvoorbeeld Knights of the Old Republic. Je kiest uit een variëteit van classes en kunt dan aan je character wat dingen veranderen. Naast de standaard dingetjes als haar en gezicht kun je in Mass Effect ook de stem van je character aanpassen.

-De omgevingen zullen zeer wisselend zijn, de game neemt je namelijk mee door de hele melkweg. Zo kom je in een zwavel-woestijn terecht van een mijn-planeet, een oeroude stijd overwoekerd door de jungle en dan de hoofdstad: Een gigantische zwevende stad, vele malen groter dan Manhattan.

Albers teleurgesteld na kwalificatie

Na afloop van de kwalificaties op Imola was Christijan Albers teleurgesteld. Tot de kwalificatie kende de Nederlander een zeer voorspoedig weekend, vrijdag was de afstand naar andere teams zeer klein, en wist hij veel teams achter zich te houden. In de kwalificatie was het echter een ander verhaal.

Albers kampte met technische problemen in zijn M16, hierdoor is het resultaat volgens de coureur "zeer teleurstellend". "Ik ben zeer teleurgesteld met het behaalde resultaat in de kwalificatie. Ik weet dat ik zoveel sneller had kunnen zijn. Het is altijd frustrerend om technische problemen te krijgen, echter gebeurt dat soms nou eenmaal. We moeten ons nu gaan focussen op wat belangrijk is, en dat is de race van morgen. Hopelijk kunnen we het probleem, welke deze ook mag zijn, oplossen en kunnen we presteren op het niveau dat we hebben."

Ook Albers' teamgenoot bij Midland F1, Tiago Monteiro, is teleurgesteld over zijn dag. Ook al kende hij geen problemen met zijn wagen, het ging niet zoals de Portugees gehoopt had. "Tot nu toe kennen we zeker weten nog geen goed weekend. Met uitzondering van de kwalificatie konden we ons telkens verbeteren op de baan, en konden we het gat naar de andere wagens dichten. Het is een teleurstellende dag geweest, we hadden namelijk het bandenprobleem van gisteren opgelost en we hoopten vandaag op een doorbraak. Ik ben er echter van overtuigd dat we morgen goed uit de startblokken zullen gaan, we moeten een sterke race rijden. Het team heeft het gehele weekend zeer goed werk geleverd en ik hoop dat Christijan en ik morgen het resultaat thuis kunnen brengen waar ze recht op hebben."

Wielrenners verliezen sprint van vliegtuig

Icoon WielrennenOp Schiphol is vandaag de baanwielrenner Theo Bos de strijd aan gegaan met een Cessna-vliegtuigje. In een sprint van zeshonderd meter ging het erom wie als eerste de finishlijn passeerde. Helaas voor de kersverse wereldkampioen verloor hij van het vliegtuig. Ook zijn collega's Teun Mulder en Tim Veldt zagen het vliegtuig eerder de finish passeren dan zijzelf. De verliezers hadden tegenwind en konden zo niet de gebruikelijke snelheid van tachtig kilometer per uur halen. Acteur Bas Muis gaf het startschot voor de wedstrijd.

De wedstrijd op Schiphol, die dit jaar zijn negentig jarig bestaan viert, was ter ere van de afsluiting van de derde Nationale Sportweek. Directeur van de Nationale Sportweek Hanneke van den Pol: "In het begin ging het gelijk op, maar na tweehonderd meter liep het vliegtuig uit. Toen de wielrenners na zeshonderd meter bij de finish waren, was het vliegtuig al bijna in de lucht."

Naast de afsluiting van de Nationale Sportweek ging met de wedstrijd ook de Batavus Fietsmaand van start. Dit evenement vervangt de landelijke Fietsdag. De komende vier weken vinden er in het weekend verschillende fietsevenementen plaats. Bijvoorbeeld fietsen op het racecircuit van Zandvoort of een fietsroute dwars door het Eftelinghotel in Kaatsheuvel.Het vliegtuig ging te snel voor wielerkampioen Theo Bos

Boussoufa kiest voor Marokko

Voetballer Moubarak Boussoufa heeft na een gesprek met de bondscoach van Marokko besloten dat hij uit wil komen voor zijn vaderland, Marokko, en niet zijn geboorteland, Nederland.

De 21-jarige sterspeler van AA Gent werd zowel door Marokko als Nederland begeerd. Bij Oranje zou hij echter eerst nog moeten rijpen in Jong Oranje. In de Marokkaanse media verscheen al eerder het bericht dat hij voor zijn vaderland gekozen had, maar toen ontkende Boussafa dat nog.

Boussoufa had van Jong Oranje-bondscoach Foppe de Haan al een uitnodiging gehad voor het Europees kampioenschap voor jeugdspelers in Portugal, dat gehouden wordt van 25 mei tot 4 juni. Echter kiest Boussoufa er voor een vriendschappelijke interland te spelen met het A-elftal van Marokko tegen de VS, eind mei.

Uitslagen Italië Speelronde 35

Vanmiddag werd een complete speelronde afgewerkt in de Italiaanse Serie A. Juventus verloor opnieuw punten en ziet AC Milan naderen. In de strijd om Champions League voetbal deed AS Roma slechte zaken.

Juventus is de laatste weken helemaal van slag. Voor de vierde achtereenvolgende keer moest de koploper genoegen nemen met een puntendeling, nu tegen Lazio Roma (1-1). Tommaso Rocchi bracht de Romeinen na zo’n half uur op voorsprong, tegen de verhouding in. Even leek Lazio de 0-2 aan te tekenen, maar Ousmane Dabo’s doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel. Wegens hevige protesten tegen deze beslissing kon Dabo vroegtijdig gaan douchen.

Na de pauze voerde de equipe van Fabio Capello uiteraard de druk op. Pas in de 87e minuut sorteerde dit effect: David Trezeguet rondde af op aangeven van Pavel Nedved. Daarvoor faalden Zlatan Ibrahimovic, Emerson en Patrick Vieira meermaals vanuit een goede scoringspositie. In de slotfase van de competitie stuit Juventus nog op Siena, Palermo en Reggina.

AC Milan kan, ondanks het eenvoudige programma van Juve, nog hopen op de landstitel. In een rood gekleurde confrontatie werd degradatiekandidaat Messina verslagen: 1-3. Smetje op de zege waren de blessures van Kaka, Alessandro Nesta en Massimo Ambrosini. Laatstgenoemde werd vervangen door Marek Jankulovski en uitgerekend de Tsjech scoorde na een half uur de vitale gelijkmaker. Messina was na zes minuten al aan de leiding gekomen via Giuseppe Sculli.

Vlak voor rust kreeg het duel haar beslissende wending. Eerst trof Gennaro Gattuso van grote afstand doel; vlak hierna zag Alberto Nocerino zijn tweede gele kaart. Ondanks de numerieke meerderheid hadden de Rossoneri nog de nodige moeite met de laagvlieger. Alle hoop van Messina werd echter de bodem ingedrukt door rode kaarten van Sculli en Salvatore Aronica. Alberto Gilardino gaf in de slotminuut Milans zege meer statuur, waarna Clarence Seedorf even later de rode kaart kreeg voorgeschoteld.

Fiorentina lijkt komend seizoen een rentree te kunnen vieren in de Champions League, althans de voorrondes daarvan. Dankzij de 2-1 overwinning op Empoli, en het 0-0 gelijkspel van AS Roma tegen Sampdoria, is Fiorentina een van de winnaars van deze speeldag. Verrassend was dat Luca Toni onbrak onder de doelpuntenmakers. Manuel Pascual en Luis Jiminez fungeerden ditmaal als scherpschutters van dienst. Internazionale zwemt tussen de top twee en Fiorentina/AS Roma op plaats drie. Vanmiddag zetten de Nerazzuri Reggina met 4-0 aan de kant. Julio Cruz maakte twee treffers, Obafemi Martins en César beiden eentje.

Uitslagen 35e speeldag:
Ascoli – Cagliari 2-2
Udinese – Chievo Verona 1-1
Fiorentina – Empoli 2-1
Juventus – Lazio Roma 1-1
Messina – AC Milan 1-3
Livorno – Palermo 3-1
Internazionale – Reggina 4-0
AS Roma – Sampdoria 0-0
Parma – Siena 1-1
Lecce – Treviso 1-1

Stand na 35 speeldagen:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Juventus 358264-23
2 AC Milan357978-28
3 Internazionale357465-26
4 Fiorentina356859-38
5 AS Roma356564-36
6 Lazio Roma355351-46
7 Chievo Verona355250-43
8 Livorno354737-42
9 Palermo354647-50
10 Parma354543-53
11 Sampdoria353945-47
12 Ascoli353936-44
13 Udinese353936-51
14 Empoli353942-59
15 Reggina353834-58
16 Siena353741-56
17 Cagliari353535-48
18 Messina353133-52
19 Lecce352527-55
20 Treviso**351720-52

** = gedegradeerd

Topscorers:

#Speler:Club:Goals:
1Luca ToniFiorentina28
2David TrezeguetJuventus21
3Andrei ShevchenkoAC Milan19
3Cristiano LucarelliLivorno19
5David SuazoCagliari18
5Francesco TavanoEmpoli18
7Alberto GilardinoAC Milan17
8Francesco TottiAS Roma15


Resterend programma titelpretendenten:

Juventus:
30/04 – Siena (uit)
07/05 – Palermo (thuis)
14/05 – Reggina (uit)

AC Milan:
30/04 – Livorno (thuis)
07/05 – Parma (uit)
14/05 – AS Roma (thuis)

Droomfinale in Monte Carlo

De finale van het Masterstoernooi van Monte Carlo kent een mooi affiche: Roger Federer en Rafael Nadal bekampen elkaar morgen om de eindzege.

