FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 10 april 2006

'Zwarte Mamba' houdt Groningen in de greep

Zwarte MambaEen ontsnapte gifslang houdt de Groningse wijk Lewenborg in de greep. Of er echt een 2,70 meter lange Zwarte Mamba door de wijk kruipt, is niet duidelijk, echter sinds maandagochtend hangen overal in het stadsdeel posters die melding maken van het ontsnapte huisdier. Wie de affiches heeft neergehangen is niet bekend. Bij de politie is geen melding binnengekomen van een ontsnapte slang.

Hulpverleningsdiensten hebben de verspreider van de posters opgeroepen zich te melden. "Als dit serieus is, willen we alles in het werk stellen om de slang te vangen", reageerde een woordvoerder. Er wordt echter ernstig rekening gehouden met een misplaatste grap. De Afrikaanse Zwarte Mamba is een zeer giftige slang. Een rake beet in een mensenlichaam kan zonder snelle behandeling dodelijk zijn. Ze verstoppen zich vaak in donkere ruimtes.

In Lewenborg hebben scholen de kinderen geinstrueerd om goed op te passen en rechtstreeks naar huis te gaan. Bibliotheekmedewerker Jan de Boer, die voor de bieb een affiche aantrof, reageert nuchter. "Hij leeft in het regenwoud, bij dertig graden. Dus hij zal het nu wel koud hebben", grapt De Boer na eerst wat onderzoek te hebben gedaan naar het roofdier.

Met dank aan allenicknameswarenalbezet en Gz voor de submit.

Guus Hiddink wordt bondscoach van Rusland

Icoon VoetbalGuus Hiddink wordt komende week gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Rusland. De Achterhoeker beschikt al een tijdje over een contract van twee seizoenen met de Russische bond. Hiddink gaat bij de Russische bond tevens als technisch directeur aan de slag. In maart werd bekend dat Hiddink vertrekt bij PSV.

Afgelopen zondag gaf Hiddink al aan dat zijn voorkeur lag bij het coachen van een land. De afgelopen maanden werd de succescoach uit Varsseveld, op dit moment nog trainer bij PSV en tevens coach van het Australische voetbalelftal, al een aantal keer in verband gebracht met de Engelse voetbalbond. Deze is namelijk nog altijd op zoek naar een opvolger van Sven-Göran Eriksson. De Zweede oefenmeester houd het voor gezien bij de Engelse nationale ploeg na het WK van komende zomer.

Hiddinks zaakwaarnemer, Cees van Nieuwenhuizen, meldde afgelopen weekend tegenover de Britse omroep BBC echter dat Hiddink geen kandidaat meer was voor de functie van bondscoach in Engeland. Van Nieuwenhuizen zegt nu over het contract met de Russische voetbalbond: "We zijn op enkele punten en komma's na rond. Het gaat om een tweejarig contract met daarin de optie voor nog eens twee seizoenen."

Met dank aan geldropse_polleke en Isiolo voor de submit.

Koningin Elizabeth e-mailde al in 1976

Queen ElizabethDe Britse koningin Elizabeth, die deze maand haar tachtigste verjaardag viert, was al vroeg op de hoogte van de laatste computernieuwigheden. De koningin verstuurde reeds in 1976 haar eerste e-mailtje. Het hoe of wat van de elektronische boodschap is niet bekendgemaakt, wel dat het is verstuurd vanaf een Britse legerbasis.

Het weetje maakt deel uit van een lijst van 80 feiten over Elizabeth, die werd gepubliceerd ter gelegenheid van haar tachtigste verjaardag op 21 april. Zo weten we nu dat de koningin tijdens haar 54-jarige regeerperiode 256 staatsbezoeken aflegde in 129 landen. Ze ontving daarbij de vreemdste cadeaus, zoals 7 kilo garnalen, twee Canadese bevers en een zwarte panter uit Brazilië. Elizabeth was het eerste Britse staatshoofd in de geschiedenis dat een bezoek aan China bracht.

De vorstin ontving ruim drie miljoen brieven, en hield in totaal meer dan dertig corgi-honden tijdens haar regeerperiode. Op Buckingham Palace ontving ze onder meer de eerste man in de ruimte (Yuri Gagarin) als de eerste mannen op de maan (Neil Armstrong en Edwin Aldrin). Elizabeth maakte tien Britse premiers mee sinds ze in 1952 de troon besteeg. De huidige premier, Tony Blair, is de enige van de tien die geboren werd toen de Queen al op de troon zat; in 1953.

Telefoonrekening van 180 biljoen euro

Icoon Opmerkelijk De Maleisiër Yahaya Wahab schrok zich een ongeluk toen hij de telefoonrekening van de afgelopen maand ontving. Op de afrekening stond een bedrag van maar liefst 218 biljoen dollar. Omgerekend komt dat neer op circa 180 biljoen euro. Eén biljoen is duizend miljard.

Wahab heeft tien dagen de tijd om de rekening te betalen. Indien hij dit niet doet, kan hij rekenen op een proces. De Maleisiër is klaar voor een strijd: "Als het bedrijf mij wil aanklagen, moeten ze dat vooral doen. Ik ben er klaar voor, in feite kan ik zelfs niet wachten." Volgens Wahab is de telefoonlijn in januari weggehaald nadat zijn vader was overleden. Toch stuurde Telekom Malaysia een rekening voor recent gevoerde gesprekken.

Het is onduidelijk of er een fout gemaakt is met de rekening, of dat Wahabs telefoon illegaal is gebruikt na de dood van zijn vader. De telefoonmaatschappij onderzoekt het voorval.

[upd] 'Nederland moet islam-bashen stoppen'

BinnenlandsDe Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) vindt dat het 'islam-bashen' in Nederland moet stoppen. In een rapport dat dient als advies aan de regering, stelt de WRR dat de islam niet principieel strijdig is met democratie en mensenrechten. Het onafhankelijk adviesorgaan deed drie jaar onderzoek en biedt de resultaten, onder de noemer 'Dynamiek in islamitisch activisme', woensdag aan de regering aan.

WRR-onderzoeker Jan Schoonenboom liet vandaag aan het ANP weten dat politici zouden moeten stoppen met het 'islam-bashen', het beschimpen van de islam. ''Moslims worden voor veel problemen de zondebok gemaakt. Ze voelen zich in Nederland ook steeds minder thuis, omdat angst voor moslims en de islam in Nederland heeft postgevat. Moslims voelen zich vanwege hun religie steeds meer onwelkome vreemdelingen. Als je als moslim in Nederland steeds maar hoort dat de islam gelijk staat aan geweld en dat je behoort tot een vijfde colonne, dan voel je je onwelkom'', aldus Schoonenboom.

Volgens de WRR moeten Nederland en de Europese Unie openlijk steun verlenen aan bewegingen zoals de Moslimbroederschap in Egypte en de Hizbollah in Libanon. Deze stromingen binnen het islamitisch activisme streven naar democratische hervormingen, zo stelt de wetenschappelijke raad. De invoering van de sharia wil ook niet automatisch zeggen dat er lijfstraffen worden ingevoerd, zo zegt de WRR. Dat geldt alleen voor landen als Sudan, Iran en Saudi-Arabië. Maar in andere landen vinden democratische hervormingen plaats onder de vlag van sharia, zoals in Marokko en Egypte waar nieuwe wetten in het voordeel van vrouwen uitvallen.

Erkenning
In Nederland moet volgens de WRR een cultuuromslag plaatsvinden: ''erkend moet worden dat de islam wel degelijk een rol kan spelen bij het realiseren van democratie en mensenrechten. Het debat in Nederland is nu veelal gevoerd met onvoldoende kennis van de islam en de verscheidenheid in islamitische stromingen in Nederland. Een partij die zich baseert op de islam of de moslimidentiteit kan een constructieve bijdrage leveren aan het politieke debat. Islamitisch geïnspireerde politieke partijen kunnen een stem geven aan degenen die zich in de vertegenwoordigende organen van moslims niet vertegenwoordigd weten'', aldus de WRR.

Er zijn nog geen politieke reacties op het stuk binnen. Het wordt ook, zoals eerder vermeld, pas woensdag aan de regering (minister Bot) aangeboden. De diverse publicaties hierover, zijn vanaf 12 april verkrijgbaar.

Update 22:21
De eerste (keiharde) kritiek op de conclusies die de WRR trekt naar aanleiding van hun onderzoek, is al binnen. CDA-fractieleider Maxime Verhagen noemt de beschuldiging van van WRR-onderzoeker Jan Schoonenboom, dat hij zich schuldig zou maken aan stemmingmakerij in het debat over islam en de sharia, ''onzorgvuldige lariekoek.'' Volgens Verhagen hebben we hier te maken met ''studeerkamerpolitiek.''

De fractievoorzitter van de christen-democraten spreekt van ''kwalijke suggesties'', geuit door de wetenschappelijke raad. Volgens hem hoort de WRR wetenschap te bedrijven en geen politiek.

Hezbollah
Het pleidooi van de WRR om onder meer contacten aan te gaan met de Hezbollah in Libanon en Hamas in de Palestijnse gebieden, is ook slecht gevallen bij Verhagen: ''Dat zijn terroristische organisaties waar wij niet mee moeten onderhandelen. Het is zeer vreemd dat de WRR hier zulke politieke uitspraken over doet.''

Onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders noemt het WRR-rapport ''de taal der dwazen''. Hij blijft erbij dat de islam onverenigbaar is met democratie. Volgens hem heeft de WRR politiek bedreven en met dit rapport zijn bestaansrecht in de waagschaal gesteld.

-
Voor geïnteresseerden: het gehele rapport (234 pagina's) is al te downloaden in pdf. bestand.

[upd] Exit-polls: Berlusconi nu op winst

VerkiezingenDe verkiezingen in Italië lijken gewonnen te zijn door de centrum-linkse coalitie van Romano Prodi. Zijn voornaamste tegenstander, de rechtse coalitie onder aanvoering van de huidige premier Silvio Berlusconi zou volgens exit-polls 45 tot 49% van de stemmen hebben gehaald, tegen 50 tot 54% voor Prodi.

De stemlokalen waren gisteren de hele dag en vandaag tot 15.00 uur open. De uiteindelijke uitslag zal nog even op zich laten wachten.

Update 22:11
In later vandaag gepubliceerde exit-polls lijkt Berlsuconi tóch af te stevenen op een overwinning in de Senaat. In de strijd in het Huis van Afgevaardigden houden het regeringsblok en de centrum-linkse oppositie elkaar in evenwicht.

Voor de verkiezingen hebben Prodi en Berslusconi afgesproken dat het winnende blok een meerderheid moet hebben in zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden. Zoniet, dan komen er nieuwe verkiezingen.

De uiteindelijke uitslag wordt binnen een paar uur verwacht.

Loting Intertoto-cup bekend

Vandaag is er geloot voor de Intertoto. Volgend seizoen kunnen maar liefst elf clubs via de Intertoto een plaats voor de 2e voorronde van de UEFA Cup weten te veroveren.

De Nederlandse club, die zich weet te plaatsen via de Play-Offs, heeft een eenvoudige loting, het zal het moeten opnemen tegen een club uit Estland, Zweden, Finland of Wales.

1e ronde

1. Macedonië - Roemenië
2. Slovenië - Andorra
3. Cyprus - Albanië
4. Bosnië - Malta
5. Armenië - Georgië
6. Kazachstan - Wit-Rusland
7. Slowakije - Luxemburg
8. Azerbeidjan - Moldavië
9. IJsland - Noord-Ierland
10. Letland - Faroer Eilanden
11. Finland - Wales
12. Estland - Zweden
13. Litouwen - Ierland

Heenronde: 17/18 juni
Return: 24/25 juni

2e ronde

A. Hongarije - Turkije
B. Winnaar 1 - Bulgarije
C. Servië & Montenegro - Winnaar 2
D. Israël - Winnaar 4
E. Kroatië - Winnaar 3
F. Zwitserland - Tsjechië
G. Winnaar 7 - Oekraïne
H. Oostenrijk - Winnaar 5
I. Winnaar 8 - Polen
J. Rusland - Winnaar 6
K. Schotland - Winnaar 10
L. Denemarken - Winnaar 13
M. Norwegen - Winnaar 9
N. Winnaar 11 - Winnaar 12

Heenronde: 1/2 juli
Return: 8/9 juli


3e ronde

Italië - Winnaar B
Griekenland - Winnaar A
Spanje - Winnaar C
Winnaar D - Winnaar E
Winnaar F - België
Frankrijk - Winnaar G
Duitsland - Winnaar J
Winnaar H - Winnaar I
Engeland - Winnaar M
Winnaar N - Nederland
Winnaar L - Winnaar K

Heenronde: 15/16 juli
Return: 22 juli

Historisch: Australië 1989

De kortste Formule 1-wedstrijd ooit werd in 1991 verreden op het stratencircuit van Adelaide in Australië. Na slechts vierentwintig minuten werd de laatste race van het seizoen gestopt vanwege hevige regenval. Ayrton Senna won de race, terwijl aartsrivaal Alain Prost niet meereed: hij was zojuist ontslagen bij Ferrari. Twee jaar eerder reed Prost ook niet mee, maar dit keer om hele andere redenen: hij weigerde te rijden in de Australische regen.

