Fortes Rodriguez op non-actief

Voetbalclub RBC Roosendaal heeft José Fortes Rodriguez op non-actief gesteld. Dit seizoen heeft de centrale verdediger zich weinig geliefd gemaakt bij de hekkensluiter van de Eredivisie.

Al enkele malen stond het gedrag van Fortes dit seizoen ter discussie, vooral nadat hij scheidsrechter René Temmink had geschoffeerd, nadat de arbiter hem twee gele kaarten had voorgehouden.

Tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Feyenoord ging hij in de fout door tegenstander Pierre van Hooijdonk met een elleboog en een rechtse hoek te lijf te gaan. Door deze laatste actie willen de Roosendalers zo snel mogelijk van Fortes af. Voor het incident met Van Hooijdonk was de club al met de 34-jarige Fortes in gesprek over het ontbinden van zijn tot medio 2007 lopende contract.

"De besprekingen zullen alleen maar heftiger worden. Dit leek wel een bokspresentatie. Bij Fortes zal wel iets los zitten, anders doe je zoiets niet. Ik had niet verwacht dat hij zo dom zou zijn," zei voorzitter Jan Pollemans vorige week.