Roger Federer bereikte de eindstrijd over het hoofd van Fernando Gonzalez: 6-2, 6-4. Echt in het nauw gebracht werd de Fed-Express nooit. Gonzalez moest op 1-1 en 3-1 zijn service inleveren. Pas in de tweede set bood de Chileen weerwerk, maar een breakpoint was niet aan hem besteed. Federer hield het dit keer bij één break en vindt meer en meer zijn ritme op het gemalen baksteen.

Federer moest dit jaar slechts na één partij het hoofd buigen en dat was tegen Rafael Nadal. Zondag krijgt de Zwitser een gouden kans op revanche, want Nadal won zijn halve finalepartij van Gaston Gaudio: 5-7, 6-1, 6-1. Het eerste bedrijf verliep tot 5-6 op service, waarna Nadal er niet in slaagde een tiebreak af te dwingen. Een getergde Nadal ging in de twee volgende sets op strafexpeditie en is nu al 41 partijen op gravel ongeslagen.

De Haan aan de slag bij Indonesische voetbalbond

Foppe de Haan zal in dienst treden als supervisor van de Indonesische voetbalbond. In de periode mei tot en met november zal De Haan zich met het nationale jeugdteam in Friesland gaan voorbereiden op de Aziatische Spelen in december in Qatar.

De bondscoach van Jong Oranje zal nog wel officieel toestemming nodig hebben van Henk Kesler, directeur van de KNVB. Tevens zal er, op advies van De Haan, een Nederlandse trainer benoemd worden die Jong Indonesië zal gaan coachen.

Westerhof : "Binnen een week is alles rond"

Van de week berichtten we het al, maar het is nu zo goed als zeker: Jan Wouters keert terug in de technische staf van PSV. De oud-international gaat als eerste assistent van de nieuwe hoofdcoach aan de slag. De voormalige middenvelder van de Eindhovense club is bezig aan zijn laatste maanden Glasgow Rangers, waar hij eveneens als assistent-coach werkzaam was.

PSV-voorzitter Rob Westerhof wilde zaterdag de rentree van Wouters nog niet officieel bevestigen. "Er is nog geen contract, er is nog niets afgerond. Maar we zijn inderdaad in gesprek met elkaar. Jan is een belangrijke kandidaat, ja. Met de tweede assistent-coach die we willen aantrekken, zijn nog geen gesprekken gevoerd."

Westerhof zei dat Wouters pas officieel zal worden aangesteld als de nieuwe hoofdcoach is vastgelegd. Hij ontkende dat Dick Advocaat, die als bondscoach van Zuid-Korea aan het komende wereldkampioenschap voetbal in Duitsland deelneemt, terug zal keren als hoofdcoach in Eindhoven.

Verder zei Westerhof dat de geheel nieuwe technische staf (hoofdcoach plus twee assistent-trainers) binnen een week bekend zal zijn "Eind april moet alles definitief zijn. Laten we dat hopen."

Geen geld en loon voor Hofstadgroep

TerrorismeDe sancties die genomen zijn tegen veroordeelde leden van de Hofstadgroep zijn zwaarder dan eerst werd aangenomen. Werd van de week al bekend dat ze een bank- en verzekeringsverbod hadden gekregen, nu blijkt dat ze óók al hun rechten op sociale uitkeringen kwijt raken en dat eventuele werkgevers hun geen salaris mogen betalen.

De sanctiemaatregel, die begin deze maand inging, heeft tot gevolg dat géén van de negen veroordeelde Hofstadgroepleden aanspraak kan maken op een uitkering na uitzitten van de straf. Een baan zoeken heeft ook geen zin, omdat het werkgevers verboden is om de leden een salaris te betalen. Verder mogen ze geen vermogen bezitten en geen verzekering afsluiten. De maatregel is gebaseerd op een resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Daarin staat omschreven dat alle landen maatregelen moeten nemen om te verbieden dat financiële middelen ter beschikking worden gesteld aan personen die terroristische daden plegen.

beroep
Voor ten minste één lid van de Hofstadgroep betekent dit nu al een financiële strop: hij is inmiddels vrijgelaten en leeft van een uitkering. De rest zit nog vast of bevindt zich in vreemdelingenbewaring in afwachting van een uitzettingsprocedure.

De advocaten van de Hofstadgroep zullen komende week een kort geding tegen de staat aanspannen, om de sancties voor hun cliënten van tafel te krijgen. Volgens een van de raadslieden worden met de maatregelen de Hofstadgroepleden regelrecht de criminaliteit ingedrukt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat het de betrokkenen vrij staat in beroep te gaan tegen de maatregel bij een bestuursrechter. De uitkeringsinstantie van Amsterdam, waar het vrijgelaten Hofstadlid woont, zei gisteren niet te weten of de sanctiemaatregel ook daadwerkelijk zal worden uitgevoerd.

Petacchi maakt kwartet vol

Alessandro Petacchi is niet te stoppen: vier etappes in de Oddset Rundfahrt zijn door hem allemaal winnend afgesloten.

De langste etappe (197 km) van de ronde voerde naar Duderstadt en bevatte drie hellingen van de derde categorie. Dit bleek echter geen enkel probleem voor Alejet, die wederom sprinters als Graeme Brown en Danilo Hondo achter zich liet. Morgen vindt de laatste etappe (met heuvelachtig profiel) in Niedersaksen plaats, waarin Petacchi zijn leidende positie moet zien te verdedigen.

ID-plicht vooral boete-verdubbelaar

PolitieDe identificatieplicht, die sinds januari 2005 van kracht is in Nederland, is vooral in gebruik als boete-verdubbelaar bij kleine delicten. Mensen die gepakt worden voor zaken als fietsen zonder licht of wildplassen, krijgen een extra prent als ze hun ID niet kunnen tonen. Vooral bedelaars, zwervers en jongeren zijn de pineut, zo stelt de Volkskrant na een onderzoek naar de wet.

Volgens justitie gaf de politie het vaakst een ID-boete in combinatie met wildplassen en fietsen zonder licht. Verder scoren hoog: het opgeven van een valse naam, softdruggebruik, openbare dronkenschap, brommerrijden zonder helm, autorijden zonder gordel, rijden door rood licht en het niet kunnen tonen van een brommercertificaat. Tussen januari 2005 en april 2006 zijn 80.000 bekeuringen uitgeschreven op grond van de ID-plicht. Dat heeft de overheid 3,8 miljoen euro opgeleverd. Jongeren waren vier keer zo vaak de klos als ouderen. De boete bedraagt 50 euro voor 16 jaar en ouder en 25 euro voor kinderen tussen de 14 en 16 jaar. In september 2005 liet minister Donner van Justitie weten dat het aantal boetes wel meeviel.

De wet op de uitgebreide identificatieplicht was bedoeld om de veiligheid te vergroten, de criminaliteit efficiënter aan te pakken en het terrorisme te bestrijden. Deze effecten lijken volgens de Volkskrant niet of nauwelijks behaald. Er zijn geen voorbeelden bekend van ernstige delicten die op grond van de ID-plicht zijn voorkomen. Wel heeft de wet in één jaar geleid tot een stortvloed van gestolen en verloren paspoorten en identiteitsbewijzen.

Schumacher dolblij na behalen pole

Na afloop van de kwalificatie op het circuit van Imola was Michael Schumacher dolblij met zijn pole-position. Voor het thuispubliek reed de Duitser de snelste tijd en maakte daarmee een eind aan een zware periode voor het team van Ferrari.

"We wisten dat we met de auto waarmee de pole in Bahrein scoorden, ook in Imola voor de pole konden gaan. We hebben heel hard gewerkt om terrein goed te maken na de pech die we hebben gehad en de fouten die we hebben gemaakt. We hebben blijkbaar veel progressie geboekt. De race is natuurlijk een heel andere zaak. De pole is een goede eerste stap en gezien de vijfde startplaats van Alonso bevinden we ons in een goede uitgangspositie."

Dat hij nu het record aantal polepositions heeft verbroken, dat op naam van wijlen Ayrton Senna stond, doet de Duitser niet veel. "Het record is minder belangrijk. Ik zal er misschien aan denken als ik gestopt ben met racen, maar niet nu."

'Harde aanpak wangedrag in sport noodzaak'

SportHet ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft laten weten dat sportclubs harder moeten optreden tegen leden die zich zich misdragen. De hoogste ambtenaar op het ministerie, secretaris-generaal Roel Bekker, vindt dat sporters die voor de tweede keer in de fout gaan, moeten worden geroyeerd.

