FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 6 april 2006

Darts: Scholten doet goede zaken

Roland Scholten is op weg naar een plaats in de halve finale van de Premier League Darts. The Tripod versloeg Colin Lloyd. Phil Taylor en Raymond van Barneveld maakten andermaal geen fout.

Roland Scholten boekte een kapitale overwinning op Colin Lloyd, de nummer één van de PDC-ranking: 8-5. Hierdoor beschikt de Hagenaar over zeer goede papieren om zich aan het eind van de rit bij de eerste vier te nestelen. Scholten nam van meet af aan het initiatief en sloeg een gat van drie legs. Jaws liet af en toe hoge scores noteren, maar hield dit niveau nooit vast. Bovendien was Lloyd veel te wisselvallig op de dubbels.

Phil Taylor en Raymond van Barneveld gingen door waar ze mee bezig waren: winnen. Taylor gunde Peter Manley slechts drie legs. Manley gooide wel een knappe finish van 160, nadat Taylor nipt een check-out van 155 miste. The Power wordt over twee weken pas écht getest in de clash met Raymond van Barneveld.

Diezelfde Van Barneveld bleef net als Taylor ongeslagen. Colin Lloyd bleek met 8-4 een gewillig slachtoffer. Net als zijn Engelse rivaal haalde Barney zijn winst aan het begin. Vooral omdat Lloyd verzuimde zijn kansen te benutten, stond het binnen een mum van tijd 3-0. Van Barneveld handhaafde deze marge gedurende de hele partij en via dubbel 20 begroette hij zijn zesde zege.

Ronnie Baxter deed matige zaken in de strijd om een halve finaleticket. Rocket Ronnie speelde met 7-7 gelijk tegen Wayne Mardle. Baxter begon sterk (2-0), maar Mardle won vier legs achtereen. Na de pauze hetzelfde beeld: een goed beginnende Baxter, tegenover Mardle met het laatste woord. Hawaï 501 heeft nog geen duel gewonnen, maar behoudt nog altijd een theoretische kans op de halve eindstrijd.


Uitslagen Week 7
Roland Scholten – Colin Lloyd 8-5
Ronnie Baxter – Wayne Mardle 7-7
Peter Manley – Phil Taylor 3-8
Raymond van Barneveld – Colin Lloyd 8-4

Stand na Week 7:

#Darter:Wedstrijden:Punten:Legsaldo:
1.Phil Taylor81563 - 28
2.Raymond van Barneveld71355 - 25
3.Roland Scholten81053 - 46
4.Ronnie Baxter8643 - 56
5.Colin Lloyd8542 - 57
6.Peter Manley9439 - 67
7.Wayne Mardle8341 - 61

Nummers één t/m vier naar halve finales

Programma Week 8 – 20 april
Phil Taylor – Ronnie Baxter
Colin Lloyd – Roland Scholten
Wayne Mardle – Peter Manley
Raymond van Barneveld – Phil Taylor

Stef Clement debuteert in Giro

Stef Clement maakt op 6 mei voor de eerste maal zijn opwachting in de Giro d'Italia. De 23-jarige Tilburger is door zijn team, Bouygues Telecom, opgenomen in de selectie voor de Italiaanse rittenkoers.

Clement, die dit seizoen de opleidingsploeg van Rabobank verruilde voor Bouygues Telecom, zal zich drie weken in diens stellen van Laurent Lefèvre. De 29-jarige Fransman vertrekt in het Belgische Seraing, waar dit jaar de Giro start, als kopman van zijn formatie. Lefèvre eindige vorig seizoen als 35e in het eindklassement.

Giro-selectie Bouygues Telecom:
Giovanni Bernaudeau, Sébastien Chavanel, Pierre Drancourt, Andy Flickinger, Yohann Gene, Arnaud Labbe, Yoann Le Boulanger, Laurent Lefèvre en Stef Clement.

Uitslagen 1/4 finales UEFA Cup (06/04/2006)

Vananvond werden de returns in de kwartfinales van de UEFA Cup gespeeld. De karakteristieken van de heenwedstrijden kan je hier terug lezen. Hieronder vind je de uitslagen van vanavond.

Zenit St. Petersburg - Sevilla * 1-1 (1-4)
50' Hyun 1-0
63' Kepa 1-1

Scheidsrechter: Stefano Farina (Ita)
Geel: Radimov (Zenit St. Petersburg), Daniel (Sevilla)
Rood: Krizanac (68) (Zenit St. Petersburg), Kepa (65) (Sevilla)

---------------------------------------------

Steaua Boekarest * - Rapid Boekarest 0-0 (1-1)

Scheidsrechter: Luis Medina Cantalejo (Spa)
Geel: Radoi (Steaua Boekarest), Grigore, Niculae, Stancu (Rapid Boekarest)
---------------------------------------------

Schalke 04 * - Levski Sofia 1-1 (3-1)
24' Angelov 0-1
58' Lincoln 1-1

Scheidsrechter: Massimo Busacca (Zwi)
Geel: Bajramoviç (Schalke 04), Koprivarov, Bukarev, Domovchiyski (Levski Sofia)

---------------------------------------------

Middlesbrough * - FC Basel 4-1 (0-2)
23' Eduardo 0-1
33' Viduka 1-1
57' Viduka 2-1
79' Hasselbaink 3-1
90' Maccarone 4-1

Scheidsrechter: Yuri Baskakov (Rus)
Geel: Rigott (Middlesbrough), Degen (FC Basel)
Rood: Majstorovic (73/2xg) (FC Basel)

---------------------------------------------

De ploegen met een ster achter hun naam zijn door naar de halve finales
De uitslagen tussen haakjes zijn van de heenwedstrijden.

Programma halve finales UEFA Cup, heenwedstrijden, 20 april 2006:
Steaua Boekarest - Middlesbrough
Schalke 04 - Sevilla

Programma halve finales UEFA Cup, returnwedstrijd, 27 april 2006:
Middlesbrough - Steaua Boekarest
Sevilla - Schalke 04

Paniek om tepel in Tomb Raider Legend

In Amerika is er paniek ontstaan over een tepel die in de game Tomb Raider Legend zou zitten. Iemand had de textures uit de game gehaald en op een forum gepost, wat bleek was dat er één texture was die een borst mét tepel bevatte. Eidos heeft gelijk actie ondernomen en de texture in kwestie van de disk af laten halen. Hierdoor zal echter de releasedate van Amerika, welke op 11 april gepland stond, niet gehaald worden.

Een leuk detail is dat de betreffende texture helemaal niet in de game te zien is. De developers gebruikte het uitsluitend om de vrouwelijke bijfiguren tijdelijk vorm te geven om ze vervolgens aan te kleden. Wanneer de game nu gepland staat om uit te komen en of de Europese versie ook aangepast gaat worden is nog niet bekend.



De texture in kwestie

Madrid hoopt Dawson en Diarra vast te leggen

Michael Dawson heeft de belangstelling gewekt van Real Madrid. De verdediger, die momenteel nog uitkomt voor Tottenham Hotspur, zou bij de Spaanse club de derde Engelsman kunnen worden. Dit meldt The Daily Star. Eerder gingen Jonathan Woodgate en David Beckham hem voor.

Dit seizoen wist Dawson door te breken bij het eerste elftal van The Spurs, waar hij vorig seizoen nog maar zes wedstrijden speelde. De carriére van de 22-jarige speler begon bij Nottingham Forest, maar na vier seizoenen vertrok hij naar de club van Martin Jol.

Verder zou De Koninklijke ook geïnteresseerd zijn in de diensten van Mahmadou Diarra. Volgens Voetbal International zouden Fernando Martín, voorzitter van de Spaanse club, en Emilio Butragueño, vice-preses van Real Madrid, al een gesprek hebben gehad met de middenvelder uit Mali en zijn zaakwaarnemer.

Milram met Zabel als kopman

De Duitser Erik Zabel is voor komend weekend, tijdens Parijs - Roubaix, aangewezen als kopman van Milram. De 35-jarige renner wist in 2000 als derde te eindigen. Dat is tot nu toe zijn beste klassering in deze wielerklassieker.

Alessandro Petacchi zal niet aan de start van deze wielerwedstrijd verschijnen. Afgelopen woensdag, tijdens Gent - Welvegem, finishte de Italiaan nog als derde. Ook Maarten den Bakker zal niet starten in de Helleklassieker. De Nederlander is niet opgenomen in de selectie van Milram. Behalve Zabel bestaat de ploeg verder nog uit vier Duitsers en drie Italianen. Één hiervan is de snelle Simone Cadamuro.

Duitsland legt ringtone-reclames aan banden

Icoon EconomieHet hoogste federale gerechtshof in Duitsland heeft vandaag reclame voor ringtones in jongerenbladen aan banden gelegd. Een bedrijf mag geen advertenties voor ringtones meer plaatsen, indien niet duidelijk staat aangegeven hoeveel de koper precies kwijt is voor het deuntje. Hetzelfde geldt voor andere mobiele extra's zoals wallpapers, spelletjes en icoontjes. Het hof vindt dat door middel van de advertenties er misbruik wordt gemaakt van jonge, onervaren consumenten. De Duitse jeugd tot negentien jaar geeft jaarlijks 190 miljoen euro uit aan mobiele extra's of chatmogelijkheden via een sms dienst.

De zaak was aangespannen tegen de reclames in het blad Bravo Girl, waarin jonge lezeressen overspoeld worden met ringtone-reclames. Vaak worden deze deuntjes verkocht door het bellen van een duur nummer. In de advertentie word niet vermeld hoeveel de kosten zijn en hoelang een gemiddeld gesprek duurt. Vaak moeten de lezeressen na aankoop nog eens 5 euro van hun beltegoed inleveren voor de ringtones. Daar is dus sinds vandaag een einde aan gekomen.

Nieuwe Live Arcade titel: Cloning Clyde

Van de makers van de Xbox Live Arcade titel "Outpost Kaloki X" komt binnenkort een nieuwe Arcade game. Cloning Clyde, zoals het spel zal gaan heten, is een side-scrolling platform game waarin de hoofdrolspeler zich zal moeten gaan klonen/muteren/combineren met verschillende soorten dieren om zo het kwade bedrijf Dupliclone, Inc. te kunnen verslaan.

Behalve een singleplayer zal het spel ook een aantal multiplayer opties bevatten. Zo bevat het spel een co-op optie voor twee personen die zowel offline als online werkt. Een versus mode ontbreekt ook niet, offline kan deze met vier personen tegelijk op één Xbox 360 gespeeld worden. Online kan dit zelfs tot en met 8 personen tegelijk.

Over een releasedatum is nog niks meer bekend dan "soon".




Prent langer bij NEC

Alexander Prent (22) heeft zijn contract bij NEC met twee seizoenen verlengd tot medio 2008. De aanvaller is momenteel niet zeker van een basisplaats.

Prent kreeg aan het begin van dit seizoen veel speeltijd onder trainer Cees Lok, maar diens opvolger Ron de Groot maakt nauwelijks gebruik van de diensten van de aanvaller. Desondanks wil Prent blijven in Nijmegen. Met name de komst van de nieuwe coach Mario Been geeft hem hoop: ”Hij geeft jonge spelers een kans. Ik wil een goede voorbereiding draaien en zo mijn kans afdwingen.” Opvallend is dat Prent nog nooit heeft gescoord in de Eredivisie.

Plan voor Zuiderzeelijn van de baan

Icoon EconomieMinister Karla Peijs (CDA) van Verkeer is van plan alle ideeën voor een snelle verbinding met het noorden van Nederland van tafel te vegen. Hiermee zijn alle mogelijke verbindingen, zoals de Zuiderzeelijn, een hogesnelheidslijn en een magneetzweefbaan, van de baan. Het kabinet investeert liever in het stimuleren van de economie in de regio. Dit wordt vandaag gemeld door RTL Nieuws.

Peijs maakt op 13 april het definitieve standpunt bekend. Eerder werd in opdracht van de Tweede Kamer al onderzoek gedaan naar de noodzaak van de plannen. Na de ontluisterende rapporten over de peperdure HSL-Zuid en de Betuweroute is de kamer voorzichtiger geworden met toestemming geven voor een nieuw geldverslindend ov-project.

De noodzaak voor een snelle verbinding, waar al twintig jaar over wordt gepraat, blijkt er dus niet te zijn. Het meest prestigieuze plan was een magneetzweefbaan die van Schiphol naar Groningen zou moeten leiden. Dat project, dat dus vrijwel zeker niet wordt uitgevoerd, zou meer dan 12 miljard euro moeten kosten.

Met dank aan Eveli voor de submit.

Rechter verbiedt lachen in het bos

Icoon OpmerkelijkEen 54-jarige man uit het Duitse Dattlen mag niet meer lachen in het bos. De man die in het weekend en na zijn werk tussen de bomen zijn lachspieren traint, is door een jogger aangeklaagd omdat hij de rust zou verstoren. De rechter is het eens met de jogger, waardoor de goedlachse man een boete van 5.700 euro of 6 maanden gevangenis staat te wachten als hij het lachverbod overtreedt.