Het Formule 1-circus kwam in 1989 naar Adelaide na een controversiele beslissing van de FIA. President Jean-Marie Balestre had Ayrton Senna in Japan gediskwalificeerd na een aanrijding tussen de Braziliaan en Alain Prost in de chicane. Senna beschuldigde Balestre van manipulatie van het kampioenschap, maar pakte wel de pole-position in Australië, met Prost naast zich op de voorste startrij. Senna moest deze race èn een protest tegen de diskwalificatie winnen om nog kampioen te kunnen worden.

De race kreeg een valse start. Het hemelwater kwam met bakken naar beneden en Alain Prost, gesteund door een groot aantal collega's, maakte zich hard voor uitstel van de wedstrijd. De start werd toch gegeven en Prost reed aan het einde van de eerste ronde direct de pits in. Hij stapte uit en weigerde verder deel te nemen. Ondertussen spinden beide Ligiers van de baan, evenals Stefano Modena, voordat de race na slechts enkele minuten werd gestopt.

Terwijl Prost zich tegenover journalisten kwaad maakte dat de wedstrijd überhaupt was gestart en walgde van de beslissing van de wedstrijdleiding, bleef teamgenoot Senna in zijn auto wachten op de herstart. Die kwam een kwartiertje later. Senna pakte de leiding en reed in slechts een paar ronden naar een halve minuut voorsprong op de competitie, maar achter hem brak de hel los.

Veteraan René Arnoux spinde bij het uitkomen van één van de vele haakse bochten die Adelaide rijk was. Jean Alesi aquaplaneerde zijn Tyrrell het gras op, Gerhard Berger raakte Philippe Alliot tijdens een uitremactie, Derek Warwick vernielde zijn auto toen hij de muur in spinde, Emanuelle Pirro draaide achterwaarts de grindbak in en zelfs Nigel Mansell kon zijn wagen niet in het rechte spoor houden. Overal op de baan stonden verlaten wagens, terwijl de regen door bleef beuken op het toch al gladde stratencircuit.

Senna leek na tien ronden ongeveer de enige coureur die nog niet ten prooi was gevallen aan de verraderlijke omstandigheden, maar ook hij kon niet voorkomen dat zijn McLaren opeens een eigen leven ging leiden. Na een aantal pirrouettes kon de Braziliaan zijn weg vervolgen, maar toch zou hij de finishvlag niet zien. Opeens miste de rood-witte wagen van Senna het linkervoorwiel en het bleek dat hij in de dikke waterspray de langzamere Martin Brundle over het hoofd had gezien. Senna klapte hard achterop de Brabham en zo reed opeens Thierry Boutsen aan de leiding.

Nelson Piquet deed de misser van zijn landgenoot nog eens dunnetjes over toen hij op de achterkant van Pierluigi Ghinzani reed, maar Thierry Boutsen wist alle melée te ontwijken. Op één-derde van de raceafstand werd het rustiger op de baan, niet zozeer omdat de regen minder werd, maar vooral omdat de deelnemers bijna op waren. Tussen ronde 27 en de finish (na 70 ronden) viel er nog slechts één coureur uit en wisten uiteindelijk acht wagens het einde van de slopende wedstrijd te bereiken. Boutsen won de loterij, gevolgd door Alessandro Nannini en Riccardo Patrese. McLaren trok haar protest tegen Senna's diskwalificatie in Japan in en Prost was de wereldkampioen van 1989.

Van den Bergh naar Kansas City Wizards

Dave van den Bergh vervolgt zijn voetballoopbaan in de Verenigde Staten. De aanvaller tekende een contract voor 2,5 jaar bij de Kansas City Wizards.

Van den Bergh had bij zijn huidige werkgever FC Utrecht nog een contract tot medio 2007, maar zijn Amerikaanse vrouw wilde terugkeren naar de 'States'.

De vleugelspeler had het nieuws liever nog niet bekend wil maken. "In de Amerikaanse media sijpelden al berichten door. Daarom heb ik besloten open kaart te spelen. Ik hoop daarom dat we aanstaande woensdag met FC Utrecht Europees voetbal veiligstellen. Dat zou een prachtige afsluiting zijn", aldus Van den Bergh.

In het seizoen 1995/96 begon Van den Bergh zijn loopbaan bij Ajax. Twee seizoenen later vertrok hij naar het Spaanse Rayo Vallecano, dat hij vijf jaar geleden verruilde voor FC Utrecht. Tot nu toe speelde hij 182 competitiewedstrijden voor de club uit de Domstad.

Tegenstander Davis Cup-team woensdag bekend

Woensdag zal in Londen de loting worden verricht voor de promotie/degradatie in de strijd om de Daviscup. Het Nederlandse tennisteam kan onder meer België als tegenstander krijgen. België versloeg in het weekeinde in de Euro/Afrikaanse Zone I de Oekraïne met 4-1.

De andere landen die zich hebben geplaatst voor de promotie/degradatie zijn: Brazilië, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Roemenië, Servië/Montenegro, Slowakije, Spanje, Thailand, Tsjechië, Zweden, Zuid-Korea, Zwitserland en de winnaar van de wedstrijd tussen Mexico - Canada (tussenstand is 2-1).

Sluiter onderuit in Valencia

Raemon Sluiter heeft de eerste ronde van het ATP-toernooi in Valencia niet overleefd. De Rotterdammer kan echter positief terugkijken op zijn partij tegen Gaston Gaudio.

Gaudio, als tweede geplaatst in de Spaanse metropool, won met 7-6 (6), 7-6 (3) van Sluiter. Onze landgenoot kende een vliegende start door Gaudio meteen te breaken. De winnaar van Roland Garros 2004 herstelde zich echter snel om even later nipt de tiebreak te winnen. Sluiter leek na een vroege servicebreak in het tweede bedrijf uitgeteld, maar nu knokte de Nederlander zich terug. Gaudio was echter opnieuw de beste in de tiebreak.

Oost Europa krijgt 360 in 2008

De wereldwijde launch van de Xbox 360 was niet helemaal wereldwijd weten we nu. Bepaalde gebieden moeten zelfs nog wachten tot 2008 voordat ze met de nieuwe console van Microsoft aan de slag mogen.

Gebieden waar de 360 nog moet komen zijn Zuid Afrika, Oost Europa en het Midden Oosten. Chris Lewis, baas bij Xbox Europa, zei tegen de Financial Times dat het belangrijk was om nieuwe gebieden aan te boren.

In Oost Europa zijn vooral Rusland, Polen en Tsjechië belangrijk voor Microsoft. De 360 zal daar onder andere te koop zijn bij gespecialiseerde winkels en grote ketens als de Media Markt.

[WRC] Loeb wint overtuigend

Gisteren was de laatste dag in de WRC rally van Frankrijk. De Fransman Sébastien Loeb ging gisteren aan de leiding met 32 seconden voorsprong. De Fin Marcus Grönholm had de strijd min of meer al opgegeven. De Fin ging vandaag van start met de gedachte dat een tweede plaats ook goed was.

Gisteren was het een goede dag voor Citröen en het team van Ford. Loeb en de Spanjaard Daniel Sordo pakten alle twee gisteren één proef. Grönholm kon de beide Citröens nog bijhouden maar het verschil was gewoonweg te groot. Loeb reed de rally rustig uit in proef elf en twaalf. De Fransman bleef het tempo van zijn tegenstander, Grönholm, rijden en won daarmee gemakkelijk de rally van Frankrijk.

In het wereldklassement staat Loeb nu bovenaan met 46 punten, gevolgd door rivaal Grönholm die het met elf punten minder moet doen. Jeugd WRC kampioen Sordo vult de top drie aan. De Spanjaard heeft nu twintig punten.

Uitslag Rally van Frankrijk:

#CoureurMerkTijdVerschil
1S. Loeb (FRA)Citröen Xsara WRC3:43:05-
2M. Grönholm (FIN)Ford Focus WRC 063:43:4400:29.0
3D. Sordo (ESP)Citröen Xsara WRC3:44:5401:48.7
4M. Hirvonen (FIN)Ford Focus WRC 063:45:0401:59.2
5A. Bengue (FRA)Peugeot 307 WRC3:45:5302:47.7
6X. Pons (FRA)Citröen Xsara WRC3:46:1503:10.2
7M. Stohl (AUT)Peugeot 307 WRC3:48:0605:01.3
8S. Sarrazin (FRA)Subaru Impreza WRC 20063:48:2705:21.9
9G. Galli (ITA)Peugeot 307 WRC3:48:4705:42.5
10J. Kopecky (CZE)Skoda Fabia WRC3:49:1606:11.4

Stand na vijf wedstrijden:

#CoureurPunten
1S.Loeb46
2M. Grönholm35
3D. Sordo20
4M. Stohl13
5P. Solberg10
6A. Bengue9
7M. Hirvonen7
8T. Gardemeister6
-D. Carlsson6
-S. Sarrazin6

Hiddink naar Rusland

Guus Hiddink wordt komende week gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Rusland. De Achterhoeker, momenteel nog trainer nog van PSV, beschikt al een tijdje over een contract van twee seizoenen met de Russische bond. Bovendien gaat de trainer ook als technisch directeur aan de slag.

Zondag gaf Hiddink al aan dat zijn voorkeur lag bij het coachen van een land. De afgelopen maanden werd de succescoach uit Varsseveld al een aantal keer in verband gebracht met de Engelse voetbalbond. De FA is namelijk nog altijd op zoek naar een opvolger van Sven-Göran Eriksson. De Zweede oefenmeester houd het voor gezien bij de Engelse nationale ploeg na het WK van komende zomer. Afgelopen weekend maakte de zaakwaarnemer van Hiddink, Cees van Nieuwenhuizen, op de BBC bekend dat de succesvolle trainer geen kandidaat meer is voor de functie van bondscoach in Engeland.

'Europese GP vanaf 2009 op Valencia'

Het ziet er naar uit dat er op de Nürburgring na 2009 niet meer geracet zal worden. Valencia zal dan het decor zijn van de Europese Grand Prix. F1-baas Bernie Ecclestone was afgelopen weekend te gast bij de GP2 races in de prachtige Spaanse stad.

Ecclestone bekeek de mogelijkheden om een Formule 1-wedstrijd te organiseren op het Iberisch schiereiland. Alle veiligheidsprocedures werden afgelopen dagen naar F1-waarde opgeschroefd en er werd bekeken op welke manier er verbouwd moet worden. Dit alles om het circuit klaar te maken voor de strenge eisen van de FIA.

Er bestaan al langer plannen om de Duitse GP van circuit te rouleren, maar met deze optie dan kan de race op Hockenheim blijven.

Financieel staat niks een tweede race in Spanje in de weg, aldus Francisco Camps de president van de autonome regio Valencia. Eind jaren negentig organiseerde Spanje voor het laatst twee GP’s , toen op Barcelona en Jerez wat toen de GP van Europa heette.

"De GP2 is de wachtkamer van de Formule 1, zowel voor de teams als coureurs. Allemaal kloppen ze op die deur, en wij doen dat evenzo", aldus de minister van Sportzaken David Serra. "We hebben ons voorgenomen een plekje op de Formule 1-kalender te bewerkstelligen", voegt circuitbaas Eduardo Nogues toe. "De Formule 1 is de maatstaf voor iedere circuitdirecteur en een droom voor Valencia."

De directie van het Eiffel-circuit heeft nog een contract tot 2008 met Bernie Ecclestone. In de winter wordt er door teams veel getest op Valencia dus de coureurs zijn al een beetje bekend met de baan. Na de nodige verbouwingen zal de lay-out iets aangepast worden. Er zullen een aantal bochten verlegd worden en er komt een extra recht stuk bij.