Voorbeelden waar hard tegen opgetreden moet worden zijn volgens hem teams die niet komen opdagen, onsportieve spelers en toeschouwers en mishandeling van scheidsrechters. Maar ook clubfeesten waarop jongeren veel te veel alcohol drinken.

Bekker zegt dat het vijf voor twaalf is: ''De verloedering op en rond de velden brengt de sport in gevaar; er moet een eind komen aan het wangedrag.''

Ultralight stort neer op auto in Stadskanaal

Icoon Binnenlands In Stadskanaal is vanmiddag om 13.30 uur een ultralightvliegtuigje neergestort op een geparkeerde auto. Daarbij is de piloot om het leven gekomen. De ultralight zou volgens ooggetuigen de sleep van een reclamevliegtuig geraakt hebben. Dat meldt de regionale omroep RTV Noord.

De ultralight schampte eerst het dak van een woonhuis, om vervolgens de geparkeerde auto te verpletteren. Daarna vloog het toestel in brand. Een woordvoerder van de politie heeft inmiddels bevestigd dat de 64-jarige piloot daarbij om het leven is gekomen. Het reclamevliegtuigje zou de luchthaven in Eelde veilig bereikt hebben.

Vorige week stortte er ook al een ultralight neer in de regio. Dat vliegtuigje raakte de hangar van vliegclub Westerwolde, waardoor een 73-jarige instructeur om het leven kwam. Daarvoor hadden er ook al twee ongevallen plaats in de omgeving van Stadskanaal. Door alle ongevallen van de laatste tijd, zijn veel omwonenden van het vliegveld bang voor hun veiligheid.


Het huis dat geschampt werd door de ultralight - foto T. E. Doornkamp

Acteur 9/11-film komt Amerika niet in

Lewis AlsamariDe leider van de vliegtuigkapers ten tijde van elf september 2001, dat is de rol van de Irakese acteur Lewis Alsamari in de nieuwe 9/11-film United 93. Naar het Tribeca-filmfestival in New York, waar de film voor het eerst getoond wordt, mag Alsamari echter niet toe, omdat de Verenigde Staten hem geen visum willen verlenen.

Tien jaar geleden vluchtte de dertigjarige acteur uit Irak en vestigde zich hij in Groot-Brittannië. Dat is de reden dat hij geen geldig visum weet te bemachtigen, zo schrijft de Britse krant The Independant. Volgens het dagblad stellen de VS strenge eisen aan voormalig Irakezen die een visum aanvragen.

"Ik denk dat dit is omdat ik nog steeds een Irakees staatsburger ben en heb meegevochten in het Irakese leger. Voor dat laatste werd ik destijds gedwongen", zo vertelt Alsamari tegen de Londense Evening Standard. Hij zegt hevig teleurgesteld te zijn dat hij niet naar New York mag. "Ik heb de hele film nog steeds niet gezien, alleen stukjes."

Stand NHL-playoffs per 22 april

De eerste wedstrijden in de NHL-playoffs zijn gespeeld, en allevier de hoger geplaatste teams die in actie kwamen wisten hun thuiswedstrijd te winnen.
Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning1-0
OttawaTampa Bay4-1
Carolina HurricanesMontréal Canadiens0-0
New Jersey DevilsNew York Rangers0-0
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers0-0
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers1-0
DetroitEdmonton3-2, 2OT
Dallas StarsColorado Avalance0-0
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-0
NashvilleSan Jose4-3
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks1-0
CalgaryAnaheim2-1, OT

Van Grunsven pakt wederom wereldbeker

Anky van Grunsven heeft zaterdag bij Jumping Amsterdam opnieuw de wereldbeker dressuur weten te winnen. De tweevoudig olympisch kampioene behaalde het succes in de kür met haar paard Keltec Salinero.

Voor Van Grunsven en Salinero was het de derde opeenvolgde keer dat ze het beste waren in het circuit om de wereldbeker. In totaal won ze de competitie voor de achtste keer, de andere vijf keer won ze met haar vorige paard Bonfire.

Arsenal en Spurs in evenwicht

In de Engelse Premier League werd vanmiddag de wedstrijd tussen Arsenal en Tottenham Hotspur gepeeld. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel en er was een negatieve hoofdrol weggelegd voor Edgar Davids.

Zoals altijd waren de gemoederen weer hooggespannen in de Londense Derby. Toen Keane in de tweede helft op aangeven van Davids, die met rood het veld later moest verlaten, de 1-0 scoorde, sloeg de vlam in de pan. Een speler van Arsenal lag toen namelijk met een blessure op de grond. Hierop ging Arsenal-trainer Wenger verhaal halen bij coach Martin Jol, maar die gaf geen krimp.

In de slotfase van de wedstrijd redde Henry, die was ingevallen, een punt voor Arsenal. Hij schoof de bal met gevoel achter keeper Robinson. De Spurs blijven door het gelijke spel vierde staan, net voor aartsvijand Arsenal. Het gat met Arsenal blijft vier punten, zij het dat de ploeg van Arsène Wenger nog drie keer speelt en Tottenham nog twee keer.

Rouvoet: 'Het kabinet is uitgeregeerd'

André Rouvoet ChristenUnie-leider André Rouvoet is van mening dat het kabinet is uitgeregeerd. Dit zei hij vandaag tijdens een congres van zijn partij in Lunteren. Na de verkiezingsnederlagen en de leiderswisselingen bij VVD en D66 is de stabiliteit binnen de coalitie volgens Rouvoet afgenomen. Ook zijn er steeds meer meningsverschillen, zoals over de toelating van Poolse werknemers en het omroepbestel.

Rouvoet: "Nu al ervaren we dagelijks in de Kamer dat de drie coalitiepartijen weinig tot niets meer met elkaar hebben en vooral op elkaar en op de bewegingen in de peilingen letten. Het keurslijf van het regeerakkoord en Zalm is vervangen door het keurslijf van de politieke barometer en Maurice de Hond."

Verder besteedde Rouvoet in zijn toespraak voor de achterban aandacht aan de succesvolle gemeenteraadsverkiezingen van zijn partij. Inmiddels telt Nederland ruim zeventig ChristenUnie-wethouders.

Balkenende: 'Ik ben erg stijfburgerlijk'

Jan Peter Balkenende"Ik ben erg stijfburgerlijk. Vaak is de eerste indruk het belangrijkste. Dat geef ik graag toe". Dit zijn de woorden van minister-president Jan Peter Balkenende, die vandaag een toespraak hield tijdens een partijbijeenkomst van het CDA. Daarnaast zei de premier over zichzelf "misschien een beetje saai te zijn", maar dat is volgens hem geen minpunt, hoewel "een beetje vrolijkheid er best bij mag".

"Mensen letten op of iemand er verzorgd uitziet", ging hij verder. "Maar dan moet je niet alleen op het uiterlijk van iemand letten, maar ook op wat je in je hebt. Wij hebben in die zin de opdracht om er als CDA verzorgd uit te zien."

Het doel van de bijeenkomst was om te brainstormen over een nieuwe strategie, naar aanleiding van het grote verlies bij de gemeenteraadsverkiezingen. Balkenende waarschuwde de christendemocraten dat "we ons te veel laten opsluiten in een sfeer van negativisme".

De CDA'ers waren erg verdeeld over de oorzaak van de weinig florisante verkiezingsuitslag. Sommigen staken de hand in eigen boezem: "We zijn arrogant geworden en hebben spelletjes gespeeld". Anderen stelden het landelijk bestuur verantwoordelijk.

Andere CDA'ers willen niet met het beschuldigende vingertje wijzen, maar zoeken juist naar hereniging van de krachten. "We moeten een eenheid vormen en niet elkaar de grond induwen, anders gaat Wouter Bos straks met de winst rennen".

Met dank aan borisz voor de submit.

Man loopt rond met twaalf spijkers in hoofd

Icoon Opmerkelijk Een 33-jarige man heeft onder invloed van meta-amfetamines twaalf spijkers in zijn hoofd geschoten met een spijkerpistool. De man kwam een ziekenhuis in Oregon binnen en klaagde over hoofdpijn. De spijkers waren niet te zien toen de man voor het eerst werd onderzocht. De artsen waren dan ook verbaasd toen zij de röntgenfoto's bekeken.

De spijkers hadden een lengte tussen de 3,8 en de 5 centimeter. Er zaten er zes tussen het rechteroog en het rechteroor van de man. Twee andere spijkers zaten onder het rechteroor. De overige vier bevonden zich aan de linkerkant van de schedel. Toen de artsen de man om een verklaring vroegen, vertelde hij eerst dat hij een ongeluk had gehad met het spijkerpistool. Later gaf hij toe dat hij zichzelf met het apparaat van het leven wilde beroven.

De man is geopereerd en zal volgens de artsen geen ernstige klachten aan het spijkerincident overhouden. De spijkers hadden geen kritieke bloedvaten doorboord en de man was in opmerkelijk goede toestand toen hij werd overgebracht naar een ziekenhuis in Portland voor zijn operatie. Na de operatie is de man ondergebracht in een psychiatrische afdeling. Lang bleef hij daar echter niet. Een maand later vertrok hij alweer, tegen het advies van het personeel in.

