FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 27 april 2006

Darts: Scholten verliest tweemaal

Roland Scholten is nog altijd niet zeker van een halve finaleplaats in de Premier League Darts. The Tripod verloor vanavond zijn beide partijen en treft tijdens de laatste speelronde Phil Taylor.

Met name Scholtens nederlaag tegen Peter Manley is kostbaar; dat Raymond van Barneveld te sterk zou zijn was ingecalculeerd. Manley won met 8-6 van Scholten en heeft opeens volop kans op een stek in de halve eindstrijd. Onze landgenoot was vooral scorend ondermaats. Aan het begin deelde Manley in de malaise (vooral zijn bijnaam One Dart was af en toe allerminst rechtvaardig), zodat Scholten met 4-2 de pauze inging. Manley kwam echter als herboren terug en pakte vijf legs aaneen, alvorens Scholten iets terugdeed. Op 7-6 bleef de Engelsman koel en met een check-out van 75 stelde hij z’n vierde zege veilig.

”De druk was hoog: ik móest winnen”, zei Manley. ”Ik ben vastbesloten de play-offs te halen en hoop dat de andere resultaten in mijn voordeel uitpakken.” De runner-up van het afgelopen WK had alvast het geluk dat de gekwalificeerde Van Barneveld zijn sportieve plicht vervulde en Scholten met 8-3 versloeg. Barney racete al snel naar 4-0 en via 6-2 stevende hij af op een comfortabele overwinning.

Phil Taylor bleef ongeslagen door Colin Lloyd met 8-3 opzij te zetten. Lloyd kende een goede start door de eerste leg te pakken, maar Taylor liet hierna nog maar weinig heel van zijn opponent. Liefst vijf legs achtereen pakte The Power, waarvan één via een elfdarter. Taylor toonde zich na afloop meelevend voor de moeilijke positie van Lloyd: ”Hij is de nummer één van de wereld en iedereen jaagt op hem, hetgeen lastig is”

Opvallend was de nederlaag van Ronnie Baxter tegen Wayne Mardle. Hawaï 501 kwam in zijn eerste negen duels niet tot winst, maar klopte Baxter met 8-5. ”Ik weet dat ik kwalificatie niet meer in eigen hand heb, maar ik wil nu vooral genieten”, keek Mardle vooruit op de beslissende avond in Reading, komende week. Liefst zes wedstrijden staan er dan op het programma, terwijl nog twee tickets voor de halve finales vacant zijn.


Uitslagen Week 9
Roland Scholten – Peter Manley 6-8
Colin Lloyd – Phil Taylor 3-8
Wayne Mardle – Ronnie Baxter 8-5
Roland Scholten – Raymond van Barneveld 3-8

Stand na Week 9:

#Darter:Wedstrijden:Punten:Legsaldo:
1.Phil Taylor**112187 - 42
2.Raymond van Barneveld**91569 - 36
3.Roland Scholten111068 - 70
4.Peter Manley11855 - 76
5.Colin Lloyd10753 - 71
6.Ronnie Baxter10653 - 72
7.Wayne Mardle10552 - 74

Nummers één t/m vier naar halve finales

** = naar halve finale

Resterend Programma:

Week 10 – Donderdag 4 mei:
Colin Lloyd – Raymond van Barneveld
Peter Manley – Ronnie Baxter
Raymond van Barneveld – Wayne Mardle
Phil Taylor – Roland Scholten
Ronnie Baxter – Raymond van Barneveld
Wayne Mardle – Colin Lloyd

Finaleronde – Maandag 29 mei

FIFA en EA, nog lang en gelukkig samen

FIFA en Electronic Arts hebben een nieuwe deal gesloten om de toekomst van de bekende FIFA voetbalreeks veilig te stellen. EA heeft de rechten verkregen om zeven extra jaren de naam FIFA voor zijn spellen te mogen gebruiken. Het nieuwe contract loopt van 2007 tot 2014.

EA Sports, deel van Electronic Arts, brengt al jaren de bekende FIFA spellen uit, die elke keer weer garant staan voor goede verkopen. Door deze deal lijkt de komst van nieuwe FIFA spellen in de toekomst gegarandeerd.

De overeenkomst zorgt ervoor dat EA de exclusieve rechten krijgt om de FIFA licentie te mogen gebruiken in voetbalspellen, voetbal managers en fantasy games voor alle platformen, waaronder ook de mobiele telefoon.

EA en FIFA werkten voor het eerst samen in 1993 en sinds die tijd zijn er vele FIFA-games in de winkels verschenen.

Het recentste FIFA spel dat is verschenen is 2006 FIFA World Cup. Dit spel ligt sinds kort in de winkels voor voor de GBA, Nintendo DS, GameCube, Xbox, Xbox 360, PlayStation 2 en PC. De PSP versie volgt iets later op 18 mei.



2006 FIFA World Cup voor de Xbox 360

Irans eigen GTA-kloon

Dat Westerse games Iran niet zullen halen zal niemand verbazen. De fundamentalistische staat is sterk anti-Westers en weigert dan ook de games die aldus de machthebbers Westerse propaganda bevatten toe te laten tot het land. Omdat men ook in Iran wel eens een spelletje wil spelen heeft de overheid van Iran een eigen developmentstudio opgericht en deze een budget van zo'n 2,5 miljoen US dollar omgerekend gegeven, waarvan de developer al zo'n miljoen heeft terugverdiend dmv. ingame advertenties. Aan de game is gewerkt door 120 mensen, en het resultaat is zeker vanuit technologisch opzicht vrij teleurstellend voor een dergelijk groot team.

De game die gemaakt is ruwweg een kloon van Grand Theft Auto, al zou ik zeker niet verwachten dat je schaars geklede dames hun lichaam zal zien verkopen voor geld.









EA kondigt Madden 'Revolution' aan

EA heeft hun volledige Nintendo Wii line-up nog niet bekend gemaakt, maar één titel is al zeker: Madden. De populaire American Football game zal zijn opwachting maken op de Nintendo Wii.

Deze versie van Madden zal overigens geen port zijn van Madden 2007 zoals op de andere consoles. Hij zal exclusief ontwikkeld worden door een ander, speciaal op de Wii gericht, development team.

Een aantal speciale features die erin zitten zijn de bewegingen die de speler met de controller moet maken. Het gooien of schoppen van de bal zal met de controller nagedaan moeten worden, waarbij niet alleen de baan, maar ook de snelheid van belang is.

Tijdens het rennen zal de speler op het scherm uitwijken naar resp links of rechts als de gamer zijn controller naar links of naar rechts laat hellen. EA zegt zelf over de game: However, to make it stand out on [Nintendo Wii] it's all about control

Holocaust als oorzaak...

Een klein opvallend artikel gisteren op de voorpagina van de Volkskrant. Met de veelzeggende titel: "Holocaust gezien als oorzaak WOII. Het gaat over de hiaten in de kennis van de geschiedenis.

Het onderzoek is gedaan door het "Nationaal Comité 4 en 5 mei". En hoewel de resultaten tentijde van de verschijning van de Volkskrant nog niet bekend waren wordt er al wel een tipje van de sluier opgelicht. We weten een hoop maar van een aantal feiten en gebeurtenissen is de kennis beperkt of simpelweg verkeerd.

Zo kon het merendeel van de ondervraagden (van 13 jaar en ouder) de belangrijkste ideeën van Hitler oplepelen, weet men van de bombardementen van Rotterdam, het verzet, onderduiken en illegale kranten.

De hiaten betreffen vooral de omvang van oorlog. Zo'n 68% denkt dat er 20 tot 25 landen meededen aan de oorlog terwijl dit er ruim 50 waren. Ook de rol van de Russen is tamelijk onbekend. De inzet van Amerikanen en Canadezen is gesneden koek maar van de inzet van 30 miljoen Russische soldaten (waarvan er 13 miljoen sneuvelden) wisten er maar weinig iets te vertellen.
Zo'n 20% denkt dat Nederland tot de top 5 van de landen met de meeste slachtoffers hoort. Nederland zit echter niet bij de top 10. Tevens wordt het aantal verzetstrijders overschat, waar de ondervraagden 20 to 25% van de Nederlanders tot verzetstrijders rekenden blijkt dit in werkelijk om 5% te gaan (hetgeen gelijk is aan het aantal overlopers).

Het meest opvallende hiaat is echter dat 83% denkt dat WOII is begonnen vanwege de Holocaust. De jodenvervolging speelde echter noch bij het begin noch bij het einde van de oorlog een rol.

Het is overigens maar de vraag of dit laatste tot een hiaat moet worden gerekend.
De niet aflatende joodse lobby om de gruwelijkheden van de Holocaust telkens weer in beeld te brengen kan net zo goed de oorzaak zijn van deze misvatting over het ontstaan van WOII.

[CCWS] Pastorelli tekent bij Rocketsports

RaceXpress meldt dat Nicky Pastorelli heeft getekend bij Rocketsports in de ChampCar World Series. De Nederlander zal tijdens de komende race, op 13 mei in Houston, in actie komen.

Vorige maand waren er nog geruchten dat Pastorelli zou tekenen bij het ChampCar team van Dale Coyne Racing. Het management van Pastorelli besloot echter om toch af te zien van de deal met het team. Zij vonden dat het contract geen goede basis was voor een overeenkomst.

Voetbal: NAC mogelijk alsnog Europa in

Icoon VoetbalNAC, dat afgelopen competitie als zestiende eindigde en momenteel middenin de play-offs voor lijfsbehoud in de eredivisie zit, komt volgend seizoen wellicht toch in de UEFA Cup uit. Dit heeft te maken met het Fair Play-klassement van de UEFA.

Elk jaar geeft de UEFA drie wildcards aan de landen die boven in het Fair Play-klassement te vinden zijn. Nederland is in de hoogste regionen te vinden en zou zodoende in aanmerking kunnen komen voor een extra club in het UEFA Cup-toernooi.

Heerenveen is op dit moment de sportiefste ploeg in Nederland die zich nog niet geplaatst heeft voor Europees voetbal. De Friezen spelen momenteel play-offs voor Europees voetbal (zondag en woensdag tegen FC Twente). Mocht Heerenveen zich weten te plaatsen, dan is NAC de volgende ploeg op de Fair Play-lijst en gaat de Bredase club zodoende alsnog Europa in.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!
Met dank aan paultjuhhh voor de submit.

Papegaai dagenlang verhoord door politie

Icoon OpmerkelijkEen Argentijnse papegaai is dagenlang aan een politieverhoor onderworpen geweest. De ondervraging moest uitsluitsel geven over de vraag wie de rechtmatige eigenaar is van de papegaai Pepo. En met succes: na vijf dagen intensief verhoord te zijn geweest sloeg de vogel door.

Het opmerkelijke verhoor volgde op een rechtszaak waarin Jorge Machado en zijn buurman R. Vega beiden aanspraak maakten op Pepo. De rechter zag maar één manier om er achter te komen aan wie de papegaai toebehoort: hij stuurde het beestje naar een gevangenis om hem daar door de politie te laten verhoren. Het verhoor pakte uit in het voordeel van Machado: de papegaai begon diens naam te roepen, om vervolgens het clublied te zingen van Machado's favoriete voetbalclub, San Lorenzo.

"Ik wist wel dat Pepo me niet zou laten vallen", aldus een verheugde Machado, "hij is een echte vriend. We steunen ook allebei dezelfde club".

NAC mogelijk in UEFA Cup

Ook al kent NAC Breda grote degradatiezorgen, volgend seizoen zou de club uit Breda in de UEFA-cup kunnen uitkomen.