'Mathijsen wil vertrekclausule'

AZ-verdediger Joris Mathijssen heeft bekend gemaakt dat hij zijn contract bij de club graag wil verlengen, maar dan moet er wel een vertrekclausule in opgenomen worden. De Alkmaarse ploeg is echter niet van plan om dit soort contracten te laten tekenen. Dit zei voorzitter Dirk Scheringa gisteren in het tv-programma Café de Sport.

"Wij willen niet dat een speler vertrekt door een gelimiteerde transfersom. Dan bestaat de kans dat er opeens veel spelers vertrekken en wij snel nieuwe spelers moeten aantrekken", aldus Scheringa. "Daarom zijn wij niet akkoord gegaan met de wens van Mathijsen".

Verder liet Scheringa ook weten dat AZ een lijst heeft. Hierop staan tientallen spelers die door de Alkmaarders in de gaten worden gehouden. "Van deze lijst gaan we zeker een aantal spelers naar Alkmaar halen. Zie ze maar als potentiële toppers die bij ons echte toppers worden."

Een voorbeeld van een dergelijke speler is David Mendes da Silva. Eerder dit seizoen had AZ al een bod van 2,6 miljoen euro uitgebracht op de middenvelder van NAC Breda. Op het laatste moment verhoogde de Bredase ploeg de transfersom naar 3,5 miljoen. Nadat dit was gebeurd haakte de ploeg uit de Alkmaarderhout af.

Zwitsers dreigen Hamberg: "Zeg Togo af"

Piet Hamberg staat voor een moeilijk besluit. De Nederlander zou namelijk als assistent-bondscoach van Togo mee afreizen naar Duitsland. De Zwitserse voetbalbond (SFV) wil hier echter een stokje voor steken.

Mocht Hamberg daadwerkelijk met het Afrikaanse land naar onze oosterburen vertrekken, dan zou dit nadelige gevolgen kunnen hebben voor de jeugd van Grasshoppers. Bij de Zwitserse ploeg is de Nederlander namelijk hoofd opleidingen. De straf zou dan een ster in mindering zijn voor deze jeugdopleiding. Dat heeft op zijn beurt weer gevolgen met betrekking tot de financiële middelen van de club.

"Ik begrijp er niets van", aldus Hamberg. "Ik ben toch geen voetballer die van land switcht? Het lijkt mij dat als ik ervaring opdoe op het WK, dat dat alleen maar goed is voor de club en het Zwitserse voetbal in z'n totaliteit."

De SFV denkt daar dus heel anders over. Het lijkt erop dat de bond bang is dat Hamberg het geheim zal onthullen waar de Zwitsers hun kracht vandaan halen. De Nederlander is momenteel aan het uitzoeken hoe ver de bedreigingen gaan. Tevens denkt hij na over zijn positie bij Grasshoppers.

Handdoeken favoriete hotel-'souvenir'

Icoon MisdaadHotels hebben jaarlijks een schade van ongeveer twintig miljoen euro door stelende gasten. Dat blijkt uit onderzoek van Hotels.nl onder ruim 100 Nederlandse hotels. Handdoeken met het logo van het hotel erop zijn het populairste om mee te nemen.

Ook washandjes, shampoos en zeepjes zijn populaire items om mee te nemen voor de hotelbezoekers. Badjassen blijken de laatste jaren minder in trek, mogelijk doordat een aantal hotels de hotelnaam en het logo hebben verwijderd. Op de vijfde plaats in de Top 10 van meest gestolen spullen, staat overigens wel een heel opvallend item: sommige mensen nemen de tv mee voor thuis.

Overigens doen de meeste hotels geen aangifte.

Met dank aan FdBeer voor de submit.

EU zoekt trucs voor hulp Palestijnen

Icoon Israël/PalestinaDe Europese Unie is op zoek naar middelen om de Palestijnse bevolking hulp te kunnen blijven bieden zonder bijkomst van de Palestijnse Hamas-regering. De EU-ministers van Buitenlandse Zaken hebben vandaag bevestigd dat directe hulp aan de Hamas-regering niet wordt hervat.

Minister Bot vertelde dat de ministers geen steun willen geven die loopt via Hamas. Hamas, die sinds de Palestijnse verkiezingen een absolute meerderheid heeft in het parlement, wil Israël te gronde richten.

Europa heeft jarenlang ongeveer een half miljard euro per jaar steun gegeven aan de Palestijnen, de helft daarvan via Brussel. Een deel van het geld was bestemd voor de salarissen van ambtenaren. Dat deel is nu stil gelegd. De humanitaire hulp kan wel doorgaan, alleen vraagt Bot zich af wat onder die hulp valt. "De vraag is of onderwijs en gezondheidszorg hieronder vallen. We zoeken naar middelen en kanalen om het voort te zetten op zo'n manier dat het niet via de Hamas-regering loopt."

Badminton: Oranje naar EK-finale

De Nederlandse badmintonploeg heeft de finale van het EK voor landenteams bereikt. In Den Bosch werd Engeland met 3-2 verslagen.

Oranje kon de zege pas na de vijfde partij begroeten, die van het damesdubbel. Judith Meulendijks en Mia Audina bleken te sterk voor Emms/Kellog: 21-15 en 21-16. Voorafgaand aan deze cruciale wedstrijd was Nederland sterker in de singles, terwijl Engeland het moest hebben van de dubbelpartijen. De winst van Dicky Palyama op Aamir Ghaffar was nipt: 13-21, 21-16 en 21-17 en bij de eindafrekening van groot belang.

Favoriet Denemarken is de opponent van Nederland in de eindstrijd. De Scandinaviërs schudden Duitsland van zich af: 3-1.

Prinses Margarita wil 25.000 euro van Talpa

Icoon Koningshuis Prinses Margarita eist 25.000 euro schadevergoeding van Talpa, omdat ze de transcriptie van geheime gesprekken tussen prinses Margarita en koningin Beatrix uitgezonden hebben. Daarnaast eisen ze de overdrage van de transcriptie. Dit is de eerste reactie van een lid van de Koninklijke familie op de transcriptie.

Vorige week donderdag behandelde het televisieprogramma Barend en Van Dorp de transcriptie uitvoerig. Barend en Van Dorp zeggen dat ze de teksten van een onbekende in de bus hebben gekregen. Prinses Margarita heeft de uitzending als zeer pijnlijk ervaren en vindt het een inbreuk op haar persoonlijke levenssfeer. Als Talpa de transcripties niet overhandigt, begint de advocaat van Margarita een bodemprocedure.

Edwin de Roy van Zuydewijn liet in de uitzending weten dat de gesprekken authentiek zijn. De transcripties lijken inderdaad een goede weergave van het gesprek in 2002 tussen de koningin en de prinses. "We herkenden wel van alles", zo liet Margarita's advocaat weten.

Zondag is de populairste internetdag

Icoon InternetMaandag is niet langer de populairste dag om te internetten. Tegenwoordig surfen Nederlanders het meest en het langst op zondag, zo liet het internetknooppunt Amsterdam Internet Exchange vandaag weten. Gemiddeld wordt er op zondagen zo'n 140 gigabit per seconde aan informatie verzonden en dat is net iets meer dan op andere dagen. Op zondag is er bijna de gehele dag internetverkeer. Vanaf acht uur 's morgens begint het aantal internetters toe te nemen en pas halverwege de avond neemt het aantal internetgebruikers weer af.

Volgens directeur J. Witteman van het internetknooppunt is de verandering te danken aan de opkomst van de snelle breedbandaansluitingen. Hieroor kunnen Nederlanders langer online gamen, grote bestanden verzenden, chatten en bellen via internet. "Juist in hun vrije tijd spenderen mensen tegenwoordig veel tijd aan activiteiten waar ze het internet bij nodig hebben", aldus Witteman in de Telegraaf.

Een agent om trots op te zijn

Xilion stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

In Nederland leven wij in een weelde van bescherming en ontferming. Van alle kanten wordt gepoogd ons te helpen in de vorm van verzekering, beveiliging, en... de politiek. Want, zoals iedereen het wellicht met mij eens zou zijn, zorgt de politiek er, onder andere, middels de politie er voor dat wij Nederlanders ons veilig kunnen voelen. Of toch niet?

Nicolaï: 'Geen verdere uitbreiding EU'

Icoon Europa "Het is genoeg geweest", zo laat staatssecretaris Atzo Nicolaï van Europese Zaken weten. Nicolaï wil dat na de toetreding van Turkije en de Balkanlanden er geen verdere toetreding plaatsvindt. "De grenzen van de Europese Unie zijn wat mij betreft nu getrokken. Ik zal er alles aan doen om te voorkomen dat landen als Oekraïne of Moldavië er via tussenstapjes toch weer bijkomen". Dinsdag komt er een debat in de Tweede Kamer over de EU.

VVD-kamerlid Hans van Baalen lijkt het niet eens te zijn met Nicolaï. Hij vindt niet dat de deur voor deze landen voorgoed dichtmoet. "Hoewel ik het begrijp dat het sommigen wit om de neus wordt als ze de naam Oekraïne horen", zo stelt Van Baalen. Andere VVD kopstukken lieten zich eerder al uit over de kwestie. Vorige week deed Rita Verdonk eveneens de suggestie dat de uitbreiding van de Europese Unie moet stoppen. Begin dit jaar liet VVD-Eurocommissaris Neelie Kroes weten dat de grens zelfs bij 27 EU-lidstaten moest blijven.

Het Europees Parlement stelde een B-lidmaatschap voor enkele Oost-Europese landen voor. Hiermee wordt deze landen een gevoel gegeven ook deels bij de EU te horen, en kunnen ze bekend raken met de regels, normen en waarden van de EU. Ook dit B-lidmaatschap is voor Atzo Nicolaï geen optie. Hij wil niet dat er een "creatie van tweederangs landen" komt.



Zo moet de Europese Unie eruit gaan zien volgens Nicolaï

AH haalt make-up remover uit de schappen

Icoon BinnenlandsAlbert Heijn haalt met onmiddellijke ingang de make-up remover van eigen merk uit de winkels. Reden hiervoor is dat er een oplosmiddel in het product terecht is gekomen. Hierdoor kan de remover schade aan de ogen veroorzaken.

Vorige week vrijdag bracht een klant het product terug omdat zij na gebruik "wel erg geïrriteerde ogen" had gekregen. Albert Heijn nam er monsters van en kwam tot de conclusie dat er oplosmiddel in zat. Hoe dat in de remover terecht is gekomen, kan woordvoerder Els van Dijk niet zeggen. De vrouw die klaagde, is tot nu toe de enige gebruiker die een klacht had over het product.

Klanten worden dringend verzocht het product niet te gebruiken en meteen terug te brengen naar het dichtstbijzijnde filiaal. Hoeveel mensen de schadelijke remover in huis hebben, is ook nog niet bekend bij Albert Heijn. Het gaat om 125 milliliterverpakkingen, die vanaf februari in de schappen liggen.

Roda JC straft Alexander Voigt

Alexander Voigt zal dit seizoen niet meer in actie komen voor Roda JC. Maandag bestrafte de leiding van de Limburgse club de verdediger met een schorsing van twee duels en een boete naar aanleiding van zijn wangedrag zondag in de wedstrijd tegen Willem II.

Tijdens de wedstrijd ging Voigt op de knie staan van tegenstander Dembele, nadat die onderuit was gehaald door Roda-speler Van Dijk. Na de onnodige actie van Voigt, die geel kreeg, ontstond er redelijk wat tumult op het veld.

Directie en trainersstaf van Roda vonden dat de overtreding van Voigt niet door de beugel kon, en wachtte een onderzoek van de aanklager van de KNVB niet af en nam zelf maatregelen. De Duitser mist nu de laatste twee competitiewedstrijden.

De politie bekeurt vaker persoonlijk

Icoon PolitieDe regiopolitie weet steeds vaker wie ze moeten aanhouden om een bekeuring te scoren. Verkeersagenten gaan nu ze beter zicht hebben op specifieke groepen 'wegmisbruikers' gerichter controleren. Grote en dure auto's zijn daardoor onder andere de klos, omdat zij vaak zonder handsfreeset schijnen te bellen.