Uitslag kwalificatie San Marino

Michael Schumacher heeft de pole positie voor de Grand Prix van San Marino gepakt. Honda-coureurs Rubens Barrichello en Jenson Button staan naast en achter hem, Ferrari-teamgenoot Felipe Massa start morgen vanaf de vierde plaats.

Nico Rosberg en Juan Pablo Montoya moesten de kwalificatie starten in hun reservewagens. Ze hadden echter hun motor laten overzetten, zodat ze geen strafplaatsen terug moeten op de grid. Christijan Albers had veel problemen. Zo spinde hij een keer tijdens een snelle ronde en kon hij niet bij de zestien snelsten komen.

Michael Schumacher had vooral problemen met Yuji Ide. De Japanner hield Schumacher op, waarna de Duitser hem alsnog inhaalde en van het gas ging om zijn ongenoegen duidelijk te maken. De zes afvallers na de eerste sessie waren geen verrassing: de volledige teams van Super Aguri F1 en Midland F1 waren klaar, alsmede Christian Klien en Scott Speed.

In het tweede kwalificatiegedeelte viel het doek voor de eerste toprijder: Giancarlo Fisichella kwam niet verder dan een elfde tijd. Nick Heidfeld vernielde de linkervoorkant van zijn BMW Sauber door te spinnen in de Rivazza.

De laatste sessie werd gereden door onder andere de beide rijders van Ferrari, Honda, McLaren en Toyota. Massa maakte een kleine fout en ging door het zand, maar kon toch de vierde plaats opeisen. Barrichello en Button zetten prima prestaties neer door respectievelijk de tweede en derde plaatsen te pakken, maar allersnelste was toch Michael Schumacher. Teleurstellend vijfde, zevende en achtste werden respectievelijk Fernando Alonso, Juan Pablo Montoya en Kimi Räikkönen.

Het was de zesenzestigste pole positie voor Schumacher, waarmee hij definitief het record van Ayrton Senna's vijfenzestig poles heeft verbroken. Het toeval wil dat Senna's laatste pole ook op dit circuit werd behaald, in 1994. Het was tevens de tweede pole van Schumacher dit seizoen, waarmee hij de eerste coureur is die dit jaar tweemaal van de eerste plaats mag starten.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijd
1 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:22.795
2 Jenson ButtonHonda Racing F1  1:22.988
3 Rubens BarrichelloHonda Racing F1  1:23.242
4 Felipe MassaScuderia Ferrari  1:23.702
5 Fernando AlonsoRenault F1  1:23.709
6 Ralf SchumacherToyota F1  1:23.772
7 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes  1:24.021
8 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  1:24.158
9 Jarno TrulliToyota F1  1:24.172
10 Mark WebberWilliams F1  1:24.795

11 Giancarlo FisichellaRenault F1  1:23.771
12 Jacques VilleneuveBMW Sauber F1  1:23.887
13 Nico RosbergWilliams F1  1:23.966
14 David CoulthardRed Bull Racing  1:24.101
15 Nick HeidfeldBMW Sauber F1  1:24.129
16 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso  1:24.520

17 Christian KlienRed Bull Racing  1:25.410
18 Scott SpeedScuderia Toro Rosso  1:25.437
19 Tiago MonteiroMidland F1  1:26.820
20 Christijan AlbersMidland F1  1:27.088
21 Takuma SatoSuper Aguri F1  1:27.609
22 Yuji IdeSuper Aguri F1  1:29.282

Internethoax Air Force One zet Defensie op verkeerde been

Icoon OpmerkelijkEen internetfilmpje waarin het Amerikaanse presidentiële vliegtuig Air Force One door een graffitispuiter 'getagt' lijkt te worden, heeft zelfs Defensie in de Verenigde Staten op het verkeerde been gezet. In het filmpje was te zien hoe de internationaal bekende kunstenaar Marc Ecko 's nachts over een aantal hekken klimt en bewaking voorbij sneakt, om het toestel met de woorden 'Still Free' te bekladden.

De opnamen blijken echter volledig in scene gezet. Niet Air Force One maar een gehuurde en aan één kant overgeschilderde Boeing 747 werd gebruikt. Nadat het filmpje afgelopen dinsdag op het internet verscheen, bleken niet alleen verschillende media op het verkeerde been gezet, maar ook het defensiepersoneel dat verantwoordelijk is voor het presidentiële vliegtuig. "We hebben de beelden gezien. Het ziet er echt uit", reageerde luitenant-kolonel Bruce Alexander in eerste instantie op vragen van het persbureau Associated Press. Later verklaarde hij dat er bij een controle geen graffiti is aangetroffen.

Verantwoordelijke Ecko bekende vrijdag dat de bekladding niet echt was. "Ik wilde een mijlpaal in de hedendaagse kunst neerzetten. Iets dat nooit echt zou lukken; een blik verf ter waarde van vijf dollar die een puistje zet op deze Goliath", stelde de graffitikunstenaar. Voor het kunststukje had hij medewerkers ingehuurd die vooraf een verklaring van geheimhouding moesten tekenen. Ecko weigerde te vertellen hoeveel de stunt hem had gekost. "Het is niet goedkoop. Je moet hier de nodige centen voor hebben."

Nep Air Force One getagt
De 'Air Force One' getagt: zelfs Defensie trapte erin


--
Het bewuste filmpje is te zien op de website StillFree.com.

Speciaal biertje moet helpen bij menopauze

Icoon Wetenschap Vrouwen die last hebben van opvliegers, slaapproblemen en andere ongemakken van de menopauze zijn binnenkort wellicht geholpen met een lekker biertje. Experts van een onderzoeksinstituut in Tsjechië ontwikkelen momenteel een biersoort speciaal voor vrouwen in de overgang.

Het bier bevat maar weinig calorieën en alcohol en een verhoogde concentratie fyto-oestrogeen. "Dat is een plantaardige vorm van het hormoon oestrogeen dat vaak ontbreekt bij vrouwen in de overgang", aldus directeur Karel Kosar. De stof zit in hop en gerst, beide plantensoorten worden in verschillende bieren gebruikt. Door de concentratie van dit ingrediënt te verhogen, kunnen bierbrouwerijen het speciale bier produceren.

Een gynaecoloog heeft het bier op twintig vrouwen getest. Zij moesten gedurende twee maanden elke avond 0,3 liter bier drinken. De resultaten van deze tests waren positief. De vrouwen hadden minder last van hun kwaaltjes.

Knopper onzeker voor duel tegen RKC

Richard Knopper speelt waarschijnlijk niet mee in de returnplay-off-wedstrijd van Vitesse tegen RKC Waalwijk. Knopper heeft last van een blessure aan zijn lies.

Ruud Knol is waarschijnlijk fit genoeg om de geschorste Michael Dingsdag te vervangen die woensdag met rood het veld afmoest.

Vitesse verspeelde in Waalwijk een 4-0 voorsprong, uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 4-4 gelijkspel.

John Travolta wordt J.R. Ewing

John TravoltaJohn Travolta gaat in de huid kruipen van oliemagnaat J.R. Ewing. De acteur is gecast om de hoofdrol te spelen in de filmversie van de televisiesoap Dallas, die tussen 1978 en 1991 wereldwijd miljoenen kijkers aan de buis kluisterde. Behalve Travolta zijn onder andere Jennifer Lopez (als Sue Ellen) en Shirley MacLaine (als Miss Ellie) gecontracteerd.

De in Kenya geboren Britse regisseuse Gurinder Chadha bevestigde gisteren dat zij aangetrokken is om de film te gaan maken. Eerder was ze verantwoordelijk voor 'Bend It Like Beckham', over een meisje dat droomt van een voetbalcarrière. Volgens Chadka blijft de film 'Dallas' trouw aan het origineel. "Maar het speelt zich wel in het heden af en de karakters zijn extremer dan hoe we ze herinneren", liet ze weten.

De schatrijke Ewings maakten in de jaren tachtig naam als één van de meest labiele televisiefamilies ooit. Na ontelbare dronkenschappen, zenuwinzinkingen en ruzies, oplichting, buitenechtelijke relaties en diverse pogingen tot moord en zelfmoord was in 1991 de koek definitief op en werd de serie stopgezet. In 2002 werd overigens al gesproken over een filmversie. In oktober van dit jaar zullen de opnamen waarschijnlijk van start gaan, waarna de film vermoedelijk in de loop van 2007 in de bioscopen te zien zal zijn.

'Religie in PvdA terug dankzij moslims'

PolitiekDoor de komst van allochtonen binnen de PvdA zal de religieuze inspiratie binnen de sociaal-democratische partij worden hersteld. Dat verwacht Paul Kalma, directeur van het wetenschappelijk instituut van de PvdA. In het NRC Handelsblad zegt Kalma dat de grotere rol voor allochtonen in de PvdA zal zorgen voor ''mooie, maar lastige discussies.'' Het geloof kan volgens hem nieuwe inspiratie bieden voor het solidariteitsidee.