Elk jaar geeft de UEFA drie wildcards aan de landen die boven in het Fair Play-klassement te vinden zijn. Het land Nederland is in de bovenste regionen te vinden in dat klassement en zou zodoende in aanmerking kunnen komen voor een extra club in het UEFA cup-toernooi.

Heerenveen is op dit moment de sportiefste ploeg in Nederland, die zich nog niet geplaatst heeft voor Europees voetbal. Mochten de Friezen via de play-offs zich daar voor weten te plaatsen, dan zal NAC de plek in de UEFA Cup overnemen. Ook zij spelen momenteel in de play-offs (tegen TOP Oss), maar dan voor lijfsbehoud in de eredivisie.

Maachi zes weken uitgeschakeld

Nassir Maachi heeft zijn invalbeurt bij FC Utrecht gisteren in de play-offwedstrijd tegen FC Twente moeten bekopen met een gebroken middenvoetsbeentje.

In de 64e minuut van de wedstrijd kwamen de 20-jarige aanvaller in het veld voor Leen van Steensel, maar kon in de korte tijd dat hij in het veld stond, niet voorkomen dat zijn ploeg met 1-3 onderuit ging. Maachi zal nu zeker zes weken uitgeschakeld zijn. Zijn ploeggenoot Hans Somers verliet gisteravond ook geblesseerd het veld. Bij de Belg is een gebroken rib geconstateerd.

Vieira en Ibrahimovic op de vuist

De coach van Juventus, Fabio Capello, en een aantal andere spelers van de Italiaanse club hebben met veel moeite Zlatan Ibrahimovic en Patrick Vieira uit elkaar kunnen houden. Beide spelers kregen tijdens de training woorden en gingen met elkaar op de vuist.

Juventus steekt niet in zijn beste vorm. In de Italiaanse Serie A laat het de laatste weken veel punten liggen en de club werd in de Champions League vroegtijdig uitgeschakeld door Arsenal.

Gebrselassie valt werelduurrecord aan in Hengelo

Haile Gebrselassie doet op zondag 28 mei tijdens de FBK Games in Hengelo een poging om het werelduurrecord te verbeteren. Momenteel is dat record met 21.101 meter in handen van de Mexicaan Arturo Barrios. De Zuid-Amerikaan onttroonde daarmee in 1991 de Nederlander Jos Hermens als recordhouder.

De terugkeer van Gebrselassie op de baan is verrassend te noemen. Na de Olympische Spelen van 2004 in Athene name de Ethiopiër, tweevoudig olympisch kampioen op de 10.000 meter, afscheid van de baanatletiek. Hij richt zich tegenwoordig op de marathon. Zondag eindigde hij teleurstellend als negende tijdens de marathonin Londen.

Voor de organisatoren van de FBK Games is de komst van Gebrselassie een leuke opsteker. "Hij heeft enorme drang naar records en dit heeft hij nog niet in zijn bezit. Haile wilde graag het uurrecord lopen en dan het liefst in Hengelo. Aanvankelijk was het niet de bedoeling dit onderdeel op ons programma te zetten, maar als je zo'n aanbod krijgt van iemand die veel voor de FBK Games heeft betekend, is het de moeite waard een en ander om te zetten. Oslo wilde hem ook graag hebben, maar Haile wilde het in Hengelo proberen," aldus directeur Fedde Zwanenburg van de organisatie.

Max Westerman vertrekt bij RTL Nieuws

WestermanMax Westerman (48) verlaat het RTL Nieuws. De Verenigde Staten correspondent gooit na vijftien jaar de handdoek in de ring. Hij kondigde zijn vertrek vandaag zelf aan: "Het is na zoveel jaar tijd om iets anders te gaan doen, om nieuwe plannen uit te werken en mijn grenzen te verleggen.'' De bekende verslaggever gaat onder meer een boek schrijven over zijn ervaringen en wil graag langere televisieprogramma's gaan maken. Max Westerman is niet van plan de 'Big Apple' te gaan verlaten: "Ik ben vier keer uit die stad vertrokken, maar er ook altijd weer teruggekeerd. Ik denk dat ik altijd wel met één been in New York blijf staan, al kom ik de laatste tijd met steeds meer plezier terug in Nederland voor een bezoek.''

De hoofdredacteur van het RTL Nieuws Harm Taselaar, begrijpt het besluit van Westerman: "We vinden het erg jammer dat Max weggaat, maar we snappen dat hij de bakens wil verzetten. Max heeft met zijn geheel eigen manier nieuwstelevisie gemaakt, die gerust trendsettend mag worden genoemd." Wie Westermans plaats in gaat nemen is nog niet bekend: "Ik heb wel een vermoeden wie dat zal worden, maar daarover is nog niets zeker. Als diegene het wordt, is het een goede keuze; het is iemand met wie ik graag een borrel drink.''

Westerman was de langstzittende correspondent die ons land ooit heeft gekend. In de afgelopen jaren waren er vaak momenten waarin Max leek te stoppen. Zo vroeg John de Mol hem afgelopen zomer om de presentatie van het reeds gestopte NSE op zich te nemen, maar Westerman stapte niet over naar Talpa. "Ik heb vier presidentsverkiezingen verslagen, het proces tegen O.J. Simpson gedaan, de Monica Lewinsky-affaire, de oorlogen in Afghanistan en Irak en de orkaan Katrina. Maar de meeste indruk op mij maakten uiteraard de aanslagen op 11 september 2001. Er is hier geen ander verhaal geweest dat de wereld zozeer heeft veranderd", aldus Westerman. Max Westerman neemt 1 augustus afscheid en zal tot die tijd zijn opvolger inwerken.

Cristiano weg bij Roda JC


Roda JC laat Cristiano aanstaande zomer vertrekken naar een andere club. De Braziliaan speelt al vier seizoen in Kerkrade, maar afgelopen seizoen moest hij vooral genoegen nemen met een reserverol. Het contract met de spits loopt nog een seizoen door, tot medio 2007.

Toen hij op 18-jarige leeftijd zijn debuut maakte bij NAC Breda stond Cristiano te boek als supertalent. Samen met zijn maatje Sergio leek hij de internationale top te gaan bestormen, maar beiden spelen nu in Kerkrade.

Wat is Dit: Opgave 17 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Nederlandse turnsters dichtbij finale

Bij het Europees kampioenschap turnen in het Griekse Volos zijn de Nederlandse turnsters dichtbij het bereiken van de finale van de landenwedstrijd. Donderdag turnden de vijf Nederlandse deelneemsters degelijk in de kwalficatieronde. Op driekwart van de wedstrijd stond Nederland met 166,400 punten aan de leiding. De beste acht gaan door naar de finale van zaterdag.

De sterkste landen komen in de laatste van de vier 'rotaties', maar ook het minder indrukwekkende Griekenland zit er als organisator bij. Er komen donderdag nog acht landen in actie, als Nederland er daarvan in ieder geval één voorblijft, is een finaleplaats verzekerd. Bij de vorige Europese kampioenschappen met landenwedstrijd eindigde de Nederlandse vrouwen als achtste.

Nintendo Revolution wordt Nintendo Wii

Iedereen kent wel de Revolution, de next-gen console van Nintendo. Maar deze naam was slechts een code-naam en Nintendo heeft vandaag de echte naam bekend gemaakt: Nintendo Wii.

Volgens Nintendo klinkt de naam Wii als 'we' en daarmee willen ze benadrukken dat deze console voor iedereen is. De naam Wii kan door iedereen ter wereld in elke taal makkelijk onthouden worden. De twee letters 'i' in het woord symboliseren de controllers en mensen die ermee aan het spelen zijn. De Nintendo Wii is iets revolutionairs, zowel in de hardware als in de naam, aldus de verklaring van Nintendo.

Subheader


So that's Wii. But now Nintendo needs you. Because it's really not about you or me. It's about Wii. And together, Wii will change everything.


Voor meer gamenieuws en prijsvragen kijk je natuurlijk op FOK!games.

Van Duynhoven hoopt op PSV

Rein van Duijnhoven hoopt volgend seizoen als tweede doelman van PSV aan de slag te mogen gaan. De doelman kreeg van de clubleiding van Vfl Bochum te horen dat hij moet vertrekken. Van Duynhoven was eerder werkzaam voor Helmond Sport en MVV en hoopt nu als reservekeeper bij een topclub aan de slag te mogen.

"In het verleden was er ooit sprake van een overgang naar PSV, maar dat kwam nooit van de grond, de band is er altijd geweest", aldus de 38-jarige keeper."Maar eerst eens het afwachten wie er de nieuwe hoofdtrainer wordt. En er zijn talloze keepers op de markt. Maar ik ben wel de meest geschikte."

Loopbaan Costa ten einde

De imposante carrière van Albert Costa is voorbij. De Spanjaard moest het in Barcelona afleggen tegen Juan Carlos Ferrero.

Costa verloor met 1-6, 7-5, 5-7 van Ferrero, in een reprise van de Roland Garros finale van 2002. Destijds was Costa de beste; meteen het hoogtepunt gedurende zijn dertienjarig bestaan als proftennisser. Ferrero pakte de cruciale break in de elfde game van de derde set om daarna soeverein de partij uit te serveren. Costa kreeg een staande ovatie en sprak het publiek toe in het gezelschap van zijn vrouw en kinderen.

De verrassing van de dag was de eliminatie van Guillermo Coria. El Mago verloor met 2-6, 0-6 van Nicolas Almagro, de winnaar van Valencia. Opnieuw worstelde Coria met zijn opslag, getuige het aantal van veertien dubbele fouten. Rafael Nadal maakte geen fout en rekende af met zijn landgenoot Ivan Navarro. De gravelkoning raakte even in de war toen een vrouwelijke supporter zich vastketende aan het net, maar pakte daarna snel de draad op.


Uitslagen Achtste Finales:
Nadal (Spa/1) – Navarro (Spa) 6-4, 6-2
Portas (Spa) – Nieminen (Fin/7)
Almagro (Spa) – Coria (Arg/3) 6-2, 6-0
Ferrero (Spa/10) – Costa 6-1, 5-7, 7-5
Robredo (Spa/6) – Verdasco (Spa/12)
Stepanek (Tsj/4) – Mathieu (Fra) 1-6, 6-3, 6-2
Wawrinka (Zwi) – Ferrer (Spa/5) 2-6, 6-2, 6-1
Karlovic (Kro) – Korolev (Rus) 6-7, 7-6, 7-6

Revolution wordt Nintendo Wii

Iedereen kent wel de Revolution, de next-gen console van Nintendo. Maar deze naam was slechts een code-naam en Nintendo heeft vandaag de echte naam bekend gemaakt: Nintendo Wii.

Volgens Nintendo klinkt de naam Wii als 'we' en daarmee willen ze benadrukken dat deze console voor iedereen is. De naam Wii kan door iedereen ter wereld in elke taal makkelijk onthouden worden. De twee letters 'i' in het woord symboliseren de controllers en mensen die ermee aan het spelen zijn. De Nintendo Wii is iets revolutionairs, zowel in de hardware als in de naam, aldus de verklaring van Nintendo.



So that's Wii. But now Nintendo needs you. Because it's really not about you or me. It's about Wii. And together, Wii will change everything.

De officiële Nintendo Wii website

Marlboro wil "dreamteam" Kimi/Michael

Marlboro wil zeventig miljoen dollar betalen als ze daarmee verzekerd zijn van Michael Schumacher en Kimi Räikkönen bij Ferrari. Dit nieuws is deze week in het Britse magazine Autosport te lezen.

Het blad noemt de salariseisen van beide coureurs het grote obstakel voor Ferrari. De Fin wil meer geld dan hij nu krijgt bij McLaren Mercedes en de Duitser wil niets inleveren van wat hij nu verdiend bij de Italianen. Ferrari vind het te gortig om de twee fikse bedragen te betalen.