Susanne Meier, die de oprichter is van een heuse Duitse lachschool, kan niet lachen om het vonnis van de rechter. "Die serieuze Duitsers moeten het leven dringend wat lichter opnemen. Dat die klagende jogger maar eens langskomt op onze school en dat hij zichzelf eens goed laat gaan! En dat dat hij die zure rechter maar meebrengt! Dan zullen ze wel merken welke de voordelen zijn van zich eens goed laten gaan."

Geen Champ Car-debuut Pastorelli

Nicky Pastorelli maakt dit weekend niet zijn debuut in de Champ Car World Series (CCWS). Dale Coyne Racing koos op het laatste moment voor de Belg Jan Heylen.

Pastorelli zou tijdens het komend raceweekend op Long Beach debuteren in de CCWS als teamgenoot van Cristiano da Matta. Jan Heylen leek een stoeltje bij Conquest Racing te hebben bemachtigd, maar een test op de Fontana Speedway, vorige week, was genoeg om Dale Coyne te overtuigen van zijn kwaliteiten. Daarbij komt nog dat Heylen meer sponsorgeld in het laatje kan brengen dan Pastorelli.

Testdag 06-04-2006

Vandaag hebben vijf teams getest in een zonnig Frankrijk op het circuit van Paul Ricard. De Spanjaard Pedro de la Rosa was in zijn McLaren Mercedes nipt de concurrentie te snel af.

Robert Doornbos werd knap tweede met zijn Red Bull net voor Heikki Kovalainen van Renault. Gary Paffet kwam met zijn Mclaren van vorig jaar met teruggeschroefde V10 op plaats vier terecht. Giancarlo Fisichella behaalde de vijfde tijd net voor de Toyota van Ricardo Zonta. Problemen waren er voor Vitantonio Liuzzi ,die evenals zijn maatje Doornbos in de RB2 plaats nam. Tweemaal begaf de techniek het in zijn auto en veroorzaakte de Italiaan een code rood. BMW Sauber stuurde vandaag Jacques Villeneuve en Robert Kubica naar buiten, de heren werden achtste en negende. Hekkensluiter was Toyota’s tweede testcoureur Olivier Panis.

Ook op Vallelunga werd vandaag verder getest, drie teams kwamen het circuit op. Honda-testcoureur Anthony Davidson zette de snelste tijd neer voor de Ferrari van Michael Schumacher. Jenson Button klokte de derde tijd voor de F2004 met teruggeschroefde V10 van Luca Badoer. Allerlaatste werd Alexander Wurz die met zijn Williams diverse dingen aan het testen was, en dus nooit aan een echt snelle ronde toekwam.

Testdag Paul Ricard

poscoureurteamrondetijdaantal ronden
1P. de la Rosa McLaren 1:04.231 147
2R. Doornbos Red Bull Racing 1:04.262 118
3H. Kovalainen Renault 1:04.274 110
4G. Paffet McLaren 1:04.279 127
5G. Fisichella Renault 1:04.380 104
6R. Zonta Toyota 1:04.655 133
7V. Liuzzi Red Bull Racing 1:04.914 169
8J. Villeneuve BMW-Sauber 1:04.961 50
9R. Kubica BMW Sauber 1.05.398123
10O. Panis Toyota 1:05.867 47

Testdag Vallelunga

poscoureurteamrondetijdaantal ronden
1A. Davidson Honda 1:14.499 163
2M. Schumacher Ferrari 1:14.584 101
3J. Button Honda 1:14.657 114
4L. Badoer Ferrari 1:15.115 80
5A. Wurz Williams 1:16.270 90

Rinus Israel gearresteerd in Amsterdam

Icoon OpmerkelijkOud-voetballer en thans Feyenoord-scout Rinus Israel is vanmiddag gearresteerd in Amsterdam-Noord. Volgens zijn vrouw zat 'IJzeren Rinus' in hun auto te wachten, terwijl zijn familie grafstukjes haalde bij een bloemist.

Israel stond blijkbaar fout geparkeerd en werd door een agent bekeurd. Toen bleek dat Israel zijn rijbewijs niet bij zich had, ontstond een woordenwisseling en werd Israel aangehouden. Israel heeft echter niet lang vast gezeten. Rond zeven uur is 'IJzeren Rinus' weer vrijgelaten, waarschijnlijk door alle media-aandacht.

Eerder deze week was er al aandacht voor het beledigen van politiebeambten. Volgens de vrouw van Israel heeft hij echter niet gevloekt of gescholden.

Lovely Rita!

De strijd om het VVD leiderschap is gisteren van start gegaan. Terwijl Mark Rutte in het München zat, hield een Rita Verdonk een heuse persconferentie in Amsterdam, op de Bouwbeurs in de RAI. "Let's Go!"

Rita Verdonk heeft ook een echte campagneleider bij de hand genomen: Kay van der Linde. Oud-campagneleider van Pim Fortuijn. En dat doet zich voelen want er is een sterke gelijkenis met diens campagne: Gevleugelde uitspraken en one-liners. Alleen het salueren ontbrak nog.

De persconferentie dan. De inhoud van het programma van Verdonk is nog summier. In de eerste plaats wil ze belastingverlagingen: "De Nederlander moet weer kunnen lachen om zijn loonstrookje". Daarnaast wil ze af van vier bejaarden per kamer in een verpleeghuis: "Dat kan niet meer, dat wil ik niet meer". De leraren moeten weer voor de klas: "In het onderwijs werken teveel managers". En tot slot moet de politie weer de straat op: "Zij zitten teveel achter de PC".

En passant haalt zij Mark Rutte nog door het slijk: "Wat mij onderscheidt van Mark Rutte, is denk ik daadkracht en duidelijkheid". Mark Rutte op zijn beurt reageert: "De toon van Verdonk is beledigend voor de leden, die een inhoudelijke keuze moeten maken".

Van de opgevoerde punten druipt het populisme af. Belastingverlaging doet het altijd goed. Opkomen van de ouderen ook (overigens bestaat 75% van de verpleeghuizen tegenwoordig uit 1 tot 2 persoonkamers). Onderwijsveranderingen worden ongeveer elke 10 jaar doorgevoerd. En meer blauw op de straat willen we al jaren. Ook het idee dat de politie teveel tijd aan administratie besteedt, is niet nieuw.
En zo doet Verdonk vooral waar ze goed in is: de tegenstellingen op scherp zetten.

"Ik ben niet links, ik ben niet rechts maar ik ben rechtdoorzee".
Inderdaad! En gelijk op ramkoers!

Gascoyne en Toyota definitief uit elkaar

Nadat Mike Gascoyne gisteren op non-actief was gezet door Toyota, is hij vandaag ontslagen. Het contract van de 43-jarige Brit liep nog tot eind oktober 2006.

Toyota en de technisch directeur verschilden van mening over de gang van zaken bij de Japanse renstal. “Natuurlijk betekent dit het einde van een tijdperk voor mij, maar niemand kan ontkennen dat wij de afgelopen twee seizoenen een grote stap voorwaarts hebben gezet. We zijn nu op een kruising beland en ik denk dat dit een goed moment is om op een vriendschappelijke manier ieder een eigen weg in te slaan. Ik kan nu terugverhuizen naar het Verenigd Koninkrijk en meer tijd met mijn familie doorbrengen. Ik wil alle leden van het team heel erg bedanken en wens hen een succesvolle toekomst in de F1 toe”, aldus Gascoyne

Tsutomu Tomita, Motorsport-president van Toyota, :“We hebben gezamenlijk besloten om uit elkaar te gaan. Toch wil ik Mike oprecht bedanken voor zijn onmiskenbare bijdrage aan het team. Zijn vertrek heeft niets met de kwaliteit van zijn werk te maken of met zijn technische expertise. We wensen hem het allerbeste toe voor de toekomst.”

[upd] Toestand Saul Raisin iets verbeterd

Saul Raisin is in een diepe coma geraakt na een valpartij in het Circuit de Sarthe.

De Amerikaanse renner van Crédit Agricole viel dinsdag na een valpartij uit de koers en werd met botbreuken aan het sleutelbeen en gezicht naar het ziekenhuis in Angers overgebracht. Aanvankelijk leek de situatie niet zeer ernstig, omdat hij woensdagmorgen nog enkele woorden kon wisselen met sportdirecteur Roger Legeay. Sinds vanochtend is echter zijn gezondheidssituatie opeens verslechterd en ligt de 23-jarige renner in een diepe coma.

"We maken ons ernstige zorgen. De artsen hadden een bloeding in zijn hoofd vastgesteld. Ze hebben geprobeerd hem te opereren, maar dat bleek niet goed mogelijk", aldus een woordvoerder van Crédit Agricole. Saul Raisin wordt gezien als een groot Amerikaans talent. Vorig jaar reed hij een sterke ronde van Duitsland (negende plaats) en wist hij dit jaar een rit in de ronde van Langkawi te winnen.

Update: De toestand van Saul Raisin is iets verbeterd. De Amerikaan heeft een operatie ondergaan en bevindt zich inmiddels niet meer in levensgevaar. Zijn toestand blijft stabiel, maar een tweede operatie zal voor Raisin waarschijnlijk wel nodig zijn.

Koefnoen krijgt de Nipkowschijf

Icoon MediaHet AVRO-programma Koefnoen krijgt de Zilveren Nipkowschijf, de jaarlijkse onderscheiding van televisiecritici. Het programma krijgt de prijs omdat het volgens de jury "uitblinkt in satire die verder gaat dan louter imiteren", en omdat het programma "een treffend beeld van de huidige tijdsgeest" geeft. In Koefnoen nemen Paul Groot en Owen Schumacher met andere cabaretiers de samenleving op de hak en persifleren ze bekende Nederlanders.

De Zilveren Reissmicrofoon, voor het beste radioprogramma, ging naar het VPRO-programma De Avonden op Radio 747. Volgens de critici is het "een origineel en diepgaand programma over cultuur en het vlaggenschip van de gesproken woordzender Radio 747, die na de zomer niet veel meer dan muziek te bieden zal hebben". Hiermee doelt de jury op de plannen van de Publieke Omroep om hun radiozenders op de schop te nemen.

De internetsite Cinema.nl krijgt de Zilveren Prichettprijs. Deze site is volgens de jury "een goed voorbeeld van verdiepende filmverslaggeving, die veel toevoegt aan de gelijknamige tv-uitzendingen". De prijzen worden op 18 mei uitgereikt, in de Plantage te Amsterdam.



Een persiflage op het programma 'Groeten terug' was onlangs te zien in Koefnoen.

Burgess verlaat Midland

Midland F1 Racing heeft vandaag het vertrek van sportdirecteur Adrian Burgess bekend gemaakt. Burgess werkte sinds mei 2005 voor het team van Midland.

De reden van het vertrek is een reorganisatie binnen het team. Er zal geen nieuwe sportdirecteur worden aangetrokken. De taken van Burgess worden verdeeld over teammanager Andy Stevenson en hoofdingenieur Dominic Harlow.

Colin Kolles, algemeen directeur van Midland: "De ervaring en de expertise van Adrian hebben het team enorm verder geholpen tijdens het overgangsseizoen. We wensen hem veel succes toe bij zijn andere activiteiten en we verwachten hem snel weer terug te zien in de F1-paddock."

[Column] Kromkamp, onze spelbreker !

Iedere week geven onze columnisten Bjoro en Da_Sandman om en om hun kijk op de voetbalwereld.
Deze week is het woord weer aan Bjoro die, in het negende deel van een serie columns, antwoord geeft op de vraag van Da_Sandman: hoe het de Nederlanders zal vergaan die nog in de Champions League zitten ?

“Wat een spelbreker is die Jan Kromkamp zeg!” moppert Paul.
Ik kijk hem enigszins verbaast aan en dus gaat hij verder met zijn verhaal. “Ja, als hij bij Villarreal was gebleven hadden alle halve finalisten een Nederlander gehad!” glimlacht hij. Onmiddelijk begrijp ik dat hij het heeft over de Champions League en over voetballen, want Paul en ik hebben het op het werk altijd over voetbal. Vaak tot ergenis van de overige collega’s aan toe. De “kunnen-julie-het-nou-nooit-eens-ergens-anders-over-hebben-dan-dat-stomme-spelletje” opmerkingen van vooral de dames horen we niet eens meer.

Het gaat zelfs zo ver dat alles en iedereen voor ons voetbalgerelateerde bijnamen krijgt, de postbode heet steevast “Berry”, receptioniste Willy krijgt zeker drie keer in de week de vraag hoe het met René is, een cursus noemen we trainingskamp en als de chef (‘trainer’ voor ons) aangeeft dat de vaart er uit is, vragen wij of Rafaël gewisseld is. Vreselijk flauw, maar voor ons erg leuk !

Als ik eens goed nadenk over Paul zijn, al dan niet flauwe, grap kom ik erachter dat wij Nederlanders het dus niet eens zo slecht doen. Op het allerhoogste niveau acteren dus nog steeds landgenoten, sterker nog het is al zeker dat er minimaal twee in de finale zullen staan en of dat twee WK-gangers worden of twee ex-internationals daar moeten ze nog om spelen.