"Deze weggebruikers wanen zich misschien veilig in hun dure wagen, maar ze weten niet wat andere weggebruikers doen", waarschuwt verkeerscommissaris E. Heuvelmans. Deze commissaris beweert dat hij aan de buitenkant een overtreder kan herkennen. "Wij zien het vaak direct aan het rijgedrag als mensen bellen onder het rijden."

Heuvelmans heeft het ook niet met alle automobilisten even goed op. "Je kunt aan de auto vaak al zien of er risico's zijn. Als je een golfje ziet rijden met een jongen met een petje erin, dat weet je wat je kunt verwachten. Dat klinkt stereotype, maar het is wel zo."

SUV-wagens komen wat hem betreft zijn stad niet in. "Een aantal steden probeert die auto's omwille van het milieu uit de stad te weren, maar het gaat veel meer om de veiligheid. Een voetganger heeft bij zo'n auto die zo'n dertig tot vijftig kilometer per uur rijdt, al geen schijn van kans meer."

Zijn conclusie over de terreinwagens: "Het is voor de gebruiker veiliger, maar voor alle andere weggebruikers veel onveiliger. Ja, je zou dat asociaal kunnen noemen." Toch blijft het volgens Heuvelmans een 'politieke keuze' deze wagens al dan niet te weren.

Steur wil weg bij Heerenveen

Sebastiaan Steur wil aan het einde van het seizoen weg bij SC Heerenveen. Dit seizoen kwam de aanvaller over van FC Volendam, maar speelde slechts drie wedstrijden onder trainer Gertjan Verbeek.

In een gesprek, dat Steur met de clubleiding had, kreeg hij te horen dat hij mag vertrekken. Dit ondanks dat zijn contract nog tot 2010 loopt. Steur maakte vandaag bekend open te staan voor zowel een club uit de eredivisie als uit de Gouden Gids Divisie.

Chirac trekt omstreden jongerenwet terug

Icoon BuitenlandsDe Franse president Jacques Chirac wil de beruchte wet over de versoepeling van het ontslagrecht voor jongeren laten vervangen door andere maatregelen. Chirac geeft hiermee toe aan de verlangens van de vak- en studentenbonden, die wekenlang hebben geprotesteerd tegen de controversiële nieuwe wet, welke ervoor zorgt dat werknemers tot de 26 binnen twee jaar zonder enige reden mochten worden ontslagen door hun werkgever.

Om de groeiende jeugdwerkloosheid in Frankrijk toch tegen te gaan, wil Chirac andere maatregelen voor kansarme jongeren die willen werken. De aanvankelijke proeftijd van twee jaar zou één jaar moeten worden en opgaaf van redenen is altijd verplicht.

De beslissing kwam tot stand na een overleg tussen Chirac, premier De Villepin en andere hooggeplaatste regeringsfunctionarissen. Eind maart zei Chirac nog dat hij akkoord zou gaan met de nieuwe arbeidswet. De Villepin vindt het jammer dat het niet mogelijk is de ontslagregeling in te voeren. Voor hem is dit gelijk een forse nederlaag, omdat hij presidentiële ambities heeft. Na zijn inschattingsfouten rond de arbeidswet kan hij deze baan echter wel op zijn buik schrijven.

Met dank aan jeldrik voor de submit.

20 april meer Revolution info?

Een developer van Treveda 3view heeft op het IGN Forum gezegd dat er op 20 april een aantal NDA's* met betrekking tot de Revolution vervallen.

We kunnen dus vanaf 20 april een hoop extra informatie verwachten zoals de aankondiging van een aantal games en misschien zelfs meer beelden. Begin maar vast met aftellen!

* een NDA is een Non Disclosure Agreement, een overeenkomst waarin afgesproken wordt dat er niets verteld mag worden tot op een bepaalde datum

Kahn accepteert reserverol

Oliver Kahn is bereid als tweede keeper te fungeren op het WK. Dat meldde de sluitpost van FC Bayern München vanmiddag op een speciaal belegde persconferentie.

Kahn kreeg vrijdag van bondscoach Jürgen Klinsmann te horen dat Jens Lehmann het Duitse doel zal verdedigen tijdens de mondiale. Hierop zei Kahn te twijfelen om überhaupt deel uit te maken van de selectie.

De WK-held van 2002 vroeg enkele weken bedenktijd, maar heeft nu de knoop al doorgehakt. ”Het besluit is genomen en ik accepteer dat. De ploeg, en daar hoort ook Jens Lehmann bij, zal mijn volledige steun krijgen”, aldus Kahn. ”Het is zeker niet makkelijk om na twee jaar hard werk mijn persoonlijke ambitie niet te kunnen waarmaken. Maar het mag niet gaan om eigen belang.”

Ex-Gizmondo directeur opgepakt in Los Angeles

De voormalig directeur van Gizmondo, Stefan Eriksson, is opgepakt vanwege auto-diefstal. Een tijdje terug had hij een peperdure Ferrari in de prak gereden en had hij de politie verteld dat hij niet de bestuurder was. De bestuurder zou ene Dietrich zijn en die zou na het ongeluk weggerend zijn.

De politie geloofde dit verhaal niet omdat er alleen bloed op de bestuurders-airbag zat en Eriksson had een gescheurde lip. Daarnaast was er ook nog een kogelhuls gevonden en de politie is nog bezig met dit onderzoek. Stefan Eriksson is vroeger al eens verband gebracht met de Zweedse Maffia en is hiervoor ook veroordeeld.

Eriksson is echter nu opgepakt omdat de verongelukte Ferrari Enzo en nog twee andere wagens in zijn bezit helemaal niet van hem zijn. Die drie auto's zijn van een Schotse bank en Eriksson heeft ze meegenomen naar Amerika zonder toestemming. Het blijkt nu dus dat Eriksson de auto's nog niet heeft afbetaald. De tweede Ferrari van Eriksson is in beslag genomen terwijl de Mercedes al een tijdje geleden in beslag is genomen.

Hij wordt op dit moment vastgehouden zonder borg op verzoek van de Amerikaanse immigratiedienst. Waarschijnlijk hebben die ook nog een appeltje met hem te schillen.

NBA: Pistons stap dichter bij thuisvoordeel playof

De Detroit Pistons hebben goede zaken gedaan in de strijd om de koppositie in de NBA. Het won de beladen thuiswedstrijd van de Indiana Pacers, eindstand: 98-73.

De Detroit Pistons en de San Antonio Spurs, respectievelijk eerste in de Eastern en Western Conference, hebben beiden nog vijf wedstrijden te spelen. Detroit heeft 62 winstpartijen, tegen 59 wins voor de Spurs. Na de volledige competitie, die 82 wedstrijden duurt, wordt er gekeken welk team het beste record heeft. Dat team heeft gedurende de hele playoffs en de eventuele finale het thuisvoordeel. Dit betekent dat het team in een best-of-7 series vier wedstrijden thuis speelt en drie wedstrijden uit.

Vorig jaar waren het de Spurs met de felbegeerde homecourt-advantage. Typerend is dat ze in de finale uitgerekend tegen de Detroit Pistons bij een stand van 3-3 de zevende en beslissende wedstrijd thuis wonnen. Dit jaar lijkt het thuisvoordeel dus naar Detroit te gaan, dat met 62 overwinningen slechts één winstpartij af is van het Pistonsrecord van 63 overwinningen in één seizoen. Saillant detail is dat Detroit dat jaar ook kampioen werd.


Lelijke mensen gratis naar spookhuis

Icoon OpmerkelijkLelijke mensen mogen aanstaande woensdag gratis naar binnen bij de Amsterdam Dungeon in Amsterdam. Wie er lelijk genoeg is voor de actie wordt bepaald door 'rechters' die bij de ingang van de horrorattractie staan. Als iemand lelijk genoeg is mag hij de attractie zonder te betalen betreden, alleen wel met een speciale papieren zak over zijn hoofd.

Een woordvoerster van de attractie zei vandaag: "We verwachten dat minstens de helft van de mensen die dag voor niets naar binnen mag. Amsterdam en omstreken telt genoeg lelijke mensen. Iemand die net zo lelijk is als bijvoorbeeld mr. Bean of Ozzy Osborne komt zo binnen." Met deze stunt wil het spookhuis laten zien aan de rest van de wereld, dat niet alles om knappe mensen draait. "We hopen wel dat mensen het met een korrel zout nemen. Het is niet onze bedoeling mensen te beledigen."

SGP wil De Gouden Kooi verbieden

Icoon Televisie De SGP vindt dat het nieuwe programma van John de Mol, De Gouden Kooi, verboden zou moeten worden. De gereformeerde oppositiepartij vindt dat de regering niet alles moet toelaten wat wettelijk mag. Hierover heeft de SGP kamervragen gesteld aan staatssecretaris Medy van der Laan (Onderwijs, Cultuur en Media).

Het programma moedigt volgens de SGP treiteren aan. De partij vindt dat het programma tegen het regeringsbeleid ingaat, omdat de regering treiteren in het onderwijs juist tegen probeert te gaan. Treiteren heeft volgens de SGP niets te maken met de vrijheid van meningsuiting.

De fractievoorzitter van de SGP, Bas van der Vlies, hoopt Talpa te kunnen overtuigen door middel van argumenten. Als dit niet lukt, wil hij dat er een mogelijkheid komt om juridisch in te grijpen. Op welke manier dit moet gebeuren, weet hij nog niet. De PvdA weigert in debat te gaan over het programma. De PvdA vindt dat het debat over dit programma maatschappelijk gevoerd moet worden.

Peijs wil simpele oplossingen tegen files

Icoon File Minister Carla Peijs van Verkeer komt met een dertigtal simpele oplossingen om files aan te pakken. In het begin van dit jaar vroeg de minister haar ambtenaren om ideeën te bedenken tegen de files. Deze regels, die in 2006 en 2007 ingevoerd moeten gaan worden, zijn daar het resultaat van.

In de nieuwe regels staat dat een automobilist op sommige plaatsen kort voor de afslag gebruik mag maken van de vluchtstrook. Ook wordt er op sommige trajecten een mobiele wegberm geïntroduceerd: daarmee kan het aantal rijstroken aangepast worden aan het aantal verkeer. Daarbij moeten er langere invoegstroken komen, waardoor vrachtwagens met dezelfde snelheid als het verkeer in kunnen voegen. Op filelocaties moeten open bruggen verboden worden. Ook moeten rijopleidingen aangepast worden, zodat beginnende automobilisten filevermijdend rijden aanleren.

Veel fileproblemen ontstaan door ongelukken op de weg. Hiervoor zijn ook enkele oplossingen gevonden. Zo moeten ongelukken afgehandeld worden op een afrit of een parkeerplaats, in plaats van op de openbare weg of de vluchtstrook. Daarnaast wordt actie genomen tegen 'kijkfiles'. Hulpdiensten moeten hun zwaailichten zo snel mogelijk uitzetten, en moeten er antikijkschermen geplaatst worden die het meekijken van automobilisten voorkomt.

Het vorige experiment tegen filebestrijding (en luchtvervuiling) was het gebruik van 80-kilometerzones. Ondanks dat deze meer files veroorzaken, wil minister Peijs deze toch behouden.


Deze file zou over een jaar tot het verleden moeten behoren

Talpa schuift Santegoeds naar 19:30

TelevisieTalpa zet vanavond het showbizzprogramma van Evert Santegoeds (succesvol hoofdredacteur van roddelblad Privé) in de plaats van NSE Nieuws, dat vorige week voortijdig van de buis gehaald werd. Entertainment Live stond de afgelopen week nog om 18:00 uur geprogrammeerd, en scoorde daar uitzonderlijk laag; vrijdag keken er slechts 39.000 mensen naar Santegoeds en duo-presentatrice Anouk Smulders.

Talpa hoopt dat het entertainmentprogramma om 19:30 uur meer kijkers zal trekken. Vanaf 18:00 uur worden nu de leukste homevideo's uitgezonden, om 19:00 uur gevolgd door de serie Lotte. Santegoeds en Smulders presenteren vanaf 19:30 uur 'een frisse en actuele mix van party's, premières, interviews en royalty'. Het zal dan de concurrentie moeten aangaan met Shownieuws van SBS6, dat op hetzelfde tijdstip staat geprogrammeerd.

Boks
Talpa had overigens gisteren met de start van de nieuwe politieserie Boks wel een behoorlijk kijkerspubliek. Bijna 1,1 miljoen Nederlanders zagen Maarten Spanjer in de rol van rechercheur Martin Boks en Joost Prinsen als commissaris. Verder spelen onder meer Jim Bakkum en Bracha van Doesburgh wekelijks in de serie mee.