Volgens bronnen van Autosport is Marlboro's moedermaatschappij Philip Morris bereid financieel bij te springen. Promotioneel zou het voor het bedrijf van grootte waarde zijn om het 'dreamteam' samen te brengen. Felipe Massa lijkt door deze deal de dupe te worden en zal Ferrari na één jaar moeten verlaten.

Marlboro is in 2007 de enige tabaksfabrikant die een team sponsort. Lucky Strike (Honda Racing) en Mild Seven (Renault F1) stoppen na dit jaar omdat er volgend jaar bijna geen landen meer zijn waar de tabaksreclame zichtbaar mag zijn.

Horner sterkste in tweede rit Ronde van Romandië

De Amerikaan Chris Horner heeft de tweede etappe in de Ronde van Romandië op zijn naam gebracht. Horner, die voor Davitamon - Lotto rijdt, was van een kopgroep de sterkste. Op vijf kilometer van de streep sprintte de Amerikaan weg en pakte de dagwinst.

Roger Beuchet en Davis Loosli kleurden de tweede rit, waarin twee bergen van de eerste categorie in voorkwamen. De top van de laatste berg lag op veertien kilometer van de finish. Beuchet en Loosli ontsnapten al na zestien kilometer koers, trotseerden het barre weer, maar op de flanken van de laatste berg werden ze teruggepakt door de kopgroep.

Horner nam de eerste plaats over in het algemeen klassement van de Italiaan Savoldelli, en bezorgde zijn ploeg de tweede ritzege na McEwen woensdag.

Ronde van Romandië – Tweede etappe – 171 kilometer

#Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1C. HornerUSADAV4.16,23
2J. JakscheDUILIB0.04”
3 A. MoosZWIPHO0.04”
4A. ValverdeSPACAI0’07”
5P. SavoldelliITADSC0’07”

Stand na tweede etappe

#Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1C. HornerUSADAV8.31,11
2P. SavoldelliITADSC0’07”
3A. ValverdeSPACAI0’07”
4 A. MoosZWIPHO0.09”
5J. JackscheDUILIB0.11”

Doodslaan Floor Garst bestraft met 4 jaar cel

JustitieVanwege de dodelijke mishandeling van de 20-jarige Floor Garst, op kerstnacht 2005 in Deventer, is de 23-jarige Kevin U. uit Apeldoorn vandaag tot 4 jaar cel veroordeeld, waarvan 2 jaar voorwaardelijk. De officier van Justitie had twee weken terug 2 jaar cel én tbs geëist, maar voor een tbs zag de rechter geen aanleiding. De rechtbank rekende het de verdachte wel zwaar aan dat hij in drie maanden tijd drie mishandelingen met zinloos geweld heeft gepleegd.

Twee jaar cel houdt in dat U. effectief waarschijnlijk 16 maanden moet zitten. Als hij vrij komt, moet hij zich gedurende zijn voorwaardelijke straf van twee jaar houden aan de aanwijzingen van de reclassering; ook als die een klinische behandeling nodig acht.

De boomlange Kevin (2,05 meter) haalde uit toen de een kop kleinere Floor aankwam lopen, om een ruzie te sussen tussen zijn vriendin Roos en Kevin met zijn kornuiten Noel (22) en Freek (19). Roos wilde weten waarom de drie haar uitscholden. Nadat Kevin Floor 'omgehakt' had, ging het trio er lacherig vandoor.

Volgens de rechter is U. schuldig aan mishandelding met de dood tot gevolg. Er was geen sprake van doodslag omdat Floor Garst niet direct overleed door de klap van U., maar door de val op straat. Ook was de klap niet zodanig dat U. de gevolgen van de val had kunnen overzien.

Met dank aan Blinker voor de submit.

Capelle - Ajax op geheime locatie

De wedstrijd tussen Capelle en Ajax in de hoofdklasse A van de zaterdagamateurs zal 'in het geheim' worden gespeeld. Uit vrees voor rellen met Feyenoord-supporters zwijgt de Nederlandse voetbalbond KNVB over locatie en tijdstip. Pas op het allerlaatste moment weten de betrokken clubs naar welke plaats ze moet afreizen.

Op tweede Paasdag ging de wedstrijd niet door omdat zich op sportpark 't Slot in Capelle aan den IJssel een grote groep Feyenoord-fans had verzameld. Na overleg met politie en Ajax besloot het bestuur van de thuisclub de wedstrijd af te gelasten.

De KNVB verzette het duel naar Koninginnedag (zaterdag), maar de politie raadde dat af. Vervolgens zouden Capelle en Ajax in het geheim in het Zeeuwse Hoek spelen, maar die locatie lekte uit. Ook is er onzekerheid over de wedstrijd Excelsior Maassluis - Ajax op zaterdag 6 mei. Club en gemeente vrezen dat daar ook Feyenoord-supporters op zullen afkomen.

Lampre trekt twee Chinezen aan

De 22-jarige Xu Gang en zijn één jaar jongere landgenoot Wu Kin San rijden vanaf juli tot het einde van het seizoen voor de Italiaanse wielerploeg Lampre. Hiermee maken de twee hun debuut in het profwielrennen.

De twee renners gelden als de grootste talenten van China. De hoop van China is op Xu en Wu gevestigd voor het behalen van medailles bij de Olympische Spelen van Peking in 2008.

Nieuwe Iraanse raketten kunnen EU bereiken

Icoon BuitenlandsNadat de Duitse inlichtingendienst in december vertelde dat Iran nieuwe raketten voor lange afstanden heeft, meldde de Israëlische geheime dienst dit nu ook. Het gaat om zogenaamde "BM25-raketten" die een bereik hebben van zo'n 2500 kilometer.

Dit komt er in theorie op neer dat ook doelen binnen de Europese Unie geraakt zouden kunnen bereiken, zoals bijvoorbeeld Athene. Nederland ligt gelukkig te ver, met zijn 4000 kilometer.

Volgens de militaire inlichtendienst van Israël staat het vast de Teheran al een paar van de uit Noord-Korea afkomstige raketten startklaar heeft. Zowel Iran als Noord-Korea heeft al tijden ruzie met de internationale gemeenschap over hun nucleaire programma's.

Met dank aan rufus79 voor de submit.

Trainer van MVV vertrekt naar Willem II

MVV en trainer Andries Jonker gaan na twee seizoenen uit elkaar. Jonker had bij de club uit de Gouden Gids divisie een verzoek ingediend om zijn nog één jaar lopende contract te ontbinden. MVV heeft besloten het verzoek van de trainer in te willigen.

In zijn twee seizoenen als trainer bij de club uit Maastricht heeft zeer goed werk verzet. De ploeg was onder zijn leiding duidelijk groeiende, en dit is ook opgemerkt door andere clubs.

Vanaf volgend seizoen is Jonker de nieuwe assistent-trainer van Dennis van Wijk bij Willem II.

TweeVandaag wordt EenVandaag

Icoon TelevisieActualiteitenrubriek TweeVandaag krijgt met de verhuizing van Nederland 2 naar Nederland 1 een nieuwe naam: EenVandaag. Eerder deze maand werd nog door de hoofdredacteur van het AVRO- en TROS-programma gepleit voor behoud van de oude naam, omdat deze zo bekend onder het publiek is.

De naamswijziging naar EenVandaag werd toch doorgevoerd omdat de directie van AVRO en TROS denkt dat de naam snel ingeburgerd zal zijn. Natuurlijk weegt ook mee dat het logischer is de naam te koppelen aan de zender waar het programma afgespeeld wordt.

De programmamakers grijpen bij deze overgang meteen de kans om de rubriek een flitsend nieuw uiterlijk te geven. Onder andere het muziekje aan het begin van een aflevering, de zogenaamde leader, en het decor worden vernieuwd.

Met dank aan pberends voor de submit.

'Brein profileert zich machtiger dan ze zijn'

Icoon Piracy De advocaat Vita Zwaan stelt dat de intimidatie van stichting Brein, de organisatie die de belangen van de entertainmentindustrie behartigt, juridisch niet rechtsgeldig is. Zwaan is een kenner op het gebied van ICT- en auteursrechtelijke zaken op het internet. Ze doet haar uitspraken naar aanleiding van Planets downloadonderzoek.

Brein dreigt BitTorrent-sites met fikse geldboetes als zij hun activiteiten niet direct staken. Zwaan stelt dat BitTorrent sites geen auteursrechtelijk beschermd materiaal aanbieden, maar slechts de mogelijkheid voor gebruikers om bestanden met elkaar uit te wisselen. "Dat kan dus ook legaal materiaal zijn". Toch blijkt Breins beleid wel enig effect te hebben. Bijna de helft van de honderd Nederlandse BitTorrent-sites is inmiddels gesloten. De beheerders van de sites zijn bang voor vervolging, terwijl Brein juridisch geen poot heeft om op te staan.

Daarbij is het downloaden van muziek en films door consumenten ook legaal, en zal het voorlopig niet verboden worden. Ook het kopiëren van bestanden voor eigen gebruik is legaal. De gebruiker hoeft momenteel nergens bang voor te zijn. Degene die bestanden uploadt is wordt vooralsnog alleen bang gemaakt door stichting Brein, maar justitie houdt zich niet bezig met het vervolgen van uploaders. Justitie heeft andere prioriteiten, zoals terrorisme, haatzaaien en kinderporno op het net.

Brein stelt echter dat downloaden wel degelijk illegaal is. Het is verboden iets te downloaden als het 'verkoopvervangend' is, oftewel: Als je van plan was om een CD te kopen, dan is het verboden om die te downloaden. Helaas voor Brein is het onmogelijk om dit te bewijzen, en blijkt het vaak zo te zijn dat consumenten bestanden downloaden zonder de intentie om het ook product ook daadwerkelijk te willen kopen.

Brein denkt dat praktisch iedereen die auteursrechtelijke bestanden downloadt, deze ook weer uploadt. Zonder uploaden kan het downloaden immers niet bestaan. Daarom heeft Brein zich de afgelopen jaren meer en meer geconcentreerd op de consument. Er bestaan uitwisselsites waar je de uploadoptie uit kunt schakelen, maar vaak worden gebruikers die uploaden niet toestaan geband.

De Nederlandse politiek is niet van plan om het downloaden te verbieden. "Dan perk je de vrijheid van de consument veel te ver in. De sector mag zelf voor beveiliging van de producten zorgen. Dat wij het doorbreken daarvan strafbaar stellen, is al heel wat", zo laat Martijn van Dam van de PvdA weten. VVD-Tweede Kamerlid Zsolt Szabó vindt dat strengere wetgeving bijna niet te controleren valt, en dus niet te handhaven. "Bovendien gaan de ontwikkelingen snel. De businessmodellen van bedrijven veranderen zo vaak, daar kunnen we de wetgeving niet steeds op aanpassen". Ruud Lammers van Warner Bros Nederland vindt de politici maar zwak. "Nee, voor zulke impopulaire maatregelen moet je als politicus wel ballen hebben", zo zegt hij.

SP-woordvoerder Arda Gerkens vindt dat Brein moet stoppen met het aanpakken van downloaders. "Dat is iets voor politie en justitie. Dat die andere prioriteiten hebben, mag geen reden voor de industrie zijn om dan zelf maar het recht in eigen hand te nemen. De industrie moet juist meer doen om het legale aanbod aantrekkelijker te maken".