Want ondanks het feit dat onze nationale eredivisie vaak als “Mickey Mouse Competitie” door het leven gaat, zaten er toch twee clubs bij de laatste 16 in de Champions League. Op het al eerder genoemde Villarreal na, hadden alle kwartfinalisten van het ‘kampioenenbal’ minimaal één speler in dienst die ooit in ons land heeft gespeeld, sterker nog alle overige halve finalisten hebben twee Nederlandse spelers onder contract en dat is toch niet iets waarvoor je je hoeft te schamen, lijkt mij.

In de begin jaren ’70 was er een periode van vier opeenvolgende Nederlandse zeges in het Europa Cup 1 toernooi, aan het einde van de jaren ‘80 en halverwege de jaren ’90 waren het eveneens Nederlandse clubs die de titel binnensleepten. Maar waar velen niet bij stil staan is dat ook bijna alle doelpunten in de finales die tussen de overwinningen van PSV en Ajax werden gespeeld gemaakt werden door Nederlanders, enkel Boli, Massaro, Savisevic en Desailly troffen in die periode als niet-Hollanders het net.

Zo mooi als die periode zal het waarschijnlijk niet meer worden, al mijmeren Paul en ik regelmatig over een finale waarin Bergkamp en Van Persie voor Arsenal scoren en Van Bommel en Van Bronckhorst voor Barcelona. Het zal er waarschijnlijk niet van komen, net als die WK-finale waar we onze collega’s al maanden mee lastig vallen.
Op Paul z’n prikbord hangen al maanden oranje vlaggetjes met “kampioenen” erop, regelmatig zet hij zijn Hup-Holland-Hup cd op en al diverse malen heb ik het kopieerapparaat voorzien van oranje papier. Wij zijn er in ieder geval helemaal klaar voor, nu onze collega’s nog. Al hebben we eerst nog de play-offs en de nacompetitie.

Ik ben trouwens benieuwd wie de nacompetitie moest spelen en wie het zal ontlopen, heb jij een idee Da_Sandman ?

GP2: testdag 06-04-2006

Vandaag vond de tweede testdag van de GP2 op het circuit van Valencia plaats. De snelste man van de dag was, net als gisteren, de Brit Lewis Hamilton.

Hamilton had met zijn snelste tijd van 1:18.652 een grote voorsprong op de nummer twee, de Braziliaan Nelson Piquet. Met een tijd van 1:19.069 werd Jose Maria Lopez van het Super Nova International-team derde. Bij de teams was ART Grand Prix het enige team met twee rijders in de top tien.

Top tien tijden dag 2:

PosCoureurTeamTijd
1HamiltonART Grand Prix1:18.625
2PiquetPiquet Sports1:19.012
3LopezSuper Nova International1:19.069
4VallesCampos Racing1:19.102
5Di GrassiDurango1:19.173
6BruniTrident Racing1:19.194
7PlaDPR Direxiv1:19.240
8PrematART Grand Prix1:19.246
9LapierreArden International1:19.372
10VisoiSport International1:19.394

Meer informatie Rainbow Six: Vegas

Er is vandaag meer informatie vrijgekomen over het nieuwe deel in de Rainbow Six serie, Rainbow Six: Vegas. Zoals de naam al doet vermoeden zal het spel zich afspelen in de gokstad Las Vegas. Het Rainbow Six team wordt namelijk opgeroepen nadat een groep terroristen de aanval op Las Vegas hebben ingezet. Het zal daarom jouw taak zijn vele bekende plekken zoals de 'Fremont Street' en 'The Strip' te beschermen.

Elk teammate zal nu ook zijn eigen vaardigheden hebben, zo zal Logan Keller goed zijn in het herkennen van bepaalde personen en Michael Walter juist met explosieven overweg kunnen.

Natuurlijk zal er ook weer een online multiplayer mode zijn, hierin zal je character veranderen naarmate je meer speelt. Het spel staat gepland voor de herfst van dit jaar.



Pino Cerami prooi voor Langeveld

De pas 21-jarige Sebastiaan Langeveld heeft de GP Pino Cerami op zijn naam geschreven. Onze landgenoot van Skil-Shimano bleef een viertal Belgen voor.

De GP Pino Cerami is een koers met een 1.1-status door heuvelachtig Wallonië. Lange tijd kon niemand wegkomen, ondanks verwoede pogingen van onder andere Nico Eeckhout en Cedric Coutouly. In de laatste van zes plaatselijke omlopen ontstond er een omvangrijke kopgroep van 21 man. Langeveld wilde niet wachten op een sprint en sprong veertien kilometer van de meet weg. Een achtervolgend groepje Belgen zag onze landgenoot nooit meer terug. Johan Coenen werd tweede, terwijl Bart Dockx de derde plaats voor zich opeiste.

De zege van Langeveld is des te verrassender daar het pas z’n tweede profkoers betreft. Zaterdag gaf hij al acte de présence in de Hel van het Mergelland. ”Ik heb lang gewacht om op de weg te rijden, na een druk veldritseizoen deze winter. Ik wilde de spurt met dat kopgroepje niet afwachten en ging ervandoor. De tegenwind maakte het nog wel lastig”, zei Langeveld na afloop.

Finale EK onder 21 in Groningen

Jeu Sprengers, voorzitter van de KNVB, heeft bekend gemaakt dat de finale van het Europees Kampioenschap onder 21 jaar in het noorden van ons land gespeeld wordt. Het Euroborg-Stadion, de thuishaven van FC Groningen, is hiervoor uitgekozen.

Tijdens de bekendmaking waren de bestuurlijke vertegenwoordigers van de speelsteden aanwezig waar mogelijk gespeeld zou kunnen worden. Onder de genodigden was ook Foppe de Haan. Hij is momenteel bondscoach van Jong Oranje.

De openingswedstrijd van het toernooi wordt in het Abe Lenstra-stadion afgewerkt. Het was al zeker dat Oranje onder 21 deze wedstrijd zou gaan spelen. Wie de tegenstander in deze wedstrijd is moet nog bekend worden gemaakt.

Verder werden ook de Arnhem en Nijmegen aangewezen als speelstad voor het EK van 2007 met respectievelijk het Gelredome en De Goffert. De beste vier landen van dit toernooi dwingen kwalificatie af voor de Olympische Spelen van 2008 in Beijing.

Dertien baanrenners naar WK in Bordeaux

Er zullen elf mannen en twee vrouwen door bondscoach Peter Pieters meegenomen worden naar het wereldkampioenschap baanwielrennen, dat volgende week in het Franse Bordeaux zal worden gehouden. Het grootste deel van de Nederlandse equipe zal zaterdag afreizen naar de Franse havenstad.

Theo Bos, op de kilometer tijdrit, en Teun Mulder, op de keirin, verdedigen in Bordeaux hun wereldtitels. De Nederlandse afvaardiging is ten opzichte van het vorige wereldkampioenschap, vorig jaar in Los Angeles, iets kleiner egworden. Willy Kanis, destijds actief op de snelheidsonderdelen, heeft gekozen voor de fietscross. De wereldkampioene op die discipline wil zich zo proberen te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Peking in 2008.

Marlijn Binnendijk, die afgelopen zomer nog als tweede eindigde bij het Europees kampioenschap op het onderdeel achtervolging, is niet in vorm en ontbreekt daardoor ook. "Ze moet nu de weg op en naar het volgende EK toewerken", aldus Pieters.

PGR3 Global Tournament gaat van start

Project Gotham Racing 3 op de Xbox 360 is al enige tijd immens populair op Xbox Live. Er bestaat zelfs een PGR100, met daarin de 100 beste racers van Europa. Onder andere via competities zoals bij 'Night of Xbox Live' valt er zo'n felbegeerde plek in de lijst te veroveren.

Nu gaat er zelfs een heus wereldkampioenschap van start, waarin iedereen vrij is om zijn kwaliteiten te laten zien. Door het downloaden van een gratis update kun je meedoen met de voorrondes die van april tot juni worden gehouden. Uit de drie regio's van de wereld (Amerika, Europa, Azië) komen er vervolgens drie keer vier winnaars uit de bus. Deze zullen in juni mogen strijden in de Lamborghini-fabriek in Italië.

De vier beste Europeanen winnen sowieso een zwarte limited edition PGR Xbox 360-console plus een Xbox Live PGR3 Lamborghini-jack. De tien daaropvolgende racers winnen een limited edition Xbox 360-console. Bovendien krijgen ze allemaal een plaatsje in de PGR100. Inschrijven is mogelijk tot 29 april.

Tijls tips voor thuis (6): Sell! Sell! Sell!

Ik weet het nog niet hoor, of ik daar mijn wel hond van af zou trekken: George Bush. De man weet van bijna niets en 9/11 heeft hij ook vast niet helemaal zelf op zijn geweten, maar ik vraag me af of een paar ambtenaren ontslaan wel genoeg is als de zaak eenmaal goed uit de hand is gelopen.

But hey! Tijls tips voor thuis en de wereldpolitiek, hoe ver kunnen twee zaken uiteen liggen? Oordeel zelf.

Lees verder

Belg valt in slaap door cruise control

Icoon OpmerkelijkEen 51-jarige man uit Antwerpen is vannacht gewond geraakt nadat hij achter het stuur van zijn auto in slaap was gevallen. Op de A27 reed hij met flinke snelheid tegen een voor hem rijdende vrachtwagen. De Belg zei tegen de politie dat hij met cruise control reed en daardoor in slaap was gesukkeld.

De man liep door de botsing letsel aan hoofd, voeten en borst op en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. De personenauto raakte aan de voorkant zwaar beschadigd en de vrachtwagen aan de achterkant. Beide wagens moesten worden weggesleept.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Jenner waarschijnlijk weer inzetbaar tegen NEC

Aanvaller Julian Jenner van NAC Breda zal waarschijnlijk op tijd fit zijn voor de competitiewedstrijd van aankomend weekend tegen NEC. Aan de inhaalwedstrijd tegen AZ van afgelopen dinsdag hield de aanvaller een blessure over, maar Jenner kan, naar alle waarschijnlijkheid, toch aantreden tegen de Nijmegenaren.

"Het zal toch een eind moeten opklaren voor zaterdag, wil hij inzetbaar zijn. Het is even afwachten", aldus Bert van Essen, het hoofd van de medische staf van de club uit Breda. NAC heeft de punten hard nodig tegen NEC, wil het vermijden dat ze nacompetitie moeten spelen.

Burgemeester wil slapen met Jorritsma

Icoon PolitiekBurgemeester Peter Rehwinkel van Naarden wil met zijn Almeerse collega Annemarie Jorritsma de nacht doorbrengen in een boot op het Naardermeer. Rehwinkel wil laten zien "hoe uniek dit natuurgebied is". Jorritsma is namelijk voorstander van het plan om een tunnel onder het meer door te bouwen, om zo het fileprobleem op de A6 op te lossen. "Ik hoop dat ze bereid is om dit unieke natuurgebied te komen ontdekken. De woonboot waarop we kunnen slapen, ligt op een prachtige locatie. Ik ga desnoods wel beneden op een matje slapen", aldus Rehwinkel.

Toen de Vereniging Natuurmonumenten Rehwinkel vroeg met wie hij wel een nacht zou willen doorbrengen op het meer, was de keuze snel gemaakt. Rehwinkel vindt dat er veel op het spel staat in 'zijn' natuurgebied. Er vertoeven verscheidene vogelsoorten, zoals de zilverreiger, en is er een aalscholverkolonie. Het meer kreeg vorig jaar het Europees diploma voor beschermde gebieden. Rehwinkel heeft er in ieder geval al zin in: "Het wordt vast ook een gezellige nacht, want ik ken haar nog van de Haagse politiek. Ik hoop dat ze zich in het hol van de leeuw wil wagen.". Jorritsma heeft via een woordvoerder al laten weten niet op de uitnodiging in te gaan: "Ik wil een oplossing voor het fileprobleem in plaats van als icoon voor de A6-A9 te boek staan.".


Met dank aan GS500 voor de submit.

NBA: Standen per 6 april

Met de playoffs die steeds dichterbij komen, zijn in zowel het oosten als het westen de meeste playoffsteams bekend. De Bulls en de 76'ers zullen waarschijnlijk gaan vechten om het laatste plekje in het oosten, waar New Jersey door dertien opeenvolgende overwinningen laat zien dat ze wel degelijk een team zijn waarmee rekening moet worden gehouden in de playoffs. In het westen lijken de kaarten geschud, al moeten de Lakers en de Kings nog wel oppassen voor teams als Utah en New Orleans.