De discussies zullen volgens Kalma vooral gaan over onderwerpen als orgaandonatie, homoseksualiteit en de gelijkheid van mannen en vrouwen. ''Opvattingen zullen soms onverzoenlijk blijken te zijn.''

Ondertussen werkt een netwerk van PvdA'ers met een levensbeschouwelijke achtergrond ('Trefpunt voor socialisme en levensovertuiging') aan een project dat er voor moet zorgen dat moslims als moslims worden aanvaard. Volgens de voorzitter van dat netwerk was bij de oprichting van de PvdA in 1946 de aansluiting van christenen bij de sociaal-democraten een doorbraak, omdat de zuilen werden doorbroken. In de jaren zestig en zeventig is die traditie op de achtergrond geraakt, en nu zou dat worden hersteld met de aansluiting van moslims.

PvdA-leider Wouter Bos gelooft zelf in religie als bron van moraal: ''Ik ben zelf ook geworden wie ik ben doordat de opvoeding thuis er bol van stond dat je je naasten moest liefhebben.'' Dat opvattingen over homoseksualiteit of gelijkheid van mannen en vrouwen ter discussie komen te staan door de achtergrond van allochtonen in de partij, is iets dat Bos pertinent niet verwacht.

Datel brengt headset voor Nintendo DS uit

Gamers die zich schamen om tegen hun virtueel hondje te schreeuwen in de trein kunnen opgelucht ademhalen: Datel brengt een Communicator Headset voor Nintendo's handheld uit. De headset is aan te sluiten op zowel de DS als op de Lite en is volledig Wi-Fi compatible. De headset wordt net op tijd gereleased, omdat Metroid Prime Hunters online voice chat ondersteunt. Het wordt nu dus een stuk makkelijker om te communiceren in de lobby; innige omhelzingen met je DS om goed in de microfoon te praten zijn dus niet meer noodzakelijk. De verkoopprijs is $14,99 en de set is te koop op www.codejunkies.com.


Nieuwe Battleground servers voor World of Warcraft?

Volgens gamingsteve zou Blizzard momenteel bezig zijn met een update voor de World of Warcraft Battleground servers. Omdat veel gamers vaak lang moeten wachten voor ze eenmaal een battleground in kunnen, zou Blizzard in patch 1.12 of 1.13 meerdere realms gaan linken aan een battleground. Het zou hier gaan om zestien realms per battleground-server.

Naast dit veelbelovende gerucht zou Blizzard nog meer voor ons in petto hebben. Zo moet er een wereldwijd ranking systeem komen, gaat Blizzard toernooien organiseren, ladders bijhouden etc. Zeg maar Battle.net voor World of Warcraft. Dit zou allemaal moeten gebeuren in de expansion die later dit jaar zal uitkomen. Hoewel dit dus nog wel even kan duren zouden de patches tussendoor dus voor een hoop meer speelplezier moeten gaan zorgen.Microsoft verovert wereldrecord waterballonnen gooien

Misschien heb je hem wel eens gezien: de reclame voor de Xbox 360 waarbij een groot waterballonnengevecht op straat wordt gehouden. Om de launch van de 360 in Oceanië te vieren probeerde Microsoft het wereldrecord waterballonnen gooien te veroveren, wat ook gelukt is. Op Coogee Beach in Sydney, Australië, verzamelden 2921 deelnemers zich om opgedeeld in twee groepen het gevecht aan te gaan. De groepen werden op tien meter van elkaar gepositioneerd en het gevecht kon beginnen. Na het bombardement van 55.000 waterbalonnen stelde de official van het Guinness Book of Records vast dat het record behaald was.
VVD eist kipnuggets tijdens WK voetbal

Icoon BinnenlandsDe VVD is teleurgesteld in het besluit van de FIFA om tijdens het WK Voetbal, komende zomer in Duitsland, geen kipnuggets en andere kipproducten te verkopen. De FIFA nam het besluit vanwege 'preventieve redenen'.

De voetbalorganisatie en haar cateraar Aramak weren kippenvlees, omdat ze vrezen voor vogelgriep onder de miljoenen supporters. Het besluit komt hard aan bij de Nederlandse kippenboeren, want Duitsland is een belangrijke afnemer van Nederlands kippenvlees.

Als het aan Europarlementariër Jan Mulder (VVD) ligt, kunnen supporters toch een stukje kip weghappen tijdens een voetbalwedstrijd. De VVD'er heeft de Europese Commissie gevraagd in te grijpen in het besluit, mits ze daartoe bevoegd is. "Dit is een totaal verkeerd signaal, aldus Mulder. "Consumenten gaan op deze manier geloven dat er daadwerkelijk iets mis zou zijn met kippenvlees, terwijl dit 100% veilig is."

Met dank aan pberends voor de submit.

Spelersgroep zegt vertrouwen in Kalou op


Feyenoord zal zondag alles uit de kast moeten halen om de volgende ronde van de Play offs te bereiken. In de ArenA verloren de Rotterdammers donderdag met 3-0 van Ajax, en dat was voor veel spelers de aanleiding voor een stevig gesprek.

Niet iedereen kwam echter opdagen bij het gesprek. Onder die afwezigen was de meest opvallende naam Salomon Kalou. Spelers als De Guzman, Kuijt, Lodewijks, Bosschaart en Van Hooijdonk waren wel aanwezig.

Het vertrouwen in de Ivoriaan wordt steeds minder. De kans dat Salomon Kalou morgen in de basis staat is minimaal. Eerder zei Koeman alleen spelers op te stellen die een hart hebben voor deze wedstrijd, en waar hij zeker van is dat ze alles zullen geven.

Tijdens het gesprek werd er gesproken over een probleem dat bij Feyenoord al een langere tijd speelt: Waar de ploeg op het ene vlak er boven uit springt, komt het op ander vlakken tekort. Willen de Rotterdammers echt serieus mee gaan doen om de prijzen, dan zal daar iets aan gedaan moeten worden.

Koeman was niet verbaasd dat niet de gehele selectie bij dit gesprek was. "Ik ben blij dat de groep onderling gesproken heeft. Dat niet iedereen daar bij was, wekte bij mij geen verbazing. Wie écht hart voor de zaak heeft zat er. En de spelers die er waren voelen het als hun morele verplichting in de return nog één alles te geven. Al was het maar een signaal naar ons hondstrouwe publiek", aldus de trainer van de Rotterdammers.

Eerste screens Castlevania Portrait of Ruin

Nadat gisteren de nieuwe Castlevania game al werd aangekondigd, heeft Konami ook de eerste twee screenshots van de game vrijgegeven. In Portrait of Ruin neem je controle over twee characters: Jonathan Morris en Charlotte Orlean. Zij proberen te voorkomen dat duizenden verloren zielen het kasteel van Dracula herbouwen. Beide characters hebben in deze strijd hun eigen specialiteiten, zo is Jonathan goed met wapens en Charlotte kan weer magische spreuken. Met deze krachten zullen ze uiteindelijk de strijd aan moeten binden met twee vampieren die de verloren zielen steunen.
Castelvania: Portrait of Ruin moet in november dit jaar in de winkels liggen.BOE!

Dood gaan we allemaal. Het is maar de vraag hoe we gaan?
De ene gaat dood aan een of andere rare ziekte en de ander wordt aan een mes geregen door een geflipte lange jurk.

Er is altijd baas boven baas. Als je dan toch dood gaat, doe het dan op een memorabele manier.
Wat je in ieder geval niet moet doen, is een schietterrein voor militairen oplopen, achter een schuurtje wegspringen en dan hard BOE roepen. Dat kon je nog wel eens kunnen bekopen met een paar kilo inwendige sieraden van lood.

Dankzij de submit van Blue Thunder kunnen we de top 11 van bijzondere oorzaken van dood lezen die de FBI netjes op een rij heeft gezet.

Oh, dat de FBI niet zo slim is, wisten we allemaal al. Ze zijn nog bezig met een onderzoek naar het ware aantal bijzondere doodsoorzaken. (zie de titel van de pagina)

Van Heeswijk staat voor rentree

Max van Heeswijk zal in de Ronde van Catalonië zijn rentree in het peloton vieren. Onze landgenoot heeft de training inmiddels hervat.

Van Heeswijks voorjaar viel in het water wegens astmaproblemen en een valpartij in de Driedaagse van de Panne. Aan deze tuimeling hield de Nederlander een knieblessure over. Op 15 mei maakt Van Heeswijk tijdens de Ronde van Catalonië weer zijn eerste wedstrijdkilometers. In juni neemt hij bovendien deel aan de Dauphiné Libéré. Beide koersen dragen het ProTour stempel.