Concluderend stelt de advocaat Zwaan dat Brein er beter maar mee kan stoppen. "Er valt weinig eer aan te behalen. Eerst hebben ze geprobeerd Kazaa aan te pakken, dat is niet gelukt. Toen de eindgebruikers, dat lukt ook niet, en nu de BitTorrent en peer-to-peer sites. Zij leveren feitelijk niet meer dan hyperlinks. Die techniek wordt ook gebruikt voor legaal downloaden, dus ik zie niet dat dat aangepakt gaat worden".

Met dank aan mutsz voor de submit.

Tafeltennisheren met 3-1 onderuit tegen Roemenië

De Nederlandse tafeltennisheren hebben bij het wereldkampioenschap voor landenteams donderdag ook hun vierde wedstrijd verloren. De ploeg van speler/coach Danny Heister ging met 3-1 ten onder tegen Roemenië.

Barry Wijers zorgde voor het enige punt voor Oranje. De nummer 294 van de wereld versloeg zijn opponent Constantin Cioti, nummer 92, met 3-0. Oranje was in dit WK al uitgeschakeld voor de volgende ronde, en zal vanaf vrijdag moeten strijden voor lijfsbehoud in de wereldgroep.

Simão moet vrezen voor WK

Simão Sabrosa mist misschien het WK voetbal. De Portugese international raakte geblesseerd aan zijn enkel in de wedstrijd tegen Nacional Madeira.

Het is overigens nog onduidelijk hoe lang Simão uit de roulatie is. Zeker is dat de topscorer van Benfica de resterende twee wedstrijden mist van de club uit Lissabon. Voor trainer Ronald Koeman is dit een fikse tegenvaller, want zijn ploeg strijdt nog volop om de tweede plaats.

In 2002 miste Simão ook het al het WK. Toen liep hij in de aanloop naar dat toernooi een knieblessure op.

Ten Cate houdt zijn mond dicht over toekomst

Ondanks alle berichten dat zowel Ajax als PSV in Henk ten Cate de ideale coach zien om de club te leiden, wil hij zelf niet vertellen hoe de vlag er voor staat.

"In mijn situatie vind ik dat je ieder jaar moet evalueren. Maar ik wil absoluut geen onrust creëren in de kleedkamer van Barcelona. Wij zijn een hecht team en ik wil de dynamiek niet verbreken", zei de assistent-trainer van Barcelona tegenover de NOS.

Toch voelt de Amsterdammer zich gevleid met het idee dat hij goed staat aangeschreven. "Ik beschouw de interesse als de vruchten van heel veel jaar heel hard werken."

Aannemer stuit op dertig granaten in R'mond

Icoon BinnenlandsBij wegwerkzaamheden in Roermond is een grote hoeveelheid munitie gevonden. Het gaat om zeker dertig granaten uit de Tweede Wereldoorlog. De vindplaats is over 200 meter afgezet met zeecontainers om een woonwijk te beschermen. Vlakbij de weg ligt het spoor van de voormalige spoorweg IJzeren Rijn.

In 1944 ontplofte op de plek een munitietrein van de Duitsers. Hierbij werden niet-ontplofte explosieven over een grote afstand verspreid. De Duitsers verzamelden deze munitie en stapelden ze op in lange loopgraven die ze vervolgens dichtgooiden.

De granaten werden gevonden op een diepte van circa 50 centimeter onder de deklaag, die wordt afgegraven voor de aanleg van de N293.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Hoofdverdachte mp3-moord opgepakt

Icoon MisdaadIn Polen is vanmiddag rond kwart voor twee de vermoedelijke moordenaar van Joe Van Holsbeeck gearresteerd, na een reeks huiszoekingen door de Poolse politie. De arrestatie is bevestigd door de Belgische politie.

De politie in Polen was de zeventienjarige Adam G. gisteren ook al op het spoor, doordat zijn gsm-signaal opgepikt werd, maar toen ze gingen kijken, was de vogel weer gevlogen. Vandaag zou hij alsnog opgepakt zijn nabij de Litouwse grens. Volgens de Belgische omroep wist men al een tijdje waar hij was, maar is gewacht met actie ondernemen, omdat hij zich in een zigeunerkamp zou bevinden.

Joe Van Holsbeeck werd twee weken geleden doodgestoken op het Centraal Station in Brussel, omdat hij zijn mp3-speler niet af wilde staan. Doordat de camerabeelden twee getinte jongens lieten zien en doordat er in de buurt waar het ongeval plaatsvond veel overlast is van Noord-Afrikaanse jongeren, ging men er lang onterecht van uit dat de daders zich nog in Brussel zouden bevinden. Adam G.'s mededader is afgelopen maandag al opgepakt. Het zou echter Adam G. geweest zijn die Joe de dodelijke messteek toegebracht heeft.

Snelle update
De Belgische premier Verhofstad heeft zijn lof uitgesproken voor de Poolse en de Belgische politie. Hij vond dat ze professioneel werk hebben geleverd en hoopt dat de jongen snel uitgeleverd kan worden aan België.
De jongen is overigens opgepakt in Suwalki, in het noordoosten van Polen. Zijn familie komt uit Bialystok, daar in de buurt.


De twee verdachten op videobeelden


Met dank aan Joost-mag-het-weten en aan Saryon voor de submit.

'Ten Cate nieuwe trainer Ajax'

Tijdens en na de wedstrijd woensdagavond tegen FC Groningen kreeg Ajax-trainer Danny Blind voortdurend steunbetuigingen aan zijn adres. Niet alleen van spelers, maar ook supporters scandeerden zijn naam. Alle lofuitingen aan het adres van Blind, stelt het bestuur van Ajax voor een enorm probleem.

Want volgens zeer intieme bronnen zijn de onderhandelingen met trainer Henk ten Cate al in een dermate verre fase dat er geen weg meer terug is. "We kunnen ze niet meer terugdraaien", aldus een woordvoerdster.

Het lijkt erop dat er nu een eind is gekomen aan de kwestie Blind. Ongeacht het resultaat uit de play-offs zal Blind dus op zoek moeten naar een nieuwe baan. Ten Cate zou als geboren Amsterdammer graag de functie als trainer overnemen bij Ajax. De huidige assistent-trainer van Barcelona zou zijn besluit om uit Spanje te vertrekken, na afloop van het voetbalseizoen en de finale om de Champions League bekend willen maken. Eerder vandaag werd bekend dat hij een aanbod, om de nieuwe coach van PSV te worden, naast zich neer heeft gelegd.

Website en screens voor Persona 3

Een nieuwe RPG van Atlus waarvan we op de E3 meer zullen leren: Persona 3. Om het wachten op de E3 wacht verdraaglijker te maken is er nu een site voor Persona 3 verschenen welke je HIER kunt vinden.

Tevens zijn er een aantal screens verschenen:

Persona 3 is het derde deel in de Persona reeks. Een RPG serie die redelijk populair is in Japan. De game verschijnt op 13 juli in Japan, een Westerse release is nog niet bekend.

NBA: Bryant schiet Lakers op gelijke hoogte

De Los Angeles Lakers hebben de tweede wedstrijd in hun playoffseries gewonnen. In Phoenix werden de Suns verslagen en de Lakers trokken daarmee de stand in de series gelijk, 1-1.

Het was opnieuw Kobe Bryant die met 29 punten en 10 rebounds een groot aandeel in de zege had, maar dit keer kreeg hij een hoop steun van zijn teamgenoten. Lamar Odom was goed voor 21 punten, terwijl Kwame Brown 12 punten noteerde. Het was een belangrijke uitoverwinning voor de Lakers, die de volgende drie wedstrijden thuis spelen.

De Detroit Pistons deden wat er van hun verwacht werd, winnen van de Milwaukee Bucks. De stand in de series is nu 2-0 in het voordeel voor Detroit en niets lijkt een heuse sweep in de weg te staan. Ook favoriet Dallas deed goede zaken door Memphis te verslaan. De Mavericks leiden eveneens met 2-0 in de best-of-seven series.

Volledige uitslagen:

Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 93-99
Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 94-79
Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 109-98

Anastasiou wil blijven voetballen

Yannis Anastasiou zal er nog een jaartje aan vast knopen als profvoetballer. De Griekse aanvaller van Ajax zou aanvankelijk in het nieuwe seizoen aan de slag gaan als jeugdtrainer bij de club, maar hij wil het liefst blijven voetballen.

"Er is belangstelling bij diverse clubs uit de Eredivisie. In principe wil ik nog een paar jaar voetballen", aldus de 33 - jarige Griek. Zijn oude club Roda JC zou één van de clubs zijn die interesse heeft, maar dit is nog niet officieel bevestigd.

Open beta van Heroes of Annihilated Empires van start

De RTS/RPG hybride game Heroes of Annihilated Empires is momenteel nog in ontwikkeling bij het Russische GSC Game World, maar iedereen die daar niet werkt kan dit spel nu ook gaan proberen door deel te nemen aan de open beta.

In de game begin je als een gewone man die onderweg steeds meer volgelingen krijgt door het veroveren van schatten en het bieden van hoop. In je tocht zul je te maken krijgen met vele stammen die je kunnen helpen of een vijand kunnen worden. Zoek naar magische items en schatten in oude ruïnes en kerkers. Door ervaring word je sterker en krijg je steeds meer mogelijkheden zoals het uitspreken van krachtige spreuken en het oproepen van magische wezens. Veldslagen spelen ook een grote rol in het spel. De game zal onder andere veldslagen bieden met tot 64.000 eenheden in beeld, waar je zelf getrainde held een belangrijke rol in zal spelen.

Je kunt de beta (215 mb) hier downloaden.



Tafeltennisvrouwen uitgeschakeld op WK

De Nederlandse tafeltennisvrouwen zijn op het wereldkampioenschap tafeltennis in het Duitse Bremen uitgeschakeld. De laatste poule-wedstrijd tegen Zuid-Korea werd met 3-2 nipt verloren.

Kopvrouw Jiao Li bezorgde Nederland de twee punten tegen de Zuid-Koreaanse vrouwen. Li versloeg zowel Jung Hyan Kim als Mi Young Park. Linda Creemers, die woensdag nog Nederland verrassend de zege op Italië had bezorgd, ging in haar beide wedstrijden onderuit

Door de winst van gastland Duitsland op de Australische vrouwen, was Nederland ook niet doorgegaan door te winnen van Zuid-Korea.

Rise of Nations: Rise of Legends bereikt gold status

Rise of Nations: Rise of Legends is klaar! Het spel zal op 9 mei verscheept worden in Noord Amerika en enige tijd later kunnen we het spel hier ook verwachten.

Ontwikkelaar Big Huge Games heeft één van de beste RTS-games ooit afgeleverd met Rise of Nations. In de opvolger Rise of Legends kom je in een fantasierijke wereld terecht, waarin drie volkeren elkaar niet moeten.

In het land van Aio is een pittige oorlog aan de gang tussen de Alin en de Vinci. De Alin maken gebruik van magie en de Vinci van technologie. Ook is er een derde ras in de strijd verwikkeld geraakt, namelijk de Cuotl. De Cuotl zijn buitenaardse wezens die met hun ruimteschip op de planeet zijn gecrashed. Met deze drie rassen zul je straks kunnen spelen, maar ze zijn niet de enige aanwezigen op hun planeet. Je zult bijvoorbeeld ook neutrale volkeren aantreffen die onderworpen kunnen worden. Je kunt een preview van het spel hier lezen.

Als je het spel zelf wil proberen dan kun je hier de demo downloaden.



Voetbal: Training Oranje open voor publiek

Icoon VoetbalDe KNVB heeft, in overleg met de wereldvoetbalbond FIFA, besloten dat de training van Oranje van 8 juni in Freiburg, voorafgaand aan de eerste WK-wedstrijd tegen Servië en Montenegro, voor het publiek toegankelijk zal zijn.