Button fan van Rosberg

Jenson Button zegt groot fan te zijn van debutant Nico Rosberg. De Duitser doet het boven verwachting in de eerste races van het seizoen.

Button heeft veel bewondering voor de wijze waarop de 20-jarige Duitser de critici de mond heeft weten te snoeren. Button zelf was ook 20 jaar toen hij debuteerde in de Formule 1, maar had naar eigen zeggen vele malen minder ervaring dan Rosberg.

"Hij heeft al geweldig veel ervaring voor iemand van zijn leeftijd. Hij is nu 20, en hoewel ik ook 20 was toen ik voor het eerst aan een F1-race deelnam, heeft hij veel meer ervaring dan ik", aldus Button.

Rosberg heeft zijn debuut in de Formule 1 eigenlijk aan Button te danken. De Brit zou in eerste instantie zelf naar het team van Williams gaan, maar wist zijn contract af te kopen. Hierdoor kwam er een stoeltje vrij bij het team van Frank Williams en kon Rosberg vervolgens debuteren.

Aanklager wil drie wedstrijden schorsing Van Dijk

Gregoor van Dijk van Roda JC heeft van de aanklager betaald voetbal van de KNVB een schikkingsvoorstel gehad van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

De aanvoerder van de club uit Kerkrade kreeg het schikkingsvoorstel vanwege zijn rode kaart in de competitiewedstrijd zondag tegen Willem II. Van Dijk werd toen het veld uitgestuurd na een harde overtreding op Dembele.

Leiwakabessy van NEC (rood tegen NAC Breda) en Peters van FC Den Bosch (rood tegen Cambuur Leeuwarden) kregen van de aanklager betaald voetbal een voorstel van twee duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

De drie spelers hebben tot maandagmiddag 16.30 uur de tijd om te reageren.

Remkes wil bonnetjesdwang afschaffen

Icoon PolitieMinister Remkes van Binnenlandse Zaken wil een einde maken aan de zogeheten bonnenquota, die agenten verplicht om een bepaald aantal bonnen uit te schrijven. In de nieuwe prestatiecontracten met de politie over het jaar 2007 wil hij deze verplichting niet meer opnemen.

Volgens Remkes is het beeld ontstaan dat de politie een "bonnenfabriek" is. "Dat is een steen des aanstoots", zegt de minister. De bekeurplicht mag van hem vervallen omdat agenten sowieso voldoen aan de bonnenafspraken.

Politievakorganisatie ACP is blij met dit voorstel, maar betreurt tegelijk dat het niet per direct ingaat. "De afspraken over bekeuringen hebben ertoe geleid dat de politie de laatste jaren door veel burgers als bonnenfabriek wordt gezien. Deze gedachtengang zorgde de afgelopen jaren voor extra agressie tegen de collega's", aldus de ACP.

Eerder leidde de bonnenquota tot het ontslag van een Gelderse politiechef, die er aan weigerde mee te werken.

Flinke boete na hardlopen in onderbroek

Icoon BizarEen 23-jarige Amsterdammer die afgelopen weekeinde slechts gekleed in een onderbroek, een trui en gymschoenen over de vluchtstrook van de A2 liep, moet een boete van maar liefst 110 euro betalen. De hoogte van de boete komt deels doordat de man ook geen geldig identiteitsbewijs kon tonen.

De man zei tegen de agenten die hem aanhielden dat hij gebruik maakte van de vluchtstrook in de gemeente Ouder Amstel omdat daar "geen verkeer komt". Hij werd vervolgens tegen zijn zin naar het bureau gebracht en voorgeleid. Nadat zijn moeder hem had geïdentificeerd, mocht de man weer naar huis.

Midland geïnteresseerd in Gascoyne

Een anonieme bron van F1Racing.nl weet te melden dat het team van Midland F1 Racing interesse heeft in de diensten van Mike Gascoyne.

Gascoyne, tot voor kort nog werkzaam als technisch directeur bij Toyota F1, wordt gezien als één van de grote ontwerpers in de Formule 1. Gascoyne werkte al eens eerder voor het team van Jordan en was daar mede verantwoordelijk voor de successen in 1999. Sinds dit seizoen is Jordan omgedoopt tot Midland F1 Racing. Gascoyne lijkt dus terug te gaan naar zijn oude team.

"Het team van Midland heeft grote interesse om Mike Gascoyne terug naar Silverstone te halen", aldus de anonieme bron.

Gascoyne gaf eerder al aan graag zijn werk dichter bij huis te willen uitoefenen. Aangezien de fabriek van Midland zich in Engeland bevindt, zou dit voor Gascoyne dus goed uitkomen. Het is echter nog onduidelijk of Toyota Gascoyne zal laten vertrekken voordat zijn contract officieel is beëindigd. Gascoyne heeft nog een contract bij Toyota tot het einde van oktober.

FOK! Prijswinnaars week 14

Afgelopen week kon je op de Frontpage van FOK! weer kans maken op een aantal spectaculaire en leuke prijzen. Hier is het overzicht met de winnaars van afgelopen week.

Allereerst gaf FOK! een geweldige mobiele telefoon weg: de Motorola SLVR L7. De winnaar van deze spectaculaire prijs is:

FLIPNEUS



Ook gaven we aan tien mensen de nieuwe CD van de Stereophonics weg, de winnaars zijn:

mastabean
jAPo
eltje
amygurl
Rouen
tomtomaat
hilda
Geluk
Zo-is-dat
Mauzer



Tot slot gaven we ook nog eens vijf keer een prijzenpakket van V for Vendetta weg (bestaande uit een pet en een shirt). De winnaars zijn:

SCaRaB
TikTakMan
stevenvanroye
V.en.A
madjacksss


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden of er wordt contact met je opgenomen. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Virus werkt op Windows én Linux

DigitalEr is een virus ontdekt dat zowel Windows- als Linux-computers kan infecteren. Het virus, dat de dubbele naam Virus.Linux.Bi.a/Virus.Win32.Bi.a heeft gekregen, is afgelopen weekeinde ontdekt door de virusbestrijders van Kaspersky. Het virus lijkt geen schade aan te richten. Het zou een proof of concept virus betreffen, geschreven om aan te tonen dat het mogelijk is om een crossplatformvirus te maken.

Deskundigen waarschuwen dat het niet lang zal duren voordat er een kwaadaardige versie zal worden geschreven door dees of geen. Bovendien is het crossplatformvirus een waarschuwing voor Linux- en Mac OS X-gebruikers, die denken dat hun computers 'onaantastbaar' zijn voor virussen.

Seizoen Verhoek voorbij

Wesley Verhoek zal dit seizoen niet meer in actie komen voor ADO Den Haag. Bijna twee manden geleden raakte de aanvaller geblesseerd aan zijn hamstring en hij blijft last houden van de kwetsuur.

"Dit seizoen kan ik niet meer in actie komen voor mijn club. Het duurt langer dan ik verwacht had", aldus Verhoek.

Voor de club uit het Zuiderpark is de blessure van de aanvaller een tegenvaller. De kans is namelijk nog aanwezig dat ADO play-offs moet spelen.

Telegraafbezorger steelt AD uit brievenbus

Icoon BinnenlandsEen bezorger van de Telegraaf is er afgelopen donderdag op betrapt het Algemeen Dagblad uit de brievenbus van een lezer te stelen. Een AD-abonnee legde de diefstal vast op de gevoelige plaat met behulp van een nachtcamera.

"Ik had al een vermoeden, want ik had al eerder gemerkt dat er nog een bezorger via mijn tuin naar de straat liep. Deze week was het echt te gek, ik kreeg drie dagen achter elkaar mijn krant niet. Daarom ben ik 's morgens gaan posten. En ik had expres de krant van de vorige dag in onze bus gestopt, voor het geval De Telegraaf-bezorger vroeger was dan die van het AD", aldus de gedupeerde lezeres van het Algemeen Dagblad.

De abonnee vermoedt dat ook andere buurtbewoners in de buurt wel eens slachtoffer zijn van de kleptomane krantengooier. "Ik weet niet wat die man er mee doet. Misschien wil hij hem zelf lezen, omdat hij het een betere krant vindt dan De Telegraaf."

Een verslaggever van AD De Dordtenaar betrapte de krantenbezorger afgelopen vrijdag opnieuw op heterdaad, maar de bezorger bleef ontkennen dat hij kranten uit de brievenbus had gehaald. "Ik heb er al genoeg."

Katie Holmes

Katherine Noelle (Katie) Holmes is geboren op 18 december 1978 in Toledo Ohio en ze is een Amerikaans actrice. Holmes groeide op als jongste in een gezin van 5 kinderen in Toledo in de Amerikaanse staat Ohio. Haar vader was van beroep een advocaat. Katie ging naar diverse katholieke scholen in Toledo, waaronder de door nonnen geleide meisjesschool Notre Dame Academy.

Katie is onder meer bekend geworden door haar rol als Joey Potter in de Amerikaanse tienerserie 'Dawson's Creek'. Een vergelijkbare rol speelde ze in de Amerikaanse film 'Go' (1999). In de vijf jaar dat 'Dawson's Creek' liep, bouwde Katie een filmcarrière op, waarbij ze, aangezien ze al 10 maanden per jaar Joey speelde, rollen uitzocht, waarin ze een nog onbekende kant van zichzelf kon laten zien.

In 'Disturbing Behavior' (1998) speelde ze een minder sociaal personage, compleet met navelpiercing en neusring. in 'Teaching Mrs. Tingle' (1999) werd ze een studiebol die veranderde in een losbandinge studente. in 'Wonder Boys' (2000) probeerde ze haar leraar te verleiden en in de 'The Gift' (2000) heeft ze haar eerste naaktscène gespeeld. In de tijd na 'Dawson's Creek', was Katie bijna onherkenbaar als punker in 'Pieces of April' (2003) en speelde ze een verpleegster in de musical 'The Singing Detective' (2003). In haar laatste film, 'Batman Begins' (2005), speelt ze het liefje van Batman.

Katie heeft een relatie gehad met Joshua Jackson, tegenspeler Pacey Witter in 'Dawson's Creek'. Ze heeft zich eind 2004 verloofd met acteur Chris Klein, die bekend werd als Oz in 'American Pie', maar heeft inmiddels die verloving verbroken. Inmiddels heeft acteur Tom Cruise haar ten huwelijk gevraagd en is ze met hem verloofd.

AH gaat prijzen lokaal aanpassen

Icoon BinnenlandsSupermarktketen Albert Heijn gaat de prijzen van de aangeboden producten per filiaal verschillend maken. Op plaatsen waar AH-winkels concurrentie ondervinden van andere winkels, gaan de prijzen omlaag. Met de invoering van een lokaal prijsbeleid begint het Zaanse bedrijf met een nieuwe fase in de prijzenoorlog. Vooral de nieuwe C1000's van firma Schuitema zijn een doorn in het oog.

De eerste nieuwe C1000-winkel werd begin dit jaar geopend in het Brabantse Nuenen (Gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten). Daarna volgde Papendrecht, en Schuitema, het moederbedrijf van C1000, is voornemens nog drie van dergelijke winkels te openen waar een lokale prijsgarantie geldt. Albert Heijn bevestigt dat in alle gemeenten waar een C1000 binnenkort haar deuren opent, Albert Heijn de prijzen van honderden artikelen zal verlagen.

In Nuenen heeft Albert Heijn onlangs de prijzen van ruim achthonderd A-merk- en huismerkartikelen verlaagd. Het is voor het eerst dat Albert Heijn op lokale schaal de prijzen aanpast. "Het is niet onze bedoeling het prijsbeleid van C1000 te kopiëren", aldus een woordvoerder van Albert Heijn. "We blijven duurder, maar de verschillen zijn kleiner, minder dan vijf procent." Voor een bus Pringles betalen Nuenenaars ruim tien procent minder dan Eindhovenaren die dezelfde bus chips kopen. Het prijsverschil van een pot karamelpudding kan de prijs zelfs twaalf procent verschillen.

Volgens supermarktdeskundigen heeft de Albert Heijn het zwaar dankzij de nieuwe C1000. "Deze winkel heeft de omzet verdubbeld. Je kunt op je vingers natellen dat een aanzienlijk deel daarvan van Albert Heijn afkomstig is."