E3 Line-up van Vivendi

Inmiddels heeft ook Vivendi haar line-up bekend gemaakt voor de E3 in mei:

- Crash Boom Bang! [Crash Bandicoot] (NDS)
- The Legend of Spyro: A New Beginning (Xbox, PS2, GC, NDS, GBA)
- 50 Cent: Bulletproof (PSP)
- Scarface (Xbox, PS2, Next Generation)
- Eragon (Xbox 360, Xbox, PS2, PSP, GBA, NDS)
- Miami Vice (PSP)
- TimeShift (Xbox 360)

Vivendi valt dus deels terug op oude successen met een nieuwe Crash Bandicoot en Spyro the Dragon.
Welke consoles bedoeld worden met Next Generation is niet helemaal duidelijk. Aangezien Xbox 360 apart staan aangegeven bij de overige spellen gaat het hier waarschijnlijk om een PS3 versie.

Ajax aast op Diba

Anouar Diba staat in de belangstelling van Ajax. De Amsterdammers zijn op zoek naar een rechtsbuiten en hebben daarbij hun pijlen gericht op de aanvaller van NAC Breda.

Technisch directeur Martin van Geel bekeek de linkspoot gisteravond tijdens de wedstrijd van NAC Breda tegen Top Oss, die wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.

De 23-jarige Diba speelt sinds het seizoen 2002/2003 voor de club uit Breda. Hij speelde tot nu toe 84 competitiewedstrijden waarin hij vijftien maal wist te scoren.

Schelvis zwemt Nederlands record 800 meter vrij

Bij de wedstrijden om de Swim Cup in Eindhoven heeft Alex Schelvis het Nederlands record op de 800 meter vrije slag scherper gesteld. Schelvis kwam tot een tijd van 8.14,64. Het oude record stond sinds maart van dit jaar op naam van Sebastiaan Verschuren met een tijd van 8.15,67.

Het is al het derde nationale record dit weekend in het nieuwe zwembad in Eindhoven. Robin van Aggele (200 school) en Hinkelien Schreuder (50 rug) zwommen vrijdag een nieuw Nederlands record.

Villarreal gunt ploeg rust

Naast een zestal blessuregevallen, gunt trainer Manuel Pellegrini van Villarreal nog eens vijf spelers rust. Voor de wedstrijd tegen Real Sociedad ontbreekst er dus een compleet elftal.

Coach Pellegrini gunt de spelers rust omdat hij al zijn kaarten op de return in de halve finale van de Champions League tegen Arsenal heeft gezet. Aankomende dinsdag moet Villarreal in eigen stadion een 1-0 achterstand goedmaken.

"Ik heb altijd gezegd dat we de nationale competitie niet ten koste van de Champions League uit het oog mogen verliezen. Maar we hebben nu het punt bereikt waarop we nog maar één duel verwijderd zijn van de finale. We staan bovendien slechts met 1-0 achter, dus geven we deze wedstrijd prioriteit," aldus de coach.

Rodolfo Arruabarrena, doelman Mariano Barbosa, Juan Roman Riquelme, Marcos Senna en Juan Pablo Sorín zullen worden gespaard in de competitiewedstrijd tegen Sociedad. Quique Alvarez, Josico, José Mari, Juan Manuel Peña, Gonzalo Rodríguez en Alessio Tacchinardi kunnen allen niet spelen vanwege blessures.

Uitslag 3e vrije training GP San Marino

Tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van San Marino heeft Michael Schumacher de snelste tijd weten te rijden. Fernando Alonso werd tweede, zijn teamgenoot werd derde. Nico Rosberg ging hard van de baan af, waardoor zijn auto zwaar beschadigd werd.

Uitslag derde vrije training GP San Marino:

PosCoureurTeam TijdRonden
1 M. Schumacher Ferrari 1:23.78714
2 F. Alonso Renault 1:24.06815
3 G. Fisichella Renault 1:24.37721
4 F. Massa Ferrari 1:24.38317
5 K. Räikkönen McLaren 1:24.62612
6 R. Schumacher Toyota 1:24.66721
7 J. Button Honda 1:24.85023
8 J. Villeneuve BMW 1:24.91613
9 C. Klien Red Bull 1:24.98413
10 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:24.99415
11 R. Barrichello Honda 1:25.04120
12 M. Webber Williams 1:25.20514
13 D. Coulthard Red Bull 1:25.57515
14 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:25.66219
15 N. Heidfeld BMW 1:25.7019
16 C. Albers Midland F1 1:25.80322
17 J. Trulli Toyota 1:25.80615
18 T. Monteiro Midland F1 1:26.47618
19 N. Rosberg Williams 1:27.01911
20 T. Sato Super Aguri 1:28.26718
21 Y. Ide Super Aguri 1:29.33020
22 JP. Montoya McLaren -1

Bosschaart moet vrezen voor schorsing

Het Algemeen Dagblad meldt zaterdag dat Pascal Bosschaart van Feyenoord op korte termijn een schorsing tegemoet kan zien voor zijn kopstoot tegen Ajax-speler Klaas-Jan Huntelaar.

De verdediger van de Rotterdammers uitte zijn frustraties na afloop van de met 3-0 verloren play-offwedstrijd in de ArenA. In plaats van een hand te geven toucheerde hij de kruin van Huntelaar. De spits van de Amsterdammers sprak na afloop zelf van een 'hardhandig kusje'.

CD: Bolletjes Blues - soundtrack

Een klein maandje geleden ging Bolletjes Blues in première. De allereerste Nederlandse urban film, vol muziek, humor en romantiek. Althans: volgens het persbericht. In de film worden de hoofd- en bijrollen vertolkt door bekende Nederlandse rappers als Negativ, Raymzter en Sugacane. En die gaan we natuurlijk terughoren op "de gruwelijkste soundtrack ooit!", als we de cover op deze door the Box gepresenteerde TV-CD mogen geloven.

'Nederlandse jongere wil niet aan de slag'

Icoon EconomieDe Nederlandse jeugd is nauwelijks te porren voor een baan. Dat stelt het MKB Nederland. Volgens woordvoerder Kees Hogendijk lukt het vooral in de sectoren techniek, bouw en zorg niet om jongeren te motiveren voor een leerwerkplek, en is het midden- en kleinbedrijf daarom gedwongen Poolse arbeidskrachten naar Nederland te halen.

Met een leerwerkplek kunnen jongeren een diploma halen en direct een baan krijgen. "Maar een groep jongeren wil blijkbaar geen vak meer leren. We hebben het in sommige regio's zelfs extra kalm aan gedaan. Het hele project door merkten we dat minder jongeren op leerbanen afkwamen dan er te vergeven waren", zegt Hoogendijk. Het MKB heeft inmiddels 10.000 leerbanen vervuld gekregen, maar heeft er volgens eigen zeggen nog duizenden extra beschikbaar.

Volgens de Taskforce Jeugdwerkloosheid legt het MKB Nederland een structureel probleem bloot. "Als jongeren een opleiding kiezen waar vraag naar is, dan zou de jeugdwerkloosheid nu nul zijn", meent Taskforce-voorzitter Hans de Boer. Het project heeft zich ten doel gesteld in vier jaar tijd 40.000 extra banen tot stand brengen voor jongeren tot 23 jaar.

Greenpeace: '200.000 doden door Tsjernobyl'

Icoon RampDe ramp met de kerncentrale in Tsjernobyl in 1986 heeft waarschijnlijk aan zeker 200.000 mensen het leven gekost, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Greenpeace. Greenpeace vindt dat dat de gezondheidseffecten van de ramp die deze maand precies 20 jaar geleden is zwaar zijn onderschat.

Volgens officiële schattingen van de Verenigde Naties zouden er hoogstens negenduizend mensen aan kanker, veroorzaakt door de straling die bij de ramp is vrijgekomen, overleden zijn. Het rapport haalt nieuwe studies aan die schatten dat het werkelijke aantal doden door de straling rond de 93.000 ligt. Greenpeace zegt dat het stellen van de juiste diagnoses lastig is, maar denk dat het dodental met het meetellen van andere ziektes zeer waarschijnlijk op kan lopen tot 200.000.

Greenpeace zegt ook dat er alleen al 270.000 mensen kanker hebben gekregen of zullen krijgen door de straling, van wie er dus 93.000 waarschijnlijk eraan zullen overlijden.

Tsjernobyl
De centrale in Tsjernobyl in betere tijden.

Bestuurlijke elite vindt koningin te machtig

Icoon KoningshuisDe macht van de koningin moet worden ingeperkt als het aan de bestuurlijke elite van Nederland ligt. Dat blijkt uit een enquête van TNS Nipo onder 278 van hen. De stelling 'het koningshuis moet een louter ceremoniële rol krijgen' wordt door 56 procent van de invloedrijke bestuurders, topondernemers en politici onderschreven.

De Nederlandse koningin heeft nu onder andere invloed bij de formatie van een nieuw kabinet. Onder aanhangers van PvdA en D66 is er de meeste steun voor inperking van de macht van de Oranjes. Maar ook veel VVD'ers en CDA'ers zijn daarvoor.

De respondenten zien wel iets in het 'Zweedse model'. In Zweden is het koningshuis alleen een bindend symbool van de natie en speelt het in de politiek geen enkele inhoudelijke rol.