Het is wel vaker dat publiek op trainingen van het Nederlands elftal welkom zijn. Het bijzondere ditmaal is dat Freiburg ver weg ligt van Leipzig, de stad waar Oranje zijn eerste wedstrijd speelt. Trainingen in de speeldagen een dag voor de wedstrijd, zijn altijd besloten.

"Zie het als extra service aan de fans. Voor de wedstrijden zijn weinig kaarten beschikbaar.Dit is een mogelijkheid om de spelers toch in actie te zien", aldus een woordvoerster. Als het bevalt, bestaat de mogelijkheid dat het vaker gaat gebeuren.

Voor meer sportnieuws, zie FOK!sport.

Training Oranje open voor publiek

De KNVB heeft, in overleg met de wereldvoetbalbond FIFA, besloten dat de training van Oranje van 8 juni in Freiburg, voorafgaand aan de eerste WK-wedstrijd tegen Servië en Montenegro, voor het publiek toegankelijk zal zijn.

Het is wel vaker dat publiek op trainingen van het Nederlands elftal welkom zijn. Het bijzondere ditmaal is dat Freiburg ver weg ligt van Leipzig, de stad waar Oranje zijn eerste wedstrijd speelt. Trainingen in de speeldagen een dag voor de wedstrijd, zijn altijd besloten.

"Zie het als extra service aan de fans. Voor de wedstrijden zijn weinig kaarten beschikbaar.Dit is een mogelijkheid om de spelers toch in actie te zien", aldus een woordvoerdster. Als het bevalt, bestaat de mogelijkheid dat het vaker gaat gebeuren.

Phantasy Star Universe servers toch gescheiden?

Phantasy Star Universe zal net zoals de vorige delen zowel offline als online te spelen zijn. De single player ervaring zal ongeveer 40 uur in beslag nemen en zal je in de schoenen zetten van de zeventienjarige Ethan Waber, wiens zus is ontvoerd door een mysterieuze kracht die bekend staat als THE SEED.

In het online-gedeelte van het spel zullen de spelers een geheel nieuw en ander character kunnen maken dan degene in het single player-gedeelte. De speler zal de keuze hebben uit een reeks buitenaardse rassen. In tegenstelling tot de vorige delen kunnen er in dit deel honderden spelers in één wereld rondlopen, waar dit eerst beperkt was tot een maximum van vier. De online wereld van Phantasy Star Universe zal drie planeten beslaan in het Grarl zonnestelsel.

Het spel zal gaan verschijnen voor de PS2, PC en Xbox 360. Het is al enige tijd bekend dat de PC en PS2 versies online gelinkt zullen zijn waardoor spelers van beide platformen met elkaar kunnen gamen. De geruchten gaan nu dat de Xbox 360 versie zich niet hierbij zal gaan voegen maar eigen servers zal gaan gebruiken. Het samenspelen van PS2/PC en Xbox 360 gamers zal dus helaas niet gaan gebeuren, Xbox 360 gamers zullen enkel met andere Xbox 360 gamers kunnen spelen.

Dit bericht is nog niet bevestigd, dus er bestaat nog hoop voor de mensen die graag met iedereen samen willen gamen.



Stand NHL-playoffs per 27 april

Philadelphia herstelde zich goed van de 8-2 vernedering in wedstrijd 2, maar de New York Rangers en Dallas Stars zullen moeten vrezen voor een vroegtijdig einde van hun playoff-deelname.
Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning2-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Carolina HurricanesMontréal Canadiens1-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
MontréalCarolina1-2, OT
New Jersey DevilsNew York Rangers3-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers2-1
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers1-2
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
Dallas StarsColorado Avalance0-3
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-2
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks2-1
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5

Gratis Xbox Live week komt er aan

In het weekend van 1 en 2 april kon iedereen met een Xbox 360 gratis gebruik maken van de voordelen van een gold abonnement en dit was een groot succes.

Verizon, een Amerikaans internet bedrijf, sponsort een nieuw gratis Xbox Live gold event, maar deze keer niet slechts een weekend, maar een hele week. En de betreffende week is niet zomaar een week, maar de week van 8 tot 14 mei, dezelfde week als de E3 dus. Via Xbox Live zul je veel van de E3 mee kunnen beleven en zul je op de hoogte worden gehouden van de laatste nieuwtjes.

Helaas is Verizon een Amerikaans bedrijf en is er nog niet bekend of dit allemaal ook voor Nederland gaat gelden, maar de kans is groot dat wij in ieder geval een graantje mee kunnen pikken van de E3 coverage. "It is our goal to bring E3 home to Xbox Live members as best we can, all the videos and the news as quickly as possible." Aldus Peter Moore.

Meer info over het evenement en de agenda tijdens deze week kun je hier vinden.

Anti-homotaal valt slecht bij fans Sylver

Silvy De Bie en verloofde Khalid BoujidaDe in België zeer populaire dance-act Sylver zit in het verdomhoekje, nadat de verloofde van de zangeres zich afgelopen weekend nogal laatdunkend uitliet over homoseksuelen. Sylver, ook in Nederland bekend van onder meer de hits 'Forgiven' en 'Turn the Tide', bestaat uit zangeres Silvy De Bie en producer Wout Van Dessel.

De rel ontstond toen de populaire zangeres met haar Marokkaanse verloofde Khalid Boujida (foto links) een interview gaf aan de Gazet van Antwerpen. Daarin liet Boujida - die politieke aspiraties koestert - weten dat als zijn zoon homofiel zou zijn, hij er bij hem niet meer inkomt: ''Een zoon die zegt homo te zijn komt thuis niet meer binnen. Nee, daar zou ik écht niet mee kunnen leven, met het idee dat mijn zoon anale seks zou hebben. Bweuk! Ik ken veel homo's en dat zijn dikwijls fijne mensen, maar hier ligt de grens. In mijn godsdienst is dat ook absoluut verboden, net zoals bij de christenen. Het is onnatuurlijk: lesbische vrouwen met kinderen, homohuwelijken... Ik vind het ook bullshit dat je daarmee geboren wordt.'' Sylvi ging daar niet tegen in en liet alleen weten er 'ook moeilijkheden' mee te hebben.

De uitlatingen vielen zeer slecht in de Belgische gay-scene. Temeer omdat de band Sylver veel optreedt op homofeesten en op door homo's bevolkte dancefestivals. Het gastenboek op de website van Sylver werd overspoeld met negatieve reacties. Niet alleen homo's uiten overigens kritiek, ook moslims. Die laatsten vragen zich op onder meer islamitische fora af waar Boujida het lef vandaan haalt zich in deze kwestie zo expliciet als moslim te manifesteren. Hij trouwt met een vrouw die bloot niet schuwt en zich ook niet gaat bekeren tot het moslimgeloof. Maar dan wel gaan zitten afgeven op homofilie.

Inmiddels is Boujida deels op zijn uitlatingen teruggekomen en heeft hij zich verontschuldigd. De manager en producer van de groep Sylver, Wout Van Dessel, zit helemaal in zijn maag met de affaire. Hij zegt te balen van de uitlatingen van zijn zangeres en haar verloofde: ''Zo'n respectloze houding staat haaks op mijn levensvisie en ik wil op deze manier mijn steun betuigen aan de gay community.''


Van Dessel even niet blij met zijn zangeres

Voetbal: UEFA Cup-duels Feyenoord langer bij NOS

Icoon VoetbalDe UEFA Cup wedstrijden van Feyenoord zullen ook de komende vijf jaar door de NOS worden uitgezonden. De Rotterdamse club en de omroep hebben hier overeenstemming over bereikt.

De directeur van Feyenoord, Chris Woerts, is erg blij met de verlenging. De nieuwe verbintenis geeft volgens Woerts de Rotterdammers zekerheid voor de toekomst.

Volgend seizoen zal Feyenoord wederom uitkomen in het UEFA Cup toernooi, in 2002 wisten de Rotterdammers de cup te winnen.

Voor meer sportnieuws, zie FOK!sport.

UEFA Cup-duels Feyenoord vijf jaar langer bij NOS

De UEFA Cup wedstrijden van Feyenoord zullen ook de komende vijf jaar door de NOS worden uitgezonden. De Rotterdamse club en de omroep hebben hier overeenstemming over bereikt.

De directeur van Feyenoord, Chris Woerts, is erg blij met de verlenging. De nieuwe verbintenis geeft volgens Woerts de Rotterdammers zekerheid voor de toekomst.

Volgend seizoen zal Feyenoord wederom uitkomen in het UEFA Cup toernooi, in 2002 wisten de Rotterdammers de cup te winnen.

Boskamp heeft niets gehoord van Vitesse

Het lijkt zo goed als onwaarschijnlijk dat Johan Boskamp vandaag zal worden gepresenteerd als nieuwe trainer van Vitesse.

Diverse media in binnen- en buitenland wisten te melden dat de Nederlandse trainer zou worden gepresenteerd als nieuwe trainer van de Arnhemmers, maar Boskamp zelf weet van niets "Ik heb nog niets gehoord van Vitesse".

Boskamp wordt al een tijdje in verband gebracht met de Arnhemmers. "Iedereen belt me, maar van Vitesse heb ik nog niks gehoord". Momenteel is de oud-trainer van Anderlecht werkzaam bij Stoke City in Engeland, maar wil graag terug naar Nederland. "We moeten nog tegen Brighton. Daarna zou ik het liefst meteen met de boot terug gaan, nu blijf ik nog twee dagen voor niks."

''You're having my baby' meest irritante song'

Bezoekers van de CNN-website hebben '(You're) Having my baby' van Paul Anka verkozen tot meest irritante nummer. Anka zong het nummer in 1974 de hitparades binnen, daarbij geholpen door de in 1991 overleden zangeres Odia Coates. De zin ''You're Having My Baby..., what a lovely way of sayin' how much you love me'', brengt kennelijk bij velen braakneigingen teweeg.

Zo'n 6.000 mensen brachten hun stem uit in de CNN-poll. Ze verkozen het jaren 70 nummer 'Muskrat Love' van Captain and Tennille als op één na meest irritante lied. Het duo is bij ons vooral bekend van de grote hit 'Do that to me one more time'. Op drie staat 'You light up my life' van Debby Boone. In ons land vrij onbekend, maar het heeft in 1977 in de VS wekenlang op nummer één gestaan. De vierde plek is ingeruimd voor Charlene met 'I've never been to me'. Dat nummer bereikte in Nederland in 1982 de vierde plek.

Op plek vijf staat 'Seasons in the sun' van Terry Jacks. Dat is een Engelse vertaling van het Franstalige 'Le Moribond' van de Belgische zanger Jacques Brel. Die vertaling werd gemaakt door Rod McKuen. In 1976 scoorde Jacks er wereldwijd een hit mee.

Andere nummers die vaak genoemd werden als zijnde irritant, zijn onder meer: Paper Lace - 'The Night Chicago Died'; Starship - 'We Built This City'; Richard Harris - 'MacArthur Park'; the Archies - 'Sugar, Sugar'; Billy Ray Cyrus - 'Achy Breaky Heart'; America - 'A Horse with No Name'; Los Del Rio - 'The Macarena' en Don McLean - 'American Pie'.

DVD: Diep

De vrouwelijke regisseuses lijken de Nederlandse filmindustrie over te nemen. Vorig jaar hadden we al het internationaal bejubelde Guernsey van Nanouk Leopold, en niet veel later kwam ook Diep uit, het speelfilmdebuut van Simone van Dusseldorp. Beide films behoren tot het project De oversteek, een samenwerking tussen het Filmfonds en de VPRO.
Volgens de regisseuse is de film gericht op een 25 plus arthouse publiek, maar Diep is eigenlijk interessant voor iedereen die ooit jong is geweest.