Standen:

EASTERN CONFERENCE
Atlantic DivisionWLPCT.L10
New Jersey Nets345280.61610-0
Philadelphia 76'ers34400.4593-7
Boston Celtics31440.4134-6
Toronto Raptors26490.3473-7
New York Knicks20540.2701-9
Central DivisionWLPCT.L10
Detroit Pistons160140.8119-1
Cleveland Caveliers445300.6009-1
Milwaukee Bucks637380.4935-5
Indiana Pacers736380.4863-7
Chicago Bulls835400.4676-4
Southeast DivisionWLPCT.L10
Miami Heat249250.6626-4
Washington Wizards539350.5276-4
Orlando Magic30440.4057-3
Atlanta Hawks23510.3112-8
Charlotte Bobcats21540.2803-7
WESTERN CONFERENCE
Northwest DivisionWLPCT.L10
Denver Nuggets341340.5475-5
Utah Jazz35390.4735-5
Seattle Supersonics31430.4196-4
Minnesota Timbervolves31440.4135-5
Portland Trailblazers21530.2841-9
Pacific DivisionWLPCT.L10
Phoenix Suns249250.6624-6
L.A. Clippers544300.5956-4
L.A. Lakers740350.5337-3
Sacramento Kings839370.5136-4
Golden State Warriors30440.4053-7
Southwest DivisionWLPCT.L10
San Antonio Spurs158170.7737-3
Dallas Mavericks456190.7475-5
Memphis Grizzlies643320.5737-3
NO/Oklahoma City Hornets36380.4865-5
Houston Rockets32430.4273-7

Leidenaar sleurt 'ex' straat door

PolitieVanochtend is in Leiden een 41-jarige man aangehouden die zijn ex op straat mishandelde. De politie betrapte hem op heterdaad. Agenten waren al ter plaatse omdat ze in eerste instantie de vrouw hadden weggehaald bij de woning van de man.

De vrouw was 's ochtends vroeg naar de woning van haar ex-man gegaan om te praten. Zij werd echter niet binnengelaten. Daarop begon de vrouw bij de voordeur te schreeuwen en voor overlast te zorgen. De te hulp geroepen politie sommeerde de vrouw om weg te gaan en elders op een taxi te wachten. De vrouw voldeed hieraan.

De agenten gingen echter om een hoekje staan kijken of de vrouw niet terug zou komen. Tot hun grote verbazing zagen ze ineens de man aan komen lopen. Hij sleepte de vrouw tientallen meters door de Sumatrastraat, ging op haar zitten en begon op haar in te slaan. Toen de agenten de vrouw te hulp schoten, schrok de man zich rot en holde naar zijn woning. Daar werd hij even later gearresteerd.

The Roots gecanceld

RPG 'The Roots' is officieel gecanceld, dit heeft de Poolse publisher Cenega vandaag laten weten. De fantasy game was al meerdere keren uitgesteld maar door 'serieuze problemen' heeft Cenega de geldkraan naar developer Tannhauser Gate gesloten. The Roots zou zich in fantasy wereld afspelen en zich kenmerken door wat anime-achtige wereld. Het zou een turn-based vechtsysteem hebben, wat we natuurlijk onder andere kennen van de bekende Final Fantasy games.

WoW-begrafenis wordt in de pan gehackt

Een WoW-speler (World of Warcraft) ging buiten het spel dood. Zijn online vrienden logden in onder zijn account en lieten zijn online karakter naar een meer lopen. Daar kwamen dan allemaal WoW-spelers in een lange rij staan om te kijken, dit als een soort van respectuiting.

Een of andere clan komt aanstormen en begint iedereen dan te doden. Ze hebben er zelfs een filmpje van opgenomen.

Met dank aan Mirel voor de submit.

'Mladic nog deze maand uitgeleverd'

Icoon BuitenlandsDe voortvluchtige ex-generaal Mladic zal nog deze maand uitgeleverd worden aan het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag. Hoofdaanklaagster in de zaak-Mladic, Carla Del Ponte heeft gezegd dat zij deze garantie heeft gekregen van de Servische regering.

Servië staat onder hevige druk om Mladic, die van oorlogsmisdaden wordt beschuldigd, uit te leveren aan het Joegoslavië-tribunaal. Als het land dit namelijk niet doet, mag het geen lid worden van de EU.

Mladic is een van de hoofdverdachten van de massamoord in Srebrenica in 1995. Tot voor kort leefde hij ongestoord in Servië, maar als gevolg van de grote internationale druk wordt er nu druk naar de vroegere generaal gezocht.

Ratko Mladic
Ratko Mladic

Rasmussen rijdt Giro en Tour

Michael Rasmussen verschijnt in mei aan de start van de 89e Giro d'Italia. De Deense klimspecialist ziet de Italiaanse ronde als een goede voorbereiding op de Tour de France 2006.

Rasmussen volgt dit jaar hetzelfde programma dat vorig jaar tot succes leidde in de Tour de France. Vorig seizoen reed hij eerst in de Giro alvorens hij in de Tour op indrukwekkende manier de etappe naar Mulhouse won. Naast dat won de Deen ook de bolletjestrui en eindigde hij als zevende in het algemeen klassement.

Michael Rasmussen: “Mijn doel is niet gewijzigd: mijn seizoen staat opnieuw in het teken van de Tour de France. Vorig seizoen is deze aanloop naar de Tour erg succesvol gebleken. Er is dus geen enkele reden het dit jaar anders aan te pakken.”

De ploegleiding van de Rabobankploeg zal binnenkort de selectie bekendmaken van de overige acht renners voor de Giro d’Italia, die van 6 tot en met 28 mei wordt verreden.

EP wil meer subsidie 'Europagevoel'

Icoon Europa Het Europees Parlement wil meer subsidie voor het promoten van het Europees burgerschap. Het Europees Parlement wil hiervoor meer geld vrijmaken, dan de Europese Commissie en de lidstaten ervoor over hebben. De laatste drie jaar was er 73 miljoen euro subsidie beschikbaar. Het Europees Parlement wil nu 291 miljoen euro vrijmaken voor de komende zeven jaar.

Dit geld wordt besteed aan allerlei activiteiten die het Europagevoel van Nederlanders en andere inwoners van de Europese Unie kan versterken. Zo worden er stedenbanden, projecten van maatschappelijke organisaties en internationale ontmoetingen van gefinancierd. Amateursportclubs kunnen bijvoorbeeld een toernooi organiseren met ploegen uit Turkije, IJsland of Kroatië.

"De Europese Unie maakt momenteel een moeilijke periode door", aldus een toelichting op het besluit. "Steeds meer burgers zetten vraagtekens bij de instellingen van de EU en de snelle uitbreiding van de Unie". PvdA-Europarlementariër Emine Bozkurt vindt de uitbreiding van deze programma's erg belangrijk. "Dit soort leuke dingen als stedenbanden spreken veel mensen aan. De aanvragen zijn altijd groter dan de budgetten". Ze vindt dat het Europees burgerschap aanvullend moet zijn op de huidige nationaliteit.

'Matig verslaafden' kloppen aan bij tv-kliniek

Icoon GezondheidJongeren die dagelijks een blowtje opsteken of flink drinken voelen zich niet serieus genomen door hulpverleners. Dat zegt het Amsterdamse afkickcentrum Smith & Jones. De 'Awakenings' kliniek is bekend van het televisieprogramma 'Spuiten en Slikken' van BNN. Na iedere uitzending stromen daar de aanmeldingen binnen.

De meeste vragen die Smith & Jones kreeg naar aanleiding van de uitzending zijn afkomstig van jongeren die normaal gesproken nooit naar een reguliere instelling voor verslavingshulp zouden gaan. Bovendien kwamen er veel vragen binnen van mensen waarbij de problemen nog niet ernstig genoeg waren. Ze werden door de officiële instellingen daarom steeds terug naar huis gezonden.

"Wij zien bijvoorbeeld veel ernstige verslavingsgevallen met soft drugs", zegt oprichter Keith Bakker van Smith & Jones. "Maar tevens spelen XTC, GHB, cocaïne en alcohol een belangrijke rol bij de verslavingsproblemen van de hedendaagse jeugd." Het BNN-programma laat volgens Bakker duidelijk zien dat er jongeren zijn zoals middelbare scholieren of universitaire studenten die tijdig geholpen kunnen worden; voordat ze alles kwijt zijn.

Playboy zonder bloot in Indonesië

Icoon Opmerkelijk Voor het eerst kunnen ook Indonesiërs het welbekende tijdschrift Playboy kopen. Vanaf vrijdag ligt de allereerste en tevens unieke editie in de schappen. Hoewel het blad vol staat met vrouwen, is er geen bloot in te bespeuren. Dat meldt een fotograaf van het persbureau Associated Press die het nummer heeft ingezien.

Hoewel er geen bloot in voorkomt, is het hoogste islamitische orgaan van Indonesië, de Raad van Geestelijken, niet blij met de verschijning. Dit ongeacht of de inhoud is aangepast. "We verwerpen Playboy omdat het een icoon van pornografie is", aldus raadslid Maruf Amin.

Toen in januari bekend werd dat er een Indonesische Playboy zou komen, organiseerden her en der moslims demonstraties. Toch praktiseren de meeste Indonesiërs een gematigde vorm van islam. Een meerderheid van de vrouwen draagt geen hoofddoekje, maar wel strakke spijkerbroeken en mouwloze T-shirts.

Voor veel Indonesiërs zal de aankoop een rib uit het lijf zijn. De editie gaat ongeveer 3,5 euro kosten: meer dan twee keer zoveel als het minimumdagloon.

Wilders waarschuwt Verdonk-fans

Onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders, die druk doende is met de oprichting van de Partij voor de Vrijheid (PVV), heeft vanmiddag gezegd dat voorstanders van Verdonks beleid bedrogen uitkomen, als zij daadwerkelijk VVD-leider wordt. Verdonk zal volgens hem dan gedwongen worden al haar harde standpunten te verzachten.

De politicus met het opvallende kapsel zegt dat kiezers ''die echt onversneden, rechts-conservatieve politiek willen'', bij hem moeten zijn. Verdonk voert volgens hem illusiepolitiek: ''Als ze lijsttrekker wordt, is dat van een verdeelde VVD en moet ze daar ook de linkervleugel bedienen. Bovendien heeft ze gezegd dat ze regeren met de PvdA niet uitsluit. Wat overblijft is een verwaterde variant van de harde minister die ze nu is.''

Slagerij dicht door rottend vlees

Icoon ShockingIn Emmen is vandaag op bevel van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en de politie een slagerij per direct gesloten. Tijdens een controle werd 150 kilo rottend vlees aangetroffen. Volgens een woordvoerder van de gemeente ging het "om een zeer ernstige zaak waarbij het een wonder is dat er geen slachtoffers zijn gevallen".

Het is niet de eerste keer dat slagerij Visser in het nieuws komt. In oktober 2005 kreeg de slager al een boete voor de onhygiënische situatie in zijn slagerij. Eind vorig jaar was het weer raak toen bewoners klaagden over stank. Na de inspectie van de VWA werd er 300 kilo rottend vlees gevonden. Totdat de slagerij 'schoon' was verklaard, moest de winkel gesloten blijven.

Het incident van vandaag was de druppel. De zaak moet nu voorgoed sluiten en de slager mag nooit meer een slagerij openen, waar dan ook. De zaak was gevestigd in een huurpand. Nadat de slagerij is schoongemaakt, zal de eigenaar het pand te huur aanbieden.

Verkrachtingszaak beëindigd door huwelijk

Icoon Bizar In Nieuw-Zeeland is een man, verdacht van verkrachting, ontkomen aan zijn rechtsvervolging door met zijn vermeende slachtoffer te trouwen. Hoewel hij zijn schuld bekende, stapten de twee zes dagen geleden in het huwelijksbootje. De vrouw weigerde vervolgens nog langer tegen hem te getuigen.

De man hoeft de cel niet in, maar hij moet wel een jaar therapie volgen. Indien hij opnieuw de fout in gaat, verdwijnt de 33-jarige timmerman alsnog achter de tralies. De advocaat van de verdachte verklaarde dat het stel "met een schone lei wil beginnen."

Pac-Man en Galaga naar Xbox Live Arcade

Op de Xbox 360 Media Briefing in Tokyo is vandaag bekend geworden dat Namco twee spellen op Xbox Live Arcade gaat uitbrengen, te weten Pac-Man en Galaga. Gezien de slechte positie van de 360 in Japan hoopt Microsoft hiermee waarschijnlijk nieuwe gamers voor hun Nex-Gen console te trekken. Het spel is bijna exact als de klassieker maar zal, zoals we gewend zijn van Xbox Live Arcade-games, leaderboards, Achievements en andere features kennen.

De presentatie is hier te downloaden.



Meer bieren voor Beertender in opkomst

Icoon AlgemeenHet assortiment voor de thuistap van Heineken, de Beertender, zal worden uitgebreid. Vanaf april zullen de bieren 'Murphy's Irish Red', 'Affligem Blond', en 'Wieckse Witte' ook te koop zijn voor gebruik in de thuistap. In het najaar komen daar ook nog eens 'Amstel Bock', 'Amstel 1870', en 'Brand Urtyp' bij, zo maakte de fabrikant gisteren bekend.

Al deze merken komen op dit moment nog uit de stal van Heineken, maar de bierbrouwer sluit niet uit dat er later bieren van andere producenten bij zullen komen. Heineken maakte ook bekend dat er al 180.000 tapsystemen en vier miljoen vaatjes verkocht zijn in Nederland, Oostenrijk en Zwitserland, de landen waar de Beertender op dit moment te koop is. De bierbrouwer wil dit jaar de Beertender in nog 3 andere landen introduceren, maar welke landen dit zullen zijn is nog geheim.

Bieren
De Beertender met alle nieuwe bieren


Freire wint vierde etappe in Baskenland

De vierde etappe van de Ronde van Baskenland is gewonnen door Oscar Freire.