Fotomodel opgepakt na slaan stewardess

May AndersenEen Deens topmodel is in Miami gearresteerd nadat ze amok maakte in een vliegtuig. De 23-jarige May Andersen zou zich tijdens een Martinair-vlucht vanaf Schiphol luidruchtig en gewelddadig hebben gedragen, en een bemanningslid hebben geslagen. Ook nadat de luchthavenpolitie haar in de boeien sloeg, kon ze niet tot bedaren worden gebracht.

Na arrestatie werd Andersen onderzocht in een ziekenhuis, om vervolgens te worden overgebracht naar de Miami-Dade County Jail. Haar zal geweldpleging, het niet meewerken aan de arrestatie en ordeverstorende dronkenschap ten laste worden gelegd. Het fotomodel is onder meer bekend van fotosessies voor de bladen Victoria's Secret en Sports Illustrated.

Alonso lacht om geruchten

Fernando Alonso gelooft niks van de geruchten dat Michael Schumacher naar Renault zal komen. De Duitser won in het verleden twee wereldtitels met Benetton, de voorganger van Renault, wat toen ook door Flavio Briatore geleid werd.

Wili Weber, de manager van Schumi, vertelde aan het Duitse blad Bild over de plannen van de zevenvoudig kampioen. “Voordat we met Ferrari gaan praten over een contractverlenging, willen we eerst met Flavio praten. Het lijkt er op dat hij is geïnteresseerd.”

Of Schumacher bij Renault zijn megasalaris ,wat door zakenblad Forbes op ongeveer zestig miljoen euro per jaar is geschat wat hij graag wil behouden, kan krijgen is niet vanzelfsprekend. Alain Dassas, president van Renault F1, zei laatst op de eigen site dat ze het op vijf of zes na grootste budget hebben in de koningsklasse.

Huidig wereldkampioen Alonso lacht om de geruchten om zijn collega-coureurs. “Om dit gerucht kan ik lachen. Ik ken het team, ik ken de leiding van Renault en ik ken Flavio. Ik kan me niet voorstellen dat Michael naar Renault komt, dat houd ik voor onmogelijk.” Zelf maakt de Spanjaard geen deel uit van de geruchten, waarin diverse coureurs aan Red Bull Racing worden gelinkt, omdat hij al heeft getekend bij McLaren Mercedes.

Volgens de man uit Oviedo zitten er voor en nadelen aan het meteen bekend maken van zijn overstap. "Elke week is er weer een nieuw gerucht over Kimi of Michael. Over Michael of hij wel of niet stopt. Over Kimi of hij naar Ferrari gaat of bij McLaren blijft. Over dat Montoya wellicht naar Red Bull Racing gaat of wat al dan nog. Dat is iets wat ik gewoon niet zelf wil hebben. Ik wil in de eerste races van het kampioenschap me kunnen concentreren.De zeer vroege bekendmaking van mijn overstap naar McLaren brengt zeker nadelen met zich mee, maar het heeft me ook veel voordelen gegeven. Ik kan relaxed zijn en me concentreren op winnen en ik hoef niet elke race een nieuw gerucht te ontkennen.”

Alonso denkt niet dat Honda niet goed genoeg is om te strijden om de titel. Ondanks dat de Japanners afgelopen winter de snelste was komt het er in de races niet uit. “In de wetenschap over hoe je een kampioenschap moet winnen, denk ik dat Honda eerst een jaar op topniveau moet kunnen meedraaien. Ik denk dat het realistischer is om ze volgend jaar een titelkandidaat te noemen.”

Voor zijn nieuwe team McLaren Mercedes is de Spanjaard wel bang. “Ze zullen op een bepaald vlak een zeer grote stap voorwaarts gaan maken”, voorspelde de 24-jarige.

"Davidson moet kans krijgen"

Volgens Honda-directeur Yasahiro Wada moet Super Aguri in 2007 Anthony Davidson laten racen. De huidigde test en reservecoureur van Honda zou die kans op basis van zijn jarenlange inzet verdiend hebben.

De Brit reed tot op heden drie races waarvan twee voor Minardi in 2002 op de circuits van Hongarije en België. Vorig jaar verving hij na de vrijdag Takuma Sato op het circuit van Maleisië. Mocht het tweede team van Honda een grote sprong maken met het nu nog in ontwikkeling zijnde chassis dan zal Davidson waarschijnlijk ook in die wagen stappen. “Ik zou Super Aguri willen adviseren om voor Davidson te kiezen. Ik ben van mening dat hij een racezitje verdiend”, aldus Wada.

In het begin van dit jaar waren er al geruchten dat de Brit naast Sato plaats zou nemen als tweede man. Davidson koos er echter voor om derde man te blijven bij Honda, maar de kans om daar te racen is klein omdat Button en Barrichello langdurige contracten hebben.

Zelfmoord vanwege te kleine penis

Icoon ShockingEen 18-jarige jongen uit Singapore heeft zelfmoord gepleegd omdat hij vond dat zijn geslachtsorgaan te klein was. De tragische dood van de jongen, die van het dak van een flatgebouw sprong, heeft in het hele land geleid tot een groot debat over seksuele voorlichting op scholen.

De jongen ging al in maart tot zijn wanhoopsdaad over. In zijn afscheidsbrief schreef hij dat zijn zelfmoord niets te maken had met examenstress, maar met zijn "lichamelijke ontwikkeling". Eerder was hij al bij een arts te rade gegaan voor zijn kleine grote probleem. De dokter verzekerde hem echter dat "zijn geslachtsdeel voor een Aziatische man van zijn leeftijd volkomen normaal was".

De onderzoeksrechter die de zelfmoord heeft onderzocht, noemt de dramatische daad van de jongen hét bewijs dat seksuele opvoeding op school van essentieel belang is.

Met dank aan Sam F. voor de submit.

Ajax wil toch door met Boukhari

Het Algemeen Dagblad meldt dat Ajax serieus overweegt om Nourdin Boukhari alsnog een nieuw contract aan te bieden. De optredens van Boukhari in de laatste maanden hebben de clubleiding ervan overtuigd om weer gesprekken te gaan voeren met de middenvelder.

Boukhari bevestigd dat er al geprekken zijn geweest tussen de twee partijen. "We hebben met elkaar gesproken. Echt veel valt daar nog niet over te zeggen. Ik wil in principe naar het buitenland. Dat heb ik een tijdje geleden al besloten, maar ik neem de tijd om een goede keuze te maken."

Boukhari werd een aantal maanden geleden nog uitgejouwd door de Amsterdamse aanhang, maar de Rotterdammer had daar maling aan en speelde daarna zelfs beter. En aantal dagen daarna kreeg hij echter te horen dat hij geen nieuw contract aangeboden kreeg.

Naast dat Ajax zijn contract wil verlengen, is er de laatste weken ook interesse van andere clubs gekomen. FC Utrecht heeft belangstelling getoond in de middenvelder. "Het is bekend dat we een linksback zoeken en een rechter- en linkerspits. Ja, Leiwakabessy van NEC en Boukhari van Ajax staan hoog op onze verlanglijst, maar gezien de aard van de gesprekken kan het nog wel even duren voordat er witte rook is, zo die al komt," aldus technisch manager van FC Utrecht, Piet Buter.

Rentree Xavi aanstaande

Xavi Hernandez is bijna hersteld van zijn blessure aan zijn kniebanden. De middenvelder van Barcelona speelde in november 2005 zijn laatste wedstrijd.

Xavi trainde vrijdag voor het eerst weer mee met de selectie van de Catalanen. De 33-voudig international hoopt voor het einde van het seizoen nog minstens twee competitieduels in actie te komen. Daarnaast hoopt hij op de finale van de Champions League in Parijs. "Als we de finale halen van de Champions League hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren. En als ik geen tegenslagen te verwerken krijg, ga ik ook zeker met Spanje naar het WK.”

De aanstaande rentree van Xavi is goed nieuws voor coach Frank Rijkaard, die nu meer opties heeft op het middenveld. Ook bondscoach Luis Aragones van Spanje komt dit goed uit, alhoewel Xavi door zijn blessure niet in de voorselectie zat. Voor Mark van Bommel betekent dit waarschijnlijk dat hij weer naar de bank moet verhuizen.

Audi liquidatie brandend aangetroffen

Icoon MisdaadEen zilvergrijze Audi die waarschijnlijk gebruikt is bij de liquidatie van café-eigenaar Thomas van der Bijl, is vannacht brandend aangetroffen in de buurt van een sportterrein in Amsterdam-West. De brandweer kon voorkomen dat de auto helemaal uitbrandde, waardoor wellicht sporen zijn veiliggesteld. Bij het voertuig zijn geen personen aangetroffen.

Een onderzoeksteam van de politie maakte gisteren bekend op zoek te zijn naar de auto. De Audi zou gebruikt zijn door de verdachten, drie mannen van ongeveer 20 jaar oud.

Van der Bijl werd donderdagochtend doodgeschoten voor zijn café De Hallen, in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes. Het café zou een verzamelplaats zijn van buurtbewoners, Amsterdamse penoze en vastgoedhandelaren. Van der Bijl was een bekende van de in november geliquideerde vastgoedhandelaar Cees Houtman en de Nederlandse maffiosi Willem Holleeder en Cor van Hout. In verband met het onderzoek naar Holleeder had hij onlangs enkele weken vastgezeten. Hij zou echter de politie hebben laten weten niet bereid te zijn om een verklaring tegen de voormalige Heineken-ontvoerder af te leggen.