R'damse keeper slaat speler gebroken jukbeen

VoetbalEen speler van de Haagse voetbalclub Samenspel Overwint Alles (SOA) is gisteren na afloop van de wedstrijd tegen het Rotterdamse GLZ (Geestdrift Leert Zeegevieren), het ziekenhuis ingemept. Dader was de keeper van GLZ. Hij sloeg de SOA-speler zo hard in het gezicht dat deze met een jukbeenbreuk naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.

Het slachtoffer kreeg klappen toen hij een ruzie probeerde te sussen tussen een teamgenoot en een GLZ'er. Die teamgenoot was in het gezicht gespuwd door de GLZ-speler. Tijdens de wedstrijd was er ook al commotie omdat een SOA-speler een kopstoot zou hebben uitgedeeld. De scheidsrechter had dat echter niet waargenomen.

De ingeschakelde politie arresteerde behalve de Rotterdamse keeper ook de doelman van SOA, omdat die na afloop een kopstoot zou hebben uitgedeeld. Verder werden de speler die zou hebben gespuugd en een toeschouwer opgepakt. Die laatste stuurde volgens getuigen een pitbull het veld in met de opdracht te bijten.

Amsterdam
Ook in Amsterdam liep het dit weekend flink uit de hand. Daar belandde tijdens de wedstrijd tussen voetbalclub Overbos uit Hoofddorp en het Amsterdamse SC Eendracht, een speler van Overbos in het ziekenhuis. Hij werd bijna doodgeschopt en met zwaar hoofdletsel afgevoerd. De scheidsrechter, die tijdens tijdens de wedstrijd meermalen werd bedreigd, vluchtte de kleedkamer in. Buiten ontstond een massale vechtpartij.

En ook bij de wedstrijd tussen de Zaanse voetbalvereniging Zaanstad Türk Spor (ZTS) en AFC'34 uit Alkmaar ging het mis, zoals FOK! al eerder berichtte. Daar werd de scheidsrechter neergeslagen door een wisselspeler van ZTS.

Met dank aan kahaarin voor de submit.

George Hincapie in het ziekenhuis

George Hincapie eindigde zijn Parijs-Roubaix in het ziekenhuis in plaats van op het podium.

De kopman van Discovery Channel viel uit door een afbrekend stuur op een kasseistrook, 48 kilometer voor de finish. In een kansloze poging om zijn balans te bewaren, smakte hij hard neer op de grond. Na een onderzoek in het ziekenhuis van Roubaix blijkt dat George Hincapie geen botten gebroken, maar dat hij wel een schouderblessure heeft, waaraan de Amerikaan geopereerd moet worden. Al in het begin van de koers, viel Hincapie op het asfalt en hield daaraan een pijnlijke hand over.

FOK!radio: Skaai en opnames ONZ-meet

FOK!RadioDagen lang was er al over gepraat en voorbeschouwd: de ONZ-baggermeet in Utrecht. Uiteindelijk kwam bijna iedereen die zich had opgegeven ook daadwerkelijk opdagen. Ongeveer dertig onzin-verwanten uit het onzin-subforum waren in de binnenstad van Utrecht om elkaar eens te ontmoeten. En niet zonder succes. De napraat-topics erna trokken vele bezoekers, die enkel op de foto's afkwamen. Want wie wil er nu niet weten hoe Paultjuuuh of Dribbel_ er in het echt uitzien! Vanavond hoor je in FOK!radio hoe het er aan toe ging, want wij hadden natuurlijk onze microfoon bij ons. We beginnen met fragmenten, meteen vanaf de start van de uitzending om 20:00 uur!

Skaai komt vanavond babbelen. De meeste ONZ'ers kent zij ook natuurlijk. Daarnaast gaan we de webcam maar eens maken, zodat iedereen kan zien hoe ze eruit ziet. Maar nog belangrijker: we horen allemaal hoe ze klinkt.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

En we gaan natuurlijk weer met Yvonne babbelen. Ze gaat namelijk weer met ons roddelen. Blinky legt weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending. Ook bellen we met Nikky, de FA die met ons haar week op het forum doorneemt.

Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor Gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761! Dan laten wij het weer in de uitzending horen.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Huis in brand met 16 kinderen

BinnenlandsIn Castricum is afgelopen nacht een groot gezin aan de dood ontsnapt toen hun woning aan de Lindenlaan in brand vloog. Mede dankzij een buurman, die een aantal kinderen - van het in totaal 16 kinderen tellende gezin - via zijn dakraam van de zolder kon evacueren.

Het vuur ontstond op de benedenverdieping door een droogtrommel die in de brand was gevlogen. Waarschijnlijk is het gezin op tijd gewaarschuwd door de rookmelders. Toen de brandweer ter plekke kwam stond de woning al vol rook, maar was iedereen al in veiligheid gebracht. Wel moesten een aantal kinderen naar het ziekenhuis voor onderzoek vanwege ingeademde rook.

Wat is Dit: Opgave 12 - ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je ¤ 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Bom in vliegtuig lijkt misverstand

Icoon BinnenlandsHet bomalarm op de vlucht van Schiphol naar Madrid, afgelopen vrijdag, lijkt een misverstand te zijn. Volgens getuigen zou de gearresteerde man een gesprek hebben gevoerd over hogedrukpompen, wat in het Spaans 'bombas de alta présion' betekent. Omdat 'bomba' in het Spaans ook bom betekent zou een stewardess dat woord hebben opgevangen en doorgegeven hebben aan de piloot. Vervolgens keerde het vliegtuig direct terug naar Schiphol. Na onderzoek bleek dat er geen bom in het vliegtuig aanwezig was.

De gearresteerde man, de 32-jarige Rafael Lasfuentes, is een ondernemer uit centraal-Spanje. Hij is inkoopchef van een bedrijf voor wegsignalering en had vrijdag met vier collega's de verkeersbeurs Intertraffic in de Amsterdamse RAI bezocht. Zowel Spaanse medepassagiers als de Spaanse ambassade in Den Haag zeggen dat in het vliegtuig geen sprake was van een 'bomincident'.

Op dezelfde rij als de arrestant zat de Spanjaard Manuel Sanchez, wethouder verkeerszaken in de stad Valladolid, die ook op de beurs in Amsterdam was geweest. Hij zegt dat de bemanning tien minuten na het opstijgen naar de verdachte toeliep en hem sommeerde op zijn plaats te blijven zitten. "We kregen te horen dat we vanwege technische problemen moesten terugkeren", aldus Manuel. "Het vliegtuig zette meteen de daling in. Het ging zo snel naar beneden als ik nog nooit heb meegemaakt. Het was een harde, bruuske landing. We hadden het gevoel dat we echt in gevaar waren, maar we wisten niet dat het om een bommelding ging. Ook andere passagiers zeggen dat in het toestel niets wees op een bomdreiging en dat de Lasfuentes nooit zou hebben gedreigd met een aanslag.

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol wilde gisteren niet inhoudelijk ingaan op bovenstaande zaken. Volgens een woordvoerder was er wel degelijk sprake van een dreigende situatie. De verdachte, Rafael Lasfuentes, wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De vier andere mannen die vrijdagavond werden aangehouden zijn de collega's van Lasfuentas. Zij werden na verhoor vrijgelaten.



Het toestel van Iberia afgelopen vrijdag. Inzittenden moesten via glijbanen het toestel verlaten.

CD: Blues Brother Castro - Fun

Ik zal het maar meteen eerlijk vertellen, Blues Brother Castro is een Nederlands bandje. Na deze zin is waarschijnlijk de helft van de lezers afgehaakt, want er is iets ernstig mis met onze muziekscène. Het lijkt haast alsof er een vooroordeel bestaat dat er uit Nederland weinig goeds kan komen, net zoals dat bij onze filmindustrie bestaat. Geheel onterecht natuurlijk, want bands als Coparck, Voicst en Mr Love And The Stallions hebben een zodanig hoog niveau bereikt, dat ze recht hebben op veel meer aandacht vanuit de pers. Waarom kan het bij onze zuiderburen wel, maar hier niet. Misschien tijd voor een Fok's Rock Rally? Maar goed, om de overheid te citeren: 'Een beter milieu begint bij jezelf'. Bij deze.

Fun

Uitslag Grand Prix of Long Beach

Regerend kampioen Sebastien Bourdais heeft de openingsrace van de Champ Car World Series gewonnen. Op het stratencircuit van Long Beach bleef hij Justin Wilson en Alex Tagliani voor. De Nederlandse debutant Charles Zwolsman haalde de finish niet.

Bourdais reed bijna de hele race aan de leiding, nadat hij ook van pole position was gestart. Bourdais leidde 70 van de 74 ronden en streek daarmee het maximum aantal punten op voor het kampioenschap. Hij kreeg bij de start echter hulp van Paul Tracy en Mario Dominguez, die elkaar uitschakelden in de eerste bocht. Tracy's wagen kwam daarbij tot stilstand op de racelijn en werd door diverse auto's geraakt. Uiteindelijk moesten ook Oriol Servia, AJ Allmendinger en Bruno Junqueira opgeven en waren de nummers drie, vier, zes en acht van de grid uit de race. Dominguez kon overigens doorrijden.

Bourdais trok na het einde van de neutralisatie direct een gat van vijf seconden, maar moest die voorsprong weer inleveren toen Dan Clarke de bandenmuur in spinde. Opnieuw kwam de pacecar op de baan en opnieuw reed na de herstart Bourdais zes seconden weg van Justin Wilson, voordat een probleem met Jimmy Vasser opnieuw voor een full course yellow zorgde.

Pas tijdens een ronde pitstops verloor Bourdais tijdelijk de koppositie, opvallend genoeg aan debutant Jan Heylen, die op het laatste moment het racestoeltje had gekregen dat eigenlijk voor Nicky Pastorelli zou zijn bedoeld. De leiding van Heylen duurde zelfs nog langer dan de pitstops, toen de gele vlaggen opnieuw werden getoond, ditmaal na een crash van debutant en ex-Formule 1-coureur Antonio Pizzonia.

Er waren meer opvallende debutanten in Long Beach. Katherine Legge scoorde met een achtste plaats het beste resultaat voor een vrouwelijke coureur in de Champ Cars ooit. Dat record stond op naam van Janet Guthrie, die in 1978 als negende finishte in de Indianapolis 500. Nederlander Charles Zwolsman, vorig jaar kampioen in de subklasse Toyota Atlantic, moest achteraan starten en strandde slechts zeven ronden voor de finish tegen de muur.


Paul Tracy wordt uitgeschakeld in de eerste bocht

Uitslag Toyota Grand Prix of Long Beach

posstartcoureurteamrondenachterstand/uitvalreden
1 1 Sebastien Bourdais Newman/Haas74  
2 2 Justin Wilson RuSPORT74 + 14.096 sec
3 7 Alex Tagliani Team Australia74 + 20.484
4 5 Mario Dominguez Forsythe74 + 22.611
5 10 Cristiano da Matta Dale Coyne74 + 36.799
6 16 Andrew Ranger Mi-Jack Conquest74 + 54.923
7 14 Jan Heylen Dale Coyne74 + 1:01.648
8 17 Katherine Legge PKV74 + 1:02.207
9 9 Will Power Team Australia73 + 1 ronde
10 11 Antonio Pizzonia Rocketsports73 + 1 ronde
11 13 Dan Clarke CTE-HVM72 + 2 ronden
12 18Charles Zwolsman Mi-Jack Conquest67 crash
13 15 Nelson Philippe CTE-HVM46 versnellingsbak
14 12 Jimmy Vasser PKV24 mechanisch
15 3 Bruno Junqueira Newman/Haas1 schade
16 4 AJ Allmendinger RuSPORT0 crash
17 6 Paul Tracy Forsythe0 crash
18 8 Oriol Servia PKV0 crash

Grujic stopt met voetballen

Spira Grujic stopt aan het einde van dit seizoen als actief voetballer. De Servische verdediger van ADO Den Haag, die eind maart te horen kreeg dat zijn contract niet verlengd werd, keert binnenkort met zijn gezin terug naar zijn vaderland.

"Ik ben klaar met voetballen, heb zoveel blessures gehad de laatste tijd. Eerst ga ik een tijdlang vakantie vieren en daarna zien we wel. Misschien keer ik wel terug naar Nederland", aldus Grujic, die gistermiddag al afscheid nam van de supporters van FC Twente. Hij speelde zes seizoen bij de Tukkers en groeide daar uit tot publiekslieveling.