Na de start in Lerin volgde een rit van 172 kilometers naar Vitoria-Gasteiz. Halverwege de rit was er een groep van twintig coureurs weggereden, met daaronder Stefano Garzelli, Iban Mayo en Pieter Weening. Na 60 kilometer werd deze ontsnapping opgevolgd door een nieuwe ontsnapping van zes renners: Aerts, Moreni, Vasseur, Wegelius, Marzano en Stangelj.

Met Rabobank aan kop in het peloton werd er gejaagd op hen. Het duurde pas tot de voorlaatste kilometer voordat de kopgroep bijgehaald werd. Het harde werk van de Rabobank werd beloond door de eindspurt van Oscar Freire. Dit keer won hij overtuigend met een fietslengte voorsprong voor Samuel Sanchez en Fabian Wegmann. In het algemeen klassement verandert er niets: Samuel Sanchez gaat morgen wederom van start in de gele leiderstrui.

Uitslag vierde etappe:

#CoureurTijd
1.Oscar Freire (Spa)3:56,43
2.Samuel Sanchez (Spa)z.t.
3.Fabian Wegmann (Zwi)z.t.
4.Alejandro Valverde (Spa)z.t.
5.Stefano Garzelli (Ita)z.t.

Malta wil aangepaste EU-grondwet

Icoon Europa President Edward Fenech Adami van Malta heeft enkele suggesties gedaan, waardoor de Europese grondwet snel ingevoerd kan worden. De invloed van nationale parlementen in de Europese besluitvorming moet volgens hem vergroot worden. Hiervoor moet de grondwet deels aangepast worden. Hij denkt dat de Nederlanders en de Fransen hiermee over de streep getrokken kunnen worden.

De president opperde ook het idee om de eerste twee hoofdstukken van de grondwet alvast in te voeren. De andere delen van de grondwet staan al vastgelegd in andere verdragen, waaronder het verdrag van Nice en het verdrag van Amsterdam.

De Europese grondwet is nodig om institutionele veranderingen door te voeren binnen de Europese Unie. De inwoners van Nederland en Frankrijk hebben in een referendum tegen deze grondwet gestemd. Veertien andere landen hebben de grondwet inmiddels wel geratificeerd.

Ajax aast opnieuw op Davids

Ajax gaat proberen om Edgar Davids los te weken bij Internazionale. Dit meldt Voetbal International. Eerder probeerden de Amsterdammers de middenvelder ook al te contracteren, maar dat mislukte toen.

De 33-jarige middenvelder koos er toen voor om vehuurd te worden aan Tottenham Hotspur. Vooralsnog is het nog niet duidelijk of de Davids komend seizoen in de Amsterdam ArenA zal spelen. De oud-Ajacied heeft in een interview wel laten weten dat hij ooit terug zou willen keren naar de club waar hij groot is geworden.

Nieuwe screens Ghost Recon: Advanded Warfighter

Ubisoft heeft weer een flinke lading nieuwe screens vrijgegeven van de PC versie van Ghost Recon: Advanced Warfighter. De game zal, ondanks dat het verhaal behouden blijft, lichtelijk afwijken van de 360 versie. De game zal spelen als een traditionele FPS, maar dan met strategie mogelijkheden. De spelen zal een paar commando's krijgen zodat hij zijn team bepaalde manoeuvres kan laten uitvoeren zoals bijvoorbeeld het omcirkelen van de vijand. De 360 versie was daarentegen meer gericht op de directe actie dan op de strategie.
Het spel moet in mei in de winkel liggen.











Prijs PlayStation 3 betrof een misverstand

Gisteren kregen we nog te horen dat de PlayStation 3 tussen de 500 en 600 euro zal gaan kosten. Een groot deel van jullie gaf aan deze prijs allerminst te kunnen waarderen, voor deze groep is het dan ook goed nieuws dat het bedrag een misverstand was. Het tamelijk hoge bedrag betrof namelijk de relatieve waarde van de PS3 als Blu-Ray speler. De uitspraak van George Formay is dus fout geïnterpreteerd, wat voor een hoop commotie zorgde.
Hoeveel we dan wel voor de nieuwe console van Sony neer moeten gaan leggen is hierdoor nog steeds niet bekend. We weten in ieder geval dat het nog alle kanten op kan gaan.

Alonso en Renault genomineerd voor award

Huidig Formule 1 wereldkampioen, Fernando Alonso, is samen met zijn team, Renault F1, genomineerd voor een Laureus Award. Vorig jaar was tennisser Roger Federer nog winnaar van de prestigieuze prijs voor beste sportman.

Alonso is niet de eerste Formule 1-coureur genomineerd voor een Laureus Award. Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher nam de award voor beste sportman al in 2004 in ontvangst. De andere genomineerde sportmannen zijn Ronaldinho, Valentino Rossi, Roger Federer, Lance Armstrong en Tiger Woods.

In de categorie sportteam van het jaar is het Renault F1-team genomineerd. Renault F1 krijgt concurrentie van FC Barclona, de San Antonio Spurs, Liverpool FC, het Nieuw-Zeelands rugbyteam en het Davis Cup team van Kroatië. De uitreiking van de awards is op 22 mei in Barcelona.

Veldhuis, Dekker en Schreuder naar finale

Marleen Veldhuis heeft zich op de wereldkampioenschappen kortebaan in Shanghai zich geplaatst voor de finale op de 100 meter vrije slag. Ook Inge Dekker en Hinkelien Schreuder kwalificeerden zich voor een finale, namelijk de 50 meter vlinderslag.

Veldhuis was met een tijd van 53,33 het snelste van het complete veld. Als tweede eindigde achter haar wereldrecordhoudster Lisbeth Lenton (53,65). Vrijdagavond staat de finale van de 100 meter vrije slag gepland. Twee jaar geleden won Marleen Veldhuis brons op dit onderdeel.

Inge Dekker en Hinkelien Schreuder wisten ook de finale van een zwemonderdeel te behalen. Op de 50 meter vlinderslag zwommen Dekker en Schreuder respectievelijk een derde en achtste plaats in de halve finales. Op de 100 meter wisselslag viel Hinkelien Schreuder net buiten de boot. Ze kwam 0,02 seconden tekort voor plaatsing in die finale.

Nieuwe Super Aguri loopt vertraging op

Momenteel rijdt Super Aguri met oud Arrows-chassis. Het Japanse team werkt echter hard aan de ontwikkeling van een eigen auto. Het team heeft verklaard dat de ontwikkeling van dit eigen chassis meer tijd zal kosten dan verwacht.

De verwachting is dat het nieuwe chassis pas gereed zal zijn bij Britse Grand Prix in juni. Hierdoor zullen de beide rijders, Takuma Sato en Yuji Ide, nog vier races moeten rijden met het Arrows 23 chassis uit 2002. Omdat de ontwikkeling langer duurt dan verwacht zal de huidige auto worden doorontwikkeld totdat de nieuwe SA06 kan worden gebruikt.

Algemeen directeur Daniel Audetto van Super Aguri: "De auto loopt nu vertraging op. We moeten een compleet nieuwe SA06 bouwen zonder de hulp van Honda, omdat zij zich moeten concentreren op hun eigen zaken. We zullen de auto niet vóór Silverstone klaar hebben, dus we hebben besloten de SA05 door te ontwikkelen en deze ontwikkelingen mee te nemen naar de SA06. Zo zullen we een nieuwe versnellingsbak maken, gaan we het zwaartepunt verlagen en gaan we het gewicht beter verdelen."

Kuijt twijfelgeval, Aerts buiten selectie

Maikel Aerts maakt geen deel uit van de Feyenoord-selectie die naar Friesland afreist voor de ontmoeting met SC Heerenveen. Dirk Kuijt is wél opgenomen in het keurkorps, maar is wellicht niet inzetbaar.

Kuijt heeft last van een voetblessure. Mocht de Katwijker het duel moeten laten schieten, dan is dat een memorabel gegeven: sinds 18 maart 2001 miste Kuijt geen Eredivisiewedstrijd. ”Dirk heeft een forse bloeduitstorting, het is maar de vraag of hij het redt. Ik heb er uiteraard overleg over met de medische staf. Als hij risico loopt, speelt hij niet”, aldus trainer Erwin Koeman.

Aerts doet zeker niet mee in het Abe Lenstra Stadion. Sterker nog: de kale doelman zit niet eens op de bank. Stef Doendee, doelman van de A1, fungeert vrijdag als tweede keus achter Sherif Ekramy.

Nieuwe shirtsponsor Manchester United

Manchester United heeft een nieuwe shirtsponsor gevonden. Nadat Vodafone eind vorig jaar aangaf niet langer als shirtsponsor van United door te willen ten faveure van de UEFA, was het doel van de Mancunians om de deal van Chelsea met Samsung te overtreffen.

Dat doel is nu bereikt. Was het vorige Engelse record van Chelsea nog 75 miljoen euro voor vijf jaar, de Amerikaanse verzekeringsmaatschappij American International Group (AIG) legt maar liefst 84 miljoen euro op tafel om vier jaar lang op het shirt van de Red Devils te prijken. Afgelopen week deed internetcasino-bedrijf Mansion een duit in het zakje door te verklaren dat United een verbale overeenkomst, ter waarde van 105 miljoen euro voor een niet nader bekend gemaakte periode, had verbroken door met andere partijen in onderhandeling te gaan. De club verklaarde daarop dat er geen overeenkomst was en er nooit exclusieve onderhandelingen gevoerd worden.

Buiten Engeland zijn de shirtdeals nog lucratiever: Juventus strijkt per jaar maar liefst 22,5 miljoen euro op van oliemaatschappij Tamoil, terwijl Real Madrid vanaf volgend seizoen electronicabedrijf BenQ 21 miljoen euro afhandig maakt. Bayern München wordt door T-Mobile met 17,1 miljoen euro per seizoen gesteund.

RKC haalt Dylan Hughes

RKC Waalwijk heeft de Canadees Dylan Hughes (21) vastgelegd. De aanvaller verdiende dankzij een goed bevallen stage een tweejarig contract.

Hughes’ laatste club was Jahn Regensburg, dat uitkomt in de Duitse Regionalliga. Daarvoor vertoefde hij kort bij Newcastle United en de amateurs van 1. FC Kaiserslautern. Afgelopen maart probeerde Hughes zich tijdens een proefperiode te bewijzen bij RKC. Naar aanleiding van onder andere een goed optreden in een oefenwedstrijd tegen UDI’19 slaagde hij in die opzet.

RKC legde in een eerder stadium al Martijn Reuser (Willem II) en Tim Janssen (PSV) vast met het oog op het komende seizoen.

'14-jarige Hagenaar niet vermoord'

MisdaadHet Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft gisteren bekend gemaakt er vooralsnog vanuit te gaan dat de gewelddadige dood van de 14-jarige Ennes Polat, een ongeluk betreft. Justitie gelooft de schutter, de 22-jarige Suresh S., die zegt dat het pistool per ongeluk afging toen hij het aan Polat liet zien.

Vrienden van het slachtoffer beweerden van de week nog in De Telegraaf dat het een wraakactie zou betreffen. Een oudere broer van Ennes zou schulden hebben bij twee Surinamers en kon die niet aflossen omdat hij de gevangenis zit. Daarom zouden ze Ennes te pakken hebben genomen.

Volgens justitie is er geen bewijs voor dat verhaal. Zeker is in ieder geval dat schutter Suresh slachtoffer Ennes kende. Een getuige die het voorval heeft gezien, zou de verklaring van Suresh S. onderschrijven dat het pistool per ongeluk afging toen hij het aan Ennes liet zien.

Suresh S. is in voorlopige hechtenis gezet op beschuldiging van doodslag en verboden wapenbezit. Het slachtoffer is inmiddels ter aarde besteld in Turkije.

AZ roert zich op transfermarkt

AZ heeft interesse in Lasse Nilsson van SC Heerenveen. Inmiddels heeft de club uit Alkmaar ook al geïnformeerd naar hoe het contract van de 24-jarige Zweedse aanvaller bij de Friese club precies in elkaar steekt.

Nilsson kwam in januari 2005 over van IF Elfsborg en scoorde in veertig competitiewedstrijden dertien maal.

Daarnaast heeft de club uit Alkmaarder Hout nog altijd belangstelling in Willem II-speler Moussa Dembele en dienst teamgenoot Agustien. De overgang van Dembele naar Alkmaar is nog niet rond, maar de 18-jarige Belgische spits heeft nog steeds zin om naar Alkmaar te verhuizen. "AZ krijgt een nieuw stadion en heeft grote ambities. Bovendien is het een club waar de druk net iets minder is dan bij de traditionele topclubs," aldus de zaakwaarnemer van Dembele, Patrick Tervoort.

Nederlandse Abba-stalker weer actief

Abba-stalker Gert van der Graaf is weer eens gearresteerd in Zweden. De inmiddels 40-jarige Nederlander die al jarenlang oud Abba-zangeres Agnetha Fältskog (56) het leven zuur maakt, dook deze week op voor de boerderij van de zangeres in het Zweedse Ekerö.