EA kondigt next-gen RPG aan

Electronic Arts, de grootste gamespublisher in de wereld, heeft de website van Project Gray Company online gezet. De website vertelt ons dat Project Gray Company (werktitel) een next-gen RPG is waar al meer dan een jaar aan gewerkt wordt.
Alhoewel informatie over het spel op de site summier is, lijkt het een soort van Elder Scrolls-achtige game te worden:
The action takes place in a massive open world where you can go anywhere you want, and the characters in this world are powered by an incredible simulation [artificial intelligence] based on the same technology used by the makers of The Sims 2. The story of the game is built around a series of Story Quests. You can choose to follow specific Story Quests, embark on a range of other types of quests, or set off on your own adventures in the massive open world environment.

Een platform en releasedate moet EA ons nog schuldig blijven, maar met de E3 voor de deur zullen we binnenkort hoogstwaarschijnlijk meer te weten komen.


Concept-art

Einde carriere voor Shearer

Alan Shearer heeft zijn laatste professionele wedstrijd gespeeld nu duidelijk is geworden dat hij dit seizoen niet meer herstelt van zijn knieblessure.

De 35-jarige spits van Newcastle United had zijn afscheid gepland voor het einde van het seizoen, maar liep afgelopen maandag tegen Sunderland een scheurtje op in zijn knie. Shearer: ”Het is afgelopen. Dat ik de laatste drie wedstrijden niet kan spelen is teleurstellend. Maar ik mag niet klagen, ik heb fantastische herinneringen. Ik heb een geweldige carriere gehad.”

Shearer begon zijn loopbaan in 1988 bij Southampton. Vier jaar later stapte hij over naar Blackburn Rovers, waarmee Shearer in 1995 Engels kampioen werd. In 1996 maakte hij de overstap naar Newcastle United, destijds voor een recordbedrag. In zijn geboorteplaats brak hij het record van meeste aantal doelpunten ooit voor Newcastle met zijn 201 goals. In totaal heeft hij voor zijn clubs in 733 wedstrijden 379 keer het net getroffen.

De spits kwam voor zijn land tot 63 interlands. Daarin maakte hij 30 doelpunten. Na Euro 2000 kondigde hij zijn afscheid aan voor de Engelse ploeg. Naast dat EK was hij ook aanwezig op de eindrondes van ’92, ’96 in zijn eigen land en Shearer speelde zijn enige WK in 1998 in Frankrijk.

De voormalig international van Engeland hoopt wel mee te kunnen spelen in zijn testimonial tegen Celtic op 11 mei.

Michaud marathonschaatser van het jaar

De Fransman Cédric Michaud is vrijdagavond tijdens een gala in Hoofddorp uitgeroepen tot 'Marathonschaatser van het Jaar'. De 30-jarige Michaud kreeg de Dick van Gangelen Trofee uit handen van de voorzitter van NOC*NSF, Erica Terpstra. Jenita Hulzebosch-Smit kreeg de Oeuvre-prijs voor haar hele carrière.

Onlangs zette Hulzebosch-Smit een punt achter haar loopbaan. "Meestal gaat een oeuvre-prijs naar een kunstenaar of een artiest. Maar in het schaatsen was jij ook een artiest. We zullen je missen met je aanvallende manier van rijden. Altijd strijd en actie", aldus KNSB-bestuurder Henk Portengen over Hulzebosch-Smit.

Het was niet onverwacht dat Michaud de prijs voor beste marathonschaatser kreeg. Afgelopen seizoen won de Fransman op indrukwekkende wijze de Essent KNSB Cup.

Lars Hoogenboom kreeg de prijs voor het aankomend talent. Hij kreeg de Willem Poelstra Trofee vanwege zijn goede prestaties op buitenlands natuurijs.

Van Gelder en Lens uit elkaar

Turner Yuri van Gelder en trainer Remi Lens gaan uit elkaar. Lens zegt dat Van Gelder "beslissingen genomen heeft en keuzes gemaakt" waarin hij zich niet meer kan vinden.

Lens zelf formuleert het anders. "De combinatie trainer/manager werkte niet meer. Ik heb uiteindelijk helaas moeten besluiten om ermee te kappen."

Lens, die sinds 2000 met Van Gelder samenwerkte, stond aan de basis van het succes van de 23-jarige Waalwijker. Vorig jaar werd Van Gelder wereldkampioen op het onderdeel ringen. Het is nog niet bekend wie de turner bij de komende EK in het Griekse Volos gaat begeleiden.

Schreuder zwemt NR op 50 meter rugslag

Bij de wedstrijden om de Swim Cup in Eindhoven heeft Hinkelien Schreuder vrijdag haar eigen Nederlands record op de 50 meter rugslag aangescherpt. In de finale zwom ze een tijd van 28,93. Haar oude toptijd stond sinds april vorig jaar op 28,94.

Op de 200 meter vrije slag bij de vrouwen zwommen Inge Dekker en Linda Bank de limiet voor de Europese kampioenschappen gezwommen. Met 2.00,33 en 2.01,38 bleven de twee vrouwen onder de vereiste richttijd van 2.01,40.

'Zidane kondigt woensdag afscheid aan'

Het Spaanse radiostation Cadena Ser meldt dat Zinedine Zidane aankomende woensdag zal mededelen dat hij na het wereldkampioenschap voetbal niet alleen zijn interlandcarrière zal beëindigen, maar ook zijn loopbaan als clubvoetballer.

Zijn werkgever, Real Madrid, heeft enkel bevestigd dat Zizou woensdag een persconferentie zal geven, maar zei er verder niets over. Een tijdje geleden zei de 34-jarige Zidane dat het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland één van zijn laatste uitdagingen zou gaan worden, maar het ziet er naar uit dat dat zijn allerlaatste gaat worden.

Vlinder van graniet

Het is het voorjaar van 2005. In de kleedkamer van Ajax is de sfeer anders dan anders. De spelers zitten bij elkaar en zijn eens niet verwikkeld in gesprekken over de nieuwste raphit, de laatste snufjes op het gebied van mobiele telefonie, hun droomauto of mooie vrouwen. Nee, na de roemloze aftocht in Europa op een drassig veld in Auxerre is de Arena in rouw gedompeld. Als Ronald Koeman de kleedkamer betreedt, het hoofd licht gebogen en met wallen onder de ogen, vallen alle gesprekken stil.

de Webstort (Vader en Zoon)

Onlangs was op tv een Amerikaanse-politiewerk-uitzending. Of dat eigenlijk wel geschikt was voor de zoon? "Jawel hoor," zei de zoon, "ik vind dat juist heel leuk om te zien. Want ik wil later bij de politie en dan weet ik nu al hoe het moet."

Te zien was hoe een tegenstribbelende man werd aangehouden en hoe, om hem in bedwang te houden, hij geboeid werd opgevouwen en als postpakket op de achterbank van de politiewagen werd gedeponeerd.

De zoon vertelde (...)

Bouwers metselen 'LUL' in gevel woning

Icoon ShockingPerplex was André van Zuilen uit Woerden toen een buurman hem erop wees. Onmiskenbaar prijkt in de gevelmuur van zijn nieuwbouwwoning het woord LUL, gevormd door verschillende kleuren bakstenen. Een rondvraag bij verschillende passanten leerde hem dat hij niet de enige was die het meter hoge drieletterwoord duidelijk opmerkte.

De directeur van het aannemersbedrijf dat de woning heeft gebouwd is verbijsterd. "Dit moet puur toeval zijn. Die metselaars werken vaak op een steiger boven elkaar en zien helemaal niet wat de ander doet", zegt R. Uijtewaal. Een wraakactie van een van de metselaars acht hij uitgesloten. "Ik ken de familie Van Zuilen heel goed, daar is helemaal niets mis mee." Opzet of toeval, de aannemer heeft inmiddels toegezegd LUL te zullen verwijderen. "Ik laat het er uit hakken. En ik ga met die metselaar praten."

Villa LUL in Woerden

Nintendo rond de tafel met Rockstar

In de nieuwste Game Informer, hetzelfde nummer waarin ook Red Steel, de Revolution-exclusive FPS wordt onthuld, zegt George Harrison dat Nintendo in gesprek is geweest met Rockstar Games (GTA, Red Dead Revolver, Table Tennis). Rockstar Games, een developmentlabel van Take 2 Interactive, is in recente tijden opvallend afwezig geweest op Nintendo hardware met haar belangrijkste franchises (o.a. Grand Theft Auto).

Wat er met de gesprekken is bereikt wilde Harrison nog niet loslaten. Het is dus afwachten of kopers van de Revolution kunnen gaan ping-pongen of dat advocaat Jack Thompson het beste materiaal voor de lobby voor het verbieden van gewelddadige games ooit krijgt in de vorm van een Grand Theft Auto Revolution.

Laatste reviews en specials
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
©FOK.nl e.a.