Lokhoff nieuwe trainer Excelsior

Ton Lokhoff wordt de nieuwe trainer van Excelsior. Lokhoff volgt hiermee Mario Been op bij de Rotterdamse club, die aankomend seizoen in de Eredivisie speelt. Been verhuist komend seizoen naar NEC.

Lokhoff zal later vandaag gepresenteerd worden. Eind december werd hij, na 2,5 jaar hooftrainer te zijn geweest, ontslagen als trainer bij NAC Breda. Hij was in Breda ook nog eens zes jaar assistent-trainer. Als speler kwam de 46-jarige Lokhoff onder meer uit voor NAC,PSV, Feyenoord en het Franse Olympique Nîmes.

Maxime Verhagen: 'Jaloers op Bos'

Icoon PolitiekOp de ledenvergadering van het CDA, afgelopen zaterdag in Arnhem, hebben de leden duidelijk gemaakt dat ze weinig vertrouwen hebben in de koers van de huidige partijtop. Met name fractievoorzitter Maxime Verhagen moest het flink ontgelden. Volgens de leden is de partijtop "grijs", "onzichtbaar in het debat" en "niet proactief". Verder vinden ze dat de premier zijn belofte, dat niemand er door het nieuwe zorgstelsel op achteruit zou gaan, waar moet maken en vooral dat het CDA zijn emoties eens moet laten zien en duidelijk moet maken waar die 'C' precies voor staat.

Er bleek een grote discrepantie te zijn tussen de wensen van de leden en die van de partijtop. Verhagen verklaarde niet naar links op te willen schuiven, maar zich juist nog harder tegen de PvdA af te willen zetten, maar toen hij zijn verhaal afstak, werd het gemor in de zaal steeds groter en uiteindelijk werd hij zelfs luidkeels onderbroken door een "Het is gewoon niet waar!" De leden vinden namelijk juist dat het CDA meer afstand moet nemen van de VVD en meer compassie moet tonen voor wat leeft bij de burger. De achterban noemt het dan ook onbegrijpelijk dat de koopkrachtproblemen nog niet opgelost zijn, terwijl Balkenende dat wel beloofd had. Verder vinden de leden dat zowel Bos als Verdonk uitstekend in staat zijn om de burger het idee te geven dat hij begrepen wordt. Binnen het CDA kan blijkbaar niemand dat.

Uiteindelijk toonde Verhagen toch even de emoties die de zaal wilde zien: "Deze verkiezingsuitslag doet ook mij hartstikke pijn. We hebben in 2002 een tweede kans gekregen en die wilden we niet verprutsen. [...] Wat dat betreft ben ik jaloers op Bos: hij is er wel in geslaagd het gevoel van mensen te verwoorden, hun het idee te geven dat hij begrijpt waarover ze het hebben." Hiermee toonden de leden zich wat meer tevreden. Eén adviseerde: "Doe dat nu ook eens een keer voor de camera's."


Maxime Verhagen

Uitslag Samsung/RadioShack 500

Kasey Kahne heeft de Samsung/RadioShack 500 op de Texas Motor Speedway gewonnen. Kahne vertrok van pole position om zijn derde overwinning ooit te behalen, waarbij het opvallend is dat hij voor alle races die hij won, vanaf pole was gestart. Het was tevens de allereerste keer dat de race op de Texas Motor Speedway werd gewonnen van de eerste startpositie.

Kahne verloor de leiding direct na de start, wat vrij normaal is in NASCAR waar het racen grotendeels uit slipstreamen bestaat, en kwam pas zevenentwintig ronden voor de finish weer aan de kop van het veld, toen hij leider Tony Stewart buitenom in bocht vier inhaalde. Daarna kon hij comfortabel wegrijden van de competitie en toen de zwart-wit-geblokte vlag viel, had hij een voorsprong van meer dan vijf seconden opgebouwd.

Tony Stewart werd derde, nadat hij 99 ronden aan de leiding had gereden, wat goed was voor tien bonuspunten in het kampioenschap. Hij kon zowel Kahne als Matt Kenseth niet voorblijven, maar ook Kenseth had problemen met de snelheid van Kahne. "Kahne ging zo snel dat ik hem zelfs op acht wielen niet had kunnen bijhouden," verklaarde Kenseth.

Mark Martin werd negende, terwijl hij eigenlijk niet van plan was geweest dit seizoen nog mee te rijden. Hij staat nu vierde in het kampioenschap, maar zegt na dit seizoen alsnog te stoppen. Deze race zorgde voor zijn vijfde finish in de top tien dit jaar.

Met zijn winst in Texas stijgt Kasey Kahne naar de derde plaats in het klassement. De overwinning levert hem 530.164 dollar aan prijzengeld op. Jimmie Johnson staat nog steeds bovenaan, maar zijn voorsprong is geslonken tot slechts vijftien punten.


De zaterdagtraining werd verstoord door een sneeuwbui

Uitslag Samsubg/RadioShack 500

posstartcoureurwagenpuntenaantal ronden
11Kasey Kahne Dodge180 + 5334
26Matt Kenseth Ford170 + 5334
340Tony Stewart Chevrolet165 + 10334
48Denny Hamlin (R)Chevrolet160 + 5334
524Kevin Harvick Chevrolet155 + 5334
621Jeff Burton Chevrolet150334
722Scott Riggs Dodge146334
89Martin Truex Jr. (R)Chevrolet142 + 5334
93Mark Martin Ford138 + 5334
1010Bobby Labonte Dodge134334
1116Jimmie Johnson Chevrolet130334
1215Dale Earnhardt Jr. Chevrolet127334
1313Reed Sorenson (R)Dodge124334
1420Casey Mears Dodge121334
1526Kyle Busch Chevrolet118334
1632Ken Schrader Ford115334
1727Dale Jarrett Ford112334
184Jeff Green Chevrolet109 + 5334
1912Clint Bowyer (R)Chevrolet106333
2029Robby Gordon Chevrolet103333
2128David Stremme (R)Dodge100333
2211Jeff Gordon Chevrolet97332
2317Joe Nemechek Chevrolet94332
2436Tony Raines Chevrolet91332
2530Terry Labonte Chevrolet88332
2642Michael Waltrip Dodge85331
2739Travis Kvapil Chevrolet82331
2843Scott Wimmer Chevrolet79330
2931Dave Blaney Dodge76329
3018Sterling Marlin Chevrolet73328
3134Jeremy Mayfield Dodge70328
3235Kevin Lepage Ford67327
DNF25Elliott Sadler Ford64 + 5286
347Kurt Busch Dodge61285
352J.J. Yeley (R)Chevrolet58 + 5269
DNF37Carl Edwards Ford55 + 5256
3741Jamie McMurray Ford52254
DNF23Mike Garvey Chevrolet49251
DNF19Kyle Petty Dodge46248
DNF14Ryan Newman Dodge43200
DNF38Derrike Cope Dodge40169
DNF5Greg Biffle Ford37 + 581
DNF33Brian Vickers Chevrolet3424

Top 10 puntenklassement

posvorige weekcoureurpuntenachterstandstartspoleswins
11Jimmie Johnson1063 712
23Matt Kenseth1048-15701
34Kasey Kahne1017-46722
42Mark Martin1017-46700
58Tony Stewart966-97701
66Dale Earnhardt Jr.951-112700
75Kyle Busch950-113700
87Jeff Gordon911-152700
912Kevin Harvick859-204700
1010Casey Mears845-218700

Standen MLB per 9 april

De eerste week van het nieuwe MLB-seizoen zit erop. De grote verrassingen zijn de prestaties van de normaal gesproken zwakke Detroit Tigers, en het slechte presteren van de New York Yankees en de titelverdedigers, de Chicago White Sox.

American League
East DivisionPWLPct.L10
Boston Red Sox651.8335-1
Tampa Bay Devil Rays633.5003-3
Toronto Blue Jays633.5003-3
Baltimore Orioles624.3332-4
New York Yankees624.3332-4
Central DivisionPWLPct.L10
Cleveland Indians651.8335-1
Detroit Tigers651.8335-1
Kansas City Royals523.4002-3
Chicago White Sox624.3332-4
Minnesota Twins615.1671-5
West DivisionPWLPct.L10
Oakland Athletics752.7145-2
Los Angeles Angels633.5003-3
Seattle Mariners734.4293-4
Texas Rangers725.2862-5
National League
East DivisionPWLPct.L10
New York Mets541.8004-1
Atlanta Braves734.4293-4
Washington Nationals624.3332-4
Florida Marlins514.2001-4
Philadelphia Phillies615.1671-5
Central DivisionPWLPct.L10
Milwaukee Brewers651.8335-1
Chicago Cubs541.8004-1
Cincinnati Reds642.6674-2
Houston Astros642.6674-2
St. Louis Cardinals633.5003-3
Pittsburgh Pirates716.1431-6
West DivisionPWLPct.L10
Colorado Rockies642.6674-2
San Francisco Giants642.6674-2
Arizona Diamondbacks633.5003-3
Los Angeles Dodgers633.5003-3
San Diego Padres514.2001-4

Uitslagen Spanje speelronde 32

In Spanje is dit weekend de 32e speelronde gespeeld. Elf punten was het gat tussen Barcelona en de rest voorafgaand aan afgelopen weekend.

Real Madrid, de nummer twee, moest zaterdag al spelen. Thuis in het eigen Bernabéu kreeg het Real Sociedad op bezoek, dat vecht tegen degradatie. De Braziliaanse spits Ronaldo, die de afgelopen weken ook al scoorde, lijkt zijn vorm terug te hebben gevonden. De 29-jarige aanvaller rondde een aanval van de Koninklijke goed af en maakte de openingstreffer. Vreemd genoeg kwamen er wel meer kansen voor Real, maar geen doelpunten. Sociedad maakte daar dankbaar gebruik van via Liverpool-huurling Mark González, die de eindstand op 1-1 schoot. Guti kon zich niet inhouden en smeerde zichzelf een rode kaart aan in de slotfase.

Valencia kon daardoor de tweede stek overnemen van de Madrilenen, als het uit won van Celta de Vigo. In een duel waarin vrij weinig overtredingen werden gemaakt was het Valencia dat beter was. Na een half uur werd dat ook omgezet in de voorsprong. De Spanjaard Miguel Angulo schoot Los Ches op 0-1. Net als Real Madrid kreeg ook Valencia wel meer kansen, maar kon ook niet meer scoren. Toch hield het Celta wel ver genoeg terug om een tegengoal te voorkomen, en drie punten veilig te stellen.

Het gelijkspel van Real gaf Barcelona de kans om nóg verder uit te lopen. Tegen eeuwige middenmoter Real Racing begon het gelijk goed voor Barça. Na achttien minuten schoot Henke Larsson de Catalanen op een 0-1 voorsprong. Toen ging het mis, Antonito en Serrano scoorden beiden voor de club uit Santander, binnen vier minuten. De ploeg van Frank Rijkaard, spelend zonder de geblesseerde Ronaldinho, was duidelijk aangeslagen. Via topschutter Samuel Eto'o kwamen ze nog wel langszij, maar verder dan een punt kwam de koploper niet. Carles Puyol kreeg in blessuretijd nog zijn tweede geel en mist de volgende wedstrijd.

Osasuna kon zijn nummer vier positie verstevigen en aansluiten bij de top drie bij winst op Deportivo Alavés. De Kameroener Pierre Webó bracht de revelatie al snel waarnaar het op zoek was: de 0-1. Ook in de tweede helft was Osasuna er snel bij, Savo Milosevic verdubbelde de score. Zijn teammaat Flaño liep tegen een rode kaart aan en gaf Alavés een strafschop om terug in de wedstrijd te komen. De Australiër John Aloisi miste vanaf elf meter en liet dat dus na. In blessuretijd maakte Diaz toch de aansluitingstreffer, maar het was al te laat. Osasuna pakt drie belangrijke punten.

Sevilla, dat nog altijd een kansje heeft op Champions League voetbal, speelde nipt gelijk tegen Zaragoza. Maresca maakte pas in blessuretijd gelijk. Sergio García maakte de 0-1. CL-halve finalist Villarreal had het lastig tegen Deportivo. Via Sergio kwamen de bezoekers voor, Franco maakte de gelijkmaker, en dat was ook de eindstand. Het was druk qua doelpunten in de laatste minuten, ook Betis-ster Joaquin maakte er zo een tegen Cádiz. Het was echter niet de winnende goal, want Lobos had de degradatiekandidaat al op een voorsprong gezet.