De officier van justitie vroeg gisteren tevergeefs om hechtenis voor Van der Graaf. De rechter stelde hem op vrije voeten. Wel moest hij een nieuw bezoekverbod ondertekenen. Of hij zich daar aan houdt valt nog maar te betwijfelen. Tegen een journalist zei hij: ''Ik wil contact met haar en weten hoe het met haar gaat. Ze is een speciaal persoon en ik ben een speciaal persoon. We horen samen. Ik ben geen terrorist waar ze bang voor hoeft te zijn.''

Van der Graaf dringt zich al jarenlang op aan Agnetha Fältskog. Dat resulteerde op een gegeven moment zelfs in een twee jaar durende 'verhoudingachtige relatie', die in 1999 door Agnetha werd beëindigd. De indertijd 34-jarige man weigerde dit te accepteren en stalkt haar sedertdien.

Belg in ziekenhuis na radioactieve straling

Icoon ShockingHet Belgische Federale Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) meldt dat een man uit Wallonië afgelopen week is opgenomen in een gespecialiseerd ziekenhuis in Parijs, nadat hij blootgesteld was aan veel te hoge radioactieve straling. Het ongeluk vond al plaats op 11 maart op het bedrijf Sterigenics, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de sterilisatie van medisch materiaal en waar het slachtoffer werkzaam was. De man wilde controleren of er in een bestralingskamer nog mensen zaten, omdat hij met een nieuwe bestraling wilde beginnen. De stralingsbron, die zich normaliter meer dan tien meter onder water bevindt en dan geen gevaar op kan leveren, bleek plotseling niet onder water te zijn. Doordat de man geen stralingsmeter droeg, kon hij twintig seconden bestraald worden met ruim tweehonderd keer de maximaal toegestane straling, zonder dat hij iets in de gaten had.

Aanvankelijk merkte hij niks, maar toen afgelopen week zijn haar begon uit te vallen, alarmeerde hij zijn huisarts. Uiteindelijk wist men in het ziekenhuis vast te stellen dat hij is blootgesteld aan een gemiddelde dosis van 4,2 gray. Bij minder dan 1 gray is er al kans op kanker. Volgens dokter Lodewijk van Bladel maakt hij echter "een goede kans om te herstellen van het ongeluk."

De afgelopen tijd was er al veel kritiek op de veiligheidscontrole van nucleaire installaties in België, iets waar de FANC verantwoordelijk voor is. In België worden nucleaire installaties onder andere veel gebruikt voor het opwekken van stroom; meer dan de helft van het opgewekte vermogen komt uit kerncentrales.

Met dank aan Jump voor de submit.

Vos niet tevreden met aanbieding RBC

Voetballer Henk Vos noemt het aanbod dat RBC Roosendaal hem heeft gedaan om zijn contract te verlengen "respectloos.".

"Een werkster die twee dagen per week werkt, heeft per maand nog meer. Ik ben geen geldwolf, maar dit aanbod gaat nergens over. Onze wegen scheiden als er geen ander voorstel komt", aldus Vos.

Vos wordt door trainer Robert Maaskant gezien als een belangrijke speler komend seizoen in de Gouden Gids Divisie. Ook zijn er plannen dat Vos een aantal dagen de jeugd van de club uit Roosendaal gaat trainen.

Rob Meppelink, de technisch directeur, hoopt dat er oplossing komt zodat de 37-jarige spits toch in Roosendaal zal blijven. "We gaan verder praten om eruit te komen. Het is niet aan de orde dat we hem willen afschepen, we willen hem juist langer bij de club houden. In eerste instantie als voetballer en het zou voor hem goed zijn incidenteel een keer iets met de jeugd te doen."

Verdonk verliest vertrouwen oppositie

PolitiekEen motie van wantrouwen van de SP tegen minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken, krijgt waarschijnlijk de steun van de volledige oppositie minus de LPF. Het gaat om een kwestie met Syrische asielzoekers, die door de IND onnodig in gevaar zouden zijn gebracht en waarover Verdonk de Kamer niet volledig heeft ingelicht.

Syrische asielzoekers die het land uitmoesten, hebben in Nederland gesproken met Syrische ambtenaren. Daarbij waren geen mensen van de IND aanwezig. Anders dan Verdonk beweerde, is daarbij ook naar hun asielachtergrond gevraagd.

Na GroenLinks en de PvdA hebben nu ook de ChristenUnie en de SGP toegezegd de motie van wantrouwen te zullen steunen. Dat laatste is opvallend want de SGP steunt maar heel zelden een motie van afkeuring. De Staatkundig Gereformeerden houden nog wel een slag om de arm, maar ze lieten vandaag weten dat voor hun de maat nu wel erg vol begint te raken.

Toch zal de SP-motie gaan stranden omdat de regeringspartijen VVD, CDA en D66, Verdonk steunen. En zelfs al zou D66 afhaken, wat niet verwacht wordt, dan nog is er een meerderheid omdat ook de LPF Verdonk steunt.

Jennifer Garner

Jennifer Garner wordt in 1972 geboren in Houston, Texas. Ze is het tweede kind voor vader Bill en moeder Pat. Garner heeft al een oudere zus en zou er later nog een zusje bij krijgen. Garner is in eerste instantie vooral geïnteresseerd in ballet. Als zij haar diploma heeft gehaald aan de George Washington High School gaat ze studeren aan de Denison University. Daar maakt haar interesse in ballet plaats voor interesse in drama, en gaat Garner zich verdiepen in theater.

Na haar studie vertrekt ze in 1995 naar New York waar zij voor verschillende toneelstukken auditie doet. Garner krijgt vrij snel een rol in de Broadway productie 'A Month in the Country', maar besluit zich toch te richten op televisierollen. Ze verhuist naar Los Angeles en speelt rolletjes in de series 'Spin City' en 'Law & Order'. Ook heeft Garner allerlei kleine rolletjes in films, zoals 'Deconstructing Harry' en 'Mr. Magoo' (beide 1997). Het jaar daarop lijkt haar grote doorbraak te komen, als ze één van de hoofdrollen in de dramaserie 'Significant Others' krijgt. Helaas, de serie slaat niet aan en wordt van de buis gehaald. Garner heeft wel zo'n goede indruk gemaakt dat ze een rol in de tv-serie 'Felicity' scoort. Op de set van de serie ontmoet ze acteur Scott Foley. De vonk slaat over en in 2000 trouwen de twee. Met haar carrière wil het echter nog niet zo lukken. Opnieuw krijgt Garner een rol in een serie, maar opnieuw wordt deze vroegtijdig beëindigd.

In 2000 wordt Garner benaderd voor een rol in een nieuwe tv-serie. Ze besluit het toch weer te proberen. De serie 'Alias', waarin Garner een CIA-agente vertolkt, wordt een succes. Vanaf dat moment gaat het zeer voorspoedig met haar carrière. In 2001 mag ze voor haar rol in 'Alias' een Golden Globe in ontvangst nemen. Ook in de filmindustrie zijn Garner's acteerprestaties niet onopgemerkt gebleven. Ze is te zien in 'Pearl Harbor' (2001), 'Catch Me If You Can' (2002) , 'Daredevil' (2003) en '13 Going Going 30' (2004). Daarna heeft ze de hoofdrol gespeeld in 'Elektra' (2005), maar deze film was geen succes en is in Nederland alleen uitgekomen op DVD.

Haar huwelijk met acteur Scott Foley strandt in 2003, maar Garner begint al snel een relatie met 'Alias'-collega Michael Vartan. Ook die relatie loopt op de klippen. Jennifer is dan alweer gauw in de armen van 'Daredevil'-collega Ben Affleck te vinden. In 2005 is ze met hem getrouwd.

Rivaliserende guild verstoort begrafenis in WoW

Triestheid kent blijkbaar geen grenzen. Een populaire WoW-speler overleed (irl). Zijn guild-genoten vonden het een mooi gebaar om een herdenking voor hem te houden. Ze logden in op zijn account en verplaatsten zijn karakter naar een meer, waar hij werd geplaatst zodat de rest virtueel afscheid kon nemen. Een rivaliserende guild vond dit de perfecte kans om de boel te verstieren en viel aan waarbij iedereen, inclusief het karakter van de overleden speler, afgemaakt werd. Volgens hen was het belachelijk om een begrafenis te houden in een online game. Een filmpje van het gebeuren is hier te vinden.

Microsoft koopt Lionhead

Microsoft heeft een persbericht vrijgegeven waaruit blijkt dat Microsoft Lionhead heeft overgekocht. Molyneux zegt erg blij te zijn met deze overname en vindt het een eer om nu aangesloten te zijn bij de Microsoft Game Studios. Dat hij waarschijnlijk weer een flink aantal miljoenen op zijn bankrekening heeft gekregen zal ook wel een rol spelen. Helaas is er niet bekend gemaakt hoeveel deze overname gekost heeft.


Lionhead studios is opgericht door Peter Molyneux in 1997, nadat hij Bullfrog verliet. Hij trok een hele bende developers in zijn kielzog mee en bracht in 2001 Black & White uit. Daarna volgde nog Fable, Black & White 2 en The Movies. Op dit moment is Lionhead bezig aan een vervolg op Fable en het mysterieuze project genaamd "Dimitri".

Met dank aan Smots voor het melden van dit nieuwtje op het forum

Drie jaar eis tegen Feyenoord-fan

JustitieDe 33-jarige Rotterdammer Marco de V. hoorde gisteren 3 jaar cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, tegen zich eisen wegens het afschieten van een noodseinvuurpijl vorig jaar april, voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord - Ajax. De pijl raakte een collega Feyenoordfan vol in het gezicht. Het slachtoffer, Martijn Broere (31), raakte zeer zwaar gewond. Hij kampt nog steeds met de gevolgen. Zijn gezicht is deels verminkt; een jukbeen moest operatief hersteld worden en over vier weken wacht hem een oogoperatie.

De V. liep tijdens het incident op enige afstand van een trein vol Ajax-supporters die stil stond. Het slachtoffer liep daar tussen in. De verdachte hield vol dat hij niet op de Ajax-trein had gericht. Iets waarvan justitie hem wel beschuldigt. De pijl haalde echter nooit de Ajax-trein maar raakte per ongeluk Broere. Volgens De V. schoot hij de pijl loodrecht omhoog in de lucht, in plaats van horizontaal richting de trein. Vanuit de Ajax-trein waren foto's gemaakt van de ontploffing.

De V. bezwoer de rechters gisteren dat het absoluut niet zijn bedoeling is geweest iemand te raken met de noodseinvuurpijl die hij naar zijn zeggen in zijn auto had liggen sinds een zeeman hem deze cadeau had gedaan: ''Ik hoop dat ik met Martijn kan praten. En dat het dan gewoon weer 'hand in hand kameraden' kan worden.''

Getuigenverklaringen spraken elkaar gisteren in de rechtbank tegen of De V. nou wel of niet gericht op de Ajax-trein had geschoten. Het kan daarom zijn dat de rechter volgende week in een tussenvonnis zal beslissen tot nader onderzoek. Als dat niet gebeurt is er over 14 dagen uitspraak.


Voorbijgangers liepen over dijk naast Ajax-trein - AjaxShowtime

Van achter werd pijl afgeschoten en raakte iemand uit groepje voorbijgangers - AjaxShowtime

Brein haalt opnieuw 6 torrent-sites offline

Icoon Piracy Opnieuw zijn er door toedoen van Stichting Brein zes Nederlandse bittorrent-sites offline gehaald. Op de sites, waaronder movieget.nl en torrents4you.com, konden bezoekers zogenaamde 'torrents' downloaden, waarmee veel illegale films, muziek en software werd verspreid. Dat heeft Brein vandaag in een persbericht bekendgemaakt.

De websites zijn allemaal de afgelopen twee weken na waarschuwingen van Brein door de eigenaren of door de providers offline gehaald. In totaal hadden de sites ongeveer 10.000 gebruikers.

Brein pakt de bittorrent-sites de laatste tijd hard aan. Vorige maand werden er ook al zes sites offline gehaald, waaronder het populaire Dutchnova (inmiddels weer online in een gewijzigde vorm). Door de laatste acties zijn nu 45 van de 90 door Brein gelokaliseerde Nederlandse bittorrentsites verdwenen.

[update] Square Enix komt met shooter voor de 360

Microsoft heeft in Japan een persconferentie gehouden en hier zijn een aantal nieuwe games aangekondigd. Niet de games die volgens de geruchten aangekondigd zouden worden, maar bijvoorbeeld wel een aantal Xbox Live Arcade titels en een Xbox 360-exclusive van Square.

Square Enix zal in samenwerking met Game Art met een arcade-stijl shooter, code-naam Project Sylph, komen die veel drama en science-fiction zal bevatten en exclusief zal zijn voor de Xbox 360. Namco is bezig met Culdcept Saga, een mix tussen een bordspel en een RPG, voor de Xbox 360 en dit spel zal ook online-multiplayer bevatten. Namco zal ook Pac-Man naar Xbox Live Arcade brengen, de klassieke versie. Andere ontwikkelaars die bezig zijn met games voor Xbox Live Arcade zijn Hudson, Konami en SNK. Het spel Galaga schijnt ook al zo goed als klaar te zijn voor Xbox Live Arcade.