Sa Pinto stopt met voetballen

Ricardo Manuel Silva Sa Pinto heeft besloten om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. De aanvaller van Sporting Lissabon werd voor twee wedstrijden geschorst nadat hij een arbiter beledigd had.

De 33-jarige Portugese aanvoerder deelde na de bekendmaking van zijn straf zijn beslissing mee, en voor hem is het seizoen nu voorbij. In 27 wedstrijden scoorde Sa Pinto dit seizoen slechts twee maal. In het verleden kwam hij veertig maal voor de nationale ploeg van Portugal uit.

[Column] Ik besef ineens...

Iedere week geven onze columnisten Bjoro en Da_Sandman om en om hun kijk op de voetbalwereld.
Deze week is het woord weer aan Da_Sandman die, in het twaalfde deel van een serie columns, antwoord geeft op de vraag van Bjoro: jij komt uit een betaald voetballoze provincie. Is dat een groot gemis?

Met nog 5 minuten spelen interesseert niemand zich meer voor de stand. O ja, we staan achter, maar vertel eens wat nieuws. Er rennen nog steeds 21 mannen over het veld. Twintig spelers en een scheidsrechter. Dat betekent dat er twee mannen van het veld gestuurd zijn. Het zal allemaal wel, niets van meegekregen. Er wordt een aanval afgeslagen, maar het lijkt alsof het beter is dat er een einde wordt gemaakt aan deze marteling voor de spelers. Ruim 4.000 mensen op de tribune hebben geen oog voor het primaire waar voor ze kwamen. De spelers kabbelen nog wat voort, het besef lijkt ook bij hen te zijn gekomen.

Met nog 4 minuten te spelen interesseert niemand zich meer voor de stand. We zullen wel achter staan. Links staat een man genoegzaam aan zijn sigaret te zuigen en kijkt glazig naar het scorebord. Ik betwijfel of hij wel weet hoe veel het staat. Rechts staart een gepensioneerde man onverstoorbaar naar de reservebank. Ik meen de man te herkennen, maar van wat weet ik eigenlijk niet. Opeens kijkt hij weg van de bank, en kijkt naar mij, alsof hij heeft gezien dat ik hem aankeek. Hij glimlacht even. Waar ken ik de man toch van?

Nog drie minuten. Als ik een jongeman van ergens in de 20 moet geloven staan we achter, maar dat ligt aan die homo in het zwart. Achter me zeuren twee vrouwen over de kou. Ik voel het niet. Hun mannen kijken eens geïrriteerd op en besluiten wijselijk de vrouwen te negeren. Tumult op het veld, er wordt wat geduwd en wat aan elkaar getrokken. Echt spectaculair is het niet. Toch volgt er een rode kaart. De jongeman van ergens in de twintig weet het nu zeker, de man is een vriend van Van Swieten.

Twee minuten zijn de spelers verwijderd van het einde. De reservespelers zijn alvast gaan staan. 0-3 staat het inmiddels. Toch heerst er een aparte, uitgelaten sfeer. De rokende man steekt nog een sigaret op, inmiddels niet meer naar het scorebord kijkend. De gepensioneerde man zegt wat tegen zijn buurman en ze moeten lachen. De twee vrouwen moeten de grap ook gehoord hebben, want ze lachen hardop mee. Ik besef ineens dat ik het hier gezellig vind.

De voorlaatste minuut gaat in. De scheidsrechter heeft dat ook gezien en kijkt ongeduldig op zijn horloge. De overtreding in de 16-meter ontgaat hem dan ook. Ach, wat maakt het nog uit. Zelfs de jongeman komt niet verder dan wat gemompel in zichzelf. Het wordt onrustig op de knusse tribunes. Het is voelbaar dat er iets staat te gebeuren. De gepensioneerde man die drie minuten geleden nog zo onverstoorbaar stond te staren draait onrustig op zijn plek. Hij vraagt een sigaret aan mijn linkerbuurman. Geen probleem.

Officieel zijn er 90 minuten gespeeld. Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat de scheidsrechter spoedig zal affluiten. Voor de vorm wordt er nog afgetrapt na de 0-4. Twintig seconden later fluit de scheidsrechter voor de allerlaatste keer. Het is nu echt over. Om mij heen wordt er spontaan geapplaudisseerd. De spelers lopen richting onze staantribune. Fotografen volgen de spelers. De shirts gaan uit en worden over de hekken gegooid. Ik wurm me naar voren om een shirt te bemachtigen. Naast mij krijgt de gepensioneerde man een shirt. Voor je kleinkind, zegt de speler. De man is zichtbaar geëmotioneerd. Hij is niet de enige. Volwassen mannen kijken beduusd voor zich uit. De twee vrouwen snappen dat dit niet het moment is hun mond open te doen. Het is me niet gelukt een shirt te bemachtigen. Ik kijk rond me heen en neem alles in me op. De eersten maken zich op om naar huis te gaan. De spelers kijken nog een keer naar het veld en besluiten dan ook naar de catacomben te gaan. Verstokte fans heffen nog een keer een krijgslied aan. “Kom Op Vlissingen, Kom Op Vlissingen!” Dan zegt ook mijn vader tegen mij dat we gaan. Nog een keer kijk ik om me heen. Ik zie het veld, het uitvak, de hoofdtribune. Ik ruik de frietkraam en de sigarettenlucht. Ik besef ineens dat het hier gezellig was. Ik weet ook weer waar ik de gepensioneerde man van ken. Hij stond daar altijd.

Jaren later ben ik op een carnavalsdisco eens een jongen tegen het lijf gelopen die op dat feest zich gehuld had in een rood-wit shirt van VCV/Zeeland. Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik heb er 200 gulden voor geboden. Hij wilde het niet geven. Hij had het van zijn overleden opa gehad…

De Bondscoach heeft een groep bekend gemaakt van 33 spelers. Wie zouden er volgens jou moeten afvallen Bjoro ?

Cosworth wil boostbutton invoeren

Motorleverancier Cosworth heeft aangegeven wel iets te zien in een "boostbutton". Het Engelse bedrijf denkt dat de huidige Formule 1 zo een stuk spannender kan worden. De boostbutton werd eerder dit jaar al succesvol ingevoerd in de A1 Grand Prix.

De boostbutton moet ervoor zorgen dat een coureur met één druk op de knop voor bepaalde tijd meer motorvermogen heeft. Door dit extra vermogen zouden er meer inhaalacties mogelijk zijn. Vooral op circuits als Imola en Monaco waar inhalen erg moeilijk is zou de boostbutton een uitkomst kunnen zijn.

Commercieel directeur van Cosworth, Bernand Ferguson: "Het is een spectaculaire en relatief simpele oplossing. Het idee erachter is om gedurende de race een bepaalde tijd een aantal extra pk’s te schenken die gelijk zijn aan wat het voor één of twee ronden waard is."

Taida bang dat ze niet terug kan

BinnenlandsDe illegaal in Nederland verblijvende Kosovaanse scholiere Taida Pasic vreest dat ze wordt teruggestuurd naar Nederland omdat ze de Bosnische nationaliteit niet heeft. Ze zei dat gisteravond in een uitgebreid interview in het tv-programma NOVA. Dindsdag liet haar pleegvader al weten dat Taida niet over geldige reisdocumenten beschikt.

In NOVA vertelde Taida gisteren dat Bosnië helemaal haar land niet is. ''Ik wil niet voor de tweede keer een vluchteling worden. De kans is heel groot dat ik word teruggestuurd. Ik wil terug naar mijn ouders in Sarajevo, die daar een vluchtelingenstatus hebben gekregen'', aldus Taida. De 18-jarige VWO-scholiere liet weten er weinig voor te voelen om zich in Bosnië met allerlei formaliteiten te moeten bezighouden, omdat er dan niets komt van haar examen.

Een woordvoerder van het ministerie van Vreemdelingenzaken zegt in een reactie dat Taida gewoon kan vertrekken. Ze heeft volgens de woordvoerder wel degelijk een geldig paspoort waarmee ze kan terugkeren naar haar ouders in Sarajevo. Bovendien heeft de vreemdelingenpolitie haar maandag in een gesprek exact aangegeven wat ze moet doen om te kunnen terugkeren.


NOVA-interview is on-line terug te zien


Met dank aan POLITIEK_IS_MOORDEND voor de submit.

Van Haaren nog een seizoen bij RKC Waalwijk

Ramon van Haaren heeft met RKC Waalwijk overeenstemming bereikt over verlenging van zijn verbintenis met een jaar.

"Ramon is dit seizoen een belangrijke schakel geweest in de groep. Naast zijn voetballend vermogen is hij ook sterk in de coaching en het aansturen van zijn medespelers. Daarnaast is het een speler met passie voor het vak en heeft hij een sterke binding met de club. We zijn blij dat hij nog een jaar verbonden blijft aan RKC Waalwijk", aldus Henry van der Vegt, algemeen directeur van de club uit Waalwijk.

Afgelopen zomer kwam Van Haaren over van Feyenoord en tekende toen een éénjarig contract. De linksback speelde al meer dan 300 wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal. Naast RKC en Feyenoord speelde hij ook voor Roda JC en Sparta.

Het examenforum is weer geopend

In mei starten de examens weer. Zoals je gewend bent van FOK! zullen we in die periode alle examenleerlingen bijstaan met nieuwsberichten met alle informatie die er te vinden is, en columns over de frustraties en de pleziertjes die het examen doen met zich mee brengt. Uiteraard is er ook dit jaar weer een Examenforum geopend op het FOK!Forum waar je examenleed en examenvreugde met anderen kunt delen.

Om alvast wat in de examenstemming te komen en handige tips en trucs te krijgen hoe je deze zware taak het beste kunt volbrengen, organiseren het LAKS en de NCRV morgen op 28 april de Dag van de eindexamenkandidaat. Een online uitzending die je voorziet in allerlei handigheidjes waar je de komende maand wat aan zult kunnen hebben.

Dag van de examenkandidaat

De eindexamens komen er weer aan. Naast het Eindexamenforum op FOK! zijn er tal van andere handige sites te vinden ter voorbereiding van die spannende dagen. Zo ook de Dag van de examenkandidaat, een samenwerking tussen de NCRV en het LAKS die op 28 april plaats zal vinden.

Deze dag markeert het symbolische moment waarop de normale schoolperiode wordt afgesloten en alle examenkandidaten alleen nog maar in de boeken zitten om zich voor te bereiden om hun examens. Alle eindexamenkandidaten worden getrakteerd op een interactieve online marathon uitzending met workshops, lezingen, ervaringen die hen kunnen helpen bij de ultieme test van het middelbaar onderwijs. Wat houdt faalangst bijvoorbeeld in en wat kan je er tegen doen? Wat is fraude en wat is het verschil met een handige manier van informatie gebruiken? Wat kun je het beste eten en drinken voor en tijdens je examens?

De uitzending start vrijdag om 10:00, en er is nog plek voor eindexamenleeringen om in de live-uitzending te komen. Ben je geïnteresseerd, stuur dan een mailtje naar express@ncrv.nl met je naam en e-mailadres. Of surf naar de website.

Trulli: "TSF06B stap vooruit"

Jarno Trulli is woensdag begonnen met het testen van de verbeterde Toyota. Op Paul Ricard reed de Italiaan met de TSF06B 63 rondjes.

Trulli verwacht veel van het pakket. "In de ochtend hadden we wat moeite met de omstandigheden op het circuit, daardoor liepen we wat vertraging op in ons programma. De dag was verder erg veelbelovend. Het testen gaat tot nu toe erg goed."