Uitslagen:

Málaga - Getafe 1-2
Cádiz - Real Betis 1-1
Real Madrid - Real Sociedad 1-1
Celta de Vigo - Valencia 0-1
Athletic de Bilbao - Real Mallorca 1-1
Deportivo Alavés - Osasuna 1-2
Espanyol - Atlético Madrid 1-1
Racing Santander - Barcelona 2-2
Sevilla - Real Zaragoza 1-1
Villarreal - Deportivo la Coruña 1-1

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Barcelona327072 - 29
2.Real Madrid325957 - 29
3.Valencia325945 - 28
4.Osasuna325843 - 28
5.Sevilla325240 - 33
6.Celta de Vigo325134 - 30
7.Deportivo la Coruña325043 - 38
8.Villarreal324942 - 31
9.Getafe324646 - 41
10. Atlético Madrid324441 - 33
11.Real Zaragoza324240 - 40
12.Real Betis323730 - 42
13.Athletic de Bilbao323533 - 39
14.Real Racing323428 - 37
15.Espanyol323431 - 47
16.Real Mallorca323330 - 46
17.Deportivo Alavés323232 - 47
18.Real Sociedad323240 - 58
19.Cádiz322825 - 44
20.Málaga322331 - 53

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Samuel Eto'oBarcelona23
2.David VillaValencia18
3.RonaldinhoBarcelona15
4.Diego MilitoReal Zaragoza14
5.RonaldoReal Madrid14
6.Fernando TorresAtlético Madrid12
7.EwerthonReal Zaragoza11
8.Fernando BaíanoCelta de Vigo11
9.Juan Roman RiquelmeVillarreal11
10. Diego TristánDeportivo la Coruña10

DVD: Tipping The Velvet

Tipping The Velvet

Nancy Astley (Rachael Stirling) is een oestermeisje in het oesterrestaurant van haar vader. Ondanks het ontbreken van enige spanning in haar leventje in een klein vissersplaatsje aan de Britse kust, vindt ze het allemaal wel best zo. Ze heeft een vriendje waar ze niet echt veel bij voelt, maar wat er nou precies mist? Op een dag wordt alles anders. Ze bezoekt een theater en ziet daar Kitty Butler (Keeley Hawes) optreden. Het zweet breekthaar uit en op slag weet ze wat er ontbreekt tussen haar en haar vriendje. Ze wordt direct smoorverliefd op Kitty. Ze raakt in contact met haar en wordt haar beste vriendin. 'But I didn't want to be her sister... I wanted to be her sweetheart!' En meer. Nancy ontdekt zichzelf en de lesbische underground van Londen in de laatste jaren van de negentiende eeuw.

[TTT] Klaagbaak door de eeuwen heen

In ONZ hebben we momenteel niet veel te klagen, de topics zijn leuk, de baggeraars dood en af en toe komt er zelfs een TTT langs.

Een forum waar wat meer te klagen valt, is Klaagbaak. Een tijdje ging het minder met het forum, maar het is nu prima op weg en hebben de mods niets te klagen, in tegenstelling tot de users daar natuurlijk. .

Maar het klagen in Klaagbaak is al zo oud als de weg naar Kralingen. Of zelfs ouder! Tonks is er namelijk in geslaagd een hoop hele oude topics terug te vinden die gaan over bijna elke grote gebeurtenis in de geschiedenis.
Klaagbaak door de eeuwen heen.

Kerk in opstand tegen Milanese stadsderby

De Italiaanse kerk is het niet eens met de datum waarop de stadsderby tussen AC Milan en Internazionale zal worden gespeeld..

De Italiaanse voetbalbond verschoof de wedstrijd naar 14 april, oftewel Goede Vrijdag vanwege de halve finale die Milan in de Champions League moet spelen. "In de voetbalwereld zijn aspecten als gevoelens en respect geheel verdwenen, we kunnen geen begrip tonen voor deze genomen beslissing", aldus kardinaal Ersilio Tonini tegenover Gazetta dello Sport.

Buskermolen, Van Galen krijgen afscheidswedstrijd

Supporters van AZ krijgen op 12 mei de kans om afscheid te nemen van Barry van Galen en Michael Buskermolen.

Aan het eind van dit seizoen zet middenvelder Van Galen een punt achter zijn voetbalcarriere, voormalig ploeggenoot Buskermolen deed dat al eerder dit seizoen. De voorzitter van AZ, Dirk Scheringa, zei zondagavond in Cafe de Sport dat beide spelers een eigen selectie en technische staf mogen uitnodigen voor de afscheidswedstrijd.

Tegelijkertijd is de afscheidswedstrijd ook bedoeld als afscheid van het huidige stadion De Alkmaarder Hout. AZ speelt vanaf komend seizoen in het splinternieuwe DSB-stadion.

Petrova de sterkste in Amelia Island

Nadia Petrova heeft zondag in Amelia Island de derde titel uit haar tennisloopbaan gewonnen. De Russische versloeg in de finale de Italiaanse Francesca Schiavone met tweemaal 6-4. Petrova was in dit WTA-toernooi als eerste geplaatst, Schiavone als derde.

De 23-jarige Russin, de nummer zeven op de wereldranglijst, is de laatste tijd in grote vorm. Onlangs won zij het toernooi in Doha door in de finale de nummer één van de wereld, Amélie Mauresmo, te verslaan.

Hiddink ereburger van Eindhoven

Tijdens de festiviteiten ter gelegenheid van de negentiende landstitel is PSV-trainer Guus Hiddink benoemd tot ereburger van Eindhoven.

Daarmee werd de trainer bedankt voor zijn verdiensten voor de stad tijdens de twee periodes dat hij in dienst van PSV was. Daarna leidde Hiddink leidde het feest in op het bordes van het stadhuis.

Hiddink riep één voor één alle spelers naar voren, en daarbij had hij ook aandacht voor de spelers die tijdens dit seizoen niet veel in actie waren gekomen, zoals Pepe Pla en Archie Thompson.

De aanvoerder van de Eindhovense ploeg, Phillip Cocu, werd nog gevraagd of hij volgend jaar ook nog bij PSV zal spelen, maar de middenvelder weigerde om nu al een definitief antwoord te geven.

Game Informer roddelt

Het Amerikaanse tijdschrift Game Informer heeft een rubriek, Loose Talk, waarin ze wat geruchten in de game industrie bespreken. Soms interessant, soms niet, dit maal zijn er zeker wat geruchten die het noemen waard zijn.

Allereerst gaat het gerucht dat Bungie in samenwerking met Ensemble Studios bezig is met een Halo MMOFPS voor de Xbox 360. Dit spel zou de naam Project Orion dragen.

Het volgende gerucht, wat misschien niet echt een verrassing zou zijn, is dat Final Fantasy XIII in ontwikkeling is. Deeltje 13 in de serie zou hetzelfde real-time combat systeem moeten gebruiken als deel XII.

Als laatste schijnt Microsoft hardnekkig bezig te zijn om de exclusieve rechten bij Rockstar los te peuteren voor de nieuwe Grand Theft Auto. Mocht dit niet lukken, dan zou Microsoft, net zoals Sony met de PS2, een exclusieve periode willen waarna GTA alsnog naar de PS3 en PC gepoort mag worden.

Michels naar AGOVV

Jan Michels verruilt Sparta voor AGOVV Apeldoorn. Michels tekent een contract voor twee seizoenen bij de club uit de Gouden Gids Divisie. Eind maart werd al bekend dat Michels niet op een nieuw contract bij de Rotterdammers hoefde te rekenen.

Daarnaast versterkten de Apeldoornse club zich met Dick Kooijman van SDC Putten. Kooijman is geen onbekende in het betaald voetbal, hij speelde eerder voor Go Ahead Eagles en De Graafschap. Ook lijfde AGOVV Timothy Cathalina in, die het afgelopen seizoen al op huurbasis voor de club uit de Gouden Gids Divisie speelde. Hij zal nu definitief overgenomen worden van FC Twente.

Uitslagen Frankrijk Speelronde 34

In de Franse competitie kan Olympique Lyon zich volgende week voor de vijfde keer op rij landskampioen noemen.

De koploper won zaterdagavond met 2-1 van Olympique Nice. Fred en Florent Malouda zorgden voor de beide Lyon-doelpunten, Ederson maakte het doelpunt voor de bezoekers.

Omdat concurrent Bordeaux in de thuiswedstrijd tegen Saint-Etienne met 0-0 gelijk speelde, is Lyon volgende week zaterdag met een zege tegen Paris-Saint-Germain verzekerd van het landskampioenschap.

Uitslagen

Metz - Troyes 2-4
Monaco - Olympique Marseille 1-0
Nancy - Lille 0-0
AC Ajaccio - Toulouse 1-0
RC Lens - PSG 1-1
RC Strasbourg - Nantes 0-1
Stade Rennes - FC Sochaux 2-1
AJ Auxerre - Le Mans 0-0
Girondins Bordeaux - Saint-Etienne 0-0
Olympique Lyon - Olympique Nice 2-1

Stand na 34 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon337559 - 24
2Bordeaux336134 - 19
3Stade Rennes345644 - 44
4Lille OSC345545 - 23
5RC Lens345341 - 29
6AJ Auxerre345340 - 33
7Ol. Marseille345133 - 31
8PSG345041 - 31
9Le Mans344930 - 26
10Olympique Nice344627 - 28
11AS Monaco334534 - 29
12AS Nancy344429 - 25
13St. Etienne344326 - 32
14FC Nantes344132 - 34
15Toulouse FC343729 - 39
16Sochaux333629 - 41
17Troyes343229 - 43
18Strassbourg342729 - 46
19Ajaccio AC342720 - 44
20FC Metz342624 - 54

Uitslagen Portugal Speelronde 30

FC Porto kan de landstitel nauwelijks nog ontgaan. De Champions League winnaar van 2004 won de topper bij Sporting Lissabon (0-1) en heeft met vier speeldagen voor de boeg een voorsprong van vijf punten.

De kraker in het José Alvalade Stadion stond in het teken van fysiek spel (en daarmee samenhangend veel kaarten) en nauwelijks kansen. Sá Pinto en Bosingwa konden zelfs vroegtijdig douchen met ieder tweemaal geel. De uitsluiting van laatstgenoemde was trouwens omstreden. Een 0-0 leek een logische uitkomst, totdat Adriano vlak voor tijd Jorginho bereikte. Deze Braziliaan schoot de bal hard achter Ricardo.

FC Porto is nu heel dichtbij het kampioenschap (zoals trainer Adriaanse ook beloofde aan de start van het seizoen), want het programma oogt eenvoudig: União Leiria, Penafiel, Vitória Guimarães en Boavista. Sporting Lissabon ontmoet nog Estrela Amadora, Naval, Rio Ave en Sporting Braga. Zelfs het winnen van de dubbel zit er nog in voor Os Dragões.

Benfica kon nauwelijks profiteren van de nederlaag van Sporting Lissabon: het speelde met 2-2 gelijk tegen het Marítimo van Mitchell van der Gaag. Marítimo leidde tien minuten voor tijd nog met 0-2, maar doelpunten van Petit en Simão (penalty) voorkwamen een thuisnederlaag voor de ploeg van Ronald Koeman. Benfica zag concurrent Sporting Braga niet dichterbij komen. Vitória Setúbal bleek namelijk te sterk voor de nummer vier: 1-0.


Uitslagen 30e speelronde:
Vitória Setúbal – Sporting Braga 1-0
Academica – Naval 2-2
Nacional – Belenenses 4-0
Paços Ferreira – Rio Ave 2-1
Benfica – Marítimo Funchal 2-2
Gil Vicente – Estrela Amadora 1-1
Sporting Lissabon – FC Porto 0-1
União Leiria – Vitória Guimarães 1-0
Penafiel – Boavista - maandag


Stand na 30 speeldagen:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 FC Porto306948-14
2 Sporting Lissabon306445-24
3 Benfica306046-25
4 Sporting Braga305432-17
5 Boavista294735-24
6 Nacional304737-28
7 Vitória Setúbal304526-27
8 União Leiria304036-38
9 Estrela Amadora303728-32
10 Marítimo Funchal303632-34
11 Naval303533-42
12 Belenenses303436-39
13 Rio Ave303430-40
14 Academica303431-42
15 Paços Ferreira303430-44
16 Gil Vicente303030-40
17 Vitória Guimarães303023-35
18 Penafiel**291420-55

** = gedegradeerd

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.