Blue Dragon is een belangrijke titel voor de Xbox 360 in Japan en tijdens de persconferentie werd een nieuwe trailer getoond. Helaas zijn hier nog geen beelden van. Wel werd verteld dat het spel eind dit jaar nog moet uitkomen. Lost Odyssee zal uitgegeven worden in 2007 en deze herfst zal er een demo online komen van dit spel.

Update 12:20

Microsoft komt met een nieuwe RPG die ontwikkeld zal worden door Tri-Ace in samenwerking met Microsoft Game Studios. Tri-Ace is ook wel bekend van Star Ocean, Valkyrie Profileen Radiant Stories. Er is echt nog weinig bekend gemaakt, behalve dat realtime een belangrijk element wordt in het spel. Op de E3 komen we waarschijnlijk meer te weten over deze RPG.

Met dank aan Mystikvm voor het melden van deze update

Spelers gearresteerd na voetbalwedstrijd

Afgelopen weekend won Swansea City in het Millennium Stadium in Cardiff de finale van de Football League Trophy. Voor voetballers Lee Trundle en Alan Tate van Swansea krijgt de wedstrijd tegen Carlisle mogelijk een vervelend staartje.

De aanvaller en verdediger zijn inmiddels gearresteerd door de politie van South Wales. De twee zouden de openbare orde hebben verstoord door Cardiff City, de grote rivaal van Swansea in Wales, te beledigen. Trundle maakte het het bontst, samen met twee medespelers droeg hij na afloop op het veld een vlag vanuit het publiek met de tekst Fuck off Cardiff. Maar daarnaast toonde de aanvaller ook een shirt met daarop een Swansea-poppetje dat urineert op het shirt van Cardiff.

Het gedrag van de spelers wordt hoog opgenomen door de voetbalbond van Wales (FAW). "De boodschap die de Swansea-spelers uitdroegen was extreem beledigend en grof. Dergelijk gedrag is op geen enkele manier te accepteren",aldus de woordvoerder van de FAW, John Nagle. Daarnaast zegt het bestuur van voetbalclub Swansea dat het ook zal op gaan treden tegen het duo, al probeert voorzitter Huw Jenkins het tweetal nog wat te beschermen. "Misschien deden ze het in het heetst van de strijd. Ik hoop maar dat dit niet voor meer animositeit tussen de fans van de twee clubs zorgt."

SP eist opheldering over uitspraken Verdonk

Icoon PolitiekDe SP heeft een hele reeks Kamervragen gesteld aan premier Balkenende over de totale diskwalificatie van het kabinetsbeleid door minister Verdonk. SP-Kamerlid Agnes Kant: "Ze stelt dat mensen weer moeten kunnen lachen bij het zien van hun loonstrookje, blijkbaar vindt ze de gevolgen van het beleid op de koopkracht - net als wij - om te janken."

De bewindsvrouw sprak gisteren bij de aftrap van haar campagne voor het VVD-lijsttrekkerschap onder meer schande van de staat van de verpleeghuizen en het onderwijs, de bureaucratische werkwijze van de politie en de voortdurende regeldruk. Kant: "Allemaal zaken waar haar eigen kabinet verantwoordelijk voor is."

"De premier zegt steeds voldoende te doen om de problemen op te lossen, maar het schiet volgens zijn eigen minister dus volstrekt tekort. Zij kraakt de resultaten van het kabinetsbeleid, ik krijg daar graag een reactie van de premier op."

Kamer: gratis toegang rijksmusea

Icoon Kunst Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat twintig musea gratis toegankelijk moeten worden. Het gaat om de musea die meer dan 1 miljoen euro rijkssubsidie per stuk krijgen. Om de inkomsten uit de kaartverkoop te compenseren, moet het rijk volgens het voorstel garant staan voor de verzekeringspremies.

Het voorstel maakt deel uit van pogingen om meer bezoekers naar de musea te krijgen. Eind vorig jaar kwam staatssecretaris Van der Laan van Cultuur al met het plan om de musea 'spannender' te maken. Ook de gratis toegang is al eerder geopperd door de VVD, maar daar zag de staatssecretaris toen niets in.

Justitie is uitschelden agenten zat

PolitieDe Amsterdamse politie en het Openbaar Ministerie in de hoofdstad hebben genoeg van lieden die de agenten uitschelden voor alles wat niet mooi en zeer lelijk is. Burgers die het heel bont maken kunnen zelfs in de cel terecht komen. De rechters lijken daar in mee te gaan.

Onlangs eiste het OM 7 dagen cel tegen een Amsterdammer die agenten had uitgemaakt voor onder meer 'kankerhonden', ze ernstige ziektes en een pijnlijke dood had toegewenst en hun moeder had vergeleken met apen. De rechter veroordeelde de man echter zelfs tot 28 dagen cel. De man sputterde nog tegen dat hij een baan had. Dan neemt u maar vakantiedagen op om de straf uit te zitten, zo hield de rechter de veroordeelde voor.

De Amsterdamse politietop is blij met de uitspraak. ''De politieman of -vrouw is geen vogelvrije pispaal, laat dat duidelijk zijn'', aldus de politietop. Gedupeerde politiemensen kunnen zelfs persoonlijk een schadevergoeding eisen als ze grof zijn uitgescholden.

'Vreemdgaan erger dan verzekeringsfraude'

Icoon Enquête Nederlanders vinden verzekeringsfraude minder erg dan bijvoorbeeld zwartrijden, winkeldiefstal of vreemdgaan. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS). Opvallend genoeg vindt 92 procent van de Nederlanders ook dat fraude harder aangepakt moet worden. Maar liefst 3 procent van de ondervraagden erkende openlijk vorig jaar gesjoemeld te hebben met hun claims.

Voor het onderzoek werd consumenten gevraagd om een aantal slechte gedragingen, zoals wildplassen, roken in openbare ruimten en verzekeringsfraude, te beoordelen op een schaal van 0 tot 10. "Alleen het verstrekken van onjuiste gegevens voor de belastingaangifte wordt zo ongeveer minder erg dan verzekeringsfraude gevonden, hoewel het verschil miniem is", aldus onderzoeksleider Fred Treur.

De resultaten zijn opvallend, omdat uit het onderzoek ook blijkt dat 92 procent van de ondervraagden het eens is met een hardere aanpak van verzekeringsfraude. Privacy is daarbij voor veel mensen geen probleem, aangezien 71 procent van de ondervraagden bevestigend antwoordde op de stelling 'verzekeraars mogen alles van mij weten, want ik heb toch niets te verbergen'.

Overigens blijkt uit hetzelfde onderzoek dat consumenten de verzekeraars ook weinig vertrouwen. Zo denkt de helft van de ondervraagden dat de premies kunstmatig hoog worden gehouden, en weet een derde zeker dat sommige verzekeraars alle claims eerst standaard afwijzen. De tevredenheid over de verzekeraars is dan ook hard achteruit gegaan; was in 2003 nog 80 procent tevreden, vorig jaar was dat nog slechts 63 procent.

Met dank aan Schaberg voor de submit.

Voorjaars Releaselijst Electronic Arts

Na gisteren Nintendo heeft ook Electronic Arts een lijstje gepubliceerd met daarin de release data van verscheidene games.

13 april - From Russia With Love - PSP
13 april - Battlefield 2 Modern Combat - X360
20 april - NAMCO MUSEUM – 50th anniversary - NGC
27 april - Fifa Worldcup 2006 - GBA/NGC/PS2/PSP/X360/Xbox/NDS
4 mei - Me & My Katamari - PSP
4 mei - Pac-Man World 3 - Xbox/NGC
18 mei - Pac-Man World 3 - PSP

'Hennepkwekerijen niet uit te roeien'

MisdaadDe strijd tegen hennepkwekerijen die politie, energiebedrijven en woningcorporaties voeren, is een strijd die niet te winnen lijkt; dat schrijft De Telegraaf vandaag. Volgens de brancheorganisatie voor energiebedrijven EnergieNed Federatie, heeft de politie gewoonweg niet de capaciteit om de pakkans te vergroten. De afgelopen twee jaar bleef het aantal opgerolde kwekerijen gelijk (7.500 per jaar) ondanks de massale aanpak.

Opgepakte hennepkwekers worden al jaren hard aangepakt. Als ze in een huurwoning zitten dreigt in veel gevallen uitzetting. Verder krijgen ze boetes en al naar gelang de grootte van de kwekerij of de recidive, werk- en gevangenisstraffen. Ook wordt gekeken of er sprake is van stroomdiefstal en vordert de officier van Justitie de gemaakte winst terug.

Toch nam het aantal meldingen van wietkwekerijen bij Meld Misdaad Anoniem de afgelopen maanden enorm toe, terwijl er vorig jaar al een stijgende trend waarneembaar was. In de eerste 4 maanden van 2006 werd 1.170 keer melding gedaan van een wietplantage. Bij een voortzettende trend zou het aantal meldingen dit jaar toenemen met 730 ten opzichte van de 3.950 in 2005; een stijging van 18,5%.

Volgens het platform Energiediefstal ligt het aantal hennepkwekerijen in Nederland ergens rond de 40.000. De meeste kwekerijen bevatten zo'n 450 planten, wat goed is voor een jaarlijkse handelswaarde van ruim een ton en een straatwaarde van enkele tonnen.


Een vorig jaar opgerolde kwekerij

16 miljoen geboden voor stop zeehondenjacht

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een Amerikaanse zakenvrouw heeft een bod van 16 miljoen dollar (13 miljoen euro) uitgebracht als de Canadese regering onmiddellijk een einde maakt aan de jacht op jonge zeehondjes. De vrouw deed haar aanbod in een open brief. De regering weigerde er op in te gaan.

"Uw regering heeft herhaaldelijk gezegd dat de 16 miljoen dollar die wordt verdiend met de slachting van babyrobben van vitaal belang is voor de visserijgemeenschappen van de Golf van Saint Lawrence en Newfoundland. Als u de jacht van dit jaar onmiddellijk stopt, zullen wij u de 16 miljoen doen toekomen die u naar eigen inzicht kan besteden", aldus Cathy Kangas.

Een woordvoerder van het ministerie van Visserij zei dat het aanbod echter resoluut was afgewezen. "Het antwoord is nee. We zijn niet geïnteresseerd in het aanbod en zouden liever zien dat zij het geld in een ander goed doel steekt", zei Steven Outhouse woensdag tegen het Franse persbureau AFP.

Zeehond
Een zeehond vóór...

... en een zeehond ná de jacht.


Met dank aan aloa voor de submit.

Nieuw bewijs evolutietheorie

Icoon WetenschapTegenstanders van de evolutietheorie moesten altijd erkennen dat grote stukken van de evolutionaire keten bewezen waren, maar wezen voorstanders altijd smalend op het feit dat de theorie geen verklaring had voor hoe dieren vanuit zee aan land zijn gegaan. Daar is nu verandering in gekomen: vandaag presenteert Nature de 'missing link', die door de ontdekkers Tiktaalik gedoopt is en zo'n 375 miljoen jaar geleden leefde in het noorden van Canada.

De Tiktaalik, wat zoveel betekent als 'grote vis in ondiep water', lijkt nog het meest op een kruising tussen een krokodil en een vis met een nek. Hij is drie meter lang en heeft schubben en vinnen, maar in de voorvinnen zitten botten waar een schouder, een arm en een pols in te herkennen zijn. Hiermee kan hij zwemmen als een vis, maar ook kruipen als een zeehond. Daarom vermoeden de onderzoekers dat hij voornamelijk in ondiep water op zoek ging naar voedsel. Wat hij met zijn achterpoten of -vinnen deed is niet bekend: alle gevonden exemplaren missen hun achterlijf.

Dat de fossielen in het noorden van Canada gevonden zijn, lijkt vreemd, gezien het klimaat daar, maar in de tijd dat de Tiktaalik leefde lag het gebied veel dichter bij de evenaar en was het klimaat er subtropisch. Bovendien was er toen op de vindplaats een rivierdelta, wat het tot een ideale plaats maakte voor een dier om voor het eerst 'voet' aan land te zetten. De onderzoekers: "Het dier is zowel een vis als een viervoeter. We hebben hem gekscherend wel een visvoeter genoemd." Vooral de krokodillenkop met nek maken aannemelijk dat het dier zowel in, op, als naast het water kon leven. De ontdekkers zijn er daarom van overtuigd dat het de Tiktaalik geweest is die definitief de grens tussen land en water geslecht heeft. Het is nu zoeken naar de volgende stap, namelijk die tussen Tiktaalik en de echte landdieren.


Eén van de gevonden Tiktaalikfossielen © Nature

[update] New Super Mario Bros. vervroegd

Nintendo heeft aangekondigd dat de nieuwste telg in de Mario serie, New Super Mario Bros, uitgesteld gaat worden voor de VS. Het is gelukkig niet zo erg als het klinkt, de release date wordt een weekje opgeschoven van 15-5 naar 21-5. De reden achter de lichte vertraging is niet bekend. Wanneer de game in Europa verschijnt heeft Nintendo nog niet aangekondigd.