Donderdag zal Trulli verder testen met de wagen. "Op donderdag hoop ik wat meer ronden te kunnen rijden met de auto en wat meer feeling te krijgen met de auto".

'Jaarlijks 1500 doden door medische blunders'

Icoon BinnenlandsHet verbod voor het Radboudziekenhuis Nijmegen om hartoperaties uit te voeren, is als een bom ingeslagen in de medische wereld. Volgens de commissie die de hartlongafdeling in Nijmegen heeft onderzocht, waren zeven van de 83 sterfgevallen in 2004 te vermijden. Het Nijmeegse ziekenhuis is echter geen uitzondering, betreffende medische fouten in Nederland. Onderzoeksinstituut Nivel heeft een onderzoek ingesteld naar het totale beeld van de Nederlandse ziekenhuizen.

Op basis van de cijfers die bekend zijn over het aantal vermijdbare doden in Amerika, is wel een schatting te maken over het aantal in Nederland, zo beredeneert Ian Leistikow, coördinator patiëntveiligheid van het UMC Utrecht. Hij schat dat er jaarlijks 1500 à 1600 mensen onnodig komen te overlijden in Nederland.

De stichting Hartpatiënten Nederland wil namens de gedupeerde patiënten en nabestaanden schadeclaims indienen. "De telefoon staat roodgloeiend", aldus een woordvoerder van de stichting.

Overal in de academische ziekenhuizen lopen momenteel projecten om te bevorderen dat incidenten worden gemeld en geanalyseerd. Hoe meer meldingen er worden gemaakt, des te beter wordt het mogelijk inzicht te krijgen waar fouten worden gemaakt, hoe dat komt en hoe het beter kan. Desondanks zijn artsen huiverig om fouten te melden. Tijdens een rechtzaak kan alle informatie tegen hen worden gebruikt.

Tottenham Hotspur twijfelt over Mido

Een nieuwe blessure voor Ahmed 'Mido' Hossam heeft bij Tottenham Hotspur extra vraagtekens gezet bij de vraag of de Engelsen er wel goed aan doen om de Egyptenaar definitief over te nemen van AS Roma.

De laatste drie wedstrijden moest Mido aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure aan zijn lies, en nu heeft de aanvaller last van zijn knie. "Hij kon niet eens een fitheidtest doen, omdat hij te veel pijn had in zijn knie, en niet in zijn lies," aldus manager Martin Jol.

Door de blessures twijfelt men of na anderhalf jaar de huur van Mido moet worden verlengd. Tottenham Hotspur is momenteel met AS Roma in gesprek om de transfer definitief te maken. Hossam zelf reageerde nonchalant op de berichten "Als het niet lukt is dat niet het einde van de wereld. Want in het geval dat ik niet hier speel, voetbal ik volgend seizoen voor een andere club."

Bos hekelt EU in Deense spotprent-affaire

Vooraanstaande politici van de Europese Unie hebben niet goed opgetreden in de crisis om de Deense spotprenten van de islamitische profeet Mohammed. Dat hield PvdA-leider Wouter Bos gisteren een gehoor van ambassadeurs voor. Volgens Bos hebben vooral de Spaanse premier Zapatero, EU-buitenlandcoördinator Solana en de Britse minister van Buitenlandse Zaken Straw niet goed gehandeld.

Naar de mening van Bos toonden Solana, Zapatero en Straw op het hoogtepunt van de cartooncrisis te veel begrip voor de gekwetste gevoelens van moslims, ten koste van het recht op vrijheid van meningsuiting. Veel critici delen die mening met Bos.

De PvdA-leider vindt dat er geen recht op beledigen bestaat, maar ook dat er geen recht is om niet beledigd te worden. Bos: ''Ik pleit voor 'actieve tolerantie', waar plaats is voor vrijheid van religie en meningsuiting, maar ook voor kritiek. Iemand niet beledigen is een individuele verantwoordelijkheid en is niet grondwettelijk vastgelegd. Een democratie vereist niet alleen wijsheid en verantwoordelijkheid in het uitoefenen van haar vrijheden, maar vaak is ook een olifantshuid nodig om de consequenties van de democratie te accepteren.''

Bos betreurt het dat Europa er tijdens deze crisis niet in is geslaagd om een eenduidig geluid te laten horen. Dit toont volgens hem aan dat Europa nog een lange weg te gaan heeft op het gebied van gemeenschappelijke waarden. Als belangrijkste taak van Europa ziet hij het voorkomen van een grotere scheiding tussen de islamitische wereld en de westerse wereld. Bos: ''Het is een prioriteit om actief democratie te promoten in de Arabische wereld. Europa moet actief contact zoeken met seculiere groepen in de Arabische wereld die democratie bepleiten. Het is belangrijk om de vele moslims in de wereld die een baan, een beter leven en een betere overheid willen, de hand te reiken.''

Kolkka wil naar Willem II

De kans is groot dat Joonas Kolkka komend seizoen bij Willem II zal gaan spelen. De Finse aanvaller heeft een aflopend contract bij ADO Den Haag.

Voor Kolkka is Willem II geen onbekende. Tussen 1995 en 1998 speelde hij ook al voor de Tilburgers. Als voorwaarde stelt de Fin wel dat Willem II zich weet te handhaven in de Eredivisie. "Mocht Willem II zich handhaven dan houdt niks me tegen om terug te keren bij Willem II", aldus Kolkka.

'Remkes moet stoppen met subsidie aan CDA'

Icoon PolitiekMinister Remkes (Binnenlandse Zaken) moet de overheidssubsidie aan het CDA stopzetten. Dat bepleit het Centrum Individu & Samenleving (CISA). Volgens Lenie de Zwaan van het CISA discrimineert de partij van premier Jan Peter Balkenende alleenstaanden, door te stellen dat het gezin de hoeksteen is van de samenleving.

"Het CDA ziet alleenstaanden als een bedreiging en komt alleen op voor de eigen achterban. Balkenende is ideologisch bezig, terwijl hij boven alle partijen zou moeten staan", zegt De Zwaan. Het CDA volhard er volgens haar in dat het gezin de enige samenbindende factor in de samenleving is. "Dat begon al in de jaren tachtig. Ze uiten bezwaren dat het aantal alleenstaanden in Nederland toeneemt. Het idee van het gezin als hoeksteen in de samenleving is wel prima, maar het CDA zet dit ook om in beleid. Maar zij dienen toch de belangen van álle burgers te behartigen?"

Het intrekken van de partijsubsidie aan de christenradicalen van de SGP, omdat deze partij vrouwen uitsluit, ziet De Zwaan als voorbeeld om nu ook het CDA aan te pakken. Zij stelt dat alleenstaanden door stelselmatige materiële en sociale achterstelling naar de marge van de samenleving worden gedreven. Tevens geven de christendemocraten een foute voorstelling van zaken als ze zeggen dat er jarenlang te weinig aandacht is geweest voor de positie van het gezin. Ook Paars gaf veel geld uit ten behoeve van het gezin. "Er werden juist veel voorzieningen gecreëerd voor werkende moeders." Volgens De Zwaan is dit typerend voor het CDA; 'een partij met oogkleppen'.

Lenie de Zwaan
Singlesactiviste Lenie de Zwaan, voorzitter van het CISA

Tales of the Abyss naar het Westen

Tales of the Abyss, de Tales of game die speciaal voor het 10-jarig bestaan uitkwam in Japan, komt ook naar Amerika. Dit meldt Gamespot vandaag: Though Tales of the Abyss has been out since late last year in Japan, Namco Bandai promises exclusive content for the US release in the fall of this year. We don't know what that content will be yet, but we look forward to spending more time with this game and unveiling more of its secrets as we learn them. De game komt dus ook met extra content.

Tales of the Abyss komt van hetzelfde team dat ons Tales of Symphonia gaf (die wel in Europa uitkwam) en zal ook hetzelfde spelen in de battles. Verder zijn ook een aantal namen van items en skills hetzelfde als in Symphonia. Het grote verschil is de grafische stijl: Tales of the Abyss heeft 3D-characters waar Symphonia cell-shaded characters had.

Een Europese release is nog niet aangekondigd.

Wederom ophef over vleugel Ferrari

Het Formule 1-team van Honda Racing F1 heeft de FIA schriftelijk laten weten dat ze Scuderia Ferrari er wederom van verdenken een flexibele achtervleugel te gebruiken, dit ondanks dat deze discussie tijdens de Grand Prix van Australië opgelost had moeten zijn.

In Maleisië stond de Italiaanse renstal al volop in de belangstelling toen acht teams een protest tegen de wagen van Michael Schumacher in dreigde te dienen. De teams waren van mening dat zowel de voor- als achtervleugel van de wagen van de Duitser niet aan de reglementen voldeed.

Nadat de FIA een onderzoek had ingesteld, vroegen zij Ferrari om hun vleugels voor de Grand Prix van Australië te veranderen. Daarna leek alles weer zijn opgelost, tot vorige week toen de Technische Werk Groep besloot dat de reglementen voor dit seizoen niet hoeven worden te veranderd. De goede prestatie van Ferrari tijdens de Grand Prix van San Marino wekte toch argwaan op toen ze in één klap een stuk sneller bleken te zijn dan de concurrentie.

Daarom heeft de technisch directeur van Honda, Geoff Willis, een brief gestuurd naar de technische delegatie van de FIA, die onder leiding staat van Charlie Whiting. Teambaas Nick Fry heeft bevestigd dat de brief inderdaad is gestuurd. "Ja, het is waar. We wilden alleen maar onze zorgen uitspreken, want op het ene moment was de wagen van Michael Schumacher zes kilometer per uur sneller, en op het andere moment was hij zes kilometer per uur langzamer."

"Volgens mij spelen we allemaal onder dezelfde reglementen, en als Ferrari dingen gebruikt die voor ons verboden zijn, dan moet er toch iets gedaan worden. Het zou een eerlijk speelveld moeten zijn. In de laatste paar maanden heeft Charlie uitstekend werk geleverd en toen de voorvleugel ter discussie stond, greep Charlie meteen in. Maar het is nu aan de FIA dat we allemaal met dezelfde reglementen spelen. Er is iets waar Geoff zijn bedenkingen over heeft en het ligt nu in de handen van Charlie."

In tegenstelling tot Nick Fry, weigerde Geoff Willis ieder commentaar te leveren. Tegenover het Italiaanse autosportblad Autosprint zei hij eerder het volgende over de kwestie.: "Ik heb al een brief geschreven aan Charlie Whiting aangezien de snelheid van de Ferrari aan het eind van iedere sector simpelweg verbazend is. Ik heb het gevoel dat ik genoeg bewijs aan videobeelden heb om aan te tonen dat hun achtervleugel nog steeds flexibel is."

Wekelijkse softwareverkopen Japan

Donderdag. Softwarecharts. Japan.

1. GBA Mother 3 205,914
2. PS2 DQ Yangus 127,502
3. PS2 FFXI Aht Urhgan expansion 75,983
4. DS More Brain Training 70,831 (1,957,633)
5. PSP Dragonball Z 70,559
6. PS2 Okami 60,161
7. DS Brain Training 48,493 (1,977,999)
8. DS Animal Crossing 42,994 (2,505,056)
9. DS Eigo zuke 39,757 (886,471)
10. DS Pokemon Ranger 31,640 (390,641)

Zaken die 'opvallen' zijn onder andere:
- Geen FFXII meer in de lijst
- Een GBA game aan kop
- 5 DS games in de top 10
- Een PSP game in de top 5
- Brain Training games bijna aan de 2 miljoen

Adidas gaat op zijn strepen staan

Icoon BuitenlandsHet Duitse Adidas is voornemens een rechtszaak te beginnen tegen vier grote tennistoernooien, waaronder Wimbledon, en de Internationale tennisfederatie. De reden is dat de tenniswereld de drie strepen, die op zowat alle artikelen van Adidas te vinden zijn, als logo ziet. Daardoor vallen de drie strepen onder de regelingen die voor alle logo's gelden, wat inhoudt dat ze niet onbeperkt op kleding en andere artikelen voor mogen komen bij de grote toernooien. Adidas is echter van mening dat de strepen geen logo zijn, maar gewoon onderdeel van het ontwerp.