[Update] Inmiddels heeft Nintendo de game weer van datum veranderd. De oude releasedate wordt nu gewoon weer gehandhaafd, de game komt dus op 15-5 uit.
De Europese versie is inmiddels ook bekend, hier moet de game 30-6 in de winkels liggen.

Capello boos op eigen aanhang

Trainer Fabio Capello van Juventus heeft geen goed woord over voor de aanhang van zijn club. Na het 0-0 gelijkspel tegen Arsenal woensdagavond bekritiseerde Capello de Italiaanse aanhang. Door het gelijke spel en de eerdere 2-0 nederlaag vloog Juventus uit de Champions League.

Woensdagavond floot een groot deel van de 46.000 supporters hun 'helden' uit, dit tot woede van Capello. "We hadden hun steun hard nodig, maar dan krijg je dit. De spelers hebben gevochten voor wat ze waard zijn. Helaas hebben we verloren van een goede tegenstander."

Capello heeft wel een excuus voor de uitschakeling van zijn team. "Aan het begin van het seizoen wilden we graag kampioen van Italië worden en de Champions League winnen. Deze stress heeft de spelers geen goed gedaan."

Wembley verkozen tot beste stadion

Het oude en reeds gesloopte Wembley is door de users van FOK! verkozen tot beste stadion ooit. In een stadiontoernooi op het voetbalforum versloeg het Engelse stadion het Spaanse Santiago Bernabéu in de finale.

In de eerste ronde liet Wembley direct van zich horen door 37 stemmen te verzamelen tegenover niet één tegenstem. Ongelukkige tegenhanger was het Stade de Sclessin. In de daarop volgende rondes moesten achtereenvolgens het Reebok Stadium en het Telstra Stadium het ontgelden. In de achtste finales was het daarna veel te sterk voor het aparte Stadio Luigi Ferraris.

Ook de thuisbasis van Benfica, Estádio da Luz (kwartfinales) ging er uiteindelijk aan tegen Wembley. In de halve finales kwam het eigenlijk voor het eerst een topper tegen: Nou Camp. Het Catalaanse stadion werd met 26 stemmen tegenover 32 van Wembley uitgeschakeld. In de eindstrijd ontmoette Wembley dus het stadion van Real Madrid, el Estadio Santiago Bernabéu. Daarin ging het lange tijd gelijk op, maar na een eindspurt en een heleboel extra stemmen ging Wembley er toch met de titel vandoor: 52 - 34.

Beste Nederlandse stadion was de Kuip, het stadion van Feyenoord. In de achtste finales was Nou Camp te sterk met 19 - 29. Het beste niet-Europese stadion was het Mexicaanse Azteca stadion, met de grootste capaciteit ter wereld. Deze moest het ontgelden in de kwartfinales, waarin Highbury met 22 - 34 won. In eerdere toernooien was het Braziliaanse Vasco da Gama de grote winnaar. De awards voor mooiste shirt en beste logo gingen beiden naar deze club.

Op dit moment loopt er weer een competitie. Je kunt binnenkort stemmen op de gemeenste speler ooit. Er is reeds een nominatieronde geopend, dus als jij nog spelers weet die voor deze titel in aanmerking komen en nog niet bij de al 145 genomineerde spelers staan, meld ze dan daar.

Wekelijkse software verkopen Japan

De wekelijkse sofware verkoopcijfers uit Japan zijn weer bekend, deze week met 2 nieuwe binnenkomers voor de Playstation 2 die de top 2 overnemen.

GameConsoleAantalTotaal
Let's Make a Soccer TeamPlaystation 2149.370149.370
Another Century's Episode 2Playstation 2111.411111.411
More DS Brain TrainingNintendo DS86.2061.734.846
Final Fantasy XIIPlaystation 285.9092.087.853
Pokémon RangerNintendo DS83.244276.580
Animal Crossing: Wild WorldNintendo DS79.5632.350.164
Prof. Kawashima's Brain TrainingNintendo DS52.4741.821.293
English Training DSNintendo DS49.949753.106
Jikkyou Powerful Pro BaseballPSP44.99944.999
Naruto Narutimate PortablePSP40.52740.527

Wisman ontslagen als bondscoach Armenië

De Nederlander Henk Wisman is geen bondscoach meer van Armenië. Door de teleurstellende WK-kwalificatiewedstrijden werd Wisman door de Armeense voetbalbond ontslagen.

Tijdens de kwalificatiewedstrijden wisten de Armeense voetballers alleen maar twee keer te winnen van het nietige Andorra. Wisman is niet helemaal weg uit Armenië omdat hij ook nog trainer van de club Pjoenik Jerevan is.

Vergadering FIA uitgesteld

De FIA heeft de vergadering van maandag 10 april, welke belegd was om overleg te plegen met de 22 ingeschreven teams voor het Formule 1-seizoen van 2008 , geschrapt. Door vakantie kan de vergadering, welke plaats zou vinden in Londen, geen doorgang vinden.

Van verschillende teams is er personeel op vakantie, doordat er drie weken tussen de races in Australië en San Marino zit. "Een aantal teams kon niet aanwezig zijn vanwege de geplande vakantie", aldus de woordvoerder van de FIA. Er is nog geen nieuwe datum bekend voor een vervangende vergadering.

Update voor Kameo te downloaden

Na maanden wachten is het zover. Het is nu mogelijk om via Xbox Live Co-op te spelen met Kameo. Rare heeft nu een gratis patch uitgebracht die dit mogelijk maakt. Zodra je het spel in de console stopt moet je eerst een update voor het spel downloaden. Als je daarna via het menu kiest voor online co-op dan word je gestuurd naar een download-pagina om de online co-op update te downloaden. De update is 25.94 MB groot.

Mathijsen stopt onderhandelingen met AZ

Voetballer Joris Mathijsen is niet op het aanbod van zijn club AZ ingegaan om zijn contract bij de club uit de Alkmaarder Hout open te breken en te verlengen.

Mathijsen en AZ konden het niet eens worden over de voorwaarden. De international heeft nog een verbintenis met AZ tot medio 2008.

Begin dit jaar zei Mathijsen nog dat hij het wel zag zitten om langer in Alkmaar te blijven, maar nu zijn de onderhandelingen dus stopgezet. Volgens het Algemeen Dagblad heeft dat te maken met de voorwaarden waaronder de verdediger tussentijds bij AZ zou mogen vertrekken.

WarCraft III spelen met multi-touch screen

Er is een nieuw soort touch-screen ontwikkeld die meerdere inputs tegelijk kan verwerken. Dit betekent dat je dus alle vijf je vingers op het scherm kan zetten en ze worden dan alle vijf afzonderlijk geregistreerd.

Dit is natuurlijk erg handig en kan ook goed gebruikt worden in games zoals het volgende filmpje laat zien. In het filmpje wordt WarCraft III gespeeld via een nieuw touch-screen. Het scherm werkt ook in combinatie met spraak-herkenning. Je kunt het beste zelf het filmpje bekijken, want het is niet echt in tekst uit te leggen.

Link naar het filmpje

DNA-databank van start

Icoon PolitieVandaag is de lancering van een nieuwe landelijke DNA-databank door de politie. Hiermee moet het makkelijker worden om vermiste personen op te sporen. In deze databank staan het postuur, de lengte en het DNA van personen. Hiermee moet ook de identificatie van lijken makkelijker worden gemaakt.

Op dit moment staan er nog vooral oude vermissingszaken in de databank. Men gaat nu eerst landelijk bij alle korpsen DNA-materiaal opvragen dat tot nu toe nog niet geïdentificeerd kon worden.

Nederland kent 1200 mensen die als vermist opgegeven staan, hiervan zijn er 700 langer dan drie weken vermist. Wanneer iemand meer dan drie weken vermist is kan deze worden opgenomen in de databank.

Sharon opnieuw geopereerd

Icoon Israël/Palestina Gisteren is de Israëlische premier Ariel Sharon opnieuw geopereerd. Deze operatie was nodig om zijn schedel te herstellen na de hersenbloeding die hij had gehad. Nu dat deze operatie is gedaan is de verwachting dat hij naar een verpleeghuis wordt overgebracht.

Sharon ligt inmiddels al vier maanden in een coma. Zijn taken als premier worden nog steeds waargenomen door Ehud Olmert.

Met dank aan dennistd voor de submit.

WK zwemmen: Veldhuis en Dekker naar halve finale

Op de tweede dag van de wereldkampioenschappen zwemmen in Shanghai heeft de Nederlandse equipe vier halve finaleplaatsen afgedwongen. Marleen Veldhuis kwalificeerde zich met een derde tijd van 54,05 voor de laatste zestien op de 100 meter vrije slag. Op de 50 meter vlinderslag wist Inge Dekker zich als vijfde te plaatsen voor de halve finale.

Hinkelien Schreuder moet later deze donderdag twee keer in actie komen. Op de 50 meter vlinderslag eindigde ze als 13e en op de 100 meter wisselslag plaatste ze zich als zesde voor de halve finales. Bij de Europese titelstrijd in het 25-meterbad vorig jaar december won de Nederlandse brons op dit nummer.

Atkinson weer nummer één

De Nederlandse Vanessa Atkinson is weer de nummer één van de wereld. De afgelopen drie maanden bracht de 29-jarige squashster drie grote Wispa-toernooien op haar naam, waarmee zij wereldkampioene Nicol David van de eerste plaats wist te verdringen.

In december vorig jaar voerde Atkinson ook al de wereldranglijst aan, maar die plek moest zij weer afstaan nadat David de wereldtitel greep.

Koeman een sportieve verliezer

Na afloop van de uitschakeling tegen Barcelona in de kwartfinales van de Champions League toonde Benfica-coach Ronald Koeman zich een sportieve verliezer.

"Over twee wedstrijden gezien was Barcelona de betere ploeg. Zij hebben ook de betere kansen gecreëerd," aldus Koeman.

Koeman plaatste toch wel een kleine kanttekening. "In onze thuiswedstrijd kregen wij voor een handsbal geen strafschop en Barcelona nu wel in een soortgelijke situatie. Daar was ik al bang voor. Ronaldinho miste weliswaar, maar ik had die strafschop vorige week ook graag gehad."

Tot aan de 2-0 van Eto'o in de 89e minuut van de wedstrijd hield Koeman hoop op een stunt. "Barcelona hinkte na de rust een beetje op twee gedachten en wij speelden iets beter en rustiger. We kregen ook nog twee mooie kansen via Simão en Miccoli. Jammer dat die 1-1 niet viel. Maar Barcelona heeft uiteindelijk verdiend gewonnen."

Barcelona-trainer Frank Rijkaard reageerde ingetogen op het Spaanse succes. "Het is een goed resultaat. De jongens hebben er goed voor gewerkt. We hebben verdiend gewonnen."

Verder zei Rijkaard dat hij geen speciale gevoelens koestert voor de komende tegenstander AC Milan, de club waar hij in het verleden als speler grote triomfen vierde. "Sindsdien ben ik alweer zo vaak die ploeg tegengekomen, dat de nieuwigheid daarvan wel af is. Het gaat om twee duels tussen twee interessante teams, laten we het daar maar bij houden."

DVD: Paradise Now

De Palestijnse - en stiekem ook een beetje onze - inzending voor de Oscar voor beste buitenlandse film 2005, Paradise Now, was er één omgeven met meer dan genoeg controverse. Het is grof gezegd een standaard liefdesverhaaltje tussen twee mannen en een vrouw met wat moeilijkheden. Op zichzelf niets bijzonders. In deze film zijn de moeilijkheden echter veroorzaakt door het enige echte wespennest van deze tijd: De Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden. Het gaat over de zelfmoordaanslagen gericht tegen de bezettende macht. Daarmee is meteen de enige stellingname van de film duidelijk. De bezetting is fout en moet verdwijnen.
Paradise Now hoes

Last Hope voor Dreamcast aangekondigd

NG: DEV.TEAM gaat hun project voor de Neo Geo (ja, daar zijn nog steeds mensen voor aan het ontwikkelen) ook naar de Dreamcast brengen. Last Hope is een shooter in de stijl van R-Type en kent een aantal unieke features:

Free 360° rotary protection unit for shooting and dodging enemy fire
Six stages with checkpoints
Four difficulty levels
Handdrawn NEO·GEO style backgrounds
Fully animated CGI enemies
Superb video game style soundtrack
Constant 60 fps with up to 4 paralax layers
Lighting and transparency FX
Smooth plasma FX

Het verhaal is echter flinterdun, maar hey, het is maar een shooter:

The evil empire is rushing at light-speed across the galaxies, heading towards Mother Earth. Barely 24 hours ago, they penetrated the last defence line of our galaxy, the Arsion Laser Belt. Millions of innocent people perished in outer space colonies. 70% of our fleet was destroyed during first contact. Our intelligence has now extrapolated their arrival within six days. Conventional weapons cannot stop them. Our last hope is in your hands: The Z-42 Warpstar. Warp into their territories and destroy their leader before they reach Earth.

Een aantal screens (die helaas aan de kleine kant zijn):

Last Hope moet eind 2006, begin 2007 voor de Dreamcast verschijnen. De Neo Geo versies in het tweede kwartaal van 2006. Voor meer info kijk je op de site van de makers.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.