Adidas' Amerikaanse concurrenten Puma en Nike zijn blij dat de tenniswereld de strepen van Adidas als logo behandelt. Ze hopen dat andere sportbonden dit voorbeeld zullen volgen. Zowel Adidas als Nike en Puma dreigen de bonden hun sponsoring op te zeggen als niet op hun eisen ingegaan wordt.

Wat de uitslag van de rechtszaak gaat betekenen voor de grote sterren die bij Adidas onder contract staan, zoals Henman en Henin-Hardenne, is nog niet bekend. Adidas wil sowieso de spelers aan hun contract houden, maar tegelijkertijd zullen de spelers niet anders kunnen dan voldoen aan de toernooiregels. Wimbledon heeft al laten weten dat ze de regels voor iedereen gelijk zullen houden en Adidasspelers geen uitzonderingspositie willen geven. De zaak zal binnenkort dienen in Londen.

Overigens heeft Adidas al eerder strijd gevoerd over strepen op kleding. Adidas heeft namelijk geprobeerd om de twee strepen van het Nederlandse kledingmerk Fitnessworld te laten verbieden. De rechtbank oordeelde toen dat de strepen geen handelsmerk waren, maar een "eenvoudige decoratieve verfraaiing".


De bekende strepen van Adidas

Ferrari tevreden over Massa

De technisch directeur van Ferrari, Ross Brawn, is tevreden met de prestaties van Felipe Massa, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij de Italiaanse renstal. Brawn verwacht dat de Braziliaanse F1-coureur beter zal worden naarmate hij meer ervaring opdoet bij het team van Ferrari.

"Ik denk dat hij zich bij ons zal blijven ontwikkelen. Als je bij een nieuw team komt, duurt het altijd even voordat alles perfect verloopt. Felipe werkt erg goed samen met het team. Ik denk dat hij de komende races kan profiteren van de ervaring die hij in de eerste races reeds heeft opgedaan," aldus Brawn tegeover Speed TV.

Brawn was ook zeer tevreden over de vierde plaats van Massa tijdens de Grand Prix van San Marino afgelopen weekend. "Hij heeft het goed gedaan. Felipe had een paar momenten dat het verkeer hem niet echt meezat en hij had evenveel last van de banden als Michael. Hij heeft dus goed gepresteerd. We zijn dan ook heel tevreden, maar we verwachten nog veel meer van hem in de toekomst. Dat is geen kritiek. We denken alleen dat hij straks nog meer kan bijdragen aan het team."

Screenshots Naruto: Ultimate Ninja

Naruto: Ultimate Ninja plaatst spelers in de wereld van Naruto Uzumaki. In deze vechtgame met een aparte grafische stijl zul je krachtige technieken en speciale ninja moves moeten gebruiken om gevechten te kunnen winnen. Naast Naruto kunnen spelers ook spelen met Sasuke, Sakura, Rock Lee, Kakashi of Shikamaru in omgevingen bekend uit de manga strips.

Naruto komt in het derde kwartaal van 2006 uit in Amerika. Over de Europese release is nog niets bekend.






Brouwers terug naar Roda JC

Voetballer Roel Brouwers keert volgend seizoen weer terug naar Roda JC.

Aan het begin van dit seizoen vertrok de 24-jarige Brouwers op huurbasis naar SC Paderborn uit de Zweite Bundesliga, nadat hij door trainer Huub Stevens te licht werd bevonden voor het eerste van de club uit Kerkrade. SC Paderborn betreurt het vertrek van Brouwers, maar de Duitsers kunnen niet voldoen aan de financiële eisen van de Limburgers.

Voorzitter Real Madrid stapt op

Real Madrid zal het even zonder voorzitter moeten doen. Woensdagavond besloot Fernando Martín tijdens de bestuursvergadering om zijn functie neer te leggen.

Als reden van de beslissing gaf Martin het gebrek aan vertrouwen dat de rest van het bestuur heeft. Totdat de Koninklijke een nieuwe voorzitter gevonden heeft, zal directeur Luis Gomez-Montejano de taken tijdelijk overnemen.

Fernando Martín was pas sinds februari van dit jaar voorzitter van Real Madrid, toen nam hij de taken over van Florentino Peréz. Martín had een contract tot 2008.

Liverpool te sterk voor West Ham United

In de Engelse Premier League versloeg subtopper Liverpool, met Jan Kromkamp in de basis, woensdagavond middenmoter West Ham United met 2-1.

Cissé was de grote man bij de bezoekers, hij scoorde beide doelpunten voor Liverpool. Beide ploegen beëindigden het duel met tien man. Mullins (West Ham) en Luis Garcia (Liverpool) werden na een handgemeen in de slotfase van de wedstrijd uit het veld gestuurd.

Volgende maand spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar in Cardiff in de finale om de FA Cup.

'Scolari wordt bondscoach Engeland'

Luis Felipe Scolari lijkt de nieuwe bondscoach van Engeland te worden, meldt BBC Sport. De Braziliaan is tot en met het WK oefenmeester van het Portugese nationale team.

Volgens de BBC vliegt FA-afgevaardigde Brian Barwick vandaag naar Lissabon voor onderhandelingen met de 57-jarige Scolari. Probleem is dat de FA het liefst vóór 9 juni (de start van het WK) de nieuwe bondscoach presenteert, terwijl de Portugese voetbalbond met Scolari een afspraak heeft om pas na het WK een eventueel nieuwe werkgever bekend te maken.

De kans is in ieder geval klein dat Sven Göran Eriksson een Britse opvolger krijgt. Met name Steve McClaren leek goede papieren te hebben, maar de FA hield ook gesprekken met Martin O’Neill, Alan Curbishley en Sam Allardyce. Naar verwachting zullen de salarisonderhandelingen met Scolari weinig tijd vergen, omdat de Braziliaan er hoe dan ook op vooruit zal gaan. De huidige bondscoach van Portugal boekte in 2002 zijn grootste succes door Brazilië naar de wereldtitel te loodsen.

Rijkaard: "Intens gelukkig"

FC Barcelona-trainer Frank Rijkaard is zielsgelukkig na het bereiken van de Champions League finale. Zijn collega Carlo Ancelotti betreurt de afgekeurde treffer van Andrei Shevchenko.

Voor Rijkaard komt een droom uit: ”Ik ben intens gelukkig dat we de finale hebben bereikt.” Toch blijft de oefenmeester een perfectionist: ”Je streeft een utopie na en zo goed was de wedstrijd vandaag niet. Het duel was vrij interessant tegen een sterk Milan. We hebben alle zeilen moeten bijzetten om op 0-0 uit te komen.”

Volgens Rijkaard gaven kleine dingetjes de doorslag: ”Uiteindelijk zijn details beslissend gebleken. Dat we eerst uit moesten was een voordeel. Dat wist ik al vooraf.” Giovanni van Bronckhorst treft over drie weken zijn oude ploeg in Parijs: ”Het is fantastisch dat we in de finale staan en voor mij persoonlijk is het heel mooi om tegen Arsenal te spelen. Ik heb daar twee seizoenen gespeeld en heb mooie herinneringen aan die periode.”

Carles Puyol kijkt alvast vooruit: ”Nu willen we de trofee winnen. Arsenal is een heel aanvallend team met snelle spelers en we zullen ze respecteren.” Samuel Eto’o voorziet een droomwedstrijd op 17 mei: ”Het is een confrontatie tussen de ploegen met de meeste goals en de meeste tegengoals.”

Milan-trainer Carlo Ancelotti houdt een tweeslachtig gevoel over aan de wedstrijd: ”Aan de ene kant ben ik tevreden over ons goede spel en dat we dit stadium hebben bereikt, maar tegelijkertijd hadden we hier de mogelijkheid om te winnen.” Volgens Ancelotti waren de teams aan elkaar gewaagd: ”Het was een typische halve finale: details maakten het verschil. Ik begrijp bijvoorbeeld nog steeds niet waarom de treffer van Shevchenko werd geannuleerd.”

Ware stadion-boom in New York

Nadat de New York Giants en New York Jets al een groen licht kregen voor het samen bouwen van een stadion ter vervanging van Giants Stadium, en de New York Islanders aan de slag mogen om het vervallen Nassau Coliseum te vervangen, konden de honkbalteams van de Big Apple niet achterblijven.

Vandaag werden de financieringsplannen voor twee nieuwe stadions door de gemeenteraad van New York goedgekeurd. Naast Yankee Stadium zal een nieuw stadion verrijzen met een kostenplaatje van ongeveer een miljard dollar. 200 Miljoen daarvan wordt door stad en staat bekostigd, de rest komt voor rekening van de club. De Mets zullen de parkeerplaats van Shea Stadium gebruiken om 800 miljoen dollar aan een nieuw stadion te spenderen. Daarvan is 165 miljoen afkomstig van de staat en de stad. De nieuwe stadions zouden met afstand de duurste in de competitie worden, die momenteel als leiders het 570 miljoen dollar kostende Rogers Centre in Toronto en het Safeco Field van 517 miljoen dollar in Seattle kent. Beide stadions hebben een beweegbaar dak.

Yankee Stadium, geopend in 1923, is het op twee na oudste stadion van de Major League Baseball, na het Wrigley Field van de Chicago Cubs en Fenway Park van de Boston Red Sox. In dit lijstje staat Shea Stadium op een zesde plaats, hoewel het stadion pas in 1964 geopend werd. Zulke relatief korte levensduren zijn niet uniek in de MLB; in St. Louis werd recentelijk het nieuwe Busch Stadium geopend, dat het nog geen 50 jaar oude stadion met dezelfde naam verving. Het Riverfront Stadium in Cincinnati werd in 2002 na 32 jaar dienst door maar liefst twee aparte stadions voor de Cincinnati Reds en het football-team de Cincinnati Bengals vervangen.

Demo Ghost Recon: Advanced Warfighter verschenen

In deze 550 mb wegende pc demo kun je de tweede missie uit de singleplayer van Ghost Recon: Advanced Warfighter alleen spelen of samen met drie andere mensen in co-op mode. GR:AW was al eerder een groot succes op de Xbox 360 waar hij een paar weken geleden voor verscheen. Je kunt de demo downloaden vanaf een van de volgende sites:

Gamershell
FileShack
GGMania
4Players
Fileplanet
FileRush
Gamestar
Gbase
FileCloud
FileNuts
Gamestar
VGPro
3dGamers
Gamedaily
Computergames.ro
Kfiles
Gameswelt
Fragland
Worthplaying
PeerFactor
UBISoft
GameDemos


Met dank aan Snever en RDJ134 voor het submitten van dit bericht en de vele mirrors

Revolution golfgame niet online

Tecmo is bezig met een golfgame voor de Nintendo Revolution. De game, die de naam Skatto Golf Pangya Revolution draagt, is gebaseerd op de PC versie van de game, maar wordt wel speciaal voor de Revolution ontwikkeld. Zo zal er bijvoorbeeld veel gedaan worden met de unieke besturingsmogelijkheden van de controller.

Tecmo had echter ook slecht nieuws vandaag, de game zal niet online gespeeld kunnen worden.

Skatto Golf Pangya Revolution zal een Japanse launchtitel worden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.